Dienstbeschrijving. ADSL Economy

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dienstbeschrijving. ADSL Economy"

Transcriptie

1 Internet Access Dienstbeschrijving Document: Versie: 3.10 Datum:

2 2/22 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 INLEIDING DEFINITIES ADSL ECONOMY NADER TOEGELICHT ADSL ECONOMY OPBOUW VAN ADSL ECONOMY ELEMENTEN DIE ONDER ADSL ECONOMY VALLEN ELEMENTEN DIE NIET ONDER ADSL ECONOMY VALLEN OVERZICHT ADSL ECONOMY AANVRAAG EN LEVERING AANVRAAG LEVERING DSL NIET LEVERBAAR VERANDEREN VAN PAKKET INGEBRUIKNAME OPZEGGEN ADSL ECONOMY HELPDESK LEVERTIJDEN ONDERHOUDSVENSTER BESCHIKBAARHEID TARIEVEN... 22

3 3/22 1 INLEIDING Lanlogic IT Solutions (hierna: Lanlogic) biedt de dienst Internet Access (hierna: ) aan de contractant (hierna: Opdrachtgever) aan. De dienst wordt geleverd via het netwerk van BBned, onder de voorwaarden en beperkingen van het aanvraagformulier en de algemene voorwaarden van Lanlogic. De dienst zelf wordt beschreven in deze dienstbeschrijving. De dienstbeschrijving bevat voorwaarden en beperkingen met betrekking tot de dienst, de levering en het gebruik daarvan.

4 4/22 2 DEFINITIES De onderstaande begrippen hebben dezelfde betekenis in: Dienstbeschrijving Internet Access Algemene Voorwaarden Lanlogic IT Solutions Overeenkomst c.q. opdrachtformulier Lanlogic Internet Access ADSL Algemene Voorwaarden BBned Contractant CPE Downstream Lanlogic Internet Access Ethernet-interface Helpdesk Inregelsnelheid Internet Gateway IP IS/RA-punt van KPN Asymmetric Digital Subscriber Line. ADSL is een transmissietechniek die het mogelijk maakt om een breedbandig signaal tezamen met een ISDN of telefoniesignaal door een koperen bekabeling ("twisted pair") te verzenden. Op dit moment wordt het breedbandig signaal niet voor het gehele dekkingsgebied van BBned in combinatie met telefonie over dezelfde koperlijn aangeboden. De algemene voorwaarden van Lanlogic IT Solutions. BBned N.V., de DSL-provider voor Lanlogic. Zie Opdrachtgever Customer Premises Equipment (randapparatuur op klantlocatie): zie Router. High End CPE: routers die op locatie worden geïnstalleerd en door Lanlogic worden beheerd. Low-end CPE: routers die zelf kunnen worden geïnstalleerd. Deze worden niet door Lanlogic beheerd. De stroom aan digitale informatie die vanaf het Internet naar de Opdrachtgever wordt verstuurd (bijvoorbeeld downloaden van MP3 of mail), uitgedrukt in Kb/sec of Mb/sec. De dienst die Lanlogic aanbiedt, waarmee toegang - voor een enkelvoudige PC - tot het Internet verkregen wordt op basis van ADSL. Het koppelvlak op de router die de fysieke koppeling vormt tussen de router en het LAN van de Opdrachtgever. De eenheid van Lanlogic die de operationele verantwoordelijkheid heeft voor. De helpdesk is beschikbaar voor de contactpersoon van de Opdrachtgever en kan worden bereikt via de website van Lanlogic en telefonisch. De snelheid zoals die door Lanlogic wordt aangeboden. Door een te grote afstand tussen de locatie van de Opdrachtgever en de wijkcentrale van KPN of een ontoereikende kwaliteit van de KPN-infrastructuur, is het mogelijk dat de inregelsnelheid lager is dan de door de Opdrachtgever gevraagde snelheid van ADSL Economy. Netwerkelement dat toegang verschaft tot het Internet. Internet Protocol. Infrastructuur Randapparatuur: het aansluitpunt op de KPN-infrastructuur.

5 5/22 LAN Latency Het Local Area Network op locatie van de Opdrachtgever waarop PC s, printers, servers, e.d. zijn aangesloten. Tijd die verstrijkt vanaf het moment dat een gebruiker een verzoek doet aan een systeem tot het moment waarop het systeem antwoordt. Local Loop Opdrachtgever Opleverpunt Overeenkomst Randapparatuur Router Splitter Upstream Werkdag Wijkcentrale Het stuk bekabeling in het openbare telefonienetwerk van de Wijkcentrale naar de locatie van de Opdrachtgever. De partij die met Lanlogic een overeenkomst heeft gesloten. Het einde van de bekabeling dat gebruikt wordt om het IS/RA-punt van KPN Telecom te verbinden met de randapparatuur van Lanlogic. Het opleverpunt wordt gekoppeld aan de Splitter. De overeenkomst of ondertekend opdrachtformulier op grond waarvan Lanlogic de dienst levert. Alle apparatuur die als onderdeel van op locatie bij de Opdrachtgever wordt geïnstalleerd. Het netwerkelement dat door Lanlogic op locatie van de Opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld en ervoor zorgt dat informatiepakketten door het netwerk van de bron naar de PC worden gebracht. Het onderdeel dat de koppeling verzorgt tussen het opleverpunt en de ADSLinterface op de router. De splitter is geschikt om telefonieverkeer naast de ADSL-verbinding mogelijk te maken (dit geldt alleen indien gekozen is voor het behouden van de spraakdiensten van KPN Telecom). De stroom aan informatie die de Opdrachtgever naar het Internet stuurt (bijvoorbeeld het versturen van ), uitgedrukt in Kb/sec en Mb/sec. Maandag tot en met vrijdag, behalve alle Nederlandse nationale feestdagen. Centrale van KPN Telecom waar de locatie van de Opdrachtgever direct op aangesloten is.

