Nieuwsbrief Parochie H.Maria Maior te Dordrecht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Parochie H.Maria Maior te Dordrecht"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief De Nieuwsbrief is het contactorgaan van de Oud-Katholieke parochie H.Maria Maior te Dordrecht. Het vervangt het parochieblad Voorpost dat in gedrukte vorm verscheen en wordt in digitale vorm verzonden aan leden, gastleden en belangstellenden van de parochie. Bij de Advent Licht in de nacht, dat duister verdrijft, ontsteek het, wees het, jij. (woorden van A. Govaart) We kijken uit naar licht. We hopen er op en verwachten het. We zijn op weg naar Kerst. En al gaandeweg ontsteken we licht. Om een lichtje van ons te omvatten is er een candlecover gemaakt. De grafische vormgeving is gedaan door Angélique Verheij. Wie in de Advent naar de kerk gaat kan zo n candlecover meenemen. Je kunt die om een kaars of waxinelichtje heen zetten. Het licht van de kaars schijnt zo door de afbeeldingen heen. Deze afbeeldingen zijn genomen uit de lezingen van de Advent. De maakster van de tekst en ontwerpster, Grete Verhey-de Jager, zegt hierover: De afbeeldingen er op vertellen over de weg die we gaan deze Advent. Het licht schijnt door de lezingen van de vier adventszondagen in het C-jaar. 1 e : Het licht komt en er zal levend water uit Jeruzalem stromen. Er zullen tekenen zijn van zon, maan en sterren. Het blad van de vijgenboom vertelt van nieuw leven. 2 e : Onderweg zijn wij naar de eeuwige stad, naar vrede en gerechtigheid, naar heil door godsvrucht. Die stad draagt de roemrijke kroon van de Eeuwige. Leg af je ellende en rouw. Doopwater stroomt door de woestijn. Kromme wegen zullen recht worden. 3 e : Geen makkelijke weg is het. Een weg niet alleen door water, maar ook door vuur. Vuur dat kan verteren. Vuur dat kan zuiveren. Vuur van de heilige Geest. We huiveren er voor. We bidden er om: dat uit het moeilijke en confronterende iets goeds voort zal komen. 4 e : Klein zijn de tekenen, klein is de mens. En kwetsbaar. Juist daar lijkt de Geest te werken. Zij beweegt in ons, voor ons, trekt aan ons. Zij omgeeft ons als vruchtwater waarin wij tot mens worden, de mens die wij bedoeld zijn. Zo zijn wij mensen, steeds gestuwd en gedragen door water, golven en stroom, levend water. Steeds met het oog op licht, op vuur dat zuivert en niet verteert. Het verbindt ons met God en de hele schepping. Het verbindt verleden en toekomst. Het verbindt ons met elkaar. Kringen van mensen, van klein tot groter. Uiteindelijk in de handen van het Kind, van Jezus onze voorganger in alles. Laten we elkaar vasthouden. Ons inzetten. Bidden dat het licht groeit. Om zelf, om allemaal en samen aan het licht te komen, in het licht te staan. Levenslicht. Ontsteek het, wees het, jij

2 Opneming in de gemeenschap Op de eerste zondag van de Advent, 2 december 2018, zullen Hans Hilgers, Caroline Versantvoort, Ramona Brouns, Cristian van der Stoep en Candice Marlin worden opgenomen in de gemeenschap van de Oud-Katholieke kerk van Nederland. Na de eucharistieviering is er gelegenheid om hen als onze zusters en broeders te verwelkomen en elkaar te feliciteren met de opbouw van de gemeenschap door de toetreding van nieuwe parochianen. Doop Op de eerste zondag na Epifanie, 13 januari 2019, zal de pasgeboren tweeling van Ramona Brouns en Karin van Bezooijen en de pasgeboren zoon van Cristian van der Stoep en Candice Marlin het sacrament van de doop ontvangen. Na de eucharistieviering is er gelegenheid om de doopouders en elkaar te feliciteren met opbouw van de gemeenschap door de gedoopten. Tijdens deze viering vindt de wijding van het water plaats. Aanvang viering uur. Presentatie Tijdens de eucharistieviering van de Opdracht van de Heer in de Tempel (Presentatie), 27 januari 2019 zal Mauris, zoon van Folker van der Keur en Mirjam Smit, gedoopt op zaterdag 3 november op de buitenplaats De heerlijkheid Bourgondië te Rijsbergen, in het midden van de gemeente en voor het aanschijn van de Heer worden gepresenteerd. Emeritus priester Jan van Handenhoven die de doop verrichtte, zal mee voorgaan in deze viering. Voorafgaand aan de viering vindt de wijding en uitreiking plaats van de kaarsen. Aanvang uur. Kinderkerk Ouders van jonge kinderen opgelet! Op 13 januari 2019 en 27 januari 2019 verzorgen Rina Homan- Copper en Femke Franken een dienst voor kinderen. Hierdoor is het makkelijk(er) gemaakt voor ouders om met jonge kinderen naar de kerk te gaan. De kinderen gaan tijdens de dienst naar een nevenruimte waar zij kerkdienst hebben met een voor hen aangepast programma. Gregoriaanse vespers Op zondag 2 december, om uur, zingt de interkerkelijke schola Cantorum Dordrecht e.o. de Gregoriaanse vespers van de Eerste zondag van de Advent. In de Oud-Katholieke kerk van de H.Maria Maior, Voorstraat 120 te Dordrecht. Toelichting en info: gregoriaansdordt.com Synode De afgelopen jaren werd onze parochie niet vertegenwoordigd op de synode door een afgevaardigde van de parochianen. Dat zal in 2019 gelukkig niet meer zo zijn. Want Peter Vrijdag zal vanaf 2019 de parochie vertegenwoordigen op de landelijke synode van de Oud-Katholieke kerk van Nederland. Hierdoor doet onze parochie weer volop mee mee en maken de leden van onze parochie dankbaar gebruik van hun recht om de Oud-Katholieke kerk mee te besturen.

