Bever Brass Ensemble

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bever Brass Ensemble"

Transcriptie

1 Welkom

2 Bever Brass Ensemble O Salutaris Rêverie Marche Miniature Anton Simons Gezang 117: 1, 2 en 5 Hoe zal ik u ontvangen

3 Gezang 117: 1 Hoe zal ik U ontvangen, hoe wilt Gij zijn ontmoet, der wereld hoogst verlangen, des harten heiligst goed? Wil zelf uw fakkel dragen in onze duisternis, opdat wat U behage ons klaar en zeker is.

4 Gezang 117: 2 Uw Sion strooit U palmen en meien voor uw voet, en ik breng U in psalmen mijn jubelende groet. Mijn hart zal openspringen gelijk ontluikend groen, ik wil uw naam lofzingen zoveel mijn lied kan doen.

5 Gezang 117: 5 Zo diep waart Gij bewogen: Gij daaldet van uw troon; uit godlijk mededogen zocht Gij der mensen woon, Gij die de last der volken, hun plagen duizendvoud, wat niemand kan vertolken, in liefde omsloten houdt.

6 Bever Brass Ensemble Woord van welkom

7 Aansteken van de Adventskaarsen Tekst: Fedde Nicolai Gezang 124 Nu daagt het in het oosten

8 Gezang 124: 1 Nu daagt het in het oosten, het licht schijnt overal: Hij komt de volken troosten, die eeuwig heersen zal.

9 Gezang 124: 2 De duisternis gaat wijken van de eeuwenlange nacht. Een nieuwe dag gaat prijken met ongekende pracht.

10 Gezang 124: 3 Zij, die gebonden zaten in schaduw van de dood, van God en mens verlaten begroeten 't morgenrood.

11 Gezang 124: 4 De zonne, voor wier stralen het nacht'lijk duister zwicht, en die zal zegepralen, is Christus, 't eeuwig licht!

12 Gezang 124: 5 Reeds daagt het in het oosten, het licht schijnt overal: Hij komt de volken troosten, die eeuwig heersen zal.

13 Advent: Jezus komt Tekst: Lydia Dorlas Lied: Al wie dolend in het donker

14 1. Al wie dolend in het donker in de holte van de nacht en verlangend naar een wonder op de nieuwe morgen wacht: Vrijheid wordt aan u verkondigd door een koning zonder macht.

15 2. Onze lasten zal Hij dragen onze onmacht totterdood geeft als antwoord op ons vragen ons Zichzelf als levensbrood: nieuwe vrede zal er dagen liefde straalt als morgenrood.

16 3. Tot de groten zal Hij spreken even weerloos als een lam het geknakte riet niet breken Hij bewaakt de kleine vlam: hoort en ziet het levend teken van een God die tot ons kwam.

17 Jesaja 63:19 64:3 19 Het is alsof u nooit over ons hebt geheerst, alsof uw naam nooit over ons is uitgeroepen. Scheurde u maar de hemel open om af te dalen! De bergen zouden voor u beven. 1 Zoals vuur dorre twijgen in vlam zet, zoals vuur water doet koken, zo zou u uw vijanden uw naam laten kennen en alle volken voor u laten beven,

18 2 omdat u de geduchte daden doet waarop wij niet durven hopen. Als u toch zou afdalen! De bergen zouden voor u beven. 3 Nog nooit is zoiets gehoord, niet eerder zoiets vernomen. Geen oog zag ooit een god buiten u, die opkomt voor wie op hem wacht Gezang 118 Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen

19 Gezang 118:1 Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen. Verlos mij van mijn bange pijn! Zie, heel mijn hart staat voor U open en wil, o Heer, uw tempel zijn. O Gij, wien aard' en hemel zingen, verkwik mij met uw heil'ge gloed. Kom met uw zachte glans doordringen, o zon van liefde, mijn gemoed!

20 Gezang 118:2 Vervul, o Heiland, het verlangen, waarmee mijn hart uw komst verbeidt! Ik wil in ootmoed U ontvangen, mijn ziel en zinnen zijn bereid. Blijf in uw liefde mij bewaren, waar om mij heen de wereld woedt. O, mocht ik uwe troost ervaren: doe intocht, Heer, in mijn gemoed!

21 Waarom is Jezus gekomen? tekst: Luitenant-Kolonel Hans van Vliet Commandant van het Leger des Heil in Nederland Instrumentaal Intermezzo: Weinachtliche Turmmusik Alfred Löchel

22 Een Kerstknuffel Tekst: Generaal Linda Bond Internationaal leider van het Leger des Heils Gezang 125 O kom, o kom, Immanuël

23 Gezang 125:1 O kom, o kom, Immanuël, verlos uw volk, uw Israël, herstel het van ellende weer, zodat het looft uw naam, o Heer! Weest blij, weest blij, o Israël! Hij is nabij, Immanuël!

24 Gezang 125:2 O kom, Gij wortel Isaï, verlos ons van de tyrannie, van alle goden dezer eeuw, o Herder, sla de boze leeuw. Weest blij, weest blij, o Israël! Hij is nabij, Immanuël!

25 Gezang 125:3 O kom, o kom, Gij Oriënt, en maak uw licht alom bekend; verjaag de nacht van nood en dood, wij groeten reeds uw morgenrood. Wees blij, weest blij, o Israël! Hij is nabij, Immanuël!

26 Gezang 125:4 O kom, Gij sleutel Davids, kom en open ons het heiligdom; dat wij betreden uwe poort, Jeruzalem, o vredesoord! Weest blij, weest blij, o Israël! Hij is nabij, Immanuël!

27 Gezang 125:5 O kom, die onze Heerser zijt, in wolk en vuur en majesteit. O Adonai die spreekt met macht, verbreek het duister van de nacht. Weest blij, weest blij, o Israël! Hij is nabij, Immanuël!

