Internationaal sterk, lokaal betrokken. Nederland - Duitsland - Ghana - Ierland - Polen - Turkije.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Internationaal sterk, lokaal betrokken. Nederland - Duitsland - Ghana - Ierland - Polen - Turkije. www.bartels.nl"

Transcriptie

1 Internationaal sterk, lokaal betrokken Nederland - Duitsland - Ghana - Ierland - Polen - Turkije

2 Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra is een internationale onderneming met zeven vestigingen in Nederland en vestigingen in Bulgarije, Duitsland, Ghana, Ierland, Polen en Turkije. Kantorencomplex Acanthus, Amsterdam Met meer dan 300 medewerkers en 40 jaar ervaring is Bartels specialist op het gebied van: constructieadvies bouwtechniek civiele techniek uitvoeringsengineering geotechniek bouwkostenmanagement bouwmanagement bouwplantoetsing bouwtoezicht brandveiligheidadvies materiaalkunde duurzaamheidadvies Tot onze relaties in binnen- en buitenland behoren onder meer projectontwikkelaars, ontwikkelende (hoofd)aannemers, architecten- en ingenieursbureaus, woningbouwcorporaties en overheidsinstellingen. Binnen het totale bouwproces speelt Bartels de rol van innovatief adviseur bij het ontwikkelen van goede, economische oplossingen voor bouwtechnische en civiele constructies.

3 Wat ons kenmerkt Bartels is een organisatie met korte communicatielijnen. Daardoor hebben opdrachtgevers direct contact met onze projectmedewerkers. Hierbij zijn onze projectleiders vaste contactpersoon. De structuur met grote verantwoordelijkheden op de werkvloer is een eigenschap die tekenend is voor Bartels: het kenmerkt onze identiteit, onze werkwijze en onze lokale marktbenadering. En het benadrukt onze transparante werkwijze. Golden Tulip - Ikea Hotel, Delft Eveneens kenmerkend voor de Bartels-organisatie is de samenwerking tussen medewerkers van vestigingen in het binnen- en buitenland. Deze samenwerking biedt nationaal en internationaal veel mogelijkheden. Daarbij ontstaat een werkklimaat waarin innovatie tot leven komt en zich verder kan ontwikkelen. Onze visie op succes is dat continue groei in diversiteit technisch uitdagender projecten oplevert, waarbij verschillende opvattingen over theorie en werkwijze het samenwerken tussen binnen- én buitenlandse vestigingen heel leerzaam maken. Deze gezamenlijke investering in kennis en kunde maakt ons als bedrijf en collega s sterker. Wat direct ook weer een voordeel is voor onze opdrachtgevers.

4 Missie en kernwaarden Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra is internationaal sterk en lokaal betrokken. De organisatie groeit in diversiteit, maar is herkenbaar als een bedrijf met een nuchtere kijk op zaken. Wij dragen dan ook de volgende kernwaarden uit: klantgericht, betrouwbaar, flexibel, praktisch, innovatief en gerenommeerd. Galgenwaard Stadion - FC Utrecht Tegelijkertijd willen wij continu investeren in verbreding en verdieping door nieuwe specialismen, kennis en kunde toe te voegen en de onderlinge betrokkenheid tussen collega s in binnen- en buitenland te verstevigen. Daarmee geven wij onze organisatie én onze opdrachtgevers draagkracht. Opdrachtgevers waarderen onze: constante kwaliteit en betrokkenheid oplossingsgerichte en economisch verantwoorde constructies praktische wijze van uitvoeren efficiënte werkwijze innovatieve denkwijze controleerbare en kwalitatief hoogwaardige aanpak 3D animatie van een brug Onze hechte samenwerking met projectontwikkelaars, aannemers, ingenieurs- en architectenbureaus in binnen- en buitenland en de (lokale) overheid, leidt tot mooie én technisch uitdagende projecten. Internationale opdrachtgevers vragen Bartels vooral voor (bijzondere) projecten omdat ze ons vertrouwen. De door NL Ingenieurs (voorheen ONRI) verplichte ISO 9001:2000 certificering garandeert onze controleerbare en kwalitatief hoogwaardige aanpak van projecten.

5 Diensten Op de volgende pagina s vind u een omschrijving van (een aantal van) onze diensten. Hieronder ziet u het totaaloverzicht van ons aanbod. Constructieadvies Bouwtoezicht Bouwkundig advies Bouwplantoetsing Geotechniek Brandveiligheidadvies Bouwmanagement Materiaalkunde BIM Schade-expertise Bouwkostenmanagement Duurzaam bouwen

6 Bouwkundige constructies Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra is innoverend in bouwkundige constructies. In het voortraject dragen wij bij aan een succesvolle uitvoering van een project door adviezen te geven. Adviezen over de beste bouwmethodiek en de optimale constructie van gebouwen op het gebied van wonen, utiliteit en industrie. Vervolgens kunnen wij de totale engineering van de constructie uitvoeren. Bij al onze adviezen zijn duurzaamheid, veiligheid, praktische toepasbaarheid, kostenbewustzijn en efficiency van het bouwproces steeds terugkerende begrippen. We kijken echter ook naar het verbeteren van processen en de toepassing van innovatieve materialen en technieken. Uiteraard zijn onze voorstellen altijd bouwtechnisch en financieel verantwoord. Advisering Bartels Ingenieursbureau voor Bouw & Infra levert adviezen bij bouwprojecten en zorgt voor de detailengineering van prefab constructies. In het voortraject van een bouwproject denken we mee over de realisatie van het ontwerp van de architect. Vanzelfsprekend zoeken wij hierbij altijd naar bouwkundig verantwoorde en duurzame oplossingen. Foto: Het Waterschapshuis Hollandse Delta in Ridderkerk Bestekfase Als het definitief ontwerp eenmaal is opgesteld, breekt de bestekfase van een bouwproject aan. Hierin houdt Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra zich bezig met het toetsen van de constructie aan de diverse veiligheids-, bouw- en milieunormen. Op basis van de bestektekeningen en -berekeningen die wij opstellen, wordt het werk door de opdrachtgever uitbesteed of in uitvoering genomen door een aannemer.

7 Tijdens de uitvoeringsfase, de daadwerkelijke bouw, begeleiden wij het totale bouwproject. Daarnaast begeleiden wij de voortgang van het project door de werkzaamheden en aanleveringen van derden te controleren en te toetsen aan de in de bestekfase geformuleerde eisen en voorwaarden. Onderscheiding Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra, onderscheidt zich in de markt door de volledige adviserende rol die wij kunnen bieden bij het gehele project. Wij kunnen vanaf het eerste ontwerp tot en met de beheerfase de opdrachtgever adviseren. Opdrachtgevers kunnen erop rekenen dat wij als adviseur over een hoog kennisniveau beschikken en op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen op ons vakgebied. Dat uit zich onder meer door een goede en gedegen kennis van alle bouwproducten, uitvoeringsmethodieken en economische trends. Als ingenieursbureau zijn wij allround, zonder de details uit het oog te verliezen. We denken mee over allerlei aspecten van een bouwproject, ook over zaken op het gebied van de installatietechniek en de brandveiligheid. Ook optimaliseren we, voor zover mogelijk, het ontwerp van de architect. Foto: Koninginnetoren in Rotterdam Detailengineering Naast het geven van advies, verzorgt Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra ook de detailengineering voor (prefab)constructies van beton, hout, staal, steen en glas. Hierbij leveren wij de plannen en berekeningen voor efficiënte, betrouwbare en economisch verantwoorde constructies voor detailengineering en prefab beton. Als ingenieursbureau kunnen wij terugvallen op een jarenlange ervaring op het gebied van complexe constructies. Dat stelt ons in staat tot in detail mee te denken met de wensen van de opdrachtgever, maar ook die van uitvoerende partijen en producenten. Door deze unieke combinatie van advies- en detailengineering werkzaamheden, kunnen wij een totaalpakket aan diensten leveren.