3 Financieel beheer Nine Molenaar zal per 1 januari 2019 stoppen met het financiële beheer van de onze parochie. Zij doet dit door ziekte gedwongen. In overleg met het kerkbestuur is gezocht naar iemand aan wie de financiële zaken kunnen worden overgedragen. Dat is nog niet gelukt. We zoeken iemand met ervaring in financiële administratie die de discipline heeft om een of meerdere keren per week te zorgen dat de ontvangsten en betalingen correct worden gedaan en afdoende en inzichtelijk worden geadministreerd, zo nodig daarover in contact treedt met debiteuren en crediteuren en bereid is om verantwoording te geven aan controlerende instanties. Zou u iemand weten, of zelf u willen melden, dan kan dat bij de voorzitter van het kerkbestuur, pastoor Henk Schoon. Parochieuitje Het parochieuitje gaat dit jaar naar Oudenbosch. Het wordt een bezoek waarin we het rijke Rooms-Katholiek verleden zullen zien en beleven en kennismaken met vergane glorie. Als parochie gaan we dit West-Brabantse dorp bezoeken. Oudenbosch heeft een interessant religieus verleden. Franz Becker is voormalig leerling van het voormalig gevestigde internaat St. Louis. Hij wil de parochie meenemen naar verschillende gebouwen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de afgelopen krappe 200 jaar. Er staat een bezoek op het programma aan de Basiliek, gebouwen van het voormalig St. Louis, het Zoeavenmuseum en de kapel van St. Louis. Tevens bestaat de mogelijkheid om het Arboretum te bezoeken. Tevens zullen we gezamenlijk genieten van de Brabantse gastvrijheid. De eigen boterham kan dus thuis blijven. Neem wel uw fototoestel mee want het is de moeite waard! Aangezien we de dag beginnen met het vieren van de heilige mis in de Basiliek kunt u de dag reserveren in uw persoonlijke agenda. De dag zal ongeveer eindigen om ca uur. Als u dat wilt kunt u hierna op eigen gelegenheid overige gebouwen in het dorp zien of het dorp bezoeken. Wel is het goed om museumkaarten mee te nemen voor het bezoek aan het Zoeavenmuseum en een bezoek aan het Arboretum. In het voorjaar zal een intekenlijst worden ophangen in de Maiorij. Ook een carpoollijst en routebeschrijving zal dan volgen. Huisregels Om rond de eredienst een en ander ordelijk te laten verlopen heeft het kerkbestuur enkele huishoudelijke regels opgesteld. Ze dienen bij te dragen aan de rust en de aandacht die nodig is voor de dienst in het huis van de Heer. Aanleiding is dat het kerkbestuur heeft gemerkt dat er soms onduidelijkheid bestaat over de regels en afspraken die het ordelijk verloop van de eredienst betreffen. Het gaat daarbij zowel om de gang van zaken in de kerkzaal als in de Maiorij en de sacristie.

