Voor een eigenwijze kijk op certificatie. Uw partner voor al uw certificatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor een eigenwijze kijk op certificatie. Uw partner voor al uw certificatie"

Transcriptie

1 Voor een eigenwijze kijk op certificatie Uw partner voor al uw certificatie

2 Wie is NIKTA NIKTA is dé partner voor certificerings- en examineringsvraagstukken. We leveren graag maatwerk en hechten veel waarde aan het persoonlijk contact met onze klanten. Snelheid, flexibiliteit en servicegerichtheid staan bij ons centraal. Examen doen bij NIKTA betekent binnen 24 uur een vermelding in het Centraal Diploma Register. Waar kun je bij NIKTA voor terecht? VCA/VCU Sinds 1999 is NIKTA erkend examencentrum voor VCA/VCU. We verzorgen open inschrijving examens op 19 locaties in Nederland. Ook verzorgen we deze examens incompany. BHV en Acute Zorg NIKTA de grootste certificatie-instelling in Nederland die persoonscertificaten BHV en Acute Zorg (eerste hulp) uitgeeft volgens de internationale standaard NEN-EN-ISO/IEC (al sinds 2003). Vele opleiders zijn door NIKTA erkend als examenbureau voor Acute Zorg en BHV.

3 Wie is NIKTA Advies op Maat Steeds meer bedrijven onderkennen het belang van een goed managementsysteem. NIKTA adviseert en begeleidt bedrijven op het gebied van certificatie op basis van (inter) nationaal erkende normen en standaarden. Wij zorgen voor de kortste route naar certificering waarbij wel het maximale resultaat wordt behaald. Veiligheid, milieuzorg, risicomanagement en optimalisatie van processen zijn gebieden die in onze adviestrajecten worden meegenomen. Naast bovenstaande activiteiten ontwikkelt NIKTA nieuwe persoons certificatieschema s en keurmerken en verzorgen we permanente educatie van managers met de NIKTAacademie. En verder.. NIKTA is als enige certificeringsinstelling erkend met 3 certificaten voor de gastouder en kinderopvang (IKK). NIKTA is lid van de NEN-commissie voor de NEN 8112 Bedrijfsnoodorganisatie. NIKTA is lid van de Raad van Opleiders van de Stichting Landelijke SOS ALARM Hulpdienst (EHBO - BHV - AED). NIKTA is Kennispartner van de Stichting Kinderopvang In Control. VCs

4 VCA Examens Gaat u werken of bent u werkzaam in de offshore, (petro)chemie, de bouw, de installatietechniek of bij een ander bedrijf met risicovolle actitiveiten? Grote kans dat u dan in het bezit moet zijn van een geldig VCA diploma. Uw werkgever en opdrachtgevers willen namelijk dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Daarbij zijn de volgende mogelijkheden: Diploma B-VCA Diploma VOL-VCA Diploma VIL-VCU NEN 3140 ATEX Ex 001 Met een VCA diploma laat u zien dat u de kennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) zoals die gesteld is door VCA. U geeft daarmee dus aan dat u veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het millieu en de gezondhied van uzelf en anderen. Om een VCA diploma te behalen, dient u examen te doen bij een erkend VCA examencentrum.

5 VCA Examens NIKTA biedt meer dan 60 examenmomenten per maand aan door heel het land. U kunt zich tot 50 uur van te voren nog aanmelden voor het examen. De voorlopige uitslag is direct bekend en de volgende dag sturen wij het diploma op. De volgende werkdag voor 12:00 uur staat u als geslaagde kandidaat in het Centraal Diplomaregister. Wij kunnen uw organisatie ook maatwerkoplossingen aanbieden. Het VCA examen wordt dan afgenomen op de datum, het tijdstip en de locatie die u wenst, dus ook in-company. Bij groepsexamens zorgt de opdrachtgever voor een geschikte examenruimte. Neemt u contact met ons op voor meer informatie over deze mogelijkheid. Lesmateriaal In veel gevallen kan worden volstaan met zelfstudie middels een cursusboek. NIKTA kan deze boeken leveren. Prijzen zijn afhankelijk van de bestelhoeveelheid, het soort cursusboek en de taal. Ook hebben we de mogelijkheid om te studeren door middel van E-Learning. De E-learning is beschikbaar voor B-VCA, VOL-VCA en VIL-VCU in het Nederlands.

6 Certificeren Veel opleidingsinstituten voor bedrijfshulpverlening maken voor het afnemen van examens gebruik van de diensten van diverse instanties in Nederland die gebruik maken van niet geaccrediteerde routes en examenroutes. Ook verzorgen diverse opleiders zelf hun examinering onder eigen regime. Veelal worden deze kosten voor het uitbesteden van de examinering als hoog en onnodig ervaren. Een opleider kan zich door het NIKTA laten erkennen als exameninstituut voor het afnemen van de Acute Zorg (EHBO) of BHV examens onder de NEN-EN-ISO/IEC Zij dienen hiervoor een certificatieovereenkomst aan te gaan waarin het examenproces is geregeld. Nadat zij voldoen aan alle eisen die hierin zijn opgenomen, wordt het kwaliteitssysteem voor de examens beoordeeld. Op basis van deze beoordeling wordt er een procescertificaat voor de uitvoering van de Acute Zorg en/of BHV opleidingen en het afnemen van de daarbij behorende examens afgegeven. Voor de geldigheid van dit certificaat dient de opleider continu te voldoen aan onze eisen. Wij bewaken de kwaliteit van deze opleider dan het gehele jaar door.

7 Certificeren Voordelen van NIKTA U kunt in overleg met uw opleider en met uw RI&E het juiste opleidingsplan opstellen voor uw Bedrijfshulpverleners. Alle risico s zijn af te dekken, op te nemen in de opleiding én te examineren. Aan de hand van de certificaten kunt u zien of de bedrijfshulpverlener de juiste competenties heeft. Geen standaard opleidingen meer waarin uw organisatie tekort wordt gedaan. Competentie van de kandidaten wordt jaarlijks daadwerkelijk getoetst. Voldoet aan de eisen van de NEN 8112 voor bedrijfshulpverlening. Snelheid Wij weten hoe belangrijk het voor de kandidaten is om zo snel mogelijk na hun opleiding en examen te kunnen beschikken over het behaalde certificaat. NIKTA garandeert een dagverwerking van examendossiers vanaf het moment dat zij compleet bij ons worden aangeleverd door de opleider.

8 NIKTA Academie NIKTA academie onderkent het belang dat uw medewerkers en managers zichzelf voortdurend scholen en ontwikkelen. Daarom bieden wij online leeroplossingen aan voor al uw werknemers. Hiervoor hebben we 2 mogelijkheden. Permanente Educatie Middels de online leeromgeving biedt de NIKTA academie aan werknemers de mogelijkheid om zich voortdurend te scholen, met als doel de kennis en vaardigheden in de huidige functie op peil te houden en te vergroten. In dit pakket vind je een groot aanbod van diverse cursussen. Naast taal cursussen vind je ook cursussen op het gebied van communiceren, management, samenwerken maar ook alles voor een gezonde levensstijl.

9 NIKTA Academie Branchepakketten In de NIKTA academie zijn ook branchespecifieke cursuspakketten opgenomen. Deze zijn ideaal als aanvulling op het algemene pakket. Met dit pakket kan de werknemer de branchespecifieke kennis en vaardigheden op peil houden en vergroten. Kies bijvoorbeeld voor het pakket Jeugdzorg, gemeente of IT. DirectKnow Hiermee kunt u zelf een opleidingsplatform samenstellen. Neemt u contact met ons op voor meer informatie over deze mogelijkheid.

10 Advies Een kwaliteitssysteem invoeren doe je niet zomaar. Veelal roept het weerstand op in een organisatie. Dat is niet voor niks; het levert nogal eens veel (extra) werk op. En tijd is binnen een organisatie vaak spaarzaam. Toch levert een goed opgesteld kwaliteitssysteem juist vaak geld op. Het is daarom belangrijk een kwaliteitssysteem heel specifiek te maken voor uw organisatie. Standaardpakketten met standaardsystemen werken dan niet. Uiteraard moet aan de norm worden voldaan, maar het moet werkbaar zijn voor uw organisatie. NIKTA biedt u daarom een advies specifiek afgestemd op uw organisatie. In grote lijnen verleent NIKTA advies op het gebied van: Advies in het kader van certificatie Advies in het kader van optimalisatie van processen

11 Advies Advies in het kader van certificatie Zeker wanneer u besluit een kwaliteitssysteem in te voeren komen er veel vragen en onduidelijkheden naar voren. De adviseur van NIKTA adviseert u bij het opzetten van het kwaliteitssysteem en begeleidt het traject tot en met de certificatie. U bepaalt in dit traject wat de inzet van de NIKTA-adviseur is. Advies in het kader van de optimalisatie van processen Soms moeten bestaande processen worden aangepast aan een nieuwe norm. Of zijn processen zo belangrijk dat het continu toezicht vereist. Hierbij kunnen wij toezicht houden op de veiligheid van het eigen personeel, voorlichting geven om de veiligheid te verhogen of veiligheidsplannen (VGM-plannen) opstellen. Een aantal voorbeelden van dergelijke adviestrajecten zijn: NEN-ISO 9001; NEN-ISO 14001; VCA*/**/P en VCU; Procesmanagement en optimalistatie van processen. Uiteraard wordt het adviestraject voor uw organisatie samengesteld op basis van uw wensen.

12 Meer informatie? Kijk op Bezoekadres: Hoofdstraat 40, 4765 CG Zevenbergschen Hoek Postadres: Postbus 31, 4765 ZG Zevenbergschen Hoek Telefoon: Internet:

Certificering van uw kandidaten. via NIKTA

Certificering van uw kandidaten. via NIKTA Certificering van uw kandidaten via NIKTA Wie is NIKTA? Certificatie van personen- en managementsystemen Steeds meer bedrijven onderkennen het belang van een goed managementsysteem. NIKTA ondersteunt

Nadere informatie

BHV & ACUTE ZORG. Certificatie

BHV & ACUTE ZORG. Certificatie BHV & ACUTE ZORG Certificatie Wie is NIKTA? Certificatie van personen- en managementsystemen Steeds meer bedrijven onderkennen het belang van een goed managementsysteem. NIKTA ondersteunt sinds 1994 kleine,

Nadere informatie

BHV & ACUTE ZORG. Certificeren

BHV & ACUTE ZORG. Certificeren BHV & ACUTE ZORG Certificeren Wie is NIKTA? Certificatie van personen- en managementsystemen Steeds meer bedrijven onderkennen het belang van een goed managementsysteem. NIKTA ondersteunt sinds 1994 kleine,

Nadere informatie

Examinering volgens Persoonscertificatie. Nikta Certificatie heeft diverse Certificatieregelingen,

Examinering volgens Persoonscertificatie. Nikta Certificatie heeft diverse Certificatieregelingen, Examinering volgens Persoonscertificatie Nikta Certificatie heeft diverse Certificatieregelingen, op basis van de NEN-EN ISO-IEC 17024:2003. PERSOONS CERTIFICATIE 1. Persoonscertificatie Een persoonscertificaat

Nadere informatie

Notitie. Nadere invulling van de afspraken i.v.m. het bewaken van de kwaliteit en het in overeenstemming zijn en blijven van de schema s en examens

Notitie. Nadere invulling van de afspraken i.v.m. het bewaken van de kwaliteit en het in overeenstemming zijn en blijven van de schema s en examens Aan Examencentra in België Van Vzw CSM Datum 5 juni 2018 Onderwerp Bijlage bij 17-214 overeenkomst SSVV-CSM Kenmerk 18-114-SSVV Notitie Nadere invulling van de afspraken i.v.m. het bewaken van de kwaliteit

Nadere informatie

MAATWERK IN CERTIFICERING NEDERLANDS INSTITUUT BEDRIJFSHULPVERLENING

MAATWERK IN CERTIFICERING NEDERLANDS INSTITUUT BEDRIJFSHULPVERLENING NEDERLANDS INSTITUUT BEDRIJFSHULPVERLENING Om de BHV certificering zoveel mogelijk toe te snijden op vraag van de klant zijn er bij NIBHV mogelijkheden om maatwerk te leveren in de certificering van de

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. Procesmanagement. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. Procesmanagement. Telefoon: KAM Opleidingen Procesmanagement Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job Procesmanagement Contact Welkom bij KAM

Nadere informatie

PTC Praktijk Trainings Centrum

PTC Praktijk Trainings Centrum Pagina1 PTC Praktijk Trainings Centrum Veiligheid en productiviteit op een hoger niveau www.ptcopleidingen.nl Pagina2 Het begint met kennis Het spreekt voor zich dat het opleiden van uw chauffeurs in veel

Nadere informatie

MAATWERK IN CERTIFICERING NIBHV WERKT!

MAATWERK IN CERTIFICERING NIBHV WERKT! NIBHV WERKT! Om de BHV certificering zoveel mogelijk toe te snijden op vraag van de klant zijn er bij het NIBHV mogelijkheden om maatwerk te leveren in de certificering van de basisopleiding en de herhaling.

Nadere informatie

IPMA Certificering. Een bewijs van goed projectmanagement

IPMA Certificering. Een bewijs van goed projectmanagement Cito Bedrijven en overheden IPMA Certificering Een bewijs van goed projectmanagement objectief en internationaal keurmerk professionalisering van projectmanagement inzicht in persoonlijke competenties

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding coördinator/hoofd BHV

Informatieblad. Opleiding coördinator/hoofd BHV Informatieblad Opleiding coördinator/hoofd BHV Waarom kiezen voor ccb groep? in 3 dagen uw diploma Coördinator / Hoofd BHV behalen interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen ruime

Nadere informatie

Uitvoering Certificatie STIPEL

Uitvoering Certificatie STIPEL Stichting Persoonscertificatie Energietechniek p/a ing. R. Bijvoets Schokkerlaan 18, 1503 JP ZAANDAM 075 6354236 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

1.7 De toepasselijkheid van de artikelen 7:404 en 7:407 lid 2 BW wordt uitgesloten.

1.7 De toepasselijkheid van de artikelen 7:404 en 7:407 lid 2 BW wordt uitgesloten. Algemene Voorwaarden 1 Toepasselijkheid 1.1 Op alle offertes, aanbiedingen en diensten van CertoPlan en op alle door CertoPlan gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing, voor

Nadere informatie

E X A M E N R E G L E M E N T. Algemeen reglement voor het afnemen van VCAexamens in het kader van diplomering volgens het Handboek van VCA Infra 2015

E X A M E N R E G L E M E N T. Algemeen reglement voor het afnemen van VCAexamens in het kader van diplomering volgens het Handboek van VCA Infra 2015 E X A M E N R E G L E M E N T Algemeen reglement voor het afnemen van VCAexamens in het kader van diplomering volgens het Handboek van VCA Infra 2015 IBEX Instituut voor Beroepsexamens IBEX Instituut voor

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding preventiemedewerker

Informatieblad. Opleiding preventiemedewerker Informatieblad Opleiding preventiemedewerker Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving)

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding adembescherming voor de bedrijfshulpverlener

Informatieblad. Opleiding adembescherming voor de bedrijfshulpverlener Informatieblad Opleiding adembescherming voor de bedrijfshulpverlener Waarom kiezen voor ccb groep? In 3 dagen uw diploma adembescherming voor de bedrijfshulpverlener van het NIBHV behalen vaardigheden

Nadere informatie

Informatieblad basisopleiding BHV

Informatieblad basisopleiding BHV Informatieblad basisopleiding BHV Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) inpandig

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 17100 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 17100 training Combinatietraining

Nadere informatie

Informatieblad. herhaling BHV

Informatieblad. herhaling BHV Informatieblad herhaling BHV Waarom kiezen voor ccb groep? jaarlijks wisselend en interactief lesprogramma vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) inpandig praktijkhuis, uitstekende

Nadere informatie

E X A M E N R E G L E M E N T

E X A M E N R E G L E M E N T E X A M E N R E G L E M E N T Algemeen reglement voor het afnemen van VCAexamens in het kader van diplomering volgens het Uitvoeringsbesluit VCA januari 2012 van ECABO Dit reglement sluit aan op het Uitvoeringsbesluit

Nadere informatie

pakket op het werk pakket pakket extra mogelijkheden scans & metingen arbeidsomstandigheden info@hema-academie.nl, tel: 088-1410000

pakket op het werk pakket pakket extra mogelijkheden scans & metingen arbeidsomstandigheden info@hema-academie.nl, tel: 088-1410000 prijs abonnementen per medewerker per jaar academie is een online opleidingsinstituut voor profit en non-profitorganisaties. Bedrijven kunnen voor hun medewerkers opleidingsabonnementen afsluiten met diverse

Nadere informatie

E X A M E N R E G L E M E N T. Algemeen reglement voor het afnemen van VCAexamens in het kader van diplomering volgens het Handboek van VCA Infra 2017

E X A M E N R E G L E M E N T. Algemeen reglement voor het afnemen van VCAexamens in het kader van diplomering volgens het Handboek van VCA Infra 2017 E X A M E N R E G L E M E N T Algemeen reglement voor het afnemen van VCAexamens in het kader van diplomering volgens het Handboek van VCA Infra 2017 IBEX Instituut voor Beroepsexamens IBEX Instituut voor

Nadere informatie

Certificatie en examinering

Certificatie en examinering Stichting Persoonscertificatie Energietechniek p/a ing. R. Bijvoets Schokkerlaan 18, 1503 JP ZAANDAM 075 6354236 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding herhaling ploegleider BHV

Informatieblad. Opleiding herhaling ploegleider BHV Informatieblad Opleiding herhaling ploegleider BHV Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving)

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding preventiemedewerker

Informatieblad. Opleiding preventiemedewerker Informatieblad Opleiding preventiemedewerker Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving)

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI)

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Informatieblad Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Waarom kiezen voor ccb groep? In 1,5 dagen uw diploma Beheerder brandmeldinstallatie behalen interactief lesprogramma met veel ruimte voor

Nadere informatie

Waar staat Preventief voor?

Waar staat Preventief voor? Over Preventief Preventief BV is een advies- en opleidingsinstituut dat actief is sinds 1997, wij kunnen dan ook putten uit een ruime ervaring als het gaat om het verzorgen van EHBO en BHV trainingen en

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding coördinator/hoofd BHV

Informatieblad. Opleiding coördinator/hoofd BHV Informatieblad Opleiding coördinator/hoofd BHV Waarom kiezen voor ccb groep? in 3 dagen uw diploma Coördinator / Hoofd BHV behalen interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen ruime

Nadere informatie

ACADEMIE. De online portal waar u kunt.. Werken aan uw toekomst

ACADEMIE. De online portal waar u kunt.. Werken aan uw toekomst ACADEMIE De online portal waar u kunt.. Werken aan uw toekomst Een leven lang leren Dat is in een snel veranderende wereld, óók voor elke werknemer in uw bedrijf, een noodzaak. Bij veel organisaties ligt

Nadere informatie

EXAMENREGELS ATEX NEN 3140 VP & VOP VCA

EXAMENREGELS ATEX NEN 3140 VP & VOP VCA EXAMENREGELS ATEX NEN 3140 VP & VOP VCA Page 1 of 6 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Annulering... 3 2. Legitimatiebewijs... 3 3. Aanvang Examen... 4 4. Te laat komen... 4 5. Examenduur... 4 6. Regels

Nadere informatie

Examenreglement Europees Examen Instituut (EEI)

Examenreglement Europees Examen Instituut (EEI) Examenreglement Europees Examen Instituut (EEI) Dit examenreglement is een onbewaakte uitgifte. Wijzigingen worden niet automatisch toegestuurd. Het is eigendom van het Europees Examen Instituut B.V. te

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding instructeur BHV-onderdeel eerste hulp

Informatieblad. Opleiding instructeur BHV-onderdeel eerste hulp Informatieblad Opleiding instructeur BHV-onderdeel eerste hulp Waarom kiezen voor ccb groep? In 9 dagen uw diploma instructeur BHV Eerste Hulp van het NIBHV behalen vaardigheden beoefenen in groepsverband

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Vrijstellingen Brandweeronderwijs

Uitvoeringsregeling Vrijstellingen Brandweeronderwijs Uitvoeringsregeling Vrijstellingen Brandweeronderwijs Instituut Fysieke Veiligheid Bureau Toezicht Examinering en Certificering Postbus 7010 6801 HA Arnhem Kemperbergerweg 783, Arnhem www.ifv.nl info@ifv.nl

Nadere informatie

EXAMENREGELS ATEX NEN 3140 VP & VOP VCA- Basis, VCA- VOL en VIL- VCU

EXAMENREGELS ATEX NEN 3140 VP & VOP VCA- Basis, VCA- VOL en VIL- VCU EXAMENREGELS ATEX NEN 3140 VP & VOP VCA- Basis, VCA- VOL en VIL- VCU Page 1 of 6 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1. Annulering...3 2. Legitimatiebewijs...3 3. Aanvang Examen...3 4. Te laat komen...4 5.

Nadere informatie

TARIEVEN RWC B & S OPLEIDING

TARIEVEN RWC B & S OPLEIDING Lascoördinator hoe en wat Doordat wij tientallen bedrijven intensief hebben begeleid bij het behalen van een bedrijfscertificaat ISO-3834 en EN-1090, signaleerden wij al in een vroeg stadium een tekort

Nadere informatie

Opleiding instructeur BHV- onderdeel brand en ontruiming

Opleiding instructeur BHV- onderdeel brand en ontruiming Informatieblad Opleiding instructeur BHV- onderdeel brand en ontruiming Waarom kiezen voor ccb groep? In 10½ dag uw diploma instructeur BHV Brand en Ontruiming van het NIBHV behalen vaardigheden beoefenen

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding Instructeur EHBO

Informatieblad. Opleiding Instructeur EHBO Informatieblad Opleiding Instructeur EHBO Versie 10-2018 CCB Samengevat Onze missie is mensen bewust en bekwaam maken op het gebied van basishulpverlening. Wij zijn goed in het leveren van maatwerkoplossingen

Nadere informatie

DEKRA Certification B.V. Theo Pijpker Certification Manager Explosion & Process Safety SHAPING THE FUTURE

DEKRA Certification B.V. Theo Pijpker Certification Manager Explosion & Process Safety SHAPING THE FUTURE DEKRA Certification B.V. Theo Pijpker Certification Manager Explosion & Process Safety SHAPING THE FUTURE Inhoud presentatie 1. Enkele ongevallencijfers 2. Persoonscertificering: wat is het nut? 3. Competentie-eisen

Nadere informatie

Examenreglement Fittest Examen. Vastgesteld door AVAG Bestuur Opgesteld door: AVAG werkgroep Fittest. Versie: 3.0

Examenreglement Fittest Examen. Vastgesteld door AVAG Bestuur Opgesteld door: AVAG werkgroep Fittest. Versie: 3.0 Examenreglement Fittest Examen Vastgesteld door AVAG Bestuur Opgesteld door: AVAG werkgroep Fittest Versie: 3.0 Vastgesteld op: 04-12-2105 Update: 22-04-2016 Artikel 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN In dit reglement

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding basisveiligheid VCA

Informatieblad. Opleiding basisveiligheid VCA Informatieblad Opleiding basisveiligheid VCA Waarom kiezen voor ccb groep? In 1 dag uw VCA diploma halen interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen inpandig praktijkhuis, uitstekende

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding ploegleider BHV

Informatieblad. Opleiding ploegleider BHV Informatieblad Opleiding ploegleider BHV Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) inpandig

Nadere informatie

PRAKTIJKDIPLOMA ONDERNEMER MKB

PRAKTIJKDIPLOMA ONDERNEMER MKB in één kwartaal je ondernemingsplan PRAKTIJKDIPLOMA ONDERNEMER MKB de opvolger van middenstand-aov GOED VOORBEREID VAN START Jaarlijks verschijnt een flink aantal 'starters' bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Certificering als gereedschap voor efficiënt organisatiemanagement

Certificering als gereedschap voor efficiënt organisatiemanagement Certification Certificering als gereedschap voor efficiënt organisatiemanagement Het nastreven en behalen van vooraf vastgestelde doelstellingen is de ultieme uitdaging voor iedere onderneming of instelling.

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI)

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Informatieblad Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Waarom kiezen voor ccb groep? In 1,5 dagen uw diploma Beheerder brandmeldinstallatie behalen interactief lesprogramma met veel ruimte voor

Nadere informatie

Security Plus consultancy. Al meer dan 12 jaar uw opleidingsspecialist in bedrijfshulpverlening. Informatiemap Bedrijfshulpverlening

Security Plus consultancy. Al meer dan 12 jaar uw opleidingsspecialist in bedrijfshulpverlening. Informatiemap Bedrijfshulpverlening Security Plus consultancy Informatiemap Bedrijfshulpverlening Al meer dan 12 jaar uw opleidingsspecialist in bedrijfshulpverlening Wij zijn aangesloten bij Waarom maatwerk In bedrijfshulpverlening? Security

Nadere informatie

Instructeur Bedrijfshulpverlener opleiding Eerste Hulp Conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV)

Instructeur Bedrijfshulpverlener opleiding Eerste Hulp Conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV) Instructeur Bedrijfshulpverlener opleiding Eerste Hulp Conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV) Doelgroep De opleiding is bestemd voor personen die in uw organisatie

Nadere informatie

Produktinformatie LET OP BEVAT WAARDECOUPONS. www.veiligheidscentrum.com

Produktinformatie LET OP BEVAT WAARDECOUPONS. www.veiligheidscentrum.com Produktinformatie LET OP BEVAT WAARDECOUPONS www.veiligheidscentrum.com Waarom kiezen voor VCO? Bent u die saaie cursussen ook meer dan beu? Kom dan eens vrijblijvend kijken in ons modern veiligheidscentrum

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding reanimatie & AED

Informatieblad. Opleiding reanimatie & AED Informatieblad Opleiding reanimatie & AED Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) ruime

Nadere informatie

ICT-onderwijs en -examens

ICT-onderwijs en -examens ICT-onderwijs en -examens 1 Staatssecretaris: voorkeur landelijke IT-examens Opening Efficiency Beurs 25-10-1972 v.d. Velde CEO Bijenkorf Breek, CFO Philips Theo Mulder voorzitter NIVE penningmeester SSI

Nadere informatie

Informatieblad. herhaling BHV

Informatieblad. herhaling BHV Informatieblad herhaling BHV Waarom kiezen voor ccb groep? jaarlijks wisselend en interactief lesprogramma vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) inpandig praktijkhuis, uitstekende

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding herhaling kinder-ehbo

Informatieblad. Opleiding herhaling kinder-ehbo Informatieblad Opleiding herhaling kinder-ehbo Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel praktijkoefeningen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) ruime leslokalen,

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding ploegleider BHV

Informatieblad. Opleiding ploegleider BHV Informatieblad Opleiding ploegleider BHV Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) inpandig

Nadere informatie

Zet de stap naar certificering!

Zet de stap naar certificering! VCA/VCU CERTIFICERING Zet de stap naar certificering! 2 - Kader, bureau voor kwaliteitszorg b.v. Inleiding Fijn dat u geïnteresseerd bent in VCA certificering/ VCU certificering. Naast het voldoen aan

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 14001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 14001 opzetten en implementeren

Nadere informatie

Doel van de opleiding. Leerstofprogramma. Cursusduur. Lestijden Dag opleiding van: 9.00 uur tot 16.00 uur. Nieuwegein, 15 mei 2006

Doel van de opleiding. Leerstofprogramma. Cursusduur. Lestijden Dag opleiding van: 9.00 uur tot 16.00 uur. Nieuwegein, 15 mei 2006 Nieuwegein, 15 mei 2006 Pascalbaan 1, 3439 MP Nieuwegein Postbus 1156, 3430 BD Nieuwegein Tel. 030 6008367 Fax 030 6008372 mkaspers@lastechniekeuropa.nl www.lasschool.nl BTW nr. NL0051.28.468.B01 ING Ede

Nadere informatie

Calibris Academie prijslijst

Calibris Academie prijslijst Calibris Academie prijslijst Calibris Academie is hét online opleidingsinstituut voor bedrijven en overheid. We ondersteunen organisaties om een lerende organisatie te worden door samen met u een eigen

Nadere informatie

Informatieblad. Instructie kleine blusmiddelen

Informatieblad. Instructie kleine blusmiddelen Informatieblad Instructie kleine blusmiddelen Waarom kiezen voor ccb groep? In één dagdeel instructie kleine blustoestellen volgen interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO 9001 trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO 9001 trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 9001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 9001 introductie en implementatie

Nadere informatie

Informatiepakket SOG-examinator

Informatiepakket SOG-examinator Het informatiepakket bestaat uit een deel A en deel B. Deel B is bedoeld voor de ervaren SG-examinator die reeds jaren in het veld een SG examen afneemt. Deel A voor de andere kandidaten. Disclaimer. We

Nadere informatie

Cursussen, trainingen en masterclasses

Cursussen, trainingen en masterclasses Cursussen, trainingen en masterclasses GEEF KENNIS EN ERVARING EEN NIEUWE IMPULS MET ION De Nederlandse industrie zit te springen om technisch personeel en ook binnen de veelzijdige oppervlaktebehandelingssector

Nadere informatie

De volgende stap naar certificering!

De volgende stap naar certificering! ISO 14001 CERTIFICERING De volgende stap naar certificering! Laat u ondersteunen en vergroot het draagvlak binnen uw organisatie. Draag zorg voor een continue verbetering van processen, producten en diensten.

Nadere informatie

FIRST RESPONDER bno WERKWIJZER BEDRIJFSNOODORGANISATIE

FIRST RESPONDER bno WERKWIJZER BEDRIJFSNOODORGANISATIE FIRST RESPONDER bno WERKWIJZER BEDRIJFSNOODORGANISATIE Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen, of openbaar gemaakt zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het NIBHV als

Nadere informatie

Kies voor. CERCAT gecertificeerde. catering

Kies voor. CERCAT gecertificeerde. catering Kies voor CERCAT gecertificeerde catering Uitgave en redactie: Stichting Certificatie Contractcatering, Gorinchem Vormgeving: BURO18 communicatie bv, Gorinchem Fotografie: Henk de Graaf Fotografie, Leiderdorp

Nadere informatie

MiFID II- kennis en bekwaamheid. Veelgestelde vragen m.b.t. de ESMA- richtsnoeren kennis en bekwaamheid

MiFID II- kennis en bekwaamheid. Veelgestelde vragen m.b.t. de ESMA- richtsnoeren kennis en bekwaamheid MiFID II- kennis en bekwaamheid Veelgestelde vragen m.b.t. de ESMA- richtsnoeren kennis en bekwaamheid Publicatiedatum: 13 november 2017 I. Reikwijdte 1. In de richtsnoeren wordt onderscheid gemaakt tussen

Nadere informatie

SCIOS certificatieregeling

SCIOS certificatieregeling SCIOS certificatieregeling SCIOS certificatieregeling SCIOS certificatieregeling is een kwaliteitsmanagementsysteem voor het uitvoeren voor inspectie- en onderhoudswerkzaamheden aan technische installaties.

Nadere informatie

Aangepast assessment Na evaluatie eind 2016 is besloten dat het assessment in 2017 zal bestaan uit een opleiding bestaande uit drie dagdelen.

Aangepast assessment Na evaluatie eind 2016 is besloten dat het assessment in 2017 zal bestaan uit een opleiding bestaande uit drie dagdelen. Reguliere eis Erkend Hypothecair Planner Om de beschermde titel Erkend Hypothecair Planner te mogen voeren, dienen kandidaten met succes het examen Leergang Hypothecaire Planning af te leggen. De opleiding

Nadere informatie

DEKRA Certification B.V. Marco Erdhuizen Ex Certification Manager SHAPING THE FUTURE

DEKRA Certification B.V. Marco Erdhuizen Ex Certification Manager SHAPING THE FUTURE DEKRA Certification B.V. Marco Erdhuizen Ex Certification Manager SHAPING THE FUTURE Even voorstellen Marco Erdhuizen: Ruim 9 jaar werkzaam bij DEKRA (KEMA), afdeling Explosion & Process Safety als projectleider,

Nadere informatie

VCA CURSUSKALENDER EN EXAMEN MOGELIJKHEDEN JANUARI T/M JUNI 2019

VCA CURSUSKALENDER EN EXAMEN MOGELIJKHEDEN JANUARI T/M JUNI 2019 VCA CURSUSKALENDER EN EXAMEN MOGELIJKHEDEN JANUARI T/M JUNI 2019 BELANGRIJKE EN ANDERE WIJZIGINGEN PER 1 JANUARI 2019 INZAKE VCA TRAININGEN EN EXAMENS Per 1 januari zijn er enkele prijswijzigingen doorgevoerd

Nadere informatie

UITVOERINGSREGLEMENT DIT UITVOERINGSREGLEMENT IS VASTGESTELD IN DE BESTUURSVERGADERING VAN 8. Cateringbeheerder (OCC-C) STATUS : definitief JUNI 2011.

UITVOERINGSREGLEMENT DIT UITVOERINGSREGLEMENT IS VASTGESTELD IN DE BESTUURSVERGADERING VAN 8. Cateringbeheerder (OCC-C) STATUS : definitief JUNI 2011. UITVOERINGSREGLEMENT Cateringbeheerder (OCC-C) STATUS : definitief DATUM : 13 april 2010 ONDERWERP : uitvoeringsreglement OCC-C NUMMER : notitie-09-3369c-occ DIT UITVOERINGSREGLEMENT IS VASTGESTELD IN

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN

UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN Uitvoeringsregels voor: de organisatie en uitvoering van kynologische opleidingen en examens georganiseerd door de Raad van Beheer al dan niet in samenwerking

Nadere informatie

Informatieblad Workshop kinder-ehbo

Informatieblad Workshop kinder-ehbo Informatieblad Workshop kinder-ehbo Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) ruime leslokalen,

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. OHSAS trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. OHSAS trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen OHSAS 18001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job OHSAS 18001 opzetten en implementeren

Nadere informatie

UITVOERINGSREGLEMENT. Cateringbeheerder (OCC-C) STATUS : definitief

UITVOERINGSREGLEMENT. Cateringbeheerder (OCC-C) STATUS : definitief UITVOERINGSREGLEMENT Cateringbeheerder (OCC-C) STATUS : definitief DATUM : 13 april 2010 ONDERWERP : uitvoeringsreglement OCC-C NUMMER : 20195778 Dit uitvoeringsreglement is vastgesteld door de Examencommissie

Nadere informatie

Datum inwerkingtreding: 1 januari 2015 (hiermee vervallen alle voorgaande versies van dit reglement)

Datum inwerkingtreding: 1 januari 2015 (hiermee vervallen alle voorgaande versies van dit reglement) REGLEMENT voor het afnemen van het examen LPG-TECHNICUS Goedgekeurd door de Algemeen Directeur van de Dienst Wegverkeer (RDW) bij brief d.d. 21 november kenmerk: JBZ 2014 / 12024 Datum inwerkingtreding:

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding instructeur BHV-onderdeel eerste hulp

Informatieblad. Opleiding instructeur BHV-onderdeel eerste hulp Informatieblad Opleiding instructeur BHV-onderdeel eerste hulp Waarom kiezen voor ccb groep? In 9 dagen uw diploma instructeur BHV Eerste Hulp van het NIBHV behalen vaardigheden beoefenen in groepsverband

Nadere informatie

Veiligheid 5.1 is pure winst

Veiligheid 5.1 is pure winst Veiligheid 5.1 is pure winst (VCA-certificering in 6 stappen) Verkorte versie Inhoudsopgave Inleiding Waarom kiezen voor een VCA-certificering? VCA-certificering in 6 stappen 0: 1: 2: 3: 4: 5: Voorbereiding

Nadere informatie

Examenreglement Video-assessment MfN Registermediator

Examenreglement Video-assessment MfN Registermediator Examenreglement Video-assessment MfN Registermediator 1. Algemeen 1.1. Doelstelling Mediatorsfederatie Nederland, hierna MfN, stelt zich ten doel examinering aan te bieden teneinde de kandidaat in staat

Nadere informatie

Opleidingen voor Certified Programmer, Certified Service Technician en Certified PCS7 Engineer siemens.nl/training/s7

Opleidingen voor Certified Programmer, Certified Service Technician en Certified PCS7 Engineer siemens.nl/training/s7 Het Certificaat Opleidingen voor Certified Programmer, Certified Service Technician en Certified PCS7 Engineer siemens.nl/training/s7 Certified Programmers, dat zijn grenzeloze specialisten Siemens Certified

Nadere informatie

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER planning & prijslijst jouw motivatie & onze ervaring > UITLEG OVER DE CURSUS/OPLEIDING Je doet 6 aparte examens voor het vakdiploma Alle 6 de modules

Nadere informatie

Examenreglement. PCE-examens

Examenreglement. PCE-examens Examenreglement voor PCE-examens Begrippenlijst a. Kandidaat : Iemand die is toegelaten tot het examen b. Exameninstituut : Instituut voor Technische Vakexamens B.V. c. Examenlocatie : De plaats waar het

Nadere informatie

de perfecte match. 10-2014

de perfecte match. 10-2014 de perfecte match. de perfecte match. Topwerkgevers en uitzonderlijk talent vinden elkaar bij Cullinan Academy. Wij brengen de perfecte match tussen die twee tot stand. Dat kunnen wij, omdat wij samenwerken

Nadere informatie

Certificeringssysteem voor rijinstructeurs bestuurder voorrangsvoertuig

Certificeringssysteem voor rijinstructeurs bestuurder voorrangsvoertuig Certificeringssysteem voor rijinstructeurs bestuurder voorrangsvoertuig Instituut Fysieke Veiligheid Postbus 7010 6801 HA Arnhem Kemperbergerweg 783, Arnhem www.ifv.nl info@ifv.nl 026 355 24 00 Colofon

Nadere informatie

Certificatieschema. Personeelscertificatie Start Veilig. Opgesteld door Goedkeuring en Actuele versie. Document. Pagina code

Certificatieschema. Personeelscertificatie Start Veilig. Opgesteld door Goedkeuring en Actuele versie. Document. Pagina code Certificatieschema Personeelscertificatie Start Veilig SWB S1 18-05-2011 18-05-2011 18-05-2011 1 van 12 INHOUD 1. Inleiding 1.1. Algemeen 1.2. 'Start Veilig' 2. Definities 3. Examenprotocol 3.1. Doelstellingen

Nadere informatie

PTC Praktijk Trainings Centrum

PTC Praktijk Trainings Centrum Pagina1 PTC Praktijk Trainings Centrum NEN 3140 Online Veiligheid en productiviteit op een hoger niveau www.ptcopleidingen.nl Pagina2 Het begint met kennis Het spreekt voor zich dat het opleiden van uw

Nadere informatie

Jaarverslag Examenbureau Inburgering PIBLW-Reintegratie

Jaarverslag Examenbureau Inburgering PIBLW-Reintegratie Jaarverslag 2013 Examenbureau Inburgering PIBLW-Reintegratie Samenstelling jaarverslag: Joanna Mocko, Coördinator Examenbureau Inburgering Het verslag wordt openbaar gemaakt via publicatie op de website

Nadere informatie

Directie Financiële Markten. 26 mei 2008 FM 2008-00913 M Stcrt. nr. 100. Erkenningsregeling permanente educatie Wft. De Minister van Financiën,

Directie Financiële Markten. 26 mei 2008 FM 2008-00913 M Stcrt. nr. 100. Erkenningsregeling permanente educatie Wft. De Minister van Financiën, Directie Financiële Markten Datum Uw brief (Kenmerk) Ons kenmerk 26 mei 2008 FM 2008-00913 M Stcrt. nr. 100 Onderwerp Erkenningsregeling permanente educatie Wft De Minister van Financiën, Gelet op artikel

Nadere informatie

Algemeen Reglement van de Certificering voor instructeursopleidingen in het toepassingsgebied van de bedrijfsnoodorganisatie

Algemeen Reglement van de Certificering voor instructeursopleidingen in het toepassingsgebied van de bedrijfsnoodorganisatie Algemeen Reglement van de Certificering voor instructeursopleidingen in het toepassingsgebied van de bedrijfsnoodorganisatie Nederlands Instituut BedrijfsnoodOrganisatie Versie 2: Maart 2015 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Inhoud. Over PlusPort 03/04. Academy 05 /06. Maatwerk e-learning 07. Veiligheidstrainingen 08/10. www.plusport.com 02

Inhoud. Over PlusPort 03/04. Academy 05 /06. Maatwerk e-learning 07. Veiligheidstrainingen 08/10. www.plusport.com 02 www.plusport.com 00 Inhoud Over PlusPort 03/04 Academy 05 /06 Maatwerk e-learning 07 Veiligheidstrainingen 08/10 www.plusport.com 02 PlusPort is gespecialiseerd in het ontwikkelen van HR & HSE Academies,

Nadere informatie

Bedrijfshulpverlening Alle regels op een rij

Bedrijfshulpverlening Alle regels op een rij Bedrijfshulpverlening Alle regels op een rij 2 Bedrijfshulpverlening? Alle regels op een rij! INHOUD 1 Wat is BHV? 2 BHV verplicht? 3 Aantal BHV ers 4 Taken BHV ers 5 Opleidingseisen 6 Boetes en aansprakelijkheid

Nadere informatie

OHSAS certificaat voor het waarborgen van veiligheid

OHSAS certificaat voor het waarborgen van veiligheid OHSAS 18001-certificaat voor het waarborgen van veiligheid > continue verbetering > voordelen > internationaal erkende norm > eigen verantwoordelijkheid > compleet arbo- en veiligheidsmanagementsysteem

Nadere informatie

Opleiding instructeur BHV- onderdeel brand en ontruiming

Opleiding instructeur BHV- onderdeel brand en ontruiming Informatieblad Opleiding instructeur BHV- onderdeel brand en ontruiming Waarom kiezen voor ccb groep? In 10½ dag uw diploma instructeur BHV Brand en Ontruiming van het NIBHV behalen vaardigheden beoefenen

Nadere informatie

Datum inwerkingtreding: 1 januari 2015 (hiermee vervallen alle voorgaande versies van dit reglement)

Datum inwerkingtreding: 1 januari 2015 (hiermee vervallen alle voorgaande versies van dit reglement) REGLEMENT voor het afnemen van het examen LPG-TECHNICUS Goedgekeurd door de Algemeen Directeur van de Dienst Wegverkeer (RDW) bij brief d.d. 21 november kenmerk: JBZ 2014 / 12024 Datum inwerkingtreding:

Nadere informatie

Examenreglement. voor het afnemen van het examen INBOUWSPECIALIST BEVEILIGINGSSYSTEMEN

Examenreglement. voor het afnemen van het examen INBOUWSPECIALIST BEVEILIGINGSSYSTEMEN Examenreglement voor het afnemen van het examen INBOUWSPECIALIST BEVEILIGINGSSYSTEMEN zoals bedoeld in de VbV regeling erkenning inbouwbedrijven beveiligingssystemen in/op voertuigen en werkmaterieel Vastgesteld

Nadere informatie

KAM Consultants. Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA) Telefoon: Specialist in certificatiebegeleiding

KAM Consultants. Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA) Telefoon: Specialist in certificatiebegeleiding KAM Consultants Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA) 1 Brochurewijzer 1. 3. Welkom bij bij KAM KAM Consultants 2. 4. Werkwijze 3. 5. VCA VCA certificering 4. 6. VCA VCA certificatiebegeleiding

Nadere informatie

Presentatie DNV GL. Veiligheidskundigen. David Scheele 19-11-2014 19-11-2014 SAFER, SMARTER, GREENER

Presentatie DNV GL. Veiligheidskundigen. David Scheele 19-11-2014 19-11-2014 SAFER, SMARTER, GREENER Presentatie DNV GL Veiligheidskundigen David Scheele 19-11-2014 1 DNV GL 2013 19-11-2014 SAFER, SMARTER, GREENER Over DNV GL Als certificerende instelling spelen we een toonaangevende internationale rol.

Nadere informatie

zoals bedoeld In de Branchetoetsdocumenten Specialist Keuring en onderhoud, vastgesteld door FOCWA en BOVAG.

zoals bedoeld In de Branchetoetsdocumenten Specialist Keuring en onderhoud, vastgesteld door FOCWA en BOVAG. REGLEMENT voor het afnemen van het examen SPECIALIST KEURING EN ONDERHOUD ONDERSTEL CARAVAN EN AANHANGWAGENS SPECIALIST KEURING EN ONDERHOUD ELEKTRO CARAVAN SPECIALIST KEURING EN ONDERHOUD OPBOUW CARAVAN

Nadere informatie

ACADEMIE. De online portal waar u kunt.. Werken aan uw toekomst

ACADEMIE. De online portal waar u kunt.. Werken aan uw toekomst ACADEMIE De online portal waar u kunt.. Werken aan uw toekomst Een leven lang leren Dat is in een snel veranderende wereld, óók voor elke werknemer in uw bedrijf, een noodzaak. Bij veel organisaties ligt

Nadere informatie

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER prijslijst jouw motivatie & onze ervaring > UITLEG OVER DE CURSUS/OPLEIDING Je doet 6 aparte examens voor het vakdiploma Alle 6 de modules zijn verpicht.

Nadere informatie

Examinering & certificering volgens de nieuwste eindtermen (2016) 1 januari 2017 (definitieve invoering) DIPLOMA EERSTE HULP

Examinering & certificering volgens de nieuwste eindtermen (2016) 1 januari 2017 (definitieve invoering) DIPLOMA EERSTE HULP FAQ EXAMINERING en CERTIFICERING Verschijningsdata eindtermen Eindtermen Diploma Eerste Hulp: 15 juni 2016 Eindtermen Diploma Instructeur Eerste Hulp 1 juli 2016 Eindtermen Certificaat Eerste Hulp aan

Nadere informatie