Poollicht reis naar IJsland 18/08-31/08/2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Poollicht reis naar IJsland 18/08-31/08/2011"

Transcriptie

1 Poollicht reis naar IJsland 18/08-31/08/2011 Om de aurora borealis, het noorderlicht, te kunnen waarnemen kan je twee dingen doen. Ofwel blijf je in België en wacht je op een felle uitbarsting van de zon. Nu we langzaam maar zeker uit het diepe zonne-minimum van de laatste jaren komen, wordt die kans een beetje groter. In de periode van het zonne-maximum kan je gemiddeld om de één à twee jaar mooi poollicht zien in onze streken. Een andere optie is van naar het noorden te trekken, om je kans op het waarnemen van poollicht te verhogen. Dat is de reden waarom we in augustus 2011 naar IJsland trekken. Daar zijn we zo goed als zeker dat we het poollicht zullen zien. We gaan in de tweede helft van augustus, zodat het al terug voldoende donker wordt s avonds. Er ligt echter nog geen sneeuw en de temperaturen vallen (ook s nachts) best mee. De grootste kans op poollicht is in de periode van de equinoxen (midden september en midden maart), dus ook wat dat betreft zitten we goed. Urania zorgt voor de astronomische begeleiding. Tijdens de voorreisvergadering verneem je hoe poollicht ontstaat en hoe je het kan voorspellen en waarnemen. Je krijgt ook tips over hoe je dit mooie verschijnsel kan fotograferen. Ervaren Urania-begeleiders zorgen er tijdens de reis voor dat de kansen op poollicht (en helder weer) in de gaten worden gehouden. Urania organiseerde reeds drie poollichtreizen: naar Canada (2002), Alaska (2004) en IJsland (2007).

2 Programma: DAG 1: DONDERDAG 18 augustus 2011 Reykjavik 7h50 Vertrek van Icelandair vlucht met bestemming Reykjavik (Keflavik luchthaven). 9h15 Aankomst op de luchthaven van Keflavik en onthaal door de gids. (Indicatieve vluchtplanning) Tijdens de transfer naar het hotel volgt een eerste kennismaking met het land. Het hotel ligt in het centrum van Reykjavik. Diner in het lokaal restaurant Einar Ben. Overnachting in hotel Frón***. Hotel Fron is een modern driesterrenhotel, gelegen op de winkelstraat Laugavegur in het centrum van Reykjavik. De kamers zijn comfortabel ingericht en er heerst een aangename sfeer in het hotel. Er zijn 90 kamers, verdeeld over 4 verdiepingen. Alle kamers (single, dubbel of twin kamers) beschikken over parketvloer, badkamer met tegels, douche, haardroger, telefoon, satelliet TV, minibar, kluis en internetverbinding. Het hotel biedt ook droogkuis service, meeting faciliteiten en room service (tot 22u00). DAG 2: VRIJDAG 19 augustus 2011 Gullfoss Vertrek per 4x4 bus, bestuurd door een ervaren IJslandse highland chauffeur. De route voert langs het geologisch en cultureel zeer interessante Thingvellir. Wandeling van 3 uur in Thingvellir. Verder naar Geysir en bezoek aan de Gullfoss waterval. De gouden waterval, vermaard om zijn adembenemende schoonheid. Wanneer de zon schijnt vormen zich prachtige regenbogen, die deze waterval zijn toepasselijke naam opleverde. Deze machtige waterval geeft een majestueus spektakel wanneer het water van de Hvita (witte rivier) in twee etappes naar beneden dondert in een 32 m diep

3 breukvlak van een kloof die 2,5 km lang is en op sommige plaatsen maar liefst 70 m diep. Diner en overnachting in het sfeervol en goed hotel Geysir. Hotel Geysir maakt deel uit van het Geysir-Center, dat recht over het geothermaal gebied van Geysor en Strokkur gelegen is. Verder heeft Geysir-Center een elegant restaurant, souvenirwinkel, snack shop en museum met multimedia voorstelling. Het hotel heeft 20 kamers gelegen in mooie cabins bij de rivier. Alle kamers beschikken over 2 single bedden, TV, zetel en badkamer. In het zwembad met natuurlijk geothermaal water (35 à 40 C) en in de 2 hot tubs kan u heerlijk uitrusten. Het gebruik ervan is gratis voor de gasten. Thingvellir Deze vlakte van het parlement (letterlijk vertaald) is het nationale heiligdom van IJsland Het is een 6 km brede en 40 km lange verzakking, die aan de zijden wordt begrensd door diepe kloven en scheuren. Thingviller is het directe gevolg van het langzaam uiteendrijven van de tektonische platen. De ontmoetingsplaats tussen de oude en de nieuwe wereld bleek een vruchtbare voedingsbodem voor de rijke verbeelding van de vikingen, want hier, in de kloof Almannagja,kwam in 930 het Althing, het eerste parlement van IJsland samen vanwege de uitstekende akoestiek. Dit parlement heeft hier bijna 900 jaar gezeteld, want tot 1798 vergaderden de volksvertegenwoordigers hier iedere zomer in openlucht. Thingvellir is een van de meest fascinerende plaatsen op Ijsland. Gelegen op een uitgestrekt, vlak lavaveld, omringd door bergen en doorsneden door diepe rotsspleten. Sinds 1928 is het een nationaal park geworden, want het natuurschoon is hier indrukwekkend: diepe kloven en ravijnen, aardverzakkingen en indrukwekkende rotsplateaus. DAG 3: ZATERDAG 20 augustus 2011 Hveravellir Een eerste kennismaking met het ruige binnenland van IJsland:

