Openingsuren tijdens de vakantie en mogelijkheid tot inschrijven!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openingsuren tijdens de vakantie en mogelijkheid tot inschrijven!"

Transcriptie

1 Traktatie door de school, heerlijke frietjes. Een erg gesmaakt initiatief ondanks de lange wachtrij! Juli augustus 2018 IN DIT NUMMER: Een e - mail om trots op te zijn! 1 Verkeerstip 4 Bronzen medaille junior olympiade 2 Proclamatie 5 Eerste prijs voor 5 Handel 2 SVT appelwijn 6 Gastgezin gezocht 3 Zilveren medaille - SVT valt in de prijzen 6 Geselecteerd voor het nationaal team! 3 Kalender 7 Openingsuren tijdens de vakantie en mogelijkheid tot inschrijven! Maandag 2 juli tot en met vrijdag 6 juli van 9 uur tot uur Maandag 20 augustus tot en met vrijdag 24 augustus van 9 uur tot uur Maandag 27 augustus tot en met vrijdag 31 augustus van 9 uur tot uur INFOAVOND 1STES Donderdag 30 augustus Aanvang om uur: Moderne wetenschappen Latijn Aanvang om 19.30uur: Bedrijfswetenschappen STEM - wetenschappen De directie ontving laatst onderstaande mail! Een e - mailtje die we toch even met grote trots met jullie willen delen! Beste directie De slogan van jullie school is zeker niet uit de lucht gegrepen. Ik heb bewijs gezien dat jullie de juiste waarden aan jullie leerlingen meegeven: een 10-tal jongens van het 6 jaar hebben zich de voorbije nacht als vrijwilliger voor de Stichting tegen kanker ingezet, zonder enige financiële vergoeding. Ze hebben dit voorbeeldig en zelfstandig gedaan. Mede dankzij hen is het evenement Levensloop een succes geworden en is er euro ingezameld voor het goede doel. Met warme levensloop-groeten Kris Willemsen,Voorzitter Levensloop Turnhout Sint-Victor Secundair Onderwijs Verantwoordelijke uitgever: T. Melis Kasteelplein Turnhout Tel info@sint-victor.be

2 IN LIEF EN LEED We vernamen het overlijden van: Celine Van der Eycken, overgrootmoeder van Ellen Van der Eycken (5E) Louis Vorsselmans, vader van Greet Vorsselmans, CLBmedewerkster Chris Versmissen, grootmoeder van Lander Van Duppen (3C) Irène Falot, grootmoeder vriend van secretariaatsmedewerkster Elke Sterckx GEBOORTE Nel Goossens Dochtertje van collega Jo Goossens en zijn vrouw Alice. Kleine zus van Tille. Dikke proficiat met jullie wondertje! Wij wensen de familie veel moed en sterkte! Mathias Van Gompel wint een bronzen medaille op de Junior olympiade Sinds het schooljaar kunnen ook leerlingen uit de tweede graad secundair onderwijs, die in hun programma aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica of natuurwetenschappen hebben, aan een olympiade meedoen. De Junior Olympiade Natuurwetenschappen of met de roepnaam JON is volledig naar maat van hun lessenpakket en niveau opgevat. De doelstellingen van JON zijn deze van de andere olympiades natuurwetenschappen, aangevuld met het vertrouwd maken met het principe van de olympiades zodat de leerlingen worden geprikkeld om in de derde graad aan de Vlaamse Biologie Olympiade, Vlaamse Chemie Olympiade, Vlaamse Fysica Olympiade en Vlaamse Geografie Olympiade mee te doen. De vragen zijn evenwichtig verdeeld over aardrijkskunde, biologie, chemie en fysica. De leerlingen die zich plaatsen strijden in de tweede ronde voor één van de 5 gouden, 10 zilveren of 15 bronzen medailles. Alle deelnemers krijgen een getuigschrift en de medaillewinnaars een mooi prijzenpakket en diploma. Eerste prijs voor 5 HANDEL Top team, een bedrijfsspel voor scholen, wordt jaarlijks georganiseerd in Thomas More Turnhout. Dit jaar mochten onze leerlingen van 5 handel de eerste prijs mee naar huis nemen. Proficiat!

3 Gastgezinnen gezocht! Voor het schooljaar voor leerlingen van Sint - Victor. De studenten komen uit alle hoeken van de wereld: van Zwitserland tot Japan en van Zuid-Afrika tot Argentinië. Surf naar yfu.be om al de studenten te ontmoeten en meer te weten te komen over hun interesses en persoonlijkheid. Als gastgezin kan je de student kiezen die het beste bij je gezin past! Wat met de kosten? Gastgezin worden bij YFU brengt geen financiële vergoeding met zich mee. Binnen YFU is dat belangrijk omwille van de juiste motivatie van gastgezinnen maar evenzeer zodat studenten het gezin niet als een hotel gaan opvatten. Jullie bieden je gastzoon of -dochter gratis kost en inwoon en krijgen er uiteindelijk ook een nieuw familielid bij. Alle andere kosten zijn voor de student (of zijn/haar ouders of YFU). Schoolkosten zijn voor rekening van de student (ouders), openbaar vervoer, kledij, telefonie, zakgeld,... ook. Ze hebben ook allemaal een medische verzekering en een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. Hoe worden de gastgezinnen ondersteund? Als gastgezin sta je er nooit alleen voor. We vinden het belangrijk om onze gastgezinnen goed te begeleiden en te ondersteunen. Wij beschikken over een toegewijd en zorgzaam team van vrijwilligers en medewerkers die zowel jullie als de uitwisselingsstudent ondersteunen. Het belangrijkste lid van dat team is jullie persoonlijke counselor. Hij/zij is jullie persoonlijke contactpersoon in de regio. Onze vrijwilligers zijn opgeleid om jou en je student te helpen om van dit avontuur een succesverhaal te maken. Als er problemen zijn en onze vrijwilligers kunnen jullie zelf niet verder helpen, gaan zij op zoek naar andere hulp. Getrainde en professionele medewerkers zijn altijd bereikbaar voor jou en je student via onze 24u/7d noodtelefoon. Meer info op yfu.be of inbound@yfu.be Twijfel niet om contact op te nemen met de school of de organisatie, als u vragen heeft. Hockeyspeelster Yabouck, 2S, is geselecteerd voor nationaal team! Net 14 jaar is ze en nu al op weg om een groot hockeyspeelster te worden! Vanaf september keept Yanouck in de hoogste klasse van België. Daarnaast is ze geselecteerd voor het nationale team hockey. De Rode Duivels van de hockey eigenlijk. Wij zijn uiteraard super trots op onze leerling en wensen haar super veel succes in haar nieuwe team!

