ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 19 FEBRUARI 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 19 FEBRUARI 2014"

Transcriptie

1 16 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 19 FEBRUARI 2014 AGENDA Openbare zitting Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Financiën 2. (GL) Goedkeuring jaarrekening 2012 door gouverneur - kennisname 3. (EDV) Verhoging presentiegelden - goedkeuring Werken, Leveringen en Diensten 4. (KB) Woonzorgcentra - indicatoren zorg en gezondheid - kennisname 5. (CV) De Bron - vast meubilair - gunning 6. (LR) Bezigheidshome De Bron en NAH De Stroom/kinderdagverblijf Windekind - leveren en plaatsen van gordijnen - lastenboek - goedkeuring 7. (LR) Incontinentiemateriaal - Gezamenlijke aankoop Wase OCMW's - wijziging gunningscriteria lastenboek - goedkeuring Instellingen en algemeen beheer 8. (IC) Kinderarmoede - indiening projectaanvraag - bekrachtiging 9. (IC) Herziening opvangnetwerk Lokale Opvanginitiatieven (LOI) - herbestemming woningen - goedkeuring 10. (IC) Terbeschikkingstelling woningen van de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting - verlenging overeenkomst - goedkeuring 11. (CV) De Bron - lastenboek los meubilair - goedkeuring 12. (CV) Diverse voorzieningen - wasserijdiensten - niet-gunning 13. (CV) Diverse voorzieningen - aankoop werkkledij - niet-gunning 14. (CV) Diverse voorzieningen - Wasserijdiensten - Tijdelijke verlenging contract Cleanlease Fortex - Bekrachtiging 15. (KH) Aanpassing huishoudelijk reglement - elektronische inzage goedkeuring Besloten zittin Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 16. Verslag vorige zitting (gedeelte besloten zitting) - goedkeuring 17. Beslissingen bijzonder comité voor de sociale dienst - aktename 18. Beslissingen woonzorgcomité - aktename 19. Beslissingen vast bureau - aktename Personeel 20. Aanvraag ontslag wegens vervroegd pensioen - goedkeuring

2 17 ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 19 FEBRUARI 2014 AANWEZIG: VERONTSCHULDIGD: Dirk Van Esbroeck, voorzitter Erna Tindemans, Tony Vyt, Louis Engels, Mirèse Deckers, Annick Thibaut, Peter De Clercq, Leen Van Laere, Annick Van de Vyver, Stijn Van Remortel, raadsleden Filip Thyssen, secretaris Claire Gillis, raadslid DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING Gelet op de vraag van de voorzitter of er opmerkingen worden geformuleerd over het verslag van de vorige zitting (gedeelte openbare zitting); Overwegende dat er geen opmerkingen werden gemaakt; Gelet op het huishoudelijk reglement, inzonderheid artikel 11; voor Maatschappelijk Welzijn, het OCMW-decreet van 19 december 2008 en gelet op het decreet van 29 juni 2012 tot wijziging van het OCMW-decreet. Art. 1 Het verslag van de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 22 januari 2014 (gedeelte openbare zitting) wordt goedgekeurd. 2. (GL) GOEDKEURING JAARREKENING 2012 DOOR GOUVERNEUR - KENNISNAME De heer gouverneur meldt bij een brief dd. 20 januari 2014 de goedkeuring en definitieve vaststelling van de jaarrekening De nodige documenten en antwoorden op bijkomende vragen door de gouverneur werden door de financieel beheerder reeds eerder overgemaakt. De gouverneur geeft weer dat de jaarrekening juist en volledig is en een waar en getrouw beeld geeft van de financiële toestand. Het negatief resultaat bedraagt EUR. Het geconsolideerd balanstotaal eind 2012 bedraagt EUR. De raad kan eventueel een beroep instellen tegen de beslissing van de gouverneur. Art. 2. Kennisname van de goedkeuring van de jaarrekening 2012 door de gouverneur. Geen beroep in te stellen tegen de beslissing van de gouverneur.

3 18 3. (EDV) VERHOGING PRESENTIEGELDEN - GOEDKEURING Gelet op de beslissing van de OCMW-raad van 30 augustus 2007 waarin het bedrag van de presentiegelden voor de raadsleden werd vastgesteld. Gelet op de beslissing van de Gemeenteraad van Beveren van 29 september 2009, waarbij het bedrag van de presentiegelden van de gemeenteraadsleden van de gemeente Beveren vanaf 1 januari 2009 wordt gekoppeld aan de spilindex; Gelet op artikel 27 van het OCMW-decreet; De presentiegelden voor de OCMW-raadsleden werden niet meer aangepast sinds de laatste raadsbeslissing van 16 december Daarom wordt voorgesteld de bedragen van de gemeente Beveren over te nemen, namelijk: - voor de zittingen van de raad, het bijzonder comité voor de sociale dienst en het vast bureau: 124,98 EUR x 1,6084 (index)= 201,02 EUR bruto - voor andere comités en zittingen van de raad die plaatsvinden op een andere locatie dan de raadzaal: 107,13 EUR x 1,6084= 172,31 EUR bruto (maximum 35 per jaar) De bedragen van de presentiegelden worden gekoppeld aan de spilindex; 29 juni 2012 tot wijziging van het OCMW-decreet; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 5 juni 2009 houdende het statuut van de lokale en provinciale mandataris; Gelet op het visum van de financieel beheerder: Positief visum met beleidsopmerkingen Raadslid Tony Vyt vraagt het woord en stelt voor om over de verhoging van de presentiegelden niet te beslissen. De voorzitter legt het voorstel voor ter stemming aan de raadsleden waarvan de uitslag: 9 stemmen voor 1 stem tegen Art. 2. Art. 3. Akkoord te gaan om het bedrag van de presentiegelden van de OCMW-raadsleden te verhogen naar 201,02 EUR per bijgewoonde zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn, het bijzonder comité voor de sociale dienst en het vast bureau vanaf 1 januari Akkoord te gaan om het bedrag van de presentiegelden van de OCMW-raadsleden voor de zittingen van andere Bijzondere Comités en zittingen van de raad die plaatsvinden op een andere locatie dan de raadzaal, te verhogen naar 172,31 EUR per bijgewoonde zitting vanaf 1 januari De genoemde bedragen te koppelen aan de spilindex.

