OPENBARE VERGADERING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPENBARE VERGADERING"

Transcriptie

1 GEMEENTERAAD ZITTING VAN 31 JANUARI 2013 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. EEDAFLEGGING GEMEENTERAADSLID Ilse Stockbroekx, verontschuldigd op de installatievergadering van 2 januari 2013, legt de eed af. 2. ONTSLAG RAADSLEDEN De gemeenteraad neemt akte van het ontslag zoals ingediend door volgende gemeenteraadsleden: Katelijne Peeters Lieve Swennen Peter Elsen Vera Smets. 3. ONDERZOEK GELOOFSBRIEVEN EN EEDAFLEGGING OPVOLGENDE RAADSLEDEN De gemeenteraad onderzocht de geloofsbrieven van de volgende kandidaat-opvolgers en stelt vast dat ze voldoen aan de verkiesbaarheidsvoorwaarden en zich niet in een van de gevallen van onverenigbaarheid bevinden: Joanna Brzozowska Willy Van Camp Peter Van Nederkassel Sandra Denis. De opvolgende gemeenteraadsleden leggen volgende eed af in handen van de voorzitter van de gemeenteraad: Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen. 4. VERSLAG VORIGE VERGADERINGEN De gemeenteraad keurt het verslag goed van de openbare vergadering van de gemeenteraad: van 20 december 2012 van 2 januari 2013.

2 5. LOKALE POLITIE: MOBILITEITSCYCLUS 2013/1 De gemeenteraad dient de ambten aan te duiden die voor mobiliteit in aanmerking komen, op advies van de korpschef. De behoeftebepaling van de 1 e cyclus 2013 dient aan de Directie van de Mobiliteit en het Loopbaanbeheer te worden meegedeeld, voor 8 februari Er wordt hierbij besloten om volgende plaatsen open te stellen: Operationeel kader: - 1 betrekking van hoofdinspecteur van politie ELPZ - 1 betrekking van inspecteur van politie ELPZ. Tevens dient de gemeenteraad de selectiemodaliteiten te bepalen. Hierbij wordt besloten om volgende voorwaarden te weerhouden: - voorwaarde 2: het in aanmerking nemen voor alle kandidaten van het gemotiveerd advies van de korpschef onder wiens bevoegdheid de vacante bediening valt - voorwaarde 5: het in aanmerking nemen van het advies van een selectiecommissie. Tevens wordt besloten om te voorzien in een mobiliteitsronde die voor eenzelfde functionaliteit geldig is tot de publicatie van de 2 de navolgende cyclus. 6. LOKALE POLITIE: AKTENAME BESLUITEN De begrotingswijziging 2012/1 van de politiezone Schoten werd goedgekeurd door de gemeenteraad op 25 oktober De raad neemt akte van het besluit d.d. 18 december 2012 van de provinciegouverneur houdende goedkeuring van de begrotingswijziging 2012/1 van de politiezone Schoten van het schrijven d.d. 7 januari 2013 van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur, Afdeling Binnenlands Bestuur Antwerpen, inzake het nazicht (gewestelijk toezicht) van de begrotingswijziging 2012/1 van de politiezone Schoten. 7. HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD Op 29 juni 2012 bekrachtigde de Vlaamse Regering de decreten tot wijziging van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, het Provinciedecreet en het decreet betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn. Een aantal wijzigingen worden van kracht per 1 januari 2013 en nopen tot aanpassing van het Huishoudelijk Reglement gemeenteraad.

3 Overzicht aanpassingen: artikel 1: bijeenroeping gemeenteraad op verzoek van een derde van de zittinghebbende leden of op verzoek van een vijfde van de zittinghebbende leden als zes weken na de datum van de vorige gemeenteraad nog geen bijeenroeping is gebeurd. artikel 11: bespreking punten die niet op de dagorde staan, in spoedeisende gevallen. (schrapping van de bepaling : als het geringste uitstel gevaar zou kunnen opleveren. artikel 27: toevoeging raadscommissie voor de afstemming van het gemeentelijk beleid op het beleid van de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden en verzelfstandigde agentschappen van de gemeente (uitbreiding bevoegdheid raadscommissie financiën). artikel 27 bis: schrapping van de bepaling bijzondere raadscommissie voor de evaluatie van de gemeentesecretaris en financieel beheerder. De gemeenteraad keurt deze aanpassingen goed en stelt het aangepaste Huishoudelijk reglement opnieuw vast. 8. SAMENSTELLING GEMEENTERAADSCOMMISSIES Overeenkomstig het Huishoudelijk Reglement van de gemeenteraad, zijn volgende gemeenteraadscommissies werkzaam: financiën en afstemming van het gemeentelijk beleid op het beleid van de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden en verzelfstandigde agentschappen van de gemeente vrije tijd ruimtelijke ordening en huisvesting VIRI (voorlichting, informatie, raadpleging, inspraak) mobiliteit en toegankelijkheid milieu en duurzame ontwikkeling. Deze commissies zijn samengesteld uit gemeenteraadsleden en hebben als taak het voorbereiden van de besprekingen in de gemeenteraadszittingen, het verlenen van advies en het formuleren van voorstellen over de wijze waarop vorm wordt gegeven aan de inspraak van de bevolking telkens als dat voor de beleidsvoering wenselijk wordt geacht. De commissies kunnen steeds deskundigen en belanghebbenden horen (artikel 39 Gemeentedecreet). De samenstelling van de raadscommissies wordt geregeld als volgt: Van elke fractie moet er minstens 1 vertegenwoordiger zitting hebben in elke raadscommissie. Elke fractie bestaande uit meer dan 5 raadsleden heeft recht op een raadslid per begonnen schijf van 5 raadsleden. Voor ieder effectief raadslid in een gemeenteraadscommissie kan een plaatsvervanger worden aangeduid. De mandaten in iedere commissie worden door de gemeenteraad verdeeld op basis van de voordrachten die worden ingediend door de fracties.