28 Advent: Bezinning, Hoopvol uitzien, Belofte Tekst: Klaaske J.G. Oosten Gezang 120 Heft op uw hoofden, poorten wijd

29 Gezang 120:1 Heft op uw hoofden, poorten wijd! Wie is het, die hier binnen rijdt? Begroet Hem, Heer der heerlijkheid en Heiland vol barmhartigheid! Hij geeft de wereld 't leven weer. Juicht blijde, zingt uw God ter eer, looft Hem, die sterk van daad de deuren binnen gaat.

30 Gezang 120:2 Rechtvaardigheid is zijn bestel, zachtmoedigheid zijn metgezel. Hij draagt een kroon van heiligheid, een scepter van barmhartigheid. Hij maakt ons vrij, de angst verdwijnt, Juicht, nu die Heiland ons verschijnt; door Hem geschiedt Gods raad, zijn heerschappij bestaat!

31 Gezang 120:3 Gezegend was het land, de stad, waar deze Koning binnentrad. Gezegend 't hart, dat openstaat en Hem als Koning binnenlaat. De Zonne der gerechtigheid verblindde niet door majesteit; maar wat in duister sliep, ontwaakte, toen Hij riep.

32 Gezang 120:4 Heft op uw hoofden, poorten wijd! Elk hart zij Hem ter woon bereid! De palmen van uw eerbied spreidt de weg langs, die uw Koning rijdt. Hij komt tot u met troost en vree en brengt u heil en liefde mee. Geprezen zij de Heer, Hij geeft u 't leven weer!

33 Johannes 1: In het begin was het Woord, het Woord was bij God en het Woord was God. 2 Het was in het begin bij God. 3 Alles is erdoor ontstaan en zonder dit is niets ontstaan van wat bestaat. 4 In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen. 5 Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen.

34 6 Er kwam iemand die door God was gezonden; hij heette Johannes. 7 Hij kwam als getuige, om van het licht te getuigen, opdat iedereen door hem zou geloven. 8 Hij was niet zelf het licht, maar hij was er om te getuigen van het licht: 9 het ware licht, dat ieder mens verlicht en naar de wereld kwam. 10 Het Woord was in de wereld, de wereld is door hem ontstaan en toch kende de wereld hem niet. 11 Hij kwam naar wat van hem was, maar wie van hem waren hebben hem niet ontvangen.

35 12 Wie hem wel ontvingen en in zijn naam geloven, heeft hij het voorrecht gegeven om kinderen van God te worden 13 Zij zijn niet op natuurlijke wijze geboren, niet uit lichamelijk verlangen of uit de wil van een man, maar uit God. 14 Het Woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond, vol van goedheid en waarheid, en wij hebben zijn grootheid gezien, de grootheid van de enige Zoon van de Vader. Gezang 135 Hoor, de eng len zingen de eer

36 Gezang 135:1 Hoor, de eng'len zingen de eer van de nieuw geboren Heer! Vreed op aarde, 't is vervuld: God verzoent der mensen schuld. Voegt u, volken, in het koor, dat weerklinkt de hemel door, zingt met algemene stem voor het kind van Bethlehem! Hoor, de eng'len zingen de eer van de nieuw geboren Heer!

37 Gezang 135:2 Hij, die heerst op 's hemels troon, Here Christus, Vaders Zoon, wordt geboren uit een maagd op de tijd die God behaagt. Zonne der gerechtigheid, woord dat vlees geworden zijt, tussen alle mensen in in het menselijk gezin. Hoor, de eng'len zingen de eer van de nieuw geboren Heer!

38 Gezang 135:3 Lof aan U die eeuwig leeft en op aarde vrede geeft, Gij die ons geworden zijt taal en teken in de tijd, al uw glorie legt Gij af ons tot redding uit het graf, dat wij ongerept en rein nieuwgeboren zouden zijn. Hoor, de eng'len zingen de eer van de nieuw geboren Heer!

39 Zegenbede Gezang: 134 Eer zij God in onze dagen

40 Gezang 134:1 Eer zij God in onze dagen, eer zij God in deze tijd. Mensen van het welbehagen, roept op aarde vrede uit. Gloria in excelsis Deo, Gloria in excelsis Deo.

41 Gezang 134:2 Eer zij God die onze Vader en die onze Koning is. Eer zij God die op de aarde naar ons toe gekomen is. Gloria in excelsis Deo, gloria in excelsis Deo.

42 Gezang 134:3 Lam van God, Gij hebt gedragen alle schuld tot elke prijs, geef in onze levensdagen peis en vreê kyrieleis. Gloria in excelsis Deo, gloria in excelsis Deo.

43 Uitleidende muziek: Medley van Carols

44 Rond de Kerst in Open Hof: Zondag 23 dec uur: Kerstconcert Koor Hemelsbreed Carols van John Rutter en Gustav Holst Kerstoratorium: The Promise of Christmas Maandag 24 dec uur: H. Berbée, Kerstgezinsviering, mmv Kindercantorij Maandag 24 dec uur: W. Bekedam, Eucharistieviering, mmv RK-koor Open Hof Maandag 24 dec uur: B.Y. Starreveld, Kerstnachtdienst Dinsdag 25 dec 9.30 uur: G.A. Koelman, mmv Open Hof Cantorij Dinsdag 25 dec uur: W. Bloem, Communieviering, mmv RK-koor Open Hof Dinsdag 25 dec uur: Kindje wiegen

45 Gezegende Kerstdagen en alle goeds voor 2013

O kom, Gij wortel Isaï verlos ons van de tyrannie van alle goden dezer eeuw o Herder, sla de boze leeuw. Weest blij, weest blij, o Israël

O kom, Gij wortel Isaï verlos ons van de tyrannie van alle goden dezer eeuw o Herder, sla de boze leeuw. Weest blij, weest blij, o Israël Lied 01 Titel: Heft op, uw hoofden, poorten wijd Arrangement: M den Toom Eerste componist: Traditional Uitvoering: Samenzang Heft op uw hoofden, poorten wijd Wie is het, die hier binnenrijdt Begroet Hem,

Nadere informatie

Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar!

Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar! Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar! Kerstnachtdienst 24 december 2015 Komt allen tezamen,

Nadere informatie

0 Daar staat de troon al opgericht, daar zetelt de gezalfde Zoon, in Davids stad, op Davids troon, al wie Hem haatten schamen zich en bloeien zal zijn

0 Daar staat de troon al opgericht, daar zetelt de gezalfde Zoon, in Davids stad, op Davids troon, al wie Hem haatten schamen zich en bloeien zal zijn PSALM 3 Heer, denk aan David en zijn eed. Eens riep hij de geduchte naam van Jakobs sterke helper aan, gedenk aan David en het leed dat hij voor U heeft uitgestaan. 4 Zo zal ik naar Gods woning gaan en

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Jesaja 6 vers 1 t/m 13 Romeinen 11 vers 11 t/m 24 Gezang 124 vers 1, 2, 3, 4 en 5 (Liedboek) Psalm 146 vers 3 (Schoolpsalm) Gezang 125

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Jesaja 6 vers 1 t/m 13 Romeinen 11 vers 11 t/m 24 Gezang 124 vers 1, 2, 3, 4 en 5 (Liedboek) Psalm 146 vers 3 (Schoolpsalm) Gezang 125

Nadere informatie

Orde van dienst Tweede Kerstdag. Voorganger: Dr. J.C. Borst Muzikale begeleiding: enkele muzikanten van Jeduthun

Orde van dienst Tweede Kerstdag. Voorganger: Dr. J.C. Borst Muzikale begeleiding: enkele muzikanten van Jeduthun Orde van dienst Tweede Kerstdag Voorganger: Dr. J.C. Borst Muzikale begeleiding: enkele muzikanten van Jeduthun Voor de dienst zingen we: Wat al eeuwen is verteld: 1 en 2 Melodie: Midden in de winternacht,

Nadere informatie

24 december 2018, 20:15uur in de Plaskerk te Raalte

24 december 2018, 20:15uur in de Plaskerk te Raalte Serieus Kerst 24 december 2018, 20:15uur in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist: Klaas Bos Trompettist: Bennie Neppelenbroek Voor de dienst: Lied 444 1. Nu daagt het in het

Nadere informatie

Eerste Kerstdag 2016 IMMANUËL

Eerste Kerstdag 2016 IMMANUËL Eerste Kerstdag 2016 IMMANUËL Woord van welkom Het Bethelkoor zingt: A Christmas Prayer Wij zingen: Gezang 139 Komt verwondert U 1 Komt, verwondert u hier, mensen, ziet, hoe dat u God bemint, ziet vervuld

Nadere informatie

(G) EEN PLAATS VOOR HEM

(G) EEN PLAATS VOOR HEM (G) EEN PLAATS VOOR HEM KERST 2016 Welkom Maaltijd (G)een plaats Lied 477 : Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der englen hier

Nadere informatie

Kerstnachtdienst. Vrede? Vrede! De hoop van de wereld begint met Kerst in Gods hart en is volledig als ieders hart bereikt wordt met liefde en begrip.

Kerstnachtdienst. Vrede? Vrede! De hoop van de wereld begint met Kerst in Gods hart en is volledig als ieders hart bereikt wordt met liefde en begrip. Kerstnachtdienst De hoop van de wereld begint met Kerst in Gods hart en is volledig als ieders hart bereikt wordt met liefde en begrip. Vrede? Vrede! In de Protestante Kerk te Raalte voorganger: mw. Ellen

Nadere informatie

Eredienst uur Voorganger: ds. G.J. Bruijn

Eredienst uur Voorganger: ds. G.J. Bruijn Eredienst 17-12-2017 10.00 uur Voorganger: ds. G.J. Bruijn Votum / zegengroet Liedboek 120: 1, 2 Wet Gezang 78: 1, 2, 3 Gebed Liedboek 126: 1, 2, 3 Schriftlezing: Jesaja 24: 1 6 Jesaja 24: 19 25:1 Jesaja

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december e Advent

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december e Advent ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december 2017 3 e Advent Voorganger: ds. Jaap Koning Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier Lector: Pieternel Rodermond Organist: Gerrit van de Vemde Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Begeleiding van de samenzang deels door muziekvereniging Juliana onder leiding van René Bos en deels op orgel door Bram Jaspers.

Begeleiding van de samenzang deels door muziekvereniging Juliana onder leiding van René Bos en deels op orgel door Bram Jaspers. Interkerkelijke zangdienst op 1 e kerstdag 2018 in de Hervormde kerk te Den Ham. Aanvang 19.00 uur. Programma: 1. Voorspel muziekvereniging Juliana 2. Call of Christmas (Komt allen tezamen) 3. Verwelkoming

Nadere informatie

FEEST VAN DE GEBOORTE VAN ONZE HEER JEUZS CHRISTUS kerstnacht 2014

FEEST VAN DE GEBOORTE VAN ONZE HEER JEUZS CHRISTUS kerstnacht 2014 FEEST VAN DE GEBOORTE VAN ONZE HEER JEUZS CHRISTUS kerstnacht 2014 kleur: wit voorganger: ds. Hans van Solkema organist: Piet Lievense m.m.v. Ons Genoegen SAMENZANG Hartelijk welkom in deze dienst. U die

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Johan Plug

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Johan Plug Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Johan Plug Lezen : Jesaja 7 : 1-17 Tekst : Jesaja 7 : 14 LB 433 Opwekking 595 LvdK 125 Psalm 72 : 1, 2 en 10 Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Johan Plug Lezen

Nadere informatie

Ochtenddienst 11 december e Advent. Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur

Ochtenddienst 11 december e Advent. Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur Ochtenddienst 11 december 2016 3 e Advent Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur Welkom Mededelingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

