VIGEREND. Documentatiesysteem KAM D&R. Validatie Web applicatie CLAUS. Titel: Goedgekeurd:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VIGEREND. Documentatiesysteem KAM D&R. Validatie Web applicatie CLAUS. Titel: Goedgekeurd:"

Transcriptie

1 In werking blz.: 1 van 11 Herzien per - Documenttype Dit document is bestemd voor: Divisies / Afdelingen: Informatie Centrum Diagnostiek (ICD) Divisie directeur Manager Hoofd Alle medewerkers Anders: Opsteller: J. Waas Afdeling / kp: Informatie Centrum Diagnostiek (ICD) / 710 Goedgekeurd: Lieben, L. contactpersoon documentatie Andriessen, J.W. kwaliteitsmanager Smeenk, R.J.T. manager Lange, G.G. de manager kam Bij papieren distributie: Kopiehouder: Locatie: Paraaf:

2 blz.: 2 van 11 Inhoud: 1. Doel en strekking 3 2. Inleiding Definities en afkortingen 3 3. Veiligheid en milieu 3 4. Uitvoering Beschrijving uitvoering Resultaten Conclusie 4 5. Verwijzingen en relevante informatie 4 Bijlagen 4 Bijlage 1: CLAUS versie 4.0 testrapport voor Internet Explorer vanaf versie Informatie Centrum Diagnostiek (ICD) / 710 Kopiehouder:

3 blz.: 3 van Doel en strekking Dit document beschrijft de validatie van de webapplicatie CLAUS. 2. Inleiding Reden voor die verandering van cliënt naar browser waren: 1. de toegenomen problematiek om cliënts geïnstalleerd te krijgen in ziekenhuizen 2. aan onze kant een grote vereenvoudiging van de uitrol naar nieuwe klanten en beheer. De "webapplicatie CLAUS" is een vervanging van de bestaande CLAUS cliënt. Dat betekent dat de enige harde eis was, dat de bestaande functionaliteit die beschikbaar was in de cliënt ook in de browser beschikbaar moest zijn. Additionele eis was dat het geschikt moest zijn voor de Internet Explorer vanaf versie 6, omdat die in 99% van de aangesloten labs wordt gebruikt. Uitgangspunt voor de webomgeving is de huidige website van Sanquin geweest. Er is gebuikt gemaakt (en wordt) van de huidige look (imagelibrary) en functionaliteit (template). De webapplicatie is niet meer dan een nieuwe schil, waarbinnen alle bestaande functionaliteit is ondergebracht en een paar kleine nieuwe zaken aan zijn toegevoegd. Het http-verkeer blijft beperkt tot het Intranet van het ziekenhuis. Daarom is er geen https-verkeer noodzakelijk. Wel moet men inloggen via usernames en passwords, maar dat is standaard Lotus Domino functionaliteit. Het verkeer tussen de domino-servers in de ziekenhuizen en hier blijft op dezelfde manier gaan zoals nu, via een VPN-tunnel en binnen die tunnel encryptie op het niveau van 256K-vesleuteling. In wekelijkse sessies van een dag, zijn via een iteratief proces de functionaliteiten bijgebouwd. Na een dag bouwen volgde weer een testsessie waaruit weer nieuwe punten naar voren kwamen en bestaande issues werden goedgekeurd Definities en afkortingen CLAUS Centraal Laboratorium Aanvraag en Uitslagsysteem PSPG Policies, Standards, Procedures and Guidelines Applicatiebeheer De beheerder van het CLAUSsysteem ICD Informatie Centrum Diagnostiek 3. Veiligheid en milieu Niet van toepassing. 4. Uitvoering 4.1. Beschrijving uitvoering Tijdens de beoordeling van validatie is vooral gelet op de compleetheid van de acceptatietesten Beoordeeld is of de testen zoals vastgelegd in de acceptatieformulieren en de PSPG voldoende zijn om een totaal oordeel over de functionaliteiten van de applicatie te geven en of de conclusies die op basis van deze testrapportage zijn getrokken gerechtvaardigd zijn. Of de validatie en acceptatietesten voldoende zijn om de eis bestaande functionaliteit in de cliënt applicatie moet overgezet worden gehaald is, is beoordeeld op basis van een vergelijking van de uitgevoerde testen met de initiële validatie van de CLAUS applicatie en de daarna uitgerolde wijzigingen. Informatie Centrum Diagnostiek (ICD) / 710 Kopiehouder:

4 blz.: 4 van Resultaten In wekelijkse sessies van een dag, zijn via een iteratief proces de functionaliteiten bijgebouwd. Na een dag bouwen volgde weer een testsessie waaruit weer nieuwe punten naar voren kwamen en bestaande issues werden goedgekeurd. De resultaten van de testsessies zijn weergegeven in bijlage Conclusie Op basis van de in bijlage 1 gegeven testsessies kan de conclusie getrokken worden dat de functionaliteiten die in de cliënt versie van CLAUS aanwezig waren ook in de webapplicatie van CLAUS voldoen. Tevens is getest dat de applicatie op de gevraagde versie van Internet Explorer functioneert. Hiermee is voldaan aan de vooraf gestelde eisen en is de webapplicatie CLAUS terecht in productie genomen. 5. Verwijzingen en relevante informatie Doc. Nr. Doc. Code VP Validatie van CLB-brede software applicaties CLAUS-PSPG CLAUS-Helpdatabase Bijlagen Bijlage 1: CLAUS versie 4.0 testrapport voor Internet Explorer vanaf versie 6.0 Informatie Centrum Diagnostiek (ICD) / 710 Kopiehouder:

5 Bijlage 1: CLAUS versie 4.0 testrapport voor Internet Explorer vanaf versie 6.0 CLAUS versie 4.0 testrapport voor Internet Explorer vanaf versie 6.0 Omschrijving uitgevoerde test, functionaliteit Resultaat Ontwikkeling voor schermresolutie vanaf 1024x768 pixels Cliënt menu geeft nieuwe items Content en Administrator t.b.v. beheer webpagina s en menu-items. Deze moeten verborgen worden voor iedereen behalve de CLAUS-administrators. Display tekst in aanvraag en uitslag voor browser naar grootte 8pt zetten, ook alle andere teksten Opnemen BSN-nummer in uitslag Uitslagtekst Patientnummer ontbreekt Referentienummer Sanquin staat niet ingevuld Button Print aanvraag en Print uitslag maken Buttons Vorige- en Volgende pagina verwijderen Cursor actief maken wanneer zoekscherm wordt geopend Annuleren van een aanvraag in de cliënt wordt verwijderen aanvraag in de browser. Functionaliteit blijft hetzelfde. Na klikken op button komt geen schermmelding met ja/nee. Wordt alleen zacht verwijderd en pas na een ingestelde tijd hard verwijderd door het systeem. Button Herstel verwijdering maken, document moet naar de oorspronkelijke status worden teruggezet. Plaatje met vogel in de aanvraag in juiste kleur zetten Voor de verschillende stadia in het aanvraagformulier Status: zetten (in kleur bordeaurood) Verwijder test zit niet gekoppeld aan de routine die in verschillende velden de waarde op de juiste plaats in de multi-value weghaalt In scherm Kies opdrachtgever de button Sluiten veranderen in een bewaar en sluit button Voeg test toe in aanvraag bij Tabblad Diagnostische testen : button is niet actief bij selecteren van een test. Tevens cursor Button maken voor Aanvragen importeren en Uitslagen importeren en koppelen aan de betreffende routines Aparte zoekfunctionaliteit inbouwen voor browser Conversietabellen werkend maken Rechten gebruikers regelen in groepen, rechten moeten worden gezet bij inloggen via het / 1.0 / blz. 5 van 11 / Afd\Lab.: Informatie Centrum Diagnostiek (ICD) / 710 Kopiehouder:

6 CLAUS versie 4.0 testrapport voor Internet Explorer vanaf versie 6.0 Omschrijving uitgevoerde test, functionaliteit Lettertype bij printen te groot, ook naar 8pt zetten Inbouwen functionaliteit voor zelf wijzigen van wachtwoord en afmelden. Menu-items in niveau 2 (submenu) niet vet en werkt niet goed (bij selecteren vastpinnen ) Bij aanmelden default naar view Aanvragen/overzicht gaan (moet ook default van CLAUS Home worden) Na importeren aanvragen een view-refresh uit laten voeren Error on page bij de volgende situatie: aanvraag met foute testcode inlezen, deze verwijderen en vervolgens Klaar voor verzenden zetten. Uitslagen autoriseren in CLAUS werkend maken Uitslagen niet meer als responsedocument aan aanvraag in de verschillende aanvraagoverzichten. Introductie van buttons om aanvragen en bijbehorende uitslagen naar elkaar toe te openen. Functionaliteit en buttons om commentaar te kunnen leveren verwijderen. Werd niet meer gebruikt. Ruimte tussen kolommen bij Voorstellen en Nieuws verwijderen, functionaliteit van cliënt overzetten Klikken op logo naar Sanquin-website op Intrenet Scherm wijzig wachtwoord aanpassen naar huisstijl Openen nieuws-item zorgt ervoor dat het menu dichtklapt Header bij zoeken in het Archief aangepassen naar voorbeeld CLAUS main Buttons Terug maken op diverse plaatsen in de applictatie zodat niet met de Browserknop hoeft te worden gewerkt Bloeddruppels in menu net als op Internet Archief alle views en teksten aanpassen naar 8pt Uitslagen niet zichtbaar in Archief Functie Heropen voor bewerking werkt niet goed. Doet niet gelijk een bewaar actie. Zwangerschapsduur staat verkeerd in het webformulier van de aanvraag. Log-, Files-database web enabelen Aparte HelpWeb-database voor web maken Voeg test toe 1 bij wijzigen aanvraag: niet gekoppeld aan routine die de velden rsf_ond_materiaal_codes etc. op de juiste plaats in de multi-value toevoegd, cursor focussen in veld wanneer scherm wordt geopend / 1.0 / blz. 6 van 11 / Afd\Lab.: Informatie Centrum Diagnostiek (ICD) / 710 Kopiehouder:

7 CLAUS versie 4.0 testrapport voor Internet Explorer vanaf versie 6.0 Omschrijving uitgevoerde test, functionaliteit Voeg test toe 2 bij update aanvraag vanuit systeem: button maken indien aanvraag al in behandeling is en er een extra test gestuurd wordt waarbij de aanvraag wordt tegengehouden Zoekfunctie ook in OID maken, menu aanpassen. In archief view aanvragen op Instelling hangt uitslag nog onder de aanvraag, ook in de main Conversietabellen wijzigingen opslaan In view conversietabellen knop maken "Nieuwe tabel" en keuze geven uit vier mogelijke tabellen. In tabellen opdrachtgever kunnen kiezen met knop "kies profiel". Weergave na kiezen: Naam Instelling plus afdeling er achter Tabellen Blokkeer Export Bijlage/X999 bevatten alleen een lijst met te kiezen codes Menu: uitbreiden naar 25 items Menu: sub-items mogelijk maken Menu: publiceer error weghalen (universel id...) Menu: verplaatsen van menu-items foutbestendig maken Menu: menu-item Uitslagen/autoriseren profiel afhankelijk zichtbaar maken Menu: menu-items log, bestanden en conversietabellen alleen zichtbaar voor local admin (mogelijkheid inbouwen om op basis van rollen en groepen items wel of niet zichtbaar te maken voor de verschillende soorten gebruikers) Aanvraag opslaan in cliënt: afnametijd verdwijnt in browser. Ontbreken van voornaam bij meerling in aanvraagform. Meerling Ja/nee wordt niet opgeslagen. Knop Nieuwe aanvraag maken om handmatig een aanvraag te kunnen maken. Afdwingen format verschillende datumvelden In conversietabellen opdrachtgever kunnen kiezen, naam van de instelling en het lab zichtbaar maken Tabellen Blokkeer Export Bijlage/X999 aanmaken Veld voor invoegen readers bij publicatiescherm van een menu-item groter maken Knop maken in Uitslagform Opnieuw exporteren, alleen voor local administrator, export direct triggeren Bij zoeken in het archief wordt niets gevonden Button Open uitslag niet in aanvraagform in het Archief Alle scherm(fout)meldingen van client-type omzetten naar browsertype Transitie(pauze)schermen maken bij serveracties die tijd vragen / 1.0 / blz. 7 van 11 / Afd\Lab.: Informatie Centrum Diagnostiek (ICD) / 710 Kopiehouder:

8 CLAUS versie 4.0 testrapport voor Internet Explorer vanaf versie 6.0 Omschrijving uitgevoerde test, functionaliteit Ophalen patientgegevens na invullen patientnummer (bij handmatige nieuwe aanvraag) tabvolgorde aanpassen bij invullen NAW-gegevens patient Veld voor de zwangerschapsduur uitgrijzen indien geslacht = man Voorvoegsel echtgenoot niet zichtbaar in de views Uitslag faxen functionaliteit inbouwen Alleen profielen laten zien bij Kies opdrachtgever van de groep waar je lid van bent Na button Sluiten bij een nieuwe aanvraag een view refresh uitvoeren Invullen patientnummer, cursor komt niet in veld BSN-nummer na ophalen NAW-gegevens Status Verzonden meenemen op aanvraagprint Foutroutine inlezen aanvraag waar iets aan ontbreekt werkt niet Opslaan profielen: groep wordt niet opgeslagen Updates (vervangende aanvragen) worden niet gelogd, toevoegen van een test aan een eerdere aanvraag ook niet. Veld PDF-tekst wordt na verzenden aanvraag via de browser niet gevuld Verfijning meldingen vervangende aanvragen als aanvraag al de status aangekomen, in behandeling, of uitslag definitief heeft. Alleen button Voeg test toe bij Aangekomen en In behandeling. Herstel verwijdering gaat fout (niet de originele status wordt teruggezet) Bij importeren aanvraag automatisch naar overzicht Aanvragen/status gaan Waarde OAD niet ingevuld in veld PDF-tekst na importeren aanvraag via browser Zoeken in CLAUS: openen gevonden item en daarna sluiten geeft een foutmelding Meer ruimte maken tussen de aanvraag/verzend buttons en de onderliggende overzichten Arts en afdeling niet uit lijst te kiezen, automatisch aan laten vullen tijdens het typen Conversie 1 e letter van naam, straat etc. automatisch naar hoofdletter laten converteren Aanvragen verzenden geeft foutmelding als je niet eerst dit item hebt opengeklapt Button Sluiten maken bij geopend nieuws-item maken Menu blijft niet gefocused bij zoeken Veld imported: no aanmaken bij handmatige aanvraag / 1.0 / blz. 8 van 11 / Afd\Lab.: Informatie Centrum Diagnostiek (ICD) / 710 Kopiehouder:

9 CLAUS versie 4.0 testrapport voor Internet Explorer vanaf versie 6.0 Omschrijving uitgevoerde test, functionaliteit Maken van een veld Browser verzonden om onderscheid te kunnen maken of een aanvraag via de cliënt of via de browser verzonden is. Afnametijd ontbreekt in uitslagform Aanvraag item Laatst gewijzigd door staat een maand te ver Bij verzenden aanvraag wordt niet de actuele gebruikersnaam ingevuld bij laatst gewijzigd door. / 1.0 / blz. 9 van 11 / Afd\Lab.: Informatie Centrum Diagnostiek (ICD) / 710 Kopiehouder:

10 blz.: 10 van 11 Formulier wijzigingen t.o.v. de vorige versie behorend versie: 1.0 blz. Omschrijving van de wijziging Niet van toepassing. Informatie Centrum Diagnostiek (ICD) / 710 Kopiehouder:

11 blz.: 11 van 11 LEESLIJST Bovengenoemd document is gelezen door: Naam medewerker Datum Paraaf Algemene Opmerkingen Informatie Centrum Diagnostiek (ICD) / 710 Kopiehouder:

Handleiding applicatiebeheer BNG Bank

Handleiding applicatiebeheer BNG Bank Handleiding applicatiebeheer BNG Bank www.bngbank.nl BNG Bank: (keuze Bankieren-Betalingsverkeer) Downloaden formulieren FAQ s Technische beschrijvingen Contactgegevens BNG Bank Afdeling Klantenservice

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren ONLINEADVISEREN.NL Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren Handleiding onlineadviseren 120815 Blz. 1 van 17 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 3 3 Algemene functionaliteit...

Nadere informatie

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen

Nadere informatie

Handmatige invoer NHR datasets 2018 Pacemaker- en ICD registratie. Definitief / 16 augustus 2018 / versie

Handmatige invoer NHR datasets 2018 Pacemaker- en ICD registratie. Definitief / 16 augustus 2018 / versie Handmatige invoer NHR datasets 2018 Pacemaker- en ICD registratie Definitief / 16 augustus 2018 / versie 2018.0.3 Versie: 2018.0.3 Datum: 16 augustus 2018 Voor informatie neem contact op met: Nederlandse

Nadere informatie

Handleiding. Maart Versie 1.2. Handleiding NCDR Pacemaker & ICD Registratie Maart 2016, versie 1.2.

Handleiding. Maart Versie 1.2. Handleiding NCDR Pacemaker & ICD Registratie Maart 2016, versie 1.2. Handleiding Maart 2016 Versie 1.2. 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Internet Browsers... 4 2. Inloggen... 4 2.1. Inlog in applicatie en Zorg TTP... 4 2.2. Token... 5 3. Home... 6 4. Patiënt... 7 4.1.

Nadere informatie

Change Control TRIX. Opsteller: R.J.T. Smeenk Instelling/Afdeling: Sanquin Diagnostiek, afdeling ICD

Change Control TRIX. Opsteller: R.J.T. Smeenk Instelling/Afdeling: Sanquin Diagnostiek, afdeling ICD Change Control TRIX Versie 1.0 November 2008 Opsteller: R.J.T. Smeenk Instelling/Afdeling: Sanquin Diagnostiek, afdeling ICD Goedgekeurd door: Naam Affiliatie Datum Paraaf M. Beunis St Franciscusgasthuis,

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...4 1.1 Ingelogd blijven...5 1.2 Wachtwoord vergeten...6 2 Applicatie keuzescherm...7 2.1 De beheeromgeving openen...8 3

Nadere informatie

Handleiding. Mei 2015. Versie 1.1. Handleiding NCDR Pacemaker & ICD Registratie - Mei 2015, versie 1.1.

Handleiding. Mei 2015. Versie 1.1. Handleiding NCDR Pacemaker & ICD Registratie - Mei 2015, versie 1.1. Handleiding Mei 2015 Versie 1.1. 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Internet Browsers... 4 2. Inloggen... 4 2.1. Inlog in applicatie en Zorg TTP... 4 2.2. Token... 5 3. Home... 6 4. Patiënt... 7 4.1. Patient

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen 4

Nadere informatie

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Algemeen Deze handleiding beschrijft de werking van OpenEmm gekoppeld aan WordPress. Ondanks het feit dat binnen OpenEmm nieuwsbrieven opgemaakt

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

WordPress in het Kort

WordPress in het Kort WordPress in het Kort Een website maken met Wordpress. In minder dan één uur online! Inclusief installatie van een thema en plugins Alle rechten 2013, Rudy Brinkman, BrinkhostDotCom, http://www.brinkhost.nl

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING

HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING Datum: 13/01/2016 - Versie: 3.0 Auteur: Vlaamse overheid Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Afdeling Welzijn en Samenleving Tel 02 553 33 30 - Mail

Nadere informatie

Quick Reference Contact Manager SE

Quick Reference Contact Manager SE Eddon Software BV Rietveldenweg 82 5222 AS s-hertogenbosch The Netherlands T +31 (0)88-235 66 66 F +31 (0)88-235 66 77 E info@eddon.nl W www.eddon.nl Quick Reference Contact Manager SE Block: Contact Manager

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding importeren Foto bij artikel

Handleiding importeren Foto bij artikel Voorwoord Het Excel bestand Exact Online foto bij artikel maakt het Exact inlees bestand aan in het formaat xml, deze kunt u vervolgens handmatig of via ons extra programma inlezen in Exact Online. Met

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Meer informatie vindt u op de website http://www.fysiomonitor.nl. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met Fysio Prestatie Monitor contact opnemen.

Meer informatie vindt u op de website http://www.fysiomonitor.nl. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met Fysio Prestatie Monitor contact opnemen. Hoofdstuk 1 Fysio Prestatie Monitor instellen en gebruiken De Fysio Prestatie Monitor (FPM) is een online meetinstrument van Qualizorg dat de kwaliteit van fysiotherapeutische zorg in kaart brengt, en

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

MediQuest instellen en gebruiken, automatisch versturen v5. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - automatische verzending

MediQuest instellen en gebruiken, automatisch versturen v5. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - automatische verzending Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken automatische verzending MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de CQIndex

Nadere informatie

Mobi-ID beheerder worden. Stappenplan. Handleiding Mobi-ID voor de beheerder. o o

Mobi-ID beheerder worden. Stappenplan. Handleiding Mobi-ID voor de beheerder. o o Mobi-ID beheerder worden o o o Om beheerder voor het betreffende bedrijf te kunnen worden moet u al via een Mobi-ID aan dat bedrijf gekoppeld zijn. U heeft een beheer activatiecode nodig om beheerder te

Nadere informatie

Handleiding activatie e-kompas (Betaalmodule) met autorisatierechten. Voor nieuwe gebruikers

Handleiding activatie e-kompas (Betaalmodule) met autorisatierechten. Voor nieuwe gebruikers Handleiding activatie e-kompas (Betaalmodule) met autorisatierechten Voor nieuwe gebruikers Indien u gebruik maakt van Remote Desktop of Citrix: het DFM e-sign programma voor Windows moet geïnstalleerd

Nadere informatie

Landelijk Hoofdluis Protocol voor het Primair Onderwijs Quick start Schoolenik.nl voor de School Coördinator Hoofdluis

Landelijk Hoofdluis Protocol voor het Primair Onderwijs Quick start Schoolenik.nl voor de School Coördinator Hoofdluis Landelijk Hoofdluis Protocol voor het Primair Onderwijs Quick start Schoolenik.nl voor de School Coördinator Hoofdluis 1.1 Inleiding Schoolenik.nl is het sociale netwerk van jouw school. In Schoolenik.nl

Nadere informatie

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor Formulieren In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor de Functioneel beheerder. Ter verduidelijking zijn op relevante onderdelen eveneens schermvoorbeelden

Nadere informatie

Inhoud... 1. 1 Aanmelden... 2 1.1 Aanmelden...2 1.2 Abonnement opzeggen...2. 2 Inloggen... 3

Inhoud... 1. 1 Aanmelden... 2 1.1 Aanmelden...2 1.2 Abonnement opzeggen...2. 2 Inloggen... 3 Handleiding 7x24.nl Algemeen In deze handleiding kunt informatie vinden over de algemene werkwijze van de site van 7x24.nl. Aspecten als aanmelden, informatie en de helpdesk komen hier aan de orde. Inhoud

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP)

Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) Gebruikershandleiding depothouder 2.0.docx 29-12-14 1 van 16 Inleiding Het ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) is een internetapplicatie waarmee

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 0 Inhoudsopgave

INHOUDSOPGAVE. 0 Inhoudsopgave Handleiding Copyright Kred it B.V. Eindhoven Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronisch of op welke

Nadere informatie

Release notes:

Release notes: Applicatie: Alle Module: Algemeen (geen specifieke module) 62528 Statuslogs - contactpersoon - medewerker koppelingen Gecorrigeerde functionaliteit Voor de verschillende status logs is de medewerker /

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding Jira

Eindgebruikershandleiding Jira Eindgebruikershandleiding Jira Datum: 19-11-2012 Auteur: ing. N. Jonathans Versie: 2.1 Green Valley heeft als missie software te ontwikkelen waardoor de burger en het bedrijfsleven nog prettiger en makkelijker

Nadere informatie

Wijzigingen Release 1.4 oktober 2010

Wijzigingen Release 1.4 oktober 2010 Wijzigingen Release 1.4 oktober 2010 Inleiding Er is met name geïnvesteerd in meer controle voor beheerders, zodat deze MWIB zelf beter kunnen beheren. De mogelijkheid om acties te verwijderen is toegevoegd,

Nadere informatie

Handleiding NotFound CMS

Handleiding NotFound CMS Handleiding NotFound CMS 1 Inleiding Met het CMS kan je jouw website beheren en wijzigingen aanbrengen. De meeste inhoud van de pagina kan je via het CMS wijzigen Het adres van het CMS is: www.naamvanjouwwebsite.nl/admin

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Gemeente Haarlemmermeer Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Nwsbrf.nl Office @ Igluu Jansdam 2a 3512HB Utrecht 06 447 08 349 info@nwsbrf.nl

Nadere informatie

Handleiding. Inhoudsopgave 25-02-2014

Handleiding. Inhoudsopgave 25-02-2014 Inhoudsopgave Beheerders Dashboard...2 Kalender beheerders...3 Activiteiten beheren...3 Herhalende activiteiten...4 Wijk coördinatoren...5 Kalenders beheren...5 Kalenders exporteren...6 Gebruikers beheren...7

Nadere informatie

Handleiding Formulieren in TYPO3 Versie 1.2, 18 juli 2008

Handleiding Formulieren in TYPO3 Versie 1.2, 18 juli 2008 Handleiding Formulieren in TYPO3 Versie 1.2, 18 juli 2008 1. Formulieren aanmaken en plaatsen... 2 1.1 Formulieren aanmaken... 2 1.2 Formulier plaatsen op een pagina... 8 1.3 Aanmaken formulieren map...

Nadere informatie

Groepspagina s bijhouden door teamleden

Groepspagina s bijhouden door teamleden Groepspagina s bijhouden door teamleden Voordat je gaat beginnen! Installeer Google Chrome op je PC. Vraag voor de installatie op je PC indien nodig informatie bij je ICT coördinator. Gebruik wanneer je

Nadere informatie

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Pagina 1 van 56 Inhoud van deze help 1. Algemeen 1.1 Inhoud van deze box. 1.2 Minimum systeemvereisten 2.

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Handleiding THI. Versie Datum aanpassing Naam 1.0 Maart 2017 S. Klijzing

Handleiding THI. Versie Datum aanpassing Naam 1.0 Maart 2017 S. Klijzing Handleiding THI Versie Datum aanpassing Naam 1.0 Maart 2017 S. Klijzing Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Internet browsers... 4 2. Inloggen... 4 2.1 Username en wachtwoord NCDR en ZorgTTP... 4 2.2 Token...

Nadere informatie

Handleiding HUBA Toeslagen webapplicatie

Handleiding HUBA Toeslagen webapplicatie Handleiding HUBA Toeslagen webapplicatie Datum: Versie: 11042013 7.0 Pagina 1 I Inhoud II Introductie... 3 III Doel document... 3 1 Starten met HUBA Toeslagen webapplicatie... 4 2 Invullen van de toeslagaanvraag...

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Handleiding aanpassen en verzenden adressen en nieuwsbrieven

Handleiding aanpassen en verzenden  adressen en nieuwsbrieven Handleiding aanpassen en verzenden Emailadressen en nieuwsbrieven Auteur: Richard Gankema Datum: 23-12-2012 Versie: 0.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4 3 Mutatie emailadressen bestand...5

Nadere informatie

Inhoud Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Inhoud Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Handleiding Inhoud Inloggen... 3 Homepage... 4 Proces - webapplicatie... 5 Status uitleg... 6 Proces aan / afmelden aansluiting... 7 Nieuwe aansluiting... 8 Status wijzigen... 10 Status log... 11 Bestanden

Nadere informatie

Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office

Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office Utwente, 6-2-2014 i Inhoudsopgave Inhoudsopgave ii 1. Algemene handeling Osiris 6 1 1.1 Menu structuur. 1 1.2 Favorieten indelen 2 1.3

Nadere informatie

HANDLEIDING. coachtool

HANDLEIDING. coachtool HANDLEIDING coachtool INHOUD Inloggen Nieuwe groep aanmaken Groep aanpassen Groepen bekijken Deelnemer bekijken Acties bekijken en op acties reageren Coach berichten maken en reageren Notities maken en

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

VIVA3.0. Prijsopgaaf. VIVA 3.0 Prijsopgaaf

VIVA3.0. Prijsopgaaf. VIVA 3.0 Prijsopgaaf Prijsopgaaf VIVA3.0 VIVA 3.0 Prijsopgaaf CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

Releasenotes en update documentatie. Verslagleggingsrichtlijn Psychologie versie 7

Releasenotes en update documentatie. Verslagleggingsrichtlijn Psychologie versie 7 Releasenotes en update documentatie Verslagleggingsrichtlijn Psychologie versie 7 Inhoudsopgave Releasenotes en update documentatie Hoofdstuk 1 Releasenotes Psychologie verslaglegging versie 7...1 Hoofdstuk

Nadere informatie

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief 8. Nieuwsmanagement Doormiddel van het nieuwsmanagement onderdeel kunt u uw klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws, de nieuwste producten of de beste aanbiedingen. U kunt dit in de webshop

Nadere informatie

Handleiding bij het Content Management Systeem

Handleiding bij het Content Management Systeem Handleiding bij het Content Management Systeem 1. Content Managent System startvenster 2. Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe? 3. Hoe maak ik een hoofdmenu-item aan? 4. Hoe koppel ik tekst aan een hoofdmenu-item?

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Belangrijke Informatie

Belangrijke Informatie Belangrijke Informatie Geachte relatie, Deze Dahua NVR beschikt over de nieuwste generatie firmware. Deze firmware beschikt over vele nieuwe mogelijkheden. Veel van deze nieuwe functionaliteiten worden

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.1

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.1 Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten Met web applicatie Tropaz 2.1 Trombosedienst Helmond Wesselmanlaan 25 5707 HA Helmond Telefoon:0492-595973 Fax: 0492-595059 E-mail: trombosedienst@elkerliek.nl

Nadere informatie

Release notes:

Release notes: Applicatie: Module: Planbord 61570 Verwerken werkbonnen/contracten verwerken van E-Invoices uitgesteld versturen Gecorrigeerde functionaliteit Exact export werkbon / contract factuur implementatie gewijzigd.

Nadere informatie

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today?

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today? mymanualsolarapp - Inleiding De manual versie is speciaal gemaakt voor zonnesysteem eigenaren die hun pc niet de hele dag aan willen laten staan of geen computer gekoppelde inverter systemen hebben. Door

Nadere informatie

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina!

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina! Algemeen Ingelogd als moderator/ pagina beheerder kan je teksten op een pagina plaatsen, bewerken of verwijderen. Ga naar de pagina waar je toegang tot hebt. Onder het logo en boven de foto (header) krijg

Nadere informatie

Handleiding Joomla! 1.5

Handleiding Joomla! 1.5 Handleiding Joomla! 1.5 Versie :0.1 2/20 Inhoud 2. Aanmelden... 4 3. Artikelbeheer... 5 3.1 Nieuw artikel toevoegen... 5 3.2 Bestaand artikel wijzigen/verwijderen... 6 3.2.1 Front end editing... 7 4. Sectie

Nadere informatie

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW HANDLEIDING MIJN DE LEEUW Inhoudsopgave Inloggen... 3 Gebruikersnaam of Wachtwoord vergeten?... 3 Startscherm "Tabblad mijn gegevens":... 4 Tabbladen... 5 Mijn

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo voor aanbieders (Versie 26 augustus 2014) 1 Inhoud Wat is het Resultaatmeetsysteem?... 3 Cliënten stimuleren mee te doen... 4 Over de handleiding... 4 Deel I

Nadere informatie

1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2

1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2 1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2 1.1 Nieuw: Uitbreidingen n.a.v de ARW 2012 2 1.1.1 Beschrijving / doel 2 1.1.2 Instelling(en) 4 1.1.3 RAW inschrijfstaat rapportage 6 1.1.4 RAW inschrijfstaat rapportage

Nadere informatie

Scenario Advies HANDLEIDING WOONPAKKET VOOR DE ADVISEUR

Scenario Advies HANDLEIDING WOONPAKKET VOOR DE ADVISEUR Scenario Advies HANDLEIDING WOONPAKKET VOOR DE ADVISEUR Juli 2016 Hoofdstuk 1, Woonpakket.nl 1 WOONPAKKET.NL Met de introductie van update 2.0.3 van Scenario Advies is ook een nieuwe versie van Woonpakket.nl

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Website RKVVO

Gebruikershandleiding Website RKVVO Gebruikershandleiding Website RKVVO Beheerder Teampagina Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Aanmelden in het CMS... 3 3. Nieuwsberichten onderhouden... 4 4. Gegevens voor wedstrijden bijwerken... 8 4.1. Wedstrijdselectie

Nadere informatie

REMA TIP TOP - UW SPECIALIST IN TPMS Verkorte handleiding webshop WWW.TPMSSPECIALIST.NL

REMA TIP TOP - UW SPECIALIST IN TPMS Verkorte handleiding webshop WWW.TPMSSPECIALIST.NL REMA TIP TOP - UW SPECIALIST IN TPMS Verkorte handleiding webshop WWW.TPMSSPECIALIST.NL INLOGGEN De REMA TIP TOP TPMS webshop kunt u bezoeken via www.tpmsspecialist.nl. Log hier in met uw gebruikersnaam

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur

Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur B e w e e g k u u r L S A Handleiding 5 mei 2011 B e w e e g k u u r L S A 2 1 Inleiding: Deze handleiding geeft informatie over het verkrijgen

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Handleiding. Verlinde Net@Price Website

Handleiding. Verlinde Net@Price Website Handleiding Verlinde Net@Price Website Inhoudsopgave Inleiding 2 Hoofdstuk 1. Maak een nieuwe configuratie 4 Hoofdstuk 2. Bekijk een bestaande configuratie 13 Hoofdstuk 3. Levertijden 13 1 Inleiding De

Nadere informatie

URENREGISTRATIEMODULE

URENREGISTRATIEMODULE URENREGISTRATIEMODULE HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 22-8-2017 Versie 2.1 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over de Urenregistratiemodule... 4 1.2 Doel van

Nadere informatie

Taxis Pitane Transparantie. Censys BV Eindhoven

Taxis Pitane Transparantie. Censys BV Eindhoven Taxis Pitane Transparantie Censys BV Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Transparantie... 3 Taxis Pitane Transparantie in gebruik... 4 Tabblad Instellingen... 4 Tabblad Logboek... 5 Tabblad Licentie...

Nadere informatie

Orbis Software. Portal4U. Release Notes1.5. Dit document bevat de Release Notes van Portal4U V1.5

Orbis Software. Portal4U. Release Notes1.5. Dit document bevat de Release Notes van Portal4U V1.5 Orbis Software ortal4u Release Notes1.5 Dit document bevat de Release Notes van ortal4u V1.5 Inhoudsopgave 1. 0 1. 1 1. 2 1. 3 Belangrijkste nieuwe functionaliteiten Zoekschermen voor formuliervelden toevoegen

Nadere informatie

Opstarten/instellen Sportlink Bond

Opstarten/instellen Sportlink Bond Opstarten/instellen Sportlink Bond Inhoud 1.1 Inloggen... 2 1.2 Instellen voorkeursseizoen en voorkeur waterpolo... 3 1.3 Menustructuur... 4 1.4 Overzichten: Tabellen... 5 1.5 Overzichten: Kolominstellingen

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

Handleiding Study Management voor onderzoeker

Handleiding Study Management voor onderzoeker Handleiding Study Management voor onderzoeker Onderdeel van Research Manager Handleiding Research Manager onderdeel Study Management 21-07-2017 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk: Pagina: 1. Gebruik Study Management

Nadere informatie

Calculatie tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document

Calculatie tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document Calculatie tool Handleiding Auteur Bas Meijerink Datum 01-09-2016 Versie applicatie 01 Versie document 03D00 Inhoudsopgave 1. Een calculatie maken - 3-1.1 Start een nieuwe calculatie... - 3-1.2 Algemene

Nadere informatie

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen 1 Hoofdmenu... 2 2 Nieuwe Aanvraag... 2 1 Kaart... 3 2 Locatie... 4 3 Aanvrager... 5 4 Opdrachtgever... 5 5 Tijdsbepaling... 5 6 Maatregelen...

Nadere informatie

RA Handleiding Reisadviseur INLOGGEN: ONDERHOUD: WEBSITE STRUCTUUR. Menu & Pagina structuur. Pagina s aanmaken. Weblink aanmaken

RA Handleiding Reisadviseur INLOGGEN: ONDERHOUD: WEBSITE STRUCTUUR. Menu & Pagina structuur. Pagina s aanmaken. Weblink aanmaken RA Handleiding Reisadviseur INLOGGEN: http://www.thetravelclub.nl/manager/ user : pass : (NB: in dit voorbeeld gebruiken we het account van Jose Maas in de screenshots) ONDERHOUD:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmanagementpatiënten

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmanagementpatiënten Gebruikershandleiding Tropaz voor zelfmanagementpatiënten Contactgegevens: Trombosedienst Elkerliek Ziekenhuis Telefoon: 0492-595973 e-mailadres: trombosedienst@elkerliek.nl 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen...

Nadere informatie

iphone app - Rapporten

iphone app - Rapporten iphone app - Rapporten Rapporten - iphone App Net2 AN1114-NL Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie

Nadere informatie

Handleiding Claassen web portal

Handleiding Claassen web portal Handleiding Claassen web portal Order- en informatiesysteem Claassen Logistics Claassen Logistics Tilburg Heliosstraat 6 5048 CB Tilburg T: +31 (0)13 572 05 00 F: +31 (0)13 572 06 55 E: planning@claassen.nu

Nadere informatie