Pedagogisch werkplan van:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pedagogisch werkplan van:"

Transcriptie

1 Pedagogisch werkplan van: Rozemarijn Pomp- Souwer Laan van broekpolder AS Beverwijk Tel:

2 Inleiding Hallo, Mijn naam is Rozemarijn Pomp- Souwer. Ik ben 29 jaar en woon samen met mijn man Randy en twee kinderen Brent ( ) en Dex ( ). Ook hebben we nog twee haarloze katten (Molly en Hugo) en een kameleon (Sjaakie). Ik vind het heerlijk om omringd te zijn door kinderen en zeg ook sinds ik kinderen wil dat ik een huis vol kinderen wil. Helaas vindt mijn man dit niet zon goed idee dus zal ik ze niet allemaal van mijzelf krijgen. Ik heb bijna 11 jaar bij zorgbalans gewerkt als verzorgende IG in de avonden en weekenden. Natuurlijk beschik ik ook over een kinder- EHBO voor gastouders. Nu heb ik ervoor gekozen om gastouder te werk te gaan, zodat ik altijd omringd ben met kinderen, hetgeen wat ik juist zo heerlijk vind! Ik ga elke dag lekker met de kinderen naar buiten en zal regelmatig gaan knutselen, dansen, voorlezen en liedjes zingen. De radio staat bijna altijd zachtjes aan zodat de kinderen lekker kunnen dansen en zingen als zij willen. Ook hebben wij mooie muziek instrumenten waarmee we zelf muziek kunnen maken. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich vertrouwd voelt bij ons thuis en dat iedereen durft te zijn wie zij zijn. Ook vind ik het belangrijk dat de kinderen leren dus hiervoor gebruik ik thema s. Ik ben werkzaam bij gastouderbureau De Speelgarage en gastouderbureau Pollewop en ben ingeschreven bij het landelijk register kinderopvang. Hierdoor heeft u, als u uw kindje bij mij plaatst recht op belastingteruggave. Heeft u nog vragen of opmerkingen stel die gerust!

3 Welkom Welkom in mijn huis! Ik hoop dat we een fijne tijd met elkaar gaan hebben en veel plezier aan onze kinderen gaan beleven. In het kennismakingsgesprek heb ik al iets over mijzelf verteld. Ik ben moeder van twee kinderen en vind het heerlijk om met kinderen samen te zijn, met ze te spelen en ze te zien opgroeien. Ook voor uw kind wil ik zorgen voor een gezellige tijd, waarin goed zorgen voor uw kind, met elkaar bezig zijn, veel lol hebben voorop staan. Zodat u uw kind met een gerust hart bij mij achter laat. Ik vind het belangrijk dat we veel tegen elkaar kunnen zeggen: als het goed gaat, maar ook als het wat minder zou gaan. Emotionele veiligheid: Hoe zorg ik ervoor dat uw kind zich thuis voelt bij mij? Voor uw kind vind ik het belangrijk dat het zich snel bij mij thuis voelt. Ik zorg ervoor dat uw kind vooral ook de eerste tijd aan mij kan wennen, en ik laat zijn of haar bedje, spulletjes en het speelgoed zien. Ook zorg ik er voor dat ik altijd in de buurt ben, uw kind kan rekenen op mijn aandacht. Persoonlijke competentie: Wat heb ik uw kind te bieden als het gaat om zijn of haar ontwikkeling? Elk kind is anders en ook uw kind is uniek. Ik probeer er dan ook achter te komen wat de interesses zijn van uw kind. Ik kan dan speelgoed aanschaffen dat hem of haar interesseert en de ontwikkeling stimuleert. Bij mij thuis gebeurt meer dan oppassen; door muziek te maken, te gaan knutselen en naar buiten te gaan zorg ik ervoor dat ook de ontwikkeling gestimuleerd wordt. Ik help uw kind zelfstandig worden; wat hij of zij zelf kan, mag het ook zelf doen. Sociale competentie: Bij mij thuis zijn meer kinderen waarmee het leuk spelen is! Bij mij thuis zijn ook andere kinderen. Dat is leuk voor uw kind, daardoor krijgt hij spelenderwijs mee hoe je samen kunt spelen, hoe je voor jezelf opkomt, en kleine ruzietjes op kan lossen. Natuurlijk ben ik daar bij om ervoor te zorgen dat het allemaal leuk en gemoedelijk verloopt! Normen en waarden: Wat ik kinderen wil meegeven in hun persoonlijk leven. Ik vind het belangrijk dat kinderen meekrijgen hoe je met elkaar omgaat en hoe je je gedraagt. Daarom wordt er bij altijd aan tafel gegeten, zeggen we elkaar gedag, schreeuwen niet naar elkaar, worden volwassenen met u aangesproken en zeggen we dankjewel en alsjeblieft. Ik probeer de kinderen bij te brengen dat elk mens respect verdient, welke godsdienst, achtergrond of uiterlijk het ook heeft.

4 Spelen en speelgoed De ruimte Voor elk kind moet er wat te spelen zijn. Bij mij thuis kan je zien dat er kinderen zijn; de kinderen krijgen de ruimte in de woonkamer om te spelen. De kleinste kinderen liggen afwisselend in de box, waar ze rustig kunnen spelen maar van tijd tot tijd krijgen ze de gelegenheid om te kruipen, zich op de trekken aan de meubels, hun stapjes te oefenen. Ook kunnen we buiten in de tuin leuk spelen op de trampoline, met de zandbak, glijbaan loopauto s of wipwap. Uiteraard zal ik daar bij aanwezig zijn om op te letten of alles goed gaat. Het speelgoed Voor elk kind wat wils en het moet wel goed zijn. Ik let bij het aanschaffen er op dat het speelgoed niet meteen stuk gaat als je er mee speelt. Poppen, blokken, verkleedkleren, puzzel en, duplo zijn allemaal aanwezig. Ik zorg ervoor dat het speelgoed steeds netjes wordt opgeruimd, schoon en heel is, zodat het leuk blijft om ermee te spelen. En soms wordt iets een tijdje opgeborgen, dan is het weer leuk als het tevoorschijn komt! Bij de kinderen zijn de grote speelkussens het keukentje en de loopwagentjes de grote favorieten! Samen spelen Bij het spelen leert uw kind vanzelf met andere kinderen om te gaan. Samen het speelgoed delen maar ook juist met elkaar een mooie toren bouwen. Kleine ruzietjes kunnen de kinderen zelf heel goed oplossen. Natuurlijk ben ik er bij in de buurt, om als kinderen echt met elkaar gaan vechten of elkaar pijn doen in te grijpen.

