Voorwoord JODELA JAARGANG zaterdag! NUMMER 380 April DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. zaterdag! NUMMER 380 April DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN"

Transcriptie

1 april

2 september

3 1 JODELA JAARGANG NUMMER 380 April DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Afgelopen maand was een maand vol plezier en verrassingen! Het carnavalsfestijn was een succes, de Jonghernieuwers voorzagen in een oogwenk iedereen van gefrituurde hapjes en de carnavalspakjes die iedereen aanhad waren ronduit prachtig! Ook de leidingswisselsdag van enkele weken later was voor de zoveelste maal een uitzonderlijk leuk evenement. Iedereen eens andere leiding voor een namiddag, dat is ook niet slecht! Jullie moeten je echter geen zorgen maken, de leidingswissel was maar tijdelijk; volgende keren zal je eigen leiding terug paraat staan! In april is het Pasen, ik denk dat we dat allemaal onderhand wel weten. Niets beter te doen op het Paasweekend dan een leuk groot feest te geven op vrijdag- en zaterdagavond! Het zal zeker zo stil niet zijn op zaterdag, ik denk dat Onze-Lieve-Heer er niets op zal tegen hebben dat we de Verrijzenis van Christus in stijl vieren! Allen welkom op onze karaoké op vrijdag- en onze grote tentfeestje op zaterdagavond! Daarvoor is het natuurlijk ook nog paasvakantie, ik denk dat er weinigen zijn onder jullie die het erg gaan vinden twee weekjes niet naar school te moeten De KSJ neemt natuurlijk geen vakantie, alle zaterdagen blijven we het beste van ons zelf geven! Houd ook 17 mei alvast vrij op de agenda, iets zegt mij dat op die dag er ook vanalles staat te gebeuren Kijk daarom zeker deze jodela en de KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN jodela van mei goed na! Tot zaterdag!

4 Informatio 2 KSJ weekend Het jaarlijks KSJ feestweekend staat weer voor de deur. Dit jaar valt dit op 18 en 19 april. Vrijdagavond 18 april wordt het startshot gegeven door ons enige en echte Après ski-feesje. Zorg er maar voor dat jullie stembanden zijn ingesmeerd want er gaat gezongen moeten worden op onze karaoke! (mama s en papa s van harte welkom!!) De volgende dag, zaterdagavond 19 april, barst weer het feest los want dan is het Release, onze grootse tentfuif. Omdat dit heel wat voorbereiding vraagt, verplaatsen de activiteiten van alle groepen naar 13:00uur i.p.v. 14:00u. Zij zullen ook een uur vroeger gedaan zijn, zodus om 16:00u. s Avonds zijn zeker de oudste groepen en alle ouders, vrienden, familie, uitgenodigd om met ons mee te komen feesten! Tot dan!

5 3 Familiedag Ook al lijkt het nog ver weg, toch willen we jullie er al op attent maken dat onze gezellige familiedag dit jaar plaatsvindt op zaterdag 17 mei. Zet dit zeker al in de agenda s zodat iedereen er bij kan zijn! Meer info volgt in de jodela van mei en jullie zullen ook een flyer in de bus kunnen vinden. Crazy tour In de paasvakantie trekken de Sjowers naar de Ardennen. Deze groep neemt van maandag 14 april tot donderdag 17 april deel aan het 2jaarlijkse evenement: Crazy tour. Zij zullen hun voetjes goed moeten insmeren want het wordt een geweldig avontuur vol spannende activiteiten. Er staan hen vier leuke dagen te wachten!

6 In t Potje 4 Ingredienten 200 gram boter, 3 repen chocolade, puur, reep van 100 gram 4 eieren, 200 gram basterdsuiker, donker 150 gram zelfrijzend bakmeel, 240 gram pecannoten, of 200 gram walnoten 125 ml slagroom, Bereiding Materialen: bakpapier, bakvorm of lage ovenschaal (rond, vierkant of rechthoekig, inhoud 2 liter) Bereiden Taart bakken: Verwarm de oven voor op 175 C en haal het rooster eruit. Snijd de boter in blokjes en doe ze in een steelpan met dikke bodem. Breek 200 gram pure chocolade en de reep melkchocolade boven de pan in stukjes. Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten. Roer er regelmatig in. Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen. Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze met een garde of mixer los. Meng er de basterdsuiker en ½ theelepel zout door. Roer ook de chocoladeboter erdoor. Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud die heen en weer. Schep het bakmeel met een lepel of spatel losjes door het chocolademengsel.

7 Bewaar 12 mooie noten als garnering en breek de rest boven het beslag in stukjes. Schep ze erdoor. Leg een vel bakpapier in de bakvorm, zodat bodem en wand bedekt zijn (bakvorm invetten met boter en bestrooien met bloem kan ook). Schep het chocoladebeslag op het bakpapier en strijk de bovenkant glad. Trek ovenwanten aan en schuif het rooster in het midden van de oven. Zet de bakvorm erop en bak de taart ongeveer 30 minuten (de bovenkant is dan stevig, maar vanbinnen blijft de taart een beetje vochtig). Haal de bakvorm met ovenwanten aan uit de oven en laat de taart een uur afkoelen. 5 Taart glazuren: Til de koude taart aan het bakpapier uit de vorm en keer hem voorzichtig om op een schaal. Trek het bakpapier eraf. Verbrokkel de laatste reep chocolade boven een steelpan met dikke bodem. Schenk de slagroom erbij en laat de chocolade terwijl je roert op heel laag vuur smelten. Laat even afkoelen en schenk de gesmolten chocolade in een dun straaltje over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten er helemaal mee bedekt worden. Strijk het glazuur als het nodig is met een spatel verder uit. Versier de taart met de bewaarde noten en andere versiersels. Zet de taart in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden. Snijd de taart in 12 stukken. Tip In Amerika heet zo n chocoladetaart een brownie. Je kunt de taart ook versieren met minismarties, snoepjes, gekleurde hagelslag of vlokken, andere nootjes of met speciale versiersels, zoals glimmende pilletjes of paddestoeltjes. Kijk in de winkel bij de bakproducten.

