Wie is evofenedex? kennis in logistiek en internationaal ondernemen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wie is evofenedex? kennis in logistiek en internationaal ondernemen"

Transcriptie

1

2 Wie is evofenedex? Wij zijn met ruim handels- en productiebedrijven één van de grootste ondernemersverenigingen in Nederland. De rode draad door alle leden heen; allen hebben logistiek of internationaal ondernemerschap. 360 kennis in logistiek en internationaal ondernemen

3 Over onze leden 77% heeft één of meer bestelauto s 92% zou evofenedex aanbevelen bij vakgenoten 42% besteed vervoer uit 21% heeft gevaarlijke stoffen 65% importeert of exporteert goederen 46% bezit een eigen magazijn 68% komt uit branches industrie, groothandel en transport 100% vertrouwt op evofenedex als hun voornaamste kennispartner op het vlak van logistiek en internationaal ondernemen

4 Even voorstellen Als ledenservice helpen wij leden met al hun vraagstukken over logistiek en internationaal ondernemen. Elk jaar krijg wij vragen. Maken wij bezwaar tegen boetes Adviseren we over het wagenpark Realiseren we korting op brandstof, verzekeringen en lease. En behartigen we de belangen van bedrijven die bestelauto s gebruiken..

5 En geschrokken? Bezoek onze stand om meer te weten te komen over de voordelen van het evofenedex-lidmaatschap. Of ga naar

6 Ik vervoer goederen van of voor mijn eigen bedrijf. Hiervoor heb ik een vergunning nodig. 1. Nee, hiervoor geldt een inschrijving bij de Stichting Inschrijving Eigen Vervoer. 2. Nee, hiervoor is geen vergunning nodig. 3. Ja, voor al het vervoer geldt een vergunningsplicht bij de NIWO.

7 Ik verricht eigen vervoer en ik gebruik altijd de vrachtbrief. 1. Als het totaalgewicht onder 1000 kg blijft is dit vrijgesteld. 2. Een vrachtbief geldt niet in het eigen vervoer. 3. Ja, er is altijd een vrachtbrief nodig ook als het eigen vervoer is.

8 Met een bestelauto met kg laadvermogen gelden geen rij- en rusttijden voor de chauffeur 1. De rij- en rusttijden gelden bij een laadvermogen vanaf 500 kg. 2. Dit klopt de rij- en rusttijden gelden pas bij een totaalgewicht vanaf 2500 kg. 3. Er zijn voor bestelautorijders sowieso geen rij en rusttijden van toepassing.

9 Met een bestelauto met een toegestane maximum massa van kg moet ik in Duitsland een tachograaf gebruiken. 1. Nee, bestelauto s hoeven bij eigen vervoer geen tachograaf te gebruiken. 2. Nee, bestelauto s hoeven nooit een tachograaf te gebruiken. 3. Ja, als deze in het voertuig zit moet deze gebruikt worden. 250 euro boete voor de chauffeur als hij geen bestuurderskaart of tachograafschijf gebruikt.

10 Ik mag zonder adr certificaat een ibc met 1000 liter diesel meenemen in mijn bestelauto. 1. Dit mag alleen als de chauffeur een adr-certificaat heeft. 2. Dit mag onder voorwaarden van een vrijstelling. 3. Vervoer van diesel mag per definitie niet in een bestelauto.

11 Met mijn B-rijbewijs mag ik een bestelauto van kg totaalgewicht met aanhangwagen van kg totaalgewicht besturen. 1. Nee mag niet, dit geldt alleen voor een aanhangwagen tot 750 kg totaalgewicht. 2. Nee dit mag niet want de aanhangwagen is zwaarder dan het ledig gewicht van het trekkend voertuig. 3. Ja dit mag, want het totaalgewicht van de combinatie is 3500 kg. 340 euro boete voor het rijden met de verkeerde categorie.

12 Ik hoef met een losse B/E trekker geen tol te betalen in België. 1. Dat klopt niet, want ook voor de trekker alleen geldt de tol. 2. Dat klopt, het geldt alleen wanneer de trekker met oplegger rijdt. 3. Dat klopt, voor een B/E combinatie hoef je helemaal geen tol te betalen 800 euro per geconstateerde waarneming. Is een vorm van belasting, dus kent het fenomeen stapelboete.

13 Een herkeuring van de bestelauto bij het RDW is pas nodig wanneer ik aanpassingen aan de motorcapaciteit verricht. 1. Nee, want het voertuig blijft verder helemaal gelijk en ik de kentekencard maar bij me heb. 2. Ja, bij wijziging van de motor is herkeuren door de RDW verplicht. 3. Nee, want dat wordt bij de eerstvolgende APK meegenomen. 140 euro boete voor geen of ongeldig keuringsbewijs

14 Hoeveel procent moet jaarlijks zakelijk gereden worden om voor de fiscus de auto als zakelijk te kwalificeren en de BPM niet van toepassing is % % %.

15 Voor het rijden in het buitenland met een bestelauto is een APK-rapport verplicht. 1. Nee, maar er kan om gevraagd worden bij controle onderweg. 2. Ja, want een buitenlandse handhaver kan niet nagaan of de bestelauto gekeurd is. 3. Nee, want op de kentekencheck van RDW staat wanneer de keuring verloopt.

16 Ik mag met mijn bestelauto van 3500 KG tmm met aanhangwagen rijden op zondag in Duitsland. 1. Ja, want het zondagrijverbod geldt alleen voor vrachtauto s. 2. Nee, voor voertuigen vanaf 2800 kilogram totaalgewicht met aanhangwagen geldt het rijverbod. 3. Ja, want ik blijf onder de 7500 kg totaalgewicht. 120 euro voor de bestuurder en 570 euro voor de werkgever.

17 In een dichte bestelauto hoef ik de lading niet vast te zetten, want die kan geen kant op. 1. Ja, dat klopt. 2. Nee, want ook in een dichte auto kan lading gaan schuiven. 3. Ja, als ik de deuren maar gesloten houd.

18 Ik heb mijn E achter B rijbewijs gehaald in 2014 en ik mag een B/E combinatie rijden van kg totaalgewicht. 1. Ja, dat mag want u heeft E achter B en dat geldt voor aanhangwagens en opleggers boven 750 kg totaalgewicht. 2. Ja, dat mag, want u heeft E achter B behaald na 19 januari Nee, dat mag alleen voor E achter B behaald voor 19 januari euro boete voor het rijden met de verkeerde categorie.

