Audi Q5 Q5 hybrid quattro. Audi Voorsprong door techniek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Audi Q5 Q5 hybrid quattro. Audi Voorsprong door techniek"

Transcriptie

1 Q5 Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi Voorsprong door techniek

2

3 Pagina Fascinatie 4 Audi Q5 32 Audi Q5 hybrid quattro Techniek 36 Audi efficiency 50 Onderstel, ESC 38 Audi ultra 52 Audi drive select 40 TFSI 54 Audi connect 42 TDI 56 MMI Multi Media Interface 44 hybrid 58 Assistentiesystemen 48 quattro Uitrusting Extra informatie via Audi QR-codes Kom nog meer te weten over interessante onderwerpen door met uw smartphone de QR-codes te scannen die in deze brochure staan. Overig 62 Audi exclusive 83 Designuitvoeringen, hemelbekledingen 64 Audi exclusive offroad pakket 84 Decoratielijsten 66 Audi exclusive line 86 Verlichting en spiegels 68 S line 88 Exterieur 72 Styleguides 90 Interieur 74 Lakkleuren 94 Infotainment 76 Velgen/banden 97 Assistentiesystemen 78 Stoelen/stoelbekledingen 98 Techniek 101 Audi Car Plus Assurance 109 Afmetingen 102 Audi Originele Accessoires 110 Index 106 Technische gegevens 118 Fascinatie voor Audi De uitrusting van de auto s die in het Fascinatie-deel zijn afgebeeld, vindt u op pagina 116. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106.

4

5 Audi Q5 5 Eigen idealen. De wereld veranderen. Een frisse kijk. Elke generatie heeft zijn eigen idealen. Of het nou om arbeidsvoorwaarden, vrijetijdsbesteding of gezinsplanning gaat alles verandert. Maar goed ook! Want alleen door veranderingen kan een nieuwe vorm van denken ontstaan. Audi heeft deze stelregel altijd al gevolgd en toonaangevende auto s gebouwd. Een goed voorbeeld hiervan is de Audi Q5. Hij wil overtuigen in plaats van overhalen; hij is efficiënt zonder in te boeten aan rijplezier; hij is sportief en tegelijkertijd praktisch. Deze auto zit vol met zinvolle technologieën en biedt ook traditionele kwaliteiten zoals doordachte details, comfort en power. De Audi Q5 zorgt voor een progressieve vorm van autorijden. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106. Q5

6 6 Audi Q5 Geen make-up. Een sterke uitstraling. Een nieuw gezicht. Het aangescherpte, markante design van de Audi Q5 valt meteen op. De brede achterlichten accentueren de achterzijde. In combinatie met de optionele Xenon plus koplampen werken ze met LED-verlichting in de vorm van een opvallende lichtlijn. De duidelijk geaccentueerde achterdiffusor en de aan de onderzijde afgevlakte uitlaatsierstukken geven de achterzijde een nog krachtigere uitstraling. De achterklep loopt door tot aan de zijkanten van de carrosserie, wat een stijlkenmerk is met praktisch nut. U kunt zo immers gemakkelijker bagage in- en uitladen. Over bagage gesproken: de fraaie, vlakliggende dakreling met uitneembare dwarsdragers is standaard. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106.

7

8

9 De sportieve en elegante Audi Q5 heeft een strakke lijnvoering met grote vlakken en een driedimensionaal vormgegeven motorkap. Deze mm lange en mm brede bolide mag gezien worden. Onder andere dankzij de coupé-achtige daklijn heeft hij een van de beste Cw-waarden in zijn klasse. Ook een lust voor het oog: de optionele 20-inch gegoten lichtmetalen velgen in 5-arm design, die de uitgebouwde spatborden mooi opvullen. Een groot velgenaanbod in de maten 17 tot en met 20 inch helpt om de auto aan te passen aan uw smaak. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106.

10 10 Audi Q5 Een nieuwe interpretatie van de kenmerkende Audi looks. De nauwkeurig uitgewerkte hoogglans zwarte singleframe grille met verticale chroomspijlen, de mistlampen met chroomringen, de hoogglans zwarte verbindingen in de filigraanachtige luchtinlaten en de trapeziumvormige bumper tonen karakter. Veel details versterken dit beeld. In de elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels zijn LED-richtingaanwijzers verwerkt. De optionele Xenon plus koplampen zijn voorzien van goed zichtbare LED-dagrijverlichting in de vorm van een markante, homogene lichtstrook. De Xenon plus koplampen zijn er naar wens ook met adaptive light inclusief afbuigverlichting, dat het bochtverloop goed verlicht zodra u instuurt. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106.

11

12

13

14

15 Audi Q5 15 Sterk zijn. In beweging blijven. Nieuwe doelen bereiken. De motoren in de Audi Q5 hebben een brede powerband en werken efficiënt. De TFSI-motoren dragen bij aan sportief en comfortabel rijden met een aanvaardbaar verbruik. De 2.0 TFSI-motor werkt met het Audi valvelift system, een vorm van kleppenbediening die kan bijdragen aan een gunstiger brandstofverbruik. De TDI-motoren hebben commonrail-inspuiting, waardoor ze soepel ronddraaien, een aangename sound produceren en bijdragen aan vlot autorijden. Alle motoren zijn standaard voorzien van een start-stopsysteem en energierecuperatie. Dit betekent dat u efficiënter op weg bent, zonder in te leveren op rijplezier. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106.

16 16 Audi Q5 Voor een rit waarin rijplezier de boventoon voert, is de juiste techniek nodig. De nieuwe, standaard elektromechanische stuurbekrachtiging werkt snelheidsafhankelijk en zorgt voor meer stuurprecisie en stuurcomfort. Bovendien vraagt deze installatie alleen brandstof als actieve stuurondersteuning nodig is. De optionele dynamische besturing levert nog meer agiliteit en een soeverein rijgevoel op. Voor de opmerkelijke rijstabiliteit is dan weer het dynamisch onderstel verantwoordelijk. Dankzij de verfijnde vering-dempingafstelling biedt het onderstel veel afrolcomfort en zorgt het voor rust op lange trajecten, zonder dat dit ten koste gaat van de lichtvoetigheid. De quattro permanente vierwielaandrijving helpt u in bochten, op nat wegdek, in de sneeuw en in vrijwel elk terrein om beter op koers te blijven. Behalve de handgeschakelde versnellingsbak zijn er nog twee transmissies leverbaar: de S tronic en 8-traps tiptronic, die beide ook bedienbaar zijn met de optionele schakelpaddels aan het multifunctionele stuurwiel. De S tronic heeft een dubbele koppeling. Deze versnellingsbak zet de volgende versnelling alvast klaar, zodat schakelen vrijwel zonder merkbare trekkrachtonderbreking verloopt. Dat is comfortabel en sportief. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106.

17

18

19 Audi Q5 19 De paden op! Met de Audi Q5 verovert u ook uitdagend terrein. Het antiblokkeersysteem (ABS) beschikt over een functie die de remkracht aanpast zodra de ondergrond daarom vraagt. Ook de elektronische stabiliteitscontrole (ESC) ondersteunt u naast het asfalt. Met een druk op de knop verstevigt bijvoorbeeld de aandrijfslipregeling (ASR) de grip en zorgt zo voor nog meer rijstabiliteit. De cruise control houdt op vlakke trajecten en op hellingen de ingestelde snelheid vast. De eveneens standaard afdaalassistent neemt deze functie over als het parcours extreem steil is. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106.

20 20 Audi Q5 Weg van alledag. De controle behouden. Nieuwe prioriteiten. Elke route is anders. Veel wegen zijn uitdagend. Dan is het goed om op onverwachte situaties te zijn voorbereid. Daarom helpen technische innovaties u in de Audi Q5 om veilig uw bestemming te bereiken. Het optionele assistentiesysteem adaptive cruise control ondersteunt bij het afstand houden tot degene voor u in het verkeer. Onderdeel ervan is Audi braking guard dat de omgeving in de gaten houdt en met waarschuwingssymbolen en -tonen waarschuwt voor een mogelijke botsing met een herkend obstakel. Indien nodig volgt ook een korte remingreep. In het snelheidsbereik onder de 30 km/h brengt dit systeem bij een dreigende botsing de auto zelfs tot stilstand. Andere optionele assistentiesystemen waarvan u de Audi Q5 kunt voorzien zijn de inhaalassistent Audi side assist en de rijstrookassistent Audi lane assist, die u in een noodsituatie ondersteunt met zachte stuuringrepen. De parkeerhulp plus toont op het display en met een geluidssignaal hoeveel parkeerruimte u aan de voor- en achterzijde over heeft. Nog meer parkeergemak? Kies dan de parkeerhulp plus met achteruitrijcamera. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106.

21

22

23

24 24 Audi Q5 Meer ruimte. Meer verwachten. Nieuwe mogelijkheden. Instappen en u meteen thuisvoelen. U bent omgeven door luxe, de designers hebben oog voor detail gehad en er zijn veel slimme features die het binnenin de Audi Q5 aangenaam maken. Dankzij de logisch en ergonomisch geplaatste instrumenten is de belangrijkste informatie direct afleesbaar. Het bestuurdersinformatiesysteem helpt mee om actief brandstof te besparen. U ziet verbruiksoverzichten, welke stroomverbruikers aanstaan en tips om zuiniger te rijden. In combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak is een schakelindicator aanwezig. Nieuw is het rustpauze-advies in het bestuurdersinformatiesysteem. Dit onderdeel analyseert het rijgedrag, adviseert wanneer het tijd is om even te stoppen en ondersteunt zo de bestuurder tijdens langere ritten. Bovenaan het dashboard zit een groot display waarop informatie van de radio of de optionele MMI navigatiesystemen duidelijk zichtbaar is. Via MMI navigatie plus met 3D-kaartweergave heeft u toegang tot diverse audiobronnen. In combinatie met de optionele telefoonvoorbereiding online (Bluetooth) beschikt u zelfs over een eigen WLAN-hotspot. Medereizigers kunnen daarmee onder het rijden via smartphone, tablet of laptop het internet op. Daarnaast geeft WLAN toegang tot diverse diensten onder de vlag van Audi connect. Meer informatie hierover staat op pagina 54 onder Audi connect. Niet alleen de infotainmentmogelijkheden zijn indrukwekkend, ook de klank van de geluidsinstallatie. Via de AUX-IN aansluiting of de optionele Audi music interface beluistert u muziek van uw ipod of USB-stick. Voor de muziekliefhebber pur sang is er het Bang & Olufsen Sound System. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106.

25

26

27 Dankzij de verhoogde zitpositie heeft u een goed zicht op het verkeer om u heen. Dat rijdt ontspannen. Laat de interieurambiance in de Audi Q5 rustig op u inwerken. De stoelen zijn met zachte stof bekleed of desgewenst met fraai leder. Ook de ruimte en de veelzijdige gebruiksmogelijkheden van de Audi Q5 maken indruk. De hoek van de achterbankleuning is verstelbaar. Omklappen van die leuning werkt handig vanuit de bagageruimte. Zelfs extra ruimte richting dak is mogelijk: als u het glazen panoramadak bestelt, geniet u van extra licht en een tochtvrije luchtaanvoer. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106.

28 28 Audi Q5 De grote bagageruimte biedt plek genoeg aan alle vakantiespullen, de aankopen van een dag winkelen of de attributen voor een weekendje weg. De lage laadrand vergemakkelijkt in- en uitladen. Net zo comfortabel: de prettige laadbreedte van mm. Onder de vloer gaat nog extra opbergruimte* schuil en optioneel leveren wij daarvoor een op maat gemaakte kunststof bak*. Wenst u een nog grotere bagageruimte? Kies dan voor de achterbank die over een afstand van 100 mm verschuifbaar is. Met de bank volledig naar voren is er meer plek voor bagage. Een doorlaadopening in de leuning is bij deze achterbank inbegrepen. De rugleuning is 40 : 60 gedeeld of in zijn geheel neerklapbaar. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106. * Geldt niet voor de Q5 hybrid quattro.