8 Tijdrover 6 Zoek de 10 verschillen:

9 Kruiswoordpuzzel:

10 Verslagen 8 Verslag maand maart: Leeuwkes Het was weer een zeer plezante maand met veel activiteiten. Het eerste weekend was zeker het leukste van allemaal want het was weer carnaval. Iedereen was weer zeer goed verkleed. Er was ook weer een schat verloren want de Grieken hadden de schat van de Romeinen gestolen dus moest elke groep iets doen om de schat terug te vinden. Op het einde van de dag was het gelukt en kon iedereen zich vol eten met lekkere snoepjes. In het tweede weekend werd er bij de leeuwkes een stage gehouden, dus de jonghernieuwers namen de taak over van de leiding van de leeuwkes. Ze hebben dit ook voortreffelijk gedaan want de leeuwkes waren allemaal goed vuil en zeer nat. In het derde weekend van de maand maart was het leidingswissel dag dus alle leiding has is een activiteit een andere groep om leiding aan te geven. Ik hoop voor de huidige leiding niet dat ze de nieuwe leiding voor altijd willen hebben want dan hebben ze een probleem. Vrolijk Pasen iedereen!

11 9 Verjaardagen Ook in april mogen de slingers, ballonnen en kaarsjes uit de kast gehaald worden want er zijn weer een aantal leden en leiding die verjaren! Op 4 april hebben we al meteen twee jarige joppen. Zowel Rakker Jimmy Konings als Sjower Rolf van der Burgt mogen hun feesthoedjes opzetten die dag. Zij worden respectievelijk 12 en 14 jaar. Een paar dagen later, op 7 april, is het een speciale dag voor leider Jasper. Deze jongeman wordt dan 18 jaar! Hij mag dan ook 18 knijpjes in zijn poep verwachten die dag! De volgende jarigen van deze maand zijn Kaat Godrie en Kenny Edixhoven. Deze leeuwkes worden allebei 9 jaar op 15 april. Leider Michiel Van Looveren is de volgende in de rij. Hij mag zichzelf vanaf 19 april een echte 21-er noemen. Een dagje later, op 20 april, mag Thijs Kustermans van de Piepers zijn cadeautjes in ontvangst nemen want hij wordt die dag 6 jaar. 23 april is het feest ten huize Van Tichelen. Leeuwke Lore wordt dan 9 jaar! Dan is het de beurt aan feestneus Eline Willemsen. Dit leeuwke wordt op 28 april weer een jaartje ouder, namelijk 8 jaar! Ook Manitas Celis van de Jh s mag veel kusjes (van de meisjes en ook de jongens) verwachten deze maand. Hij wordt 29 april 17 jaar oud, en dat moet gevierd worden. Leeuwke Anieck Mies mag de maand april afsluiten. Zij zal 9 kaarsjes mogen uitblazen op 30 april. Aan alle jarigen, een dikke proficiat van heel de leidingsploeg!!

12 10 Moppentrommel Een leerkracht betrapt een van zijn leerlingen erop dat die heel vaak liegt en vraagt hem na de les wat langer te blijven. Na de les vraagt de leerkracht: - Wat moet er nu toch van jou worden als je zo vaak liegt? Wat voor een beroep denk je later te hebben? - Ik word politicus meneer! Een paard wandelt een café binnen, gaat aan de toog zitten en bestelt een cola. De stomverbaasde cafébaas tapt aarzelend de gevraagde cola: Dat is dan 3 euro, alstublieft. Het paard legt het geld op de toog en drinkt eens van zijn cola, en vervolgens valt er een ongemakkelijke stilte. Vraagt het paard aan de cafébaas: Euh... is er iets? Sorry, maar wij hebben hier eigenlijk nog nooit een paard over de vloer gehad. Ja, niet moeilijk: 3 euro voor een cola!

13 Het is bruin en gaat langs je been omhoog? 11 Een drol met heimwee. Een verliefde jongen schreef naar zijn vriendin deze liefdesbrief: Schatje, s morgens kan ik niet eten omdat ik aan jou denk, s middags kan ik niet eten omdat ik nog meer aan je moet denken, s avonds krijg ik geen hap binnen omdat ik ontzettend veel aan jou moet denken. En s nachts kan ik niet slapen omdat ik zo een honger heb!

