PASHMINA & CASHMERE TIJDLOOS, MODIEUS & LUXUEUS DE ULTIEME MODE ACCESSOIRE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PASHMINA & CASHMERE TIJDLOOS, MODIEUS & LUXUEUS DE ULTIEME MODE ACCESSOIRE WWW.APPLE.COM/IWORK"

Transcriptie

1 PASHMINA & CASHMERE DE ULTIEME MODE ACCESSOIRE TIJDLOOS, MODIEUS & LUXUEUS

2 OVER PASHMINA HET WEVEN VAN PASHMINA Pashmina is een wol welke afkomstig is van de berggeit uit de Himalaya s. Deze geit leeft boven de 4.500m. Doordat de geit op grote hoogte leeft moet hij in de winter een goede warme vacht hebben om zich te beschermen tegen het barre koude klimaat. Alleen dieren die op deze grote hoogte leven kunnen zulke fijne wol produceren. In het voorjaar wisselen de geiten van wintervacht naar zomervacht. De wol wordt verzameld door deze van de rotsen en struiken te plukken of de geiten te borstelen. Alleen de wol van de buikvacht is fijn genoeg om Pashmina wol van te weven. Een geit produceert jaarlijks niet meer dan 90 gram wol. Om een sjaal te weven is ongeveer de wol van drie geiten nodig. Voordat de wol gesponnen kan worden moet de wol eerst gesorteerd, gewassen en gekaard worden. Het kaarden gebeurt met fijne stalen borstels die de wol als lange draden uiteen borstelen. Na het kaarden kan het spinnen plaatsvinden. In Nepal wordt al het werk handmatig uitgevoerd. Er zijn verschillende technieken voor het spinnen, met de hand of een eenvoudig spinnenwiel. Feit blijft dat het een arbeidsintensief werk is. In de weverij worden de Pashmina sjaals geweven. Dit is het werk van deskundige handen. Alleen de ervaren wevers kunnen een topkwaliteit produceren. De sjaals worden apart in een kleurbad geverfd en gedroogd. Kashmir en Pashmina wol? Er is verschil tussen Kashmir en Pashmina wol. Kashmir is een verzamelnaam voor alle wol welke voldoet aan de volgende specificatie en wordt omschreven als wol met een dikte kleiner dan 19 micron. De meeste Kashmir wol is tussen de 16 en 18 micron dik. Pashmina wol heeft echter de dunste, fijnste vezels die er te vinden zijn. Pashmina wol heeft een dikte van micron. Ter vergelijking: een menselijke hoofdhaar heeft een dikte van ca. 75 micron.

3 PASHMINA PRODUCTEN Geef uwzelf het gevoel van een tweede huid met het dragen van een Pashmina. Een van de meest tijdloze voorbeelden uit de modegeschiedenis. Pashmina, handgeweven: zo dun, dat u deze door uw trouwring kunt halen. Deze sjaals van zuivere, echte Pashmina daarentegen blijven altijd in de mode en jarenlang mooi zelfs als u hem dagelijks draagt. KLEINE SJAAL Met een kleine Pashmina sjaal bent u steeds passend gekleed. De sjaal past in elke handtas of koffer. De sjaal bewijst zijn dienst zowel als een verwarmende sjaal of ook een chique accessoire bij bijvoorbeeld een jurk of een pak. SJAAL STOLA Een iets smallere Pashmina sjaal, vooral geschikt voor de winter: warm, zacht, praktisch en toch comfortabel. Niet alleen mooi om naar te kijken maar ook om te dragen. Als omslagdoek of als sjaal om te verwarmen en in de aandacht te zetten. Deze Pashmina biedt het allebei door zijn vele kleuren en draagmogelijkheden. GROTE SHAWL Deze Pashmina sjaal is groot genoeg om de schouders mee te bedekken, maar kan ook als een eindeloze sjaal worden gebruikt door de sjaal meerdere malen om te slaan. Ideaal als stola, omslagdoek of geknoopt als sjaal.

4 VERSCHILLENDE SOORTEN PASHMINA PURE PASHMINAS Voor het weven van een Pashmina sjaal is de wol van ongeveer drie geiten nodig. De 100% Pashmina wollen sjaals zijn een 1e klas kwaliteitsproduct. Voor deze sjaal wordt alleen de zuiverste Pashmina wol gebruikt, zonder gebruik te maken van andere producten, zoals zijde of katoen. Het lijkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar het weven van een zuiver wollen sjaal is het duurst. PASHMINAS GEMENGD MET ZIJDE Een populaire sjaal, net een klasse goedkoper dan de 100% wollen Pashmina, is de Pashmina sjaal die gemaakt is van een combinatie van wol en zijde. Onze sjaals zijn gemaakt van 70% wol en 30% zijde. Vaak ligt de verhouding nog lager. Deze sjaals worden aangeboden in een verhouding wol en zijde variërend van 60/40 tot 50/50. Hoe minder Pashmina wol er gebruikt is des te lager de prijs van de sjaal. Kwaliteit is hier een relatief begrip. Een zijden sjaal is natuurlijk een prachtproduct. De zijde in de sjaal zorgt voor de sterkte en glans. De draden die op het weefgetouw worden opgespannen zijn van zijde. Door deze zijde wordt de wollen draad geweven. WATER PASHMINA De water Pashmina sjaal is een relatief nieuw product dat gelijk razend populair is geworden. Water Pashmina sjaals worden gemaakt van wol en zijde. Het speciale aan deze sjaal is dat de voor en achterzijde een verschillende kleurschakering hebben. Deze sjaals zijn tweezijdig draagbaar. De kwaliteit van de Water Pashmina is vergelijkbaar met de sjaal 70/30. De speciale weeftechniek die hiervoor gebruikt wordt zorgt dat de kleur aan de voor en achterkant van de sjaal verschillend is. JACQUARD PASHMINAS De Pashmina Jacquard sjaal is een afgeleide van het relatief nieuwe product, de Water Pashmina, welke razend populair is geworden. Jacquard Pashmina sjaals zijn gemaakt van wol en zijde. Het speciale aan deze sjaal is dat de voor en achterzijde een verschillende kleurschakering hebben. Deze sjaal is tweezijdig draagbaar. De kwaliteit van de Jacquard Pashmina is vergelijkbaar met de sjaal 70/30. De speciale weeftechniek die hiervoor gebruikt wordt zorgt dat de kleur aan de voor en achterkant van de sjaal verschillend is. Als extra toevoeging is een motief in de sjaal ingeweven.

