Verhuurboekje. gebouw t Vlierthonk Vliertstraat EL Vught

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verhuurboekje. gebouw t Vlierthonk Vliertstraat 4 5261 EL Vught"

Transcriptie

1 Verhuurboekje gebouw t Vlierthonk Vliertstraat EL Vught (tussen 10.00u u) info@jeugdwerkrozenoord.nl giro: KvK s Hertogenbosch S083109

2

3 Voor verhuur van Marktkraampjes formaat cm x cm Spelpakketten Losse spelen Klapstoelen Statafels Lichtjesketting prikkabel Algemeen Prijswijzigingen voorbehouden Reserveren noodzakelijk Annuleren kosteloos tot een week vóór huurdatum Annuleren in de week voor de huurdatum van het huurbedrag wordt in rekening gebracht. Voor reparaties en of vernieuwing ten gevolge van verlies schade e d wordt verhuurder belast met de gemaakte kosten. Voor overige informatie en reserveren: Bel bij voorkeur s morgens tussen en uur naar nummer ; bij geen gehoor spreek dan de voic in, zodat wij u terug kunnen bellen. Indien u na een paar dagen geen reactie hebt gehad gelieve contact op te nemen middels: info@jeugdwerkrozenoord.nl

4 ACTIVITEITEN AGENDA HOUTBEWERKING Elke dinsdagochtend van 09.00u-12.00u Jan Geerts: DINSDAGAVOND CLUB Speciaal voor gehandicapte jeugd en jongeren Van 18.45u-20.30u iedere dinsdagavond knutselen voor valide en minder valide jongeren. Na 20.00u is het tijd om gezellig iets te drinken en te kletsen. Joost Aarts: WOENSDAGMIDDAG CLUB Van 14.00u-16.00u iedere woensdagmiddag voor de basisschooljeugd van 5 t/m 12 jaar. Ton v. Extel: JAZZDANCE Iedere zaterdagochtend. In 3 leeftijdsgroepen dansen op de leukste muziek u: 4-5 jaar 10.00u-11.00u: 9 t/m 12 jaar u-12.00: 6 t/m 8 jaar Heleen Korthals: FOR TEEN POPPERS Jeugd popkoor vanaf 9 jaar Iedere vrijdag van 18.30u-19.30u. De leukste liedjes én je leert echt zingen! Joyce Vugts: Er zijn een paar plaatsen vrij! Geef je op en kom gezellig zingen. All 4 Fun Women only! Iedere vrijdag van 19.45u-21.00u. Zingen en gezelligheid met alleen maar vrouwen. Joyce Vugts: Geef je op voor een stemtest en kom meedoen!

5

6 MARKTKRAMEN Verhuur van marktkramen Reserveren is mogelijk tot maximaal 20 stuks en kunnen door ons bezorgd worden. Huur per kraampje 6,00 per dag Vervoerskosten bezorging 0,30 per km Minimumbedrag 5,00 Een kraampje bestaat uit: 2 schragen 1 tafelblad 2 staanders 2 verbindingsstukken 1 dikke stok boven 2 dunne stokken zijkanten 1 linnen dekje De dekjes zijn voornamelijk van rode stof. Een paar in groen, blauw en oranje.

7 Het opzetten van een marktkraam 1. Zet 2 schragen uit en plaats het verbindingsplankje over de andere poot beneden van de schraag 2. Leg het blad over de schragen met de gaten boven de opening van de schragen 3. Neem 2 platte latten met de uitholling aan de bovenkant en plaats op beiden een driehoek. 4. Steek de 2 platte latten door de gaten van de bladen, zodat deze steunen op het plankje onderaan van de schragen 5. Steek de dikke ronde stok boven door de gaten van de driehoek 6. Gooi het dekje over het kraampje heen en rijg met de dunne stokken door het oog van de driehoek en de schachten van het doek, zo ook aan de andere kant. Het afbreken van een marktkraam - Gaat in de tegenovergestelde richting. - Bij het dichtklappen van de schragen moet het plankje tussen de poten van de schragen zitten i.v.m. vervoer. - Het dekje wordt weer opgevouwen Met dank voor uw medewerking.

8 SPELLEN Spelpakket A t m K A. Ringwerpen B. Tangram C. Ballenkooi D. Muismeppen E. Draaitolspel F. Muntgooien G. Knikkerbiljart H. Sjoelbak I. Kegelbaan J. Knikkerevenwicht K. Busgooien Spelpakket t m 1. Rolsjoelbak 2. Pittenzakken gooien 3. Poortjesspel 4. Fleshengelen 5. Balrolspel 6. Biljartspel 7. Schijfbiljart 8. Mini-ringwerpspel 9. Doelgooien 10. Knikkerbaan 11. Spiegelschrift Extra spelen 12. Knikkersjoelbak 13. Lachende clown 14. Dobbelspel 15. Schildpadspel 16. Kikkerspel 17. Papagaaispel 18. Kat en Muisspel 19. Slangenspel 20. Korfbalspel Huur per spelpakket Huur losse spellen Huur klapstoelen Huur statafels 30,00 per dag 5,00 per dag 1,00 per dag 5,00 per dag De losse materialen, zoals ballen, ringen e.d. zitten in een aparte kist. Op de schuifdeksel staan deze per spel aangegeven. Rubberen slang voor spel D en de keu voor spel G zijn los bijgeleverd.

9 Spelpakketten Alle spelen van de spelpakketten staan op de volgende pagina afgebeeld.

10 Spel A: Ringwerpen 5 ringen Werp de ringen één voor één om de paaltjes. Afstand zelf bepalen. Afhankelijk van de leeftijd van de deelnemer. Tel de punten van de paaltjes bij elkaar waar een ring omheen zit.

11 Spel B: Tangram Puzzel Probeer de puzzel zo snel mogelijk op het bord te leggen. Helemaal gelegd binnen 1 minuut: 60 pt. Helemaal gelegd ná 1 minuut: 40 pt. Per goed gelegd stuk: 5 pt.

12 Spel C: Ballenkooi 4 tennisballen Laat de ballen één voor één door het gat naar beneden rollen en wacht af in welk vak ze terecht komen. Tel de punten van ieder vak waar een bal ligt bij elkaar op.

13 Spel D: Muismeppen Een houten muis en een rubber slang. Iemand anders laat de muis onverwacht door de buis glijden. Sla de muis met de slang op het moment dat deze het huisje verlaat om over te steken. Er mogen 4 pogingen worden gedaan. 10 punten per geraakte muis.

14 Spel E: Draaitolspel Een rood tolletje en 5 glazen knikkers. Leg de knikkers op de ronde schijf. Breng het tolletje met duim en wijsvinger boven het speelbord aan het draaien. Wacht tot het tolletje stil ligt. Voor iedere knikker die in een kuiltje van het speelbord ligt 5 punten tellen.

15 Spel F: Muntgooien 5 metalen schijven. Gooi de munten één voor één in de ronde gaten. Afstand is afhankelijk van de leeftijd van de deelnemer. Alleen de munten die in de gaten liggen tellen mee voor de puntentelling.