4 Verkeerstip! Ken jij het verschil? Dimlichten Vanaf het schemerdonker s avonds tot het s morgens weer licht wordt, moeten de dimlichten verplicht branden. Datzelfde geldt voor alle omstandigheden waarbij het zicht beperkt is tot minder dan tweehonderd meter, bijvoorbeeld door hevige regen, sneeuw of mist. Sommige wagens zijn voorzien van dag-rijlichten. Die mogen altijd branden, maar vervangen de dim-en grootlichten niet. Grootlichten Als je nog verder dan honderd meter kunt zien door openbare verlichting, dan mag je de grootlichten (pharen in de volksmond) niet aansteken. Het is ook verboden om andere weggebruikers, die vaak uit de tegenovergestelde richting komen, te hinderen. Dat geldt dus ook voor fietsers, voetgangers, treinen, trams en zelfs boten als je langs een waterweg rijdt. De grootlichten moet je ook uitzetten als je een voertuig op minder dan vijftig meter Mistlichten Het achter-mistlicht moet je aansteken wanneer het zicht door mist of sneeuw beperkt is tot minder dan honderd meter. Bij felle regen moet het altijd, in alle andere omstandigheden is het dan weer verboden. Voormistlichten zijn niet verplicht, maar wie ze heeft mag ze enkel gebruiken bij mist, sneeuw of felle regen.

5 Hieronder enkele mooie momenten van de proclamatie! Proficiat aan al onze afgestudeerde leerlingen!!! 10 leerlingen zorgden voor een prachtig muzikaal intermezzo. Dries Van Miert, bijna oud - leerling sprak in naam van alle leerlingen Enkele leerkrachten wetenschap zwaaiden de leerlingen gepast uit. Een 6 - tal verdienstelijke leerlingen werden beloond met een speciale vermelding en een boekenpakket Onze pas afgestudeerden ontvingen een laatste zegening voor een behouden toekomst!

6 5 nieuwe SVT- appelwijnen Eén van de projecten, tijdens het seminarie - uur Natuurwetenschappen van onze leerlingen uit 6 Wetenschappen Wiskunde 6u, was het maken van een nieuwe appelwijn. Na het opzoeken van de nodige info, het zorgvuldig uitkiezen van de appels kon het echte werk beginnen. De appels werden volgens een geheim recept verwerkt en na weken van gisten, overhevelen, dichtheidscontrole-metingen, werden de nieuwe appelwijnen op dinsdag 5 juni 2018 in flessen gedaan. Een jury van wijnkenners en eigen klasgenoten evalueerden dezelfde dag deze wijnen, die door deze jeugdige makers gepresenteerd werden. Het geheel werd vanop afstand gevolgd door de wetenschappers van de andere klassen, die ook mochten proeven! De jury kon na een snel overleg de winnaars bekend maken. Zij waren zeer tevreden over de kwaliteit van deze nieuwe SVT appelwijnen. 'ZILVEREN medaille' voor Kato!!! Kato Starckx 5B8 behaalde een knappe 2de plaats op het Belgisch kampioenschap "tumbling!" Leerlingen SVT vallen in de prijzen! 2 leerlingen van het zesde jaar, Khadja Mira Chody (6B8) en Marieke Vandamme (6A) namen onlangs deel aan de Omnimove games, een wedstrijd voor CrossFit. In de categorie tienermeisjes eindigde Marieke op de eerste plaats. Khadja Mira belandde op een mooie derde plaats. Een dikke proficiat!

7 JUNI 2018 Zaterdag 30 juni Mogelijkheid tot inschrijven van 9 u. tot 12 u. Maandag 2 juli Mogelijkheid tot inschrijven tussen 9 u u. en u. tot u. Dinsdag 3 juli Mogelijkheid tot inschrijven tussen 9 u u. en u. tot u. JULI 2018 Woensdag 4 juli Mogelijkheid tot inschrijven tussen 9 u u. en u. tot u. Donderdag 5 juli Mogelijkheid tot inschrijven tussen 9 u u. en u. tot u. Vrijdag 6 juli Mogelijkheid tot inschrijven tussen 9 u u. en u. tot u. Maandag 20 augustus Mogelijkheid tot inschrijven tussen 9 u u. en u. tot u. Dinsdag 21 augustus Mogelijkheid tot inschrijven tussen 9 u u. en u. tot u. Woensdag 22 augustus Mogelijkheid tot inschrijven tussen 9 u u. en u. tot u. Donderdag 23 augustus Mogelijkheid tot inschrijven tussen 9 u u. en u. tot u. Uitgestelde proeven Vrijdag 24 augustus Mogelijkheid tot inschrijven tussen 9 u u. en u. tot u. Uitgestelde proeven Zaterdag 25 augustus Zondag 26 augustus Maandag 27 augustus Mogelijkheid tot inschrijven tussen 9 u u. en u. tot u. Dinsdag 28 augustus Mogelijkheid tot inschrijven tussen 9 u u. en u. tot u. Woensdag 29 augustus Mogelijkheid tot inschrijven tussen 9 u u. en u. tot u. AUGUSTUS 2018 Donderdag 30 augustus Mogelijkheid tot inschrijven tussen 9 u u. en u. tot u. INFOAVOND 1STES Aanvang 19.00u voor moderne wetenschappen en Latijn Aanvang 19.30u voor bedrijfswetenschappen en STEM - wetenschappen Vrijdag 31 augustus Mogelijkheid tot inschrijven tussen 9 u u. en u. tot u. maandag 3 september START NIEUWE SCHOOLJAAR Aanvang 1stes: 08.30u Aanvang 2des - 3 des - 4 des: 09.20u Aanvang 5des - 6des: 10.25u SEPTEMBER 2018

Openingsuren tijdens de vakantie

Openingsuren tijdens de vakantie Juli augustus 2017 IN DIT NUMMER: In lief en leed 2 Proclamatie 3 Bericht van de ouderraad 2 Frietdagen 4 Laatste dagen van augustus en 1 september 2017 2 Kalender 5 Openingsuren tijdens de vakantie Op