24 december AD 2012 Kerstnacht

24 december AD 2012 Kerstnacht 24 december AD 2012 Kerstnacht Protestantse Gemeente te Heinkenszand Voorganger: Ds. Werner Pieterse Organist: Ab Faase Muziek: Blazers ensemble van Euterpe Ouderling van Dienst: Corrie Braamse Omslag:

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger:

Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger: Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger: ds. M.L.W. Karels Aanvang: 9.30 uur Zingen: gez. 138

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Schriftlezing: Lukas 1 vers 5 t/m 25 Psalm 98 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 130 vers 1 Psalm 130 vers 2 Psalm 130 vers 3 en 4 Gezang 118 vers 1 en 2 (Liedboek)

Nadere informatie

EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE ZEIST PREEKDIENST 30 NOV ADVENT

EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE ZEIST PREEKDIENST 30 NOV ADVENT EVANEISCHE BROEDEREMEENTE ZEIST PREEKDIENST 30 NOV 2014 1 ADVENT Orgelspel De gemeente staat op en zingt: Heft op uw hoofden, poorten wijd! Wie is het, die hier binnenrijdt? Begroet Hem, Heer, der heerlijkheid

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Hervormde gemeente Sellingen Orde van Dienst 25 december 2018 Voorganger: Ds. Bram Verduijn Organist: dhr. Gert Jan Veneman Welkom en mededelingen Zingen Psalm 150: 1 en 2 1. Looft God, looft Hem overal.

Nadere informatie

Komt allen tezamen (Sela versie)

Komt allen tezamen (Sela versie) Komt allen tezamen (Sela versie) Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten wij aanbidden, De hemelse eng'len, riepen

Nadere informatie

KERSTLITURGIE Een stem in de nacht

KERSTLITURGIE Een stem in de nacht KERSTLITURGIE 2012 Een stem in de nacht Want ziet, ik verkondig U grote blijdschap, die alle volke wezen zal, namelijk dat u heden geboren is de Zaligmaker, welke is Christus de Here. 17 december 2012

Nadere informatie

Marktpleinkerk. zingen in de

Marktpleinkerk. zingen in de Het koor zingt vóór de dienst (18.55 uur): In vuur en vlam zingen in de Marktpleinkerk Protestantse Gemeente te Hoofddorp 27 november 2016 om 19.00 uur Medewerking: Interkerkelijk Mannenkoor Haarlemmermeer

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2017 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Jac. Juch Lector: Christine Poelakker-Voogd De Paaskaars brandt VOORBEREIDING

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet Liturgie zondag 30 december 2018 Avonddienst Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Organist Ans Kuus Lector Marlies de Vroom Koster Hans van Polen Techniek Mark van den Bor ORDE VAN DIENST Welkom

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2018 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Eduard van Maanen Lector: Christine Poelakker-Voogd De Paaskaars brandt VOORBEREIDING

Nadere informatie

De viering van Kerst. Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur

De viering van Kerst. Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur De viering van Kerst Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur Voorganger: ds. Karolien Zwerver Ouderling van dienst: Astrid Hommes Organist: Gerhard van Toly Liederen voor de dienst: lied 473

Nadere informatie

Welkom in deze Kerstdienst

Welkom in deze Kerstdienst Welkom in deze Kerstdienst Voorganger: ds. Bram Robbertsen Organist/pianist: Marco Koomans v.d. Dries M.m.v. Vocaal Ensemble Gezang 138 (LvdK) : 1, 2 en 4 Vers 1 Gemeente: Komt allen tezamen, jubelend

Nadere informatie

Orde van de dienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 16 december 2018

Orde van de dienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 16 december 2018 Orde van de dienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 16 december 2018 Muziek Tempelteam Woord van welkom Adventskaarsen aansteken Zingen: Lied 466 vers 1, 2 en 3 O kom, die Heer en meester zijt,

Nadere informatie

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht.

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. KERST Hij werd geboren in de nacht die al het licht heeft voortgebracht, aan

Nadere informatie

Prijs nu zijn naam samen met de engelen. o, nacht dat Jezus kwam

Prijs nu zijn naam samen met de engelen. o, nacht dat Jezus kwam Lied 01 Titel: Licht in de nacht Arrangement: Martin Zonnenberg Tweede componist: Adophe Adams Uitvoerende: Lucas Kramer Uitvoering: Solo en samenzang Licht in de nacht: een ster schijnt door de wolken

Nadere informatie

Orde van dienst Kerstnachtdienst 2012 Open Hof - Rotterdam

Orde van dienst Kerstnachtdienst 2012 Open Hof - Rotterdam Orde van dienst Kerstnachtdienst 2012 Open Hof - Rotterdam 'Ankunft des Herren' van de Duitse kunstenares Beate Heinen (geb. 1944) Voorganger: Bart Starreveld, pastor Open Hof Organist en pianist: Willem

Nadere informatie

De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden!

De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden! Kerstmorgen 25 december 2015 Om 9.30 uur in de Oude Helenakerk Protestantse Gemeente Aalten Voorganger: ds. Wim Everts Organist: Janieke Mollenhorst Trompettist: Peter Bruin Kerstmuziek van orgel en trompet

Nadere informatie

Gezang 138 vers 1, 2, 3en 4. Liturgie morgendienst 1 e kerstdag 2013

Gezang 138 vers 1, 2, 3en 4. Liturgie morgendienst 1 e kerstdag 2013 Gezang 138 vers 1, 2, 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'lenhier geboren. komt, laten wij aanbidden die Koning. Gezang 138 vers

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 3 december 2017 Eerste Zondag van Advent Voorganger: Ds. A.L. Verduijn Aanvang: 9:30 uur Welkom en mededelingen Zingen Psalm 130: 1, 2 en 3 Uit diepten van ellende 1. Uit diepten

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal Gezang 126 : 1 en 3 1.Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor: reeds breekt in deze wereld het licht des hemels door. Nu

Nadere informatie

De Bronkerk Ugchelen. Kerstavondviering

De Bronkerk Ugchelen. Kerstavondviering De Bronkerk Ugchelen Kerstavondviering 24 december 2018 Voorbereidingsgroep: ds Anja van der Hart Joke Endedijk Bart van Meurs M.m.v. Muziekvereniging Ugchelen o.l.v. Chris de Boer 2 Informele ontmoeting

Nadere informatie

Kerstnachtdienst Wie ben ik? Ben Ik in beeld? In de Ned. Herv. Kerk te Giessen-Oudekerk en Peursum 24 December Aanvang 21.

