Het perfecte voedingsschema

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het perfecte voedingsschema"

Transcriptie

1 Houd je aan deze algemene regels Drink voldoende! 1,5 liter per dag (thee, water en zuivel). Goed drinken is belangrijk voor het afvoeren van afvalstoffen en kan ook helpen tegen de trek. Lijd geen honger! In het schema staan hoeveelheden aangegeven in gewicht en aantallen. Maar als je meer nodig hebt om je honger te stillen, eet je meer met uitzondering van vis en vlees. Vooral extra groente is prima. Eet rustig Probeer een week lang elke hap 20 tot 25 keer te kauwen. Dit is goed voor de vertering en brengt de nodige rust tijdens de maaltijd. Prop je nooit vol, maar stop met eten als je voor 80 procent verzadigd bent. Eet regelmatig, om de twee à drie uur. Drie grotere maaltijden en twee of drie tussendoortjes of lichte maaltijden. Zo blijf je de hele dag energiek en blijft de verbranding lekker werken. Bijvoorbeeld: 7.30 uur ontbijt, uur een tussendoortje, uur lunch, uur een tussendoortje, uur diner en uur het laatste tussendoortje. Eet gevarieerd, wees creatief en waardeer eenvoud. Eet fruit, maximaal vijf stuks per dag. Eet onbeperkt groente. Wijn en bier mag, af en toe een glas, maar niet elke dag. Pimp je eten met verse kruiden, liever zonder keukenzout. Scherp eten stimuleert de verbranding. Denk hierbij aan chilikruiden of sambal zonder toevoegingen. MAANDAG Een bakje (soja)yoghurt/kwark met 2 stuks vers fruit of een eetlepel gedroogd fruit zoals biologische rozijnen of 3 pruimen. Plus 5 noten en een eetlepel lijnzaad. 1 of 2 stuks fruit naar keuze. Volkoren boterhammen/spelt- of zuurdesembrood/crackers/roggebrood/rijstwafels met gezond beleg: kipfilet, kalkoenfilet, rookvlees, ei, avocado, gerookte forel, zalm, tonijn of makreel. Gebruik hummus of guacamole ter vervanging van boter. Deze maak je natuurlijk zelf. Tip: banaan of aardbei als beleg. Wil je wat extra s? Neem er een bakje rauwkost bij. Bereid je eten vaker in kokosolie. Bij verhitting worden er in kokosolie minder schadelijke stoffen gevormd. Vermijd E-nummers en suiker zo veel mogelijk, lees de etiketten. Liever iets anders eten? Kijk op voor meer recepten en suggesties! De genoemde hoeveelheden gelden per persoon, tenzij anders vermeld. 5 olijven en 5 walnoten, of maximaal 2 stuks fruit. Drukke dag? Erge trek? Eet gerust nog een boterham of 2 rijstwafels met gezond beleg. Snoepgroente is altijd een goede keuze! 75 tot 100 gram biologische, magere gehaktbal of gegrilde zalm. Gestoomde broccoli met aardappels of bataat (zoete aardappel). Neem van gewoon (niet mager) gehakt altijd maximaal gram, in verband met het hoge vetgehalte. Snoepgroente met hummus of verse guacamole. Gesport? Een bakje kwark.

2 DINSDAG Volkoren boterhammen/spelt- of zuurdesembrood/crackers/roggebrood/rijstwafels met gezond beleg. Goede en lekkere keuzes in de ochtend zijn: kipfilet, kalkoenfilet, rookvlees, ei, banaan of aardbeien als beleg, biologische jam zoals duindoornjam (zonder suiker en toevoegingen). Liever zuivel? Kies dan voor het ontbijt van maandag. Maximaal 2 stuks fruit naar keuze. Maaltijdsoep tomaat (2 porties) 750 ml water, 400 gram ontvelde tomaten of tomatenblokjes uit pot, 3 stengels bladselderij, knoflook, sjalotjes, olijfolie. Doe de olijfolie in een hapjespan en laat de pan warm worden. Snijd de sjalot in stukjes en doe die samen met een uitgeperste knoflookteen in de pan. Laat de sjalot en de knoflook fruiten. Kook alvast het water in een waterkoker of in een pan. Snijd de ontvelde tomaten in stukjes en doe ze in de pan. Voeg daarna kokend water toe. Laat ongeveer 5 minuten koken Pureer daarna alles op laag vuur met een staafmixer totdat het een gladde soep wordt. Voeg eventueel peper toe naar smaak. Snijd de bladselderij en doe de stukjes in de pan. Optie: voeg soepgroenten toe. Laat alles nog 10 minuten koken. Heb je te veel gemaakt? Vries het in. Meer recepten van maaltijdsoepen op Handje rauwe noten: walnoten, amandelen, macadamia. Of een bakje yoghurt met 1 stuk fruit. Verstandig als je in de vroege avond gaat sporten. Linzen met gegrilde vis of vlees en een gemengde salade Biologische linzen uit een potje of vers (100 gram), vlees of vis naar keuze ( gram), sla naar keuze, tomaat, komkommer, pijnboompitjes of een handje (wal) noten, olijfolie, verse kruiden naar keuze (voor de dressing). Verwarm de linzen. Bak het vlees op lage temperatuur in kokosolie. Gril de vis kort (afhankelijk van de soort) in de oven. Maak een gemengde salade met sla, tomaat, komkommer, een eetlepel pijnboompitjes of een handje (wal) noten. Maak zelf dressing door een scheutje olijfolie met de verse kruiden toe te voegen. Kleine fruitsalade van 2 stuks fruit. Of groenten met hummus of guacamole om in te dippen. Of: heb je nog sla over van het avondeten? Sla je slag! Gesport? Zuivel/soja met een stuk fruit indien je dit nog niet hebt gehad vandaag.

