Windows 95/98/ME tweaken met TWEAKUI

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Windows 95/98/ME tweaken met TWEAKUI"

Transcriptie

1 Windows 95/98/ME tweaken met TWEAKUI TWEAKUI is een van de bekendste tools om de User Interface (UI) van Windows naar eigen hand te zetten. Zo is het mogelijk om het bureaublad en het Startmenu aan te passen en is het mogelijk om een aantal opties in Windows te wijzigen welke in Windows zelf onmogelijk bereikbaar zijn, zonder diep in het register te duiken. Naast TWEAKUI zijn er een groot aantal andere TWEAK producten op de markt gekomen welke eigenlijk allemaal hetzelfde doen en kunnen. Hier wordt het gratis programma van Microsoft gebruikt, waarvan bekend is dat het zeker geen problemen geeft. Download & Installatie TWEAKUI wordt helaas niet meegeleverd op de Windows CD-ROM, deze kan echter wel van de site van Microsoft worden gedownload (bij de eerste versies van Windows 98 stond TWEAKUI nog wel op de CD-ROM, u kunt echter toch beter de nieuwere versie downloaden). TWEAKUI.EXE (self-extractor) is geschikt voor zowel Windows 98 als voor Windows ME. Met de zoekfunctie op de site van Microsoft is het bestand TWEAKUI.EXE snel gevonden. U kunt ook gebruik maken van een van de volgende URL's: networking/nttweakui.asp Als u het bestand heeft uitgepakt met bijvoorbeeld WinZip (dubbelklikken, installeren gaat het makkelijkst door te kiezen voor Run WinZip), dan kunt u TWEAKUI installeren door met de rechter muisknop te klikken op het bestand TWEAKUI.INF en vervolgens te kiezen voor Installeren (dit kan ook vanuit WinZip). Het icoontje van TWEAKUI staat vervolgens in het Configuratiescherm (en dus niet in het Startmenu). TWEAKUI gebruiken TWEAKUI start u door te dubbelklikken op het betreffende icoontje in het Configuratiescherm. U heeft vervolgens de keuze uit een groot aantal tabbladen, waarvan de belangrijkste hier worden besproken. Het eerste interessante tabblad betreft Explorer, waar ervoor gekozen kan worden om de extra mededeling Shortcut to (oftewel: Snelkoppeling naar) niet meer toe te voegen bij het aanmaken van een snelkoppeling. Tevens kunt u Save Explorer windows settings uitzetten, dit kan namelijk nogal eens irritant zijn.

2 TIP HEAVY USERS : Het icoontje van TWEAKUI staat in het Configuratiescherm. U kunt ook een snelkoppeling maken naar TWEAKUI (met de rechter muis knop) en deze met behulp van drag&drop naar uw menubalk verplaatsen naar het onderdeel Systeemwerkset. TIP : Wilt u weten waar een onderdeel precies voor is dan kunt u met de rechter muisknop op een item klikken en te kiezen voor 'Wat is dat?'. TIP ANIMATION : Op het tabblad General kunt u alle items met betrekking Animation uitschakelen (als dit nog niet het geval is). Dit geeft weer wat extra performance en u mist er niets mee Op het tabblad IE kunt u een aantal onderdelen van het Startmenu uitschakelen. Zo kunnen bijvoorbeeld d onderdelen Mijn Documenten, Favorieten en Help uit het Startmenu verwijdert worden. Daarnaast kunt u Allow Logoff uitschakelen als

3 u deze toch niet gebruikt. Het tabblad IE zou u bijvoorbeeld als volgt in kunnen stellen: Het tabblad Paranoia biedt nog een groot aantal andere opties om u computer schoon te maken. Ikzelf gebruik deze echter alleen om de historie nog even te wissen voordat ik een back-up van het gehele systeem maak. Daarvoor selecteer je even onderstaande afgevinkte onderdelen en kiest vervolgens voor Clear Selected Items Now waarna de vinkjes weer verwijdert kunnen worden Daarnaast schakel ik ook altijd de optie Play data CD's automatically uit omdat ik die persoonlijk irritant vind. Het log-bestand voor application errors vind ik zelf ook onnodig.

4 Het tabblad Desktop biedt de mogelijkheid om een aantal onderdelen van het bureaublad te verwijderen. De enige die op dit moment in aanmerking komt is het onderdeel Mijn netwerklocaties omdat deze toch niet gebruikt wordt (u krijgt hierbij een mededeling wat de gevolgen zijn). Het bureaublad bestaat nu alleen nog maar uit de onderdelen Mijn Computer, Prullenbak en de internetverbindingen.

5 Het tabblad My Computer is ook zeer interessant, zeker als u van plan bent om een back-up van uw systeem te gaan maken. Op dit tabblad kunt u de verwijzingen naar de standaard Windows directories aanpassen. TIP 1 : Zorg ervoor dat uw persoonlijk bestanden allen op een andere schijf staan dan de C:-schijf. Dit maakt het een stuk makkelijker om een back-up van uw computer terug te zetten. U hoeft zich daarbij dan geen zorgen meer te maken over deze bestanden. TIP 2 : Hiervoor komen de volgende onderdelen in aanmerking: Favorieten, Mijn Documenten, Mijn Muziek, Mijn Afbeeldingen, Mijn Video's (of de engelse equivalent daarvan), etc. TIP 3 : U kunt de betreffende mappen eventueel kopiëren/verplaatsen vanaf de C:-schijf naar een andere schijf. De locatie is makkelijk terug te vinden deze wordt namelijk door TWEAKUI weergegeven. TIP 4 : Kloppen de verwijzingen naar de nieuwe locaties, dan is het verstandig om de oude mappen met behulp van de Windows Verkenner te verwijderen van de C:- schijf. Dit scheelt weer ruimte op de harde schijf en de te maken back-up en bespaart tijd bij het maken en terugzetten van een back-up van het systeem.