5 ONDERHOUD VAN DE PASHMINA SCHOONMAAK TIPS Het onderhoud van de Pashmina sjaal dient zorgvuldig te gebeuren. Het is een zeer fijn geweven product met fijne, dunne draden. De meeste fabrikanten raden aan geen risico s te nemen en deze producten alleen te laten stomen. Wij adviseren minimaal de sjaal als fijne wol handwas te behandelen. Niet strijken of centrifugeren. De sjaal vlak, op, of tussen een laken laten drogen. Dit is de beste garantie voor behoud van de Pashmina sjaal. WAT NIET TE DOEN... Klitteband in de buurt van de Pashmina. In aanraking hiervan zal de Pashmina draden uit elkaar trekken Gebruik van de wasmachine. Ruw schubben van de sjaal. Trek een draad uit wanneer deze uitsteekt trek voorzichtig aan beide kanten van de sjaal zodat het draad weer natuurlijk terug in plaats valt Wassen in warm / heet water. Hierdoor kan de Pashmina krimpen. Gebruik aleen lauw warm water (meer aan de koude kant) (Zie schoonmaak instructies stap 3) Onvoorzichtig vouwen of opproppen, dit kan voor permanente kreukels zorgen. Het laten bleken in fel zonlicht. 1. WASSEN: Was de Pashmina met de hand in lauw warm water. In principe laat u de Pashmina gewoon weken in een lichte water met zeepoplossing combinatie. Met Pashminas wilt u uiterst voorzichtig te werk gaan. Voorkom voornamelijk het inwrijven van de sjaal met zeep of het tegen elkaar wrijven van het materiaal, het beste is de sjaal licht laten inweken totdat het ernstige vuil vanzelf is losgeweekt. Laat de sjaal daarna nogmaals voorzichtig nog enkele keren in schoon weken in water zonder zeep totdat de sjaal helemaal schoon en zeepvrij is. 2. DROGEN: Om te drogen, hang de sjaal uit op een droogrek, laat het echter niet nat hangen, dit zal zorgen dat de sjaal door het gewicht van het water zal gaan uitstrekken. Een andere methode is de sjaal laten drogen tussen een laken of zachte deken. 3. STRIJKEN: Nadat de Pashmina schoon is gewassen en gedroogd is kan de Pashmina voorzichtig gestreken worden. Voorkom echter direct contact! Gebruik altijd een strijkdoek of strijk de sjaal tussen 2 lichte lakens om eventuele kreukels weg te strijken. 4. OPBERGEN: Voorkom extreem vochtige of warme plaatsen. Beste plaatsen zijn voorzichtig opgevouwen in een kledingkast of hangend aan een kleurhanger. Een koele donkere plaats is aangeraden.

6 DUURZAME ONTWIKKELING De rijke geschiedenis van Koningstad Bhaktapur straalt nog altijd. Door jarenlange restauraties van tempels en gebouwen is de stad een symbool van cultureel erfgoed geworden. De Nepalezen zijn trots op hun stad en hebben een bloeiend vakmanschap in vele categorieën. Royal Bhaktapur heeft zijn naam verbonden aan kwaliteit en vakmanschap. Bij ons staat de mens en zijn product centraal. Goede kwaliteit voor een goede prijs, dat is voor ons eerlijk zakendoen. Door vooral met kleinere ondernemers samen te werken bevorderen wij het ondernemersschap en steunen de locale economie. Een directe verbetering van de leefomgeving en kwaliteit van het leven. Voor onze producten wordt geen kinderarbeid ingezet. Kinderen moeten de kans krijgen naar school te gaan en te spelen. Wij willen ze die mogelijk bieden. Duurzame ontwikkeling is deel van ons denken en werken, wij streven naar een verbetering van de kwaliteit van het leven. Door samenwerking, teamwork en een dialoog aan te gaan met onze producenten proberen wij onze producten te verbeteren en aan te passen aan de wensen van de klant. EEN POSITIEVE IMPACT VOOR NEPAL Royal Bhaktapur is een klein familiebedrijf dat in 2005 is opgericht. Na een bezoek aan Nepal werd ons van diverse kanten gevraagd wat Nepal voor Nederland kan betekenen en wat Nederland voor Nepal kan doen. Deze vraag kwam er niet voor niets. EERLIJKE HANDEL - FAIR TRADE Wij hebben al ruim 25 jaar contacten met Nepal en daarom lag dit verzoek voor de hand. Door de goede kennis van de cultuur en de contacten die in de loop der jaren zijn opgebouwd weten we waar goede eerlijk gemaakte producten ingekocht kunnen worden. Het gaat ons er vooral om dat de kleine onderneming die een goed kwaliteitsproduct levert gesteund kan worden door een eerlijke verkoop. De opbrengst moet ten goede komen aan de mensen, zodat zij en hun families zich verder kunnen ontwikkelen. Kinderen moeten naar school, er moet voor goede huisvesting en gezondheidzorg beschikbaar zijn. Door afspraken te maken over het leveren van een goede kwaliteit voor een goede prijs kunnen wij hier aan bijdragen. PRODUCTEN VAN DE BESTE KWALITEIT De Nepalezen zijn trots op hun land, cultuur en op hun werk. Ze zijn zich ervan bewust dat kwaliteit het belangrijkste middel is om een product te kunnen verkopen. Het getuigt van groot vakmanschap en inzet dat tijd noch moeite worden gespaard om een zo goed mogelijk product af te leveren. De kleine onderneming kan alleen concurreren met grotere ondernemingen door producten van hoge kwaliteit te leveren. Dankzij deze benadering is de productie wel is waar niet hoog maar wordt er een hoog kwaliteitsniveau bereikt. Daarom ons uitgangspunt: Offering only The Best Quality.

7

De familie schaap. Praat eens zoals een schaap Welke dierengeluiden ken je nog? Doe ze eens na?

De familie schaap. Praat eens zoals een schaap Welke dierengeluiden ken je nog? Doe ze eens na? Het schaap De familie schaap Schapen zijn bange dieren. Daarom leven ze met velen samen en blijven ze dicht bij elkaar. Een groepje schapen noemen we een kudde. Schapen praten met elkaar door te blaten.

