UBTC NoaberBelt V.O.F.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "UBTC NoaberBelt V.O.F."

Transcriptie

1 Wie zijn Wij NoaberBelt, een combinatie van NTP Infra en B-CIS, is een club met hele gedreven en gekwalificeerde mensen die het werken aan het project Afdichting stortlocatie t Rikkerink als een uitdaging zien. Door in een vroeg stadium van dit project mee te denken, af te wegen en te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om deze nieuwe uitdaging zo efficiënt, duurzaam, kostenbesparend en met zo min mogelijk overlast uit te voeren is het doel van de combinatie. Voor de klant belangrijk maar zeker ook zo belangrijk voor de directe omgeving van dit project. Omdat de lijnen binnen de combinatie kort zijn en medewerkers vaste projecten hebben die ze van A tot Z begeleiden is de betrokkenheid groot. Deze manier van samenwerken, het open karakter en altijd op zoek naar nieuwe ideeën maakt NoaberBelt tot wat het nu is. Een solide bedrijf met het oog gericht op de toekomst en de mogelijkheden van de combinanten daarin. Over NTP Infra: Het bedrijf houdt zich bezig met het verwerven, ontwikkelen/ontwerpen, aannemen en uitvoeren van weg- en waterbouwkundige werken evenals bodem-, grondwater-, en waterbodemsaneringen, in de meest ruime zin van het woord en het werken in risicogebieden van de Railinfrastructuur.Het is een landelijk opererend bedrijf, met als zwaartepunt van het werkgebied de provincies Drenthe, Overijssel, Flevoland en Gelderland. Het hoofdkantoor is gevestigd te Hattem. Over B-CIS: B-Cis is een kleine, flexibele organisatie die creatieve en innovatieve oplossingen voor infrastructurele werken biedt. B-Cis ontwikkelt, vervaardigt en levert producten voor een breed scala aan verhardingsconcepten. Kwaliteit en duurzaamheid staan hierbij centraal. B-Cis onderscheidt zich in het bijzonder in het ontwerpen en leveren van solide funderingen met uitstekende civieltechnische eigenschappen.

2 Project Project: Afdichting stortlocatie t Rikkerink te Ambt Delden. Twence in Hengelo is een (inter)nationale speler op de markt van grondstoffen, duurzame energieproductie en hoogwaardige verwerking van afvalstromen. Twence werkt met innovatieve technieken en state-of-the art installaties, waarmee afval uit Twente, Nederland en het buitenland omgezet wordt in grondstoffen en groene energie. Het draagt bij aan een gezond milieu, de besparing van fossiele brandstoffen en de reductie van emissie van CO2. Verder levert Twence met een omzet van ongeveer 100 miljoen euro een belangrijke impuls aan de Twentse economie, educatie en maatschappelijke projecten. Twence is grotendeels in handen van de Twentse gemeenten en daarmee indirect van alle Twentse inwoners. De winst die de onderneming maakt wordt als dividend weer uitgekeerd aan de gemeenten en regio, voor de economische en maatschappelijke ontwikkeling van Twente. Aan de Rikkerinksweg te Ambt Delden (gemeente Hof van Twente) bevindt zich de voormalige stortplaats t Rikkerink. Deze voormalige stortlocatie is eigendom van Twence. Twence is voornemens om op het bovenvlak van de stortlocatie (oppervlakte circa 16 ha) een afdichtende laag of een bovenafdichting aan te brengen om de intreding van hemelwater en daarmee de vorming van percolaat tegen te gaan. De bovenafdichting bestaat uit een BRL 9322 gecertificeerde vrij toepasbare bouwstof gebaseerd op reststoffen van Twence en dan vooral, maar niet uitsluitend, bodemas afkomstig uit de verbrandingsinstallaties. Twence heeft ervoor gekozen om zowel de uitwerking van het Ontwerp, de Realisatie als de Nazorg voor dit Project door NoaberBelt uit te laten voeren (DCM, design, construct & maintain) met als doel dat: NoaberBelt verantwoordelijk is voor zowel het ontwerp, de uitvoering als het meerjarig onderhoud (nazorg). Een goede afstemming tussen het ontwerp, de uitvoering en het nazorgplan heeft een positieve invloed op de kwaliteit van het Werk en het NoaberBelt mogelijkheden geeft tot optimalisatie van haar inkoopproces. NoaberBelt niet verplicht wordt om eerst alle ontwerpwerkzaamheden voor het gehele Werk af te ronden alvorens gestart mag worden met de uitvoeringswerkzaamheden. De ontwerpwerkzaamheden mogen in overleg met en na goedkeuring van Twence parallel

3 verlopen. De insteek is dat dit een positieve invloed heeft op de efficiëntie en daarmee de kosten van het Werk voor Twence. Het werk wordt aanbesteed op basis van een geïntegreerd contract (UAV-GC 2005). Ontwerp Na goedkeuring van het ontwerp worden de tekeningen op de website geplaatst. Verkeersmaatregelen/Omleidingsroute De omgeving heeft via de Klankbordgroep haar zorgen geuit over de veiligheid van onder andere schoolgaande kinderen en overlast in de omgeving als gevolg van de werkzaamheden. Wij gaan de zorgen die de omgeving heeft wegnemen, de tevredenheid van de omgeving borgen en het imago van Twence hooghouden. De tevredenheid komt onder druk te staan door het verwachte grote aantal transportbewegingen over de Bollenweg naar het stort. Naast veiligheidsrisico s en overlast tijdens het aan- en afrijden van vrachtwagens veroorzaken de werkzaamheden op het stort overlast voor de direct aanwonenden. Onze doelstelling is dat alle omwonenden rond het projectgebied en langs de Rikkerinksweg tevreden zijn over onze werkwijze. Wij realiseren dit door onder andere AEC-bodemas, sorteerzeefzand en grond per schip aan te voeren. Daardoor hebben wij slechts 932 in plaats van transporten per as over de Rikkerinksweg in drie jaar. Voor deze transporten en de overlast als gevolg van onze werkzaamheden op t Rikkerink hebben wij maatwerkoplossingen. Hiermee garanderen wij de veiligheid van schoolgaande kinderen en minimaliseren we de overlast voor de omgeving. Daarnaast informeren wij de omgeving over de impact van de werkzaamheden. Zo verlagen wij de overlastbeleving en nemen we eventuele zorgen weg. Wij stellen een ervaren Omgevingsmanager aan die meer dan 25 jaar ervaring heeft binnen de gemeente Hof van Twente en in de omgeving woont. Hij spreekt dezelfde taal en kent de belangen van de omgeving. Doelstelling Twence: Het creëren van veilige omstandigheden voor transport, het minimaliseren van overlast voor de omgeving en een passende, zorgvuldige en proactieve omgevingscommunicatie.