6 6/22 3 ADSL ECONOMY NADER TOEGELICHT is speciaal ontwikkeld voor eindgebruikers die een enkelvoudige PC permanent tegen vaste kosten per maand met het Internet willen verbinden. Lanlogic zorgt ervoor dat uw telefoonlijn geschikt gemaakt wordt voor ADSL. Lanlogic zorgt er ook voor dat u snel in het bezit bent van het optionele Doe Het Zelf-pakket. Dit pakket bevat alles dat nodig is voor uw ADSL-aansluiting: 1. Ethernet/USB-router 2. Splitter 3. Bekabeling 4. Aansluitdoos en aansluitstekker 5. Duidelijke en overzichtelijke handleiding op cd-rom Indien gewenst kan Lanlogic een installatiemonteur aansturen om het Doe Het Zelfpakket bij u te komen installeren. De locatie waarvoor aangevraagd wordt, moet zich bevinden in het verzorgingsgebied van Lanlogic. Lanlogic levert binnen haar verzorgingsgebied DSL van BBned en DSL van KPN Bitstream. Bitstream-lijnen worden geleverd op locaties waar geen BBned-lijnen leverbaar zijn. Dit kan bepaald worden aan de hand van de postcodetool die via de website van Lanlogic beschikbaar is. Het is mogelijk om te upgraden naar Lanlogic Internet Access Business DSL. Het is niet mogelijk om van één van deze pakketten te downgraden naar. biedt: 1. Snelle en betrouwbare toegang tot het Internet op basis van ADSL voor een enkelvoudige PC. 2. Behoud van spraakdiensten van KPN Telecom (linesharing). 3. Uitgebreide keuze in de af te nemen snelheden. 4. Eén vast, door DHCP toegewezen, IP-adres. 5. Professionele, op werkdagen geopende, helpdesk. 6. Hoog beschikbaarheidniveau. 7. Scherpe prijsstelling. 8. Verkeersonafhankelijke kosten.

7 7/ Het -pakket is een laagdrempelige zakelijke Internetservice en is bestemd voor het aansluiten van één PC op het Internet. In tegenstelling tot het inbellen op basis van ISDN of PSTN (analoog) kan met ADSL tot 32 keer sneller¹ informatie van het Internet worden opgehaald. wordt aangeboden over de vaste telefonie-infrastructuur van KPN Telecom. ADSL kan in combinatie met het behouden van de spraakdiensten van KPN Telecom aangeboden worden (linesharing). Dit betekent dat de spraak- en faxdiensten van KPN Telecom over dezelfde koperlijn gaan als het ADSL-signaal. U hoeft in dit geval geen nieuwe telefoonlijn aan te vragen of een bestaande lijn vrij te maken. Indien ervoor gekozen wordt om Lanlogic niet in combinatie met het behouden van spraakdiensten af te nemen, zal een PSTN- of ISDN-telefoonlijn aangevraagd of vrijgemaakt moeten worden. De eventueel op de lijn aanwezige spraak- en faxdiensten zullen dan beëindigd worden op het moment dat Lanlogic de betreffende lijn van KPN overgedragen heeft gekregen. Indien Lanlogic in combinatie met het aanvragen van een nieuwe lijn afgenomen wordt, zal Lanlogic deze lijn geschikt maken voor ADSL. Het zal dan ook niet mogelijk zijn om de spraakdiensten hierop te kunnen behouden. Het opheffen van een spraakdienst over een bestaande telefoonlijn bij KPN Telecom zal door Lanlogic worden verzorgd. KPN Telecom heeft in haar voorwaarden een minimale contractsperiode opgenomen van twaalf maanden. KPN Telecom zal voor een eventuele resterende contractsperiode abonnementskosten in rekening brengen. Wanneer KPN Spraak diensten worden stopgezet, wordt door Lanlogic voor de verbinding aanvullende non-linesharing kosten in rekening gebracht voor het gebruik van het koperpaar zonder KPN Telefonie. ISDN Analoog (PSTN) ADSL met behoud van spraakdiensten Ja Ja ADSL zonder behoud van spraakdiensten Ja Ja ¹ De snelheden die de eindgebruiker ervaart, zijn afhankelijk van de drukte op de netwerken van BBned en van derden.

8 is in een aantal varianten beschikbaar: 512/256 Kbps (down-/upstream)² Ja? DATUM 8/ /512 Kbps (down-/upstream)² Ja 2048/1024 Kbps (down-/upstream)² Ja /1024 Kbps (down-/upstream)² Ja (op Bitstream locaties is alleen een upstream van 512Kbps beschikbaar) /1024 Kbps (down-/upstream)² Ja (alleen beschikbaar op BBned locaties) 16-24Mb/1Mb (down-/upstream)² Nee Router inclusief Optioneel: Doe Het Zelf-pakket Helpdesk Ja, op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur Beschikbaarheid - Levertijden < 25 dagen Volledige installatie op locatie optioneel: Doe Het Zelf-pakket wordt dan door monteur geïnstalleerd Aansluiten meerdere PC s mogelijk Nee Vast IP-adres Ja, op basis van DHCP ²De snelheden worden bruto geleverd. Bij deze snelheden wordt geen rekening gehouden met de verliezen van IP- en ATMprotocollen. De nettosnelheid kan berekend worden door vijftien tot twintig procent van de brutosnelheid af te halen.

