Oktobermaand Kindermaand 2012 NUMMER 36, 26 OKTOBER 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Oktobermaand Kindermaand 2012 NUMMER 36, 26 OKTOBER 2012"

Transcriptie

1 NUMMER 36, 26 OKTOBER 2012 IN DIT NUMMER Oktobermaand Kindermaand 2012 lees verder Kijkje in de keuken lees verder Memento Mori werkgroep musea lees verder Cursus Educatie van de toekomst lees verder Molenaarsdag 2013 lees verder Vitrines aangeboden lees verder Tegen de stroom Afgelopen week werden twee belangrijke rapporten gepubliceerd. Eerst het advies van de commissie Asscher-Vonk, die op verzoek van de Museumvereniging en de Voormalige Rijksmusea het advies schreef met de naam Musea voor morgen: musea onder druk. De commissie adviseert de musea vooral over hoe zij de komende jaren een maatschappelijke plaats kunnen behouden in een wereld van bezuinigingen. Het belangrijkste advies is samenwerking: niet alleen als musea onderling maar ook met niet-museale instellingen. Samenwerking moet plaatsvinden op het gebied van collectiebeleid, publieksbereik, maar ook voor het in stand houden van de fijnmazige museumstructuur die we hebben. En daar zijn volgens de commissie Asscher-Vonk de musea ook zelf verantwoordelijk voor. Deze tendens is ook te bespeuren bij het tweede belangrijke rapport van deze week, namelijk de cultuurnota van de gemeente Groningen. Ook daar wordt veel over samenwerking gesproken. Maar wat mij vooral opviel is de ambitie en de blik naar voren. Voor de toekomst van stad en regio is het belangrijk om in cultuur te investeren. Het getuigt van visie om in deze periode dit zo stellig als uitgangspunt te nemen. Letterlijk stelt wethouder Ton Schroor: Daartegenover staan de crisis en de toenemende twijfel bij Nederlanders over de waarde van kunst en cultuur. Dat vertaalt zich in bezuinigingen van Rijk en provincie,die hard ingrijpen op onze culturele infrastructuur. Als gemeente gaan we hier niet in mee. Sterker: de komende twee jaar trekken wij - tegen de stroom in - extra geld uit voor kunst en cultuur. Naast alle zware wolken boven Groningen is dit een positief geluid. Oktobermaand Kindermaand 2012 Foto-impressie Oktobermaand Kindermaand loopt bijna op z n einde. Het evenement heeft veel aandacht gekregen in de media. En ook de deelnemers zijn positief: wij hebben verschillende enthousiaste reacties ontvangen. Een aantal daarvan willen wij u niet onthouden.

2 Oktobermaand Kindermaand 2012 Klooster Ter Apel Als de zon Beerta Op 14 oktober kwamen 18 kinderen naar het klooster die 23 (groot)ouders/begeleiders meenamen. En nog eens 8 kinderen vermaakten zich samen met hun ouders met een speurtocht. De activiteit ging leuk. Met 9 kinderen aan de slag. Ze waren 2 uur lang zo geconcentreerd bezig dat je bijna een speld kon horen vallen. De resultaten waren er naar. Kinderen van de wachtlijst komen de 28 ste. Molen Stormvogel Loppersum De vrijwilligers van de molen hadden een uitgebreid programma. Een greep uit de activiteiten: Om half 10 begon een van onze vrijwilligsters met het bakken van pannenkoeken en ze is tot zeker half 5 doorgegaan! Onze schminkster had geen tijd om koffie te drinken, ze had steeds een rij voor haar tafel staan en ze maakte de mooiste creaties! Door de molen kon een quiz worden gedaan, waarmee de kinderen met allerlei vragen meer te weten kwamen over de molen. Ze moesten onder andere raden hoeveel korrels graan er in een potje zaten, erg lastig.... Pieperpankouk bakken in Molen Hollands Welvaart in Mensingeweer. De opkomst was geweldig. Vaak was het 'file' en moest er op de beurt gewacht worden.

3 Kijkje in de keuken Thema: Werken in het depot Aanmelden graag uiterlijk 8 november: info@museumhuisgroningen.nl Datum : donderdag 15 november 2012 Plaats : Depot Groninger Museum Hoogkerk Tijd : uur Twee keer per jaar organiseert het Museumhuis een Kijkje in de keuken voor medewerkers van collectiebeherende instellingen. Op 15 november bent u van harte welkom in het depot van het Groninger Museum in Hoogkerk. Het thema is Werken in het depot. Het ochtendgedeelte bestaat uit een presentatie van het Groninger Museum (organisatie, behoud en beheer, activiteiten, publiek en presentatie). s Middags zijn er twee workshoprondes. In beide rondes worden drie workshops aangeboden waaruit u een keuze kunt maken: u kunt dus in totaal twee workshops volgen. In dit geval gaat het om de volgende onderwerpen: Collectiemobiliteit 1. Dagelijkse werkzaamheden in het depot (organisatie, logistieke planning, transport, opslag, materialen en gereedschappen) door B. de Jonge, depotbeheerder 2. Conservering, schoonmaken, restauratie door C. Martens, hoofd collecties 3. Procedures rondom collectiemobiliteit (administratie, conditierapporten, bruiklenen, verzekering) door M. van Loenhout, registrator Memento Mori werkgroep musea In samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, de Fryske Akademy en de Ostfriesische Landschaft werkt het Museumhuis Groningen aan het kennisnetwerk rond de cultuur van sterven en begraven. Binnenkort wordt dit netwerk uitgebreid met een werkgroep musea. In het Schloßmuseum Jever is tot 30 november de tentoonstelling te zien met als titel Der Tod. Sepulkralkultur in Friesland. Vom Mittelalter bis Neuzeit. Ook het Landesmuseum in Emden is bezig een presentatie rond dit thema voor te bereiden. Van Nederlandse zijde zijn het Openluchtmuseum het Hoogeland, het Veenkoloniaal Museum, de Fraeylemaborg en de collectie Brands betrokken. De samenwerking tussen de Duitse en de Nederlandse musea is er vooral op gericht om kennis over te dragen over objecten die zich in de museale verzamelingen bevinden en om mogelijkheden voor uitwisseling van kennis te zoeken. Is het mogelijk om een 3-talige database te ontwikkelen (Nederlands/Duits/Engels) en welke trefwoorden moet je dan gebruiken? Kunnen ook regionale begrippen voor objecten of rituelen een plaats in dit systeem krijgen. Op welke manier is aansluiting mogelijk bij bestaande projecten en systemen? Wanneer het project volgend jaar wordt voortgezet is het de ambitie om naast uitwisseling van gegevens ook tot een beschrijving te komen van overeenkomsten en verschillen rondom sterven en begraven tussen Noord-Duitsland en Noord-Nederland.

