1. Oriëntatie. 2. Waardebepaling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Oriëntatie. 2. Waardebepaling"

Transcriptie

1 1. Oriëntatie Een plan maken en de strategie uitstippelen Wat wil je met de verkoop bereiken en wanneer wil je het bedrijf verkopen? In een oriënterend gesprek komen onder meer deze vragen aan bod. Wij maken een kritische analyse van het bedrijf en een duidelijk overdrachtsplan. Zo weet je precies wat je te koop aanbiedt en waar je de koper moet zoeken. Advisering verkoopstrategie Strategiebepaling is de eerste, cruciale fase van de verkoop. We bedenken samen met jou wat de belangrijkste redenen zouden kunnen zijn om jouw bedrijf over te nemen. Wij kijken naar de positie van jouw bedrijf in de markt en de bedrijfskolom, brengen in kaart wat jij beter doet dan je concurrenten en zetten dit af tegen de ontwikkelingen en veranderingen in de branche. Zo weten we voor wat voor soort onderneming jouw bedrijf het interessantste zou kunnen zijn en hoe we de aanbieding het beste kunnen vormgeven. Daarmee kunnen we dan gericht op zoek naar de meest kansrijke kopers. 2. Waardebepaling De juiste waarderingsmethode voor je bedrijf Het vaststellen van de waarde van een bedrijf is niet eenvoudig. De waardering van een bedrijf is namelijk niet simpel de uitkomst van een rekensom. Natuurlijk spelen 'harde' gegevens zoals balansen, winst- en verliescijfers en begrotingen een belangrijke rol bij de waardeanalyse. Maar de analyse van de bedrijfstak en de sterke en zwakke punten én kansen en bedreigingen voor het bedrijf zijn minstens zo belangrijk. Onze waardebepaling maakt duidelijk wat de waarde van de onderneming is en welke factoren deze het meest beïnvloeden. Er zijn diverse methoden om de waarde te bepalen. Wij passen de onderstaande methoden toe: Discounted Cash Flow (DCF-methode) Adjusted Present Value (APV) (Verbeterde) rentabiliteitswaarde (RW) Intrinsieke waarde (IW) Liquidatiewaarde (LW) Wij kunnen bovenstaande waarderingsmethoden nog toetsen op basis van een market/multiple methode en/of betaalde overnameprijzen voor vergelijkbare transacties. Welke methode het meest geschikt is, hangt volledig van de situatie af. Juist daarom is het belangrijk om samen te werken met een specialist als JAN. Wij kiezen de juiste methode en zorgen voor een inzichtelijke waardebepaling. Het gaat daarbij niet alleen om de uitkomst, maar vooral ook om de onderbouwing. Daaraan ontleen je immers argumenten die je tijdens de onderhandelingen kunt inzetten.

2 Op basis van de waardebepaling maken wij ook een inschatting van de financierbaarheid van de overname. Het voordeel hiervan is dat we al in een vroeg stadium kunnen inspelen op mogelijke problemen en oplossingen kunnen aandragen. 3. Verkoopbrochure Geef de mogelijke koper duidelijke informatie over de onderneming Na de oriënterende gesprekken, de verkoopstrategie en de waardebepaling van de onderneming, stellen wij een verkoopbrochure op. Dit is het zogenoemde 'informatiememorandum'. Hiermee geef je potentiële kopers een eerste indruk van het bedrijf. De brochure moet voldoende informatie bieden over de structurele winstgevendheid van het bedrijf om een koper te interesseren. In de brochure staan zaken als marktpositie, de kwaliteit van het management en de financiële conditie van je onderneming. De verstrekte informatie in het memorandum zal altijd betrouwbaar moeten zijn. De ervaring leert dat het weergeven van alle feiten en omstandigheden de beste verkoopkans biedt. Het informatiememorandum bevat een elementen die de geïnteresseerde in vogelvlucht door de onderneming leid: De geschiedenis en achtergrond van de onderneming De juridische structuur en eigendomsverhoudingen Visie Organogram, management, sleutelfunctionarissen Beschrijving van activiteiten Beschrijving van producten Beschrijving van markten en klanten Beschrijving van de activa Financiële informatie Marktontwikkelingen, sterkte- en zwakte analyse Toekomstverwachtingen Reden voor verkoop Met het informatiememorandum moet een mogelijke koper een eerste analyse kunnen maken van de onderneming en kunnen beoordelen of de vraagprijs aantrekkelijk genoeg is om met elkaar in onderhandeling te gaan. 4. Kopers zoeken Het vinden van een geschikte overnamekandidaat De zoektocht naar een koper kan beginnen. Om gericht te kunnen zoeken, moet je jezelf de vraag stellen waar een potentiële koper aan moet voldoen. Om dat te bepalen, stellen we samen met jou een verkoopprofiel op. Vervolgens gaan wij

3 op zoek naar mogelijke kopers. Hiervoor gebruiken we diverse databases en ons uitgebreide netwerk. Het profiel van de meest geschikte koper hebben bij het bepalen van de verkoopstrategie al globaal in kaart gebracht. Met behulp van het verkoopmemorandum kan dit profiel zo nodig verder worden aangepast. Wat we bij Kopers zoeken doen is dit: Anoniem profiel opstellen o.b.v. informatiememorandum en verkoopstrategie. Uitzetten op databases en in eigen netwerk. Actief op zoek naar kopers: longlist, shortlist, gericht benaderen met anoniem profiel. 5. Selectie koper Het kaf van het koren scheiden Na het in kaart brengen van potentiële kopers, is het belangrijk de juiste geïnteresseerden te selecteren. De ervaring leert dat je potentiële kopers in eerste instantie het beste benadert met een anoniem profiel van de onderneming. Om de nieuwsgierigen te onderscheiden van de daadwerkelijk geïnteresseerden, stellen wij eerst kritische vragen over de motieven van de mogelijke koper en proberen we wat meer te weten te komen over de partij die zich heeft gemeld. Als we het er samen over eens zijn dat we best een serieuze kandidaat hebben gevonden, sturen we die kandidaat eerst een geheimhoudingsverklaring toe. Ook dat helpt om het kaf van het koren te scheiden. Als de geheimhoudingsverklaring is getekend wordt het serieus en kunnen we beginnen met het uitwisselen van vertrouwelijke informatie. De potentiële koper kan zich gaan buigen over het informatiememorandum. 6. Onderhandelen Het hoofd koel houden Als de potentiële koper op basis van het informatiememorandum verder wil praten beginnen de onderhandelingen. Dat is een vak apart, waarbij een goede onderhandelingsstrategie cruciaal is. Wij kunnen hier met onze specifieke kennis en vaardigheden een onderscheidende rol in spelen. Het gaat om de verkoop van je bedrijf. Dat is niet alleen voor jou, maar ook voor de kopende partij een emotionele zaak. Emoties zijn heel begrijpelijk, maar ze kunnen een onderhandeling ook laten mislukken. Het is fijn iemand naast je te hebben die het doel centraal stelt en het hoofd koel houdt.