4 Het leek het kerkbestuur goed om deze huisregels nog eens op een rijtje te zetten en bekend te maken via deze Nieuwsbrief. Uiteraard gaat het kerkbestuur uit van de gedachte, dat een ieder die voor een viering naar de kerk gaat deze regels onderschrijft en zal willen volgen. Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten. 1. De kerk is op zondagmorgen om uur open; u bent vanaf dat tijdstip welkom in de kerkzaal en u wordt geacht de gebruikelijke stilte in acht te nemen. Een ieder kan zich in alle rust voorbereiden op de dienst. 2. Voorafgaande aan de dienst kunt u terecht noch in de sacristie noch in de Maiorij, omdat pastoor, acolieten en koorleden zich daar rustig willen kunnen voorbereiden op hun taak in de viering. 3. U wordt geacht eventuele aanwijzingen of verzoeken van kerkbestuursleden en/of gastheer- /vrouw op te volgen. 4. Na afloop van de viering wordt u geacht niet te lang in de kerk te blijven, zodat de kerkruimte kan worden afgekosterd. U bent dan uiteraard van harte welkom in de Maiorij. 5. Kerkbestuursleden mogen uitzonderingen maken op bovenstaande regels, bijvoorbeeld het ontvangen van gasten van buiten die van verre komen. Vieringen Advent, Kerst en Epifanie Aanvangstijd uur, tenzij anders vermeld e zondag van de Advent e zondag van de Advent e zondag van de Advent e zondag van de Advent Kerstnacht uur Kerstdag Zondag na Kerstmis Epifanie Doop van de Heer in de Jordaan (wijding water) e zondag na Epifanie Opdracht van de Heer in de Tempel (wijding van kaarsen) Nieuwjaarsvespers en - ontmoeting De aartsbisschop nodigt u uit om op zondag 6 januari deel te nemen aan de Nieuwjaarsvespers, en elkaar te ontmoeten en een goed Nieuwjaar te wensen bij de daarop aansluitende receptie. Plaats Kathedrale kerk van Ste Gertrudis, Willemsplantsoen te Utrecht, Aanvang uur.

5 Vrouwenontmoetingsdagen Wenst u in het vervolg deze Nieuwsbrief niet te ontvangen, dan kunt u dat laten weten via h.schoon@live.nl ,

Nieuwsbrief Parochie H.Maria Maior te Dordrecht

Nieuwsbrief Parochie H.Maria Maior te Dordrecht Nieuwsbrief De Nieuwsbrief is het contactorgaan van de Oud-Katholieke parochie H.Maria Maior te Dordrecht. Het vervangt het parochieblad Voorpost dat in gedrukte vorm verscheen en wordt in digitale vorm

Nadere informatie

Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPDRACHT VAN DE HEER IN DE TEMPEL We vieren vandaag het hoogfeest Opdracht

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we tweede zondag van de Advent. Advent is een tijd

Nadere informatie

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016 Eucharistieviering m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort Vijfde zondag van Pasen 24 april 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Uitnodiging tot de communie Jezus Christus zelf

Nadere informatie

Eucharistieviering Vijfde zondag na Epifanie Zondag van de genezingen 4 februari 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Vijfde zondag na Epifanie Zondag van de genezingen 4 februari 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Vijfde zondag na Epifanie Zondag van de genezingen 4 februari 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 248, verzen 1, 2 en 3 INLEIDING Genade

Nadere informatie

OUD-KATHOLIEKE PAROCHIE van de HEILIGE MARIA MAIOR te Dordrecht LITURGIEWIJZER. voor de Dienst van Schrift en Gebed van 24 februari 2019

OUD-KATHOLIEKE PAROCHIE van de HEILIGE MARIA MAIOR te Dordrecht LITURGIEWIJZER. voor de Dienst van Schrift en Gebed van 24 februari 2019 OUD-KATHOLIEKE PAROCHIE van de HEILIGE MARIA MAIOR te Dordrecht LITURGIEWIJZER voor de Dienst van Schrift en Gebed van 24 februari 2019 Feestdag van de Heilige Mattias apostel en martelaar 2 van 7 De Oud-Katholieke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Parochie H.Maria Maior te Dordrecht

Nieuwsbrief Parochie H.Maria Maior te Dordrecht In deze vraagt het kerkbestuur uw aandacht voor: - Pontificale viering zondag 5 mei 2019 met vormsel van vier gedoopten - Vesperdienst en debat rondom 400 jaar Dordtse synode: boete en hernieuwde verbintenis

Nadere informatie

Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 27 6 november 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 27 6 november 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 27 6 november 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort In deze viering zullen parochianen Do en Kees de Haart een zegen ontvangen ter gelegenheid

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Parochie H.Maria Maior te Dordrecht

Nieuwsbrief Parochie H.Maria Maior te Dordrecht In deze vraagt het kerkbestuur uw aandacht voor: - Parochie-uitje zondag 2 - Tuinproject gerealiseerd - Onderhoudsproject kerk en orgel binnenkort van start - Klusdagen - Oproep voor meer helpers - Gregoriaanse

Nadere informatie

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we eerste zondag van Advent. Advent

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Eucharistieviering Openbaring van onze Heer Jezus Christus aan de volken 3 januari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Openbaring van onze Heer Jezus Christus aan de volken 3 januari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Openbaring van onze Heer Jezus Christus aan de volken 3 januari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 600 INLEIDING Genade zij u en vrede