8 Geotechniek De eisen die worden gesteld aan bouwen groeien dagelijks. Men wil hoger de lucht in en dieper de grond in. Er is grote behoefte aan nieuwe woonwijken, diepere parkeergarages, uitbreiding van bestaande wegen, aanleg van nieuwe wegen en de aanleg van dijken. Dit alles gebeurt op een weinig draagkrachtige ondergrond met een hoge grondwaterstand. Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra kan u adviseren met bouwen op en in de grond. Het geven van geotechnische adviezen is een discipline binnen Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra, die ons in staat stelt om te adviseren over zowel de bovenbouw als de onderbouw/ fundering. Ook verzorgen wij voor aannemers die op basis van Design & Construct opdrachten hebben aangenomen voor de complete engineering van bouwkuipen en funderingen. De activiteiten van Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra op het gebied van geotechnische adviezen richten zich op bouwkundige en civiele constructies. Bodemopbouw en omgevingskenmerken eisen verschillende bouwkuipen en funderingen met de daarbij behorende paaloplossingen en grondkerende wanden, verankeringen en folie voor de bovenbouw. Bartels biedt advies en ondersteuning bij: geotechnisch bodemonderzoek constructieve funderingstechnieken grond -waterkerende wanden stempelingen en verankering bouwen op slappe ondergrond (zettings- en stabiliteitsanalyse) grondwaterstromingen (bemaling) advies m.b.t. schades en uitvoering

9 BIM Openwijkschool De Combinatie, Vlissingen BIM (Building Information Modelling) is de oplossing die het mogelijk maakt dat alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces op een plek digitaal wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn kunnen bij deze informatie en werken dus met dezelfde informatie. Ze zien van elkaar wat er gebeurt. De informatie is dan ook continu beschikbaar en altijd actueel. Niet alleen voor de partijen die werken met BIM is het ideaal, ook voor de opdrachtgever en/ of eindgebruiker is BIM handig. Het geeft de mogelijkheid om 3D digitaal door het gebouw te lopen. Dit vergroot niet alleen het inzicht enorm, maar ook het enthousiasme! De medewerkers van Bartels beschikken over de ervaring en mogelijkheden om met andere partijen, bijvoorbeeld met aannemer, architect en installatieadviseur, te werken in een BIM model. Hierdoor wordt onder andere de kans op fouten verkleind. Kortom, in combinatie met de overige bouwpartners werken wij de projecten volledig voor u uit in een BIM omgeving. Complexe projecten vragen er nu eenmaal om, om met technisch hoogstaande tekensoftware, constructief te worden ontworpen en uitgewerkt. Tekenwerk op het gebied van architectuur, bouwkunde, constructie, installaties, bouwkosten zijn eenvoudig in één model te combineren. BIMMEN geeft in een vroeg stadium inzicht in de kritische punten van een ontwerp. Ook hiermee wordt bijgedragen aan het beheersen van het ontwerp waardoor kostenverhogende onderdelen vroegtijdig onderkend worden. De opdrachtgever en het team komen dus niet voor verrassingen te staan. Zoals u ziet is BIMMEN voor Bartels meer dan alleen 3D tekenen, wij gaan hierin verder en zoeken steeds weer de grens op om met een gezonde dosis ambitie complexe ontwerpopdrachten in een complexe (bestuurlijke) omgeving tot een goed einde brengen. Samen met de architect,

10 installatieadviseur en opdrachtgever werken wij graag mee aan maakbare ambitie en ontwerpen wij integraal een gebouw. Het oude exclusief/individuele denken moet in dit nieuwe tijdperk inclusief/ integrerend denken worden. BIMMEN is daar een geweldig hulpmiddel voor. Tekenpakket Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra werkt al weer bijna 5 jaar met de nieuwste Revit 3D tekensoftware. Met Revit Structure is het mogelijk om zowel bouwkundig als constructief in hetzelfde model te werken. Uitwisseling van gegevens tussen diverse partijen is eenvoudig en al deze gegevens zijn samen te brengen in één IFC model. Hieruit kunnen doorsneden, aanzichten en details worden gegenereerd. Door het tekenwerk driedimensionaal uit te voeren wordt bovendien de kans op het maken van fouten sterk gereduceerd. De strategie en visie van Bartels is om dit de komende jaren verder uit te bouwen. De verdere ontwikkeling met een koppeling naar ramingsoftware en planningsoftware staat in de Nederlandse bouwwereld echter nog in de kinderschoenen. Bartels vervult hierin een voortrekkersrol. Een rol die ons goed past en kenmerkt. Wij geloven in BIM en in het kader van het goed kunnen uitwisselen is doelbewust gekozen voor REVIT. Ervaring Zowel intern als extern hebben wij inmiddels ervaring met BIM. De afgelopen jaren zijn circa 50 ervaren 3D tekenaars opgeleid die in staat zijn projecten te modelleren in Revit. Deze kennis wordt tevens ingezet buiten onze organisatie. Net zoals in 2010 hebben onze ervaringdeskundigen (bouwkundige- en constructietekenaars, constructeur & bouwkostendeskundige) in februari 2011 meegewerkt aan de BIM Case week om de toepassing van de BIM systematiek verder te ontwikkelen. Daarnaast hebben wij in maart 2010 op verzoek van branchevereniging NLingenieurs (voormalige ONRI) meegedaan aan een BIM project, waarin afgevaardigden van alle disciplines binnen de Nederlandse bouwwereld zitting hebben. Er zijn al diverse projecten binnen een BIM-omgeving uitgewerkt en zelfs al opgeleverd. Afbeelding: Danone Innovation Center, een BIM project Taken van de hoofdconstructeur Inmiddels hebben wij als hoofdconstructeur al ontzettend veel ervaring met BIM projecten. Wij zien onszelf als een voorloper op BIM gebied. Wij juichen het dan ook toe als opdrachtgevers in meer of mindere mate willen BIMmen bij de bouw van een nieuw project. Deze vorm van werken bevordert de samenwerking tussen alle partijen in het ontwerpteam. Niveau van BIM De rijkheid van het BIM model en het aantal partijen uit het ontwerpteam en bouwteam dat werkt met BIM, bepaalt het niveau van BIMmen. Naast BIM op 3D niveau, waarbij alles wordt uitgewerkt in een 3D model, bestaan er ook al hogere niveaus. Zo kan je op 4D niveau de bouwtijd uit het model halen en op 5D niveau de bouwkosten. Bartels heeft al enige ervaring met deze hogere niveaus van BIM. Daarnaast wordt er zelfs al gesproken over 6D modelleren, waarbij de levenscyclus van het gebouw in het model zit. Hierbij kan ook in de beheer- en onderhoudsfase gebruik worden gemaakt van het BIM model. Voor welk BIM niveau of welke manier er ook gekozen wordt, duidelijk moet zijn wie welke taak uitvoert. Wij kiezen voor deze duidelijkheid en daarom zetten wij dit soort zaken vooraf op papier met het ontwerpteam. Helderheid boven alles.