4 7. Intentieverklaring Een overeenkomst op maat Als beide partijen het op hoofdlijnen met elkaar eens zijn en akkoord gaan met de verkoopvoorwaarden, leggen we de afspraken vast in een intentieovereenkomst. Deze overeenkomst vermindert de kans op misverstanden in het verdere verkoopproces. Er staan ook bepaalde voorbehouden in, zoals het aantrekken van een financiering door de koper. Een goede intentieovereenkomst levert een belangrijke tijdsbesparing op bij het opstellen van de definitieve koopovereenkomst. Een intentieverklaring bevat (onder meer): Verkoopprijs, datum overname Betaling van de koopsom Toekomstige betrokkenheid verkoper Relatie- en concurrentiebeding Belangrijkste garanties Voorbehouden/opzegbaarheid Gevolgen afbreken overleg/onderhandelingen Afspraken en gevolgen uitkomsten due diligence Geheimhouding en exclusiviteit Mediation/geschillenregeling Een intentieovereenkomst is geen standaard juridisch document, maar altijd specifiek op de situatie toegesneden. Je kunt de intentieverklaring het best op laten stellen door een jurist. Wij leveren input, coördineren en controleren het proces met de jurist. 8. Due diligence De koper controleert In deze fase controleert de koper alle informatie op juistheid en volledigheid. Dit is het zogenoemde 'due diligence-onderzoek. De formulering van de te onderzoeken deelgebieden en de eventuele invloed van de uitkomsten op de overnamevoorwaarden kunnen doorslaggevend zijn bij het al dan niet succesvol afronden van de verkoop. Wij kunnen samen met jou een due diligenceonderzoek voorbereiden en coördineren. Onze ervaring op dit gebied, ook aan de kant van kopende partijen, komt daarbij zeker van pas. Soms is het verstandig om al vooraf een zogeheten 'vendor due diligence' te laten uitvoeren. Dit onafhankelijke onderzoek versnelt het verkoopproces en geeft de koper de zekerheid dat hij een objectief inzicht krijgt in de aangeboden onderneming.

5 Als de koper tijdens het due diligence-onderzoek zaken vindt die niet bekend waren of anders zijn dan voorgesteld, kan dat leiden tot aanpassingen van de aan-/verkoopvoorwaarden of zelfs tot het niet doorgaan van de transactie. Ook bij de onderhandelingen na het due diligence-onderzoek kun je op onze kennis en kunde rekenen. 9. Contractonderhandelingen Boter bij de vis Wanneer het due diligence-onderzoek geen onaangename verrassingen oplevert, is het tijd voor de definitieve overeenkomsten. De basis daarvoor is de intentieovereenkomst. Afhankelijk van de overnamestructuur gaat het om verschillende overeenkomsten. Eerst de koopovereenkomst en eventueel een managementovereenkomst, een leningsovereenkomst en/of huurovereenkomst. Gezien de belangen die op het spel staan en de aanwezige juridische valkuilen, is het opstellen van de koop-/verkoopovereenkomst en leveringsakte werk voor een deskundig jurist. Wij leveren de input, coördineren en controleren het proces met de jurist. 10. Afsluiting De feitelijke overdracht Dit is het moment dat je de onderneming overdraagt aan de koper. Wij begeleiden de overdracht bij de notaris. Ook na de verkoop kun je op ons rekenen. Denk bijvoorbeeld aan de fiscale planning.

Plan van aanpak bij het kopen van bedrijven:

Plan van aanpak bij het kopen van bedrijven: Plan van aanpak bij het kopen van bedrijven: I. Analyse fase: 1. Vaststelling ondernemings-strategie en missie 2. Vaststelling van de financierings-structuur II. Search fase: 3. Search van overname-kandidaten

Nadere informatie

Informatieblad 03-10-14. Bedrijfsoverdracht

Informatieblad 03-10-14. Bedrijfsoverdracht Informatieblad 03-10-14 Bedrijfsoverdracht Er komt een moment dat u uw bedrijf gaat overdragen. Of dat nu is om gezondheidsredenen, uw leeftijd of als appeltje voor de dorst. Wat de reden ook is, een bedrijfsoverdracht

Nadere informatie

Starten door overname

Starten door overname Starten door overname 1 INHOUD Starten door een bedrijfsovername Adviseurs Proces van bedrijfsovername Voorbereiding Zoeken Waarderen en onderhandelen Financiering en afronding Tips Conclusie 2 Starten

Nadere informatie

UW BEDRIJF VERKOPEN?

UW BEDRIJF VERKOPEN? UW BEDRIJF VERKOPEN? BEDRIJFSVERKOOP Begeleiding bij bedrijfsverkoop Elke zelfstandig ondernemer krijgt er vroeg of laat mee te maken: bedrijfsverkoop. Het verkopen van uw bedrijf is geen sinecure. Het

Nadere informatie

Stappenplan bedrijfsoverdracht

Stappenplan bedrijfsoverdracht Stappenplan bedrijfsoverdracht t.b.v. verkoper FASE 1: ORIËNTATIE 1 Wat wilt u precies overdragen? Het hele bedrijf? Het onroerend goed? Wordt de onderneming na overdracht voortgezet? 2 Hoe lang blijft

Nadere informatie

Hoe verkoop ik mijn onderneming: het verkoopproces. Whitepaper van de Jong & Laan corporate finance. Bel 038-7779807 of kijk op www.jonglaan.

Hoe verkoop ik mijn onderneming: het verkoopproces. Whitepaper van de Jong & Laan corporate finance. Bel 038-7779807 of kijk op www.jonglaan. Hoe verkoop ik mijn onderneming: het verkoopproces Whitepaper van de Jong & Laan corporate finance Inhoudsopgave Inleiding 3 Verkooptraject 4 Waardebepaling 5 Over de Jong & Laan corporate finance 6 1.