4 We rijden langs de hoogland route Kjölur door een door de elementen gegeseld morene landschap. Wandeling In het rhyoliet gebergte rond Kerlingarfjöll, langs hete bronnen en door veelkleurige bergen. Diner en overnachting in de hut van Hveravellir, bij de warme bronnen, een geothermisch gebied waar het s avonds goed vertoeven is in het warme bad. In alle hutten waar overnacht wordt, zijn stapelbedden, toiletten en wasbakken aanwezig, alsook eenvoudige douches (betalend: ca. 400 ISK voor 3 à 4 minuten). Slaapzakken dienen zelf te worden meegenomen, of kunnen gehuurd worden (45 EUR voor 5 nachten gebruik). DAG 4: ZONDAG 21 augustus 2011 Myvatn Na het hoogland komen we in het noordelijke fjordenlandschap terecht, basaltformaties zijn hier de dominante landschapsfactoren. Door oude gletsjerdalen rijden we naar de hoofdstad van het noorden, Akureyri. Na een kort bezoek aan de stad gaan we verder naar de Godafoss waterval. We eindigen de dag aan de oevers van het Myvatn meer. Liefhebbers kunnen s avonds mee voor een bezoek aan het heilzame water van de warme baden alhier.

5 Diner en overnachting in hotel Vogafjos ***. Deze guesthouse is de ideale uitvalsbasis om de regio van Myvatn te verkennen. Het restaurant biedt typische gerechten van IJsland, zoals het geyser bread,een specialiteit van Myvatn. Alle kamers beschikken over bad/douche en balkon/terras. DAG 5: MAANDAG 22 augustus 2011 Myvatn Dagtocht Kennismaking met het Myvatn gebied. Wandeling naar en beklimming van de explosiekrater Hverfjall, met een prachtig uitzicht op de omgeving. Na de afdaling aansluitend wandeling door het lavalabyrint van Dimmuborgir. Picknick lunch. In de namiddag bezoek aan de actieve kant van het Myvatn gebied, met wandeling langs het stomende en sissende Namaskard en door het nastomende lavaveld van Krafla. Avondmaal en overnachting in hotel Vogafjos ***. DAG 6: DINSDAG 23 augustus 2011 Dettifoss Herdubreidarlindir - Askja Prachtige tocht door het binnenland met bezoek aan de canyon van de rivier Jökulsa á Fjöllum, mat daarin gelegen één van de mooiste watervallen van IJsland, de Dettifoss. We passeren ook de hoogste Tafelberg van IJsland, Herdubreid. Bezoek aan de schuilplaats van de outlaw Eyvindir Johnnsson. Wandeling in Askja naar Viti en Öskjuvatn. Diner en overnachting in een hut bij Askja, nabij de Drekagill kloof. DAG 7: WOENSDAG 24 augustus 2011 Gaesavatnaleid Nydalur

6 Doorkruising van een zwarte spoelzandvlakte aan de voet van de Vatnajökull en kijkje in de krater van de vulkaan Urdurháls. Doorwading met de bus van een brede riviervlakte, en verder oostwaarts door ruige lavavelden, het ruigste landschap van IJsland. Diner en overnachting in een hut in Nydalur. DAG 8: DONDERDAG 25 augustus 2011 Nydalus Landmannalaugar Tocht langs de Sprengisandur hooglandroute. Aankomst in Landmannalaugar rond de middag en wandeling door het obsidiaan lavaveld. Na het avondmaal kan nog een weldadig bad worden genomen in de warme rivier. Avondmaal en overnachting in een hut in Landmannalaugar. DAG 9: VRIJDAG 26 augustus 2011 Landmannalaugar dagtocht Dagwandeling naar de berghut Hrafntinnuskur. Prachtige dagwandeling die ieder naar eigen vermogen, tot een maximale lengte van 24 kilometer kan maken, stoombronnen en pruttelpotjes in overvloed nabij de obsidiaan berg Hrafntinnuskur. Avondmaal en overnachting in een hut in Landmannalaugar. DAG 10: ZATERDAG 27 augustus 2011 Landmannalaugar Skaftafell Vertrek zuidwaarts naar de voormalige vuurkloof Eldgjá, waar we een wandeling maken. Via de zuidelijke tak van de rondweg trekken we oostwaarts naar de oude kerkje van Nupsstadir. Vanaf hier doorkruisen we de Skeidararsandur naar ons einddoel Skaftafell. Avondmaal en overnachting in hotel Skaftafell *** in Skaftafell National Park.

7 Alle kamers beschikken over bad/douche, satelliet TV, telefoon en draadloos internetaansluiting. DAG 11: ZONDAG 28 augustus 2011 Skaftafell Jökulsárlón Skaftafell Dagtocht naar het ijsbergenmeer Jökulsárlón, bekend van verschillende films, en boottocht tussen de ijsbergen. Terugkeer naar Skaftafell en wandeling naar de Svartifoss waterval. Avondmaal en overnachting in hotel Skaftafell *** in Skaftafell National Park. DAG 12: MAANDAG 29 augustus 2011 Skaftafell Reykjavik Over de ringweg gaan we terug naar Reykjavik, onderweg zien we nog vele mooie zaken zoals lavavelden, de kustkliffen van Dyrholaey en de Skogafoss waterval. Avondmaal en overnachting in hotel Frón *** in Reykjavik. DAG 13: DINSDAG 30 augustus 2011 Reykjavik Vrije dag in Reykjavik. Mogelijkheid om een optionele activiteit in te lassen: -Whale Watching -Westmann eilanden Avondmaal en overnachting in hotel Frón*** in Reykjavik. DAG 14: WOENSDAG 31 augustus 2011 Reykjavik - Brussel Ontbijt en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam (Schiphol). 07u45 Vertrek van de Icelandair vlucht met bestemming Schiphol. Transfer Schiphol Zaventem Einde van de reis.