4 Planning Begin mei Aanleg van de tijdelijke lossteiger langs de Seppenwooldsweg en het Twentekanaal. Aanbrengen lopenband tot bovenkant van de stortlocatie. Mei en juni Egaliseren van de bestaande afdeklaag op het stortmateriaal. Augustus t/m oktober Aanbrengen 1 e afdichtingslaag van de bovenafdichting. Aanbrengen afwateringsvoorziening. Augustus t/m oktober Aanbrengen 2 e afdichtingslaag van de bovenafdichting. Augustus t/m oktober Aanbrengen 3e afdichtingslaag van de bovenafdichting. Nieuws Door onze keuze voor transport per schip en onze maatwerkoplossingen veroorzaken wij minimale overlast naar de omgeving. Het is van belang dat wij de omgeving goed informeren over de impact die de werkzaamheden nog wel hebben, zodat wij hun terechte zorgen wegnemen. Uitgangspunten voor onze communicatie zijn: Passend: Wij passen onze communicatie aan op de individuele belanghebbenden. Zorgvuldig: tien weken voor de start van de uitvoering optimaliseren wij ons communicatieplan (onderdeel van ons BLVC-plan) met Twence en de klankbordgroep. Proactief: Wij zetten een Omgevingsmanager in met lokale kennis. Meerwaarde: Maximale ontzorging van belanghebbenden en Twence. Op basis van onze uitgangspunten en onze omgevingsanalyse hebben wij de volgende communicatiemaatregelen opgesteld (zie tabel 5.1):

5 Keukentafelgesprek met Omgevingsmanager. Vier weken voor de jaarlijkse start van de uitvoering plant onze Omgevingsmanager een eerste keukentafelgesprek. Tijdens dit gesprek bespreekt hij de inhoud van het project, de verwachte overlast, ons communicatieplan en contactgegevens. Tijdens het keukentafelgesprek stemt de Omgevingsmanager af hoe de bewoner op de hoogte gehouden wil worden van de werkzaamheden. Dit kan via tweewekelijkse keukentafelgesprekken tijdens de uitvoering, per nieuwsbrief of via de projectsite. Meerwaarde: Wij communiceren persoonlijk en laagdrempelig. Nieuwsbrief. Vanaf vier weken voor de jaarlijkse start van de uitvoering tot twee weken na afronding stelt onze Omgevingsmanager tweewekelijks een nieuwsbrief op. Hierin benoemt hij de voortgang, de geplande werkzaamheden, de verwachte overlast en contactgegevens. De nieuwsbrief zet hij tweewekelijks op onze projectsite, maar kan op verzoek van bewoners ook per mail of per brief worden gestuurd. Meerwaarde: Wij creëren maximale betrokkenheid. Project specifieke website. Wij richten een project specifieke website in. Daarop deelt onze Omgevingsmanager tweewekelijks onze nieuwsbrief, foto s, planning, antwoord op veel gestelde vragen en contactgegevens voor vragen, meldingen of klachten. Meerwaarde: De projectinformatie is voor iedereen inzichtelijk.

6 Contact Klachten-, vragen- of complimentenafhandeling Wij hebben meerdere projecten opgeleverd met nul klachten. Zijn er toch klachten, dan volgen wij onderstaand proces. Klachten komen centraal bij de Omgevingsmanager binnen. Onze omgevingsmanager is 24/7 telefonisch bereikbaar. Hij is eigenaar van de klacht tot deze is opgelost. Voor een effectieve afhandeling onderscheiden wij drie type klachten: Kleine klachten zoals vuil op de weg. Onze Omgevingsmanager biedt bij het indienen de oplossing. Hij communiceert de klacht en oplossing naar de uitvoerder. De uitvoerder lost de klacht binnen één werkdag op. Als de klacht is verholpen, deelt onze Omgevingsmanager dit met de indiener. Grotere klachten waarbij overleg nodig is met de uitvoerder. Binnen één werkdag overlegt de Omgevingsmanager met de uitvoerder. Samen bepalen ze de oplossing. Dezelfde werkdag koppelt de Omgevingsmanager de oplossing naar de indiener terug. Binnen drie werkdagen lost de uitvoerder de klacht op. Als de klacht is verholpen, deelt onze Omgevingsmanager dit met de indiener. Grote klachten die buiten onze scope vallen. Binnen één werkdag doen wij een melding aan Twence. Is de klacht niet binnen drie werkdagen op te lossen, dan bespreken we een tijdelijke oplossing. Binnen één dag geeft onze Omgevingsmanager terugkoppeling naar de indiener hoe de klacht wordt opgelost en door wie.

7 Contact NoaberBelt Vestigingsadres : Twenteweg 30 Postcode : 7532 ST Enschede Postadres : Postbus 6280 Postcode : 7503 GG Enschede Telefoon : Omgevingsmanager : Klaas Klarenberg Mobiel nummer : k.klarenberg@ntp-enschede.nl

Uitvoering en voortgang.

Uitvoering en voortgang. NIEUWSBRIEF NR 7 & 8 Afdichting stortlocatie t Rikkerink Enschede 22 aug 2018 Uitvoering en voortgang. Voor u ligt de zevende (in de vakantie) en achtste Nieuwsbrief. Middels deze nieuwsbrief willen wij

Nadere informatie

KWALITEIT FLEXIBEL VEILIG

KWALITEIT FLEXIBEL VEILIG KWALITEIT FLEXIBEL VEILIG SLOOPWERKEN GRONDWERKEN ASBESTSANERING BODEMSANERING RECYCLING CONTAINERSERVICE HOUTHANDEL MILIEUSTRAAT ARNO VAN DEN DUNGEN BV In ons vindt u een ervaren, gecertificeerde en deskundige

Nadere informatie

1.0 Inleiding 2.0 Verantwoordelijk 3.0 Communicatie 3.1 Website

1.0 Inleiding 2.0 Verantwoordelijk 3.0 Communicatie 3.1 Website Communicatie plan Inhoud 1.0 Inleiding... 3 2.0 Verantwoordelijk... 3 3.0 Communicatie... 3 3.1... 3 4.0 Duurzaamheid Beleid... 4 5.0 Stuurcyclus... 5 6.0 Betrokken doelgroepen... 8 6.1 Ketenanalyse...