6 Hieronder ziet u een voorbeeld van de map Favorieten. Deze staat nu niet meer op de C:-schijf in de Windows directory maar op de F:-schijf waar alle persoonlijke data wordt bewaard. TIP 5 : Als u de map Mijn Documenten verplaatst naar een andere schijf, zou u tevens de naam van de directory iets kunnen aanpassen in bijvoorbeeld MijnData. Dat werkt veel makkelijker om naar te verwijzen en u heeft zo een net iets kleinere kans op beschadiging door een virus mocht deze op zoek zijn naar de map Mijn Documenten door middel van trial&error.

7 TIP 6 : In de map MijnData (of Mijn Documenten als u TIP 1 niet gelezen heeft) zou u een map Mail aan kunnen maken waar al uw gegevens kunnen worden opgeslagen. Hoe u dit moet doen hebt u kunnen lezen bij het onderdeel Internet en aansluiten. Bij het eventueel terugzetten van een back-up van uw systeem zijn alle gegevens nog intact Dit geld ook voor een map voor het adresboek TIP 7 : In de map MijnData (of Mijn Documenten als u TIP 1 niet gelezen heeft) zou u een map Favorieten aan kunnen maken waar u al uw favoriete internet sites kunt bijhouden. TIP 8 : In het bovenste gedeelte van het tabblad My Computer kunt u er voor kiezen om diskdrives onzichtbaar te maken voor de Windows Verkenner en andere programma's. Dit kunt u bijvoorbeeld doen voor de E: schijf (BackUp) en de RAMDrive (95/98/ME en XP) en ons voorbeeld bij het partitioneren. Met behulp van een MS-DOS Window zijn ze eventueel nog prima toegankelijk TWEAKUI verwijderen Als de instellingen met behulp van TWEAKUI zijn gewijzigd, kan het programma eventueel uit het systeem verwijderd worden. Dit kunt u doen met behulp van het onderdeel Software uit het Configuratiescherm. Doet u dit niet, dan zal bij elke opstart onnodig een stukje programmacode van TWEAKUI worden geladen. U kunt ook gebruik maken van het programma MSCONFIG om TWEAKUI uit de op te starten onderdelen te verwijderen. Maakt u gebruik van de optie om de historie te verwijderen bij het opstarten van uw computer dan zult u TWEAKUI moeten laten voor wat hij op dit moment is. SUPER POWERUSER TIP : Bent u nog een beetje teleurgesteld van de 'beperkte' mogelijkheden van Microsoft's TWEAKUI, dan kunt u altijd nog even kijken op de site van XTEQ ( hier vindt u de ultieme 100% gratis TWEAK-software (X-Setup) voor alle Windows OS Zo'n beetje alle bekende TWEAK's zijn in dit omvangrijke programma verwerkt en uitgelegd Vanwege de omvang van het programma, wordt hier namelijk verder geen aandacht aan besteed. Het programma is in eerste instantie een beetje overweldigend, maar met de meegeleverde Wizards kunt u al een heel eind komen.

8 Windows XP tweaken met TWEAKUI TWEAKUI is een van de bekendste Powertools om de User Interface (UI) van Windows naar eigen hand te zetten. Zo is het mogelijk om het bureaublad en het Startmenu aan te passen en is het mogelijk om een aantal opties in Windows te wijzigen welke in Windows zelf onmogelijk bereikbaar zijn, zonder diep in het register te duiken. Naast TWEAKUI zijn er een groot aantal andere TWEAK producten op de markt gekomen welke eigenlijk allemaal hetzelfde doen en kunnen. Hier wordt het gratis programma van Microsoft gebruikt, waarvan bekend is dat het zeker geen problemen geeft. Download & Installatie van de Powertoy TWEAKUI TWEAKUI for XP wordt helaas niet meegeleverd op de Windows CD-ROM, deze kan echter wel van de site van Microsoft worden gedownload als onderdeel van de Powertoys. U kunt de Powertoys van Windows XP downloaden vanaf de volgende locatie: U kunt hier ook de andere Powertoys voor Windows XP vinden en downloaden. De installatie van TWEAKUI voor XP gaat heel eenvoudig door het.exe bestand te starten. Neem de andere Powertoys voor Windows XP ook even door: er zitten er zeker leuken tussen (bijvoorbeeld de powertoy PowerCalc en de DeskManager). TWEAKUI gebruiken TWEAKUI kunt u terugvinden in het Startmenu onder het kopje Powertoys for Windows XP. U heeft vervolgens de keuze uit een groot aantal tabbladen, waarvan de belangrijkste hier worden besproken. Door middel van de navigatie aan de linker kant kunnen zo de verschillende tabbladen bewerkt worden. Hieronder staat een voorbeeld hoe u de standaard mappen (Special Folders) van Windows kunt wijzigen:

9 Zo kunnen onder andere de verwijzingen naar de mappen Favorits, My Documents, My Pictures en My Music worden gewijzigd naar een locatie elders (u moet natuurlijk ook de mappen verplaatsen of opnieuw aanmaken in de Windows Verkenner). Dit is vooral van toepassing bij het maken van een systeem back-up, want de inhoud van deze persoonlijke mappen willen we natuurlijk niet meenemen in de systeem backup maar veilig stellen op een aparte locatie. In bovenstaand voorbeeld staat de map met favoriete internetadressen veilig en wel op de M: schijf. In XP is er ook sprake van gedeelde mappen, mocht u hier gebruik van maken dan kunt u ook deze mappen naar een andere schijf verplaatsen met TWEAKUI. TIP 6 : In de map Mijn Documenten zou u een map Mail aan kunnen maken waar al uw gegevens kunnen worden opgeslagen. Hoe u dit moet doen hebt u kunnen lezen bij het onderdeel Internet en aansluiten. Bij het eventueel terugzetten van een back-up van uw systeem zijn alle gegevens nog intact Dit geld ook voor een map voor het adresboek TIP 7 : In de map Mijn Documenten zou u een map Favorieten aan kunnen maken waar u al uw favoriete internet sites kunt bijhouden. Bij de submap Drives kunt u eventueel schijven in Windows verbergen: bijvoorbeeld de aparte schijf voor de pagefile/ramdrive en de schijf voor de back-ups. De opties in de submap AutoPlay bieden wellicht voor u ook wat mogelijkheden voor een actief gebruik van de CD-ROM spelers. U kunt hier aangeven wat er moet gebeuren bij het plaatsen van de verschillende soorten CD's (Mediaplayer automatisch starten bij een muziek CD bijvoorbeeld).

10 Een ander interessant tabblad betreft Explorer, waar een groot aantal instellingen gewijzigd kunnen worden: Ik schakel hier altijd de tweede optie uit: Allow Logoff on Start Menu (deze knop wordt meestal toch nooit gebruikt en is alleen handig bij verschillende gebruikersinstellingen). Prefix "Shortcut to" on new shortcuts (oftewel: Snelkoppeling naar) schakel ik ook altijd uit, dat wil nog wel eens irritant zijn. De rest kan naar eigen wens ingevuld worden, een eventuele uitleg staat eronder vermeld. Op het tabblad General kunnen vooral instellingen m.b.t. de verschillende grafische effecten worden ingesteld. Is uw PC erg traag, dan kunt u ze selectief of allemaal uitzetten (u zal er niet veel van missen): Op het tabblad Taskbar adviseer ik altijd om de optie Enable Balloon tips uit te schakelen. Deze optie is soms zo irritant dat je met veel moeite sommige knoppen in Windows kunt bereiken. Ook de optie Warn when low on disk space kunt u uitzetten als u deze irritant vindt. Op het tabblad Desktop kunt u instellen welke

11 icoontjes u wel of niet wilt: ik ben een voorstander van een leeg bureaublad, alleen de prullenbak (en de internetverbinding(en)) is dan meer dan voldoende. SUPER POWERUSER TIP : Bent u nog een beetje teleurgesteld van de 'beperkte' mogelijkheden van Microsoft's TWEAKUI, dan kunt u altijd nog even kijken op de site van XTEQ ( hier vindt u de ultieme 100% gratis TWEAK-software (X-Setup) voor alle Windows OS Zo'n beetje alle bekende TWEAK's zijn in dit omvangrijke programma verwerkt en uitgelegd Vanwege de omvang van het programma, wordt hier namelijk verder geen aandacht aan besteed. Het programma is in eerste instantie een beetje overweldigend, maar met de meegeleverde Wizards kunt u al een heel eind komen.

Meerdere gebruikersaccounts aanmaken

Meerdere gebruikersaccounts aanmaken Meerdere gebruikersaccounts aanmaken In Windows XP heeft u de mogelijkheid om met meerdere gebruikersaccounts te werken. Werken er meerdere personen op de computer dan ontkomt u er al niet meer aan en

Nadere informatie

Rhino s verhandelingen TC-K03

Rhino s verhandelingen TC-K03 Rhino s verhandelingen TC-K03 Synchroniseren van directories. Nu de USB-stick en draagbare harde schijf als warme broodjes over de toonbank vliegen, willen we kopieën van data daarop graag gelijk houden

Nadere informatie

Verwijderen onnodige files

Verwijderen onnodige files Verwijderen onnodige files Te verwijderen bestanden Windows XP In Windows XP zijn op zich weinig bestanden te verwijderen, waardoor u relatief veel ruimte kunt besparen, XP neemt namelijk behoorlijk wat

Nadere informatie

Waar bevindt zich belangrijke data in mijn computer? Hoeveel Gb aan data heb ik in mijn computer?

Waar bevindt zich belangrijke data in mijn computer? Hoeveel Gb aan data heb ik in mijn computer? Windows 7 BA004 Waar bevindt zich belangrijke data in mijn computer? Hoeveel Gb aan data heb ik in mijn computer? Of U weet zelf precies waar al uw belangrijke data zich bevindt in uw computer of indien

Nadere informatie

RAM optimaliseren: Cacheman

RAM optimaliseren: Cacheman RAM optimaliseren: Cacheman Windows beheert het geheugen op haar eigen manier, zonder dat u daar in principe veel invloed op heeft. Het programma Cacheman van Outertech kan daar verandering in brengen.