4 Conferentie en symposium Op 30 november vindt een werkconferentie plaats in het Schlossmuseum Jever over objecten en mogelijkheden van digitalisering rond dood en begraven. Deze werkconferentie is openbaar, maar opgeven is wel wenselijk. Mensen die belangstelling hebben kunnen dit doorgeven via Voor de tentoonstelling in Jever zie Op 7 december heeft van 13:00 17:00 uur in de Heijmanszaal in het Academiegebouw in Groningen een symposium plaats over De zerken van Farmsum poort naar de Groninger Geschiedenis. Het symposium gaat over de recent ontdekte middeleeuwse en latere grafzerken in de kerk van Farmsum en hun relatie tot de Groninger geschiedenis. Sprekers Redmer Alma: de drie grafzerken van Ripperda Egge Knol: de jongere zerken Justin Kroesen: de voorganger van de huidige kerk Ko Lenting: de archeologische context en restauratieperikelen Deelname is kosteloos. Opgave (verplicht) via j.h.looijenga@rug.nl Foto: Harry Perton Cursus Educatie van de toekomst maandag 26 november 2012 in het Museumhuis, Lopende Diep 8 in Groningen uur 75 euro per persoon inclusief lunch voor aangesloten instellingen; niet-leden betalen 150,- Een korte blik op het programma Ochtendgedeelte Kennismaking met moderne media die bij binnenschoolse educatie ingezet kunnen worden. Hierna wordt de betekenis en werking van het digibord toegelicht: hoe kun je als erfgoedinstelling deze digitale alleskunner inzetten om je collectie in het klaslokaal te brengen? Mogelijkheden worden verkenden toegelicht. Ook wordt de mogelijkheid geboden zelf aan de slag te gaan. Middaggedeelte Collega instellingen laten zien welke digitale mogelijkheden zij gebruiken en waarom. -Apps en hun mogelijkheden door Liefke Knol, Drents Archief - Prezi, ook wel de power pointkiller genoemd door Bernardine Beenackers van de Stichting Oude Groninger Kerken en Elles Hendriksen van het IVAK - Presentaties in 3D door Jouke Nijman die onder andere in opdracht van de Burcht in Wedde werkt (onder voorbehoud) Aanmelden: info@museumhuisgroningen.nl

5 Molenaarsdag 2013 Op zaterdag 26 januari 2013 heeft in het Openluchtmuseum in Arnhem de Molenaarsdag 2013 plaats. Deze dag wordt georganiseerd door het (landelijk) Gilde van vrijwillige molenaars. De molenwerkgroep Oost-Groningen biedt weer de mogelijkheid om gezamenlijk per bus af te reizen naar Arnhem. Men kan zowel in Winschoten als in Groningen opstappen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat er voldoende aanmeldingen zijn. Meereizen kan tegen kostprijs (rond de 20,- p.p.). Aanmelden kan, tot midden december, via het volgende adres: Vitrines aangeboden Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen biedt vitrines aan die gratis zijn af te halen bij het museum aan de Brugstraat 24 in Groningen. Eikenhouten tafels en vitrines rond 1930 vervaardigd door de meubelmaker Gautier. - 3 tafels: 120 x 90 x 80 cm waarvan 1 met lade - 1 tafel: 100 cm x 90 x 80 cm met lade (zie foto) - 1 ladenkast met 8 laden: 150 x 90 x100 cm - 1 ladenkast met 11 laden en vitrine: 150 x 90 x 100 cm - 2 platte vitrines: 150 x 90 x 22 cm (zie foto) Voor meer informatie kunt u dinsdag tot en met donderdag tussen 10:00 en 17:00 uur contact opnemen met Schato Franswa, (050) of sm.franswa@noordelijkscheepvaartmuseum.nl Erfgoedloper is een uitgave van Museumhuis Groningen / Groninger Molenhuis Lopende Diep 8, 9712 NW Groningen, t. (050) Reacties en kopij: t.pol@museumhuisgroningen.nl Wanneer u de Erfgoedloper niet langer wenst te ontvangen, kunt u dit aangeven door een bericht te sturen naar info@museumhuisgroningen.nl.

Platform educatie NUMMER 116, 8 APRIL 2016. Vanzelfsprekend mooi

Platform educatie NUMMER 116, 8 APRIL 2016. Vanzelfsprekend mooi NUMMER 116, 8 APRIL 2016 IN DIT NUMMER Platform educatie - lees verder Platform borgen - lees verder Kijkje in de keuken - lees verder Subsidies Themafonds Digitalisering Collecties Groningen - lees verder

Nadere informatie

Kijkje in de keuken NUMMER 114, 11 MAART 2016. Leeg depot, opgeruimd gevoel?

Kijkje in de keuken NUMMER 114, 11 MAART 2016. Leeg depot, opgeruimd gevoel? NUMMER 114, 11 MAART 2016 IN DIT NUMMER Kijkje in de keuken - lees verder Cursus Adlib voor beginners - lees verder Cursus Objecten beschrijven - lees verder Openbare lezing cultuuronderwijs - lees verder

Nadere informatie

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 September --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Workshop Kinderactiviteiten Kinderen zijn een belangrijke doelgroep

Nadere informatie

Jaarplan Erfgoedpartners

Jaarplan Erfgoedpartners Jaarplan Erfgoedpartners 2015 Inhoudsopgave Inleiding 3 Visie Erfgoedpartners 4 Expertisecentrum 6 Steuninstelling 9 De kracht van de regio 12 2 Erfgoedpartners Groningen: Samen werken aan cultureel erfgoed

Nadere informatie

Cursus Klantgericht denken en handelen NUMMER 93, 20 MAART 2015

Cursus Klantgericht denken en handelen NUMMER 93, 20 MAART 2015 NUMMER 93, 20 MAART 2015 IN DIT NUMMER Cursus Klantgericht denken en handelen lees verder Molen zoekt molenaar (m/v) lees verder Maand van de geschiedenis 2015 lees verder Officiële aftrap Knoal! lees