Nadere informatie

Omgeving bodemsanering Olasfa

Omgeving bodemsanering Olasfa Omgeving bodemsanering Olasfa Communicatieplan 2016 NM R. Knippels februari 2016 Colofon Uitgave Zaak 3165559 Datum februari 2016 Auteur R. Knippels Project/kenmerk Bodemsanering Olasfa fase 2 (2016/0064912)

Nadere informatie

Mededeling. Hierbij ontvangt u de eerste voortgangsrapportage van het programma.

Mededeling. Hierbij ontvangt u de eerste voortgangsrapportage van het programma. PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Voortgangsrapportage programma Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen. Kern mededeling: In de vergadering van de commissie Economie en Bereikbaarheid van 14 oktober

Nadere informatie

Drinkwater wij voegen er iets aan toe

Drinkwater wij voegen er iets aan toe Drinkwater wij voegen er iets aan toe Samen met u... Drinkwater is van levensbelang voor de maatschappij. Als de drinkwatervoorziening wegvalt, komt ons dagelijks leven vrijwel tot stilstand. Als drinkwaterbedrijf

Nadere informatie

Twence, bron van grondstoffen en energie

Twence, bron van grondstoffen en energie het draait om Twence in 2018 Twence, bron van grondstoffen en energie Twence brengt nuttige materialen en grondstoffen terug in de kringloop en produceert energie uit niet-herbruikbaar afval, biomassa

Nadere informatie

Hengelo, april 2013. 02 Gedragscode Twence

Hengelo, april 2013. 02 Gedragscode Twence Gedragscode Twence Twence in Hengelo is een (inter)nationale speler op de markt van grondstoffen en duurzame energie met hoogwaardige verwerking van afvalstromen en biomassa. Met innovatieve technieken

Nadere informatie

Mededeling. Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen

Mededeling. Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen Kern mededeling: In de vergadering van de commissie Economie en Bereikbaarheid van 14 oktober

Nadere informatie

3.3 EMVI in Almere: zo kan het ook! NATIONAAL CONGRES AANBESTEDEN EN CONTRACTEREN

3.3 EMVI in Almere: zo kan het ook! NATIONAAL CONGRES AANBESTEDEN EN CONTRACTEREN 3.3 EMVI in Almere: zo kan het ook! NATIONAAL CONGRES AANBESTEDEN EN CONTRACTEREN JERRY BOUWMEESTER PROJECTLEIDER DESIGN & CONSTRUCT DUSSELDORP INFRA, SLOOP EN MILIEUTECHNIEK MARTIJN VOS ADVISEUR CONTRACTVORMING

Nadere informatie

3.C.2 Communicatieplan ten behoeve van de CO 2 - Prestatieladder Takke Groep

3.C.2 Communicatieplan ten behoeve van de CO 2 - Prestatieladder Takke Groep 3.C.2 Communicatieplan ten behoeve van de CO 2 - Prestatieladder Takke Groep 3.C.2 Communicatieplan 2015 versienummer: 01 Pagina 1 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Eisen vanuit de CO 2 prestatieladder 3 3. Communicatiedoelstellingen

Nadere informatie

Producent van duurzame Energie in Twente

Producent van duurzame Energie in Twente Producent van duurzame Energie in Twente KIVI H.Hegeman 28-5-2019 Twence in het kort Transitie naar euregionaal producent van grondstoffen en energie Kern activiteiten: Duurzame energie Circulaire economie

Nadere informatie

Hart van s-gravenzande presentatie omwonenden dinsdag 22 september VolkerWessels - Innovator in de bouw 1

Hart van s-gravenzande presentatie omwonenden dinsdag 22 september VolkerWessels - Innovator in de bouw 1 Hart van s-gravenzande presentatie omwonenden dinsdag 22 september 2015 VolkerWessels - Innovator in de bouw 1 Welkomstwoord en toelichting programma Boele & van Eesteren Marcel Poolman, communicatie Edwin

Nadere informatie

De brug naar waardecreatie

De brug naar waardecreatie 1 De brug naar waardecreatie 2 Mobiliteit heeft onze geschiedenis gekleurd... 3 Ruim 100 jaar hoogwaardige kennis en ervaring in grond-, weg- en waterbouw... In ons leven wonen, werken, recreëren en reizen

Nadere informatie

Emissie-inventarisrapport

Emissie-inventarisrapport Emissie-inventarisrapport CO 2 -prestatieladder MVO medewerker Naam: S. Gorter Algemeen directeur Naam: M. van Vuuren-Sanders Datum: Datum: Handtekening: Handtekening: Cofely Energy & Infra BV Kamer van

Nadere informatie

Rotie: Cleaning & Services Amsterdam: Tankstorage Amsterdam: Orgaworld: Biodiesel Amsterdam:

Rotie: Cleaning & Services Amsterdam: Tankstorage Amsterdam: Orgaworld: Biodiesel Amsterdam: Rotie maakt onderdeel uit van de Simadan Groep. De Simadan Groep is een wereldwijd uniek industrieel ecosysteem waarin bij het verwerken van organische reststromen en frituurvet geen bruikbare energie

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van. Henzen Wegenbouw B.V.