29

30

31 De eerste kennismaking met de Audi Q5 zit erop. Comfort en sportiviteit, ontspanning en dynamiek blijven als kernwoorden in het geheugen gegrift. De Audi Q5 overtuigt met zijn slimme techniek. Vergeet ook niet de uitgebreide mogelijkheden om uw Audi Q5 geheel naar eigen wens samen te stellen. U beslist immers zelf wat belangrijk voor u is. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106.

32 32 Audi Q5 hybrid quattro Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u op pagina 108.

33 Op de stroom vooruit. Met de Audi Q5 hybrid quattro beginnen we aan een volgend hoofdstuk in de geschiedenis van onze efficiency-technologieën. Het is een nieuwe wending in ons streven om de auto in zijn geheel structureel efficiënter te maken en tegelijkertijd de Audi sportiviteit te behouden. De Audi Q5 hybrid quattro is onze volgende grote stap naar emissievrij elektrisch rijden. De Audi Q5 bepaalt de norm in zijn segment dankzij zijn sportiviteit en prestaties. Hij verpakt deze pluspunten in een krachtig, herkenbaar design. Ook in de Audi Q5 hybrid quattro ervaart u deze voordelen. Hij voegt er innovatieve componenten aan toe, door de veelvuldig bekroonde 2.0 TFSI-motor* te combineren met quattro-aandrijving en vooruitstrevende hybridetechniek. Ook dit is een Audi die zowel dynamisch als uiterst efficiënt is. Een hybride die wij van huis uit van een doorslaggevend extra hebben voorzien: voorsprong door techniek. Q5 * De International Engine of the Year Awards worden toebedeeld door gerenommeerde autojournalisten uit meer dan 30 landen. UKIP Media & Events Ltd. Audi Q5 hybrid quattro

34 Subtiele verwijzingen. Blijvend effect. Wie in een Audi Q5 hybrid quattro rijdt, voegt progressiviteit toe aan het verkeer. Herkenningstekens zijn de subtiele hybrid-aanduidingen, exclusieve instaplijsten met hybrid-opschriften en gegoten lichtmetalen velgen in 10-arm turbine design (hybrid-design). Dit is de jas van een technologiekoploper. U plaveit de weg.

35 Audi Q5 hybrid quattro 35 Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u op pagina 108.

36 Ook uw Audi heeft ons teken voor hoge efficiency: Onze auto s zijn sportief en vooruitstrevend en bevatten veel technische innovaties. Bovendien gaan ze slim om met grondstoffen. Een goed voorbeeld zijn de TDI-motoren met commonrailtechnologie. Dankzij de combinatie van directe inspuiting en turbokracht ontbrandt de dieselbrandstof uiterst efficiënt. De TFSImotoren met Audi valvelift system werken volgens hetzelfde principe en maken daardoor eveneens indruk met een hoog vermogen en koppel en een lager verbruik. Sinds jaar en dag worden Audi motoren consequent verder ontwikkeld. Dit betekent dat ze tegenwoordig krachtiger zijn dan ooit, minder wegen en minder verbruiken. Een indrukwekkend bewijs dat onze strategie werkt om uit een kleinere motorinhoud meer vermogen te halen. Het start-stopsysteem en energierecuperatie zorgen voor extra efficiency. De S tronic transmissie met dubbele koppeling benut optimaal de voordelen van de soepele en krachtige Audi motoren. Dankzij de brede spatiëring presteert de auto ook goed bij lage toerentallen. Dat verlaagt het brandstofverbruik. Het thermomanagement, dat warmte gericht verdeelt over motor, transmissie en interieur, bekort de warmloopfase en vermindert daardoor inwendige wrijving in motor en transmissie. De efficiencystand van Audi drive select helpt u om nog meer te besparen. De Audi Q5 hybrid quattro met hybridetechnologie toont wat indrukwekkende progressiviteit is. U ziet het: de Audi Q5 en Audi Q5 hybrid quattro zitten vol technologieën die uw rit comfortabeler, dynamischer en efficiënter maken. Meer informatie hierover staat op de volgende pagina s. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106.

37 Audi efficiency 37

38 38 Audi ultra Met Audi ultra op het podium: de Audi R18 TDI Audi ultra: elke gram minder vergroot de voorsprong. Audi ultra, de vernieuwende Audi technologie om lichtere auto s te bouwen, is meer dan de som der delen. In dit totaalconcept draait het om innovatieve materialen, slimme constructiemethodes en grondstofbesparende productieprocessen. Veel Audi ultra maatregelen ter gewichtsbesparing zijn nu al in de Audi Q5 en Q5 hybrid quattro te vinden. Dat begint al bij de zelfdragende carrosserie, die een laag gewicht paart aan een hoge stijfheid. De op maat gemaakte bodemgroep bestaat uit materialen van diverse diktes en kwaliteit. Op alle plekken wordt precies zoveel materiaal gebruikt als nodig is. Dit principe heeft ook anderen overtuigd. Bij de introductie van de Q5 in 2008 is de carrosserie beloond met de EuroCarBody Award*, de wereldwijd toonaangevendste onderscheiding in de carrosseriebouw. De carrosserie bestaat uit dunne, zeer stevige plaatdelen van warm- en koudgewalst staal. Aluminium in de voor- en achterwielophanging en de lichtmetalen velgen beperkt het totaalgewicht en de onafgeveerde massa, wat gunstig is voor het rijcomfort. Een licht remsysteem draagt ook bij aan de gewichtsreductie. Dankzij innovatieve technologieën zoals directe inspuiting en turbopower zijn de Audi motoren steeds sterker geworden. De moderne TDI- en TFSI-krachtbronnen in de Audi Q5 halen meer vermogen uit een kleinere inhoud en zijn daardoor fors lichter dan motoren van enkele jaren geleden. Bijzonder indrukwekkend is de combinatie van een viercilinder motor met een elektromotor. De Audi Q5 hybrid quattro is een van de eerste full-hybrids met een lithium-ion accu. Dat is momenteel het lichtste type accu. Elke lichte component leidt tot een kettingreactie, omdat andere delen dan ook lichter zijn uit te voeren. Het resultaat is een voortgaande ontwikkeling die zorgt voor steeds minder kilo s en een steeds hogere efficiency. In cijfers: een 100 kg lichtere auto vraagt zo n 0,3 liter minder brandstof per 100 kilometer. * Internationale carrosserie-benchmark-conferentie EuroCarBody 2008, persbericht Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106.

39 Gewichtsbesparing Moderne auto s moeten aan eisen voldoen die niet met elkaar in overeenstemming lijken. Enerzijds moeten ze uitblinken wat betreft prestaties en comfort en anderzijds op het vlak van zuinigheid en efficiency. Audi ultra brengt deze uitersten bij elkaar. Wij nemen elk onderdeel onder de loep. De eis: het moet zeer goed aan de taak voldoen en zo weinig mogelijk wegen. Het resultaat: een doordachte materiaalmix die zelfs de inzet van kleinere motoren toelaat. Die kunnen een lichtere auto immers net zo vlot maken als voorheen grotere motoren. In 2011 won op Le Mans de R18 TDI met V6-motor. Zijn eveneens succesvolle voorganger R15 TDI had nog een V10 onder de kap. Aluminium plaatwerk Aluminium profiel Warmgevormd staal Koudgevormd staal

40 40 TFSI cilinderkop met geïntegreerde uitlaatgaskoeling Audi valvelift system en dubbele nokkenasverstelling dubbele inspuiting (FSI/MPI) lagere interne wrijving volledig elektronische koelvloeistofregeling Vele uren ontwikkelingstijd. Duizenden testkilometers. En waarom? 2.0 TFSI (165 kw)

41 Dat merkt u na enkele seconden. FSI -technologie houdt in dat een fijne brandstofnevel rechtstreeks in de verbrandingsruimte wordt geïnjecteerd. De benzinetoevoer is per milliseconde, zeg maar op de druppel nauwkeurig, te bepalen. Precies zoals de motor het nodig heeft. Dat kan voor een betere benutting van de brandstof en daardoor voor een lager verbruik zorgen. De Audi Q5 beschikt over TFSI-technologie. Het bijzondere daaraan is dat de voordelen van FSI zijn gecombineerd met druklading. Dankzij de samenvoeging van het FSI-concept en druklading werkt de motor zeer efficiënt, is deze heel dynamisch en is de elasticiteit nog beter. U merkt het als u gasgeeft in de 165 kw sterke 2.0 TFSI. In combinatie met de 8-traps tiptronic accelereert u in 7,2 seconden van 0 naar 100 km/h. Nog sportiever bent u onderweg in de 3.0 TFSI 200 kw: die kan in 6,5 seconden van 0 naar 100 km/h. Standaard zijn alle TFSI-uitvoeringen voorzien van het efficiënte start-stopsysteem en energierecuperatie. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106.

42 42 TDI De injectoren openen en sluiten in milliseconden en spuiten meerdere malen brandstof in de cilinders. Dit gebeurt met een druk tot wel bar. Tijdens een inspuitcyclus worden gefaseerd zeer kleine hoeveelheden ingespoten van minder dan eenduizendste gram. De voorinspuiting draagt bij aan een geleidelijke ontbranding. Dit levert een stillere en rustiger werkende motor op. TDI Met andere woorden: waar is de tank? De helft van alle Audi s die vandaag de dag wereldwijd wordt gekocht, heeft een dieselmotor onder de kap. Wat nu vanzelfsprekend is, was twintig jaar geleden zeer bijzonder. Met de eerste 2.5 TDI-motor zorgde Audi voor een revolutie. Inmiddels is TDI nog efficiënter geworden, bijvoorbeeld met commonrail-inspuiting. De injectoren verdelen de brandstof zeer nauwkeurig. Sinds de eerste TDI zijn de motoren zuiniger geworden, terwijl het specifiek vermogen meer dan verdubbeld is. Het is dan ook niet vreemd dat dieselmotoren hun weg naar de autosport hebben gevonden. Met succes, want in 2006 won de Audi R10 TDI als eerste diesel de 24 Uren van Le Mans. Ook erna zegevierde Audi regelmatig, voor het laatst in Zowel met 105 kw als met 130 kw overtuigt de 2.0 TDI in de Audi Q5 vanaf de eerste meters. Zo levert de 2.0 TDI quattro S tronic met 130 kw zijn koppel van 380 Nm al bij min ¹. De powerafgifte is lineair en indrukwekkend. In 9,0 seconden is 100 km/h bereikt. De Audi Q5 2.0 TDI quattro S tronic heeft niet alleen een katalysator en een roetfilter, maar ook een stikstofoxidekatalysator (DeNOx-katalysator) en een AdBlue *-tank. In combinatie met andere innovaties en een zeer efficiënte uitlaatgasrecirculatie wordt zo de uitstoot van stikstofoxide beperkt. De sterkste dieselmotor in de Audi Q5 is een 3.0 TDI met 180 kw en 580 Nm, waarmee u in 6,5 seconden van 0 naar 100 km/h accelereert. Maar ook als u niet aan het inhalen bent, ervaart u een soeverein rijgevoel. Sportief en uitdagend en tegelijkertijd ontspannend en efficiënt, want het start-stopsysteem en energierecuperatie zijn standaard in elke TDI-uitvoering. * Geregistreerd handelsmerk van het Verband der Automobilindustrie e. V. (VDA). Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106.