5 Eten Wanneer eten de kinderen? We eten op vaste tijden, en met elkaar. Voor een baby geldt dat uw kindje gevoed wordt volgens het schema dat u gewend bent. Soms is het nodig dat in overleg met u een beetje aan te passen als er meer kinderen zijn. Tafelmanieren Kinderen leren bij mij eten wat de pot schaft, maar er wordt niets opgedrongen. Niet lekker? Dan probeer je het even, en als je het echt niet lust, dan is er altijd wel iets op tafel wat je wel lekker vindt. Kinderen leren bij mij aan tafel vanzelf hoe veel zij nodig hebben, ze mogen zelf kiezen hoe veel brood ze eten. Eenmaal gekozen stimuleer ik wel dat dat ook opgegeten wordt. Welk eten, bijzondere wensen We eten over het algemeen gezond: bruin brood, kaas, worst, weinig zoet. En heel af en toe warm: (zelf gemaakte)pizza, pannenkoeken, worstjes en patat. Als uw kind een speciaal dieet heeft moet de voeding zelf meegebracht worden, ik zorg ervoor dat het kind zich aan het dieet kan houden. Slapen Waar De kleintjes hebben nog slaap nodig. Elk kind heeft een eigen vaste bedje en slaapt in een aparte kamer, waar het niet gestoord wordt door de andere kinderen die op dat moment niet slapen. In de slaapkamer is een babyfoon met camera aanwezig. Ieder kindje heeft zijn eigen beddengoed, hygiëne staat bij mij hoog in het vaandel. Op welk moment, volgens welk ritme Het slapen gebeurt volgens het ritme dat uw kind thuis ook heeft. En natuurlijk mag een kind dat echt zijn ogen niet open houdt gaan slapen, slaaptijd of niet! Wel moeten we er rekening mee houden dat mijn zoontje om 14u van school gehaald moet worden dit doen we gezellig met zijn allen. Hoe Uw baby leg ik altijd op de rug te slapen, dit in verband met het risico op wiegendood. Ligt uw kindje liever op de buik, overleg dit dan. Voor een kindje dat zich nog niet zelf omrolt vraag ik u om een verklaring in te vullen.

6 Buiten spelen Waar wordt buiten gespeeld? Mijn huis een grote tuin met een trampoline, zandtafel, wipwap, loopauto s en glijbaan. Ook hebben we veel speeltuintjes in de buurt. Hoe vaak? Ik vind het belangrijk dat de kinderen veel buiten zijn en ik probeer iedere dag minstens 1x buiten te zijn met de kinderen, ook al is het weer wat minder. Waarom buiten Buiten kunnen de kinderen zich helemaal uitleven: lekker rennen, klimmen, in de zandbak spelen. Ik vind dat alle kinderen dat nodig hebben, ze voelen zich dan vrij en kunnen zichzelf zijn. Maar niet geheelonbelangrijk is het ook heel gezond! Toezicht De kinderen gaan niet zonder toezicht naar buiten. Vuil worden Buiten moeten kinderen zich lekker kunnen uitleven. Een beetje zand en vies worden horen er bij. We gaan vaak naar de zandbak en het speeltuintje. Vindt u het een bezwaar dat uw kind vuil wordt, geef uw kind dan kleding aan die tegen een stootje kan.

7 Fantasie en creativiteit Wat doe ik aan tekenen, schilderen, kleien, plakken, etc. In mijn huis is veel aandacht voor de fantasie en creativiteit van de kinderen, en daar heb ik dan ook veel materiaal voor! Ik wil dan ook lekker met ze gaan knutselen en kleuren. Hoe je dat doet Een kind heeft veel plezier in het bezig zijn en dat hoeft niet altijd tot een werkje te leiden; lekker kliederen, met je handen voelen hoe je mooie kleuren maakt op een groot vel, gaten prikken in de klei; dat geeft veel lol en laat de fantasie op gang komen! Aandacht voor vies worden en veiligheid Handen en neuzen onder de verf of klei? Dat wassen we er weer af! Ik heb schorten om aan te trekken bij het knutselen zodat de kleding schoon blijft. We knutselen altijd onder toezicht.

8 Verzorgen, hygiëne Hygiëne hoe belangrijk Vanzelfsprekend is mijn huis schoon, beddengoed en handdoeken worden dagelijks gewassen. Ook de kinderen wordt geleerd om handen te wassen na het toilet/potje, voor het eten. Eten doen we aan tafel, niet lopend door het huis waardoor er geen onhygiënische situaties ontstaan. Zindelijk worden In overleg bespreken we de aanpak om uw kind zindelijk te laten worden. Zelf leg ik er niet te veel nadruk op, ik bied het potje aan als ik denk dat een kind er aan toe is. Het helpt als uw kind ook de andere kinderen naar de wc ziet gaan. Risico inventarisatie Het gastouderbureau voert jaarlijks een risico-inventarisatie bij mij uit waardoor u er zeker van kan zijn dat uw kind in een veilige en gezonde omgeving wordt verzorgd. Ziek worden en zijn Uw kindje kan ziek worden terwijl het bij mij is. Ik overleg dan met u wat we het beste kunnen doen. Als het kind zich er prettig bij voelt hoeft u het kind niet per sé op te halen. Wanneer kan je het kind niet opvangen Heeft het kind een erg besmettelijke ziekte, houdt uw kind dan nog even thuis. Dit in verband met de andere kinderen die bij mij komen. Dit geldt voor waterpokken als de blaasjes nog niet droog zijn, krentenbaard en diarree. Medicatie Gebruikt uw kind medicijnen dan kunnen die in overleg gegeven worden. Zet u er a.u.b wel duidelijk op; naam van uw kind, naam van het medicijn en dosering. Ik vraag u om een verklaring medicijngebruik in te vullen zodat eventueel verkeerd gebruik voorkomen wordt.