8 Praktische informatie Datum Deze reis vindt plaats van 18 t.e.m. 31 augustus Richtprijs Per persoon, in een tweepersoonskamer: 3995,00 euro Single supplement: 595,00 euro De prijs houdt in : De vluchten Brussel-Reykjavik-Amsterdam met Icelandair, in economy class, taksen inbegrepen. Transfer Amsterdam-Brussel 4x4 bus 19 seats voor 11 dagen (incl. chauffeur, kook- en picknick uitrusting). Nederlandstalige lokale gids voor 11 dagen. 8 nachten hotelverblijf in een dubbel kamer met ontbijt. 5 nachten in hutaccommodatie. Alle transfers zoals vermeld in het programma. Alle bezoeken zoals vermeld in het programma. De maaltijden zoals vermeld in het programma: Dag 1: diner in plaatselijk restaurant Dag : ontbijt, picknick lunch, en diner in hotel Dag : ontbijt, picknick lunch en picknick diner Dag 13: ontbijt, en diner in visrestaurant Dag 14: ontbijt Dekking door het Garantiefonds Reizen. Een reisbegeleider van Urania. Syllabus over poollicht en IJsland Voorreisvergadering De BTW (2,73%) De prijs houdt niet in : Persoonlijke uitgaven. Bijkomende verzekeringen (annulatie reisverzekering). Fooien. Dranken bij de maaltijden De lunch in Reykjavik op dagen 1 en 13. Optionele activiteiten op dag 13: Westmanneilanden: 193,60 per persoon Whalewatching: 49,50 per persoon Onder voorbehoud van minimaal 15 deelnemers. Karakter van de reis Deze reis voert ons een aantal dagen dwars door het IJslandse binnenland. Deze streek is van een buitenaardse schoonheid, met ongerepte natuur en is niet of nauwelijks bewoond. Dit impliceert dat we reizen over ruige wegen (4x4) en dat we het een aantal dagen met minimaal comfort moeten stellen. De overnachtingen in hut (5 nachten) zijn in gemeenschappelijke slaapzalen en met beperkt sanitair comfort. Meer info over de hutten waar we overnachten:

9 Dag 3. Hveravellir: Dag 6. Askja hut: (Dreki hut) Dag 7. Nydalur hut: Dag Landmannalaugar: De overige dagen reizen we over de zgn. Ringweg rond IJsland, over prima wegen. We overnachten dan in comfortabele hotels. Deze reis wordt georganiseerd door HRG Hogg Robinson Group (voorheen Weinberg Incentive Travel House). Licentie A 1047 Urania staat in voor de wetenschappelijke begeleiding. Voor informatie over het wetenschappelijke programma kan u terecht op één van de onderstaande adressen. Volkssterrenwacht Urania Mattheessensstraat 60 B 2540 Hove Tel 03/ Fax 03/ Werner Hamelinck GSM wh@urania.be

IJSLAND, Aurora borealis tour

IJSLAND, Aurora borealis tour IJSLAND, Aurora borealis tour Op jacht naar het Noorderlicht in een Super-jeep van 3 tot 10 maart 2013 Voor de vijfde keer trekken we met Urania naar IJsland op jacht naar Poollicht. De kansen om er poollicht

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlands- of Franstalige begeleiding en volgt grotendeels

Nadere informatie

IJSLAND, Aurora borealis tour

IJSLAND, Aurora borealis tour IJSLAND, Aurora borealis tour Op jacht naar het Noorderlicht in een Super-jeep van 22 tot 27 februari 2014 Voor de vijfde keer trekken we met Urania naar IJsland op jacht naar Poollicht. De kansen om er

Nadere informatie

Poollichtreis naar Lapland

Poollichtreis naar Lapland Poollichtreis naar Lapland 12 tot 15 februari 2015 Na vijf poollichtreizen naar IJsland zoeken we het in 2015 nog hogerop, naar het noorden van Finland. Een streek die we kennen onder de naam Lapland.

Nadere informatie

IJSLAND, Aurora borealis tour

IJSLAND, Aurora borealis tour IJSLAND, Aurora borealis tour Op jacht naar het Noorderlicht in een Super-jeep van 30 januari tot 4 februari 2016 Voor de zevende keer trekken we met Urania naar IJsland op jacht naar Poollicht. De kansen

Nadere informatie

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied

Nadere informatie

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Ontbijtbuffet en check out Vandaag staat er een onvergetelijke tocht doorheen het binnenland, 90% van de tijd rijden we op 4x4 pisten u krijgt dan

Nadere informatie

SUPERJEEP EXPEDITIE IN ZUID-IJSLAND - VERNIEUWD!

SUPERJEEP EXPEDITIE IN ZUID-IJSLAND - VERNIEUWD! SUPERJEEP EXPEDITIE IN ZUID-IJSLAND - VERNIEUWD! Een rondrit per superjeep is de uitgelezen manier om de minder toegankelijke gebieden van IJsland tijdens de wintermaanden te ontdekken. Bereid je voor

Nadere informatie

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR ZOMER FOTO AVONTUUR Ontdek bijzondere fotomotieven in IJsland Ga mee en ontdek We willen je met dit Foto Avontuur kennis laten maken met onze passie voor het fotograferen

Nadere informatie

Thema Sportief. Met een 4x4 door IJsland, 8 dagen

Thema Sportief. Met een 4x4 door IJsland, 8 dagen Thema Sportief Met een 4x4 door IJsland, 8 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Keflavik - Thingvellir Dag 2 Thingvellir - Geysir - Gullfoss - Hveravellir Dag 3 Hveravellir - Akureyri - Godafoss - Mývatn

Nadere informatie

GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND

GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND Ook 's winters heeft IJsland ontzettend veel te bieden. Tijdens deze internationale groepsreis ga je op zoek naar het magische noorderlicht en ontdek