19 Spanbanden gebruikt in de bestelauto hoeven niet gekeurd te worden. 1. Ja dat klopt, als er maar een leesbaar label aan zit. 2. Nee, spanbanden moeten ééns per twee jaar gekeurd worden. 3. Ja, als ze alleen binnen in het voertuig gebruikt worden hoeven ze niet gekeurd te worden.

20 Mijn bestelauto is 2.20 meter breed. De resteel steekt 35 cm uit.. 1. Ja., dat mag want inclusief resteel en plaatmateriaal of glas mag de breedte 2,75 bedragen. 2. Nee dat mag niet want bij een bestelauto mag aan de zijkant niets uitsteken. 3. Nee, dat mag nooit want een bestelauto mag maximaal 2.20 zijn.

21 Ik heb een B en C rijbewijs. Ik mag een bestelauto met een tandemasser aanhangwagen besturen. 1. Ja, dat mag want mijn C rijbewijs dekt het gewicht van de combinatie. 2. Nee, dat mag niet want een tandemasser is te zwaar voor achter een bestelauto. 3. Nee, dat mag niet want de aanhangwagen is boven 750 kg totaalgewicht. 340 euro boete voor het rijden met de verkeerde categorie.

22 Ik heb een B/E combinatie van kg totaalgewicht. Ik heb code 95 nodig. 1. Ja is nodig, de combinatie komt boven de 7500 kg totaalgewicht uit. 2. Ja is nodig, code 95 is een aanvulling op alle rijbewijzen. 3. Nee, code 95 geldt niet bij B/E rijbewijs.

23 Om een bestuurderskaart voor de digitale tachograaf aan te vragen moet ik een C rijbewijs hebben. 1. Ja, de tachograafplicht geldt alleen voor vrachtauto s. 2. Nee, een tachograafplicht kan ook gelden bij een B/E combinatie. 3. Nee, een tachograafplicht geldt ook bij een B zonder E-rijbewijs.

24 De lading van mijn bestelauto steekt 5 meter achter het hart van de achterste as uit. 1. Nee, lading mag nooit zover achter de as uitsteken want dan komt de stabiliteit van het voertuig in gevaar. 2. Ja, dat mag als de lading maar niet meer dan 1 meter achter het voertuig uitsteekt. 3. Nee, dat mag niet want een auto mag niet langer zijn dan 12 meter.

25 De stomerij komt kleding ophalen om te reinigen en dat is eigen vervoer. 1. Ja, want de stomerij bewerkt deze goederen en dus is het vervoer van ondergeschikte aard. 2. Nee, dat mag hij niet want het zijn niet zijn eigen goederen. 3. Nee, want dit is vervoer voor derden, dat is beroepsgoederenvervoer en daar moet je een vergunning voor hebben.

26 Als ik met een bestelauto eigen vervoer verricht mag ik op diezelfde rit met dezelfde bestemming wat goederen van mijn buurman meenemen. 1. Ja, de goederen van mijn buurman gelden als eigen vervoer. 2. Nee, hier is een vergunning voor nodig van de NIWO. 3. Ja dit is toegestaan, omdat het goed is voor het milieu om geen twee auto s dezelfde rit te laten uitvoeren.

27 Omdat ik veel langs de weg werk mag ik gele zwaailampen op mijn voertuig gebruiken. 1. Nee, dat mag niet, alleen door de minister aangewezen hulpdiensten mogen zwaailichten voeren. 2. Nee, dat mag alleen als je de sticker werkverkeer op je auto hebt. 3. Ja, dat mag als de kans bestaat dat het voertuig niet tijdig wordt opgemerkt.

28 Als ik met mijn bestelauto alleen in Nederland rij mag ik rode diesel tanken. 1. Ja, dat is toegestaan omdat u alleen in Nederland rijdt. 2. Nee, dit is niet toegestaan. 3. Ja, dat is toegestaan omdat ik ook rode diesel gebruik voor de graafmachine.

29 Ik wil een nieuwe schamelaanhangwagen aanschaffen achter een bestelauto en de verkoper zegt dat een oplooprem volstaat. 1. Ja, dat klopt omdat een aanhangwagen met een ttg van minder dan 3500 kg altijd een oplooprem heeft en de oplooprem voldoende remt. 2. Ja, dat klopt want het is geen aanhangwagen voor achter een vrachtauto. 3. Nee, dat klopt niet, omdat sinds 29 oktober 2014 elektrisch of pneumatisch geremd moet worden.

Aanhangswagens en caravans trekken

Aanhangswagens en caravans trekken Aanhangswagens en caravans trekken Welk rijbewijs u nodig hebt om een aanhanger of een zware combinatie te trekken is niet altijd duidelijk. Deze folder zet de regels (bevoegdheden) van de rijbewijzen

Nadere informatie

Aanhangwagens en caravans trekken

Aanhangwagens en caravans trekken Aanhangwagens en caravans trekken Rijbewijs B en BE? Welk rijbewijs u nodig hebt om een aanhanger of een zware combinatie te trekken is niet altijd duidelijk. Deze folder zet de regels (bevoegdheden) van

Nadere informatie

Nieuwe regels voor het rijbewijs C. Voor bestuurders van een vrachtauto

Nieuwe regels voor het rijbewijs C. Voor bestuurders van een vrachtauto Nieuwe regels voor het rijbewijs C Voor bestuurders van een vrachtauto Wilt u binnenkort uw rijbewijs gaan halen voor het besturen van een vrachtauto? Of beschikt u al over een rijbewijs C? Dan moet u

Nadere informatie

Nieuwe regels voor het rijbewijs B. Voor bestuurders van een personenauto

Nieuwe regels voor het rijbewijs B. Voor bestuurders van een personenauto Nieuwe regels voor het rijbewijs B Voor bestuurders van een personenauto Wilt u binnenkort uw rijbewijs halen voor het besturen van een personenauto? Dan moet u rekening houden met nieuwe regels. Deze

Nadere informatie

Aanhangwagens en caravans trekken. Rijbewijs B of BE? Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

Aanhangwagens en caravans trekken. Rijbewijs B of BE? Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen Aanhangwagens en caravans trekken Rijbewijs B of BE? Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen Bestuurders van een combinatie van een personenauto of bestelauto met aanhangwagen beschikken niet altijd over