9 Dagindeling Baby s tot ongeveer één jaar hebben hun eigen dagritme, voor wat betreft het eten, slapen, spelen, drinken en knuffelen. Na het eerste levensjaar groeien ze langzaam aan naar het onderstaande dagritme. Tijd Activiteit Tussen deze tijden worden de meeste opvangkinderen gebracht uur Er vind een kort gesprekje (overdracht) plaats tussen u en mij en u neemt afscheid van uw kind. Iedere ochtend staat het speelgoed al klaar zodat uw kind gelijk kan spelen uur Wij gaan richting de Bareel om Brent naar school te brengen uur uur uur uur We gaan gezamenlijk langzaam aan het speelgoed opruimen, daarna worden de luiers gecontroleerd de kinderen die bezig zijn met zindelijkheidstraining gaan onder begeleiding naar het toilet. Daarna gaan we met z n allen aan tafel om wat te drinken en fruit en groenten te gaan eten (Als appel, peer, banaan druiven etc. en snoeptomaatjes, paprika en komkommer). Afhankelijk van het weer gaan we lekker naar buiten toe om te spelen of een boodschapje te doen. Als het vies weer is gaan we kijken om wat leuks te knutselen of bouwen we een parcours met de speelkussens afhankelijk van wat de kinderen het leukste vinden. We gaan met zijn alle aan tafel om een boterham o.i.d. te gaan eten met een glas melk. Dit is gelijk een mooi moment om een kringgesprek te hebben met de kinderen over hoe de dag tot nu toe verlopen is etc uur De luiers worden gecontroleerd, de kinderen die bezig zijn met zindelijkheidstraining gaan onder begeleiding naar het toilet uur Voor de kinderen die het nodig hebben, is dit het moment om lekker tot rust te komen en te gaan slapen. De kinderen die wakker blijven mogen vrij spelen, aan tafel een activiteit doen of rustig op de bank een boekje lezen.

10 uur De kinderen die uit bed komen worden aangekleed. De luiers worden gecontroleerd, de kinderen die bezig zijn met zindelijkheidstraining gaan onder begeleiding naar het toilet uur We gaan met zijn allen mijn zoon van school af halen uur We gaan met zijn alle aan tafel om een cracker o.i.d. te gaan eten en wat te drinken uur De kinderen mogen vrij spelen of we gaan iets leuks doen in groepsverband uur We gaan gezamenlijk langzaam aan het speelgoed opruimen, daarna worden de luiers gecontroleerd de kinderen die bezig zijn met zindelijkheidstraining gaan onder begeleiding naar het toilet uur De meeste kinderen worden nu opgehaald. Maar avond en nacht opvang is ook mogelijk in overleg.

11 Huisregels Om prettig met elkaar samen te wonen, leven en opvoeden hebben we in mijn huis een paar praktische afspraken waar we u vragen rekening mee te houden: I.V.M. de (binnen)katten houd er rekening mee dat de deuren gesloten blijven voor zij weglopen. Verder is het fijn als u rekening ermee houdt dat als u vuile schoenen aan hebt u hier niet mee door de huiskamer loopt, dit omdat de kinderen hier op de vloer spelen. Wilt u met mooi en zonnig weer uw kind ingesmeerd met zonnebrand brengen? Daarna houd ik het natuurlijk bij! Wat u moet meenemen: - Zuigelingenvoeding en fles die uw kind daarvoor gebruikt - Luiers evt. zalf voor de billen - Eventuele dieetvoeding - Reserve kleding - Speen/knuffel - Slaapzak - Zonnebrandcrème - Zon bescherming van het hoofd. De Bevertjes verzorgt: - Fruit - Een lunch - Tussendoortjes - Slabben en spuugdoekjes - Knutselmateriaal - Tuitbekers - Billendoekjes.

12 Klachten Als u een opmerking heeft, ook al vindt u het moeilijk om het te zeggen: zeg het toch. Samen willen we ervoor zorgen dat uw kind een leuke tijd heeft bij mij als gastouder en ik stel uw opmerkingen -positief en negatief - op prijs. Bent u echt ontevreden over de opvang, dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling. Ook voor kleine twijfels kunt u bij het gastouderbureau terecht (consulent/houder). Meer informatie hierover vindt u in uw persoonlijke map van het gastouderbureau. Contact U kunt mij altijd bereiken op het volgende telefoonnummer: o Ben ik niet bereikbaar dan kunt u mijn achterwacht (Randy) bereiken op het volgende telefoonnummer: o Van u wil ik natuurlijk ook uw telefoon nummer en die van de eventuele achterwacht.

Zo werk ik! Mijn pedagogisch werkplan

Zo werk ik! Mijn pedagogisch werkplan Zo werk ik! Mijn pedagogisch werkplan Naam: Lilya de Vries-Shatunova Datum: 11 december 2017 Inhoud 1. Welkom - Emotionele veiligheid - Persoonlijke competentie - Sociale competentie - Normen en waarden

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan INLEIDING Dit Pedagogische Werkplan geeft aan wat Kleintje Kikker belangrijk vind in het werken met jonge kinderen, en hoe dit vertaald word naar de dagelijkse praktijk. Het geeft

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan gastouderopvang t Bengeltje

Pedagogisch werkplan gastouderopvang t Bengeltje Pedagogisch werkplan gastouderopvang t Bengeltje Inhoudsopgave: 1) Welkom 2) Spelen en speelgoed 3) Buiten spelen 4) eten 5) Slapen 6) Fantasie en creativiteit 7) Verzorging en hygiëne 8) Ziek worden en

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Gastouderopvang Leuk enzo!

