Opgericht : 1 November Giro : t.n.v. Penningmeester V.C.L. Leiden. Algeheel voorzitter : G.J. de Graaff tel.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opgericht : 1 November 1991. Giro : 149237 t.n.v. Penningmeester V.C.L. Leiden. Algeheel voorzitter : G.J. de Graaff tel."

Transcriptie

1 v.v. V.C.L. Introductie boekje voor de jeugdafdeling.

2 Algemene informatie v.v. V.C.L. Opgericht : 1 November 1991 Adres : Sportpark De Vliet Voorschoterweg 8b 2324NE Leiden Tel : Fax : Giro : t.n.v. Penningmeester V.C.L. Leiden Algeheel voorzitter : G.J. de Graaff tel Jeugdcoördinator tel : A. Neuteboom Jeugdledenwerving : B. Lakenberg tel

3 Inleiding Doel van deze informatie; Kennismaking met v.v. V.C.L. Huisregels van v.v. V.C.L. Gang van zaken rond wedstrijden en trainingen. Doelstellingen v.v. V.C.L. Overige informatie.

4 Kennismaking met v.v. V.C.L. Onze vereniging is op 1 November 1991 opgericht en is ontstaan uit een fusie tussen V.T.L. en V.N.L.. Beide verenigingen waren reeds gelegen aan sportpark de Vliet. De Jeugdafdeling is in het seizoen 1992/1993 van start gegaan met 1 F-junioren team. Vooral de afgelopen jaren zijn we enorm gegroeid en op dit moment bestaat de jeugdafdeling uit 16 teams. Met uitzondering van de A-junioren is V.C.L. in iedere leeftijdscategorie vertegenwoordigd in competitieverband. Onze accommodatie bestaat uit een kantine met ruime voorzieningen (o.a. luxe bestuurs- en commissiekamer), zes kleedkamers, twee kleedkamers voor de scheidsrechters, een hoofdveld en een wedstrijd / trainingsveld met verlichting. Verder kunnen wij enkele uren per week gebruik maken van de trainingsvelden op het jeugddorp en zijn wij nog volop met de gemeente Leiden in onderhandeling om onze trainingsmogelijkheden uit te breiden.

5 Lid worden. Vanaf de leeftijd van zes jaar zijn zowel jongens als meisjes van harte welkom bij V.C.L. Als u uw kind wilt opgeven als lid van V.C.L. kunt u bij het jeugdbestuur een aanmeldingsformulier ophalen. Als u deze volledig heeft ingevuld kunt u dit formulier retourneren en wordt u vriendelijk verzocht de contributie voor de resterende maand(en) van het lopende kwartaal en het volgende kwartaal contant te voldoen. De rekendatum hiertoe is de 15e van de maand. Jeugdleden vanaf 10 jaar moeten tevens twee pasfoto s inleveren t.b.v. het aanmaken van een spelerskaart. Voor de overige termijnen van de contributie ontvangt u ieder kwartaal een acceptgirokaart. Deze zit ingesloten in het clubblad, welke overigens iedere twee weken verschijnt. De hoogte van de contributie verschilt per leeftijd. De tarieven, inclusief wasgeld, zijn als volgt; Kwartaal Jaar t/m 10 jaar : 16,45 65,80 11 t/m 13 jaar : 19,85 79,41 14 t/m 16 jaar : 22,12 88,49 17 t/m 18 jaar : 25,53 102,10 Het verenigingsjaar loopt van 1 juli t/m 30 juni. Het V.C.L. jeugdbestuur bepaalt de indeling van de elftallen. Hierover is geen discussie mogelijk. E.e.a. gebeurt wel altijd in overleg met de jeugdtrainers en/of jeugdleiders. Het beëindigen van het lidmaatschap dient schriftelijk te gebeuren vóór 31 Mei. Ook het overschrijven naar een andere vereniging dient voor 31 Mei te gebeuren via een officieel overschrijvingsformulier welke te verkrijgen is bij de nieuwe vereniging waar uw kind heengaat. Beëindigt u het lidmaatschap niet op de officiële manier, dan is het bestuur van V.C.L. gerechtigd u aan de financiële verplichtingen voor het volgende seizoen te houden!!

6 Clubtenue Het clubtenue van V.C.L. bestaat uit een blauw shirt, blauwe broek en blauwe sokken. Voor alle elftallen van V.C.L. wordt dit tenue door de vereniging en haar sponsors beschikbaar gesteld. U hoeft dus zelf geen wedstrijdtenue aan te schaffen. De kleding blijft eigendom van V.C.L. en mag niet mee naar huis worden genomen. V.C.L. zorgt ervoor dat de kleding collectief gewassen wordt. De kosten voor het wasgeld ( 18,15 per jaar) zit bij de contributie inbegrepen. De kleding dient na het gebruik netjes in de daarvoor aanwezige tas opgeborgen te worden. De tekst op de shirts moet aan de buitenzijde zichtbaar zijn en ook de kousen en de broekjes mogen niet binnenstebuiten in de tassen gestopt worden. Het dragen van scheenbeschermers is bij de wedstrijden verplicht en bij de trainingen aanbevolen.

7 Huisregels Om de jeugdafdeling van V.C.L. op een correcte wijze te kunnen leiden gelden een aantal huisregels waar een ieder zich aan dient te houden. Van jeugdleden van V.C.L. wordt verwacht dat zij zich netjes zullen gedragen wanneer zij zich op het terrein van V.C.L. bevinden of wanneer zij deelnemen aan activiteiten van V.C.L. Dit betekent dat er door het jeugdkader van V.C.L. zeer streng gelet wordt op gedrag, taalgebruik en agressie! Van onze jeugdleden verwachten wij verder dat zij luisteren naar de aanwijzingen van de trainer/coach. De ouders/verzorgers zijn gehouden zich periodiek beschikbaar te stellen voor vervoersteun naar de uitwedstrijden. Tevens willen wij de ouders/verzorgers van jeugdleden erop wijzen dat zij zich langs de lijn als supporter dienen te gedragen en zich niet met de leiding en/of de aanwijzingen van de trainer/coach dienen in te laten.