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van. Henzen Wegenbouw B.V. Communicatieplan Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Henzen Wegenbouw B.V. Auteur(s): Dhr. P. Henzen, (Directie) Mevr. H. Nawijn (CO 2-functionaris)

Nadere informatie

Kerntaak 1: Voert stukadoorswerk uit

Kerntaak 1: Voert stukadoorswerk uit Kerntaak 1: Voert stukadoorswerk uit Werkproces 1.1: Stukadoorswerk voorbereiden De gezel stukadoor decoratie ontvangt de opdracht van zijn leidinggevende tot het aanbrengen van stukadoorswerk. Hij vertaalt

Nadere informatie

CO 2 Communicatieplan

CO 2 Communicatieplan CO 2 Communicatieplan CO2 communicatieplan Opgesteld d.d.: 07-05-2019 Akkoord bevonden door Rein Tempel (directeur) Versie: 3 Opgesteld door: Marijke Schat () Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Verruiming Twentekanalen fase 2

Nieuwsbrief Verruiming Twentekanalen fase 2 Lammertink, H.E.M. (BMO-COM) Van: Twentekanalen (DON) Verzonden: woensdag 18 februari 2015 18:35 Onderwerp: Nieuwsbrief Verruiming Twentekanalen fase 2 - nummer 5 Nummer 5 / 18 februari

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. De Rijk B.V. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. De Rijk B.V. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Communicatieplan Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van De Rijk B.V. Auteur(s): A. de Rijk de Jong, directie & CO 2-functionaris, De Rijk B.V. De heer

Nadere informatie

Actualisering Binnenhavenvisie Twentekanalen

Actualisering Binnenhavenvisie Twentekanalen Actualisering Binnenhavenvisie Twentekanalen Presentatie informatiebijeenkomst Peter Colon Partner 1 maart 2017 Buck Consultants International Postbus 1456 6501 BL Nijmegen Telnr : 024 379 02 22 Fax :

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie. Van Schoonhoven Infra B.V.

Communicatieplan CO 2 -reductie. Van Schoonhoven Infra B.V. Communicatieplan CO 2 -reductie B.V. Leusden, november 2013 Auteurs: G.J. van Schoonhoven D.J. van Boven Geaccordeerd door: D.J. van Boven Directeur eigenaar INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 1.1 Over dit communicatieplan

Nadere informatie

Van advies en ontwerp tot aanleg en onderhoud

Van advies en ontwerp tot aanleg en onderhoud Alles in één hand 2 3 Van advies en ontwerp tot aanleg en onderhoud Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor uw grond-, weg- en waterbouw, civiel- of cultuurtechnisch project? Of wellicht het dagelijks

Nadere informatie

Communicatieplan CO₂-Prestatieladder

Communicatieplan CO₂-Prestatieladder Documentnummer: Communicatieplan CO₂ Document: 2015-12 Communicatieplan CO₂-Prestatieladder Scope 1 en 2 Bedrijf: ToekomstGroep Gedeputeerde Laanweg 47 1619 PB Andijk Postbus 4 1619 ZG Andijk T 0228-594900

Nadere informatie

Informa(ebijeenkomst bewoners t Gijmink. Informa(ebijeenkomst 2, 3 en 4 februari 2016

Informa(ebijeenkomst bewoners t Gijmink. Informa(ebijeenkomst 2, 3 en 4 februari 2016 Informa(ebijeenkomst bewoners t Gijmink Gedeputeerde Erik Lievers, provincie Overijssel Introduc(e John van Dartel, projectleider provincie Overijssel Gezamenlijk project provincie- gemeente Voorbereiding

Nadere informatie

Aann. bedr. H. van Haarst B.V. Kanaalstraat 329 Enschede

Aann. bedr. H. van Haarst B.V. Kanaalstraat 329 Enschede Aann. bedr. H. van Haarst B.V. Kanaalstraat 329 Enschede Het vermenigvuldigen van deze documentatie en/of verstekken van gegevens aan derden in welke vorm dan ook is ten allen tijde verboden, tenzij hiervoor

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2-reductie

Communicatieplan CO 2-reductie Communicatieplan CO 2 -reductie Saasveld, 8 mei 2013 Auteur: Karin Koopman Geaccordeerd door: M.G.M. Kleizen Inhoud 1 INLEIDING 3 1.1 Over dit communicatieplan 3 2 DOELSTELLINGEN EN DOELGROEPEN 4 2.1 COMMUNICATIEDOELSTELLING

Nadere informatie

Aann. bedr. H. van Haarst B.V. Kanaalstraat 329 Enschede

Aann. bedr. H. van Haarst B.V. Kanaalstraat 329 Enschede Aann. bedr. H. van Haarst B.V. Kanaalstraat 329 Enschede Het vermenigvuldigen van deze documentatie en/of verstekken van gegevens aan derden in welke vorm dan ook is ten allen tijde verboden, tenzij hiervoor

Nadere informatie

Infra n Parkeren n Water n Industrie n Energie. BAM Civiel flexibel denken, flexibel bouwen

Infra n Parkeren n Water n Industrie n Energie. BAM Civiel flexibel denken, flexibel bouwen BAM Civiel flexibel denken, flexibel bouwen De maatschappelijke aandacht voor mens en milieu neemt steeds meer toe. Klimaatveranderingen, milieuvervuiling en de toenemende schaarste aan grondstoffen baren

Nadere informatie

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad Welkomstwoord en toelichting programma Gemeente Westland Maarten van Beek, gemeente secretaris / algemeen directeur

Nadere informatie

Communicatieplan Datum: Versie: 1.0. Opgesteld door: Rob Kriellaars

Communicatieplan Datum: Versie: 1.0. Opgesteld door: Rob Kriellaars Communicatieplan 2017 Datum: 12-11-2018 Versie: 1.0 Opgesteld door: Rob Kriellaars Inhoud 1. Inleiding... 2 1.1 Doel en inhoud van dit document... 2 2. Doel, doelgroepen en boodschap... 3 2.1 Doel... 3

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Applicatiebeheerder. Graad B1-B3

Functiebeschrijving. Applicatiebeheerder. Graad B1-B3 Functiebeschrijving Applicatiebeheerder Graad B1-B3 1 1 Applicatiebeheerder 1.1 Rol Als applicatiebeheerder ben je het aanspreekpunt voor het ontwerp, beheer en de instandhouding van de toegewezen applicaties.

Nadere informatie

Facilitair accountmanager

Facilitair accountmanager Facilitair accountmanager Doel Inventariseren en analyseren van de wensen en ervaringen van klanten van de dienst ten aanzien van de dienstverlening en het uitzetten van daaruit voorvloeiende activiteiten,

Nadere informatie

CO 2 Prestatieladder. Communicatieplan. De Enk Groen & Golf B.V. Definitief. Jurgen Fuselier. Opgesteld door De Enk Groen & Golf B.V.