Pedagogisch werkplan Gastouderopvang Leuk enzo! Pedagogisch werkplan Gastouderopvang Leuk enzo! In het pedagogisch werkplan komt tot uitdrukking hoe ik met de kinderen omga en waarom ik dat zo doe. Als christelijke gastouder draag ik ook christelijke

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan

Pedagogisch Werkplan Pedagogisch Werkplan 2017 1.1 Ramona Bruil van Starkenborghstraat 102 7002 EH Doetinchem E-mail: info@gastouderramona.nl Telefoon: 0314-840089 LRKP: 946772885 1. Wie ben ik? Ik ben Ramona (08-12-'81),

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS Blub, zegt de vis zijn gezellige, kleinschalige en huiselijke kinderdagverblijven. De kinderdagverblijven bestaan uit groepen die opvang en verzorging bieden aan kinderen

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan 1) Welkom Ik ben Paulien Lakeman. Gastouderopvang Paulien Lakeman is gestart op 01-02-2014. Daarvoor ben ik 5 jaar werkzaam geweest bij een kinderdagverblijf. De diploma s die ik in

Nadere informatie

Pedagogische leidraad Robinson Kinderopvang B.V.

Pedagogische leidraad Robinson Kinderopvang B.V. Pedagogische leidraad Robinson Kinderopvang B.V. Deze pedagogische wegwijzer van Robinson geeft belangrijke informatie over de wijze waarop wij mij de zorg voor kinderen omgaan. Wat kunt u van ons verwachten?

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Praktische informatie. Pedagogisch werkplan Casa Wendela

Pedagogisch werkplan. Praktische informatie. Pedagogisch werkplan Casa Wendela Pedagogisch werkplan & Praktische informatie April 2018 1 Mijn pedagogisch werkplan De Wet Kinderopvang stelt als eis dat één keer per jaar het pedagogisch beleid met de gastouder wordt besproken. Het

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends

Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends Inhoudsopgave Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends Het opvanggezin 3 Het ritme 4 Spelen 5 De opvangplekken en materialen 6 Ik als gastouder 8 Gastkinderen 9 Het opvanggezin Even voorstellen: Mijn naam

Nadere informatie

http://www.christelijkegastouder.nl Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends

http://www.christelijkegastouder.nl Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends http://www.christelijkegastouder.nl Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends Inhoudsopgave Het opvanggezin Het ritme Spelen De opvangplekken en materialen Ik als gastouder Gastkinderen Het opvanggezin Mijn

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

Informatie en werkwijze Kinderdag centrum

Informatie en werkwijze Kinderdag centrum Informatie en werkwijze Kinderdag centrum Franchise Kinderdagverblijf Kalle is een franchiseonderneming van kindercentra LOKOWO bv. Het is een kleinschalig kinderdagcentrum dat net even iets meer kan bieden

Nadere informatie

Visie (Pedagogisch werkplan)

Visie (Pedagogisch werkplan) Visie (Pedagogisch werkplan) Gastouderopvang De Krummeltjes stelt zich tot doel om een omgeving te bieden waarin kinderen kunnen opgroeien tot zelfstandige en evenwichtige mensen met respect voor anderen

Nadere informatie

Huisregels en Werkwijze

Huisregels en Werkwijze Huisregels en Werkwijze Inhoudsopgave Hoe te lezen... 3 o Disclaimer... 3 Huisregels... 5 o Wat moet u meenemen voor de opvang... 5 o Ophalen... 5 o Flexibele opvang... 5 o Ziekte... 5 Bij ziekte van uw

Nadere informatie

Hoofdstuk II: 2Penselen

Hoofdstuk II: 2Penselen Versie juni 2014 Hoofdstuk II: 2Penselen 2Penselen ligt in de Schilderswijk, naast basisschool t Palet en het Hannemanplantsoen. Het kindercentrum is kleinschalig en gezellig, zodat de kinderen zich thuis

Nadere informatie

Intakeformulier kinderdagverblijf

Intakeformulier kinderdagverblijf Intakeformulier kinderdagverblijf Datum intakegesprek:..- -20. ( van 1 tot 4 jaar) Algemene gegevens ouder(s)/verzorger(s) en kind Gegevens kind Achternaam Voornamen Roepnaam Geboortedatum Gegevens ouders(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan van Kinderopvang het Boerderijtje

Pedagogisch werkplan van Kinderopvang het Boerderijtje Pedagogisch werkplan van Kinderopvang het Boerderijtje Mijn missie: Bij Kinderopvang het Boerderijtje voelt elk kind zich gezien 1 Inhoudsopgave 1. Voorstellen 2. Pedagogische doelen 3. Spelen 4. Creativiteit

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. laatst gewijzigd: april 2018

Pedagogisch werkplan. laatst gewijzigd: april 2018 Pedagogisch werkplan laatst gewijzigd: april 2018 De gastouder Mijn naam is Daniëlle Veenhof (juni 1990) en ik woon samen met mijn vriend Marcel (januari 1986) en onze dochter Charlie (oktober 2016) in

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Kinderdagverblijven

Pedagogisch werkplan. Kinderdagverblijven Pedagogisch werkplan Kinderdagverblijven 1 HET PEDAGOGISCH WERKPLAN 1. HET KIND Vanaf de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen kinderen gebruik maken van opvang op de verschillende kinderdagverblijven