Nadere informatie

NMV Museumcongres 2011 Musea en onderzoek

NMV Museumcongres 2011 Musea en onderzoek NMV Museumcongres 2011 Musea en onderzoek 1. In welk museum werkt u? 61 2. Type museum? Kunst 36,1% 22 Cultuurhistorisch 47,5% 29 Natuurhistorisch 3,3% 2 Bedrijf en techniek 6,6% 4 Wetenschap 3,3% 2 Volkenkundig

Nadere informatie

Veiligheidszorg NUMMER 27, 25 MEI Balans

Veiligheidszorg NUMMER 27, 25 MEI Balans NUMMER 27, 25 MEI 2012 IN DIT NUMMER Veiligheidszorg lees verder Oktobermaand Kindermaand en Maand van de Geschiedenis lees verder Groninger Molenweekend 2012 lees verder vrijwilligersavond lees verder

Nadere informatie

Jaarplan Erfgoedpartners

Jaarplan Erfgoedpartners Jaarplan Erfgoedpartners 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Visie Erfgoedpartners 4 Missie Erfgoedpartners 5 Expertisecentrum 6 Steuninstelling 9 De kracht van de regio 12 Begroting 13 2 Erfgoedpartners Groningen:

Nadere informatie

Workshop crowdfunding voor de erfgoedsector NUMMER 72, 25 APRIL 2014

Workshop crowdfunding voor de erfgoedsector NUMMER 72, 25 APRIL 2014 NUMMER 72, 25 APRIL 2014 IN DIT NUMMER Workshop crowdfunding voor de erfgoedsector lees verder Ideeën opdoen voor Oktobermaand Kindermaand lees verder Aardbevingen en het cultureel erfgoed in dialoog lees

Nadere informatie

Oktobermaand Kindermaand brengt kinderen in contact met cultuur

Oktobermaand Kindermaand brengt kinderen in contact met cultuur NUMMER 67, 14 FEBRUARI 2014 IN DIT NUMMER Oktobermaand Kindermaand brengt kinderen in contact met cultuur lees verder Cursus Werken met nieuwe media verplaatst lees verder Wordt vervolgd. lees verder CLICK!

Nadere informatie

ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 20, 10 februari 2012

ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 20, 10 februari 2012 ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 20, 10 februari 2012 In deze ERFGOEDLOPER Column Roeli Broekhuis Cultuurparticipatie of hoe mensen te betrekken bij erfgoed Memento

Nadere informatie

COLUMN Roeli Broekhuis

COLUMN Roeli Broekhuis ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 10, 1 september 2011 In deze ERFGOEDLOPER Column Roeli Broekhuis Oktobermaand Kindermaand De Maand van de Geschiedenis Molenvriendendag

Nadere informatie

Culturele mobiliteit NUMMER 118, 13 MEI 2016. Verbeelding

Culturele mobiliteit NUMMER 118, 13 MEI 2016. Verbeelding NUMMER 118, 13 MEI 2016 IN DIT NUMMER Culturele mobiliteit - lees verder Oktobermaand Kindermaand - lees verder Platform educatie - lees verder Abt Emo Lezing 2016 - lees verder Molennieuws lees verder

Nadere informatie

Wad een Workshop NUMMER 108, 13 NOVEMBER 2015

Wad een Workshop NUMMER 108, 13 NOVEMBER 2015 NUMMER 108, 13 NOVEMBER 2015 IN DIT NUMMER Wad een Workshop lees verder Erfgoededucatietraject Grootegast lees verder Symposium Storytelling lees verder Erfgoed aan tafel lees verder Cursus Veiligheid

Nadere informatie

Sterven en begraven in Jever NUMMER 38, 23 NOVEMBER 2012

Sterven en begraven in Jever NUMMER 38, 23 NOVEMBER 2012 NUMMER 38, 23 NOVEMBER 2012 IN DIT NUMMER Sterven en begraven in Jever lees verder Museummagazine 2013-2014 lees verder Veiligheidszorg lees verder BRIM 2013 verschilt van voorgaande jaren lees verder

Nadere informatie

Roeli Broekhuis is directeur van het Museumhuis Groningen/ Groninger Molenhuis

Roeli Broekhuis is directeur van het Museumhuis Groningen/ Groninger Molenhuis ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 13, 21 oktober 2011 -------------------------------------------------------------------- In deze ERFGOEDLOPER Column Roeli Broekhuis

Nadere informatie

Bezoekcijfers 2013 NUMMER 65, 17 JANUARI 2013

Bezoekcijfers 2013 NUMMER 65, 17 JANUARI 2013 NUMMER 65, 17 JANUARI 2013 IN DIT NUMMER Bezoekcijfers 2013 lees verder Cursus Werken met nieuwe media lees verder Cursus Klantgericht denken en handelen lees verder Cursus Molengids, Groninger Molenweekend

Nadere informatie

Kijkje in de keuken NUMMER 102, 14 AUGUSTUS 2015

Kijkje in de keuken NUMMER 102, 14 AUGUSTUS 2015 NUMMER 102, 14 AUGUSTUS 2015 IN DIT NUMMER Kijkje in de keuken lees verder Oktobermaand Kindermaand lees verder Maand van de Geschiedenis lees verder Een monnik op Noorderzondag: promotie cultureel erfgoed

Nadere informatie

Spreekuur subsidieaanvragen Digitaal Museum NUMMER 130, 3 FEBRUARI Deskundigen op afstand

Spreekuur subsidieaanvragen Digitaal Museum NUMMER 130, 3 FEBRUARI Deskundigen op afstand NUMMER 130, 3 FEBRUARI 2017 IN DIT NUMMER Spreekuur subsidieaanvragen Digitaal Museum - lees verder Kijkje in de keuken lees verder Platforms lees verder Workshop Museum Voor 1 Dag lees verder Groninger

Nadere informatie

Oktobermaand Kindermaand 2012 NUMMER 33, 7 SEPTEMBER 2012

Oktobermaand Kindermaand 2012 NUMMER 33, 7 SEPTEMBER 2012 NUMMER 33, 7 SEPTEMBER 2012 IN DIT NUMMER Oktobermaand Kindermaand 2012 lees verder Erfgoeddag lees verder Cursussen en platformbijeenkomsten lees verder Nieuwe bestuursleden lees verder Richting bepalen