Nadere informatie

Het kopen van een bedrijf. Seminar MediaAlliantie 12 oktober 2012

Het kopen van een bedrijf. Seminar MediaAlliantie 12 oktober 2012 Het kopen van een bedrijf Seminar MediaAlliantie 12 oktober 2012 Inhoud Wie zijn wij Kort over het verkoopproces Oriëntatie overnamemarkt Koopmotieven Stappen in het koopproces Aandachtpunten Vragen /

Nadere informatie

Waardering van bedrijven Financiering van bedrijfsovernames

Waardering van bedrijven Financiering van bedrijfsovernames MKB Duiven Max Miltenburg Workshop Bedrijfsovernames Agenda Agenda: Inleiding Proces van bedrijfsovernames Pauze x Waardering van bedrijven Financiering van bedrijfsovernames 1 Introductie MFS Onafhankelijk

Nadere informatie

Titel presentatie. Inhoud. 1. Even voorstellen 2. Bedrijfsovernames het proces 3. Inzoomen: de waardering 4. Tips & Tricks bijovernames

Titel presentatie. Inhoud. 1. Even voorstellen 2. Bedrijfsovernames het proces 3. Inzoomen: de waardering 4. Tips & Tricks bijovernames Titel presentatie Juni 2015 Door NAAM Inhoud 1. Even voorstellen 2. Bedrijfsovernames het proces 3. Inzoomen: de waardering 4. Tips & Tricks bijovernames 1 Bedrijfsovername in de praktijk 15 September

Nadere informatie

Tijdig Starten met Stoppen

Tijdig Starten met Stoppen NJU/VGZ Themadag Tijdig Starten met Stoppen Paul Overwater Manager MKB Adviseurs & Henri Brom Senior adviseur Overname & Opvolging Programma Inleiding Fasen in proces Waardebepaling Fiscale aspecten Mogelijkheden

Nadere informatie

Uw bedrijf verkopen? Taxatie. Overnameprijs UW BEDRIJF VERKOPEN? DAAROM EEN ACCOUNTANT

Uw bedrijf verkopen? Taxatie. Overnameprijs UW BEDRIJF VERKOPEN? DAAROM EEN ACCOUNTANT Uw bedrijf verkopen? risatie Taxatie Overnameprijs UW BEDRIJF VERKOPEN? DAAROM EEN ACCOUNTANT mei 2013 UW BEDRIJF VERKOPEN? DAAROM EEN ACCOUNTANT Deze brochure is speciaal bedoeld voor ondernemers die

Nadere informatie

Masterclass Bedrijfsovername. Hartelijk welkom!

Masterclass Bedrijfsovername. Hartelijk welkom! Masterclass Bedrijfsovername Hartelijk welkom! Masterclass PFP Forum, Gooiland Hilversum, 25 januari 2017 Een aantal vragen Hoeveel DGA s heb jij als klant? Hoeveel van die klanten zijn ouder dan 50 jaar?

Nadere informatie

1 Waarom een accountant?

1 Waarom een accountant? Bedrijfsoverdracht Inleiding Als gevolg van de vergrijzing stoppen veel ondernemers binnenkort met hun onderneming. Wellicht bent u één van hen. U kunt besluiten om uw onderneming te staken, maar u kunt

Nadere informatie

Inhoud. Stap 1 Denken aan de overdracht 22. Inleiding 13

Inhoud. Stap 1 Denken aan de overdracht 22. Inleiding 13 Inhoud Inleiding 13 Stap 1 Denken aan de overdracht 22 1. Begin with the end in mind 24 2. Reflecteer en stel uzelf vragen 26 3. Motivatie 27 3.1. Pensioen 28 3.2. Opvolging 28 3.3. MBO 28 3.4. Investeringsbehoeften

Nadere informatie

In vijf dagdelen bent u optimaal voorbereid op de overname van een onderneming LEERGANG BEDRIJF KOPEN

In vijf dagdelen bent u optimaal voorbereid op de overname van een onderneming LEERGANG BEDRIJF KOPEN In vijf dagdelen bent u optimaal voorbereid op de overname van een onderneming LEERGANG BEDRIJF KOPEN Leergang Bedrijf Kopen U bent van plan een bedrijf over te nemen. Er komt veel inhoudelijke en financiële

Nadere informatie

EEN BEDRIJF KOPEN. Management Buy Out. Management Buy In. Strategische overname

EEN BEDRIJF KOPEN. Management Buy Out. Management Buy In. Strategische overname EEN BEDRIJF KOPEN? EEN BEDRIJF KOPEN Management Buy Out Het overnemen van een bedrijf is zeker geen eenvoudig proces. Een bedrijfsovername kan op verschillende manieren worden ingezet. De meeste bedrijfsovernames

Nadere informatie

Van overwegen en contacten naar ondernemen en contracten

Van overwegen en contacten naar ondernemen en contracten Van overwegen en contacten naar ondernemen en contracten Woensdag 1 oktober 2008 Van Harenstraat 46 te (8471 JE) Wolvega Tel.: 0561 61 39 33 www.omnydevries omnydevries.nlnl Wie zijn Omny De Vries Advocaten

Nadere informatie

NOVEMBER 2012 LEERGANG BEDRIJF KOPEN

NOVEMBER 2012 LEERGANG BEDRIJF KOPEN In vijf dagdelen bent u optimaal voorbereid op de overname van een onderneming NOVEMBER 2012 LEERGANG BEDRIJF KOPEN Leergang Bedrijf Kopen U bent van plan een bedrijf over te nemen. Er komt veel inhoudelijke

Nadere informatie

Instelling. Peeters Advocaten-Avocats. Onderwerp. Roadbook voor fusies en overnames in België (deel 1) Datum. 24 oktober 2016

Instelling. Peeters Advocaten-Avocats. Onderwerp. Roadbook voor fusies en overnames in België (deel 1) Datum. 24 oktober 2016 Instelling Peeters Advocaten-Avocats Onderwerp Roadbook voor fusies en overnames in België (deel 1) Datum 24 oktober 2016 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen zijn aan rechten

Nadere informatie

KvK Overnamedag 10 mei 2012. Max Miltenburg. Het proces van bedrijfsoverdracht

KvK Overnamedag 10 mei 2012. Max Miltenburg. Het proces van bedrijfsoverdracht KvK Overnamedag 10 mei 2012 Max Miltenburg Het proces van bedrijfsoverdracht Introductie MFS Onafhankelijk bedrijfsovernameadvies Focus op het Midden- en Kleinbedrijf Voorbereiding/begeleiding van ondernemers

Nadere informatie

Ervaringsdeskundigen over fouten bij overnames in de hostingbranche

Ervaringsdeskundigen over fouten bij overnames in de hostingbranche Ervaringsdeskundigenoverfoutenbijovernamesindehostingbranche Degrotere jongens indehostingbranchezijnopjacht.zezijnopzoeknaarovernamekandidaten. Groeien wordt door veel providers als enig middel gezien

Nadere informatie

SEPTEMBER 2012 LEERGANG BEDRIJF VERKOPEN

SEPTEMBER 2012 LEERGANG BEDRIJF VERKOPEN In vijf dagdelen bent u optimaal voorbereid op de verkoop van uw onderneming SEPTEMBER 2012 LEERGANG BEDRIJF VERKOPEN Leergang Bedrijf Verkopen U heeft besloten uw bedrijf in de nabije toekomst te verkopen.

