Informatie voor ouders

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie voor ouders"

Transcriptie

1 Informatie voor ouders We willen alle ouders voorzien van de nodige informatie. Daarom is besloten om dit boekje uit te brengen. We zullen trachten het reilen en zeilen binnen V.C.V. zo kort en duidelijk mogelijk weer te geven. Volleybal is een mooie sport waarbij je veel plezier kunt beleven maar, waarbij ook veel komt kijken. Het is een echte teamsport: je moet zo veel en zo goed mogelijk samen spelen, zo min mogelijk op elkaar mopperen maar elkaar steunen. Volleybal is in het begin geen gemakkelijk spel. Je hebt tijd nodig om de techniek in je vingers te krijgen; om de vlucht van de bal in te schatten; om de juiste plaats in het veld in te nemen, om goed te leren kijken en bewegen enz V.C.V. is een grote volleybalvereniging met ongeveer 250 leden. We kennen bij V.C.V. 4 groepen; het Cool Moves Volley, ABC jeugd, Competitie Senioren en Recreatief volleybal. Er wordt gespeeld op allerlei niveaus. De jeugdafdeling telt op dit moment ruim 100 leden. Er wordt gestreefd naar 3 niveaus: beginners, gevorderden en selectie. Twee keer per seizoen wordt bekeken of kinderen kunnen doorstromen naar een hoger niveau (mei, dec.) De trainingsgroepen bestaan uit max. 2 teams. Bij het circulatievolleybal max. 16 kinderen als er een hulptrainer bij is Aantal jeugdleden Blauw Wit aantal jeugdleden per einde seizoen aantal jeugdleden die doorstromen naar seniorlijn De geschiedenis van het volleybalspel in het kort Het volleybalspel is niet, zoals bij voetbal het geval is, een natuurlijk ontstaan spel. De volleybalsport is een vondst van de Amerikaan William G. Morgan, sportleraar van beroep. Hij maakte dit spel in Het is dus een kunstmatig uitgedacht spel, waarbij de volgende voorwaarden destijds doorslaggevend waren: aantrekkelijk voor de beoefenaars, beweeglijk en niet te veel inspanning. Morgan spande hiertoe een tennisnet op een hoogte van circa 2 meter, stelde aan weerszijden van dit net twee groepen spelers op en liet deze groepen een lichte bal (vermoedelijk basket-binnenbal.) op een bepaalde manier over dit net slaan.

2 Een principe was, dat de bal niet de grond mocht raken en dus in de lucht moest worden geslagen en hierdoor ontstond al gauw de naam: "volley-bal". Na enige ontwikkeling van dit nieuwe spel door onder andere min of meer de spelregels vast te stellen en het aantal beoefenaars aan beide zijden van het net te bepalen, werd het spel over de hele wereld gepropageerd. Deze propaganda geschiedde vooral door de overal in de wereld gevestigde Y.M.C.A. (Young Men's Christian Association). Een korte schets van de vlucht van volleybal in de wereld voor het uitbreken van de eerste wereldoorlog: Canada 1900, Cuba 1905, Brazilië en Mexico 1917, China 1913 en Japan Toen tijdens de eerste wereldoorlog veel Amerikaanse soldaten in Europa kwamen, ontstond al spoedig een vrij intensieve beoefening van het volleybalspel. Het allereerst in Engeland (hoewel merkwaardig genoeg tot nu toe deze sport aldaar nimmer populair is geworden) en vervolgens in Frankrijk (1917), Italië 1918, Joegoslavië 1919 en de Sovjet--Unie In Nederland werd in 1928 voor het eerst georganiseerd volleybal gespeeld. Dat gebeurde toen de Engelsman Lew Lake een demonstratie gaf bij A.M.V.J. (Delta Lloyd) te Amsterdam. Deze demonstratie had succes en na die tijd werd er min of meer volleybal gespeeld in Nederland en dan vooral in Amsterdam. De grote vlucht van volleybal in Nederland kwam echter pas na de tweede wereldoorlog toen door toedoen van de Canadese troepen het spel steeds meer bekendheid kreeg. A.M.V.J. was wederom de verzorger van een demonstratie in 1947 tussen twee Tsjechische ploegen (Sparta en Slavia). Volleybal had vaste grond in Nederland gekregen. Op 6 september 1947 vond de oprichting van de Nederlandse Volleybal Bond plaats. Historie V.C.V. jeugd Midden jaren 70 heeft het mini volleybal bij V.C.V. zijn intrede gedaan. Kinderen vanaf 8 jaar konden lid worden. Het mini volleybal was toen erg statisch, dit duurde tot ongeveer In dat jaar werd het circulatievolleybal (CMV) geïntroduceerd. VCV is hier meteen op ingesprongen. Het CMV wordt nu Cool Moves Volley genoemd. Het CMV is een spelvorm geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Doelstellingen V.C.V. Met eigen jeugdleden trachten zo hoog mogelijk te spelen. Daar waar mogelijk is, groepen te selecteren. We streven er naar om elk kind op zijn/haar niveau te laten volleyballen Zorgdragen voor een goede jeugdopleiding. Waarbij het kind zich prettig voelt en met plezier naar de sporthal komt. Kleding Als je competitie gaat spelen heb je natuurlijk ook echte wedstrijdkleding nodig. V.C.V. heeft hiervoor een kledingfonds. In het kledingfonds wordt door het lid een bijdrage gestort die bedoeld is om nieuwe wedstrijdkleding te kopen wanneer de huidige kleding aan vervanging toe is. Deze bijdrage wordt tegelijk met de contributie geïnd.