3 WOENSDAG Bananenpannenkoekjes 1 banaan, 2 eieren, 1 theelepel kaneel, kokosolie. Optioneel: fruit naar keuze zoals een appel of blauwe bessen. Prak de banaan met de eieren en kaneel in een kom. Voeg daarna eventueel een appel in stukjes of blauwe bessen toe. Laat de kokosolie in een koekenpan warm worden. Bak kleine pannenkoekjes op laag vuur. Bevalt het ontbijt van maandag of dinsdag je goed? Dan is dat ook prima! Het ontbijt met pannenkoeken was best veel. Kies voor een licht tussen-doortje zoals een groenteshake of snoepgroente. Rauwkost met rozijnen. Haal verse rauwkost bij de groenteboer of maak het zelf. Voeg er een handje biologische rozijnen aan toe. Ideaal om mee te nemen naar het werk. Optioneel bij grote trek: eet er een volkoren boterham of een paar rijstwafels met hummus bij. Liever brood? Veel onderweg? Bekijk de lunch van maandag, dat kan ook! Handje rauwe noten: walnoten, amandelen of macadamia. Of 2 rijstwafels met gezond beleg. Of 2 stuks fruit zoals een kiwi en een mandarijn. Gemengde salade met kip en quinoa Halve krop romanasla/romeinse sla, handje radijsjes, 2 schijven limoen, 3 eetlepels quinoa, 1 kipfilet. Bereidingwijze Bak de kipfilet in de pan. Spoel de quinoa in een zeef en kook deze in een pan in ongeveer 10 minuten gaar. Laat de gekookte quinoa uitlekken in een zeef. Pluk de bladeren van de krop sla, snijd de radijsjes in schijven. Leg de slabladeren op een bord. Strooi de quinoa, dan de radijsjes en ten slotte de kip eroverheen. Pers de 2 limoenschijven uit over het bord en leg ze ook voor de sier op het bord. Een schaaltje gevriesdroogde groentechips. Of komkommer en/ of wortelen met hummus. Maak zelf hummus! 4 knoflooktenen (minder mag ook), 300 gram kikkererwten, halve citroen, Himalayazout, olijfolie. Laat de kikkererwten een nacht lang in water weken. Giet de geweekte kikkererwten af en kook ze in vers water in ongeveer 5 minuten. De kikkererwten moeten zacht van binnen zijn. Dit kun je controleren door met een vork in een kikkererwt te prikken. Giet de kikkererwten weer af en doe ze in een kom. Pers 4 knoflooktenen uit in de kom. Rasp de schil van een halve citroen in de kom en pers het sap van de citroen uit. Doe er een snufje zout en een beetje olijfolie bij. Pureer alles en maak het eventueel zouter of smeuïger met meer olijfolie. Bewaar je hummus in een bakje in de koelkast met wat paprikapoeder eroverheen. Gesport? Bakje kwark of koolhydraten in de vorm van fruit en groente.