Nadere informatie

Aanhangwagens en caravans trekken

Aanhangwagens en caravans trekken Aanhangwagens en caravans trekken Rijbewijs B en BE? Welk rijbewijs u nodig hebt om een aanhanger of een zware combinatie te trekken is niet altijd duidelijk. Deze folder zet de regels (bevoegdheden) van

Nadere informatie

Informatieblad tachograaf

Informatieblad tachograaf Informatieblad tachograaf De vervolgvraag wat nu is belangrijker dan de vraag wanneer wel of niet gebruiken. Het antwoord op: Hoe zit het nou met de tachograaf? Veel bedrijven met eigen voertuigen worstelen

Nadere informatie

TACHOGRAAFPLICHT EN DAGRITTENFORMULIER

TACHOGRAAFPLICHT EN DAGRITTENFORMULIER TACHOGRAAFPLICHT EN DAGRITTENFORMULIER Arbo2060 Algemeen: In de BOVAG krant van 26 maart 2010 heeft een uitvoerig artikel gestaan dat vanaf 1 mei 2010 de tachograaf is verplicht is voor lichte combinatie

Nadere informatie

Toolbox-meeting Rijden met aanhangwagens

Toolbox-meeting Rijden met aanhangwagens Toolbox-meeting Rijden met aanhangwagens Unica installatietechniek B.V. Schrevenweg 2 8024 HA Zwolle Tel. 038 4560456 Fax 038 4560404 Rijden met aanhangwagens Het gebruik van aanhangwagens in de bouw en

Nadere informatie

Nieuwe regels voor het rijbewijs BE

Nieuwe regels voor het rijbewijs BE Nieuwe regels voor het rijbewijs BE Voor bestuurders van een personenauto met een oplegger of middenasaanhangwagen met een gewicht van meer dan 3500 kg Wilt u binnenkort uw rijbewijs halen voor het besturen

Nadere informatie

inhoud inhoud Hoofdstuk 1 Aanschaf van een bestelauto 8 Hoofdstuk 4 Tachograaf en de bestelauto 34

inhoud inhoud Hoofdstuk 1 Aanschaf van een bestelauto 8 Hoofdstuk 4 Tachograaf en de bestelauto 34 inhoud inhoud Hoofdstuk 1 Aanschaf van een bestelauto 8 1.1 Aanschaf van een bestelauto 9 1.2 Afmetingen en gewichten van bestelauto s 13 1.3 Gewichten 13 1.4 Kenteken 15 1.5 Rijden als kentekencard nog

Nadere informatie

Aanhangwagens. Een uiteenzetting over het gebruik van aanhangwagens. Hierbij komen de volgende subonderwerpen

Aanhangwagens. Een uiteenzetting over het gebruik van aanhangwagens. Hierbij komen de volgende subonderwerpen Aanhangwagens Onderwerp Een uiteenzetting over het gebruik van aanhangwagens. Hierbij komen de volgende subonderwerpen aan de orde: Risico s bij het gebruik van aanhangwagens Wettelijke eisen gesteld aan

Nadere informatie

Nieuwe regels voor het rijbewijs BE

Nieuwe regels voor het rijbewijs BE Nieuwe regels voor het rijbewijs BE Voor bestuurders van een personenauto met een aanhangwagen met een toegestane maximum massa van maximaal 3500 kg of met een oplegger of middenasaanhangwagen met een

Nadere informatie

Lading op dak mag niet meer uitsteken dan 20cm aan beide zijkanten.

Lading op dak mag niet meer uitsteken dan 20cm aan beide zijkanten. Begrippenlijst Lading en slepen van andere voertuigen Lading op dak mag niet meer uitsteken dan 20cm aan beide zijkanten. Slepen van andere voertuig mag niet meer dan 5m afstand zijn. Steekt lading aan

Nadere informatie

Het rijbewijs tot 19-01-2013 en na 19-01-2013

Het rijbewijs tot 19-01-2013 en na 19-01-2013 Het rijbewijs tot 19-01-2013 en na 19-01-2013 Oude situatie (tot 19-01-2013) Nieuwe situatie (na 19-01-2013) AM (nationale categorie) Voertuig: bromfiets, snorfiets (AM2) of, vierwielig brommobiel van

Nadere informatie

Artikel 15 (uitsluitend de voor de BE-trekker/oplegger relevante delen zijn vemeld)

Artikel 15 (uitsluitend de voor de BE-trekker/oplegger relevante delen zijn vemeld) WEGENVERKEERSWET 1994 en het RIJBEWIJS B-E Op grond van het Reglement rijbewijzen mag een chauffeur met een rijbewijs E bij B aanhangers trekken van élk gewicht. Dat het Voertuigreglement zeer zware aanhangers

Nadere informatie

Q&A s derde Europese rijbewijsrichtlijn

Q&A s derde Europese rijbewijsrichtlijn Q&A s derde Europese rijbewijsrichtlijn Waarom is er een nieuwe Europese rijbewijs richtlijn opgesteld? De huidige (tweede) Europese rijbewijsrichtlijn is in de afgelopen jaren vaak aangepast. Daarom is

Nadere informatie

Veel gestelde vragen bij examen E bij B

Veel gestelde vragen bij examen E bij B Veel gestelde vragen bij examen E bij B 0. Waar gaan we mee rijden 1. Hoe kan je laten zien dat we deze aanhangwagen met deze auto mogen trekken? 2. Hoe weet je dat de aanhangwagen geremd is? 3. Volgens

Nadere informatie

Nieuwe regels voor het rijbewijs. Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn

Nieuwe regels voor het rijbewijs. Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn Nieuwe regels voor het rijbewijs Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn Wilt u binnenkort uw rijbewijs halen voor een of meerdere categorieën? Of beschikt u al over een

Nadere informatie

3.32 Verlichting en belading van aanhangwagens

3.32 Verlichting en belading van aanhangwagens 3.32 Verlichting en belading van aanhangwagens Het gebruik van aanhangwagens is in de bouw vanwege zijn mobiele karakter wijd verbreid. Vergeten wordt nog weleens dat een aanhangwagen, net als het trekkende

Nadere informatie

Nieuwe rijbewijsregels vanaf 2013

Nieuwe rijbewijsregels vanaf 2013 Regelingen en voorzieningen CODE 6.8.2.41 Nieuwe rijbewijsregels vanaf 2013 bronnen Nieuwsbrief Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) d.d. 2.8.2012 datum inwerkingtreding naar verwachting 19.1.2013

Nadere informatie

Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn

Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn Inhoud Aanleiding en doel van de derde rijbewijsrichtlijn Regelgeving Veranderingen in de rijbewijscategorieën Bijzonderheden Aanleiding

Nadere informatie

versie december 2014 HINP Uyttendaele Davy

versie december 2014 HINP Uyttendaele Davy - Verplichte boorddocumenten - Rijbewijs - Toepassingsgebied vakbekwaamheid en vrijstellingen - Nieuwe alcoholwet ( professionele bestuurder ) - Ladingzekerheid HINP Uyttendaele Davy versie december 2014

Nadere informatie

Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn

Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn Inhoud Aanleiding en doel van de derde rijbewijsrichtlijn Regelgeving Veranderingen in de rijbewijscategorieën Bijzonderheden Aanleiding

Nadere informatie

MAG HET EEN KILOOTJE MEER ZIJN?