4 19 4. (KB) WOONZORGCENTRA - INDICATOREN ZORG EN GEZONDHEID - KENNISNAME Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid is in 2013 van start gegaan met een grootschalig onderzoek bij alle woonzorgcentra. In een omzendbrief van 16 januari 2013 werd gevraagd om gedurende 2013 een aantal opgelegde indicatoren te registreren. Op die manier wil men kwaliteit meten in de woonzorgcentra. De resultaten voor de woonzorgcentra van OCMW Beveren worden toegelicht door de kwaliteitsdeskundige Kristien Baeyens aan de hand van het rapport van 9 januari Kennisname van de toelichting gegeven door Kristien Baeyens. 5. (CV) DE BRON - VAST MEUBILAIR - GUNNING Met haar beslissing in zitting van 21 november 2012 keurde de raad het lastenboek vast meubilair voor De Bron met een raming voor een bedrag van ,89 EUR (incl. BTW 21 %) goed, zoals opgemaakt door Abetec. De raming inclusief BTW diende herbekeken gelet op het verschillende BTW-percentage, nl. 6% op de vaste delen en 21 % op de verplaatsbare, losse delen. Dit maakt dat de raming is herzien tot ,00 EUR (excl. BTW) + (6 % BTW op ,00 EUR = ,74 EUR) + (21 % BTW op ,00 EUR = ,30 EUR) of ,04 EUR (incl. BTW, deels 6 %, deels 21 %). In dezelfde zitting werd tevens beslist hiervoor een prijsvraag te organiseren via de procedure van algemene offerteaanvraag en het resultaat ervan voor te leggen aan een latere raad. Bij de opening van de offertes op 16 oktober 2013 hadden 6 firma s (zie bijlage: PV van opening) zich ingeschreven. Gelet op het verslag van nazicht d.d. 8 januari 2014 door architect Jean-Marie Windels (Abetec Architecten & Ingenieurs), waarvan de raad uitdrukkelijk kennis neemt: De architect adviseert om de opdracht van het lot vast meubilair te gunnen aan de firma Alcomel nv uit Tessenderlo. De raad neemt kennis van de beoordeling van de ingezonden offertes aan de hand van hogergenoemd verslag. Volgens de beoordeling van architect Jean-Marie Windels heeft de firma Alcomel nv de meest voordeligste offerte ingediend en aldus het hoogste puntenaantal (cfr. de gunningscriteria) behaald.

5 20 De volgende gunningscriteria werden per inschrijving beoordeeld en voor de firma Alcomel nv als volgt gequoteerd en gemotiveerd: - Inschrijvingsbedrag (40 % puntentotaal): 34 punten (volgens voorziene formule) - Technische waarde van het voorgestelde materiaal (25 % puntentotaal): 20 punten, afgezien van enkele ontbrekende gegevens m.b.t. de keukenkastgehelen van kleinere orde. De deur inbouwoven draait (valt) in de verkeerde richting. - Esthetica (15 % puntentotaal): 13 punten De huiselijkheid binnen het architecturaal concept, de kleurmogelijkheden en de combinatiemogelijkheden zijn quasi allen gelijkwaardig bij de verschillende inschrijvers. - Uitvoeringstermijn (15 % puntentotaal): 15 punten de firma Alcomel nv diende de kortste uitvoeringstermijn in, nl. 39 kalenderdagen. - Waarborg boven de normale waarborg en zekerheid van naleverbaarheid (5 % puntentotaal): 5 punten ( 2,5 punten op extra waarborg + 2,5 punten op zekerheid van naleverbaarheid) Bovenop de wettelijk voorziene termijn van 1 jaar biedt Alcomel nv een extra waarborg en zekerheid van naleverbaarheid gedurende kalenderdagen. Abetec adviseert het bestuur dan ook de werken te gunnen aan de firma Alcomel nv uit Tessenderlo voor een verbeterd bedrag van ,00 EUR (excl. BTW) + (6 % BTW op ,00 EUR = ,16) + (21 % BTW op ,00 EUR = 7.398,09 EUR) = ,25 EUR (incl. BTW, deels 6 %, deels 21 %). De raad volgt het advies van architect Jean-Marie Windels en wijst er op dat voor het criterium Technische waarde de ontbrekende gegevens van de ingediende offerte door Alcomel nv niet van die orde zijn dat het een positieve beoordeling in de weg staat. Gelet op het visum van de financieel beheerder: Positief visum met beleidsopmerkingen Art.1. Art.2. Kennis te nemen van het verslag van nazicht d.d. 8 januari 2014 door architect Jean- Marie Windels (Abetec Architecten & Ingenieurs). De opdracht voor het lot vast meubilair tot inrichting van Home De Bron en Dagcentrum NAH De Stroom te gunnen aan de firma Alcomel nv Essenschotstraat 9 te 3980 Tessenderlo met ondernemingsnummer voor een verbeterd bedrag van ,00 EUR (excl. BTW) + (6 % BTW op ,00 EUR = ,16) + (21 % BTW op ,00 EUR = 7.398,09 EUR) = ,25 EUR (incl. BTW, deels 6 %, deels 21 %).