3 Vervoer Als je wedstrijden gaat spelen moet er gezorgd worden voor vervoer. Bij V.C.V. wordt per helft van het seizoen een lijst gemaakt. Kunt U niet rijden, dan wordt U als ouder zelf verzocht om vervanging te regelen. Nieuwsbrief Ongeveer 6x per seizoen komt er een nieuwsbrief uit. Deze ontvangt U per mail. U kunt zich aanmelden voor het ontvangen van deze brief via de website van V.C.V. Via de nieuwsbrief wordt U op de hoogte gehouden, wat er allemaal gebeurt binnen de vereniging. Internet V.C.V. heeft een eigen website, daar kunt U ook veel informatie krijgen. Het adres is Zet het adres in uw favorieten. Activiteiten commissie Deze commissie regelt een aantal keren per jaar nevenactiviteiten voor de jeugd. Het seizoen wordt altijd afgesloten met een leuke middag. Voor de wat oudere jeugd in de vorm van een toernooi en overnachting. Actie s Een vereniging kan niet voortbestaan zonder sponsoring en actie s. Daarom zal er 2 tot 3 keer per jaar een beroep op U worden gedaan. Waar moet U dan aan denken? Het begeleiden van uw kind bij de verkoop van loten bij de grote clubactie of het rijden bij de verkoop van oliebollen. Hierdoor kunnen we de contributies lager houden. Als we deze actie s niet houden en er zou geen sponsoring zijn dan zou de contributie zeker hoger zijn dan dat het nu is.

4 Selectie spelers 1. Voor selectieteams (C1,B1) zijn er 2 trainingen per week. 2. Voor opleidingsteams, dit zijn teams waarvan verwacht wordt dat ze het selectieteam nog kunnen halen, zijn er ook 2 trainingen per week. 3. De overige teams trainen 1x per week, Als er ruimte is in de sporthal en de financiële middelen zijn toereikend wordt ook voor de overige teams een 2 e training geboden. Bovenstaande geeft meteen de prioritering aan welke teams voor een 2 e training in aanmerking komen. Wat houdt selectie in: Als spelers bij onze vereniging geselecteerd zijn voor een selectie- of opleidingsteam, houdt dit in dat deze spelers op dat moment boven de middelmaat van volleyballers in hun leeftijd uitsteken. Deze spelers krijgen extra training. Hiertegenover staat dat deze spelers ook extra verplichtingen hebben ten opzichte van de vereniging en elkaar. De trainingen voor selectie spelers moeten altijd worden bezocht, uitzonderingen zijn blessures en ziekte (in principe is teveel huiswerk geen excuus om niet 2x per week te trainen). Overleg hierover is uiteraard mogelijk, maar wordt beschouwd als uitzondering en geen gewoonte. Wat komt er op selectiespelers nog meer af: * Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen Selectiejeugd wordt ingeschreven voor de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen, dat wil zeggen maximaal drie zaterdagen beschikbaar zijn: bij de voorronde, de tussenronde en de eindronde. De voorronde is meestal in januari, de tussenronde in februari en de eindronde in maart. De NOJK zijn voor clubteams in bepaalde leeftijdscategorieën.(abcd) De spelers worden uit alle teams van V.C.V. geselecteerd op leeftijd. (Peildatum 1 oktober). * Nederlandse Gesloten Jeugd Kampioenschappen Hiervoor komen in aanmerking teams, die binnen de A B en C jeugdcompetitie eerste zijn geworden in de Topklasse. Eind mei wordt dan om het Nederlands kampioenschap competitieteams bij de jeugd gespeeld. De CMV teams spelen eerst om de Rayonkampioenschappen (Rayon Aalten). Vandaaruit plaatsen zich de teams die deel mogen nemen aan de Regiokampioenschappen.

5 Trainingen NeVoBo Volleybalschool (RTC) Via de bond kunt U ook een brief krijgen met een uitnodiging voor de RTC trainingen. Dit zal gebeuren wanneer Uw kind 12 jaar wordt. Opgave wordt gedaan in overleg met de vereniging. Deze trainingen worden door de week gehouden. Hieraan zijn behoorlijk wat kosten verbonden. Hiervoor komen maar enkele spelers in aanmerking. Spelers van Jong Oranje worden gedeeltelijk geselecteerd vanuit de RTC-trainingen. Selectietraining Jeugd Oranje Ben je echt goed dan kun je jezelf opgeven voor een selectietraining van Jeugd Oranje. Deze wordt 1 maal per 2 jaar gehouden in Papendal. Wij hebben geprobeerd een opsomming te geven van wat je (uw zoon of dochter) te wachten kan staan, nadat je bent geselecteerd voor een selectie- of opleidingsteam. Afmelden als lid van V.C.V. Wanneer U zich als lid wilt bedanken, dient men zich af te melden bij de trainer en ledenadministratie. De ledenadministratie informeert de penningmeester. Wanneer men zich aan het einde van het seizoen afmeldt, (meteen na de laatste competitie wedstrijd) voorkomt U extra kosten voor U en voor de vereniging. Afmelden tijdens het seizoen levert veel problemen op. In het team moet de lege plek immers weer opgevuld worden. Vaak moet die dan uit een ander team komen. Dit heeft natuurlijk een domino effect. Meld U zich daarom aan het eind competitie, eind april, of halverwege, eind november af. We delen de teams eind april in voor het nieuwe seizoen en indien nodig wordt er in december opnieuw naar de indeling gekeken, er kunnen dan wijzigingen worden doorgevoerd.

Informatie voor Ouders.