CO 2 Prestatieladder. Communicatieplan. De Enk Groen & Golf B.V. Definitief. Jurgen Fuselier. Opgesteld door De Enk Groen & Golf B.V. CO 2 Prestatieladder Communicatieplan De Enk Groen & Golf B.V. Definitief Opgesteld door De Enk Groen & Golf B.V. Auteur Jurgen Fuselier Projectnummer KAM Documentnaam CO 2 Communicatieplan Versie Goedgekeurd

Nadere informatie

2013 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1

2013 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Emissie inventaris Netters infra De emissie inventaris van: 2013 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Opgesteld door: AMK Inventis Stef Jonker Datum: april 2014 Concept Versie 1 Maart 2014 Pagina

Nadere informatie

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad Nieuw gemeentehuis Westland presentatie omwonenden Verdilaan maandag 18 april 2016 Welkomstwoord en toelichting

Nadere informatie

Aann. bedr. H. van Haarst B.V. Kanaalstraat 329 Enschede

Aann. bedr. H. van Haarst B.V. Kanaalstraat 329 Enschede Aann. bedr. H. van Haarst B.V. Kanaalstraat 329 Enschede Het vermenigvuldigen van deze documentatie en/of verstekken van gegevens aan derden in welke vorm dan ook is ten allen tijde verboden, tenzij hiervoor

Nadere informatie

Communicatieplan (3.C.1 & 3.C.2)

Communicatieplan (3.C.1 & 3.C.2) Communicatieplan (3.C.1 & 3.C.2) Directie: K.J. de Jong Handtekening: KAM-Coördinator: D.T. de Jong Handtekening: Versienummer: 1 Autorisatiedatum: 01-03-2016 Ons communicatieplan omvat alle communicatie

Nadere informatie

P R O V I N C I E F L E V O L A N D

P R O V I N C I E F L E V O L A N D PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Mededeling PS bij voortgangsrapportage project 'N305 Gooiseweg fase 3' (peildatum december 2018) Kern mededeling: Het college van Gedeputeerde Staten informeert

Nadere informatie

Communicatieplan Newae B.V.

Communicatieplan Newae B.V. Communicatieplan Newae B.V. CO2 prestatieladder Pagina 1 van 10 Inhoudsopgave 1. Introductie... 3 2. Communicatiedoelstelling... 4 2.1. Doelstelling interne doelgroep... 4 2.2. Doelstelling externe doelgroep...

Nadere informatie

Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12

Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12 Afzender Postbus 111, 2130 AC Hoofddorp, Nederland Aan de bewoners van dit adres Datum 7 februari 2014 Referentie 121027-02834 Bladnummer 1/6 Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12

Nadere informatie

Factsheet CO2-Prestatieladder eerste helft 2018

Factsheet CO2-Prestatieladder eerste helft 2018 Beleid Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO: People Planet - Profit) speelt een steeds belangrijkere rol binnen de bedrijfsvoering van Voskamp Groep B.V. Wij zijn ons al langer bewust van onze verantwoordelijkheid

Nadere informatie

CO2 Prestatieladder Communicatieplan

CO2 Prestatieladder Communicatieplan CO2 Prestatieladder Communicatieplan Missie: Samen werken aan CO2 reductie Rapportage: Communicatieplan CFA Datum: 15 februari 2019 Opgesteld: Monique Harmsen Versie: 4.0 (2019) Inhoudsopgave: 1 Inleiding...

Nadere informatie

Communicatieplan 2011-2015 Van Dorp CO 2 Prestatieladder. Versie 4.0

Communicatieplan 2011-2015 Van Dorp CO 2 Prestatieladder. Versie 4.0 Communicatieplan 2011-2015 Van Dorp CO 2 Prestatieladder Versie 4.0 Auteur: Van Dorp dienstencentrum Datum: update: oktober 2015 Inhoudsopgave Introductie... 2 1. Doelstelling en boodschap... 3 2. Doelgroepen

Nadere informatie

CO 2 Prestatieladder. Communicatieplan. De Enk Groen & Golf B.V. Definitief. Jurgen Fuselier. Opgesteld door De Enk Groen & Golf B.V.

CO 2 Prestatieladder. Communicatieplan. De Enk Groen & Golf B.V. Definitief. Jurgen Fuselier. Opgesteld door De Enk Groen & Golf B.V. CO 2 Prestatieladder Communicatieplan De Enk Groen & Golf B.V. Definitief Opgesteld door De Enk Groen & Golf B.V. Auteur Jurgen Fuselier Projectnummer KAM Documentnaam CO 2 Communicatieplan Versie Goedgekeurd

Nadere informatie

Handboek CO2 reductiesysteem. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.2

Handboek CO2 reductiesysteem. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.2 Handboek CO2 reductiesysteem Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 A: Inzicht (wegingsfactor 40%) 4 2.1. Eisen voor niveau 1 4 2.2. Eisen voor niveau 2 4 2.3. Eisen

Nadere informatie

Energiemanagementplan Actieplan 2017

Energiemanagementplan Actieplan 2017 Energiemanagementplan Actieplan 2017 Inhoud 1.0 De reductie doelstellingen... 3 1.1 Kwalitatieve reductieambitie... 3 1.2 Alternatieve brandstof doelstelling... 3 1.3 Kwantitatieve doelstelling... 3 2.0

Nadere informatie

Factsheet CO2-Prestatieladder 2018

Factsheet CO2-Prestatieladder 2018 Beleid Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO: People Planet - Profit) speelt een steeds belangrijkere rol binnen de bedrijfsvoering van Voskamp Groep B.V. Wij zijn ons al langer bewust van onze verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Alles in huis voor een schone bodem

Alles in huis voor een schone bodem BAM Milieu Alles in huis voor een schone bodem BAM Milieu, onderdeel van BAM Wegen, is dé specialist op het gebied van preventie en sanering van bodemverontreiniging. Onze sterke focus op kwaliteit en

Nadere informatie

de Trip presentatie Omwonenden maandag 1 september 2014

de Trip presentatie Omwonenden maandag 1 september 2014 de Trip presentatie Omwonenden maandag 1 september 2014 Programma COM4Trip Boele & van Eesteren de Trip Communicatie omgeving COM4Trip bv Werkmij realisatie (60%) Boele & van Eesteren, met haar co-makers

Nadere informatie

Welkomstwoord en toelichting programma

Welkomstwoord en toelichting programma Welkomstwoord en toelichting programma Gemeente Westland Maarten van Beek, gemeente secretaris / algemeen directeur De Groene Schakel Marcel Poolman, communicatiemanager Lars Roosken, projectmanager Arno

Nadere informatie

Communicatieplan. N.C. Zwart Verhuur BV

Communicatieplan. N.C. Zwart Verhuur BV N.C. Zwart Verhuur BV met de werkmaatschappijen: - Zwart Infracare BV - N.C. Zwart BV Wervershoof, januari 2018 (versie 180130) Auteur: Functie: M. Kuin KVGM-functionaris Geaccordeerd door: Functie: J.