6 21 6. (LR) BEZIGHEIDSHOME DE BRON EN NAH DE STROOM/KINDERDAGVERBLIJF WINDEKIND - LEVEREN EN PLAATSEN VAN GORDIJNEN - LASTENBOEK - GOEDKEURING In het bouwproject bezigheidshome De Bron en dagcentrum NAH De Stroom wordt het dossier tot aanbesteding van het lot gordijnen niet georganiseerd door Abetec. OCMW Beveren dient hiervoor zelf een prijsvraag op te starten. Voor het kinderdagverblijf Windekind dient eveneens een prijsvraag opgestart omdat de huidige gordijnen in Windekind niet voldoen aan de specifieke eisen van de brandveiligheid in een kinderdagverblijf. In het brandweerverslag van augustus 2013 staat vermeld dat er geen brandbare textielen en andere brandbare voorwerpen gebruikt worden. De gordijnen zijn niet brandvertragend. De vervanging is noodzakelijk, uiterlijk tegen 13 augustus 2014 om te voldoen aan de opmerkingen. De budgetten voor het bezigheidshome en dagcentrum zijn voorzien in MJP 2014 (nieuwbouw De Bron ACT-24) en voor Windekind in MJP Wegens de hoogdringendheid van het dossier wordt voorgesteld om een budgetwijziging uit te voeren nl. van beleidsdomein 3 sociaal huis naar kinderdagverblijf. Een ontwerp van lastenboek werd opgemaakt. De aankoopprijs wordt geraamd op EUR (Bezigheidshome De Bron) en EUR (Windekind) incl. BTW 21 %. Er wordt voorgesteld om de prijsvraag te organiseren via onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Het resultaat wordt aan een latere raad voorgelegd. Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor werken, leveringen en diensten en de koninklijke besluiten met betrekking tot deze wet; Gelet op het advies van de financieel beheerder: Geen advies Dit dossier wordt afgevoerd. 7. (LR) INCONTINENTIEMATERIAAL - GEZAMENLIJKE AANKOOP WASE OCMW'S - WIJZIGING GUNNINGSCRITERIA LASTENBOEK - GOEDKEURING In de raad van 11 december 2013 werd het lastenboek van incontinentiemateriaal voor de gezamelijke aankoop Wase OCMW s goedgekeurd. In de gunningscriteria is een criterium van resultaatverbintenis (10 punten) opgenomen. Dit criterium omvat: De inschrijver geeft aan welke resultaten hij wenst te bereiken. Hij stelt zelf een resultaatverbintenis op, waarbij hij een maximale kostprijs per incontinente per dag vooropstelt. Wanneer na afloop van 3 maanden blijkt dat de kostprijs overschreden is, engageert de inschrijver zich om het verschil terug te betalen of te crediteren op de volgende factuur. De

7 22 inschrijver, die de laagste kostprijs per incontinente per dag voorstelt, krijgt 10 punten op basis van de regel van 3. De gevraagde resultaatsverbintenis blijkt een zeer moeilijke indicator te zijn bij een groepsaankoop, in tegenstelling tot bij individuele dosiers. De deelnemende besturen zijn zeer divers op het vlak van zorgbehoefte en het is zeer moeilijk een globale indicator te bepalen. In de praktijk zijn er bij andere groepsaankopen problemen geweest. Het voorstel is om de gunningscriteria aan te passen als volgt: criterium resultaat verbintenis 10 punten te schrappen criterium voorgestelde aanpak 5 punten extra: Met bijkomende vraag: Bent u bereid een verbintenis aan te gaan per instelling na toewijzing? Uit ervaring blijkt immers dat het opvolgen van de cijfers en rapporteren per kwartaal al zeer belangrijk is om een lage kost per dag per incontinente te hebben. criterium tussen de kostprijs en het aantal stuks verbruikt in de testperiode 5 punten extra: Uit deze testen krijgen we een reële kost per dag per incontinente per firma. Hieruit kunnen we het aantal gebruikte stuks bekijken en de begeleiding tijdens de testen. Op basis van een korte test op de afdelingen wordt vastgesteld welk resultaat de firma s halen. De inschrijvers die het lastenboek opgevraagd hebben, worden verwiitigd van de wijziging van de gunningscriteria. De indieningstermijn wordt verlengd tot 17 maart 2014 (opening offertes). Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor werken, leveringen en diensten en de koninklijke besluiten met betrekking tot dez wet; 29 juni 2012 tot wijziging van het OCMW-decreet; Het voorstel om de wijziging van de gunningscriteria van het lastenboek incontinentiemateriaal Gezamenlijke aankoop Wase OCMW s goed te keuren. Art. 2. De indieningstermijn van de offertes te verlengen tot 17 maart (IC) KINDERARMOEDE - INDIENING PROJECTAANVRAAG - BEKRACHTIGING De POD maatschappelijke integratie heeft op 27 november 2013, via haar website, een project uitgeschreven rond overlegplatformen voor preventie en opsporing van kinderarmoede. Een uitgebreide beschrijving is terug te vinden in de projectoproep dd. 27 november Voor het Sociaal Huis biedt het project kansen om kinderarmoede proactief aan te pakken (MJP BD-5/Act-31) en samenwerkingsverbanden aan te gaan (MJP BD 8/Act - 49)