4 Om ontvankelijk te zijn moet de akte van voordracht voor elk van de kandidaat-commissieleden ten minste ondertekend zijn door een meerderheid van de leden van de fractie waarvan het kandidaat-commissielid deel van uitmaakt. Indien de fractie van het kandidaat-commissielid slechts uit twee verkozenen bestaat, volstaat de handtekening van een van hen. Niemand kan meer dan een akte ondertekenen per beschikbaar mandaat voor de fractie. Elke commissie wordt voorgezeten door een voorzitter. Deze voorzitter wordt aangewezen door de gemeenteraad, op voorstel van de betrokken raadscommissie. De burgemeester of de schepenen kunnen geen voorzitter zijn van een gemeenteraadscommissie. De gemeenteraad neemt akte van de samenstelling van de verschillende gemeenteraadscommissies. 9. AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF: VERDAGING DATUM VOORLEGGING JAARREKENING 2012 De gemeenteraad stemt in met het voorstel om de behandeling van de jaarrekening 2012 van het AGB te verdagen naar de gemeenteraad van mei AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF: SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR De statuten van het Autonoom Gemeentebedrijf Schoten voorzien momenteel wat volgt inzake de samenstelling van de raad van bestuur AGBS: Het aantal leden van de raad van bestuur bedraagt ten hoogste de helft van het aantal gemeenteraadsleden, maar met een absoluut maximum van 12. Ten hoogste twee derde van de leden van de raad van bestuur is van hetzelfde geslacht. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de gemeenteraad. Elke fractie kan minstens één lid van de raad van bestuur voordragen en dit voordrachtrecht waarborgt elke fractie een vertegenwoordiging in de raad van bestuur. Als de gewaarborgde vertegenwoordiging evenwel afbreuk zou doen aan de mogelijkheid voor de fracties die vertegenwoordigd zijn in het college van burgemeester en schepenen om minstens de helft van de leden van de raad van bestuur voor te dragen, wordt er gewerkt met gewogen stemrecht binnen de groep van door de fracties voorgedragen bestuurders. De meerderheid van de raad van bestuur bestaat uit leden van de gemeenteraad. De leden van de raad van bestuur die geen gemeenteraadsleden zijn, worden, op voorstel van het college van burgemeester en schepenen, benoemd door de gemeenteraad. Kunnen worden toegelaten als leden die geen gemeenteraadsleden zijn: de natuurlijke personen, vertegenwoordigers van publieke of private rechtspersonen waarvan de activiteit nodig of nuttig is ten aanzien van de doelstellingen van het AGB de natuurlijke personen, optredend in eigen naam en waarvan de activiteit nodig of nuttig is ten aanzien van de doelstellingen van het AGB.