14 Kiekjesrubriekje 12

15 13

16 14 Activiteiten Piepers 5/4: King size's helden 12/4: Go IV kaatje 19/4 van 13u tot 16u: W817 samson en gert, bumba laat een lekker windje 26/4: Gogogo oma en oma op naar de pretshow Leeuwkes 5/4: De aap komt uit de mouw 12/4: De badeend 19/4 van 13u tot 16u: Laat de aap vrij 26/4: SPECIALE ACTIVITEIT: De aap zit terug in de kooi vertrek 8u en aankomst 18u, BRIEF VOLGT

17 15 Deugnieten 5/4: De Paashaas werkt hard 12/4: De Paashaas loopt en loopt 19/4 van 13u tot 16u: De Paashaas brengt eieren 26/4: De Paashaas gaat op de vlucht Rakkers 5/4: In spin de bocht gaat in 12/4: In april, doet een Rakker wat hij/zij wil 19/4 van 13u tot 16u: De smeltende paasaap 26/4: No fristi no glory, Essen in den olie

18 16 Sjowers 5/4: Pim pam ped de sjowers hebben pret 12/4: Oh my alah 14/4 17/4: Crazy Tour (Brief volgt nog) 19/4 van 13u tot 16u: Swag swag swag de sjower doen ne carjack 26/4: It it it de sjowers hebben pit Jonghernieuwers 5/4: Natte oksels Meebrengen: zwemgerief 12/4: Het defecte draadloze internet 18/4 20u tot 20/4 18u: RELEASE-weekend Meebrengen: slaap-, eet- en wasgerief! Meer info bij de leiding! 26/4: The Return of the Jedi Jef, Michiel, Amber, Sam, Thijs, Bert, Jelle, Jolien, Thomas, Jordy, Hans, Charlotte Michiel, Sylvie, Kjell, Alissa, Axelle, Jasper

19

20

Surinaamse Roti (met gele erwten of met aardappel)

Surinaamse Roti (met gele erwten of met aardappel) Surinaamse Roti (met gele erwten of met aardappel) De roti's worden gevuld met aardappelen of met gele spliterwten 200 gr. gele spliterwten of 500 gr. aardappelen 1 eetl. komijnzaadjes (djira) 4 teentjes

Nadere informatie

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel Australian Chocolate Mask 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel 1. meng de cacaopoeder met de yoghurt en de honing door elkaar 2. Voeg eventueel wat

Nadere informatie

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen Citroentaart Verwarm de oven voor op 200 C. Rol het deeg uit en leg in de beboterde of

Nadere informatie

Share your Moments. Cocoa powder recipes

Share your Moments. Cocoa powder recipes Share your Moments. Cocoa powder recipes receptenboek Met lekkere en onderscheidende recepten gemaakt met Organic Cocoa Powder van Australian. inhoud Chocolate Mask pag 3 Brownies pag 4 Chocolate Pie with

Nadere informatie

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD Neem 4 sneden bruin brood, het liefst een rustiek soort brood en zelf dik gesneden. Rooster de sneden brood in broodrooster of oven. Snij 2 teentjes knoflook doormidden

Nadere informatie

Zachte Chocoladetaart

Zachte Chocoladetaart 200 g pure chocolade, bij voorkeur speciale patisserie chocolade 200 g boter op kamertemperatuur 200 g suiker 4 eieren Zachte Chocoladetaart Verwarm de oven voor op 175 C. Breek de chocola in stukken en

Nadere informatie

Kokosrotsjes met chocolade dip

Kokosrotsjes met chocolade dip voor ongeveer 15 rotsjes 4 eiwitten 250 g fijne kristalsuiker 350 g vruchtvlees van een kokosnoot of kant en klare kokosnoot rasp 200 g pure, melk of witte chocolade naar keus Kokosrotsjes met chocolade

Nadere informatie

Mary Berry s. bakbijbel

Mary Berry s. bakbijbel Mary Berry s bakbijbel Mary Berry s bakbijbel met meer dan 250 klassieke recepten Inhoudsopgave CONVERSIETABELLEN 6 INLEIDING EN TECHNIEKEN 8 Klassiek gebak 36 Vruchten- en notencakes 60 Kruidig gebak

Nadere informatie

Pannenkoeken (4 personen) Ingrediënten: 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren een beetje zout boter om te bakken

Pannenkoeken (4 personen) Ingrediënten: 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren een beetje zout boter om te bakken Recepten Pannenkoeken (4 personen) 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren Mix de bloem, het zout, de eieren en de helft van de melk in een kom tot een glad beslag. Meng de resterende

Nadere informatie

Sinaasappel-roomkaas

Sinaasappel-roomkaas Sinaasappel-roomkaas 230 g roomkaas 170 g honing, mild 2 el sinaasappelsap 0,5 tl sinaasappelschil Meng de roomkaas, de honing, het sinaasappelsap en de sinaasappelschil en roer goed. Laat het 1 uur tot

Nadere informatie

PASTECHI (pasteitjes)

PASTECHI (pasteitjes) PASTECHI (pasteitjes) Benodigdheden voor het deeg: (als je weinig tijd hebt kan je i.p.v. het deeg ook een pakje hartige taart deeg uit de vriezer halen bij de supermarkt (Koopmans) 400 gram bloem 1 theelepel

Nadere informatie

Rabarber/citroen cheesecake

Rabarber/citroen cheesecake Carla Wijnnobel heeft vier soorten zoete zonde gemaakt voor bij de koffie of thee tijdens het welkom heten voor de Aspergeactiviteit, 17 april 2016. Aspergehof Noordam, Woubrugge. Rabarber/citroen cheesecake

Nadere informatie

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel.