11 Duurzaam bouwen Het verhogen van de waardevastheid van het gebouw, het verlagen van onderhouds- en exploitatiekosten, beheersen van afvalstromen, bevorderen en vergroting van flexibiliteit en bruikbaarheid van het gebouw na zijn eerste levenscyclus. Toepassing van verantwoorde en duurzame materialen, bevorderen van energiezuinigheid en van woon- en werkkwaliteit. Vanuit het advies en ontwerp van constructies is het aspect duurzaamheid dus op grote schaal vorm te geven. Hierbij valt onder meer te denken aan arbeidsomstandigheden, materiaalgebruik (hoeveelheid en aard), levensduur bruikbaarheid van bouwwerk en hergebruik van materialen (cradle2cradle bouw). Gebruik en mogelijkheden voor hergebruik op langere termijn is van belang voor de functionele levensduur van het gebouw. Hiervoor is de flexibiliteit van de gebouwen tijdens het ontwerp een item om mee te nemen. Flexibiliteit in indeling (grote overspanningen, kleine kolomafmetingen, mogelijkheid van meer of andere installaties door vloeren, kernen en wanden. Mogelijkheid van meer verticale transportfuncties (trappen, liften). Mogelijkheid van uitbreiden en verhogen van vloerbelastingen zonder en hoger gebruik van grondstoffen. Dit zijn allemaal zaken waarin de constructeur een belangrijke rol speelt. Hierbij zijn wij natuurlijk afhankelijk van de wens en mening van onze opdrachtgever. Maar wij zullen het niet nalaten onze opdrachtgever hier attent op te maken en in te adviseren. Adviseur in duurzaamheid Wij stellen ons als onafhankelijk adviseur op om binnen bouwprojecten de duurzaamheid te toetsen en te adviseren over eventuele mogelijke verbeteringen. Door (onafhankelijke) instanties zijn vele pogingen gedaan om te voorzien in een meetmethode om de duurzaamheid van gebouwen te meten. In totaal zijn er nu zo n 50 meetinstrumenten in omloop. De zienswijze van Bartels komt overeen met onderstaande methoden. Bartels wil en kan adviseren in: BREEAM (NL) Greencalc+ GPR gebouw Leed Energieprestatienormering Energielabel Naar onze mening moet alle aspecten van duurzaamheid integraal als mede-ontwerpvariabelen beschouwd en gewogen worden. Wij hebben voor de bovenstaande methoden geregistreerde adviseurs en beoordelaars in huis. Echter, wij vinden dat de scores van deze duurzaamheidindexen niet een doel op zichzelf moeten zijn. Het gaat om de totale afweging van álle ontwerpvariabelen, inclusief de kosten en terugverdientijden op korte én lange Foto: Warsaw Spire - Warschau, Polen

12 termijn. Het gebruik van de bovenstaande toetsingsmethoden en certificering van duurzaamheid van gebouwen hebben wij ons eigen gemaakt. Naast het kunnen afgeven van een certificaat aan onze klanten geeft deze kennis ook een impuls aan het ontwerpen van duurzame gebouwen. Foto: Waterschap Rijn en IJssel in Doetinchem, een duurzaam gebouw De toekomst begint vandaag Duurzaam bouwen heeft het imago van een onhaalbaar idealisme en kostbare alternatieven. Dit hoeft niet waar te zijn! Onroerend goed kan door de verscherping van eisen (bijvoorbeeld een EPC waarde van 0,4 in 2015 voor woningbouw) vanuit de overheid meer waard worden. Een goed scorend gebouw zal veel meer waard zijn op de onroerend goed markt, dan wanneer dat niet het geval is. Bij Bartels hebben wij al gewerkt aan meerdere duurzame projecten, zoals de waterschappen in Doetinchem en Ridderkerk. Maar ook aan het gebouw van de Nederlandse Hartstichting in Den Haag dat bekroond is met het BREEAM Excellent certificaat. Op dit moment werken wij bijvoorbeeld als hoofdconstructeur aan de Warsaw Spire in Polen, een 220 meter hoge toren die ook een BREEAM certificaat moet krijgen.

13 Referentieprojecten Op de volgende pagina s vindt u een aantal voorbeelden van projecten met omschrijving, die zijn uitgevoerd door Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra. Voor meer projecten kunt u altijd terecht op onze website,

14 Organogram

15 Vestigingen Nederland Apeldoorn Linie 524 Postbus GE Apeldoorn T +31 (0) F +31 (0) E apeldoorn@bartels.nl Eindhoven Flight Forum DW Eindhoven T +31 (0) F +31 (0) E eindhoven@bartels.nl Elst Industrieweg Oost 21 Postbus AC Elst T +31 (0) F +31 (0) E elst@bartels.nl Enschede Hengelosestraat 563 Postbus AS Enschede T +31 (0) F +31 (0) E enschede@bartels.nl Leeuwarden Archimedesweg 5 Postbus AC Leeuwarden T +31 (0) F +31 (0) E leeuwarden@bartels.nl Utrecht Burgemeester Verderlaan 19 Postbus RE Utrecht T +31 (0) F +31 (0) E utrecht@bartels.nl Veenendaal Newtonstraat 37b Postbus AD Veenendaal T +31 (0) F +31 (0) E veenendaal@bartels.nl

16 Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra staat garant voor kwaliteit en is ISO 9001:2000 gecertificeerd.

Internationaal sterk, lokaal betrokken. Nederland - Bulgarije - Duitsland - Ghana - Ierland - Polen - Turkije. www.bartels.nl

Internationaal sterk, lokaal betrokken. Nederland - Bulgarije - Duitsland - Ghana - Ierland - Polen - Turkije. www.bartels.nl Internationaal sterk, lokaal betrokken Nederland - Bulgarije - Duitsland - Ghana - Ierland - Polen - Turkije www.bartels.nl Klantgericht Betrouwbaar Flexibel Praktisch Gerenommeerd Onze kracht: internationaal

Nadere informatie

Duurzaam bouwen. Nederland - Duitsland - Ghana - Ierland - Polen - Turkije. www.bartels.nl

Duurzaam bouwen. Nederland - Duitsland - Ghana - Ierland - Polen - Turkije. www.bartels.nl Duurzaam bouwen Nederland - Duitsland - Ghana - Ierland - Polen - Turkije www.bartels.nl Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra is een internationale onderneming met

Nadere informatie

Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra

Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra Nederland - Duitsland - Ghana - Ierland - Polen - Turkije www.bartels.nl Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra is een internationale onderneming met vestigingen in Nederland,

Nadere informatie

Uw procesregiseur. Expertise in het bouwtraject. Sterk in verbinden. Dat is Adams Bouwadviesbureau. Al meer dan 15 jaar een

Uw procesregiseur. Expertise in het bouwtraject. Sterk in verbinden. Dat is Adams Bouwadviesbureau. Al meer dan 15 jaar een sterk in verbinden Sterk in verbinden. Dat is Adams Bouwadviesbureau. Al meer dan 15 jaar een toonaangevend ingenieursbureau. Gespecialiseerd in duurzaam en constructief bouwadvies voor woningbouw en utiliteitsbouw.

Nadere informatie

Profiel Visie Een essentieel onderdeel van een gebouw is de constructie. Behalve essentieel en functioneel maakt de constructie ook deel uit van het o

Profiel Visie Een essentieel onderdeel van een gebouw is de constructie. Behalve essentieel en functioneel maakt de constructie ook deel uit van het o Profiel Visie Een essentieel onderdeel van een gebouw is de constructie. Behalve essentieel en functioneel maakt de constructie ook deel uit van het ontwerp; de architectuur. De zichtbare kolommen, balken

Nadere informatie

Building Information Modelling (BIM)

Building Information Modelling (BIM) Building Information Modelling (BIM) Nederland - Duitsland - Ghana - Ierland - Polen - Turkije www.bartels.nl Ervaring met BIM BIM, Building Information Modelling, is de oplossing die het mogelijk maakt

Nadere informatie

BIM in de praktijk van een ingenieursbureau. Ir. Remko Wiltjer RO IMd Raadgevende Ingenieurs

BIM in de praktijk van een ingenieursbureau. Ir. Remko Wiltjer RO IMd Raadgevende Ingenieurs BIM in de praktijk van een ingenieursbureau Ir. Remko Wiltjer RO IMd Raadgevende Ingenieurs 1 Even voorstellen.. Remko Wiltjer 1981-1987: TU Delft Civiele Techniek 1987: D3BN Constructeur 1989: D3BN Projectleider

Nadere informatie

Building Information Modeling Informatie in een digitaal prototype van het ontwerp kostenmanagement bbn adviseurs juni 2013

