van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;"

Transcriptie

1 1/13 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 01/2008 van 14 februari 2008 Betreft: aanvraag van het RIZIV om toegang te krijgen tot persoonsgegevens van de FOD Financiën in het kader van de toepassing van het OMNIO-statuut (AF/MA/2007/011) Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna "het Comité"); Gelet op de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; Gelet op het koninklijk besluit van 17 december 2003 tot vaststelling van de nadere regels met betrekking tot de samenstelling en de werking van bepaalde sectorale comités opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; Gelet op de aanvraag van het RIZIV, ontvangen op 17/12/2007; Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Fedict op 14/01/2008; Gelet op het technisch en juridisch advies, ontvangen op 12/02/2008; Gelet op het verslag van de Voorzitter; Beslist op 14/02/2008, na beraadslaging, als volgt:

2 Ber FO 01/2008-2/13 I. VOORWERP VAN DE AANVRAAG I.1. Omnio-statuut 1. Er werden een aantal maatregelen genomen die erop gericht zijn de financiële toegankelijkheid van de geneeskundige verzorging te vergroten. Zo kunnen de rechthebbenden van de verhoogde verzekeringstegemoetkoming genieten van een voorkeurregeling voor de terugbetaling van de geneeskundige verstrekkingen. 2. De verhoogde tegemoetkoming werd toegekend aan rechthebbenden op bepaalde sociale voordelen die uitdrukkelijk worden opgesomd (zoals het leefloon, de inkomensgarantie voor ouderen, de tegemoetkomingen voor personen met een handicap,...) en aan sociaal verzekerden die bij hun ziekenfonds in een reglementair voorziene hoedanigheid zijn ingeschreven (waaronder de hoedanigheden van weduwnaar, weduwe, invalide, gepensioneerde of wees) en aan bepaalde inkomensvoorwaarden voldoen. 3. Men stelde evenwel meer en meer vast dat gezinnen zich in een moeilijke financiële situatie bevinden zonder dat ze van de verhoogde tegemoetkoming kunnen genieten. Om aan deze situatie te verhelpen, werd de verhoogde verzekeringstegemoetkoming uitgebreid tot alle gezinnen waarvan de inkomens zich onder een bepaald grensbedrag bevinden. 4. Deze uitbreiding, die de naam Omnio-statuut draagt, werd ingevoerd in 2007 (artikel 198 van de programmawet van 27 december 2006 voegde een nieuw lid in die zin in artikel 37 van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd op 14 juli 1994). Het uitvoeringsbesluit, namelijk het koninklijk besluit van 1 april 2007 tot vaststelling van de voorwaarden voor de toekenning van de verhoogde verzekeringstegemoetkoming, bedoeld in artikel 37, 1 en 19, van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd op 14 juli 1994, en tot invoering van het Omnio-statuut, hierna "het besluit", bepaalt onder meer de voorwaarden om dit statuut te verkrijgen en te behouden, en hoe de controle gebeurdt. I.2. Toekennen van het Omnio-statuut 5. Gezinnen waarvan het jaarlijks belastbaar bruto-inkomen lager ligt dat ,02 euro (geïndexeerd) komen in aanmerking om van het Omnio-statuut te genieten (artikelen 38 en 39 van het besluit).

3 Ber FO 01/2008-3/13 6. De aanvraag daartoe wordt ingediend bij de verzekeringsinstelling via een verklaring op erewoord waarin alle gezinsleden hun inkomsten aangeven. Bij die verklaring op erewoord wordt het recentste aanslagbiljet gevoegd of andere nuttige stavingstukken (artikelen 44 en 45 van het besluit). 7. Naderhand gebeurt er een controle (zie artikelen van het besluit). Er wordt nagegaan of het Omnio-statuut terecht werd verleend en bijgevolg eveneens of het voordeel van dit statuut wordt behouden. Krachtens voornoemde bepalingen impliceert dit een systematische controle van de inkomsten door de verzekeringsinstellingen in samenwerking met de Dienst voor administratieve controle van het RIZIV, hierna de aanvrager, en de FOD Financiën. I.3. Gewenste actie 8. Teneinde dit werk efficiënt te laten verlopen, wenst de aanvrager een toegang te verkrijgen tot de gegevensbank betreffende inkomensgegevens van natuurlijke personen van de FOD Financiën teneinde een aantal inkomensgegevens op te vragen, namelijk deze die de aanvrager moeten toelaten de in artikel 24 van het besluit bedoelde bruto-belastbare inkomens het bedrag van de inkomens zoals ze zijn vastgesteld inzake inkomstenbelasting voor elke aftrek - te bepalen. Dit artikel specificeert welke groepen van inkomsten geviseerd worden. Zij worden nader gedetailleerd in de richtlijnen van het RIZIV I.B. 2007/3, blz II. ONDERZOEK VAN DE AANVRAAG A. ONTVANKELIJKHEID VAN DE AANVRAAG 9. Krachtens artikel 36bis van de wet van 8 december 1992, "vereist elke elektronische mededeling van persoonsgegevens door een federale overheidsdienst of door een openbare instelling met rechtspersoonlijkheid die onder de federale overheid ressorteert een principiële machtiging (van het bevoegd sectoraal comité)". 10. Het is de taak van dit comité om na te gaan of deze mededeling enerzijds nodig is voor de implementatie van de opdrachten die toevertrouwd worden door of krachtens de wet aan de vragende federale overheid en anderzijds of deze mededeling in zijn diverse aspecten compatibel is met al de geldige normen inzake de bescherming van de persoonlijke levenssfeer wat de verwerking van de persoonsgegevens betreft. (Parl.Doc 50, , nr. 1940/004). 11. De aanvrager wenst toegang te bekomen tot persoonsgegevens die bij de FOD Financiën zijn opgeslagen. Het Comité is derhalve bevoegd.

4 Ber FO 01/2008-4/13 B. TEN GRONDE 1. Opdracht van de aanvrager 12. Artikel 5, eerste lid, c) en e), WVP bepaalt dat persoonsgegevens mogen verwerkt worden: wanneer de verwerking noodzakelijk is om een verplichting na te komen waaraan de verantwoordelijke voor de verwerking is onderworpen door of krachtens een wet, decreet of een ordonnantie ; wanneer de verwerking noodzakelijk is voor de vervulling van een taak van openbaar belang of die deel uitmaakt van de uitoefening van het openbaar gezag, die is opgedragen aan de verantwoordelijke voor de verwerking of aan de derde aan wie de gegevens worden verstrekt. 13. Ingevolge artikel 159 van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd op 14 juli 1994, werd in de schoot van het RIZIV een Dienst voor administratieve controle ingesteld (de aanvrager). Deze laatste is belast met de controle op de prestaties van de verzekering voor geneeskundige verzorging, van de uitkeringsverzekering en van de moederschapverzekering, alsmede de administratieve controle op het inachtnemen van de bepalingen van deze gecoördineerde wet en haar uitvoeringsbesluiten. 14. De rol die de aanvrager speelt in het kader van de controle van het Omnio-statuut, wordt uitgetekend in de artikelen van het besluit: hij bezorgt aan de FOD Financiën een lijst, opgesteld aan de hand van de door de verzekeringsinstellingen verstrekte gegevens, van personen aan wie het Omnio-statuut werd toegekend; voor de personen die belastingplichtig zijn deelt de FOD Financiën het bedrag van het gezinsinkomen mee aan de aanvrager; de aanvrager bezorgt deze informatie aan de betrokken verzekeringsinstellingen die vervolgens onderzoeken of de betrokkene al dan niet recht had op het Omnio-statuut; de verzekeringsinstellingen delen het resultaat van deze operatie mee aan de aanvrager. 15. De beoogde verwerking moet de aanvrager toelaten de hem reglementair opgedragen controletaken in zo optimaal mogelijke omstandigheden te vervullen evenals de verzekeringsinstellingen in staat te stellen hun beslissingen te toetsen. De aanvrager zal voor deze operatie een beroep doen op een onderaannemer.

5 Ber FO 01/2008-5/13 2. Voorwaarden voor de rechtmatigheid van de verwerking 2.1. FINALITEITSBEGINSEL 16. Artikel 4, 1, 1, WVP stelt dat iedere verwerking van persoonsgegevens eerlijk en rechtmatig dient te zijn. Bovendien laat artikel 4, 1, 2, WVP de verwerking slechts toe voor welbepaalde, uitdrukkelijk omschreven en gerechtvaardigde doeleinden. 17. De door de aanvrager vooropgestelde verwerking stelt op dit vlak geen probleem. Zoals reeds werd aangestipt, is het verlenen van het Omnio-statuut een gunstregeling, afhankelijk van het inkomen van de aanvrager, die daartoe een verklaring op erewoord voorlegt, vergezeld van stavingstukken. De bijgevoegde stavingstukken laten de verzekeringsinstellingen en de aanvrager niet altijd toe om zoals bepaald in artikel 24 van het besluit het bruto-inkomen samen te stellen. 18. In het licht van de mogelijkheden die geboden worden door de beschikbaarheid van elektronische gegevensbanken ligt het voor de hand dat de aanvrager en de verzekeringsinstellingen de beslissingen in verband met het Omnio-statuut wensen te controleren aan de hand van officieel geverifieerde inkomensgegevens. 19. De verwerking van een indirecte inzameling bij de FOD Financiën, die door de aanvrager wordt beoogd, impliceert een latere verwerking van gegevens die oorspronkelijk werden verwerkt door de FOD Financiën. Deze latere verwerking is slechts aanvaardbaar voor zover ze verenigbaar is met de oorspronkelijke verwerking. De verenigbaarheid wordt beoordeeld in functie van de redelijke verwachtingen van de betrokkene en de toepasselijke wettelijke en reglementaire bepalingen (artikel 4, 1, 2, WVP). 20. Artikel 51 van het koninklijk besluit van 1 april 2007 verplicht de aanvrager met het oog op controledoeleinden een beroep te doen op de FOD Financiën. De burger weet dus dat op het ogenblik dat hij verzoekt om van het Omnio-statuut te kunnen genieten, de FOD Financiën zal ingeschakeld worden teneinde na te gaan of de informatie die hij aan de verzekeringsinstellingen verstrekte aangaande de inkomsten van het gezin correct is. 21. Het Comité is dan ook van oordeel dat de geviseerde verwerking verenigbaar is.

6 Ber FO 01/2008-6/ PROPORTIONALITEIT Ten overstaan van de gegevens 22. De WVP stelt eveneens kwaliteitsvereisten met betrekking tot de persoonsgegevens die worden verwerkt. Artikel 4, 1, 3, WVP stelt dat persoonsgegevens toereikend, terzake dienend en niet overmatig dienen te zijn, uitgaande van de doeleinden waarvoor zij worden verkregen of waarvoor zij verder worden verwerkt. 23. Het Comité merkt op dat de inzameling erop gericht is om de aanvrager en de verzekeringsinstellingen toe te laten om het bruto-inkomen vast te stellen, zoals bepaald in artikel 24 van het besluit. In bijlage 1 somt de aanvrager de gegevens op die hij daartoe vanwege de FOD Financiën wenst te ontvangen. 24. Het Comité stelt na analyse vast dat de gegevens tot dewelke de aanvrager toegang wenst, vereist zijn om de het bruto-jaarinkomen van de betrokkenen zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. Elk gegeven heeft betrekking op een inkomstenelement dat gelinkt kan worden, hetzij aan een welbepaalde code op het aangifte formulier zoals dat door de betrokkene werd ingediend, hetzij aan een berekening die de fiscus deed op basis van informatie verstrekt op het aangifteformulier (bijvoorbeeld de betrokkene vult de kadastrale inkomens in, het is de fiscus die zorgt voor de indexering teneinde de actuele waarde van dat inkomen te bepalen). 25. In het licht hiervan besluit het Comité dat de gegevens tot dewelke toegang gewenst wordt, conform zijn aan artikel 4, 1, 3, WVP. 26. De informatie die opgevraagd wordt heeft betrekking op de inkomsten van 2 jaar voorafgaand aan het jaar van de opvraging (in 2009 zullen de inkomsten van 2007 opgevraagd worden). Dit wordt ingegeven door het feit dat: het refertejaar voor de opening van het recht, het jaar ervoor is; het refertejaar voor het behoud van dit recht, het jaar zelf is. 27. Het Comité stelt vast dat, rekening houdend met het feit dat: het Omnio-systeem in 2007 werd ingevoerd; er een zekere tijd verstrijkt vooraleer de gegevens beschikbaar zijn in de gegevensbank van de FOD Financiën;

7 Ber FO 01/2008-7/13 deze controleoperatie jaarlijks herhaald wordt; de verstrekking van de inkomsten van "jaar 2" aan de aanvrager en de verzekeringsinstellingen toelaat om de reglementair voorgeschreven controle correct te verrichten Ten overstaan van de bewaringstermijn van de gegevens 28. De aanvrager stelt dat hij de verkregen gegevens gedurende 5 jaar zal bewaren. Het zijn de verzekeringsinstellingen die initieel beslissen over de al dan niet toekenning van het Omnio-statuut. Zij zijn het ook die de controle verrichten op basis van de gegevens van de FOD Financiën. De aanvrager doet naderhand steekproefsgewijs controle op deze beslissingen. 29. Artikel 174 van de gecoördineerde wet van 14 juli 1994 bepaalt dat de vorderingen tot terugbetaling in het kader van deze wet normaal verjaren na 2 jaar. Deze termijn wordt echter opgetrokken tot 5 jaar als de ten onrechte verstrekte prestaties/voordelen het gevolg zijn van bedrieglijke handelingen. 30. In het licht hiervan is het Comité van oordeel dat de voorgestelde bewaringstermijn conform is aan artikel 4, 1, 5, WVP Ten opzichte van de frequentie van de toegang en de duur van de machtiging 31. De verzekeringsinstellingen bezorgen de aanvrager jaarlijks - uiterlijk voor 31 maart een lijst van de Rijksregistergezinnen die op 1 januari van dat jaar van het Omnio-statuut genieten. De aanvrager splitst deze gezinnen op per INSZ nummer en stuurt deze door aan de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid met oog op integratie in haar verwijzingsrepertoria (waarborg dat er geen informatie wordt opgevraagd van personen die niet als verzekerde gekend zijn). De Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid verzendt de lijst vervolgens aan de FOD Financiën, die per persoon de vereiste gegevens langs dezelfde weg terugstuurt. 32. Het is de bedoeling om deze operatie een keer per jaar te doen, dit wil zeggen dat, met het oog op de controle zoals in deze beraadslaging omschreven, de FOD Financiën jaarlijks de inkomstengegevens van "jaar 2" van een persoon aan de aanvrager verstrekt. Het is mogelijk dat de aanvrager zich daartoe meerdere malen tot de FOD Financiën zal moeten te richten. Voor een aantal personen zal de FOD Financiën naar aanleiding van de eerste opvraging noodgedwongen moeten melden aan de aanvrager dat de vereiste gegevens nog niet beschikbaar zijn. In dat geval

8 Ber FO 01/2008-8/13 zal de aanvrager voor die personen later op het jaar de FOD Financiën opnieuw moeten ondervragen. 33. In het licht hiervan is het Comité van oordeel dat het niet aangewezen is om een periodiciteit inzake de toegang te bepalen. 34. De toegang wordt voor onbepaalde duur gevraagd. Het recht om van het Omnio-statuut te kunnen genieten werd niet in de tijd afgebakend. Dit geldt ipso facto voor het eraan gekoppelde controlesysteem waarvan de aanvrager de draaischijf is. 35. Het Comité constateert dat, met het oog op het vervullen van de opgegeven doeleinden, een machtiging voor onbepaalde duur gepast is (artikel 4, 1, 3 WVP) Intern gebruik en/ of mededeling aan derden 36. De aanvrager zal de gegevens die hij ontvangt vanwege de FOD Financiën ontvangt intern gebruiken met het oog het vervullen van de controletaken die hem werden opgedragen. 37. Hij zal deze gegevens ook meedelen aan de verzekeringsinstelling. Een verzekeringsinstelling ontvangt vanzelfsprekend alleen de informatie m.b.t. haar aangeslotenen. Het Comité stelt vast dat dergelijke mededeling in het licht van het opgegeven doeleinde en de reglementaire bepalingen terzake, aanvaardbaar is TRANSPARANTIEBEGINSEL (artikelen 4, 1, 1, en 9 tot 15bis, WVP) 38. Het Comité herinnert eraan dat een eerlijke verwerking van gegevens een verwerking is die gebeurt op een transparante wijze. Inzake informeert het besluit de betrokkenen ondubbelzinnig omtrent de beoogde verwerking. Daarenboven voorzien de modellen van verklaring op erewoord (bijlagen van het koninklijk besluit van 1 april 2007) aan de hand waarvan de aanvraag gebeurt, uitdrukkelijk dat de betrokkene toestemming verleent om de bruto inkomens te verifiëren bij de FOD Financiën. Zij weten dus dat de nodige inkomstengegevens bij de fiscus zullen opgevraagd worden teneinde zowel de opening als het behoud van het recht te controleren. 39. Dit neemt niet weg dat wanneer een verzekeringsinstelling of de aanvrager tengevolge van de controle beslissen om het recht te beëindigen, zij de betrokkene moeten inlichten over de oorsprong van de gegevens die gebruikt werden alsook over de logica die aangewend werd voor het nemen van de beslissing.

9 Ber FO 01/2008-9/ BEVEILIGING 40. De aanvrager behoort tot het netwerk van de Sociale Zekerheid en is bijgevolg onderworpen aan het koninklijk besluit van 12 augustus 1993 houdende de organisatie van de informatieveiligheid bij de instellingen van sociale zekerheid. Dit betekent dat hij beschikt over: a. een consulent inzake informatieveiligheid waarvan de aanstelling voorgelegd werd aan het Sectoraal comité van de sociale zekerheid; b. een veiligheidsplan met aanduiding van alle noodzakelijke middelen voor de uitvoering ervan. 41. De door de aanvrager genomen veiligheidsmaatregelen kunnen als passend worden gekwalificeerd. 42. In dit opzicht vestigt het Comité de aandacht van de aanvrager op het feit dat elke beveiligde flux van gegevens vereist dat aan beide zijden veiligheidsmaatregelen worden genomen, dus ook door de FOD Financiën. Het Comité verwijst in dit verband naar de referentiemaatregelen voor de beveiliging die beschikbaar zijn op de website van de Commissie. OM DEZE REDENEN, het Comité machtigt het RIZIV, Dienst voor administratieve controle, om, onder de voorwaarden omschreven in deze beraadslaging, voor onbepaalde duur toegang te hebben tot de gegevens van de FOD Financiën, meer in het bijzonder tot deze vermeld in de lijst die als bijlage 1 aan deze beraadslaging is toegevoegd en die er integraal deel van uitmaakt, teneinde jaarlijks voor het "jaar -2" kennis te kunnen nemen van de vereiste inkomstenelementen van de personen die van het Omnio-statuut genieten. De Administrateur, De Voorzitter, (get.) Jo Baret (get.) Willem Debeuckelaere

10 10/13 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 01/2008 van 14 februari 2008 OMNIO AANSLAGJAAR INKOMSTENJAAR 2006 IPCAL A IPCALB CODE GEGEVEN Aangifte gezinshoofd Aangifte partner Vak aangifte OMS_NED A2120 B c Achterstallen A2240 B b Achterstallen A2510 B Vak 4 A 6 Vervroegd vakantiegeld A2520 B Vak 4 A 7 Achterstallen A2540 B Vak 4 A 10a Terugbetaling woon-werk. totaal bedrag A2610 B Vak 4 B 1b Achterstallen A2630 B Vak 4 B 2b Achterstallen A2650 B Vak 4 B 3b Achterstallen A2680 B Vak 4 C 2 Achterstallen A2720 B Vak 4 D 4 Achterstallen A2930 B Vak 4 D 1 a A2950 B Vak 4 D 1 b A1930 B Vak 6 2 Achterstallige uitkeringen (gerechtelijke beslissing) A4040 B Vak 16 4 a Aandelenopties van het jaar A4140 B Vak 16 4 b Aandelenopties van vorige jaren A7059 B Vorige werkzaamheid verschil (positief / negatief) A1001 B Idem 1000 geïndexeerd (x 1,4276). A1011 B Idem 1010 geïndexeerd (x 1,4276)

11 Ber FO 01/ /13 A1061 B A1071 B A1081 B Geïndexeerd K.I. gebracht tot 140% van gebouwen niet verhuurd of verhuurd aan natuurlijke personen die ze niet voor hun beroep gebruiken, of aan rechtspersonen die geen vennootschappen zijn. Geïndexeerd K.I. van gebouwen niet verhuurd of verhuurd aan natuurlijke personen die ze niet voor hun beroep gebruiken. Geïndexeerd K.I. van onroerende goederen verhuurd overeenkomstig de pachtwetgeving voor land- of tuinbouwdoeleinden. A1091 B Geïndexeerd K.I. van gebouwen, materieel en outillering verhuurd aan personen die ze gebruiken voor beroepsdoeleinden of aan rechtspersonen, vennootschappen, verenigingen of groeperingen zonder rechtspersoonlijkheid. A1101 B Belastbaar gedeelte van de huur met betrekking op grondbezittingen opgenomen in A1111 B Gedeelte van het geïndexeerd K.I. reeds begrepen in het gegeven Geïndexeerd K.I. van gronden verhuurd aan personen die ze gebruiken voor A1121 B beroepsdoeleinden of aan rechtspersonen, vennootschappen, verenigingen of groeperingen zonder rechtspersoonlijkheid. A1131 B Belastbaar gedeelte van de huur met betrekking op grondbezittingen opgenomen in A1140 B Vak 3 A 7 Op vaste termijnen te betalen bedragen van erfpacht of opstal. A1151 B Geïndexeerd KI materieel en outillering A1161 B Materieel en outillage : aanvullende huuropbrengst A1251 B Totaal van buitenlandse inkomsten van grondbezittingen belastbaar tegen verlaagd tarief (netto bedrag). A1331 B Totaal van de vrijgestelde buitenlandse inkomsten van grondbezittingen A1695 B Roerende inkomsten afzonderlijk belastbaar tegen 25 %. A1697 B Roerende inkomsten afzonderlijk belastbaar tegen 15 %. A1705 B Netto roerende inkomsten gezamenlijk belastbaar. A1710 B Vak15 B 4a Netto bedrag van de meerwaarden verwezenlijkt naar aanleiding van een overdracht van een op een in België gelegen gebouw of zakelijk recht op deze goederen. A1740 B Vak15 B 5 Netto bedrag van de meerwaarden verwezenlijkt naar aanleiding van een volledige of gedeeltelijke overdracht aan buitenlandse vennootschappen. A1892 B Diverse inkomsten met roerend karakter gezamenlijk belastbaar. A1895 B Diverse inkomsten met roerend karakter afzonderlijk belastbaar aan 25%. A1897 B Diverse inkomsten met roerend karakter afzonderlijk belastbaar aan 15%. A1920 B Vak 6 1 Niet gekapitaliseerde onderhoudsuitkeringen aan 100 %. A1940 B Vak 6 3 Gekapitaliseerde onderhoudsuitkeringen aan 100 %.

12 Ber FO 01/ /13 A2020 B Vak15 B 1c Nog niet afgetrokken verliezen van de vorige 5 jaren. A2022 B Netto winsten of baten voortvloeiend uit prestaties, verrichtingen, speculaties of toevallige of onvoorziene diensten, na aftrek van het gegeven A2030 B Vak15 B 2a Netto bedrag van prijzen, subsidies, renten of pensioenen aan geleerden, schrijvers en kunstenaars. A2050 B Vak15 B 3a Meerwaarden op overdracht van in België gelegen ongebouwde onroerende goederen belastbaar tegen 33 % (netto bedrag). A2060 B Vak15 B 3b Meerwaarden op overdracht van in België gelegen ongebouwde onroerende goederen belastbaar tegen 16,5 % (netto bedrag). A2110 B b Pensioenen (met uitsluiting van brugpensioenen). A2130 B d1 Kapitalen en afkoopwaarden die afzonderlijk belastbaar zijn tegen 33 %. A2140 B d2 Kapitalen en afkoopwaarden die afzonderlijk belastbaar zijn tegen 16,5%. A2150 B d3 Kapitalen en afkoopwaarden die afzonderlijk belastbaar zijn tegen 10 %. A2160 B e1 Omzettingsrenten betaald of toegekend in A2180 B e2 Omzettingsrenten betaald of toegekend tijdens de jaren 1994 tot 2005 A2190 B a Pensioenen en renten voortvloeiend uit pensioensparen gezamenlijk belastbaar. A2200 B b1 Spaartegoeden, enz. voortvloeiend uit pensioensparen belastbaar tegen 33 %. A2210 B b2 Spaartegoeden, enz. voortvloeiend uit pensioensparen belastbaar tegen 16,5 %. A2220 B b3 Spaartegoeden, enz. voortvloeiend uit pensioensparen belastbaar tegen 10 %. A2170 B a Arbeidsongevallen en beroepsziekten : uitkeringen, toelagen en renten. Arbeidsongevallen en beroepsziekten : omzettingsrenten van kapitalen betaald of toegekend A2260 B c1 in 2006 Arbeidsongevallen en beroepsziekten : omzettingsrenten van kapitalen betaald of toegekend A2270 B c2 tijdens de jaren 1994 tot A2450 B Vak 4 A 9 Inschakelingsvergoedingen A2480 B Vak 4 A 5b Aandelenopties toegekend tijdens de jaren 1999 tot 2005 : belastbaar bedrag in A2490 B Vak 4 A 5a Aandelenopties toegekend in 2006

13 Ber FO 01/ /13 A2500 B Vak 4 A 4 Wedden en lonen. A2530 B Vak 4 A 8 Opzeggingsvergoedingen. A2590 B Adm. 9 Inkomsten (verhoging) volgens indiciën. A2600 B Vak 4 B 1a Wettelijke en aanvullende werkloosheidsuitkeringen zonder anciënniteitstoeslag. A2620 B Vak 4 B 2a Wettelijke werkloosheidsuitkeringen met anciënniteitstoeslag A2640 B Vak 4 B 3a Andere uitkeringen met anciënniteitstoeslag A2660 B Vak 4 C 1 Wettelijke verzekeringsuitkeringen bij ziekte of invaliditeit. A2690 B Vak 4 D 1 Aanvullende ziekte- of invaliditeitsuitkeringen. A2700 B Vak 4 D 2 Uitkeringen bij beroepsziekte of arbeidsongeval (wettelijke en aanvullende). A2710 B Vak 4 D 3 Andere uitkeringen A2810 B Vak 4 E 2 Wettelijke en aanvullende brugpensioenen.. A2820 B Vak 4 E 3 Achterstallen andere brugpensioenen A2890 B Adm. 9 Inkomsten van onbepaalde oorsprong (indiciën). A2910 B Vak 4 A 9 Regionale premie bij werkhervatting. A2920 B Vak 4 D 1 a Vervangingsinkomsten gewone vergoeding zonder clausule A2940 B Vak 4 D 1 b Vervangingsinkomsten gewone vergoeding met clausule A4000 B Vak 16 3 Bezoldigingen van bedrijfsleiders. A4010 B Vak 16 5 Als bezoldigingen aan te merken huurinkomsten A4020 B Vak 16 6 Vervroegd vakantiegeld. A4030 B Vak 16 7 Opzeggingsvergoedingen. A4110 B Vak Bezoldiging bedrijfsleider in dienstverband. A4130 B Bezoldiging bedrijfsleider inschakelingsvergoeding. A4170 B Vak Bezoldiging bedrijfsleider na ontslag. A4100 B Adm. 9 Inkomsten (verhoging) volgens indiciën. A6085 B Netto winst. A6605 B Netto baten. A7494 B Achterstallige erelonen.

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 02/2008 van 14 februari 2008 Betreft: aanvraag van RIZIV tot mededeling van gegevens van persoonlijke aard door de FOD Financiën met

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 5 december 2005;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 5 december 2005; SCSZ/05/148 1 BERAADSLAGING NR. 05/053 VAN 20 DECEMBER 2005 M.B.T. DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE VERZEKERINGSINSTELLINGEN AAN DE FEDERALE OVERHEIDSDIENST FINANCIËN MET HET OOG OP HET VASTSTELLEN

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Federale Overheidsdienst Financiën (hierna de FOD Finanaciën) ontvangen op 17/11/2008;

Gelet op de aanvraag van de Federale Overheidsdienst Financiën (hierna de FOD Finanaciën) ontvangen op 17/11/2008; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 03/2010 van 21 januari 2010 Betreft: Beraadslaging betreffende de aanvraag van de FOD Financiën om aan de opdrachtgever of de aannemer

Nadere informatie

BERAADSLAGING FO NR 004 / 2006 VAN 20 DECEMBER 2006

BERAADSLAGING FO NR 004 / 2006 VAN 20 DECEMBER 2006 BERAADSLAGING FO NR 004 / 2006 VAN 20 DECEMBER 2006 O. Ref. : SA2 / FO / 2006 /006/012berdef BETREFT : Aanvraag van de FOD Sociale Zekerheid voor machtiging om toegang te verkrijgen tot Betax van de FOD

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: "het Comité"); Gelet op de aanvraag van Saris Aanhangers BV ontvangen op 22/03/2017;

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); Gelet op de aanvraag van Saris Aanhangers BV ontvangen op 22/03/2017; 1/6 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2017 van 3 april 2017 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege het bedrijf Saris Aanhangers BV om bepaalde gegevens te kunnen raadplegen

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 08/2014 van 20 maart 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Rijksdienst voor Pensioenen voor de verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

SCSZ/06/083. Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 27 april 2006; Gelet op het verslag van de heer Michel Parisse.

SCSZ/06/083. Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 27 april 2006; Gelet op het verslag van de heer Michel Parisse. SCSZ/06/083 1 BERAADSLAGING NR. 06/042 VAN 16 MEI 2006 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE RIJKSDIENST VOOR SOCIALE ZEKERHEID EN DE RIJKSDIENST VOOR SOCIALE ZEKERHEID VAN DE PROVINCIALE

Nadere informatie

BERAADSLAGING FO NR 06 / 2006 VAN 29 NOVEMBER 2006

BERAADSLAGING FO NR 06 / 2006 VAN 29 NOVEMBER 2006 BERAADSLAGING FO NR 06 / 2006 VAN 29 NOVEMBER 2006 O. Ref. : SA2/FO / 2006 /004/014 BETREFT : Aanvraag van de FOD Sociale Zekerheid voor machtiging tot indirecte inzameling bij de FOD Financiën van persoonsgegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 98/2014 van 19 november 2014 Betreft: Aanvraag van de Nationale Bank van België (NBB) om toegang te krijgen tot het Rijksregister en het Rijksregisternummer

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Dhr. Vander Auwera ontvangen op 23/02/2012;

Gelet op de aanvraag van Dhr. Vander Auwera ontvangen op 23/02/2012; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2012 van 29 maart 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid om persoonsgegevens te kunnen opvragen

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» SCSZ/08/021 BERAADSLAGING NR. 07/041 VAN 25 JULI 2007, GEWIJZIGD OP 31 JANUARI 2008, MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba ontvangen op 27/06/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba ontvangen op 27/06/2011; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 46/2011 van 21 september 2011 Betreft: Aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba om toegang te krijgen tot het informatiegegeven

Nadere informatie

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING FO Nr 06 / 2007 van 11 april 2007

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING FO Nr 06 / 2007 van 11 april 2007 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycommission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 23/2017 van 26 juli 2017 Betreft: machtigingsaanvraag van de onderneming Schouwingscentrum voor Auto's n.v. om bepaalde gegevens te kunnen

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 8 maart 2006;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 8 maart 2006; SCSZ/06/056 1 BERAADSLAGING NR 06/021 VAN 18 APRIL 2006 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR HET RSVZ AAN DE RVP MET HET OOG OP DE UITBETALING VAN RUST- EN OVERLEVINGSPENSIOENEN AAN

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/10/027 BERAADSLAGING NR 10/015 VAN 2 MAART 2010 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 71/2011 van 14 december 2011 Betreft: machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis om het Rijksregisternummer te gebruiken zodat zij voor

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het Comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 11/2008 van 12 maart 2008 Betreft: aanvraag van de vzw "Hôpital français" om toegang te bekomen tot de informatiegegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 35/2014 van 30 oktober 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Stad Gent voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

Gelet op de auditoraatsrapporten van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid van 8 maart 2006 en 20 september 2007;

Gelet op de auditoraatsrapporten van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid van 8 maart 2006 en 20 september 2007; SCSZ/06/056 1 BERAADSLAGING NR 06/021 VAN 18 APRIL 2006, GEWIJZIGD OP 2 OKTOBER 2007, MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR HET RSVZ AAN DE RVP MET HET OOG OP DE UITBETALING VAN RUST-

Nadere informatie

Brussel, De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

Brussel, De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hallepoortlaan 5-8, B-1060 Brussel Tel. : +32(0)2/542.72.00 E-mail : commission@privacy.fgov.be Fax.: : +32(0)2/542.72.12 http://www.privacy.fgov.be/ COMMISSIE VOOR DE

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» SCSZ/08/006 BERAADSLAGING NR. 08/004 VAN 15 JANUARI 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN BEPAALDE PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 44/2009 van 15 juli 2009 Betreft: aanvraag van de FOD Binnenlandse Zaken om toegang te krijgen tot de foto, opgeslagen in het Register van

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het Comité); 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 10/2008 van 12 maart 2008 Betreft: aanvraag van de cvba Brussels Network Operations om toegang te bekomen tot de informatiegegevens van het

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Eandis System Operator cvba, ontvangen op 04/05/2016;

Gelet op de aanvraag van Eandis System Operator cvba, ontvangen op 04/05/2016; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 40/2016 van 22 juni 2016 Betreft: aanvraag van Eandis System Operator cvba om toegang te krijgen tot het Rijksregister en het Rijksregisternummer

Nadere informatie

Gelet op de wet van 15 januari 1990 houdende oprichting en organisatie van een Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid, inzonderheid op artikel 15;

Gelet op de wet van 15 januari 1990 houdende oprichting en organisatie van een Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid, inzonderheid op artikel 15; SCSZ/07/007 1 BERAADSLAGING NR. 07/004 VAN 9 JANUARI 2007 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK CIMIRE AAN DE RIJKSDIENST VOOR PENSIOENEN MET HET

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het intern verzelfstandigd agentschap met rechtspersoonlijkheid Kind en Gezin ontvangen op 04/02/2011;

Gelet op de aanvraag van het intern verzelfstandigd agentschap met rechtspersoonlijkheid Kind en Gezin ontvangen op 04/02/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 23/2011 van 20 april 2011 Betreft: aanvraag van Kind en Gezin om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken in het kader van

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 19/2013 van 27 juni 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van de FOD Defensie voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

1/7. persoonlijke. du Crédit 22/07/2015; Gelet op de. van Société. aanvraag

1/7. persoonlijke. du Crédit 22/07/2015; Gelet op de. van Société. aanvraag 1/7 Sectoraal comité voor de d Federalee Overheid Beraadslaging FO nr 25/2015 van 1 oktober 2015 Betreft: machtigingsaanvraag van dee Société Wallonne du Crédit Social (Waalse Maatschappij voor Sociaal

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 13/2014 van 24 april 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Stad Antwerpen voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/199 BERAADSLAGING NR 08/076 VAN 2 DECEMBER 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna privacywet), inzonderheid de artikelen 31bis en

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna privacywet), inzonderheid de artikelen 31bis en 1/13 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 08/2007 van 25 oktober 2007 Betreft: Aanvraag van de Rijksdienst voor Pensioenen tot het verkrijgen van een machtiging tot raadpleging

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding ontvangen op 15/03/2012;

Gelet op de aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding ontvangen op 15/03/2012; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 37/2012 van 9 mei 2012 Betreft: aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding om het identificatienummer van het Rijksregister te

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 47/2016 2016 van 22 juni 2016 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Brussel Economie en Werkgelegenheid, om zijn

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid"

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid" SCSZ/14/102 BERAADSLAGING NR. 14/054 VAN 1 JULI 2014 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS MET

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/5 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 26/2012 van 20 september 2012 Betreft: Beraadslaging houdende het verlenen van een machtiging aan de MIVB om bij de DIV de identificatiegegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Financiën, ontvangen op 17/12/2015;

Gelet op de aanvraag van de FOD Financiën, ontvangen op 17/12/2015; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 42/2016 van 17 november 2016 Betreft: aanvraag van de FOD Financiën om ten behoeve van zijn Algemene Administratie van de Fiscaliteit

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 26 / 2007 van 12 september 2007

BERAADSLAGING RR Nr 26 / 2007 van 12 september 2007 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycommission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 53/2016 van 27/07/2016 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Kruispuntbank voor de Uitwisseling van Gegevens om toegang te krijgen tot diverse

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 13/08/2012;

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 13/08/2012; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 22/2012 van 20 september 2012 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Brandweerdiensten en de Civiele Bescherming om bepaalde gegevens

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 21 augustus 2006; A. JURIDISCHE CONTEXT EN ONDERWERP VAN DE AANVRAAG

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 21 augustus 2006; A. JURIDISCHE CONTEXT EN ONDERWERP VAN DE AANVRAAG SCSZ/06/130 1 BERAADSLAGING NR 06/072 VAN 19 SEPTEMBER 2006 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS BETREFFENDE WERKNEMERS IN ARBEIDSONGESCHIKTHEID INGEVOLGE ZIEKTE, INVALIDITEIT OF ZWANGERSCHAP,

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging ontvangen op 19/10/2010;

Gelet op de aanvraag van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging ontvangen op 19/10/2010; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 16/2010 van 4 oktober 2010 Betreft: machtigingsaanvraag van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging (DAV) voor de mededeling van een

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/14/048 BERAADSLAGING NR 12/039 VAN 5 JUNI 2012, GEWIJZIGD OP 1 APRIL 2014, MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/14 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 11 /2008 van 18 december 2008 Betreft: Doorgifte van persoonsgegevens vanuit de FOD Financiën, via de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid,

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 39/2008 van 30 juli 2008 Betreft: aanvraag van het Belgische Rode Kruis, Rode Kruis-Vlaanderen, Dienst voor het Bloed, om het identificatienummer

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering van 20 maart 2007;

Gelet op de aanvraag van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering van 20 maart 2007; SCSZ/07/123 1 BERAADSLAGING NR. 07/037 VAN 3 JULI 2007 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN GECODEERDE PERSOONSGEGEVENS DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID AAN HET RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE-

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Directeur-generaal van de POD Maatschappelijke Integratie ontvangen op 05/12/2012;

Gelet op de aanvraag van de Directeur-generaal van de POD Maatschappelijke Integratie ontvangen op 05/12/2012; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2013 van 7 februari 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van de POD Maatschappelijke Integratie met het oog op de elektronische mededeling

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 08/2012 van 11 januari 2012 Betreft: aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie tot uitbreiding van beraadslaging

Nadere informatie

Brussel, De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

Brussel, De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycommission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 23/2015 van 22 april 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis, Rode Kruis - Vlaanderen om het Rijksregisternummer te

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid van 12 juli 2007;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid van 12 juli 2007; SCSZ/07/128 1 BERAADSLAGING NR. 07/041 VAN 25 JULI 2007 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID EN DOOR DE VERZEKERINGSINSTELLINGEN AAN DE OPENBARE

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 27 / 2007 van 12 september 2007

BERAADSLAGING RR Nr 27 / 2007 van 12 september 2007 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycomission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Fonds voor bestaanszekerheid van de metaalverwerkende nijverheid, ontvangen op 02/10/2014;

Gelet op de aanvraag van het Fonds voor bestaanszekerheid van de metaalverwerkende nijverheid, ontvangen op 02/10/2014; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 94/2014 van 19 november 2014 Betreft: aanvraag van het Fonds voor bestaanszekerheid van de metaalverwerkende nijverheid om toegang te krijgen

Nadere informatie

BERAADSLAGING FO NR 07 / 2006 VAN 29 NOVEMBER 2006

BERAADSLAGING FO NR 07 / 2006 VAN 29 NOVEMBER 2006 BERAADSLAGING FO NR 07 / 2006 VAN 29 NOVEMBER 2006 O. Ref. : SA2/ FO / 2006 / 005 / 017 BETREFT : Aanvraag van de FOD Sociale Zekerheid voor machtiging tot indirecte inzameling bij de FOD Financiën van

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 56/2011 van 16 november 2011 Betreft: Aanvraag van het Agentschap Ondernemen om toegang te krijgen tot het Rijksregister en gebruik te maken

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ontvangen op 08/07/2011;

Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ontvangen op 08/07/2011; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 49/2011 van 21 september 2011 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid om de mededeling te krijgen van bepaalde

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 22/2016 van 13 april 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de FOD Financiën om toegang te hebben tot het Wachtregister voor de opmaak van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Voorzitter van de CFI, ontvangen op 07/02/2018; Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 09/03/2018;

Gelet op de aanvraag van de Voorzitter van de CFI, ontvangen op 07/02/2018; Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 09/03/2018; 1/6 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 18/2018 van 3 mei 2018 Betreft: aanvraag van de Cel voor financiële informatieverwerking (CFI) om toegang te krijgen tot de gegevens

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 40/2007 van 12 december 2007 Betreft: Aanvraag van het Vlaamse Overheid, Agentschap voor Binnenlands Bestuur, Afdeling Beleid Binnenland,

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 32/2014 van 30 oktober 2014 Betreft: Machtigingsaanvraag van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen

Nadere informatie

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING Nr 02 / 2004 van 15 maart 2004

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING Nr 02 / 2004 van 15 maart 2004 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hallepoortlaan 5-8, B-1060 Brussel Tel. : +32(0)2/542.72.00 Email : commission@privacy.fgov.be Fax.: : +32(0)2/542.72.12 http://www.privacy.fgov.be/ COMMISSIE VOOR DE

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010;

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2010 van 22 december 2010 Betreft: verzoek om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken voor de aanmaak van nieuwe militaire

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Fedict op 02/09/2014;

Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Fedict op 02/09/2014; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 23/2014 van 4 september 2014 Betreft: Aanvraag van het Centrum voor Sociologisch Onderzoek van de KULeuven en het Centrum voor Longitudinaal

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het Comité); 1/10 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 12/2009 van 18 februari 2009 Betreft: aanvraag van de Minister van Klimaat en Energie ten behoeve van de FOD Economie, KMO, Middenstand

Nadere informatie

Verklaring op erewoord (verhoogde verzekeringstegemoetkoming - ZIV-hoedanigheid + inkomens) - (bijdrage ingezetene) (DV0481)

Verklaring op erewoord (verhoogde verzekeringstegemoetkoming - ZIV-hoedanigheid + inkomens) - (bijdrage ingezetene) (DV0481) Onafhankelijk Ziekenfonds Verklaring op erewoord (verhoogde verzekeringstegemoetkoming - ZIV-hoedanigheid + inkomens) - (bijdrage ingezetene) (DV0481) Identificatie van het ziekenfonds : 516 Voornaam en

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Orde van Vlaamse Balies, ontvangen op 31/07/2015;

Gelet op de aanvraag van de Orde van Vlaamse Balies, ontvangen op 31/07/2015; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 56/2015 van 30 september 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Orde van Vlaamse Balies om het Rijksregisternummer te gebruiken m.b.t. de

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 6 april 2006;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 6 april 2006; SCSZ/06/074 1 BERAADSLAGING NR. 06/029 VAN 20 JUNI 2006 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS IN HET KADER VAN DE VIERDE WEG DOOR DE RSZ, HET RSVZ EN DE SOCIALE VERZEKERINGSFONDSEN VOOR

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 72/2017 van 13 december 2017 Betreft: Aanvraag van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw (VVSG) ten behoeve van de Vlaamse steden

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Dhr. Bernard Buyse, Voorzitter Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders ontvangen op 15/04/2010;

Gelet op de aanvraag van Dhr. Bernard Buyse, Voorzitter Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders ontvangen op 15/04/2010; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 11/2010 van 10 juni 2010 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders om toegang te verkrijgen tot

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 02/2015 van 21 januari 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) voor toegang tot het Rijksregister in het

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 12 mei 2005; A. CONTEXT VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 12 mei 2005; A. CONTEXT VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN SCSZ/05/69 1 BERAADSLAGING NR. 05/026 VAN 7 JUNI 2005 M.B.T. DE RAADPLEGING VAN HET WACHTREGISTER DOOR DE DIENST VOOR ADMINISTRATIEVE CONTROLE VAN HET RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKERING

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 91/2014 van 29 oktober 2014 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Administratie Economie en werkgelegenheid (Brussel

Nadere informatie

Betreft: Advies inzake het besluit van de Vlaamse Regering van 30 september 2011 tot instelling van een tegemoetkoming voor kandidaat-huurders

Betreft: Advies inzake het besluit van de Vlaamse Regering van 30 september 2011 tot instelling van een tegemoetkoming voor kandidaat-huurders Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Advies VTC nr. 03/2011 van 14 december 2011 Betreft: Advies inzake het besluit van de Vlaamse Regering van 30 september 2011

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 34/2008 van 30 juli 2008 Betreft: aanvraag van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten, om toegang te krijgen

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid"

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid" SCSZ/13/254 BERAADSLAGING NR. 13/121 VAN 3 DECEMBER 2013 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 25 / 2007 VAN 18 JULI 2007

BERAADSLAGING RR Nr 25 / 2007 VAN 18 JULI 2007 KONINKRIJK BELGIE KONINKRIJK BELGIE Brussel, Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Adres : Fax.: Hoogstraat, +32(0)2/213.85.65

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/12/205 BERAADSLAGING NR. 12/057 VAN 3 JULI 2012 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS AAN

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 02/2011 van 17 februari 2011 Betreft: machtigingsaanvraag voor het verkrijgen van de contactgegevens van erkende dierenartsen en van erkende

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin ontvangen op 16 mei 2017;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin ontvangen op 16 mei 2017; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 63/2017 van 8 november 2017 Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin om toegang tot krijgen tot het Rijksregister en het

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 20/2014 van 10 juli 2014 Betreft: Beraadslaging houdende aanvulling, wat Kind en Gezin betreft, van de beraadslaging FO nr. 18/2012 van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de POD Maatschappelijke Integratie ontvangen op 10/02/2010;

Gelet op de aanvraag van de POD Maatschappelijke Integratie ontvangen op 10/02/2010; 1/12 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2010 van 25 maart 2010 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege de POD Maatschappelijke Integratie voor de elektronische uitwisseling

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/09/029 BERAADSLAGING NR 09/020 VAN 7 APRIL 2009 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/11/035 BERAADSLAGING NR 11/026 VAN 5 APRIL 2011 MET BETREKKING TOT DE RAADPLEGING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Gezondheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Gezondheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Gezondheid SCSZ/09/149 BERAADSLAGING NR 09/081 VAN 15 DECEMBER 2009 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/10/122 BERAADSLAGING NR. 09/053 VAN 1 SEPTEMBER 2009, GEWIJZIGD OP 5 OKTOBER 2010, MET BETREKKING TOT DE

Nadere informatie

SCSZ/04/26. Gelet op de aanvraag van het Vlaams Zorgfonds van 4 februari 2004;

SCSZ/04/26. Gelet op de aanvraag van het Vlaams Zorgfonds van 4 februari 2004; SCSZ/04/26 BERAADSLAGING NR 04/005 VAN 20 FEBRUARI 2004 M.B.T. DE MEDEDELINGEN VAN SOCIALE GEGEVENS VAN PERSOONLIJKE AARD MET HET OOG OP DE TOEPASSING VAN DE ZORGVERZEKERING BERAADSLAGINGEN NR 02/115 VAN

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013;

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 81/2013 van 11 december 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om het identificatienummer

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ontvangen op 28/03/2012;

Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ontvangen op 28/03/2012; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2012 van 6 juni 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag door de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie om via de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid

Nadere informatie

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING RR Nr 52 / 2005 van 21 december 2005

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING RR Nr 52 / 2005 van 21 december 2005 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacy.fgov.be COMMISSIE VOOR DE

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Mevr. A. Versonnen, Directeur-generaal a.i. ADSEI ontvangen op 17/12/2009;

Gelet op de aanvraag van Mevr. A. Versonnen, Directeur-generaal a.i. ADSEI ontvangen op 17/12/2009; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 04/2010 van 25 maart 2010 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie (hierna ADSEI

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/09/100 BERAADSLAGING NR 09/053 VAN 1 SEPTEMBER 2009 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Voorzitter van de contvangen op 29/09/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 29, 30/10, 13 en 16/11/2015;

Gelet op de aanvraag van de Voorzitter van de contvangen op 29/09/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 29, 30/10, 13 en 16/11/2015; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 30/2015 van 10 december 2015 Betreft: aanvraag van de Cel voor financiële informatieverwerking (CFI) om toegang te krijgen tot de gegevens

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid; 1 SCSZ/07/009 BERAADSLAGING NR. 07/006 VAN 9 JANUARI 2007 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN GECODEERDE PERSOONSGEGEVENS, AFKOMSTIG VAN HET RIJKSINSTITUUT VOOR DE SOCIALE VERZEKERINGEN DER ZELFSTANDIGEN

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/7 Advies nr 18/2012 van 23 mei 2012 Betreft: advies betreffende een voorontwerp van wet inzake het gebruik van het identificatienummer van het Rijksregister van de natuurlijke personen door de personen

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het Comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 13/2008 van 12 maart 2008 Betreft: aanvraag van UGent om mededeling te bekomen van een informatiegegeven uit het Rijksregister met het oog

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Ondernemen, afdeling Inspectie Economie, ontvangen op 13/07/2009;

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Ondernemen, afdeling Inspectie Economie, ontvangen op 13/07/2009; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 61/2009 van 7 oktober 2009 Betreft: aanvraag van het Agentschap Ondernemen om toegang te krijgen tot het Rijksregister en om het identificatienummer

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/163 BERAADSLAGING NR. 08/052 VAN 7 OKTOBER 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de gemeente Sint-Agatha-Berchem ontvangen op 20/05/2014;

Gelet op de aanvraag van de gemeente Sint-Agatha-Berchem ontvangen op 20/05/2014; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 18/2014 van 10 juli 2014 Betreft: aanvraag tot machtiging van de gemeente Sint-Agatha-Berchem om via elektronische weg de persoonsgegevens

Nadere informatie

Brussel, De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

Brussel, De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycommission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 18/2012 van 28 juni 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag van Kind en Gezin om persoonsgegevens te kunnen opvragen bij de FOD Financiën met

Nadere informatie