Nadere informatie

Verbinden van onder- en bovengrond

Verbinden van onder- en bovengrond Verbinden van onder- en bovengrond Herontwikkeling industriële locaties Inhoud - Korte toelichting locaties - Ontwikkelopgave - Verbinden onder- en bovengrond - Discussie Deventer 18 november 2010 Gerben

Nadere informatie

Aanbesteding Boekelosebrug Hengelo

Aanbesteding Boekelosebrug Hengelo Aanbesteding Boekelosebrug Hengelo Aanbesteden op innovatie de ervaringen van de Boekelosbrug vanuit aanbesteder als inschrijvers perspectief Drs. Ing. J. (Hans) Boes ir. R. (Rick) Lormans Wie staan er

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Keiser Verkeerstechniek B.V. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Keiser Verkeerstechniek B.V. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Communicatieplan Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Keiser Verkeerstechniek B.V. Auteur(s): Marko Keiser (Directeur Keiser Verkeerstechniek B.V.)

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Organisatieonderdeel

Nadere informatie

Omwonendenbijeenkomst Pleiadenplantsoen IJmuiden dinsdag 23 mei VolkerWessels - Innovator in de bouw 1

Omwonendenbijeenkomst Pleiadenplantsoen IJmuiden dinsdag 23 mei VolkerWessels - Innovator in de bouw 1 Omwonendenbijeenkomst Pleiadenplantsoen IJmuiden dinsdag 23 mei 2017 VolkerWessels - Innovator in de bouw 1 Welkomstwoord en toelichting programma Boele & van Eesteren Marcel Poolman, communicatie en omgevingsmanagement

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding

Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding Augustus 2018 Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding N340/N48 en N377 Inhoud nieuwsbrief Gang naar Raad van State nog onzeker Aanbesteding verloopt volgens planning ProRail plaatst liggers over viaduct Even voorstellen:

Nadere informatie

Veelzijdig Vakmanschap. Echte service is bereikbaar zijn. Altijd. via 088-429 00 00. Service & Onderhoud

Veelzijdig Vakmanschap. Echte service is bereikbaar zijn. Altijd. via 088-429 00 00. Service & Onderhoud Veelzijdig Vakmanschap Echte service is bereikbaar zijn. Altijd. via 088-429 00 00 Service & Onderhoud Friso neemt uw zorg uit handen. Voor onderhoud... Wat kunnen wij voor u betekenen? Reparatie Onderhoud

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-PRESTATIELADDER. Goedkeuring en autorisatielijst. Datum Versie 1. Type Naam Functie Paraaf

Communicatieplan CO2-PRESTATIELADDER. Goedkeuring en autorisatielijst. Datum Versie 1. Type Naam Functie Paraaf CO2-PRESTATIELADDER Goedkeuring en autorisatielijst Type Naam Functie Paraaf Opsteller M. van Eijk Beleidsadviseur innovatie en milieu Goedkeuring J.C. Bijlsma Directeur OPDRACHTGEVER Correspondentie referentie

Nadere informatie

Energie Management Programma 3.B.2

Energie Management Programma 3.B.2 Energie Management Programma 3.B.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Reductiedoelstellingen 2012-2016... 3 3 Reductiemaatregelen... 5 4 Budgettering... 6 Schuuring Pagina 1 van 6 1 Inleiding Dit document

Nadere informatie

Milieu- / CO 2 -communicatieplan

Milieu- / CO 2 -communicatieplan Milieu- / CO 2 -communicatieplan 04 juli 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen 4 3. Doelgroepen 5 4. Communicatiemiddelen 7 5. Planning CO 2 -prestatieladder / milieumanagement

Nadere informatie

* * Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbreding Hogering Almere

* * Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbreding Hogering Almere 1 Mededeling *2249829* Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Kern mededeling: Het college van Gedeputeerde Staten informeert met regelmaat over de voortgang van de grote infrastructurele projecten

Nadere informatie

Energie beoordelingsverslag 2016 Energie beoordelingsverslag 2016

Energie beoordelingsverslag 2016 Energie beoordelingsverslag 2016 Energie beoordelingsverslag 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Bedrijf 4 2.1 Activiteiten 4 2.2 Bedrijfsonderdelen 4 2.3 Factoren die het energieverbruik beïnvloeden 4 2.4 Energiebalansen 4 3. Gebieden

Nadere informatie

lil Mededeling Onderwerp Mededeling PS Voortgangsrapportage Verbreding Hogering Almere

lil Mededeling Onderwerp Mededeling PS Voortgangsrapportage Verbreding Hogering Almere PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling lil Onderwerp Mededeling PS Voortgangsrapportage Kern mededeling; Het college van Gedeputeerde Staten informeert met regelmaat over de voortgang van de grote infrastructurele

Nadere informatie

3.C.2 Communicatieplan KONE B.V.