Nadere informatie

Oktobermaand Kindermaand NUMMER 75, 6 JUNI 2014

Oktobermaand Kindermaand NUMMER 75, 6 JUNI 2014 NUMMER 75, 6 JUNI 2014 IN DIT NUMMER Oktobermaand Kindermaand lees verder Molenziel: herinneringen aan de molen lees verder Aardbevingen en het cultureel erfgoed in dialoog lees verder Maand van de geschiedenis

Nadere informatie

WERKPLAN 2014. Geplande tentoonstellingen 2014 (onder voorbehoud)

WERKPLAN 2014. Geplande tentoonstellingen 2014 (onder voorbehoud) 1 WERKPLAN 2014 1 COLLECTIE Beheer en behoud collectie. Het hele jaar door worden de gebruikelijke voorzorgs- en controlemaatregelen genomen. Het klimaat (de luchtvochtigheid en de temperatuur) worden

Nadere informatie

Kijkje in de keuken NUMMER 69, 14 MAART 2014

Kijkje in de keuken NUMMER 69, 14 MAART 2014 NUMMER 69, 14 MAART 2014 IN DIT NUMMER Kijkje in de keuken lees verder Aardbevingen en het cultureel erfgoed in dialoog lees verder Platform Onderhoud Molens over aardbevingsschade lees verder Extra Directeurenoverleg

Nadere informatie

Roeli Broekhuis is directeur van het Museumhuis Groningen/Groninger Molenhuis

Roeli Broekhuis is directeur van het Museumhuis Groningen/Groninger Molenhuis ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 8, 3 augustus 2011 -------------------------------------------------------------------- In deze ERFGOEDLOPER Column Roeli Broekhuis

Nadere informatie

Bezoekcijfers 2014 erfgoedinstellingen NUMMER 90, 30 JANUARI 2015

Bezoekcijfers 2014 erfgoedinstellingen NUMMER 90, 30 JANUARI 2015 NUMMER 90, 30 JANUARI 2015 Bezoekcijfers 2014 erfgoedinstellingen lees verder Presentatie erfgoed-educatiemap Slochteren lees verder De erfgoededucatietrajecten geëvalueerd lees verder Cursus erfgoedjuf/erfgoedmeester

Nadere informatie

Handleiding Reizend Erfgoed. Erfgoed en Zorg

Handleiding Reizend Erfgoed. Erfgoed en Zorg Handleiding Reizend Erfgoed Erfgoed en Zorg Dit is een uitgave van: Erfgoedpartners, Reizend Erfgoed Lopende Diep 8 9712 NW Groningen www.erfgoedpartners.nl Maart 2019 Fotografie: Elmer Spaargaren. Vormgeving:

Nadere informatie

--------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------- ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 16, 2 december 2011 In deze ERFGOEDLOPER Column Roeli Broekhuis Tuin en Kunst Tiendaagse 2012 Molenaar worden Cursussen en Kijkje

Nadere informatie

Kijkje in de keuken NUMMER 86, 21 NOVEMBER 2014

Kijkje in de keuken NUMMER 86, 21 NOVEMBER 2014 NUMMER 86, 21 NOVEMBER 2014 IN DIT NUMMER Kijkje in de keuken lees verder Erfgoededucatietrajecten - lees verder Groningermolens.nl lees verder Molentoekomst in Groningen lees verder Platform educatie

Nadere informatie

Erfgoed aan tafel NUMMER 89, 16 JANUARI 2015

Erfgoed aan tafel NUMMER 89, 16 JANUARI 2015 NUMMER 89, 16 JANUARI 2015 IN DIT NUMMER Erfgoed aan tafel lees verder Platform educatie lees verder Kijkje in de keuken lees verder Werven nieuwe molenaars lees verder Website groningermolens.nl weer

Nadere informatie

Roeli Broekhuis is directeur van het Museumhuis Groningen/ Groninger Molenhuis

Roeli Broekhuis is directeur van het Museumhuis Groningen/ Groninger Molenhuis ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 18, 13 januari 2012 -------------------------------------------------------------------- In deze ERFGOEDLOPER Column Roeli Broekhuis

Nadere informatie

COLUMN ROELI BROEKHUIS

COLUMN ROELI BROEKHUIS NUMMER 25, 27 APRIL 2012 IN DIT NUMMER Memento-Mori: colloquium over Dag van de dood en stervenscultuur lees verder Levend landschap: cultuur op de Waddenzee lees verder De regiocoördinatoren van het Molenhuis

Nadere informatie

Enquête 43ste Reuvensdagen Groningen, 15 en 16 november 2013

Enquête 43ste Reuvensdagen Groningen, 15 en 16 november 2013 Enquête 43ste Reuvensdagen Groningen, 15 en 16 november 213 1. U heeft de 43ste Reuvensdagen bezocht. Hoe is uw algemene oordeel over het congres? N.v.t. 119 88 11 1 2. Er volgen nu enkele vragen over

Nadere informatie

Oktobermaand Kindermaand NUMMER 52, 28 JUNI 2013

Oktobermaand Kindermaand NUMMER 52, 28 JUNI 2013 NUMMER 52, 28 JUNI 2013 IN DIT NUMMER Oktobermaand Kindermaand lees verder Website Alle Groninger Molens lees verder Samenwerking levert vier restauraties op lees verder Actualisering Groninger molens

Nadere informatie

Evaluatie Museumregister NUMMER 51, 14 JUNI 2013

Evaluatie Museumregister NUMMER 51, 14 JUNI 2013 NUMMER 51, 14 JUNI 2013 IN DIT NUMMER Evaluatie Museumregister lees verder Cultuureducatie met kwaliteit lees verder Cursus Molengids lees verder Maand van de Geschiedenis 2013 lees verder Adviezen op

Nadere informatie

Spinbarg: project over volksverhalen en erfgoed NUMMER 111, 29 JANUARI 2016. Van groot naar klein of andersom

Spinbarg: project over volksverhalen en erfgoed NUMMER 111, 29 JANUARI 2016. Van groot naar klein of andersom NUMMER 111, 29 JANUARI 2016 IN DIT NUMMER Spinbarg: informatiebijeenkomst over volksverhalenproject - lees verder Cursussen Digitaal Museum - lees verder Cursus Molengids - lees verder Platform behoud