Nadere informatie

Overwegingen voor verkoop

Overwegingen voor verkoop VERTROUWELIJK VOOR DISCUSSIE Overwegingen voor verkoop Presentatie Navius Corporate Finance & Strategy Utrecht, februari 2006 AGENDA Introductie Navius Rationale van verkoop Het verkoopproces Enkele suggesties

Nadere informatie

UW BEDRIJF OPTIMAAL VERKOPEN

UW BEDRIJF OPTIMAAL VERKOPEN UW BEDRIJF OPTIMAAL VERKOPEN Uw bedrijf optimaal verkopen In 12 stappen van voorbereiding, over waardering, tot overdracht (inclusief overnamescan van uw bedrijf) Eddy CLAESEN en Roger TIEST Antwerpen

Nadere informatie

Praktische handleiding bij de overdracht van uw bedrijf

Praktische handleiding bij de overdracht van uw bedrijf Praktische handleiding bij de overdracht van uw bedrijf Welkom! Onafhankelijk en met kennis van zaken begeleiden wij u bij bedrijfsopvolging, overname of fusie. Wij zijn uw adviseur bij het gehele proces

Nadere informatie

Bedrijfsopvolging 31 januari 2018

Bedrijfsopvolging 31 januari 2018 Bedrijfsopvolging 31 Welkom! Jeroen Huisman Overname-adviseur Marcel Spaai Overname-adviseur Programma (1) Inleiding, we spreken af om elkaar te tutoyeren, vragen aan het einde omwille van de tijd. Wat

Nadere informatie

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames Marktlink Fusies & Overnames Workshop Zoeken en vinden van een koper / verkoper Jeroen Oldengarm j.oldengarm@marktlink.nl 06 30 39 42 11 Mei 2013 Inhoud Doel Introductie Marktlink Marktontwikkelingen en

Nadere informatie

Fusie & bedrijfsovername tips en tricks uit de praktijk. SECTIE ONDERNEMINGSRECHT 2 april 2019

Fusie & bedrijfsovername tips en tricks uit de praktijk. SECTIE ONDERNEMINGSRECHT 2 april 2019 Fusie & bedrijfsovername tips en tricks uit de praktijk SECTIE ONDERNEMINGSRECHT 2 april 2019 Programma Motieven voor (ver)koop en fusie Verschillende trajecten Waardering Juridische aspecten De koopovereenkomst

Nadere informatie

Bedrijfswaardering in het MKB

Bedrijfswaardering in het MKB Bedrijfswaardering in het MKB Details Cursusduur 1 dag Datum en locatie 20 december 2017 - Putten Tijd 10:00-21:00 Prijs 795,00 (leden) / 895,00 (niet-leden) Kennisgebied Fiscaal & recht Bestemd voor MKB-accountants

Nadere informatie

Agenda. Wie is De Hooge Waerder?

Agenda. Wie is De Hooge Waerder? 1 Agenda 1. Wie is De Hooge Waerder? 2. Wat is mijn bedrijf waard? 3. Is uw bedrijf verkoopklaar? Vestigingen Wie is De Hooge Waerder? 2 Wie is De Hooge Waerder? Divisies: op alle vestigingen zijn alle

Nadere informatie

Deloitte MKB Accountancy & Advies Mergers & Acquisitions Uw strategisch en financieel adviseur

Deloitte MKB Accountancy & Advies Mergers & Acquisitions Uw strategisch en financieel adviseur Deloitte MKB Accountancy & Advies Mergers & Acquisitions Uw strategisch en financieel adviseur Fusies en overnames Een voortdurend veranderende omgeving vraagt veel van u en uw bedrijf. U neemt daarbij

Nadere informatie

Specialisten. bedrijfsovernames. Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk. Specialist. Serieus en betrouwbaar. Resultaat georiënteerd

Specialisten. bedrijfsovernames. Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk. Specialist. Serieus en betrouwbaar. Resultaat georiënteerd Specialisten bedrijfsovernames Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk Al meer dan 15 jaar ondersteunt Company Brokers ondernemers bij de overdracht of aankoop van de onderneming en richt zich

Nadere informatie

QR code. De intentieovereenkomst in de transactiepraktijk. Download deze presentatie. Marina Verberkmoes. 13 november 2018

QR code. De intentieovereenkomst in de transactiepraktijk. Download deze presentatie. Marina Verberkmoes. 13 november 2018 QR code De intentieovereenkomst in de transactiepraktijk Download deze presentatie Marina Verberkmoes 13 november 2018 Agenda 1 Doel intentieovereenkomst 2 3 Valkuilen/geschillen Doel intentieovereenkomst

Nadere informatie

Geniet van het leven Vertrouwd, voordelig en vernieuwend

Geniet van het leven Vertrouwd, voordelig en vernieuwend Geniet van het leven Vertrouwd, voordelig en vernieuwend De Huizenbemiddelaar aan- of verkoopbemiddeling voor één vast laag tarief. De Huizenbemiddelaar is één van de eerste full service makelaars die

Nadere informatie

Leergang Bedrijf Kopen

Leergang Bedrijf Kopen Leergang Bedrijf Kopen U bent van plan een bedrijf over te nemen. Er komt veel inhoudelijke en financiële informatie op u af. U krijgt te maken met meerdere partijen en verschillende aspecten bij het overnameproces.