Nadere informatie

Poollichtreis naar Lapland

Poollichtreis naar Lapland Poollichtreis naar Lapland 8 tot 12 februari 2016 Na de zeer geslaagde poollichtreis naar Rovaniemi keren we in 2016 terug naar Lapland. De bestemming is deze keer Luosto. Luosto ligt zo n 110 km van Rovaniemi,

Nadere informatie

Dagprogramma. Op en top IJsland. Dag 1 - vlucht naar Keflavík met Icelandair. askja.nl

Dagprogramma. Op en top IJsland. Dag 1 - vlucht naar Keflavík met Icelandair. askja.nl Dagprogramma Op en top IJsland Dit is een reis voor de actieve reiziger die op comfort is gesteld. Het te voet verkennen van IJslands mooiste gebieden staat centraal. Tevens hebben wij een eigen bus, zodat

Nadere informatie

GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND

GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND Ook 's winters heeft IJsland ontzettend veel te bieden. Tijdens deze internationale groepsreis ga je op zoek naar het magische noorderlicht en ontdek

Nadere informatie

GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND

GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND 9-daagse Engelstalig begeleide rondreis waarbij IJsland en Groenland worden gecombineerd. Hoewel deze 2 exotische eilanden relatief dicht bij elkaar liggen,

Nadere informatie

GROEPSREIS DOOR DE IJSLANDSE WILDERNIS - AANRADER!

GROEPSREIS DOOR DE IJSLANDSE WILDERNIS - AANRADER! GROEPSREIS DOOR DE IJSLANDSE WILDERNIS - AANRADER! Reis met een speciaal uitgeruste autocar onder Nederlands- of Engelstalige begeleiding door IJsland en ontdek op een avontuurlijke manier zowel de klassieke

Nadere informatie

4x4 FUN Programma IJSLAND

4x4 FUN Programma IJSLAND 4x4 FUN Programma IJSLAND De Combinatie van IJs met Vuur 4x4 Groepsreis - minimaal 10 personen Deze reis is speciaal uitgewerkt voor 4x4 liefhebbers waarbij er ZELF gereden wordt met 4x4 jeeps, maar waarbij

Nadere informatie

NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE FOTOGRAFIEREIS IJSLAND - UNIEK!

NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE FOTOGRAFIEREIS IJSLAND - UNIEK! NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE FOTOGRAFIEREIS IJSLAND - UNIEK! Zowat elke landschapsfotograaf heeft IJsland bovenaan zijn lijstje staan. De variatie aan zeer uiteenlopende natuurfenomenen is dan ook indrukwekkend.

Nadere informatie

Ijsland. Inbegrepen. retour vlucht Schiphol - Keflavik met WOWair tegen actie tarief* luchthavenbelasting ca. 52,- p.p.

Ijsland. Inbegrepen. retour vlucht Schiphol - Keflavik met WOWair tegen actie tarief* luchthavenbelasting ca. 52,- p.p. Ijsland Een bijzondere rondreis langs de mooiste plekken van IJsland! U ontdekt gletsjermeren vol ijsschotsen, stranden in betoverende kleuren en lavavelden. Weinig plekken in Europa zijn zo fotogeniek.

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609

De Blauwe Vogel 1609 IJSLAND Avontuurlijk Reykjavik & omgeving De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier Geniet tijdens deze rondreis door IJsland van de rust in het adembenemende landschap van geisers, gletsjers, vulkanen

Nadere informatie

Dag 1 - vlucht naar Keflavik met Icelandair, via Reykjanes naar omgeving Laugarvatn

Dag 1 - vlucht naar Keflavik met Icelandair, via Reykjanes naar omgeving Laugarvatn Dagprogramma Puur IJsland Wat deze reis bijzonder comfortabel maakt, is dat u vaak twee nachten op dezelfde plaats logeert. Bovendien is het reisgezelachap klein, waarbij er wel een eigen bus is plus Nederlandse

Nadere informatie

INDIVIDUELE VERKENNING VAN WEST-GROENLAND

INDIVIDUELE VERKENNING VAN WEST-GROENLAND INDIVIDUELE VERKENNING VAN WEST-GROENLAND Tijdens deze 9-daagse rondreis verken je de mooiste plekken van West-Groenland. In Ilulissat verblijf je op individuele basis en kan je deelnemen aan verschillende

Nadere informatie

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines

Nadere informatie

Openluchtmuseum in de Middellandse zee

Openluchtmuseum in de Middellandse zee CITY TRIP DELUXE 4 EN 3 NACHTEN Openluchtmuseum in de Middellandse zee PROGRAMMA Dag 1 : België - Malta Vertrek vanuit Zaventem met de rechtstreekse vlucht van Air Malta. Aankomst in Malta en start van

Nadere informatie

Harriniva: Powder Pro

Harriniva: Powder Pro FINS LAPLAND: Harriniva: Powder Pro Individuele afreis (5 dagen/4 nachten) Ontdek Europa s laatste wildernis per sneeuwscooter. U kan niet authentieker en dichter bij de natuur staan dan tijdens deze unieke

Nadere informatie

Actief IJsland. 10 daagse rondreis, wij zorgen voor de huurwagen en de hotels

Actief IJsland. 10 daagse rondreis, wij zorgen voor de huurwagen en de hotels Actief IJsland 10 daagse rondreis, wij zorgen voor de huurwagen en de hotels Deze self drive rondreis (4x4 verplicht) brengt U letterlijk rond IJsland. Naast alle gebruikelijke klassiekers zoals Thingvellir,

Nadere informatie

NIEUWJAAR VIEREN IN IJSLAND - REYKJAVIK - BEPERKT AANTAL PLAATSEN!