Nadere informatie

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan gastouder

Pedagogisch Werkplan gastouder Pedagogisch Werkplan gastouder Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. PERSOONLIJKE GEGEVENS GASTOUDER... 3 2. EMOTIONELE VEILIGHEID... 3 2.1. Vertrouwen... 3 2.2. Veilige opvangomgeving... 3 2.3. Spel, speelgoed

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Gastouder Laura

Pedagogisch werkplan. Gastouder Laura Pedagogisch werkplan Gastouder Laura Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk 4 Hoofdstuk 5 Hoofdstuk 6 Hoofdstuk 7 Hoofdstuk 8 Hoofdstuk 9 Inleiding Mijn visie Dagindeling Pedagogisch

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan Gastouderopvang t Elfje

Pedagogisch Werkplan Gastouderopvang t Elfje Pedagogisch Werkplan Gastouderopvang t Elfje Elvera Stehouwer Versie: Maart 2017 Inhoud: * Welkom De opvanglocatie: * Spelen en speelgoed * Buiten spelen * Eten/drinken * Slapen * Fantasie en creativiteit

Nadere informatie

Annita Jorritsma-de Vries Natuurschoonweg PK Nietap (0594) PEDAGOGISCH BELEIDSPLAN THUISHUIS KNOFJE

Annita Jorritsma-de Vries Natuurschoonweg PK Nietap (0594) PEDAGOGISCH BELEIDSPLAN THUISHUIS KNOFJE Annita Jorritsma-de Vries Natuurschoonweg 23 9312 PK Nietap (0594)519891 PEDAGOGISCH BELEIDSPLAN THUISHUIS KNOFJE Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Visie 4 3. Opvoedingsdoelen 5 3.1 Emotionele veiligheid

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

Huisreglement Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot uur. Eventuele benodigde uren die hier buiten vallen zijn in overleg mogelijk.

Huisreglement Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot uur. Eventuele benodigde uren die hier buiten vallen zijn in overleg mogelijk. Huisreglement 2017 Voor een goede en leuke opvang is het belangrijk dat de werkzaamheden goed worden afgestemd met de ouder(s) van de opvangkind(eren). Gastouderopvang De Speelkamer heeft daarom een aantal

Nadere informatie

Pedagogische basisregels

Pedagogische basisregels Inleiding Met de Wet Kinderopvang die per januari 2005 is ingegaan, worden er diverse kwaliteitseisen gesteld aan de Gastouderopvang. Een van deze kwaliteitseisen is dat ieder gastouderbureau een pedagogisch

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Roeleke Smits gastouder Annen

Pedagogisch werkplan Roeleke Smits gastouder Annen Pedagogisch werkplan Roeleke Smits gastouder Annen Werken volgens een pedagogisch werkplan betekent dat ik op een bewuste manier met de gastkinderen omga.ik weet wat ik kinderen aanbied, waarom ik dat

Nadere informatie

Huisregels. voor. kinderen

Huisregels. voor. kinderen Huisregels voor. kinderen Versie januari 2016 Inhoudsopgave Huisregels Dreumesen HD pagina 3 Huisregels Peuters HP.pagina 4 2 Huisregels Dreumesen We willen kinderen zoveel mogelijk op positieve wijze

Nadere informatie

Afspraken over de praktische punten van de opvang en verzorging

Afspraken over de praktische punten van de opvang en verzorging Afspraken over de praktische punten van de opvang en verzorging 1. Algemene en medische gegevens Vraagouder één: Email adres Vraagouder twee: Email adres Kind één: kind Allergieën: Allergisch voor: Handelingswijze

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje 0 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 2 4. Opzeggingen 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Prinsjes Ons kinderdagverblijf is gevestigd aan de Prinsegracht in het centrum van Den Haag. Achter het pand bevindt zich een ruime buitenspeelplaats en op loopafstand is er een kinderboerderij. De buitenschoolse

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie: Tel:

Nadere informatie

Informatieboekje. Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar

Informatieboekje. Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar Informatieboekje Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar Van harte welkom bij Kinderopvang Flakkee. In dit boekje kunt u lezen wat de belangrijkste afspraken zijn: de openingstijden, de groepsindeling, de activiteiten,

Nadere informatie

2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer AC Koog aan de Zaan Telefoon :

2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer AC Koog aan de Zaan Telefoon : Informatieboekje 2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer 2 1541 AC Koog aan de Zaan Telefoon : 075 615 95 33 Email : info@hummeltjeweb.nl Index EVEN VOORSTELLEN... 4 WAT BIEDEN WIJ...

Nadere informatie

Groepsopvang Boefjes & Bijtjes. In samenwerking met Landelijke Kinderopvang

Groepsopvang Boefjes & Bijtjes. In samenwerking met Landelijke Kinderopvang Groepsopvang Boefjes & Bijtjes In samenwerking met Landelijke Kinderopvang v Dagindeling 7u00-9u00 Onthaalmoment korte overlegmoment met ouders 9u00 10u30 Onthaalmoment in het zithoekje: Boekje lezen,

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

Kinderopvang de Leilinde

Kinderopvang de Leilinde Pedagogisch werkplan gastouder De Wet Kinderopvang stelt als eis dat één keer per jaar het pedagogisch beleid met de gastouder wordt besproken. Het Pedagogisch beleid is een visie van gebaseerd op de 4

Nadere informatie

Huisregels. voor. kinderen

Huisregels. voor. kinderen Huisregels voor. kinderen Versie september 2014 Inhoudsopgave Huisregels Dreumesen HD pagina 3 Huisregels Peuters HP.pagina 4 2 Huisregels Dreumesen We willen kinderen zoveel mogelijk op positieve wijze

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK

PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK Voor u ligt het Pedagogisch beleid van Kinderdagverblijf HUMMELTJESHOEK. Intern beschrijven wij wat wij kinderen bieden in een veilige omgeving. Wij bieden 4 basisdoelen:

Nadere informatie

Informatiegids. Gastouderopvang

Informatiegids. Gastouderopvang Informatiegids 2015 Gastouderopvang Gastouderopvang Informatiegids 2015 Voorwoord Besteouders/verzorgers, Ik ben erg blij dat u heeft gekozen voor Gastouderopvang Poesje mauw. U, als vraagouder, heeft

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker Algemene informatie Versie 1.0 datum 17-11-2015 Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker www.kinderopvangilse.nl info@kinderopvangilse.nl Telefoon: 015-8795805

Nadere informatie

Hop hop hop hop hop, wij ruimen alles op. Dit moet hier en dat moet daar. Alles netjes bij elkaar

Hop hop hop hop hop, wij ruimen alles op. Dit moet hier en dat moet daar. Alles netjes bij elkaar Welkom! Met dit leuke boekje willen we jullie laten kennismaken hoe het er aan toe gaat in onze klasjes terwijl jullie werken zijn. Vanaf 07.00uur onthalen wij de kindjes allemaal samen in het Rube klasje.

Nadere informatie

Bestemd voor ouders en verzorgers.

Bestemd voor ouders en verzorgers. Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl Beste ouder/verzorger, Welkom op kinderdagverblijf Hummeltjeshoek. Wij zijn een klein particulier kinderdagverblijf met een huiselijke sfeer. De

Nadere informatie

Samen leren spelen is spelenderwijs leren!

Samen leren spelen is spelenderwijs leren! Samen leren spelen is spelenderwijs leren! 1 Welkom Uw peuter is 2,5 jaar oud en gaat voor het eerst naar de peuterspeelgroep. Dat is een heel belangrijke gebeurtenis, voor de peuter en voor u! Voor uw

Nadere informatie

Algemene informatie. Versie 1.1 datum

Algemene informatie. Versie 1.1 datum Algemene informatie Versie 1.1 datum 29-11-2017 Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker www.kinderopvangilse.nl info@kinderopvangilse.nl Telefoon: 015-8795805

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan Thuishuis Inge

Pedagogisch beleidsplan Thuishuis Inge Pedagogisch beleidsplan Thuishuis Inge Inhoud Inleiding 3 1. Doelstelling en Visie 4 1.1 Doelstelling 4 1.2 Visie op ontwikkeling 4 1.3 Visie op opvoeden 4 1.4 Algemene visie op kinderopvang 4 2. Opvoedingsdoelen

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal

Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal Naam locatie: Cuneradal Adres: Cuneradal 17 5551 BP Dommelen Telefoonnummer: Algemeen mailadres: Website: Openingstijden: 040-2041471, paarse zon 040-2047230,

Nadere informatie

Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan

Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Informatiebrochure Op Kinderdagverblijf Doetsie wordt er gewerkt volgens een strikt pedagogisch beleidsplan. Om alvast een indruk te krijgen van onze visie hebben wij ons pedagogisch

Nadere informatie

Het kind centraal. Pedagogisch beleidsplan van kinderdagverblijf Small

Het kind centraal. Pedagogisch beleidsplan van kinderdagverblijf Small Het kind centraal Het kind centraal 1 Kinderdagverblijf Small Apeldoornselaan 294-304, 2573 XL Den Haag E info@kinderdagverblijfsmall.nl I www.kinderdagverblijfsmall.nl 2 Het kind centraal 4 Inleiding

Nadere informatie

Openingstijden: Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is gastouderopvang Paulien Lakeman geopend. Per dag geldt er een minimale afname van 9 uur.

Openingstijden: Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is gastouderopvang Paulien Lakeman geopend. Per dag geldt er een minimale afname van 9 uur. Inleiding: Welkom bij gastouderopvang Paulien Lakeman. De opvang is gestart op 01-02-2014 en wordt uitgevoerd door Paulien Lakeman op de Grasdijk 14 te Wervershoof. Het doel van gastouderopvang Paulien

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEIDSPLAN

PEDAGOGISCH BELEIDSPLAN PEDAGOGISCH BELEIDSPLAN Inleiding Doelstelling Visie Deel 1 Pedagogisch beleidsplan 1.1 Het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving 1.2 Zelfstandigheid en zelfvertrouwen 1.3 Pedagogische basis doelen

Nadere informatie

Huisregels. Pluit MP Zuidhorn. Tel:

Huisregels. Pluit MP Zuidhorn. Tel: Huisregels Jan 2019 Anita Croeze Pluit 12 9801MP Zuidhorn Tel: 06-49844490 Huisregels Kinderopvang Banjer Algemeen ü Wanneer er gebreken zijn aan materialen en middelen dan wordt dit of niet meer gebruikt

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie:

Nadere informatie

Groepsopvang Boefjes & Bijtjes. In samenwerking met Landelijke Kinderopvang

Groepsopvang Boefjes & Bijtjes. In samenwerking met Landelijke Kinderopvang Groepsopvang Boefjes & Bijtjes In samenwerking met Landelijke Kinderopvang v Dagindeling 8u00-9u00 Onthaalmoment korte overlegmoment met ouders 9u00 10u15 Onthaalmoment in het zithoekje: Boekje lezen,

Nadere informatie

Casus. Stelling. Vragen. Vragen

Casus. Stelling. Vragen. Vragen Casus Drie kinderen ruziën over een speeltje. Ze trekken en duwen. Een van de betrokken meisjes delft zoals altijd het onderspit. Zij mag niet meespelen van de anderen. 2. Wat zijn redenen om de kinderen

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. GROEPSSAMENSTELLING 3 3. INDELING EN INRICHTING VAN DE BINNEN EN BUITENRUIMTE 4 4. DAGRITME 4 5. ALGEMENE REGELS 6 6. SIGNALEREN 6 ELMO-Kinderopvang

Nadere informatie

Openingstijden: Maandag, dinsdag en donderdag is gastouderopvang Paulien Lakeman geopend. Per dag geldt er een minimale afname van 9 uur.