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Werk je met Windows XP? Hoewel Windows 7 dan geen upgrade-installatie ondersteunt, kun je toch eenvoudig van Windows XP naar Windows 7 overstappen

Nadere informatie

1. Mappen, documenten en bestanden

1. Mappen, documenten en bestanden 8 1. Mappen, documenten en bestanden In dit hoofdstuk leert u met mappen, documenten en bestanden omgaan. Een bestand is een verzamelnaam voor alles wat op de computer is opgeslagen. Dat kan een programma

Nadere informatie

Handleiding harde schijf wissen:

Handleiding harde schijf wissen: Tim de Hoog www.timdehoog.nl v1 Handleiding harde schijf wissen: Tijdens het gebruik van een pc worden er veel gegevens opgeslagen op de harde schijf. Te denken valt aan foto s, documenten, e-mails, films

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Nieuw en anders in Windows XP...

Nieuw en anders in Windows XP... Nieuw en anders in Windows XP... Het is onmogelijk om op deze pagina alle nieuwtjes te behandelen, daarom staan ze tevens verdeeld over de meerdere pagina's. Zoals u wellicht gemerkt heeft worden de specifieke

Nadere informatie

Installatie. NB: de software wordt in principe altijd lokaal geïnstalleerd.

Installatie. NB: de software wordt in principe altijd lokaal geïnstalleerd. Installatie VR-plus bestaat eigenlijk uit twee gedeelten: 1. de database: deze bevat de vestigingsgegevens. 2. de software: dit programma is de schil om de database heen en stelt de gebruiker in staat

Nadere informatie

RegClean Voor Windows 95, 98 en ME. Niet voor Windows XP of Windows 2000.

RegClean Voor Windows 95, 98 en ME. Niet voor Windows XP of Windows 2000. Gebruiksaanwijzing RegClean Voor Windows 95, 98 en ME. Niet voor Windows XP of Windows 2000. Deze handleiding is gemaakt door www.digiklus.com RegClean is een product van Microsoft. Alle merknamen zijn

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Aanpassingen MSConfig

Aanpassingen MSConfig Aanpassingen MSConfig Met het programma MSConfig is het mogelijk om alle programma's welke tijdens het opstarten van Windows worden geladen te analyseren en desnoods te verwijderen. Dit bespaart u veel

Nadere informatie

Backup maken. Backup terugzetten. H O O F D S T U K 4 Backup

Backup maken. Backup terugzetten. H O O F D S T U K 4 Backup H O O F D S T U K 4 Backup Om een goede ondersteuning te leveren is het van cruciaal belang dat de gebruiker regelmatig een backup maakt. Volgens de gebruikersvoorwaarden van de software moet de gebruiker

Nadere informatie

Back-up maken met Cobian Backup

Back-up maken met Cobian Backup Back-up maken met Cobian Backup Wie geregeld gebruikmaakt van een computer, kent het belang van een back-up. Door een kopie te maken van belangrijke bestanden en documenten voorkomt u dat u ze kwijtraakt

Nadere informatie

Opstartdiskette maken

Opstartdiskette maken Opstartdiskette maken Voor het installeren van Windows 98/ME (XP gaat vanaf CD-ROM), maar ook voor sommige andere taken, is het maken van een opstartdiskette onontbeerlijk. Dit kunt u doen door te kiezen

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Werk je met Windows Vista? Je kunt eenvoudig een upgrade naar Windows 7 uitvoeren. Bij een upgrade blijven de bestaande gegevens en programma

Nadere informatie

Workshop CCleaner. Onderhoudsbeurt voor uw pc

Workshop CCleaner. Onderhoudsbeurt voor uw pc Workshop CCleaner Onderhoudsbeurt voor uw pc CCleaner is een gratis programma dat uw pc grondig onder handen neemt en allerlei ongewenste softwarerestjes en overbodige bestanden verwijdert. Niet alleen

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online

Handleiding Back-up Online Handleiding Back-up Online April 2015 2015 Copyright KPN Zakelijke Markt Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Zakelijke Markt mag niets uit dit document worden

Nadere informatie

Werken met de (Windows7) Verkenner. Maarn, 26 oktober 2010 Harry Moerkerken (h.moerkerken@kader.hcc.nl)

Werken met de (Windows7) Verkenner. Maarn, 26 oktober 2010 Harry Moerkerken (h.moerkerken@kader.hcc.nl) Werken met de (Windows7) Verkenner Maarn, 26 oktober 2010 Harry Moerkerken (h.moerkerken@kader.hcc.nl) Inhoud van de presentatie Het Bureaublad en Uw computer De Windows Verkenner Starten De schermlay-out

Nadere informatie

Multiboot systeem maken

Multiboot systeem maken Multiboot systeem maken Met de opkomst van Linux stappen steeds meer mensen over op een multiboot systeem, waarbij meerdere Operating Systemen op de harde schijf worden geplaatst. Ook als u alleen bij

Nadere informatie

Appendix Computerklussen

Appendix Computerklussen Appendix Computerklussen Deze appendix behandelt enkele werkjes die nodig zijn om een bepaald voorbeeld uit dit boek na te kunnen spelen. In de betreffende hoofdstukken wordt er wel naar verwezen. Weergave

Nadere informatie

PC gebruik - Praktische weetjes

PC gebruik - Praktische weetjes PC gebruik - Praktische weetjes voor Club 3 - Bornem door Willy Hermans Dinsdag, 26 augustus 2008. Clublokaal Rusthuis Bornem. Een lijst met enkele praktische zaken waar we effectief iets aan hebben. Het

Nadere informatie

1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B.