43 turbo met verbeterde schoepenverstelling bar hogedrukinspuiting lagere interne wrijving drukgestuurde oliepomp innovatief thermomanagement met gescheiden koeling van de cilinderwanden en cilinderkoppen 3.0 TDI (180 kw)

44 44 hybrid Hybride-elektronica: regelt autonoom de energiestromen tussen de hoogvoltage accu en de elektromotor. Zorgt ervoor dat het boordnet energie krijgt. De nieuwste technologieën dragen bij aan een goede werking. Bovendien zijn deze componenten compact. Elektromotor: is efficiënt en dynamisch. Afhankelijk van de rijomstandigheden zorgt hij voor de aandrijving of werkt hij als dynamo of startmotor. Hij levert 40 kw en 210 Nm. De compacte en lichte elektromotor is via een koppeling met de krukas verbonden. De parallelhybridetechniek brengt het aandrijfkoppel op directe wijze over. Onder vrijwel alle omstandigheden is de auto in staat om snel vaart te maken en vlotte tussensprints uit te voeren. Opgeladen met vooruitstrevende ideeën. Aangedreven door hybridetechnologie. De Audi Q5 hybrid quattro is een full hybrid, wat betekent dat hij fasegewijs puur elektrisch en emissievrij kan rijden. Dit is mogelijk dankzij de zeer krachtige lithium-ion accu, die voor het eerst in een hybride uit dit segment is te vinden. De hybridecomponenten zijn zo licht mogelijk, wat zuinig rijden vergemakkelijkt. De hybridetechnologie in de Audi Q5 hybrid quattro is van alle markten thuis. Er zijn drie rijprogramma s om uit te kiezen. Een voorbeeld: in de EV-stand rijdt de auto zo ver mogelijk met elektro-aandrijving. Dit werkt tot 100 km/h. Vrijwel geluidloos rijden is een volledig nieuwe rijervaring. Met 60 km/h constant is zo een afstand van maximaal 3 kilometer af te leggen. Dit tempo en rijbereik biedt vrijwel geen andere full hybrid. Ook het samenspel tussen verbrandings- en elektromotor is puur genot. U scoort een duidelijk gunstiger verbruik, de emissies zijn lager en de rijprestaties beter. Zijn efficiënte performance is de kracht van de Audi Q5 hybrid quattro. 2.0 TFSI-motor¹: vijf keer bekroond als Engine of the Year². Het Audi valvelift system (variabele kleppenbediening) maakt deze krachtbron zuiniger en krachtiger. Ook de elektromotor levert een fors koppel, waardoor ze samen voor dynamische acceleraties zorgen. ¹ Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u op pagina 108. ² De International Engine of the Year Awards worden toebedeeld door gerenommeerde autojournalisten uit meer dan 30 landen. UKIP Media & Events Ltd.

45 Lithium-ion accu: bepaalt de kracht en actieradius van de hybride-aandrijving. Ten opzichte van de conventionele nikkel-metaal-hydride accu s zijn er twee grote voordelen. Op de eerste plaats is het vermogen hoger dankzij een hogere energiedichtheid. Op de tweede plaats scheelt de compacte constructie gewicht. Bovendien hebben die maten gunstige gevolgen voor de bagageruimte, die met een inhoud van 460 liter boven de bagagevloer net zo groot is als in elke andere Q5. Actieve koeling van de accu zorgt ervoor dat de voordelen van het hybridesysteem vaker benut kunnen worden en dat de accu langer meegaat. De Audi Q5 hybrid quattro is de eerste full hybrid in zijn segment met een lithium-ion accu. quattro: verdeelt de aandrijfkracht permanent en gelijkmatig over alle 4 de wielen, voor een betere tractie. Daardoor kan de elektromotor nog beter zijn troefkaart uitspelen: vanuit stilstand het volledige koppel op de weg overbrengen. 8-traps tiptronic: hierin is de elektromotor ondergebracht, zodat deze geen extra inbouwruimte vergt. Is via een koppeling aan de verbrandingsmotor verbonden. Biedt schakelgemak, werkt sportief en is efficiënt. Het dynamische schakelprogramma DSP bepaalt autonoom het ideale schakelmoment en past zich aan uw rijstijl aan. Elektromechanische stuurbekrachtiging: verhoogt de efficiency, omdat deze geen kracht van de verbrandingsmotor nodig heeft, maar indien nodig gebruikmaakt van stroom. e-airconditioning: werkt via een elektrische aircocompressor en is daardoor onafhankelijk van de verbrandingsmotor. Dit betekent dat de airconditioning constant beschikbaar is, ook als de auto puur elektrisch rijdt en als de verbrandingsmotor in stilstand is uitgeschakeld.

46 QR-Code 46 hybrid Twee staafdiagrammen tonen per 5 minuten het gemiddeld verbruik van de verbrandingsmotor (oranje) en hoeveel energie de elektromotor heeft teruggewonnen (groen). De elektromotor ondersteunt de verbrandingsmotor Verbrandingsmotor 100 % Limiet voor bijschakelen verbrandingsmotor in EV-stand Bereik waarin puur elektrisch rijden mogelijk is De Audi Q5 hybrid quattro in actie zien? Scan de QR-code met uw smartphone of ga naar Auto gebruiksklaar Accu bijladen door energieterugwinning tijdens uitrollen en remmen Laadniveau van de lithium-ion accu Krachtig remmen Ontsteking uit

47 Recuperatie Elektrisch rijden Boost Hybridestand: gecombineerd rijden met de verbrandings- en elektromotor Elke auto heeft een karakter. Deze heeft er drie De powermeter in het instrumentenpaneel toont de actuele werking van de hybride-aandrijving: puur elektrisch rijden, boost, energierecuperatie en de beschikbaarheid van het hybridesysteem. Zeer efficiënt rijden of er een dynamische rijstijl op nahouden is een kwestie van uit de drie rijprogramma s van de Audi Q5 hybrid quattro kiezen. Het hybridesysteem past zich dan aan uw persoonlijke wensen aan. Selecteer met een druk op de knop bijvoorbeeld de EV-stand. De auto rijdt dan zo ver mogelijk met elektro-aandrijving. In de D-stand blijft de focus op efficiënt rijden, met zowel oog voor het verbruik als voor de prestaties. In de S-stand komt het volledige potentieel naar boven dankzij de sportieve werking van motor en transmissie, inclusief ondersteuning met de boostfunctie van de elektromotor. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u op pagina 108.

48 48 quattro Waarom slechts twee wielen benutten, als een auto er vier heeft? quattro permanente vierwielaandrijving. quattro is een permanente vierwielaandrijving. Als de wielen van een as grip verliezen of dreigen door te slippen, gaat de aandrijfkracht naar de andere as. Het zelfsperrende middendifferentieel met wielafhankelijke koppelverdeling regelt dit automatisch en permanent. De basisverdeling is dat 40 % van de aandrijving naar voren gaat en 60 % naar achteren. De voordelen zijn een betere tractie tijdens accelereren en een verhoogde veiligheid dankzij de goede grip. Tot zover de techniek, want het is het gevoel dat rijden met quattro zo bijzonder maakt. Alsof de auto aan de weg kleeft, zeggen veel klanten. Wij formuleren het als volgt: quattro zorgt voor een zo goed mogelijk wegcontact en is veiliger. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106.

49 De quattro-aandrijving in de Audi Q5 quattro zorgt voor een uitstekende tractie en is veiliger

50 50 Onderstel, ESC Onverstoorbaarheid is te leren. Let maar eens op het onderstel. De Audi Q5 rijdt sportief en agiel. Het dynamisch onderstel met multilink vijfarms voorwielophanging en trapezium achterwielophanging zorgt ervoor dat de auto het vermogen snel op de ondergrond overbrengt. Andere sterke punten zijn de uitstekende rijstabiliteit, het hoge afrolcomfort en de zeer goede koersvastheid. U kunt ook kiezen voor het onderstel met adaptieve demperregeling. De traploze demping past zich automatisch en in een fractie van een seconde aan elke rijsituatie aan. De demperregeling maakt een einde aan het klassieke conflict tussen een sportieve en comfortabele onderstelafstelling en komt met name van pas in een auto met een hoger zwaartepunt en lange veerwegen. De elektronische stabiliteitscontrole (ESC) biedt doordachte technische ondersteuning. Dit stabilisatiesysteem is vanzelfsprekend standaard. Sensoren herkennen of u de standaard meegeleverde dwarsdragers tussen de dakreling heeft gemonteerd. Het systeem past zich dan aan door ervan uit te gaan dat belading voor een hoger zwaartepunt zorgt. De standaard elektro mechanische stuurbekrachtiging is net zo doordacht. Deze werkt snelheidsafhankelijk. Dit betekent een exact stuurgevoel op hogere snelheid en veel stuurcomfort tijdens inparkeren. Ook naast het asfalt weet de Q5 van wanten. Met een aanrijhoek van 25, een hindernishoek van 17,6, 31 klimvermogen en 200 mm bodemspeling zijn hindernissen die naam amper waard.* ABS met tractieverbetering herkent of u de gebaande wegen heeft verlaten en past de werking daarop aan. Met een druk op de knop zet u ook ESC in de terreinmodus. Dan zorgt onder andere ASR voor extra grip, ook op steenslagwegen. De standaard afdaalassistent ondersteunt door binnen de systeembeperkingen de door de bestuurder bepaalde snelheid niet te overschrijden, zelfs als het steil omlaag gaat. En de optionele trekhaak met aanhangerstabilisering ondersteunt om pendelen van een aanhanger of caravan, bijvoorbeeld bij sterke zijwind of spoorvorming, te vermijden. * Deze cijfers gelden niet voor de Q5 hybrid quattro en de Q5 met voorwielaandrijving. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106.

51 Trapezium-achteras en onafhankelijke wielophanging Multilink vijfarms voorwielophanging

52 52 Audi drive select Waarom de Q5 zo goed bij u past? Omdat hij zich zo goed op u instelt. Audi drive select. comfort dynamic auto efficiency individual

53 motor/gaspedaal dynamische besturing elektromechanische stuurbekrachtiging Dynamische besturing De harmonic drive De dynamische besturing is de oplossing van Audi technici voor een probleem waar al veel autofabrikanten tegenaan liepen: hoe ontwikkel je een stuurinrichting waarvan de overbrenging en bedieningskracht zich automatisch aan de snelheid aanpassen? Op zoek naar een overbrenging die rekening houdt met de rijomstandigheden, stuitten de Audi technici op een systeem dat oorspronkelijk voor de NASA is bedacht: de harmonic drive. Deze valt met name op door de elastische overbrenging. De harmonic drive is in 1971 voor het eerst toegepast in de maanwagen Lunar Rover die meeging naar de vierde maanlanding. Ook in de Mars Sojourner, die in 1997 de rode planeet verkende, zat een harmonic drive, net zo goed als in de Mars Exploration Rover die nu op Mars rijdt. Audi gebruikt het overbrengingsmechanisme in de dynamische besturing, met een aangenaam en dynamisch stuurkarakter als resultaat. De VDI (Verein Deutscher Ingenieure) heeft in 2009 deze Audi stuurinrichting beloond met de Innovationspreis Mechatronik. onderstel met demperregeling automatische versnellingsbak adaptive cruise control Over rijdynamiek heeft iedereen een eigen mening. Wij denken er zo over: het rijkarakter moet bij uw stemming passen. Dankzij het optionele Audi drive select* kan dit. Met een druk op de knop beïnvloedt u het karakter van uw Audi. Er zijn vijf standen: comfort, dynamic, auto, efficiency en in combinatie met een optioneel MMI navigatiesysteem is er ook individual. Met de laatste bepaalt u zelf alle afzonderlijke instellingen. Comfort is vooral geschikt om lange afstanden ontspannen af te leggen. De stand auto levert een comfortabel en toch stevig rijgevoel op. Voor extra sportiviteit, bijvoorbeeld op een bochtenrijk traject, is er dynamic. Efficiency draagt bij aan het optimaliseren van het verbruik. Als integraal onderdeel van Audi drive select zorgt deze stand voor een zuinigere werking van de motor en andere energieverbruikers. In combinatie met automatische transmissie wijzigt de schakelkarakteristiek. De auto-eigenschappen in elke stand zijn afhankelijk van de uitrusting. Zo beïnvloedt Audi drive select de motor, de besturing en in combinatie met S tronic of tiptronic ook de schakelkarakteristiek. Motor en versnellingsbak reageren per stand spontaner of soepeler op het gaspedaal. Ook verandert in combinatie met automaat het toerental waarbij de bak schakelt: hoog in dynamic en laag in comfort. Verder is de besturing aan de rijsituatie aan te passen, van sportief-zwaar tot comfortabel. Audi drive select heeft bovendien invloed op andere optionele uitrusting zoals de demperregeling, dynamische besturing en adaptive cruise control. * Niet leverbaar op de Q5 hybrid quattro. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106.