Openingstijden: Maandag, dinsdag en donderdag is gastouderopvang Paulien Lakeman geopend. Per dag geldt er een minimale afname van 9 uur. Inleiding: Welkom bij gastouderopvang Paulien Lakeman. De opvang is gestart op 01-02-2014 en wordt uitgevoerd door Paulien Lakeman op de Grasdijk 14 te Wervershoof. Het doel van gastouderopvang Paulien

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan Kinderopvang "De Appeltjes"

Pedagogisch beleidsplan Kinderopvang De Appeltjes Pedagogisch beleidsplan Kinderopvang "De Appeltjes" Harmi Zondervan Elstar 35 6708LZ Wageningen 0317-414817 www.deappeltjeswageningen.nl e-mail: deappeltjeswageningen@gmail.com Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Pedagogisch Plan Kinderopvang Dol-Fijn

Pedagogisch Plan Kinderopvang Dol-Fijn Pedagogisch Plan Kinderopvang Dol-Fijn Kinderopvang Dol-Fijn ziet de opvang van uw kind als een zinvolle dagbesteding. Daarom hebben wij een pedagogisch plan opgesteld waarin u als ouder kunt lezen welke

Nadere informatie

Partou KDV Reusensestraat 6

Partou KDV Reusensestraat 6 Partou KDV Reusensestraat 6 We zijn blij dat u heeft gekozen voor Partou. Als vestigingsmanager, samen met mijn team, heet ik u en uw kind van harte welkom. In dit boekje kunt u lezen wat de belangrijkste

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Pedagogisch Beleidsplan. Thuishuis Rozemarijn. Gineke Kanninga

Pedagogisch Beleidsplan. Thuishuis Rozemarijn. Gineke Kanninga Pedagogisch Beleidsplan Thuishuis Rozemarijn Gineke Kanninga Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Visie 4 3. Opvoedingsdoelen 5 3.1 Emotionele veiligheid 5 3.2 Persoonlijke competentie 6 3.3 Sociale competentie

Nadere informatie

Gastouderopvang Uk&Knus

Gastouderopvang Uk&Knus Gastouderopvang Uk&Knus Pedagogisch werkplan Met dit werkplan wil ik u laten kennismaken met de visie en werkwijze van Gastouderopvang Uk&Knus. Mijn visie geeft aan welke uitgangspunten en werkwijze ik

Nadere informatie

de Haemelt pedagogisch werkplan Mirjam Ganzevles Geregistreerd gastouder, aangeloten bij Avonturijn. de Haemelt Galgengoorweg JH Vorden

de Haemelt pedagogisch werkplan Mirjam Ganzevles Geregistreerd gastouder, aangeloten bij Avonturijn. de Haemelt Galgengoorweg JH Vorden pedagogisch werkplan de Haemelt Mirjam Ganzevles Geregistreerd gastouder, aangeloten bij Avonturijn. de Haemelt Galgengoorweg 4 7251 JH Vorden Gastouderbureau Avonturijn ganzevles@online.nl Nieuwe Weg

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf "Het Hummeltje"

Informatieboekje Kinderdagverblijf Het Hummeltje Informatieboekje Kinderdagverblijf "Het Hummeltje" Yolanda Pool Adres: Breedweer 2 1541 AC Koog aan de Zaan Telefoon 075 615 95 33 Email y.pool2@upcmail.nl Website www.hummeltjeweb.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Huisregels Kleinschalige Kinderopvang De 3 Leeuwtjes

Huisregels Kleinschalige Kinderopvang De 3 Leeuwtjes Huisregels Kleinschalige Kinderopvang De 3 Leeuwtjes Openingstijden, afmelden, brengen en halen. De 3 Leeuwtjes is geopend van 07.30-18.00. Op de erkende feestdagen (Nieuwjaarsdag, Koningsdag, 2e Paasdag,

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Hieronder wordt een aantal kernpunten uit het pedagogische beleidsplan van Kinderdagverblijf Het Sprookjesbos besproken. Het volledige pedagogische beleidsplan ligt ter inzage op

Nadere informatie

Tussenschoolse Opvang

Tussenschoolse Opvang Tussenschoolse Opvang Wat is Lunch @ Domino? Stichting Domino verzorgt al enkele jaren de opvang van kinderen tijdens de middagpauze voor basisschool De Appel in Roosendaal. De TSO wordt aangeboden op

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015 2015 Peuterstap 28-1-2015 INHOUDSOPGAVE 1 Welkom... 3 2 Peuterspeelzaal Peuterstap... 4 2.1 Doelstelling... 4 2.2 Aanbod... 4 3 VVE (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie)... 5 3.1 Doel VVE... 5 4 Programma

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan van Lucky Kids.

Pedagogisch werkplan van Lucky Kids. Pedagogisch werkplan van Lucky Kids. Inhoud 1. Het gastgezin 1.1 Voorstellen 1.2 Werkervaring/opleiding 2. De opvangplekken en materialen 2.1 De ruimes waar de kinderen spelen 2.2 Tijdens de opvang maak

Nadere informatie

Wennen op het kinderdagverblijf

Wennen op het kinderdagverblijf Wennen op het kinderdagverblijf Voor baby s betekent het kinderdagverblijf een overgang naar een andere omgeving. Een nieuwe omgeving, met andere geluiden, andere volwassenen en andere kinderen. Dat kan

Nadere informatie

Ons pedagogisch handelen kinderdagverblijf Kameleon & peutergroep t Snuffeltje

Ons pedagogisch handelen kinderdagverblijf Kameleon & peutergroep t Snuffeltje Ons pedagogisch handelen kinderdagverblijf Kameleon & peutergroep t Snuffeltje Op de website van KION zie je onder Zo werken wij hoe we in ons beleid vorm hebben gegeven aan de pedagogische doelen en onze

Nadere informatie

Dreumesgroep Babbel. Kindercentrum Babbel. telefoon:

Dreumesgroep Babbel. Kindercentrum Babbel. telefoon: Dreumesgroep Babbel Kindercentrum Babbel telefoon: 0594 646656 Hallo ouders, Dit is de informatiefolder over de dreumesgroep. Hierin vind u informatie om thuis nog eens rustig door te lezen. Deze folder

Nadere informatie

Billy-Boem. Kinderopvang Billy-Boem st. Brigidawal 3c, 6118av Nieuwstadt

Billy-Boem. Kinderopvang Billy-Boem st. Brigidawal 3c, 6118av Nieuwstadt Billy-Boem Billy-Boem is een kleinschalige kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Een plek om heerlijk te spelen en te ontdekken! Een plek waar uw kindje centraal staat! Een plek die voelt als een

Nadere informatie

Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang Montessori Nijmegen Oost

Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang Montessori Nijmegen Oost Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang Montessori Nijmegen Oost Op de website van KION zie je onder Zo werken wij hoe we in ons beleid vorm hebben gegeven aan de pedagogische doelen en onze pedagogische

Nadere informatie

Oirschot Welkom bij het kinderdagverblijf!

Oirschot Welkom bij het kinderdagverblijf! Oirschot Welkom bij het kinderdagverblijf! ikook! Oirschot Castaert 98 5688PG Oirschot T:040-3333801 W: www.ik-ook.nu E: oirschot@ik-ook.nu Dit is ons kinderdagverblijf: Guppies Kinderdagverblijf voor

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie Ruilen van dagen We zoeken de balans tussen het bieden van flexibiliteit aan ouders en het garanderen van structuur en ritme voor de kinderen. We geloven dat goede communicatie hierin

Nadere informatie

1.1. Het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving

1.1. Het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving Pedagogisch Beleidsplan 1.1. Het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving Een veilige en vertrouwde omgeving is de basis van waaruit een kind zich kan gaan ontwikkelen. Het is dus belangrijk dat

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Informatieboekje 2012. website: www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en of verzorgers.

Kinderdagverblijf. Informatieboekje 2012. website: www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en of verzorgers. Kinderdagverblijf Informatieboekje 2012 website: www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en of verzorgers. Voorburg 1-1-2012 Beste ouder/verzorger, Welkom op kinderdagverblijf Hummeltjeshoek. Wij zijn

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEIDSPLAN GASTOUDERBUREAU BANDITA

PEDAGOGISCH BELEIDSPLAN GASTOUDERBUREAU BANDITA PEDAGOGISCH BELEIDSPLAN GASTOUDERBUREAU BANDITA PEDAGOGISCH BELEIDSPLAN GASTOUDERBUREAU BANDITA Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Pedagogische visie Gastouderbureau Bandita 3 2.1 Pedagogische basisregels

Nadere informatie

Onze groep biedt opvang aan kinderen 0-3jr. en er is plaats voor maximaal 15 kinderen.

Onze groep biedt opvang aan kinderen 0-3jr. en er is plaats voor maximaal 15 kinderen. Het team van het dagverblijf: De Zonnestraaltjes Jessica Anoeska Soraya Coördinator: Vera van Helleman Inleiding: Voor u ligt het pedagogisch werkplan van de Zonnestraaltjes. Wij zijn onderdeel van kindercentrum

Nadere informatie

Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl

Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl Beste ouder/verzorger, Welkom op kinderdagverblijf Hummeltjeshoek. Wij zijn een klein particulier kinderdagverblijf met een huiselijke sfeer. De

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan. BAM Kinderopvang

Pedagogisch beleidsplan. BAM Kinderopvang Pedagogisch beleidsplan BAM Kinderopvang Inhoudsopgave Inleiding Blz. 2 Onze visie Blz. 3 Emotionele veiligheid Blz. 4 6 Persoonlijke competenties Blz. 7 Sociale competenties Blz. 8 Normen en waarden Blz.

Nadere informatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie 1. Openingstijden De hele dagopvang is geopend op maandag tot en met vrijdag van 7:00 uur tot 18:30 uur. De halve dagopvang is open van 7:00 uur

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Werkwijze. Onze visie

Werkwijze. Onze visie Werkwijze Onze visie Ieder kind heeft een eigen persoonlijkheid die in ontwikkeling is. Dit gebeurt vanuit een basis van eigen aanleg en persoonlijkheid. Een belangrijke voorwaarde van Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan. Gastouder Laura

Pedagogisch beleidsplan. Gastouder Laura Pedagogisch beleidsplan Gastouder Laura Gastouder Laura Zuiderstraat 14 9471KJ Zuidlaren laura_hoving@live.nl bijgewerkt: 07-11-2017 Inhoudsopgave: 1. Inleiding Voorwoord Mijn Visie 2. Pedagogisch werkplan

Nadere informatie

Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang De Kroon, Stevenkerkhof

Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang De Kroon, Stevenkerkhof Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang De Kroon, Stevenkerkhof Op de website van KION zie je onder Zo werken wij hoe we in ons beleid vorm hebben gegeven aan de pedagogische doelen en onze pedagogische

Nadere informatie

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

Versie 1.06 Datum 17-02-2015. Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom

Versie 1.06 Datum 17-02-2015. Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom Versie 1.06 Datum 17-02-2015 Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wie zijn wij? 3 3. Gediplomeerde gastouders 3 4. Hygiëne 3 5. Openingstijden 3 6. Wennen

Nadere informatie

Versie oktober Schelpen

Versie oktober Schelpen Versie oktober 2014 2Schelpen Kindercentrum 2Schelpen is gevestigd in het centrum van Scheveningen, vlakbij de Keizerstraat, het strand en de boulevard. De locatie zit in een sfeervol pand dat bestaat

Nadere informatie

Kleine Mensen Grote Wensen. Voor de betere kinderopvang

Kleine Mensen Grote Wensen. Voor de betere kinderopvang Kleine Mensen Grote Wensen Voor de betere kinderopvang Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang van kinderen van 0 tot

Nadere informatie