Nadere informatie

Eucharistieviering Vierde zondag van de Advent Jaar C 20 december 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Vierde zondag van de Advent Jaar C 20 december 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Vierde zondag van de Advent Jaar C 20 december 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 568 INLEIDING SCHULDBELIJDENIS Genade zij u en vrede

Nadere informatie

Liturgie voor de viering op 20 november 2016

Liturgie voor de viering op 20 november 2016 Liturgie voor de viering op 20 november 2016 Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. In deze dienst wordt gedoopt Donna Juliana Isabella Berende voorganger ds. Wil van Egmond ambtsdrager Judith Ooms lector

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort In de Veertigdagentijd is er iedere zondag kinderkerk. De kinderkerk

Nadere informatie

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 18 Zondag van het discipelschap. 4 september 2016

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 18 Zondag van het discipelschap. 4 september 2016 Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 18 Zondag van het discipelschap 4 september 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 795 INLEIDING Genade zij u en vrede

Nadere informatie

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015 In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds Corrie van Duinen; ouderling van

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 11 januari 2015. Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 11 januari 2015. Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Oud-Katholieke Parochie van de H.Georgius St. Joris op t Zand te Amersfoort 11 januari 2015 Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan Welkom door kerkmeester

Nadere informatie

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort De viering begint bij droog weer in de tuin van de pastorie. Daar vindt de

Nadere informatie

Eucharistieviering. Eerste zondag na Pinksteren Feestdag van de allerheiligste Drieëenheid. 22 mei 2016

Eucharistieviering. Eerste zondag na Pinksteren Feestdag van de allerheiligste Drieëenheid. 22 mei 2016 Eucharistieviering Eerste zondag na Pinksteren Feestdag van de allerheiligste Drieëenheid 22 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 829 INLEIDING Genade

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Zondag van de tekenen der tijden 14 augustus 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingszang: Gezangboek nr. 754 Tijdens

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

DE NOORDERBRUG S-GRAVENZANDE

DE NOORDERBRUG S-GRAVENZANDE TAIZÉ VESPER 8 januari 2017 Zondag Doop van de Heer DE NOORDERBRUG S-GRAVENZANDE Thema: Gerechtigheid PKN-avonddienst We proberen voor de vesper al stil te worden en luisteren daarbij naar muziek op de

Nadere informatie

Eucharistieviering. Laatste zondag na Pinksteren. Zondag van de voleinding. 22 november 2015

Eucharistieviering. Laatste zondag na Pinksteren. Zondag van de voleinding. 22 november 2015 Eucharistieviering Laatste zondag na Pinksteren Zondag van de voleinding 22 november 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 711 INLEIDING SCHULDBELIJDENIS

Nadere informatie

Eucharistieviering Verjaardag van de Kerkwijding

Eucharistieviering Verjaardag van de Kerkwijding Eucharistieviering Verjaardag van de Kerkwijding 10 september 2017 Oud-Katholieke parochie van de Heilige Maria Maior te Dordrecht Liturgie -----------------------------------------------------------------------------------------------!

Nadere informatie

Één viering drie dagen lang.. Pasen 2018 In de Vloedschuur. Witte Donderdag om 19:00 Goede Vrijdag om 20:00 Paaswake om 21:00

Één viering drie dagen lang.. Pasen 2018 In de Vloedschuur. Witte Donderdag om 19:00 Goede Vrijdag om 20:00 Paaswake om 21:00 Één viering drie dagen lang.. Pasen 2018 In de Vloedschuur Witte Donderdag om 19:00 Goede Vrijdag om 20:00 Paaswake om 21:00 Stille Zaterdag Paasnacht 1 De derde dag Onze spirituele tocht gaat verder en

Nadere informatie

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 13. Zondag van het brood uit de hemel. 5 augustus 2018

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 13. Zondag van het brood uit de hemel. 5 augustus 2018 Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 13 Zondag van het brood uit de hemel 5 augustus 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 750 INLEIDING Genade zij u en

Nadere informatie

VOORBEREIDEN op ontmoeting

VOORBEREIDEN op ontmoeting VOORBEREIDEN op ontmoeting De klok luidt Muziek NADEREN tot de Eeuwige Intocht met lied Wees welkom allemaal Ontsteken van de kaarsen Stilte en welkom Aanvangsgebed met Bemoediging (C2G en gemeente) Votum

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 841 INLEIDING Genade zij u en vrede van God onze Vader,

Nadere informatie

Zondag 4 november 2018 Doopdienst van Fynn Jari van Bezooijen & Julia Ariane Cornelia Breure Kinderdienst

Zondag 4 november 2018 Doopdienst van Fynn Jari van Bezooijen & Julia Ariane Cornelia Breure Kinderdienst Zondag 4 november 2018 Doopdienst van Fynn Jari van Bezooijen & Julia Ariane Cornelia Breure Kinderdienst Dominee: ds. Gerdien Neels Organist: Hans van Noord INTOCHT Vóór de dienst zingen we als overweging,