Informatie voor Ouders. Informatie voor Ouders. In dit artikel zullen we proberen het reilen en zeilen binnen VCV zo kort en duidelijk mogelijk weer te geven. Volleybal is een mooie sport waarbij je veel plezier kunt beleven

Nadere informatie

INFORMATIE JEUGD. vcvolt.nl

INFORMATIE JEUGD. vcvolt.nl INFORMATIE JEUGD vcvolt.nl De naam VC Volt VC Volt is de naam van de nieuwe fusieclub die met 350 leden meteen een van de grootste verenigingen in de regio is geworden. Alle drie verenigingen hebben iets

Nadere informatie

Informatie brochure. Volleybalvereniging Dosko/Acta

Informatie brochure. Volleybalvereniging Dosko/Acta Informatie brochure Informatie brochure volleybalvereniging Dosko/Acta. Volleybal vereniging Dosko/Acta is de volleybal vereniging voor Franeker en omstreken en is opgericht in 2006. Dosko/Acta is ontstaan

Nadere informatie

Informatiefolder. Jeugdbeleid. Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn

Informatiefolder. Jeugdbeleid. Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn Informatiefolder Jeugdbeleid Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn De Meeuwen Seizoen 2015/2016 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie... 3 2. Teamindeling... 4 3. Trainingen... 5 3.1. Trainers... 5 3.2.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2015

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2015 BELEIDSPLAN Versie oktober 2015 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2013

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2013 BELEIDSPLAN Versie oktober 2013 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

Beleidsplan volleybalvereniging De Zwaluwen

Beleidsplan volleybalvereniging De Zwaluwen Beleidsplan volleybalvereniging De Zwaluwen Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Volleybalvereniging De Zwaluwen. Dit plan beoogt het beleid voor de jaren 2017-2019 te beschrijven passend bij de visie

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE JEUGD

INFORMATIEBOEKJE JEUGD INFORMATIEBOEKJE JEUGD Seizoen 2015-2016 1 Welkom! Hallo, hartelijk welkom bij ISALA 77! We vinden het erg leuk dat je in volleybal geïnteresseerd bent, of misschien al voor volleybal bij ISALA 77 hebt

Nadere informatie

Jeugd bij Oranje Nassau.

Jeugd bij Oranje Nassau. . Datum: 08 april 2006 Sietze Ketelaar Inleiding. Ongeveer 10 jaar geleden is ON gestopt met het geven van trainingen aan jeugdspelers. Destijds is ON hiermee gestopt omdat de instroom van nieuwe jeugd

Nadere informatie

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken.

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken. Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult voelen. Daarom is

Nadere informatie

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals:

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals: Welkom nieuw lid Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult

Nadere informatie

INFORMATIE NIEUWE LEDEN

INFORMATIE NIEUWE LEDEN INFORMATIE NIEUWE LEDEN vv Volta Lelystad Datum : 23 november 2014 Versie : 1.0 Status : definitief Auteur(s) : Erik Rombout Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DE VERENIGING... 4 2.1 BESTUUR... 4 2.2 COMMISSIES...

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan 2015-2019

Jeugdbeleidsplan 2015-2019 Jeugdbeleidsplan 2015-2019 Hindri Hummel Matthys Baarsma Anne Groothoff JEUGDBELEIDSPLAN 2015 2019 Volleybalclub HARDEGARIJP 1 1 INLEIDING... 3 2 MISSIE... 3 3 VISIE... 3 4 DOELSTELLINGEN... 3 5 DOELGROEP...

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan AFAS-LEOS

Technisch Beleidsplan AFAS-LEOS Technisch Beleidsplan AFAS-LEOS 2016-2021 1.Visie Leos staat voor Leusden En Om Streken. We zijn een club met een levendige verenigingscultuur. We hebben ca. 140 competitie spelende leden. De recreantenafdeling,

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2018

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2018 BELEIDSPLAN Versie oktober 2018 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

b) Controleer je antwoorden met behulp van het tapescript op de volgende pagina.

b) Controleer je antwoorden met behulp van het tapescript op de volgende pagina. EUREGIO WERKBUCH NIEDERLÄNDISCH Kapitel 10: Sport (2) A) Volleybal & de liefde 1. Dit zijn Peter Verheugen en Marjolein Broeckmans. Inderdaad ze houden van elkaar. Marjolein werkt in een kledingzaak in

Nadere informatie

Volleybal Vereniging Isala 77. Beleidsplan Jeugd 2014/2019

Volleybal Vereniging Isala 77. Beleidsplan Jeugd 2014/2019 Volleybal Vereniging Isala 77 Beleidsplan Jeugd 2014/2019 Door: Bestuur Isala Februari 2014 Inleiding Dit is het beleidsplan voor de jeugd. De basis voor dit beleidsplan is de visie van de vereniging.

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE

ALGEMENE INFORMATIE ALGEMENE INFORMATIE 2019-2020 Beste speelster/speler/ouder/verzorger, Het doel van de is om ieder individu haar mogelijkheden te laten ontdekken, ontwikkelen en gebruiken. Middels trainingen die gericht

Nadere informatie

Infobulletin Jeugd. (Seizoen: )

Infobulletin Jeugd. (Seizoen: ) Infobulletin Jeugd (Seizoen: 2014-2015) opgericht: 29 augustus 1982 www. revoc.nl Aanmelden Een nieuw jeugdlid kan aangemeld worden bij één van de train(st)ers. De eerste 3 trainingen zijn gratis. Als

Nadere informatie

Beleidsplan VC-Argos

Beleidsplan VC-Argos Beleidsplan VC-Argos 2017-2022 Bart Haerkens VC-Argos 1-8-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding, missie en visie... 1 2. Beleidsthema 1: Samenwerking... 2 3. Beleidsthema 2: De organisatie... 3 4. Beleidsthema

Nadere informatie

Opzet jeugdcompetitie

Opzet jeugdcompetitie Opzet jeugdcompetitie Regio Zuid Zonder ouders geen sport De liefde voor sport krijgen kinderen meestal van hun ouders mee. Ze gaan mee naar het sportveld of zwembad en spelenderwijs pakken ze de sport

Nadere informatie

WELKOMBOEK LYCURGUS VERSIE APRIL 2018

WELKOMBOEK LYCURGUS VERSIE APRIL 2018 WELKOMBOEK LYCURGUS VERSIE APRIL 2018 *opmerkingen en suggesties kunnen gemaild worden naar jeugdcommissie@lycurgus.eu 1 Inhoud 1. Aanmelden... 3 2. Informatie & contact... 4 3. Wat verwachten we van ouders?...