8 23 De belangrijkste doelstellingen van het project zijn: - Het samenbrengen van actoren die in aanraking komen met kinderarmoede - Structureel een signaal/contactpunt uitbouwen rond kinderarmoede - Handvaten aanreiken aan opvoeders/hulpverleners om kinderarmoede te herkennen en bespreekbaar te stellen. De projectmiddelen kunnen gebruikt worden om een personeelslid 3/5 VTE in te zetten om deze doelstellingen te verwezenlijken. Daarnaast kunnen nog werkings- en activiteitsgebonden kosten ingediend worden. Een belangrijk criterium om de middelen te bekomen is samenwerken met bestaande overlegplatformen. Er wordt gedacht aan het Lokaal Kinderopvang, de Onderwijsraad, B-Asiel, Bruisende buurt, Tarara, sociale dienst politie, de Keerkring, Lokaal Overleg Opvoedingsondersteuning enz De projectmiddelen kunnen maximaal EUR bedragen. Gezien de uiterste datum van indiening van het project 24 januari 2014 was, werd aan het BCSD van 9 januari 2014 gevraagd of een projectaanvraag mocht ingediend worden. Het BCSD gaf hiervoor haar goedkeuring en er werd een project aanvraag ingediend voor een totaal bedrag van EUR. De ingediende projectaanvraag wordt voorgelegd aan de Raad voor bekrachtiging. 29 juni 2012 tot wijziging van het OCMW-decreet; De projectaanvraag: Kinderen eerst: Lokale overlegplatformen voor de preventie en opsporing van kinderarmoede te bekrachtigen. 9. (IC) HERZIENING OPVANGNETWERK LOKALE OPVANGINITIATIEVEN (LOI) - HERBESTEMMING WONINGEN - GOEDKEURING Bij de reorganisatie van het opvangnetwerk voor asielzoekers werden 2 LOI plaatsen (Lokale opnvanginitiatieven) opgezegd en werden 6 plaatsen omgevomd tot bufferplaatsen (= woningen die een andere bestemming mogen krijgen maar, op vraag van Fedasil, binnen de 3 maanden moeten leeggemaakt worden. Daarnaast dienen, wegens de geplande verkoop van de woning in de Van Gervenstraat 39, de 4 LOI bewoners geherhuisvest te worden. Hiervoor is een reorgansiatie van enkele LOI en sociale woningen vereist. Aan de raad wordt voorgesteld om de bestemming van woningen te wijzigen volgens het voorgelegde overzicht van herbestemming woningen d.d. 31 januari

9 24 29 juni 2012 tot wijziging van het OCMW-decreet; De woningen gelegen Albert Panisstraat 119 en Pastoor Steenssensstraat 35 te 9120 Beveren te herbestemmen als doorgangswoningen met ingang van 1 maart Art. 2. De flats gelegen Hazaarddam 6 bus 5 en 6 bus 6 te 9120 Melsele te herbestemmen als LOI woningen voor 2x 1 alleenstaande na inrichting van de flats ( april mei 2014) en goedkeuring van Fedasil. Art. 3. De woning gelegen Keizerstraat 118 te 9120 Haasdonk te bestemmen als LOI woning voor 2 alleenstaanden na inrichting ervan ( april mei 2014) en goedkeuring van Fedasil. Art. 4. De woning gelegen Van Gervenstraat 39 te 9120 Beveren verkopen. 10. (IC) TERBESCHIKKINGSTELLING WONINGEN VAN DE GEWESTELIJKE MAATSCHAPPIJ VOOR HUISVESTING - VERLENGING OVEREENKOMST - GOEDKEURING De Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting stelde drie woningen - gelegen Klapperstraat 52, 52/1 en 54 te 9120 Beveren - gratis ter beschikking tot 28 februari Zij gaat akkoord om de overeenkomst verder te verlengen tot 28 februari Hiervoor dient een verlenging van de overeenkomst worden afgesloten. Aan de raad wordt de overeenkomst voorgelegd die het gebruiksrecht van de drie doorgangswoningen regelt. Art. 2. Het aanbod van de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting te aanvaarden om de woningen gelegen te Klapperstraat 52, 52/1 en 54, 9120 Beveren verder gratis ter beschikking te stellen aan het OCMW tot 28 februari De overeenkomst tussen het OCMW en de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting, waarin de afspraken rond duur, onderverhuring, vergoeding kosten en onderhoud worden vastgelegd, goed te keuren. 11. (CV) DE BRON - LASTENBOEK LOS MEUBILAIR - GOEDKEURING In zitting van 16 maart 2011 werd Architecten- en ingenieursbureau Abetec nv door de raad aangesteld als architect voor het ontwerp en de coördinatie van de bouwwerken aan Home De Bron en Dagcentrum NAH De Stroom. Aan Abetec nv werd de opdracht gegeven om het lastenboek voor het lot los meubilair op te maken en een raming uit te werken.