1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B. Quasyscan 1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B. Zodra er een internetverbinding tot stand is gebracht...7 C.

Nadere informatie

Voor de mensen onder ons die geen Partition Magic rescue disks hebben...

Voor de mensen onder ons die geen Partition Magic rescue disks hebben... Partitioneren harde schijf Voor de mensen onder ons die geen Partition Magic rescue disks hebben... OPLETTEN OPLETTEN OPLETTEN : MET HET PARTITIONEREN VAN EEN HARDE SCHIJF KUNT U ALLE GEGEVENS OP EEN SCHIJF/PARTITIE

Nadere informatie

Installatie Mplus Touch Screen Kassa

Installatie Mplus Touch Screen Kassa Installatie Mplus Touch Screen Kassa Deze handleiding beschrijft de installatie van Mplus Touch Screen Kassa en de installatie van Mplus Touch Screen Kassa Update. Index Hoofdstuk 1 - Downloaden van de

Nadere informatie

Windows Defender downloaden

Windows Defender downloaden 142 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Windows Defender downloaden Windows Defender is een programma waarmee u o.a. spyware kunt opsporen en verwijderen. Dit programma wordt door kenners

Nadere informatie

Utorrent instellen / installeren

Utorrent instellen / installeren Utorrent instellen / installeren (http://www.duken.nl/utorrent-handleiding/) Welkom bij de handleiding van utorrent, een programma om te downloaden via torrents. Wat zijn torrents? Het is een download

Nadere informatie

Mappen en bestanden. In dit hoofdstuk leert u het volgende:

Mappen en bestanden. In dit hoofdstuk leert u het volgende: Mappen en bestanden 1 Mappen en bestanden Een bestand is een verzamelnaam voor teksten, tekeningen of programma s. Alles wat op de vaste schijf van uw computer staat, is een bestand. Op een vaste schijf

Nadere informatie

13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer.

13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer. 13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer. Houd de Ctrl-toets en de Shift-toets beide ingedrukt en tik met je vinger op de Esc-toets.

Nadere informatie

Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk. 2011 Sdu Uitgeverij / A. Koppenaal

Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk. 2011 Sdu Uitgeverij / A. Koppenaal Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk / A. Koppenaal I Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk Inhoudsopgave A Inleiding 1 B Installatie 2 C Troubleshoot 4 1 Melding:... Kan database niet

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

Secure File Sync - Quick Start Guide

Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync Quick Start Guide 1. Installatie van de applicatie op een computer; 2. Gebruik van de applicatie; 3. Bestanden delen vanuit de applicatie; 4. Gebruik

Nadere informatie

Systeembeveiliging inschakelen in Windows 10 ( Heel belangrijk! )

Systeembeveiliging inschakelen in Windows 10 ( Heel belangrijk! ) Windows 10 W006 Systeembeveiliging inschakelen in Windows 10 ( Heel belangrijk! ) Hieronder wordt aangegeven hoe U de systeembeveiliging in Windows 10 kunt inschakelen. Hiermee geeft U Windows 10 de mogelijkheid

Nadere informatie

Les 2 De basis (deel 1)

Les 2 De basis (deel 1) Les 2 De basis (deel 1) 2.1 Eigenschappen Beeldscherm In Windows XP is het makkelijk de eigenschappen van het beeldscherm te wijzigen. Om dit te doen rechtsklikken we op een lege plaats in het bureaublad,

Nadere informatie

GrabIT. www.jritservice.nl Voor meer vragen en uitleg zie onderdeel jritservice. www.jritservice.nl Pagina 1 grabit

GrabIT. www.jritservice.nl Voor meer vragen en uitleg zie onderdeel jritservice. www.jritservice.nl Pagina 1 grabit GrabIT www.jritservice.nl Voor meer vragen en uitleg zie onderdeel jritservice www.jritservice.nl Pagina 1 grabit 1. Inhoudsopgave 1. INHOUDSOPGAVE 2. HOOFDSCHERM 3. CONFIGURATIE 3.1. TABBLAD SERVER 3.2.

Nadere informatie

HANDLEIDING DESKTOP PUBLISHER

HANDLEIDING DESKTOP PUBLISHER BHV VCA Outlook Windows Vista Windows XP Office 2003 Office 2007 cursus elearningredacteur HANDLEIDING DESKTOP PUBLISHER 1 van 13 1. DESKTOP PUBLISHER Wat is de desktop Publisher? De desktop Publisher

Nadere informatie

Inhoudsopgave PC Software installeren... 2 BlackBerry back-up maken of terugplaatsen... 7 BlackBerry resetten... 9 BlackBerry Activeren...

Inhoudsopgave PC Software installeren... 2 BlackBerry back-up maken of terugplaatsen... 7 BlackBerry resetten... 9 BlackBerry Activeren... Wanneer bepaalde applicaties niet meer naar behoren functioneren of wanneer je BlackBerry erg traag is, dan kun je het toestel terugzetten naar de fabrieksinstellingen. De telefoon wordt daardoor teruggezet

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Handleiding voor het downloaden en installeren van

Handleiding voor het downloaden en installeren van Handleiding voor het downloaden en installeren van i-link Software Handleiding software i-link ver-1.0 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1 Downloaden van i-link Software met Windows XP of Windows Vista pagina 3

Nadere informatie

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox.