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2018. Beleidsplan 2013-2018. Technische Commissie Webton Hengelo

Beleidsplan 2013-2018. Beleidsplan 2013-2018. Technische Commissie Webton Hengelo Beleidsplan 2013-2018 Technische Commissie Webton Hengelo Beleidsplan 2013-2018 Technische Commissie Webton Hengelo Auteur: Barry Leuverman Laatste wijziging: 29 december 2012 Webton Hengelo: volleyballend

Nadere informatie

HLB Van Daal/DS. Beleidsplan HLB Van Daal/DS. Bestuur HLB Van Daal/DS

HLB Van Daal/DS. Beleidsplan HLB Van Daal/DS. Bestuur HLB Van Daal/DS HLB Van Daal/DS Beleidsplan 2017-2022 24-07-2017 HLB Van Daal/DS Bestuur HLB Van Daal/DS HLB Van Daal/DS wil een sportieve en gezellige volleybalvereniging zijn waar sport en sfeer samen komen en waarin

Nadere informatie

AANMELDFORMULIER V.V.C. Best Let op: dit aanmeldformulier bestaat uit vijf pagina s

AANMELDFORMULIER V.V.C. Best Let op: dit aanmeldformulier bestaat uit vijf pagina s Toelichting Lees deze informatie eerst volledig en goed door! AANMELDFORMULIER V.V.C. Best Let op: dit aanmeldformulier bestaat uit vijf pagina s Teams Onze vereniging telt momenteel bijna 300 leden. Deze

Nadere informatie

Sponsorplan. Seizoen

Sponsorplan. Seizoen Sponsorplan Seizoen 2015-2016 Voorwoord Voor u ligt het sponsorplan van A.V.V. Merna voor het seizoen van 2015-2016. In dit plan wordt inzicht verstrekt in de activiteiten van A.V.V. Merna en de sponsormogelijkheden

Nadere informatie

Sportief beleid

Sportief beleid 1. Algemene visie Sportief beleid 2018-2019 Als één van de toonaangevende clubs in de provincie streeft MAVOC Mechelen naar een steeds vernieuwend beleid. Enerzijds trachten we onze eerste ploegen op landelijk

Nadere informatie

Sponsorplan

Sponsorplan Sponsorplan 2017-2021 Inhoud Introductie Vovem 90 a. Wie zijn wij? b. Doelstellingen c. Waar staan we voor? d. Vovemshop Waarom Vovem 90 sponsoren? Wat doen wij voor u? Bijlage: Sponsoropties Wedstrijdhal:

Nadere informatie

LANGHENKEL-H.E.C. Nieuwsbrief Nummer 25 Datum:1 september 2014 LANGHENKEL-H.E.C. LANGHENKEL-H.E.C. Volley vereniging. Volleybal vereniging

LANGHENKEL-H.E.C. Nieuwsbrief Nummer 25 Datum:1 september 2014 LANGHENKEL-H.E.C. LANGHENKEL-H.E.C. Volley vereniging. Volleybal vereniging Nieuwsbrief Nummer 25 Datum:1 september 2014 Volleybal vereniging LANGHENKEL-H.E.C. Volley vereniging LANGHENKEL-H.E.C. Volleybal vereniging LANGHENKEL-H.E.C. Juwelier Meiling Heerde Vitax Taxibedrijf

Nadere informatie

bij Tornado Laren Informatie over het volleyballen bij de jeugd

bij Tornado Laren Informatie over het volleyballen bij de jeugd bij Tornado Laren Informatie over het volleyballen bij de jeugd Inhoud 1. Welkom bij Tornado Laren... 3 2. Tornado Laren... 3 2.1. Het bestuur... 4 2.2. De jeugdcommissie... 4 3. Volleyballen bij Tornado

Nadere informatie

VV Tupos bedankt alle sponsoren voor hun steun! Deze uitgave wordt mede mogelijk gemaakt door: Uitgeverij Smit van 1876

VV Tupos bedankt alle sponsoren voor hun steun! Deze uitgave wordt mede mogelijk gemaakt door: Uitgeverij Smit van 1876 VV Tupos bedankt alle sponsoren voor hun steun! Deze uitgave wordt mede mogelijk gemaakt door: Uitgeverij Smit van 1876 2 Inhoudsopgave Voorwoord... 4 Mededelingen Bestuur Tupos... 5 Highlights... 6 Website...

Nadere informatie

Aanmeldformulier V.V.C. Best

Aanmeldformulier V.V.C. Best Aanmeldformulier V.V.C. Best Let op: dit aanmeldformulier bestaat uit zes pagina s Toelichting Lees deze informatie eerst volledig en goed door! Teams Onze vereniging telt momenteel ongeveer 250 leden.

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VV TUPOS

INFORMATIEBOEKJE VV TUPOS INFORMATIEBOEKJE VV TUPOS Seizoen 2013-2014 CMV, C- en B-Jeugd VV Tupos bedankt alle sponsoren voor hun steun! 2 Inhoudsopgave Voorwoord...4 Highlights...5 Website...5 Competitie en toernooien...6 Vervoer

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe (jeugd) leden, ouders, verzorgers en overige belangstellenden

Informatie voor nieuwe (jeugd) leden, ouders, verzorgers en overige belangstellenden Ledenadministratie Versie: 1 mei 2015. Informatie voor nieuwe (jeugd) leden, ouders, verzorgers en overige belangstellenden Hallo nieuw (jeugd)lid en beste ouders en belangstellenden. Je hebt je misschien

Nadere informatie

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren)

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) DOELSTELLING Kwaliteitsverbetering in de (jeugd)opleiding en doorstroming naar de senioren Balans vinden en bewaken tussen recreatief en prestatief

Nadere informatie

Volleybalvereniging ADC

Volleybalvereniging ADC Volleybalvereniging ADC Sponsor promotie Onze voorzitter aan het woord. ADC is een vereniging met een professionele uitstraling, waarin wij voor iedereen een plaats willen bieden om te kunnen volleyballen.