10 25 Het lastenboek met de bijhorende raming voor een totaalbedrag van ,73 EUR (incl. BTW 21%) wordt aan de raad voorgelegd. Het is aangewezen de prijsvraag te organiseren via de procedure van algemene offerteaanvraag. Gelet op het advies van de financieel beheerder: Positief advies met adm. opmerkingen Art.2. Art.3. Het lastenboek voor het lot los meubilair van het bouwproject voor Home De Bron en Dagcentrum NAH De Stroom goed te keuren. De raming voor een totaalbedrag van ,73 EUR (incl. BTW 21%) goed te keuren. De aanbesteding te organiseren via de procedure van algemene offerte-aanvraag en het resultaat ervan voor te leggen aan een latere raad. 12. (CV) DIVERSE VOORZIENINGEN - WASSERIJDIENSTEN - NIET-GUNNING Het huidige contract voor het leveren van wasserijdiensten (huur en onderhoud van linnen en gepersonaliseerde werkkledij) met de firma Cleanlease Fortex zou in principe beëindigd zijn op 31 december In de raad van 19 juni 2013 werd beslist om het lastenboek voor het leveren van wasserijdiensten (huur en onderhoud van linnen en gepersonaliseerde werkkledij) in diverse voorzieningen goed te keuren voor een geraamd bedrag van EUR (incl. 21% BTW) per jaar, ofwel EUR (incl. 21% BTW) voor de contractperiode van 3 jaar, nog maximaal twee maal verlengbaar met telkens één jaar. De aanbesteding werd georganiseerd via de procedure van algemene offerteaanvraag. Bij de opening van de offertes op 13 augustus 2013 hebben 3 firma s een offerte ingediend, nl. Cleanlease Fortex (Oedelem), Sterima Vanguard (Heule) en Dumoulin (Zonnebeke). Aan de raad wordt voorgesteld deze aanbesteding niet te gunnen op grond van volgende argumenten: - Vermelde aanbestedingsprocedure liep gepaard met de voorbereidingen van de Meerjarenplanning , het vastleggen van het budget 2014 en ernstige besparingsplannen. - In het Meerjarenplan staat als volgt vermeld: Elk bestuur bekijkt op welke manier elke euro verantwoord kan uitgegeven worden. Ook ons OCMW-bestuur ontsnapt hier niet aan. De komende beleidsperiode zal er één zijn waarin elke kost grondig onderzocht wordt en na te gaan hoe we hiermee omspringen. Werken aan verdere kostenefficiëntie en onderzoek naar hoe de werkingskosten en de personeelskosten onder controle kunnen gehouden worden en waar mogelijk ook verminderd, zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor de dienstverlening.

11 26 - De vraag tot onderzoek naar besparingen kwam in verscheidene bestuurlijke en administratieve organen naar voren (raad, vast bureau, MAT, ). - De omvang van het bedrag van vernoemde aanbesteding was onverenigbaar met deze besparingsplannen. Deze opdracht diende verder onderzocht. - In zitting van 27 november 2013 keurde het vast bureau volgende besparingsvoorstellen goed: de wasserijen De Notelaar en Briels verder te ontwikkelen als professionele wasserijen. De nodige investeringen te voorzien in het MJP Beide wasserijen te voorzien in de noodzakelijke vergunningen. De nodige aanpassingen aan de indeling van de kelder WZC Briels te doen. De lopende aanbestedingsprocedures tot enerzijds huur en onderhoud linnen en gepersonaliseerde werkkledij WZC en anderzijds aankoop werkkledij stop te zetten en te herbekijken, dit om zo mogelijk te besparen. Rekening houdend met de hier opgesomde motieven is het - gelet de heersende besparingsgolf - aangewezen over te gaan tot niet-gunning van het aanbestedingsdossier tot het leveren van wasserijdiensten (huur en onderhoud van linnen en gepersonaliseerde werkkledij). Gelet op artikel 35 van de wet van 15 juni 2006 juncto artikel 9 wet 17 juni 2013 betreffende de overheidsopdrachten voor werken, leveringen en diensten en de koninklijke besluiten met betrekking tot deze wet; voor Maatschappelijk Welzijn, het decreet van 19 december 2008 en het decreet van 29 juni 2012 tot wijziging van het OCMW-decreet; De opdracht voor het leveren van wasserijdiensten (huur en onderhoud van linnen en gepersonaliseerde werkkledij) niet te gunnen om de motieven zoals hierboven vermeld en die uitdrukkelijk worden overgenomen in dit gedeelte van het besluit. 13. (CV) DIVERSE VOORZIENINGEN - AANKOOP WERKKLEDIJ - NIET-GUNNING In de raad van 28 augustus 2013 werd beslist om het lastenboek voor de aankoop van werkkledij in diverse voorzieningen (Thuiszorg, Regie der Werken en kinderdagverblijf Windekind) goed te keuren voor een geraamd bedrag van EUR (incl. 21% BTW). De aanbesteding werd georganiseerd via onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking.. 5 firma s hadden een offerte ingediend, nl. Kameleon (Beveren), Alsico nv (Ronse), Sarco nv (Temse), Depraet s bvba (Gent) en Nancy s Work Wear bvba (Dendermonde). Aan de raad wordt voorgesteld deze aanbesteding niet te gunnen op grond van volgende argumenten: - Vermelde aanbestedingsprocedure liep gepaard met de voorbereidingen van de Meerjarenplanning , het vastleggen van het budget 2014 en ernstige besparingsplannen. - In het Meerjarenplan staat als volgt vermeld:

12 27 Elk bestuur bekijkt op welke manier elke euro verantwoord kan uitgegeven worden. Ook ons OCMW-bestuur ontsnapt hier niet aan. De komende beleidsperiode zal er één zijn waarin elke kost grondig onderzocht wordt en na te gaan hoe we hiermee omspringen. Werken aan verdere kostenefficiëntie en onderzoek naar hoe de werkingskosten en de personeelskosten onder controle kunnen gehouden worden en waar mogelijk ook verminderd, zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor de dienstverlening. - De vraag tot onderzoek naar besparingen kwam in verscheidene bestuurlijke en administratieve organen naar voren (raad, vast bureau, MAT, ). - De omvang van het bedrag van vernoemde aanbesteding was onverenigbaar met deze besparingsplannen. Deze opdracht diende verder onderzocht. - In zitting van 27 november 2013 keurde het vast bureau volgende besparingsvoorstellen goed: de wasserijen De Notelaar en Briels verder te ontwikkelen als professionele wasserijen. De nodige investeringen te voorzien in het MJP Beide wasserijen te voorzien in de noodzakelijke vergunningen. De nodige aanpassingen aan de indeling van de kelder WZC Briels te doen. De lopende aanbestedingsprocedures tot enerzijds huur en onderhoud linnen en gepersonaliseerde werkkledij WZC en anderzijds aankoop werkkledij stop te zetten en te herbekijken, dit om zo mogelijk te besparen. Rekening houdend met de hier opgesomde motieven is het - gelet de heersende besparingsgolf - aangewezen over te gaan tot niet-gunning van het aanbestedingsdossier tot aankoop van werkkledij in diverse voorzieningen (Thuiszorg, Regie der Werken en kinderdagverblijf Windekind). Gelet op artikel 35 van de wet van 15 juni 2006 juncto artikel 9 wet 17 juni 2013 betreffende de overheidsopdrachten voor werken, leveringen en diensten en de koninklijke besluiten met betrekking tot deze wet; voor Maatschappelijk Welzijn, het decreet van 19 december 2008 en het decreet van 29 juni 2012 tot wijziging van het OCMW-decreet; De opdracht voor het leveren van wasserijdiensten (huur en onderhoud van linnen en gepersonaliseerde werkkledij) niet te gunnen om de motieven zoals hierboven vermeld en die uitdrukkelijk worden overgenomen in dit gedeelte van het besluit. 14. (CV) DIVERSE VOORZIENINGEN - WASSERIJDIENSTEN - TIJDELIJKE VERLENGING CONTRACT CLEANLEASE FORTEX - BEKRACHTIGING Gelet op het besluit van heden 19 februari 2014 tot niet-gunning van de wasserijdiensten. In zitting van 15 januari 2014 nam het vast bureau kennis van het voorstel tot verlenging van het bestaande contract met Cleanlease Fortex (Oedelem) voor een periode van 12 maanden. Deze overeenkomst wordt ter bekrachtiging aan de raad voorgelegd.

13 28 Door de huidige beperkte personeelsinzet op de dienst Aankopen en Aanbestedingen, in combinatie met de reorganisatie van het wasserijbeleid binnen al onze voorzieningen, dient de nieuwe afgeslankte aanbestedingsprocedure voor de wasserijdiensten tijdelijk uitgesteld. Met dit tijdelijk contract wordt voorzien in een tussentijdse oplossing. Het nieuwe aangepaste lastenboek wasserijdiensten zal op een volgende raad worden voorgelegd. Het besluit van het vast bureau in zitting van 15 januari 2014 tot verlenging van het bestaande contract met Cleanlease Fortex (Oedelem) voor een periode van 12 maanden te bekrachtigen. 15. (KH) AANPASSING HUISHOUDELIJK REGLEMENT - ELEKTRONISCHE INZAGE - GOEDKEURING In artikel 49 van het OCMW decreet is voorzien dat de raad bij aanvang van de zittingsperiode een huishoudelijk reglement dient op te stellen. Het huishoudelijk reglement werd goedgekeurd door de raad op 20 maart Sinds 1 januari 2014 zijn de regels voor de elektronische inzage van de dossiers die op de agenda van de raad, het vast bureau en de bijzondere comités staan gewijzigd. Het huishoudelijk reglement wordt om die reden aangepast: er wordt een paragraaf 6 toegevoegd aan het punt 1.2 termijn van oproeping en documenten en er wordt een alinea toegevoegd aan artikel 13 onder het punt 1.3 inzage en bezoekrecht van de raadsleden.

