ONTDEK HET GEMINI COLLEGE GEMINI LYCEUM GEMINI (H)TL GEMINI VAKCOLLEGE. atheneum - havo - vmbo - lwoo

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ONTDEK HET GEMINI COLLEGE GEMINI LYCEUM GEMINI (H)TL GEMINI VAKCOLLEGE. atheneum - havo - vmbo - lwoo"

Transcriptie

1 ONTDEK HET GEMINI COLLEGE GEMINI LYCEUM GEMINI (H)TL GEMINI VAKCOLLEGE atheneum - havo - vmbo - lwoo

2 BLIJF ONTDEKKEN OP DE OPEN AVONDEN: 11 DECEMBER 2017 VAN 19:00 TOT 21:00 UUR 31 JANUARI 2018 VAN 19:00 TOT 21:00 UUR

3 Het Gemini College is een fijne plek om van alles te leren, te ontdekken wat bij jou past en natuurlijk een goed diploma te behalen. Om jouw talenten te laten bloeien dagen we je uit om nieuwsgierig te zijn, om te durven en te doen, en om fouten te maken. Dit doen we in een school waar er aandacht is voor jou en voor elkaar, waar we samenwerken en samen leren, zodat je jezelf en de ander leert kennen. Kortom, het is de start van een heel nieuw avontuur, waarbij je grenzen verkent en grenzen verlegt.

4 Op alle afdelingen van het Gemini College helpen we je bij het ontwikkelen van je talenten en het ontdekken van de wereld om je heen. Binnen en buiten de school. Tijdens speciale uren en dagen nodigen we je uit om met een nieuwsgierige en open blik naar de wereld te kijken. Dit kan (afhankelijk van je opleiding) tijdens excursies in Nederland (zoals naar de havens van Rotterdam, naar een theater of museum) of door kennis te maken met verschillende sporten zoals freerunnen of bodyboarden tijdens de lessen sportoriëntatie. Op deze manier hopen we dat je na het behalen van het diploma voldoende kennis hebt over bewegen en een gezonde leefstijl wilt voortzetten.

5 ONTDEK DE WERELD VAN HET GEMINI DE 2-JARIGE BRUGPERIODE... Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Een 2-jarige brugperiode betekent een betere aansluiting op de basisschool. Hiermee krijg je door een gerichte aanpak meer kans, tijd en ruimte om te ontdekken wat jouw talenten en vaardigheden zijn en welk opleidingsniveau daarbij het beste past. Met deze 2-jarige brugperiode zorgen wij ervoor dat jij op het juiste opleidingsniveau terecht komt. Een aantal voordelen: Een natuurlijke overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs, zonder al direct te moeten kiezen voor een specifiek opleidingsniveau. De 2-jarige brugperiode vergroot de kans op een succesvolle schoolloopbaan. De 2-jarige brugperiode draagt bij aan behalen van het diploma passend bij jouw capaciteiten. In de brugklas start je iedere dag met een ontdek-uur om de dag door te spreken.

6 INTERNATIONALISERING EN CAMBRIDGE ENGELS... Erkend Erasmus+ deelnemer en officieel examentrainingscentrum Cambridge English Internationalisering Ook buiten de Nederlandse grenzen verkent het Gemini College de wereld, zoals naar Spanje of Italië met ons Erasmus plus programma. Door uitwisselingen met onze partnerscholen in het buitenland (voor (vwo, havo en (H)TL) krijg je een unieke mogelijkheid om een weekje mee te draaien in een buitenlands gezin en mee te bouwen aan een internationaal gameproject dat dit jaar met trots door leerlingen en docenten is gelanceerd. Binnen de verschillende afdelingen wordt samengewerkt met scholen in onder andere Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Finland en Estland. Zo dragen we bij aan de ontwikkeling van een open blik naar Europa en het Europees Staatsburgerschap. Cambridge Engels Engels neemt een steeds grotere plaats in het academische leven in, net zoals op de arbeidsmarkt. Leerlingen kunnen tijdens hun studie of in hun toekomstige beroep te maken krijgen met situaties waarin Engels de voertaal is. Denk bijvoorbeeld aan: colleges in Nederland die in het Engels gegeven worden, buitenlandse stages en studies, of aan werk waarbij op een goed niveau Engels gesproken wordt. Het Gemini biedt verschillende niveaus: First (FCE), Advanced (CAE) en Proficiency (CPE). Het CPE biedt zelfs een diploma op het hoogste examenniveau en geeft toegang tot veel buitenlandse universiteiten en hboopleidingen. Het Cambridge Certificaat is een leven lang geldig. Eén ding is zeker: je ontdekt dat je een heel andere kijk op de wereld krijgt.

7 HET GEMINI LYCEUM HET GEMINI LYCEUM... Voor leerlingen met havo en vwo advies Een diploma van het Gemini Lyceum is er echt eentje om trots op te zijn, want je krijgt hier les op hoog niveau en er wordt aardig wat van je gevraagd. Maar dan heb je ook een diploma op zak waar je in de toekomst echt wat aan hebt. Je kunt succesvol doorstromen naar een hogeschool of universiteit. De meeste leerlingen halen hun diploma bij ons in één keer en kunnen zo snel hun ontdekkingsreis tijdens een vervolgstudie voortzetten. Misschien heb je wel interesse in een internationale studieloopbaan of carrière? Ook dat is mogelijk na een opleiding aan het Gemini Lyceum. Moderne en vertrouwde lesomgeving Op het Gemini Lyceum begint je ontdekkingstocht al meteen in het eerste leerjaar. Best spannend, maar tegelijkertijd voelt het gelukkig ook al snel vertrouwd.

8 Het allerbeste resultaat met lessen op hoog niveau. Bijna alle lessen volg je in de aparte lyceum-vleugel, in goed ingerichte lokalen. Door die eigen plek leer je jouw docenten en medeleerlingen snel kennen. Verder vind je bij ons een auditorium (zo n grote leszaal als op een hogeschool of universiteit) en een eigen studieruimte. En, niet te vergeten: je werkt een deel van de lessen op je eigen laptop. Op het Gemini Lyceum dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. Je krijgt bij ons alle ruimte om jouw mogelijkheden te verkennen en je talenten te ontdekken. Ontdek jouw internationale toekomst Het Gemini Lyceum geeft je veel kansen om kennis te maken met de wereld. Zo maak je al in de brugklas contact met leeftijdsgenoten in het buitenland, organiseren we uitwisselingen met onze internationale partnerscholen, ga je meerdere keren mee op stedentrip én kun je het felbegeerde Cambridge-certificaat Engels behalen. Met dit internationaal erkende diploma heb je later makkelijker toegang tot buitenlandse opleidingen of bedrijven. Handig voor jouw (internationale) toekomst! Voor wie? Heb je op de basisschool havo/vwo-advies gekregen? Dan krijg je op het Gemini Lyceum de kans om interesses en talenten te ontwikkelen op het gebied van sport en gezondheid, kunst en cultuur, mens en maatschappij of natuur en techniek. Zo heb je tijd om te ontdekken waar jouw talenten liggen.

9 HET GEMINI (H)TL HET GEMINI (H)TL... Voor leerlingen met mavo (TL) advies Ben jij een leerling met ambitie en laat jij je niet afschrikken door een flinke portie theorie? Hou je van een afwisselende manier van werken, van groepswerk tot practica en van excursies tot opdrachten op je laptop? Leg je graag contact met de wereld om je heen? Dan is een opleiding (H)TL aan het Gemini College jou op het lijf geschreven! Hier helpen we jou je talenten te ontdekken én bereiden we je goed voor op een verdere schoolcarrière op mbo of havo. Stap voor stap vinden we samen met jou uit wat jij kan en wil. Je wordt uitgedaagd nieuwsgierig te zijn en veel dingen uit te proberen. Zo ontdek je welke richting je uit wilt en welke leerroute en vervolgopleiding daar bij passen. Binnen Gemini (H)TL kun je drie leerroutes volgen: De leerroute vmbo TL (Theoretische Leerweg, de vroegere mavo), waarna het mogelijk is verder te leren aan het mbo niveau 4.

10 In theorie en praktijk invulling geven aan je ambities. De leerroute vmbo GL (Gemengde Leerweg, 5 vakken TL + als 6e examenvak het meer beroepsgerichte vak Dienstverlening & Producten), waarna het ook mogelijk is verder te leren aan het mbo niveau 4. De leerroute HTL binnen de Theoretische Leerweg, voor als je net wat meer uitdaging zoekt. We begeleiden je in haalbare stappen naar een havo-diploma. In leerjaar 1 t/m 4 krijg je lesstof op tlniveau én op havoniveau. Handig: je kunt zo zelf per vak ontdekken of je havoniveau aankunt. Hiermee kun je soepel doorstromen naar havo 4. Talentontwikkeling Ook bieden we je extra vakken om je talenten te ontdekken, zodat je gemakkelijker keuzes kunt maken voor de toekomst. In leerjaar 1 en 2 is dat Talent-lab en in leerjaar 3 en 4 TOP (Talent Ontwikkel Programma). Wil je naar de havo? Dan krijg je bij TOP alle havo-lesstof die nodig is om soepel door te stromen naar havo 4. Verder heb je de mogelijkheid om het Cambridgecertificaat Engels te behalen, een diploma dat internationaal wordt erkend. Je gaat dan ook op studiereis naar Engeland én je kunt meedoen aan een uitwisselingsprogramma met andere Europese landen! Voor wie? Heb je op de basisschool het advies gekregen voor vmbo TL (Theoretische Leerweg)? Of zit je misschien zelfs tussen vmbo TL en havo in? Dan kun je op het Gemini (H)TL ontdekken hoeveel uitdaging jij aankunt.

11 HET GEMINI VAKCOLLEGE HET GEMINI VAKCOLLEGE... Voor leerlingen met vmbo basisberoepsgericht of kaderberoepsgericht advies Heb je interesse in de wereld van techniek of zie je een carrière in de zorg wel zitten? Of misschien zie je jezelf eerder op kantoor of in een winkel werken? Eén ding is zeker: het Gemini Vakcollege is dé plek waar jij de vakman of vakvrouw in jezelf kunt ontdekken! Dat is mooi want bedrijven zijn altijd op zoek naar goede vakmensen. Daarom krijg je op het Gemini Vakcollege al vanaf het eerste leerjaar veel praktijkles (9 lesuren per week). Ook ga je buiten de school op pad om uit te vinden hoe het er echt aan toe gaat bij bedrijven en instellingen. Daarnaast krijg je theorielessen die passen bij jouw vakgebied. Bij Engels leer je bijvoorbeeld termen die later van pas zullen komen in jouw sector. Soms werk je op je eigen laptop. Maar je werkt ook in groepjes aan opdrachten. Er zijn excursies en je gaat in de bovenbouw zelfs op stage. Lekker afwisselend dus!

12 Je krijgt alle gelegenheid om een expert in je vak te worden. Er zijn vier verschillende profielen waarin jij jouw interesses en talenten kan ontdekken: Heb jij interesse in techniek en ben je handig? Werk je graag met je hoofd én met je handen? Dan is techniek iets voor jou! In de eerste klas maak je kennis met allerlei soorten techniek (bouwtechniek, elektrotechniek, installatietechniek en metaaltechniek). Je doet zelfs al regelmatig opdrachten voor bedrijven, gaat op bedrijfsbezoek, leert 3D printen en je loopt stage. Met een technische achtergrond kun je al snel je kwaliteiten laten zien, zowel bij je thuis als bij het werk dat je later gaat doen. Profiel Bouwen, Wonen en Interieur In leerjaar 2 kun je een keuze maken. Wil je meubels maken of houtconstructies voor de bouw en leren schilderen? Dan is dit jouw richting. Profiel Produceren, Installeren en Energie Heb je meer met metaal en wil je metaalconstructies maken voor de bouw en wil je leren lassen en bijvoorbeeld badkamers installeren? Dan krijg je alle gelegenheid om hier een expert in te worden. Profiel Zorg en Welzijn Vind je het leuk om mensen (baby s, jongeren of ouderen) te helpen of te verzorgen? Ben je graag vooral praktisch bezig? Dan is Zorg & Welzijn hét profiel voor jou! Je leert hoe je moet koken en krijgt les in haar- en uiterlijke verzorging (schoonheidsbehandelingen). Profiel Economie en Ondernemen Zie je jezelf wel op kantoor of in een winkel werken? Vind je het leuk om met computers aan de slag te gaan? Of wil je een eigen zaak beginnen? Dan is het profiel Economie en Ondernemen iets voor jou! Dit is de perfecte start als je wilt gaan werken in de handel, administratie, op kantoor, in de ICT, de beveiliging of in de logistiek. Voor wie? Heb je op de basisschool het advies gekregen voor vmbo basisberoepsgericht of kaderberoepsgericht? Dan kun je op het Gemini Vakcollege terecht. Ook met het advies vmbo met leerwegondersteuning is dat mogelijk. Leerwegondersteuning wordt aangeboden in de zogenaamde plusuren. Tijdens deze uren krijg je extra ondersteuning.

13 KOM JIJ OOK NAAR HET GEMINI? Wil jij ook de ruimte om je talenten te ontdekken? Om nieuwsgierig te zijn, te durven en te doen, te schitteren én ook eens een keertje te falen? Dan kies je voor het Gemini College en zien we jou graag volgend jaar! ONTDEK JE NIEUWE SCHOOL Voor de zomervakantie nodigen we je al uit voor een middag op je nieuwe school. Best spannend natuurlijk, want je ontdekt dan wie je mentor, docenten en je klasgenoten zijn. In de week na de zomervakantie volgt dan een kennismakingsprogramma in en rondom de school. ONTDEK DAT JE (BIJNA) ALLES OP JE LAPTOP KUNT DOEN Iedereen heeft op basis van een huurovereenkomst een eigen laptop. Hiermee heb je thuis en op school toegang tot het leerplatform waar je onder andere leermiddelen, opdrachten, huiswerk, lesroosters en cijfers kunt vinden. Ook kun je en met je docenten en klasgenoten en werkstukken en opdrachten digitaal inleveren. Op deze manier blijft jouw schooldag zo afwisselend en zo leuk mogelijk en werk je altijd met actuele informatie!

14 Alles om er maar voor te zorgen dat jij een fijne schooltijd hebt. UITGEBREIDE LEERWEGONDERSTEUNING Natuurlijk hebben jij of je ouders/verzorgers wel eens vragen. Dan kun je altijd bij je mentor terecht. Hij of zij houdt in de gaten hoe het met je gaat en regelt het als je ergens hulp bij nodig hebt. Het Gemini College heeft een zorgcoördinator in huis, bijvoorbeeld bij hulp bij adhd, acties naar aanleiding van pesten of gepest worden of een training sociale vaardigheden. Daarnaast is er een remedial teacher. De remedial teacher begeleidt leerlingen bij onder andere het omgaan met dyscalculie of dyslexie. Tot slot hebben we ook nog externe ondersteuning van Wijkteams. Alles om er maar voor te zorgen dat jij een fijne schooltijd hebt. In de bovenbouw (havo 4 en 5, vwo 4, 5 en 6) krijg je een studiecoach, die jou naar je diploma begeleidt. COMMUNICATIE MET HET THUISFRONT Regelmatig spreken we met je ouders/verzorgers over hoe het met je gaat. Dat contact vinden we heel belangrijk. Ze hebben bijvoorbeeld regelmatig een gesprek met je mentor. Ook worden ze uitgenodigd voor de docentspreekavonden en presentaties. In het digitale systeem Magister kunnen ze inloggen om bijvoorbeeld je cijfers te zien. IEDEREEN HEEFT EEN EIGEN KLUISJE Je kunt bij ons op school een kluisje huren. Hierin kun je schoolspullen zoals je boeken, laptop en gymspullen kwijt. Om het kluisje te openen, krijg je een schoolpas.

15 DE PLUSPUNTEN OP EEN RIJTJE Diverse opleidingen/niveaus mogelijk: het Lyceum (vwo/havo), (H)TL (vmbo Theoretische Leerweg en Gemengde Leerweg met het profiel Dienstverlening en Producten + eventueel doorstroom naar havo) en Vakcollege (vmbo basis en kader) met de profielen Bouwen Wonen en Interieur; Produceren Installeren en Energie; Zorg en Welzijn en Economie en Ondernemen met vakken als logistiek en distributie. 2-jarige brugperiode: met een dagelijks ontdek-uur waar het ontdekken en ontplooien van jouw talenten centraal staan. Warme overdracht van de basisschool naar het Voortgezet Onderwijs door samenwerking met onze 5 OZHW partnerscholen en lessen op je eigen afdeling, waardoor je snel iedereen leert kennen en rustig kan wennen aan je eigen nieuwe omgeving. Leren op afwisselende manieren: werken op je eigen laptop en in practica, projecten, groepswerk, presentaties, excursies en internetopdrachten. Ook leer je in een digitale omgeving, waarbij je thuis via internet je huiswerk, cijfers, rooster en lesmateriaal kan bekijken. Cambridge Certificering: voor Lyceum en (H)TL-leerlingen de mogelijkheid om het Cambridge Certificaat te behalen. Het certificaat is een leven lang geldig. Internationalisering: een uitgebreid internationaal uitwisselingsprogramma waarbij je kennis maakt met leerlingen uit andere landen en samenwerkt aan een groot internationaal project.

16 Prinses Margrietstraat ED Ridderkerk, Telefoon (0180) GA MEE OP ONTDEKKINGSREIS TIJDENS SPANNENDE RONDLEIDINGEN EN SPETTERENDE PROEFJES. DIT MAG JE NIET MISSEN! SCHOLENMARKT EN OPEN AVONDEN: SCHOLENMARKT RIDDERKERK - 15 NOVEMBER 2017 VAN 19:00-21:00 UUR OPEN AVOND - MAANDAG 11 DECEMBER 2017 VAN UUR OPEN AVOND - WOENSDAG 31 JANUARI 2018 VAN UUR MEER WETEN? Hebben jij en je ouders/verzorgers nog vragen? Je kunt altijd samen met hen een afspraak maken met de directeur of de afdelingsmanager van de opleiding van jouw keuze. Directeur Gemini College Ridderkerk: dhr. Klaas van der Hoek (klaas.van.der.hoek@ozhw.nl) Gemini Lyceum en (H)TL: mevr. Minke Knol (minke.knol@ozhw.nll) Gemini Vakcollege: mevr. Ineke Maliepaard (ineke.maliepaard@ozhw.nl) Ook kunt u bellen voor een afspraak via telefoonnummer (0180) atheneum - havo - vmbo - lwoo

Ontdek. Gemini Lyceum Gemini (H)TL Gemini Vakcollege. atheneum - havo - vmbo - lwoo

Ontdek. Gemini Lyceum Gemini (H)TL Gemini Vakcollege. atheneum - havo - vmbo - lwoo Ontdek het Gemini College Gemini Lyceum Gemini (H)TL Gemini Vakcollege atheneum - havo - vmbo - lwoo Het Gemini College is een fijne plek om van alles te leren, te ontdekken wat bij jou past en natuurlijk

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis of kader Het vakcollege is voor leerlingen

Nadere informatie

SCHOOLBROCHURE

SCHOOLBROCHURE SCHOOLBROCHURE 2018-2019 VMBO (BASIS I KADER) I MAVO I HAVO I VWO I BLIJF ONTDEKKEN OPEN HUIS: WOENSDAG 23 JANUARI 2019 VAN 16:00 TOT 21:00 UUR EXTRA MOMENTEN - ZIE WEBSITE Het Gemini College is een fijne

Nadere informatie

ONDERSTEUNING BIJ HET GEMINI COLLEGE

ONDERSTEUNING BIJ HET GEMINI COLLEGE ONDERSTEUNING BIJ HET GEMINI COLLEGE INFORMATIEBROCHURE LEERLINGBEGELEIDING GEMINI LYCEUM GEMINI (H)TL GEMINI VAKCOLLEGE atheneum - havo - vmbo - lwoo BLIJF ONTDEKKEN OP DE OPEN AVONDEN: 11 DECEMBER 2017

Nadere informatie

stad college DAAR GA JE HET MAKEN! UNIEK IN ALMERE praktijkgericht vmbo Almere

stad college DAAR GA JE HET MAKEN! UNIEK IN ALMERE praktijkgericht vmbo Almere UNIEK IN ALMERE stad college DAAR GA JE HET MAKEN! Wil je echt een vak leren, dan zit je goed op het Stad College in Almere. Praktijkgericht onderwijs dat perfect aansluit op je latere beroep óf op het

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

Drechtsteden College. De school waar ik mezelf kan zijn! vmbo. Techniek Zorg & Welzijn Economie

Drechtsteden College. De school waar ik mezelf kan zijn! vmbo. Techniek Zorg & Welzijn Economie Drechtsteden College De school waar ik mezelf kan zijn! Techniek Zorg & Welzijn Economie vmbo Je zit in groep 8 en je hebt een VMBOadvies gekregen. Maar welke school past nu het beste bij je? Waar voel

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat vind

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

GROEI UIT TOT WIE JE WIL ZIJN

GROEI UIT TOT WIE JE WIL ZIJN GROEI UIT TOT WIE JE WIL ZIJN TESSENDERLANDT.NL Tessenderlandt - mavo en voorbereidend mbo Van Riebeecklaan 2, 4818 EB Breda t 076 521 93 52 e info@tessenderlandt.nl TESSENDERLANDT mavo en voorbereidend

Nadere informatie

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen ar ol ja Scho 2020 / 2019 Het Leukste Vmbo Open dagen Van ALMELO Woensdag 28 november 2018 van 15.00 tot 20.00 uur Woensdag 16 januari 2019 van 15.00 tot 20.00 uur Haalt je beste binnenste buiten. informatie

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

voorlichting voor ouders van leerlingen groep 8 overstap primair onderwijs naar voortgezet onderwijs schooljaar

voorlichting voor ouders van leerlingen groep 8 overstap primair onderwijs naar voortgezet onderwijs schooljaar voorlichting voor ouders van leerlingen groep 8 overstap primair onderwijs naar voortgezet onderwijs schooljaar 2018-2019 overstap primair onderwijs naar voortgezet onderwijs voorstellen Sandra Schoenmaker

Nadere informatie

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8 Nieuw vmbo op het Haarlem College op het Haarlem College kan het Media & Vormgeving Zorg & Welzijn Techniek & Energie Ondernemen & Commercie Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Sport & Veiligheid Gemengde

Nadere informatie

Informatiebrochure Bouwen aan talent! Hoofdstuk. Vakcollege Economie en Ondernemen Vakcollege Zorg & Welzijn

Informatiebrochure Bouwen aan talent! Hoofdstuk. Vakcollege Economie en Ondernemen Vakcollege Zorg & Welzijn Hoofdstuk Bouwen aan talent! Informatiebrochure 2015-2016 Vakcollege Economie en Ondernemen Vakcollege Zorg & Welzijn 1 Informatiebrochure_Windroos.indd 1 07-10-15 11:08 Het draait om jou! Het draait om

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

CSW Toorop Talent College

CSW Toorop Talent College Informatiegids 2019 CSW Van de Perre mavo, havo, vwo: atheneum, gymnasium en TTO CSW Toorop Talent College vmbo-bk CSW Bestevaêr mavo, vmbo-bk, havo en vrijeschool 2 Eén scholengemeenschap, drie scholen

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op Schoonoord Doorn Schoonoord Doorn is een kleine school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 400 leerlingen.

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz.

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz. MBS in het kort VMBO bl/kl/gl Het Groene Lyceum(tl/gl/havo niveau) mbo 2 en 4 Tweejarige brugklas LWOO (bl-niveau) ipads, boeken en schriften Veel praktijklessen Je start met een brugklaskamp in ljr. 1

Nadere informatie

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Havo+ met vwo-route Positief en persoonlijk Intensieve begeleiding Techniek Kunst & Media, Sport & Bewegen, Business Werelds

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

Welkom ouders van t Zonnewiel

Welkom ouders van t Zonnewiel Welkom ouders van t Zonnewiel Presentatie over: De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs en de scholen van Het Baken in Almere Onderwijsdoorstroomschema LWOO, wat is dat? LWOO op Stad

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Nieuwerkerk Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Een overzichtelijke, gezellige en ondernemende school waar iedereen elkaar kent, zo beschrijven leerlingen ons. Wij willen graag dat jij je

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Met de fiets of met de bus

Met de fiets of met de bus Betrokk Wij doen er alles aan om je een zo fijn mogelijke tijd te bieden. Dat betekent ook dat we voor een goede en heldere structuur zorgen. Een rustige omgeving, aan de rand van Halsteren. Een vast rooster,

Nadere informatie

locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASISBEROEPS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG

locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASISBEROEPS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASISBEROEPS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG Je kijkt naar wat er te kiezen valt en je wilt een gezellige klas. Volgend jaar ga je naar het voortgezet onderwijs. Leuk en

Nadere informatie

Het Leukste Vmbo. Open dag. Van doetinchem. woensdag 23 januari 2019 van tot uur. Haalt je beste binnenste buiten.

Het Leukste Vmbo. Open dag. Van doetinchem. woensdag 23 januari 2019 van tot uur. Haalt je beste binnenste buiten. ar ol ja Scho 2020 / 2019 Het Leukste Vmbo Van doetinchem Open dag woensdag 23 januari 2019 van 16.00 tot 21.00 uur Haalt je beste binnenste buiten. informatie vmbo Groen 2019-2020 Inhoud Zet jouw stappen

Nadere informatie

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou!

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou! Informatie 2019-2020 Locatie Rijssen Het gaat om jou! Inhoud Kies jij voor het Pius X College?... 3 Kleinschaligheid... 5 Waar staat het Pius X College voor?... 5 Identiteit... 7 Ons onderwijsaanbod...