Nadere informatie

E GOE LOPER NUMMER 114,11 MAART 2016 NIEUWSBRIEF VAN

E GOE LOPER NUMMER 114,11 MAART 2016 NIEUWSBRIEF VAN E GOE LOPER NUMMER 114,11 MAART 2016 NIEUWSBRIEF VAN IN DIT NUMMER Kijkje in de keuken - lees verder Cursus Adlib voor beginners - lees verder Cursus Objecten beschrijven - lees verder Openbare lezing

Nadere informatie

SEPTEMBER 2010 NUMMER 37

SEPTEMBER 2010 NUMMER 37 SEPTEMBER 2010 NUMMER 37 Benoeming Roeli Broekhuis in Raad voor Cultuur Cursus Omgaan met objecten Kijkje in de keuken Bijeenkomst inspiratiecampagne Groningen Symposium 'Let's Sea! Visualizing coastal

Nadere informatie

ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 19, 27 januari 2012

ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 19, 27 januari 2012 ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 19, 27 januari 2012 In deze ERFGOEDLOPER Column Roeli Broekhuis Bezoekcijfers 2011: populariteit musea stabiel De Brim: ervaringen

Nadere informatie

Cursusaanbod

Cursusaanbod Cursusaanbod 2018-2019 1 Stilstand is achteruitgang. Dat geldt zeker ook voor erfgoedinstellingen. Voor erfgoedinstellingen is het daarnaast van wezenlijk belang om zichtbaar te zijn en de concurrentieslag

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Digitaal Museum: digitale zichtbaarheid collectie Groningen NUMMER 109, 4 DECEMBER 2015. Tradities

Digitaal Museum: digitale zichtbaarheid collectie Groningen NUMMER 109, 4 DECEMBER 2015. Tradities NUMMER 109, 4 DECEMBER 2015 IN DIT NUMMER Digitaal Museum: digitale zichtbaarheid collectie Groningen lees verder Oktobermaand Kindermaand 2015 lees verder Molenleskist dankzij legaat lees verder Wacht

Nadere informatie

Bijbel in Gewone Taal in de praktijk

Bijbel in Gewone Taal in de praktijk Bijbel in Gewone Taal in de praktijk Masterclass voor predikanten in 2015 Bijbel in Gewone Taal in de praktijk In oktober 2014 is de Bijbel in Gewone Taal gepresenteerd. Met groot succes, want inmiddels

Nadere informatie

E R F G O E D L O P E R

E R F G O E D L O P E R IN DIT NUMMER nummer 143 1 september 2017 Burgemeestersactie: aftrap Oktobermaand Kindermaand Archeologische lezing over bewoningsgeschiedenis Westerkwartier Foto-expositie Boerderij in Beeld Colloquium

Nadere informatie

Cursussen Historie en architectuur van Utrecht

Cursussen Historie en architectuur van Utrecht Cursussen 2019 Historie en architectuur van Utrecht een stad is Utrecht! Zoveel historie, zoveel nog te zien. Ik ben er jaren langs gefietst, zonder het te weten. Gilde Utrecht biedt u een fraai pakket

Nadere informatie

De presentatie van Cultuurwijzer en Cultuurwijs

De presentatie van Cultuurwijzer en Cultuurwijs Inhoudsopgave Inleidend De presentatie van Cultuurwijzer en Cultuurwijs Collecties online via de Cultuurwijzer Jaarverslag EAD studiemiddag den website Aanmelden DEN-brief Wilt u automatisch op de hoogte

Nadere informatie

Steuninstelling, Expertisecentrum en Kracht van de regio NUMMER 31, 27 JULI 2012

Steuninstelling, Expertisecentrum en Kracht van de regio NUMMER 31, 27 JULI 2012 NUMMER 31, 27 JULI 2012 ZOMERUITGAVE: Erfgoedpartners in balans In deze Erfgoedloper maken we weer de balans op van een half jaar vol activiteiten. En zoals u van ons gewend bent, gebruiken we deze balans

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Er is steeds meer oog voor de culturele waarde van oude kerken, maar vooral het kerkinterieur loopt nog altijd groot gevaar.

Er is steeds meer oog voor de culturele waarde van oude kerken, maar vooral het kerkinterieur loopt nog altijd groot gevaar. 1 van 6 23-12-2015 11:51 Voorpagina /) Groningen /groningen/) Drenthe /drenthe/) Sport /sport/) Meer /archief/) Abonneren (https://abonneren.dvhn.nl) woldring@groningerkerken.nl Service /service/) (http://m.dvhn.nl)

Nadere informatie

Erfgoedpartners Groningen: samen werken aan cultureel erfgoed. Beleidsplan 2013-2016

Erfgoedpartners Groningen: samen werken aan cultureel erfgoed. Beleidsplan 2013-2016 Erfgoedpartners Groningen: samen werken aan cultureel erfgoed Beleidsplan 2013-2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Visie Erfgoedpartners 4 Missie Erfgoedpartners 5 Expertisecentrum 6 Steuninstelling 9 De kracht

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 16 17 april 2018 Nieuws Agenda 18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling (NOG PLEK) 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag

Nadere informatie

Leergang cultuuronderwijs NUMMER 85, 7 NOVEMBER 2014

Leergang cultuuronderwijs NUMMER 85, 7 NOVEMBER 2014 NUMMER 85, 7 NOVEMBER 2014 IN DIT NUMMER Leergang cultuuronderwijs lees verder Collectiewacht lees verder Evaluatie Oktobermaand Kindermaand 2014 lees verder Platform Instandhouding molens lees verder

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder

Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder Exposities: Kloosterkapel, Kerkstraat 8, Vorstenbosch tot 9 maart Expositie in de (h)artgalerij in het Brinkhuis,

Nadere informatie

Deskundigheidsbevordering

Deskundigheidsbevordering Deskundigheidsbevordering CURSUSAANBOD 2015-2016 Stilstand is achteruitgang. Dat geldt zeker ook voor erfgoedinstellingen. Voor erfgoedinstellingen is het daarnaast van wezenlijk belang om zichtbaar te

Nadere informatie

Docentenhandleiding. Jij als onderzoeker. Groep 4 t/m 8. mei 2017

Docentenhandleiding. Jij als onderzoeker. Groep 4 t/m 8. mei 2017 Docentenhandleiding Jij als onderzoeker Groep 4 t/m 8 1 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma Jij als onderzoeker. In

Nadere informatie

Nummer maart 2019

Nummer maart 2019 Nummer 23 21 maart 2019 De agenda staat op onze website www.spectrumpeize.nl Kijk daar ook voor de vakanties en de vrije dagen. Maandag 03 juni onderwijsdag, leerlingen vrij Dinsdag 11 juni teamdag, leerlingen

Nadere informatie

7 augustus Middeleeuwse huizen in de stad Groningen & Historische scheepswerf Wolthuis in Sappemeer.