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox. Dropbox Weg met USB-sticks, leve Dropbox! Met het programma wisselt u eenvoudig bestanden (foto's, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten. Stap 1: Downloaden Klik hierboven

Nadere informatie

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 1 van 13 OGD ict-diensten Inhoud Wat is onedrive for Business?... 3 Werken met onedrive for Business... 4 Inloggen:... 4 Nieuwe bestanden aanmaken:... 4 Bestanden openen

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: whisper380-computerhulp Datum: 22-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Virtual PC Downloaden:... 3 Welke moet u kiezen?... 3 Hoe weet u welke versie

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Datum: 17-10-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Het programma downloaden.... 3 Het programma downloaden... 4 De installatie van het programma... 6 Het

Nadere informatie

Hardware-drivers TIP XP :

Hardware-drivers TIP XP : Hardware-drivers De geïnstalleerde hardware en hardware-drivers kunt u terugvinden in het onderdeel Apparaatbeheer. In Windows 95/98/ME vindt u Apparaatbeheer via het onderdeel Systeem van het Configuratiescherm.

Nadere informatie

Beknopte instructies Onedrive

Beknopte instructies Onedrive Beknopte instructies Onedrive Inleiding... 1 Waar vind je de OneDrive?... 1 Wat kun je ermee?... 2 Document maken.... 2 Waar ben ik?... 2 Documenten delen met anderen en samenwerken... 3 Heel beknopt:

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 De volgorde van lezen...

Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 De volgorde van lezen... Inhoudsopgave Voorwoord...13 Nieuwsbrief...13 Introductie Visual Steps...14 Wat heeft u nodig?...15 De volgorde van lezen...16 Hoe werkt u met dit boek?...17 Uw voorkennis...18 De website...19 1. Windows

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Beheer van een eigen pc onder Windows XP VOORWOORD 1 INHOUDSOPGAVE 2

INHOUDSOPGAVE. Beheer van een eigen pc onder Windows XP VOORWOORD 1 INHOUDSOPGAVE 2 2 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD 1 INHOUDSOPGAVE 2 1 INLEIDING 9 1.1 Voor wie is deze cursus bedoeld? 9 1.2 Doelstelling en werkwijze 9 1.3 Benodigdheden 9 Voorkennis 9 Benodigde programmatuur 10 1.4 Hoe gebruikt

Nadere informatie

Maak kennis met Linux. Dit programma heet LinuxMint13. U leest nu een korte inleiding over de mogelijkheden.

Maak kennis met Linux. Dit programma heet LinuxMint13. U leest nu een korte inleiding over de mogelijkheden. Leer in deze mooie dure tijden onnodige uitgaven te vermijden, doe niet mee met "Er is geen oplossing of ik maak er een probleem voor:! want ook het wiel is er al. Maak kennis met Linux Dit programma heet

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net Versie: 1.1 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 9-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 De programma s die we nodig hebben downloaden:... 3 Installeren van het programma...

Nadere informatie

Nieuw Windows register opbouwen

Nieuw Windows register opbouwen Nieuw Windows register opbouwen Na verloop van tijd vervuilt het Windows register, niet alleen door onnodige sleutels maar ook door het regelmatig toevoegen en weer verwijderen van sleutels. Met het programma

Nadere informatie

Vul eerst uw naam en e-mailadres in.

Vul eerst uw naam en e-mailadres in. Outlook instellen voor een IMAP e-mail service. Vraag: mijn email-account wordt opgeheven en ik wil alle mail die nu nog op studentenmail staat bewaren. Hoe doe ik dat? U kunt alle mail downloaden op een

Nadere informatie

file:///c:/documents%20and%20settings/swa.windows-tf3kua... Driver help

file:///c:/documents%20and%20settings/swa.windows-tf3kua... Driver help 1 van 5 17/03/2006 17:25 Driver help Wat is een driver? Waarom heb ik een nieuwe driver nodig? Welke driver heb ik nodig? Hoe download ik een driver? Hoe installeer ik een driver? Drivers downloaden Wat

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

PRINTERS EN GEGEVENS DELEN TUSSEN COMPUTERS

PRINTERS EN GEGEVENS DELEN TUSSEN COMPUTERS PRINTERS EN GEGEVENS DELEN TUSSEN COMPUTERS Inleiding. Het komt vaak voor dat iemand thuis meer dan 1 computer heeft, bijvoorbeeld een desktop computer en een laptop. Denk maar eens aan de situatie dat

Nadere informatie

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG Startersgids Nero BackItUp Ahead Software AG Informatie over copyright en handelsmerken De gebruikershandleiding bij Nero BackItUp en de inhoud hiervan zijn beschermd door midddel van copyright en zijn

Nadere informatie

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u:

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u: 7 Windows Defender Veel internetgebruikers downloaden wel eens een gratis programma van internet. Vaak realiseren zij zich niet dat sommige programma s onderdelen bevatten die informatie over de gebruikers

Nadere informatie

Beveiliging PC: Sygate firewall

Beveiliging PC: Sygate firewall Beveiliging PC: Sygate firewall Eerst een korte uitleg wat een firewall doet. Een firewall is een onzichtbare muur tussen uw computer/netwerk en de rest van de wereld (het WWW). Als beheerder van de muur

Nadere informatie

via de taakbalk en typ Uitvoeren en open de gelijknamige app

via de taakbalk en typ Uitvoeren en open de gelijknamige app Schermafdruk maken: o Win10-logotoets + PrtSc o Knipprogramma (bij accessoires) Hoe Windows 10 in veilige modus opstarten? o Druk op de Windowslogo-toets + R om het uitvoeren dialoogvenster te openen.