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 1 Seizoen

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 1 Seizoen Nummer 1 Seizoen 2015-2016 2015-2016-1 In deze nieuwsbrief 1 Inleiding 2 Terugblikken 3 Pupillen van de week 4 Agenda 5 Afspraken 6 Competitie CMV 7 Weetjes 8 Overig nieuws 9 Digitale info 10 Voor de ouders

Nadere informatie

Jaarverslag badminton seizoen

Jaarverslag badminton seizoen Jaarverslag badminton seizoen 2016-2017 BESTUUR Dit seizoen bestond het bestuur uit de volgende leden: Henk Zonnenberg : voorzitter Patrick de Jong : secretaris Frans Verschuren : penningmeester / ledenadministratie

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE

ALGEMENE INFORMATIE ALGEMENE INFORMATIE 2018-2019 Beste speelster/speler/ouder/verzorger, Het doel van de Summa Volleybalschool is om ieder individu haar mogelijkheden te laten ontdekken, ontwikkelen en gebruiken. Hoe meer

Nadere informatie

Jeugd Beleidsplan volleybalvereniging NIVO 2013-2015

Jeugd Beleidsplan volleybalvereniging NIVO 2013-2015 JEUGDBELEIDSPLAN 2013-2015 1 Inhoudsopgave Jeugd Beleidsplan volleybalvereniging NIVO 2013-2015 1 INLEIDING... 3 2 MISSIE... 3 3 VISIE... 3 4 DOELSTELLINGEN... 3 5 DOELGROEP... 4 6 STRATEGIE/WERKWIJZE...

Nadere informatie

- als we alle gegevens compleet hebben, dus vul alles in op het formulier. - als we een pasfoto van je hebben (nodig voor inschrijving bij de NeVoBo)

- als we alle gegevens compleet hebben, dus vul alles in op het formulier. - als we een pasfoto van je hebben (nodig voor inschrijving bij de NeVoBo) Vono huisregels jeugdafdeling VoNo is de volleybalvereniging van Amsterdam Noord. Opgericht al in 1971. VoNo heeft een seniorenafdeling met wedstrijdteams en enkele recreanten, en een bloeiende jeugdafdeling

Nadere informatie

Doorgroeien naar een hoger niveau

Doorgroeien naar een hoger niveau Technisch beleidsplan volleybal vereniging Vrivo Doorgroeien naar een hoger niveau Vrivo 8-2-2013 1 Doorgroeien naar een hoger niveau Inhoudsopgave 1 Inleiding pagina 2 2 Positie pagina 2 3 Technisch beleid

Nadere informatie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie Revisie geschiedenis Rev nr Datum Door Aanpassing in tekst B 05-09-2013 RN - Wouts Thema trainingen bij selectie JJ voor de D-elftallen. - Jaarlijks eigen bijdrage voor sponsorkleding. (pagina 4) - Team

Nadere informatie

Technisch beleidsplan Volleybalvereniging KVA

Technisch beleidsplan Volleybalvereniging KVA Technisch beleidsplan Volleybalvereniging KVA 2017-2020 versie 2 augustus 2017 tc@kvavolleybal.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Technische Commissie... 3 3. Technisch beleid senioren... 4 3.1 Training/wedstrijden...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van Volleybalvereniging DYNAMO. Opgericht 1 september 1964

Huishoudelijk Reglement. van Volleybalvereniging DYNAMO. Opgericht 1 september 1964 Huishoudelijk Reglement van Volleybalvereniging DYNAMO Opgericht 1 september 1964 Het Huishoudelijk Reglement is vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2009 Inhoudsopgave: Art. 1 Art.

Nadere informatie

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens Welkom bij AFC 34! Voetbal is een mooie sport en we hopen dat uw kind de komende jaren met veel plezier bij onze club zal spelen. Bij AFC 34 kan zowel voor ontspanning en recreatie worden gevoetbald als

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN RoVoC

JEUGDBELEIDSPLAN RoVoC JEUGDBELEIDSPLAN RoVoC 2016-2019 Waarom een jeugd beleidsplan Binnen de volleybalvereniging RoVoC en dus ook binnen de jeugdafdeling worden elk jaar talloze keuzes gemaakt en besluiten genomen. Deze besluiten

Nadere informatie

Via deze nieuwsbrief willen we jullie informeren over de huidige stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen. Belangrijke Data

Via deze nieuwsbrief willen we jullie informeren over de huidige stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen. Belangrijke Data Via deze nieuwsbrief willen we jullie informeren over de huidige stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen. Belangrijke Data Oktober 13 nieuwe wedstrijdshirts D1 en CMV 15 start verkoop Grote Club Actie

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE

ALGEMENE INFORMATIE ALGEMENE INFORMATIE 2016-2017 Beste speelster/speler/ouder/verzorger, Het doel van de Summa Volleybalschool is om ieder individu haar mogelijkheden te laten ontdekken, ontwikkelen en gebruiken. Hoe meer

Nadere informatie

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren)

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Nieuw Schoonebeek, 14 mei 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Ledenaantallen/elftalindeling

Nadere informatie

Informatiebrochure Volleybalvereniging Nuvo 68. Informatie bulletin 2002/0 3

Informatiebrochure Volleybalvereniging Nuvo 68. Informatie bulletin 2002/0 3 Informatie bulletin NUVO 68 2002/0 3 WWW.NUVO68.NL 1 Inleiding Voor je ligt de informatiebrochure van volleybalvereniging Nuvo 68. Met deze brochure willen we je informeren over de mogelijkheden die Nuvo

Nadere informatie

Volleybal Werkstuk van Dilan Aydin groep 6a Voor juf Alexandra 25 maart 2013

Volleybal Werkstuk van Dilan Aydin groep 6a Voor juf Alexandra 25 maart 2013 Volleybal Werkstuk van Dilan Aydin groep 6a Voor juf Alexandra 25 maart 2013 Voorwoord Ik ga mijn werkstuk doen over volleybal. Ik heb het onderwerp gekozen omdat ik zelf op volleybal zit en ik vind het

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Voorwoord. Waarom een beleidsplan. Weg die heeft geleid tot het jeugdbeleidsplan. Ontwikkeling

INHOUDSOPGAVE. Voorwoord. Waarom een beleidsplan. Weg die heeft geleid tot het jeugdbeleidsplan. Ontwikkeling INHOUDSOPGAVE Voorwoord Waarom een beleidsplan Weg die heeft geleid tot het jeugdbeleidsplan Ontwikkeling 1. Korte terugblik 2. De toekomstige terugblik van de verenging 3. Huidige en gewenste profilering

Nadere informatie

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams.