MAG HET EEN KILOOTJE MEER ZIJN? CAMPER WETTEN EN REGELS Gewichtige zaken MAG HET EEN KILOOTJE MEER ZIJN? We gaan op reis met de camper en nemen lekker veel mee. De tanks gaan vol met diesel en vers water, de e-bikes gaan mee en natuurlijk

Nadere informatie

Informatie folder 2015 Rijbewijs C1- C- E

Informatie folder 2015 Rijbewijs C1- C- E Het adres voor al uw rijopleidingen Orionweg 6 8938 AH Leeuwarden Tel: 058-2880004 Fax: 058 2 88 00 05 www.berendknol.nl info@berendknol.nl Informatie folder 2015 Rijbewijs C1- C- E Voorwoord Zoekt u een

Nadere informatie

1. Beschrijving. 2. Wettelijke basis

1. Beschrijving. 2. Wettelijke basis Informatiefiche Rijbewijzen Juridische fiche 1. Beschrijving Deze fiche beoogt een overzicht te geven van de diverse types van rijbewijzen die men in functie van het soort voertuig en het soort activiteiten

Nadere informatie

Nieuwe regels voor het rijbewijs D. Voor bestuurders van een bus voor meer dan 8 personen

Nieuwe regels voor het rijbewijs D. Voor bestuurders van een bus voor meer dan 8 personen Nieuwe regels voor het rijbewijs D Voor bestuurders van een bus voor meer dan 8 personen Wilt u binnenkort uw rijbewijs halen voor het besturen van een bus voor meer dan 8 personen? Of beschikt u al over

Nadere informatie

Code 95 en dan... Behouden, behalen of verlengen. Oscar Ebbeling

Code 95 en dan... Behouden, behalen of verlengen. Oscar Ebbeling Code 95 en dan... Behouden, behalen of verlengen Oscar Ebbeling Wat is Code 95? Sinds 2008 is de Europese regelgeving omtrent de kwalificaties voor het rijbewijs C en het rijbewijs D aangescherpt. Beroepschauffeurs

Nadere informatie

Rijbewijzen praalwagens

Rijbewijzen praalwagens Rijbewijzen praalwagens Carnavalstoet: Is een activiteit op de openbare weg. Carnavalswagens toegelaten met een gem. machtiging. Het verkeersreglement blijft van toepassing. Verkeersreglement (1/12/75):

Nadere informatie

Ben jij al bezig met je verplichte nascholing?

Ben jij al bezig met je verplichte nascholing? POWERED BY RICHTLIJN VAKBEKWAAMHEID opleiden & ontwikkelen CODE 95 Ben jij al bezig met je verplichte nascholing? Informatie voor chauffeurs Goed op weg met code 95! Een goede chauffeur verstaat zijn vak.

Nadere informatie

STADSBOERDERIJ PAARDEN

STADSBOERDERIJ PAARDEN STADSBOERDERIJ PAARDEN Rekenen voor vmbo-groen en mbo-groen 1 Colofon RekenGroen. Rekenen voor vmbo- groen en mbo- groen Module Stadsboerderij Paarden Leerlingtekst Versie 1.0. November 2012 Auteurs: Monica

Nadere informatie

Uw rijbewijs Uw vakbekwaamheid VFU VAB-Rijschool 08/02/2018

Uw rijbewijs Uw vakbekwaamheid VFU VAB-Rijschool 08/02/2018 Uw rijbewijs Uw vakbekwaamheid VFU VAB-Rijschool 08/02/2018 Ik wil een rijbewijs C (vrachtwagen) of D (bus). Wat nu? Wat is vakbekwaamheid + criteria en vrijstellingen. Wanneer moet de chauffeur zijn code

Nadere informatie

Ben jij het ook zat om steeds te zakken met 1 fout te veel? Mag je al afrijden maar moet je nog stééds je theorie halen?

Ben jij het ook zat om steeds te zakken met 1 fout te veel? Mag je al afrijden maar moet je nog stééds je theorie halen? Ben jij het ook zat om steeds te zakken met 1 fout te veel? Mag je al afrijden maar moet je nog stééds je theorie halen? Geen zin om dagen lang uit boeken te leren of met CD-ROMS te oefenen? Maak je niet

Nadere informatie

Nieuwe regels voor het rijbewijs. Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn

Nieuwe regels voor het rijbewijs. Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn Nieuwe regels voor het rijbewijs Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn Wilt u binnenkort uw rijbewijs halen voor een of meerdere categorieën? Of beschikt u al over een

Nadere informatie

2. Kampeeraanhangwagens met een M.T.M. van meer dan 750 kg: inschrijving verplicht.

2. Kampeeraanhangwagens met een M.T.M. van meer dan 750 kg: inschrijving verplicht. Kampeeraanhangwagens 1. Definitie Een kampeeraanhangwagen is elke aanhangwagen die gebouwd of omgebouwd is voor het verblijf van personen en waarvan de binneninrichting blijvend aan het koetswerk bevestigd

Nadere informatie

Landbouwvoertuigen in het verkeer. Invoering landbouwkentekenplaat

Landbouwvoertuigen in het verkeer. Invoering landbouwkentekenplaat Landbouwvoertuigen in het verkeer Invoering landbouwkentekenplaat LANDBOUWKENTEKENTPLAAT 2 Agenda Inleiding Wat stond/staat er op het spel? Akkoord 2011 Huidig akkoord/voorstel Wat met de hobbylandbouwers?