9 9/ Opbouw van is opgebouwd uit een aantal elementen en omvat een aantal randvoorwaarden. Onderstaand zijn deze elementen en randvoorwaarden beschreven, evenals elementen die niet onder vallen. 3.3 Elementen die onder vallen Telefoonlijn DSL-diensten worden aangeboden over de vaste telefonie-infrastructuur van KPN Telecom. ADSL kan in combinatie met het behouden van de spraakdiensten van KPN Telecom aangeboden worden (linesharing). Dit betekent dat de spraak- en faxdiensten van KPN Telecom over dezelfde lijn gaan als het ADSL-signaal. U hoeft in dit geval geen telefoonlijn vrij te maken. ADSL met behoud van spraakdiensten is mogelijk op zowel PSTN- (analoge) als ISDN-verbindingen. Op verzoek van de Opdrachtgever kan zonder behoud van de spraakdiensten aangevraagd worden. Hiervoor is een telefoonlijn nodig die niet voor andere doeleinden gebruikt wordt, zoals fax- en telefoonverkeer. Tevens wordt geleverd bij een KPN Telecom Bel Budget abonnement. Is er reeds een telefoonlijn op de locatie van de contractant aanwezig die voor vrijgemaakt kan worden, dan zal Lanlogic de spraakdienst over de betreffende telefoonlijn bij KPN Telecom opzeggen. Is er geen telefoonlijn aanwezig, dan kan dit door de Opdrachtgever bij KPN Telecom aangevraagd worden. Nieuwe lijn aanvragen De Opdrachtgever kan tijdens het bestellen van een Lanlogic Internet Access DSL dienst aangeven of Lanlogic een nieuwe lijn moet aanleveren. Deze lijn zal direct geschikt gemaakt worden voor ADSL. Hierdoor is het behouden van de spraakdiensten van KPN Telecom niet mogelijk. Lanlogic zal alleen deze lijn opleveren indien: 1. De lijn zonder graafwerkzaamheden door KPN geleverd kan worden (Type 1). 2. De lijn met kleine graafwerkzaamheden door KPN geleverd kan worden (Type 2). Lanlogic zal geen dienst opleveren indien: 1. De lijn met grote graafwerkzaamheden door KPN opgeleverd zou worden. Indien er alleen een lijn geleverd kan worden door KPN waarbij grote graafwerkzaamheden aan te pas komen, zal Lanlogic overgaan tot het annuleren van de aanvraag, waarbij geen kosten in rekening gebracht zullen worden aan de Opdrachtgever.

10 10/22 Indien de lijn geleverd kan worden zonder of met kleine graafwerkzaamheden, zal Lanlogic de order verder in behandeling nemen. De Opdrachtgever zal eenmalig een bedrag toegerekend krijgen, afhankelijk of het geen of kleine graafwerkzaamheden betreft. Dit zijn op voorhand vastgestelde kosten en die terug te vinden zijn in de prijslijsten. Bij het online aanvragen van een Lanlogic Internet Access DSL dienst, inclusief het aanvragen van een nieuwe lijn, wordt standaard rekening gehouden met een Type 2- oplevering. Bij het daadwerkelijk opleveren van de telefoonlijn kunnen de uiteindelijke installatiekosten dus lager uitvallen, indien een Type 1-oplevering heeft plaatsgevonden. Router Lanlogic levert op aanvraag van de Opdrachtgever de benodigde apparatuur, zoals router, splitter en handleiding. De router is geen onderdeel van de dienstverlening, maar kan wel door Lanlogic aan de Opdrachtgever geleverd worden. De router zal geleverd worden in een Doe Het Zelf-pakket. Het Doe Het Zelf-pakket kan op verzoek ook geïnstalleerd worden door een installatiemonteur van Lanlogic. Het IS/RA-punt is het koppelvlak van. Lanlogic maakt gebruik van de volgende routers ten behoeve van : 1. Allied Data CopperJet poorts Ethernet/USB ADSL over PSTN. 2. Allied Data CopperJet poorts Ethernet/USB ADSL over ISDN. Kiest u ervoor om de router niet bij Lanlogic af te nemen, dan gelden de volgende voorwaarden: 1. de door de Opdrachtgever aangesloten router dient voor te komen op de lijst van goedgekeurde CPE s, zoals die op aanvraag verkrijgbaar is. 2. de door Lanlogic goedgekeurde CPE moet voorzien zijn van de vermelde firmwareversie, zoals die op de lijst van goedgekeurde CPE s is opgenomen. De volgende garanties zijn van toepassing op door Lanlogic geleverde apparatuur: garantie via Lanlogic op router+voeding is 1 jaar na ontvangst router pakket. garantie via leverancier op router+voeding is 2 jaar na ontvangst router pakket. garantie via Lanlogic op rma router+voeding is 3 maanden na ontvangst router pakket