16 Spel G: Knikkerbiljart Een biljart keu en een grote knikker. Leg de grote knikker op de punt en stoot deze met de keu in één van de gaten. Er mag 4 keer worden gestoten. Tel de punten op van de geslaagde pogingen.

17 Spel H: Sjoelbak 30 sjoelstenen (in schuifje van sjoelbak) Schuif de stenen één voor één over de baan en probeer zoveel mogelijk de stenen voorbij de poortjes te krijgen. Alle stenen, ook die de poortjes half gepasseerd zijn, tellen mee voor het aantal gescoorde punten.

18 Spel I: Kegelbaan 10 gele kegels 2 houten ballen Losse bak en baan in 2 delen Zet de kegels op de punten. Leg één of beide banen uit, afhankelijk van de deelnemer. Rol de 1e bal over de baan naar de kegels en daarna de 2e bal. Alles in eens om: 100 punten. Met 2 ballen alles om: 50 punten. Anders: 5 punten per omgevallen kegel.

19 Spel J: Knikkerevenwicht Een grote knikker. Leg de knikker bovenop de stokken en probeer door de stokken uit elkaar te bewegen de knikker te laten rollen in één van de ronde gaatjes. Men mag het 3 keer proberen. Tel punten op van de geslaagde pogingen.

20 Spel K: Busgooien 6 blikken. 3 stofen ballen. Gooi met de ballen de blikken om. De afstand is afhankelijk van de deelnemer. Per omgegooid blik 10 punten tellen.

21 Spel 1: Rolsjoelbak 5 grote houten schijven. Rol de schijven één voor één door de poortjes. Zo nodig nog eenmaal herhalen. De punten optellen van alle schijven die de poortjes helemaal of gedeeltelijk zijn gepasseerd.

22 Spel 2: Pitzakken gooien 3 pitzakjes Gooi de pitzakjes één voor één op een van de vakken. De afstand is afhankelijk van de leeftijd van de deelnemer. Alle pitzakjes die voor het grootste gedeelte in één van de vakjes liggen tellen mee voor de puntentelling.

23 Spel 3: Poortjesspel 2 houten cricketsticks. 4 jeu de boules ballen. Afstand afhankelijk van de deelnemer. Sla de ballen één voor één met de hamer door één van de poortjes. Als dat niet lukt ballen met de hand rollen. Tel alle punten bij elkaar van de ballen die één van de poortjes zijn gepasseerd.

24 Spel 4: Fleshengelen 3 houten lessen. 3 hengels met touwtje en ring. 1 grondplaat. Proberen om de ring om de hals van de les te krijgen. Binnen één minuut één of meer lessen met de hengel omhoog trekken. Zo nodig herhalen. Afhankelijk van de leeftijd het spel aanpassen. Indien het spel door 3 spelers tegelijk wordt gespeeld dan de snelste: 75 punten, 50 punten en 25 punten. Anders per les 25 punten.

25 Spel 5: Balrolspel 4 jeu de boules ballen. Rol de ballen één voor één vanaf de driehoek over de baan in één van de gaten. De punten van alle ballen die in een gat rollen optellen.

26 Spel 6: Biljartspel Een keu. Een biljartbal. Leg de bal op de stip en stoot met de keu via de band(en) in één van de gekleurde rondjes. Men mag vier keer proberen. Voor iedere bal die op een gekleurd rondje is blijven liggen 10 punten tellen.

27 Spel 7: Schijfbiljart 1 keu. 5 damschijven. De schijven op de onderste gekleurde band leggen en ze één voor één met de keu proberen in de banen van de regenboog te stoten. De punten optellen van de schijven die in de regenboog liggen.

28 Spel 8: Mini-ringwerpspel 5 ringen Werp de ringen één voor één om de paaltjes. Afstand zelf bepalen. Afhankelijk van de leeftijd van de deelnemer. Allemaal gemist: nogmaals opnieuw proberen. Tel de punten van de paaltjes bij elkaar waar een ring omheen zit.

29 Spel 9: Doelgooien 4 stofen ballen. Gooi met de ballen één voor één de koppen om. De afstand is afhankelijk van de leeftijd van de deelnemer. Voor alle omgegooide koppen 20 punten tellen.

30 Spel 10: Knikkerbaan 1 grote knikker. 6 gekleurde stokjes met knop. Stop de knikker boven in het gat en begin van onder naar boven de stokjes in de gaatjes van de banen te plaatsen totdat de knikker wordt gestopt door een stokje. Alle punten optellen tot en met de plaats waar de knikker is tegengehouden.

31 Spel 11: Spiegelschrift Potlood of stift en papier. Leg het papier onder op het plankje en schrijf, terwijl men in de spiegel kijkt, de naam of iets anders op of maak een tekening. Men kan ook een opdracht geven. Goed uitgevoerd: 50 punten. Per fout 5 punten er vanaf halen.

32 Extra Spelen Alle extra spelen staan op de volgende pagina s afgebeeld. Spel Spel Spel Spel Spel Knikkersjoelbak Lachende clown Dobbelspel Schildpadspel Kikkerspel Spel Spel Spel Spel Papagaaispel Kat en muisspel Slangenspel Korfbalspel

33 Spel 12: Knikkersjoelbak 20 glazen knikkers Rol de knikkers één voor één naar de poortjes. Probeer er zoveel mogelijk door de poortjes te krijgen. Tel de punten bij elkaar van de knikkers in de vakken achter de poortjes. Tip Bij kleine kinderen kunt u beter damschijven gebruiken.

34 Spel 13: Lachende clown 3 pitzakjes. Één voor één de pitzakjes proberen te gooien in de mond of de ogen van de clown. Dit kan nog eenmaal worden herhaald. Door de mond 5 punten. Door de ogen 10 punten.

35 Spel 14: Dobbelspel 2 dobbelstenen. Rol de 2 dobbelstenen en tel de gegooide ogen op. Kies 2 blokjes uit die samen gelijk zijn aan het totaal aantal gegooide ogen en draai deze om. Herhaal dit nog een keer. Als het 2x lukt dan verder gaan met een tot je geen blokjes meer kunt omdraaien. Bepaal zelf om nog met 1 of 2 dobbelstenen verder te gaan. Het totaal van de omgedraaide blokjes optellen.

36 Spel 15: Schildpadspel 2 steunen. 1 balletje. 1 tafeltje (zelf regelen) Trek aan de handvaten de schildpad met balletje erin omhoog. Probeer langs de gaten te manoeuvreren en zo hoog mogelijk te komen. Aantal behaalde punten x 10.

37 Spel 16: Kikkerspel 9 schijven Werp de schijven één voor één in de bek van de kikker. Geen resultaat, dan nogmaals gooien. Afstand zelf bepalen. Afhankelijk van de leeftijd van de deelnemer. Alleen de schijven die door de bek van de kikvors zijn gegaan tellen voor 10 punten.

38 Spel 17: Papagaaispel 3 jeu de boules ballen. Rol de ballen één voor één in de gaten. Bij geen resultaat, nogmaals herhalen. Afstand zelf bepalen, afhankelijk van de leeftijd van de deelnemer. De punten optellen van de ballen die in de gaten liggen.