Kerstnachtdienst Wie ben ik? Ben Ik in beeld? In de Ned. Herv. Kerk te Giessen-Oudekerk en Peursum 24 December Aanvang 21. Kerstnachtdienst Wie ben ik? Ben Ik in beeld? In de Ned. Herv. Kerk te Giessen-Oudekerk en Peursum 24 December 2016 - Aanvang 21.30 uur Voorganger: Ronny van Renswoude Organist: Ro Romijn M.m.v. Koor:Vita

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Jesaja 8 vers 23 t/m 9 vers 6 Gezang 8 vers 1, 2, 3 en 4 (Bundel 1938) Psalm 143 vers 8 (Schoolpsalm) Psalm 8 vers 1 en 2 Gezang 127

Nadere informatie

Kerstavondviering voor kinderen voor mama s en papa s voor oma s en opa s voor iedereen die er bij wil zijn

Kerstavondviering voor kinderen voor mama s en papa s voor oma s en opa s voor iedereen die er bij wil zijn Kerstavondviering voor kinderen voor mama s en papa s voor oma s en opa s voor iedereen die er bij wil zijn Ontmoetingskerk, 24 december 2013 Organist: dhr. Jan Fahner Zingen: Nu zijt wellekome 1 Nu zijt

Nadere informatie

Liturgie 29 november 2015 Pauluskerk Wezep Liederen komen uit het Liedboek 73 tenzij anders aangegeven VOORBEREIDING

Liturgie 29 november 2015 Pauluskerk Wezep Liederen komen uit het Liedboek 73 tenzij anders aangegeven VOORBEREIDING Liturgie 29 november 2015 Pauluskerk Wezep Liederen komen uit het Liedboek 73 tenzij anders aangegeven VOORBEREIDING Voorafgaand aan de dienst zingen we: Evangelische Liedbundel nr. 406: 1, 2 en 4 Eens

Nadere informatie

KERSTZANGDIENST MAANDAG 26 DECEMBER 2016

KERSTZANGDIENST MAANDAG 26 DECEMBER 2016 KERSTZANGDIENST MAANDAG 26 DECEMBER 2016 Ja, het woord is vlees geworden! Hij is onder ons zijn tent komen opslaan en we hebben zijn heerlijkheid gezien. Joh. 1:14 (WV) Doopsgezinde kerk te Ouddorp Aanvang

Nadere informatie

Liturgie voor de themadienst, op zondag 9 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang Thema: Wees een vent, vier Advent

Liturgie voor de themadienst, op zondag 9 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang Thema: Wees een vent, vier Advent Liturgie voor de themadienst, op zondag 9 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 19.00 Thema: Wees een vent, vier Advent Voorganger: m.m.v.: organist: Ds. G. de Goeijen mannenensemble

Nadere informatie

Hartelijk welkom in de Buurtkerk te Noordwijk aan Zee. op maandag 25 december Kerstmorgen

Hartelijk welkom in de Buurtkerk te Noordwijk aan Zee. op maandag 25 december Kerstmorgen Hartelijk welkom in de Buurtkerk te Noordwijk aan Zee op maandag 25 december 2017 Kerstmorgen Muzikale medewerking door het blazersensemble van Crescendo onder leiding van Ad Baljeu Voorganger: ds. Petra

Nadere informatie

Kerstochtendviering in Tubbergen Protestantse Kerk Tubbergen 25 december Aanvang 10:00 Liturgische kleur: Wit Voorganger: Proponent Rosée van

Kerstochtendviering in Tubbergen Protestantse Kerk Tubbergen 25 december Aanvang 10:00 Liturgische kleur: Wit Voorganger: Proponent Rosée van Kerst 2017 Kerstochtendviering in Tubbergen Protestantse Kerk Tubbergen 25 december 2017 - Aanvang 10:00 Liturgische kleur: Wit Voorganger: Proponent Rosée van der Kaap-Busscher m.m.v. het koor Zang en

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 16 december 2018 De derde zondag van Advent: Gaudete!

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 16 december 2018 De derde zondag van Advent: Gaudete! Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 16 december 2018 De derde zondag van Advent: Gaudete! Muziek: Leo Lommers, mmv: Alda van t Hof Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer

Nadere informatie

Kerstavond 24 december 2016, uur in De Kern te Spijkenisse.

Kerstavond 24 december 2016, uur in De Kern te Spijkenisse. Kerstavond 24 december 2016, 19.30 uur in De Kern te Spijkenisse. Voorganger: ds Harry Gijsen We zingen voor de dienst: 473, Er is een roos ontloken... Er is een roos ontloken uit barre wintergrond, zoals

Nadere informatie

De messiaanse verwachting van H.Werkman uit: Chassidische Legenden Protestantse Gemeente te Heerhugowaard

De messiaanse verwachting van H.Werkman uit: Chassidische Legenden Protestantse Gemeente te Heerhugowaard De Tweede dienst 16 december 2012 Thema: Wachten Verwachten De messiaanse verwachting van H.Werkman uit: Chassidische Legenden 1943 Protestantse Gemeente te Heerhugowaard Een viering die voorbereid is

Nadere informatie

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen Kerstviering 2018 Welkom, bemoediging en groet Kaars aansteken Gebed Samen zingen: Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len