Nadere informatie

Aanpak, risico s en waardering

Aanpak, risico s en waardering Studiedag Journée d études Overdracht en overname van KMO s Transmission et reprise de PME Aanpak, risico s en waardering Hilde WITTEMANS Bedrijfsrevisor Inhoudstafel 1. Trends in de overnamemarkt 2. Overzicht

Nadere informatie

Samenwerken is vermenigvuldigen. Fusie & Overname Jaarcongres Houten, 3 december 2015

Samenwerken is vermenigvuldigen. Fusie & Overname Jaarcongres Houten, 3 december 2015 Samenwerken is vermenigvuldigen Fusie & Overname Jaarcongres Houten, 3 december 2015 0 Introductie DCFA Wie? Investeerder -> Jurgen van Olphen TransEquity NetWork Advocaat -> Els in t Veld DVAN Advocatuur

Nadere informatie

Huishoudelijke mededelingen. Vragen / onduidelijkheden

Huishoudelijke mededelingen. Vragen / onduidelijkheden Bedrijfsoverdracht Huishoudelijke mededelingen Vragen / onduidelijkheden Bedrijfsoverdracht Fasen van bedrijfsoverdracht 1. Wensen in kaart brengen 2. Voorbereiding 3. Verkoopklaar maken 4. Waardebepaling

Nadere informatie

1-11-2012. Tijdig Starten met Stoppen Praktijkoverdracht. Workshop overdracht KNGF. Overnames. Booming business?? Programma

1-11-2012. Tijdig Starten met Stoppen Praktijkoverdracht. Workshop overdracht KNGF. Overnames. Booming business?? Programma Tijdig Starten met Stoppen Praktijkoverdracht 30 oktober 2012 Henri Brom T: 06-54200497 E: hgtbrom@mkbadviseurs.nl Senior Adviseur Opvolging en Overdracht Workshop overdracht KNGF Programma Inleiding Fasen

Nadere informatie

Plan van aanpak financiering via een particimaatschappij

Plan van aanpak financiering via een particimaatschappij Plan van aanpak financiering via een particimaatschappij Geachte lezer, Een gedegen en gestructureerde voorbereiding op een bedrijfsfinancieringtraject is dé manier om succesvol invulling te geven aan

Nadere informatie

Inhoudsopgave Woord vooraf... 7 Overnemen of starten?... 8 Motivatie Ondernemer of werknemer... 13

Inhoudsopgave Woord vooraf... 7 Overnemen of starten?... 8 Motivatie Ondernemer of werknemer... 13 Inhoudsopgave 1. Woord vooraf... 7 2. Overnemen of starten?... 8 3. Motivatie... 11 4. Ondernemer of werknemer... 13 Kennis en ervaring... 15 Persoonseigenschappen... 16 Motivaties... 16 5. Zoekprofiel...

Nadere informatie

Uw bedrijf overdragen

Uw bedrijf overdragen Uw bedrijf overdragen De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies maatwerk

Nadere informatie

Tijdig Starten met Stoppen Praktijkoverdracht. Henri Brom T: 06-54200497 E: hgtbrom@mkbadviseurs.nl Senior Adviseur Opvolging en Overdracht

Tijdig Starten met Stoppen Praktijkoverdracht. Henri Brom T: 06-54200497 E: hgtbrom@mkbadviseurs.nl Senior Adviseur Opvolging en Overdracht Tijdig Starten met Stoppen Praktijkoverdracht Henri Brom T: 06-54200497 E: hgtbrom@mkbadviseurs.nl Senior Adviseur Opvolging en Overdracht Workshop overdracht KNGF Programma Inleiding Fasen in proces Waardebepaling

Nadere informatie

Een huis vinden of verkopen was nog nooit zo eenvoudig.

Een huis vinden of verkopen was nog nooit zo eenvoudig. Een huis vinden of verkopen was nog nooit zo eenvoudig. De Hypotheek Als je een huis koopt moet je de koopsom ook kunnen financieren. Daarbij is het afsluiten van een hypotheek meestal onvermijdelijk.

Nadere informatie

Fair Value Business Valuation. Specialist in Ondernemingswaardering

Fair Value Business Valuation. Specialist in Ondernemingswaardering Fair Value Business Valuation Specialist in Ondernemingswaardering PROFIEL Fair Value Business Valuation heeft zich, als één van de weinige bureaus in Nederland, uitsluitend toegelegd op het specialisme

Nadere informatie

Uw bedrijf verkopen? U staat er niet alleen voor

Uw bedrijf verkopen? U staat er niet alleen voor Uw bedrijf verkopen? U staat er niet alleen voor INTRODUCTIE Uw bedrijf verkopen? U staat er niet alleen voor U hebt een mooi bedrijf opgebouwd. Maar er komt een moment dat u de teugels uit handen wilt

Nadere informatie

Due Diligence onderzoeken in de praktijk

Due Diligence onderzoeken in de praktijk Due Diligence (nl) Due Diligence onderzoeken in de praktijk Introductie Due diligence onderzoeken worden door Contzé & Partners benadert van een multidisciplinaire optiek. Onze partners zijn getraind in

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Woord vooraf Fasen bedrijfsoverdracht Waardebepaling Verschil waarde en prijs Financiering van de bedrijfsovername Fiscale aspecten

Inhoudsopgave 1. Woord vooraf Fasen bedrijfsoverdracht Waardebepaling Verschil waarde en prijs Financiering van de bedrijfsovername Fiscale aspecten 4 Inhoudsopgave 1. Woord vooraf 7 2. Fasen bedrijfsoverdracht 8 Oriëntatiefase 9 Voorbereiding 11 Acquisitiefase 13 Onderhandelingsfase 17 Afrondingsfase 19 3. Waardebepaling 22 Belang van waardebepaling

Nadere informatie

Vraagprijs of prijsvraag?

Vraagprijs of prijsvraag? Vraagprijs of prijsvraag? NCD bijeenkomst Beghotel Amersfoort 12 september, 2017 Index Introductie Waardebepalende factoren Aankoop proces Casus: bod formuleren Introductie DGMC Problematiek Directeur

Nadere informatie

Verbinding tussen verkoper en koper. Uw onderneming verkopen?