Nadere informatie

Afstemmingsbijeenkomst Categorie B + E CBR

Afstemmingsbijeenkomst Categorie B + E CBR Afstemmingsbijeenkomst Categorie B + E Doelstelling 3e Europese rijbewijsrichtlijn Conformeren aan alle regels en voorschriften Uniformiteit bevorderen Programma 3 e Europese rijbewijsrichtlijn Toelating

Nadere informatie

1 Beschrijving. 2 Wettelijke basis

1 Beschrijving. 2 Wettelijke basis Infofiche J001 07/2014 Rijbewijzen 1 Beschrijving Deze fiche beoogt een overzicht te geven van de diverse types van rijbewijzen die men in functie van het soort voertuig en het soort activiteiten dat men

Nadere informatie

27 JANUARI 2008. - Koninklijk besluit betreffende <praalwagens>

27 JANUARI 2008. - Koninklijk besluit betreffende <praalwagens> FEDERALE OVERHEIDSDIENST MOBILITEIT EN VERVOER 27 JANUARI 2008. - Koninklijk besluit betreffende VERSLAG AAN DE KONING Sire, Het ontwerp van koninklijk besluit dat ik de eer heb aan Uwe Majesteit

Nadere informatie

Nieuwe regels voor het rijbewijs A. Voor bestuurders van een motor of motorscooter

Nieuwe regels voor het rijbewijs A. Voor bestuurders van een motor of motorscooter Nieuwe regels voor het rijbewijs A Voor bestuurders van een motor of motorscooter Wilt u binnenkort uw rijbewijs halen voor het besturen van een motor of motorscooter? Dan moet u rekening houden met nieuwe

Nadere informatie

HOOFDSTUK 09 CATEGORIE G: TREKKERS

HOOFDSTUK 09 CATEGORIE G: TREKKERS HOOFDSTUK 09 CATEGORIE G: TREKKERS DE CATEGORIE G EN ALLE REGELS DIE VOLGEN ZIJN ENKEL OP HET BELGISCH GRONDGEBIED VAN TOEPASSING INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. DEFINITIES...3 1. Categorie G... 3 2. Opmerkingen...

Nadere informatie

Technische gegevens per 5 maart De Caddy

Technische gegevens per 5 maart De Caddy Technische gegevens per 5 maart 2019 De Caddy verbruik/co ₂-uitstoot. Caddy verbruik (l/100 km) en e CO2-emissie (g/km), tankinhoud circa 55 L Motor 2.0 TDI BMT 55kW 2.0 TDI BMT 75kW 2.0 TDI BlueMotion

Nadere informatie

1 Bestelauto met gesloten laadruimte (ondernemer) kg km per jaar

1 Bestelauto met gesloten laadruimte (ondernemer) kg km per jaar VOORBEELDEN INVOERING KILOMETERPRIJS Bestelauto s ondernemer, vrachtauto s en autobussen Bestelauto s ondernemer Beschrijving Leeg Aantal gereden km in gewicht Nederland 1 Bestelauto met gesloten laadruimte

Nadere informatie

SPECIALE VOORWAARDEN MEEÙS PECHHULP MPM 2017

SPECIALE VOORWAARDEN MEEÙS PECHHULP MPM 2017 SPECIALE VOORWAARDEN MEEÙS PECHHULP MPM 2017 U heeft recht op hulp bij pech als u voor deze verzekering heeft gekozen en deze dekking op uw polisblad staat. Deze voorwaarden vormen samen met de voorwaarden

Nadere informatie

Vrachtauto s. Motorrijtuigenbelasting. Belastingdienst

Vrachtauto s. Motorrijtuigenbelasting. Belastingdienst Belastingdienst Vrachtauto s Motorrijtuigenbelasting Zodra een vrachtauto op uw naam staat, moet u motor rijtuigen belasting betalen. Ook als u de vrachtauto niet gebruikt. Er zijn bijzondere regels voor

Nadere informatie

CATEGORIE G: TREKKERS

CATEGORIE G: TREKKERS HOOFDSTUK 09 CATEGORIE G: TREKKERS DE CATEGORIE G EVENALS ALLE REGELS DIE VOLGEN ZIJN ENKEL OP HET BELGISCH GRONDGEBIED VAN TOEPASSING Inhoudsopgave DATUM TITEL PAGINANUMMER BIJWERKING LAND- EN BOSBOUWTREKKERS

Nadere informatie

Januari 2012-01-19 Verenigingsondersteuning/Belangenbehartiging

Januari 2012-01-19 Verenigingsondersteuning/Belangenbehartiging Koninklijk Nederlands Watersport Verbond Overkoepelende organisatie ten dienste van de watersport Januari 2012-01-19 Verenigingsondersteuning/Belangenbehartiging Watersporters en trailers Regelmatig komen

Nadere informatie

Branchemodel voorovereenkomst beroepsgoederenvervoer

Branchemodel voorovereenkomst beroepsgoederenvervoer Branchemodel voorovereenkomst beroepsgoederenvervoer de ondergetekenden: de eenmanszaak / VOF / maatschap / coöperatie / vereniging / stichting / de besloten vennootschap , gevestigd

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2015 462 Besluit van 21 november 2015 tot wijziging van het Reglement rijbewijzen in verband met de intrekking van de mogelijkheid onder bepaalde

Nadere informatie

VOERTUIGEN GROEP 1 = CATEGORIEËN AM, A2, A1, A, B EN BE

VOERTUIGEN GROEP 1 = CATEGORIEËN AM, A2, A1, A, B EN BE HOOFDSTUK 04 BROMFIETSEN, MOTORFIETSEN, VOERTUIGEN GROEP 1 = CATEGORIEËN AM, A2, A1, A, B EN BE INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. OVERZICHTSTABELLEN VAN DE LEEFTIJDEN VOOR BROMFIETSEN EN MOTORFIETSEN... 3

Nadere informatie

Circulaire RIJBEWIJS

Circulaire RIJBEWIJS PRINCIPE KB Rijbewijs, vakbekwaamheid en nascholing 4 mei 2007 De Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer heeft een eigen reglementering (Koninklijk Besluit betreffende het rijbewijs van 23/03/1998)

Nadere informatie

Voertuigcontrole 9-VLD E achter B

Voertuigcontrole 9-VLD E achter B Voertuigcontrole 9-VLD-47 21 E achter B Dit document bevat de onderdelen die u nodig heeft tijdens uw opleiding en examen. Kentekens Apk-bewijs Dodge Mogelijke vragen op het examen behorend bij kentekens