39 Spel 18: Kat en muis spel 3 glazen knikkers. Rol de knikkers één voor één in de gaatjes.. Bij geen resultaat, nogmaals herhalen. Afstand zelf bepalen, afhankelijk van de leeftijd van de deelnemer. De punten optellen van de knikkers die in de gaten liggen.

40 Spel 19: Slangenspel 3 jeu de boules ballen. Rol de ballen één voor één door de poortjes. Bij geen resultaat, nogmaals herhalen. De ballen hoeven niet allemaal vanaf één plaats te worden gerold. Afstand zelf bepalen, afhankelijk van de leeftijd van de deelnemer. De punten optellen van de poortjes waar een bal is doorgegaan.

41 Spel 20: Korfbalspel 1 stofen bal. Probeer de bal via de bovenring in het korfje te gooien. Men mag ook kiezen voor alleen het korfje. Eerste keer 3 pogingen. Bij geen resultaat nogmaals herhalen. Afstand zelf bepalen, afhankelijk van de leeftijd van de deelnemer. De punten optellen van de geslaagde pogingen.

42 Wij wensen u

43

44

Overzicht en foto s oud Hollands spelen

Overzicht en foto s oud Hollands spelen Overzicht en foto s oud Hollands spelen *Laag tarief: voor organisaties en particulieren uit Weert Hoog tarief: voor overige en bedrijven BINGOMOLEN 1 Bingomolen 1 Ballenbord 75 Ballen Bingoloten Spelregels:

Nadere informatie

Oud Hollandse spellen

Oud Hollandse spellen 1 Ballenspel 7,50 3 ballen. Ga twee meter voor de bak staan. Probeer met drie ballen zo veel mogelijk punten te gooien. Tel de punten bij elkaar op. 2 Bibberspiraal 10,00 De speeltijd bedraagt 2 minuten

Nadere informatie

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen Binnenspelen MANNETJES SPEL Materiaal: stok met daaraan een bal aan touw, deze moet aan het spel bevestigd worden. De speler moet de kegels omgooien met de bal aan het koord. De kegel die omvalt, en blijft

Nadere informatie

Overzicht en foto s oud Hollands spelen 2014

Overzicht en foto s oud Hollands spelen 2014 Overzicht en foto s oud Hollands spelen 2014 *Laag tarief: voor organisaties en particulieren uit Weert Hoog tarief: voor overige en bedrijven BINGOMOLEN 1 Bingomolen 1 Ballenbord 75 Ballen Bingoloten

Nadere informatie

Beschrijving van de spelletjes

Beschrijving van de spelletjes Beschrijving van de spelletjes 1. Tollebak Tollebak: (tol, touwtje, pionnetjes in doosje) Plaats de gekleurde pionnen op de gekleurde stippen. Windt het touwtje strak om het tolletje en plaats de tol voor

Nadere informatie

Volkspelen. Korte inhoud:

Volkspelen. Korte inhoud: Volkspelen Korte inhoud: 1) Breinbreker Toren Bouwen (Tower of Handy) 2) Ringwerpen 3) Bakschieten (Mijole) 4) Voetbalspel groot (Weykick octogonaal) 5) Voetbalspel klein (Weykick rechthoekig) 6) Kaasbolrollen

Nadere informatie

Hamertjesspel. Puntentelling: Tel het overgebleven aantal punten op. De spelers met het meeste aantal punten is de winnaar.

Hamertjesspel. Puntentelling: Tel het overgebleven aantal punten op. De spelers met het meeste aantal punten is de winnaar. Hamertjesspel 1. Dit spel speel je met 4 personen, twee tegen twee. 2. Je legt de kogel in het midden dan druk je op de knop en de kogel begint te rollen 3. Je moet met de hamertjes proberen de kogel tegen

Nadere informatie

Volksspelen uitleendienst

Volksspelen uitleendienst 1. Breinbreker Toren Bouwen (Tower of Handy) Plaat met drie houten staven 7 houten schijven van klein naar groot Bouw de toren op de middelste staaf. Verplaats heel de toren naar een andere staaf, maar

Nadere informatie

Volksspelenkar Handleiding

Volksspelenkar Handleiding Volksspelenkar Handleiding Hoe kan ik de Volksspelenkar ontlenen? Voor de reservatie van het materiaal kan je terecht bij de dienst onthaal & info. De kostprijs van het gehuurde materiaal wordt verrekend

Nadere informatie

Volksspelen. 10 schuin afgeronde houten bollen 1 metalen paaltje

Volksspelen. 10 schuin afgeronde houten bollen 1 metalen paaltje Volksspelen KRULBOL Man tegen man of in twee ploegen worden de afgeschuinde bollen zo kort mogelijk bij het paaltje gebold. Elke bol dichter bij de staak dan een bol van de tegenpartij levert een punt

Nadere informatie

Spelverhuurcatalogus. Bent u geïnteresseerd in een of meerdere spellen? Mail dan naar spelverhuur@stokperdje.nl. Pagina 1

Spelverhuurcatalogus. Bent u geïnteresseerd in een of meerdere spellen? Mail dan naar spelverhuur@stokperdje.nl. Pagina 1 catalogus 't Stokperdje organiseerd al ruim 40 jaar de Zundertse Koninginnedag. Een terugkerend onderdeel van deze dag is de spelenkermis. Op deze kermis kunnen alle kinderen van Zundert de 35 spelletjes

Nadere informatie

Heeft u tips of suggesties! Laat het ons weten.

Heeft u tips of suggesties! Laat het ons weten. Te huur/ Te leen Dit wordt onze verhuur/leen catalogus. Hij is nog lang niet compleet, maar wordt z.s.m. aangevuld met onze hele voorraad. Uiteraard zal er regelmatig een update plaatsvinden. Ook een prijslijst,

Nadere informatie

SPORTDIENST WAREGEM MEERSSTRAAT 5 8790 WAREGEM Tel.: 056 60 07 44 fax: 056 61 29 41 E-mail: info@waregemsport.be

SPORTDIENST WAREGEM MEERSSTRAAT 5 8790 WAREGEM Tel.: 056 60 07 44 fax: 056 61 29 41 E-mail: info@waregemsport.be SPORTDIENST WAREGEM MEERSSTRAAT 5 8790 WAREGEM Tel.: 056 60 07 44 fax: 056 61 29 41 E-mail: info@waregemsport.be Organiseer je een wijkfeest, een schoolsportdag, een familiereünie of zomaar een instuif,

Nadere informatie

Zwijsen. jaargroep 4. naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs. rekentrainer. jij. Bezoek alle leuke dingen. Teken de weg.

Zwijsen. jaargroep 4. naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs. rekentrainer. jij. Bezoek alle leuke dingen. Teken de weg. Zwijsen jaargroep naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs! jij rekentrainer Bezoek alle leuke dingen. Teken de weg. Groep blad 1 Hoe komt de hond bij het bot? Teken. Kleur de tegels. Kleur

Nadere informatie

Wij maken de spelen op ambachtelijke wijze, per stuk of in kleine reeksen van 3 à 5 stukken.