11 11/22 Installatie door installatiemonteur Op verzoek van de Opdrachtgever kan Lanlogic de installatie verzorgen van het Doe Het Zelf-pakket door het aansturen van een installatiemonteur. Het volgende is hierop van toepassing: 1. Het Doe Het Zelf-pakket zal door de installatiemonteur meegenomen en geïnstalleerd worden. 2. Bekabeling benodigd tussen het IS/RA-punt van KPN en het opleverpunt wordt voor de eerste twintig meter kosteloos door Lanlogic aangelegd. Elke volgende meter wordt op basis van een vast tarief per meter ( EUR 3,50) aan de Opdrachtgever doorbelast. 3. De bekabeling zal in het zicht worden gelegd waarbij er geen hak-, breek-, timmer-, schilder-, boor-, frees-, of andere werkzaamheden worden uitgevoerd. 4. De gehele installatie wordt aangelegd binnen één pand. 5. De DSL-router wordt op maximaal anderhalve meter van de werkplek/pc van de Opdrachtgever geplaatst. 6. De DSL-router zal alleen via de ethernetaansturing geïnstalleerd worden op de PC van de Opdrachtgever. Hiervoor zal de monteur de ethernetkaart in de PC van de aanpassen, zodat die automatisch een IP-adres verkrijgt. 7. De installatiemonteur zal behalve op de hierboven genoemde ethernetkaart verder geen configuraties aanpassen in het domein van de Opdrachtgever. 8. De Opdrachtgever is zelf verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van een correct geïnstalleerde en goed functionerende ethernetkaart. 9. De installatiemonteur zal een werkende verbinding via de ethernetaansturing van zijn of haar laptop laten zien, indien de Opdrachtgever geen PC beschikbaar heeft of indien de PC van de Opdrachtgever geen beschikbare ethernetkaart heeft. 10. De installatiemonteur zal alleen de ethernetkaart in Windows-gebaseerde systemen herconfigureren. 11. Lanlogic brengt geen veranderingen aan op de KPN-telefooncentrale of -verdeelkast. 12. De installatie op de PC van de eindgebruiker zal alleen uitgevoerd worden op een systeem dat voorzien is van het Microsoft Windows besturingssystemen met minimaal versie: Windows 95. Bekabeling De benodigde bekabeling en klein materiaal (connectoren, wall-outlet, etc.) worden door Lanlogic geleverd als onderdeel van het Doe Het Zelf-pakket.

12 12/22 Wireless Router (optioneel) Optioneel kan Lanlogic een wireless router (Hawking HWR54G) leveren welke ideaal toegepast kan worden voor thuiswerkoplossingen. Deze router heeft 4 10/100Mb ethernetpoorten, ondersteunt IEEE g/b standaarden voor wireless connecties en wordt geleverd met PCMIA kaart en USB wifi module. De router wordt verstuurd als Doe-het- Zelf pakket of kan worden geïnstalleerd op verzoek. Lanlogic biedt geen support op wireless routers. Hiervoor kan contact gezocht worden met Hawking Technologies op 0900 HAWKING. Tevens verzorgt Hawking RMA bij defecte hardware. Internet Access Na installatie van de router krijgt u via de Internet Gateway van Lanlogic toegang tot het Internet. IP-adres Lanlogic voorziet de Opdrachtgever van één vast IP-adres. Het IP-adres wordt op basis van DHCP uitgegeven aan de Opdrachtgever. verzenden Voor verzending van stelt Lanlogic een smtp server beschikbaar voor haar klanten op: smarthost.lanlogic.nl Anti-Virus dienstverlening Alle die verstuurd wordt via smarthost.lanlogic.nl zal worden gescanned op virussen. Deze dienstverlening verloopt volledig automatisch en zal niet kunnen worden gedeactiveerd op individueel klantniveau. Lanlogic verwacht zodoende haar klanten een veiligere Internet ervaring te kunnen leveren en tevens haar eigen systemen schoon te houden. Helpdesk De professionele helpdesk van Lanlogic is op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar. Ook is het mogelijk om via de website support.lanlogic.nl vragen te stellen of incidenten te rapporteren. Hierop heeft Lanlogic een helpomgeving ontworpen met daarin de meest voorkomende vragen en antwoorden. Hier kan de Opdrachtgever gebruik van maken om zo sneller en gemakkelijker aan de antwoorden op de vragen te komen.

13 3.4 Elementen die niet onder vallen DATUM 13/22 Upgraden Bij het upgraden van de dienst naar één van de hogere diensten van Lanlogic (Business DSL), dient de Opdrachtgever zelf te zorgen voor een geschikt modem of geschikte router. De modem of router moet voldoen aan de eisen zoals deze gesteld zijn op de beschikbare goedgekeurde modem- en routerlijst. De contractant krijgt voor de duur van de nieuwe overeenkomst een gebruikersnaam/wachtwoord-combinatie om toegang tot het Internet te verkrijgen. Zowel de analoge (820) als ISDN (821) Doe Het Zelf-pakketten kunnen gebruikt worden voor de hogere diensten van Lanlogic. Deze dienen geherconfigureerd te worden. Volg de stappen op de installatie-cd-rom. 3.5 Overzicht