Nadere informatie

Onderhoudstips- en symbolen

Onderhoudstips- en symbolen - en symbolen Zijde Zijde is een verfijnde maar ook zeer gevoelige stof. Kleine ongelukjes veroorzaken in de regel grote vlekken. Van sterk zonlicht kan zijde verkleuren. Let op dat uw zijden kleding niet

Nadere informatie

Een verhaal uit het tijdschrift Handwerken zonder grenzen. ( 4/81 )

Een verhaal uit het tijdschrift Handwerken zonder grenzen. ( 4/81 ) VILTEN Een verhaal uit het tijdschrift Handwerken zonder grenzen. ( 4/81 ) De GESCHIEDENIS: Het vilten of vervilten van wol is een heel oude techniek en was en is verspreid over de hele wereld. Er werd

Nadere informatie

dons Lin-o-Lux. Voor de luxe van het mooiste linnen.

dons Lin-o-Lux. Voor de luxe van het mooiste linnen. Het belangrijkste onderdeel van een dekbed is de vulling. En die kunt u nu net niet zien. Een donzen dekbed kopen is dus een kwestie van vertrouwen... Alleen bij gebruik van topkwaliteit dons bent u verzekerd

Nadere informatie

Léa Silk (0)

Léa Silk (0) Léa Silk Léa silks zijn exclusieve handgeweven zijdes die worden vervaardigd in het dorp Ban Reng Khai ten noordoosten van Bangkok, Thailand. Deze zijdes staan bekend om hun fantastische kwaliteit en levendige

Nadere informatie

Textiel. Materialen HKU. Materialen. Materialen Vandaag: Textiel

Textiel. Materialen HKU. Materialen. Materialen Vandaag: Textiel Textiel Utrecht April 2010 Vandaag: Textiel 1. Textiel algemeen 2. Van vezel tot draad 3. Van draad tot stof 4. Van vezel direct naar stof (non woven) 5. Nabehandeling 6. Innovatie 7. materiaalsoorten

Nadere informatie

Brei ze! Breien voor groot en klein. Marja de Haan

Brei ze! Breien voor groot en klein. Marja de Haan Brei ze! Breien voor groot en klein Marja de Haan Inhoud Voorwoord 5 Wol 6 Van schaap tot trui 8 Jarig 14 Leren breien 24 Opzetten 28 Recht breien 30 Averecht breien 32 Meerderen 34 Minderen 35 Afkanten

Nadere informatie

Schoonmaakster. Onderhoud:

Schoonmaakster. Onderhoud: Schoonmaakster Onderhoud: Voor het reinigen van een woning kunnen we gebruik maken van verschillende producten. Zoek in tijdschriften 10 verschillende onderhoudsproducten en/of onderhoudsmiddelen. Kleef

Nadere informatie

ALLES OVER KLEDING & WASSEN

ALLES OVER KLEDING & WASSEN ALLES OVER KLEDING & WASSEN WAS-LABEL INSTRUCTIES De getallen geven de maximum wastemperatuur aan, was nooit heter dan deze temperatuur! E-, spaar- en halve-wasprogramma s behoren ook tot de gewone wasprogramma

Nadere informatie

Cursushuishoudelijkehulp.nl. Handleiding. Wassen, drogen en strijken. Handleiding - Wassen, drogen en strijken 1

Cursushuishoudelijkehulp.nl. Handleiding. Wassen, drogen en strijken. Handleiding - Wassen, drogen en strijken 1 Cursushuishoudelijkehulp.nl Handleiding Wassen, drogen en strijken Handleiding - Wassen, drogen en strijken 1 Handleiding wassen, drogen en strijken Voordat je begint met drogen, strijken of wassen bekijk

Nadere informatie

Adviezen voor aanschaf en behandeling van kleding voor instellingen

Adviezen voor aanschaf en behandeling van kleding voor instellingen Adviezen voor aanschaf en behandeling van kleding voor instellingen Algemene adviezen - Koop nooit kleding zonder onderhoudsetiket. - Kwaliteit en wasbaarheid zijn belangrijk. - Nieuwe kleding altijd eerst

Nadere informatie

TENCATE TENTDOEK. Tips & Informatie. www.tencateoutdoorfabrics.com

TENCATE TENTDOEK. Tips & Informatie. www.tencateoutdoorfabrics.com TENCATE TENTDOEK Tips & Informatie www.tencateoutdoorfabrics.com Onbezorgd kamperen Jaar in, jaar uit Eindelijk weer naar buiten. De geur van het groen snuiven, de grassprieten tussen onze tenen voelen

Nadere informatie

inhoud 1. Textiel? Wat is dat? 2. Weven met papier 3. Stoffen van textiel 4. Wol 5, Zijde 6. Katoen 7. Linnen 8. Filmpje Pluskaarten

inhoud 1. Textiel? Wat is dat? 2. Weven met papier 3. Stoffen van textiel 4. Wol 5, Zijde 6. Katoen 7. Linnen 8. Filmpje Pluskaarten Textiel inhoud 1. Textiel? Wat is dat? 3 2. Weven met papier 5 3. Stoffen van textiel 6 4. Wol 7 5, Zijde 9 6. Katoen 11 7. Linnen 13 8. Filmpje 15 Pluskaarten 16 Bronnen en foto s 18 Colofon en voorwaarden

Nadere informatie

Met ossengalzeep insmeren en goed uitspoelen, daarna in de wasmachine wassen volgens het wasadvies.

Met ossengalzeep insmeren en goed uitspoelen, daarna in de wasmachine wassen volgens het wasadvies. Even voor alle duidelijkheid... Deze Remmelink Mode-Styling vlekken advieswijzer geeft u een vrijblijvend advies. Omdat wij niet aanwezig zijn bij de uitvoering van deze adviezen aanvaarden wij geen enkele

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen. Gebruik een deurmat

Nadere informatie

Verzorging van de Newfoundlander

Verzorging van de Newfoundlander Wat heb je nodig: Verzorging van de Newfoundlander - shampoo - conditioner - droge handdoeken - waterblazer +/- 199 - trimtafel +/- 250 - watten voor het schoonmaken van de oren - nagelknipper +/- 9 -

Nadere informatie

Wassen en de wasmachine bedienen.

Wassen en de wasmachine bedienen. Dit document is onderdeel van de site www.huishoudeninhokjes.nl Wassen en de wasmachine bedienen. Stap 1. Leg wat er gewassen moet worden bij elkaar. Dat wil zeggen: zoek het wasgoed uit. Daarvoor moet

Nadere informatie

8 et eindproduct is tot draad gesponnen wol. De draden worden meestal opgewonden tot bollen. 4 De geschoren wol wordt gewassen en gekamd.