Wij maken de spelen op ambachtelijke wijze, per stuk of in kleine reeksen van 3 à 5 stukken. Leuven (kessel-lo), 2015, Beste, Wij maken de spelen op ambachtelijke wijze, per stuk of in kleine reeksen van 3 à 5 stukken. Wij besteden veel aandacht bij het maken en afwerken van de spelen: scherpen

Nadere informatie

Verhuur Volksspelen De Ware Vrienden

Verhuur Volksspelen De Ware Vrienden Verhuur Volksspelen De Ware Vrienden De volksspelen die op de Vlaamse kermis worden gebruikt zijn ook te huur voor andere activiteiten. Prijs: 10 euro per spel, 100 euro waarborg Alle spelletjes moeten

Nadere informatie

TAFELKEGELSPEL. (1 tafel of 2 schragen) KEGELEN TONSPEL. (vaste ondergrond)

TAFELKEGELSPEL. (1 tafel of 2 schragen) KEGELEN TONSPEL. (vaste ondergrond) EGGESCHIETEN Vanop drie meter of meer gooit men de schijven of stuivers naar de "egge", waarbij men zoveel mogelijk punten tracht te scoren. Een variante is het meetschieten, hierbij wordt naar een meet

Nadere informatie

SPORTDIENST WAREGEM MEERSSTRAAT WAREGEM Tel.: fax:

SPORTDIENST WAREGEM MEERSSTRAAT WAREGEM Tel.: fax: SPORTDIENST WAREGEM MEERSSTRAAT 5 8790 WAREGEM Tel.: 056 60 07 44 fax: 056 61 29 41 E-mail: info@waregemsport.be Organiseer je een wijkfeest, een schoolsportdag, een familiereünie of zomaar een instuif,

Nadere informatie

VOLKSSPORTEN IN HET SPORTIMONIUM

VOLKSSPORTEN IN HET SPORTIMONIUM VOLKSSPORTEN IN HET SPORTIMONIUM Sportimonium In het Sportimonium is een sportlabo. In het sportlabo kan ik oude volkssporten spelen. Er zijn 14 volkssporten die ik kan uitproberen. Als ik klaar ben met

Nadere informatie

Ren4Sport Sportburo Sportaanbod voor jong, oud en alles daartussen!

Ren4Sport Sportburo Sportaanbod voor jong, oud en alles daartussen! Ren4Sport Sportburo Sportaanbod voor jong, oud en alles daartussen! Ren4Sport Sportburo Ren4Sport heeft 11 verschillende Oud Hollandse Spellen, het is mogelijk om deze spellen per stuk te huren. De kosten

Nadere informatie

ROL, SCHUIF EN BEDEK. MEER DOBBELSTEENWERKBLADEN? Kijk op heutinkvoorthuis.nl AANTAL SPELERS: 2-4

ROL, SCHUIF EN BEDEK. MEER DOBBELSTEENWERKBLADEN? Kijk op heutinkvoorthuis.nl AANTAL SPELERS: 2-4 ROL, SCHUIF EN BEDEK AANTAL SPELERS: - JE HEBT NODIG: dobbelstenen in verschillende kleuren, fiches of iets om de plaatjes mee af te dekken. Eventueel een kookwekker. SPELREGELS: Rol om de beurt met de

Nadere informatie

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen)

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) IK BOX spelregels Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) Spelmateriaal 1 spelbord (binnenkant van de IK BOX) met aan de zijkanten de grote ZaaiGoedkaarten. 4 pionnen (Tess, Mo, Max en Kate). 4 bakjes.

Nadere informatie

Leuven (kessel-lo), 2017, Wij maken de spelen op ambachtelijke wijze, per stuk of in kleine reeksen van 3 à 5 stukken.

Leuven (kessel-lo), 2017, Wij maken de spelen op ambachtelijke wijze, per stuk of in kleine reeksen van 3 à 5 stukken. Leuven (kessel-lo), 2017, Beste, Wij maken de spelen op ambachtelijke wijze, per stuk of in kleine reeksen van 3 à 5 stukken. Wij besteden veel aandacht bij het maken en afwerken van de spelen: scherpen

Nadere informatie

werkblad Basisopstelling 2 Vak 1 Glijden en klimmen Vak 2 Rollen op verhoogd vlak 1 Vak 3 Doeljagerbal Materiaal

werkblad Basisopstelling 2 Vak 1 Glijden en klimmen Vak 2 Rollen op verhoogd vlak 1 Vak 3 Doeljagerbal Materiaal werkblad Basisopstelling opstelling in 3 vakken klimramen aan de korte kant Vak 1 Glijden en klimmen Vak Rollen op verhoogd vlak 1 Vak 3 Doeljagerbal Materiaal 3 Groot -3 klimramen 6 banken 6 matten 1

Nadere informatie

Oudhollandse jubileum spelletjes

Oudhollandse jubileum spelletjes Oudhollandse jubileum spelletjes De jubileumspelletjes worden gespeeld op maandag 4, dinsdag 5 en donderdag 6 juni 2018 in de ochtend. Er moeten telkens minimaal 12 spelen in bedrijf zijn omdat er twee

Nadere informatie

Koersbal. Algemeen. Het speelmateriaal. De belijningen op de mat. (zie figuur 1.)

Koersbal. Algemeen. Het speelmateriaal. De belijningen op de mat. (zie figuur 1.) Koersbal. Koersbal is enigszins te vergelijken met jeu de boules. De bedoeling van het spel is namelijk, de speelbal zo dicht mogelijk bij een doelballetje te krijgen. Bij jeu de boules gebeurt dat door

Nadere informatie

Handleiding Kallidrom spel

Handleiding Kallidrom spel Handleiding Kallidrom spel Montage Onderdelen: 1 bodem (A) 1 voorzijde (B) 2 zijdelen (C) 14 elastieken bandjes 2 hoeken 4 schroeven 1 groot elastiek Steek de uitsteeksels van de bodem in de uitsparingen

Nadere informatie

DETAIL VERHUUR. Bal aan de voet. Bal werpen

DETAIL VERHUUR. Bal aan de voet. Bal werpen 4 op een rij Mega Vier op een rij: het klassieke strategie en intelligentiespel voor twee spelers. Ideaal om in de tuin, binnen of op school te spelen. De paarse en groene schijven worden per kleur bewaard

Nadere informatie

CIRCUSKOFFER. jongleerballen. Hacky Sacky foo+bag. Jongleerdoekjes. Jongleerringen - Rood Jongleerringen - Geel Jongleemngen - Groen.