5 De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, die deel moet uitmaken van het college van burgemeester en schepenen. De gemeenteraad kiest de nieuwe raad van bestuur. 11. BUITENGEWONE INVESTERINGSTOELAGE KFC SCHOTEN SK: VERWARMING SPORTPAVILJOEN a) TOEKENNING TOELAGE De verwarmingsketel in het sportpaviljoen (bouwjaar 1998), in gebruik door de voetbalvereniging KFC Schoten SK is totaal buiten werking sinds eind december en niet meer te herstellen. De plaatsing van een nieuwe ketel wordt geraamd op euro (btw inbegrepen). De vzw KFC Schoten SK heeft de accommodatie (inclusief het deel van SAV) in opstal met ingang van 15 mei 1998 voor een termijn van 20 jaar. Bij het verstrijken van het opstalrecht in 2018 zal de gemeente als grondeigenaar in eigendom treden van de gebouwen. De club beschikt niet over de vereiste financiële middelen om deze vervanging zelf te bekostigen. Na overleg met de financieel beheerder blijkt dat de gemeente enkel via het toekennen van een toelage de nieuwe verwarming ten laste kan nemen. Wat dus inhoudt dat de vereniging op voorlegging van drie offertes een aanvraag om subsidiëring moet richten aan het gemeentebestuur en zelf de kosten voorschiet voor de vervanging van de verwarming. Op het budget 2013 zal een krediet ten bedrage van euro voorzien worden voor een buitengewone toelage aan KFC Schoten SK (verwarming kleedkamers met douches). De gemeenteraad neemt thans reeds een princiepsbeslissing inzake de toekenning van een buitengewone toelage aan de voetbalclub voor vervanging van de verwarmingsketel. b) TOEPASSING ARTIKEL 157 GEMEENTEDECREET Aangezien voor deze toelage nog geen krediet voorzien is in het budget 2013, wordt besloten gebruik te maken van artikel 157 van het Gemeentedecreet. Alsdan kan de gemeenteraad zonder voorafgaande budgetwijziging beslissen over uitgaven die door dwingende en onvoorziene omstandigheden vereist zijn, op voorwaarde van voldoende motivatie. 12. BUITENGEWONE TOELAGEN KERKFABRIEKEN A) KERKFABRIEK H. HART - LEVERING NIEUWE TAPIJTEN De kerkfabriek H. Hart diende een subsidieaanvraag in voor de levering van nieuwe tapijten voor de kerk. De gemeenteraad besloot op 1 maart 2012 om akkoord te gaan met de toekenning van een buitengewone toelage aan de kerkfabriek voor het project vernieuwing van tapijten van het kerkgebouw Heilig Hart. Voor deze aanvraag werd een krediet voorzien van op art / van budget 2012.

6 De gemeenteraad keurt de factuur van Carpet Right ten bedrage van euro goed en gaat akkoord om dit bedrag uit te betalen als buitengewone toelage aan de kerkfabriek. B) KERKFABRIEK O. L. V. KONINGIN - BEVEILIGING EN AANPASSING ELEKTRISCHE INSTALLATIE De kerkfabriek O. L. Vrouw Koningin wenst de beveiligings- en aanpassingswerken uit te voeren aan de elektrische installatie van de kerk. Deze werken worden geraamd op euro, btw inbegrepen. Voor deze opdracht is een betoelaging van 30 % (of euro) mogelijk door de Vlaamse Overheid. De kerkfabriek vraagt voor de overige 70 % betoelaging door de gemeente. De gemeenteraad treft een princiepsbesluit aangaande betoelaging van dit werk voor een bedrag van euro. C) KERKFABRIEK O. L. V. KONINGIN - DAKWERKEN De kerkfabriek O. L. Vrouw Koningin wenst dakwerken uit te voeren aan haar kerk. Deze werken worden geraamd op ,59 euro, btw inbegrepen. Voor deze opdracht is een betoelaging van 30 % (of euro) mogelijk door de Vlaamse Overheid. De kerkfabriek vraagt voor de overige 70 % betoelaging door de gemeente. De gemeenteraad treft een princiepsbesluit aangaande betoelaging van dit werk voor een bedrag van ,59 euro. 13. SUBSIDIEREGLEMENTEN De gemeenteraad stemt in met de verlenging van volgende subsidiereglementen: A) Vanuit het Jeugdbeleidsplan Het Jeugdbeleidsplan (JBP) voor de periode werd definitief goedgekeurd door de gemeenteraad op 30 september Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om volgende subsidiereglementen goed te keuren. subsidiereglement werking Schotense jeugdverenigingen subsidiereglement Schotense jeugdhuizen subsidiereglement vorming jeugdwerk subsidiereglement grote verbouwingswerken jeugdlokalen subsidiereglement gehandicaptenwerking subsidiereglement onderhoudswerken jeugdlokalen subsidiereglement opruimingswerken aan jeugdlokalen en terreinen subsidiereglement energie en verzekering van jeugdlokalen