Building Information Modeling Informatie in een digitaal prototype van het ontwerp kostenmanagement bbn adviseurs juni 2013 Building Information Modeling Informatie in een digitaal prototype van het ontwerp kostenmanagement bbn adviseurs juni 2013 bron: Ector Hoogstad Architecten BIM BIM is een term die in het vakgebied bouw

Nadere informatie

Building Information Modelling (BIM)

Building Information Modelling (BIM) Building Information Modelling (BIM) Nederland - Duitsland - Ghana - Ierland - Polen - Turkije www.bartels.nl De Van Heek parkeergarage in Enschede, in BIM uitgewerkt in Revit met architect en installatieadviseur

Nadere informatie

DISTRIBUTIECENTRA SAMEN BOUWEN MET EEN STERKE, BETROUWBARE EN VOORAANSTAANDE PARTNER VOORTMAN STEEL CONSTRUCTION

DISTRIBUTIECENTRA SAMEN BOUWEN MET EEN STERKE, BETROUWBARE EN VOORAANSTAANDE PARTNER VOORTMAN STEEL CONSTRUCTION DISTRIBUTIECENTRA SAMEN BOUWEN MET EEN STERKE, BETROUWBARE EN VOORAANSTAANDE PARTNER WWW.VSC.NL VOORTMAN STEEL CONSTRUCTION VOORTMAN INHOUD INHOUD OVER VOORTMAN Pagina 4 DISTRIBUTIECENTRA Pagina 8 ONZE

Nadere informatie

Partner voor het leveren van alle soorten (industrie) gebouwen.

Partner voor het leveren van alle soorten (industrie) gebouwen. Webru Staal B.V. Eemslandweg 100a 7894 AE Zwartemeer T 0591 317 153 F 0591 316 314 E info@webrustaal.nl I www.webrustaal.nl WEBRU STAAL Partner voor het leveren van alle soorten (industrie) gebouwen. Webru,

Nadere informatie

Inmeting en Opname. Voorlopig Ontwerp& Definitief Ontwerp. (Bouw)vergunning aanvraag. 2D, 3D en BIM tekenwerk. Maatvoering.

Inmeting en Opname. Voorlopig Ontwerp& Definitief Ontwerp. (Bouw)vergunning aanvraag. 2D, 3D en BIM tekenwerk. Maatvoering. Inmeting en Opname Voorlopig Ontwerp& Definitief Ontwerp (Bouw)vergunning aanvraag 2D, 3D en BIM tekenwerk Maatvoering Projectmanagement Wie zijn wij? Van Zaal Bouwtechniek is een onafhankelijk projectmanagementbureau

Nadere informatie

de BIM-werkmethodiek Gezocht: BIM-Partners Contactgegevens Ga voor die voorsprong: kom langs! Stap in de toekomst!

de BIM-werkmethodiek Gezocht: BIM-Partners Contactgegevens Ga voor die voorsprong: kom langs! Stap in de toekomst! Dit oriënterende gesprek is geheel vrijblijvend. Bel 0229-291 500 of mail naar bim@schoutentechniek.nl Contactgegevens De Marowijne 47 1689 AR Zwaag Postbus 20 1689 ZG Zwaag T (0229) 29 15 00 F (0229)

Nadere informatie

Doel ITANNEX: Verbeteren van de kwaliteit van de bebouwde omgeving en van het proces waarmee het ontworpen, gerealiseerd en beheerd wordt

Doel ITANNEX: Verbeteren van de kwaliteit van de bebouwde omgeving en van het proces waarmee het ontworpen, gerealiseerd en beheerd wordt Doel ITANNEX: Verbeteren van de kwaliteit van de bebouwde omgeving en van het proces waarmee het ontworpen, gerealiseerd en beheerd wordt Aannemers Architectenbureaus Ingenieurs- en Adviesbureaus Installateurs

Nadere informatie

Bartels Safety Dashboard

Bartels Safety Dashboard Bartels Safety Dashboard Nederland - Duitsland - Ghana - Ierland - Polen - Turkije www.bartels.nl Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra Foto: kantorencomplex Univé in Apeldoorn Bartels Ingenieurs voor Bouw

Nadere informatie

Bureau Bouwkunde: omdat het beter kan

Bureau Bouwkunde: omdat het beter kan Bureau Bouwkunde: omdat het beter kan Herkent u dit? U, als architect, heeft inspirerende ideeën maar wilt technisch en procesmatig ondersteund worden. U, als opdrachtgever, wilt vroegtijdig weten wat

Nadere informatie

DE BIM WERKMETHODIEK. Gezocht: BIM-Partners. De toekomst is NU!

DE BIM WERKMETHODIEK. Gezocht: BIM-Partners. De toekomst is NU! Gezocht: BIM-Partners Waarom zou u aan ons BIM-proces deel willen nemen? Lees deze brochure en ontdek de mogelijkheden. Wacht niet langer en maak gebruik van ons uniek aanbod: Wordt BIM-partner van BolwerkWeekers.

Nadere informatie

Virtueel Bouwen met BIM Serge Lefevere (BOECKX. architecture & engineering)

Virtueel Bouwen met BIM Serge Lefevere (BOECKX. architecture & engineering) Virtueel Bouwen met BIM 1 2 ++ CAD: COMPUTER AIDED DESIGN 2D / 3D ++ Van dom model 3 ++ Naar intelligent model Een Bouwwerk Informatie Model is een informatiemodel dat gemaakt en gebruikt wordt bij een

Nadere informatie

DE BIM-WERKMETHODIEK. Gezocht: BIM-Partners. Stap in de toekomst!

DE BIM-WERKMETHODIEK. Gezocht: BIM-Partners. Stap in de toekomst! DE BIM-WERKMETHODIEK Stap in de toekomst! Gezocht: BIM-Partners Hoe eerder u klaar bent voor BIM (Bouw Informatie Model), hoe meer u profiteert van de vele voordelen. Word BIM-partner van Schouten Techniek

Nadere informatie

academy INNOVEREN MET BIM Praktische training Dome

academy INNOVEREN MET BIM Praktische training Dome INNOVEREN MET BIM Praktische training Dome-X Academy De wereld is in hoog tempo aan het veranderen. Vertrouwde modellen en denkbeelden maken plaats voor nieuwe inzichten. Sleutelwoorden daarbij zijn technische

Nadere informatie

Uw partner in bouwend Nederland!

Uw partner in bouwend Nederland! De Blaay-Van den Bogaard Raadgevende Ingenieurs B.V. Bouwend Nederland kan niet meer zonder virtual ontwerpen en gecertificeerde realisatie van projecten. Opdrachtgevers verwachten een integraal ontwerp

Nadere informatie

Inbo Bouwkunde Analyseren, uitwerken en begeleiden van bouwprojecten

Inbo Bouwkunde Analyseren, uitwerken en begeleiden van bouwprojecten Analyseren, uitwerken en begeleiden van bouwprojecten Snel en doordacht Voor de realisatie van een bouwproject bent u op zoek naar het meest efficiënte, duurzame proces en wilt u technische en financiële

Nadere informatie

FixPlan voor installaties

FixPlan voor installaties FixPlan voor installaties Installatietechniek FixPlan installatietechniek is een creatieve en innovatieve partner die technische installaties ontwerpt, installeert, onderhoudt en beheert op het gebied

Nadere informatie

BIM: kennis delen is macht! ing. Gerrie Mühren MBA Voorzitter, Benelux chapter buildingsmart

BIM: kennis delen is macht! ing. Gerrie Mühren MBA Voorzitter, Benelux chapter buildingsmart BIM: kennis delen is macht! ing. Gerrie Mühren MBA Voorzitter, Benelux chapter buildingsmart Inleiding Kennismaking: Beton- en Staalconstructeur Betontechnoloog IPMA gecertificeerd projectmanager Sinds

Nadere informatie

3D prefab engineering besparen door intelligente inzet van BIM

3D prefab engineering besparen door intelligente inzet van BIM 3D prefab engineering besparen door intelligente inzet van BIM Nederland - Duitsland - Ghana - Ierland - Polen - Turkije www.bartels.nl Bartels kan als ingenieursbureau terugvallen op een jarenlange ervaring