CIRCUSKOFFER. jongleerballen. Hacky Sacky foo+bag. Jongleerdoekjes. Jongleerringen - Rood Jongleerringen - Geel Jongleemngen - Groen. CIRCUSKOFFER Diabolo met stokken: 2 oranje 1 rood 1 geel 1 paars 28 jongleerballen Hacky Sacky foo+bag ^y^^, 15 Jongleerdoekjes 3 2 2 Jongleerringen - Rood Jongleerringen - Geel Jongleemngen - Groen /

Nadere informatie

Volksspelen: (zelf af te halen) Ballo Smitto omschrijving beschikbaar dagprijs weekend week waarborg

Volksspelen: (zelf af te halen) Ballo Smitto omschrijving beschikbaar dagprijs weekend week waarborg Volksspelen: (zelf af te halen) Ballo Smitto omschrijving beschikbaar dagprijs weekend week waarborg Vanop een afstand tracht je de balletjes door de openingen 2 2 5 7 25 van het bord te werpen. Je scoort

Nadere informatie

TAFELTASJE. Tafeltasje is een rugzak met daarin allemaal leuke spelletjes om de maal- en deeltafels in te oefenen. juf Tessa

TAFELTASJE. Tafeltasje is een rugzak met daarin allemaal leuke spelletjes om de maal- en deeltafels in te oefenen. juf Tessa TAFELTASJE Tafeltasje is een rugzak met daarin allemaal leuke spelletjes om de maal- en deeltafels in te oefenen. juf Tessa 0 INHOUD MAALTAFELBOEKJE... 2 SNELLE JELLE... 12 VIER OP EEN RIJ... 14 KRUISWOORDPUZZEL...

Nadere informatie

LES 31. GROEP: 3 t/m 8 Klimmen, Hardlopen, Mikken. DOELSTELLINGEN:

LES 31. GROEP: 3 t/m 8 Klimmen, Hardlopen, Mikken. DOELSTELLINGEN: LES 31. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 Blokjesestafette: - De leerling start op tijd en rent zo snel mogelijk naar de overkant om een blokje te halen. Midgetgolf - De leerling kan de bal rollend

Nadere informatie

Uitgeverij Schoolsupport www.schoolsupport.nl

Uitgeverij Schoolsupport www.schoolsupport.nl Sorteren kun je leren Leerinhoud: rubriceren, klanken onderscheiden. Materiaal: allerlei voorwerpen en bordjes. Locatie: klaslokaal (eventueel speelplaats). Groepsindeling: individueel. Tijdsduur: 10 minuten.

Nadere informatie

Sinterklaas knutselen

Sinterklaas knutselen Sinterklaas knutselen Stoomboot Materiaal: een melkpak, gekleurd karton en papier, evt. watten, keukenrol en verf. Leg het melkpak op z'n kant en pak twee stroken en niet die aan beide kanten aan elkaar.

Nadere informatie

Bal in de hoepel gooien

Bal in de hoepel gooien Bal in de hoepel gooien Ga achter de lijn staan met een bal in je handen. Gooi de bal in de eerste hoepel vervolgens in de tweede dan de derde enz, enz. De bal mag de rand van de hoepel niet raken. Je

Nadere informatie

Nieuwsbrief Koningsdag 2017

Nieuwsbrief Koningsdag 2017 Nieuwsbrief Koningsdag 2017 De Paasdagen zijn inmiddels geweest. We hopen dat iedereen fijne dagen heeft gehad. Over een week is het alweer Koningsdag. Dit laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan.

Nadere informatie

Docentenhandleiding Wiskonopoly

Docentenhandleiding Wiskonopoly Docentenhandleiding Wiskonopoly Benodigdheden buiten speelbord en bijgevoegde kaarten per spel. 2 dobbelstenen 4 speelstukken (lopers) strijkkralen kompasroos Uitrekenpapier Per spel een soort geldbiljetten

Nadere informatie

Basisplaat. Bouw de basisplaat voor je elektrospel. Dit is de onderste plaat waarop alles zal gemonteerd worden.

Basisplaat. Bouw de basisplaat voor je elektrospel. Dit is de onderste plaat waarop alles zal gemonteerd worden. Basisplaat Het is me Wat t / Kwist t Bouw de basisplaat voor je elektrospel. Dit is de onderste plaat waarop alles zal gemonteerd worden. 1. Neem een stevig stuk karton in A4-formaat. 2. Vouw een A4-papier

Nadere informatie

Ren4Sport Sportburo Sportaanbod voor jong, oud en alles daartussen!

Ren4Sport Sportburo Sportaanbod voor jong, oud en alles daartussen! Ren4Sport Sportburo Sportaanbod voor jong, oud en alles daartussen! Ren4Sport Sportburo Wij als sportburo streven naar sportaanbod voor jong, oud en alles wat daartussen zit. Bij Ren4Sport bent u dus altijd

Nadere informatie

Handleiding bij de constructie van de Hydraulische machines uitgereikt ter gelegenheid van techniek toernooi 2009

Handleiding bij de constructie van de Hydraulische machines uitgereikt ter gelegenheid van techniek toernooi 2009 Handleiding bij de constructie van de Hydraulische machines uitgereikt ter gelegenheid van techniek toernooi 2009 Vertaling en bewerking Ad van den Brand, Veghel Weet je wat hydraulisch betekent? Dat betekent

Nadere informatie

Groep 3 & 4 Knikkerbaan. Bouw een achtbaan waarin jullie knikkers precies één minuut onderweg zijn.

Groep 3 & 4 Knikkerbaan. Bouw een achtbaan waarin jullie knikkers precies één minuut onderweg zijn. Groep 3 & 4 Knikkerbaan Bouw een achtbaan waarin jullie knikkers precies één minuut onderweg zijn. Knikkerbaan Groep 3 en 4 Team van 2, 3 of 4 kinderen LESBRIEF VOOR LEERKRACHT 1 Opdracht Maak een baan

Nadere informatie

Stoere stokoude spelers

Stoere stokoude spelers Kinderfeestje - Stoere stokoude spelers (1/6) Stoere stokoude spelers Korte omschrijving Het kinderfeestje sluit aan bij de aflevering De stokoude boom. Activiteiten > Eierkoeken versieren Buiten of binnen

Nadere informatie

SPEL 1. Kangoeroe buidel-dief. Doel: Uitleg: Te moeilijk? Te makkelijk?

SPEL 1. Kangoeroe buidel-dief. Doel: Uitleg: Te moeilijk? Te makkelijk? SPEL 1 Kangoeroe buidel-dief Alle kangoeroe s (kinderen) hebben wat lekkers in hun buidel, op 1 kangoeroe na. Die kangoeroe probeert het lekkers van de andere kangoeroe s af te pakken totdat die alles

Nadere informatie

Vingertwister. Spelvariant met drie vingers

Vingertwister. Spelvariant met drie vingers Vingertwister Spelvariant met drie vingers Materiaal Speelbord Twaalf - en opdrachtkaartjes Twaalf fiches (u kunt hiervoor ook pasta, bonen of blokjes gebruiken ) Video Vingertwister met drie vingers-

Nadere informatie

IEDEREEN. Probeer zo goed mogelijk je evenwicht te bewaren.

IEDEREEN. Probeer zo goed mogelijk je evenwicht te bewaren. SPEELPLAATS regels Evenwichtsspelen Probeer zo goed mogelijk je evenwicht te bewaren. 1. Gebruik de borden enkel waarvoor ze dienen. 2. Wacht je beurt af en laat iedereen een keer. 3. Leg de evenwichtsborden

Nadere informatie

KOGELSTOTEN Bij het kogelstoten is het de bedoeling dat een kogel zo ver mogelijk wordt weggestoten. De kogel wordt vanuit de nek weggestoten. De uitgangshouding is met het gezicht naar de stootrichting.

