Welkom in een AWBZ-instelling van DrieGasthuizenGroep

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom in een AWBZ-instelling van DrieGasthuizenGroep"

Transcriptie

1 Welkom in een AWBZ-instelling van DrieGasthuizenGroep

2 Deze brochure is bedoeld voor bewoners die tijdelijk of langdurig verblijven op basis van een verblijfsindicatie in een woonzorgcentrum van DrieGasthuizenGroep. Uw wensen en behoeften vormen het uitgangspunt voor al ons handelen. Zo ondersteunen wij u bij het zo zorgeloos en zelfstandig mogelijk ouder worden. Dit doen we bij u thuis, in het appartement dat u bij ons huurt, of in onze woonzorgcentra. Met flexibele woon-, service- en zorgvoorzieningen: 24 uur per dag, 7 dagen per week, direct beschikbaar. Want een prettig leven in een veilige omgeving vinden wij met u een groot goed. In een AWBZ-instelling van DrieGasthuizenGroep bent u dan ook verzekerd van goede zorg. Wij doen ons werk op de van ons bekende manier: gastvrij, betrokken en ondernemend. Met specifieke kennis op het gebied van ouderenzorg. Zo werken er bij ons specialisten in verschillende disciplines. Allen zijn zij, vanuit het eigen vakgebied, gespecialiseerd in het werken met ouderen en deskundig op het gebied van behandeling van mensen met chronische ziekten of complexe zorgvragen.

3 Zorg via de AWBZ DrieGasthuizenGroep verleent zorg via de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Een AWBZ-instelling is bijvoorbeeld een verzorgings- of verpleeghuis. Om in aanmerking te komen voor het wonen in een AWBZ-instelling heeft u een indicatie nodig, een zogenoem de zorgtoewijzing voor zorgzwaartepakket 4 tot en met zorgzwaartepakket 10. Deze zorgtoewijzing wordt vastgesteld door het Centrum Instelling Zorg (CIZ) aan de hand van zorgzwaartepakketten (ZZP). In een zorgzwaartepakket staat beschreven hoeveel zorg en ondersteuning u nodig heeft. U kunt een indicatie krijgen met behandeling (verpleeghuiszorg) en zonder behandeling (verzorgingshuiszorg). Bij een indicatie zonder behandeling kunnen er zaken worden geregeld en betaald vanuit uw eigen ziektekostenverzekering. Bij een indicatie met behandeling zullen er zaken worden geregeld vanuit het verpleeghuis. Welke informatie vindt u in deze brochure? In deze brochure leest u op welke veelvoorkomende producten en diensten u recht heeft als bewoner van DrieGasthuizenGroep. Tevens treft u informatie aan over wat u zelf als bewoner moet betalen. Wanneer betaalt u een verplichte eigen bijdrage? In een AWBZ-instelling wordt de zorg en het verblijf vergoed via de AWBZ. U hoeft zich niet apart te verzekeren voor de AWBZ. Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor AWBZ-zorg. Voor producten en diensten die onder de AWBZ-zorg vallen, betaalt u een verplichte eigen bijdrage. Informatie over de verplichte eigen bijdrage AWBZ kunt u krijgen bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Brochures Om onze dienstverlening bij een brede doelgroep duidelijk onder de aandacht te brengen, heeft DrieGasthuizenGroep brochures ontwikkeld. In de tekst van deze folder zijn verwijzingen naar deze brochures te vinden. Uw appartement Wanneer u in een AWBZ-instelling van DrieGasthuizenGroep komt wonen, krijgt u van ons een appartement toegewezen. Hieronder leest u wat u met betrekking tot de inrichting van en aanpassingen in uw appartement van ons kunt verwachten en wat u eventueel zelf moet regelen.. Aanpassingen in uw appartement DrieGasthuizenGroep zorgt voor standaard aanpassingen in uw appartement, zoals handgrepen en een verhoogd toilet. Indien nodig worden op advies van een ergotherapeut en op basis van uw zorgleefplan individuele aanpassingen in of aan uw appartement gerealiseerd.

4 Het opknappen van uw appartement Volgens de kwaliteitsnormen van de DrieGasthuizenGroep zorgen wij voor een schoon en opgeknapt appartement. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden. Voor een toelichting verwijzen wij u naar de richtlijnen opknappen appartement DrieGasthuizenGroep. Deze vindt u in het informatiepakket. De inrichting van uw appartement DrieGasthuizenGroep vindt het belangrijk dat u zo lang mogelijk zelf de regie houdt over de inrichting van uw appartement. Heeft u een indicatie zonder behandeling? Dan kunt u uw appartement naar uw persoonlijke voorkeur stofferen en inrichten met uw persoonlijke eigendommen. Kunt u vanwege financiële redenen uw appartement niet zelf inrichten? Dan zorgt DrieGasthuizenGroep voor een standaard inrichting. Heeft u een indicatie met behandeling? Dan zorgt DrieGasthuizenGroep voor een standaard inrichting, bestaande uit stoffering, een bed en kast. Heeft u een indicatie zonder behandeling en ontvangt u een vergoeding voor de broodmaaltijd? Dan zorgt DrieGasthuizenGroep voor een kookplaat en koelkast. Verblijft u bij ons op tijde lijke basis? Dan zorgen wij voor een appartement met een standaard inrichting Wat regelt u zelf met betrekking tot de inrichting? U richt uw appartement in met uw persoonlijke eigendommen en zorgt daarbij ook voor (de aanschaf van) uw eigen bed. Dit is bij voorkeur een seniorenbed. Mocht u een andere zorgbehoefte krijgen? Neemt u dan even contact met ons op. Een hoog-laag bed wordt (indien van toepassing) geregeld. Heeft u een indicatie met behandeling? Dan wordt dit geregeld via DrieGasthuizenGroep. Wanneer u een indicatie zonder behandeling heeft, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar over een eventuele vergoeding. Volgens de Algemene Voorwaarden voor zorg met verblijf van Actiz en BTN (April 2010, Hoofdstuk 9. Verplichtingen van de cliënt, punt 7) verleent u (als cliënt) alle noodzakelijke medewerking om DrieGasthuizenGroep (als zorgaanbieder) in staat te stellen de zorg te leveren die overeenkomt met de regelgeving op het gebied van de arbeidsomstandigheden.. Het schoonmaken van uw appartement DrieGasthuizenGroep werkt met een schoonmaakonderhoudsprogramma. In dit schoonmaakprogramma is de frequentie en de inhoud van de schoonmaak beschreven, waarbij rekening gehouden is met de hygiënerichtlijnen. Het schoonmaakprogramma wordt in overleg met u uitgevoerd. Schoonmaakartikelen komen voor onze rekening. Binnen het schoonmaakprogramma kunnen er, in overleg met u, andere afspraken worden gemaakt.

5 Heeft u er behoefte aan dat uw appartement extra wordt schoongemaakt? Dan kan dat. De kosten hiervoor worden dan bij u in rekening gebracht. Hiervoor verwijzen wij u graag naar de folder Aanvullende Diensten in het informatiepakket. Uw persoonlijk alarm Als er iets met u gebeurt, zijn we uiteraard snel ter plekke om u te helpen. Zo zorgt DrieGasthuizenGroep voor de mogelijkheid van alarmering en opvolging, 24 uur per dag. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden.. Verhuizen binnen de instelling DrieGasthuizenGroep streeft ernaar het alle bewoners zo veel mogelijk naar de zin te maken en bewoners zo lang mogelijk binnen onze AWBZ-instellingen te huisvesten. In sommige gevallen komt het wel eens voor dat bewoners al dan niet vrijwillig verhuizen. Als u op verzoek van DrieGasthuizenGroep verhuist, dan zijn de kosten voor onze rekening. De hoogte van de vergoeding is vast gesteld in de beleidsregel van NZA. Wilt u op eigen verzoek verhuizen? Dan zijn daar voor u kosten aan verbonden. Verandert er iets in uw persoonlijke levenssfeer? Neemt u dan even contact met ons op. Telefoon, televisie, energie en verzekeringen Uw verzekeringen Eigendommen van DrieGasthuizenGroep, zoals de gebouwen en de inventaris, zijn door ons verzekerd. Uw WA- en inboedelverzekering Als u bij ons komt wonen, heeft u de keuze om of u uw eigen WA-verzekering en inboedelverzekering aan te houden of deel te nemen aan de collectieve WA-verzekering en inboedelverzekering van DrieGasthuizenGroep. Voor een toelichting hierop verwijzen wij u naar de folder Aanvullende Diensten in het informatiepakket. Uw televisie, telefoon en Internet Telefoon, televisie en ook Internet verhogen uw wooncomfort. Om u optimaal van dienst te zijn, zorgen wij ervoor dat er een signaal geleverd wordt in uw appartement voor ontvangst van telefoon en televisie. Internet is nog niet in alle locaties mogelijk. Binnen de door DrieGasthuizenGroep aangewezen algemene ruimtes wordt voor aansluitingen en apparatuur gezorgd. U betaalt dan de abonnements- en gebruikerskosten en de apparatuur en onderhoudskosten. Uw energiekosten DrieGasthuizenGroep betaalt de kosten voor levering van gas, water en elektra. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden. Eten en drinken Uw voeding Heeft u een indicatie zonder behandeling? Dan krijgt u

6 dagelijks een warme maaltijd. Voor de broodmaaltijden, drinken, fruit en tussendoortjes ontvangt u een maandelijkse vergoeding waarmee u zelf in de winkel boodschappen kunt doen. Voor een toelichting verwijzen wij u graag naar de folder Aanvullende Diensten in het informatiepakket. Heeft u een indicatie met behandeling? Dan zorgt DrieGasthuizenGroep voor volledige basismaaltijden die voldoet aan de eisen voor gezonde voeding die het Voedingscentrum stelt. In uw geval betekent dit dat u drie maaltijden per dag en voldoende drinken, zoals koffie, thee en frisdranken geserveerd krijgt. Wij zorgen ook voor fruit en tussendoortjes. Wilt u naast de gebruikelijke voeding nog meer eten en drinken, zoals extra drinken, snacks en alcoholische dranken? Dan kunnen wij dit, tegen betaling, voor u regelen. Medisch noodzakelijk dieet Volgt u vanwege ziekte of aandoening een dieet? Dan zorgt DrieGasthuizenGroep hiervoor. Wij betalen ook de medisch noodzakelijke dieetproducten die niet vergoed worden door uw zorgverzekeraar, zoals vloeibare voeding. Kosten voor een dieet dat niet medisch noodzakelijk is, dient u zelf te betalen. Uw persoonlijke wensen met betrekking tot eten en drinken DrieGasthuizenGroep wil graag, zonder dat we daartoe verplicht zijn, voldoen aan uw persoonlijke wensen. Wilt u bijvoorbeeld aangepaste voeding? Dan kunt u dat altijd overleggen met uw eerst verantwoordelijke verzorgende (EVV-er). Mocht dit eventueel extra kosten met zich meebrengen, dan zullen we dit met u bespreken. Uw persoonlijke verzorging Uw haarverzorging Kunt u uw haar zelf niet (meer) wassen, drogen of kammen? Dan zorgt DrieGasthuizenGroep dat iemand anders dat voor u doet. Dit valt onder persoonlijke verzorging. Kosten voor de kapper, zoals knippen, een permanent of watergolven, zijn voor uw eigen rekening. Uw voetverzorging Kunt u door ziekte, aandoening of ouderdom niet meer zelf uw nagels knippen? Dan laat DrieGasthuizenGroep dit doen door een verzorgende of pedicure. Ook dit valt onder persoonlijk verzorging. De kosten van persoonlijke verzorging zijn voor rekening van DrieGasthuizenGroep. Hebben uw voeten door suikerziekte (diabetes mellitus) speciale zorg nodig, zoals voetcontrole, voetonderzoek en behandeling van huid- en nagelproblemen? Dan valt

7 dat onder de noemer behandeling. De behandeling kan worden gegeven door een dokter of door een gespecialiseerde pedicure of podotherapeut. DrieGasthuizenGroep betaalt de behandeling als u zorg met behandeling hebt. Als u zorg zonder behandeling hebt, betaalt uw zorgverzekeraar. Voetverzorging die niets te maken heeft met uw ziekte, aandoening of ouderdom, is geen AWBZ-zorg. Een voorbeeld hiervan is het weghalen van likdoorns en eelt of het lakken van uw nagels. U kunt dit door een pedicure laten doen. De kosten van deze voetverzorging komen voor uw eigen rekening. De pedicure zal de gemaakte kosten rechtstreeks bij u in rekening brengen. Verzorgingsproducten De algemene toiletruimten zijn door DrieGasthuizenGroep voorzien van toiletpapier. Persoonlijke verzorgingsproducten, zoals toiletpapier, doucheschuim, bodylotion, scheerspullen, tandpasta of een tandenborstel, dient u zelf te betalen. Uw kleding In uw appartement heeft u geen aansluiting voor een wasmachine. U kunt vanzelfsprekend zelf bepalen of u uw kleding zelf laat reinigen of dit door DrieGasthuizenGroep laat verzorgen. De kosten voor wassen, drogen, strijken en stomen van uw kleding zijn voor uw eigen rekening. Normale verontreiniging van kleding komt voor rekening van de bewoner. Onder normale verontreiniging wordt verstaan de dagelijkse verontreiniging die aanleiding geeft tot een normaal waspatroon: dagelijks wassen van onderkleding dagelijks wassen van overhemden, shirts en regelmatig (twee à drie keer per week) wassen van bovenkleding Wanneer vaker moet worden gewassen, als gevolg van een aandoening of een ziekte, dan valt het extra wassen onder de AWBZ-aanspraak verblijf. Dit is het geval wanneer meer dan eenmaal per dag onderkleding, overhemden en shirts moeten worden gewassen of als de bovenkleding moet worden gewassen omdat de kleding daadwerkelijk is verontreinigd. Het betreft hier een structurele toename van het aantal wasbeurten gedurende een periode van 2 maanden. Het gaat nadrukkelijk niet om eenmalige ongelukjes of het in de was doen zonder dat de kleding daadwerkelijk is verontreinigd. Wat betreft het platgoed (bedlinnen, handdoeken, theedoeken en dergelijke) adviseren wij om gebruik te maken van het DrieGasthuizenGroep huispakket. Voor dit pakket hoeft u niet te betalen en u bent altijd voorzien van hygiënisch schoon en kwalitatief hoogwaardig platgoed.

8 Welke mogelijkheid u ook kiest: om te voorkomen dat uw kleding zoek raakt, adviseren wij u alle kleding en eventueel eigen platgoed te merken (Textielbrochure, afdeling Hospitality). Hulp buiten de instelling Uw bezoek aan een arts, therapeut of specialist In overleg met u zorgt DrieGasthuizenGroep voor begeleiding naar de arts, therapeut of specialist. Dit kan bijvoorbeeld uw partner, familie of mantelzorger zijn. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden. Uw vervoer naar arts, therapeut of specialist Heeft u een indicatie zonder behandeling? Dan zijn de kosten van vervoer voor uw rekening. U kunt, tegen kostprijs, gebruik maken van de rolstoelbus van DrieGasthuizenGroep. Voor een toelichting verwijzen wij u naar de folder Aanvullende Diensten in het servicepakket. Heeft u een indicatie met behandeling? Dan valt het vervoer onder de verantwoordelijkheid van DrieGasthuizenGroep. Uw vervoer en begeleiding naar sociale activiteiten Wilt u een avondje uit, bijvoorbeeld naar het theater of op familiebezoek? Of wilt u vervoer naar andere sociale activiteiten? Dan dient u zelf te zorgen voor vervoer hier naartoe. De gemeente Arnhem heeft voor vervoer binnen de regio voorzieningen op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De gemeente bepaalt ook of uw de door u gemaakte kosten voor vervoer naar sociale activiteiten worden vergoed.. DrieGasthuizenGroep is niet verplicht te zorgen voor begeleiding naar sociale activiteiten. Wilt u bijvoorbeeld de bruiloft van een familielid bezoeken? En wilt u begeleiding naar die bruiloft? Dan kan DrieGasthuizenGroep u hierbij op vrijwillige basis helpen. Uw hulpmiddelen Hulpmiddelen voor algemeen gebruik Om u goede zorg te kunnen verlenen, stelt DrieGasthuizenGroep algemene hulpmiddelen ter beschikking. Hiervoor betaalt u niets. Op maat gemaakte hulpmiddelen of hulpmiddelen die alleen door u worden gebruikt Heeft u een indicatie zonder behandeling? Dan kan het zijn dat uw zorgverzekeraar de hulpmiddelen vergoedt. Meer informatie hierover vindt u in de polis van uw ziektekostenverzekering. Heeft u een indicatie met behandeling? Dan voorziet DrieGasthuizenGroep u, indien nodig, van op maat gemaakte hulpmiddelen. Soms heeft u een hulpmiddel nodig dat alleen door u kan worden gebruikt vanwege uw ziekte of aandoening. Bijvoorbeeld incontinentiemateriaal, zoals luiers of matrasbeschermers.

9 Uw rolstoel Heeft u een indicatie zonder behandeling? Dan kunt u bij de gemeente Arnhem vragen of u recht heeft op een rolstoel. Heeft u een indicatie met behandeling? Dan krijgt u, indien nodig, een rolstoel van DrieGasthuizenGroep. Hulpmiddelen met betrekking tot de arbeidsomstandigheden van het personeel DrieGasthuizenGroep zorgt voor hulpmiddelen die zijn bedoeld om het werk voor het personeel makkelijker te maken. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden. Uw vakantie DrieGasthuizenGroep organiseert geen vakantie. U bent vrij om zelf op eigen gelegenheid en voor eigen rekening met vakantie te gaan. Uw geestelijke verzorging DrieGasthuizenGroep zorgt voor geestelijke verzorging die zoveel mogelijk past bij uw eventuele geloof of levensovertuiging. Samen met u kunnen we kijken naar mogelijkheden die aansluiten bij uw wensen. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden. Laatste zorg na overlijden Wanneer u of uw bij ons woonachtige partner komt te overlijden, dan regelt DrieGasthuizenGroep dat er een arts komt schouwen. Wij zorgen, indien nodig, voor het klaarmaken van het lichaam voor transport. Uw nabestaanden of uw uitvaartverzekering betalen de kosten van het afleggen en opbaren van het lichaam. Nazorg kan in overleg met familie andere inhoud krijgen, zoals het opbaren in eigen appartement. De hierbij gemaakte kosten worden in rekening gebracht. Overige producten en diensten Uw ontspanning DrieGasthuizenGroep organiseert een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod aan activiteiten, evenementen en recreatiemogelijkheden. Aan u de vrije keuze om hier al dan niet aan deel te nemen. U betaalt zelf een bijdrage als u gebruik maakt van de aangeboden activiteiten. Administratiekosten DrieGasthuizenGroep betaalt administratiekosten die te maken hebben met AWBZ-zorg. Administratiekosten die buiten de AWBZ-zorg om worden gemaakt, dient u te betalen.

10

11 De cliëntenraad Wat doet de cliëntenraad voor bewoners van de DrieGasthuizenGroep? Centrale Cliëntenraad Sinds 1996 beschrijft de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (de WMCZ) de rechten van een cliëntenraad: recht op informatie, recht op overleg, recht bindende voordracht en recht om te adviseren. Een cliëntenraad, lokaal of centraal, is een onafhankelijk adviesorgaan dat gevraagd en ongevraagd advies geeft. Sinds 28 maart 2011 heeft DrieGasthuizenGroep een centrale cliëntenraad (CCR). Deze raad heeft de samenwerking met de raad van bestuur vastgelegd in een overeenkomst. Naast de benoemde afgevaardigden uit de vier lokale raden heeft de centrale cliëntenraad een onafhankelijke voorzitter en een cliëntenraadondersteuner. De raad bespreekt zaken die op alle locaties betrekking hebben, zoals de begroting, het kwaliteitsbeleid en de beleidsplannen, maar ook onderwerpen die de lokale raden op centraal niveau willen bespreken. vervolgens aan hun achterban: de bewoners van de woonzorgcentra van DrieGasthuizenGroep. Gewone leden kunnen in overleg met de voorzitter de vergaderingen bijwonen. Vragen of klachten? DrieGasthuizenGroep heeft graag tevreden cliënten. Waar mensen bij elkaar wonen en met elkaar samenwerken, kan het echter gebeuren dat de professionele zorgen dienstverlening niet volgens verwachting verloopt. Er kunnen communicatiestoringen ontstaan of gevoelens van onvrede op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Mocht dat het geval zijn, dan horen we dat graag van u. Met uw klacht of tips kunnen wij onze dienstverlening verbeteren. In de folder U hebt een klacht? wordt uitleg gegeven over de klachtenprocedure zoals deze wordt toegepast bij DrieGasthuizenGroep. Deze brochure beschrijft in het algemeen waar u recht op hebt in een woonzorgcentrum van DrieGasthuizenGroep. De inhoud van deze brochure overstijgt de eerder beschre ven rechten, zoals de huisregels en aanvullende diensten. De centrale cliëntenraad vergadert 12 keer per jaar, waarvan minimaal 5 keer samen met de directeur-bestuurder van DrieGasthuizenGroep. Indien nodig schakelt de CCR deskundigen in om specifieke onderwerpen toe te lichten en haar adviezen goed te kunnen onderbouwen. De vertegenwoordigers van de raden rapporteren

12 Meer informatie: DrieGasthuizenGroep Frontoffice: T (026) DrieGasthuizenGroep is een zorgorganisatie die passende woonruimte, maatwerk in zorg en aanvullende SBK/ /1, Fotografie: Joppe Fotografie diensten levert aan 55+ ers. Thuis of zo thuis mogelijk in één van onze woonzorgcentra of seniorenappartementen in Arnhem. Door gastvrijheid en betrokkenheid te combineren met een ondernemende houding, stimuleren we onze cliënten om zo onafhankelijk mogelijk van het leven te blijven genieten en hun sociale netwerk te onderhouden of verder uit te breiden. Tot DrieGasthuizenGroep behoren de woonzorgcentra Paasberg, Drie Gasthuizen, Huis en Haard, verpleeghuis Heijendaal, Thuiszorg Groot Gelre en een zestal appartementencomplexen. DrieGasthuizenGroep: zorgzaam en gastvrij sinds 1246.

Opknappen van een appartement of kamer De stichting zorgt ervoor dat uw appartement of kamer er netjes uitziet, zodat u er kunt wonen.

Opknappen van een appartement of kamer De stichting zorgt ervoor dat uw appartement of kamer er netjes uitziet, zodat u er kunt wonen. Daar heeft u recht op als u verblijft bij Stichting Elisabeth Waar zorgt Stichting Elisabeth voor en wat betaalt u zelf? Voor wie is deze informatie bedoeld? Deze brochure is bedoeld voor tijdelijke of

Nadere informatie

Uw zorg in een AWBZ-instelling

Uw zorg in een AWBZ-instelling Uw zorg in een AWBZ-instelling Van goede zorg verzekerd 2 Uw zorg in een AWBZ-instelling Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Lijst met veel voorkomende producten en diensten 4 a. Appartement of kamer 4 b.

Nadere informatie

Daar heeft u recht op in een AWBZ-instelling. Waar zorgt uw instelling voor? Wat betaalt u zelf?

Daar heeft u recht op in een AWBZ-instelling. Waar zorgt uw instelling voor? Wat betaalt u zelf? Daar heeft u recht op in een AWBZ-instelling Waar zorgt uw instelling voor? Juli 2013-1- Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Lijst met veel voorkomende producten en diensten a. Appartement of kamer b. Telefoon,

Nadere informatie

Uw zorg in een Wlz-instelling

Uw zorg in een Wlz-instelling Uw zorg in een Wlz-instelling Dit is een bewerkte versie van de brochure van Zorginstituut Nederland april 2014 De AWBZ is per 1 januari 2015 opgevolgd door de Wet langdurige zorg. In deze brochure wordt

Nadere informatie

Uw zorg in een AWBZ-instelling

Uw zorg in een AWBZ-instelling Uw zorg in een AWBZ-instelling Van goede zorg verzekerd Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Lijst met veel voorkomende producten en diensten 4 a. Appartement of kamer 4 b. Telefoon, televisie, energie en verzekeringen

Nadere informatie

Daar hebt u recht op in een NOVO woonlocatie

Daar hebt u recht op in een NOVO woonlocatie NOVO Postbus 9473 9703 LR Groningen Telefoon: 050 542 19 99 E-mail: info@novo.nl Internet: www.novo.nl Daar hebt u recht op in een NOVO woonlocatie Waar zorgt NOVO voor? Wat betaalt u zelf? Daar hebt u

Nadere informatie

Daar hebt u recht op in een. een AWBZ-instelling. 1. Inleiding. Waar zorgt uw instelling voor? Wat betaalt u zelf?

Daar hebt u recht op in een. een AWBZ-instelling. 1. Inleiding. Waar zorgt uw instelling voor? Wat betaalt u zelf? Waar zorgt uw instelling voor? Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Waar zorgt uw instelling voor? Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Deze brochure vervangt de brochures: Daar kunt u op

Nadere informatie

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Waar zorgt uw instelling voor? Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Lijst met veel voorkomende producten en diensten a. Appartement of kamer b. Telefoon, televisie,

Nadere informatie

Uw zorg in een Wlz 1 instelling

Uw zorg in een Wlz 1 instelling Uw zorg in een Wlz 1 instelling 1 Dit is een bewerkte versie van de brochure van Zorginstituut Nederland april 2014 De AWBZ is per 1 januari 2015 opgevolgd door de Wet langdurige zorg. In deze brochure

Nadere informatie

Overzicht vergoedingen en bijdragen

Overzicht vergoedingen en bijdragen Overzicht vergoedingen en bijdragen 2015 1 Overzicht vergoedingen en bijdragen 2015 Deze brochure is bedoeld voor tijdelijke of vaste cliënten van. Bij wonen mensen met een indicatie die recht geeft op

Nadere informatie

Waar zorgt Zorggroep Sint Maarten voor? Wat betaalt u zelf?

Waar zorgt Zorggroep Sint Maarten voor? Wat betaalt u zelf? Uw zorg in een AWBZ 1 / Wlz 2 instelling Dit is een bewerkte versie van de brochure van Zorginstituut Nederland april 2014. De AWBZ is per 1 januari 2015 opgevolgd door de Wet langdurige zorg (Wlz). In

Nadere informatie

Uw zorg in een AWBZ instelling binnen MeanderGroep Zuid-Limburg Deze brochure vervangt de brochure daar heeft u recht op in een AWBZ-instelling.

Uw zorg in een AWBZ instelling binnen MeanderGroep Zuid-Limburg Deze brochure vervangt de brochure daar heeft u recht op in een AWBZ-instelling. Uw zorg in een AWBZ instelling binnen MeanderGroep Zuid-Limburg Deze brochure vervangt de brochure daar heeft u recht op in een AWBZ-instelling. 1. Inleiding Voor wie is deze brochure bedoeld? Deze brochure

Nadere informatie

WAAR ZORGT DE INSTELLING VOOR? WAT BETAALT U ZELF? OPMERKINGEN / AANVULLINGEN PROTEION THUIS A: APPARTEMENT OF KAMER A1:

WAAR ZORGT DE INSTELLING VOOR? WAT BETAALT U ZELF? OPMERKINGEN / AANVULLINGEN PROTEION THUIS A: APPARTEMENT OF KAMER A1: Uw zorg in een AWBZ-instelling WAAR ZORGT DE INSTELLING VOOR? WAT BETAALT U ZELF? OPMERKINGEN / AANVULLINGEN A: APPARTEMENT OF KAMER A1: Aanpassingen in een appartement of kamer De instelling zorgt voor

Nadere informatie

Waar zorgt Zorggroep Sint Maarten voor? Wat betaalt u zelf?

Waar zorgt Zorggroep Sint Maarten voor? Wat betaalt u zelf? Uw zorg in een Wlz 1 instelling Dit is een bewerkte versie van de informatie op zorginstituut Nederland welke te vinden is onder: https://www.zorginstituutnederland.nl/pakket/wlz-kompas/verblijf+in+een+instelling/overige+voorzieningen

Nadere informatie

Overzicht vergoedingen en bijdragen

Overzicht vergoedingen en bijdragen Overzicht vergoedingen en bijdragen 2016 1 2 Overzicht vergoedingen en bijdragen 2016 Deze brochure is bedoeld voor tijdelijke of vaste cliënten van. Bij wonen mensen met een indicatie die recht geeft

Nadere informatie

Cliëntvoorzieningen GGZ Rivierduinen. Op welke producten en diensten kunt u rekenen?

Cliëntvoorzieningen GGZ Rivierduinen. Op welke producten en diensten kunt u rekenen? Cliëntvoorzieningen GGZ Rivierduinen Op welke producten en diensten kunt u rekenen? INHOUD Inleiding 2-3 Veel voorkomende producten en diensten: Appartement of kamer Telefoon, televisie, energie en verzekeringen

Nadere informatie

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Bewerkte versie, Zorggroep Sint Maarten Waar zorgt Zorggroep Sint Maarten voor? Wat betaalt u zelf? Cliëntinformatie/Daar hebt u recht op, bewerkte versie cliëntinformatie/v01/dec

Nadere informatie

OB 1.3 versie 2 / mei 2014 mei 2017 / Wlz - Daar hebt u recht op in De Waalboog

OB 1.3 versie 2 / mei 2014 mei 2017 / Wlz - Daar hebt u recht op in De Waalboog OB 1.3 versie 2 / mei 2014 mei 2017 / Wlz - Daar hebt u recht op in De Waalboog OB 1.3 versie 2 / mei 2014 mei 2017 / Wlz - Daar hebt u recht op in De Waalboog Overzicht vergoedingen / betalingen 2016

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Over AWBZ-zorg van Prezzent Voor cliënten met de indicatie Met verblijf

Wie betaalt wat? Over AWBZ-zorg van Prezzent Voor cliënten met de indicatie Met verblijf Wie betaalt wat? Over AWBZ-zorg van Prezzent Voor cliënten met de indicatie Met verblijf Prezzent Nieuwe Tijningen 1 5301 DA ZALTBOMMEL 0418-680200 Prezzent/MT/versie 2/juni 2011 Pagina 1 Voorwoord De

Nadere informatie

Uw rechten in een AWBZinstelling

Uw rechten in een AWBZinstelling Uw rechten in een AWBZinstelling Webversie van de folder Uw rechten in een AWBZ-instelling. (versie 312-1212) Deze brochure is bedoeld voor tijdelijke of vaste bewoners van een AWBZ-instelling die behoort

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf bij Siloah

Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf bij Siloah Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf bij, versie 3.0, september 2013 Voor alle informatie geldt: wijzigingen voorbehouden. Kijk voor de meest actuele informatie op www.siloah.nl.

Nadere informatie

Wie betaalt? De Zijlen. b. De Zijlen. a. De Zijlen b. Cliënt. a. Cliënt b. De Zijlen. a. De Zijlen. a. De Zijlen

Wie betaalt? De Zijlen. b. De Zijlen. a. De Zijlen b. Cliënt. a. Cliënt b. De Zijlen. a. De Zijlen. a. De Zijlen Bijlage Wie betaalt wat? Kosten die onder de AWBZ vallen, betaalt. Sommige kosten van zorg en ondersteuning vallen onder de AWBZ, andere weer niet. Wie welke producten en diensten moet betalen is in hoofdlijnen

Nadere informatie

Uw rechten in een AWBZ-instelling

Uw rechten in een AWBZ-instelling Uw rechten in een AWBZ-instelling 2 Deze brochure is bedoeld voor tijdelijke of vaste bewoners van een AWBZ-instelling die behoort tot Carintreggeland. Een AWBZ-instelling is bijvoorbeeld: een verzorgingshuis

Nadere informatie

AWBZ-Wijzer Amsta. Waar zorgt Amsta voor? En wat betaalt u zelf?

AWBZ-Wijzer Amsta. Waar zorgt Amsta voor? En wat betaalt u zelf? AWBZ-Wijzer Amsta Waar zorgt Amsta En wat betaalt u zelf? 1 Deze uitgave is een productie van Amsta. Aan de totstandkoming van deze uitgave is de grootst mogelijke zorg besteed. De inhoud van de brochure

Nadere informatie

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Regelingen en voorzieningen CODE 9.2.2.4 Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling brochure bronnen www.cvz.nl, juni 2010 De informatie in deze brochure is bedoeld voor tijdelijke of vaste bewoners van

Nadere informatie

appartement of de kamer en de

appartement of de kamer en de Uw zorg in een AWBZ-instelling Appartement of kamer (brochure van College voor zorgverzekeringen) Aanpassingen in een appartement of kamer Opknappen van een appartement of kamer Schoonmaakspullen en schoonmaak

Nadere informatie

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Waar zorgt uw instelling voor? Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Lijst met veel voorkomende producten en diensten a. Appartement of kamer b. Telefoon, televisie,

Nadere informatie

Voorzieningen bij MindUp Wonen

Voorzieningen bij MindUp Wonen Voorzieningen bij MindUp Wonen HAAL HET BESTE Als u bij MindUp bent opgenomen voor verblijf met begeleiding, in een beschermde woonvorm, kan dat voor u een behoorlijke verandering zijn. Waarschijnlijk

Nadere informatie

Daar hebt u recht op bij SGL

Daar hebt u recht op bij SGL Daar hebt u recht op bij SGL Waar zorgt SGL voor? Uitgave maart 2013 Kijk voor meer informatie over SGL op www.sgl-zorg.nl. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Lijst met veel voorkomende producten en diensten

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf bij de SVRO

Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf bij de SVRO Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf bij de, december 2010 Voor alle informatie geldt: wijzigingen voorbehouden. Kijk voor de meest actuele informatie op www.svro.nl. Aan

Nadere informatie

WLZ/GGZ (Wonen voor volwassenen)

WLZ/GGZ (Wonen voor volwassenen) FEITENKAART PER 1 JANUARI 2017 Protocol Wat betaalt De Lichtenvoorde? Wat betaalt u zelf WLZ/GGZ (Wonen voor volwassenen) De Lichtenvoorde-richtlijnen. Deze richtlijnen zijn in overeenstemming met de landelijke

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf met behandeling bij Siloah

Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf met behandeling bij Siloah Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf met behandeling bij Siloah Siloah, versie 3.0, september 2013 Voor alle informatie geldt: wijzigingen voorbehouden. Kijk voor de meest

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Over AWBZ-zorg van Prezzent Voor cliënten met de indicatie Met verblijf

Wie betaalt wat? Over AWBZ-zorg van Prezzent Voor cliënten met de indicatie Met verblijf Wie betaalt wat? Over AWBZ-zorg van Prezzent Voor cliënten met de indicatie Met verblijf Prezzent Nieuwe Tijningen 1 5301 DA ZALTBOMMEL 0418-680200 Prezzent/MT/versie 3/jan. 2014 Pagina 1 Voorwoord De

Nadere informatie

AWBZ-Wijzer Amsta. Waar zorgt Amsta voor? En wat betaalt u zelf?

AWBZ-Wijzer Amsta. Waar zorgt Amsta voor? En wat betaalt u zelf? AWBZ-Wijzer Amsta Waar zorgt Amsta En wat betaalt u zelf? 1 Deze uitgave is een productie van Amsta. Aan de totstandkoming van deze uitgave is de grootst mogelijke zorg besteed. De inhoud van de brochure

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Over Wlz-zorg van Prezzent (t/m 31-12-2014 AWBZ-zorg) Voor cliënten met de indicatie Met verblijf

Wie betaalt wat? Over Wlz-zorg van Prezzent (t/m 31-12-2014 AWBZ-zorg) Voor cliënten met de indicatie Met verblijf Wie betaalt wat? Over Wlz-zorg van Prezzent (t/m 31-12-2014 AWBZ-zorg) Voor cliënten met de indicatie Met verblijf 2015 Prezzent Nieuwe Tijningen 1 5301 DA ZALTBOMMEL 0418-680200 Prezzent/tarieven /versie

Nadere informatie

Welke kosten vergoedt de AWBZ; wat betaalt de cliënt zelf?

Welke kosten vergoedt de AWBZ; wat betaalt de cliënt zelf? WIE BETAALT WAT Welke kosten vergoedt de AWBZ; wat betaalt de cliënt zelf? Voor welke kosten kunt u een beroep doen op de WMO? Wanneer komt u in aanmerking voor Bijzondere Bijstand? Wie betaalt wat Voor

Nadere informatie

WAT BETAALT U ALS KLANT EN WAT BETAALT SPRANK IN 2015?

WAT BETAALT U ALS KLANT EN WAT BETAALT SPRANK IN 2015? WAT BETAALT U ALS KLANT EN WAT BETAALT SPRANK IN 2015? Wonen op basis van WLZ, financieringsvorm: Zorg in Natura. Overzicht welke u zelf betaalt, wat betaalt, en wat biedt aan etra service. Appartement

Nadere informatie

Uw zorg in een instelling voor langdurige zorg

Uw zorg in een instelling voor langdurige zorg Uw zorg in een instelling voor langdurige zorg Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Lijst met veel voorkomende producten en diensten a. Appartement of kamer b. Telefoon, televisie, energie en verzekeringen c.

Nadere informatie

Welke kosten vergoedt de AWBZ; wat betaalt de cliënt zelf?

Welke kosten vergoedt de AWBZ; wat betaalt de cliënt zelf? WIE BETAALT WAT Welke kosten vergoedt de AWBZ; wat betaalt de cliënt zelf? Voor welke kosten kunt u een beroep doen op de WMO? Wanneer komt u in aanmerking voor Bijzondere Bijstand? Wie betaalt wat Voor

Nadere informatie

Vergoedingen en kosten

Vergoedingen en kosten Vergoedingen en kosten informatie voor cliënten www.pleyade.nl Wonen en zorg bij Pleyade Informatie over vergoedingen en kosten Wanneer u zorg krijgt op basis van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten

Nadere informatie

NIEUWE TARIEVEN AANVULLENDE DIENSTEN 2013

NIEUWE TARIEVEN AANVULLENDE DIENSTEN 2013 NIEUWE TARIEVEN AANVULLENDE DIENSTEN 2013 2 In 2012 heeft de aanvullende diensten voor cliënten in kaart gebracht. De diensten die voor alle cliënten bedoeld zijn, hebben hetzelfde tarief. De tarieven

Nadere informatie

U woont bij een instelling van Koraal Groep

U woont bij een instelling van Koraal Groep Inleiding U woont bij een AWBZ-instelling van Koraal Groep. Dat betekent dat u recht heeft op producten en diensten die vallen binnen de AWBZ-zorg (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) en die de instelling

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Wie betaalt wat? Financile regeling bij wonen

Uitgebreide versie. Wie betaalt wat? Financile regeling bij wonen Uitgebreide versie betaalt wat? Financile regeling bij wonen moet betalen? In de volgende voorbeelden staat in kleur aangegeven wie moet betalen: zorgt voor eten. Heb je zin om lekker uit eten te gaan?

Nadere informatie

Vergoedingen en kosten informatie voor cliënten

Vergoedingen en kosten informatie voor cliënten Vergoedingen en kosten informatie voor cliënten www.pleyade.nl Wonen en zorg bij Pleyade Informatie over vergoedingen en kosten Appartement of kamer Wanneer u zorg krijgt op basis van de Algemene Wet Bijzondere

Nadere informatie

Thema Cicero Zorggroep betaalt Cliënt betaalt 1. Appartement

Thema Cicero Zorggroep betaalt Cliënt betaalt 1. Appartement Overzicht van kost voor Cicero Zorggroep of cliënt Thema Cicero Zorggroep betaalt Cliënt betaalt 1. Appartemt of kamer Aanpassing in het appartemt of kamer die nodig zijn voor ziekte of aandoing, opknapp.

Nadere informatie

TARIEVEN 2015 AANVULLENDE DIENSTEN

TARIEVEN 2015 AANVULLENDE DIENSTEN TARIEVEN 2015 AANVULLENDE DIENSTEN 2 Wat zijn aanvullende diensten? Aanvullende diensten zijn diensten die niet onder de AWBZ-zorg vallen. Met andere woorden: ze worden niet betaald vanuit de AWBZ. De

Nadere informatie

TARIEVEN 2014 AANVULLENDE DIENSTEN

TARIEVEN 2014 AANVULLENDE DIENSTEN TARIEVEN 2014 AANVULLENDE DIENSTEN 2 Wat zijn aanvullende diensten? Aanvullende diensten zijn diensten die niet onder de AWBZ-zorg vallen. Met andere woorden: ze worden niet betaald vanuit de AWBZ. De

Nadere informatie

Waar heb je recht op als je bij Zideris woont

Waar heb je recht op als je bij Zideris woont Waar heb je recht op als je bij Zideris woont Welkom! Je komt wonen in één van de woningen van Zideris. Dan is het fijn om te weten waar je recht op hebt bij een instelling voor langdurige zorg, zoals

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf bij Siloah

Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf bij Siloah Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf bij, versie 4.0, september 2016 Voor alle informatie geldt: wijzigingen voorbehouden. Kijk voor de meest actuele informatie op www.siloah.nl.

Nadere informatie

WLZ-Wijzer Amsta. Waar zorgt Amsta voor? En wat betaalt u zelf? thuis in de stad

WLZ-Wijzer Amsta. Waar zorgt Amsta voor? En wat betaalt u zelf? thuis in de stad WLZ-Wijzer Amsta Waar zorgt Amsta En wat betaalt u zelf? 1 thuis in de stad 1. Inleiding Waarom deze brochure? Als bewoner van een locatie van Amsta, heeft u recht op een aantal diensten en producten die

Nadere informatie

Vragen Heb je vragen, een opmerking of een klacht over aanvullende diensten? Neem dan contact op met een medewerker van de locatie.

Vragen Heb je vragen, een opmerking of een klacht over aanvullende diensten? Neem dan contact op met een medewerker van de locatie. Korting heeft afspraken gemaakt met een zorgverzekeraar en een uitvaartverzekeraar. Hierdoor kun je een collectiviteitkorting krijgen wanneer je een verzekering afsluit bij deze aanbieders. speelt geen

Nadere informatie

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Waar zorgt uw instelling voor? Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling In deze brochure van De Zorggroep staan de producten en diensten waar u als bewoner

Nadere informatie

Daar kunt u. op rekenen. bij Talant. Waar zorgt Talant voor? Wat betaalt u zelf?

Daar kunt u. op rekenen. bij Talant. Waar zorgt Talant voor? Wat betaalt u zelf? Daar kunt u op rekenen bij Talant Inleiding Uw zorg in een AWBZ-instelling Door het Zorginstituut Nederland is de brochure Uw zorg in een AWBZ-instelling uitgegeven. Hierin staat aangegeven welke kosten

Nadere informatie

Daar kunt u. op rekenen. bij Talant. Waar zorgt Talant voor? Wat betaalt u zelf?

Daar kunt u. op rekenen. bij Talant. Waar zorgt Talant voor? Wat betaalt u zelf? Daar kunt u op rekenen bij Talant Inleiding 1. Appartement of kamer? 1.1 Aanpassingen in appartement of kamer Talant zorgt voor aanpassingen die nodig zijn vanwege een ziekte of aandoening, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Uw zorg in een instelling voor langdurige zorg

Uw zorg in een instelling voor langdurige zorg Uw zorg in een instelling voor langdurige zorg Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Lijst met veel voorkomende producten en diensten a. Appartement of kamer b. Telefoon, televisie, energie en verzekeringen c.

Nadere informatie

ZORG- EN DIENSTVERLENING PASANA OUDERENZORG 2015. Wie betaalt wat?

ZORG- EN DIENSTVERLENING PASANA OUDERENZORG 2015. Wie betaalt wat? ZORG- EN DIENSTVERLENING PASANA OUDERENZORG 2015 Wie betaalt wat? Bij het samenstellen van deze brochure is gebruik gemaakt van de brochure Daar hebt u recht op in een AWBZ instelling van het College voor

Nadere informatie

Wie betaalt wat ; informatie van Syndion voor clienten met indicatie verblijf (financiering uit WLZ)

Wie betaalt wat ; informatie van Syndion voor clienten met indicatie verblijf (financiering uit WLZ) Wie betaalt wat ; informatie van Syndion voor clienten met indicatie verblijf (financiering uit WLZ) Voorwoord Syndion is er voor mensen met een handicap. Als jij ondersteuning nodig hebt, kun je bij Syndion

Nadere informatie

Welke kosten vergoedt de WLZ; wat betaalt de cliënt zelf?

Welke kosten vergoedt de WLZ; wat betaalt de cliënt zelf? WIE BETAALT WAT Welke kosten vergoedt de WLZ; wat betaalt de cliënt zelf? Voor welke kosten kunt u een beroep doen op de Wmo? Wanneer komt u in aanmerking voor Bijzondere Bijstand? Wie betaalt wat Voor

Nadere informatie

Wat betaalt de instelling voor u en wat betaalt u zelf?

Wat betaalt de instelling voor u en wat betaalt u zelf? U woont bij een AWBZinstelling van Koraal Groep Wat betaalt de instelling voor u en wat betaalt u zelf? U woont bij een AWBZinstelling van Koraal Groep Wat betaalt de instelling voor u en wat betaalt u

Nadere informatie

Passend Vertrouwd Dichtbij. Wie betaalt wat? Over AWBZ-zorg van Syndion

Passend Vertrouwd Dichtbij. Wie betaalt wat? Over AWBZ-zorg van Syndion Passend Vertrouwd Dichtbij Wie betaalt wat? Over AWBZ-zorg van Voorwoord De dienstverlening van wordt gefinancierd via de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten). Voor de besteding van die middelen

Nadere informatie

Waar zorgt Cato voor? Wat betaalt u zelf?

Waar zorgt Cato voor? Wat betaalt u zelf? Waar zorgt Cato voor? Wat betaalt u zelf? Wlz-verstrekkingen bij Cato Zorg zonder behandeling juni 2015 Waar zorgt Cato voor? Inhoudsopgave 1. Voor wie is deze informatie bestemd? 1 1.1. Hier staan wij

Nadere informatie

Waar zorgt De Zorggroep voor en wat betaalt u zelf

Waar zorgt De Zorggroep voor en wat betaalt u zelf De Zorggroep Postbus 694 / 5900 AR VENLO Klantenservice 088-61 088 61 E-mail: klantenservice@dezorggroep.nl www.dezorggroep.nl December 2014 Waar zorgt De Zorggroep voor en wat betaalt u zelf Uw zorg in

Nadere informatie

Daar hebt u recht op bij SGL

Daar hebt u recht op bij SGL Daar hebt u recht op bij SGL Waar zorgt SGL voor? Uitgave januari 2017 Kijk voor meer informatie over SGL op www.sgl-zorg.nl. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Lijst met veel voorkomende producten en diensten

Nadere informatie

Regeling kosten bij intramurale dienstverlening. Wie betaalt wat bij Shelterzorg? (Gezinshuizen Jeugdzorg)

Regeling kosten bij intramurale dienstverlening. Wie betaalt wat bij Shelterzorg? (Gezinshuizen Jeugdzorg) Regeling kosten bij intramurale dienstverlening Wie betaalt wat bij? (Gezinshuizen Jeugd) Uitwerking verdeling kosten Op basis van aangegeven uitgangspunten ziet de verdeling van de kosten voor onderstaande

Nadere informatie

Waar zorgt Cato voor? Wat betaalt u zelf?

Waar zorgt Cato voor? Wat betaalt u zelf? Waar zorgt Cato voor? Wat betaalt u zelf? Wlz-verstrekkingen bij Cato Zorg met behandeling juli 2015 Waar zorgt Cato voor? Inhoudsopgave 1. Voor wie is deze informatie bestemd? 1 1.1. Hier staan wij voor

Nadere informatie

Informatie aanvullende diensten van De Zijlen voor cliënten en ouders/vertegenwoordigers

Informatie aanvullende diensten van De Zijlen voor cliënten en ouders/vertegenwoordigers Informatie aanvullende diensten van De Zijlen voor cliënten en ouders/vertegenwoordigers Ingangsdatum: 1 januari 2012 Wat onderstaand beschreven staat over de aanvullende diensten van De Zijlen, geldt

Nadere informatie

Uw zorg in een AWBZ-instelling

Uw zorg in een AWBZ-instelling Zorginstituut Nederland Uw zorg in een AWBZ-instelling Nader uitgelegd voor verblijf bij Vecht en IJssel Van goede zorg verzekerd 2 ǀ Uw zorg in een AWBZ-instelling Bij Vecht en IJssel 3 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Informatie over wettelijke verstrekkingen en andere diensten

Informatie over wettelijke verstrekkingen en andere diensten VERSTREKKINGEN BIJ VERBLIJF GGZ WNB Informatie over wettelijke verstrekkingen en andere diensten OVER DEZE FOLDER U verblijft of woont binnen GGZ WNB. We hopen dat u zich daar thuis voelt. We informeren

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf met behandeling bij Siloah

Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf met behandeling bij Siloah Wie betaalt wat? Een overzicht van producten en diensten bij verblijf met behandeling bij Siloah Siloah, versie 5.0, maart 2017 Voor alle informatie geldt: wijzigingen voorbehouden. Kijk voor de meest

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding. Inleiding 3

Inhoudsopgave. Inleiding. Inleiding 3 Uw Wlz-zorg Inhoudsopgave Inleiding 3 I Verblijf in woonzorgcentra van de RSZK 4 a. Appartement of kamer b. Telefoon, televisie, energie en verzekeringen c. Eten en drinken d. Persoonlijke verzorging e.

Nadere informatie

Wat betaalt u als cliënt en wat wordt vergoed vanuit de Wlz?

Wat betaalt u als cliënt en wat wordt vergoed vanuit de Wlz? 2017 WIE BETAALT WAT? Wat u als cliënt en wat wordt vergoed? In ze brochure vindt u een overzicht welke u zelf, wat Sprank Wet Langdurige Zorg en wat Sprank biedt aan etra service. Deze brochure is ontwikkelt

Nadere informatie

WONEN BIJ ADELANTE. Informatie over de AWBZ financiering

WONEN BIJ ADELANTE. Informatie over de AWBZ financiering WONEN BIJ ADELANTE Informatie over de AWBZ financiering 1 Waar heeft u recht op en wat betaalt u zelf? Om in één oogopslag te zien waar u wel of geen recht op heeft, hebben wij de verschillende producten

Nadere informatie

Waar zorgt De Zorggroep voor en wat betaalt u zelf

Waar zorgt De Zorggroep voor en wat betaalt u zelf De Zorggroep Postbus 694 / 5900 AR VENLO Klantenservice 088-61 088 61 E-mail: klantenservice@dezorggroep.nl www.dezorggroep.nl 2014 Waar zorgt De Zorggroep voor en wat betaalt u zelf Daar hebt u recht

Nadere informatie

Passend Vertrouwd Dichtbij. Wie betaalt wat? Informatie van Syndion voor cliënten met indicatie verblijf (financiering uit WLZ)

Passend Vertrouwd Dichtbij. Wie betaalt wat? Informatie van Syndion voor cliënten met indicatie verblijf (financiering uit WLZ) Passend Vertrouwd Dichtbij Wie betaalt wat? Informatie van Syndion voor cliënten met indicatie verblijf (financiering uit WLZ) Voorwoord Syndion is er voor mensen met een handicap. Als jij ondersteuning

Nadere informatie

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling. Waar zorgt uw instelling voor? Wat betaalt u zelf? Nader uitgelegd voor verblijf bij Vecht en IJssel

Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling. Waar zorgt uw instelling voor? Wat betaalt u zelf? Nader uitgelegd voor verblijf bij Vecht en IJssel Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling Waar zorgt uw instelling voor? Wat betaalt u zelf? Nader uitgelegd voor verblijf bij Vecht en IJssel Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Lijst met veel voorkomende

Nadere informatie

WLZ/GGZ (Wonen voor volwassenen)

WLZ/GGZ (Wonen voor volwassenen) FEITENKAART PER 1 JANUARI 2017 Protocol Wat betaalt De Lichtenvoorde? Wat betaalt u zelf WLZ/GGZ (Wonen voor volwassenen) EN voor cliënten met indicatie verblijf met behandeling ZZP VG5, 6, 8 ZZP LVG 1

Nadere informatie

VOOR WIE IS DEZE FOLDER?

VOOR WIE IS DEZE FOLDER? WIE BETAALT WAT? VOOR WIE IS DEZE FOLDER? > Woon je in een huis van Amerpoort? En heb je een indicatie verblijf inclusief behandeling? Dan is deze folder voor jou. Als je niet weet welke indicatie je hebt,

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Regels over geld als je bij Pluryn woont

Wie betaalt wat? Regels over geld als je bij Pluryn woont Wie betaalt wat? Regels over geld als je bij Pluryn woont De Wet Langdurige Zorg (WLZ) of de Jeugdwet betaalt de zorg. Maar sommige dingen betaalt Tiffany zelf, bijvoorbeeld een tijdschrift, etentje of

Nadere informatie

Zorg- en aanvullende dienstverlening 2016 Tarieven en afspraken voor bewoners van Evean locaties

Zorg- en aanvullende dienstverlening 2016 Tarieven en afspraken voor bewoners van Evean locaties Zorg- en aanvullende dienstverlening 2016 Tarieven en afspraken voor bewoners van Evean locaties Met een AWBZ indicatie voor zorg met verblijf heeft u recht op persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding

Nadere informatie

Wat betaalt Adullam en wat betaalt u zelf?

Wat betaalt Adullam en wat betaalt u zelf? Aanvullende diensten 2014 verblijf zonder behandeling Inleiding Deze brochure is bedoeld om meer inzicht te bieden in de bekostiging van de zorg- en dienstverlening van voor cliënten die bij wonen met

Nadere informatie

WLZ-wijzer Waar zorgt Amsta voor en wat betaalt u zelf? thuis in de stad

WLZ-wijzer Waar zorgt Amsta voor en wat betaalt u zelf? thuis in de stad WLZ-wijzer Waar zorgt Amsta voor en wat betaalt u zelf? thuis in de stad Deze uitgave is een productie van Amsta. Aan de totstandkoming van deze uitgave is de grootst mogelijke zorg besteed. De inhoud

Nadere informatie

Voor wie is deze folder?

Voor wie is deze folder? Wie betaalt wat? Voor wie is deze folder? > Woon je in een huis van BinG!? Heb je een indicatie verblijf inclusief behandeling? Dan is deze folder voor jou. Weet je niet welke indicatie je hebt? Vraag

Nadere informatie

Dienstverlening en tarieven in verpleeghuizen

Dienstverlening en tarieven in verpleeghuizen Dienstverlening en tarieven in verpleeghuizen DIENSTVERLENING EN TARIEVEN Hartelijk welkom, Binnenkort verhuist u naar een verpleeghuis van Omring. Met deze brochure willen wij u informeren over onze dienstverlening

Nadere informatie

Producten en diensten

Producten en diensten Producten en diensten Maart 2013 1 Lievegoed staat voor kwaliteit van zorg op Antroposofische basis. Wij bieden alle zorg en dienstverlening vanuit de AWBZ. De AWBZ omschrijft waar u recht op heeft, wat

Nadere informatie

VOOR WIE IS DEZE FOLDER?

VOOR WIE IS DEZE FOLDER? WIE BETAALT WAT? VOOR WIE IS DEZE FOLDER? > Woon je in een huis van BinG!? Heb je een indicatie verblijf inclusief behandeling? Dan is deze folder voor jou. Weet je niet welke indicatie je hebt? Vraag

Nadere informatie

Kostenverdeling cliënten en Reinaerde in 2011 (VEB)

Kostenverdeling cliënten en Reinaerde in 2011 (VEB) 1 ar kunt u op rekenen bij Reinaerd stenverdeling cliënten en Reinaerde in 2011 (VE Kostenverdeling cliënten en Reinaerde in 2011 () Informatie in eenvoudige en duidelijke taal 2 Wat u kunt lezen over

Nadere informatie

Zorgvergoeding inzake wonen bij ASVZ

Zorgvergoeding inzake wonen bij ASVZ Zorgvergoeding inzake wonen bij ASVZ 02-2013 Introductie Deze brochure is bedoeld voor cliënten en hun ouders en verwanten die (tijdelijk) wonen in een woonvoorziening van ASVZ. De zorg die u ontvangt

Nadere informatie

AWBZ-zorg en extra diensten bij Stichting Orion: Wie betaalt wat? Regeling kostenverdeling tussen Stichting Orion en cliënt

AWBZ-zorg en extra diensten bij Stichting Orion: Wie betaalt wat? Regeling kostenverdeling tussen Stichting Orion en cliënt AWBZ-zorg en extra diensten bij Stichting Orion: Wie betaalt wat? Regeling kostenverdeling tussen Stichting Orion en cliënt Ingangsdatum: 1 maart 2013 Inleiding Wat lees je in deze folder? In deze folder

Nadere informatie

Dienstverlening en tarieven in verzorgingshuizen

Dienstverlening en tarieven in verzorgingshuizen Dienstverlening en tarieven in verzorgingshuizen DIENSTVERLENING EN TARIEVEN Hartelijk welkom, Binnenkort verhuist u naar een verzorgingshuis van Omring. Met deze brochure willen wij u informeren over

Nadere informatie

Wie betaalt wat? De afspraken over je eigen bijdrage als je bij Philadelphia woont of gaat wonen MELK. Het beste uit jezelf

Wie betaalt wat? De afspraken over je eigen bijdrage als je bij Philadelphia woont of gaat wonen MELK. Het beste uit jezelf De afspraken over je eigen bijdrage als je bij Philadelphia woont of gaat wonen MELK Philadelphia voor de cliënt Het beste uit jezelf Wie betaalt wat als je bij Philadelphia woont? De zon is gratis. Maar

Nadere informatie

Verstrekkingen WLZ en extra zorg en diensten

Verstrekkingen WLZ en extra zorg en diensten Verstrekkingen A Alarmering; persoonlijk en indien noodzakelijk bevonden Alarmering; persoonlijk, niet noodzakelijk bevonden, zonder of met opvolging ( abonnement) Appartement; terugbrengen in oorspronkelijke

Nadere informatie

Inleiding. Bij het samenstellen van deze brochure is gebruik gemaakt van de informatie over de AWBZ welke te vinden is op www.cvz.

Inleiding. Bij het samenstellen van deze brochure is gebruik gemaakt van de informatie over de AWBZ welke te vinden is op www.cvz. AWBZ Brochure Inleiding De Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) bepaalt welke kosten voor rekening van S&L Zorg komen en welke kosten de cliënt zelf moet dragen. Hierin vinden voortdurend veranderingen

Nadere informatie

Samen aanpakken Met open blik Kijken naar wat wél kan. Zorgvergoeding inzake wonen bij ASVZ. 2015/v1

Samen aanpakken Met open blik Kijken naar wat wél kan. Zorgvergoeding inzake wonen bij ASVZ. 2015/v1 Samen aanpakken Met open blik Kijken naar wat wél kan Zorgvergoeding inzake wonen bij ASVZ 2015/v1 Introductie Deze brochure is bedoeld voor cliënten en hun ouders en verwanten die (tijdelijk) wonen in

Nadere informatie

Weet je niet wat voor jou geldt? Vraag het dan na, bijvoorbeeld bij je clustermanager.

Weet je niet wat voor jou geldt? Vraag het dan na, bijvoorbeeld bij je clustermanager. Krijg je van ons ondersteuning bij wonen? Wat betaalt Esdégé-Reigersdaal dan allemaal? En wat moet je zelf betalen? Daar zijn landelijke afspraken over. Die volgen wij zoveel mogelijk. We gaan uit van

Nadere informatie

Vergoedingen en kosten informatie voor cliënten

Vergoedingen en kosten informatie voor cliënten Vergoedingen en kosten informatie voor cliënten www.pleyade.nl Wonen en zorg bij Pleyade Informatie over vergoedingen en kosten Appartement of kamer Wanneer u zorg krijgt op basis van de Wet Langdurige

Nadere informatie

Waar hebt u recht op?

Waar hebt u recht op? Info Waar hebt u recht op? AWBZ-verstrekkingen bij wonen binnen SEIN Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde WELKOM Beste lezer, Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) is een expertisecentrum

Nadere informatie

an Foreest Waar heeft u Waar heeft u recht op b aar heeft u recht op bij Pieter van F ij Pieter van Foreest Wa

an Foreest Waar heeft u Waar heeft u recht op b aar heeft u recht op bij Pieter van F ij Pieter van Foreest Wa aar heeft u n Foreest Waar heeft u rec Pieter van Foreest Waar recht op bij Pieter van Fo aar heeft u recht op bij n Foreest Waar heeft u re ij Pieter van Foreest Waa recht op bij Pieter van F aar heeft

Nadere informatie

Kostenverdeling cliënten en Reinaerde in 2014 (VIB)

Kostenverdeling cliënten en Reinaerde in 2014 (VIB) 1 aar kunt u op rekenen bij einaerd stenverdeling cliënten en einaerde in 2011 (VE Waar kunt u op rekenen bij einaerde? Kostenverdeling cliënten en einaerde in 2014 (VIB) Informatie in eenvoudige en duidelijke

Nadere informatie

Wie betaalt wat bij Driestroom? Notitie kosten bij intramurale dienstverlening

Wie betaalt wat bij Driestroom? Notitie kosten bij intramurale dienstverlening Wie betaalt wat bij Driestroom? Notitie kosten bij intramurale dienstverlening Ingangsdatum: 1 januari 2014 Inleiding Cliënten die zorg krijgen op basis van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ),

Nadere informatie