Nadere informatie

September 2018 Dag Datum Tijd Kerk Bijzonderheden/ Koor

September 2018 Dag Datum Tijd Kerk Bijzonderheden/ Koor Misrooster September 2018 Februari 2019 September 2018 Zaterdag 1-9 18.00 Br Zondag 2-9 10.30 E Dameskoor Dinsdag 4-9 Woensdag 5-9 09.00 E Donderdag 6-9 09.00 E Vrijdag 7-9 19.00 Br Zaterdag 8-9 18.00

Nadere informatie

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN Drie-en-dertigste zondag door het jaar, 13 november 2016 Nederlandse vertaling: NRL, 2015

Nadere informatie

In jou vind ik vreugde

In jou vind ik vreugde Protestants Kralingen In jou vind ik vreugde Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 10 januari 2016 1e zondag na Epifanie: Doop van de Heer In deze viering doop van Philip Muijs van de Moer Protestants

Nadere informatie

STILLE ZATERDAG. 31 maart Paaswake. Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt.

STILLE ZATERDAG. 31 maart Paaswake. Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt. STILLE ZATERDAG 31 maart 2018 Paaswake Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt. De vrouwen bij de opstanding, Annie Vallotton voorganger organist ambtsdrager diakenen

Nadere informatie

Speurneuzen gezocht De wereld omgekeerd

Speurneuzen gezocht De wereld omgekeerd Boekje om te gebruiken in de diensten van de Protestantse Gemeente Heino tijdens de zondagen van Advent 2016 Speurneuzen gezocht De wereld omgekeerd 1 Over de liturgische schikkingen De Spiegel is deze

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK 1 ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK I. Orde van dienst bij de opname tijdens de eucharistieviering (in voorbereiding van de eerste communie)

Nadere informatie

Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga

Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga 0 Welkom in het Open Hof Orde voor de viering op zondag 2 juni 2019 om 9.30 uur in Open Hof Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga Protestantse Wijkgemeente Open Hof

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED De tweede zondag na Epifanie 14 januari 2018 Oud- Katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door de kerkmeester Openingslied: 816 (Gezangboek) Tijdens

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED De zondag van de lichte last 9 juli 2017 Oud- Katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door de kerkmeester Openingslied: 837 Van kerk en wereld (liedboek)

Nadere informatie

10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017

10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017 10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017 Gebed bij het aansteken van de kaarsen Ik hoop dat dit het licht zal zijn dat straalt uit onze ogen zodat we elkaar kunnen zien zoals we bedoeld zijn. dat straalt

Nadere informatie

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten Het sacrament van Het doopsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 2e zondag van de 40 dagentijd Reminiscere (gedenk uw barmhartigheid) 1 maart 2015 De verheerlijking op de berg Voorganger Ouderling Diaken Organiste Koster

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten Het sacrament van Het doopsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus, de Heer en van de heilige Geest. Onze hulp is de Naam van de Heer,

Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus, de Heer en van de heilige Geest. Onze hulp is de Naam van de Heer, Eucharistieviering Hemelvaart van de Heer 25 mei 2017 Oudkatholieke parochie van de h. Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 655, 1-5 INLEIDING Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus,

Nadere informatie

We besluiten de dienst staande in een kring met de zegenbede: Vrede wens ik je toe.

We besluiten de dienst staande in een kring met de zegenbede: Vrede wens ik je toe. Hartelijk welkom in deze stilteviering. Advent: Een tijd van zwijgen en wachten. Verlangen naar Licht in onze duisternis Het doel van deze viering is om ruimte te bieden voor verstilling en gebed. De stilte

Nadere informatie

Orde van dienst. 2 december 2018 Protestantse Gemeente Laren. Daan Gerrit Dijkman wordt gedoopt Eerste zondag van advent. Voorganger: ds.

Orde van dienst. 2 december 2018 Protestantse Gemeente Laren. Daan Gerrit Dijkman wordt gedoopt Eerste zondag van advent. Voorganger: ds. Orde van dienst 2 december 2018 Protestantse Gemeente Laren Daan Gerrit Dijkman wordt gedoopt Eerste zondag van advent Voorganger: ds. Jaap Jonk Orgelspel: Stefan Potman Lector: Joke Dijkman 1 De voorbereiding

Nadere informatie

Kerkgemeente Edam. 30 november Groenlandkerk. In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan. Sofie van Wanrooij

Kerkgemeente Edam. 30 november Groenlandkerk. In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan. Sofie van Wanrooij Kerkgemeente Edam 30 november 2014 Groenlandkerk afbeelding: doopboom met de blaadjes van onze gedoopte kinderen in de Groenlandkerk In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan Sofie van Wanrooij