NIEUWJAAR VIEREN IN IJSLAND - REYKJAVIK - BEPERKT AANTAL PLAATSEN! NIEUWJAAR VIEREN IN IJSLAND - REYKJAVIK - BEPERKT AANTAL PLAATSEN! Combineer een bezoek aan het bruisende Reykjavik met een onvergetelijke jaarovergang. IJslanders vieren dat in stijl met vreugdevuren

Nadere informatie

Poollichtreis naar Lapland

Poollichtreis naar Lapland Poollichtreis naar Lapland 14-18 februari 2018 Niet ver van Ivalo, de noordelijkste luchthaven van Fins Lapland, ligt de oudste wintersportplaats van Finland: Saariselkä. De sneeuwkwaliteit is hier uitzonderlijk

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND VOLLEDIG

GROEPSREIS IJSLAND VOLLEDIG GROEPSREIS IJSLAND VOLLEDIG Tijdens deze 9-daagse groepsreis komen alle hoogtepunten van IJsland aan bod. Onder deskundige Engelstalige begeleiding verken je talrijke bezienswaardigheden waaronder gletsjers,

Nadere informatie

WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK

WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK Het Kalevala Hotel is prachtig gelegen aan de oever van het Lammasjärvi-meer in Oost-Finland vlakbij de Russische grens. Deze regio die bekend staat omwille van de vele

Nadere informatie

NIEUWJAAR VIEREN IN IJSLAND - REYKJAVIK

NIEUWJAAR VIEREN IN IJSLAND - REYKJAVIK NIEUWJAAR VIEREN IN IJSLAND - REYKJAVIK Combineer een bezoek aan het bruisende Reykjavik met een onvergetelijke jaarovergang. IJslanders vieren dat in stijl met vreugdevuren en spectaculair vuurwerk. Verken

Nadere informatie

KLEUREN VAN IJSLAND - FLY & DRIVE

KLEUREN VAN IJSLAND - FLY & DRIVE KLEUREN VAN IJSLAND - FLY & DRIVE 11-daagse rondreis langs de verschillende hoogtepunten die IJsland te bieden heeft. Ontdek op een comfortabel tempo het unieke en diverse landschap met onder andere de

Nadere informatie

Sporting CP KRC Genk. UEFA Europa League

Sporting CP KRC Genk. UEFA Europa League Sporting CP KRC Genk UEFA Europa League 'De witte stad' is de romantische naam die Lissabon in vele boeken krijgt toegedicht. De hoofdstad verheft zich boven de noordelijke oever van de Taag en strekt

Nadere informatie

Check in in het hotel. Avondmaal en overnachting.

Check in in het hotel. Avondmaal en overnachting. DUBLIN 2015 1 DAG1 SamenkomstindeluchthavenvanZaventemvoorderechtstreekseochtendvluchtmetAer LingusnaarDublin. Bijaankomsttransfernaardestad. Middagmaal. IndenamiddagbezoekenwedeberoemdeGuinnessbrouwerij.

Nadere informatie

ELDUR OG IS 8-DAAGSE RONDREIS

ELDUR OG IS 8-DAAGSE RONDREIS IJSLAND 2 ELDUR OG IS 8-DAAGSE RONDREIS VERTREKDATA van t.e.m. 17 IC01 11.02.18 18.02.18 17 IC02 18.02.18 25.02.18 PRIJS per persoon op basis van: 2-persoonskamer: 5.990 1-persoonskamer: 6.790 AANTAL DEELNEMERS

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene - Delphi Per taxibusje vanuit Genk

Nadere informatie

Italië - Proeven van Venetië en omgeving

Italië - Proeven van Venetië en omgeving Italië - Proeven van Venetië en omgeving DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Venetïe, een van de meest romantische en legendarische steden ter wereld, staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Nadere informatie

DWARS DOOR IJSLAND - FLY & DRIVE

DWARS DOOR IJSLAND - FLY & DRIVE DWARS DOOR IJSLAND - FLY & DRIVE Ontdek tijdens deze 9-daagse rondreis de verscheidenheid van het IJslandse landschap. Van verlaten zandvlaktes tot de groene weilanden langs de kustlijn. Een 4x4 is bij

Nadere informatie

Sneeuwscooteravontuur Three Countries

Sneeuwscooteravontuur Three Countries Fins Lapland: Sneeuwscooteravontuur Three Countries Individuele afreis (6 dagen/5 nachten) Avontuurlijke sneeuwscootertocht naar het drielandenpunt van Finland, Zweden en Noorwegen. De tocht brengt u in

Nadere informatie

EXPEDITIE MET DE HONDENSLEDE OP SPITSBERGEN - NIEUW!

EXPEDITIE MET DE HONDENSLEDE OP SPITSBERGEN - NIEUW! EXPEDITIE MET DE HONDENSLEDE OP SPITSBERGEN - NIEUW! Ga op avontuur in de voetsporen van ontdekkingsreizigers als Fritjof Nansen en ervaar hoe het is om te leven in een wereld van sneeuw en ijs. Tijdens

Nadere informatie

Rondreis IJsland, 14 dagen

Rondreis IJsland, 14 dagen Rondreis IJsland, 14 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Reykjavik - Laugarvatn Dag 2 Selfoss - Thingvellir - Geysir - Gullfoss - Hrauneyar Dag 3 Hrauneyar- Landmannalaugar- Hvolsvöllur Dag 4 Hvolsvöllur,

Nadere informatie

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek TANZANIA Tanzania -, de Grote Trek Privé rondreis met privéchauffeur/ranger Kant-en-Klaar - 11 dagen / 8 nachten REF: 194 REISBESCHRIJVING - - Lake Manyara - Karatu - Ngorongoro Krater - - Ngorongoro Conservation

Nadere informatie

PROGRAMMA VIP. Istanbul, 1-3 augustus 2017

PROGRAMMA VIP. Istanbul, 1-3 augustus 2017 PROGRAMMA VIP Istanbul, 1-3 augustus 2017 PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Identiteitskaart en E-visum. TIJDZONE: VALUTA: In Istanbul is het één uur later dan in België. Turkse Lira. ( 1 TRY = 0,2458

Nadere informatie

São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid

São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid KAAPVERDIË São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid Privé rondreis Kant-en-Klaar - 9 dagen / 7 nachten REF: 178 REISBESCHRIJVING (São Vicente ) - Porto Novo (Santo Antão) - Cratère de Cova - Vallée de

Nadere informatie

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK!