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Er staan recepten in die ik lekker vind, kijk maar eens! Deze recepten kunnen jullie zelf bakken/maken. Als je deze recepten wil maken duurt het minimaal 10

Nadere informatie

LOGUS Proefmenu mei 2012

LOGUS Proefmenu mei 2012 LOGUS Proefmenu mei 2012 Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Klassieke asperges met ei, gerookte zalm en krieltjes Victoriacake met aardbeien Vanille koekjes Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Voorgerecht:

Nadere informatie

Voorwoord. denk ik dan! JAARGANG 2013-2014

Voorwoord. denk ik dan! JAARGANG 2013-2014 december september 1 NUMMER 376 December DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Beste vrienden van de KSJ! Het is weer zover, één van de leukste maanden van het jaar is weer aangebroken. December is klassiek

Nadere informatie

Klop de boter samen met de suiker wit en luchtig. Dit duurt ongeveer 5

Klop de boter samen met de suiker wit en luchtig. Dit duurt ongeveer 5 Oreo Tulband Laatst zag ik een foto voorbij komen van een Oreo cake en die zag zo lekker uit dat ik gelijk besloot om er ook één te maken. Door de witte chocolade die er op zit smaakt hij naar de Oreo

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. een gevaar. NUMMER 379 Maart DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. een gevaar. NUMMER 379 Maart DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN maart september 1 JODELA JAARGANG 2013-2014 NUMMER 379 Maart DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Van heinde en verre konden de mensen een onbeschrijfbare vreugde voelen die tot in het diepst van hun

Nadere informatie

Witte chocolade met frambozencake

Witte chocolade met frambozencake Koulourakia Aanstaande zondag is het Pasen en dan moet er natuurlijk iets lekkers gebakken worden. Ik maak elk jaar Paaskoekjes. Die maak ik altijd van hetzelfde deeg als de kerstkransjes alleen maak ik

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de Kinder GemeenteRaad! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in

Nadere informatie

Drakenbrood. Ingrediënten. 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen. Werkwijze

Drakenbrood. Ingrediënten. 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen. Werkwijze Drakenbrood 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje en voeg de gist met het water en boter toe. Strooi het zout langs

Nadere informatie

EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL. Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie!

EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL. Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie! EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie! 2010-2011 1 BELANGRIJK! Je bent vrij dit document door te sturen naar wie je

Nadere informatie

6 gratis Pompoen recepten.

6 gratis Pompoen recepten. s i t a Gr 6 gratis Pompoen recepten www.pompoensoep.info P O M P O E N P U R E E M A K E N POMPOEN PUREE Pompoenpuree kun je in Amerikaa kant en klaar in blikjes kopen, in Nederland is het ook wel te

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Materialen appelboor, bakpapier, bakkwastje. STAP 1 Laat 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. NUMMER 375 November DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. NUMMER 375 November DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN November september 1 JODELA JAARGANG 2013-2014 NUMMER 375 November DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Ola, Szia, Здравствуй, Hello, gutentag, hallo en ga zo maar voort zijn allemaal beleefde manieren

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Jaargang 2010-2011 1 Voorwoord Een goede september iedereen! Ik ben blij dat ik na een volle maand vakantie opnieuw het woord tot jullie mag richten. Het kamp in Edingen was gemakkelijk een succes te

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN juli-augustus 1 Voorwoord Allereerst heet ik iedereen van harte welkom in dit nieuwe KSJ-jaar. Niet alleen de vaste leden en ouders horen hierbij, maar net zoals elk jaar hoop ik nu ook weer enkele nieuwe

Nadere informatie

A'MUZE. ingrediënten: bodem: 1 grote plak bladerdeeg; Soezendeeg: 100 gr boter zout 150 gr bloem 4 eieren; 125 ml melk 125 ml water

A'MUZE. ingrediënten: bodem: 1 grote plak bladerdeeg; Soezendeeg: 100 gr boter zout 150 gr bloem 4 eieren; 125 ml melk 125 ml water St Honoré a la creme chiboust Deze taart zou een eerbetoon zijn aan Saint Honoré (Honoratus), bisschop van Amiens (ca. 600) en beschermheilige van de bakkers. ingrediënten: bodem: 1 grote plak bladerdeeg;

Nadere informatie

Recepten met Oranjebloesemwater

Recepten met Oranjebloesemwater Recepten met Oranjebloesemwater Aardbeien- Sinaasappelschuimtaart 50 gram pistachenoten 4 eieren 150 gram zachte boter + boter om in te vetten 250 gram witte basterdsuiker 2 theelepels oranjebloesemwater

Nadere informatie

Koolhydraat arme kwarktaart

Koolhydraat arme kwarktaart Koolhydraat arme kwarktaart Kwark taartjes kh arm Koolhydraat arme kwark taart, zonder suiker. Jaja, ik (Matthijs) ben jarig, 36 alweer. Ineke heeft ons ontzettend verwend door deze taarten te maken die

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

Verras je gezin, partner of vrienden eens met een ander kerstontbijtje!

Verras je gezin, partner of vrienden eens met een ander kerstontbijtje! Verras je gezin, partner of vrienden eens met een ander kerstontbijtje! ONTBIJTGRANOLA 10-12 porties 10 minuten bereidingstijd 15-20 minuten oventijd 2 eetlepels kokosolie 4 eetlepels honing 150 gram gekookte

Nadere informatie

Kookclub 20 oktober 2011;Patisserie avond olv Miche en Tine De Wilde-Verbist.