8 et eindproduct is tot draad gesponnen wol. De draden worden meestal opgewonden tot bollen. 4 De geschoren wol wordt gewassen en gekamd. oofdstk : Draden In dit hoofdstuk leer je hoe draden gemaakt worden. Je gaat ook zelf een draad maken. Draden kunnen van verschillende grondstoffen worden gemaakt. ijvoorbeeld van wol, zijde of katoen.

Nadere informatie

Woordenschat thema 8: Lekker schoon

Woordenschat thema 8: Lekker schoon Woordenschat thema 8: Lekker schoon Woordcluster A Schoonmaken: het vuil van iets afhalen Schrobben: het met water en een borstel of bezem schoonvegen. Bijvoorbeeld een stoep. Boenen: Je gaat ergens met

Nadere informatie

Het verzorgen van de baby

Het verzorgen van de baby Het verzorgen van de baby Inleiding Binnenkort mag u met uw baby naar huis. Waarschijnlijk voelt u zich in het begin nog een beetje onwennig bij het verzorgen van uw baby. In deze folder geven wij u daarom

Nadere informatie

BORSTELS, ROLLEN EN MASKING TAPE WELKE GEBRUIKEN. De Waegenaere NV

BORSTELS, ROLLEN EN MASKING TAPE WELKE GEBRUIKEN. De Waegenaere NV BORSTELS, ROLLEN EN MASKING TAPE WELKE GEBRUIKEN De Waegenaere NV Bieke Borstels, Rollen en Masking tape Borstels Een nieuwe verfborstel kan je even over grof schuurpapier strijken om losse haren kwijt

Nadere informatie

3. HET STAAND WEEFGETOUW Ik ga er van uit dat je al een weefgetouw hebt gebouwd. Hieronder wat termen, die regelmatig voorkomen.

3. HET STAAND WEEFGETOUW Ik ga er van uit dat je al een weefgetouw hebt gebouwd. Hieronder wat termen, die regelmatig voorkomen. WEVEN op een VERTICAAL WEEFGETOUW Inhoud: 1. Geschiedenis in een notendop blz. 1 2. Soorten weefgetouwen blz. 1 3. Het staand weefgetouw blz. 1 4. Principe en techniek van weven op een staand getouw: blz.

Nadere informatie

Werkboekje 2010. Boerderijles Groep 5/6. Naam..

Werkboekje 2010. Boerderijles Groep 5/6. Naam.. Werkboekje 2010 Boerderijles Groep 5/6 Naam.. 1 Inhoudsopgave 1 KIPPEN 3 1.1 SOORTEN VEREN. 3 1.2 VERENONDERZOEK. 4 1.3 HET GEDRAG VAN KIPPEN 4 1.4 WAT KIPPEN ETEN. 4 1.5 KAN EEN KIP KNIPOGEN? 4 2 SCHAPEN

Nadere informatie

Angxelo Furnitures Pastoor van Weerdtstraat 19 5395 TG Teeffelen (Oss) T: 0412-481413 E: info@angxelo.com I: www.angxelo.com

Angxelo Furnitures Pastoor van Weerdtstraat 19 5395 TG Teeffelen (Oss) T: 0412-481413 E: info@angxelo.com I: www.angxelo.com Comfort, levensduur, uitstraling, kwaliteit. Zomaar wat woorden? Bij ons niet! Al deze eigenschappen zijn verwerkt in onze collectie. Door ons vanaf het ontwerp al bezig te houden met deze eigenschappen

Nadere informatie

Versie Tips en informatie

Versie Tips en informatie Versie 2018 Tips en informatie TenCate Tentdoek Producten & Eigenschappen Onderhoud & Reiniging Duurzaamheid & Milieu Tips & Informatie Producten en eigenschappen Producten TenCate All Season Touring 100%

Nadere informatie

Wasverzorging. Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied

Wasverzorging. Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied Wasverzorging Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied Wasverzorging van kleding en linnengoed Als u in het Mennistenerf woont, dan heeft u over het algemeen geen eigen wasmachine meer en kunt u dus

Nadere informatie

1. Kwaliteiten. 2. Elasticiteitseisen

1. Kwaliteiten. 2. Elasticiteitseisen 1. Kwaliteiten Variér ontwikkelt producten met een klassiek design. Het is de bedoeling dat zij generaties lang meegaan en dit dient tot uiting te komen in de materiaalkeuze en de vormgeving. Wij bieden

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING S T E R Y D R Y STERILISATOR EN DROGER. Bewaar deze gebruksaanwijzing goed voor eventueel later gebruik.

GEBRUIKSAANWIJZING S T E R Y D R Y STERILISATOR EN DROGER. Bewaar deze gebruksaanwijzing goed voor eventueel later gebruik. GEBRUIKSAANWIJZING S T E R Y D R Y STERILISATOR EN DROGER Aandachtig lezen vóór gebruik! Bewaar deze gebruksaanwijzing goed voor eventueel later gebruik. Uw schoensterilisator en droger kan ook gebruikt

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies level 1

Onderhoudsinstructies level 1 level Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Uw vloer dient direct na oplevering voorzien te worden van een extra laag Solidfloor onderhoudsolie

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies level 1

Onderhoudsinstructies level 1 level Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Uw vloer dient direct na oplevering voorzien te worden van een extra laag Solidfloor onderhoudsolie

Nadere informatie

Leesboekje de kleding

Leesboekje de kleding Leesboekje de kleding Leesboekje De Kleding Pagina 1 Dit is de broek. Dit is de trui. Dit is de rok. Dit is de jurk. Dit is de bh. Dit is de onderbroek. Dit is het T-shirt. Dit is de panty. Dit is het

Nadere informatie

HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT

HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT Gefeliciteerd, u heeft een kwaliteitsproduct van Karsten Tenten B.V. aangeschaft. Om hieraan maximaal plezier te beleven, raden wij u aan om deze handleiding zorgvuldig te

Nadere informatie

Reiniging - Duette - en Plissé Shades De stof van zowel Luxaflex Duette als Luxaflex Plissé Shades is niet van de bovenbak en onderbak te scheiden.