Nadere informatie

Wijzigingen: AB 2000 no. 11; AB 2004 no. 47; AB 2010 no. 17; AB 2011 no. 41 ====================================================================

Wijzigingen: AB 2000 no. 11; AB 2004 no. 47; AB 2010 no. 17; AB 2011 no. 41 ==================================================================== Intitulé : LANDSBESLUIT, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van de artikelen 10, vierde lid, 16, derde lid, en 17 van de Landsverordening wegverkeer (AB 1997 no. 18) Citeertitel: Landsbesluit

Nadere informatie

Personenauto s. Motorrijtuigenbelasting

Personenauto s. Motorrijtuigenbelasting Personenauto s Motorrijtuigenbelasting Zodra het kenteken van een personenauto op uw naam staat, moet u motorrijtuigenbelasting betalen. Ook als u de personenauto niet gebruikt. Voor vrachtauto s, bestelauto

Nadere informatie

Eisen examenvoertuig categorieën CDE

Eisen examenvoertuig categorieën CDE Eisen examenvoertuig categorieën E eze voertuigeisen zijn van toepassing op voertuigen die gebruikt worden voor,, E en E examens. e examenvoertuigen dienen te voldoen aan de meest actuele wettelijke eisen

Nadere informatie

Oostjachtpark Sint-Niklaas

Oostjachtpark Sint-Niklaas Vanaf 10/09/2009 is er een Europese richtlijn die iedereen die een vrachtwagen wil besturen als hoofdactiviteit verplicht om 35u bijscholing te volgen voor 10/09/2016. Wanneer de 35uren nascholing gevolgd

Nadere informatie

MEEST GESTELDE VRAGEN RICHTLIJN VAKBEKWAAMHEID Code 95

MEEST GESTELDE VRAGEN RICHTLIJN VAKBEKWAAMHEID Code 95 MEEST GESTELDE VRAGEN RICHTLIJN VAKBEKWAAMHEID Code 95 Wat houdt de Richtlijn in? De Richtlijn Vakbekwaamheid stelt eisen aan de basiskwalificatie voor aankomende beroepschauffeurs en verplicht actieve

Nadere informatie

Rij- en rusttijden voor het wegvervoer

Rij- en rusttijden voor het wegvervoer Rij- en rusttijden voor het wegvervoer Sedert 11 april 2007 zijn nieuwe regels van toepassing m.b.t. de rij- en rusttijden voor het wegvervoer (Koninklijk besluit van 9 april 2007 houdende uitvoering van

Nadere informatie

Technische specificaties per november De nieuwe Amarok

Technische specificaties per november De nieuwe Amarok Technische specificaties per november 2016 De nieuwe Amarok Brandstofverbruik/CO 2 -uitstoot Motor/ Model 4 MOTION permanent 3.0l V6 TDI BMT 150kW 8-Aut 3.0l V6 TDI BMT 165kW 8-Aut Stadsrit 8,6 8,6 Buitenweg

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mercedes-Benz M-klasse ML 270 CDI

Finnik Autorapport Mercedes-Benz M-klasse ML 270 CDI 73-BH-HV Finnik Autorapport Mercedes-Benz M-klasse ML 270 CDI Deze Mercedes-Benz M-klasse komt uit 2003, werd geleverd van 01-02-2002 tot 31-08-2005. Deze originele Nederlandse bedrijfswagen staat sinds

Nadere informatie

Technische gegevens per 28 mei De Amarok. * Wijzigingen voorbehouden.

Technische gegevens per 28 mei De Amarok. * Wijzigingen voorbehouden. Technische gegevens per 28 mei 2018 De Amarok * Wijzigingen voorbehouden. Amarok Dubbele Cabine Brandstofverbruik [l/100 km] excl. AdBlue en gemiddelde CO2-emissie [g/km], tankinhoud brandstof circa 80

Nadere informatie

Dag met de chauffeur mee!

Dag met de chauffeur mee! Dag met de chauffeur mee! Naam leerling: Klas: Datum: - - Naam bedrijf: Naam chauffeur: Je gaat binnenkort een dag met een chauffeur mee. Het is de bedoeling dat je een dag lang nader kennis maakt, en

Nadere informatie

Omzetting van de Europese Richtlijn 2006/126/CE van 20 december 2006 betreffende het rijbewijs

Omzetting van de Europese Richtlijn 2006/126/CE van 20 december 2006 betreffende het rijbewijs Omzetting van de Europese Richtlijn 2006/126/CE van 20 december 2006 betreffende het rijbewijs Wijzigingen aan het KB 23/03/1998 (RB) Wijzigingen aan het KB 04/05/2007 (VKB) 1 Treedt in werking Vanaf 01/05/2013

Nadere informatie

Downloadbare PDF. Altijd in de buurt. www.code95.nl info@code95.nl +31 72 564 20 00

Downloadbare PDF. Altijd in de buurt. www.code95.nl info@code95.nl +31 72 564 20 00 Downloadbare PDF Altijd in de buurt. Code 95 Wat is Code 95? Sinds 2008 is de Europese regelgeving omtrent de kwalificaties voor het rijbewijs C en het rijbewijs D aangescherpt. Beroepschauffeurs in heel

Nadere informatie

Dierenvervoer.txt KLEINSCHALIG DIERVERVOER EN DE HOOFDREGELS. Inleiding

Dierenvervoer.txt KLEINSCHALIG DIERVERVOER EN DE HOOFDREGELS. Inleiding KLEINSCHALIG DIERVERVOER EN DE HOOFDREGELS. Inleiding Nederland kent een groot aanta1 liefhebbers van de paardensport. Daarbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt voor het vervoer van hun paarden van een

Nadere informatie

Circulaire 2016 04 RIJBEWIJS

Circulaire 2016 04 RIJBEWIJS PRINCIPE KB Rijbewijs 23 maart 1998 KB Rijbewijs, vakbekwaamheid en nascholing, 4 mei 2007 De Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer heeft een eigen reglementering (Koninklijk Besluit betreffende

Nadere informatie

Naam en voorletters Straat en nummer Postcode / Woonplaats Telefoonnummer Faxnmmer Contactpersoon Nationaliteit Bank-/Postrekeningnummer

Naam en voorletters Straat en nummer Postcode / Woonplaats Telefoonnummer Faxnmmer Contactpersoon Nationaliteit Bank-/Postrekeningnummer De MKB Specialist Postbus 1128 4703 LE Roosendaal T 0165-570242 F 0165-570243 m 06-18802644 info@verbiest-assurantien.nl AANVRAAGFORMULIER WAGENPARK-, VRACHT- BESTELAUTOVERZEKERING 1. Verzekeringnemer

Nadere informatie

Top-10 administratieve lasten en overbodige regels 2010

Top-10 administratieve lasten en overbodige regels 2010 Top-10 administratieve lasten en overbodige regels 2010 is de belangenbehartiger van 30.000 bedrijven in alle branches die goederen te vervoeren hebben. Dat doen zij met eigen voertuigen of besteden ze

Nadere informatie

BE-COMBI VOOR ONDERNEMERS 5X MÉÉR LADEN MET BE-RIJBEWIJS

BE-COMBI VOOR ONDERNEMERS 5X MÉÉR LADEN MET BE-RIJBEWIJS BE-COMBI VOOR ONDERNEMERS 5X MÉÉR LADEN MET BE-RIJBEWIJS Introductie Welk rijbewijs voor welk transport? Oplossingen bij een tekort aan laadvermogen en -volume Innovatieve combinaties van wetgeving en

Nadere informatie

Max. last op de koppeling. (Kipperknobbel): kg

Max. last op de koppeling. (Kipperknobbel): kg Max. last op de koppeling. (Kipperknobbel) 4.000 kg Maximum massa totaal Maximum asdruk (1) voor Maximum asdruk (2) achter 11.500 kg 5.400 kg 9.200 kg Maximum te trekken massa type aanhangwagen Ongeremd

Nadere informatie

De APK: uw rechten en plichten

De APK: uw rechten en plichten De APK: uw rechten en plichten De APK De Algemene Periodieke Keuring, kortweg APK, is een belangrijke keuring. Tijdens deze keuring beoordeelt de keurmeester uw auto op drie aspecten: verkeers veiligheid,

Nadere informatie

Premium Autorapport dethleffs GLOBEBUS I 008

Premium Autorapport dethleffs GLOBEBUS I 008 PH-159-P Premium Autorapport dethleffs GLOBEBUS I 008 Deze dethleffs GLOBEBUS I 008 komt uit 2014. Deze geïmporteerde camper, is voorzien van een diesel motor, heeft een maximum vermogen van 96 kw (131

Nadere informatie

Technische specificaties per januari De nieuwe Amarok

Technische specificaties per januari De nieuwe Amarok Technische specificaties per januari 2018 De nieuwe Amarok Brandstofverbruik/CO 2 -uitstoot Motor 3.0l V6 TDI BMT 120 kw 6-hand achter 3.0l V6 TDI BMT 120 kw 6-hand 4MOTION inschakelbaar 3.0l V6 TDI BMT

Nadere informatie

Invoering derde rijbewijs richtlijn

Invoering derde rijbewijs richtlijn Invoering derde rijbewijs richtlijn CCV September 2012 CCV is een zelfstandig onderdeel van het CBR en is hét examenhuis voor de sector transport en logistiek Agenda Introductie Inleiding gevolgd door

Nadere informatie

2009D61275. Lijst van vragen totaal

2009D61275. Lijst van vragen totaal 2009D61275 Lijst van vragen totaal 1 Kunt u aangeven waarom u niet voor invoering van het kenteken voor landbouwvoertuigen bent, terwijl alle door Land- en Tuinbouw Nederland en Veilig Verkeer Nederland

Nadere informatie

De APK: uw rechten en plichten

De APK: uw rechten en plichten De APK: uw rechten en plichten De APK De Algemene Periodieke Keuring, kortweg APK, is een belangrijke keuring. Tijdens deze keuring beoordeelt de keurmeester uw auto op drie aspecten: verkeersveiligheid,

Nadere informatie

A WAY OF LIVING LADING ZEKEREN. Standaards voor professionals, wees alert!

A WAY OF LIVING LADING ZEKEREN. Standaards voor professionals, wees alert! V G W M A WAY OF LIVING Standaards voor professionals, wees alert! Werk veilig of werk niet Lading die tijdens het transport van of uit een voertuig valt, kan grote gevolgen hebben. Omstanders kunnen er

Nadere informatie

Verplichte nascholing chauffeurs

Verplichte nascholing chauffeurs Verplichte nascholing chauffeurs Brengt alles samen Vanaf september 2009 gaat de verplichte nascholing voor chauffeurs met een groot rijbewijs in. De Richtlijn Vakbekwaamheid wordt nu al gefaseerd ingevoerd.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. KNMV Motorpechservice. Algemeen. KNMV Pechservice Motorfiets Nederland. Algemene voorwaarden - KNMV Motorpechservice 1

Algemene Voorwaarden. KNMV Motorpechservice. Algemeen. KNMV Pechservice Motorfiets Nederland. Algemene voorwaarden - KNMV Motorpechservice 1 Algemene Voorwaarden KNMV Motorpechservice Algemeen KNMV Pechservice Motorfiets Nederland Algemene voorwaarden - KNMV Motorpechservice 1 Algemeen 1. Wat doet u als u pech heeft? Bij pech in Nederland en

Nadere informatie

Tarieven met ingang van 1 juli 2012

Tarieven met ingang van 1 juli 2012 12345 Tarieven met ingang van 1 juli 2012 Motorrijtuigenbelasting In deze brochure vindt u de tarieven van motor rijtuigenbelasting voor motoren, personenauto s, bestelauto s, autobussen en vrachtauto

Nadere informatie

Tarieven met ingang van 1 januari 2013

Tarieven met ingang van 1 januari 2013 12345 Tarieven met ingang van 1 januari 2013 Motorrijtuigenbelasting In deze brochure vindt u de tarieven van motor rijtuigenbelasting voor motoren, personenauto s, bestelauto s, autobussen en vrachtauto

Nadere informatie

(Bijna) alles over rijbewijzen

(Bijna) alles over rijbewijzen (Bijna) alles over rijbewijzen Categorie: Bevoegdheden: AM A Met dit rijbewijs mag je een bromfiets besturen. een motor (of scooter); een motor (of scooter) met zijspan; een motor (of scooter) met aanhangwagen.