14 29 Het huishoudelijk reglement van het OCMW Beveren wordt goedgekeurd. DE VOORZITTER SLUIT DE VERGADERING OM UUR. NAMENS DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN De secretaris De voorzitter, Filip Thyssen Dirk Van Esbroeck

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 19 FEBRUARI 2014 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (GL) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 SEPTEMBER 2013

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 SEPTEMBER 2013 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 SEPTEMBER 2013 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring.1 Aanvullend agendapunt bij dringende noodzakelijkheid 1. Verslag vorige zitting

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Werken,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 19 MAART 2014 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING 2. (EDV) BIJZONDERE COMITÉS - WIJZIGING PLAATSVERVANGERS

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Instellingen

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING 79 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. aanvullend punt - hoogdringend 1. Verslag vorige zitting

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 17 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING 2. (IC) KINDERDAGVERBLIJF WINDEKIND -

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid Instellingen en algemeen beheer

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 11 DECEMBER 2013

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 11 DECEMBER 2013 ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 11 DECEMBER 2013 AGENDA Openbaar gedeelte Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 OKTOBER 2013

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 OKTOBER 2013 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 OKTOBER 2013 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) -

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JULI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JULI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JULI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVDC) Afbakening

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 16 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (GL) AANPASSING TARIEVEN MAALTIJDEN

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 APRIL 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 APRIL 2015 36 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 APRIL 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 19 JUNI 2013

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 19 JUNI 2013 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 19 JUNI 2013 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Financiën 2. (GL)

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 JUNI 2014 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (GL) VERLENGING OPDRACHTHOUDERSCHAP

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 27 AUGUSTUS 2014 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) VERPACHTING JACHTRECHT

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 DECEMBER 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 DECEMBER 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 DECEMBER 2014 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Financiën

Nadere informatie

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 05 JULI 2017 AGENDA OPENBARE ZITTING

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 05 JULI 2017 AGENDA OPENBARE ZITTING 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 05 JULI 2017 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Werken,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 AUGUSTUS 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 AUGUSTUS 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 AUGUSTUS 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

Aan de raad wordt voorgesteld om de aanstelling van de heer Peter De Clercq lid van het comité financiën goed te keuren.

Aan de raad wordt voorgesteld om de aanstelling van de heer Peter De Clercq lid van het comité financiën goed te keuren. TOELICHTING RAAD VAN 27 MEI 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 0.1. (KH) AANVULLEND PUNT BIJ HOOGDRINGENDHEID Aanvullende agendapunten bij hoogdringendheid: 0.1. (KH) Aanvullend

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 19 MAART 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 19 MAART 2014 31 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 19 MAART 2014 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 2. (EDV)

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 AUGUSTUS 2013

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 AUGUSTUS 2013 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 AUGUSTUS 2013 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Financiën 2. (GL)

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 JUNI 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 JUNI 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 JUNI 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Instellingen

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Financiën 2. (KSM)

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 AUGUSTUS 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 AUGUSTUS 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 AUGUSTUS 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM)

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 SEPTEMBER 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 SEPTEMBER 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 SEPTEMBER 2014 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting)

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

INSTELLINGEN EN ALGEMEEN BEHEER 2. (KSM) JAARREKENING VASTSTELLING Het jaarverslag en de jaarrekening 2016 worden voorgelegd aan de raad.

INSTELLINGEN EN ALGEMEEN BEHEER 2. (KSM) JAARREKENING VASTSTELLING Het jaarverslag en de jaarrekening 2016 worden voorgelegd aan de raad. TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 14 JUNI 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING INSTELLINGEN EN ALGEMEEN BEHEER 2. (KSM) JAARREKENING 2016

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 APRIL 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 APRIL 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 APRIL 2016 AGENDA Openbare Zitting Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt - hoogdringend 1. Verslag vorige zitting

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 OKTOBER 2017

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 OKTOBER 2017 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 OKTOBER 2017 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. aanvullend punt - hoogdringend 1. Verslag vorige

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 08 JULI 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) AFBAKENING ZEEHAVENGEBIED

Nadere informatie

0.5. (KH) Bijzonder comité voor de sociale dienst - kennisname ontslag - aanduiding lid - kennisname

0.5. (KH) Bijzonder comité voor de sociale dienst - kennisname ontslag - aanduiding lid - kennisname 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 27 MEI 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. (KH) Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1 0.2. (KH) Ontslag raadslid

Nadere informatie

TOELICHTING RAAD VAN 16 MAART 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING RAAD VAN 16 MAART 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 16 MAART 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) ERFPACHT GROND BEVEREN SECTIE C 486K EN

Nadere informatie

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren.

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren. TOELICHTING RAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) VERKAVELING KRUIBEKE - ONTWERP VERKAVELINGSAKTE

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 NOVEMBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 NOVEMBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 NOVEMBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting (gedeelte

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 FEBRUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 FEBRUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 FEBRUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Financiën 2. (KP) De

Nadere informatie

TOELICHTING RAAD VAN 17 FEBRUARI 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING RAAD VAN 17 FEBRUARI 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 17 FEBRUARI 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (KP) DE BRON - AANVAARDING SCHENKING - GOEDKEURING

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 NOVEMBER 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 NOVEMBER 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 NOVEMBER 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt - hoogdringend 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 09 JULI 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 09 JULI 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 09 JULI 2014 AGENDA OPENBARE ZITTING Instellingen en algemeen beheer 0.1. (IC) Aanvullend punt bij hoogdringendheid Goedkeuring - Aktename

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 NOVEMBER 2018

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 NOVEMBER 2018 114 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 NOVEMBER 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. aanvullend punt - hoogdringend 1. Verslag vorige

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 23 MAART 2017

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 23 MAART 2017 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 23 MAART 2017 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring 1.1. Aanvullend punt -

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 NOVEMBER 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 NOVEMBER 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 NOVEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 OKTOBER 2018

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 OKTOBER 2018 108 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 OKTOBER 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN 2. (KS) NIEUWBOUWPROJECTEN

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 25 FEBRUARI 2015 OPENBARE ZITTING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - PATRIMONIUM 2. (GVDC) PERCEEL A 178E TE KRUIBEKE - OPENBARE VERKOOP

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MEI 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MEI 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MEI 2014 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring

Nadere informatie

Aan de raad wordt voorgesteld om akte te nemen van de rangorde zoals voorgesteld.