Nadere informatie

Ingenieurs & BIM. 27 januari 2012

Ingenieurs & BIM. 27 januari 2012 Ingenieurs & BIM 27 januari 2012 Even voorstellen Dik Spekkink adviesbureau voor bouwprocesinnovatie Kwaliteitszorg Bouwprocesinnovatie ICT-beleid in de bouw Veiligheid & Gezondheid BIM Spekkink C&R en

Nadere informatie

U kunt zich richten op uw kerntaken! Volledig op elkaar afgestemd en passend casco. Geen werkvoorbereiding, alleen controle op uitgangspunten

U kunt zich richten op uw kerntaken! Volledig op elkaar afgestemd en passend casco. Geen werkvoorbereiding, alleen controle op uitgangspunten Volledig op elkaar afgestemd en passend casco Geen werkvoorbereiding, alleen controle op uitgangspunten Geen faalkosten, geen bouwfouten Geschikt voor enkele en seriematige woningbouw 100% ontzorging voor

Nadere informatie

Iv-Bouw Iv-Bouw Onderdeel van Iv-Groep Iv-Bouw b.v. Iv-Bouw b.v. Alblasserdam Arnhem

Iv-Bouw Iv-Bouw Onderdeel van Iv-Groep Iv-Bouw b.v. Iv-Bouw b.v. Alblasserdam Arnhem Iv-Bouw Kennis van techniek is de essentie Iv-Bouw Zorginstellingen, industriële huisvesting, scholen, kantoren en openbare ruimtes. Gebouwen met specifieke doeleinden vragen om specifieke maatoplossingen.

Nadere informatie

Van Swaay Aangenaam. Van ons mag u meer verwachten. De kracht van Van Swaay. Projectontwikkeling. Groot- & Utiliteitsbouw.

Van Swaay Aangenaam. Van ons mag u meer verwachten. De kracht van Van Swaay. Projectontwikkeling. Groot- & Utiliteitsbouw. Van Swaay Aangenaam Van ons mag u meer verwachten. De kracht van Van Swaay Van Swaay is een aannemingsbedrijf en projectontwikkelaar met stevige roots in Wageningen. Onze activiteiten richten zich voornamelijk

Nadere informatie

UPC duurzaam kantoor en callcenter

UPC duurzaam kantoor en callcenter UPC duurzaam kantoor en callcenter Het UPC kantoor en callcenter in Leeuwarden heeft als eerste opgeleverde gebouw het BREEAM-NL Excellent certificaat ontvangen. Met een GPR score van 8.3 gemiddeld, is

Nadere informatie

Complex zetwerk ter verfraaiing van gevels

Complex zetwerk ter verfraaiing van gevels Complex zetwerk ter verfraaiing van gevels Complex zetwerk en gevelbekleding in aluminium of staal ter verfraaiing van gevels. Toepasbaar voor kantoren schoolgebouwen appartementen winkelcentra ziekenhuizen

Nadere informatie

Slim samenwerken in de bouw ABB omarmt Bouw Informatie Modellering (BIM)

Slim samenwerken in de bouw ABB omarmt Bouw Informatie Modellering (BIM) Slim samenwerken in de bouw ABB omarmt Bouw Informatie Modellering (BIM) Tijdens grote bouwprojecten werken installateurs steeds vaker samen met andere partners, zoals architecten, aannemers en constructeurs.

Nadere informatie

DACE contactbijeenkomst

DACE contactbijeenkomst DACE contactbijeenkomst LCC, wat kan je ermee? donderdag 15 maart 2018 Het financiële fundament 1 Even voorstellen Arnold Spruijt Senior bouweconomisch adviseur Djordy van Laar Bouweconomisch adviseur

Nadere informatie

Samenwerken, daar zijn we goed in. Met diverse andere professionals werken wij samen aan nieuwe ontwikkelingen en integrale oplossingen.

Samenwerken, daar zijn we goed in. Met diverse andere professionals werken wij samen aan nieuwe ontwikkelingen en integrale oplossingen. Vandaag de dag worden er steeds hogere eisen gesteld aan technische installaties van gebouwen. Op zich is dat niet vreemd, immers goed ontworpen installaties zorgen ervoor dat mensen zich in een gebouw

Nadere informatie

L B. 3D overzicht Deel A opdrachtgever RoosRos Architecten architect. UT08539-B-R01 dd 02-04-2015. RoosRos Architecten. E. Dijkstra projectleider

L B. 3D overzicht Deel A opdrachtgever RoosRos Architecten architect. UT08539-B-R01 dd 02-04-2015. RoosRos Architecten. E. Dijkstra projectleider C N L B A M K Model is gebaseerd op digitale onderlegger derden; Voor constructieve uitgangspunten Bartels Ingenieursbureau zie rapport nr; 2720-DO UT08539-B-R01 dd 02-04-2015 omschrijving van de wijzigingen

Nadere informatie

Uw partner in bouwend Nederland!

Uw partner in bouwend Nederland! De Blaay-Van den Bogaard Raadgevende Ingenieurs B.V. Bouwend Nederland kan niet meer zonder virtual ontwerpen en gecertificeerde realisatie van projecten. Opdrachtgevers verwachten een integraal ontwerp

Nadere informatie

Inhoud. Wat is PIETERS BOUWTECHNIEK Bouwproces Samenwerkingsvormen BIM

Inhoud. Wat is PIETERS BOUWTECHNIEK Bouwproces Samenwerkingsvormen BIM Inhoud Wat is PIETERS BOUWTECHNIEK Bouwproces Samenwerkingsvormen BIM PIETERS BOUWTECHNIEK Almere Amsterdam Delft Eindhoven Haarlem Utrecht Zwolle 120 medewerkers 12 register constructeurs 5 register ontwerpers

Nadere informatie

Onderzoek naar: Inhoud De impact van BIM op de rol van de projectmanager

Onderzoek naar: Inhoud De impact van BIM op de rol van de projectmanager Onderzoek naar: De impact van BIM op de rol van de projectmanager P5 presentatie Annieke Smith Inhoud Waarom? Hoe? Resultaten Theorie Resultaten Praktijk Conclusie Aanbevelingen Aanbevelingen Stevens Van

Nadere informatie

Technologie en maatschappij vragen om nieuwe oplossingen in bouwconstructies Schöck ComBAR

Technologie en maatschappij vragen om nieuwe oplossingen in bouwconstructies Schöck ComBAR Welcome to ComBAR 2 Technologie en maatschappij vragen om nieuwe oplossingen in bouwconstructies Schöck ComBAR Wapeningstaal in betonconstructies is sinds 100 jaar de standaard in utiliteits- en woningbouw,

Nadere informatie

Brengt het veranderend bouwproces ontwerp en beheer bij elkaar?

Brengt het veranderend bouwproces ontwerp en beheer bij elkaar? Brengt het veranderend bouwproces ontwerp en beheer bij elkaar? Dinsdag 19 juni 2012 Waarom BIM en duurzaamheid belangrijk zijn voor de beheerfase Even voorstellen Machiel Kuijt (Leiden, 1955) Vanaf 1974

Nadere informatie

DE SAMENWERKING. Berekend advies, het bewijs. Stap in de toekomst!

DE SAMENWERKING. Berekend advies, het bewijs. Stap in de toekomst! DE SAMENWERKING Stap in de toekomst! Berekend advies, het bewijs Een overzicht van gerealiseerde projecten en een kijkje in de aanpak die BolwerkWeekers hanteert. Samenwerken loont! SAMENWERKEN Samen beter,

Nadere informatie

De kracht van samen. aan de basis van beter bouwen

De kracht van samen. aan de basis van beter bouwen De kracht van samen aan de basis van beter bouwen Wij zoeken steeds de slimste oplossing voor u De beste ruwbouwoplossing voor elk project Sneller, efficiënter, slimmer. Gecontroleerd en met hoge kwaliteit.