7 subsidiereglement culturele jongerenprojecten subsidiereglement jeugdverenigingen en cultuur subsidiereglement repetitieruimte. B) Milieumaatregelen subsidiereglement zonneboiler subsidiereglement groendaken subsidiereglement duurzaam hout subsidiereglement warmtepomp subsidiereglement hemelwater. 14. ALGEMEEN POLITIEREGLEMENT SCHOTEN De dienst integrale veiligheid tracht tegen het begin van elk kalenderjaar een gecoördineerde versie van het Algemeen Politiereglement Schoten (verder APS) klaar te stomen. De gecoördineerde versie is gebaseerd op: het Algemeen Politiereglement Schoten (APS) dat eerder door de gemeenteraad werd goedgekeurd de aanvullingen of wijzigingen in het APS die tijdens het vorige kalenderjaar door de gemeenteraad werden goedgekeurd. Hierbij wordt een overzicht gegeven van de wijzigingen t.o.v. het APS dat door de gemeenteraad van 1 maart 2012 werd goedgekeurd: 1.Wijziging: Hoofdstuk A.1. Openbare Veiligheid & Vlotte Doorgang, art. 8. Het gebruik van de gemeentelijke aanplakborden. Deze wijziging werd reeds goedgekeurd door de gemeenteraad tijdens de zitting van 6 september De aanpassingen worden mee verwerkt in de gecoördineerde versie van het APS, editie 31 januari Wijziging: Hoofdstuk B.11. Het Bijzonder Politiereglement voor Permanente en Occasionele Gelegenheden (Horeca en Evenementen). Deze wijziging werd reeds goedgekeurd door de gemeenteraad tijdens de zitting van 6 september De aanpassingen worden mee verwerkt in de gecoördineerde versie van het APS, editie 31 januari Wijziging: Hoofdstuk B.15. Het Bijzonder Politiereglement tot organisatie van de Scheldeprijs. (wijziging artikel 19) 4.Wijziging: Hoofdstuk B.16. Het Bijzonder Politiereglement tot organisatie van Park Happening Schoten (wijziging artikel 18). 5.Wijziging: Hoofdstuk B.17. Het Bijzonder Politiereglement tot organisatie van de braderij Schoten (wijziging artikel 18).

8 6.Aanvulling: Het Bijzonder Politiereglement tot organisatie van de Avondmarkt Kasteeldreef. Dit Bijzonder Politiereglement is nieuw en zal worden opgenomen onder hoofdstuk B Aanvulling: Het Bijzonder Politiereglement tot organisatie van Hello! Schoten. Dit Bijzonder Politiereglement is nieuw en zal worden opgenomen onder Hoofdstuk B Aanvulling: Het Bijzonder Politiereglement tot organisatie van de Halloweenmarkt. Dit Bijzonder Politiereglement is nieuw en zal worden opgenomen onder Hoofdstuk B.20. De gemeenteraad keurt de voorgestelde wijzigingen/aanvullingen, de nieuwe Bijzondere Politiereglementen en de nieuw gecoördineerde tekst van het Algemeen Politiereglement goed. 15. DEFINITIEVE VASTSTELLING STRAATNAMEN A) VIC MEESSTRAAT De gemeenteraad stelde op 29 november 2012 de voorlopige straatnaam Vic Meesstraat vast voor de nog in te richten nieuwe straat in de verkaveling Kruiningenstraat. Het openbaar onderzoek m.b.t. deze straatnaam liep van 8 december 2012 tot 7 januari Bij besluit d.d. 8 januari 2013 van het college van burgemeester en schepenen werd het openbaar onderzoek gesloten. De gemeenteraad gaat nu over tot definitieve vaststelling van de straatnaam Vic Meesstraat. B) KLEINE HEYDE De gemeenteraad stelde op 29 november 2012 de voorlopige straatnaam Kleine Heyde vast voor de nog in te richten nieuwe straat in de verkaveling Zilverstraat. Het openbaar onderzoek m.b.t. deze straatnaam liep van 8 december 2012 tot 7 januari Bij besluit d.d. 8 januari 2013 van het college van burgemeester en schepenen werd het openbaar onderzoek gesloten. De gemeenteraad gaat nu over tot definitieve vaststelling van de straatnaam Kleine Heyde. 16. POLITIE OP HET WEGVERKEER A) AANVULLEND REGLEMENT VAN DE POLITIE OP HET WEGVERKEER: LAAGLANDLEI: AANVRAAG PARKEERPLAATS VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP De bewoonster van de Laaglandlei 32 vraagt een mindervalideparkeerplaats aan. Uit onderzoek blijkt dat aanvraagster houder is van de speciale parkeerkaart voor personen met een handicap, niet over een eigen garage beschikt en zich wegens haar handicap moeilijk kan verplaatsen.