Nadere informatie

LES 2 GROEP: 3 t/m 8 ATLETIEK DOELSTELLINGEN:

LES 2 GROEP: 3 t/m 8 ATLETIEK DOELSTELLINGEN: LES 2 GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4: Hardlopen: - De leerling is snel weg vanuit een zelfgekozen startpositie. Kogelstoten: - De leerling stoot de bal met twee handen vanaf de borst. Vortexen:

Nadere informatie

Binnenspelen. Oud Vermaeck, Uw partner in oud Hollandsche Sporten en Spelen

Binnenspelen. Oud Vermaeck, Uw partner in oud Hollandsche Sporten en Spelen Binnenspelen Renbaan DE MALIBAAN: Een baan met in te nemen hindernissen. Geschikt voor verenigingen, jeugd- en familiebijeenkomsten. 5 renners bijgestaan door teamgenoten spelen uitgelaten onderleiding

Nadere informatie

Inspiratie voor gezonde en feestelijke traktaties

Inspiratie voor gezonde en feestelijke traktaties Inspiratie voor gezonde en feestelijke traktaties Groentefrietjes Vrolijke bekertjes Rode paprika s Komkommers Waspenen 1. Schrijf de naam en leeftijd van de jarige op de bekertjes. 2. Was de paprika

Nadere informatie

(nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch)

(nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch) (nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch) Het werkt op zich net als een gewoon potje basketbal, alleen zijn jullie nu net zo lang als echte basketballers. Papa en mama nemen de kinderen

Nadere informatie

Draaiboek en verloop sportdag vrijdag 29 april 2016

Draaiboek en verloop sportdag vrijdag 29 april 2016 Draaiboek en verloop sportdag vrijdag 29 april 2016 Sportdag voor onze peuters. zonder uw hulp niet te realiseren. este Hulpouder(s) Op de eerste plaats onze hartelijke dank voor uw medewerking. Om alles

Nadere informatie

lesbrieven water verzamelen avonturenpakket de uitvinders en de verdronken rivier leerlingen werkblad Lesbrief 1:

lesbrieven water verzamelen avonturenpakket de uitvinders en de verdronken rivier leerlingen werkblad Lesbrief 1: lesbrieven leerlingen werkblad Lesbrief 1: water verzamelen Verhaal: De Uitvinders en De Verdronken Rivier Opdracht 1: Opdracht 2: Opdracht 3: Opdracht 4: Brainstorm over water Bouw een water-takel-kraan

Nadere informatie

Rekentijger - Groep 4 Tips bij werkboekje A

Rekentijger - Groep 4 Tips bij werkboekje A Rekentijger - Groep 4 Tips bij werkboekje A Maak de getallen Werkblad 1 Werk van links naar rechts. Gebruik de uitkomst van elke som opnieuw. Kleursudoku Werkblad 2 Begin met de rij of kolom met de meeste

Nadere informatie

ACTIVITEITEN GROEP 3 en 4

ACTIVITEITEN GROEP 3 en 4 ACTIVITEITEN GROEP 3 en 4 Wat zegt die grafiek? De indeling van de ochtend is als volgt: Schoolbrede start (15 minuten) Zie hoofdstuk Schoolbrede start. Deel 1 Tellen in een plaatje (20 minuten) De kinderen

Nadere informatie

TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden.

TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden. TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden. 5. Onderweg naar een feestje doe je nog even snel een boodschap.

Nadere informatie

Bestellen en betalen. Stroes in beweging

Bestellen en betalen. Stroes in beweging In deze catalogus vind je een aantal spelletjes die je bij ons kan bestellen. De materialen stimuleren met name de ontwikkeling van de kleine motoriek, de oog- handcoördinatie, behendigheid en het ruimtelijke

Nadere informatie

AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS

AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS LESBRIEVEN LEERLINGENBESTAND LESBRIEF 1: WATER VERZAMELEN Verhaal: De Uitvinders en De Verdronken Rivier Opdracht 1: Opdracht 2: Opdracht 3: Opdracht 4: Brainstorm over water Bouw een water-takel-kraan

Nadere informatie

1.Inleiding De beheerder van een productiebos wil voordat de bomen gekapt worden

1.Inleiding De beheerder van een productiebos wil voordat de bomen gekapt worden BO 6 Tijdsinvestering: Bomen meten Tijdstip: lente, zomer of herfst 1.Inleiding De beheerder van een productiebos wil voordat de bomen gekapt worden Nodig: Materiaal hoogtemeter Meetlint werkbladen potloden

Nadere informatie

De bliksem. Doel. In deze hoek leer je hoe de bliksem ontstaat. Materiaal. Opdracht. Stap 2: Zet het vergiet boven op het glas.

De bliksem. Doel. In deze hoek leer je hoe de bliksem ontstaat. Materiaal. Opdracht. Stap 2: Zet het vergiet boven op het glas. De bliksem Doel In deze hoek leer je hoe de bliksem ontstaat. Een vergiet Een ballon Een droog glas Een wollen trui Materiaal Opdracht Stap 1: Ga met je begeleider en met de rest van je groep naar buiten.

Nadere informatie

Bestellen en betalen. Stroes in beweging

Bestellen en betalen. Stroes in beweging In deze catalogus vind je een aantal spelletjes die je bij ons kan bestellen. De materialen stimuleren met name de ontwikkeling van de kleine motoriek, de oog- handcoördinatie, behendigheid en het ruimtelijke

Nadere informatie

SPELREGELS. spelen en leren, kijk eens wat ik al kan!

SPELREGELS. spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! spelregels SPELREGELS spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! HOERA, IK BEN 5! inhoud: - 24 grote letterkwartet-kaarten - alfabetpuzzel met 24 stukken - verjaardagsspel-speelbord - 4 Bobo-poppen - grote

Nadere informatie

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool Wij samen méér dan gewoon! Kleuterschool In dit boekje staan enkele afspraken zodat Wij samen méér dan gewoon zijn! Als we in een groep prettig willen samenleven, is het nodig dat we enkele Ze staan in

Nadere informatie

LES 37. GROEP: 3 t/m 8 Klimmen, springen, mikken. DOELSTELLINGEN:

LES 37. GROEP: 3 t/m 8 Klimmen, springen, mikken. DOELSTELLINGEN: LES 37. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4: Wandrek klimmen - De leerling klimt vlot in het wandrek naar boven en omlaag. Hurksprong: - De leerling zet af met 2 voeten op de plank en landt op zijn

Nadere informatie

VOLLE DIENBLADEN OVERBRENGEN

VOLLE DIENBLADEN OVERBRENGEN PROEF 1 VOLLE DIENBLADEN OVERBRENGEN Deze proef wordt door 2 teams tegelijk gespeeld. Aan het begin staan twee personen die de bladen vullen met volle bierglazen. Een derde persoon pakt het dienblad aan

Nadere informatie

Kern 2: teen - een - neus - buik - oog. Spellen bij kern 2. In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog

Kern 2: teen - een - neus - buik - oog. Spellen bij kern 2. In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog Kern 2: teen - een - neus - buik - oog In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog De letters i - m - r - v - s aa - p e zijn bekende letters geworden. De letters

Nadere informatie

Overzicht Reuzenspelen

Overzicht Reuzenspelen Overzicht Reuzenspelen Info & reservaties: Jeugddienst Zwevegem Blokkestraat 29 bus 1 8550 Zwevegem 056 76 59 80 Jeugd@zwevegem.be Inhoud Reuze Vier op een rij... 3 Reuze Jenga (vallende toren)... 4 Reuze

Nadere informatie

Stichting Dongense Jeugdraad

Stichting Dongense Jeugdraad Materiaal uitleen Stichting Dongense Jeugdraad Materiaal uitleen V 24-04 Contact E-mail: Locaties: materiaal@dongensejeugdraad.nl Monnendijk Industriestraat 1 Materiaal Uitleen Stichting Dongense Jeugdraad

Nadere informatie

De leerlingen die al vertrouwd zijn met het bouwen van een elektrische stroomkring. die het verschil tussen een geleider en een isolator kennen.