Nadere informatie

Fundamenteel Efficiënter

Fundamenteel Efficiënter Fundamenteel Efficiënter Inhoudsopgave 3 5 7 9 11 13 15 17 Wie en wat is de IJB Groep Totaal concept Geotechniek Mortel Heipalen Prefab fundering op palen Prefab fundering op staal Productie Wie en wat

Nadere informatie

Inbo Bouwkunde. Ketensamenwerking De ultieme vorm van werken in multidisciplinair teamverband is voor ons ketensamenwerking. Een samenwerkingsvorm

Inbo Bouwkunde. Ketensamenwerking De ultieme vorm van werken in multidisciplinair teamverband is voor ons ketensamenwerking. Een samenwerkingsvorm Ketensamenwerking Inbo Bouwkunde Inbo Bouwkunde heeft talentvolle professionals die ambities hebben om landelijke en stedelijke gebieden in te richten. Onze kracht is om in een professionele omgeving,

Nadere informatie

M3H Werkwijzer Het bouwen

M3H Werkwijzer Het bouwen M3H Werkwijzer Het bouwen 1/7 Het bouwen M3H ontwerpt en bouwt al zeventien jaar in opdracht van woningcorporaties, ontwikkelende partijen en particulieren. M3H ontwerpt en begeleidt het gehele ontwerp-

Nadere informatie

BIM Laatste BIM ontwikkelingen efficiency, kwaliteit en euro s. A.M. Slockers Admea / Smits van Burgst

BIM Laatste BIM ontwikkelingen efficiency, kwaliteit en euro s. A.M. Slockers Admea / Smits van Burgst BIM Laatste BIM ontwikkelingen efficiency, kwaliteit en euro s A.M. Slockers Admea / Smits van Burgst Voorstellen Anton Slockers Directeur Admea / Smits van Burgst Admea is onderdeel van de Smits van Burgst

Nadere informatie

Slim bouwen met BIM 11 juni 2014

Slim bouwen met BIM 11 juni 2014 Bouwlokalen initiator Theo Peekstok projectcoördinator / partner multidisciplinair architectenbureau ? (afkomstig van hetnationaalbimplatform.nl ) BIM is gebaseerd op werken middels één model (database)

Nadere informatie

DENC ALGEMEEN DENC TILBURG BOSSCHEWEG 57 POSTBUS 122, 5056 ZL BERKEL ENSCHOT TEL: FAX: DESIGN ENGINEERING CONTRACTING

DENC ALGEMEEN DENC TILBURG BOSSCHEWEG 57 POSTBUS 122, 5056 ZL BERKEL ENSCHOT TEL: FAX: DESIGN ENGINEERING CONTRACTING DESIGN ENGINEERING CONTRACTING WWW.DENC.NL DENC BUSSUM SLOCHTERENLAAN 12 POSTBUS 381 1400 AJ BUSSUM TEL: 035 69 930 99 FAX: 035 69 930 92 DENC TILBURG BOSSCHEWEG 57 POSTBUS 122, 5056 ZL BERKEL ENSCHOT

Nadere informatie

Building Information Modelling BIM

Building Information Modelling BIM Building Information Modelling BIM Nederland - Duitsland - Ghana - Ierland - Polen - Turkije www.bartels.nl Ervaring met BIM Hierboven staan vier aspectmodellen van de Rabobank in Sittard, die samen in

Nadere informatie

COBRA KWARTIER. Amstelveen

COBRA KWARTIER. Amstelveen COBRA KWARTIER Amstelveen Innovatief Transformeren van wonen naar werken 3 Cobra Kwartier: luxe huurappartementen in voormalige kantoortoren Een voormalig kantoorgebouw aan het Kostverlorenhof in Amstelveen

Nadere informatie

Werken met VAn DIJk EEN BEDR IJF va N holl a NDsE BoDEm

Werken met VAn DIJk EEN BEDR IJF va N holl a NDsE BoDEm Werken met VAN DIJK EEN BEDRIJF van hollandse bodem Aangenaam: Van Dijk Hoewel de kans groot is dat we ons niet meer hoeven voor te stellen. Met een historie van meer dan een halve eeuw zijn we uitgegroeid

Nadere informatie

Drinkwater wij voegen er iets aan toe

Drinkwater wij voegen er iets aan toe Drinkwater wij voegen er iets aan toe Samen met u... Drinkwater is van levensbelang voor de maatschappij. Als de drinkwatervoorziening wegvalt, komt ons dagelijks leven vrijwel tot stilstand. Als drinkwaterbedrijf

Nadere informatie

ITBB. Toppers in Techniek

ITBB. Toppers in Techniek ITBB. Elektrotechniek Innovatie door kennisoverdracht www.itbb.nl www.zonderman.nl Elektrotechniek Meet- en regeltechniek Signalering en beveiliging Brandbeveiliging Energievoorziening Telematica/netwerken/infrastructuren

Nadere informatie

Samenvatting aanvraag macrodoelmatigheidstoets associate degree-opleiding Bouwkunde

Samenvatting aanvraag macrodoelmatigheidstoets associate degree-opleiding Bouwkunde Samenvatting aanvraag macrodoelmatigheidstoets associate degree-opleiding Bouwkunde Saxion. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

Opdrachtgevers. Architecten. 3D Model Database. Civiele ingenieurs. Aannemers. Installateurs. Constructeurs Adviseurs

Opdrachtgevers. Architecten. 3D Model Database. Civiele ingenieurs. Aannemers. Installateurs. Constructeurs Adviseurs Opdrachtgevers Architecten 3D Model Database Aannemers Civiele ingenieurs Installateurs Constructeurs Adviseurs LOD100 LOD200 100: massa s 200: functioneel 300: materiaal specifiek 400: fabrikant specifiek

Nadere informatie

Heijmans Avans Minor 2010-2011. Infrastructuur: van knelpunt tot aanbesteding

Heijmans Avans Minor 2010-2011. Infrastructuur: van knelpunt tot aanbesteding Heijmans Avans Minor 2010-2011 Infrastructuur: van knelpunt tot aanbesteding Avans Hogeschool is een topinstituut dat toekomstige beroepsoefenaren opleidt tot excellente professionals, die zichzelf en

Nadere informatie

SCRATCH KLANT AAN HET WOORD

SCRATCH KLANT AAN HET WOORD 4... lessons learned in Nederland zijn vliegwiel BIM-projecten in het buitenland... Internationale BIM-uitdaging bij Deerns Partnership belangrijker dan ontwerptools 5 BIM is geen doel op zich je hoort

Nadere informatie

Iv-Bouw Iv-Bouw Onderdeel van Iv-Groep Iv-Bouw b.v. www.iv-bouw.nl

Iv-Bouw Iv-Bouw Onderdeel van Iv-Groep Iv-Bouw b.v. www.iv-bouw.nl Iv-Bouw Kennis van techniek is de essentie Iv-Bouw Zorginstellingen, industriële huisvesting, scholen, kantoren en openbare ruimtes. Gebouwen met specifieke doeleinden vragen om specifieke maatoplossingen.

Nadere informatie

Trends in duurzaam bouwen

Trends in duurzaam bouwen Trends in duurzaam bouwen De ontwikkeling naar energie neutraal bouwen en duurzaam materiaalgebruik auteur ir. W.D. Wormgoor ZOETERMEER - MOOK - GRONINGEN - ROERMOND - DÜSSELDORF - BONN - BERLIJN - PARIJS

Nadere informatie

koel- en vriestechniek airconditioning elektrotechniek Bewust verder

koel- en vriestechniek airconditioning elektrotechniek Bewust verder koel- en vriestechniek airconditioning elektrotechniek Bewust verder Dijksma Koudetechniek is specialist in het creëren van een optimaal bewaarklimaat voor producten in onder meer de agrarische sector

Nadere informatie

Hoogbouw naar 200 m en hoger..?