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams. Selectiebeleid VV Gilze 2015 2020. Het selectiebeleid moet een middel zijn om de doelstellingen, die zijn bepaald in het technisch beleidsplan VV Gilze, te bereiken. Door middel van dit schrijven willen

Nadere informatie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie ON DE NIEUWSBRIEF VAN DE GEZELLIGSTE VERENIGING VAN AMERSFOORT NOORD EN OMSTREKEN Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie 2. Vanuit de jeugdcommissie a. Trainers bedankt b. Hoe gaan we met elkaar om

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010

JEUGDBELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 JEUGDBELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 Het jeugdbeleidsplan maakt onderdeel uit van het beleidsplan van volleybalvereniging SSS. Waarom een (jeugd-) beleidsplan? Binnen de volleybalvereniging

Nadere informatie

Jaarplan technische commissie 2015-2016

Jaarplan technische commissie 2015-2016 Jaarplan technische commissie 2015-2016 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Technische commissie... 4 2.1 taken en verantwoordelijkheden... 4 2.2 samenstelling en aanspreekpunt... 4 2.3 planning en overleg...

Nadere informatie

BELEIDSPLAN JEUGDCOMMISSIE

BELEIDSPLAN JEUGDCOMMISSIE BELEIDSPLAN JEUGDCOMMISSIE Versie: Definitief Vastgesteld door de Jeugd Commissie begin 2018 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Visie van Sudosa-Desto... 3 2.1 Visie van de vereniging over de jeugd... 3 2.2 Algemene

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

Volleybalvereniging AMstelveen

Volleybalvereniging AMstelveen Nieuwsbrief Jaargang: 4, Nr. 10 December 2014 De Nieuwsbrief verschijnt elke 2 weken en wordt gestuurd naar (jeugd)leden die competitie spelen en ouders van jeugdleden. Wil je deze Nieuwsbrief ook ontvangen

Nadere informatie

Smashbal richt zich op de belevingswereld van jongens. Het binden en behouden van jongens is hierbij het uitgangspunt. ook meisjes spelen het graag.

Smashbal richt zich op de belevingswereld van jongens. Het binden en behouden van jongens is hierbij het uitgangspunt. ook meisjes spelen het graag. spelregels seizoen 2012-2013 k Smashbal richt zich op de belevingswereld van jongens. Het binden en behouden van jongens is hierbij het uitgangspunt. ook meisjes spelen het graag. Slaan Blok Duik Gaaf

Nadere informatie

seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl

seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl Langs deze weg heten wij u van harte welkom binnen onze vereniging. Onze vereniging is, onder de naam volleybalvereniging

Nadere informatie

algemene informatie CMV-informatie (CMV staat voor Cool Moves Volley, voor de jeugd van 6-12 jaar) adressen en telefoonnummers van sporthallen

algemene informatie CMV-informatie (CMV staat voor Cool Moves Volley, voor de jeugd van 6-12 jaar) adressen en telefoonnummers van sporthallen 2018 2019 Beste leden, geïnteresseerden, In dit boekje vindt u o.a.: algemene informatie CMV-informatie (CMV staat voor Cool Moves Volley, voor de jeugd van 6-12 jaar) adressen en telefoonnummers van sporthallen

Nadere informatie

KalinkoCMV 2013-2014. Organisatie CMV. Rol- en taakverdeling. Rol- en taakverdeling. Rol- en taakverdeling. Rol- en taakverdeling 24-9-2013

KalinkoCMV 2013-2014. Organisatie CMV. Rol- en taakverdeling. Rol- en taakverdeling. Rol- en taakverdeling. Rol- en taakverdeling 24-9-2013 KalinkoCMV 2013-2014 Organisatie CMV Bestuurslid jeugdzaken: Thea Cosman - Aansturen coördinatoren vanuit het bestuur - Ondersteunen coördinatoren bij organisatie trainingen, toernooien en activiteiten

Nadere informatie

Sponsorcommissie HATTEMER VOLLEYBAL VERENIGING

Sponsorcommissie HATTEMER VOLLEYBAL VERENIGING Sponsorcommissie HATTEMER VOLLEYBAL VERENIGING Inhoudsopgave Blz. Voorwoord 3 Bestuursleden Sponsorcommissie 4 Sponsorpakketten 5 Overige Sponsor mogelijkheden 9 Teams seizoen 2012 2013 10 2 Voorwoord

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 4 13 JANUARI 2015

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 4 13 JANUARI 2015 VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 4 13 JANUARI 2015 Aan alle ouders/verzorgers en kinderen van de miniafdeling, Allereerst allemaal de beste wensen voor 2016. Dat het maar een mooi en sportief jaar

Nadere informatie

Jeugdplan 2006 2010 Croonenburg te castricum

Jeugdplan 2006 2010 Croonenburg te castricum Jeugdplan 2006 2010 Croonenburg te castricum Volleybal dat is toch in drie keer de bal terug over het net spelen.??? Ja en je mag eerst vangen en dan gooien als je nog maar net begint. Dus eigenlijk is

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3 Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3 In deze nieuwsbrief 1 Inleiding 2 Terugblikken 3 Pupillen van de week 4 Agenda 5 Afspraken 6 Competitie CMV 7 Weetjes 8 VOLAR nieuws 9 Voor de ouders 1. Inleiding

Nadere informatie

Hoornse Badmintonvereniging

Hoornse Badmintonvereniging Hoornse Badmintonvereniging Informatiebrochure 2015-2016 Sporthal Nieuwe Steen E-mail: info@hoornse-bv.nl Website: www.hoornse-bv.nl 2 Inhoudsopgave Voorwoord... 4 1. Onze geschiedenis... 4 2. Wat is badminton...