Nadere informatie

Welkom in de kerstnachtviering in de Martinikerk Bolsward 2018

Welkom in de kerstnachtviering in de Martinikerk Bolsward 2018 Welkom in de kerstnachtviering in de Martinikerk Bolsward 2018 thema: VERBINDING m.m.v. Deadline Kees Nottrot ds. Marieke Ariesen-Holwerda en vele andere vrijwilligers Deadline: Iedereen is van de wereld

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Kerstnachtdienst 24 december 2017 Voorganger: ds. Gonda Elzenga Organist/cantrix: Marion Röber M.m.v.: de cantorij Lector: Jannie de Greef Samenzang vooraf: Komt

Nadere informatie

Liturgie. voor de dienst op zondag 2 december 2018 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds G. Kajim

Liturgie. voor de dienst op zondag 2 december 2018 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds G. Kajim Liturgie voor de dienst op zondag 2 december 2018 om 19.00 uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds G. Kajim Medewerking wordt verleend door Chr. Mannenkoor Stadskanaal o.l.v. Harold Kooy Organist:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Schriftlezing: Lukas 1 vers 57 en 58 Lukas 2 vers 1 t/m 15 Lied 42 vers 1 en 3 (Uit aller Mond) Lied 48 vers 1, 2 en 4 (Uit aller Mond) Psalm 29 vers

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. T.C. Verhoef (Nijkerk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. T.C. Verhoef (Nijkerk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. T.C. Verhoef (Nijkerk) Schriftlezing: Psalm 40 Gezang 7 vers 1 en 2 (Bundel 1938) Lofzang van Maria vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 24 vers 4 en 5 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

L I T U R G I E KERSTNACHTDIENST VAN DE 24 DECEMBER 2016

L I T U R G I E KERSTNACHTDIENST VAN DE 24 DECEMBER 2016 L I T U R G I E VAN DE KERSTNACHTDIENST OP 24 DECEMBER 206 Voorganger: da. Tiny van der Schaaf Ouderling van dienst: Anneke van Wijk Organist: Luitzen Overwijk Bij de bloemschikking In het donker van de

Nadere informatie

Orde van dienst 9 december Zuiderkerk Mmv Concordia Voorganger ds. Peter Smilde. Vooraf zingen:lied 444 Nu daagt het in het oosten

Orde van dienst 9 december Zuiderkerk Mmv Concordia Voorganger ds. Peter Smilde. Vooraf zingen:lied 444 Nu daagt het in het oosten Orde van dienst 9 december Zuiderkerk Mmv Concordia Voorganger ds. Peter Smilde Vooraf zingen:lied 444 Nu daagt het in het oosten 1 Nu daagt het in het oosten, het licht schijnt overal: Hij komt de volken

Nadere informatie

ORDE van DIENST voor zondag 10 december BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan

ORDE van DIENST voor zondag 10 december BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan ORDE van DIENST voor zondag 10 december 2017 BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan Marina Gerdina de Ruiter 28 augustus 2017 te Nieuwegein 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen voorganger: ds.

Nadere informatie

Beamer Edwin Krijgsheld

Beamer Edwin Krijgsheld Welkom Mieneke de Vries Koor Aglow uit Leek o.l.v. Bauke Mulder Combo Orgel Frans Koster Voorleesstem Danielle Krijgsheld Beamer Edwin Krijgsheld 1 2 Opening Komt allen te samen Lezen uit de Bijbel O kom

Nadere informatie

Programma kerstviering 2016

Programma kerstviering 2016 Programma kerstviering 2016 Declamatie: gedicht Nel Benschop(Simone van Wageningen) Vanuit het duister van de nacht waarin de wereld ligt gevangen, vanuit de dagen, vol verlangen naar licht, naar vrede,

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Voor de viering van zondag 3 december 2017 in De Oude Kerk, Zesstedenweg 189, 1613 JD Grootebroek

ORDE VAN DIENST. Voor de viering van zondag 3 december 2017 in De Oude Kerk, Zesstedenweg 189, 1613 JD Grootebroek ORDE VAN DIENST Voor de viering van zondag 3 december 2017 in De Oude Kerk, Zesstedenweg 189, 1613 JD Grootebroek Deze dienst wordt uitgezonden via Radio Bloemendaal op zondag 10 december a.s. om 19.00

Nadere informatie

Liturgie voor de. Kerstzang. In de Kapel van Tjuchem. op 24 december 2016

Liturgie voor de. Kerstzang. In de Kapel van Tjuchem. op 24 december 2016 Liturgie voor de Kerstzang In de Kapel van Tjuchem op 24 december 2016 Aanvang : 19.00 uur 1 Orgelspel Opening en welkomswoord Zingen Ps 98 : 3 en 4 Laat heel de aard' een loflied wezen, de psalmen gaan

Nadere informatie

Hartelijk welkom Hartelijk welkom Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft, een vuur dat nooit meer dooft. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde Komt nu, o komt

Nadere informatie

HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND

HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND ================================================ LIEDBUNDEL HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND ================================================ De liedbundel is ook te vinden op de website: www.hervormdhoogblokland.nl

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 7 2 Korinthe 8 vers 6 t/m 9 Filippenzen 2 vers 5 t/m 11 Lied 89 (Op Toonhoogte) Psalm 118 vers 12 en 14 Lied 124 vers

Nadere informatie

wees niet bang PROTESTANTSE GEMEENTE TE RHENEN Liturgie voor de Kerstnachtviering 24 december 2018, uur Cunerakerk Rhenen

wees niet bang PROTESTANTSE GEMEENTE TE RHENEN Liturgie voor de Kerstnachtviering 24 december 2018, uur Cunerakerk Rhenen PROTESTANTSE GEMEENTE TE RHENEN Liturgie voor de Kerstnachtviering 24 december 2018, 21.30 uur Cunerakerk Rhenen wees niet bang Voorganger: ds Inge de Jong-Baerends m.m.v. het Chr. Gem. koor Eben Haëzer

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse vijgenboom (Mark. 13) Eerste zondag van de Advent 30 november 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane-Fioreze ouderling: mevr. T. R. van Genderen