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! Beleef het ultieme winteravontuur tijdens een 6-daagse hondensledetocht in het uiterste noorden van Zweeds Lapland. Het traject van deze expeditie volgt

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

WEST- EN ZUID-IJSLAND - FLY & DRIVE

WEST- EN ZUID-IJSLAND - FLY & DRIVE WEST- EN ZUID-IJSLAND - FLY & DRIVE 11-daagse rondreis met jeep doorheen het westen en zuiden van IJsland. Je verkent ook twee van de mooiste hooglandroutes in het binnenland: het Kalidalur en de Fjallabak-route

Nadere informatie

Winterstage S V Z U L T E W A R E G E M j a n u a r i ASL TRAVEL

Winterstage S V Z U L T E W A R E G E M j a n u a r i ASL TRAVEL Winterstage S V Z U L T E W A R E G E M 1 0-1 3 j a n u a r i 2 0 1 9 ASL TRAVEL b e s t e m m i n g Marbella Info REISDOCUMENTEN Identiteitskaart VLUCHTGEGEVENS 10 januari 2019 Antwerpen - Malaga met

Nadere informatie

Vulkanisch IJsland. 10 daagse rondreis, wij zorgen voor de huurwagen en de hotels

Vulkanisch IJsland. 10 daagse rondreis, wij zorgen voor de huurwagen en de hotels Vulkanisch IJsland 10 daagse rondreis, wij zorgen voor de huurwagen en de hotels Deze self drive rondreis (4x4 verplicht) brengt U letterlijk rond IJsland. Naast alle gebruikelijke klassiekers zoals Thingvellir,

Nadere informatie

DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië

DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië Schitterend Slovenië DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië 1 Programma Slovenië maakte tot een kwarteeuw geleden nog deel uit van het voormalige Joegoslavië en is sinds 2004 een lidstaat van

Nadere informatie

A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E ASL TRAVEL

A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E ASL TRAVEL VIP A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E 2-3 O K T O B E R 2 0 1 8 ASL TRAVEL bestemming Madrid Info REISDOCUMENTEN Identiteitskaart TIJDZONE Er is geen tijdsverschil met België VALUTA Euro

Nadere informatie

Mallorca fietsen. Nieuw aangepast fietsprogramma. Vertrek op zaterdag : 13 april mei september oktober 2019

Mallorca fietsen. Nieuw aangepast fietsprogramma. Vertrek op zaterdag : 13 april mei september oktober 2019 2019 Mallorca fietsen Nieuw aangepast fietsprogramma Vertrek op zaterdag : 13 april 2019 18 mei 2019 28 september 2019 12 oktober 2019 verblijf in Hotel Apolo **** (viersterren) in half pension fietsbegeleider

Nadere informatie

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD!

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! Ontdek het allerbeste van Spitsbergen tijdens een hondensledetocht en tweedaagse sneeuwscootersafari op zoek naar ijsberen en andere arctische dieren. Je

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO [Typ hier] INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO ZONDAG 17 TOT EN MET MAANDAG 25 SEPTEMBER 2017 Transportvoorstel: Vluchten worden uitgevoerd door TUI fly. Heen zondag 17 september: TB705 Brussel Cancun 09:25

Nadere informatie

Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork

Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork Volgens een legende zwom een goochelaar in de vorm van een walvis naar IJsland in de hoop het geïsoleerde eiland in zijn ban

Nadere informatie

IJSLAND. OZ Groepsreizen De magie van vuur en ijs 3 t.e.m. 10 juli een slimme zet

IJSLAND. OZ Groepsreizen De magie van vuur en ijs 3 t.e.m. 10 juli een slimme zet OZ Groepsreizen 2015 IJSLAND De magie van vuur en ijs 3 t.e.m. 10 juli 2015 Laat je betoveren door de magie van vuur en ijs in dit bijzondere land. Natuurliefhebber? In IJsland kom je volop aan je trekken.

Nadere informatie

Eclipsreis Faroëreilanden. Maart 2015

Eclipsreis Faroëreilanden. Maart 2015 Eclipsreis Faroëreilanden Maart 2015 Een totale zonsverduistering is een van de mooiste en spectaculairste natuurlijke fenomenen die een mens kan meemaken. Eens men de corona rond de zon gezien heeft,

Nadere informatie

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS CITYTRIP Athene Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Athene, hoofdstad van Griekenland en genoemd naar de godin Athena, was 3000 tot 2500 jaar geleden de hoofdstad

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, september 2017

PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, september 2017 PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, 27-29 september 2017 PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: Identiteitskaart. In Italië geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In

Nadere informatie

GROEPSREIS DESOLATE WESTFJORDEN - NIEUW!