Nadere informatie

Tarieven met ingang van 1 april 2011

Tarieven met ingang van 1 april 2011 12345 Tarieven met ingang van 1 april 2011 Motorrijtuigenbelasting In deze brochure vindt u de tarieven van motor rijtuigenbelasting voor motoren, personenauto s, bestelauto s, autobussen en vrachtauto

Nadere informatie

Opleiding en advies in ladingzekering en logistiek www.athetys.eu Brussel - Vilvoorde - Tessenderlo. Seminarie ladingzekering 20/10/2009

Opleiding en advies in ladingzekering en logistiek www.athetys.eu Brussel - Vilvoorde - Tessenderlo. Seminarie ladingzekering 20/10/2009 Opleiding en advies in ladingzekering en logistiek www.athetys.eu Brussel - Vilvoorde - Tessenderlo Seminarie ladingzekering 20/10/2009 1 www.athetys.eu 2 27 april 2007: KB Ladingzekering www.athetys.eu

Nadere informatie

Personenauto s. Motorrijtuigenbelasting. Belastingdienst

Personenauto s. Motorrijtuigenbelasting. Belastingdienst Belastingdienst Personenauto s Motorrijtuigenbelasting Zodra een personenauto op uw naam staat, moet u motorrijtuigenbelasting betalen. Ook als u de personenauto niet gebruikt. In deze brochure leest u

Nadere informatie

Gids arbeidstijden en gladheidbestrijding

Gids arbeidstijden en gladheidbestrijding Gids arbeidstijden en gladheidbestrijding Chauffeurs die in de winterperiode worden ingezet om te strooien, kunnen dit niet zomaar doen. Zij moeten rekening houden met wet- en regelgeving, zoals de zogenoemde

Nadere informatie

Eisen examenvoertuig categorieën C1, C1E, D1 en D1e

Eisen examenvoertuig categorieën C1, C1E, D1 en D1e categorieën C1, C1E, D1 en D1e > automaat Deze voertuigeisen zijn van toepassing op voertuigen die gebruikt worden voor C1, D1, C1E en D1E examens. De examenvoertuigen dienen te voldoen aan de

Nadere informatie

Concurrentie van tractoren

Concurrentie van tractoren Concurrentie van tractoren Zoetermeer, mei 2011 TLN zet zich al sinds jaar en dag in voor eerlijke concurrentieverhoudingen. Dit betekent ook dat TLN al geruime tijd bij overheden op lokaal en nationaal

Nadere informatie

Zijn uw chauffeurs al bezig met de verplichte nascholing?

Zijn uw chauffeurs al bezig met de verplichte nascholing? POWERED BY RICHTLIJN VAKBEKWAAMHEID opleiden & ontwikkelen CODE 95 Zijn uw chauffeurs al bezig met de verplichte nascholing? Informatie voor werkgevers Goed op weg met code 95! De code 95 op het rijbewijs

Nadere informatie

Vakbekwaamheid voor steden en gemeenten

Vakbekwaamheid voor steden en gemeenten Vakbekwaamheid voor steden en gemeenten VVSG DrivOlution Mechelen, 2013 Rein Casters Inhoud Waaruit bestaat deze Europese richtlijn? Welke vorming komt in aanmerking? Welke gevolgen bij het niet naleven?

Nadere informatie

Technische Gegevens Crafter 2 Chassis

Technische Gegevens Crafter 2 Chassis Technische Gegevens Crafter 2 Chassis MJ2018 Stand: 19 maart 2018 Gewichten Maximaal Toelaatbaar totaalgewicht GVW Aandrijving Chassis enkele cabine L3 wielbasis 3.640 mm Vermogen [kw] Min. leeggewicht

Nadere informatie

Wet + Regelgeving. Vraag 4 Hoeveel uur nachtdienst mag u volgens de overleg regeling verrichten per 2 weken? A..20 uur B. 22 uur C.

Wet + Regelgeving. Vraag 4 Hoeveel uur nachtdienst mag u volgens de overleg regeling verrichten per 2 weken? A..20 uur B. 22 uur C. Wet + Regelgeving Vraag 1 Worden lijndienstbussen altijd als bestemming verkeer gezien? A.. Ja B. nee C. Alleen tijdens spits uur. Vraag 2 Wat is de max. snelheid op de parkeerplaats van een autosnelweg?

Nadere informatie

Technische specificaties per 1 februari De nieuwe Crafter Chassis en Pick-up

Technische specificaties per 1 februari De nieuwe Crafter Chassis en Pick-up Technische specificaties per 1 februari 2018 De nieuwe Crafter Chassis en Pick-up Brandstofverbruik/CO 2 -uitstoot Pick-up Aandrijving FWD 4MOTION RWD Enkel lucht RWD Dubbel lucht Motor 75 kw 103 kw 130

Nadere informatie

Technische specificaties per april De Caddy

Technische specificaties per april De Caddy Technische specificaties per april 16 De Caddy Brandstofverbruik/CO 2 -uitstoot Caddy Motor/ Model 55 kw 75 kw 2.0 TDI BlueMotion 75 kw 75 kw DSG kw 4MOTION 1 kw 1 kw DSG 1 kw DSG 4MOTION Gesloten Bestelwagen

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Volkswagen Up!

Finnik Autorapport - Volkswagen Up! Finnik Autorapport - Volkswagen Up! Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 7-XHF-11

Nadere informatie

Tarieven met ingang van 1 januari 2011

Tarieven met ingang van 1 januari 2011 12345 Tarieven met ingang van 1 januari 2011 Motorrijtuigenbelasting In deze brochure vindt u de tarieven van motor rijtuigenbelasting voor motoren, personenauto s, bestelauto s, autobussen en vrachtauto

Nadere informatie

Technische specificaties modeljaar De Transporter Chassis en Pick-up

Technische specificaties modeljaar De Transporter Chassis en Pick-up Technische specificaties modeljaar 2017 De Transporter Chassis en Pick-up Brandstofverbruik/CO 2 -uitstoot Transporter Pick-up EU6 Motor/ Model 62 kw voorwielaandrijving 75 kw voorwielaandrijving 84 kw

Nadere informatie

KILOMETERHEFFING IN WALLONIË. 1. Welke voertuigen zijn onderhevig aan kilometerheffing? 2. Wat wordt verstaan onder MTM?

KILOMETERHEFFING IN WALLONIË. 1. Welke voertuigen zijn onderhevig aan kilometerheffing? 2. Wat wordt verstaan onder MTM? KILOMETERHEFFING IN WALLONIË 1. Welke voertuigen zijn onderhevig aan kilometerheffing? De volgende voertuigen zijn onderhevig aan kilometerheffing: Hetzij motorvoertuigen, i.e. vrachtwagens die alleen

Nadere informatie