Kookclub 20 oktober 2011;Patisserie avond olv Miche en Tine De Wilde-Verbist. Kookclub 20 oktober 2011;Patisserie avond olv Miche en Tine De Wilde-Verbist. Financiers voor 35 financiertjes: 180 g boter 200 g niet-geraffineerde rietsuiker 150 g amandelpoeder van eerste kwaliteit

Nadere informatie

Kerst Kerstkoekjeskrans

Kerst Kerstkoekjeskrans Kerst Kerstkoekjeskrans Jippie! Het is bijna kerst! De winkels liggen heerlijk vol met allemaal kerstige dingen, waaronder allemaal leuke kookbladen die zich deze maand richten op kerst. Een van deze bladen

Nadere informatie

Amandeltaart met fruit

Amandeltaart met fruit Amandeltaart met fruit Een paar weken geleden was ik met mijn zus een dagje in Rotterdam en toen gingen we lunchen bij Jamie s Italian. We hebben superlekker gegeten en het toetje was zo lekker dat ik

Nadere informatie

Koffie, thee met Wortel-appeltaart met lemoncurd. Goed gevulde bonensoep met bruin brood, boeren roomboter en/of pesto

Koffie, thee met Wortel-appeltaart met lemoncurd. Goed gevulde bonensoep met bruin brood, boeren roomboter en/of pesto Jeanine Schreuders en Norbert van Doorn hebben in hun Eetlokaal, boerderij BuitenLand, ons laten proeven wat je zoal kunt doen met voedsel wat er niet meer zo mooi uit ziet, danwel over de THT datum is,..

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig

Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig www.voedingveilig.nl Zandkoekjes met kaneel 500 gram bloem 250 gram roomboter (op kamertemperatuur) 200 gram suiker

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Logus Proefmenu December 2014

Logus Proefmenu December 2014 Logus Proefmenu December 2014 Blini s met gerookte zalm, rucola en bieslookroom - Vispakketjes met peterselie-citroenvulling & Aardappelsterren met broccoli - Appelplaatkoek met cranberry s en vanillesaus

Nadere informatie

Roerei en komkommer ontbijt.

Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer. Roerei en komkommer. Lekker luchtig roerei met wat komkommerschijfjes. Als je hongerige huisgenoten hebt die weigeren koolhydraatarm te eten dan is dit,

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN juni september Voorwoord 1 Jongens jongens jongens, wat gaat de tijd toch snel. We zijn dit jaar nog maar pas gestart (alsof het gisteren was) en ik zie het einde al langzaam maar zeker in zicht komen.

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 JODELA JAARGANG 2014-2015 NUMMER 384 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Voorwoord Hallokes aan alle KSJ-kindjes en mama s en papa s. Na twee maanden in mijn bed te liggen

Nadere informatie

Recepten voor Fingerfoods

Recepten voor Fingerfoods Recepten voor Fingerfoods Het doel van dit receptenboekje was meer groente en fruit aanbieden, op een aantrekkelijke manier, bij ouderen met dementie en andere groepen die risico lopen op ondervoeding.

Nadere informatie

december 2014 Inhoud: - Voorwoord - Kienavond - Christus Koning - Bonte Namiddag - Sinterklaas - Kerstboomverbranding - Kalender - Pretpagina

december 2014 Inhoud: - Voorwoord - Kienavond - Christus Koning - Bonte Namiddag - Sinterklaas - Kerstboomverbranding - Kalender - Pretpagina december 2014 Inhoud: - Voorwoord - Kienavond - Christus Koning - Bonte Namiddag - Sinterklaas - Kerstboomverbranding - Kalender - Pretpagina VOORWOORD Beste Chiro-vrienden, Eerst en vooral: Dat al jullie

Nadere informatie

Peperkoekhuisje. 250 ml gepasteuriseerd eiwit Poedersuiker. 200g pure chocolade

Peperkoekhuisje. 250 ml gepasteuriseerd eiwit Poedersuiker. 200g pure chocolade Peperkoekhuisje Ingrediënten 400 gram honing 235 gram rietsuiker 235 gram boter 10 gram potas (U kunt ook 5 gram zuiveringszout gebruiken) 2 eetlepels water 1 kg bloem 2 theelepels gemalen kaneel 1 theelepel

Nadere informatie

KOOKBOEKJE. voor. Joost

KOOKBOEKJE. voor. Joost KOOKBOEKJE voor Joost 1 2 VOORWOORD Beste Joost, Met dit kookboekje kan iedereen koken. Iedere collega heeft zijn of haar lekkerste recept prijs gegeven. Wij wensen je veel plezier met je nieuwe baan!