Nadere informatie

Kasteelplein Turnhout Tel

Kasteelplein Turnhout Tel De nevel van september Veegt langs de ramen Van het klaslokaal Waarin ze samen praten over kraters in vulkanen en pelen de diepte van de oceanen. Franse woordjes, zeg maar woorden, dictee, Het wiskundige

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015. 3de trimester + zomervakantie (definitieve versie)

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015. 3de trimester + zomervakantie (definitieve versie) ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015 3de trimester + zomervakantie (definitieve versie) Zaterdag 4 april 2015 Datum Tijdstip Doelgroep Activiteit Lokaal-locatie Zondag 5 april 2015 05.00 u. Betrokken

Nadere informatie

Echo april mei - juni 2016

Echo april mei - juni 2016 G.V.L.S. Regina Pacis Mortselsesteenweg 70 2540 Hove tel. 03/454 19 90 gsm 0479/54 19 90 www.regpacho.be secretariaat2.ls@regpacho.net secretariaat1.ls@regpacho.net Echo april mei - juni 2016 Beste ouders

Nadere informatie

Middenschool Sint-Gertrudis

Middenschool Sint-Gertrudis KATHOLIEK ONDERWIJS LANDEN Middenschool Sint-Gertrudis Groenendael 2A www.kolanden.be Informatienamiddag Zondag 15 maart 2015 om 14 uur In de feestzaal van de school Eerste leerjaar A Godsdienst + KEUZE

Nadere informatie

met dank aan Moamim Al-Attabi uit klas 1H voor het mooie ontwerp! IN DIT NUMMER: Een warm Sint-Victor door jullie inzet! 2 Wist je dat...

met dank aan Moamim Al-Attabi uit klas 1H voor het mooie ontwerp! IN DIT NUMMER: Een warm Sint-Victor door jullie inzet! 2 Wist je dat... Januari 2019 met dank aan Moamim Al-Attabi uit klas 1H voor het mooie ontwerp! IN DIT NUMMER: Een warm Sint-Victor door jullie inzet! 2 Wist je dat... 4 #ziemeshinen 3 Quiz 5 Filmtickets gewonnen 3 Rode

Nadere informatie

onthaalbrochure

onthaalbrochure morgen begint vandaag onthaalbrochure 2017-2018 Hoe werkt onze school? iedereen telt mee EERSTE GRAAD In de eerste graad neem je een gemeenschappelijke start. Hier ontdek je waarvoor je aanleg en interesse

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag NIEUWSBRIEF SBS Winkelomheide Schooljaar 2018-2019 19 december 18 Editie 5 GELUK ligt tussen wat was en wat komt Kijk om je heen VIER wat nu is & zoek in elk moment iets ONVERGETELIJKS Een gelukkig 2019!

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER. Schooljaar de trimester (definitieve versie) 3 de trimester (voorlopige versie)

ACTIVITEITENKALENDER. Schooljaar de trimester (definitieve versie) 3 de trimester (voorlopige versie) ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2015-2016 2 de trimester (definitieve versie) 3 de trimester (voorlopige versie) maandag 4 januari 2016 (bijna) alle klassen In de loop van deze week schaatsen tijdens

Nadere informatie

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD. secundair onderwijs

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD.   secundair onderwijs INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD www.materdeibrasschaat.be secundair onderwijs 2018-2019 Welkom in Mater Dei In een aangenaam en gestructureerd schoolklimaat vinden heel wat leerlingen in onze school de gepaste

Nadere informatie

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD. secundair onderwijs

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD.  secundair onderwijs INFOBROCHURE e - 3e GRAAD www.materdeibrasschaat.be secundair onderwijs 017-018 Welkom in Mater Dei In een aangenaam en gestructureerd schoolklimaat vinden heel wat leerlingen in onze school de gepaste

Nadere informatie

Leerlingen SVT kiezen kleur tegen pesten 2 De grote verkeersquiz 4 Bijlessen 3 Dag van de jeugdbeweging 5

Leerlingen SVT kiezen kleur tegen pesten 2 De grote verkeersquiz 4 Bijlessen 3 Dag van de jeugdbeweging 5 "Naar aanleiding van de Dag van de leerkracht ontstond er een mooie fotomuur in de leraarskamer: Sint-Victor, één team!" November 2017 IN DIT NUMMER: Wetenschapsweek- 2 Verkeertips!!! 4 Leerlingen SVT

Nadere informatie

Diependal 19.00u: Klaarzetten van de zaal + repetitie voor tumbling, 12+, AGD. Voormiddag: Verhuis toestellen van Diependal naar GITO

Diependal 19.00u: Klaarzetten van de zaal + repetitie voor tumbling, 12+, AGD. Voormiddag: Verhuis toestellen van Diependal naar GITO Beste ouders, Beste turnster of turner, Het TURNFEEST komt eraan, het evenement waar de leden elk jaar naar uitkijken en wekenlang naartoe werken. Op zaterdag 20 februari om 18u brengen onze gymnasten

Nadere informatie

Welkom Warme William!

Welkom Warme William! www.sintvic.be INFO VOOR OUDERS Mei-juni 2018 Welkom Warme William! Mijn naam zegt jullie misschien al iets ofwel zagen jullie me al zitten op mijn bank. Ik ben een grote blauwe beer, één en al warmte!

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015 ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015 2de trimester (definitieve versie) 3de trimester (voorlopige versie) Maandag 22 december 2014 Dinsdag 23 december 2014 Woensdag 24 december 2014 Donderdag 25 december

Nadere informatie

Een open geest start hier GO! atheneum Tienen

Een open geest start hier GO! atheneum Tienen Een open geest start hier GO! atheneum Tienen Wat is STEM? STEM STEM staat voor Science Technology Engineering Mathematics. Wetenschap, techniek en wiskunde zijn binnen STEM geen aparte vakken maar onlosmakelijk

Nadere informatie

ZOEK BIJ ONS TE VER! START JE HET NIET STEM SPORT. Latijn MODERNE MIDDELBAAR STEM. Maatschappij en welzijn TECHNIEKEN WETENSCHAPPEN

ZOEK BIJ ONS TE VER! START JE HET NIET STEM SPORT. Latijn MODERNE MIDDELBAAR STEM. Maatschappij en welzijn TECHNIEKEN WETENSCHAPPEN Latijn Maatschappij en welzijn MODERNE STEM TECHNIEKEN SPORT ZOEK HET NIET TE VER! START JE MIDDELBAAR BIJ ONS STEM WETENSCHAPPEN Beste ouder, beste zesdeklasser Straks wordt de stap gezet naar de middelbare

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Dinsdag 03 april Recreawedstrijd Kieldrecht 24-25/02. Beste lezer. In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws over VTS GYM.