14 14/22 4 AANVRAAG EN LEVERING 4.1 Aanvraag Aanvraag van is mogelijk via de website van Lanlogic (www.lanlogic.nl) of met een aanvraagformulier dat door Lanlogic is toegestuurd. De standaardlevertijden, zoals beschreven in deze dienstbeschrijving, zijn van toepassing vanaf het moment dat Lanlogic per aan de Opdrachtgever heeft bevestigd dat alle benodigde informatie en bescheiden voor zijn ontvangen. De afstand tussen de locatie van de Opdrachtgever en de wijkcentrale van KPN Telecom is één van de factoren die de daadwerkelijke snelheid van de ADSL-lijn bepaalt. De afstand tot de wijkcentrale in combinatie met de kwaliteit van het koperpaar beperken mogelijk de beschikbare ADSL-snelheid voor de Opdrachtgever. Tijdens de postcodecheck in het registratieproces wordt aangegeven welke snelheden theoretisch mogelijk zijn, gelet op de afstand tussen de locatie van de Opdrachtgever en de wijkcentrale van KPN Telecom. Aanvraag van een DSL aansluiting bij een andere ISP/Telco naar Lanlogic (telco/telco migratie) is mogelijk. Indien de latende ISP een BBned ISP betreft, kan enkel de bestaande configuratie worden overgezet. In andere gevallen kan een gehele nieuwe dienst worden aangevraagd. Een aanvraag voor het overzetten van een bestaande DSL aansluiting bij een andere ISP naar Lanlogic is alleen mogelijk als Opdrachtgever het juiste KPN service ID aanlevert tijdens aanvraag. Indien het KPN service-id niet juist is ingevoerd zal de aanvraag als nieuwe aanvraag worden behandeld. Tijdens de aanvraagprocedure kan een voorkeur opgeven worden voor de gewenste installatiedatum. Lanlogic zal zich vervolgens inspannen om op die datum op te leveren. 4.2 Levering Voor de installatie van levert Lanlogic op verzoek van de Opdrachtgever een Doe Het Zelf-pakket. Dit pakket omvat: 1. Een ethernet/usb-router. 2. Een splitter. 3. Bekabeling. 4. Een aansluitdoos en aansluitstekker. 5. Een duidelijke en overzichtelijke handleiding op cd-rom.

15 15/22 De PC die aangesloten wordt op, moet minimaal voldoen aan de volgende eisen (maar hangt af van het type interface dat gebruikt zal worden): 1. PC met minimaal een Pentium II-processor MB vrij RAM-geheugen en 40MB vrije ruimte op de harde schijf. 3. CD-rom-drive. 4. Een vrije en beschikbare USB-interface. 5. Een vrije en beschikbare ethernet-interface. 6. Windows 95, 98, 98SE, ME, NT, 2000, XP of Macintosh besturingsysteem. Lanlogic is niet verantwoordelijk voor wijzigingen in de lijneigenschappen die ontstaan na het migreren van de lijn naar of een poging daartoe en heeft ook geen verplichtingen ten aanzien van het terugbrengen van de lijn naar oude eigenschappen bij beëindiging van. Vertragingen bij toeleveranciers van Lanlogic of andere tekortkomingen in de nakoming van toeleveranciers van Lanlogic dienen te worden gekwalificeerd als overmacht van Lanlogic in de zin van de toepasselijke algemene voorwaarden. 4.3 DSL niet leverbaar Indien blijkt dat een door de Opdrachtgever opgegeven ISDN/PSTN-aansluiting niet geschikt is voor Lanlogic Internet Access DSL, dan kan de order kosteloos geannuleerd worden. Indien Opdrachtgever een Doe-het-zelf pakket hiervoor heeft ontvangen, mag de Opdrachtgever het Doe-het-zelf pakket onder rembours, zodat Lanlogic de verzendkosten voor haar rekening neemt, compleet, in goede staat en in originele verpakking terug sturen naar Lanlogic. Lanlogic zal de door de Opdrachtgever betaalde kosten voor het pakket zo spoedig mogelijk crediteren. Als blijkt dat het pakket in een dusdanige staat is dat het niet meer kan worden ingezet, dan kan daarvoor een vergoeding ter waarde van het pakket - niet per se de commerciële - in rekening worden gebracht. 4.4 Veranderen van pakket Het is binnen mogelijk de snelheid te veranderen. Verhogen en verlagen van de snelheid is te allen tijde mogelijk. te allen tijde na contractsduur Verhogen snelheid Ja Ja Verlagen snelheid Ja Ja Tevens is het mogelijk om te upgraden naar één van de hogere diensten als Business DSL (zie 3.4). Meer informatie over Lanlogic Internet Access Business DSL is te vinden op de website van Lanlogic (www.lanlogic.nl). Veranderingen in de configuratie zal steeds geschieden volgens de algemene voorwaarden en binnen de randvoorwaarden van deze dienstbeschrijving.

16 16/22 5 INGEBRUIKNAME Nadat besteld is en Lanlogic alle benodigde documentatie ontvangen heeft, wordt u hiervan middels een op de hoogte gebracht. Indien alle activiteiten door Lanlogic en derde partijen, zoals KPN Telecom zijn afgerond, wordt -indien besteldhet Doe Het Zelf-pakket eveneens toegestuurd. In dit pakket vindt u alles om snel en gemakkelijk gebruik te kunnen maken van. Indien u voor een installatiemonteur heeft gekozen, dan zal de installatiemonteur het Doe Het Zelf-pakket meenemen en bij u installeren.