De leerlingen die al vertrouwd zijn met het bouwen van een elektrische stroomkring. die het verschil tussen een geleider en een isolator kennen. Doelgroep De leerlingen die al vertrouwd zijn met het bouwen van een elektrische stroomkring. die het verschil tussen een geleider en een isolator kennen. Lesdoelen De leerlingen kunnen geleiders en isolatoren

Nadere informatie

Ideeën om spelenderwijs thuis de rekenvaardigheid te stimuleren

Ideeën om spelenderwijs thuis de rekenvaardigheid te stimuleren Ideeën om spelenderwijs thuis de rekenvaardigheid te stimuleren voor groep 3-4-5 Opgesteld door Marjolein Berkhout rekencoördinator obs Letterland November 2009 Tel en getalrij spelletjes Van klein naar

Nadere informatie

rekentrainer jaargroep 8 Hoeveel kilometer na 10 minuten? Kleur. Zwijsen naam: na 1 minuut: 0,200 km na 1 minuut: 0,040 km na 1 minuut: 0,008 km

rekentrainer jaargroep 8 Hoeveel kilometer na 10 minuten? Kleur. Zwijsen naam: na 1 minuut: 0,200 km na 1 minuut: 0,040 km na 1 minuut: 0,008 km Zwijsen jaargroep 8 naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs na 1 minuut: 0,200 km 0 10.000 m 0 10 km na 1 minuut: 0,040 km 0 1000 m 0 1 km na 1 minuut: 0,008 km 0 100 m 0 0,1 km rekentrainer

Nadere informatie

Speel-o-theek denkspelletjes voor uw hond:

Speel-o-theek denkspelletjes voor uw hond: Speel-o-theek denkspelletjes voor uw hond: Deze denkspelletjes houden uw hond actief en mentaal fit. U traint het denkvermogen van uw hond. Het maken van lange wandelingen alleen is niet altijd voldoende.

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Inleiding. Kern A B A B A B A B A B A B A B. Groep 7 en 8 Les 1 Klassikale les. Kerndoel

Inleiding. Kern A B A B A B A B A B A B A B. Groep 7 en 8 Les 1 Klassikale les. Kerndoel Les 1 Klassikale les Inleiding Kern zoals werpen vangen en voortbewegen met de bal. De leerlingen kunnen in looppas een bal gooien en vangen. 10 minuten - Kleine bal/stressbal - Bank zoals werpen en vangen.

Nadere informatie

Overzichtskaart Kennismaken met Cool moves Volley

Overzichtskaart Kennismaken met Cool moves Volley Overzichtskaart Kennismaken met Cool moves Volley Lesplan Er wordt gewerkt in drie vakken. De drie vakken kunnen gerealiseerd worden door in de lengte van de zaal een net op te hangen (lengtenet of toversnoer).

Nadere informatie

Schui afel. Luden a vrije Tijd De Mortel Brasschaat luden

Schui afel. Luden a vrije Tijd De Mortel Brasschaat luden Schui afel Met man tegen man probeert men koperen schijven zo dicht mogelijk bij de achterste pin te schuiven d.m.v. een keu. Elke schijf korter bij die staak dan een schijf van de tegenspeler levert één

Nadere informatie

100 opdrachten. voor de speelclub

100 opdrachten. voor de speelclub 100 opdrachten voor de speelclub Legende: opdrachten in 1 groep individuele opdrachten opdrachten tegen elkaar creatieve opdrachten actieve opdrachten opdrachten waarbij je iets zoekt of verzamelt opdrachten

Nadere informatie

Spelletjes voor je mond. Afdeling Logopedie

Spelletjes voor je mond. Afdeling Logopedie Spelletjes voor je mond Afdeling Logopedie Voor de ouders De spelletjes in deze folder zijn voor iedereen leuk, maar ze zijn vooral bedoeld voor kinderen die veel met de mond open zitten, slappe mondspieren

Nadere informatie

De pietenschool. speluitleg

De pietenschool. speluitleg De pietenschool speluitleg Speel de pietenspelletjes, doe de oefeningen en word een echte hulppiet! De Pietenschool is een leuk en gezellig spel voor de Sinterklaastijd. Het spel kan op verschillende manieren

Nadere informatie

Oud Hollandse buitenspelen spelen voor teams of voor in een spelcircuit

Oud Hollandse buitenspelen spelen voor teams of voor in een spelcircuit Oud Hollandse buitenspelen spelen voor teams of voor in een spelcircuit Bal hooghouden Je krijgt 50 seconden de tijd om een voetbal hoog te houden. Het aantal seconden is het aantal punten die je kunt

Nadere informatie

Elektriciteit en stroom, wat is het? Proefjes met stroom en electriciteit

Elektriciteit en stroom, wat is het? Proefjes met stroom en electriciteit Energie 5 en 6 2 Elektriciteit en stroom, wat is het? Proefjes met stroom en electriciteit Doelen Begrippen Materialen De leerlingen: begrijpen hoe elektriciteit en stroom ontstaan, als een brandstof wordt

Nadere informatie

Voorbereiding post 1. De kringloop van het water Groep 6-7-8

Voorbereiding post 1. De kringloop van het water Groep 6-7-8 Voorbereiding post 1 De kringloop van het water Groep 6-7-8 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 1: De kringloop van het water, voor groep 6, 7 en 8. Inhoud: Algemeen

Nadere informatie

K 1 Symmetrische figuren

K 1 Symmetrische figuren K Symmetrische figuren * Spiegel Plaats de spiegel zó, dat je twee gelijke figuren ziet. Plaats de spiegel nu zó op het plaatje, dat je dezelfde figuur precies éénmaal ziet. Lukt dat bij alle plaatjes?

Nadere informatie

Bestellen en betalen. Stroes in beweging

Bestellen en betalen. Stroes in beweging In deze catalogus vind je een aantal spelletjes die je bij ons kan bestellen. De materialen stimuleren met name de ontwikkeling van de kleine motoriek, de oog- handcoördinatie, behendigheid en het ruimtelijke

Nadere informatie

JEU DE BOULES: DE SPELREGELS Vooraf: Waar we in onderstaande tekst speler vermelden, kan uiteraard ook speelster worden gelezen.