NIEUWSBRIEF. Dinsdag 03 april Recreawedstrijd Kieldrecht 24-25/02. Beste lezer. In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws over VTS GYM. NIEUWSBRIEF Dinsdag 03 april 2018 Beste lezer In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws over VTS GYM. Sportieve groeten VTS GYM Recreawedstrijd Kieldrecht 24-25/02 Prachtige resultaten voor onze tumblingafdeling

Nadere informatie

SINT-MICHIELSCOLLEGE

SINT-MICHIELSCOLLEGE SINTMICHIELSCOLLEGE SECUNDAIR ONDERWIJS LESSENTABELLEN 09 00 LESSENTABEL EERSTE LEERJAAR Vakken Latijn PI MWtaal + MW STEM Artistieke vorming muziek beeld Geschiedenis Godsdienst Klassieke talen Latijn

Nadere informatie

WICO Campus Sint-Hubertus Stationsstraat 25 3910 NEERPELT. Tel. +32 11 64 07 01 Fax +32 11 64 41 46. info@shn.be www.shn.be www.wico.

WICO Campus Sint-Hubertus Stationsstraat 25 3910 NEERPELT. Tel. +32 11 64 07 01 Fax +32 11 64 41 46. info@shn.be www.shn.be www.wico. STUDIERICHTINGEN TWEEDE GRAAD 2011-2012 WICO Campus Sint-Hubertus Stationsstraat 25 3910 NEERPELT Tel. +32 11 64 07 01 Fax +32 11 64 41 46 info@shn.be www.shn.be www.wico.be STUDEREN IN DE TWEEDE GRAAD

Nadere informatie

Verkiezingskoorts in de klas 2 Sportief SVT deel 2 6. Warme dag! 3 Schrijf ze VRIJ-dag 6. Hemel-vaart

Verkiezingskoorts in de klas 2 Sportief SVT deel 2 6. Warme dag! 3 Schrijf ze VRIJ-dag 6. Hemel-vaart November 2018 IN DIT NUMMER: Dag van de leerkracht 2 Dag van de jeugdbeweging 5 Verkiezingskoorts in de klas 2 Sportief SVT deel 2 6 Warme dag! 3 Schrijf ze VRIJ-dag 6 Biotoopstudie en het Turnhouts Vennengebied

Nadere informatie

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten.

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Het krantje DECEMBER 2016 Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Je vindt hier zowel informatie rond voorbije evenementen, als mededelingen rond aankomende

Nadere informatie

Cultuur 21 27 Parochie Lutselus PROGRAMMA D I E P E N B E E K ZATERDAG 11 JULI 18:30 Bende Gek 20:30 BRAHIM 21:45 THE TWINSBAND 24:00 Averechts ZATERDAG 30 MEI 2009 VAN 9 u. tot 18 u. de kleine kunstenaars

Nadere informatie

Wetenschap: labo (campus De Toren) Technologie: workshops (campus. STEM-vakken

Wetenschap: labo (campus De Toren) Technologie: workshops (campus. STEM-vakken STEM in de lessen Workshops Proeven van STEM STEM-academie LAGER ONDERWIJS 3 de graad Wiskunde Wereldoriëntatie Mens en techniek Mens en natuur Wetenschap: labo (campus De Toren) Technologie: workshops

Nadere informatie

STUDIERICHTINGEN TWEEDE GRAAD

STUDIERICHTINGEN TWEEDE GRAAD STUDIERICHTINGEN TWEEDE GRAAD WICO Campus Sint-Hubertus Stationsstraat 25 3910 NEERPELT Tel. +32 11 64 07 01 Fax +32 11 64 41 46 info@shn.wico.be www.shn.wico.be www.wico.be STUDEREN IN DE TWEEDE GRAAD

Nadere informatie

EDUGO campus De Brug

EDUGO campus De Brug LAGER ONDERWIJS 3 de graad STEM in de lessen Wiskunde Wereldoriëntatie Mens en techniek Mens en natuur Labo s & workshops Wetenschappen: labo (EDUGO campus De Toren) Technologie: workshops (EDUGO campus

Nadere informatie

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax.

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax. Sint- Martens- Latem, 10 juni 2015 Geachte ouders, De laatste maand van het schooljaar is gestart. We kijken allen uit naar een welverdiende vakantie. Maar graag uw aandacht voor volgende praktische zaken.!

Nadere informatie

www.middenschoolbeernem.be Beste ouder, beste zesdeklasser Straks wordt de stap gezet naar de middelbare school. Een belangrijke stap. Je staat niet alleen voor de keuze van een studierichting, maar ook

Nadere informatie

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming meld je aan ONDERWIJS ANTWERPEN Schooljaar 2018-2019 Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming Inhoud Beste ouder Welke mogelijkheden hebt u om uw kind in te schrijven

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar de trimester (definitief) + 3de trimester (voorlopig)

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar de trimester (definitief) + 3de trimester (voorlopig) ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2016-2017 2de trimester (definitief) + 3de trimester (voorlopig) maandag 9 januari 2017 1ste - 2de lesuur 4c Schaatsen Ijspiste 2de - 3de lesuur 6a Schaatsen Ijspiste 3de

Nadere informatie

Krijg je maar geen genoeg van talen? Ga dan in het tweede jaar voor de optie Latijn aangevuld met Grieks. Een wijze keuze!

Krijg je maar geen genoeg van talen? Ga dan in het tweede jaar voor de optie Latijn aangevuld met Grieks. Een wijze keuze! Lyceum Het Lyceum biedt binnen de scholengroep de eerste graad Algemeen Secundair Onderwijs aan. In het eerste jaar maak je de keuze voor de optie Latijn, Moderne of STEM. Deze drie opties zorgen voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015. 2. Laatste schooldag, dinsdag 30 juni. Volgnummer: 13. In dit nummer: 29 mei 2015

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015. 2. Laatste schooldag, dinsdag 30 juni. Volgnummer: 13. In dit nummer: 29 mei 2015 Schooljaar 2014-2015 Volgnummer: 13 In dit nummer: 1. Nieuwsbrieven lezen blijft belangrijk 2. Laatste schooldag 3. Mogelijke wijziging schooluren 4. Huwelijken 5. Schoolreizen 6. we betuigen ons medelen