Nadere informatie

Back-up maken van belangrijke gegevens: wat te doen en hoe dat ook automatisch kan

Back-up maken van belangrijke gegevens: wat te doen en hoe dat ook automatisch kan Back-up maken van belangrijke gegevens: wat te doen en hoe dat ook automatisch kan Menige computergebruiker heeft wel eens met de handen in het haar gezeten omdat de gegevens verloren zijn gegaan door

Nadere informatie

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af.

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Let op! Als u nog offertes hebt opgeslagen in CBS 14.2, kunt u deze alleen

Nadere informatie

GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER

GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER Klaar om LIVE TRADER te gebruiken? Ontdek de belangrijkste functies van deze tool. Het hoofdscherm gebruiken De modules organiseren Effecten zoeken Het overzicht

Nadere informatie

KPN Server Back-up Online

KPN Server Back-up Online KPN Server Back-up Online Snel aan de slag met Server Back-up Online Server Versie 6.1, built 2011 d.d. 20-08-2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Ondersteunde besturingssystemen... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

CCleaner. Handleiding van Helpmij.nl

CCleaner. Handleiding van Helpmij.nl CCleaner Handleiding van Auteur: James007 April 2008 Nieuwe versie 4/10/'07 CCleaner is een heel bekend onderhoudsprogramma voor zowel Windows XP als Windows Vista. Het geeft de mogelijkheid om onnodige

Nadere informatie

Rabo CORPORATE CONNECT. Certificaatvernieuwing

Rabo CORPORATE CONNECT. Certificaatvernieuwing Rabo CORPORATE CONNECT Certificaatvernieuwing Inhoud 1 INLEIDING... 3 2 SYSTEEMVEREISTEN... 4 3 CERTIFICAAT VERNIEUWEN... 6 4 TROUBLESHOOTING... 8 5 ONDERSTEUNING EN SERVICE... 9 BIJLAGE 1 INSTALLATIE

Nadere informatie

Dit aanvullende PDF-bestand is geschikt voor Mac-gebruikers die aan de slag gaan met Picasa.

Dit aanvullende PDF-bestand is geschikt voor Mac-gebruikers die aan de slag gaan met Picasa. 1 Picasa op de Mac Dit aanvullende PDF-bestand is geschikt voor Mac-gebruikers die aan de slag gaan met Picasa. In het boek Digitale fotobewerking met Picasa voor senioren wordt het programma Picasa voor

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0. Toegang met je Windows Laptop, of -PC.

Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0. Toegang met je Windows Laptop, of -PC. Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0 Toegang met je Windows Laptop, of -PC. Patrick Lubbers d.d. 8-6-2015 1. Inloggen in de DrentheCollege Desktop (VMware View) Ga met je internetbrowser (Internet

Nadere informatie

Opdracht ICT-trainer Reeks 2 Computergebruik. 2A Start en info

Opdracht ICT-trainer Reeks 2 Computergebruik. 2A Start en info 2A Start en info De software op een computer bepaalt welke bewerkingen je kunt uitvoeren. In de opdrachten bij ICT-trainer Basiscursus wordt gebruik gemaakt van een hele reeks softwarepakketten. Zonder

Nadere informatie

Verbinden met FTP server

Verbinden met FTP server We gaan kijken naar: Verbinden met een FTP server Je FTP wachtwoord veranderen Je website bekijken Bestanden op een FTP server zetten Verbinden met FTP server Websites staan op een webserver. Een webserver

Nadere informatie

POI s Laden in je Zumo

POI s Laden in je Zumo POI s Laden in je Zumo Al enige tijd maak ik gebruik van de POI s (points of interest) die worden aangeboden door www. flitspalen.nl. Dit is een website die je gratis (na registratie) bestanden aanbiedt

Nadere informatie

Instructieblad. 6.1 PDF-bestand downloaden

Instructieblad. 6.1 PDF-bestand downloaden 6.1 PDF-bestand downloaden PDF-bestand downloaden Als je teksten, foto s of muziek van het internet wil opslaan op je computer, noem je dat downloaden. De teksten, foto s en de muziek noemen we bestanden.

Nadere informatie

Handleiding Werken met Office 365

Handleiding Werken met Office 365 Handleiding Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Navigeren... 5 Werken met Office 365 Outlook... 6 Werken met Outlook 2007/2010... 6

Nadere informatie

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik Fuel Handleiding voor installatie en gebruik Inhoudsopgave 1. Installatie 2. Gebruik - Windows - Linux / Apple / andere systemen - Een nieuw voertuig aanmaken - Uitgaven 3. Onderhoud - Waarschuwingen -

Nadere informatie

Snelkoppeling op bureaublad

Snelkoppeling op bureaublad Inhoudsopgave Snelkoppeling op bureaublad... 1 naar de map Mijn Afbeeldingen... 1 Nieuwe mappen maken...2 met behulp van de Bestands- en maptaken:...2 Kan het makkelijker?...3 Opslaan als...... 3 Knoppenbalken...