JEU DE BOULES: DE SPELREGELS Vooraf: Waar we in onderstaande tekst speler vermelden, kan uiteraard ook speelster worden gelezen. JEU DE BOULES: DE SPELREGELS Vooraf: Waar we in onderstaande tekst speler vermelden, kan uiteraard ook speelster worden gelezen. Het zelfde geldt voor hij/zijn c.q. zij/haar. Nu de twee Jeu de boules banen

Nadere informatie

Windturbine. Bouwplan

Windturbine. Bouwplan Windturbine Bouwplan Bouwplan Om onderstaande windturbine te maken kun je de aanwijzingen volgen die op deze pagina s staan. Deze turbine wordt een Savonius windturbine genoemd. Natuurlijk kan je bij elke

Nadere informatie

De wens van. Zoek een kandidaat die een bijzondere wens heeft. Interview de kandidaat. Geef de antwoorden van dat kind door aan de Spel afdeling.

De wens van. Zoek een kandidaat die een bijzondere wens heeft. Interview de kandidaat. Geef de antwoorden van dat kind door aan de Spel afdeling. De wens van Uitleg voor regie: In De wens van... gaan jullie op zoek naar een kind dat een bijzondere wens heeft. Jullie proberen die wens op een grappige manier in vervulling te laten gaan. Dit heb je

Nadere informatie

Langer blijven!!! Het is NIET toegestaan dat kinderen na de sportdag langer blijven.

Langer blijven!!! Het is NIET toegestaan dat kinderen na de sportdag langer blijven. OPZET GROEPEN 3 en 4 (van 9:00 tot 12:00) Iedere dag starten we met een leuke warming-up op het veld. In de ochtend hebben we gekozen voor een opzet van droge spelen op de ligweide. Na de lunch gaan we

Nadere informatie

Bal in het kuiltje. Aantal aanwezig: 4 Aantal benodigde personen: 1 Vervoer: Auto Prijs: 10,00. Blikvissen

Bal in het kuiltje. Aantal aanwezig: 4 Aantal benodigde personen: 1 Vervoer: Auto Prijs: 10,00. Blikvissen Bal in het kuiltje Blikvissen Boter, Kaas en Eieren Circuit Blikken stapelen Aantal aanwezig: 3 Circuit Veer in Hoed Drie op een rij gooien Koppengooien Muizenvang Spel Ringwerp Kubus Stratenmakers Spel

Nadere informatie

MaVoLyMpIcS 23 februari

MaVoLyMpIcS 23 februari MaVoLyMpIcS 23 februari 1 Schaatsen 6 tweemansbob 2 Curling 7 Sneeuwbaltrefbal 3 Boardercross 8 Teampursuit 4 Skeleton 9 Stoeltrack 5 Eenmansbob 10 Biathlon De Mavolympics Hoi, je bent vandaag deelnemer

Nadere informatie

DE VOLKSSPORTENTUIN IN HET SPORTIMONIUM

DE VOLKSSPORTENTUIN IN HET SPORTIMONIUM DE VOLKSSPORTENTUIN IN HET SPORTIMONIUM In het Sportimonium is een volkssportentuin. In deze volkssportentuin kan ik oude volkssporten spelen. Er zijn 10 volkssporten die ik kan uitproberen. Als ik klaar

Nadere informatie

Twintig keer fijne motoriek in de gymzaal

Twintig keer fijne motoriek in de gymzaal Twintig keer fijne motoriek in de gymzaal Waslijn ophangen Laat de leerling een berg kleren ophangen op de waslijn. Stel de eis dat ze netjes opgehangen worden. Kan hij of zij zonder hulp de wasknijpers

Nadere informatie

groep 3 en 4 spelend ontdekken van de ruimte

groep 3 en 4 spelend ontdekken van de ruimte groep 3 en 4 spelend ontdekken van de ruimte groep 3 en 4 overzicht van de activiteiten De leerlingen van groep 3 en 4 beginnen de Grote Rekendag met de schoolbrede start. Tijdens deze start lopen de leerlingen

Nadere informatie

Werkbeschrijvingen. Vakantiebijbelweek 2011. Dag 1: Kleuters: Deurhanger Middengroep: Dakpan

Werkbeschrijvingen. Vakantiebijbelweek 2011. Dag 1: Kleuters: Deurhanger Middengroep: Dakpan Werkbeschrijvingen Vakantiebijbelweek 2011 Dag 1: Kleuters: Deurhanger Middengroep: Dakpan Dag 2: Kleuters: gezichtspel boterbakje Middengroep: gezichtspel melkfles Dag 3: Kleuters: Zacheus spaarpot Middengroep:

Nadere informatie

Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen

Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen Start om 14 u., einde verwacht rond 18 u. Maximum 8 teams (beperkte plaatsen). Teams van 3 spelers, de spelers wisselen elkaar af per discipline. Elk team beslist

Nadere informatie

Bestellen en betalen. Stroes in beweging

Bestellen en betalen. Stroes in beweging In deze catalogus vind je een aantal spelletjes die je bij ons kan bestellen. De materialen stimuleren met name de ontwikkeling van de kleine motoriek, de oog- handcoördinatie, behendigheid en het ruimtelijke

Nadere informatie

Druk met Kunst! Leskist voor kinderen van groep 6

Druk met Kunst! Leskist voor kinderen van groep 6 Druk met Kunst! Leskist voor kinderen van groep 6 Na het Museum in de Klas en de drukwerkplaats van KUVO weten jullie alles over druktechnieken: Nu is het tijd om zelf aan de slag te gaan! In deze leskist

Nadere informatie

Inleiding. Geschiedenis. De Bowlingbaan

Inleiding. Geschiedenis. De Bowlingbaan Inhoudsopgave: Inleiding Geschiedenis De bowlingbaan Ikzelf Slot Bijlage: folder van bowlingcentrum Tiel Computertekening van pindek van bovenaf gezien Computertekening van de bowlingbaan van bovenaf gezien

Nadere informatie

Lespakket. Ssst de tijger slaapt. Door: Maike Douglas jufmaike.nl. De lessen met een * ervoor zijn alleen geschikt voor kleuters. ã jufmaike.

Lespakket. Ssst de tijger slaapt. Door: Maike Douglas jufmaike.nl. De lessen met een * ervoor zijn alleen geschikt voor kleuters. ã jufmaike. pakket Ssst de tijger slaapt De lessen met een * ervoor zijn alleen geschikt voor kleuters. Door: Maike Douglas jufmaike.nl 1. Dieren uit het boek Sorteren van de dieren die in het boek voorkomen Woordenschat

Nadere informatie

HANDIG VOERSPELLETJES VOOR KONIJNEN EN KNAAGDIEREN

HANDIG VOERSPELLETJES VOOR KONIJNEN EN KNAAGDIEREN HANDIG VOERSPELLETJES VOOR KONIJNEN EN KNAAGDIEREN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER

Nadere informatie

Olympische Spelen 2008

Olympische Spelen 2008 Olympische Spelen 2008 Sportdag voor groep 1 en 2 Naam: Groep: Anne Frankschool Dit jaar zijn de Olympische Spelen. Wij zullen dat ook gaan doen. De kinderen van groep 1 en 2 zullen een kijkje nemen bij

Nadere informatie