Verbinding tussen verkoper en koper. Uw onderneming verkopen? Verbinding tussen verkoper en koper Uw onderneming verkopen? Het verkopen van een bedrijf is allereerst een emotioneel proces. Veelal is het afscheid nemen van een stukje van je leven. Wellicht om die

Nadere informatie

Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen

Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden en/of

Nadere informatie

Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen

Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden en/of

Nadere informatie

Uw bedrijf verkopen? 10 tips voor een succesvol verkoopproces

Uw bedrijf verkopen? 10 tips voor een succesvol verkoopproces Uw bedrijf verkopen? 10 tips voor een succesvol verkoopproces Inhoudsopgave Introductie... 3 Tip 1: Probeer de verkoop van uw onderneming goed te timen... 4 Tip 2: Bepaal de waarde van de onderneming op

Nadere informatie

Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen

Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden en/of

Nadere informatie

INTENTIEOVEREENKOMST OP HOOFDPUNTEN. en gezamenlijk hierna ook te noemen Partijen,

INTENTIEOVEREENKOMST OP HOOFDPUNTEN. en gezamenlijk hierna ook te noemen Partijen, INTENTIEOVEREENKOMST OP HOOFDPUNTEN De ondergetekenden: 1. De heer.. en mevrouw..en tezamen ook de (BV), wonende en gevestigd te ( KvK.), hierna te noemen Verkoper, en 2. De heer. en mevrouw en tezamen

Nadere informatie

Nijkerk Frans Halshof 28-5

Nijkerk Frans Halshof 28-5 Nijkerk Frans Halshof 28-5 Inhoudsopgave pagina Toelichting op de brochure 3 Informatie over de woning 4 Foto s 5 Kadastrale kaart 7 Nadere informatie en voorwaarden 8 2 Een toelichting op de brochure

Nadere informatie

MASTERCLASS: PRACTISCH CONTRACTEREN

MASTERCLASS: PRACTISCH CONTRACTEREN MASTERCLASS: PRACTISCH CONTRACTEREN Handelsgeschillen wil je zoveel mogelijk voorkomen. En mochten ze toch ontstaan, dan wil je ze soepel kunnen oplossen. Dat is in het belang van alle partijen. In de

Nadere informatie

Branderf 0 ong - Heenvliet Vraagprijs 129.000,= k.k. Omschrijving Bouwgrond. Unieke kans om te bouwen op historische grond. Kadastrale grootte 240 m2. Inclusief bouwplan voor een hedendaagse woning. Voor

Nadere informatie

Rozenstraat 38 Terneuzen. Vraagprijs ,= k.k.

Rozenstraat 38 Terneuzen. Vraagprijs ,= k.k. Rozenstraat 38 Terneuzen Vraagprijs 135.000,= k.k. Ligging Aanvaarding Vraagprijs Woonwijk In overleg 135.000,= k.k. Aantal kamers 4 Bouwjaar Ca. 1980 woonlagen 3 Woonoppervlakte 120 m 2 Inhoud 373 m 3

Nadere informatie

Uw onderneming verkopen

Uw onderneming verkopen STEUNPILAAR VOOR ONDERNEMERS Uw onderneming verkopen Het verkopen van een bedrijf is allereerst een emotioneel proces. Veelal is het afscheid nemen van een stukje van je leven. Wellicht om die reden wordt

Nadere informatie

Value Management. S.P.P. (Bas) van Soest RV & Drs. M.J.M. (Maurice) Koopmans

Value Management. S.P.P. (Bas) van Soest RV & Drs. M.J.M. (Maurice) Koopmans Value Management 2017 S.P.P. (Bas) van Soest RV & Drs. M.J.M. (Maurice) Koopmans Fields of Expertise Bedrijfswaardering Aan- en verkoop Debt Advisory Value Management Facts & Figures Aeternus Oprichting

Nadere informatie

Bedrijfsoverdracht: hoe werkt dat? Due diligence. Overnamecontract

Bedrijfsoverdracht: hoe werkt dat? Due diligence. Overnamecontract Bedrijfsoverdracht: hoe werkt dat? Een bedrijf wordt om verschillende redenen overgedragen. Dit kan zijn om organisatorische redenen, verschuivingen binnen een concern of met het oog op het pensioen van

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN INTENTIEVERKLARING. [ ], [ ], (kantoorhoudende [ ], te [ ],hierna te noemen: de Verkoper,

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN INTENTIEVERKLARING. [ ], [ ], (kantoorhoudende [ ], te [ ],hierna te noemen: de Verkoper, INTENTIEVERKLARING DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap naar Nederlands recht [ ], (statutair) gevestigd [ ], [ ], (kantoorhoudende [ ], te [ ],hierna te noemen: de Verkoper, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

Financial due diligence: Toegevoegde waarde due diligence adviseur bij afrekenmechanismen

Financial due diligence: Toegevoegde waarde due diligence adviseur bij afrekenmechanismen Financial due diligence: Toegevoegde waarde due diligence adviseur bij afrekenmechanismen Door: Gijs van Reen Transacties vinden veelal plaats op een 'cash and debt' free basis. Een analyse van de netto

Nadere informatie

De Hooge Waerder Corporate Finance

De Hooge Waerder Corporate Finance De Hooge Waerder Corporate Finance Aankoop van een bedrijf Of u nu een bedrijf wilt overnemen, omdat het een minder risicovolle manier is om een bedrijf te starten of omdat u uitbreidingsmogelijkheden

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 24.03.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 24.03.2016 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

WEIDEWEG 130 HENGELO

WEIDEWEG 130 HENGELO WEIDEWEG 130 HENGELO WEIDEWEG 130 - HENGELO Op loopafstand van het centrum gelegen verzorgd 4 kamer appartement met maar liefs 3 SLAAPKAMERS, een royaal balkon en een berging op de begane grond. Indeling

Nadere informatie

het financieringsmemorandum

het financieringsmemorandum het financieringsmemorandum Financieringsmemorandum Alvorens in gesprek met een financier te gaan voor de aanvraag van een financiering dient een financieringsmemorandum te worden opgesteld. Het financieringsmemorandum

Nadere informatie

BREDASEWEG ONGENUMMERD ROOSENDAAL

BREDASEWEG ONGENUMMERD ROOSENDAAL BREDASEWEG ONGENUMMERD ROOSENDAAL KOOPSOM: 145,-- PER M² EXCL. BTW Object/ligging: Een perceel industriegrond groot 5.910 m², gelegen op een toplocatie aan de Rijksweg A58, bedrijventerrein Majoppeveld

Nadere informatie

Drempt, Zomerweg 43b Vraagprijs 240.000,-- k.k.