3.C.2 Communicatieplan KONE B.V. 3.C.2 Communicatieplan KONE B.V. 3.C.2 Communicatieplan versie 1.0 Pagina 1/9 Verantwoording Titel : Communicatieplan KONE B.V. Revisie : 1.0 Datum : 27-7-2015 Gecontroleerd en goedgekeurd door : Claes

Nadere informatie

Kerntaak 1: Voert schilderwerk uit

Kerntaak 1: Voert schilderwerk uit Kerntaak 1: Voert schilderwerk uit Werkproces 1.1: Schilderwerk voorbereiden De ontvangt de opdracht van zijn leidinggevende tot het uitvoeren van schilderwerk. Hij vertaalt de opdracht, waaronder het

Nadere informatie

Hybride contractvorm: de oplossing voor aanbesteding duurzame rioolverbetering. Enschede verduurzaamt werken in de openbare ruimte

Hybride contractvorm: de oplossing voor aanbesteding duurzame rioolverbetering. Enschede verduurzaamt werken in de openbare ruimte Hybride contractvorm: de oplossing voor aanbesteding duurzame rioolverbetering Enschede verduurzaamt werken in de openbare ruimte Verduurzaming staat hoog in het vaandel in Enschede. Het huidige college

Nadere informatie

Factsheet CO2-Prestatieladder 2017

Factsheet CO2-Prestatieladder 2017 Beleid Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO: People Planet - Profit) speelt een steeds belangrijkere rol binnen de bedrijfsvoering van Voskamp Groep B.V. Wij zijn ons al langer bewust van onze verantwoordelijkheid

Nadere informatie

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad Nieuw gemeentehuis Westland presentatie omwonenden Laan van de Glazen Stad dinsdag 19 april 2016 Welkomstwoord

Nadere informatie

op de fiets? 4053 mensen

op de fiets? 4053 mensen 4053 mensen op de fiets? Het faciliteren van een efficiënte fietsenstalling gaat verder dan het plaatsen van een fietsenrek. Het parkeren van de fiets vraagt om een passende oplossing. Wij adviseren u

Nadere informatie

Communicatieplan Rey beheer ID 5C

Communicatieplan Rey beheer ID 5C Communicatieplan Rey beheer ID 5C Amsterdam, 15 juni 2018 Status: definitief Akkoord namens betrokkenen: Naam Functie Paraaf R. rutte Directeur RR L. Victorie KAM-coördinator LV S.B. Hiskemuller van der

Nadere informatie

DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 22 januari 2015 1400334664 B.J. van Oosten - Bronsgeest

DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 22 januari 2015 1400334664 B.J. van Oosten - Bronsgeest POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede BEZOEKADRES Hengelosestraat 51 Aan de Gemeenteraad TELEFOON 14 0 53 DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 22 januari 2015 1400334664 B.J. van Oosten - Bronsgeest UW BRIEF

Nadere informatie

RWZI Sleeuwijk (RWZI = rioolwaterzuiveringsinstallatie) 2e Informatie bijeenkomst omgeving. 7 november 2016 Pascal van den Ring, omgevingsmanager

RWZI Sleeuwijk (RWZI = rioolwaterzuiveringsinstallatie) 2e Informatie bijeenkomst omgeving. 7 november 2016 Pascal van den Ring, omgevingsmanager RWZI Sleeuwijk (RWZI = rioolwaterzuiveringsinstallatie) 2e Informatie bijeenkomst omgeving 7 november 2016 Pascal van den Ring, omgevingsmanager Programma vanavond Inleiding en terugblik werkatelier 23

Nadere informatie

Communicatieplan 2013-2014 Van Dorp installaties. Versie 3.0

Communicatieplan 2013-2014 Van Dorp installaties. Versie 3.0 Communicatieplan 2013-2014 Van Dorp installaties Versie 3.0 Auteur: Van Dorp dienstencentrum Datum: Augustus 2013 Inhoudsopgave Introductie... 2 1. Doelstelling en boodschap... 3 2. Doelgroepen en boodschap...

Nadere informatie

20 Tinten Groen. Communicatieplan t.b.v. CO2-prestatieladder Certificering. Datum : Augustus 2016

20 Tinten Groen. Communicatieplan t.b.v. CO2-prestatieladder Certificering. Datum : Augustus 2016 plan t.b.v. CO2-prestatieladder Certificering 20 Tinten Groen Datum : Augustus 2016 plan Cor Millenaar B.V. / G-center B.V. 2015 2016 Versie 2 2016 pag. 1. INHOUDSOPGAVE Pag. 1. Inleiding 3 2. doelstellingen

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -PRESTATIELADDER. Goedkeuring en autorisatielijst. Datum Versie 1. Type Naam Functie Paraaf

Communicatieplan CO 2 -PRESTATIELADDER. Goedkeuring en autorisatielijst. Datum Versie 1. Type Naam Functie Paraaf CO 2 -PRESTATIELADDER Goedkeuring en autorisatielijst Type Naam Functie Paraaf Opsteller M. van Eijk Beleidsadviseur innovatie en milieu Goedkeuring J.C. Bijlsma Directeur OPDRACHTGEVER Correspondentie

Nadere informatie

2015-1 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1

2015-1 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Emissie inventaris Netters infra De emissie inventaris van: 2015-1 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Opgesteld door: AMK Inventis Stef Jonker Datum: juli 2015 Versie 3 juli 2015 Pagina 1 van

Nadere informatie

Grootste zonnepanelenpark van Benelux in gebruik

Grootste zonnepanelenpark van Benelux in gebruik Grootste zonnepanelenpark van Benelux in gebruik EVERGEM/ZELZATE - Op de grens van Zelzate en Ertvelde plaatst Terranova nv op het noordelijk deel van het gipsstort 240.000 vierkante meter zonnepanelen.

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling. Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling. Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen Kern mededeling: Gedeputeerde Staten informeert met regelmaat over de voortgang

Nadere informatie

Pagina: 1. CO2-projectplan H4A. BV

Pagina: 1. CO2-projectplan H4A. BV Pagina: 1 CO2-projectplan H4A. BV Status: Datum: Projectnaam: Projectnummer: Opdrachtgever: Opgesteld door: Gecontroleerd / goedgekeurd door: Datum / paraaf goedkeuring: Definitief Pagina: 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Geheel 2015 Dit document is opgesteld volgens ISO

Geheel 2015 Dit document is opgesteld volgens ISO Emissie inventaris Netters infra De emissie inventaris van: Geheel 2015 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Opgesteld door: AMK Inventis Stef Jonker Datum: december 2015 Versie 4 Dec 2015 Pagina

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst koppelpilot voor bewoners t Gijmink Koppeling van bodem en daken. Informatiebijeenkomst koppelpilot 4 en 7 juli 2016