Nadere informatie

Van één naar twee. dinsdag 24 april Welkom in Don Bosco. spel groei hoop geloof vreugde vertrouwen verbondenheid

Van één naar twee. dinsdag 24 april Welkom in Don Bosco. spel groei hoop geloof vreugde vertrouwen verbondenheid Van één naar twee dinsdag 24 april 2018 Welkom in Don Bosco spel groei hoop geloof vreugde vertrouwen verbondenheid Middenschool Don Bosco Haacht Hoe wordt uw kind in de middenschool begeleid? Eerste

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 3 maart 2017

Nieuwsbrief. Nummer 3 maart 2017 Nieuwsbrief Nummer 3 maart 2017 Beste ouder, beste leerling Nu het schooljaar zijn laatste maanden ingaat, willen we nog een aantal activiteiten extra toelichten. Binnenkort, op donderdag 27 april, komt

Nadere informatie

Studieaanbod Schooljaar 2015-2016

Studieaanbod Schooljaar 2015-2016 Studieaanbod Schooljaar 2015-2016 SINT-LODEWIJKSCOLLEGE Beste leerling Met deze brochure in de hand kun je zien welke studierichtingen in het Sint- Lodewijkscollege aangeboden worden. Het is een waaier

Nadere informatie

Verloop infoavond. 19u 19.30u: algemene info & vragen 19.30u 20.00u: proefles CLIL

Verloop infoavond. 19u 19.30u: algemene info & vragen 19.30u 20.00u: proefles CLIL INFOAVOND CLIL Verloop infoavond 19u 19.30u: algemene info & vragen 19.30u 20.00u: proefles CLIL Wat is CLIL? Content and Language Integrated Learning zaakvak wordt in het Engels gegeven paralleltraject

Nadere informatie

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr oktober Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr oktober Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 31ste jaargang nr. 7 11 oktober 2017 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 12-10 Juf Hester 13-10 Lars G, groep 3 13-10 Sara R, groep 4

Nadere informatie

Nieuws van de ouderraad 2 Projectdagen 6des 6

Nieuws van de ouderraad 2 Projectdagen 6des 6 Oktober 2017 IN DIT NUMMER: Excursie in de eigen leefomgeving 1e jaar 2 Hier zit je goed 5 Nieuws van de ouderraad 2 Projectdagen 6des 6 In lief en leed 3 Collega-wetenschapper, Jo Goossens 7 Excursie

Nadere informatie

AGENDA nr. 19 JARIG NIEUWS. Voetbal TSO nieuws Rapporten Schoonmaakmiddag en/of avond Voorstelrondje nieuwe juffen

AGENDA nr. 19 JARIG NIEUWS. Voetbal TSO nieuws Rapporten Schoonmaakmiddag en/of avond Voorstelrondje nieuwe juffen AGENDA nr. 19 Ma 27-6 schoonmaakmiddag/avond Woe 29-6 rapport mee (ivm kamp) Do 30-6 Kamp gr 3 t/m 6 Vr 1-7 Kamp groep 3 t/m 6 JARIG Nanou Lazoe 27-6 groep 2 Van harte gefeliciteerd! NIEUWS Voetbal TSO

Nadere informatie

Inhoud info-avond. 3.1 een richting kiezen 3.2 een school kiezen

Inhoud info-avond. 3.1 een richting kiezen 3.2 een school kiezen 1 2 Inhoud info-avond 1. Hervorming secundair onderwijs 2. Huidige structuur secundair onderwijs 3. Hoe kiezen? 3.1 een richting kiezen 3.2 een school kiezen 4. Inschrijven 5. Waar vind ik verdere informatie?

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF kerst 2018

NIEUWSBRIEF kerst 2018 NIEUWSBRIEF kerst 2018 Onderwijs op maat Eerste kleuterklas Juf Chloë Opsomer zal vanaf januari de eerste kleuters in de Nijntjesklas begeleiden op dinsdag. Zo kunnen de kinderen van het geboortejaar 2015

Nadere informatie

Sleins Skip. Nieuwsbrief april Inleiding. 1. Vakantieregeling Paasvakantie. Beste ouders,

Sleins Skip. Nieuwsbrief april Inleiding. 1. Vakantieregeling Paasvakantie. Beste ouders, Sleins Skip Nieuwsbrief april 2015 Inleiding Beste ouders, Via deze weg informeren we ouders en skippers over het reilen en zeilen in onze club. Ook deze nieuwsbrief staat vol met nuttige informatie en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Oudercontacten. SBS Winkelomheide Schooljaar december 17 Editie 5. Inhoud

NIEUWSBRIEF. Oudercontacten. SBS Winkelomheide Schooljaar december 17 Editie 5. Inhoud NIEUWSBRIEF SBS Winkelomheide Schooljaar 2017-2018 22 december 17 Editie 5 Beste ouders dit is de laatste nieuwsbrief van het jaar en tegelijk de eerste van het nieuwe jaar. Daarom alvast onze beste wensen

Nadere informatie

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!!

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!! Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 16/2012-2013 Week van de goeiedag In dit nummer: Misschien heb je het al gehoord op tv of op de radio maar de week van 21 tot 27 mei is omgetoverd tot week

Nadere informatie

Jaarthema: Muzisch werken rond beeld, drama, muziek, woord, beweging

Jaarthema: Muzisch werken rond beeld, drama, muziek, woord, beweging Velle[tje] Vrije Basissschool Sint-Jozef Temse-Velle Info@basisschool-velle www.basisschool-velle.be 03/711.08.03 Nieuwsbrief 18.12.2015 Jaarthema: ART@Velle Muzisch werken rond beeld, drama, muziek, woord,

Nadere informatie

Studiebegeleiding Op studievlak kan je extra begeleiding krijgen door co-teachting, inhaallessen, avondstudie, sessies leren leren, faalangsttraining... Alleen in een veilige en geborgen omgeving is een

Nadere informatie

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen,

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen, herfst 17 0m even bij stil te staan Woordje van de directie Beste ouders en kinderen, Het lijkt alsof we nog maar net gestart zijn en de herfstvakantie staat al voor de deur. Welverdiend, want alle kinderen

Nadere informatie

Infomoment van eerste naar tweede graad

Infomoment van eerste naar tweede graad Infomoment van eerste naar tweede graad Een school kiezen O Ik kan me ten volle ontplooien! O Ik voel me goed! O SIVIBU = LEREN LEVEN INSPIREREN Een richting kiezen = antwoord zoeken op de volgende vragen:

Nadere informatie

SYNTHESERAPPORT EVALUATIE WETENSCHAPPELIJKE OLYMPIADES SAMENVATTING

SYNTHESERAPPORT EVALUATIE WETENSCHAPPELIJKE OLYMPIADES SAMENVATTING SYNTHESERAPPORT EVALUATIE WETENSCHAPPELIJKE OLYMPIADES SAMENVATTING Studiedienst en Prospectief Beleid 1 Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Vlaamse Overheid Koning Albert II-laan 35 bus 10 1030

Nadere informatie

(tijdens de periode Weerkunde heeft klas 5-6 gewerkt aan een Tunnelbook. De creaties staan in de hal en zeker de moeite waard om even te bekijken!