Nadere informatie

Baalder kerstdienst Zaterdag 24 december Verder werken mee; - De nu-je-onderweg-band - Kinderen en volwassenen uit onze gemeente

Baalder kerstdienst Zaterdag 24 december Verder werken mee; - De nu-je-onderweg-band - Kinderen en volwassenen uit onze gemeente Baalder kerstdienst Zaterdag 24 december 2016 Voorganger: Organist: ds. Wim van der Wel Bert Slijkhuis Verder werken mee; - De nu-je-onderweg-band - Kinderen en volwassenen uit onze gemeente 1 Voor de

Nadere informatie

KERSTavond. Welkom in De Regenboog. Protestantse Gemeente Nijverdal 24 december 2016

KERSTavond. Welkom in De Regenboog. Protestantse Gemeente Nijverdal 24 december 2016 KERSTavond Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal 24 december 2016 Wie is dat kind?? Voorganger : Ds Wolter Broekema Organist : Rien Hoekjen met medewerking van het Christelijk Zangkoor

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2015 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Gert-Jan van den Bos Lector: Corrie Poelakker m.m.v. Ilonka van der Sluis,

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 2 december 2018, om uur in de Gereformeerde Kerk te Den Ham.

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 2 december 2018, om uur in de Gereformeerde Kerk te Den Ham. Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 2 december 2018, om 19.00 uur in de Gereformeerde Kerk te Den Ham. Voorganger: ds. T. Nieuwenhuis (Den Ham) Lied voor de dienst: NLB 441: 1, 4 & 10:

Nadere informatie

6 december, 2 e advent dienst rondom Sint Nicolaas Plaskerk, Raalte

6 december, 2 e advent dienst rondom Sint Nicolaas Plaskerk, Raalte 6 december, 2 e advent dienst rondom Sint Nicolaas Plaskerk, Raalte Voorganger: Medewerking: ds. Karolien Zwerver Mariëlle Booijink, piano en zang Opening: welkom allemaal! Zingen: lied 442 1. Op U, mijn

Nadere informatie

EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE COMENIUSSCHOOL ZEIST

EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE COMENIUSSCHOOL ZEIST EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE COMENIUSSCHOOL ZEIST HOSIANNADIENST 1 ADVENT 2014 2 Welkom Advent is kijken naar wat komt, hoewel er weinig zicht is. Je steekt een kaars aan in de nacht, omdat je iets van

Nadere informatie

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Liturgie voor 1 e kerstdag 25 december 2016 Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Hervormde Gemeente Haarlo en Waterhoek

Nadere informatie

Kerstnachtdienst 24 december M.m.v. : Koor / band Keruchma o.l.v. Wim Schelling Organist : Rick-Jan Hitzerd Voorganger : Ds.

Kerstnachtdienst 24 december M.m.v. : Koor / band Keruchma o.l.v. Wim Schelling Organist : Rick-Jan Hitzerd Voorganger : Ds. Kerstnachtdienst 24 december 2018 M.m.v. : Koor / band Keruchma o.l.v. Wim Schelling Organist : Rick-Jan Hitzerd Voorganger : Ds. Elzo Bijl Welkom 1. Gezang 138 : 1 4 Komt alle tezamen Komt allen tezamen,

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo Lommers Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Adventszondagen 2017 rondom het thema Verwachting

Adventszondagen 2017 rondom het thema Verwachting Adventszondagen 2017 rondom het thema Verwachting Inleiding: Deze periode van advent wordt getekend door verwachting. Verwachting van de geboorte van de Messias, lang geleden. Maar juist ook de verwachting

Nadere informatie

25 december AD 2016 Kerstmorgen

25 december AD 2016 Kerstmorgen 25 december AD 2016 Kerstmorgen Protestante Gemeente Heinkenszand Bij de voorkant: Ca 1250. Paneelschildering. Buiten nacht. Een vroedvrouw houdt Kind voor Maria op bed, die zich naar Kind toewendt. Jozef

Nadere informatie

Liederen voor zondag 3 december 2017

Liederen voor zondag 3 december 2017 Liederen voor zondag 3 december 07 Hemelhoog 94 / Opwekking 64 Al mijn zonden, al mijn zorgen, neem ik mee naar de rivier. Heer, vergeef mij en genees mij. Vader, kom, ontmoet mij hier. Want dit water

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Schriftlezing: Titus 2 Gezang 125 vers 1, 2 en 5 (Liedboek) Lofzang van Simeon vers 2 (Schoolpsalm) Psalm 98 vers 1 en 4 Psalm 143 vers 1 en

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

KERSTNACHT 24 DECEMBER : Jan Menger & Henny Ockhuijsen : Gert van Ingen : Blazerensemble o.l.v. Ankie de Niet. Liturgielicentie: L13729

KERSTNACHT 24 DECEMBER : Jan Menger & Henny Ockhuijsen : Gert van Ingen : Blazerensemble o.l.v. Ankie de Niet. Liturgielicentie: L13729 KERSTNACHT 24 DECEMBER 2016 Voorganger Ouderlingen Diaken Muziek : da Wilfrieda Stam : Jan Menger & Henny Ockhuijsen : Gert van Ingen : Blazerensemble o.l.v. Ankie de Niet Liturgielicentie: L13729 1 2

Nadere informatie

De viering van Kerst. Ongewenst geschenk. 25 december 2018, 10:00 uur

De viering van Kerst. Ongewenst geschenk. 25 december 2018, 10:00 uur De viering van Kerst Ongewenst geschenk 25 december 2018, 10:00 uur Voorganger: ds. Karolien Zwerver Ouderling van dienst: Jeroen Vermaas Organist: Gerhard van Toly Lector: Miny Klein Woolthuis Mmv de

Nadere informatie

ZANGDIENST. M.m.w. de cantorij o.l.v. Gerwin van der Plaats

ZANGDIENST. M.m.w. de cantorij o.l.v. Gerwin van der Plaats Liturgie voor de Eredienst van de Hervormde Gemeente De Hoeksteen op zondag 11 december 2016 om 19.00 uur, Voorganger: ds. H.J. van Maanen Ouderling van dienst: Henk van de Raa Organist: Gerwin van der

Nadere informatie

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014 Samenzang - Komt allen te zamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten

Nadere informatie

Drie wegen naar Bethlehem.