8 Verdere regels Ieder lid is verplicht af te bellen indien hij of zij niet aan een wedstrijd kan deelnemen. Uiteraard dient dit zo ver mogelijk vóór een wedstrijd te gebeuren. Bij een tekort aan spelers kunnen de verantwoordelijke mensen dan nog trachten het team compleet te krijgen. Er moet afgebeld worden bij de jeugdleiders van de elftallen (zie clubblad). Indien u de gewenste persoon niet te pakken krijgt kunt u zich wenden tot onze jeugdcoördinator Aad Neuteboom. Degene die de kleedkamer als laatste verlaat wordt vriendelijk verzocht deze schoon achter te laten. In iedere kleedkamer is een trekker en/of bezem aanwezig. Wij verzoeken de ouders van de kinderen en de elftalleiders hieraan mee te werken. U bent zelf volledig verantwoordelijk voor het achterlaten van waardevolle spullen in de kleedkamers. In ons clubhuis staan kluisjes waarvan de borg slechts Fl. 1, - bedraagt. Douchen is na iedere wedstrijd en training verplicht! Dit geldt voor alle leeftijden. Vervoer naar de uitwedstrijden dient door de leiders samen met de ouders van de jeugdleden zelf geregeld te worden. In principe vertrekt men gezamenlijk vanaf ons clubhuis. Indien u rechtstreeks doorgaat naar de uitwedstrijd moet de jeugdleider hiervan op de hoogte gebracht worden. Iedereen wordt verzocht op een nette manier met het materiaal van V.C.L. om te gaan, evenals met de gebouwen op het complex zelf. Alles wordt bijgehouden en onderhouden door vrijwilligers. Helpt u hen a.u.b. het werk zo beperkt mogelijk te houden.

9 Gang van zaken rond wedstrijden & trainingen Bij thuiswedstrijden moeten de E & F spelers uiterlijk een half uur vóór aanvang aanwezig zijn. B, C en D junioren moeten één uur voor de thuiswedstrijd aanwezig zijn. Bij uitwedstrijden dient een ieder uiterlijk een uur vóór de wedstrijd bij V.C.L. aanwezig te zijn. Indien de te bezoeken club ver van Leiden ligt, moet u de verzameltijd uit het clubblad aanhouden. Bij twijfel of de wedstrijd of training als gevolg van slechte weersomstandigheden wel door zal gaan, kunt u bellen met ons clubhuis: tel Het kan echter gebeuren dat er vroeg in de ochtend nog niemand aanwezig is. Probeert u het dan later nog eens of neemt u geen risico en kom naar V.C.L. Wedstrijdshirts, broekjes en kousen worden door V.C.L. verschaft. Voor de overige artikelen dient u zelf te zorgen. Voor alle elftallen geldt dat scheenbeschermers verplicht zijn. De leiders van de jeugdelftallen kunnen in de rust drinken voor hun ploeg én voor de tegenstander afhalen in de jeugdcommissiekamer. Deze ligt tussen de ingang van ons complex en de ingang van de kantine. Bij trainingen is iedereen verantwoordelijk voor het aanwezige materiaal. Indien er bijv. een bal in de bosjes verdwijnt spreekt het voor zich dat deze direct opgespoord dient te worden. Kom zoveel mogelijk trainen. Onze jeugdtrainers werken allemaal op vrijwillige basis en verdienen dus wel het enthousiasme van de jeugdleden en hun ouders.

10 Doelstelling van V.C.L. Bij de jeugdafdeling streven we ernaar om het de kinderen zoveel mogelijk naar de zin te maken en om hen te laten genieten van het voetballen. Daarbij willen wij onze elftallen graag op een zo hoog mogelijk niveau laten spelen. Hierbij gaan wij ervan uit dat een ieder die zich aanmeldt als jeugdlid, de wil heeft het voor hem/haar hoogst mogelijke niveau te halen. Voetballen is een teamsport! Dat betekent samen doen, samen spelen en samen delen als team. Ons streven is om in de nabije toekomst de seniorenselectie te kunnen vullen met leden uit de eigen jeugd. Uiteraard hebben we hier nog een behoorlijk lange weg te gaan maar we zijn op de juiste weg. Daar onze jeugdafdeling nog niet zo heel lang bestaat en wij nog volop in een groeiperiode zitten komt het ieder jaar wel voor dat enkele talenten onze club verruilen voor een zogenaamde grote club in Leiden of omgeving. Uiteraard betreuren wij dit ten zeerste en wij streven ernaar ook die leden in de toekomst voor V.C.L. te kunnen behouden. Mocht blijken dat een speler dermate goed is dat hij V.C.L. ontgroeid is dan hebben wij daar uiteraard vrede mee. Wij durven echter te stellen dat V.C.L. wat betreft gezelligheid, organisatie en activiteiten bij de top van Leiden en omgeving hoort. Samen met onze jeugdleden willen wij dit de komende jaren blijven bewijzen.

11 Overige informatie Tenslotte volgt hierbij nog wat algemene informatie over het reilen en zeilen van onze vereniging. V.C.L. heeft een Activiteiten Commissie die door het jaar heen allerlei activiteiten organiseert. Zo noemen wij de diverse toernooien (zowel thuis als uit), het sinterklaasfeest, het meelopen met de taptoe, de singelloop, etc. De Activiteiten Commissie bestaat uit twee jeugdbestuursleden aangevuld met, per activiteit, vanuit de vereniging in te zetten vrijwilligers. V.C.L. heeft vorig seizoen voor het eerst een jeugdkamp georganiseerd. Daar dit een doorslaand succes bleek te zijn komt hier in 2002 een vervolg op. Voor meer informatie kunt u bij het jeugdbestuur terecht. Heeft u interesse om een elftal te sponsoren, neemt u dan contact op met Bert Lakenberg, tel , Aad Neuteboom of John Bakker De prijzen voor sponsoring zijn zeker voor Leidse begrippen erg laag. Informeert u gerust (geheel vrijblijvend) naar de voorwaarden. Voor de jeugd zijn er schitterende V.C.L. trainingspakken te koop bij Sloos Sport aan het 5-Meiplein in Leiden. De kosten hiervoor zijn circa 29,50. Ook bestaat de mogelijkheid dat u de naam van uw kind erop laat drukken. Tenslotte danken wij u voor het getoonde vertrouwen in V.C.L. en wij hopen dat wij uw kind langdurig als jeugdlid in ons midden mogen hebben.!!!!!!!!!!

12 Onze sponsors bij de jeugdafdeling zijn; B1 C1 C2 D1 D2 D3 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 F4 F5 Vacature B.V Praktijk B. de Mesquita Breedeveldt & De Ridder Springer Verwarming B.V. Autom Leiden B.V. Fa. Frankhuizen Tokkelientje kinderkleding Koolmoes B.V. Aannemingsbedrijf MVKK B.V. Padox Warmond Club van 100 V.C.L. Koffiehuis Papillon Videoland Tokkelientje kinderkleding Schaafstra & v.d. Wetering loodgietersbedrijf vrij

Introductieboekje jeugdleden GHC, seizoen 2008-2009 V.V. GHC INTRODUCTIEBOEKJE VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN

Introductieboekje jeugdleden GHC, seizoen 2008-2009 V.V. GHC INTRODUCTIEBOEKJE VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN V.V. GHC INTRODUCTIEBOEKJE VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN Seizoen 2008-2009 1 INHOUD INHOUD... 2 Welkom... 3 1 ALGEMEEN... 4 V.V. GHC... 4 Op alle fronten... 4 Accommodatie... 4 Communicatie... 5 Jeugdvoetbal...

Nadere informatie

Vanaf seizoen 2015-2016 allemaal in het zelfde tenue

Vanaf seizoen 2015-2016 allemaal in het zelfde tenue Vanaf seizoen 2015-2016 allemaal in het zelfde tenue Inleiding: De meeste elftallen zijn gewend om shirts van de club te krijgen. Tot nu toe stond daar meestal een sponsor naam op. Wanneer de kleding versleten

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS Informatieboekje voor nieuwe leden Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS (versie 1.2) Informatieboekje voor nieuwe leden JCLE JCLE stelt dit boekje met de uiterste zorg samen. Het kan echter voorkomen

Nadere informatie

Informatieboekje HVV Hengelo

Informatieboekje HVV Hengelo Informatieboekje HVV Hengelo HVV Hengelo Twekkelerweg 311 7553 LZ Hengelo info@hvvhengelo.nl www.hvvhengelo.nl versie 05-2017 Lid worden bij HVV Hengelo! Allereerst willen we je van harte welkom heten

Nadere informatie

SPORTCLUB GENEMUIDEN

SPORTCLUB GENEMUIDEN SPORTCLUB GENEMUIDEN Informatie en regels voor (nieuwe) leden Inhoudsopgave 1. Welkom 2. Wat heb je nodig om te voetballen 3. Contributie (per maand) 4. Organisatie 5. Wat mag jij van de vereniging verwachten

Nadere informatie

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen:

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Je gedraagt je sportief en met respect voor de club, voor je medespeler, je leider, je tegenstander, de scheidsrechter, de andere leden en supporters. De winnaar is

Nadere informatie

Sponsorbrochure V.V. Sparta 59

Sponsorbrochure V.V. Sparta 59 Seizoen 2014-2015 Sponsorbrochure V.V. Sparta 59 V.V. Sparta 59 Deinum Seizoen 2014-2015 Introductie Onze vereniging die inmiddels meer dan 50 jaar bestaat, heeft als doelstelling: Prestatief, sportief

Nadere informatie

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten Jeugd aanmeldingsformulier compleet 1 1 2008-09.doc 1 Sportlust '46 is een ambitieuze en gezinsvriendelijke voetbalvereniging in Woerden. Elke week worden er ongeveer 30 thuiswedstrijden gespeeld. Inmiddels

Nadere informatie

www.geel-wit.nl Taken van de Leider

www.geel-wit.nl Taken van de Leider Taken van de Leider De Zaterdag: Zorgt er samen met de ouders van de spelers voor dat er voldoende vervoer naar uitwedstrijden is. Maakt de opstelling en houdt de wisselbeurten bij Plaatsen en/of verwijderen

Nadere informatie

V.C.W. s Jeugd Infoboekje

V.C.W. s Jeugd Infoboekje V.C.W. s Jeugd Infoboekje V.C.W. In dit schrijven willen wij u welkom heten bij voetbalvereniging V.C.W. Wij hopen dat uw zoon / dochter zich in onze vereniging sportief zal kunnen uitleven. Wij willen

Nadere informatie

1. Aanmelden Wedstrijdprogramma Thuiswedstrijden Uitwedstrijden Afgelaste wedstrijden Afmelden...

1. Aanmelden Wedstrijdprogramma Thuiswedstrijden Uitwedstrijden Afgelaste wedstrijden Afmelden... JEUGD INFOBOEKJE Inhoud 1. Aanmelden... 3 2. Wedstrijdprogramma... 3 3. Thuiswedstrijden... 3 4. Uitwedstrijden... 4 5. Afgelaste wedstrijden... 4 6. Afmelden... 5 7. Verjaardagen... 5 8. Speciale activiteiten...

Nadere informatie

Inhoudsopgave: De voorzitter aan het woord [p. 2] The Perfect Match [p. 3] De vereniging [p. 4] Overzicht sponsormogelijkheden. Sponsor worden [p.

Inhoudsopgave: De voorzitter aan het woord [p. 2] The Perfect Match [p. 3] De vereniging [p. 4] Overzicht sponsormogelijkheden. Sponsor worden [p. v.v. Kruiningen Inhoudsopgave: De voorzitter aan het woord [p. 2] The Perfect Match [p. 3] De vereniging [p. 4] Overzicht sponsormogelijkheden [p.5-7] Sponsor worden [p. 8] Notities [p. 9] v.v. Kruiningen

Nadere informatie

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens Welkom bij AFC 34! Voetbal is een mooie sport en we hopen dat uw kind de komende jaren met veel plezier bij onze club zal spelen. Bij AFC 34 kan zowel voor ontspanning en recreatie worden gevoetbald als

Nadere informatie

Infoboekje. voor de jeugd van. v.v. Nieuw-Lekkerland

Infoboekje. voor de jeugd van. v.v. Nieuw-Lekkerland Infoboekje voor de jeugd van v.v. Nieuw-Lekkerland Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Algemeen... 4 Clubkleuren... 4 Lid worden... 4 Contributie... 4 Ledenadministratie... 4 Opzeggen lidmaatschap...

Nadere informatie

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten Senioren aanmeldingsformulier compleet 1 1 2008-09.doc 1 Sportlust '46 is een ambitieuze en gezinsvriendelijke voetbalvereniging in Woerden. Elke week worden er ongeveer 30 thuiswedstrijden gespeeld. Inmiddels

Nadere informatie

OMNI-VERENIGING S.D.Z.Z. Sportpark De Griethse Poort Edisonstraat Zevenaar WELKOM

OMNI-VERENIGING S.D.Z.Z. Sportpark De Griethse Poort Edisonstraat Zevenaar WELKOM WELKOM Beste sportvriend, Jij hebt interesse getoond in de sportvereniging S.D.Z.Z. in Zevenaar. Vandaar dat wij je deze informatiemap aanbieden. Wat is het doel van deze informatiemap meer te weten te

Nadere informatie

Jeugdnieuwsbrief vv Goes editie mei 2015

Jeugdnieuwsbrief vv Goes editie mei 2015 Jeugdnieuwsbrief vv Goes editie mei 2015 Beste voetbalvrienden, Na enkele maanden dan eindelijk weer een nieuwsbrief. Vanwege onderbezetting heeft dit even op zich laten wachten. Maar nu dan een zeer uitgebreide

Nadere informatie

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Wanneer er binnen een vereniging afspraken worden gemaakt, dan dient iedereen zich daaraan te houden. In de gedragscode z.v.v. BlauwWit '66 is een aantal gedragsregels opgenomen

Nadere informatie

KLEDINGREGLEMENT v.v. MARIENBERG

KLEDINGREGLEMENT v.v. MARIENBERG KLEDINGREGLEMENT v.v. MARIENBERG Versie: 1 juli 2012 Beste leden, Naar aanleiding van opmerkingen binnen de club over hoe om te gaan met (sponsor) kleding en wie waar verantwoordelijk voor is heeft de

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN BIJ

INFORMATIEGIDS VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN BIJ INFORMATIEGIDS VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN BIJ Inleiding SC Woezik is opgericht in 1961 en speelt op Sportpark Woezik te Wijchen. De vereniging wordt geleid door een bestuur dat door de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Gedragscode VV Krabbendijke

Gedragscode VV Krabbendijke Gedragscode VV Krabbendijke Algemene gedragscode 1. Respect voor iedereen 2. Respect voor de wettelijke voorschriften 3. Het gebruik en/of handel van drugs (inclusief softdrugs) is streng verboden op onze

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

Normen en waarden. Eenieder die bij BWO betrokken is, is verantwoordelijk op naleving en toezicht van de afgesproken regels.

Normen en waarden. Eenieder die bij BWO betrokken is, is verantwoordelijk op naleving en toezicht van de afgesproken regels. Normen en waarden Doelstelling Het beleidsplan Normen en waarden heeft ten doel iedereen die bij BWO betrokken is op de hoogte stellen van het gewenste gedrag, binnen en buiten het veld. Tevens moet er

Nadere informatie

Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C.

Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C. Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C. Seizoen 2017 2018 Versie 2.0 Voorwoord Voor jullie ligt het informatieboekje voor de jeugdafdeling van voetbalvereniging R.K.P.S.C. Wij vinden het belangrijk dat

Nadere informatie

voetbalvereniging W.D.S. DRIEBRUGGEN

voetbalvereniging W.D.S. DRIEBRUGGEN Verenigingsinformatie vv WDS Vereniging De voetbalvereniging WDS is een amateurvereniging en is opgericht 2 april 1948. De vereniging bestaat uit de volgende afdelingen: Herensenioren op zaterdag Jeugdvoetbal

Nadere informatie

Sponsorpakket 2013/2015. V.V. Ruinen

Sponsorpakket 2013/2015. V.V. Ruinen Sponsorpakket 2013/2015 V.V. Ruinen www.vvruinen.nl Waarom sponsor van V.V. Ruinen? V.V. Ruinen is opgericht op 13 mei 1931. Onze vereniging bestaat dus al ruim 80 jaar! Plezier in voetbal staat voorop.

Nadere informatie

Informatieblad. Versie augustus Voor nieuwe leden van vv IFC Sportpark Schildman Reeweg 75B 3442 AA Hendrik Ido Ambacht

Informatieblad. Versie augustus Voor nieuwe leden van vv IFC Sportpark Schildman Reeweg 75B 3442 AA Hendrik Ido Ambacht Informatieblad Versie 1.2 28 augustus 2016 Voor nieuwe leden van vv IFC Sportpark Schildman Reeweg 75B 3442 AA Hendrik Ido Ambacht Voorwoord Dit informatieboekje is bedoeld voor mensen, die vragen hebben

Nadere informatie

Wij hebben getracht om een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen.

Wij hebben getracht om een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen. Dit informatieboekje is gemaakt voor (nieuwe) leden. Wij hebben getracht om een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen. Heb je een vraag en mis je een antwoord, dan kan je deze altijd stellen

Nadere informatie

Enquête Jeugdbeleid vv SDS

Enquête Jeugdbeleid vv SDS Enquête Jeugdbeleid vv SDS Aug, 2010 Beste SDS ers, Als reeds vermeld in ons verenigingsblad De Treffer doe ik namens de jeugdcommissie van vv SDS onderzoek naar het beleid van onze jeugdafdeling. Het

Nadere informatie

Kleding & Uitrusting. Sportpark. Kleedlokalen en Hygiëne. Blessures / Ziekte / Gedragsproblemen. Problemen

Kleding & Uitrusting. Sportpark. Kleedlokalen en Hygiëne. Blessures / Ziekte / Gedragsproblemen. Problemen In de eerste plaats wil de jeugdcommissie de nieuwe vrijwilligers en al onze nieuwe jeugdleden van harte welkom heten bij de jeugdafdeling van Festilent. Wij hopen dat jullie het komende seizoen met veel

Nadere informatie

De gedragsregels voor iedereen

De gedragsregels voor iedereen De gedragsregels voor iedereen Iedereen maken we rommel, dan ruimen we dat zelf op. er wordt geen glas en aardewerk mee naar buiten genomen. ga je op het terras zitten, dan is dat geen probleem, maar breng

Nadere informatie

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6)

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6) INFORMATIE VOETBALVERENIGING HSC 28 Organisatie van de vereniging Onze vereniging heeft een bestuur welke is opgebouwd uit een dagelijks bestuur, en commissieleden, n.l. bij voorkeur de voorzitters van

Nadere informatie

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. In dit boek komen verschillende gedragsregels aan bod. Het gaat over de normen en waarden die bij onze voetbalvereniging gelden. Er komen

Nadere informatie

Klaar voor de aftrap FC Engelen

Klaar voor de aftrap FC Engelen Klaar voor de aftrap 2018 2019 FC Engelen ---------- Beste ouders, Het seizoen 2017-2018 is inmiddels voorbij en de voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn in volle gang. En dat lijkt ons een geschikt

Nadere informatie

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Beleid Jeugdafdeling S.V. Real Lunet Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Visie...3 Beleid...4 Selectiebeleid...4 Overlegstructuur...5 Organigram

Nadere informatie

De eerste wegwijzer binnen de voetbalvereniging. Opgezet door de jeugdcommissie van v.v. Dronrijp. www.vvdronrijp.nl. v.v.

De eerste wegwijzer binnen de voetbalvereniging. Opgezet door de jeugdcommissie van v.v. Dronrijp. www.vvdronrijp.nl. v.v. De eerste wegwijzer binnen de voetbalvereniging Opgezet door de jeugdcommissie van v.v. Dronrijp www.vvdronrijp.nl v.v. Dronrijp Informatieboekje Nieuwe jeugdleden Dronrijp, februari 2011 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN.

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Geachte relatie, Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Wij hebben getracht de sponsorpakketten zo evenwichtig

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

SPORT COMBINATIE BADHOEVEDORP

SPORT COMBINATIE BADHOEVEDORP SPORT COMBINATIE BADHOEVEDORP sc Badhoevedorp is op 1 juli 1931 opgericht. Onze sportvereniging kent drie afdelingen: Veldvoetbal Zaalvoetbal Honk- & softbal Voorts zijn er meerdere commissies met eigen

Nadere informatie

Voetbalvereniging Sporting Krommenie

Voetbalvereniging Sporting Krommenie Informatieboekje Voetbalvereniging Sporting Krommenie Sporting Krommenie, een Zaanse voetbalvereniging, opgericht op 28 mei 1999 (fusie GVO/KVV) Sportcomplex Provily Sportpark Tel. clubgebouw: 075 628

Nadere informatie

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider De 80 gedragsregels bij Reusel Sport / Faes Group Inhoudsopgave: 1. De gedragsregels voor de speler 2. De gedragsregels voor de trainer 3. De gedragsregels voor de begeleider 4. De gedragsregels voor de

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN SAMENWERKING JEUGDOPLEIDINGEN '------------' vv Gieterveen vv Gasselternijveen vv G.K.C. VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN Versie 14 oktober 2013 Gedragsregels spelers SJO Oostermoer 1. Spelers moeten

Nadere informatie

PSV Poortugaal. Kledingvoorschrift en kledingprocedure

PSV Poortugaal. Kledingvoorschrift en kledingprocedure Kledingvoorschrift en kledingprocedure PSV Poortugaal 1. Kleding 2. Wedstrijdtenue PSV Poortugaal 3. Aanschaf sportkleding 4. Tenues en trainingspakken met sponsoruitdrukkingen 5. Sponsoring 6. Verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Gedragsregels SJO ZVC 14. Gedragsregels SJO ZVC 14

Gedragsregels SJO ZVC 14. Gedragsregels SJO ZVC 14 Gedragsregels SJO ZVC 14 Gedragsregels spelers SJO ZVC 14 1. Spelers moeten zich correct gedragen t.o.v. medespelers, tegenstanders, bestuursleden, scheidsrechters, leiders, trainers, enz. Schelden, vloeken

Nadere informatie

Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C.

Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C. Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C. Seizoen 2016 2017 Versie 1.0 Voorwoord Voor jullie ligt het informatieboekje voor de jeugdafdeling van voetbalvereniging R.K.P.S.C. Wij vinden het belangrijk dat

Nadere informatie

Inschrijfformulier seizoen 2009-2010

Inschrijfformulier seizoen 2009-2010 Inschrijfformulier seizoen 2009-2010 Naam : Voornaam : Adres : Postcode/woonplaats : / Telefoonnummer : / Mobiel: Geboortedatum : / E-mail adres Geslacht : M / V* *doorstrepen wat niet van toepassing is.

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier nieuwe leden inleveren in postbakje secretaris in de commissiekamer of scannen en mailen naar

Aanmeldingsformulier nieuwe leden inleveren in postbakje secretaris in de commissiekamer of scannen en mailen naar 1/6 Indien gewenst nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak om u persoonlijk te informeren over het lid zijn van Sportlust 46 Aanmeldingsformulier nieuwe leden inleveren in postbakje

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe leden (uitgave augustus 2013) Inhoudsopgave:

Informatie voor nieuwe leden (uitgave augustus 2013) Inhoudsopgave: 1 Informatie voor aspirant leden van R.k.s.v. BSC Informatie voor nieuwe leden (uitgave augustus 2013) Inhoudsopgave: 1. Verenigingsdoelstelling 2. Aanmelden en opzeggen bij BSC 3. Contributie 4. Verenigingsinformatie

Nadere informatie

Sponsorpakketten en prijzen

Sponsorpakketten en prijzen Sponsorpakketten en prijzen Pakket 1: Wedstrijdbal * Naamsvermelding op poster bij tribune-ingang en spelers-ingang (in kleur op A3 formaat) * Plaatsing van de logo op de website in de week voorafgaand

Nadere informatie

Historie DSVP in vogelvlucht

Historie DSVP in vogelvlucht Welkom bij D.S.V.P. Historie DSVP in vogelvlucht Opgericht in 1948 Door Samenwerking Verkregen Pijnacker Speelde 22 jaar aan de Boezemweg (de Boezem) Sinds 1970 op de Groene Wijdte Er voetballen zowel

Nadere informatie

AANMELDING ALS LID VAN v.v. DOETINCHEM

AANMELDING ALS LID VAN v.v. DOETINCHEM AANMELDING ALS LID VAN v.v. DOETINCHEM Geacht (nieuw) lid, Jij hebt te kennen gegeven je als lid bij onze voetbalvereniging te willen aansluiten. De vereniging is op 1 augustus 1907 opgericht, is sinds

Nadere informatie

INHOUD. Info jeugd algemeen VERSIE:

INHOUD. Info jeugd algemeen VERSIE: Info jeugd algemeen INHOUD JEUGDBESTUUR... 2 Voorzitter... 2 Wedstrijdzaken/wedstrijdsecretaris/jeugdsecretaris... 2 Oefenwedstrijden / Contactpersoon activiteitencommissies... 2 Technische zaken jeugd

Nadere informatie

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen:

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen: Onderstaand staan de gedragsregels, alsmede taken en verantwoordelijkheden, weergegeven, die we bij v.v. Rijsbergen willen hanteren. Als iedereen zich hieraan houdt, is het altijd gezellig en sportief,

Nadere informatie

seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl

seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl Langs deze weg heten wij u van harte welkom binnen onze vereniging. Onze vereniging is, onder de naam volleybalvereniging

Nadere informatie

Inhoudsopgave: De voorzitter aan het woord p.3. The Perfect Match p.4. De vereniging p.5. Overzicht sponsormogelijkheden. Sponsor worden p.

Inhoudsopgave: De voorzitter aan het woord p.3. The Perfect Match p.4. De vereniging p.5. Overzicht sponsormogelijkheden. Sponsor worden p. Inhoudsopgave: De voorzitter aan het woord p.3 The Perfect Match p.4 De vereniging p.5 Overzicht sponsormogelijkheden p.6-7 Sponsor worden p.8 De voorzitter aan het woord Iedere mens is een sociaal wezen.

Nadere informatie

Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers

Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers Bewaarexemplaar Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers www.vvworkum.nl Inleiding Welkom nieuwe leden en ouders / verzorgers Je bent nu in het bezit van de informatiebrochure van voetbalvereniging

Nadere informatie

Voorbeelden van Sponsor-overeenkomsten welke mogelijk zijn bij de voetbalvereniging ZNC

Voorbeelden van Sponsor-overeenkomsten welke mogelijk zijn bij de voetbalvereniging ZNC Voorbeelden van Sponsor-overeenkomsten welke mogelijk zijn bij de voetbalvereniging ZNC Hoofdsponsor v.v. ZNC Wie of wat is ZNC. Op 23 juni 1951 zijn de voetbalclubs uit Noord- en Zuidbroek een fusie aangegaan

Nadere informatie

Informatiebrief nieuwe leden

Informatiebrief nieuwe leden Informatiebrief nieuwe leden C.V. Wieringermeer opgericht 24 augustus 1956 Welkom bij C.V. Wieringermeer! Wij zijn blij dat je hebt gekozen voor C.V. Wieringermeer en hopen dat je je snel thuis voelt bij

Nadere informatie

WELKOM BIJ VV RHELICO 2015-2016. Informatie voor leden

WELKOM BIJ VV RHELICO 2015-2016. Informatie voor leden Informatie voor leden WELKOM BIJ VV RHELICO 2015-2016 In dit boekje tref je, als nieuw lid van de voetbalvereniging Rhelico, de eerste algemene informatie aan om je een beetje wegwijs te maken. Het is

Nadere informatie

INFORMATIE VOETBALVERENIGING CLUZONA. Organisatie van de vereniging

INFORMATIE VOETBALVERENIGING CLUZONA. Organisatie van de vereniging INFORMATIE VOETBALVERENIGING CLUZONA Organisatie van de vereniging Onze vereniging heeft een bestuur welke is opgebouwd uit een dagelijks bestuur, vice-voorzitter en commissieleden, n.l. bij voorkeur de

Nadere informatie

Reglement normen en waarden 2010-2014

Reglement normen en waarden 2010-2014 Reglement normen en waarden 2010-2014 1. Inleiding De jeugdafdeling van SDW wil er aan bijdragen dat de jeugd met Passie, Plezier en Progressie kan voetballen en zich ontwikkelen. Dit alles afgestemd op

Nadere informatie

SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN. INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS

SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN. INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS Taken jeugd- en seniorenleiders Spelerspas. De leider is, samen met de aanvoerder, verantwoordelijk voor de formaliteiten

Nadere informatie

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD AUGUSTUS 2014 1 INHOUDSOPGAVE 1. Voetballen bij SDV Barneveld... 3 1.1. Voorwoord... 3 1.2. Vrijwilligers... 3 2. De structuur van de vereniging... 4 2.1.

Nadere informatie

Intern Reglement Jeugdspelers

Intern Reglement Jeugdspelers Intern Reglement Jeugdspelers 1 Iedere speler behoort op tijd op de training en de wedstrijd te zijn. Bij wedstrijden is dat op het tijdstip vermeld op de wekelijkse mededelingen. Deze zullen zichtbaar

Nadere informatie

Inleiding. Kaboutervoetbal Noordpool-U.F.C. 2015/2016

Inleiding. Kaboutervoetbal Noordpool-U.F.C. 2015/2016 Veld Najaar 2015 Inleiding De voetbalvereniging Noordpool-U.F.C. gaat ook in het seizoen 2015 / 2016 verder met het zogenaamde kaboutervoetbal. Het kaboutervoetbal is enorm succesvol gebleken binnen onze

Nadere informatie

SPONSORMOGELIJKHEDEN

SPONSORMOGELIJKHEDEN r.k.v.v. zwaluw v.f.c. Vught sportpark Bergenshuizen opgericht 10 mei 1931 koninklijke goedkeuring 20 maart 1971 SPONSORMOGELIJKHEDEN Versie 1.1 1 Sponsoring Zwaluw VFC Inleiding: In 1931 kende Vught een

Nadere informatie

Sponsor pakketten. Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit Website:

Sponsor pakketten. Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit Website: Sponsor pakketten Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit 81 Email: sponsorcommissie@blauwwit81.nl Website: Inhoudsopgave 1 Voorwoord: Verleden, Heden en Toekomst van Blauw Wit '81... 3 2 Algemene informatie...

Nadere informatie

Gedragscode sc Buitenveldert. respect. veilige omgeving. Plezier. continu leren. respect. veilige omgeving. sportief. Plezier. continu leren.

Gedragscode sc Buitenveldert. respect. veilige omgeving. Plezier. continu leren. respect. veilige omgeving. sportief. Plezier. continu leren. Inleiding In deze publicatie vind je de gedragscode van sc Buitenveldert. Met deze gedragscode willen we iedereen die met sc Buitenveldert in aanraking komt duidelijke richtlijnen bieden omtrent de gewenste

Nadere informatie

Aan de ouders / verzorgers van de jeugdspelers van svhoutwijk

Aan de ouders / verzorgers van de jeugdspelers van svhoutwijk 2013 Aan de ouders / verzorgers van de jeugdspelers van svhoutwijk Jeugdcommissie svhoutwijk 2013 Voorwoord: Het nieuwe seizoen gaat binnenkort weer van start, een nieuw seizoen vol goede voornemens en

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord

Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord Hierbij meld ik mij aan als lid van de voetbalvereniging Sportclub Emmeloord. Achternaam : Voorletters/ Voornaam : Adres : Postcode / Plaats : Telefoon

Nadere informatie

Voetbalvereniging De Merino s

Voetbalvereniging De Merino s Voetbalvereniging De Merino s Introbouw Sponsortoernooi 20 juni 2015 Beste deelnemers, Namens het bestuur van de v.v. De Merino s heten wij alle deelnemende teams van harte welkom op ons Sportpark De

Nadere informatie

VOORWOORD. Wij hopen dat uw interesse is gewekt en tijdens een persoonlijk gesprek komen wij graag de mogelijkheden met u doorspreken.

VOORWOORD. Wij hopen dat uw interesse is gewekt en tijdens een persoonlijk gesprek komen wij graag de mogelijkheden met u doorspreken. SPONSORMOGELIJKHEDEN V.V. SPARTA 30 2018 VOORWOORD Uw interesse in onze voetbalclub Sparta 30 waarderen wij zeer. Met dit boekje geven wij u alle informatie over de mogelijkheden tot sponsoring bij onze

Nadere informatie

SPONSORCATALOGUS. www.vvbergen.nl

SPONSORCATALOGUS. www.vvbergen.nl SPONSORCATALOGUS Introductie Informatie over sponsormogelijkheden bij vv Bergen Per 2016 kent Bergen een nieuwe voetbalvereniging. BSV en vvberdos zijn gefuseerd tot vvbergen. Deze nieuwe vereniging speelt

Nadere informatie

INFORMATIE INSCHRIJFFORMULIER VOETBALSEIZOEN Hoofdsponsor

INFORMATIE INSCHRIJFFORMULIER VOETBALSEIZOEN Hoofdsponsor INFORMATIE INSCHRIJFFORMULIER VOETBALSEIZOEN 2017 2018 Hoofdsponsor INFORMATIE V.V. THE GUNNERS seizoen 2017 2018 Hoe meld ik me aan als lid van v.v. The Gunners? Als je graag bij The Gunners wilt komen

Nadere informatie

BIJLAGE A WELKOM BIJ DE VOETBALVERENIGING TLC.

BIJLAGE A WELKOM BIJ DE VOETBALVERENIGING TLC. Aanmeldingsformulier vv TLC Inleveradres: Han Sinninghe Rodenburg 3 9351 PV, Leek Achternaam: Voorletters: Roepnaam: Adres: Postcode: Woonplaats: Geboortedatum: Geslacht: M / V Geboorteplaats: Telefoon:

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE KORFBALVERENIGING

INFORMATIEBROCHURE KORFBALVERENIGING INFORMATIEBROCHURE KORFBALVERENIGING 1 Inhoudsopgave Voorwoord Algemene korfbalinformatie 1. Bestuur blz. 3 2. Competitiezaken van onze vereniging blz. 4 3. Accommodatie blz. 4 4. Teamindeling blz. 4 5.

Nadere informatie

Welkom als lid van onze club sv Steenwijkerwold

Welkom als lid van onze club sv Steenwijkerwold Welkom als lid van onze club sv Steenwijkerwold Handleiding voor (nieuwe) leden van sv Steenwijkerwold Handleiding nieuwe leden sv Steenwijkerwold Pagina 1 Inleiding Allereerst heten we je welkom als lid

Nadere informatie

Sponsorbrochure vv Kethel Spaland

Sponsorbrochure vv Kethel Spaland Sponsorbrochure vv Kethel Spaland Introductie vv Kethel-Spaland vv Kethel Spaland is in de zomer van 2013 ontstaan uit een fusie tussen VVK 68 en SC Spaland. De nieuwe vereniging heeft 900 leden waarvan

Nadere informatie

Kledingbeleid en Teamsponsoring Avanti Wilskracht

Kledingbeleid en Teamsponsoring Avanti Wilskracht Kledingbeleid en Teamsponsoring Avanti Wilskracht 1. Algemeen 2. Wedstrijdtenue Avanti Wilskracht 3. Tenues, trainingspakken, tassen en andere voetbal gerelateerde items 4. Hoe om te gaan met de in bruikleen

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

Informatiebulletin: Accommodatie: Sportpark Het Veer Het Veer DH Avenhorn T

Informatiebulletin: Accommodatie: Sportpark Het Veer Het Veer DH Avenhorn T Informatiebulletin: Bij Kwiek 78 voetballen is leuk voor jong en oud. Het is een vereniging waar sportiviteit en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Met trots noemen wij ons het sportieve hart van

Nadere informatie

Gedragsregels. Jeugdafdeling v.v. De Merino s

Gedragsregels. Jeugdafdeling v.v. De Merino s Gedragsregels Jeugdafdeling v.v. De Merino s Beste sportvrienden en vriendinnen, Hierbij de uitgave van de gedragsregels voor de jeugd die van kracht zijn binnen v.v. de Merino s. Daarnaast willen wij

Nadere informatie

Huis- en gedragsregels VV Twenthe.

Huis- en gedragsregels VV Twenthe. Huis- en gedragsregels VV Twenthe. Versie 1.0, Januari 2014. RESPECT Het onderwerp Respect op en rond de voetbalvelden is een steeds prominenter onderwerp geworden binnen voetbalverenigingen. Ter voorbereiding

Nadere informatie

Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde

Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde 01 Inleiding: Aangaande het bestuursreglement gedrag, normen en waarden, heeft de vv Westerwolde gedragsregels opgesteld die hierbij kunnen helpen.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6.

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6. Inhoudsopgave pag. Voorwoord 2 Het jaar opstarten 2 Afgelastingen 4 Voor de wedstrijd 5 Tijdens de wedstrijd 6 Rust 6 Na de wedstrijd 6 Speeltijden 7 Overige belangrijke informatie 8 Invullen officiële

Nadere informatie

K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/

K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/ vrijdag 8 juni 2012 K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/22.91.28 Gedragregels K. Bokrijk Sport Inleiding Het bestuur van K. Bokrijk Sport wil haar steentje bijdragen dat onze leden met

Nadere informatie

INHOUD. Info jeugd algemeen VERSIE: 25-NOV-2018

INHOUD. Info jeugd algemeen VERSIE: 25-NOV-2018 Info jeugd algemeen INHOUD JEUGDBESTUUR... 2 Voorzitter... 2 Wedstrijdzaken/wedstrijdsecretaris... 2 Jeugdsecretaris... 2 Technische zaken E-F-jeugd... 3 Materiaalbeheer & Financiën... 3 Jeugdcoördinator...

Nadere informatie

Informatie over. Sportclub Silvolde. Met plezier naar resultaat. Uw wegwijzer binnen de club. www.sportclubsilvolde.nl

Informatie over. Sportclub Silvolde. Met plezier naar resultaat. Uw wegwijzer binnen de club. www.sportclubsilvolde.nl Informatie over Sportclub Silvolde Met plezier naar resultaat Uw wegwijzer binnen de club www.sportclubsilvolde.nl INTRODUCTIE In dit informatieboekje, dat is bedoeld voor alle (nieuwe) leden, ouders/verzorgers

Nadere informatie

VV De Heeg Sportcomplex ZUID Maastricht, Maastrichterweg 7, 6228 XT Maastricht. Betreft: Sponsoring VV De Heeg Jeugd of Senioren.

VV De Heeg Sportcomplex ZUID Maastricht, Maastrichterweg 7, 6228 XT Maastricht. Betreft: Sponsoring VV De Heeg Jeugd of Senioren. VV De Heeg Sportcomplex ZUID Maastricht, Maastrichterweg 7, 6228 XT Maastricht Betreft: Sponsoring VV De Heeg Jeugd of Senioren. Geachte heer/mevrouw, Sponsoring is een belangrijk onderdeel in het verenigingsleven.

Nadere informatie

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan?

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan? 2016 Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd Mijn rol als ouder Wat trek ik mijn kind aan? Inhoud Voorwoord.4 Ring Pass Delft.5 Dit bieden wij U.....6 Trainingen..7 In welk team komt mijn kind terecht

Nadere informatie

Klaar voor de aftrap FC Engelen

Klaar voor de aftrap FC Engelen Klaar voor de aftrap 2018 2019 FC Engelen ---------- Beste ouders, Het seizoen 2017-201 is inmiddels voorbij en de voorbereiding op het nieuwe seizoen is reeds begonnen enn dat lijkt ons een geschikt moment

Nadere informatie

Gedragsregels SV Rijnstreek

Gedragsregels SV Rijnstreek Gedragsregels SV Rijnstreek 1. Inleiding SV Rijnstreek wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen handballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van de handbalsport

Nadere informatie

1. Inleiding: een bewaargids met informatie voor jeugdleden

1. Inleiding: een bewaargids met informatie voor jeugdleden 1. Inleiding: een met informatie voor jeugdleden Dit is de van Fortis. In deze gids staat de basis informatie over Fortis die nieuwe leden nodig hebben. De informatie is bedoeld om de nieuwe jeugdleden

Nadere informatie

Handbalvereniging HV Delta Sport

Handbalvereniging HV Delta Sport Handbalvereniging HV Delta Sport Sponsorbeleid 2015-2018 1. Algemeen Op 29 juni 1969 is handbalvereniging Delta Sport opgericht, in eerste instantie als handbalafdeling van sportvereniging Delta Sport.

Nadere informatie

3. Het gebruik en/of handel van drugs (inclusief softdrugs) is streng verboden op onze accommodatie.

3. Het gebruik en/of handel van drugs (inclusief softdrugs) is streng verboden op onze accommodatie. NORMEN EN WAARDEN Algemene gedragscode 1. Respect voor iedereen 2. Respect voor de wettelijke voorschriften 3. Het gebruik en/of handel van drugs (inclusief softdrugs) is streng verboden op onze accommodatie.

Nadere informatie

Teamgids S.V. Marvilde voor spelers, begeleiders en ouders.

Teamgids S.V. Marvilde voor spelers, begeleiders en ouders. Teamgids S.V. Marvilde voor spelers, begeleiders en ouders. VOORAF Voor u ligt de teamgids van Marvilde. Of u speler, begeleider of ouder bent, we vragen u dit boekje door te lezen. In dit boekje kunt

Nadere informatie

Kleding leaseplan. vv Bruchterveld

Kleding leaseplan. vv Bruchterveld vv Bruchterveld Kleding leaseplan Inleiding Shirt sponsor Start Regels Voordelen-opmerkingen Kosten Interesse? sponsoring@vvbruchterveld.nl Inleiding: De meeste elftallen zijn gewend om tenues van de club

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE MHCC

INFORMATIEBOEKJE MHCC INFORMATIEBOEKJE MHCC SEIZOEN 2013-2014 informatie 2013-2014 Pagina 1 van 7 Informatie van de Mixed Hockey Club te Coevorden Welkom bij de gezelligste hockeyclub van Zuid-Oost Drenthe, In dit informatieboekje

Nadere informatie