(tijdens de periode Weerkunde heeft klas 5-6 gewerkt aan een Tunnelbook. De creaties staan in de hal en zeker de moeite waard om even te bekijken! (tijdens de periode Weerkunde heeft klas 5-6 gewerkt aan een Tunnelbook. De creaties staan in de hal en zeker de moeite waard om even te bekijken!) Agenda dinsdag 16 t/m donderdag 18 april: Cito toetsen

Nadere informatie

Dubai. Studiereis Dubai 2018 HAVO 5 / September Foto : groep Dubai 2017

Dubai. Studiereis Dubai 2018 HAVO 5 / September Foto : groep Dubai 2017 Dubai Studiereis Dubai 2018 HAVO 5 / September 2018 Foto : groep Dubai 2017 Samenvatting Na het succes van het afgelopen jaar gaan we komend schooljaar in het kader van het profielwerkstuk met een kleine

Nadere informatie

Op dinsdagmiddag 7 oktober hebben de kinderen vrij i.v.m. een studiemiddag!

Op dinsdagmiddag 7 oktober hebben de kinderen vrij i.v.m. een studiemiddag! Nieuwsbrief 3 03-10-2014 Op dinsdagmiddag 7 oktober hebben de kinderen vrij i.v.m. een studiemiddag! Kiss en Ride In verband met de veiligheid van uw en onze kinderen wordt de parkeerstrook voor de school

Nadere informatie

K.A. 2de graad! 1 SCHOOL 2 CAMPUSSEN PARKLAAN 89 TEREKEN

K.A. 2de graad! 1 SCHOOL 2 CAMPUSSEN PARKLAAN 89 TEREKEN K.A. SINT-NIKL A AS de graad! PARKLAAN 89 TEREKEN SCHOOL CAMPUSSEN Nuttige gegevens Koninklijk Atheneum Sint-Niklaas School van de Vlaamse Gemeenschap Parklaan 89 900 Sint-Niklaas Tel: 0 780 79 00 Fax:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Campus Cardijn

Nieuwsbrief Campus Cardijn Nieuwsbrief Campus Cardijn Vrijdag 29 maart 2019 Richting personenzorg in de kijker! Inhoud Richting personenzorg in de kijker Weekagenda Geboorte, Overlijden Strafstudie Dylunio wint zilver op Belfair

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 Schooljaar

Nieuwsbrief 30 Schooljaar Nieuwsbrief 30 Schooljaar 2018-2019 14 06 2019 FIETSEN, FIETSEN, FIETSEN, WAAR FIETSEN WE NAARTOE, Dit liedje hebben we al geleerd in de rode klas. Met het jaarthema Goed in je vel hebben wij de uitdaging

Nadere informatie

5 Nederlands Frans Wiskunde ICT-vaardigheden

5 Nederlands Frans Wiskunde ICT-vaardigheden Lessentabellen eerste graad EERSTE LEERJAAR A In het eerste jaar zijn er 7 lestijden gemeenschappelijk, d.w.z. dat die 7 lestijden voor iedereen gelijk zijn. De overige 5 lestijden moeten gekozen worden.

Nadere informatie

Workshops. Wetenschappen: labo (EDUGO campus De Toren) Technologie: workshops (EDUGO campus Glorieux)

Workshops. Wetenschappen: labo (EDUGO campus De Toren) Technologie: workshops (EDUGO campus Glorieux) STEM in de lessen Workshops Proeven van STEM Techniekacademie LAGER ONDERWIJS 3 de graad Wiskunde Wereldoriëntatie Mens en techniek Mens en natuur Wetenschappen: labo (EDUGO campus De Toren) Technologie:

Nadere informatie

Alle ruimte. voor jou w groei COGNOSCO

Alle ruimte. voor jou w groei COGNOSCO Alle ruimte voor jou w groei COGNOSCO Cognosco Campus Het Spoor Mol 02 Inleidend woordje Campus Het Spoor biedt naast het traditionele onderwijs ook het succesvolle Cognosco-onderwijs. De leerlingen kiezen

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN Het Grootste Licht van De Standaard editie 2019

VEELGESTELDE VRAGEN Het Grootste Licht van De Standaard editie 2019 VEELGESTELDE VRAGEN Het Grootste Licht van De Standaard editie 2019 INSCHRIJVING Tot wanneer kan je je inschrijven en de online voorronde spelen? De online voorronde wordt in functie van de liverondes

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

JOUW TALENTEN, ONZE ZORG.

JOUW TALENTEN, ONZE ZORG. INFO BROCHURE graad JOUW TALENTEN, ONZE ZORG. Ontdek en ontwikkel jouw talenten en interesses in onze brede eerste graad. nieuwenbosch.be NIEUWEN BOSCH HUMANIORA GENT In onze brede ste graad ontdekken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Zondag 10 juni e lid. Beste lezer. In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws over VTS GYM. Sportieve groeten VTS GYM

NIEUWSBRIEF. Zondag 10 juni e lid. Beste lezer. In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws over VTS GYM. Sportieve groeten VTS GYM NIEUWSBRIEF Zondag 10 juni 2018 Beste lezer In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws over VTS GYM. Sportieve groeten VTS GYM 450 e lid VTS GYM is bijzonder fier om een 450ste lid te kunnen inschrijven.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2015

Nieuwsbrief Juni 2015 1 Nieuwsbrief Juni 2015 IN DIT NUMMER: Pagina 1 Nieuws vanuit de directie. Info. Pagina 2 Intern schoolcoach. Nieuws vanuit O.C. Pagina 3 Project buitenspeelplaats. Cito. Pagina 4 Rubriek uit de kunst.