9 B) AANVULLEND REGLEMENT VAN DE POLITIE OP HET WEGVERKEER: WOONERF VIC MEESSTRAAT Op het verlaten bedrijfsterrein van Horizon Industries, gelegen langsheen de Kruiningenstraat, wordt een nieuwe woonwijk aangelegd. De nieuwe straat zal worden overgedragen aan de gemeente en krijgt de naam Vic Meesstraat. De inrichting van het domein gebeurt volgens de bepalingen van de verkavelingsvergunning volgens het collegebesluit d.d. 12 juni De site ontsluit via één openbare weg die aansluit op de Kruiningenstraat. Aan de zijde van de Marsstraat is enkel een ontsluiting voor voetgangers en (brom)fietsers voorzien. Er werd volgens de verkavelingsvergunning geopteerd voor een inrichting als woonerf. 17. VENSTRAAT: KOSTELOZE GRONDAFSTAND Naar aanleiding van de verkoop van een woning aan de Venstraat 142 te Schoten door de consoorten Steynen werd vastgesteld dat er nog een perceel grond afgestaan dient te worden aan de gemeente. Het betreft meer bepaald een repel grond, kadastraal gekend als 1 ste afdeling, sectie D, deel van nr. 466/N/3, met een oppervlakte van 18 m² volgens het opmetingsplan van landmeter Ludo Bresseleers. Het notariskantoor Luc de Ferm & Annekatrien Van Oostveldt bezorgde hiervoor een ontwerp van akte. De gemeenteraad keurt de kosteloze verwerving voor openbaar nut van dit grondperceeltje goed. 18. REALISATIE EN PLAATSING VAN BEELDENGROEP DE KIEKEBOES - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE De gemeente voert een actief aankoopbeleid voor kunstwerken. De heraanleg van de wijk Deuzeld - met naast de nieuwe straat, ook de renovatie van het LDC Cogelshof en het Cogelspark - was op zich al een mooie aanleiding om in 2012 een kunstwerk aan te kopen voor deze locatie. Daarnaast neemt de gemeente ook deel aan het project Striproute Als stripfiguren koos Schoten voor De Rode Ridder met focus op de omgeving Riddershoeve en De Kiekeboes. Auteur Rob Merhottein (Mehro) van De Kiekeboes heeft een band met de wijk Deuzeld. De combinatie van deze twee projecten was aanleiding voor het voorstel om het budget voor aankoop kunstwerk 2012 te besteden aan een kunstwerk in de wijk Deuzeld rond De Kiekeboes.

10 De procedure voor aankoop van een kunstwerk verloopt meestal via een aanbesteding met een wedstrijdformule. Echter in dit geval ligt dit anders omdat rond het logo van De Kiekeboes gewerkt moet worden. Rob Merhottein maakte een logo dat de silhouetten van de figuren van De Kiekeboes weergeeft. Wij gingen vervolgens op zoek naar een kunstenaar die met het nodige respect dit logo wilde uitwerken en toch een eigen inbreng en expertise kon meebrengen. Kunstenaar Luk Van Soom is vertrouwd met het werk van Rob Merhottein. Hij heeft bovendien ervaring in het uitwerken van opdrachten. In 2000 realiseerde hij voor de gemeente Schoten al het werk De avonturen van de baron Münchhausen voor sportpark De Zeurt. Hij werkt tenslotte meestal ook figuratief, wat bij de uitwerking van dit ontwerp noodzakelijk was. De gemeenteraad gaf opdracht aan Luk Van Soom tot het indienen van een ontwerp voor de uitwerking van het kunstwerk De Kiekeboes op basis van een lastenboek. Het ingediende ontwerp werd positief beoordeeld door een commissie bestaande uit Rob Merhottein, een vertegenwoordiger van zijn uitgeverij, de schepen van cultuur (vervangen door burgemeester Harrie Hendrickx), de directeur van de Academie voor Beeldende Kunsten en een vertegenwoordiger van de kunstenraad. De keuze voor dit ontwerp werd gemotiveerd door de mooie verwijzing naar het stripmedium zelf. Het werk is eerder tweedimensionaal (zoals een strip) en de manier waarop de figuren weergegeven zijn vertelt op zich ook een verhaal. Het is alsof de figuren uit de strip komen. De keuze viel daarom eerder op dit ontwerp, in plaats van de meer traditionele driedimensionale figuren op sokkel of zittend op een bank, Voorafgaand aan de indiening van het ontwerp bracht Rob Merhottein een bezoek aan het atelier van Luk Van Soom. Uit de gesprekken tijdens dit bezoek kreeg het idee van Luk Van Soom om de figuren uit te snijden uit een inox plaat nog een extra uitwerking. Waarom enkel de plaat gebruiken waaruit de figuren gesneden worden en niet de figuren zelf? Dit idee heeft Luk Van Soom dan nog uitgewerkt tegen het indienen van het dossier. Echter de prijs van het (vernieuwde) werk was nog niet gekend toen de commissie samenkwam. De commissie benadrukte wel de meerwaarde die de uitwerking van de figuren aan het kunstwerk geeft. Het maakt het kunstwerk levend, geeft meer aanleiding tot publieksinteractie (je kan tussen de beelden wandelen) en verhoogt de artistieke kwaliteit aanzienlijk. Bij besprekingen die volgden met de plaat-snijderij en onderzoek naar veiligheid, bestendigheid tegen vandalisme en plaatsing in openlucht, bleek dat de figuren uit een aparte, dikkere plaat gesneden moesten worden. Er moest dus een ander procedé gevolgd worden dan gepland; er moesten namelijk twee platen gebruikt worden resp. van 15 mm voor de plaat en 20 mm voor de beeldengroep. De twee onderdelen vormen een artistiek geheel maar zijn wel apart uitvoerbaar. Er werd daarom besloten om in 2012 enkel de aanbesteding voor de plaat uit te voeren en de uitwerking van de beeldengroep zelf naar 2013 te verplaatsen. Er wordt akkoord gegaan met het oordeel van de jury dat de toegevoegde waarde die deze figuren hebben, de uiteindelijke uitvoering van het geheel verantwoorden.