17 17/22 6 OPZEGGEN ADSL ECONOMY kan uitsluitend opgezegd worden door personen die door de Opdrachtgever daarvoor geautoriseerd zijn. Lanlogic zal hen via een opzegformulier toesturen, dat ondertekend en van een datum voorzien naar Lanlogic teruggestuurd moet worden. Lanlogic zal vervolgens tot opzegging van de dienstverlening overgaan. De initiële contractduur voor elke aansluiting is twaalf maanden. Opzeggen van elke individuele aansluiting binnen de initiële contractsduur is mogelijk met inachtneming van een opzegtermijn van drie kalendermaanden. De maandelijkse vergoedingen voor de resterende contractsduur worden vervolgens eenmalig in rekening gebracht. Betaling in de gebruikelijke termijnen is vervolgens mogelijk. Opzeggen na afloop van de initiële contractduur is mogelijk tegen het einde van een kalendermaand met inachtneming van een opzegtermijn van drie kalendermaanden. Bij verhuizing van de Opdrachtgever naar een locatie die niet onder het verzorgingsgebied van BBned valt, wordt de individuele opgezegd volgens de hierboven beschreven regels. Bij verhuizing van de contractant naar een locatie die wel onder het verzorgingsgebied van BBned valt, geldt dat afsluit- en aansluitkosten in rekening worden gebracht. Afsluiten en aansluiten zal steeds geschieden tegen de voorwaarden en beperkingen van de overeenkomst, de algemene voorwaarden en deze dienstbeschrijving. De kosten van tussentijdse afsluitingen en aansluitingen als gevolg van verhuizingen van de eindgebruiker worden tegen de bij Lanlogic gebruikelijke tarieven in rekening gebracht.

18 18/22 7 HELPDESK De helpdesk van Lanlogic is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur. Incidenten betreffende kunnen via 24 uur per dag en 7 dagen per week worden gemeld. Herstel vindt plaats tijdens werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur. Responstijden met betrekking tot het aangemelde incident zijn - tijdens de openingstijden van de helpdesk - minder dan 24 uur. Lanlogic verplicht zich de dienst zo snel als mogelijk te herstellen.

19 19/22 8 LEVERTIJDEN De levertijd van is onder meer afhankelijk van de ter beschikking stelling van de Local Loop door KPN aan BBned. Elke vertraging in de levering van die voortkomt uit de vertraagde terbeschikkingstelling door KPN van de Local Loop valt niet onder de verantwoordelijkheid van Lanlogic. De volgende levertijden worden nagestreefd: - Lanlogic Internet Access : 25 werkdagen Indien gekozen is voor het aanvragen van een nieuwe lijn, wordt de levertijd verlengd. Dit is afhankelijk van de tijd die KPN nodig heeft om de nieuwe lijn op te leveren.

20 20/22 9 ONDERHOUDSVENSTER Interrupties van als gevolg van onderhoud worden minimaal 24 uur voor aanvang van de onderhoudswerkzaamheden op de website van Lanlogic gepresenteerd. Regulier onderhoud wordt uitgevoerd op woensdag en zondag tussen en uur.

21 21/22 10 BESCHIKBAARHEID Hoewel Lanlogic haar organisatie en netwerken zodanig heeft ingericht dat de kans op storingen minimaal is, worden over geen garanties af gegeven.

22 22/22 11 TARIEVEN Lanlogic factureert de contractant per kwartaal en vooraf. De facturering van de individuele vangt zeven dagen nadat de lijn geprovisioned is aan. Het tarief voor BBeyond Economy bestaat uit de volgende elementen: 1. Eenmalige kosten voor het Doe Het Zelf-pakket. 2. Installatiekosten voor het Doe Het Zelf-pakket door een installatiemonteur. 3. Maandelijks abonnement. 4. Setup-kosten. 5. Wijzigingskosten. 6. Annuleringskosten. 7. Af- en aansluitkosten. 8. Verhuiskosten. 9. Kosten aanvraag nieuwe lijn. Prijsinformatie over is beschikbaar op de website van Lanlogic (www.lanlogic.nl). Op uw dienst is van toepassing de prijs zoals geoffreerd door uw Lanlogic account manager, danwel de prijs zoals aangegeven op de datum van online bestellen via de website van Lanlogic. Indien Opdrachtgever de geplaatste aanvraag intrekt voordat de Dienst door Lanlogic is geactiveerd, dan heeft Lanlogic het recht de door haar gemaakte kosten aan Opdrachtgever in rekening te brengen. De contractduur start op de datum dat de Dienst door Lanlogic wordt geactiveerd en hiermee actief wordt voor facturatie.

Epacity IP-VPN Release 11.2 Service Level Agreement

Epacity IP-VPN Release 11.2 Service Level Agreement SLA Epacity_11.2_26092011 Epacity IP-VPN Release 11.2 Service Level Agreement Versie 11.2 26092011 Pagina 1 van 14 Versie 11.2 26092011 Pagina 2 van 14 I nho udo p gav e 1 Algemeen... 3 1.1 Inleiding...

Nadere informatie

ISDN2. Vier gesprekken tegelijk voeren en tot 40% goedkoper bellen! Dienstenbeschrijving. Telecollectief Postbus 41 2660 AA Bergschenhoek

ISDN2. Vier gesprekken tegelijk voeren en tot 40% goedkoper bellen! Dienstenbeschrijving. Telecollectief Postbus 41 2660 AA Bergschenhoek Dienstenbeschrijving ISDN2 Vier gesprekken tegelijk voeren en tot 40% goedkoper bellen! Telecollectief Postbus 41 2660 AA Bergschenhoek E. info@telecollectief.nl W. www.telecollectief.nl Deze dienst wordt

Nadere informatie

Wholesale Line Rental (WLR)

Wholesale Line Rental (WLR) Dienstenbeschrijving Wholesale Line Rental (WLR) Voordelig bellen is voortaan zo eenvoudig als het maar kan zijn Telecollectief Postbus 41 2660 AA Bergschenhoek E. info@telecollectief.nl W. www.telecollectief.nl

Nadere informatie

Dienstbeschrijving DSL van Solcon

Dienstbeschrijving DSL van Solcon Dienstbeschrijving DSL van Solcon Oktober 2012 Dienstbeschrijving DSL van Solcon Inleiding Deze dienstbeschrijving geeft weer wat de dienst ADSL van Solcon omvat. Deze dienstbeschrijving maakt deel uit

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden van XS4ALL Internet B.V.