7 augustus Middeleeuwse huizen in de stad Groningen & Historische scheepswerf Wolthuis in Sappemeer. Excursies Zomerschool naar verleden Groningen Groningen Plus Senioren Zomerschool 2012 organiseert vanaf 31 juli organiseert excursies in het teken van de Groninger geschiedenis. Motto: Kijken, horen,

Nadere informatie

E R F G O E D L O P E R

E R F G O E D L O P E R IN DIT NUMMER nummer 153 16 februari 2018 Netwerkbijeenkomst Noordelijke Lustwarande Cursus Molengids Bezoekcijfers 2017 Erfgoed op Stee Symposium Ben ik in Beeld Agenda Op de koffie COLUMN Roeli Broekhuis

Nadere informatie

Open Monumentendag 'Op reis' in en buiten het provinciehuis

Open Monumentendag 'Op reis' in en buiten het provinciehuis Groningen, 4 september 2014 Open Monumentendag 'Op reis' in en buiten het provinciehuis Op zaterdag 13 september organiseert de provincie Groningen verschillende activiteiten in en buiten het provinciehuis

Nadere informatie

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. voortgezet onderwijs 2015/2016

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. voortgezet onderwijs 2015/2016 Ontdek ons zoute DNA Zonder de scheepvaart geen Nederland voortgezet onderwijs 2015/2016 Welkom in het scheepvaartmuseum amsterdam Het Scheepvaartmuseum is een pakhuis vol verhalen waar leerlingen op een

Nadere informatie

UITBREIDING VRIJWILLIGERSGROEP ESSENTIEEL JUBILEUM AANLEIDING VOOR GROTE ZOEKTOCHT

UITBREIDING VRIJWILLIGERSGROEP ESSENTIEEL JUBILEUM AANLEIDING VOOR GROTE ZOEKTOCHT UITBREIDING VRIJWILLIGERSGROEP ESSENTIEEL JUBILEUM AANLEIDING VOOR GROTE ZOEKTOCHT In december gaat Stichting Jacques van Mourik het twintigste jaar in. Er is een unieke verzameling van bijna 650 werken

Nadere informatie

Gezocht: leden YOUNG OFFICE junior

Gezocht: leden YOUNG OFFICE junior Gezocht: leden YOUNG OFFICE junior Ben jij tussen de 13 en 17 jaar en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lijkt het je leuk om culturele evenementen te organiseren voor leeftijdsgenoten? Meld je dan nu

Nadere informatie

COLUMN ROELI BROEKHUIS. Bewust? NUMMER 24,13 APRIL 2012

COLUMN ROELI BROEKHUIS. Bewust? NUMMER 24,13 APRIL 2012 NUMMER 24,13 APRIL 2012 IN DIT NUMMER Column Roeli Broekhuis Conferentie Maatschappelijke Stage lees verder Kijkje in de keuken: klantvriendelijkheid lees verder Molenadviesraad: verslag bijeenkomst 23

Nadere informatie

Cursussen en platformbijeenkomsten NUMMER 64, 20 DECEMBER 2013

Cursussen en platformbijeenkomsten NUMMER 64, 20 DECEMBER 2013 NUMMER 64, 20 DECEMBER 2013 IN DIT NUMMER Cursussen en platformbijeenkomsten lees verder Eindejaarsactiviteiten erfgoedinstellingen lees verder Over ons afscheid van Marjo Brandse en Onno Molenaar lees

Nadere informatie

Lezingen Museum Vakdagen 2015, donderdag 28 mei. Lezingzaal foyer begane grond

Lezingen Museum Vakdagen 2015, donderdag 28 mei. Lezingzaal foyer begane grond Lezingen Museum Vakdagen 2015, donderdag 28 mei Lezingzaal foyer begane grond Tijd: 10.45 11.30 uur Bedrijf: Flash Services Onderwerp: Kritische communicatie: Zijn uw kunststukken, medewerkers en bezoekers

Nadere informatie

Donkere dagen. Roeli Broekhuis is directeur van het Museumhuis Groningen/ Groninger Molenhuis

Donkere dagen. Roeli Broekhuis is directeur van het Museumhuis Groningen/ Groninger Molenhuis ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 17, 16 december 2011 In deze ERFGOEDLOPER Column Roeli Broekhuis Veiligheid op molens Vloot en Visserij Museummagazine en toerisme

Nadere informatie

Monitor Erfgoedinspectie

Monitor Erfgoedinspectie Erfgoedinspectie Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Monitor Erfgoedinspectie Staat van de naleving 2011-2012 Bijlage: Integrale vragenlijst met antwoorden, toezichtveld collecties 1 Monitor

Nadere informatie

Het Museumhuis heeft samen met de leden voor de komende maanden een aantal cursussen ontwikkeld. De volgende cursussen worden gegeven:

Het Museumhuis heeft samen met de leden voor de komende maanden een aantal cursussen ontwikkeld. De volgende cursussen worden gegeven: FEBRUARI 2011 NUMMER 39 Cursusaanbod Museumhuis Kijkje in de keuken De mensen van de strokarton Groningse Schatkamers Nationaal Museumweekend Het Museumhuis heeft samen met de leden voor de komende maanden

Nadere informatie

Maart Yoga U kunt zich nog aanmelden voor onze yogales op woensdagochtend.

Maart Yoga U kunt zich nog aanmelden voor onze yogales op woensdagochtend. Maart 2018 Meer informatie over onze activiteiten: In onze jaargids 2017-2018 of op www.welzijnbloemendaal.nl. Wilt u zich aanmelden? Dat kan via de website of telefonisch: (023)525 03 66 (Bloemendaal)

Nadere informatie

BoodschappenPlusBus. Programma Juni 2016. Opgeven vanaf dinsdag 24 Mei. tussen 9:00 en 12:00 uur. 0346 214195. Jachtlust Bilthoven

BoodschappenPlusBus. Programma Juni 2016. Opgeven vanaf dinsdag 24 Mei. tussen 9:00 en 12:00 uur. 0346 214195. Jachtlust Bilthoven BoodschappenPlusBus 0346 21 41 95 Programma Juni 2016 Opgeven vanaf dinsdag 24 Mei tussen 9:00 en 12:00 uur. 0346 214195 Jachtlust Bilthoven Wij zijn dagelijks bereikbaar van 9.00-12.00 uur. Spelregels

Nadere informatie

Overzicht daguitstappen voor groepen. 2. Dagje Oudenaarde. Bezoek tentoonstelling 'De erfenis van Karel de Grote' Karel de Grote-Menu

Overzicht daguitstappen voor groepen. 2. Dagje Oudenaarde. Bezoek tentoonstelling 'De erfenis van Karel de Grote' Karel de Grote-Menu Overzicht daguitstappen voor groepen 1. Dagje Ename 2. Dagje Oudenaarde 3. Geschiedenis met een natje 4. Voor en achter de schermen Voormiddag Lunch Bezoek tentoonstelling 'De erfenis van Karel de Grote'

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

DISTRICTSCONFERENTIE - 11 APRIL 2015 - ROTTERDAM ZORG DAT JE ER BIJ BENT DISTRICTCONFERENTIE-COMMISSIE SCHRIJFT SAVE THE DATE - 11 APRIL 2015

DISTRICTSCONFERENTIE - 11 APRIL 2015 - ROTTERDAM ZORG DAT JE ER BIJ BENT DISTRICTCONFERENTIE-COMMISSIE SCHRIJFT SAVE THE DATE - 11 APRIL 2015 DISTRICTSCONFERENTIE - 11 APRIL 2015 - ROTTERDAM ZORG DAT JE ER BIJ BENT Deze keer een speciale uitgave van de Maandbrief geschreven door de DISCON-commissie. De Districtsconferentie 2015 in Rotterdam

Nadere informatie

Aanmelden uitkering voortaan digitaal

Aanmelden uitkering voortaan digitaal Aanmelden uitkering voortaan digitaal Voor het aanvragen van een bijstandsuitkering hoeft u tegenwoordig niet meer langs te komen op het stadhuis. U kunt deze ook via de website van de gemeente Oosterhout

Nadere informatie

Het Scheepsjournaal DE ROERGANGER

Het Scheepsjournaal DE ROERGANGER Belangrij Beste ouders, Het Scheepsjournaal DE ROERGANGER Voor u ligt het 2e scheepsjournaal van deze maand; maart 2018. Zijn er nog vragen en/of opmerkingen na het lezen van Het Scheepsjournaal: kom gerust

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Universiteitsmuseum Groningen. Universiteitsmuseum Groningen. www.rug.nl/museum. Museum voor mens, natuur en wetenschap

Jaarverslag 2012. Universiteitsmuseum Groningen. Universiteitsmuseum Groningen. www.rug.nl/museum. Museum voor mens, natuur en wetenschap Jaarverslag 2012 Universiteitsmuseum Groningen Universiteitsmuseum Groningen Museum voor mens, natuur en wetenschap Oude Kijk in t Jatstraat 7a 9712 EA Groningen T 050 36 35 083 E universiteitsmuseum@rug.nl

Nadere informatie

cursusaanbod voor het onderwijs 2013-2014

cursusaanbod voor het onderwijs 2013-2014 WORKSHOPS thema avonden TRAININGEN team en individueel CURSUSSEN persoonlijk computergebruik OP MAAT cursussen, trainingen en workshops cursusaanbod voor het onderwijs 2013-2014 1 WORKSHOPS thema avonden

Nadere informatie

Criteria voor goed museaal handelen

Criteria voor goed museaal handelen Uitgangspunten norm U verklaart dat uw museum: De ICOM definitie als uitgangspunt neemt voor uw museaal handelen. De Ethische code onderschrijft. De LAMO volgt bij het afstoten van uw collectie. BEDRIJFSVOERING

Nadere informatie

Uit de Kunst! presenteert. Licht op Scandinavische Kunst

Uit de Kunst! presenteert. Licht op Scandinavische Kunst Uit de Kunst! presenteert De Scandinavische kunstgeschiedenis is in publicaties en musea buiten Scandinavië onderbelicht. Jammer, want de Scandinavische kunst verdient het uitgelicht en toegelicht te worden!

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Universiteitsmuseum Groningen. Universiteitsmuseum Groningen. www.rug.nl/museum. Museum voor mens, natuur en wetenschap

Jaarverslag 2012. Universiteitsmuseum Groningen. Universiteitsmuseum Groningen. www.rug.nl/museum. Museum voor mens, natuur en wetenschap Jaarverslag 2012 Universiteitsmuseum Groningen Universiteitsmuseum Groningen Museum voor mens, natuur en wetenschap Oude Kijk in t Jatstraat 7a 9712 EA Groningen T 050 36 35 083 E universiteitsmuseum@rug.nl

Nadere informatie

Slimmer Lenen. Uitgangspunten bruikleenverkeer binnen Nederland

Slimmer Lenen. Uitgangspunten bruikleenverkeer binnen Nederland Slimmer Lenen Uitgangspunten bruikleenverkeer binnen Nederland 2016 Introductie De Collectie Nederland 1 is er voor ons allemaal. Musea en erfgoedinstellingen beheren dit kostbare gezamenlijke bezit met

Nadere informatie

Erfgoed Gelderland. Ledenraadsvergadering Coöperatie Erfgoed Gelderland 2 november uur

Erfgoed Gelderland. Ledenraadsvergadering Coöperatie Erfgoed Gelderland 2 november uur Erfgoed Gelderland Ledenraadsvergadering Coöperatie Erfgoed Gelderland 2 november 2018 10.00 12.00 uur 1. Welkom en vaststellen agenda 2. Mededelingen en voorstellen leden 3. Notulen 23-04-2018 4. Stand

Nadere informatie

BRUIKLEENOVEREENKOMST

BRUIKLEENOVEREENKOMST BRUIKLEENOVEREENKOMST en De ondergetekenden: Nationaal Archief gevestigd aan Prins Willem-Alexanderhof 20 te Den Haag vertegenwoordigd door directeur Collectie & Publiek hierna te noemen: Nationaal Archief

Nadere informatie

Groninger Molenweekend 2014 NUMMER 74, 23 MEI 2014

Groninger Molenweekend 2014 NUMMER 74, 23 MEI 2014 NUMMER 74, 23 MEI 2014 IN DIT NUMMER Groninger Molenweekend 2014: naar de molen! lees verder Oktobermaand Kindermaand lees verder Collectiewacht boekt goede resultaten lees verder Aardbevingen en het cultureel

Nadere informatie

Inleiding. Inleiding. Impactmeting Wikimedia Commons

Inleiding. Inleiding. Impactmeting Wikimedia Commons Inleiding Welkom bij deze korte inventarisatie. Deze wordt georganiseerd door Open Cultuur Data (OCD) en is onderdeel van de impactmeting van Nederlandse open cultuurdata. Het doel is inzicht te krijgen

Nadere informatie

Agenda. Donderdag 21 februari Kennismaken met juf Mirella - groep 2 & Groepen 3 t/m 8 krijgen rapporten mee

Agenda. Donderdag 21 februari Kennismaken met juf Mirella - groep 2 & Groepen 3 t/m 8 krijgen rapporten mee Agenda Donderdag 21 februari Kennismaken met juf Mirella - groep 2 & Groepen 3 t/m 8 krijgen rapporten mee Beste allemaal, Mijn naam is Mirella Duchatteau, de nieuwe juf voor groep 2 die 4 maart van start

Nadere informatie

ACTIVITEITEN EN CURSUS AANBOD 2016 2017. Aquajoggen Periode : september t/m juni

ACTIVITEITEN EN CURSUS AANBOD 2016 2017. Aquajoggen Periode : september t/m juni ACTIVITEITEN EN CURSUS AANBOD 2016 2017 Aquajoggen Periode : september t/m juni Tijdstip : dinsdagmorgen van 9.00-9.30 uur Plaats : zwembad De Duker Kosten : ± 95,00 pp, afhankelijk van het aantal deelnemers.

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

De Zegge s. Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015. Agenda

De Zegge s. Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015. Agenda De Zegge s Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015 Agenda 4 t/m 15 mei Meivakantie Dinsdag 19 mei Spelletjesochtend groep 1 t/m 4, de kinderen zijn om 12:00 vrij Dinsdag 19 mei Sportdag groep 5 t/m 8, 9:15-14:15

Nadere informatie

Vrijdag 14 september is er Smashsoos. Smash treedt het eerste uur op. Daarna is er gewone soos.

Vrijdag 14 september is er Smashsoos. Smash treedt het eerste uur op. Daarna is er gewone soos. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 37 13 september 2018 Nieuws Agenda 15 sept : workshop Strandschilderij(vol) 16 sept : voetbal FC Utrecht- Emmen 28 sept : band Alleen maar Hollands 29 sept. : De Hongerige Klant

Nadere informatie

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Vastgesteld door het bestuur van de heemkundekring op 9 maart 2015. Wat is het Museum Zwaluws Erfgoed? Het museum Zwaluws Erfgoed is een etnografisch

Nadere informatie

Gezocht én gevonden: vrijwilligers met een hart voor religieus erfgoed Lothar Casteleyn, Coördinator Erfgoedbeleid

Gezocht én gevonden: vrijwilligers met een hart voor religieus erfgoed Lothar Casteleyn, Coördinator Erfgoedbeleid CRKC Gezocht én gevonden: vrijwilligers met een hart voor religieus erfgoed Lothar Casteleyn, Coördinator Erfgoedbeleid Programma 23 april 2015 Kennismaking Erfgoedcel Brugge Vrijwilligerswerking religieus

Nadere informatie

Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 (inclusief financiel inzicht)

Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 (inclusief financiel inzicht) Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 (inclusief financiel inzicht) Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 Inleiding Met die jaarplan geeft het bestuur van de Vereniging Oud Valkenburg aan wat de plannen

Nadere informatie

Algemeen: 1. Mini Zevenheuvelenloop:

Algemeen: 1. Mini Zevenheuvelenloop: Algemeen: 1. Mini Zevenheuvelenloop: Ook dit jaar hadden we als school weer de meeste deelnemers! Het was een letterlijke photofinish, met een verschil van twee leerlingen.. 2. Paradijs Herders en driekoningenspel

Nadere informatie

PEIL SNEL een Quick Scan Collectiebeheer voor musea

PEIL SNEL een Quick Scan Collectiebeheer voor musea PEIL SNEL een Quick Scan Collectiebeheer voor musea Erfgoedhuis Zuid-Holland Breestraat 59, Leiden T 071 513 3739 F 071 5134144 E musea@erfgoedhuis-zh.nl www.erfgoedhuis-zh.nl INTRODUCTIE Met PEIL SNEL

Nadere informatie

Bestuur: Hans Vermeulen (voorzitter), Remmelt de Jong (penningmeester), Jan-Roel Timmer (secretaris)

Bestuur: Hans Vermeulen (voorzitter), Remmelt de Jong (penningmeester), Jan-Roel Timmer (secretaris) Beleidsplan Stichting de Middendijk 2012-2013 KvK nummer 55726550 / RSIN 851835818 Bestuur: Hans Vermeulen (voorzitter), Remmelt de Jong (penningmeester), Jan-Roel Timmer (secretaris) Doelstelling: Het

Nadere informatie

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk!

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Sociale activiteiten Frequentie Organisatie doelgroep rol vrijwilligers Samen Spelen Eerste streven openingstijden van maart tot oktober: Woensdag: 12:00

Nadere informatie

Paulus-Weekbrief 10. Weekbrief 06-11-2015

Paulus-Weekbrief 10. Weekbrief 06-11-2015 Paulus-Weekbrief 10 kopij voor Paulus-Weekbrief: info@paulus-uden.nl kijk ook op onze website: www.paulus-uden.nl Meerloseweg 1 5402 XH Uden 0413-33 23 18 Schooljaar 2015-2016 Week 45 Weekbrief 06-11-2015

Nadere informatie

Er zijn enkele open plekken bij de Glamourgirls in Zeist. Elke eerste dinsdagavond van de maand Info en opgeven kan bij

Er zijn enkele open plekken bij de Glamourgirls in Zeist. Elke eerste dinsdagavond van de maand Info en opgeven kan bij Nieuwsbrief Vrije Tijd week 43 25 oktober 2018 Nieuws Agenda 26 okt. : Duitse avond Zeist 26 okt. : Themasoos: Boerensoos 27 okt. : workshop herfstdecoratie 3 nov. : Lunch in Zeist ( nieuw) 9 nov. : optreden

Nadere informatie