11 De aanbesteding van het eerste deel van het kunstwerk De Kiekeboes gebeurde in het college van 13 december In 2013 is eveneens euro voorzien voor aankoop van een kunstwerk (actie nr. 1313/004/001/005/009 algemene rekening beleidsdomein 05 vrije tijd beleidsveld cultuurdienst investeringsenveloppe IE/15). De realisatie en plaatsing van de Beeldengroep De Kiekeboes zou in 2013 met het daartoe voorzien budget kunnen worden gerealiseerd. Een raming voor uitvoering van het tweede deel (de uitgesneden figuren zelf) bedraagt euro. De gemeenteraad verleent toelating tot aanwending van dit budget voor de realisatie van het tweede deel van het kunstwerk De Kiekeboes en machtigt het college om met kunstenaar Luk Van Soom in deze zin een overeenkomst op te maken. De realisatie van het volledige kunstwerk zou dan kunnen gebeuren voor de opening van de Striproute 2013 (mei 2013). 19. HUUR TENT VOOR DIVERSE ZOMERACTIVITEITEN - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE Na meerdere besprekingen tussen het gemeentebestuur, de organisatoren van Hello! Schoten, de organisatoren van Parkhappening Schoten en de dienst der werken werd besloten om voor de diverse zomeractiviteiten in het gemeentepark één gezamenlijke tent te voorzien gedurende deze periode. De gemeente Schoten zal deze basistent huren. Tenten en tribune die extra nodig zijn voor een organisatie, zullen door deze organisatie zelf voorzien moeten worden. Voordelen van deze gewijzigde werkwijze zijn het eenmalig opzetten en afbreken van de tent, eenmalig de basisinrichting voorzien (noodsignalisatie, elektriciteit, afbakening terrein, ), minder beschadiging terrein,. In de praktijk betekent dit dat de tent beschikbaar moet zijn vanaf vrijdag 5 juli 2013 tot zondag 1 september Het krediet van euro is voorzien op het budget 2013 onder budgetnummer 1313/2/1/1/1/ /0719. De gemeenteraad keurt het lastenboek voor deze opdracht goed en gaat akkoord om hiertoe een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking te organiseren. 20. VOORRANGSREGELING DIVERSE ASSEN - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE In de gemeenteraad van 28 september 2006 is het aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer goedgekeurd betreffende de afschaffing van de voorrang van rechts in de Borgeindstraat. In de gemeenteraad van 16 december 2010 is het aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer goedgekeurd betreffende de afschaffing van de voorrang van rechts in de Horstebaan en Vordensteinstraat (Horstebaan is reeds uitgevoerd, Vordensteinstraat (kruispunt Borkelstraat) nog niet).

12 In de gemeenteraad van 26 januari 2012 is het aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer goedgekeurd betreffende de afschaffing van de voorrang van rechts op de assen Villerslei Alfons Servaislei Alice Nahonlei en Hoogmolendijk Metropoolstraat (van Sluizenstraat tot en met Korte Braamstraat). Om deze aanvullende reglementen in te voeren, dienen de wegmarkeringen en/of bestratingen ter hoogte van de kruispunten aangepast te worden. De fietspaden dienen in de nieuwe situatie door te lopen en er dienen witte haaientanden op het wegdek aangebracht te worden. Oude verkeersborden dienen verwijderd te worden en vervangen door de nieuwe voorrangsborden. Afhankelijk of de kruispunten in asfalt of betonstraatstenen zijn uitgevoerd, wordt voorgesteld om de markeringen in thermoplast of betonstraatstenen uit te voeren. Het kruispunt Metropoolstraat Kruiningenstraat, bestaande uit gele thermoplast is volledig versleten. Aangezien er toch heel wat markeringen in thermoplast dienen aangebracht te worden, wordt voorgesteld om dit kruispunt in één beweging mee te vernieuwen. De gemeenteraad keurt bestek en raming van de opdracht Voorrangsregeling diverse assen goed en gaat akkoord om hiertoe een openbare aanbesteding op te starten. De raming bedraagt ,60 excl. btw of ,12 incl. 21 % btw. 21. HERSTELLINGSWERKEN, ONDERHOUDS- EN AANPASSINGSWERKEN AAN RIJWEGEN, VOET- EN FIETSPADEN. GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE De gemeente heeft een onderhoudscontract afgesloten voor kleine herstellingen aan de openbare wegenis. Dit contract omvat voornamelijk kleine dringende herstellingswerken aan de openbare wegenis, aanleggen van opritten voor perceelsinritten ten laste van particulieren en herstellingen voor nutsmaatschappijen. Het huidige contract met aannemer Boden bvba uit Essen eindigt op 28 februari Er dient een nieuwe opdracht uitgeschreven te worden. Het lastenboek omvat de meest voorkomende posten. De gemeenteraad keurt bestek en raming van deze opdracht goed en gaat akkoord om hiertoe een openbare aanbesteding uit te schrijven.