Algemene leveringsvoorwaarden van XS4ALL Internet B.V. Algemene leveringsvoorwaarden van XS4ALL Internet B.V. Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 - Algemeen Artikel 1: Definities Artikel 2: Algemeen Artikel 3: Totstandkoming van de Overeenkomst en duur Artikel 4: Wijzigingen

Nadere informatie

Corporate Internet Dienstbeschrijving Oktober 2014

Corporate Internet Dienstbeschrijving Oktober 2014 Corporate Internet Dienstbeschrijving Oktober 2014 Inhoudsopgave 1 Corporate Internet... 1 1.1 Betrouwbaar internationaal netwerk... 1 1.2 Veilig internet... 1 2 Opbouw van Corporate Internet... 2 2.1

Nadere informatie

One van KPN Dienstbeschrijving Office Access Release 10.1 Juni 2013

One van KPN Dienstbeschrijving Office Access Release 10.1 Juni 2013 One van KPN Dienstbeschrijving Office Access Release 10.1 Juni 2013 One Release 10.1 juni 2013 Inhoudsopga ve 1 Inleiding... 3 1.1 Positie van Office Access binnen de One-dienstverlening... 4 1.2 Functionele

Nadere informatie

Corporate Internet Dienstbeschrijving Mei 2014

Corporate Internet Dienstbeschrijving Mei 2014 Corporate Internet Dienstbeschrijving Mei 2014 Inhoudsopgave 1 Corporate Internet van KPN... 1 1.1 Betrouwbaar internationaal netwerk... 1 1.2 Veilig internet... 1 2 Opbouw van Corporate Internet... 2

Nadere informatie

Commerciële Dienstbeschrijving Zakelijk Alarm op een breedbandverbinding van KPN juni 2014

Commerciële Dienstbeschrijving Zakelijk Alarm op een breedbandverbinding van KPN juni 2014 1 Commerciële Dienstbeschrijving Zakelijk Alarm op een breedbandverbinding van KPN juni 2014 Inhoudsopga ve 1 Algemeen... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Voordelen... 3 2 Functionele beschrijving... 5 2.1 Hoe

Nadere informatie

Webhosting Online Dienstbeschrijving

Webhosting Online Dienstbeschrijving Webhosting Online Dienstbeschrijving Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Functionele beschrijving...4 2.1 Specificaties Webhosting Online...4 2.2 Domeinregistratie...4 2.3 Hoe start ik?...5 2.3.1 Website maken...5

Nadere informatie

Zakelijk Internet Asymmetrisch Dienstbeschrijving

Zakelijk Internet Asymmetrisch Dienstbeschrijving Tele2 Zakelijk Postbus 22697 1100 DD Amsterdam T 020-750 10 00 F 020-750 10 01 tele2.nl/zakelijk Kvk Amsterdam 33303418 Tele2 Zakelijk is een handelsnaam van Tele2 Nederland B.V. Dienstbeschrijving 2 van

Nadere informatie

Inhoud. 2 Specificaties 6 2.1 Bandbreedte 6 2.1.1 Telefonienetwerk 6 2.1.2 Glasvezel 6 2.2 Overboeking 7

Inhoud. 2 Specificaties 6 2.1 Bandbreedte 6 2.1.1 Telefonienetwerk 6 2.1.2 Glasvezel 6 2.2 Overboeking 7 Inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Wat is Qfast Internet? 3 1.2 Hoe werkt Qfast Internet? 4 1.3 Extra mogelijkheden met Qfast Internet 4 1.3.1 Domeinnaam 4 1.3.2 Webhosting 4 1.3.3 Anti-virus en spamfilter 5 1.3.4

Nadere informatie

VastMobiel in 1 Commerciële Dienstbeschrijving (v1.5)

VastMobiel in 1 Commerciële Dienstbeschrijving (v1.5) VastMobiel in 1 Commerciële Dienstbeschrijving (v1.5) 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 5 1.1 Geschikt voor u?... 5 1.2 Telefooncentrales... 5 1.2.1 ISDN telefooncentrale... 5 1.2.2 IP telefooncentrale...

Nadere informatie

Extended Ethernet (SDSL.bos)

Extended Ethernet (SDSL.bos) Extended Ethernet (SDSL.bos) Dienstbeschrijving Copyright The Voip Company 2011 Pagina 1 van 8 Copyright The Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoofdstuk 1... 3 1. Inleiding... 3 1.1. Wat is SDSL.bis?...

Nadere informatie

Algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden CanalDigitaal voor consumenten

Algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden CanalDigitaal voor consumenten Algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden CanalDigitaal voor consumenten Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 1. Definities 2. Toepasselijkheid 3. Totstandkoming Overeenkomst 4. Duur van de Overeenkomst

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Glasvezel Connect 1 Platform

Dienstbeschrijving Glasvezel Connect 1 Platform CBG Connect B.V. Tel: +31228 56 60 70 Fax: +31228 56 60 79 Verkoop@cbgconnect.nl Dienstbeschrijving Glasvezel Connect 1 Platform Versie: 1 Maand: Juli 2015 Versie: 1.0 Maand: april 2010 Inhoudsopgave 1

Nadere informatie

Computerhulp. De servicedienst voor al uw ICT-problemen

Computerhulp. De servicedienst voor al uw ICT-problemen Computerhulp De servicedienst voor al uw ICT-problemen Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 De dienst Computerhulp...4 2.1 Abonnementen...4 2.1.1 Basic abonnement...4 2.1.2 Professional abonnement...4 2.1.3

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Hosted Telefonie

Dienstbeschrijving Hosted Telefonie TZ230714 TZ150814 Telfort Zakelijk Hosted Telefonie Dienstbeschrijving Hosted Telefonie Versie 15 augustus 2014 Inhoudsopgave 1 Voordelen Hosted Telefonie...1 2 Hosted Telefonie...2 3 Telefooncentrale

Nadere informatie

Product beschrijving

Product beschrijving Product beschrijving Versie : Juli 2014 Xelion BV. Niets uit deze dienstbeschrijving mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden op welke wijze dan ook zonder voorafgaande toestemming van Xelion

Nadere informatie

Vodafone OneVoice dienstbeschrijving. Vodafone OneVoice. Dienstbeschrijving

Vodafone OneVoice dienstbeschrijving. Vodafone OneVoice. Dienstbeschrijving Vodafone OneVoice Dienstbeschrijving Pagina 1 van 20 Inhoud Dienstbeschrijving... 1 1 Inleiding... 3 2 Vodafone OneVoice vaste telefonie... 4 2.1 Verkeer... 4 2.2 Interfaces en verbindingen... 6 2.3 Verhoogde

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Cloud Telecom

Algemene Voorwaarden Cloud Telecom Algemene Voorwaarden Cloud Telecom, versie 1.4 (juni 2012) gevestigd te Aalsmeer Index: Hoofdstuk 1: Algemeen 1. Definities 2. Toepasselijkheid 3. Aanbieding en totstandkoming van de overeenkomst 4. Wijzigingen

Nadere informatie

CONTRACTVOORWAARDEN. Deze Contractvoorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 30270831.

CONTRACTVOORWAARDEN. Deze Contractvoorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 30270831. Deze Contractvoorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 30270831. Inleiding Deze Contractvoorwaarden beschrijven de dienstverlening op het gebied van de ICT-dienstverlening

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Bircon VoIP voor het verlenen van Diensten en de levering van Producten

Algemene Voorwaarden van Bircon VoIP voor het verlenen van Diensten en de levering van Producten Algemene Voorwaarden Bircon VoIP V1.0 24032015 Algemene Voorwaarden van Bircon VoIP voor het verlenen van Diensten en de levering van Producten Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden hebben

Nadere informatie

Telfort. Goedkoper. Dus leuker.

Telfort. Goedkoper. Dus leuker. Algemene Voorwaarden Telfort B.V. pagina 1 van 8 Deze algemene voorwaarden van Telfort voldoen aan het referentiemodel voor Algemene voorwaarden voor internettoegang. Dit referentiemodel is tot stand gekomen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Virble Telecom BV, versie 1.4 (juli 2013) gevestigd te Aalsmeer. Index: Hoofdstuk 1: Algemeen

Algemene Voorwaarden. Virble Telecom BV, versie 1.4 (juli 2013) gevestigd te Aalsmeer. Index: Hoofdstuk 1: Algemeen Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Virble Telecom BV Virble Telecom BV, versie 1.4 (juli 2013) gevestigd te Aalsmeer Index: Hoofdstuk 1: Algemeen 1. Definities 2. Toepasselijkheid 3. Aanbieding

Nadere informatie

Webhosting Online Dienstbeschrijving

Webhosting Online Dienstbeschrijving Webhosting Online Dienstbeschrijving Versie 1.3.1 oktober 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Functionele beschrijving... 4 2.1 Specificaties Webhosting Online... 4 2.2 Domeinregistratie...

Nadere informatie

Zakelijk Glas. Dienstbeschrijving versie 7.2. Maart 2015

Zakelijk Glas. Dienstbeschrijving versie 7.2. Maart 2015 Zakelijk Glas Dienstbeschrijving versie 7.2 Maart 2015 Inhoudsopgave: 1 Een stijgende behoefte aan capaciteit, snelheid en zekerheid... 3 2 Wat biedt Zakelijk Glas uw bedrijf?... 4 3 Zakelijk Internet:

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Internet Plus

Dienstbeschrijving Internet Plus Dienstbeschrijving Internet Plus Inhoudsopgave 1 Internet plus 3 1.1 Dienstbeschrijving 3 1.2 Doelgroep 3 2 Opbouw van internet plus 4 2.1 Toegang tot het netwerk: cable access 4 2.2 Internet plus varianten

Nadere informatie

Internet Plus. Dienstbeschrijving

Internet Plus. Dienstbeschrijving Internet Plus Dienstbeschrijving Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 1.1 Dienstbeschrijving 1.2 Doelgroep 2. Opbouw van Internet Plus 5 2.1 Toegang tot het netwerk: cable access 2.2 Internet Plus varianten en

Nadere informatie

Connect MKB Internet. Dienstbeschrijving

Connect MKB Internet. Dienstbeschrijving Connect MKB Internet Dienstbeschrijving Per april 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wat is Connect MKB Internet 4 2.1 Beschrijving van de dienst 4 2.2 Doelgroep 4 2.3 Toegang tot het netwerk 4 3. Ziggo

Nadere informatie