54 54 Audi connect Onderzoeksproject Audi Urban Mobility Eenzaam naar de top Hoe zinvol het is om een netwerk te maken van de auto en zijn omgeving, bewijst het onderzoeksproject Audi Urban Mobility. Als onderdeel hiervan beklom in september 2010 een Audi TTS zonder bestuurder de 20 kilometer lange pasroute over de Pikes Peak in de Rocky Mountains. Dit was mogelijk dankzij elektronica die in auto s met wel iemand achter het stuur helpt om gevaarlijke situaties te vermijden. Met behulp van dergelijke kennis en ervaringen ontwikkelen wij Audi connect voortdurend verder. Zo bent u steeds beter connected en daardoor veiliger onderweg. De slimme koppeling tussen internet, de auto en uzelf. Het draait in de wereld steeds meer om connectiviteit en dat geldt ook voor uw Audi. Audi connect brengt niet alleen internet naar de auto, maar gebruikt ook de mogelijkheden die uw smartphone, tablet of laptop bieden. Ook datauitwisseling tussen auto s en tussen auto en infrastructuur is in de toekomst mogelijk met Audi connect. Voor nog meer rijplezier en comfort. Via Audi connect en MMI zoekt u op internet naar POI s, het laatste nieuws en de actuele weersvoorspelling voor de navigatiebestemming. Het dataverkeer gaat via de UMTS-module van telefoonvoorbereiding online (Bluetooth), waarmee MMI navigatie plus is uit te breiden. Audi connect zorgt ook voor draadloos internet via een WLAN-hotspot. Passagiers kunnen onderweg hun lezen en internetten. Voor sommige smartphones is er een app voor Audi music stream¹. Kijk voor meer informatie op de pagina s over de uitrusting verderop in deze brochure, op of vraag de Audi dealer om uitleg. ¹ Uw Audi dealer vertelt u graag vanaf wanneer deze app beschikbaar is. ² Google en het Google-logo zijn geregistreerde handelsmerken van Google Inc.

55 QR-Code POI-search inclusief spraakbediening Bestemmingsinvoer via myaudi of Google Maps Audi music stream¹ Dankzij een smartphone-app en de WLAN-verbinding toegang tot radiostations wereldwijd Navigatie met Google Earth beeld² Google Street View² 360 graden zicht op de bestemming Online verkeersinformatie Gedetailleerde informatie over verkeersstromen, bijvoorbeeld op afzonderlijke weggedeeltes. Sneller op de hoogte van nieuwe en opgeloste files Online nieuws Actueel nieuws in woord en beeld Weer Voorspellingen en kaarten van elke plaats Reisinformatie Actuele reistips en graphics van internet, over de ingevoerde route WLAN-hotspot De vele mogelijkheden zien van Audi connect? Scan de QR-code met uw smartphone of ga naar audiconnectq5

56 56 MMI Multi Media Interface Radio: geïntegreerde FM/AM (MW/LW) radiotuner. Optioneel met digitale radio-ontvangst, waarbij het zenderoverzicht voortdurend wordt bijgewerkt. Telefoon/Bluetooth: aan de optionele telefoonvoorbereiding en telefoonvoorbereiding online is een menuscherm gekoppeld met onder andere oproepinfo, contacten en nummerkeuze. hybrid: in de Audi Q5 hybrid quattro is op het display van MMI navigatie plus de actuele werking te zien van de hybride-aandrijving, inclusief energiestromen en de actieve delen van de aandrijflijn. Volg uw intuïtie. Dan komt u overal. Aan onze belofte Voorsprong door techniek willen wij op alle mogelijke manieren voldoen. Een goed voorbeeld is de optionele MMI Multi Media Interface. Met MMI bedient u veel mediasystemen in de auto, de navigatie en andere comfortfuncties. MMI was al eenvoudig te bedienen en met MMI navigatie plus is het nog eenvoudiger geworden. Door het aantal knoppen te verminderen, is het systeem nog overzichtelijker geworden. De zes hardkeys voor onder andere telefoon en navigatie zijn bij de centrale draai-drukknop geplaatst. Die vindt u blindelings. De toetsen voor radio, media en volume zitten bij elkaar. Ook nieuw is de cirkelweergave op het MMI-display. Zeer overzichtelijk, zodat u snel in het juiste menu komt. In combinatie met telefoonvoorbereiding online (Bluetooth) heeft u de mogelijkheid om met behulp van Google Earth te navigeren en een POI te zoeken (restaurants, bezienswaardigheden of om het even welke locatie). Daarnaast is dit systeem uit breiden met digitale radio-ontvangst. Beide navigatiesystemen zijn ook met gesproken instructies te bedienen. Zo bereikt u ontspannen uw bestemming.

57 Media: overzicht van beschikbare mediabronnen zoals de jukebox, SDHC-kaarten, Audi music interface, CD s en DVD s en de eventueel aanwezige TV-tuner. Audi connect: online verkeersinformatie Niet alleen de juiste, maar ook de snelste route naar uw bestemming. Met online verkeersinformatie werkt de dynamische routebegeleiding nog beter. Er is een betere dekking van het wegennet, informatie over het ontstaan en oplossen van files komt sneller binnen en u ziet op welke weggedeeltes stremmingen zijn. Audi connect: reisinformatie/weer Weersvoorspellingen en het actuele weer, bijvoorbeeld infographics en weerkaarten van de navigatiebestemming. Audi connect: online nieuws met berichten over de actuele toestand in de wereld. Audi connect: navigeren met Google Earth en Street View door middel van hogeresolutie luchten satellietfoto s, situatiefoto s, terreininformatie, straten, straatnamen en bedrijfsvermeldingen. Met Street View weet u onder het rijden al hoe uw bestemming eruitziet. Met POI search achterhaalt u gedetailleerde informatie over een bestemming. Dit werkt via spraakherkenning. Verder kunt u een bestemming invoeren via myaudi of Google Maps. Werk thuis of op kantoor een route uit en verstuur deze naar uw auto. Aan het begin van de rit haalt MMI navigatie plus deze route binnen.

58 58 Assistentiesystemen U bepaalt de koers. De techniek kijkt met u mee Een groot deel van de verkeersongevallen is te wijten aan menselijke fouten. Moderne assistentiesystemen kunnen helpen de ernst van de gevolgen te beperken. Audi ondersteunt u met diverse technologieën, zodat u veilig uw bestemming bereikt. De assistentiesystemen werken in een netwerk, waardoor ze op slimme, doordachte en daadkrachtige wijze kunnen ingrijpen. Dankzij deze elektronica rijdt u ontspannen en veiliger. A B adaptive cruise control met volledig tot stilstand komen onder de 30 km/h¹, ². Automatische snelheids- en afstandsregeling die werkt van 30 tot 200 km/h. Een radarsensor herkent binnen de systeemgrenzen voertuigen voor u en de auto houdt dan afstand door automatisch te remmen en accelereren. 4 afstanden en diverse rijprogramma s instelbaar. Inclusief Audi pre sense front: Audi braking guard waarschuwt de bestuurder via een uitbreiding van de remassistent als een botsing dreigt met een voorligger. Bovendien kan de auto onder de 30 km/h zelf uit volle kracht remmen als een botsing dreigt met een rijdende of stilstaande voorligger, om een botsing te voorkomen. Audi active lane assist¹: rijstrookassistent. Ondersteunt de bestuurder binnen de systeemgrenzen op comfortabele wijze bij het aanhouden van de eigen rijstrook. Werkt van 60 tot 250 km/h. Als Audi active lane assist is ingeschakeld en de richtingaanwijzer niet aanstaat, helpt het systeem met milde, corrigerende stuuringrepen de auto binnen de herkende wegbelijning te houden. De bestuurder heeft de keuze uit continue ondersteuning of vlak voor het overschrijden van de wegmarkering (vroege of late ingreep instelbaar). Apart instelbaar of het stuurwiel ook gaat trillen. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106.

59 Audi side assist¹: inhaalassistent. Werkt vanaf circa 30 km/h, zover de systeembeperkingen dit toelaten. Houdt met radartechniek de ruimte links, rechts en achter de rijdende auto in de gaten. Informeert of waarschuwt de bestuurder met een LED-indicator in de buitenspiegel als vanwege de nabijheid van een ander voertuig een inhaalmanoeuvre niet gewenst is. Goed om te weten: de systemen kennen hun technische beperkingen. Zij ondersteunen de bestuurder, maar zelf opletten blijft het belangrijkste. ¹ Optionele uitrusting. ² Niet op de Q5 hybrid quattro.

60 60 Uitrusting

61 Ook de uitrusting bepaalt het karakter van uw Audi.

62 Audi exclusive Exclusiviteit hoort compromisloos te zijn, met grenzeloze mogelijkheden. Audi verkoopt jaarlijks wereldwijd meer dan een miljoen auto s. Van de uwe echter maar één. Hoe dat kan? Dankzij de diensten van quattro GmbH, dat uw Audi een personal touch geeft met Audi exclusive. Combineer fraaie houtsoorten, kleurrijk leder en uw favoriete individuele lakkleur uit het grote aanbod van Audi exclusive met elkaar. Precies volgens uw persoonlijke smaak. Zo ontstaat uw unieke auto. Uw Audi dealer en de Audi exclusive studio in Audi Forum Neckarsulm staan open voor uw wensen.

63 Audi exclusive 63 Designuitvoering Audi exclusive leder fijnnappa plus met sportstoelen met rookblauwe/zandbeige bekleding en gekleurde stiksels, lederen instrumentenoverkapping en portierpanelen. Decoratielijsten in donkerbruin naturel tamohout. Van quattro GmbH

64 64 Audi exclusive offroad pakket Audi exclusive offroad pakket markante details. U gaat altijd uw eigen weg? Met het offroad pakket van Audi exclusive laat u dit ook met uw eigen Audi Q5 zien. De opvallende details benadrukken het veelzijdige karakter en de krachtige uitstraling van uw auto. Zo komt u overal goed voor de dag.

65 Audi exclusive offroad pakket* Bumpers Luchtroosters in de voorbumper, beschermlijsten onderaan de portieren en spatbordverbreders in offroaddesign Design-bodembescherming Roestvrijstaal, in de voor- en achterbumper Instaplijsten met Audi exclusive-vermelding Inclusief een roestvrijstalen beschermstrip op de laadrand Leverbaar in combinatie met: Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-arm offroad design, maat 8 J x 19, banden 235/55 R 19. Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaak offroad design, 20-spaak design (tweedelig), 5-segmentspaak design of 7-dubbelspaak design, maat 8,5 J x 20, banden 255/45 R 20 Optioneel leverbaar met: Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-spaak de sign, maat 8 J x 19, banden 235/55 R 19. Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-segmentspaak design, 5-seg mentspaak design titaanoptiek, 7-dubbelspaak design of 20-spaak design (tweedelig), maat 8,5 J x 20, banden 255/45 R 20 Bumpers en luchtinlaten in markant offroad-design met roestvrijstalen design-bodembeschermers Bumper in offroad-design en roestvrijstalen designbodembeschermer Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106. * Van quattro GmbH. Niet leverbaar voor de Q5 hybrid quattro.