OPENBARE VERGADERING

OPENBARE VERGADERING GEMEENTERAAD ZITTING VAN 29 OKTOBER 2015 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN 1. VERSLAG VORIGE VERGADERING OPENBARE VERGADERING Goedkeuring van het verslag van de openbare

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Gemeenteraad 24 januari 2013

Gemeenteraad 24 januari 2013 Geachte heer Geachte mevrouw U wordt vriendelijk uitgenodigd op de gemeenteraadszitting in de raadzaal van OostCampus op donderdag 24 januari 2013 om 19.30 uur. Gemeenteraad 24 januari 2013 Openbare zitting

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden.

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Voer hier uw titel in

Voer hier uw titel in Voer hier uw titel in Voer hier uw tekst in op niveau 1 Tweede niveau Voer Provincie- hier uw en titel in gemeenteraadsverkiezingen Voer hier uw tekst in op niveau 1 Zondag Tweede 14 niveau oktober 2012

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van woensdag 2 januari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Bestuur 1. Akte nemen van de samenstelling van de OCMW-raad - Decreet Lokaal Bestuur van 22 december

Nadere informatie

Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne

Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat de opdracht krijgt de inrichtende overheid bij te staan bij het beheer

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeenteraad/raad voor maatschappelijk welzijn

Huishoudelijk reglement gemeenteraad/raad voor maatschappelijk welzijn GR 22/1/2019 Punt 3 & punt 8 amendementen Groen-sp.a Huishoudelijk reglement gemeenteraad/raad voor maatschappelijk welzijn Amendement 1 Artikel Artikel 31, 1 Huidig voorstel 1 De gemeenteraad richt 2

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE VERGADERING De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 Gemeente Maldegem Gemeentehuis Marktstraat 7 9990 Maldegem Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 OPENBARE ZITTING 1. LOKALE POLITIE - AGENDERING BIJ HOOGDRINGENDHEID: VACANTVERKLARING HOOFDINSPECTEUR INTERVENTIE/VERKEER

Nadere informatie

VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015. 20.00 uur

VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015. 20.00 uur VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015 20.00 uur AGENDA OPENBAAR FINANCIËN 1. Stad Aarschot: budgetwijziging 1-2015 en aanpassing meerjarenplan 2014-2019 2. Politiezone Aarschot: begrotingswijziging 1-2015

Nadere informatie

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage.

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage. STAD MECHELEN BESTUURLIJK BEHEER ------------------------ GB/AVDV GENOMEN BESLUITEN : ------------------------- GEMEENTERAAD VERGADERING 23 FEBRUARI 2006 -------------------------------------- OVERZICHTSLIJST

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december 2015.. Punt 02: Opvolging schepen Deckers: Ontslag van rechtswege van schepen Deckers op 31.12.2015; Opvolging

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Voor het punt 2 kunnen de kandidaturen bij de gemeentesecretaris (brief

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

2 ONDERZOEK GELOOFSBRIEVEN OPVOLGEND RAADSLID 3 EEDAFLEGGING EN INSTALLATIE OPVOLGEND RAADSLID 5 VERSLAGGEVING DOOR BESTUURDERS INTERCOMMUNALES

2 ONDERZOEK GELOOFSBRIEVEN OPVOLGEND RAADSLID 3 EEDAFLEGGING EN INSTALLATIE OPVOLGEND RAADSLID 5 VERSLAGGEVING DOOR BESTUURDERS INTERCOMMUNALES GEMEENTERAAD ZITTING VAN 25 FEBRUARI 2010 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1 OVERLIJDEN RAADSLID Op 25 januari 2010 overleed raadslid Jef Michiels.

