Hoe kan je een dossier indienen? Deze handleiding wijst je de weg!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe kan je een dossier indienen? Deze handleiding wijst je de weg!"

Transcriptie

1 Reglement met betrekking tot het toekennen van subsidies aan energieambassadeurs voor de uitvoering van concrete projecten die bijdragen tot de energietransitie in Oost-Vlaanderen met als doel de CO2-uitstoot te verminderen. Hoe kan je een dossier indienen? Deze handleiding wijst je de weg!

2 Inleiding Dit subsidiereglement kadert in de ambitie van de Provincie Oost-Vlaanderen om klimaatgezond te worden tegen Het sluit aan bij de uitdaging uit het provinciaal klimaatactieplan om tegen 2020 de duurzame transitie naar een klimaatgezond Oost- Vlaanderen te versnellen. De focus ligt hierbij op één van de vijf speerpunten: groene energie, van eigen bodem. De Provincie Oost-Vlaanderen wil de uitstoot van broeikasgassen drastisch terugdringen en streven naar een netto-nuluitstoot tegen Het doel is om op lange termijn zelfvoorzienend te worden op het vlak van energie. Enerzijds willen we onafhankelijk worden van fossiele brandstoffen door minder energie te verbruiken. Anderzijds willen we zoveel mogelijk duurzame energie produceren op eigen boden. Duurzame energie is bijvoorbeeld zonne-energie, windenergie, lokale biomassa en biogas, waterkracht en groene warmte. Om tegen 2050 volledig op duurzame energie te draaien in Oost- Vlaanderen moeten we het potentieel ten volle benutten. Daarnaast is het absoluut noodzakelijk dat het energieverbruik sterkt daalt, door rationeler én efficiënter om te gaan met energie. Nele Heyrman Dit reglement ondersteunt de uitvoering van concrete projecten die bijdragen tot de energie transitie in de provincie Oost-Vlaanderen met als doel de CO2-uitstoot te verminderen. Het geeft een subsidie aan energieambassadeurs die hiertoe initiatieven nemen. Het subsidiereglement richt zich naar Oost-Vlaamse organisaties met rechtspersoonlijkheid (o.a. verenigingen, scholen, steden en gemeenten, intergemeentelijke samenwerkingsverbanden en ondernemingen) met een lokale werking in de provincie Oost-Vlaanderen. Je vindt meer informatie op: Daar vind je ook het aanvraagformulier en het subsidiereglement.

3 Word jij onze nieuwe energieambassadeur? Broedt jouw stad of gemeente, intergemeentelijk samenwerkingsverband, vereniging zonder winstoogmerk, onderneming of school op een concreet project dat bijdraagt tot de energietransitie in Oost-Vlaanderen met als doel de CO2-uitstoot in Oost-Vlaanderen te verminderen? Dan kan jouw organisatie een subsidieaanvraag indienen en energieambassadeur worden. Een energieambassadeur moet wel rechtspersoonlijkheid hebben (of deel uitmaken van een samenwerkingsverband met minstens één rechtspersoon) én een lokale werking hebben in de provincie Oost-Vlaanderen. Hoe dien je een subsidieaanvraag in? Wil je weten of jouw project in aanmerking komt voor een subsidie? Neem dan vooraf contact op met de dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling. De aanvraag van de subsidie moet voor 1 april (of vóór 1 oktober in 2017) via het aanvraagformulier worden ingediend bij de deputatie van de Provincie Oost-Vlaanderen, p.a. dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning & Natuurontwikkeling, Gouvernementstraat 1, 9000 Gent of via mail aan energieambassadeurs@oost-vlaanderen.be. Jord Stevent (Zeeuwse Zonnefabriek) Per budgetjaar kan een energieambassadeur slechts één aanvraag indienen. Naast het aanvraagformulier dien je volgende stukken mee te geven: De gecoördineerde tekst van de statuten van de energieambassadeur; Een uitgewerkt stappenplan dat gedurende het project wordt gevolgd; Een stuk dat aangeeft uit welke andere financieringsbronnen er wordt geput en een engagementsverklaring van deze andere financiers.