66 66 Audi exclusive line Audi exclusive instaplijsten en voetmatten met gekleurde biezen Transmissiehendelmanchet met gekleurde stiksels Sportstoelen voor bekleed met alabasterwit/zwart leder fijnnappa. Decoratielijsten in zwarte pianolak. Van quattro GmbH Gekleurde biezen en stiksels in de tint van de stoelmiddenbanen

67 Stoelbekledingen Decoratielijsten Audi exclusive line* Sportstoelen Met elektrisch verstelbare lendensteunen Zwart interieur Inclusief zwarte aanbouwdelen Leder fijnnappa skygrijs/zwart Leder fijnnappa cognacbruin/zwart Geborsteld mat aluminium Zwarte pianolak Twotone stoelbekleding Met biezen en gekleurde stiksels. Zwarte zijwangen en hoofdsteunen. Middenbanen, biezen en stiksels in het cognacbruin, alabasterwit of skygrijs. Leder fijnnappa Portierpanelen Deel van portierpanelen bekleed met leder fijnnappa in de kleur van de stoelmiddenbanen en met zwart leder beklede portierarmsteunen met stiksels in de kleur van de stoelmiddenbanen Multifunctioneel driespaaks lederen sportstuurwiel Met stiksels in de kleur van de stoelmiddenbanen. Optie: multifunctioneel driespaaks lederen sportstuurwiel met schakelpaddels. Stiksels in de kleur van de stoelmiddenbanen Decoratielijsten Van geborsteld mat aluminium, balsamicobruin wortelnotenhout of zwarte pianolak Hemelbekleding Van zwarte stof Lederen overkapping instrumentenpaneel Zwart leder met stiksels in de kleur van de stoelmiddenbanen Voetmatten Met biezen in de kleur van de stoelmiddenbanen Instaplijsten Met Audi exclusive-aanduidingen. Roestvrijstalen beschermstrip op de laadrand. In de Q5 hybrid quattro met Hybrid-aanduidingen op de instaplijsten in plaats van Audi exclusive Transmissiehendelmanchet Met stiksels in de kleur van de stoelmiddenbanen Leder fijnnappa alabasterwit/zwart Balsamicobruin wortelnotenhout * Van quattro GmbH.

68 68 S line S line. Zichtbaar meer sportiviteit. Door in een Audi Q5 te rijden maakt u duidelijk dat u van sportieve auto s houdt. Met de S line uitvoeringen versterkt u de dynamische uitstraling van uw Audi Q5. De uitrusting omvat items om het fraaie design te benadrukken, het interieur een sportief tintje te geven en de wegligging aan te passen. Kies ook voor extra sportiviteit.

69 S line exterieur Bumpers, luchtroosters in de voorbumper en diffusorgedeelte in de achterbumper In een sportief design Portierlijsten In carrosseriekleur Diffusorgedeelte Platinagrijs gespoten S line dakspoiler Instaplijsten met S line logo s Inclusief roestvrijstalen beschermstrip op de laadrand. In de Q5 hybrid quattro met hybrid-aanduidingen op de instaplijsten in plaats van S line S line logo s Op de voorspatborden. Op de Q5 hybrid quattro met hybrid-aanduidingen in plaats van S line Sportieve voorbumper Diffusorgedeelte in een sportief-markant design Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 106.

70 70 S line S line multifunctioneel driespaaks lederen sportstuurwiel, afgevlakt aan de onderzijde Transmissiehendelknop in geperforeerd leder Sportstoelen voor bekleed met zwarte stof Sprint/leder, voorzien van S line reliëflogo s en gekleurde stiksels. Decoratielijsten van geborsteld mat aluminium Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-spaak design

71 Stoelbekledingen Decoratielijsten S line Stof Sprint/leder zwart Geperforeerd alcantara/leder zwart Geborsteld mat aluminium Zwarte pianolak Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen In 5-spaak design, maat 8 J x 19, banden 235/55 R 19. Andere velgen (19 inch of groter) zijn ook leverbaar S line sportonderstel Met dynamischere afstelling ten opzichte van het standaard onderstel. Niet voor de Q5 hybrid quattro S line logo s Op de voorspatborden en op de instaplijsten. Verder zit er een roestvrijstalen beschermstrip op de laadrand. De Q5 hybrid quattro heeft hybrid-logo s in plaats van S line Sportstoelen voor Inclusief elektrisch verstelbare lendensteunen Interieur, dashboard en hemelbekleding Zwart met gekleurde stiksels (stof Sprint/leder of geperforeerd alcantara/leder) of zwarte stiksels (leder fijnnappa) op stoelen, het lederen sportstuurwiel, de versnellingspookmanchet en voetmatten S line multifunctioneel driespaaks lederen sportstuurwiel Optie: afgevlakt aan de onderzijde. In combinatie met automatische transmissie zijn schakelpaddels mogelijk. De stuurwielen zijn voorzien van geperforeerd zwart leder en een S line logo Keuze uit de volgende stoelbekledingen en lakkleuren: Stoelbekleding stof Sprint/leder, geperforeerd alcantara/leder of leder fijnnappa Altijd in het zwart, met S line reliëflogo s op de leuningen van de voorstoelen. In combinatie met Audi exclusive line zijn ook andere kleuren mogelijk, maar dan zitten er geen S line logo s op de rugleuningen en het sportstuurwiel, is het leder niet geperforeerd en zijn de stiksels in een tint van Audi exclusive line Lakkleuren Alle lakkleuren en de speciale kleur Daytonagrijs pareleffect S line decoratielijsten Geborsteld mat aluminium. Optie: zwarte pianolak of bruin naturel gevlamd essenhout Leder fijnnappa zwart Bruin naturel gevlamd essenhout Extra lakkleuropties Daytonagrijs pareleffect

72 72 Styleguides Audi Q5 in scubablauw metallic met contrastkleur platinagrijs mat en gegoten lichtmetalen velgen in 5-arm ster design. Uitrusting: comfortstoelen voor met klimaatregeling en titaangrijs geperforeerd leder Milano, staalgrijs dashboard en aluminium satellite decoratielijsten

73 Audi Q5 in mayabruin metallic en gegoten lichtmetalen velgen in 5-V-spaak design. Uitrusting: sportstoelen voor met pistachebeige leder fijnnappa, truffelbeige dashboard en eikenhout Beaufort decoratielijsten

74 74 Lakkleuren Uni lakkleuren Metallic lakkleuren Ibiswit Gletsjerwit metallic Teakbraun Metallic Moonlightblauw metallic Briljantzwart IJszilver metallic Vulkaanrood metallic Cuvéezilver metallic Mayabruin metallic Monsoongrijs metallic Scubablauw metallic De modelspecifieke standaarduitrusting en meeruitvoeringen staan in de index vanaf pagina 110.

Audi S Sportback Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie

Audi S Sportback Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi S5 Sportback Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW 79.490 U BESPAART: 11.473 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: S5 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding:

Nadere informatie

Audi A Coupe 2.0TDI 190pk S tronic Pro Line S. Algemene informatie

Audi A Coupe 2.0TDI 190pk S tronic Pro Line S. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi A5 Coupe 2.0TDI 190pk S tronic Pro Line S 53.220 U BESPAART: 6.820 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: A5 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Antraciet

Nadere informatie

Audi S Avant Quattro 354pk Pro Line Plus. Algemene informatie

Audi S Avant Quattro 354pk Pro Line Plus. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi S4 Avant Quattro 354pk Pro Line Plus 77.200 U BESPAART: 11.012 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: S4 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Leder Vermogen

Nadere informatie

Audi S Coupe Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie

Audi S Coupe Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi S5 Coupe Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW 79.800 U BESPAART: 11.542 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: S5 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Zwart

Nadere informatie

De nieuwe Audi Q2. #untaggable. Audi Voorsprong door techniek

De nieuwe Audi Q2. #untaggable. Audi Voorsprong door techniek De nieuwe Audi Q2 #untaggable Audi Voorsprong door techniek #allroad? #noroad? #untaggable #untaggable De nieuwe Audi Q2: sportief en hightech. Compact, maar toch ruim en praktisch als een SUV. Door de

Nadere informatie

Audi S5 Cabriolet Quattro S-tronic Pro Line 245kW

Audi S5 Cabriolet Quattro S-tronic Pro Line 245kW Audi S5 Cabriolet Quattro S-tronic Pro Line 245kW http://www.autozaak.nl/images/aanbod/5881993-audi-s5-cabriolet-quattro-s-tronic-pro-line-245kw-1.jpg Uitrusting 4-wiel aandrijving permanent ingeschakeld

Nadere informatie

Audi A4 Limousine A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 Limousine S4 Avant Audi Voorsprong door techniek

Audi A4 Limousine A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 Limousine S4 Avant Audi Voorsprong door techniek A4 Audi A4 Limousine A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 Limousine S4 Avant Audi Voorsprong door techniek Pagina Fascinatie 4 Audi A4 Limousine en A4 Avant 26 Audi A4 allroad quattro 36 Audi S4 Limousine

Nadere informatie

De Audi A3 Sportback e-tron. ARS Brochure Audi e-tron V4.indd 1

De Audi A3 Sportback e-tron. ARS Brochure Audi e-tron V4.indd 1 De Audi A3 Sportback e-tron ARS3632-03 Brochure Audi e-tron V4.indd 1 28-07-14 13:56 Verandert de wereld. Niet het dagelijks leven. Toekomstige mobiliteit brengt veel uitdagingen met zich mee. Wij hebben

Nadere informatie

Audi Q TFSI Quattro Sport Pro Line S -14% NIEUW. Algemene informatie

Audi Q TFSI Quattro Sport Pro Line S -14% NIEUW. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi Q2 2.0 TFSI Quattro Sport Pro Line S -14% NIEUW 47.895 U BESPAART: 6.234 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: Q2 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Half

Nadere informatie

De E-Klasse Edition Sport. In topvorm.

De E-Klasse Edition Sport. In topvorm. Gecombineerd verbruik: 4,1-9,5 l/100 km, 24,3-10,5 km/l. CO 2 -uitstoot: 110-222 g/km. Dit aanbod is geldig bij aanschaf van een E-Klasse Limousine, Estate, Coupé of Cabriolet t/m 31 maart 2014. De E-Klasse

Nadere informatie

DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE

DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE 2 INLEIDING & DESIGN Als allereerste compacte SUV is de Toyota RAV4 al meer dan 20 jaar een ware avonturier. In de nieuwe, elegant vormgegeven RAV4 beschikt u over Toyota's

Nadere informatie

DE NIEUWE PRIUS. De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf

DE NIEUWE PRIUS. De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf DE NIEUWE PRIUS De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf DE NIEUWE PRIUS DYNAMISCH, EIGENTIJDS, EFFICIENT De oorspronkelijke Prius was bij zijn introductie in 1997 een regelrechte sensatie. Met de

Nadere informatie

De Full Hybrid Auris

De Full Hybrid Auris De Full Hybrid Auris Het beste van twee werelden De Full Hybrid Auris met Synergy Drive is de allereerste Full Hybrid in zijn klasse. Hybride rijden is kiezen voor een even unieke als hoogstaande rijervaring:

Nadere informatie

Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties

Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties Info Gepubliceerd op: 18 februari 2014 Samenvatting Met twee nieuwe premium uitvoeringen introduceert Land

Nadere informatie

Groot. Krachtig. Mooi.