Drempt, Zomerweg 43b Vraagprijs 240.000,-- k.k. Drempt, Zomerweg 43b Vraagprijs 240.000,-- k.k. Van Zeeburg, Luimes & Lebbink Makelaars Hengelo Gld: tel.nr. 0575-462359 Vorden: tel.nr. 0575-555733 Zelhem: tel.nr. 0314-624215 Drempt, Zomerweg 43b Prachtig

Nadere informatie

GROTE BEERSTRAAT 18 HENGELO

GROTE BEERSTRAAT 18 HENGELO GROTE BEERSTRAAT 18 HENGELO GROTE BEERSTRAAT 18 HENGELO Een 3-kamer appartement (voorheen 4) met aan de voorzijde en achterzijde een balkon. De badkamer is recent gerenoveerd. Zowel aan de voor- als achterzijde

Nadere informatie

Beethovenhof 32 Terneuzen. Vraagprijs ,= k.k.

Beethovenhof 32 Terneuzen. Vraagprijs ,= k.k. Beethovenhof 32 Terneuzen Vraagprijs 135.000,= k.k. Ligging Aanvaarding Vraagprijs Woonwijk In overleg 135.000,= k.k. Aantal kamers 5 Bouwjaar Ca. 1966 Ca. 155 m 2 Perceel oppervlakte Woonoppervlakte Ca.

Nadere informatie

Zoals bij elke grote gebeurtenis is ook voor een succesvolle overdracht van uw bedrijf een goede voorbereiding belangrijk.

Zoals bij elke grote gebeurtenis is ook voor een succesvolle overdracht van uw bedrijf een goede voorbereiding belangrijk. EEN GOED BEGIN IS HET HALVE WERK Zoals bij elke grote gebeurtenis is ook voor een succesvolle overdracht van uw bedrijf een goede voorbereiding belangrijk. Bij een bedrijfsoverdracht komen veel zaken bij

Nadere informatie

Eenmaal, andermaal: verkocht?

Eenmaal, andermaal: verkocht? CB VERKOOP Wanneer doet een ondernemer er goed aan zijn bedrijf te verkopen of een bedrijf over te nemen? In dit tweeluik aandacht voor zowel de verkoop- als de koopkant van het verhaal. Eenmaal, andermaal:

Nadere informatie

Een huis kopen doe je samen...

Een huis kopen doe je samen... Een huis kopen doe je samen... Makelaar en financieel adviseur onder één dak. Uw droomhuis kopen kent vele valkuilen. Daarom doe je de aankoop samen. De deskundige aankoopmakelaar van Woon.nl (onderdeel

Nadere informatie

Een nieuw THUIS KOPEN met hulp van Van Anken Makelaardij

Een nieuw THUIS KOPEN met hulp van Van Anken Makelaardij Een nieuw THUIS KOPEN met hulp van Van Anken Makelaardij In een altijd veranderende markt is het moeilijk om goede keuzes te maken. Er zijn teveel huizen in het aanbod, of juist te weinig. Is de vraagprijs

Nadere informatie

Het Haselt ongenummerd te Lieren

Het Haselt ongenummerd te Lieren BROCHURE Het Haselt ongenummerd te Lieren WILBRINK makelaardij o.g. Dorpstraat 47, 7361 AR BEEKBERGEN 055 5061397 Fax 055 5062081 Makelaars / taxateurs : G.H.M. Vergeer R. Wilbrink (agrarisch) email :

Nadere informatie

Goed voorbereid een overnametraject in. Financiële en juridische aspecten bij overnames Joy van der Veer Guido Goorts

Goed voorbereid een overnametraject in. Financiële en juridische aspecten bij overnames Joy van der Veer Guido Goorts Goed voorbereid een overnametraject in Financiële en juridische aspecten bij overnames Joy van der Veer Guido Goorts Inleiding Het overnametraject in Financiële en juridische aspecten bij overnames Joy

Nadere informatie

Breitnerstraat 19 Terneuzen. Vraagprijs 82.500,= k.k.

Breitnerstraat 19 Terneuzen. Vraagprijs 82.500,= k.k. Breitnerstraat 19 Terneuzen Vraagprijs 82.500,= k.k. Ligging Aanvaarding Vraagprijs Woonwijk In overleg 82.500,= k.k. Aantal kamers 4 Bouwjaar Ca. 1966 Service kosten Appartement+garage Woonoppervlakte

Nadere informatie

PETZOLDWEG 11 AMBT-DELDEN

PETZOLDWEG 11 AMBT-DELDEN PETZOLDWEG 11 AMBT-DELDEN PETZOLDWEG 11 AMBT DELDEN Heel soms worden ze te koop aangeboden Op het landgoed Twickel prachtig gelegen monumentale woonboerderij Erve De Haar. Dit fraaie wit gepleisterde deels

Nadere informatie

Brochure Langestreek LE SCHIERMONNIKOOG

Brochure Langestreek LE SCHIERMONNIKOOG Brochure Langestreek 72 9166 LE SCHIERMONNIKOOG Langestreek 72, 9166 LE Schiermonnikoog 295.000,00 kosten koper Verver Jet Winters Makelaars Rijksstraatweg 26 A 9752 AE, HAREN Tel: 050-5340515 E-mail:

Nadere informatie

Schoutstraat 7 Sluiskil. Vraagprijs ,= k.k.

Schoutstraat 7 Sluiskil. Vraagprijs ,= k.k. Schoutstraat 7 Sluiskil Vraagprijs 285.000,= k.k. Ligging Aanvaarding Vraagprijs Woonwijk In overleg 285.000,= k.k. Aantal kamers 5 Bouwjaar Ca. 1965 Perceeloppervlakte Woonoppervlakte 740 m 2 170 m 2

Nadere informatie

Bosgrond Fransekampweg ongenummerd te Bennekom

Bosgrond Fransekampweg ongenummerd te Bennekom BROCHURE Bosgrond Fransekampweg ongenummerd te Bennekom WILBRINK makelaardij o.g. Dorpstraat 47, 7361 AR BEEKBERGEN 055 5061397 Fax 055 5062081 Makelaars / taxateurs : G.H.M. Vergeer R. Wilbrink (agrarisch)

Nadere informatie

GLASGOWSTRAAT 59 HENGELO

GLASGOWSTRAAT 59 HENGELO GLASGOWSTRAAT 59 HENGELO GLASGOWSTRAAT 59 - HENGELO In een kindvriendelijke buurt gelegen leuke en speelse tussenwoning. De woning is voorzien van een woonkeuken en een riante woonkamer gelegen over de