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 4 21 MAART 2018

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 4 21 MAART 2018 VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 4 21 MAART 2018 Beste ouders/verzorgers, Deze nieuwsbrief heeft wat langer op zich laten wachten dan u van ons gewend bent. Hij staat weer vol met allerlei interessante

Nadere informatie

Twee volleybalvormen; CMV & Smashball

Twee volleybalvormen; CMV & Smashball Twee volleybalvormen; CMV & Smashball 1 2 School Moves Volley (SMV) Subsidie dankzij Join Volleybal Doel: Wat winnen wij met SMV? Lokaal toernooi/voorronde Communicatie Ondersteunende middelen Contactpersonen

Nadere informatie

WELKOM BIJ VOLLEY TILBURG. Seizoen Informatiegids Volley Tilburg

WELKOM BIJ VOLLEY TILBURG. Seizoen Informatiegids Volley Tilburg WELKOM BIJ VOLLEY TILBURG Seizoen 2018-2019 Informatiegids Volley Tilburg INHOUD Volley Tilburg... 4 De vereniging... 4 Historie... 4 Onze droom... 4 Waar staan we voor... 5 Volleybal... 6 Paravolleybal...

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan Volleybalvereniging Keizer Otto-Trivolley 2015-2018

Technisch Beleidsplan Volleybalvereniging Keizer Otto-Trivolley 2015-2018 Technisch Beleidsplan Volleybalvereniging Keizer Otto-Trivolley 2015-2018 Opgesteld door: Bestuur en Technische Commissies Datum: juni 2015 Versie: 4.0 Keizer Otto-Trivolley 2015-2018 Definitief vast gesteld

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters)

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters) PERSOONSGEGEVENS AANMELDINGSFORMULIER ACHTERNAAM : M/V VOORNAMEN VOLUIT : ROEPNAAM : STRAAT EN HUISNUMMER : POSTCODE EN WOONPLAATS : TELEFOONNUMMER (VAST) : TELEFOONNUMMER (MOBIEL) : E-MAILADRES : GEBOORTEDATUM

Nadere informatie

Volleybalvereniging. Als sponsor van volleybalvereniging ADC bent u in goed gezelschap.

Volleybalvereniging. Als sponsor van volleybalvereniging ADC bent u in goed gezelschap. Volleybalvereniging Als sponsor van volleybalvereniging ADC bent u in goed gezelschap. www.adc-stein.nl Onze voorzitter aan het woord. ADC is een vereniging met een professionele uitstraling, waarin wij

Nadere informatie

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4 Blauw Wit bestaat uit een bestuur en een aantal commissies. Inhoud 1 Bestuur 2 1.1 Voorzitter: 2 1.2 Vice voorzitter: 2 1.3 Penningmeester: 2 1.4 Secretaris 2 1.5 Wedstrijdsecretariaat 3 1.6 Hoofd Technische

Nadere informatie

KVV Quick 20 Oldenzaal 12 oktober 1920 Technische Commissie

KVV Quick 20 Oldenzaal 12 oktober 1920 Technische Commissie Aanwijzingen voor technische staf en begeleiding Seizoen 2014-2015 KVV Quick '20 april 2014 versie 1.0 Aanwijzingen voor technische staf en begeleiding. Deze beleidsafspraken worden waar nodig als actiepunten

Nadere informatie

Let op: ondertekenen op pagina 2. Blue Stars Basketbal inschrijfformulier

Let op: ondertekenen op pagina 2. Blue Stars Basketbal inschrijfformulier Let op: ondertekenen op pagina 2 Blue Stars Basketbal inschrijfformulier Achternaam Meisjesnaam* Voornamen Adres Postcode Woonplaats Geb. datum Nationaliteit** Geslacht** Tel. Nr. Tel. Mobiel E-mail adres(sen)***

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0)

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0) Contourennota Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief 20 april 2009 (versie 1.0) INHOUDSOPGAVE Blz. 1. INLEIDING 3. 2. TOEKOMST SENIOREN SVMM VOETBAL

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief geven we voor nu de belangrijkste punten weer. Via Facebook en de website volgt er later meer.

In deze nieuwsbrief geven we voor nu de belangrijkste punten weer. Via Facebook en de website volgt er later meer. Voorwoord: YES! Het volleybalseizoen gaat weer van start! Na een lange zomerstop gaat het dan eindelijk weer van start. Heb je ook aan beach toernooien meegedaan? Of misschien heb je wel lekker niks gedaan

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN BIJ

INFORMATIEGIDS VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN BIJ INFORMATIEGIDS VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN BIJ Inleiding SC Woezik is opgericht in 1961 en speelt op Sportpark Woezik te Wijchen. De vereniging wordt geleid door een bestuur dat door de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

BLAUW WIT SCHOLEN VOLLEYBALTOERNOOI

BLAUW WIT SCHOLEN VOLLEYBALTOERNOOI Teamnaam: _ Groep School : _ : _ BLAUW WIT SCHOLEN VOLLEYBALTOERNOOI Woensdag 21 februari 2018 Groep 5 t/m 8 Mede mogelijk gemaakt door: Hoofdsponsor: Locatie: De Talter, Stouwdamsweg 4, Oldebroek Blauw

Nadere informatie

Stoppen met volleybal: vergeet niet VOOR 1 juni af te melden bij de ledenadministratie. Volleybal Vereniging Conditio Best

Stoppen met volleybal: vergeet niet VOOR 1 juni af te melden bij de ledenadministratie. Volleybal Vereniging Conditio Best What s hot? Weinig tijd om de hele nieuwsbrief te lezen? Hieronder de belangrijkste punten alvast. Meer info staat uiteraard verderop in de nieuwsbrief 4 Juni algemene ledenvergadering VVC Best, niet vergeten!