Informatiebijeenkomst koppelpilot voor bewoners t Gijmink Koppeling van bodem en daken. Informatiebijeenkomst koppelpilot 4 en 7 juli 2016 Informatiebijeenkomst koppelpilot voor bewoners t Gijmink Koppeling van bodem en daken Opening avondvoorzitter Marcel van Dijk Introductie Joost Nijhuis, projectleider koppelpilot Gijmink B, gemeente Hof

Nadere informatie

Communicatieplan 2017

Communicatieplan 2017 Communicatieplan 2017 Scope 1 en 2 Naam Functie Datum Opgesteld door R.A. Marchal KAM-Manager 07-03-2017 Versie 03 Status Definitief ToekomstGroep Gedeputeerde Laanweg 47, 1619 PB Andijk www.toekomstgroep.nl

Nadere informatie

Communicatieplan. H. van Steenwijk B.V. ID5C

Communicatieplan. H. van Steenwijk B.V. ID5C Communicatieplan H. van Steenwijk B.V. ID5C Amsterdam, 7 juni 2017 Status: Definitief Akkoord namens betrokkenen: Naam Functie Paraaf G.J.H. van den Boogaard Directeur GJHVDB B. van Slot KAM-coördinator

Nadere informatie

Klein onderhoud / dagelijks onderhoud

Klein onderhoud / dagelijks onderhoud Klein onderhoud / dagelijks onderhoud Buiten het geplande onderhoud, ofwel planmatig onderhoud genoemd, zullen er ook onderhoudsverzoeken komen van eigenaren. In de splitsingsakte die u bij de koop van

Nadere informatie

3.C.1. en 3.C.2 Communicatieplan

3.C.1. en 3.C.2 Communicatieplan 3.C.1. en 3.C.2 Communicatieplan Struijk Groep Autorisatie Nummer/versie Datum Opsteller Goedgekeurd directie 01 8 februari 2016 Naam: E. Struijk, F. van Doorn Naam: A. Struijk Datum: 8 februari 2016 Datum:

Nadere informatie

3.C.2. Communicatieplan Grijsen (januari 2017)

3.C.2. Communicatieplan Grijsen (januari 2017) 3.C.2. Communicatieplan Grijsen (januari 2017) Inhoudsopgave 1) Introductie... 2 2) Doelstellingen en doelgroepen... 3 2.1 Communicatiedoelstelling... 3 2.2 Interne doelgroepen... 3 2.3 Externe doelgroepen...

Nadere informatie

Asbest. Informatie over onze woningen

Asbest. Informatie over onze woningen Asbest Informatie over onze woningen beleid: september 2011, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens

Nadere informatie

Periodieke rapportage 2018 H1

Periodieke rapportage 2018 H1 Periodieke rapportage 2018 H1 Oktober 2018 Inhoud 1. Analyse van de voortgang... 3 1.1 Projecten met gunningsvoordeel... 3 1.2 Voortgang reductiedoelstellingen... 3 1.3 Verbeterpunten... 5 1. Analyse van

Nadere informatie

PROVINCIE. Mededeling FLEVOLAND. Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen

PROVINCIE. Mededeling FLEVOLAND. Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen Kern mededeling: Gedeputeerde Staten informeert met regelmaat over de voortgang

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -PRESTATIELADDER. Goedkeuring en autorisatielijst. Datum 01-12-2014 Versie 1. Type Naam Functie Paraaf

Communicatieplan CO 2 -PRESTATIELADDER. Goedkeuring en autorisatielijst. Datum 01-12-2014 Versie 1. Type Naam Functie Paraaf CO 2 -PRESTATIELADDER Goedkeuring en autorisatielijst Type Naam Functie Paraaf Opsteller M. van Eijk Beleidsadviseur innovatie en milieu Goedkeuring J.C. Bijlsma Directeur OPDRACHTGEVER Correspondentie

Nadere informatie

100% groene energie. uit eigen land

100% groene energie. uit eigen land 100% groene energie uit eigen land Sepa green wil Nederland op een verantwoorde en transparante wijze van energie voorzien. Dit doen wij door gebruik te maken van duurzame energieopwekking van Nederlandse

Nadere informatie

Energiemanagement actieplan. CO2 prestatieladder

Energiemanagement actieplan. CO2 prestatieladder Energiemanagement actieplan CO2 prestatieladder Opgesteld door : Karin van Roode en Yonni van der Vlies Datum : 12 maart 2015 Versie : 1.1 Goedgekeurd door Paraaf : Harry van Roode : Datum: 12 maart 2015

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Communicatieplan Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Aannemings- en wegenbouwbedrijf Verdam B.V. Auteur(s): Dhr. S. van Dam, Directeur Dhr. J. Kruijenaar,

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr.?S/JL Z/a<5> 5

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr.?S/JL Z/a<5> 5 ÄÄi BUSINESS] TWENTE Provinciale Staten van Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr.?S/JL Z/a 5 0 D nt 16 APR 2012 Routing a.d. Bijl.: ZOEKADRES POSTADRES TELEFOON

Nadere informatie

DUURZAAM AANBESTEDEN BOEKELOSEBRUG & LAAN HVZ ENSCHEDE, 28 FEBRUARI 2019

DUURZAAM AANBESTEDEN BOEKELOSEBRUG & LAAN HVZ ENSCHEDE, 28 FEBRUARI 2019 DUURZAAM AANBESTEDEN BOEKELOSEBRUG & LAAN HVZ ENSCHEDE, 28 FEBRUARI 2019 Programma Introductie OG-perspectief: totstandkoming uitvraag aanbesteding Aanbesteden op innovatie ON-perspectief: de leidraad

Nadere informatie

Het beste uit drie werelden

Het beste uit drie werelden Het beste uit drie werelden Wij zijn een familiebedrijf met korte lijnen, waar de klant centraal staat AH Vrij Familiebedrijf Groen, grond en infra. Dat zijn de drie vakgebieden waarop AH Vrij zich in

Nadere informatie

CO2-prestatieladder niveau 3. Communicatieplan, onderdeel C.

CO2-prestatieladder niveau 3. Communicatieplan, onderdeel C. CO2-prestatieladder niveau 3. Communicatieplan, onderdeel C. Breukelen, 25 november 2016 Peggy Nab Akkoord namens directie Datum: 25-11-2016 Handtekening: 0. Inhoud 0. Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 1.1

Nadere informatie