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen voor ouders en kinderen 7/2015-2016 Een nieuw jaar! In dit nummer: Een nieuw jaar 1 Nu de kerstperiode voorbij is en we alle familieleden en kennissen het allerbeste toegewenst hebben voor een super 2016,

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 26 juni tot vrijdag 30 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Het is zover, ons laatste weekje voor de vakantie. Het zal niet alleen de laatste

Nadere informatie

Van één naar twee. Welkom in Don Bosco. spel groei hoop geloof vreugde vertrouwen verbondenheid

Van één naar twee. Welkom in Don Bosco. spel groei hoop geloof vreugde vertrouwen verbondenheid Van één naar twee Welkom in Don Bosco spel groei hoop geloof vreugde vertrouwen verbondenheid Middenschool Don Bosco Haacht IK STA ACHTER JOU 2016-2017 Hoe wordt uw kind in de middenschool begeleid? Eerste

Nadere informatie

Aankondiging. Belgische Kampioenschappen 2018 SHORTTRACK

Aankondiging. Belgische Kampioenschappen 2018 SHORTTRACK Aankondiging Belgische Kampioenschappen 2018 SHORTTRACK Zondag 11 maart 2018 Ijshal De Schaverdijn Gouverneur Verwilghensingel 13, 3500 Hasselt De Belgische Kampioenschappen Shorttrack 2018 gaan door in

Nadere informatie

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017 OOK JIJ TELT Nieuwsbrief eind juni 07 Basisschool De Krekel, Kattestraat 950 Haaltert, 05/ 8 0 79 Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat 5 90 Mere, 05/ 8 59 7 www.dekrekel-degrasspriet.be Vakantiedagen

Nadere informatie

WELKOM OP. VMBO Maasland AANDACHT VOOR

WELKOM OP. VMBO Maasland AANDACHT VOOR WELKOM OP VMBO Maasland AANDACHT VOOR Ben jij bijna van de basisschool af en ga je volgend jaar naar het vmbo? Heb je er nu al zin in? Of vind je het spannend? Op je nieuwe school krijg je verschillende

Nadere informatie

Op woensdag 3 april houden wij een oudercontact

Op woensdag 3 april houden wij een oudercontact 13/2018-2019 Nieuwsbrief Schooluren Oudercontact Op woensdag 3 april houden wij een oudercontact voor iedereen. Je kan dan samen met de leerkracht de evolutie van uw kind(eren) bespreken. Gelieve via smartschool

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 Belangrijke data juni 4 juni OR vergadering 9 en 10 juni Pinksteren (leerlingen vrij!) 11 juni Studiedag (leerlingen vrij!) 12 juni t/m 14 juni Lustrumweek! 18 juni MR vergadering

Nadere informatie

Studierichting ASO Topsport

Studierichting ASO Topsport Studierichting ASO Topsport PROFIEL Je werd door een nationale sportfederatie geselecteerd voor een opleiding Topsport. Hiermee kan je je inschrijven in een topsportschool. Sport.Vlaanderen kent je bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni. Sint-Gregoriuscollege Gentbrugge Alfons Biebuycklaan 24 9050 Gentbrugge 09 230 82 40 directie@sint-gregoriuscollege.

Nieuwsbrief juni. Sint-Gregoriuscollege Gentbrugge Alfons Biebuycklaan 24 9050 Gentbrugge 09 230 82 40 directie@sint-gregoriuscollege. Sint-Gregoriuscollege Gentbrugge Alfons Biebuycklaan 24 9050 Gentbrugge 09 230 82 40 directie@sint-gregoriuscollege.be Nieuwsbrief juni In de klas van de anderstalige nieuwkomers leerden ze over hun droomhuis.

Nadere informatie

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus 19 april 2019 Schooljaar 2018-2019 Noteer in uw agenda! Maandag 22 april t/m vrijdag 3 mei - Vakantie, alle leerlingen vrij! Zondag 5

Nadere informatie

In 2015 gebeurden er in Genk 342 verkeersongevallen met doden en gewonden, dat is een daling met 26 ongevallen (-7,1%) ten opzichte van 2014.

In 2015 gebeurden er in Genk 342 verkeersongevallen met doden en gewonden, dat is een daling met 26 ongevallen (-7,1%) ten opzichte van 2014. De cijfers over de verkeersongevallen omvatten de ongevallen met doden of gewonden op de openbare weg zoals ze door de politie en het parket zijn opgetekend. In 2015 gebeurden er in Genk 342 verkeersongevallen

Nadere informatie

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem?

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? ASO? TSO? BSO? Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? GO! atheneum en leefschool De Tandem is een secundaire school ASO -, TSO -, BSO - afdelingen. Dit wil zeggen dat de leerlingen in de eerste

Nadere informatie

lessentabel Eerste graad

lessentabel Eerste graad lessentabel In de 1e graad volg je een basispakket en een keuzepakket. Het basispakket is voor iedereen hetzelfde. Voor het keuzepakket kan je kiezen uit drie mogelijkheden: Pakket M extra tijd voor Frans,

Nadere informatie

Generation uro Students' Award

Generation uro Students' Award Generation uro Students' Award Een wedstrijd voor leerlingen uit de laatste graad van het secundair onderwijs Concept, organisatie, ondersteuning,... Wat is de Generation uro Students' Award? Een wedstrijd

Nadere informatie

Info week 11 12-03-2015

Info week 11 12-03-2015 Info week 11 12-03-2015 Donderdag fruitdag Iedere donderdag is het fruitdag! Dan verwachten wij dat alle kinderen voor de ochtendpauze een stuk fruit mee naar school krijgen. Dit is lekker en gezond!!

Nadere informatie

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Beste ouder(s), Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan voor de deur. Nog één dagje en we sluiten onze schoolpoort voor 2 maanden. We blikken

Nadere informatie

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming meld je aan ONDERWIJS ANTWERPEN Schooljaar 2019-2020 Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming Beste ouder De overstap naar het secundair onderwijs is een grote stap.

Nadere informatie

Open je hart voor de wereld! word. gastgezin. van een uitwisselingsstudent. wepwindrose.be

Open je hart voor de wereld! word. gastgezin. van een uitwisselingsstudent. wepwindrose.be Open je hart voor de wereld! word gastgezin van een uitwisselingsstudent wepwindrose.be Een nieuwe kijk op je wereld! Elk jaar verwelkomt de vzw WEP Windrose studenten van overal ter wereld die voor een

Nadere informatie

STEM omvat alle vakken, opleidingen en projecten waarin wetenschappen, wiskunde en technologie sterk aanwezig zijn.