Reiniging - Duette - en Plissé Shades De stof van zowel Luxaflex Duette als Luxaflex Plissé Shades is niet van de bovenbak en onderbak te scheiden. Reiniging - Duette - en Plissé Shades De stof van zowel Luxaflex Duette als Luxaflex Plissé Shades is niet van de bovenbak en onderbak te scheiden. Ter voorkoming van grondige vervuiling kunt u de Duette

Nadere informatie

Auping Kussens en Dekbedden. Slaap lekker! Geen bed ventileert beter

Auping Kussens en Dekbedden. Slaap lekker! Geen bed ventileert beter Auping Kussens en Dekbedden Slaap lekker! Geen bed ventileert beter Auping AVS kussens: de ondersteuning van uw nachtrust Lekker slapen is niet alleen een kwestie van een goed bed en een dito matras. Ook

Nadere informatie

c. Waarom is het slecht voor het milieu om textiel weg te gooien bij het restafval?

c. Waarom is het slecht voor het milieu om textiel weg te gooien bij het restafval? Overal textiel! We zijn inmiddels een week verder. Hoe gaat het met het inzamelen van textiel? Zitten de bak en container van jullie school al helemaal vol? Kun je thuis bijna niet meer door de voordeur,

Nadere informatie

VERZORGING VAN JE HAIR EXTENSIONS

VERZORGING VAN JE HAIR EXTENSIONS VERZORGING VAN JE HAIR EXTENSIONS 06-40186871 info@kaylahairextensions.nl HAIR EXTENSIONS BORSTELEN Met een speciale borstel of een grove kam kan het haar worden geborsteld of gekamd van onder naar boven.

Nadere informatie

Onderhoud van stoffen

Onderhoud van stoffen Onderhoud van stoffen Meubelstof Onderhoud meubelstof Regelmatige reiniging is belangrijk om het meubilairtextiel er zo goed mogelijk te laten uitzien en de levensduur te verlengen. Stof en vuil doen textiel

Nadere informatie

herkennen - gebruik - eigenschappen - informatie over wol en wolbewerking

herkennen - gebruik - eigenschappen - informatie over wol en wolbewerking WOL IN NEDERLAND Samenstelling: Betty Stikkers & Diderica Westerveld m.m.v. Cecile Sarneel - Lyda Rump - Harm Harmsen handboek voor fokkers en gebruikers herkennen - gebruik - eigenschappen - informatie

Nadere informatie

Start: Welk dier hoort bij...?

Start: Welk dier hoort bij...? Start: Welk dier hoort bij...? Druk op de deksel van het muziekdoosje. Luister naar het geluid. Welk dier is dit? (Cavia) Zoek ze in de stal. Kijk eens goed, hebben alle cavia s dezelfde jas (vacht) aan?

Nadere informatie

De kritische consument

De kritische consument De kritische consument Inleiding Om producten te kunnen maken heb je grondstoffen nodig. Mensen werken met deze grondstoffen en maken er producten van die we consumeren. Een ondernemer is tevreden als

Nadere informatie

slaap veilig slaap lekker

slaap veilig slaap lekker slaap veilig slaap lekker waarom deze folder? Soms overlijden kinderen tussen de 0 en 2 jaar onverwacht in hun slaap. Die kinderen leken gezond. Dat heet wiegendood. Er is veel onderzoek gedaan naar de

Nadere informatie

Koordje draaien. Pom Pom:

Koordje draaien. Pom Pom: Koordje draaien Verschillende kleuren en soorten wol of andere soorten draad, schaar, meetlint, pen, deurknop of een assistent. Probeer verschillende variaties koord uit voor je materiaal kaart: 1 dun,

Nadere informatie

SPREEKBEURT Chinchilla

SPREEKBEURT Chinchilla l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT Chinchilla ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE CHINCHILLA

Nadere informatie

Wasservice wasserij Smeele

Wasservice wasserij Smeele Wasservice wasserij Smeele Wasserij Smeele is een bedrijf dat al sinds 2 mei 1822 door de familie Smeele gerund wordt. De huidige leiding is al sinds 1984 in functie, zodat we kunnen zeggen dat zij de

Nadere informatie

HJA 14.4-18 * Accu verwarmd jack

HJA 14.4-18 * Accu verwarmd jack HJA 14.4-18 * Accu verwarmd jack Benaming HJA 14.4-18 * Accu verwarmd jack HJA 14.4-18 (Akku-Heizjacke) Uitwisselbaar met gebruik van Metabo 14.4 V en 18 V accupacks Nieuwe symbolen Folie 2 Benaming Afbeeldingen

Nadere informatie

Kijk eens goed naar de trui.

Kijk eens goed naar de trui. Lees de uitleg over vezels en textiel. Kijk eens goed naar de trui. De trui is gemaakt van draadjes. Kijk eens goed naar de draadjes. De draadjes zijn gemaakt van dunne draadjes. Die dunne lange draadjes

Nadere informatie

MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 FINE

MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 FINE MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 FINE Voorafgaande opmerking: onderstaande informatie is afkomstig van bronnen die wij als betrouwbaar beschouwen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor de

Nadere informatie

Productgegevens. Uitvoering. Side-by-Side. Wasmachine en droger kunnen naast elkaar worden opgesteld. Geschikt voor was/droogzuil

Productgegevens. Uitvoering. Side-by-Side. Wasmachine en droger kunnen naast elkaar worden opgesteld. Geschikt voor was/droogzuil Productgegevens Uitvoering Side-by-Side Geschikt voor was/droogzuil Onderschuifbaar Side-by-Side Wasmachine en droger kunnen naast elkaar worden opgesteld. Geschikt voor was/droogzuil Apparaat is geschikt

Nadere informatie

VOORDAT WE GAAN VERLENGEN OF AANVULLEN

VOORDAT WE GAAN VERLENGEN OF AANVULLEN VOORDAT WE GAAN VERLENGEN OF AANVULLEN Wij vinden het heel belangrijk je goed te informeren. En dan bedoelen we niet alleen over de extensions maar juist over het eigen haar én de hoofdhuid. Uit een gezonde

Nadere informatie

KleurenKaart. KleurenKaartSatijn300TC2015

KleurenKaart. KleurenKaartSatijn300TC2015 KleurenKaart Satijn300TC 2015 KleurenKaartSatijn300TC2015 Katoen Katoen is een zachte, eencellige vezel die uit de opperhuid van de zaden van de katoenplant groeit. De vezels worden tot draden gesponnen