Drie wegen naar Bethlehem. Gezamenlijke Dienst op tweede Kerstdag Dinsdag 26 december Drie wegen naar Bethlehem. Voorganger: ds. J.F. Tanghé uit Maassluis Muzikale medewerking: muzikanten van Jeduthun In de stad van koning David

Nadere informatie

1 e kerstdag zondag 25 december: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel Gerard de Waardt Samenzang voor de dienst: Lied 477: 1, 2 en 4 -allen- 1.

1 e kerstdag zondag 25 december: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel Gerard de Waardt Samenzang voor de dienst: Lied 477: 1, 2 en 4 -allen- 1. 1 e kerstdag zondag 25 december: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel Gerard de Waardt Samenzang voor de dienst: Lied 477: 1, 2 en 4 -allen- 1. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 16 Johannes 1 vers 1 t/m 18 Lied 73 vers 1, 2, 3 en 4 () Lied 80 vers 1, 2, 3, 4 en 5 () Lied 63 vers 1, 3 en 4 () Lofzang

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2015 in de Oosterholthoeve Gloria in excelsis Deo! Eer aan God in de hoge! Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A.

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 14 1 Timotheüs 3 vers 16 Lied 73 vers 1, 2, 3 en 4 () Lied 68 vers 1, 2 en 3 () Lied 232 vers 1 en 2 () Psalm 98 vers

Nadere informatie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie vrijdag 25 december 2015 Liturgie Liturgie Eerste Kerstdag 2015 Voor de dienst zingen we enkele Kerstliederen Welkom en mededelingen namens de kerkenraad Thema: Vreugde, vreugde, grote vreugde! Afsluitend

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Den Haag Zuidwest Abdijkerk. Orde van dienst Kerstmorgen. 25 december uur

Protestantse wijkgemeente Den Haag Zuidwest Abdijkerk. Orde van dienst Kerstmorgen. 25 december uur Protestantse wijkgemeente Den Haag Zuidwest Abdijkerk Orde van dienst Kerstmorgen 25 december 2018 10.00 uur Madonna del Mare Nostrum / Mantel der liefde Olieverfschilderij 2017 van Hansa, Hans Versteeg

Nadere informatie

Kerstviering De Hoeksteen Rivierweg 15 Capelle aan den IJssel. Voorganger: D. Hoekstra Olthof Organist: T. van der Kooij

Kerstviering De Hoeksteen Rivierweg 15 Capelle aan den IJssel. Voorganger: D. Hoekstra Olthof Organist: T. van der Kooij Kerstviering 2019 De Hoeksteen Rivierweg 15 Capelle aan den IJssel Voorganger: D. Hoekstra Olthof Organist: T. van der Kooij 1 Welkom en mededelingen De kerstkaars wordt aangestoken door de ambtsdager

Nadere informatie

Samenzang Psalm 150: 1 & 2. (Ritmisch)

Samenzang Psalm 150: 1 & 2. (Ritmisch) Samenzang Psalm 150: 1 & 2 (Ritmisch) Looft God, looft Zijn naam alom; Looft Hem in Zijn heiligdom; Looft des HEEREN grote macht, In den hemel Zijner kracht; Looft Hem, om Zijn mogendheden, Looft Hem,

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 20 december 2015, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 20 december 2015, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk Maranathakerk Liturgie 20 december 2015 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 20 december 2015, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk Muzikale begeleiding: Marcel Gerds (orgel),

Nadere informatie

voor donderdag 25 december 2014 Kerstmorgen Thema: 'Stem met het lied der engelen in'

voor donderdag 25 december 2014 Kerstmorgen Thema: 'Stem met het lied der engelen in' ORDE VAN DIENST voor donderdag 25 december 2014 Kerstmorgen Thema: 'Stem met het lied der engelen in' Voorgangers: ds. Christien Crouwel en Pieter Flach, kerkelijk werker Ambtsdragers: Anjo Lourens, Marianne

Nadere informatie

Voorganger: ds. J. Ariesen Muzikale medewerking: Kees Nottrot, orgel Gert Jan van der Wal, trompet Een Blazersgroep van CMV Oranje Het Martinicombo

Voorganger: ds. J. Ariesen Muzikale medewerking: Kees Nottrot, orgel Gert Jan van der Wal, trompet Een Blazersgroep van CMV Oranje Het Martinicombo Voorganger: ds. J. Ariesen Muzikale medewerking: Kees Nottrot, orgel Gert Jan van der Wal, trompet Een Blazersgroep van CMV Oranje Het Martinicombo 2 Welkom, mededelingen. Stil gebed Lied 477: 1, 2 en

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is dhr. A. Verstoep

Welkom in deze dienst Voorganger is dhr. A. Verstoep Welkom in deze dienst Voorganger is dhr. A. Verstoep Schriftlezing: Hebreeën 11 vers 31 t/m Hebreeën 12 vers 3 Gezang 125 vers 1, 2, 3, 4 en 5 (Liedboek) Psalm 98 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 66 vers 6 en

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Kerst 25 december 2018

ORDE VAN DIENST Kerst 25 december 2018 ORDE VAN DIENST Kerst 25 december 2018 Thema: Kwetsbare liefde met medewerking van koperensemble TOG en Umami Zingen voor de dienst Lied 477: 1, 2 en 4 1. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt

Nadere informatie

Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur

Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur Cantorij komt binnen met Hanaqpanach een oud kerstlied van gechristianiseerde Indianen uit 1631. Hemelse vreugde, duizenden malen zullen wij u lof

Nadere informatie