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 MAART 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Heraanleg Zeelaan, gedeelte tussen

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07128 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 26 oktober 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_14164 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Verzelfstandiging in het Gemeentedecreet

Verzelfstandiging in het Gemeentedecreet Verzelfstandiging in het Gemeentedecreet Verzelfstandiging in het gemeentedecreet Doel gemeentedecreet: gemeenten een keuzemenu aanbieden Twee soorten verzelfstandiging: - Intern: geen rechtspersoonlijkheid:

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07298 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Land

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID EN SCHEPEN RIK LIPS Aan de raad wordt gevraagd akte te willen nemen van het ontslag van dhr. Rik Lips als

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00896 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

S t a d s b e s t u u r H o o g s t r a t e n

S t a d s b e s t u u r H o o g s t r a t e n -2.078.51 Goedkeuren subsidiereglement jeugdinfrastructuur. De raad, Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op het jeugdbeleidsplan 2011-2013, goedgekeurd door de

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Adviesraad Verkeer en Mobiliteit dewelke fungeert als opvolger van de Inspraakgroep

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN 2. (KS) NIEUWBOUWPROJECTEN

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste prijssubsidiereglement. In de zitting

Nadere informatie

Reglement financiële autonomie sportverenigingen

Reglement financiële autonomie sportverenigingen Reglement financiële autonomie sportverenigingen artikel 1: Binnen de perken van het daartoe op de begroting voorziene krediet, kan de gemeenteraad subsidies toekennen voor de bouw, de renovatie of het

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

1. FINANCIËN-BUDGET. Aktename interne kredietaanpassing nr. 2 over dienstjaar exploitatie.

1. FINANCIËN-BUDGET. Aktename interne kredietaanpassing nr. 2 over dienstjaar exploitatie. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 28-01-2019 Tijd 14:00-15:00 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Sandra

Nadere informatie

Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeenteraadsvoorzitter

Gemeenteraadsvoorzitter Gemeenteraadsvoorzitter Uittreksel uit de pocket Gemeentedecreet ontleed (11 e editie) 14. Wie kan de gemeenteraad voorzitten? Elk Belgisch gemeenteraadslid De burgemeester is niet automatisch voorzitter

Nadere informatie

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER Politiezone HAMME - WAASMUNSTER OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLISSINGEN GENOMEN DOOR DE POLITIERAAD IN ZITTING VAN 28 JUNI 2018. OPENBARE ZITTING 1. Politieraad: Eedaflegging en installatie politieraadslid.

Nadere informatie

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 JANUARI 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. AKTENAME BEËINDIGING PERIODE VAN VERHINDERING RAADSLID JAQUES JASMIEN

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04231 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM

STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Gemeentelijk samenlevingsforum". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties DE RAAD Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet m.b.t. de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op

Nadere informatie

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip:

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Adviescommissie kunsten Huishoudelijk Reglement I. Algemene bepalingen Begrippen Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Kunstendecreet: het decreet

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding budgetwijziging

Nadere informatie

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Hoofdstuk 1: ERKENNING - ZETEL - DOEL Artikel 1: Het gemeentebestuur van Moorslede bevestigt de erkenning van de gemeentelijke jeugdraad Moorslede in uitvoering

Nadere informatie

Vergadering van 24 januari 2018

Vergadering van 24 januari 2018 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 24 januari 2018 Aanwezig: Kris Degroote, voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, burgemeester Lieven Vandenneucker, Carina Ricour, Marie

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09412 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING 3. AGBS - HERZIENING PRIJSSUBSIDIE 2017 NA BUDGETWIJZIGING 2017/2

OPENBARE VERGADERING 3. AGBS - HERZIENING PRIJSSUBSIDIE 2017 NA BUDGETWIJZIGING 2017/2 GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 SEPTEMBER 2017 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE VERGADERING De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

Notulen Zitting van 8 januari 2019

Notulen Zitting van 8 januari 2019 Gemeenteraad Notulen Zitting van 8 januari 2019 Samenstelling Aanwezig de heer Carl De Bie, voorzitter gemeenteraad; de heer Luc Vleugels, burgemeester; de heer Jan Moons, schepen; de heer David Geerts,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 juli 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07674 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Volgende agendepunten werden behandeld door de gemeenteraad van 30 maart 2017. 01. Notulen van de vorige vergadering. 02. Renovatie wegenis en riolering Breugelweg -

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 OPENBARE VERGADERING

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 OPENBARE VERGADERING GR 03.01.2019 1 Gemeente Schoten Zitting geopend te 20.00 uur. VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Lieven De Smet, voorzitter. Maarten De Veuster, burgemeester. Iefke

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993)

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) Gemeente Zedelgem secretariaat LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00880 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-03-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Puurs-Sint-Amands, zitting van 02.01.2019 Aanwezig: Els Goedgezelschap, Voorzitter raad voor Koen Van den Heuvel, Alex Goethals, Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Ronny Tourné,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 4 oktober 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_11994 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie