TER BESCHERMING VAN DE JEUGDIGE TENNISSERS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TER BESCHERMING VAN DE JEUGDIGE TENNISSERS"

Transcriptie

1 GEDRAGSCODE TER BESCHERMING VAN DE JEUGDIGE TENNISSERS WAT EN WAAROM? Trainers, begeleiders, clubbestuurders en andere jeugdsportmedewerkers zijn voortdurend in de weer met trainingen, wedstrijden en de talloze organisatorische en praktische taken. Ze doen dat vaak zo intensief en gedreven dat er weinig tijd of aandacht overblijft voor een aspect dat nochtans erg belangrijk is in jeugdwerk: de lichamelijke en seksuele integriteit van sportende kinderen en jongeren. Uit recent (2014) grootschalig onderzoek blijkt dat... 17% van de bevraagde volwassenen in hun kindertijd en jeugd minstens één ervaring had met grensoverschrijdend (seksueel) gedrag in een sportomgeving. Lees zeker ook onze verklaring over de term GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG De kans dat ook onze club vroeg of laat wordt geconfronteerd met signalen of vermoedens van ongepast lichamelijk of seksueel gedrag is dus reëel. Wie er pas bij stilstaat als er een concreet probleem is, zal misschien niet op de juiste manier reageren. Daarenboven is voorkomen beter dan genezen. Daarom heeft Kon Boom Tennis Club vzw deze gedragscode opgesteld. GEDRAGSCODE: Iedereen (lid, ouder, clubbestuurder, commissielid, trainer, jeugdsportmedewerker begeleider) neemt mee de verantwoordelijkheid voor het laten naleven van deze gedragscode. Het overtreden van de gedragsnorm kan leiden tot sancties in functie van de overtreding. In geval van grensoverschrijdend gedrag of misbruik, zowel in de club als erbuiten, is het de verantwoordelijkheid van elke medewerker om onmiddellijk actie te ondernemen. We dragen allen bij om de veiligheid en het welbevinden van elk lid te garanderen. De Panathlon-verklaring legt heldere gedragsregels vast bij het nastreven van de positieve waarden in de jeugdsport. KBTC ondersteunt volledig de Panathlonverklaring over ethiek in de jeugdsport en KBTC legt daarom een aantal gedragsregels op.

2 Deze gedragscode is gebaseerd op een visie van openheid, gelijkwaardigheid, respect en vertrouwen en geldt voor ieder die lid wordt van onze club. Deze gedragscode is permanent te raadplegen op onze website: Ieder lid gaat, door het betalen van zijn lidgeld, hiermee akkoord. 1. Gedragscode voor jeugdleden (= tot het jaar waarin men 16 wordt) 1.1. Omgangsvormen Stiptheid We verwachten van onze deelnemers dat zij steeds aanwezig zijn vóór aanvang van de lessen zodat wij op tijd kunnen starten Orde en netheid. We laten alles ordelijk en net achter, dat geldt voor zowel sportaccommodatie (tennisvelden, sporthallen en kleedkamers) als het gebruikte materiaal Omgang met GSM (en fotoapparaten) in de kleedkamers. Het gebruik van GSM (en fotoapparaten) in de kleedkamers is te allen tijde verboden Gezond sporten Verzorging blessures Meld blessures meteen aan de sportbegeleider en verzorg de blessure goed. Een goede verzorging bevordert de genezing Hygiëne Lichamelijke hygiëne is ook bij sport belangrijk. Zorg voor: goede eet- en drinkgewoontes voor én na het sporten een goede tandhygiëne douchen na het sporten voetverzorging e.a. Het lichaam is een wonderbaarlijke machine, draag er dus goed zorg voor! Omgang met alcohol, tabak en drugs Alcohol, tabak en drugs gaan niet samen met sport. Wij tolereren geen enkele vorm van gebruik van alcohol, tabak en drugs in onze tennisclub. Deelnemers die deze regel schenden, kunnen door de verantwoordelijke, uitgesloten worden uit de club Omgang met medespelers, trainers en andere deelnemers We verwachten van alle deelnemers dat zij zich respectvol, beleefd, geweldloos, behulpzaam gedragen tegenover alle partijen: medespelers, trainers en andere deelnemers. Ook derden die aanwezig zijn op dat ogenblik worden niet belemmerd in hun activiteiten FairPlay We staan voor FairPlay t.o.v.: eigen leden tegenstander scheidsrechter toeschouwers

3 1.5. Interne sanctionering bij inbreuk tegen goed gedrag Bij het schenden van deze gedragscode treedt in eerste instantie de jeugdtrainer op tegen de overtreder en komen zij, in overleg, tot een interne sanctie. Bij ernstige feiten of bij herhaaldelijke schending van de gedragscode, kunnen de deelnemers in samenspraak met de jeugdverantwoordelijke en de ouders, meteen verwijderd worden van de groep en eventueel uitgesloten worden van verdere deelname. 2. Gedragscode voor jeugdtrainers 2.1. Verantwoordelijkheid ten opzichte van de sport Als jeugdtrainer sta je in voor de begeleiding van de kinderen tijdens het sporten. Dat houdt enerzijds in dat je verantwoordelijk bent voor het aanleren van de tennissport op een veilige manier en anderzijds voor het gedrag van de jongeren tijdens jouw les. Je beoogt het doel om zoveel mogelijk jongeren, op regelmatige basis, aan het tennissen te krijgen en indien mogelijk te laten doorstromen naar een betere groep. Jongeren die niet de intentie hebben om competitief te sporten, kunnen steeds bij jou terecht als vangnet. Het aanleren van tennistechnieken worden afgewisseld met ontspannende spelen zodat een leuke mix ontstaat van plezier en ontwikkeling. Het gedrag van de jongeren is niet iets wat je tijdens je lessen alleen kan veranderen. Je kan er wel aandacht op vestigen wat voor jou de belangrijkste regels zijn en deze ook vooraf kenbaar maken Verantwoordelijkheid ten opzichte van de deelnemers Speelgelegenheid Je geeft de jongeren de kans om betrokken te worden bij de sport en geeft hen zoveel mogelijk speelkansen. Veelal gebeurt dat in groep, maak ook af en toe tijd om jongeren individueel bij te sturen Kindvriendelijkheid De lessen en je manier van communiceren is aangepast aan de leeftijd van de jongeren. Je kan hen niet alleen boeien met de tennissport, maar ook door jouw enthousiasme. Je weet je aan te passen aan je publiek Omgang met GSM (en fotoapparaten) in de kleedkamers. Het gebruik van GSM (en fotoapparaten) in de kleedkamers is te allen tijde verboden Verantwoordelijkheid ten opzichte van de medetrainers Je maakt afspraken met je collega s en je verantwoordelijken rond o.a.: de groepsindeling en taakverdeling het gebruik en opbergen van materiaal het begeleiden van de lessen en uitwisselen van lesideeën het begeleiden van activiteiten van de groep buiten het tennissen 2.4. Verantwoordelijkheid ten opzichte van de sportclub Een sportclub is meer dan trainers en deelnemers die komen sporten. De sfeer en omkadering zijn eens zo belangrijk. Een vlotte samenwerking en communicatie tussen deelnemer, jeugdtrainer, trainers, ouders en clubbestuur is de sleutel tot het succes.

4 Als iedereen doet wat er van hem/haar verwacht wordt, en zelfs een beetje meer, dan zijn we een fantastische club. 3. Gedragscode voor ouders 3.1. Gedrag ten opzichte van eigen kind Elk kind is welkom bij onze club. Ouders kunnen hun eigen kinderen stimuleren om te sporten. Zij mogen echter geen handelingen stellen die de sport of andere jongeren in het gedrang brengen bv. aansturen op onsportief gedrag t.o.v. medespelers, scheidsrechters of tegenstanders. Mogen wij vragen dat het kind steeds tijdig aanwezig zal zijn, vóór aanvang van de lessen Gedrag ten opzichte van jeugdtrainer Indien er zich een probleem voordoet, kunnen ouders steeds terecht bij de trainer of de hoofdverantwoordelijke. Onaangepaste taal wordt niet getolereerd. 4. Gedragscode voor volwassen leden (vanaf het jaar waarin men 17 wordt) 4.1. Het reglement kennen en volgen Door lid te worden aanvaarden leden het HUISHOUDELIJK REGLEMENT van onze club en verklaren er zich er naar te gedragen. Het huishoudelijk reglement werd opgesteld om de goede verstandhouding tussen de medeleden te bewaren en de aangename sfeer op onze club te bevorderen Gedrag ten opzichte van jeugdleden We stellen geen handelingen die de sport of jeugdleden in het gedrang brengen Omgangsvormen Omgang met en respect ten overstaan van bestuurs- en commissieleden We weten dat onze bestuurs- en commissieleden vrijwilligers zijn die hun vrije tijd aan de club spenderen en we tonen respect voor hun inzet voor de club Omgang met medespelers, tegenstrevers, toeschouwers en derden We verwachten dat onze leden zich goed gedragen tegenover alle medespelers, tegenstrevers, alsook tegenover derden die aanwezig zouden zijn Orde en netheid. We laten de sportaccommodatie (tennisvelden en kleedkamers) ordelijk en net achter Omgang met GSM (en fotoapparaten) in de kleedkamers Het gebruik van GSM (en fotoapparaten) in de kleedkamers is te allen tijde verboden Gezond sporten Verzorging blessures Verzorg een blessure goed. Een goede verzorging bevordert de genezing Hygiëne Lichamelijke hygiëne is ook bij sport zeer belangrijk.

5 Zorg voor: goede eet- en drinkgewoontes voor én na het sporten douchen na het sporten voetverzorging Draag zorg voor je lichaam en toon aldus respect voor de medespelers Omgang met alcohol, tabak en drugs Gebruik van drugs wordt niet getolereerd in onze tennisclub. En ook géén alcohol en tabak in de kleedkamers. Schendingen kunnen tot uitsluiting uit de club leiden FairPlay We staan voor Fair Play t.o.v.: eigen leden tegenstander scheidsrechter toeschouwers 4.6. Interne sanctionering bij inbreuk tegen de gedragscode en het reglement Bij het schenden van deze gedragscode en/of tegen het reglement kan het bestuur maatregelen treffen. Ernstige feiten of herhaaldelijke schendingen kunnen tot schorsingen, en eventueel zelfs uitsluiting uit de club leiden. 5. Gedragscode voor bestuurs- en commissieleden 5.1. Gedrag ten opzichte van leden De bestuurs- en commissieleden respecteren de leden en doen het nodige om hun mandaat te vervullen Wettelijke vertegenwoordiging van de club De bestuurs- en commissieleden vertegenwoordigen de club naar de buitenwereld toe en doen al het nodige om de club te besturen volgens de wettelijk voorgeschreven geplogenheden. Ze besturen de club als een goede huisvader. 6. Lichamelijke en seksuele integriteit Als club proberen we er alles te doen wat haalbaar is om de lichamelijke en seksuele integriteit van onze jonge sporters te beschermen. We zijn dat aan de kinderen en jongeren verplicht, omdat hun welzijn elk ander belang overstijgt, en aan de ouders, die hun kroost aan onze zorgen toevertrouwen. Karin Matheussen heeft zich bereid verklaard om in onze club de Aanspreekpersoon Integriteit (API) te willen zijn. Karin voldoet aan alle competenties om deze taak uit te voeren en is ook API in de school waar ze les geeft. Dus alle deelnemers, ouders en trainers kunnen bij haar terecht in geval van grensoverschrijdend gedrag. In dergelijke gevallen vragen wij alle deelnemers, ouders, trainers, enz. om bij een vermoeden van grensoverschrijdend gedrag, zowel in de club als erbuiten, niet te twijfelen en meteen de API op de hoogte te brengen. We bedanken uiteraard Karin om deze taak op zich te willen nemen.

6 Karin is bereikbaar op gsm en op mailadres Uiteraard wordt elke melding en verdere communicatie vertrouwelijk behandeld. Bijkomende meldpunten: zie onze verklaring van de term grensoverschrijdend gedrag. 7. Verantwoordelijke voor naleving van de gedragscode Iedereen (lid, ouder, clubbestuurder, commissielid, trainer, jeugdsportmedewerker begeleider) neemt mee de verantwoordelijkheid voor het laten naleven van deze gedragscode. Het overtreden van de gedragsnorm kan leiden tot sancties in functie van de overtreding. In geval van grensoverschrijdend gedrag of misbruik, zowel in als buiten de club, is het de verantwoordelijkheid van iedereen om onmiddellijk actie te ondernemen. We dragen allen bij om de veiligheid en het welbevinden van elke deelnemer te garanderen. Wie vragen, twijfels, opmerkingen, klachten heeft, kan deze steeds richten aan onze ombudsman. Etienne Herremans is bereikbaar op gsm en per op Hij zal elke melding vertrouwelijk behandelen en trachten er een bevredigende oplossing voor te geven of te zoeken. Op onze website is deze gedragscode permanent te raadplegen.

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter.

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter. WeGi Volley Groot Lille: Sportief Charter geupdate 2014-03-02 WeGi Volley Groot Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan

Nadere informatie

API AANSPREEKPERSOON INTEGRITEIT (API)

API AANSPREEKPERSOON INTEGRITEIT (API) API AANSPREEKPERSOON INTEGRITEIT (API) In de commissie Grensoverschrijdend Gedrag binnen het Vlaams Parlement is beslist om grensoverschrijdend (ook seksueel) gedrag in de sportsector aan te pakken. Zie

Nadere informatie

Korfbalclub Limes Vereniging Zonder Winstoogmerk

Korfbalclub Limes Vereniging Zonder Winstoogmerk GEDRAGSCODE VOOR DE SPELERS Als speler engageer ik mij om: steeds tijdig op het afspraakuur aanwezig te zijn voor trainingen en wedstrijden opgegeven door de trainer; steeds de trainer te verwittigen indien

Nadere informatie

GEDRAGSCODE voor atleten, trainers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters

GEDRAGSCODE voor atleten, trainers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters GEDRAGSCODE voor atleten, trainers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters Atleten 1. We staan voor fairplay tegenover tegenstander, scheidsrechter en publiek. 2. Aanvaard de beslissingen van de

Nadere informatie

Normen- en waardenbeleid

Normen- en waardenbeleid Normen- en waardenbeleid Badmintonvereniging Geldrop Datum laatste wijziging: 6 september 2013 Dit document is gepubliceerd onder Creative Commons Licentie. U mag het bewerken, echter NIET met commerciële

Nadere informatie

GEDRAGSCODE Koninklijke Atletiekclub Lebbeke v.z.w.

GEDRAGSCODE Koninklijke Atletiekclub Lebbeke v.z.w. GEDRAGSCODE Koninklijke Atletiekclub Lebbeke v.z.w. Atleten 1. We staan voor fairplay tegenover tegenstander, scheidsrechter en publiek. 2. Aanvaard de beslissingen van de juryleden. 3. Onsportiviteit

Nadere informatie

GEDRAGSCODE TEGEN PESTEN voor schermers, trainers, bestuurders, ouders en supporters

GEDRAGSCODE TEGEN PESTEN voor schermers, trainers, bestuurders, ouders en supporters GEDRAGSCODE TEGEN PESTEN voor schermers, trainers, bestuurders, ouders en supporters Pesten is verboden! Pesten en plagen zijn twee verschillende dingen. Maak het onderscheid. Heb je het gevoel gepest

Nadere informatie

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS Vlaamse Taekwondo Bond vzw De bijgevoegde regels gelden op en rond elke dojang en wedstrijdterrein. Lees ze goed en verspreid ze onder uw leden, zodat we er samen

Nadere informatie

SPORTIEF CHARTER ALGEMENE AFSPRAKEN TELEFONISCH zelf

SPORTIEF CHARTER ALGEMENE AFSPRAKEN TELEFONISCH zelf SPORTIEF CHARTER Heylen vastgoed Wegi Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan doen. Seniors en jeugd, competitief of recreatief,

Nadere informatie

Gedragscodes voor Kon. Judoclub Lier

Gedragscodes voor Kon. Judoclub Lier Gedragscodes voor Kon. Judoclub Lier Onze judoclub wil een voorbeeldclub zijn met aandacht voor gezond en ethisch sporten zoals deze bepalingen worden weergegeven in het decreet Gezond en Ethisch Sporten

Nadere informatie

Gedragscodes Spelers, Ouders en Kinderen. Gedragscode jeugdspelers

Gedragscodes Spelers, Ouders en Kinderen. Gedragscode jeugdspelers Gedragscodes Spelers, Ouders en Kinderen Golf is een sport dat met veel respect, fairplay, etiquette, sportiviteit, dient gespeeld te worden zodat iedereen (spelers, ouders, trainers, ) ten volle van het

Nadere informatie

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS Vlaamse Taekwondo Bond vzw De bijgevoegde regels gelden op en rond elke dojang en wedstrijdterrein. Lees ze goed en verspreid ze onder uw leden, zodat we er samen

Nadere informatie

GEDRAGSCODE voor atleten/zwemmers, trainers/lesgevers, bestuurders, officials, ouders en supporters

GEDRAGSCODE voor atleten/zwemmers, trainers/lesgevers, bestuurders, officials, ouders en supporters R C T A L GEDRAGSCODE voor atleten/zwemmers, trainers/lesgevers, bestuurders, officials, ouders en supporters Atleten/zwemmers 1. We staan voor fairplay tegenover tegenstander, official(s) en publiek.

Nadere informatie

GEDRAGSCODE Honk- & Softbalvereniging De Hazenkamp

GEDRAGSCODE Honk- & Softbalvereniging De Hazenkamp GEDRAGSCODE Honk- & Softbalvereniging De Hazenkamp Vastgesteld door het bestuur: 12 december 2016 1. Inleiding De gedragscode is gericht op het bevorderen van sportiviteit en respect in de sport. Dit gaat

Nadere informatie

S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W

S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W Versie: seizoen 2011-2012 VISIE VAN DE CLUB KON. VLIMMEREN SPORT VZW IS EEN SPELERSGERICHTE VERENIGING, D.W.Z.: - Alles wordt in het

Nadere informatie

Gedragsregels. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering

Gedragsregels. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering Gedragsregels Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering 14 november 2012 Inleiding Het bestuur van D.O.S.C. wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen sporten en zich verder kunnen ontwikkelen.

Nadere informatie

Gedragscode voor atleten, trainers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters van de Geelse Atletiekclub VZW

Gedragscode voor atleten, trainers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters van de Geelse Atletiekclub VZW Gedragscode voor atleten, trainers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters van de Geelse Atletiekclub VZW 1.1 Atleten 1.1.1 Attitude We staan voor fairplay tegenover tegenstander, scheidsrechter

Nadere informatie

GEDRAGSCODE voor atleten, trainers, joggers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters

GEDRAGSCODE voor atleten, trainers, joggers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters GEDRAGSCODE voor atleten, trainers, joggers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters Beste AVMO-ers, Je bent van harte welkom in onze verenging. Onze vereniging die zich kenmerkt door zijn uitgesproken

Nadere informatie

ETHISCH VERANTWOORD SPORTEN 2012-2013. De stedelijke sportraad Kortrijk en de Kortrijkse sportclubs werken mee!

ETHISCH VERANTWOORD SPORTEN 2012-2013. De stedelijke sportraad Kortrijk en de Kortrijkse sportclubs werken mee! 2012-2013 ETHISCH VERANTWOORD SPORTEN De stedelijke sportraad Kortrijk en de Kortrijkse sportclubs werken mee! Stedelijke sportraad Kortrijk p.a. Bad Godesberglaan 22 8500 Kortrijk Tel. 056 27 80 16 Inhoud

Nadere informatie

WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG?

WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG? CHARTER FC DESTELBERGEN WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG? Voetbal is een populaire sport waardoor vele spelers, ouders, trainers en bestuursleden hoge verwachtingen hebben om allerlei redenen. Deze verwachtingen

Nadere informatie

Belfius: BE /

Belfius: BE / Intern reglement - Kon. Groenenhoek Sport vzw 2016 2018 Algemeen : De (of KGS) is sinds 1929 een voetbalvereniging waar de familiale sfeer steeds primeert. In het sportcomplex aan de Ruimtevaartlaan kent

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Zoals ieder sportclub rekenen wij op het engagement van speler, ouders, coaches, medewerkers, Zonder dit engagement kan geen enkele club bestaan. Hierbij verwachten wij, als club,

Nadere informatie

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ALGEMENE GEDRAGSREGELS Respecteer de regels van het voetbal en de beslissingen van de scheidsrechter of zijn assistent Trek nooit de integriteit van

Nadere informatie

Gedragscode voor de Begeleider

Gedragscode voor de Begeleider Gedragscode voor de Begeleider Inleiding Dit is een door de ITF en de KNLTB opgestelde gedragscode voor begeleiders. Deze gedragscode is een specifieke aanvulling op de Fair Play in Tennis gedragscode

Nadere informatie

HIJS HOKIJ DEN HAAG GEDRAGSCODE

HIJS HOKIJ DEN HAAG GEDRAGSCODE Waarom een gedragscode? Eén van de methodes om ongewenst gedrag zoals agressie, vandalisme e.d. te beperken, is het opstellen van een gedragscode. De twee belangrijkste oorzaken van ongewenst gedrag zijn

Nadere informatie

Gedragsregels volleybal vereniging ADC

Gedragsregels volleybal vereniging ADC Gedragsregels volleybal vereniging ADC 1 1. Inleiding De gedragscode is gericht op het bevorderen van sportiviteit en respect in de sport. Dit gaat verder dan alleen datgene wat tijdens wedstrijdsituaties

Nadere informatie

GEDRAGSCODE G-LYMNASTIEK VZW

GEDRAGSCODE G-LYMNASTIEK VZW GEDRAGSCODE G-LYMNASTIEK VZW Voorwoord G-lymnastiek staat voor gymmen met een glimlach. G-lymnastiek vindt het belangrijk dat elke sporter zich goed voelt in de sportclub en plezier kan beleven aan sport.

Nadere informatie

Gedragsregels. De Hazenkamp een Fairplay club :

Gedragsregels. De Hazenkamp een Fairplay club : De Hazenkamp een Fairplay club : De Hazenkamp staat bekend in de omgeving als een echte amateur vereniging waarbij de gezelligheid en korfbal plezier op en rond het veld centraal staat. Maar ook bij De

Nadere informatie

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 De Houten 5 Kernwaarden van HC Houten We hebben De HC Houten 5 opgesteld. Het zijn de 5 kernwaarden die invulling geven aan het gedachtegoed van

Nadere informatie

Antwerp Ski Team Club reglement 2015-2016

Antwerp Ski Team Club reglement 2015-2016 Antwerp Ski Team Club reglement 2015-2016 Lidmaatschap: - Steunend Lid = steun aan club. - Lid = lidmaatschap AST, SNEEUWSPORT VLAANDEREN licentie - Lid met piste = lidmaatschap AST + SNEEUWSPORT VLAANDEREN

Nadere informatie

Gedragscode. KHC Leuven. KHC Leuven - Hertogstraat Heverlee - Pagina 1

Gedragscode. KHC Leuven. KHC Leuven - Hertogstraat Heverlee - Pagina 1 Gedragscode - KHC Leuven KHC Leuven - Hertogstraat 203-3001 Heverlee - info@khcl.be Pagina 1 Toetreden tot KHC Leuven is lid worden van een sportvereniging waarin iedereen volgens zijn of haar niveau hockey

Nadere informatie

Gedragsregels SV Rijnstreek

Gedragsregels SV Rijnstreek Gedragsregels SV Rijnstreek 1. Inleiding SV Rijnstreek wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen handballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van de handbalsport

Nadere informatie

Gedragsregels. Skeelervereniging Sliedrecht

Gedragsregels. Skeelervereniging Sliedrecht Gedragsregels De (SvS) vindt het belangrijk dat al haar leden met plezier kunnen sporten en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden zijn daarbij van belang. SvS wil actief werken aan de bewustwording

Nadere informatie

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne 1. ALGEMEEN 1.1. Elke speler en ouder (of verantwoordelijke) van deze speler wordt geacht bij het aangaan van het lidmaatschap kennis

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding Huishoudelijk reglement sportclub EDS Inleiding Sportclub EDS wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

Hoofdstuk 6 Sportiviteit en Respect

Hoofdstuk 6 Sportiviteit en Respect Hoofdstuk 6 Sportiviteit en Respect In hoofdstuk 1 hebben we drie deelgebieden binnen Sportiviteit & Respect onderscheiden, namelijk (1) Fair play, (2) Sportief gedrag en (3) Grijs gebied (zie figuur pagina

Nadere informatie

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL 1. De missie van onze club Het bestuur wenst kinderen, jongeren en volwassenen de gelegenheid te bieden om te voetballen, ongeacht hun huidkleur, geslacht, cultuur of geloof.