GROEPSREIS DESOLATE WESTFJORDEN - NIEUW! GROEPSREIS DESOLATE WESTFJORDEN - NIEUW! De westkust van IJsland herbergt een ongewone en ongerepte natuur. Wandel langs rode zandstranden en vaar over de fjorden langs kleine vissersdorpjes. Spot de schattige

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FANS PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

NEW YORK CITY 5 DAGEN 4 NACHTEN VIJFDAAGSE CITYTRIP NAAR THE BIG APPLE

NEW YORK CITY 5 DAGEN 4 NACHTEN VIJFDAAGSE CITYTRIP NAAR THE BIG APPLE PROGRAMMA Dag 1 : België - New York / New York City Yeah, America, here we come! We vertrekken s morgens met een rechtstreekse vlucht van Brussel naar New York. Onze reisbegeleider helpt je met het inchecken

Nadere informatie

Stad van 7 heuvels...

Stad van 7 heuvels... CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van 7 heuvels... PROGRAMMA Dag 1 : België - Lissabon We vertrekken s ochtends voor onze vlucht naar Lissabon. Bij aankomst bezoeken we met onze gids allereerst de

Nadere informatie

Junior: IJsland. IJsland, 14 dagen

Junior: IJsland. IJsland, 14 dagen Junior: IJsland IJsland, 14 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam Keflavik Blue Lagoon - Grindavik Dag 2 Grindavik Krysuvik Borgarnes - Eldborg Dag 3 Eldborg, bezoek Arnarstapi Dag 4 Eldborg Varmahlid Dag 5

Nadere informatie

Fly In packages ex Johannesburg begeleid Sossusvlei Etosha National Park Begeleid Ex Johannesburg

Fly In packages ex Johannesburg begeleid Sossusvlei Etosha National Park Begeleid Ex Johannesburg Fly In packages ex Johannesburg begeleid Sossusvlei Etosha National Park Begeleid Ex Johannesburg Deze begeleide pakketjes inclusief heen- en terugvlucht naar Johannesburg zijn ideaal om te combineren

Nadere informatie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie Wandelreizen / Europa / IJsland Code 315030 LA individuele reis Niveau Accommodatie IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: Identiteitskaart. In Boekarest is het 1 uur later dan in België. VALUTA: De munteenheid in Roemenië is de Roemeense leu (RON). 1 EUR = +/-

Nadere informatie

Dagprogramma. Het magische hoogland van IJsland. Dag 1 - vlucht naar Keflavik en rit naar Reykjavík (ca. 50 km) askja.nl

Dagprogramma. Het magische hoogland van IJsland. Dag 1 - vlucht naar Keflavik en rit naar Reykjavík (ca. 50 km) askja.nl Dagprogramma Het magische hoogland van IJsland Een rondreis boordevol natuur en avontuur. U maakt fantastische wandelingen en kunt deelnemen aan bijzondere excursies zoals walvissen spotten. Overnachten

Nadere informatie

Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork

Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork Volgens een legende zwom een goochelaar in de vorm van een walvis naar IJsland in de hoop het geïsoleerde eiland in zijn ban

Nadere informatie

Fins Lapland op zoek naar het noorderlicht 5 tot 10 april 2018 o.l.v Karel Baillieux

Fins Lapland op zoek naar het noorderlicht 5 tot 10 april 2018 o.l.v Karel Baillieux Fins Lapland op zoek naar het noorderlicht 5 tot 10 april 2018 o.l.v Karel Baillieux Een gezellige chalet vormt de uitvalsbasis voor een unieke Laplandervaring. Deze streek behoort ongetwijfeld tot de

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 15-daagse reis Ethiopië Lalibela trekking en Danakil Depressie Dag 1 Brussel-Parijs-Addis Abeba En route Vertrek vanaf Brussel Zaventem voor uw vlucht naar Addis

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Namibië Klassiek Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Voor wie al lang droomt van een rondreis door de prachtige landschappen van Namibië is dit de kans! Deze rondreis werd aan absolute bodemprijzen

Nadere informatie

Dag 1 - Vlucht naar IJsland, flybus naar Reykjavík en ophalen huurauto met caravan (ca. 60 km)

Dag 1 - Vlucht naar IJsland, flybus naar Reykjavík en ophalen huurauto met caravan (ca. 60 km) Dagprogramma Rondreis met auto en Mink Camper op IJsland Ga op pad door IJsland met een huurauto en uw eigen mini caravan! U bent vrij om te gaan en staan waar u wilt. Ideaal voor wie aan vrijheid hecht

Nadere informatie

Mallorca fietsen Nieuw aangepast fietsprogramma

Mallorca fietsen Nieuw aangepast fietsprogramma 2018 Mallorca fietsen Nieuw aangepast fietsprogramma Vertrek op zaterdag : 07 april 2018 05 mei 2018 12 mei 2018 08 september 2018 verblijf in Hotel Apolo **** (viersterren) in half pension fietsbegeleiders

Nadere informatie

CITYTRIP Krakau (Polen)

CITYTRIP Krakau (Polen) CITYTRIP Krakau (Polen) DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS met bezoek aan Auschwitz en Birkenau 1 Programma Krakau, een stad met een unieke sfeer en een schitterende authentieke binnenstad, werd in 1978 als eerste

Nadere informatie

OVERSTEEK GROENLANDSE IJSKAP 2012

OVERSTEEK GROENLANDSE IJSKAP 2012 X- PLORE OVERSTEEK GROENLANDSE IJSKAP 2012 06 aug 14 sept Groenlandse ijskap 35 dagen LIVING AND CREATING ADVENTURE Groenlandse ijskap oversteek In augustus vertrekt er een bijzondere expeditie naar Groenland.