Nadere informatie

Onderhoud en reiniging stof

Onderhoud en reiniging stof Onderhoud en reiniging stof Het verwijderen van vlekken is eigenlijk het werk van gespecialiseerde bedrijven. Als je het zelf wilt verwijderen, dan moet je rekening houden met het volgende: grote vervuilingen,

Nadere informatie

Microfiber Doeken. Supersterk voor het lichte en zware Schoonmaakwerk

Microfiber Doeken. Supersterk voor het lichte en zware Schoonmaakwerk Microfiber Doeken Supersterk voor het lichte en zware Schoonmaakwerk Kenmerken: Hoge kwaliteit Label op elke doek die het gebruik aangeeft. Doeken hebben echter wel meerdere gebruiksmogelijkheden Verschillende

Nadere informatie

Wassen. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/46540

Wassen. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/46540 Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Hendriksen 10 oktober 2013 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/46540 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs

Nadere informatie

Parts of my Pop-in... 7 8a

Parts of my Pop-in... 7 8a A 1 C 1 5 B Parts of my Pop-in... 1 1 5 6 10 D1 9 7 8a 8b NL BELANGRIJK! BEWAREN TER REFERENTIE IN DE TOEKOMST Gebruik van de inlegdoekjes Speciale voorzorgsmaatregelen Gebruik nooit wasverzachter of drogerdoekjes

Nadere informatie

WASSEN WASRUIMTE/BIJLAGE Betekenis van de symbolen

WASSEN WASRUIMTE/BIJLAGE Betekenis van de symbolen WASRUIMTE/BIJLAGE 3 www.etitex.be - www.ginetex.net Betekenis van de symbolen Het etiket in uw kleding geeft informatie over 5 onderhouds facetten : wassen, bleken, drogen, strijken en professionele reiniging.

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies Onderhoudsinstructies Uw nieuwe vloer heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen.

Nadere informatie

SPREEKBEURT Chinchilla

SPREEKBEURT Chinchilla SPREEKBEURT Chinchilla l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE CHINCHILLA

Nadere informatie

HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT

HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT Type 2800 en 3600 Gefeliciteerd met uw Karsten Tunneltent, een ambachtelijk kwaliteitsproduct van Karsten Tenten B.V. Voor optimaal kampeerplezier raden wij u aan om deze

Nadere informatie

Alles over de was. Johanna Wegter; Magda Matoren; Jacqueline Gall. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Alles over de was. Johanna Wegter; Magda Matoren; Jacqueline Gall. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Auteurs Laatst gewijzigd Licentie Webadres Johanna Wegter; Magda Matoren; Jacqueline Gall 03 november 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/86671 Dit lesmateriaal is

Nadere informatie

Marja van Halteren, Nordic Wool PROEFLAP

Marja van Halteren, Nordic Wool PROEFLAP 91035 FEESTSJAAL GEBREID IN KANTPATROON MATERIAAL Gästrike 1 draads (100% Wol. Streng ca 100 g = 600 m) HOEVEELHEID GAREN Ca 300 g (kl 9101) RONDBREINAALD Nr 3 (40-60-80 cm) DESIGN & TEKST Hanne Helbo

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

MAkustik MA 20 Fine MONTAGERICHTLIJNEN. Controle van de levering

MAkustik MA 20 Fine MONTAGERICHTLIJNEN. Controle van de levering MAkustik MA 20 Fine Controle van de levering Niettegenstaande de goederen goed ingepakt worden, is voorzichtigheid geboden bij het lossen van de palletten. De palletten worden steeds als niet stapelbaar

Nadere informatie

Stricktex onderhoud en reiniging

Stricktex onderhoud en reiniging Stricktex onderhoud en reiniging Stricktex Trevira CS Stricktex bestaat uit twee Trevira CS-draden die gedeeltelijk verschillend van kleur zijn. Waardevolle eigenschappen als hoge kleurintensiteit, lichtvastheid,

Nadere informatie

Weven op rond weefgetouw

Weven op rond weefgetouw Weven op rond weefgetouw 1. GESCHIEDENIS: blz. 1 2. HET BOUWEN VAN EEN ROND WEEFGETOUW: blz. 2 3. HET OPZETTEN VAN DE SCHERINGDRADEN: blz. 4 4. HET WEVEN: blz. 8 6. LAATSTE STUK WEVEN: ad 1: DE GESCHIEDENIS

Nadere informatie

Straightener. Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8297. Gebruiksaanwijzing

Straightener. Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8297. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP8297 NL Gebruiksaanwijzing a b cd e g f h i Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw

Nadere informatie

Thema van de maand September 2009

Thema van de maand September 2009 Thema van de maand September 2009 "Een goede huisvesting voor je ezel" Omdat wij zelf druk bezig zijn om het voor onze meiden allemaal in orde te maken, wil ik deze maand verder ingaan op het thema huisvesting.

Nadere informatie

Protocol voor de handmatige voorontsmetting/-reiniging en de sterilisatie van sleutels SATELEC

Protocol voor de handmatige voorontsmetting/-reiniging en de sterilisatie van sleutels SATELEC SLEUTELS: Protocol voor de handmatige voorontsmetting/-reiniging en de sterilisatie van sleutels SATELEC Waarschuwingen: Gebruik geen staalwol of schurende schoonmaakmiddelen. Vermijd oplossingen die jodium

Nadere informatie

Wateropnamecapaciteit

Wateropnamecapaciteit Wateropnamecapaciteit Bob Mats is sinds 1989 actief in de verkoop, ontwikkeling en productie van binnen en buitenmatten met en zonder logo. Door het ontwikkelen van producten hebben wij veel kennis opgedaan

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. voor LM-029 MANNELIJK CATHETERISATIEMODEL

GEBRUIKSAANWIJZING. voor LM-029 MANNELIJK CATHETERISATIEMODEL voor LM-029 MANNELIJK CATHETERISATIEMODEL BELANGRIJK Wij adviseren u deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door te lezen en daarna goed op te bergen, zodat u hem op een later tijdstip kunt raadplegen. BESCHRIJVING

Nadere informatie

Vlaamse hobbyfokkers van geiten en schapen

Vlaamse hobbyfokkers van geiten en schapen Vlaamse hobbyfokkers van geiten en schapen www.vhgs.be Schapen en hun wol... Wolkwaliteit - Wilde schapen hebben een vacht zonder echte wol, maar met vrij stug onderhaar (rui), dit onderhaar houdt de lucht

Nadere informatie

Lesbrief: Grote wasjes, kleine wasjes Thema: Hoe kom ik daar?

Lesbrief: Grote wasjes, kleine wasjes Thema: Hoe kom ik daar? Lesbrief: Grote wasjes, kleine wasjes Thema: Hoe kom ik daar? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Zou het profiel Zorg & Welzijn bij jou passen? Een onderdeel

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord Toiletteren van paarden De voorbereiding Het toiletteren van het hoofd Het toiletteren van de hals

Inhoudsopgave Voorwoord Toiletteren van paarden De voorbereiding Het toiletteren van het hoofd Het toiletteren van de hals INHO U DS OP G AVE Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Toiletteren van paarden... 4 Het exterieur... 4... 4 De voorbereiding... 6 Goed voorbereiden!... 6 Het vastzetten van je paard... 6 De paardenknoop: stap

Nadere informatie

Patroon muts Holland. Copyright 2018 de Breistee, J.H.W. Hof. Hijken

Patroon muts Holland. Copyright 2018 de Breistee, J.H.W. Hof. Hijken Patroon muts Holland Copyright 2018 de Breistee, J.H.W. Hof. Hijken MUTS HOLLAND Met de Olympische spelen op komst leek het mij leuk om een supporters Holland muts te maken. Ik heb hierbij gebruik gemaakt

Nadere informatie

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Inhoudsopgave Uw machine handmatig reinigen pagina 3 Storingen & oplossingen pagina 13 1. Schakel de machine uit. 2. Open beide kleppen aan de voorzijde. 3.

Nadere informatie

Productgegevens. Uitvoering. Side-by-Side. Wasmachine en droger kunnen naast elkaar worden opgesteld. Geschikt voor was/droogzuil

Productgegevens. Uitvoering. Side-by-Side. Wasmachine en droger kunnen naast elkaar worden opgesteld. Geschikt voor was/droogzuil Productgegevens Uitvoering Side-by-Side Geschikt voor was/droogzuil Side-by-Side Wasmachine en droger kunnen naast elkaar worden opgesteld. Geschikt voor was/droogzuil Apparaat is geschikt voor opstelling

Nadere informatie

Omgaan met jeuk. Dermatologie. Locatie Hoorn/Enkhuizen

Omgaan met jeuk. Dermatologie. Locatie Hoorn/Enkhuizen Omgaan met jeuk Dermatologie Locatie Hoorn/Enkhuizen Omgaan met jeuk Inleiding Leven met jeuk, elke dag opnieuw, is geen gemakkelijke opgave. Deze folder is bedoeld voor mensen die jeuk hebben als gevolg

Nadere informatie

Alles over de was. Johanna Wegter ; Magda Matoren; Jacqueline Gall. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.

Alles over de was. Johanna Wegter ; Magda Matoren; Jacqueline Gall. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs. Auteurs Laatst gewijzigd Licentie Webadres Johanna Wegter ; Magda Matoren; Jacqueline Gall 03 november 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/86671 Dit lesmateriaal is

Nadere informatie

Papierbehang - Werkwijze Advies 3. Vliesbehang - Werkwijze Advies 4. Algemene Behangtips 5

Papierbehang - Werkwijze Advies 3. Vliesbehang - Werkwijze Advies 4. Algemene Behangtips 5 Behang Tips Papierbehang - Werkwijze Advies 3 Vliesbehang - Werkwijze Advies 4 Algemene Behangtips 5 Behangtips Partners at Home 2 / 7 Papierbehang - Werkwijze Advies Stap 1: Maak het plaksel volgens de

Nadere informatie

Verwerking van speciale vlieselinesoorten

Verwerking van speciale vlieselinesoorten van speciale Een document van Beauty V.o.F. Inhoud: Vlieselinesoort: Bladzijde: Legenda 3 Borduurfix 4 C900 5 Decovil 6 Decovil light 7 H630 volumevlies 8 H640 volumevlies 9 HH650 volumevlies 10 Lamifix

Nadere informatie

Postbus 9 3945 ZG COTHEN telefoon 0343 562800 fax 0343 563924 e-mail info@vasasport.nl website www.vasasport.nl

Postbus 9 3945 ZG COTHEN telefoon 0343 562800 fax 0343 563924 e-mail info@vasasport.nl website www.vasasport.nl Onderhoud Bull (en andere rolski's met vrijloopkoppeling) Inleiding Na jaren van uitstekend gebruik van de SkiSkett rolski's van het type Bull zijn er het laatste jaar regelmatig problemen met het vastlopen

Nadere informatie

Protocol voor de handmatige voorontsmetting/-reiniging en de sterilisatie van opzetstukken en tandvijlen SATELEC

Protocol voor de handmatige voorontsmetting/-reiniging en de sterilisatie van opzetstukken en tandvijlen SATELEC Protocol voor de handmatige voorontsmetting/-reiniging en de sterilisatie van opzetstukken en tandvijlen SATELEC Waarschuwingen: Gebruik geen staalwol of schurende schoonmaakmiddelen. Vermijd oplossingen

Nadere informatie

Woordenschat blok 03 gr4 Les 1 De bodem: de grond waarin planten kunnen groeien. De duinen: heuvels van zand langs de zee. De plant: een stengel met

Woordenschat blok 03 gr4 Les 1 De bodem: de grond waarin planten kunnen groeien. De duinen: heuvels van zand langs de zee. De plant: een stengel met Woordenschat blok 03 gr4 Les 1 De bodem: de grond waarin planten kunnen groeien. De duinen: heuvels van zand langs de zee. De plant: een stengel met bladeren die groeit. De rots: een heel grote steen op

Nadere informatie

Cursus Spinnen. Materiaal Spinstok en spintol: In ontwikkelingslanden wordt nu nog steeds gesponnen met spinstok of spintol.

Cursus Spinnen. Materiaal Spinstok en spintol: In ontwikkelingslanden wordt nu nog steeds gesponnen met spinstok of spintol. Cursus Spinnen Geschiedenis Een draad draaien geeft meer stevigheid aan een draad. Zeker en vast hebben de prehistorische mensen dat ook ondervonden. En net als in onze moderne tijd bedachten ze ook technieken

Nadere informatie

Maatregelen nemen om smetten te voorkomen bij een zorgvrager

Maatregelen nemen om smetten te voorkomen bij een zorgvrager OPDRACHTFORMULIER Maatregelen nemen om smetten te voorkomen bij een zorgvrager Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen.

Nadere informatie

Belangrijk! Bewaar deze instructies voor informatie over: Schoonmaken en onderhoud om uw Drinkwell juist te laten werken Garantie

Belangrijk! Bewaar deze instructies voor informatie over: Schoonmaken en onderhoud om uw Drinkwell juist te laten werken Garantie Belangrijk! Bewaar deze instructies voor informatie over: Schoonmaken en onderhoud om uw Drinkwell juist te laten werken Garantie Gebruiksaanwijzing: DRINKWELL NOOIT AANZETTEN ZONDER WATER! 1. Kijk aan

Nadere informatie

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking Handleiding PVC-trapleuningprofielen Installatie instructies Afwerking Installatie instructies De hoogwaardige PVC-trapleuningprofielen van Rubbermagazijn zijn gemaakt van thermoplastisch materiaal. Hierdoor

Nadere informatie

Elektrische onderdeken

Elektrische onderdeken Elektrische onderdeken Handleiding en Garantie Elektrische onderdeken Handleiding en Garantie Modellen: 80046 80047 80018 3 ILLUSTRATIES Fig. 1 Fig. 2 6 6. VERBINDING 5 7 8 6A 6B 4 Fig. 3 LED INDICATOR

Nadere informatie

EARABLE. Belangrijke productinformatie

EARABLE. Belangrijke productinformatie EARABLE Belangrijke productinformatie QUBI Gefeliciteerd met de aanschaf van QUBI. Met de aanschaf van QUBI bent u verzekerd van een product dat is samengesteld uit hoogwaardige componenten. Door toepassing

Nadere informatie

Handleiding. Zelf installatie

Handleiding. Zelf installatie Handleiding Zelf installatie Stroomvereisten spas met een Balboa GS of GL systeem > 2008 (met 3 fase aansluiting): 1x 220 volt 16 amp. C karakteristiek: (1x fase, 1x nul en aarde) (verwarming schakelt

Nadere informatie

Aroma Perfection System. www.krups.com

Aroma Perfection System. www.krups.com Aroma System www.krups.com a d b Aroma System c d Aroma Control Timer e h j k m l f i System 1 2 3 Aroma System Aroma 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Nederlands Beschrijving a b c d e f g h i Deksel Waterreservoir

Nadere informatie

Er bestaat geen eerlijker vorm van liefde dan de liefde voor eten. George Bernard Shaw (1903)

Er bestaat geen eerlijker vorm van liefde dan de liefde voor eten. George Bernard Shaw (1903) Er bestaat geen eerlijker vorm van liefde dan de liefde voor eten. George Bernard Shaw (1903) Methoni Pure Griekse Olijfolie De absolute top in olijfolie. Met een zuurgraad van slechts 0,35% behoort Methoni

Nadere informatie

De kracht van Mérens

De kracht van Mérens De kracht van Mérens Ontspannen ontwaken Goed, lekker en ontspannen slapen is belangrijk. Mensen slapen gemiddeld een derde deel van hun leven! Een goed en comfortabel bed is daarom essentieel. Goed slapen

Nadere informatie

Creatief Nepal Newars Kathmanduvall

Creatief Nepal Newars Kathmanduvall Nepal is een van weinige landen waar antieke traditionele kunsten en architectuur goed zijn bewaard. Ooit was het de bestemming voor kunst en architectuur en ook tegenwoordig zijn nog veel van zijn ambachtelijke

Nadere informatie

Omslagdoek. 3 x anders... door kleur NR. 1 NR. 1 NR. 1 NR. 1 NR. 1 NR. 1. gemerceriseerd/ gegaseerd merzerisiert/ gasiert mercerised/ gassed

Omslagdoek. 3 x anders... door kleur NR. 1 NR. 1 NR. 1 NR. 1 NR. 1 NR. 1. gemerceriseerd/ gegaseerd merzerisiert/ gasiert mercerised/ gassed 0 6= 0 6= x anders... door kleur 1 Comfortabel en warm Een heel fijne omslagdoek om te hebben in meerdere kleuren, want door de kleur heeft ie steeds een andere uitstraling. Draagt heerlijk, voelt zacht

Nadere informatie

Afdeling Dermatologie, locatie AZU. Omgaan met jeuk

Afdeling Dermatologie, locatie AZU. Omgaan met jeuk Afdeling Dermatologie, locatie AZU Omgaan met jeuk Leven met jeuk, elke dag opnieuw, is geen gemakkelijke opgave. Deze folder is bedoeld voor mensen die jeuk hebben als gevolg van een chronische huidaandoening.

Nadere informatie

Vocht en ventilatie. Tips voor een droger huis

Vocht en ventilatie. Tips voor een droger huis Vocht en ventilatie Tips voor een droger huis Vocht en ventilatie Een gezin produceert per dag tussen de tien en vijftien liter vocht. Door te ademen, door huisdieren en planten, maar ook door te koken,

Nadere informatie

Belangrijker nog HS PROTECT BOUW beschermt uw relatie met uw klant!

Belangrijker nog HS PROTECT BOUW beschermt uw relatie met uw klant! HS PROTECT BOUW is een luchtdrogende coating ter bescherming van ramen en profielen tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol

Nadere informatie

Laten we beginnen! Wat betekenen de kleuren: Wel. Wel maar voorzichtig. Niet

Laten we beginnen! Wat betekenen de kleuren: Wel. Wel maar voorzichtig. Niet Oké: In deze wijzer leer je hoe je een pony moet poetsen en opzadelen. Voor het poetsen geld dat je eerst de rosborstel dan de harde borstel dan de zachte borstel gebruikt om het lichaam van je pony te

Nadere informatie

100% Belgische topkwaliteit

100% Belgische topkwaliteit 100% Belgische topkwaliteit De dekbedovertrekken en kussenslopen van Dorsoo worden in een atelier in Kortrijk geweven en geconfectioneerd tot de mooiste creaties. Van bij het begin werd gekozen voor hoogstaande

Nadere informatie

Howto: Huidskleur in olieverf Auteur: Alb Datum: 29/01/2009

Howto: Huidskleur in olieverf Auteur: Alb Datum: 29/01/2009 Deze buste had ik reeds deels geschilderd met acrylverf als demonstratie op FACTS vorig jaar. Uiteindelijk was ik weer niet tevreden over het resultaat + dat er nog enige beschadigingen waren Reparaties

Nadere informatie