4 Aan welke criteria moet jouw project voldoen? Om in aanmerking te komen voor subsidie mag de looptijd van het project niet langer zijn dan 2 jaar. Het project moet uiteraard plaatsvinden op het grondgebied van de provincie Oost-Vlaanderen. De criteria waaraan het project verplicht moet voldoen zijn: 1. Het project beoogt een daadwerkelijke bijdrage aan de energietransitie met als doel de CO2- uitstoot in Oost-Vlaanderen te verminderen en klimaatgezond te worden tegen De doelstellingen en de te verwachte resultaten van het project zijn concreet en haalbaar. Er wordt duidelijk omschreven wat men wil bereiken (doelstelling), welke stappen hiervoor nodig zijn (stappenplan) en hoe men kan bepalen of de doelstelling gehaald werd (indicatoren). 3. Het project heeft een visie op langere termijn, in die zin dat de verminderde CO2-uitstoot ook tastbaar blijft na de projectperiode en/of dat de energieambassadeur zijn kennis, methodieken of deskundigheid die hij in het kader van het project heeft opgebouwd, verder verspreidt. 4. Het project beoogt betrokkenheid en gedragsverandering van de (afgebakende) doelgroep via communicatie en sensibilisering. 5. Het project resulteert in zichtbare realisaties én de Provincie Oost-Vlaanderen komt als ondersteunende partner duidelijk in beeld (visibiliteit). Naast de verplichte criteria zijn er een aantal optionele criteria. Deze geven extra waardering aan het project bij de beoordeling van de aanvraag. 1. Het project legt de focus op besparing van energie en de productie van hernieuwbare energie. 2. De vermindering van de CO2-uitstoot is meetbaar (resultaatgericht). 3. Het project is innoverend en heeft een vernieuwend karakter, in het algemeen of specifiek voor de provincie Oost-Vlaanderen. 4. Kwetsbare groepen worden betrokken. 5. Verschillende actoren werken samen om het project te realiseren. 6. Het uitgewerkte project kan met een minimum aan aanpassingen door een andere actor worden uitgevoerd (herhaalbaarheid). 7. Het project creëert een breed maatschappelijk draagvlak en bewustwording met betrekking tot de klimaatproblematiek bij een doelgroep die ruimer is dan waar het project zich op richt. 8. Het project is participatief en/of educatief van aard. 9. Alle stappen van het project worden zo klimaatgezond mogelijk uitgevoerd (vb.: bij verplaatsingen kiezen voor het openbaar vervoer i.p.v. de wagen). 10. Er is gedeeltelijke eigen financiële inbreng of aanwezigheid van andere financieringsbronnen. 11. De energieambassadeur heeft reeds referenties, kennis en ervaring met betrekking tot de inhoud en de doelstellingen van het project. 12. Het project heeft een impact op intergemeentelijk of provinciaal niveau.

5 Hoe wordt jouw subsidieaanvraag beoordeeld? Na het indienen van jouw aanvraag wordt er meegedeeld of je dossier al dan niet volledig is. Indien nodig moet je bijkomende informatie geven die noodzakelijk is voor de beoordeling van je aanvraag. Deze informatie moet binnen de maand gegeven worden om de aanvraag verder te kunnen beoordelen. Volkstuintjes Wetteren De subsidieaanvragen worden beoordeeld en geselecteerd door een adviescommissie die is samengesteld uit personeelsleden van de Provincie Oost-Vlaanderen en deskundigen van andere instanties. Zij beoordelen de ingediende aanvragen op hun globale kwaliteit en realiseerbaarheid. Bij de selectie van de aanvragen hanteren zij de subsidiecriteria zoals hierboven uitgelegd. De adviescommissie kan bijkomende informatie vragen of een plaatsbezoek afleggen. De adviescommissie brengt een advies uit vóór 1 juni (vóór 1 december in 2017). Indien het beschikbare krediet niet voldoende is, zal de adviescommissie de geselecteerde aanvragen rangschikken op basis van haar beoordelingen. Deze rangschikking zal bepalen welke aanvragen uiteindelijk worden gesubsidieerd. De geselecteerde aanvragen worden voorgelegd aan de deputatie, die beslist. Alle energieambassadeurs worden zo vlug mogelijk van de beslissing van de deputatie op de hoogte gebracht.

6 Hoe verloopt de uitbetaling? Na de beslissing van de deputatie wordt overgegaan tot de uitbetaling van de toegekende subsidiëring. De subsidie kan minimum euro en maximum euro per project bedragen. De uitbetaling van de eerste schijf van 50% van de subsidie wordt voorzien ten laatste 1 maand na goedkeuring van het project. De 2de schijf bedraagt eveneens 50% en wordt uitbetaald na controle van het verantwoordingsdossier. Welke kosten zijn subsidieerbaar? Zowel werkings-, investerings- als loonkosten komen in aanmerking voor subsidie. R. V. (Iedereen in Beweging) Deze kosten: zijn rechtstreeks toe te wijzen aan het project; worden pas gemaakt na de beslissing van de deputatie; zijn noodzakelijk voor de uitvoering van het project; zijn duidelijk opgenomen en geïdentificeerd in het budget van het project. De overheadkosten verbonden aan de betrokken werknemer(s), zoals huurkosten, nutsvoorzieningen, reis- en verblijfsvergoedingen mogen maximum 10% bedragen van de loonkosten. Indien de BTW gerecupereerd kan worden, komt enkel het bedrag van de kosten met het niet-recupereerbaar gedeelte van de BTW in aanmerking voor subsidie. Een subsidie, verleend op basis van dit reglement, mag worden gecumuleerd met een andere subsidie van de Provincie Oost-Vlaanderen of met een gelijkaardige subsidie van een andere overheid.

7 Hoe verloopt de uitvoering en rapportering? Je vermeldt het logo van de Provincie Oost-Vlaanderen en het Klimaatgezond-label op alle communicatie die wordt gevoerd met betrekking tot jouw project. De projecten worden tussentijds opgevolgd door de projectverantwoordelijke van de dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling. Hoe dit precies gebeurt, wordt bij aanvang van het project afgesproken met jou. Je nodigt de projectverantwoordelijke van de Provincie uit voor elk communicatie- of persmoment. Kyoto in de wijk 3Wplus Indien het project langer dan 1 jaar duurt, moet je op het einde van het 1ste jaar een tussentijds rapport met de stand van zaken en de vordering van het project indienen bij de Provincie Oost-Vlaanderen. Binnen de 3 maanden na het eind van het project moet een verantwoordingsdossier ingediend worden bij de Provincie Oost-Vlaanderen. Om de realisatie van het project te kunnen beoordelen, moet dit dossier volgende zaken bevatten: de financiële verantwoordingsstukken; een kort evaluatieverslag met gerealiseerde doelen en resultaten; enkele voorbeelden van alle projectgebonden communicatie (o.a. 5 bruikbare foto s) eventuele andere eindproducten die toelaten de realisatie van het project te beoordelen.

8 Contact Tom Gorré Nele Heyrman Wouter de Tandt Provincie Oost-Vlaanderen dienst Milieubeleidsplanning -ondersteuning en Natuurontwikkeling Saskia Van der Stricht: Stijn Vandamme: V.U. Peter Hertog, gedeputeerde, p.a. Gouvernementstraat 1, 9000 Gent

ontvangstdatum Of mailen naar:

ontvangstdatum Of mailen naar: Subsidieaanvraag voor de uitvoering van concrete projecten die bijdragen tot de energietransitie in Oost-Vlaanderen met als doel de CO 2- uitstoot te verminderen Formulier in te dienen bij: De Deputatie

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. directie Ruimte dienst Mobiliteit Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer: 1800386 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit Opheffing

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel. directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands-

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven

Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven Directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven Artikel 1 Voorwerp Binnen de perken

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het toekennen van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit

Reglement met betrekking tot het toekennen van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit PROVINCIE OOST-VLAANDEREN DIENST MOBILITEIT Reglement met betrekking tot het toekennen van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit Oproep 2014: handleiding 2014 Een subsidiedossier indienen?

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor conserveringswerken aan niet-wettelijk beschermd waardevol funerair erfgoed

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor conserveringswerken aan niet-wettelijk beschermd waardevol funerair erfgoed directie Cultuur dienst Erfgoed Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor conserveringswerken aan niet-wettelijk beschermd waardevol funerair erfgoed Artikel 1 Definities Voor de toepassing

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 8e Directie Dienst 81 Planning en Natuurbehoud Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ENERGIESNOEIERSBEDRIJVEN Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven de

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1308071 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN

REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN Artikel 1. Voorwerp Binnen de perken van de daartoe op het budget van de provincie Oost-Vlaanderen goedgekeurde kredieten en

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1308071 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs directie Onderwijs & Vorming Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs Artikel 1 Definities Voor de toepassing van

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SOCIAAL-CULTUREEL VOLWASSENENWERK Aangepast reglement met betrekking tot de toekenning van projectsubsidies in de sector

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer:. 1502028 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1402945 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Wijziging aan het reglement subsidiëring projecten ter bevordering van

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1303265 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

31/01/18. Artikel 1 Definities. Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder:

31/01/18. Artikel 1 Definities. Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Het Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor werkzaamheden aan niet-beschermd waardevol onroerend klein historisch erfgoed of voor de inrichting van een onroerenderfgoeddepot 31/01/18

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Cultuur dienst Erfgoed dossiernummer: 1705062 Provincieraadsbesluit betreft Aanpassing reglement van 15 september 2005 betreffende de subsidiëring van erfgoedprojecten Aanpassen van het reglement

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1600447 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Besluit van de provincieraad tot goedkeuring van het reglement betreffende een subsidie voor lokale klimaatprojecten

Besluit van de provincieraad tot goedkeuring van het reglement betreffende een subsidie voor lokale klimaatprojecten Besluit van de provincieraad tot goedkeuring van het reglement betreffende een subsidie voor lokale klimaatprojecten DE PROVINCIERAAD VAN WEST-VLAANDEREN, Verwijst naar volgende rechtsbronnen en houdt

Nadere informatie

RUIMTE & MOBILITEIT. VeneConferentie NAAR EEN TOEKOMSTVERHAAL VOOR DE REGIO

RUIMTE & MOBILITEIT. VeneConferentie NAAR EEN TOEKOMSTVERHAAL VOOR DE REGIO RUIMTE & MOBILITEIT NAAR EEN TOEKOMSTVERHAAL VOOR DE REGIO VeneConferentie 3 20.02.2018 PROGRAMMA 9.00 Inleiding en situering Sofie Vandelannoote - algemeen directeur Veneco 9.10 Toelichting Regionet Leuven,

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit Directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ENERGIESNOEIERSBEDRIJVEN Aanpassing reglement met betrekking tot toekenning

Nadere informatie

Reglement projectondersteuning Gentenaars zonder Grenzen

Reglement projectondersteuning Gentenaars zonder Grenzen Reglement projectondersteuning Gentenaars zonder Grenzen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 september 2008 Gewijzigd in de gemeenteraad van 23 juni 2009, 27 juni 2011, 14 december 2015 Bekendgemaakt

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer:. 1502029 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de gekwalificeerde uitstroom uit het leerplichtonderwijs.

Reglement met betrekking tot de gekwalificeerde uitstroom uit het leerplichtonderwijs. PAULO Reglement met betrekking tot de gekwalificeerde uitstroom uit het leerplichtonderwijs. Het Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van de gekwalificeerde uitstroom

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013 SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013 HOOFDSTUK

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1505586 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SUBSIDIEREGLEMENT SPORTEVENEMENTEN ter betoelaging van sportevenementen georganiseerd op het grondgebied van de Provincie Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT:

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT: 83 LANDBOUW Provincieraadsbesluit van 25 september 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement voor de subsidiëring van initiatieven voor duurzame en verbrede landbouw Gelet op het provinciedecreet;

Nadere informatie

Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn

Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 - De Provincie West-Vlaanderen

Nadere informatie

Reglement voor subsidiëring van artistiek-culturele projecten van de Provincie West-Vlaanderen

Reglement voor subsidiëring van artistiek-culturele projecten van de Provincie West-Vlaanderen Reglement voor subsidiëring van artistiek-culturele projecten van de Provincie West-Vlaanderen Artikel 1 - Doelstelling Met dit reglement wil de Provincie West-Vlaanderen de kwaliteitsvolle werking in

Nadere informatie

VR DOC.1027/2

VR DOC.1027/2 VR 2015 0910 DOC.1027/2 Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het subsidiëren van operationele groepen inzake het Europees Partnerschap voor Innovatie - netwerk voor de productiviteit en duurzaamheid

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1106348 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever JEUGD - wijziging subsidiereglement

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1501842 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DUURZAME ONTWIKKELING EN KLIMAAT VERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DUURZAME ONTWIKKELING EN KLIMAAT VERENIGINGEN SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DUURZAME ONTWIKKELING EN KLIMAAT VERENIGINGEN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie

Nadere informatie

1.2 Welke projecten komen in aanmerking? Beoordelingscriteria:

1.2 Welke projecten komen in aanmerking? Beoordelingscriteria: Subsidiereglement 2017 APB Toerisme Provincie Antwerpen 1. Beleid 1.1 Beleidslijnen 2017 APB Toerisme Provincie Antwerpen en de regiowerking Kempen bieden graag ondersteuning bij het uitwerken en ontwikkelen

Nadere informatie

Reglement voor subsidiëring van sociaal-culturele projecten van de Provincie West-Vlaanderen

Reglement voor subsidiëring van sociaal-culturele projecten van de Provincie West-Vlaanderen Reglement voor subsidiëring van sociaal-culturele projecten van de Provincie West-Vlaanderen Artikel 1 Doelstelling Met dit reglement wil de Provincie West-Vlaanderen de kwaliteitsvolle werking in de sociaalculturele

Nadere informatie

Aanvraag van een subsidie voor Oost- Vlaamse bovenlokale sportondersteuning

Aanvraag van een subsidie voor Oost- Vlaamse bovenlokale sportondersteuning Pagina 1 van 6 Aanvraag van een subsidie voor Oost- Vlaamse bovenlokale sportondersteuning Provincie Oost-Vlaanderen directie Sport en Recreatiedomeinen dienst Sport Gouvernementstraat 1-9000 Gent tel.

Nadere informatie

1.2 Welke projecten komen in aanmerking? Beoordelingscriteria:

1.2 Welke projecten komen in aanmerking? Beoordelingscriteria: Subsidiereglement 2019 APB Toerisme Provincie Antwerpen 1. Beleid 1.1 Beleidslijnen 2019 APB Toerisme Provincie Antwerpen en de regiowerking Kempen willen ondersteuning bieden bij het uitwerken en ontwikkelen

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DUURZAME ONTWIKKELING EN KLIMAAT PARTICULIEREN

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DUURZAME ONTWIKKELING EN KLIMAAT PARTICULIEREN SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DUURZAME ONTWIKKELING EN KLIMAAT PARTICULIEREN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie

Nadere informatie

Het Reglement met betrekking tot de subsidiëring van projecten in Oost- Europa met draagvlak in Oost-Vlaanderen wordt vastgesteld als volgt:

Het Reglement met betrekking tot de subsidiëring van projecten in Oost- Europa met draagvlak in Oost-Vlaanderen wordt vastgesteld als volgt: Het Reglement met betrekking tot de subsidiëring van projecten in Oost- Europa met draagvlak in Oost-Vlaanderen wordt vastgesteld als volgt: Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt

Nadere informatie

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet aan de volgende criteria zijn voldaan:

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet aan de volgende criteria zijn voldaan: Het Reglement met betrekking tot de subsidiëring van projecten in het Zuiden met draagvlak in de provincie Oost-Vlaanderen goedgekeurd door de provincieraad van 6 september 2017: Artikel 1 Definities Voor

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de subsidiëring van projecten in het zuiden met draagvlak in de provincie Oost-Vlaanderen. (Provincieraad 3/9/2014)

Reglement met betrekking tot de subsidiëring van projecten in het zuiden met draagvlak in de provincie Oost-Vlaanderen. (Provincieraad 3/9/2014) Reglement met betrekking tot de subsidiëring van projecten in het zuiden met draagvlak in de provincie Oost-Vlaanderen. (Provincieraad 3/9/2014) Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement

Nadere informatie

SOCIAAL-CULTURELE, CULTURELE EN ARTISTIEKE PROJECTSUBSIDIES WERKINGSSUBSIDIES

SOCIAAL-CULTURELE, CULTURELE EN ARTISTIEKE PROJECTSUBSIDIES WERKINGSSUBSIDIES Provinciale subsidiereglementen SOCIAAL-CULTURELE, CULTURELE EN ARTISTIEKE PROJECTSUBSIDIES WERKINGSSUBSIDIES sociaal-culturele, culturele en artistieke projectsubsidies werkingssubsidies Met dit reglement

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1303265 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

Reglement provincie Vlaams-Brabant

Reglement provincie Vlaams-Brabant Reglement provincie Vlaams-Brabant www.vlaamsbrabant.be/reglementen Provinciaal reglement inzake de promotie van uitwisseling tussen Noord en Zuid Artikel 1 - Doel Binnen de perken van de daartoe op het

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Cultuur dienst Kunsten & Cultuurspreiding dossiernummer: 1400322 Provincieraadsbesluit betreft Cultuurspreidende en cultuureducatieve projecten Provinciaal reglement betreffende de toekenning

Nadere informatie

Subsidiereglement voor bovenlokale projectondersteuning 2019

Subsidiereglement voor bovenlokale projectondersteuning 2019 Subsidiereglement voor bovenlokale projectondersteuning 2019 Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wenst te inspireren, sensibiliseren, faciliteren en in te zetten op de ontwikkeling van een levenslange

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

Reglement vzw Toerisme Vlaams-Brabant

Reglement vzw Toerisme Vlaams-Brabant Reglement vzw Toerisme Vlaams-Brabant Subsidiereglement publieksgerichte activiteiten Brabantse trekpaarden Artikel 1 Doel Binnen de perken van de daartoe op het budget van de vzw Toerisme Vlaams-Brabant

Nadere informatie

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 15 december 2009 Bekendgemaakt

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer: 1800372 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Fietssnelwegen Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor fietstelzuilen Peter Hertog

Nadere informatie

PROVINCIAAL REGLEMENT: wereldburgerschap stimuleren in West-Vlaanderen

PROVINCIAAL REGLEMENT: wereldburgerschap stimuleren in West-Vlaanderen PROVINCIAAL REGLEMENT: wereldburgerschap stimuleren in West-Vlaanderen Art. 1 - Doelstellingen Met dit reglement wil de Provincie West-Vlaanderen, binnen de perken van het budget en de bevoegdheden, het

Nadere informatie

De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT

De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT 157 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 24 november 2016 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging van het reglement innovatieve projecten in de welzijns- en gezondheidssector. De provincieraad

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot subsidiëring van bovenlokale sportondersteuning

Reglement met betrekking tot subsidiëring van bovenlokale sportondersteuning directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport Reglement met betrekking tot subsidiëring van bovenlokale sportondersteuning Artikel 1 VOORWERP Binnen de perken van de daartoe op het budget van de Provincie

Nadere informatie

Reglement provincie Vlaams-Brabant

Reglement provincie Vlaams-Brabant Reglement provincie Vlaams-Brabant www.vlaamsbrabant.be/reglementen Provinciaal reglement inzake de toekenning van subsidies voor Noord- Zuidprojecten Hoofdstuk I: Algemene bepalingen Artikel 1 - Doel

Nadere informatie

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg 917 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen van het provinciedecreet;

Nadere informatie

REGLEMENT INNOVATIEVE PARTNERPROJECTEN

REGLEMENT INNOVATIEVE PARTNERPROJECTEN / reglement REGLEMENT INNOVATIEVE PARTNERPROJECTEN /18.04.2019 cjm.vlaanderen.be INHOUD 1 SITUERING... 3 2 DOELSTELLING... 3 3 PROJECTSUBSIDIES VOOR INNOVATIEVE PARTNERPROJECTEN... 3 3.1 Definities 3 3.2

Nadere informatie

Algemene bepalingen. Artikel 1: Wat is de doelstelling van het toekennen van deze subsidies?

Algemene bepalingen. Artikel 1: Wat is de doelstelling van het toekennen van deze subsidies? Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van de maatschappelijke integratie en participatie van personen met een handicap Algemene bepalingen Artikel 1: Wat is de doelstelling

Nadere informatie

Provinciaal reglement inzake de subsidiëring van internationale onderwijs-, stage- en onderzoekservaringen

Provinciaal reglement inzake de subsidiëring van internationale onderwijs-, stage- en onderzoekservaringen 1 Provinciaal reglement inzake de subsidiëring van internationale onderwijs-, stage- en onderzoekservaringen Doelstelling en toepassingsgebied Artikel 1 In het kader van haar Internationaliseringsbeleid,

Nadere informatie

Huig Deneef Coördinator biodiversiteit

Huig Deneef Coördinator biodiversiteit Huig Deneef Coördinator biodiversiteit Toelichting subsidie biodiversiteit Doelstelling Reglement Communicatie Thema voorbeelden doelstelling Met het "Reglement betreffende de subsidiëring van projecten

Nadere informatie

FAQ. Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor bovenlokale cultuurprojecten

FAQ. Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor bovenlokale cultuurprojecten FAQ Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor bovenlokale cultuurprojecten cjm.vlaanderen.be INHOUD 1 Wie kan aanvragen?... 4 1.1 Kan een feitelijke vereniging indienen? 4 1.2 Kan eenzelfde aanvrager

Nadere informatie

Reglement provincie Vlaams-Brabant www.vlaamsbrabant.be/reglementen

Reglement provincie Vlaams-Brabant www.vlaamsbrabant.be/reglementen Reglement provincie Vlaams-Brabant www.vlaamsbrabant.be/reglementen Provinciaal subsidiereglement voor duurzame milieu- en klimaatprojecten Artikel 1 Doel Binnen de perken van de daartoe op het budget

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL- ERFGOEDPROJECTEN Erfgoedcel Aalst

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL- ERFGOEDPROJECTEN Erfgoedcel Aalst SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL- ERFGOEDPROJECTEN Erfgoedcel Aalst INLEIDING De Erfgoedcel Aalst sloot met de Vlaamse Gemeenschap een cultureel-erfgoedconvenant af voor de beleidsperiode 2009-2014. In

Nadere informatie

Aanvraag van subsidie voor onderhoud en/of (her)aanleg van knotwilgen en veedrinkpoelen

Aanvraag van subsidie voor onderhoud en/of (her)aanleg van knotwilgen en veedrinkpoelen Aanvraag van subsidie voor onderhoud en/of (her)aanleg van knotwilgen en veedrinkpoelen Deputatie van de Provincie Oost-Vlaanderen p/a Dienst Milieubeleidsplanning Gouvernementstraat 1 9000 GENT tel. 09

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1307114 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Wonen - Impulsbeleid wonen-zorg-welzijn

Nadere informatie

Subsidiereglement. 1 maart stad Antwerpen servicepunt verenigingen

Subsidiereglement. 1 maart stad Antwerpen servicepunt verenigingen Subsidiereglement Reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van de maatschappelijke integratie en participatie van personen met een handicap 1 maart 2014 stad Antwerpen servicepunt

Nadere informatie

Ondersteuning lokale projecten klimaat (proeffase)

Ondersteuning lokale projecten klimaat (proeffase) Ondersteuning lokale projecten klimaat (proeffase) Ondersteuning lokale projecten klimaat: Waarom? In het klimaatbeleidsplan is ingeschreven dat we ook eigen uitstoot van broeikasgassen willen compenseren.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1605425 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Reglement met betrekking tot de subsidiëring van techniekacademies Peter Hertog

Nadere informatie

JEUGD. De provincieraad van Antwerpen,

JEUGD. De provincieraad van Antwerpen, 911 JEUGD Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het subsidiereglement "Bijzondere Bovenlokale Cultuurprojecten door jongeren" De provincieraad van Antwerpen, Gelet op

Nadere informatie

Projectoproep directe internationale samenwerking door West-Vlaamse gemeenten

Projectoproep directe internationale samenwerking door West-Vlaamse gemeenten Projectoproep directe internationale samenwerking door West-Vlaamse gemeenten Inhoud 1. Samengevat...2 1.1 context...2 1.2 Budget:...2 1.3 Timing:...2 2. Situering van de call:...3 3. Wie wat waarom?...3

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 november 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 10/1 Subsidiekorf platteland. Vernieuwing reglementssubsidie

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de ondersteuning van het tragewegenbeleid van de gemeenten. Doel van het subsidiereglement.

Subsidiereglement voor de ondersteuning van het tragewegenbeleid van de gemeenten. Doel van het subsidiereglement. Subsidiereglement voor de ondersteuning van het tragewegenbeleid van de gemeenten Doel van het subsidiereglement Steden en gemeenten inhoudelijk ondersteunen bij het structurele tragewegenbeleid Tragewegenbeleid

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor het werkjaar 2014. Informatie en richtlijnen bij het aanvragen van subsidies. I. Algemene informatie bij de subsidielijn

Aanvraagformulier voor het werkjaar 2014. Informatie en richtlijnen bij het aanvragen van subsidies. I. Algemene informatie bij de subsidielijn Gemeente Tervuren Aanvraag tot subsidies voor rugzakprojecten voor jongeren d.w.z. initiatieven waarbij een jongere zich in een ontwikkelingsland inzet voor een ontwikkelingsproject Aanvraagformulier voor

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1402992 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot de wedstrijd voor projecten rond de Eerste Wereldoorlog

Nadere informatie

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten SUBSIDIEREGLEMENT Projectsubsidie Subsidie voor educatieve en sensibiliserende De gemeente Boechout voorziet jaarlijks een bedrag voor financiële steun voor ontwikkelingssamenwerking, zowel voor Zuidwerking

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 27 september 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 27 september 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 8 juli 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 8 juli 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de vaststelling van de procedure en de voorwaarden volgens welke het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap bijzondere subsidies kan verlenen DE VLAAMSE

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 juni 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 10/3 Provinciale initiatieven. Reglement ter subsidiëring

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1606756 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Mondiaal beleid: projecten in Oost-Europa met draagvlak in

Nadere informatie

Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard!

Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard! > www.vrom.nl Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard! 2e Tender Waddenfonds 8 september tot en met 17 oktober 2008 Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard! 2e Tender

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE KLEINE BIODIVERSITEITSPROJECTEN PARTICULIEREN

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE KLEINE BIODIVERSITEITSPROJECTEN PARTICULIEREN SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE KLEINE BIODIVERSITEITSPROJECTEN PARTICULIEREN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie

Nadere informatie

Subsidiereglement ontwikkelingsprojecten in de wereld

Subsidiereglement ontwikkelingsprojecten in de wereld Subsidiereglement ontwikkelingsprojecten in de wereld ART 1. DOELSTELLING VAN DIT SUBSIDIEREGLEMENT De stad Mechelen wil met haar beleid internationale samenwerking solidair zijn met het Zuiden, gesteund

Nadere informatie

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Artikel 1 Wat is de doelstelling van een projectsubsidie? De stad Antwerpen kan, onder de voorwaarden bepaald in dit reglement en binnen de

Nadere informatie

Subsidiereglement Internationale Solidariteit

Subsidiereglement Internationale Solidariteit Subsidiereglement Internationale Solidariteit Artikel 1 Algemeen Het bedrag voorzien in het gemeentelijk budget voor subsidies internationale solidariteit wordt als volgt verdeeld: 1. Werkingstoelage leden

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN Artikel 1 Doelstelling De stad Tongeren wil erfgoedinitiatieven in Tongeren stimuleren en financieel ondersteunen, binnen de perken van het vastgestelde

Nadere informatie

Er zijn twee geldprijzen voorzien van elk 21.200 euro. Deze worden verdeeld tussen één NGO en één vierde pijler organisatie.

Er zijn twee geldprijzen voorzien van elk 21.200 euro. Deze worden verdeeld tussen één NGO en één vierde pijler organisatie. Wedstrijdreglement Mechelen Mondiaal duurzaamheid 2016-2017 ART 1. DOELSTELLING VAN DIT WEDSTRIJDREGLEMENT De stad Mechelen wil met haar beleid internationale samenwerking solidair zijn met het Zuiden.

Nadere informatie

I I

I I Provincie Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons 1 111111111111111 I I 11100]20 directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1600320

Nadere informatie

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE Artikel 1. - Doel Goedgekeurd door de provincieraad op 25/09/2014 De provincie Antwerpen

Nadere informatie

WELZIJN. Wonen en Gelijke Kansen

WELZIJN. Wonen en Gelijke Kansen 831 WELZIJN Wonen en Gelijke Kansen Provincieraadsbesluit van 28 november 2013 in verband met de goedkeuring van de opheffing van het reglement impulssubsidie aan gemeenten in het kader van samenleven

Nadere informatie

Waasland Klimaatland bevraagt inwoners

Waasland Klimaatland bevraagt inwoners Betreft: persbericht Datum: 27 november 2015 Waasland Klimaatland bevraagt 262.000 inwoners Waasland Klimaatland is een samenwerking tussen de Provincie Oost-Vlaanderen en Interwaas. Het doel is 20% minder

Nadere informatie

Reglement provincie Vlaams-Brabant

Reglement provincie Vlaams-Brabant Reglement provincie Vlaams-Brabant www.vlaamsbrabant.be/reglementen Provinciaal reglement Natuur Op School voor de toekenning van subsidies aan scholen, voor de realisatie van projecten in het kader van

Nadere informatie

Subsidiereglement Bedrijf en buurt

Subsidiereglement Bedrijf en buurt Subsidiereglement Bedrijf en buurt Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 oktober 2009 Bekendgemaakt op 29 oktober 2009 Artikel 1 - Doel van de subsidie De Stad Gent wil als lokale overheid een impuls geven

Nadere informatie