Nadere informatie

Dahliastraat 33 MADE Bouwgrond. Vraagprijs 225.000,00 vrij op naam

Dahliastraat 33 MADE Bouwgrond. Vraagprijs 225.000,00 vrij op naam Dahliastraat 33 MADE Bouwgrond Vraagprijs 225.000,00 vrij op naam Mooi gelegen bouwkavel van 455m2 in de populaire nieuwbouwwijk Prinsenpolder aan de Dahliastraat 33 te Made. Bouwvergunning is reeds verstrekt,

Nadere informatie

Vraagprijs: 299.500,-- k.k. Aanvaarding in overleg

Vraagprijs: 299.500,-- k.k. Aanvaarding in overleg DE BREI 1 ROSSUM De Brei 1 Rossum Op fraaie locatie met uitzicht over weilanden gelegen, uitstekend onderhouden vrijstaande woning met aangebouwde garage. De fraai aangelegde tuin met optimale privacy

Nadere informatie

KOOPSOM 99.750,-- K.K. Aanvaarding in overleg

KOOPSOM 99.750,-- K.K. Aanvaarding in overleg DE MORS 8-11 DELDEN DE MORS 8-11 DELDEN Op klein en rustig bungalowpark Residentie De Mors gelegen vrijstaande recreatiebungalow met geïsoleerd en onderhoudsvrij tuinhuis. Het park is gelegen naast zwembad

Nadere informatie

19 mei 2008. Wat is de waarde van een bedrijf?

19 mei 2008. Wat is de waarde van een bedrijf? 19 mei 2008 Wat is de waarde van een bedrijf? Wat is de waarde van een bedrijf? P.P.C. Buijsrogge RV Register Valuator Makelaar in bedrijfsbelangen www.corporatesearch.nl buijsrogge@corporatesearch.nl

Nadere informatie

Gaternisseweg 2 Schoondijke. Vraagprijs ,= k.k.

Gaternisseweg 2 Schoondijke. Vraagprijs ,= k.k. Gaternisseweg 2 Schoondijke Vraagprijs 255.000,= k.k. Ligging Aanvaarding Vraagprijs Landelijk In overleg 255.000,= k.k. Aantal kamers 4 Aantal slaap- 3 kamers Bouwjaar Perceel- jaren `60 Ca. 1800 m 2

Nadere informatie

Uw bedrijf overdragen

Uw bedrijf overdragen Uw bedrijf overdragen De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies maatwerk

Nadere informatie

Brochure. Vraagprijs ,-- k.k. Aanvaarding: in overleg. Park Wissel 4 te Epe

Brochure. Vraagprijs ,-- k.k. Aanvaarding: in overleg. Park Wissel 4 te Epe Brochure Park Wissel 4 te Epe Vraagprijs 89.000,-- k.k. Aanvaarding: in overleg WWW.DEHAAN-MAKELAARS.NL EPE, PARK WISSEL 4 Algemeen Op een schitterende locatie gelegen bouwterrein van 910 m² voor het bouwen

Nadere informatie

Pascalweg 44 - Hellevoetsluis Vraagprijs 50.000,= k.k. Omschrijving Hobby-Unit van ca. 25 m2 op de begane grond van het gebouwencomplex gelegen op bedrijventerrein Kickersbloem II. Uitstekend geschikt

Nadere informatie

DE MAKELAARSVESTE. 1 van de 3 ruime garages in binnenstad van Kampen Kalverhekkenweg 13 Kampen. VRAAGPRIJS ,- k.k.

DE MAKELAARSVESTE. 1 van de 3 ruime garages in binnenstad van Kampen Kalverhekkenweg 13 Kampen. VRAAGPRIJS ,- k.k. Kalverhekkenweg 13 Kampen VRAAGPRIJS 75.000,- k.k. 1 van de 3 ruime garages in binnenstad van Kampen Beste woningzoekende, Allereerst willen wij u namens de verkoper bedanken voor uw belangstelling in

Nadere informatie

BANKASTRAAT 38 HENGELO

BANKASTRAAT 38 HENGELO BANKASTRAAT 38 HENGELO BANKASTRAAT 38 HENGELO Dit appartement kan ook gemeubileerd worden verkocht! Aan de rand van het centrum op de 3 e verdieping gelegen verzorgde en gemoderniseerd 3 kamer appartement

Nadere informatie

Bouwkavel Terpweg. Deze Deze informatiebrochure is met is met zorg zorg samengesteld.

Bouwkavel Terpweg. Deze Deze informatiebrochure is met is met zorg zorg samengesteld. Bouwkavel Terpweg Heerde Vraagprijs: 260.750,- k.k. Aanvaarding in overleg Deze Deze informatiebrochure is met is met zorg zorg samengesteld. Voor Voor eventuele onjuistheden aanvaarden wij wij geen geen

Nadere informatie

Kanaalzicht 34 Sluiskil. Vraagprijs ,= k.k.

Kanaalzicht 34 Sluiskil. Vraagprijs ,= k.k. Kanaalzicht 34 Sluiskil Vraagprijs 165.000,= k.k. Ligging Aanvaarding Vraagprijs Aan vaarwater In overleg 165.000,= k.k. Aantal kamers 6 Bouwjaar Ca. 1934 Perceel oppervlakte Woonoppervlakte 499 m 2 Ca.

Nadere informatie

Inleiding. Heb jij geen concreet product, maar lever je een dienst? Waar het woord product staat, kun je ook dienst lezen.

Inleiding. Heb jij geen concreet product, maar lever je een dienst? Waar het woord product staat, kun je ook dienst lezen. Inleiding Wil je weten hoe je acquisitie aanpakt? Commerciële kansen beter benut? Of misschien gewoon meer opdrachten binnenhaalt? Dan is deze waaier voor jou bedoeld. Je krijgt een helder overzicht van

Nadere informatie

Voorbereiding, het sleutelwoord van de overdracht

Voorbereiding, het sleutelwoord van de overdracht Voorbereiding, het sleutelwoord van de overdracht Jan Goemaere! M&A Team Leader, Director Deloitte Fiduciaire Programma 1. Inleiding 2. Reflec/e 3. Psychologische voorbereiding 4. Voorbereiding van de

Nadere informatie

Andere dingen kunnen ons veranderen, maar we beginnen en eindigen met onze familie. Anthony Brandt.

Andere dingen kunnen ons veranderen, maar we beginnen en eindigen met onze familie. Anthony Brandt. Exitstrategieën Als er geen volgende generatie familieleden klaarstaat, bereid of in staat is het bedrijf voort te zetten, kan het zinvoller zijn een uittreedplan op te stellen in plaats van een opvolgingsplan.

Nadere informatie