Hoogbouw naar 200 m en hoger..? Hoogbouw naar 200 m en hoger..? 1 ir. Sander van Eerden RO Introductie Zonneveld ingenieurs Aandachtspunten voor hoogbouw? Het project Zalmhaven. Constructief ontwerp Zalmhaventoren, Rotterdam Naar 200

Nadere informatie

Ton van t Hoff architect directeur. Edwin Buis projectcoördinator. Slim Bouwen met BIM. praktijkervaring met BIM

Ton van t Hoff architect directeur. Edwin Buis projectcoördinator. Slim Bouwen met BIM. praktijkervaring met BIM Ton van t Hoff architect directeur Edwin Buis projectcoördinator Slim Bouwen met BIM praktijkervaring met BIM 1. keuze voor BIM 2. implementatie BIM in bureau 3. voorbeeldprojecten met BIM 4. voorbeeldproject

Nadere informatie

Vochtregulatie in het Katwijks museum

Vochtregulatie in het Katwijks museum School: Bedrijf: Titel project: 1. De opdracht Vochtregulatie in het Katwijks museum Opdrachtgever Het Katwijks museum te Katwijk. De opdrachtgevers zijn Mevr. A. Kingsmans en Dhr. J. Theelen Het Katwijks

Nadere informatie

Denkkracht. Daadkracht. Draagkracht.

Denkkracht. Daadkracht. Draagkracht. EN wereld aan raagvermogen Denkkracht. Daadkracht. Draagkracht. enkkracht Voorbij Funderingstechniek is gevestigd in het westelijk havengebied van Amsterdam. Een unieke locatie aan het Noordzeekanaal waar

Nadere informatie

EEN VAN ONZE EXPERTS

EEN VAN ONZE EXPERTS EEN VAN ONZE EXPERTS Be the change you want to see in this world Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn actueel en bieden

Nadere informatie

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Als een ideale werking en een goed design elkaar innovatief aanvullen, hebben wij alles goed gedaan. Esthetische eisen vertalen in een goed design is één ding

Nadere informatie

Bedenken & Maken. Van kennismaking tot oplevering

Bedenken & Maken. Van kennismaking tot oplevering Bedenken & Maken Van kennismaking tot oplevering LooHorst biedt het totaalpakket aan op het gebied van realisatie; grondwerk, techniek, waterbeheer en terreininrichting. Of dit nu onder de grond of boven

Nadere informatie

2 e BIM- Bijeenkomst. 23 april 2013

2 e BIM- Bijeenkomst. 23 april 2013 2 e BIM- Bijeenkomst 23 april 2013 Ketensamenwerking Van Ontwerp naar Uitvoering Welkom bij Klictet Advies! Management/ Adviseur Kees Kelder Willem-Jan van den Berk Stefan Janssen Projectleiding Mark Ernst

Nadere informatie

BIM: van hype naar praktijkintegratie. René Dorleijn

BIM: van hype naar praktijkintegratie. René Dorleijn BIM: van hype naar praktijkintegratie René Dorleijn DACE contactbijeenkomst 25 november 2010 Agenda 1. Introductie Movares 2. Hypecycle 3. BIM in de Bouw- & Infrasector 4. Wat is BIM? 5. Waarom BIM? 6.

Nadere informatie

Interieur kantoorruimte te Tubbergen

Interieur kantoorruimte te Tubbergen Interieur kantoorruimte te Tubbergen Projectnummer: 09-292 Deze kantoorruimte staat aan de rand van het industrieterrein in Tubbergen. De indeling van deze kantoorruimte is zorgvuldig ontworpen naar de

Nadere informatie

Kaschra Bouwmanagement

Kaschra Bouwmanagement Kaschra Bouwmanagement VAN INITIATIEF TOT EN MET GEBRUIK Kaschra Bouwmanagement werkt vanuit ervaring en deskundigheid in het hele bouwtraject. Onze dienstverlening omvat: management op de bouwplaats bouwtoezicht

Nadere informatie

opleiding bouwprocesmanagement

opleiding bouwprocesmanagement SKOOB - Praktisch 7 mei 2015 opleiding bouw Bouwmanager Een bouwmanager moet een brede technische kennis hebben, verbanden zien die anderen niet zien, een vooruitziende blik hebben in de voortgang van

Nadere informatie

HET GROOTSTE GEBOUW VAN NEDERLAND DE ROTTERDAM (162.000M²) IN AANBOUW, EEN ONTWERP VAN REM KOOLHAAS (OMA) IS DIT TE BEHEREN ZONDER BIM?

HET GROOTSTE GEBOUW VAN NEDERLAND DE ROTTERDAM (162.000M²) IN AANBOUW, EEN ONTWERP VAN REM KOOLHAAS (OMA) IS DIT TE BEHEREN ZONDER BIM? HET GROOTSTE GEBOUW VAN NEDERLAND DE ROTTERDAM (162.000M²) IN AANBOUW, EEN ONTWERP VAN REM KOOLHAAS (OMA) IS DIT TE BEHEREN ZONDER BIM? Presentatie BIM-Kennispool-bijeenkomst 19-06-2012 ICDubo R dam -

Nadere informatie

Pontsteiger te Amsterdam Voor en Door Staalconstructeurs

Pontsteiger te Amsterdam Voor en Door Staalconstructeurs Pontsteiger te Amsterdam 30-11-2017 Voor en Door Staalconstructeurs 30-11-2017 Voor en Door Staalconstructeurs 1 30-11-2017 Voor en Door Staalconstructeurs 2 Pontsteiger te Amsterdam 30-11-2017 Inhoud

Nadere informatie

Een nieuw topklinisch ziekenhuis

Een nieuw topklinisch ziekenhuis Een nieuw topklinisch ziekenhuis Onze zorg steunt op drie belangrijke pijlers: klantvriendelijk, deskundig en betrouwbaar; Daar hoort een modern gebouw bij: een healing environment van licht, lucht en

Nadere informatie

Onderwijs. Huisvesting die kennis in beweging brengt

Onderwijs. Huisvesting die kennis in beweging brengt Onderwijs Huisvesting die kennis in beweging brengt Onderwijs Huisvesting die kennis in beweging brengt Wat is de essentie van een onderwijsgebouw? En wat gebeurt daar precies? De core business van onderwijs

Nadere informatie

Duurzaam bouwen doe je met Klima Wonen

Duurzaam bouwen doe je met Klima Wonen Duurzaam bouwen doe je met Klima Wonen Over ons Klima Wonen is een nieuwe innovatieve en energiezuinige bouwer. Wij hebben decennia lang ervaring opgedaan in de projectontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige

Nadere informatie

Virtual Design & Construction. Sneller, beter, slimmer

Virtual Design & Construction. Sneller, beter, slimmer Virtual Design & Construction Sneller, beter, slimmer Virtual Design & Construction Sneller, beter, slimmer Royal HaskoningDHV biedt u met Virtual Design & Construction (VDC) een unieke methode om integraal

Nadere informatie

Bouwproces volgens de visie van Veelzijdigbouw

Bouwproces volgens de visie van Veelzijdigbouw 2011 Bouwproces volgens de visie van Veelzijdigbouw Veelzijdigbouw Walnootstraat 26 2461 DV Ter Aar Telefoon 06-43822608 Fax 0847-593939 info@veelzijdigbouw.nl www.veelzijdigbouw.nl Het bouwproces volgens

Nadere informatie

ZWEMBADEN. Zorgeloos waterplezier. vandorp.eu

ZWEMBADEN. Zorgeloos waterplezier. vandorp.eu ZWEMBADEN Zorgeloos waterplezier DUURZAME KWALITEIT Van Dorp is al meer dan 35 jaar specialist op het gebied van o.a. zwembaden, sauna s, stoomcabines en waterattracties. Onze activiteiten zijn ontwerpen,