Aan de raad wordt voorgesteld om akte te nemen van de rangorde zoals voorgesteld. TOELICHTING RAAD VAN 18 JANUARI 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 0.1. AANVULLENDE PUNTEN - HOOGDRINGEND 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING 2. (KH) ONTSLAG RAADSLID

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 MEI 2013

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 MEI 2013 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 MEI 2013 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Financiën 2. (GL) Interne

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 07 JANUARI 2013

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 07 JANUARI 2013 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 07 JANUARI 2013 AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM 20.00 UUR ZITTING VAN 07 JANUARI 2013 AANWEZIG: Jens De Wael, voorzitter van

Nadere informatie

Aan de raad wordt gevraagd principieel akkoord te gaan met de onderhandse aankoop van deze grond.

Aan de raad wordt gevraagd principieel akkoord te gaan met de onderhandse aankoop van deze grond. TOELICHTING RAAD VAN 19 APRIL 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) INDEXERING HUURPRIJZEN - GOEDKEURING Aan

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 DECEMBER 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 DECEMBER 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 DECEMBER 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM)

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 JANUARI 2017

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 JANUARI 2017 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 JANUARI 2017 OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullende punten - hoogdringend 1. Verslag vorige zitting

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 23 AUGUSTUS 2018

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 23 AUGUSTUS 2018 85 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 23 AUGUSTUS 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Werken,

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 23 AUGUSTUS 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 23 AUGUSTUS 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 23 AUGUSTUS 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) PROJECT WZC DE LINDE - GROND SCHOOL

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2015 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Financiën

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 27 AUGUSTUS 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 27 AUGUSTUS 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 27 AUGUSTUS 2014 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) -

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 08 JULI 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

Raad van 26 februari 2014

Raad van 26 februari 2014 Raad van 26 februari 2014 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P., secretaris.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om uur.

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om uur. Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om 19.00 uur. Aanwezig: Ver Berne Erik, voorzitter Dexters Nancy, ondervoorzitter Ciarlo Diego, Deckers Daan, Er Cevdet,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 OKTOBER 2012.

ZITTING VAN 23 OKTOBER 2012. ZITTING VAN 23 OKTOBER 2012. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS Annita, VAN NUFFEL Albert,

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 MAART 2018

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 MAART 2018 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 MAART 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. aanvullend punt - hoogdringend 1. Verslag vorige zitting

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 MEI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 MEI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING 54 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 MEI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. aanvullend punt - hoogdringend 1. Verslag vorige zitting

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 APRIL 2014 AGENDA

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 APRIL 2014 AGENDA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 APRIL 2014 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Financiën 2. (GL) Aanpassing

Nadere informatie

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015.

ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015. ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk, raadsleden

Nadere informatie

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd.

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd. RAAD VAN 2 JULI 2013 Aanwezig: Mevr. S. Jacobs, Voorzitter; dhr. E.Vangindertael, dhr. J.-M. Hubert (vanaf punt 3), dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, Mevr. M. Robberechts, en Mevr.

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen 14-06-2016 verzendnummer contactpersoon contact via 2016/ Mevr. Melissa De Jaeger 052 432 467 melissa.dejaeger@ocmw-wichelen.be Beste De voorzitter van de

Nadere informatie

Raad van 21 december 2011

Raad van 21 december 2011 Raad van 21 december 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I., Cromphout N., Vanderlinden L. en De Grauwe

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 19 SEPTEMBER 2012

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 19 SEPTEMBER 2012 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 19 SEPTEMBER 2012 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring.1 Aanvullende agendapunt bij dringende noodzakelijkheid 1. Verslag vorige zitting

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

OCMW-raad van 29 oktober 2015

OCMW-raad van 29 oktober 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@sint-niklaas.be Bondige toelichting voor het publiek bij

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 16 DECEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (KSM) VERHOGING HUURPRIJZEN

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 26 NOVEMBER 2014 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (KSM) WIJZIGING MEERJARENPLAN

Nadere informatie

De jaarrekening wordt toegelicht tijdens de zitting door de secretaris, de wnd. financieel beheerder en de diensthoofden.

De jaarrekening wordt toegelicht tijdens de zitting door de secretaris, de wnd. financieel beheerder en de diensthoofden. TOELICHTING RAAD VAN 08 JUNI 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 0.1. AANVULLEND PUNT - HOOGDRINGEND 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING INSTELLINGEN EN ALGEMEEN

Nadere informatie

ONTWERPNOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 22/07/2019 OM 19:30 UUR

ONTWERPNOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 22/07/2019 OM 19:30 UUR ONTWERPNOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 22/07/2019 OM 19:30 UUR Openbare zitting Bestuursadministratie 1. Goedkeuring notulen 2. Kennisname notulen Welzijnskoepel Aankoopdienst 3. Stopzetting

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 DECEMBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 DECEMBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 DECEMBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Financiën

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 4 OKTOBER 2012. Openbare zitting

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 4 OKTOBER 2012. Openbare zitting VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 4 OKTOBER 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Gunther Cooreman, Voorzitter Marleen Lateir, Martha Tackaert, Bart Van

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST

Nadere informatie