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko 2 Yogarondreis Marokko Zaterdag 4 november Zondag 12 november 2017 9 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 4 november Om 17h40 komen we aan in

Nadere informatie

vanaf 999 Een Luxe citytrip, de ontdekking van een trendy stad, de Everglades, gecombineerd met KEY WEST

vanaf 999 Een Luxe citytrip, de ontdekking van een trendy stad, de Everglades, gecombineerd met KEY WEST MIAMI, DE EVERGLADES & DE CARAÏBEN vanaf 999 Een Luxe citytrip, de ontdekking van een trendy stad, de Everglades, gecombineerd met KEY WEST MIAMI ART DECO DISTRICT MIAMI BRICKALL DE EVERGLADES MIAMI by

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (16:30-18:30) di, wo, vr en zo De beste manier om de natuur te verkennen. Tijdens deze

Nadere informatie

REYKJAVIK Marathon, ½ marathon en 10km Zaterdag 24 augustus 2013

REYKJAVIK Marathon, ½ marathon en 10km Zaterdag 24 augustus 2013 1 REYKJAVIK Marathon, ½ marathon en 10km Zaterdag 24 augustus 2013 Basisreis + verlenging (rondreis in groep) van donderdag 22 tot zaterdag 31 augustus 2013 Tijdens de rondreis doen we de highlights langs

Nadere informatie

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier De Baai van Napels: zon, zee, natuur, cultuur en een heerlijke Italiaanse keuken. Enkele pareltjes in de streek zijn Capri,

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

INDIAN SUMMER IN OOST CANADA VAN 3 TOT 14 OCTOBER 2012

INDIAN SUMMER IN OOST CANADA VAN 3 TOT 14 OCTOBER 2012 KNALPRIJS 2700 EURO BEGELEIDE NEDERLANDSTALIGE GROEPSREIS EIGEN ORGANISATIE INDIAN SUMMER IN OOST CANADA VAN 3 TOT 14 OCTOBER 2012 3 OCTOBER : TORONTO ******************* Aankomst in Toronto waar u op

Nadere informatie

EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension

EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension 2018 EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension 2 dagexcursies inbegrepen met middagmaal 2 ½ dagexcursies inbegrepen zonder middagmaal

Nadere informatie

Dag 1 - Vlucht naar IJsland, bezoek Blue Lagoon (optioneel), rit naar Reykjavík (ca. 60 km)

Dag 1 - Vlucht naar IJsland, bezoek Blue Lagoon (optioneel), rit naar Reykjavík (ca. 60 km) Dagprogramma IJsland op eigen wijze Deze inmiddels klassieke autorondreis gaat het hele eiland rond en is zo opgebouwd dat u soms ook twee nachten op één plek blijft. Dat is ideaal voor de reizigers die

Nadere informatie

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 PROGRAMMA BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 Beschrijving van de groep Aantal deelnemers +/-30 deelnemers Periode 4-5 september 2012 Bestemming Lille Duur 2dagen / 1

Nadere informatie

DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND

DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND Op zoek naar een echt winters avontuur door de laatste ongerepte wildernis van Europa? Kies dan voor een meerdaagse sneeuwsafari door Lapland! NORTH

Nadere informatie

4x4 FUN Programma IJSLAND IJs en Vuur

4x4 FUN Programma IJSLAND IJs en Vuur 4x4 FUN Programma IJSLAND IJs en Vuur 4x4 Groepsreis - minimaal 10 personen Deze reis is speciaal uitgewerkt voor 4x4 liefhebbers waarbij er ZELF gereden wordt met Landrover Defender, maar waarbij er wel

Nadere informatie

4 PEAKS CHALLENGE SCHOTLAND

4 PEAKS CHALLENGE SCHOTLAND SCHOTLAND 4 PEAKS CHALLENGE De uitdaging Deze uitdaging voert ons naar de Schotse ruige westkust, meer bepaald om de toppen te bedwingen van alle vier de kleine eilanden van de Binnen Hebriden, Europa

Nadere informatie

AVONTURENWEEK IN DE SJOAVALLEI

AVONTURENWEEK IN DE SJOAVALLEI AVONTURENWEEK IN DE SJOAVALLEI De Sjoavallei is het raftingparadijs van Noorwegen en wordt omgeven door enkele van de mooiste nationale parken van Noorwegen: Rondane en Jotunheimen. Tijdens deze avonturenweek

Nadere informatie

SHORTBREAK LAPLAND EXCLUSIEF SAARISELKÄ

SHORTBREAK LAPLAND EXCLUSIEF SAARISELKÄ SHORTBREAK LAPLAND EXCLUSIEF SAARISELKÄ Tijdens deze 5-daagse shortbreak staan alle hoogtepunten van Lapland op het programma. Maak een onvergetelijke sneeuwscootersafari, een hondensledetocht en kom alles

Nadere informatie

Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Sol La Palma **** in Puerto Naos.

Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Sol La Palma **** in Puerto Naos. Wandelprogramma La Palma: 09/10/2018 16/10/2018 Dag 1: Dinsdag 09/10/2018 TUI fly vlucht Brussel La Palma Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Sol La Palma **** in Puerto Naos.

Nadere informatie

Atlantische golfstroom (= koude zomers en relatief milde winter) Bevolkingsaantal: inwoners; waarvan in Reykjavik

Atlantische golfstroom (= koude zomers en relatief milde winter) Bevolkingsaantal: inwoners; waarvan in Reykjavik Eiland in de Atlantische oceaan Atlantische golfstroom (= koude zomers en relatief milde winter) Oppervlakte: 103.000 km² (België: 30.528 km²) Bevolkingsaantal: 329.100 inwoners; waarvan 200.000 in Reykjavik

Nadere informatie

CITY BREAK REYKJAVIK ZOMER

CITY BREAK REYKJAVIK ZOMER CITY BREAK REYKJAVIK ZOMER Reykjavík is de kosmopolitische hoofdstad van IJsland, omgeven door onvervuilde natuurlijke energie. Sterke contrasten kenmerken de stad. Kleine huizen staan naast futuristische

Nadere informatie