Nadere informatie

Scheuten gehard glas. Secursafe

Scheuten gehard glas. Secursafe Scheuten gehard glas Secursafe Scheuten see it. feel it Scheuten Glas is met ruim 50 jaar ervaring een specialist op het gebied van hoogwaardige glasproducten. Vanuit fabrieken en vestigingen in Nederland,

Nadere informatie

BIM bij Schüco. Hilvarenbeek, 22-05-2013

BIM bij Schüco. Hilvarenbeek, 22-05-2013 Hilvarenbeek, 22-05-2013 Definities BIM: proces of product? Ontwikkelingen in de bouw Ontwikkelingen, software, werkwijze Ondersteuning voor architecten Schüco Revit Families Ondersteuning voor klanten

Nadere informatie

Nieuwbouw logistiek centrum te Venlo TRAVELLER. Casestudie

Nieuwbouw logistiek centrum te Venlo TRAVELLER. Casestudie Nieuwbouw logistiek centrum te Venlo TRAVELLER Casestudie 2 INHOUD GEBOUWINFORMATIE... 3 INNOVATIE EN MILIEUVRIENDELIJKE ONTWERPMAATREGELEN... 4 MILIEU-IMPACT REDUCTIE BOUWPLAATS:... 4 BREEAM-NL ASPECTEN:...

Nadere informatie

Renoveren én brandwerend innoveren?

Renoveren én brandwerend innoveren? Welkom Renoveren én brandwerend innoveren? Als we geen 10 kunnen halen, gaan we minstens voor een voldoende. De dagelijkse problematiek in relatie tot brandwerende constructies en de werkelijkheid in

Nadere informatie

VDVZ Architecten - Jagerskade 17 3552 TL Utrecht - www.vdvz.nl

VDVZ Architecten - Jagerskade 17 3552 TL Utrecht - www.vdvz.nl BIM Architecten denken vaak dat BIM alleen voor grote, complexe, projecten wordt gebruikt en daardoor alleen geschikt is voor grotere architectenbureaus. Aart van der Vlist van VDVZ Architecten, een bureau

Nadere informatie

Bedenken & Maken Van kennismaking tot oplevering

Bedenken & Maken Van kennismaking tot oplevering Bedenken & Maken Van kennismaking tot oplevering LooHorst biedt het totaalpakket aan op het gebied van realisatie; grondwerk, techniek, waterbeheer en terreininrichting. Of dit nu onder de grond of boven

Nadere informatie

UTILITEITSBOUW BOUWEN MET EEN STERKE, BETROUWBARE EN VOORAANSTAANDE PARTNER VOORTMAN STEEL CONSTRUCTION

UTILITEITSBOUW BOUWEN MET EEN STERKE, BETROUWBARE EN VOORAANSTAANDE PARTNER VOORTMAN STEEL CONSTRUCTION UTILITEITSBOUW BOUWEN MET EEN STERKE, BETROUWBARE EN VOORAANSTAANDE PARTNER WWW.VSC.NL VOORTMAN STEEL CONSTRUCTION VOORTMAN INHOUD INHOUD OVER VOORTMAN Pagina 4 UTILITEITSBOUW Pagina 8 ONZE KRACHT Pagina

Nadere informatie

Innovatief aanbesteden: fase A-B-C contract. Aronsohn Management raadgevende ingenieurs. 9 mei 2017

Innovatief aanbesteden: fase A-B-C contract. Aronsohn Management raadgevende ingenieurs. 9 mei 2017 Innovatief aanbesteden: fase A-B-C contract 9 mei 2017 Aronsohn Management raadgevende ingenieurs Aronsohn Management raadgevende ingenieurs bv 2 - onafhankelijk ingenieursbureau op het gebied van bouwprojectmanagement

Nadere informatie

"Wij zijn creatieve denkers met kennis van industriële automatisering" JB Systems Westlandseweg 190 3131 HX Vlaardingen Postbus 108 3130 AC Vlaardingen T +31 10 460 80 60 F +31 10 460 80 00 info@jbsystems.nl

Nadere informatie

MOBILITEIT MOGELIJK MAKEN

MOBILITEIT MOGELIJK MAKEN MOBILITEIT MOGELIJK MAKEN ONS DNA Op een plek die duizenden jaar terug werd gedomineerd door een ruige delta van wind, duinen en zee bevindt zich nu ons welvarende Nederland. De ontwikkeling van ons land

Nadere informatie

DE BETON SPECIALIST VOOR U ALS AANNEMER

DE BETON SPECIALIST VOOR U ALS AANNEMER Betonbouw DE BETON SPECIALIST VOOR U ALS AANNEMER Red Betonbouw B.V. is een betonbouwbedrijf dat voornamelijk gespecialiseerd is in het uitvoeren van betonwerken ten behoeve van woning- en utiliteitsbouw

Nadere informatie

ONTWIKKELEN EN BOUWEN, DE KRACHT VAN VAN SWAAY

ONTWIKKELEN EN BOUWEN, DE KRACHT VAN VAN SWAAY ONTWIKKELEN EN BOUWEN, DE KRACHT VAN VAN SWAAY Van Swaay is een aannemingsbedrijf en projectontwikkelaar met stevige roots in Wageningen. Sinds de oprichting in 1937 hebben we onze kennis en ervaring voortdurend

Nadere informatie

Machinebouw. Infratechniek. Milieutechniek. Engineering. Onderhoud

Machinebouw. Infratechniek. Milieutechniek. Engineering. Onderhoud Machinebouw Infratechniek Milieutechniek Engineering Onderhoud Machinebouw Voorwoord Machinefabriek Emmen B.V. is een jong en dynamisch metaalbewerkingsbedrijf met circa 50 medewerkers. De onderneming

Nadere informatie

INNOVATIEF FAMILIEBEDRIJF

INNOVATIEF FAMILIEBEDRIJF INNOVATIEF FAMILIEBEDRIJF Van Halteren Infra staat bekend om haar oplossingsgerichte aanpak bij het plaatsen van damwandconstructies. Sinds 1938 groeide het familiebedrijf -onder leiding van drie generaties

Nadere informatie

www.bouwformatie.nl Bouwformatie

www.bouwformatie.nl Bouwformatie www.bouwformatie.nl Bouwformatie Tarieven voor kennis, inspiratie en communicatie 2014 Tarieven voor kennis, inspiratie en communicatie 2014 Architectuur 3 Bouwtechniek 4 Bouwdetails 5 Bouwkosten 6 Communicatie

Nadere informatie

Onze Visie op Ketenintegratie en BIM. 27 mei 2011

Onze Visie op Ketenintegratie en BIM. 27 mei 2011 Onze Visie op Ketenintegratie en BIM 27 mei 2011 Het was op een donderdagmiddag in Vlaardingen Het was op een donderdagmiddag in Vlaardingen Visie op Keten Integratie De bouw kan gewoon niet doorgaan zoals

Nadere informatie

jadewerkwijze voor particuliere opdrachtgevers

jadewerkwijze voor particuliere opdrachtgevers jadewerkwijze voor particuliere opdrachtgevers ZELF (VER)BOUWEN? Zelf bouwen of verbouwen? JADE architecten biedt hiervoor reeds sinds 2010 een laagdrempelige service. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen

Nadere informatie

Specialist in lekdetectie en geofysisch onderzoek

Specialist in lekdetectie en geofysisch onderzoek Specialist in lekdetectie en geofysisch onderzoek www.texplor.nl BENELUX Texplor Benelux bv is gespecialiseerd in (permanente) lekdetectie op het gebied van milieu, bouw en civiel. Texplor voert geofysische

Nadere informatie

ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993. 3 jaar 2 Architectenbureaus in Noordwijk 1994-1997

ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993. 3 jaar 2 Architectenbureaus in Noordwijk 1994-1997 ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993 1 e tekenaar, projectleider: Cursus(sen) AutoCAD, diverse m.b.t. intern management, middenkader. Divers bouwkundig werk in de utiliteit. Enige

Nadere informatie