Nadere informatie

Paasmenu April 2019 Velouté van gerookte paling **** Krieltjes in schil met gember Asperges met hollandaisesaus Lamskotelet **** Advocaat-ijstaart

Paasmenu April 2019 Velouté van gerookte paling **** Krieltjes in schil met gember Asperges met hollandaisesaus Lamskotelet **** Advocaat-ijstaart Paasmenu April 2019 Velouté van gerookte paling **** Krieltjes in schil met gember Asperges met hollandaisesaus Lamskotelet **** Advocaat-ijstaart Velouté van gerookte paling 50 gr. boter 60 gr. bloem

Nadere informatie

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn YOGHURT 47 zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn INHOUD VOORWOORD 5 VERSCHILLENDE SOORTEN YOGHURT 7 ONTBIJT 9 LUNCH 37 TUSSENDOOR 61 DESSERT 89 REGISTER 110 DANK 113 VOORWOORD Bij Yoghurt

Nadere informatie

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout Mexicaanse wraps Ingredienten (Voor 15 personen): 15 kleine wraps 1 grote ui 500 gram gehakt 3 paprika s (van verschillende kleuren) 2 potten wrap sauce (mild) 1 * Blikje mais van 300 gram 2 potjes soure

Nadere informatie

Herbalife Paasbrunch

Herbalife Paasbrunch Herbalife Paasbrunch De lente is aangebroken en op 5 & 6 april is het Pasen! Voor veel mensen een gezellig feest waarbij een lekkere brunch op tafel wordt gezet. Heerlijk natuurlijk! Maar hoe past dit

Nadere informatie

Wandelsnacktips. Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is. Marjoleine van der Waal. gewichtsconsulente. Marjoleine van der Waal

Wandelsnacktips. Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is. Marjoleine van der Waal. gewichtsconsulente. Marjoleine van der Waal Wandelsnacktips Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is Marjoleine van der Waal gewichtsconsulente Marjoleine van der Waal Speciaal voor nieuwe wandeltiplezers Houd je net als ik van wandelen

Nadere informatie

Mijn geheime recepten, speciaal voor jou!

Mijn geheime recepten, speciaal voor jou! 6 recepten om van te smullen. Mijn geheime recepten, speciaal voor jou! Waarom een cake maken? gemakkelijk en waanzinnig lekker! je kan naar hartelust variëren... Dag., Ik kreeg dit boekje en moest spontaan

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. ben ik toch een gelukkig mens!. NUMMER 373 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. ben ik toch een gelukkig mens!. NUMMER 373 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN september 1 2 JODELA JAARGANG 2013-2014 NUMMER 373 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Beste Ksj-vrienden, laat ik het eerste voorwoord beginnen met een terugblik op het voorbije jaar. Gelachen,

Nadere informatie

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten RECEPTEN E-BOOK Onze 5 best beoordeelde recepten Suus Berns miss_suus_ibdfit Power ontbijtshake ~ t i t~ Ingrediënten voor 1 persoon 200 ml amandelmelk 200 gram courgette (of een hele courgette van 300

Nadere informatie

Heel veel spelplezier!

Heel veel spelplezier! 28 juli 2011 verschijnt de film Superkapje in de bioscoop. Deze grappige 3D animatiefilm vol humor en spanning voor de hele familie geeft een komische en verrassende twist aan eerdere sprookjesverhalen

Nadere informatie

TARTE TATIN HET KLASSIEKE FRANSE DESSERT, GEVARIEERD MET PEER. Jurrijan.com, recepten download

TARTE TATIN HET KLASSIEKE FRANSE DESSERT, GEVARIEERD MET PEER. Jurrijan.com, recepten download 1 Dit dessert kan mislukken, want je bakt de taart ondersteboven, maar het is zo heerlijk en geeft veel voldoening wanneer het lukt. De vulling is origineel met appel, maar peren, pruimen of zelfs ananas

Nadere informatie

CHOCOLA DE ESSENTIE. van. École du Grand Chocolat Valrhona. Onder redactie van Frédéric Bau. Met medewerking van Julie Haubourdin

CHOCOLA DE ESSENTIE. van. École du Grand Chocolat Valrhona. Onder redactie van Frédéric Bau. Met medewerking van Julie Haubourdin Onder redactie van Frédéric Bau École du Grand Chocolat Valrhona Met medewerking van Julie Haubourdin DE ESSENTIE van CHOCOLA Fotografie Clay McLachlan INHOUD BASISTECHNIEKEN Chocola smelten 10 Tempereren

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN februari september Voorwoord 1 Beste vrienden van de KSJ. Het nieuwe jaar is nog maar net ingeluid, of er staat ons al een nieuwe maand te wachten! Nu alle feestmaaltijden en kerstpakjes allemaal wat verteerd

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

Love- & letterpasta. Macaroni (3 p) Penne met ham en broccoli (3 p) Spaghetti alla carbonara (6 p)

Love- & letterpasta. Macaroni (3 p) Penne met ham en broccoli (3 p) Spaghetti alla carbonara (6 p) Love- & letterpasta Macaroni (3 p) Penne met ham en broccoli (3 p) Spaghetti alla carbonara (6 p) Greet Lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem Tel.: 09 357 60 86 fax: 09 357 78 35 www.mamlybaert.be - greet.lybaert@greetlybaert.be

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord De rapporten zijn uitgedeeld, de Roefel is achter de rug en de Werchtergangers hebben hun typische festivalgeur al lang van hun lijf gewassen. De zomervakantie is dus definitief begonnen. Oef!

Nadere informatie

Inhoud kinderkookboek

Inhoud kinderkookboek Kinder- kookboek Inhoud kinderkookboek groep 1-2a Nachtpannenkoeken groep 1-2b Toverstengels van Hans en Grietje groep 3 Floddertjes tomatensoep groep 4 Toverbroodjes groep 5 Fleur op een mierenboomstam

Nadere informatie

Galactosemie - recepten

Galactosemie - recepten Galactosemie - recepten Ideeën en tips voor tussendoortjes en desserts 1 INHOUDSTAFEL 1. Zandkoekjes... 3 2. Pannenkoeken... 4 3. Griesmeelpudding... 5 4. Kruidenkoekjes... 6 5. Cake... 7 6. Droge wafeltjes...

Nadere informatie

Workshop Suikervrij bakken

Workshop Suikervrij bakken Workshop Suikervrij bakken Receptenboekje van:. www.kalasa.nl Suikervrij bakken. Te veel suiker eten is niet gezond, daarom willen steeds meer mensen suikervrij eten. Maar iedereen houdt wel van snoepen

Nadere informatie

ELKEZONDAG HEERLIJKTAART

ELKEZONDAG HEERLIJKTAART CAROLINE LEBAR ELKEZONDAG HEERLIJKTAART Van Halewyck INHOUD APPELKARAMELWALNOOT 4 ABRIKOOSBRAAM 6 ANANASAARDBEI 8 RODE&WITTEKERSEN 10 PERZIKVIJGBRAAM 12 APPELKARAMELSESAM 14 FRAMBOOSAALBESSPECULAAS 16

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Pannenkoeken Sekerpare Tiramisu

Pannenkoeken Sekerpare Tiramisu DESSERTEN VAN HET ZESDE LEERJAAR schooljaar 2011-2012 Cupcakes chocolade Hippe cupcakes met vanille Oliebollen Pannenkoeken Sekerpare Tiramisu CUPCAKES CHOCOLADE Ingrediënten: 50g pure chocolade 125g zachte

Nadere informatie

Weekmenu 10. Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas

Weekmenu 10. Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas Weekmenu 10 Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas Dinsdag Ribkarbonade Prei met kaassaus* Gekookte aardappelen Banaan Woensdag Krab in artisjokbodem* Groente-rijstschotel

Nadere informatie

TRIO VAN LEKKERNIJEN!

TRIO VAN LEKKERNIJEN! TRIO VAN LEKKERNIJEN! Gezoet met! Chocolademousse 100 g chocolade fondant tagatose 100 g chocolade melk tagatose 2 eieren 15cl sojaroom (Provamel) 15 g Passievruchtencrème 4 passievruchten 2 eieren 150g

Nadere informatie

Kerstkoekjes Er zijn veel goede redenen om in december kerstkoekjes te bakken, bijvoorbeeld omdat het te koud is om buiten te gaan spelen, of omdat je even wilt ontspannen tijdens de examens, of gewoon

Nadere informatie

Mousse van beenham. Ingrediënten WERKWIJZE. 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom

Mousse van beenham. Ingrediënten WERKWIJZE. 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom EENDENBORST Mousse van GEROOKT beenham EN SOUS Mousse van beenham VIDE Amuse GEGAARD 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom Sla de slagroom yoghurt dik Week de gelatine Kook

Nadere informatie

VERWERKING van AGRARISCHE PRODUCTEN

VERWERKING van AGRARISCHE PRODUCTEN Naam: Klas: VERWERKING van AGRARISCHE PRODUCTEN EEN KIJKJE NAAR KEEK INLEIDING Cake is een eenvoudige gebaksoort. Hoewel het woord "cake" in Engelstalige landen een verzamelnaam voor 'gebak' of 'taart'

Nadere informatie

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme lekkernijen. Onder elk recept vind je de voedingswaarden zodat je precies kunt

Nadere informatie

EEN APPELTJE VOOR DE DORST

EEN APPELTJE VOOR DE DORST EEN APPELTJE VOOR DE DORST Deze les gaat over appels en kippen. Je hebt heel veel verschillende appels. Appels in allerlei kleuren: groen, geel, knalrood. En in heel veel smaken: zoet, een beetje zurig,

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN mei juli-augustus 1 Voorwoord Het is wat allemaal. Beste vrienden, ik kan jullie zeggen dat april weer een geweldig intensieve én succesvolle maand was. We kunnen terugkijken op een paar schitterende

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Dadels

The Taste of Cooking: Dadels The Taste of Cooking: Dadels Ingrediënten 4 personen ca 3 uur Fruit Mandarijnen poeder 3 mandarijnen 300 ml water 100 g suiker Dadel-kardemom bonbon 1 vanillestokje 150 ml slagroom 3 kardemomzaadjes 350

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 5. 1 Voeding 8. 2 Microbiologie Conserveren Produceren 136. Trefwoordenlijst 173 INHOUD 7

Inhoud. Inleiding 5. 1 Voeding 8. 2 Microbiologie Conserveren Produceren 136. Trefwoordenlijst 173 INHOUD 7 Inhoud Inleiding 5 1 Voeding 8 2 Microbiologie 64 3 Conserveren 94 4 Produceren 136 Trefwoordenlijst 173 INHOUD 7 1 Voeding 1.1 Opdracht 1.1 Schuimgebak maken Doel Na deze opdracht kun je schuimgebak bereiden.