Nadere informatie

Schoolgids Carré College (samenvatting)

Schoolgids Carré College (samenvatting) Schoolgids Carré College (samenvatting) 2016-2017 1 Over het Carré College Praktijkgericht Nu naar het Carré College, straks een baan Op het Carré College bieden we de best denkbare voorbereiding op MBO

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Vakkundig in Actief leren

Vakkundig in Actief leren Vakkundig in Actief leren Vakkundig in Actief leren Voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs Oud-Beijerland Het Actief College Het Actief College is een openbare scholengemeenschap voor beroepsgerichte

Nadere informatie

Welkom op DAlToN mavo

Welkom op DAlToN mavo Welkom op DALTON MAVO Wie zijn wij? Lentiz Dalton MAVO is een mavo-school in Naaldwijk met 640 leerlingen en 80 personeelsleden. Onze school is bruisend en tegelijkertijd kleinschalig. Met elkaar zorgen

Nadere informatie

Surf ook naar www.rvec.nl

Surf ook naar www.rvec.nl Een succesvolle leerloopbaan voor ieder kind Welkom bij Roelof! Het Roelof van Echten College in Hoogeveen is een school voor ieder kind. Wij bieden alle vormen van onderwijs aan: praktijkonderwijs, leerwegondersteunend

Nadere informatie

Kies voor meer! kies voor meer

Kies voor meer! kies voor meer kies voor meer Kies voor meer! Je staat op het punt om een heel belangrijke beslissing te nemen: je kiest de school waar je de komende jaren naartoe gaat. Spannend! Want je wilt natuurlijk naar een plek

Nadere informatie

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Leerlingfolder Groen moet je doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Eindhoven 10x vraag en antwoord: dat is makkelijk kiezen! 1 2 Een dag op school Hoe ziet mijn schooldag eruit? De

Nadere informatie

Schooljaar Justin Tang. Welkom! 24 januari tot uur tot uur. Leren door te doen!

Schooljaar Justin Tang. Welkom! 24 januari tot uur tot uur. Leren door te doen! INFO 2018-2019 1 24 januari 2018 14.30 tot 16.30 uur 18.30 tot 20.30 uur Schooljaar 2018 2019 Op Sprengeloo leer je met je hoofd én je handen. Door vooral veel te DOEN ontdek je wat je leuk vindt en wat

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Doetinchem. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Doetinchem. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route Doe mee in onze groene wereld Doetinchem vmbo groen Het Groene Lyceum Vakman schaps route 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw

Nadere informatie

vmbo beroepsgerichte en theoretische leerweg

vmbo beroepsgerichte en theoretische leerweg vmbo beroepsgerichte en theoretische leerweg Tijd voor jouw toekomst Het is bijna zover: je zegt je basisschool gedag en je gaat een nieuw avontuur aan op het voortgezet onderwijs. Het is tijd om te ontdekken

Nadere informatie

Het begint met dromen

Het begint met dromen V M B O H A VO V W O Het begint met dromen Dromen van wie je wilt worden. Dromen van wie je wilt zijn. Op De Rietlanden vinden we het belangrijk dat je altijd blijft dromen. Een droom zorgt ervoor dat

Nadere informatie

WELKOM OP EEN SCHOOL MET EEN HART. vwo havo mavo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU

WELKOM OP EEN SCHOOL MET EEN HART. vwo havo mavo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU WELKOM OP EEN SCHOOL MET EEN HART vwo havo mavo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU WIJ ZIEN JOU Je gaat naar school om te leren en iets te bereiken: een diploma of een baan. Op de route van brugklas tot

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route Doe mee in onze groene wereld Twello vmbo groen Het Groene Lyceum Vakman schaps route 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent

Nadere informatie

2019 brugklasinformatie 2020

2019 brugklasinformatie 2020 brugklasinformatie 2019 2020 Inhoud Leren voor je leven... blz 1 Zelf je leerproces sturen... blz 2 Ruimte voor maatwerk... blz 3 Talent ontdekken... blz 4 Samenwerken is onmisbaar... blz 5 Wat voor klassen

Nadere informatie

VMBO KL 1-2 VMBO TL HAVO VWO 1-3 GYMNASIUM 1-3. Bruggerinfo. Arnhem. gelooft

VMBO KL 1-2 VMBO TL HAVO VWO 1-3 GYMNASIUM 1-3. Bruggerinfo. Arnhem. gelooft VMBO KL 1-2 VMBO TL HAVO VWO 1-3 GYMNASIUM 1-3 Bruggerinfo Arnhem gelooft Aangenaam: Guido Bij Guido ben jij het middelpunt. We vinden jou belangrijk. Wees dus vooral wie je bent. Samen verleggen we je

Nadere informatie

Informatieavond voortgezet onderwijs. Het Palet 7 januari 2015

Informatieavond voortgezet onderwijs. Het Palet 7 januari 2015 Informatieavond voortgezet onderwijs Het Palet 7 januari 2015 Opzet van de avond De scholen voor voortgezet onderwijs in Zoetermeer Het onderwijskundig rapport Verdere procedure Hoe kies ik een goede school

Nadere informatie

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT?

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? Dynamisch Lerend Betrokken Informatiefolder gymnasium - technasium - atheneum - havo - mavo Kom je ook naar het Dalton Lyceum Barendrecht? Zit jij in groep

Nadere informatie

Informatiefolder voor ouders. Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken. Kempenhorst, een fijne school!

Informatiefolder voor ouders. Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken. Kempenhorst, een fijne school! Informatiefolder voor ouders Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken Kempenhorst, een fijne school! Structuur van de school Leerjaar 4 Leerjaar 3 Theoretische leerweg Keuze uit 2

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw.

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw. voor groep 8 leerlingen september-november 2017 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer leest

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

Je maakt t op het Vakcollege Noordoostpolder

Je maakt t op het Vakcollege Noordoostpolder Je maakt t op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 16/17 Onderwijs voor jongeren met gouden handen die aan een gouden toekomst willen werken. Dat is het Vakcollege Noordoostpolder. Leerlingen die

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Informatieavond voortgezet onderwijs. Het Palet 9 januari 2019

Informatieavond voortgezet onderwijs. Het Palet 9 januari 2019 Informatieavond voortgezet onderwijs Het Palet 9 januari 2019 Opzet van de avond De scholen voor voortgezet onderwijs in Zoetermeer Het onderwijskundig rapport, de advisering en de verdere procedure De

Nadere informatie

Info. Gids 2019/2020. lindecollege.nl vmbo havo vwo technasium

Info. Gids 2019/2020. lindecollege.nl vmbo havo vwo technasium Info Gids 2019/2020 lindecollege.nl vmbo havo vwo technasium Inhoud Groep 8 en dan? 3 Alles onder één dak 5 In de klas 6 Ontmoeting 8 ICT en toch ook boeken 10 De leerwegen 12 Technasium 15 Cultuurprofielschool

Nadere informatie

locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASIS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG

locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASIS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASIS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG Je kijkt naar wat er te kiezen valt en je wilt een gezellige klas. Volgend jaar ga je naar het voortgezet onderwijs. Leuk en ook spannend!

Nadere informatie

locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASIS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG

locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASIS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASIS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG Je kijkt naar wat er te kiezen valt en je wilt een gezellige klas. Volgend jaar ga je naar het voortgezet onderwijs. Leuk en ook spannend!

Nadere informatie

VMBO Maasland OOg voor jou

VMBO Maasland OOg voor jou VMBO Maasland Oog voor jou Zie je het al voor je, de brugklas? Over een jaar is het zover. Heb je er nu al zin in? Vind je het spannend? En weet je nog niet precies voor welke school je gaat kiezen? Let

Nadere informatie

Welkom op DAlToN HeT GRoeNe lyceum

Welkom op DAlToN HeT GRoeNe lyceum Welkom op DALTON HET GROENE LYCEUM Wie zijn WIJ? Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past Dalton Het Groene Lyceum

Nadere informatie

Special voor bijna-brugklassers en ouders

Special voor bijna-brugklassers en ouders Special voor bijna-brugklassers en ouders JOUW toekomst begint hier! Leren = doen Vakcollege Maarsbergen Leren door doen voor alle leerlingen in het vmbo Beste bijna-brugklassers, ouders/verzorgers, Fijn

Nadere informatie

Welkom op Penta! JOU! Wat wil je weten? Informatie voor

Welkom op Penta! JOU! Wat wil je weten? Informatie voor Welkom op Penta! Wat wil je weten? Informatie voor JOU! 2018 / 2019 Een grote stap! Spannend! Je zit in groep 8 en gaat kiezen voor een middelbare school. Dat is een grote stap. Wij begrijpen dat jij je

Nadere informatie

Presentatie Basisscholen door:.

Presentatie Basisscholen door:. Presentatie Basisscholen door:. Voor elke leerling een passend aanbod Locatie vmbo Gemert Locatie vmbo Laarbeek Locatie havo/vwo Praktijkschool Wat maakt het Commanderij College uniek? Voor elke leerling

Nadere informatie

Deventer scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs

Deventer scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs Alle Ruimte Etty Hillesum zei: Ontwikkeling rekent niet met tijd Alle ruimte om je eigen weg te gaan in leven en leren. 4 Alle ruimte betekent Voor jou is er altijd plek Wie je ook bent Wat je ook wilt

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel mogelijkheden om certificaten

Nadere informatie

Hoe Anna ben jij? Lyceum. @anna

Hoe Anna ben jij? Lyceum. @anna Hoe Anna ben jij? Lyceum @anna Wij zijn Anna Welkom @anna Lyceum Op de basisschool vind je leren leuk. Ja toch? Je haalt goede cijfers en bent nieuwsgierig. Je wilt vast doorleren, in het Hoger Beroepsonderwijs

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM 2017-2018 WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. open dag. vmbo groen. Enschede. Vakman schaps route. vrijdag 26 januari uur uur.

Doe mee in onze. groene wereld. open dag. vmbo groen. Enschede. Vakman schaps route. vrijdag 26 januari uur uur. Doe mee in onze groene wereld Enschede vmbo groen Vakman schaps route open dag vrijdag 26 januari 2018 15.30 uur - 20.30 uur www.aoc-oost.nl 2informatie vmbo groen 2018-2019 AOC Oost is jouw wereld. Een

Nadere informatie

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou!

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou! Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning College de OpMaat Op maat voor jou! 2015-2016 College de OpMaat: Op maat voor jou! Leuke activiteiten Ik kan me niet zo goed concentreren in een grote

Nadere informatie

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo)

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) informatie schooljaar 2018/2019 Over Groene Hart Rijnwoude Onze school is kleinschalig met een breed onderwijs- aanbod. Wij bieden de niveaus

Nadere informatie

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum Hoofdstuk Jij maakt het verschil! Informatiebrochure 2015-2016 vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum 1 Welkom op Calvijn! Calvijn is een school waar je jezelf kunt zijn. 2 Welkom op Calvijn! Welkom op Calvijn!

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Gerard Spijkers Sectordirecteur vmbo en praktijkonderwijs Typisch Elde College De leerling is in beeld Goede resultaten en prima kwaliteit van het onderwijs; slagingspercentage

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk College voor vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen algemeen toegankelijk beroepsonderwijs College voor Beroepsonderwijs Wie zijn we? Alle leerlingen die de basisberoepsgerichte of de kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

www _ 1

www _ 1 www.veenoord.info 1 Op Veenoord heb jij de regie in handen! Je volgt je eigen persoonlijke leerroute en doet waar mogelijk vakken op een hoger niveau (BB/ KB/TL). Je leert eigen keuzes maken en zet prestaties

Nadere informatie

JUNIOR COLLEGE. Doen. Eigen leerroute LEREN WIE JE BENT. Samen starten. We rk -a fm aa k- ur en. klas 1 vmbo basis/kader. vmbolelystad.

JUNIOR COLLEGE. Doen. Eigen leerroute LEREN WIE JE BENT. Samen starten. We rk -a fm aa k- ur en. klas 1 vmbo basis/kader. vmbolelystad. JUNIOR COLLEGE klas 1 vmbo basis/kader LEREN WIE JE BENT Samen starten We rk -a fm aa k- ur en Ke u z es m a ke n Doen Eigen leerroute vmbolelystad.nl Leren wie je bent Beste leerling uit groep 8, Welkom

Nadere informatie

WELKOM OP. VMBO Maasland AANDACHT VOOR

WELKOM OP. VMBO Maasland AANDACHT VOOR WELKOM OP VMBO Maasland AANDACHT VOOR Ben jij bijna van de basisschool af en ga je volgend jaar naar het vmbo? Heb je er nu al zin in? Of vind je het spannend? Op je nieuwe school krijg je verschillende

Nadere informatie

Open avonden 2014 GO TRINITAS

Open avonden 2014 GO TRINITAS Open avonden 2014 GO TRINITAS OPEN AVONDEN 2014, SPECIAAL VOOR JOU! Beste leerling uit groep 8, Over een paar maanden is je basisschooltijd voorbij. Dan begin je op een nieuwe school. Dat is leuk én spannend.

Nadere informatie

Hoofdstuk. Leren van voorbeelden. Informatiebrochure Vakcollege Economie & Ondernemen Vakcollege Zorg & Welzijn Media & Vormgeving

Hoofdstuk. Leren van voorbeelden. Informatiebrochure Vakcollege Economie & Ondernemen Vakcollege Zorg & Welzijn Media & Vormgeving Hoofdstuk Leren van voorbeelden Informatiebrochure 2016-2017 Vakcollege Economie & Ondernemen Vakcollege Zorg & Welzijn Media & Vormgeving 1 Het draait om jou! Het draait om jou! Weet jij al wat je gaat

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum Doe mee in onze groene wereld Almelo vmbo groen Het Groene Lyceum 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent en interesse. Zet

Nadere informatie

RSG WOLFSBOS. vwo havo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU

RSG WOLFSBOS. vwo havo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU RSG WOLFSBOS vwo havo vmbo praktijkonderwijs WIJ WIJ De middelbare school, een volgende stap in je leven. Een nieuwe school kiezen is leuk. Maar waar kies je nu precies voor? Natuurlijk willen je ouders

Nadere informatie

In dit boekje vinden jullie informatie over de vervolgmogelijkheden na klas 1 en 2 op onze school.

In dit boekje vinden jullie informatie over de vervolgmogelijkheden na klas 1 en 2 op onze school. 2 Voorwoord Beste leerlingen/geachte ouders, In dit boekje vinden jullie informatie over de vervolgmogelijkheden na klas 1 en 2 op onze school. Als leerling is een richting kiezen voor jou heel belangrijk.

Nadere informatie

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Een kleinschalige school met grote mogelijkheden 2015 Accent op jouw talent Elke leerling heeft talent. De meesten hebben zelfs meer dan één

Nadere informatie

Voorlichting

Voorlichting Voorlichting 2017-2018 Voorstellen Van basisschool naar Zuyderzee Lyceum Iedereen start op het Junior Kleinschalig (max. 450 leerlingen op locatie). Korte lijnen, iedereen kent elkaar. Veilig en vertrouwd.

Nadere informatie

Deventer scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs

Deventer scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs ALLE RUIMTE basis-kader mavo-havo Etty Hillesum schreef Ontwikkeling rekent niet met tijd Alle ruimte om je eigen weg te gaan in leven en leren. 4 Alle ruimte betekent bij ons Voor jou is er altijd plek

Nadere informatie

Zuiderzee. College. Het Zuiderzee College: jouw school!

Zuiderzee. College. Het Zuiderzee College: jouw school! Zuiderzee College Het Zuiderzee College: jouw school! Het Zuiderzee College heet je van harte welkom! Alle vakken op een rij: De AVO-vakken: bij ieder profiel krijg je de vakken Nederlands, Engels, maatschappijleer,

Nadere informatie