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

Multi-user module 5.5

Multi-user module 5.5 Handleiding Multi-user module 5.5 Versie Datum 1.1 27-2-2012 Multi-user 5 LogiVert 1 Wat is de Multi-user module en wat kan ik er mee doen? De multi-user module is een gebruikerslicentie waardoor er 5

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x )

Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x ) Windows 10 W017 Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x ) ( De snelste manier om een computer netjes af te sluiten via de software! ) In dit document wordt uitgelegd hoe U zelf eenvoudig

Nadere informatie

November 2004 versie 1.0

November 2004 versie 1.0 November 2004 versie 1.0 Vooraf» De handleiding kan een nuttig hulpmiddel zijn bij eventuele vragen of problemen. Voor een eerste introductie verwijzen we u naar de basishandleiding van de digitale Milieutafel.»

Nadere informatie

Bent u nu dus genoodzaakt om een nieuwe computer te kopen? NEE, want er is een goede, ja zelfs gratis, oplossing voorhanden.

Bent u nu dus genoodzaakt om een nieuwe computer te kopen? NEE, want er is een goede, ja zelfs gratis, oplossing voorhanden. Linux Mint Als u een computer hebt die met Windows XP werkt weet u inmiddels dat u met die computer niet meer veilig kunt internetten, omdat Windows XP niet meer door Microsoft wordt onderhouden. Bent

Nadere informatie

Herstelfuncties van Windows

Herstelfuncties van Windows Herstelfuncties van Windows Wanneer uw pc om een of andere reden plotseling niet goed meer werkt, is Systeemherstel vaak de aangewezen methode om het probleem snel op te lossen. Systeemherstel werkt echter

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Mozilla Firefox instellen als standaard webbrowser in Windows 10

Mozilla Firefox instellen als standaard webbrowser in Windows 10 FF004 Mozilla Firefox instellen als standaard webbrowser in Windows 10 Het is mogelijk om Mozilla Firefox als standaard browser in te stellen in Windows 10, maar dit betekent dat nadien alleen koppelingen

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows Vista en Windows 7 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows Vista en Windows 7 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Handleiding van de Op Maat Speler. Achtergrondinformatie:

Handleiding van de Op Maat Speler. Achtergrondinformatie: Voor het laatst bijgewerkt op 11-12-2007. Handleiding van de Op Maat Speler Je kunt op verschillende manieren aan de slag met de Op Maat Speler: Versie 1: je leest niet verder, maar downloadt via www.opmaat-eduware.nl

Nadere informatie

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail Live Mail Windows Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima programma

Nadere informatie

Het downloaden, de installatie

Het downloaden, de installatie Het downloaden, de installatie en de activatie! WAARSCHUWING!! U dient de SAA-Animaties direct te installeren op de computer die u ervoor wilt gebruiken. De animaties zijn daarna slechts met veel moeite

Nadere informatie

ONEDRIVE GEBRUIKEN Laatste wijziging op vrijdag 21 september 2018

ONEDRIVE GEBRUIKEN Laatste wijziging op vrijdag 21 september 2018 ONEDRIVE GEBRUIKEN Laatste wijziging op vrijdag 21 september 2018 INHOUD Over dit document... 3 Wat is OneDrive?... 3 Aanmelden in OneDrive... 4 Via de browser... 4 Via de app... 5 Werken met bestanden...

Nadere informatie

Netwerken en communicatie binnen en buiten het bedrijf

Netwerken en communicatie binnen en buiten het bedrijf Netwerken en communicatie binnen en buiten het bedrijf MS-OUTLOOK 97 MS-OUTLOOK 98 Richtlijnen voor de leraar Guy Willems Werkgroep Integratie Informatica Handel HA-5309-01 2000 Netwerken en communicatie

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014 Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Installatie procedure vanuit de installatie-email 4 2.2 Installatie procedure

Nadere informatie

1. In de menubalk gaat u naar het menu 'Extra' en dan 'Accounts'.

1. In de menubalk gaat u naar het menu 'Extra' en dan 'Accounts'. Windows Mail is het mail programma in Windows Vista & windows 7. In Windows XP noemt men het outlook Express. Hoe stelt u Windows mail in? In deze handleiding word u stap voor stap uitgelegd hoe u Windows

Nadere informatie

Computer-onderhoud 18-2-2015. Agenda Echt schoonmaken. Echt schoonmaken. Partitioneren. Schijforganisatie. Beperkte mogelijkheden via schijfbeheer

Computer-onderhoud 18-2-2015. Agenda Echt schoonmaken. Echt schoonmaken. Partitioneren. Schijforganisatie. Beperkte mogelijkheden via schijfbeheer Computer-onderhoud Agenda Echt schoonmaken Schijforganisatie; partities Opruimen Verdere opruiming Presentatie Mathieu Geelen Defragmentatie!? Backup 1 2 Echt schoonmaken Partitioneren Beperkte mogelijkheden

Nadere informatie

1 van 8 22-2-2012 20:43

1 van 8 22-2-2012 20:43 1 van 8 22-2-2012 20:43 Garmin Basecamp is een gratis software programma van Garmin. Het vergelijkbaar met mapsource, echter met de nieuwe toestellen (oregon, dakota en gpsmap 62) heeft het een aantal

Nadere informatie