Nadere informatie

Volleybalvereniging Smash Beilen

Volleybalvereniging Smash Beilen Volleybalvereniging Smash Beilen Informatiefolder Historie Inhoudsopgave Historie 1 Opzet vereniging 1 Volleybalvereniging Smash is op 6 november 1968 opgericht. Het beleid is er op gericht om alle spelers

Nadere informatie

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5 Vrijwilligersboek Inhoudsopgave 1 Voorwoord 3 2 Algemene informatie 4 3 Bestuursfuncties 5 3.1 Voorzitter 6 3.2 Secretaris 7 3.3 Penningmeester 8 3.4 Scheidsrechters coördinator 9 3.5 Sponsoring 10 3.6

Nadere informatie

Jeugd B ( 14-17 jaar) Meisjes

Jeugd B ( 14-17 jaar) Meisjes Sponsorplan Voor u ligt het Sponsorplan van A.V.V. Merna voor het seizoen 2013-2014. In dit plan wordt inzicht verstrekt in de activiteiten van A.V.V. Merna, en de sponsormogelijkheden voor regionale bedrijven.

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan Volleybalvereniging Keizer Otto-Trivolley 2013-2016

Technisch Beleidsplan Volleybalvereniging Keizer Otto-Trivolley 2013-2016 Technisch Beleidsplan Volleybalvereniging Keizer Otto-Trivolley 2013-2016 Opgesteld door: Bestuur en Technische Commissies Datum: juni 2013 Versie: 2.0 Keizer Otto-Trivolley 2013-2016 Definitief vast te

Nadere informatie

Brochure SBN Jeugd competitie

Brochure SBN Jeugd competitie Brochure SBN Jeugd competitie Seizoen 2012-2013 Uitgegeven door Squash Bond Nederland Deze brochure bevat informatie over de jeugdcompetitie, een competitievorm voor jeugdteams georganiseerd door Squash

Nadere informatie

--Technisch jeugdbeleid VV Voorsterslag

--Technisch jeugdbeleid VV Voorsterslag --Technisch jeugdbeleid VV Voorsterslag 2016-2017 Door: Mirjam Barth Hilco Lunsing Erik Volkers Martin Westerbeek Bettie Vellinga Aanleiding/ Inleiding Op woensdag 20 januari 2016 is een aantal mensen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur 1 Tip(s) voor trainers 3. Van het bestuur. NIEUWSBRIEF Nummer 45, 3 oktober 2018

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur 1 Tip(s) voor trainers 3. Van het bestuur. NIEUWSBRIEF Nummer 45, 3 oktober 2018 NIEUWSBRIEF Nummer 45, 3 oktober 2018 INHOUDSOPGAVE Van het bestuur 1 Tip(s) voor trainers 3 Van het bestuur De competitie is inmiddels weer in volle gang en de eerste maand van seizoen 2018-2019 zit er

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam Inhoud 1. Begripsomschrijving 2. Lidmaatschap 3. Geldmiddelen 4. Bestuur 5. Kascommissie 6. Trainingen 7. Materiaal 8. Wedstrijden 9. Overige bepalingen

Nadere informatie

Voor u ligt het informatieblad van de mini s van volleybalvereniging Monza.

Voor u ligt het informatieblad van de mini s van volleybalvereniging Monza. 1 Inhoud Inhoud... 2 Voorwoord... 3 1. De vereniging... 4 1.1. Algemeen... 4 1.2. Mini-afdeling... 4 1.3. Trainingslocaties en tijden... 4 1.4. Contributie... 4 1.5. Nieuw lid... 4 1.6. Aanspreekpunt...

Nadere informatie

Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016

Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016 Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016 Technisch jeugdplan onderbouw WSV 1930 Kleine terugblik presentatie technisch jeugdplan onderbouw

Nadere informatie

Blue Stars Basketbal inschrijfformulier

Blue Stars Basketbal inschrijfformulier Let op: ondertekenen op pagina 2 Blue Stars Basketbal inschrijfformulier Gegevens Achternaam Meisjesnaam* Voornamen Adres Postcode Woonplaats Geb. datum Nationaliteit** Geslacht** Tel. Nr. Tel. Mobiel

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van de voorzitter: December 2015.

In deze nieuwsbrief: Van de voorzitter: December 2015. December 2015. In deze nieuwsbrief: Van de voorzitter. Terugblik sponsordag. Sponsor JC2, JB1 en recreant dames? Wafeltoernooi. Inzameling oude Univé kleding. Evaluatie jeugdbeleidsplan Nieuwjaars BBQ

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

Badmintonvereniging The Flying Shuttle

Badmintonvereniging The Flying Shuttle Badmintonvereniging The Flying Shuttle Trainingsplan Jeugd 2010-2012 1. Doelstelling 2. Indeling trainingsgroepen 3. Jeugdselectie criteria 4. Organisatie trainingen 5. Deelname competitie 6. Deelname

Nadere informatie

Ardea s Jeugdplan: we zetten in op plezier en prestaties

Ardea s Jeugdplan: we zetten in op plezier en prestaties Ardea s Jeugdplan: we zetten in op plezier en prestaties Volleybalvereniging Ardea wil mensen in de regio Heerhugowaard op niveau laten volleyballen en de volleybalsport in de regio bevorderen. Aan onze

Nadere informatie

Algemene informatie voor de jeugd!

Algemene informatie voor de jeugd! 1 Algemene informatie voor de jeugd! Technische commissie: Chantal Amstelveen 06-31952857 bcgova@hotmail.com Nadine Osephius 06-83174415 bcgova@hotmail.com Leanne Schrijver 06-10818768 bcgova@hotmail.com

Nadere informatie