Nadere informatie

Eucharistieviering. Geboorte van de H. Johannes de Doper. Johannes is zijn naam. 24 juni 2018

Eucharistieviering. Geboorte van de H. Johannes de Doper. Johannes is zijn naam. 24 juni 2018 Eucharistieviering Geboorte van de H. Johannes de Doper Johannes is zijn naam 24 juni 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Om 12:00 uur begint in de Joriszaal de themabijeenkomst

Nadere informatie

Elisa Jasmijn Alferink

Elisa Jasmijn Alferink Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van Elisa Jasmijn Alferink Dochter van Jeroen en Anouk Alferink-Vugteveen 3 juli 2016 in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist:

Nadere informatie

De zondag van de talenten

De zondag van de talenten DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED De zondag van de talenten 12 november 2017 Oud- Katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door de kerkmeester Openingslied: 571 (Gezangboek) Tijdens het

Nadere informatie

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden. December Inleidend woord : stip op de horizon

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden. December Inleidend woord : stip op de horizon Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden December 2013 Inleidend woord : stip op de horizon Wanneer je op het zicht zeilt is het handig om een (herkennings)punt te

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan 10 Januari 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied

Nadere informatie

De eerste zondag van Advent Doopdienst op zondag 2 december 2018 in De Oerdracht. Gedoopt wordt Noralynn Milou

De eerste zondag van Advent Doopdienst op zondag 2 december 2018 in De Oerdracht. Gedoopt wordt Noralynn Milou De eerste zondag van Advent Doopdienst op zondag 2 december 2018 in De Oerdracht Gedoopt wordt Noralynn Milou Voorganger: ds. Christien Ferrari- van Schuppen Organist Rients Schuddebeurs Kind van dienst:

Nadere informatie

Stille Zaterdag. Woorden bij de liturgische schikking.

Stille Zaterdag. Woorden bij de liturgische schikking. Stille Zaterdag Na de afwezigheid van de liturgische kleur op Goede Vrijdag is in de Paaswake de kleur wit. We waken in de nacht en leven toe naar het feest van Licht en Leven. De nieuwe paaskaars wordt

Nadere informatie

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Roze viering in de Veertigdagentijd zondag 3 maart 2013, 15.00 uur THEMA EEN GEWAARSCHUWD MENS TELT VOOR TWÉÉ! Voorganger Pastoor Hans de Rie Paradijskerk Nieuwe

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED 7 e Zondag van Pasen 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied:, hoe Hij zijn belofte houdt, die de mens

Nadere informatie

Eucharistieviering Kerstmis Kerstviering met jong en oud 25 december 2018 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius Amersfoort

Eucharistieviering Kerstmis Kerstviering met jong en oud 25 december 2018 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius Amersfoort Eucharistieviering Kerstmis Kerstviering met jong en oud 25 december 2018 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we Kerstmis, het feest van de geboorte van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD VAN KRUIS NAAR OPSTANDING April 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 1 april ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 2 april 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Zondag van de rijke 11 oktober 2015 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied: Gezangboek nr. 816 Tijdens het gezang

Nadere informatie

Orde van dienst voor 10 december 2017 in de Witte Kerk te Lochem

Orde van dienst voor 10 december 2017 in de Witte Kerk te Lochem Orde van dienst voor 10 december 2017 in de Witte Kerk te Lochem Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Gerrit te Rietstap In deze dienst dopen we Ties Robert Clahsen. zoon van Maaike en Bram Clahsen

Nadere informatie

Orde van dienst Pinksteren openluchtdienst 2019 Laat maar waaien!

Orde van dienst Pinksteren openluchtdienst 2019 Laat maar waaien! Orde van dienst Pinksteren openluchtdienst 2019 Laat maar waaien! Welkom Zingen: Opwekking 797 Breng ons samen U roept ons samen als kerk van de Heer, verbonden met U en elkaar. Wij brengen U lof, geven

Nadere informatie

Met hemels gezag. Epifanie volgens Lucas

Met hemels gezag. Epifanie volgens Lucas Met hemels gezag Epifanie volgens Lucas Epifanie in het Lucasjaar 2019 Zondag Profetie Antw.Ps. Evangelie 6-1 Na nieuwjaar Nieuwjaarsreceptie 13-1 1 e van Epifanie - Doop van de Heer Doopzondag 20-1 2

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 7 januari Woorddienst - Kliederkerk Voorganger: Ds Aarnoud van der Deijl

Orde van dienst zondag 7 januari Woorddienst - Kliederkerk Voorganger: Ds Aarnoud van der Deijl Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 7 januari Woorddienst - Kliederkerk Voorganger: Ds Aarnoud van der Deijl Thema: Wat staat er in de sterren m.m.v.