4 DONDERDAG Een bakje (soja)yoghurt/kwark met 2 stuks vers fruit of een eetlepel gedroogd fruit zoals biologische rozijnen of 3 pruimen. Plus 5 noten en een eetlepel lijnzaad. Maximaal 2 stuks fruit naar keuze. Bietensalade met gerookte kipfilet en/of ei 2 of meer bietjes (gekookt, zonder toevoegingen), (snoep)groente (hoeveelheid afhankelijk van je trek), handje walnoten, 100 gram gerookte kipfilet of 2 eieren. Optioneel: rauwkost, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout. Snijd de bietjes, groenten en kipfilet of ei in stukjes en voeg samen, eventueel met rauwkost. Grote trek? Actieve dag? Voeg er 2 eetlepels linzen, zilvervliesrijst of quinoa aan toe. 2 à 3 rijstwafels met mager beleg, bijvoorbeeld kipfilet met avocado. Spaghetti met avocadopesto Speltspaghetti of spaghetti van volkoren tarwe, 1 eetrijpe avocado, 2 tenen knoflook, olijfolie, 1 handje pijnboompitten, 1 handje snoeptomaatjes, peper, zout. Bak de pijnboompitten lichtjes in een pan en maak ze daarna fijn met bijvoorbeeld een vijzel. Snijd de avocado en doe de stukjes in een kom. Voeg de fijngemalen pijnboompitten hier aan toe. Voeg 3 eetlepels olijfolie, een geperste knoflookteen en een snufje peper en zout aan het mengsel toe. Maak alles fijn met een staafmixer. Je avocadopesto is nu klaar. Kook de spaghetti volgens instructies op de verpakking. Snijd de snoeptomaatjes doormidden. Fruit een teentje knoflook in olijfolie. Voeg de tomaatjes toe in de pan en doe er een snufje peper bij. Bak ze voorzichtig 5 minuten. Doe de spaghetti op een bord met avocadopesto naar wens. Leg de gebakken tomaatjes erop. Groente met guacamole of hummus Maak zelf guacamole! 1 avocado, 1 uitgeperste knoflookteen, 1 klein sjalotje in stukjes gesneden, 1 kleine Spaanse peper, 1 halve uitgeholde tomaat, sap van halve limoen. Schil en ontpit de avocado en doe m in stukjes in een kom. Doe de uitgeperste knoflook en het limoensap erbij. Pureer dit of gebruik een vork om het fijn te maken. Snijd de sjalot, Spaanse peper en de helft van de uitgeholde tomaat in stukken en doe dit ook in de kom. Goed roeren en klaar! Gesport? 2 rijstwafels met kipfilet of yoghurt/kwark met 1 stuk fruit. Krachttraining gedaan? Neem dan kwark in plaats van yoghurt, want daarin zitten veel eiwitten die je spieren goed kunnen gebruiken.

5 VRIJDAG Gebakken appel met kwark en lijnzaad 2 kleine appels of 1 grote, kaneel, lijnzaad, magere kwark, olijfolie/ kokosolie/roomboter. Snijd de appel(s) in kleine plakjes. Bak ze met een klein beetje olijfolie/kokosolie/roomboter in de pan met kaneel. Bak lekker door totdat ze goudbruin zijn. Leg ze op een bord met een grote schep magere kwark en strooi er wat gebroken lijnzaad overheen. Fruit naar keuze. Of: verse espresso met opgeschuimde (verse) melk. Jummie! Tonijnsalade 100 gram tonijn, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 1 stengel bleekselderij, rode paprika, rucola of gemengde sla, 1 gekookt ei, zout en peper. Optioneel: een bakje rauwkost. Snijd alle ingrediënten fijn en voeg ze samen. Klaar binnen 5 minuten! Schaaltje yoghurt of kwark met 3 gedroogde abrikozen en 8 hazelnoten. Lekker als je in de vroege avond gaat sporten! Quinoa of zilvervliesrijst met garnalen en spinazie 100 gram spinazie, 100 gram garnalen, olijf- of kokosolie, 2 eetlepels quinoa/zilvervliesrijst, 1 teen knoflook. Spoel de quinoa in een zeef en kook 10 minuten in water. Of kook de rijst. Pers de knoflookteen uit over de garnalen en kneed de knoflook er doorheen zodat de smaak in de garnalen trekt. Was de spinazie en laat uitlekken. Doe een beetje olijfolie in een pan en bak de garnalen gaar. Voeg de spinazie toe en roer alles totdat de spinazie is geslonken. Laat de quinoa/rijst na het koken uitlekken in een zeef en schep op een bord. Doe de spinazie en de garnalen in een zeef en leg ze over de quinoa/rijst heen op het bord. 1 bakje gevriesdroogde groentechips