STEM omvat alle vakken, opleidingen en projecten waarin wetenschappen, wiskunde en technologie sterk aanwezig zijn. Waarom STEM? STEM omvat alle vakken, opleidingen en projecten waarin wetenschappen, wiskunde en technologie sterk aanwezig zijn. Alle technologie die vandaag de maatschappij beheerst is bedacht, ontworpen

Nadere informatie

INFOBROCHURE 2 e - 3 e GRAAD. secundair onderwijs

INFOBROCHURE 2 e - 3 e GRAAD.   secundair onderwijs INFOBROCHURE e - 3 e GRAAD www.materdeibrasschaat.be secundair onderwijs De jongeren van nu Omdat de jongeren van nu steeds voor ons in de banken zitten evolueren wij al meer dan 180 jaar. De Zusters

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 7/2016-2017 Gelukkig 2017! In dit nummer: Gelukkig 2017 1 Welkom 1 Gedichtendag 1 Zammelse Toneelvrienden 1 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de OR 2 Als het kriebelt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Campus Cardijn

Nieuwsbrief Campus Cardijn Nieuwsbrief Campus Cardijn Vrijdag 8 februari 2019 Inhoud Afdeling MO, OR in de kijker Weekagenda Geboorte, overlijden Stationeren in de Cardijnlaan Infoavond jongeren en alcohol Fietsactie Hotdogs Eskimoon

Nadere informatie

Studierichtingen eerste graad

Studierichtingen eerste graad Studierichtingen eerste graad 08 WELKOM Beste ouders Beste leerling Wie aan het secundair onderwijs begint, zet, na de kleuter- en lagere school, een derde stap in de onderwijswereld. Een stap die je

Nadere informatie

Maandblad D E G A L M SINT-VICTOR BLIJFT MAAR SCOREN!

Maandblad D E G A L M SINT-VICTOR BLIJFT MAAR SCOREN! Maandblad D E G A L M 97ste jaargang - nr. 9 mei/juni 2017 Postnummer 2300 - Postkantoor Turnhout 1 Verschijnt maandelijks (niet in juli en augustus) Verantwoordelijke uitgever: Marc Hendrickx Redactie:

Nadere informatie

1 STUDIEAANBOD. Instituut Dames van het Christelijk Onderwijs (IDCO) vzw Ignatiaanse Scholen Antwerpen (vzw IgnAS)

1 STUDIEAANBOD. Instituut Dames van het Christelijk Onderwijs (IDCO) vzw Ignatiaanse Scholen Antwerpen (vzw IgnAS) 1 STUDIEAANBOD 2 LESSENTABELLEN LESSENTABEL 1 ste graad 1ste leerjaar A 2de leerjaar Optie: Klassiek Optie: TOP! Grieks- Latijn Latijn Moderne Wetensch. Godsdienst 2 2 2 2 2 Aardrijkskunde 2 2 1 1 1 Beeld

Nadere informatie

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel.

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel. nov 2016 45 maandag 7 dinsdag 8 woensdag 9 donderdag 10 vrijdag 11 zaterdag 12 Aankomst Sint zondag 13 s nov 2016 46 maandag 14 dinsdag 15 woensdag 16 donderdag 17 vrijdag 18 zaterdag 19 zondag 20 s nov

Nadere informatie

Stad Genk Publicatie Verkeersongevallen en slachtoffers

Stad Genk Publicatie Verkeersongevallen en slachtoffers De cijfers over de verkeersongevallen omvatten de ongevallen met doden of gewonden op de openbare weg zoals ze door de politie en het parket zijn opgetekend. In 2016 gebeurden er in Genk 343 verkeersongevallen

Nadere informatie

Meridiaantje nr. 18 22-05-2015

Meridiaantje nr. 18 22-05-2015 Meridiaantje nr. 18 22-05-2015 Kalender ma. 25 mei Pinksteren (alle kinderen vrij) 26, 27, 28, 29 mei 25-jarig Lustrum di. 26 mei 14.45 uur: presentatie op het plein met Fort van de Verbeelding vrij 29

Nadere informatie

Nieuwsbrief maand Maart 2012

Nieuwsbrief maand Maart 2012 Nieuwsbrief maand Maart 2012 Beste ouders, LENTE!!! Het voelt goed en het doet me goed. Terugblikken op een drukke maar geslaagde tweede trimester. Vooruitkijken op ook een drukke maar leuke veelbelovende

Nadere informatie

Project: verkeer & klimaat

Project: verkeer & klimaat klaverblad mei Project: verkeer & klimaat Op 28 april hebben we onze projectweek rond verkeer en het klimaat afgesloten. Fozzie heeft onze kinderen uitgedaagd om een groene verkeersexpert te worden. Onze

Nadere informatie

K.A. 3de graad! 1 SCHOOL 2 CAMPUSSEN PARKLAAN 89 TEREKEN

K.A. 3de graad! 1 SCHOOL 2 CAMPUSSEN PARKLAAN 89 TEREKEN K.A. SINT-NIKL A AS de graad! PARKLAAN 9 TEREKEN SCHOOL CAMPUSSEN Nuttige gegevens Koninklijk Atheneum Sint-Niklaas School van de Vlaamse Gemeenschap Parklaan 9 900 Sint-Niklaas Tel: 0 0 9 00 Fax: 0 0

Nadere informatie

informatieavond voor ouders Op stap naar het secundair

informatieavond voor ouders Op stap naar het secundair informatieavond voor ouders Op stap naar het secundair Walburg, Hamont-Achel Dommelhof, Neerpelt Palethe, Overpelt Infoavond Basisonderwijs scholen of campussen WICO campus Salvator Hamont-Achel WICO campus

Nadere informatie

Donker weer licht aan!. 1

Donker weer licht aan!. 1 10/2018-2019 Nieuwsbrief Op naar de sneeuw! Aanstaande donderdag, 31/1, gaat de lagere school naar de sneeuw in Weywertz. Onze jongens en meisjes van 5-6Lo zullen kunnen langlaufen en onze jongens en meisjes

Nadere informatie

De Klaver. Het klaverblad. Basisschool

De Klaver. Het klaverblad. Basisschool De Klaver Basisschool E D I T I E M A A R T 2 0 0 7 Het klaverblad Verantwoordelijke uitgever: VZW De Klaver Meersstraat 17 9070 Destelbergen - Heusden Tel: 09 230 87 11 e-mail: de.klaver@pantarhei.be

Nadere informatie