Nadere informatie

Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie Drie wijken Groningen Noord

Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie Drie wijken Groningen Noord Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie 2018 Drie wijken Groningen Noord naam datum voorganger lezing Zondag na Kerst 31 december Y.C. de Groot Jesaja 8, 11-15 Lucas 2, 33 40 1 e zondag na Epifanie

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van

Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van Meike Derks Dochter van Joran en Willeke Derks-Van der Zee 11 november 2018 in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Ouderling van

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel

Parochie Sint Christoffel Parochie Sint Christoffel Vorming & Gesprek 2018-2019 St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Voorwoord Mede gezien de kosten ervan, zullen er dit jaar geen boekjes

Nadere informatie

Antonius in Beweging uit Best noemt zich 'ongeneeslijk katholiek', ook al hoort ze niet meer bij de Rooms-Katholieke Kerk

Antonius in Beweging uit Best noemt zich 'ongeneeslijk katholiek', ook al hoort ze niet meer bij de Rooms-Katholieke Kerk Antonius in Beweging uit Best noemt zich 'ongeneeslijk katholiek', ook al hoort ze niet meer bij de Rooms-Katholieke Kerk BEST - Vijf jaar geleden werd Antonius in Beweging uit de Rooms-Katholieke Kerk

Nadere informatie

Zondag 29 januari 2017, School en Kerk. Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst. Opwekking nr 40 - Zoek eerst het Koninkrijk

Zondag 29 januari 2017, School en Kerk. Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst. Opwekking nr 40 - Zoek eerst het Koninkrijk Zondag 29 januari 2017, School en Kerk aanvang: 09.30 uur voorganger: Mw. Thecla Cornet Orgelspel Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst Opwekking nr 40 - Zoek eerst het Koninkrijk Zoek eerst

Nadere informatie

Jezus en jij. Eerste Communieproject 53. Jij bent gedoopt

Jezus en jij. Eerste Communieproject 53. Jij bent gedoopt Eerste Communieproject 53 Jezus en jij Jij bent gedoopt In les 8 hebben we geleerd dat Jezus bij ons blijft. Hoe doet Hij dat? Dat kan Hij, omdat Hij de KERK heeft gesticht. De kerk is niet alleen een

Nadere informatie

OECUMENISCHE OUDEJAARSVESPER

OECUMENISCHE OUDEJAARSVESPER OECUMENISCHE OUDEJAARSVESPER op donderdag 31 december 2015 Thema: Omzien in verwondering Voorgangers: Pastores Marieke Feuth, Hans Vossenaar en Christien Crouwel m.m.v. de werkgroep oecumenische vieringen

Nadere informatie

Inleidend woord: een woord van afscheid van uw rector pastoor Klaas Jan Homan

Inleidend woord: een woord van afscheid van uw rector pastoor Klaas Jan Homan Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden Augustus 2012 Inleidend woord: een woord van afscheid van uw rector pastoor Klaas Jan Homan Dit huis is een huis waar de deur

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

Emilie Lauren Caroline Huijsman

Emilie Lauren Caroline Huijsman Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. Liturgie voor de dienst op 26 november 2017 waarin de doop plaatsvindt van Emilie Lauren Caroline Huijsman Dochter van Renger en Elize Huijsman Zusje van Jonas voorganger

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE VIERINGEN IN DE STILLE WEEK 2016

ORDE VAN DIENST VOOR DE VIERINGEN IN DE STILLE WEEK 2016 ORDE VAN DIENST VOOR DE VIERINGEN IN DE STILLE WEEK 2016 Stille zaterdag 26 maart 2016 medewerkers voorgangers: Ds. Tineke Boekenstijn, Ds. Elbert Grosheide, Herma van der Veen muziek (piano): Jaap Morgenstern

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 1 e zondag na Epifanie Doop van de Heer 12 januari 2014

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 1 e zondag na Epifanie Doop van de Heer 12 januari 2014 Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 1 e zondag na Epifanie Doop van de Heer 12 januari 2014 Jij bent mijn geliefde zoon, in jou vind ik vreugde (Matteüs 3) Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster

Nadere informatie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Bron: Fr. James Mallon, Divine Renovation Guidebook, 2016, p. 74-79. Bewerkt door Alpha Nederland en Centrum voor Parochiespiritualiteit,

Nadere informatie

zondag 30 november 2014

zondag 30 november 2014 Orgelspel zondag 30 november 2014 Terwijl de kaarsen worden aangestoken zingen we: NLB 461: 1 Stilte 1 Bemoediging: V Onze hulp is in de naam van de Heer G Die hemel en aarde gemaakt heeft Drempelgebed

Nadere informatie

De zondag van de weeskinderen

De zondag van de weeskinderen DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED De zondag van de weeskinderen De zevende zondag van Pasen 13 mei 2018 Oud- Katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door de kerkmeester Openingslied:

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 25 juni 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst zal Erna Dros bevestigd worden als ouderling. We zullen als gemeente afscheid nemen van de vorige ouderling/voorzitter

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst

Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst Voorganger Organist Beamer : ds. Peter van de Peppel : Frank van der Meulen : Jan Moesker In deze dienst wordt Tessa, dochter

Nadere informatie

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid Liturgie PGA wijkgemeente Arnhem Zuid Vierplaats De Kandelaar mei 2015 APOSTOLISCHE GELOOFSBELIJDENIS Ik geloof in God, de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. En in Jezus Christus,

Nadere informatie

Orde van dienst voor zaterdag 20 april

Orde van dienst voor zaterdag 20 april Orde van dienst voor zaterdag 20 april Stille Zaterdag // De Paaswake Voorganger: Ouderling: Organist: ds. John Boogaard Peter van Krugten Erik Westerhout Denkt u bij de uitgang aan de Zendingsbus? De

Nadere informatie

Doop van een kind vanaf zes jaar Orde I

Doop van een kind vanaf zes jaar Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf; wij leven en sterven voor God

Nadere informatie

Viering Heilig Avondmaal

Viering Heilig Avondmaal DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst: G. van Straalen; diaken van dienst: S. van Gend; organist: Gert Boersma, m.m.v. de cantorij Tweede zondag

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

EVALUATIE LITURGISCH BELEID. Pastoraal team. HH. Franciscus en Clara Parochie

EVALUATIE LITURGISCH BELEID. Pastoraal team. HH. Franciscus en Clara Parochie EVALUATIE LITURGISCH BELEID Pastoraal team HH. Franciscus en Clara Parochie Notitie voor evaluatie met allen die betrokken zijn bij de liturgie 1 EVALUATIE LITURGISCH BELEID FRANCISCUS EN CLARA PAROCHIIE

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Zondag van de tien melaatsen Zondag na Pinksteren 23 Zondag 9 oktober 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingsgezang

Nadere informatie

Een veelkleurig mozaïek!

Een veelkleurig mozaïek! Orde voor de eredienst op zondag 24 juni 2018 in de Wilhelminakerk Een veelkleurig mozaïek! Voorganger: ds. Peter van den Berg Organist: Jan Meurs Lector: Marieke Gersdorf Ambtsdrager: Fred Heidinga OM

Nadere informatie

Samen houden we de website up-to-date!

Samen houden we de website up-to-date! Organiseer je een nieuwe (eenmalige of vaker terugkerende) activiteit binnen BOEI 90? Valt er een door jou georganiseerde activiteit uit of verandert er iets in de data hiervan? Laat het weten aan communicatie@boei90.nl!

Nadere informatie

Orde van dienst voor 11 december 2016

Orde van dienst voor 11 december 2016 Orde van dienst voor 11 december 2016 3 e zondag in de Advent Belijdenis en doop van Veronica Loos-Zieltjens Oosterlichtkerk Huizen Welkom door de ouderling van dienst Lied 439: 1-3 1. Verwacht de komst

Nadere informatie

Liturgie. Bevestiging en In dienst stelling. Rina Verkade en Simone de Zeeuw. In balans

Liturgie. Bevestiging en In dienst stelling. Rina Verkade en Simone de Zeeuw. In balans Liturgie Bevestiging en In dienst stelling Rina Verkade en Simone de Zeeuw In balans Zondag 2 juli 2017 Protestantse gemeente Maasdijk / het Kruispunt Voorganger Organist : Ds. H.M. Habekotté : Erna Brinkman

Nadere informatie

Oogstdienst. samen met de lutherse gemeente van Amersfoort. 2 oktober Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Oogstdienst. samen met de lutherse gemeente van Amersfoort. 2 oktober Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Oogstdienst samen met de lutherse gemeente van Amersfoort 2 oktober 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 260, 1, 2, 6 en 7 (= Nieuwe Liedboek, Psalm 103)

Nadere informatie

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Dorpskerk. Zondag,26 november 2017 Aanvang 17.00uur

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Dorpskerk. Zondag,26 november 2017 Aanvang 17.00uur PROTESTANTSE KERK CASTRICUM Dorpskerk Zondag,26 november 2017 Aanvang 17.00uur Zij raken niet vergeten die ons zijn voorgegaan. blijvend met ons verbonden. Namen, gedragen en geschrevenin de holte van

Nadere informatie

Zondag 4 december e Adventszondag

Zondag 4 december e Adventszondag Zondag 4 december 2016 2 e Adventszondag dromen van vrede de wereld omgekeerd een nieuw begin water dat stroomt de roep om goede vruchten Goede God in Jezus heeft u een nieuw begin gemaakt Keer ons om

Nadere informatie