Nadere informatie

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17 KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2016-2017 U7 t/m U17 1. Waarom een huishoudelijk reglement? 1.1. De laatste jaren is de jeugdwerking van KFC Aarsele gegroeid. Meer ploegen betekent ook meer

Nadere informatie

Gedragscode sc Buitenveldert. respect. veilige omgeving. Plezier. continu leren. respect. veilige omgeving. sportief. Plezier. continu leren.

Gedragscode sc Buitenveldert. respect. veilige omgeving. Plezier. continu leren. respect. veilige omgeving. sportief. Plezier. continu leren. Inleiding In deze publicatie vind je de gedragscode van sc Buitenveldert. Met deze gedragscode willen we iedereen die met sc Buitenveldert in aanraking komt duidelijke richtlijnen bieden omtrent de gewenste

Nadere informatie

Grensoverschrijdend gedrag

Grensoverschrijdend gedrag Grensoverschrijdend gedrag Procedure grensoverschrijdend gedrag A. Benoem het type van grensoverschrijdend gedrag B. Wat zijn de risicofactoren? C. Preventieve acties D. Procedure bij grensoverschrijdend

Nadere informatie

2. VISIE EN MISSIE. Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk.

2. VISIE EN MISSIE. Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk. 2. VISIE EN MISSIE Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk. Het doel van de Jeugdopleiding van KVK Tienen is in de eerste plaats

Nadere informatie

OFF-ROAD CLUB BMX 2000 DESSEL VZW Alfons Smetstraat 30, 2480 Dessel 014/37.26.29 www.bmx2000.be

OFF-ROAD CLUB BMX 2000 DESSEL VZW Alfons Smetstraat 30, 2480 Dessel 014/37.26.29 www.bmx2000.be OFF-ROAD CLUB BMX 2000 DESSEL VZW Alfons Smetstraat 30, 2480 Dessel 014/37.26.29 www.bmx2000.be GEDRAGSCODE voor renners, trainers, bestuurders, jury, ouders en supporters Algemeen Het lidgeld dient betaald

Nadere informatie

APPELS KORFBALCLUB VZW

APPELS KORFBALCLUB VZW APPELS KORFBALCLUB VZW Gedragscodes versie 2014 www.korfbalclubappels.be 1 Lid van de Raad van Bestuur of van een in het Huishoudelijk Reglement opgenomen Comité. - Aanvaardt de verantwoordelijkheid die

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen. 1. Inleiding

Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen. 1. Inleiding Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen 1. Inleiding KSK Meeuwen wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

Gedragscode Atletiekclub DAL

Gedragscode Atletiekclub DAL Atletiekclub DAL v.z.w. Berckhovenstraat 58 - bus 3 2390 Westmalle Rek.: 789-5617518-72 http://www.acdal.be Gedragscode Atletiekclub DAL (versie 08/3/2013) Inhoud 1. Inleiding 2. Algemeen 3. Algemene gedragsregels

Nadere informatie

Studenten. Medewerkers. Wat verwachten we in het bijzonder van studenten?

Studenten. Medewerkers. Wat verwachten we in het bijzonder van studenten? Gedragscode Inleiding Deze gedragscode geldt voor alle studenten en medewerkers van ROC Rivor. Het doel van deze gedragscode is het leveren van een bijdrage aan een schoolklimaat dat zich kenmerkt door

Nadere informatie

K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/

K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/ vrijdag 8 juni 2012 K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/22.91.28 Gedragregels K. Bokrijk Sport Inleiding Het bestuur van K. Bokrijk Sport wil haar steentje bijdragen dat onze leden met

Nadere informatie

CHRISTELIJKE GYMNASTIEKVERENIGING EXCELSIOR - ROZENBURG. Gedragsregels C.G.V. Excelsior Rozenburg

CHRISTELIJKE GYMNASTIEKVERENIGING EXCELSIOR - ROZENBURG. Gedragsregels C.G.V. Excelsior Rozenburg CHRISTELIJKE GYMNASTIEKVERENIGING EXCELSIOR - ROZENBURG Gedragsregels C.G.V. Excelsior Rozenburg februari 2017 1. De sporter: IS OPEN: Wanneer je iets wordt gevraagd, iets te doen wat tegen je eigen gevoel,

Nadere informatie

Gedragsregels. Vastgestelde gedragsregels binnen Badmintonvereniging Conquesto

Gedragsregels. Vastgestelde gedragsregels binnen Badmintonvereniging Conquesto Gedragsregels Vastgestelde gedragsregels binnen Badmintonvereniging Conquesto 0 Algemeen Badmintonvereniging Conquesto wil een gezellige vereniging zijn waar iedereen met plezier kan sporten. Binnen onze

Nadere informatie

Reglement gedragscode schaatsvereniging De Scheuvelloper

Reglement gedragscode schaatsvereniging De Scheuvelloper Reglement gedragscode schaatsvereniging De Scheuvelloper 1. Inleiding Het bestuur wil er aan bijdragen dat de leden met plezier kunnen sporten en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden zijn

Nadere informatie

Ethiek in de sport. Internationaal Centrum Ethiek in de Sport (ICES) www.ethicsandsport.com inf@ethicsandsport.com. De Aftrap 7 oktober 2014 - Deurne

Ethiek in de sport. Internationaal Centrum Ethiek in de Sport (ICES) www.ethicsandsport.com inf@ethicsandsport.com. De Aftrap 7 oktober 2014 - Deurne Ethiek in de sport Internationaal Centrum Ethiek in de Sport (ICES) www.ethicsandsport.com inf@ethicsandsport.com De Aftrap 7 oktober 2014 - Deurne Ethisch Sporten = sporten in overeenstemming met het

Nadere informatie

Normen, Waarden en Fairplay. Voetbalvereniging Schoonhoven

Normen, Waarden en Fairplay. Voetbalvereniging Schoonhoven Normen, Waarden en Fairplay Voetbalvereniging Schoonhoven 1. Inleiding In teamverband voetballen, waaraan een ieder met plezier en een veilig gevoel kan deelnemen, is een gezamenlijke verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW

Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW 1.Algemene bepalingen a) De vereniging Abada Capoeira Benelux vzw is gevestigd te Gent b) Het huishoudelijk reglement is van toepassing in onverbrekelijke

Nadere informatie

GEDRAGSREGELS KV DOT

GEDRAGSREGELS KV DOT GEDRAGSREGELS KV DOT 1. Voorwoord [Doelstelling gedragsregels] Het bestuur van KV DOT hecht er grote waarde aan dat normen en waarden binnen onze vereniging gehandhaafd blijven. Wij als bestuur willen

Nadere informatie

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68 Het reglement is ontworpen door het bestuur in 2012 en is goedgekeurd door de leden op de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2012. Het reglement

Nadere informatie

Ik maak het verschil! Wegwijzer voor VLP-clubs

Ik maak het verschil! Wegwijzer voor VLP-clubs Ik maak het verschil! Wegwijzer voor VLP-clubs INHOUD 1. Wat is Ik maak het verschil!? 2. Project voor VLP-clubs: wat en hoe? 3. Voordelen van het project 4. Hoe aansluiten als VLP-club? 5. Meer informatie

Nadere informatie

Gedragscode. Artikel 10 Reglementen:

Gedragscode. Artikel 10 Reglementen: Gedragscode Het bestuur van Stichting YET Nederland heeft conform artikel 10 lid 1-4 van haar statuten een wedstrijd/toernooi reglement en gedragscode laten opstellen : Artikel 10 Reglementen: 1. Het Bestuur

Nadere informatie

C L U B V I S I E

C L U B V I S I E C L U B V I S I E Doelstelling en missie K.F.C.M.D. HALEN wil aan zijn jeugdspelers een gezond alternatief aanbieden als vrije tijdsbesteding in 2 niveaus (Provinciaal/Bijzondere reeks of gewestelijk),

Nadere informatie

Gedragscode R.F.C. Haarlem

Gedragscode R.F.C. Haarlem Gedragscode R.F.C. Haarlem 1. Inleiding; 2. Algemeen 3. Doelstelling: Over wie gaat het en waarover gaat het 4. Algemene gedragsregels: Wat zijn onze uitgangspunten op en rond het sportcomplex 5. Gedragsregels

Nadere informatie

Visie / Doel Maatregelen - Contact

Visie / Doel Maatregelen - Contact Visie / Doel Maatregelen - Contact Iedereen moet zich op zijn gemak kunnen voelen en met plezier op zijn/haar eigen niveau de sport kunnen beoefenen Informeren en sensibiliseren via diverse mediakanalen

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

Fair Play in je club. Steven Martens VTV-Congres, 9/12/2006

Fair Play in je club. Steven Martens VTV-Congres, 9/12/2006 Fair Play in je club Steven Martens VTV-Congres, 9/12/2006 Waarom Fair Play? Een beetje geschiedenis Waarom Fair Play? Een beetje geschiedenis Waarom Fair Play? Excuse me please Tennis: voorbeeldsport

Nadere informatie

Alleen roken op de plaatsen waar dat is toegestaan. Dus niet in de kantine en/of kleedlokalen.

Alleen roken op de plaatsen waar dat is toegestaan. Dus niet in de kantine en/of kleedlokalen. KV Viking Venlo: Vrijwilligers verwachtingen 15-11-2016 Dit document is opgesteld ter verduidelijking van de verwachtingen, rechten en plichten van de vrijwilligers van KV Viking Venlo. Het document is

Nadere informatie

Intern reglement

Intern reglement Intern reglement 2016-2017 Richtlijnen voor de gymnasten (m/v) Algemeen De gymnast is tenminste 5 minuten voor de les aanwezig. Indien er nog een andere groep aan het trainen is, wacht hij buiten tot wanneer

Nadere informatie

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Missie en visie JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek Missie en visie SMS Lubbeek wil binnen de gemeente en regio een vooraanstaande maatschappelijke

Nadere informatie

Intern Reglement Jeugdspelers

Intern Reglement Jeugdspelers Intern Reglement Jeugdspelers 1 Iedere speler behoort op tijd op de training en de wedstrijd te zijn. Bij wedstrijden is dat op het tijdstip vermeld op de wekelijkse mededelingen. Deze zullen zichtbaar

Nadere informatie

De hockey gedragscode: (1): Spelers

De hockey gedragscode: (1): Spelers De hockey gedragscode: (1): Spelers Hockey is een sport waar sportiviteit en respect voorop staat. Dat willen we graag zo houden. Daarom heeft de KNHB een gedragscode opgesteld. De KNHB-gedragscode luidt

Nadere informatie

SVHA GEDRAGSREGELS V1.4 DEFINITIEF, 13 OKTOBER 2016

SVHA GEDRAGSREGELS V1.4 DEFINITIEF, 13 OKTOBER 2016 SVHA GEDRAGSREGELS V1.4 DEFINITIEF, 13 OKTOBER 2016 Sportvereniging Herveld-Andelst, de Zandakkers 43, 6674 DH Herveld 0488-452909 info@svha.nl www.svha.nl Inhoud 1 Gedragsregels... 2 1.1 Algemene verenigingsafspraken...

Nadere informatie

SVHA GEDRAGSREGELS V1.5 DEFINITIEF, 9 FEBRUARI 2017

SVHA GEDRAGSREGELS V1.5 DEFINITIEF, 9 FEBRUARI 2017 SVHA GEDRAGSREGELS V1.5 DEFINITIEF, 9 FEBRUARI 2017 Sportvereniging Herveld-Andelst, de Zandakkers 43, 6674 DH Herveld 0488-452909 info@svha.nl www.svha.nl Inhoud 1 Gedragsregels... 2 1.1 Algemene verenigingsafspraken...

Nadere informatie

Reglement Gedragsregels Jeugddarts

Reglement Gedragsregels Jeugddarts Reglement Gedragsregels Jeugddarts 1. Algemeen a) Om de goede gang van zaken rond jeugddarts evenementen te waarborgen, heeft het bestuur van de gedragsregels jeugddarts vastgesteld voor spelers, begeleiders

Nadere informatie

Gedragscode FC Tenstar Melle

Gedragscode FC Tenstar Melle Gedragscode FC Tenstar Melle I. Algemeen: - De club FC Tenstar Melle wil er aan bijdragen dat haar leden met plezier kunnen voetballen en zich verder ontwikkelen. Aangezien zij normen en waarden bij de

Nadere informatie

Bezwaar / beroep Er is geen bezwaar mogelijk. Alleen bij royement kan beroep worden aangetekend bij de algemene ledenvergadering.

Bezwaar / beroep Er is geen bezwaar mogelijk. Alleen bij royement kan beroep worden aangetekend bij de algemene ledenvergadering. OPGERICHT: 6 MEI 1918 KONINKLIJK GOEDGEKEURD: 19 DECEMBER 1951 AANGESLOTEN BIJ DE KNVB POSTBUS 224, 3140 AE MAASSLUIS TELEFOONSPORTCOMPLEX: 010-5925144 IBAN-REKENINGNUMMER: NL44RABO0340487208 ledenadministratie@vdl-maassluis.nl

Nadere informatie

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk (HQGUDFKW 0D]HQ]HOH 2SZLMN GH FO XE PH W H HQ Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk!! Intern reglement Eendracht Mazenzele Opwijk 1/5 1. Houding Behandel je medespelers,

Nadere informatie

IN EN OM HET ZWEMBAD MET Z.C. DE VUURSCHE - Gedragscode

IN EN OM HET ZWEMBAD MET Z.C. DE VUURSCHE - Gedragscode IN EN OM HET ZWEMBAD MET Z.C. DE VUURSCHE - Gedragscode (dit document behoort mede als bijlage bij het lidmaatschaps-inschrijfformulier van ZC de Vuursche) INHOUD: 1. Inleiding 2. Algemeen 3. Algemene

Nadere informatie

Algemene gedragscode. 1. Inleiding. 2. Algemeen

Algemene gedragscode. 1. Inleiding. 2. Algemeen 1. Inleiding Zwemmen Rotterdam-Zuid (verder ZRZ) wil er aan bijdragen dat haar leden met plezier kunnen zwemmen en zich blijven ontwikkelen. Om er voor te zorgen dat we normaal met elkaar omgaan, spreken

Nadere informatie

Inhoud 1. Doelstelling van het statuut Gedragsregels Sancties...3 Overzicht sancties Belediging in woord en gebaar (gericht

Inhoud 1. Doelstelling van het statuut Gedragsregels Sancties...3 Overzicht sancties Belediging in woord en gebaar (gericht Statuut SC Waarde Inhoud 1. Doelstelling van het statuut... 3 2. Gedragsregels... 3 3. Sancties...3 Overzicht sancties...4 1. Belediging in woord en gebaar (gericht tegen de persoon of tegen het gezag)...

Nadere informatie

Gedragsregels. Voetbalvereniging Z.S.C.

Gedragsregels. Voetbalvereniging Z.S.C. Gedragsregels Voetbalvereniging Z.S.C. 1 Inhoudsopgave Gedragsregels voor Jeugdleden... 3 Gedrag coaches... 4 Gedragsregels... 5 Vertrouwenspersonen... 7 2 Gedragsregels voor Jeugdleden Drugs- en alcoholbeleid

Nadere informatie

CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690)

CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690) CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690) UVOC Uikhoven is een volleybalclub waar iedereen op zijn eigen niveau kan volleyballen. Wij trachten een gebalanceerde opleiding te bieden aan alle jeugdspelers, en dit

Nadere informatie

"Samen voetballen in Heerhugowaard"

Samen voetballen in Heerhugowaard Convenant "Samen voetballen in Heerhugowaard" Ondersteund door: WMC SVW '27 Hugo Boys KSV Reiger Boys Stichting Recreatiezaalvoetbal Heerhugowaard De logo s van de deelnemende verenigingen: Voorwoord Zoals

Nadere informatie

Vertrouwenspersoon op Koninklijke UD

Vertrouwenspersoon op Koninklijke UD Vertrouwenspersoon op Koninklijke UD Op aanraden van NOC*NSF gaan veel sportverenigingen over op het aanstellen van een vertrouwenspersoon. Voor Koninklijke UD is dit Lars Stempher. Wat houdt deze vertrouwenspersoon

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOETBALVERENIGING WORKUM 1. INLEIDING

GEDRAGSCODE VOETBALVERENIGING WORKUM 1. INLEIDING GEDRAGSCODE VOETBALVERENIGING WORKUM 1. INLEIDING Voetbalvereniging Workum wil er aan bijdragen dat al onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij

Nadere informatie

Parantee vzw Zuiderlaan Gent T: F: E: W: ETHISCH CHARTER

Parantee vzw Zuiderlaan Gent T: F: E: W:   ETHISCH CHARTER Parantee vzw Zuiderlaan 13 9000 Gent T: 09 243 11 70 F: 09 243 11 79 E: info@parantee.be W: www.parantee.be ETHISCH CHARTER 02/05/2013 Inleiding Sport en bewegen zijn cruciaal in de totaalontwikkeling

Nadere informatie

GEDRAGSREGELS ONS SNEEK

GEDRAGSREGELS ONS SNEEK GEDRAGSREGELS ONS SNEEK Voetbalclub ONS Sneek GEDRAGSCODE VOETBALVERENIGING ONS Sneek 1. INLEIDING 2. ALGEMEEN 3. ALGEMENE GEDRAGSREGELS 4. GEDRAGSREGELS VOOR DE SPELER 5. GEDRAGSREGELS VOOR DE LEIDER

Nadere informatie

Regelement en gedragscode Sportclub Leeuwen

Regelement en gedragscode Sportclub Leeuwen Regelement en gedragscode Sportclub Leeuwen 1. Inleiding Sportclub Leeuwen wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de

Nadere informatie

Gedragscode en beleid shv DWS

Gedragscode en beleid shv DWS Gedragscode en beleid shv DWS Gedragscode Een lid van DWS: heeft een blauw-wit hart voor de club. toont respect in het veld en daarbuiten. keurt geweld, discriminatie, pesten, uitsluiting en vandalisme

Nadere informatie

Gedragsregels Voetbalvereniging Lemelerveld (vastgesteld 15-2-2012)

Gedragsregels Voetbalvereniging Lemelerveld (vastgesteld 15-2-2012) Gedragsregels Voetbalvereniging Lemelerveld (vastgesteld 15-2-2012) Versie 1.0 Pagina 1 Inhoudsopgave 1 INLEIDING 3 2 ALGEMEEN 3 2.1 DOELSTELLING 3 2.2 OVER WIE GAAT HET? 3 2.3 WAAROVER GAAT HET? 4 3 ALGEMENE

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOUTERSEM UNITED. Inhoudsopgave

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOUTERSEM UNITED. Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2 2. Publicatie... 2 3. Houding... 2 4. Stiptheid... 3 a. Training... 3 b. Wedstrijd... 3 5. Afgelasting/Uitstellen van training/wedstrijden... 4 6. Gebruik van de kleedkamers...

Nadere informatie

Voorwoord Panathlon Verklaring Gedragsregels mam s en papa s Gedragsregels voor trainers en zwemmers Pesten is niet Cool Grensoverschrijdend gedragen

Voorwoord Panathlon Verklaring Gedragsregels mam s en papa s Gedragsregels voor trainers en zwemmers Pesten is niet Cool Grensoverschrijdend gedragen Voorwoord Panathlon Verklaring Gedragsregels mam s en papa s Gedragsregels voor trainers en zwemmers Pesten is niet Cool Grensoverschrijdend gedragen geweld Uw vertrouwenspersoon, Uw vriend Beste zwemmers,

Nadere informatie

Preventiebeleid SMHC laatste aanpassing 14 september 2015

Preventiebeleid SMHC laatste aanpassing 14 september 2015 Preventiebeleid SMHC laatste aanpassing 14 september 2015 SMHC Sneek wil een veilige vereniging zijn, waar iedereen met plezier bezig is met haar of zijn sport: hockeyen. Mede naar aanleiding van een aantal

Nadere informatie

PROTOCOL SOCIAAL VEILIGE SPORTOMGEVING

PROTOCOL SOCIAAL VEILIGE SPORTOMGEVING Pag 1/5 PROTOCOL SOCIAAL VEILIGE SPORTOMGEVING BC Vrij Uit is tijdens vereniging activiteiten verantwoordelijk voor het welzijn van haar leden en medewerkers en andere betrokkenen. Zij dient hen zoveel

Nadere informatie

Gedragscode sv N.O.A.V.

Gedragscode sv N.O.A.V. Gedragscode sv N.O.A.V. INHOUD: 1. Inleiding 2. Algemeen 3. Algemene gedragsregels 4. Gedragsregels 5. Gedragsregels voor de ouders/verzorgers 6. Sancties 7. In en rond het zwembad 8. Portretrecht 9. Kennisgeving

Nadere informatie

Senioren beleidsplan

Senioren beleidsplan Senioren beleidsplan 2011-2012 Voetbal engagement op maat van elke speler Seniorenbestuur van K.Noorse S.V --- - --- 5 juni 2011 Inleiding In dit beleidsplan is beschreven welke doelstellingen we wensen

Nadere informatie

Gedragscode Versie

Gedragscode Versie Gedragscode Versie 20180101 Voor atleten, trainers, bestuurders, juryleden, medewerkers, ouders en supporters. Kadering : Deze gedragscode is een nuttig instrument om discussies betreffende ongewenst gedrag

Nadere informatie

VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden:

VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden: Normen & waarden FAIRPLAY VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden: We spelen met respect voor de tegenstander Respecteren geldende regels en afspraken Goede normen en waarden

Nadere informatie

Veilig sportklimaat bij WWNA. Cultuur en gedragsregels

Veilig sportklimaat bij WWNA. Cultuur en gedragsregels Veilig sportklimaat bij WWNA Cultuur en gedragsregels Pagina 1 van 6 Veilig sportklimaat Wat is Veilig Sport Klimaat? Veilig Sport Klimaat (VSK) is een initiatief van de overheid, het ministerie van Volksgezondheid,

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter Algemene leiding van de jeugdafdeling. Vertegenwoordigt het jeugdbestuur in het hoofdbestuur (Raad van Beheer) en dagelijks

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Gedragscodes

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Gedragscodes Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Gedragscodes Gedragscodes Eén van de methodes om ongewenst gedrag te voorkomen is het opstellen van gedragscodes bij uw vereniging. Gedragscodes zijn regels die vaak

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD 1. Algemeen Iedere aangesloten speler onderwerpt zich aan het huishoudelijk reglement dat hem overhandigd wordt. Mogelijke meningsverschillen, kritiek of voorstellen worden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers

Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers VV Musketiers wil ieder lid de optimale mogelijkheid bieden te genieten van de voetbalsport. Deze voetbalclub wil een vereniging zijn waar

Nadere informatie

Beleid ter voorkoming van Ongewenst of Grensoverschrijdend Gedrag AV Spurt 88 Hardenberg

Beleid ter voorkoming van Ongewenst of Grensoverschrijdend Gedrag AV Spurt 88 Hardenberg Beleid ter voorkoming van Ongewenst of Grensoverschrijdend Gedrag AV Hardenberg 3-3-2019 blz 1 Inleiding AV creëert een sportomgeving waarbij de omgang gericht is op gelijkwaardigheid en veiligheid van

Nadere informatie