Groot. Krachtig. Mooi. De nieuwe Touareg Groot. Krachtig. Mooi. Extreme offroad kwaliteit en geavanceerde onroad technologie. De kracht van een SUV en het comfort van een limousine. Het is duidelijk. Met de Touareg hoeft u geen

Nadere informatie

De Golf GTI Clubsport

De Golf GTI Clubsport De Golf GTI Clubsport 01 Standaard uitrusting S Meeruitvoering MU 1) Brandstofverbruik in l/100 km: tussen 9,1 en 8,5 (stadscyclus)/tussen 6,0 en 5,9 (buitenwegcyclus)/tussen 7,0 en 6,9 (gecombineerd),

Nadere informatie

Audi A6 Limousine A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 Limousine S6 Avant. Voorsprong door techniek

Audi A6 Limousine A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 Limousine S6 Avant. Voorsprong door techniek A6 Audi A6 Limousine A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 Limousine S6 Avant Audi Voorsprong door techniek Fascinatie 4 Audi A6 Limousine en A6 Avant 22 Audi A6 allroad quattro 18 Audi A6 hybrid

Nadere informatie

BMW 4 Serie Gran Coupé 430iA High Executive M Sport. Algemene informatie

BMW 4 Serie Gran Coupé 430iA High Executive M Sport. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN BMW 4 Serie Gran Coupé 430iA High Executive M Sport 52.695 U BESPAART: 7.410 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: BMW Model: 4 Serie Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding:

Nadere informatie

PEUGEOT 308 GT Berline & SW

PEUGEOT 308 GT Berline & SW PEUGEOT 308 GT Berline & SW ROOFDIER ZONDER POESPAS Het gamma van de 308 is opnieuw uitgebreid: de 308 en 308 SW zijn er voor de verwende autoliefhebbers vanaf nu ook in een dynamische GT-uitvoering. De

Nadere informatie

Audi A ,- Specificaties. Omschrijving. Sportback 1.6 TDI Navi, Xenon, Adaptive Cruise Control, Stoelverwarming, Bluetooth, 17inch

Audi A ,- Specificaties. Omschrijving. Sportback 1.6 TDI Navi, Xenon, Adaptive Cruise Control, Stoelverwarming, Bluetooth, 17inch B.V. 5626AG Eindhoven Audi A3 Sportback 1.6 TDI Navi, Xenon, Adaptive Cruise Control, Stoelverwarming, Bluetooth, 17inch Specificaties Voertuignummer: 1103898 Datum: 12-10-2016 Tellerstand: 16.983 km Brandstof:

Nadere informatie

BMW 4 Serie Gran Coupé 440iA High Executive M Sport. Algemene informatie

BMW 4 Serie Gran Coupé 440iA High Executive M Sport. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN BMW 4 Serie Gran Coupé 440iA High Executive M Sport 66.550 U BESPAART: 9.738 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: BMW Model: 4 Serie Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding:

Nadere informatie

Audi A ,- Specificaties. Omschrijving. Avant 2.0 TDI Quattro 190PK S-Tronic Aut. Climate, Led, Cruise-control, Trekhaak, Parkeersensoren

Audi A ,- Specificaties. Omschrijving. Avant 2.0 TDI Quattro 190PK S-Tronic Aut. Climate, Led, Cruise-control, Trekhaak, Parkeersensoren B.V. 5626AG Eindhoven Audi A4 Avant 2.0 TDI Quattro 190PK S-Tronic Aut. Climate, Led, Cruise-control, Trekhaak, Parkeersensoren Specificaties Datum: 28-10-2016 Tellerstand: 11.400 km Brandstof: Diesel

Nadere informatie

Audi A7 Sportback Audi S7 Sportback. Voorsprong door techniek

Audi A7 Sportback Audi S7 Sportback. Voorsprong door techniek A7 Audi A7 Sportback Audi S7 Sportback Audi Voorsprong door techniek Pagina Fascinatie 4 Audi A7 Sportback 24 Audi S7 Sportback Techniek 38 Audi efficiency 52 adaptive air suspension 40 Audi ultra 54

Nadere informatie

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Succesvolle E-Klasse nog attractiever met nieuwe motoren De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Nog efficiëntere motoren over de gehele breedte van het gamma Interieur nog verder verfijnd Nieuwe 7G-TRONIC

Nadere informatie

14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart

14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart Persinformatie 14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart De volledig nieuwe Toyota Auris is sterker dan ooit een

Nadere informatie

BMW 4 Serie Cabrio 440iA High Executive M Sport. Algemene informatie. Specificaties

BMW 4 Serie Cabrio 440iA High Executive M Sport. Algemene informatie. Specificaties NIEUW TE BESTELLEN BMW 4 Serie Cabrio 440iA High Executive M Sport 69.575 U BESPAART: 8.930 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: BMW Model: 4 Serie Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Antraciet

Nadere informatie

Q3 Audi Q3. Audi Voorsprong door techniek

Q3 Audi Q3. Audi Voorsprong door techniek Q3 Audi Q3 Audi Voorsprong door techniek Fascinatie voor Audi Pagina Fascinatie 4 Audi Q3 Verantwoord leven Techniek is een van de vaste waarden van het Audi met zijn modellen CO₂-neutrale mobiliteit mogelijk

Nadere informatie

Mercedes-benz E-klasse

Mercedes-benz E-klasse Emile Bakker Emilebakker.nl http://www.emilebakker.nl Mercedes-benz E-klasse 79,491.00 Advertentienr : 2513164 KM-stand : 3000 Bouwjaar : 2017 Brandstof : Benzine Transmissie : Automaat Import : Ja Algemene

Nadere informatie

STYLE DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN

STYLE DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN Hybrid DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN STYLE DE NIEUWE RAV4 IS GEMAAKT VOOR DIEGENEN DIE ZICH GRAAG ONDERSCHEIDEN. HIJ COMBINEERT ROBUUSTE, EIGENTIJDSE STYLING MET PUUR VAKMANSCHAP EN SLIM RIJCOMFORT. DE

Nadere informatie

Toyota Prius ( )

Toyota Prius ( ) Toyota Prius (2009-2015) Japans vernuft Autotest "Prius" betekent voorloper. En die naam heeft Toyota's eco-icoon de afgelopen jaren zeker waargemaakt. Terwijl andere fabrikanten lacherig deden over hybridetechniek

Nadere informatie

Audi A3 Sportback e-tron

Audi A3 Sportback e-tron Audi A3 Sportback e-tron Bijgaand het overzicht aan beschikbare Audi A3 Sportback E-Tron met 7% bijtelling. Een aantal auto s is uit voorraad op kenteken te leveren en dus per direct beschikbaar. Het overzicht

Nadere informatie

Porsche Cayenne 134, Algemene informatie. Technische informatie. Opties. logo

Porsche Cayenne 134, Algemene informatie. Technische informatie. Opties. logo logo Emile Bakker Emilebakker.nl http://www.emilebakker.nl Image not found or type unknown Porsche Cayenne 134,428.00 Advertentienr : 2431519 KM-stand : 4600 Bouwjaar : 2016 Brandstof : Diesel Transmissie

Nadere informatie

I AM MORE THAN ONE THING.

I AM MORE THAN ONE THING. De nieuwe T-Cross. I AM MORE THAN ONE THING. Bestelbaar vanaf 22.620 ALLE REDEN VOOR EEN VOLKSWAGEN T-CROSS. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 De T-Cross heeft het kenmerkende design en de hoge zit van een echte Volkswagen

Nadere informatie

De nieuwe Toyota Prius Wagon Nu al te koop!

De nieuwe Toyota Prius Wagon Nu al te koop! De nieuwe Toyota Prius Wagon Nu al te koop! pagina 04-05 pagina 06-09 pagina 10-15 - 1.8 Hybride aandrijving met CVT-automaat - 1.8 Hybride aandrijving - Gecombineerd met CVT-automaat - vermogen Gecombineerd

Nadere informatie

Audi Q ,- Specificaties. Omschrijving. 3.0 TDI Quattro Aut. S-Line 7-Pers, Panoramadak, Luchtvering, Bose, Xenon, Camera

Audi Q ,- Specificaties. Omschrijving. 3.0 TDI Quattro Aut. S-Line 7-Pers, Panoramadak, Luchtvering, Bose, Xenon, Camera B.V. 5626AG Eindhoven Audi Q7 3.0 TDI Quattro Aut. S-Line 7-Pers, Panoramadak, Luchtvering, Bose, Xenon, Camera Specificaties Voertuignummer: 1103307/114 Datum: 02-01-2012 Tellerstand: 206.867 km Brandstof:

Nadere informatie

Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise

Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise MAzda cx-5 Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise LUXUEUZE SUV MET EEN HOOGSTAAND INTERIEURDESIGN Onze designers en ingenieurs hebben hun krachten gebundeld om een interieur te ontwikkelen dat perfect

Nadere informatie

Toyota Auris 1.8 Full Hybrid Executive

Toyota Auris 1.8 Full Hybrid Executive Jarno van Maanen 20 juli 2010 Schoon geweten Met het succes van de Prius in het achterhoofd zet Toyota volledig in op hybride-techniek. Uiteindelijk wil de Japanse autofabrikant al haar modellen aanbieden

Nadere informatie

Toyota Prius 1.8 HSD Dynamic

Toyota Prius 1.8 HSD Dynamic Jarno van Maanen 15 juli 2009 Zijn tijd vooruit Terwijl veel fabrikanten nog druk bezig zijn met het ontwikkelen van alternatief aangedreven concept cars die in de verre toekomst in productie worden genomen,

Nadere informatie

E E N G E D U R F D D E S I G N. U N I E K E S E N S AT I E S.

E E N G E D U R F D D E S I G N. U N I E K E S E N S AT I E S. N I E U W E P E U G E OT 3 0 8 Création : extreme muse Réalisation : Altavia Paris édition : Gutenberg Networks Automobiles Peugeot RC Paris B 552 144 503 Gedrukt in de EU Ref : T9MVLGHT Juni 2017 www.peugeot.nl

Nadere informatie

VERLEIDING MAGNETISCHE

VERLEIDING MAGNETISCHE NIEUWE PEUGEOT 208 MAGNETISCHE VERLEIDING De nieuwe PEUGEOT 208 charmeert meteen, met zijn nieuwe, meer uitgesproken stijl. Robuust en strak. De nieuwe voorbumper is scherper, duidelijker en gespierder

Nadere informatie

Opel Ampera E-REV 111kW 0% Bijtelling Geen exlease

Opel Ampera E-REV 111kW 0% Bijtelling Geen exlease Opel Ampera E-REV 111kW 0% Bijtelling Geen exlease http://www.autozaak.nl/images/aanbod/7940401-opel-ampera-e-rev-111kw-0-bijtelling-geen-ex-lease-1.jpg Uitrusting 3e remlicht ABS Achterbank neerklapbaar

Nadere informatie

Audi A ,- Specificaties. Omschrijving. Sportback 1.4 TFSI S-Tronic Sport 150pk, Navi, Xenon, Sportstoelen, Climate

Audi A ,- Specificaties. Omschrijving. Sportback 1.4 TFSI S-Tronic Sport 150pk, Navi, Xenon, Sportstoelen, Climate Audi A3 Sportback 1.4 TFSI S-Tronic Sport 150pk, Navi, Xenon, Sportstoelen, Climate Specificaties Datum: 28-02-2017 Tellerstand: 11.961 km Brandstof: Benzine Transmissie: Automaat / 7 Vermogen: 150 PK

Nadere informatie

De nieuwe Audi A4 Limousine en Avant

De nieuwe Audi A4 Limousine en Avant A4 De nieuwe Audi A4 Limousine en Avant Modellen Model Type Motor Transmissie Ex. BTW / BPM BPM Ex. BTW / incl. BPM incl. BTW / BPM Bijtelling 2015 A4 Limousine 1.4 TFSI 110 kw/150 pk S tronic 7 27.796,-

Nadere informatie

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte Opel Grandland X Groots en meeslepend Autotest Wereldwijd is de Sports Utility Vehicle (SUV) het meest verkochte type auto. Opel speelt daar slim op in door niet één, maar meerdere SUVs aan te bieden.

Nadere informatie

De nieuwe C-Klasse. Merkbaar meer klasse.

De nieuwe C-Klasse. Merkbaar meer klasse. C-Klasse. De nieuwe C-Klasse. Merkbaar meer klasse. De C-Klasse geeft een heel nieuwe betekenis aan vooruitgang. De aerodynamische vormgeving buigt de luchtstroom op elegante wijze af, waardoor de weerstand

Nadere informatie

BMW X1 ( ) Nog 1x. Facelift

BMW X1 ( ) Nog 1x. Facelift BMW X1 (2009-2015) Nog 1x Rij-impressie Wel de lusten, niet de lasten. Dat is in grote lijnen het idee achter de BMW X1. Want de X1 biedt veel meer ruimte dan de doorsnee BMW, maar tegelijkertijd dezelfde

Nadere informatie

Honda Insight. Meer inzicht. "De Insight dankt de overvloedige binnenruimte aan de relatief eenvoudige constructie van de aandrijving"

Honda Insight. Meer inzicht. De Insight dankt de overvloedige binnenruimte aan de relatief eenvoudige constructie van de aandrijving Honda Insight Meer inzicht Rij-impressie Tijdens het leven van een auto wordt een model continu aangepast. Gaandeweg krijgt de fabrikant nieuwe inzichten, werkt de fabriek efficiënter of ontwikkelt een

Nadere informatie

STIJL EN ER IS ER IS DESIGN

STIJL EN ER IS ER IS DESIGN NEW ER IS DESIGN STIJL EN ER IS DE NIEUWE RAV4 IS GEMAAKT VOOR MENSEN DIE ZICH GRAAG ONDERSCHEIDEN. HIJ COMBINEERT EEN ROBUUSTE, EIGENTIJDSE STYLING MET PUUR VAKMANSCHAP EN UITMUNTEND RIJCOMFORT. DE RAV4

Nadere informatie

Kia cee'd 1.0 T-GDI GT-Line

Kia cee'd 1.0 T-GDI GT-Line Bjorn Blokzijl 18 januari 2016 Goede voortekenen Elke keer als je je bedenkt hoe het merk Kia zich heeft ontwikkeld in een korte tijd, kun je niets anders dan respect hiervoor hebben. Het modellengamma

Nadere informatie

Peugeot HDi Premium Hybrid4 4WD VOL 14% bijtelling

Peugeot HDi Premium Hybrid4 4WD VOL 14% bijtelling Peugeot 508 2.0 HDi Premium Hybrid4 4WD VOL 14% bijtelling http://autozaak.nl/images/aanbod/10324733-peugeot-508-2-0-hdi-premium-hybrid4-4wd-vol-14-bijtelling-1.jpg Uitrusting ABS Airbag bestuurder Airbag

Nadere informatie

Groot. Krachtig. Mooi.

Groot. Krachtig. Mooi. De nieuwe Touareg Groot. Krachtig. Mooi. Extreme offroad kwaliteit en geavanceerde onroad technologie. De kracht van een SUV en het comfort van een limousine. Het is duidelijk. Met de Touareg hoeft u geen

Nadere informatie

Land Rover Freelander 2 Si4 SE AWD

Land Rover Freelander 2 Si4 SE AWD Bjorn Blokzijl 27 april 2013 Minder is meer Geen enkel merk komt er onder uit: downsizing. Of het nu via gewichtsbesparing of door het gebruik van een kleinere motor gebeurt, het gemiddeld verbruik moet

Nadere informatie

S 500 PLUG-IN HYBRID.

S 500 PLUG-IN HYBRID. S 500 PLUG-IN HYBRID. Z n sterkste kracht: efficiëntie. Met de S 500 PLUG-IN HYBRID legt Mercedes-Benz wederom nieuwe maatstaven aan op technologiegebied. Daarbij zijn onovertroffen comfort, voortreffe

Nadere informatie

ALLES DRAAIT OM DE LOOKS VINDEN WIJ

ALLES DRAAIT OM DE LOOKS VINDEN WIJ LEON ENJOYNEERING DE NIEUWE SEAT LEON De nieuwe SEAT Leon zit boordevol nieuwe technologie om van te genieten. Over elk onderdeel en elk detail is nagedacht. Zo creëren we het ultieme rijplezier, ieder

Nadere informatie

DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012

DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012 DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012 VERSIEPRIJZEN LOGAN VAN/PICK-UP Dacia Logan Van Motor Uitvoering CATALOGUSPRIJS BTW BPM* CONSUMENTENPRIJS Netto INCL. BTW en BPM 1.6 MPI 85 Euro 5 Logan

Nadere informatie

De Mercedes-Benz Lease Editions.

De Mercedes-Benz Lease Editions. Prijslijst. Geldig vanaf 2 februari 2015. De Mercedes-Benz Lease Editions. Je verdient meer dan je denkt! Uitrusting C 350 e Lease Edition. Extern opladen van accu Laadklep geopend 7G-TRONIC PLUS KEYLESS

Nadere informatie

ford.nl FORD C-MAX PLUG-IN HYBRIDE 7% bijtelling - 100% luxe.

ford.nl FORD C-MAX PLUG-IN HYBRIDE 7% bijtelling - 100% luxe. ford.nl FORD C-MAX PLUG-IN HYBRIDE 7% bijtelling - 100% luxe. FORD C-MAX PLUG-IN HYBRIDE: 34.995,- NETTO BIJTELLING V.A. 86,- De Ford C-MAX Plug-in Hybride biedt een soepele, energie-efficiënte en fluisterstille

Nadere informatie

Audi A5 Sportback Sport S Line 1.4 TFSI

Audi A5 Sportback Sport S Line 1.4 TFSI Audi A5 Sportback Sport S Line 1.4 TFSI Audi A5 Sportback Sport S Line 1.4 TFSI - Fiscale waarde excl. opties: 46.850,- - 110 kw/150 pk - Max. aanhangergewicht geremd: 1500 kg - Unilak - Achterruit, verwarmbaar

Nadere informatie

Audi A Cabriolet S5 3.0TFSI Quattro 354pk Pro Line Plus NIEUW. Algemene informatie

Audi A Cabriolet S5 3.0TFSI Quattro 354pk Pro Line Plus NIEUW. Algemene informatie VOORRAAD NIEUW Audi A5 Cabriolet S5 3.0TFSI Quattro 354pk Pro Line Plus NIEUW 99.950 U BESPAART: 18.537 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: A5 Kilometerstand: 151 km Kleur: grijs Bekleding:

Nadere informatie

Volkswagen Golf 1.4TSI GTE 204pk 7% bijtelling Excl. BTW

Volkswagen Golf 1.4TSI GTE 204pk 7% bijtelling Excl. BTW Volkswagen Golf 1.4TSI GTE 204pk 7% bijtelling Excl. BTW Uitrusting 65% getint glas achter Abs en ebd Achterbank in delen neerklapbaar Achteruitrijcamera Adaptive Cruise Control incl. Front Assist Airbag(s)

Nadere informatie

De nieuwe Jaguar XF: lichtgewicht efficiency

De nieuwe Jaguar XF: lichtgewicht efficiency De nieuwe Jaguar XF: lichtgewicht efficiency Info Gepubliceerd op: 24 maart 2015 Jaguar Land Rover Nederland Samenvatting Jaguar presenteert met de nieuwe XF een auto die nieuwe maatstaven zet in het zakelijke

Nadere informatie

De C-Klasse Lease Edition vanaf 38.995,-. Bijtelling vanaf 252,-* per maand. Prijslijst geldig per 15 april 2016.

De C-Klasse Lease Edition vanaf 38.995,-. Bijtelling vanaf 252,-* per maand. Prijslijst geldig per 15 april 2016. Leverbaar als Limousine, Estate én Coupé. De C-Klasse vanaf 38.995,-. Standaard al zeer rijk uitgerust, met een voordeel van ruim 5.000,-! Bijtelling vanaf 252,-* per maand. v.a. 15% bijtelling Prijslijst

Nadere informatie

LIFE ON STAGE. De ster van de show. Maak kennis met de nieuwe Kia pro_cee d

LIFE ON STAGE. De ster van de show. Maak kennis met de nieuwe Kia pro_cee d De nieuwe Kia De ster van de show Puur rijplezier bent u er klaar voor? De nieuwe Kia pro_cee d laat uw hart sneller kloppen met zijn superscherpe design en zijn vernieuwende technologie. Ermee rijden

Nadere informatie

Toyota RAV4 Hybrid. Op eigen terrein. Facelift

Toyota RAV4 Hybrid. Op eigen terrein. Facelift Toyota RAV4 Hybrid Op eigen terrein Autotest Wie aan Toyota denkt, denkt als vanzelf aan hybride auto's. En wie aan een SUV denkt, denkt als vanzelf aan een hoog verbruik. Het was dus niet meer dan logisch

Nadere informatie

De nieuwe Toyota PROACE

De nieuwe Toyota PROACE De nieuwe Toyota PROACE 2 Goede zaak Dankzij een even rijke als veelzijdige standaarduitrusting verenigt de nieuwe Toyota PROACE het nuttige met het aangename. Zoals maximaal rijcomfort en een laadvolume

Nadere informatie

VOLT DE NIEUWE CHEVROLET

VOLT DE NIEUWE CHEVROLET VOLT DE NIEUWE CHEVROLET Chevrolet Volt De elektrische droom De nieuwe Chevrolet Volt is een unieke, multi-award winnende auto. Door het combineren van de voordelen van een elektrische auto met de actieradius

Nadere informatie

De nieuwe ŠKODA Fabia

De nieuwe ŠKODA Fabia De nieuwe ŠKODA Fabia Herkenbaar ŠKODA Wanneer we kijken naar de vormgeving van de nieuwe Fabia springen direct de scherpe lijnen die het design van de nieuwe Fabia kenmerken in het oog. Bovendien valt

Nadere informatie

A6 Limousine Montevideo_Flyer33_2018_01.indd :27

A6 Limousine Montevideo_Flyer33_2018_01.indd :27 A6 Limousine 02 03 Benut uw t i j d optimaal. Tijd is een constante factor in elk leven. Met de nieuwe Audi A6 Limousine willen we de kwaliteit verbeteren van elke minuut die u in de auto doorbrengt. Daarom

Nadere informatie

De nieuwe Sharan. Overal thuis.

De nieuwe Sharan. Overal thuis. De nieuwe Sharan. De nieuwe Sharan. veral thuis. Thuiskomen is voor veel mensen net zo fijn als op reis gaan. Mooi dat deze twee nu samenkomen in de nieuwe Sharan. Dankzij het flexibele ruimteconcept,

Nadere informatie

Audi A4 Avant. Loon naar werken. Virtual Cockpit

Audi A4 Avant. Loon naar werken. Virtual Cockpit Audi A4 Avant Loon naar werken Autotest Hard werken mag beloond worden. Een bijzondere auto kan het werk en het privé-leven immers een stuk aangenamer maken. Een product van hoge kwaliteit ziet er beter

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 300 AMG Premium. Panorama, Memory, Burmester, Origineel NL

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 300 AMG Premium. Panorama, Memory, Burmester, Origineel NL Mercedes-Benz E-Klasse Coupé 300 AMG Premium. Panorama, Memory, Burmester, Origineel NL Specificaties Voertuignummer: 1104323 Datum: 26-01-2018 Tellerstand: 42.562 km Brandstof: Benzine Transmissie: Automaat

Nadere informatie

Citroën C4 Picasso 1.6 e-hdi Business

Citroën C4 Picasso 1.6 e-hdi Business Bjorn Blokzijl 21 augustus 2013 Evolutie brengt perfectie In het segment der midi-mpv's was Renault alleenheerser met de Scénic, totdat Citroën in 2000 op de proppen kwam met de - op z'n zachtst gezegd

Nadere informatie

Ford Fiesta 1.6 Sport

Ford Fiesta 1.6 Sport Harold Rolloos 7 augustus 2009 Partytime Sinds zijn introductie vorig jaar is de nieuwe Ford Fiesta een succesnummer. In de eerste plaats wordt hij vooral geroemd om zijn rijgedrag. En laten we zijn vlotte,

Nadere informatie

M - Klasse Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 19 november 2011.

M - Klasse Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 19 november 2011. M - Klasse Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 19 november 2011. Een sterk karakter in een bijzonder jasje. De M-Klasse Edition 1. heeft een preview van deze prijslijst De gefotografeerde M-Klasse modellen

Nadere informatie

Opel Insignia Sports Tourer

Opel Insignia Sports Tourer Opel Insignia Sports Tourer Opel met inhoud Autotest De succesformule van Opel is eenvoudig: maak de meest geavanceerde techniek bereikbaar voor het grote publiek. De voordelige modellen van Opel bieden

Nadere informatie

Chrysler 300C Touring 3.0 CRD V6

Chrysler 300C Touring 3.0 CRD V6 Dennis van 't Kruis 2 februari 2006 Intro Het heeft maar liefst 13 maanden geduurd en er waren vele bezoeken aan meerdere Chrysler dealers voor nodig om uiteindelijk toch te mogen rijden in een van stoerste

Nadere informatie

Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling, tussen 2000 en 2500 toeren.

Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling, tussen 2000 en 2500 toeren. Tip 1 Schakelen Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling, tussen 2000 en 2500 toeren. Een toerenteller is hierbij een handig hulpmiddel. Een deel van het vermogen dat een automotor levert

Nadere informatie

Kia Sorento 2.2 CRDi Super Pack 4WD

Kia Sorento 2.2 CRDi Super Pack 4WD Bjorn Blokzijl 28 oktober 2012 Meer dan een facelift Slechts drie jaar geleden reden wij met de splinternieuwe Kia Sorento, die zijn succesvolle - maar matig rijdende en afgewerkte - voorganger moest doen

Nadere informatie

Kia Niro. Het moet wel leuk blijven. Ruimte

Kia Niro. Het moet wel leuk blijven. Ruimte Kia Niro Het moet wel leuk blijven Autotest Verbeteren is prima, maar het moet wel leuk blijven. Een ruime auto is prettig, maar het moet er niet uitzien als een busje. Een bijzondere auto rijden is leuk,

Nadere informatie

NIEUWE ENERGIE DE NIEUWE TOYOTA YARIS MAAKT ZELFS UW DAGELIJKSE RITTEN TOT EEN SPANNEND AVONTUUR.

NIEUWE ENERGIE DE NIEUWE TOYOTA YARIS MAAKT ZELFS UW DAGELIJKSE RITTEN TOT EEN SPANNEND AVONTUUR. DE NIEUWE TOYOTA NIEUWE ENERGIE DE NIEUWE TOYOTA YARIS MAAKT ZELFS UW DAGELIJKSE RITTEN TOT EEN SPANNEND AVONTUUR. EEN ENERGIEKE UITSTRALING EN EEN STIJLVOL INTERIEUR DRAGEN BIJ AAN EEN ONTSPANNEN EN COMFORTABELE

Nadere informatie

Volkswagen Passat Variant 1.4TSI GTE Highline 15% bijtelling. Algemene informatie

Volkswagen Passat Variant 1.4TSI GTE Highline 15% bijtelling. Algemene informatie VOORRAAD GEBRUIKT Volkswagen Passat Variant 1.4TSI GTE Highline 15% bijtelling 45.380 Algemene informatie Bouwjaar: 2016 Kenteken: RF403D Merk: Volkswagen Model: Passat Kilometerstand: 17.451 km Kleur:

Nadere informatie

De Sprinter Mobility. Technische informatie

De Sprinter Mobility. Technische informatie De Sprinter Mobility Technische informatie Modelserie Sprinter Mobility 33 Sprinter Mobility 23 2 Technische gegevens Maten Mobility 23 Mobility 33 Lengte 5910 mm 6945 mm Breedte 1993 mm 1993 mm Hoogte

Nadere informatie

BMW 5 Serie Touring 520d High Executive

BMW 5 Serie Touring 520d High Executive Jarno van Maanen 3 december 2010 Groter en groener Ondanks de verschillende modellen die BMW de laatste jaren in allerlei segmenten heeft geïntroduceerd, kan de 5 Serie nog steeds worden beschouwd als

Nadere informatie

DE MEEST HYBRIDE VERFIJNDE

DE MEEST HYBRIDE VERFIJNDE THE NEW DE MEEST HYBRIDE VERFIJNDE HYBRIDE De nieuwe Camry combineert de verfijnde elegantie van een topsedan met de voortreffelijke prestaties van een hybride aandrijflijn van de nieuwste generatie. Met

Nadere informatie

Audi Q7/Q7 V12 TDI quattro

Audi Q7/Q7 V12 TDI quattro Standaarduitrusting 12-volt aansluitingen 94 Aandrijfslipregeling ASR 103 Aansteker en asbakken 94 Accu-energiemanagement 102 Achterbank (tweede zitrij) 88 Achterruitverwarming 86 Audi Service 106 Audi

Nadere informatie

Nieuwe. Renault CLIO

Nieuwe. Renault CLIO Nieuwe Renault CLIO De nieuwe Renault CLIO, een onweerstaanbaar verleidelijke look Sensuele vormen, een dynamisch profiel en scherp gesneden flanken - de nieuwe Clio is nu nog onweerstaanbaarder. De nieuwe

Nadere informatie

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. Theorie en praktijk

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. Theorie en praktijk Toyota Yaris Hybrid Welkom bij de familie Autotest Waarom worden er alleen hybride-versies van grote auto's gemaakt? Juist mensen die voor kleine auto's kiezen, willen graag zo zuinig mogelijk rijden.

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLC 350e

Mercedes-Benz GLC 350e Mercedes-Benz GLC 350e Schijnbare tegenstrijdigheden Rij-impressie Een SUV (Sports Utility Vehicle) dient groot, stoer en sterk te zijn. Maar Mercedes-Benz introduceert nu een SUV die juist compact, elegant

Nadere informatie

Volvo S60 ( )

Volvo S60 ( ) Volvo S60 (1999-2010) Kilometervreter Autotest De Volvo S60 is in het jaar 2000 geïntroduceerd als de rijdersauto van Volvo. Dit zou een auto zijn die behalve veiligheid, meer rijplezier biedt dan menig

Nadere informatie

Suzuki Vitara 1.4 Booster Jet All Grip S

Suzuki Vitara 1.4 Booster Jet All Grip S Bjorn Blokzijl 2 augustus 2016 Voor de purist Je hebt werkpaarden en je hebt luxepaarden. Hoewel SUV's ooit zijn ontstaan als terreinwaardige auto's die wat luxer waren dan voorheen, komt de gemiddelde

Nadere informatie

VOLVO ZET DE TRADITIE VOORT.

VOLVO ZET DE TRADITIE VOORT. DE NIEUWE VOLVO V60 DE NIEUWE VOLVO V60. VOLVO ZET DE TRADITIE VOORT. Al meer dan 60 jaar lang streeft Volvo Cars er naar om breaks te ontwikkelen die het leven verrijken. Diezelfde visie was ook de drijfveer

Nadere informatie

Verfijning op alle fronten: de nieuwe Jaguar XJ

Verfijning op alle fronten: de nieuwe Jaguar XJ Verfijning op alle fronten: de nieuwe Jaguar XJ Info Gepubliceerd op: 15 juni 2015 Jaguar Land Rover Nederland Samenvatting Jaguar presenteert de ingrijpend vernieuwde XJ. Hij is op alle punten verder

Nadere informatie

Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren.

Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren. Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren. Performance in een nieuwe dimensie. In deze brochure zijn deels uitvoeringen afgebeeld die niet tot de standaarduitvoering behoren. 2. Fahrerhaus

Nadere informatie

Nieuwe motoren en updates voor Jaguar F-PACE, XE en XF: efficiënter, betere prestaties, meer gebruiksgemak

Nieuwe motoren en updates voor Jaguar F-PACE, XE en XF: efficiënter, betere prestaties, meer gebruiksgemak Nieuwe motoren en updates voor Jaguar F-PACE, XE en XF: efficiënter, betere prestaties, meer gebruiksgemak Info Beesd Gepubliceerd op: 15 februari 2017 Jaguar Land Rover Nederland Samenvatting Details

Nadere informatie

VERRASSEND UITGESPROKEN. ONMISKENBAAR POLO.

VERRASSEND UITGESPROKEN. ONMISKENBAAR POLO. De nieuwe Polo 1 02 VERRASSEND UITGESPROKEN. ONMISKENBAAR POLO. 03 AANGESCHERPT TOT IN DETAIL. Bij een eerste blik op de nieuwe Polo valt direct het stijlvolle samenspel tussen de sportieve lijnen en praktische

Nadere informatie

Inspectierapport GN-925-V

Inspectierapport GN-925-V Geïnspecteerd Door: Bryan Drost Merk: Model: Volvo V60 Tellerstand (km): 144478 Aantal deuren: 5 Type: Kenteken: 2.4 D6 AWD Plug-In Hybrid Pure Limited GN925V Meldcode: 8075 Chassisnummer: Autotype: YV1GWAA50D1128075

Nadere informatie

Citroën C3 ( )

Citroën C3 ( ) Citroën C3 (2010-2016) Kleurrijke persoonlijkheid Autotest Alle auto's lijken op elkaar. Zeker in het middensegment is het moeilijk kiezen omdat iedereen hetzelfde belooft. Alle auto's zouden voordelig,

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Aut. AMG Ambition W213, Panoramadak, Head-Up, Memory, Keyless-Go

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Aut. AMG Ambition W213, Panoramadak, Head-Up, Memory, Keyless-Go Mercedes-Benz E-Klasse 200 Aut. AMG Ambition W213, Panoramadak, Head-Up, Memory, Keyless-Go Specificaties Voertuignummer: 1103077 Datum: 02-01-2017 Tellerstand: 10 km Brandstof: Benzine Transmissie: Automaat

Nadere informatie

Toyota Yaris. Kiezen voor kaizen

Toyota Yaris. Kiezen voor kaizen Toyota Yaris Kiezen voor kaizen Autotest Het is tijd voor een nieuwe Toyota Yaris! Het model is sinds 2011 op de markt en heeft in 2014 nog een verjongingskuur ondergaan. En in de regel volgt na zo'n periode

Nadere informatie

Kia Picanto 1.2 CVVT GT-Line

Kia Picanto 1.2 CVVT GT-Line Bjorn Blokzijl 20 augustus 2017 Opvolger van hét succes Kia kwam in Nederland in 1993 voor het eerst voor in de verkoopstatistieken. Met 143 verkochte auto's had het merk verre van een vliegende start,

Nadere informatie