Nadere informatie

Aperitief voor 16 personen. Kaaskroketje Old Amsterdam (voor 10 personen)

Aperitief voor 16 personen. Kaaskroketje Old Amsterdam (voor 10 personen) Aperitief voor 16 personen Kaaskroketje Old Amsterdam (voor 10 personen) Voor 16 personen maken we 8 balletjes, die we voor de presentatie doormidden snijden. Om het menu niet te zwaar te maken werken

Nadere informatie

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout Stoofvlees 1 kg rundsvlees 1 liter bruin bier 2 uien 2 laurierblaadjes enkele takjes tijm scheutje natuurazijn enkele klontjes boter peper Pel de uien en snipper ze in niet al te fijne stukjes. Verhit

Nadere informatie

Logus Proefmenu november 2015

Logus Proefmenu november 2015 Logus Proefmenu november 2015 Snel wortelsoepje met kikkererwten en chorizo - Varkenshaas met espressosaus & Knolselderijpuree met Old Amsterdam en spruitjes met hazelnootboter - Walnoottaartje - Kerstcake

Nadere informatie

Alles wat je moet weten om zelf heerlijke desserts te maken

Alles wat je moet weten om zelf heerlijke desserts te maken Alles wat je moet weten om zelf heerlijke desserts te maken Inhoud Cakes Chocolademoelleux 13 Muffins 15 Brownies 18 Friands 20 Drooggebak Basisdegen 24 Appeltaart 27 Frambozentaartje 28 Perentaart met

Nadere informatie

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus.

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. *** Witte chocolade ijsmousse met aardbeien, sabayon van witte

Nadere informatie

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Pure Whey Eiwit poeder is zeer goed oplosbaar en er zijn vele variaties mogelijk. Met onderstaande variatietips hebt u steeds een andere whey eiwitshake. Test

Nadere informatie

Perentaart Geschreven door Erwin - 18/12/2011 16:45

Perentaart Geschreven door Erwin - 18/12/2011 16:45 Perentaart Geschreven door Erwin - 18/12/2011 16:45 200 gram volkorenbloem 100 gram acaciahoning 1 ei 50 gram rietsuiker 50 gram boter De schil van een citroen 1 kilo niet al te zoete peren Vanillepoeder

Nadere informatie

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1 Italiaans torentje: ½ komkommer 2 tomaten 8 plakjes mozzarella 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4 cherrytomaatjes

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

Speel-ontdekboek bij De Molenmuis

Speel-ontdekboek bij De Molenmuis Speel-ontdekboek bij De Molenmuis Inhoud 1. En toen en toen... 2. Achter elkaar aanjgen 3. Kat begint met een K... 4. Wat zegt de molen? 5. Pas op gevaar! 6. En toen stak de muis zijn tong uit... 7. Mmm

Nadere informatie

Bolo de laranja com casca (cake van hele sinaasappel)

Bolo de laranja com casca (cake van hele sinaasappel) Bolo de laranja com casca (cake van hele sinaasappel) In deze cake gaat dus ook de schil. De geur van een verse bolo de laranja is weergaloos. Het recept is ook nog eens erg eenvoudig, en alles bij elkaar

Nadere informatie

Op bezoek bij bakker de Groot

Op bezoek bij bakker de Groot Op bezoek bij bakker de Groot Basisschool: t Wikveld Groep: 1/2 Aantal kinderen: 3 Datum: 18-1-2011 Ilse Moens Op 18 januari 2011 was het dan zover.. we gingen naar bakker de Groot in s-hertogenbosch!

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord Wel wel wel, het was me wat vorige maand! Ik moet zeggen, we hebben ons goed geamuseerd op de vrijdagavonden! Een quiz hier, een fakkeltocht daar, alles was weer tip top in orde in januari.

Nadere informatie

Doe mosterd, frambozenazijn, olijfolie en walnotenolie bij de kaas en meng met een garde. Breng op smaak met peper, zout en een eetlepel zure room.

Doe mosterd, frambozenazijn, olijfolie en walnotenolie bij de kaas en meng met een garde. Breng op smaak met peper, zout en een eetlepel zure room. Witloofsalade met blauwe kaas. Ingrediënten 4 pers. De dressing 200 g blauwe kaas 1 dl kokend water 2 koffielepels mosterd 2 eetlepels frambozenazijn 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels walnotenolie 1 eetlepel

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG 2012-2013. gekomen! NUMMER 337 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG 2012-2013. gekomen! NUMMER 337 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN februari september 1 JODELA JAARGANG 2012-2013 NUMMER 337 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Kiekeboe, hier ben ik weer met jullie voorwoord. Ik heb jullie weer gemist hoor, maar nu kan ik

Nadere informatie

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout Stoofvlees 1 kg rundsvlees 1 liter bruin bier 2 uien 2 laurierblaadjes enkele takjes tijm scheutje natuurazijn enkele klontjes boter peper zout Pel de uien en snipper ze in niet al te fijne stukjes. Verhit

Nadere informatie

Workshop Petit four TTF

Workshop Petit four TTF Workshop Petit four TTF Duur: Kosten: Verkoopprijs Een dagdeel p.p. 10,00 euro p.p. Nodig vrienden uit voor een gezellig dagdeel. Start met verwelkoming van een ieder en vertel iets over het projekt waarvoor

Nadere informatie

PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE BLOGS. Speciaal opgesteld

PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE BLOGS. Speciaal opgesteld ww.eetgoedvoeljegoed.com www.devoedzamekeuken.nl www.barbaraeet.nl www.puurenlekkerleven.blogspot.nl www.smakelijck.nl 2013 01 Speciaal opgesteld PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE

Nadere informatie

Creatieve Workshop rond feestdagen

Creatieve Workshop rond feestdagen Creatieve Workshop rond feestdagen Creatieve Workshop rond feestdagen... 1 Eiwitarme marsepein verwerken tot leuke figuurtjes... 2 Recept marsepein... 2 Kleuren van marsepein... 3 Recept suikerlijm...

Nadere informatie