6 ZATERDAG Ontbijt uitgebreid en verras jezelf en je gezin met wentelteefjes met fruit. (2 personen) 1 theelepel gemalen vanille of merg van 1 vanillestokje, 1 eetlepel honing, 330 milliliter amandel- of sojamelk, 1 ei, beetje kaneel, 6 sneetjes spelt- of volkorenbrood, kokosolie, ingevroren zomerfruit. Haal het zomerfruit uit de vriezer en was het met koud water in een zeef. Laat het fruit ontdooien en uitlekken in de zeef (eventueel kun je het fruit de avond van tevoren al uit de vriezer halen en laten ontdooien). Doe de vanille, honing, amandelmelk, kaneel en het ei in een kom en kluts goed. Zet een grote pan op het vuur en smelt wat kokosolie. Doop een sneetje brood in de kom en bak het aan beide kanten bruin. Mocht er niet zo veel kaneel meer in de kom zitten, voeg dan weer een beetje toe. Ga door totdat de sneetjes op zijn. Beleg de wentelteefjes met het zomerfruit. Feestje gehad en de vorige avond de twee-flexmomenten-regel toegepast? Ontbijt dan met een smoothie van spinazie, een halve avocado, 1 kiwi en 1 banaan. Of een smoothie van bietjes, zwarte bessen en een beetje sinaasappelsap. Laat je in het weekend verrassen op de markt en haal groenten en fruit van het seizoen die je deze week nog niet hebt gegeten. Gezonde tips van de markt: Vijgen- of noten-vijgensnacks Gemengde noten en gedroogd fruit Verse hummus Zongedroogde tomaten en olijven Haring (happen) Luxueus (seizoens)fruit zoals frambozen en bessen Niet uitgebreid ontbeten? Investeer in een goede lunch en maak een uitgebreide salade of maaltijdsoep. Broccoli-courgettesoep ( 1 à 2 kommen) 1 courgette, 300 gram broccoli, feta, 2 eetlepels verse munt, olijfolie, 1 sjalot, 1 teen knoflook, 750 milliliter water en 2 groentebouillonblokjes. Doe de olijfolie in een hapjespan en laat de pan warm worden. Snij de sjalot in stukjes en doe dit samen met een uitgeperste knoflookteen in de pan. Laat de sjalot en de knoflook fruiten. Kook het water alvast in een waterkoker of in een pan. Snijd de courgette in reepjes en voeg die toe aan de hapjespan. Laat dit 5 minuten koken en voeg daarna de broccoli in roosjes, de bouillon en kokend water toe. Kook weer 5 minuten en pureer alles op laag vuur met een staafmixer totdat het een gladde soep wordt. Voeg eventueel naar smaak peper toe. Laat alles nog even 10 minuten koken. Strooi er na het opscheppen wat verse munt en feta overheen. Heb je te veel gemaakt? Vries het in. Moment 4: tussendoor In het weekend heb je minder structuur en regelmaat. Het kan zijn dat je laat luncht. Het is niet zo erg om een tussendoortje te skippen, zeker als je weet dat je in de avond nog uit eten gaat of een feestje hebt. Hap bij lekkere trek een harinkje op de markt als je dat nog niet hebt gedaan. Of neem een handje noten of een stuk fruit. Op de website com staan ontzettende veel lekkere recepten. Kies een gerecht uit dat je nog niet kent en verras jezelf (en je partner/gezin). Maak een borrelplatter met groente (zoals snoepgroente), hummus, guacamole, bakje noten en/ of groentechips. Gebruik in plaats van toastjes rijstwafels, schijfjes komkommer of courgette. TIPS VOOR ZONDAG Neem in het weekend de tijd om nieuwe producten en recepten uit te proberen. Plan je maaltijden vooruit en bereid eventueel al dingen voor de nieuwe week. Probeer op zondagavond niet meer te drinken en even niet te snacken, met uitzondering van een gezonde late night snack. Zo sta je maandagochtend fit en energiek op.

HET FBVV-PERFECTE VOEDINGSSCHEMA - MAANDAG

HET FBVV-PERFECTE VOEDINGSSCHEMA - MAANDAG HET FBVV-PERFECTE VOEDINGSSCHEMA - MAANDAG HOUD JE AAN DE ALGEMENE REGELS Drink voldoende! 1,5 liter per dag (thee, water en zuivel). Goed drinken is belangrijk voor het afvoeren van afvalstoffen en kan

Nadere informatie

Maandag. 7 days of Rehab het perfecte voedingsschema. HOUD JE AAN DE ALGEMENE REGELS... MOMENT 1: ONTBIJT. MOMENT 2: tussendoortje MOMENT 3: LUNCH

Maandag. 7 days of Rehab het perfecte voedingsschema. HOUD JE AAN DE ALGEMENE REGELS... MOMENT 1: ONTBIJT. MOMENT 2: tussendoortje MOMENT 3: LUNCH HOUD JE AAN DE ALGEMENE REGELS... Maandag Drink voldoende!, liter per dag (thee, water en zuivel). Goed drinken is belangrijk voor het afvoeren van afvalstoffen en kan ook helpen tegen de trek. Lijd geen

Nadere informatie

Tussendoor 250 gram magere kwark 1 volkoren (zuurdesem)boterham besmeerd met ongezouten roomboter en belegd met 2 plakken rosbief

Tussendoor 250 gram magere kwark 1 volkoren (zuurdesem)boterham besmeerd met ongezouten roomboter en belegd met 2 plakken rosbief Voedingsschema 2800 kcal met 45% koolhydraten, 30% vet en 25% eiwit Aandachtspunten: De tussendoortjes kun je zelf bepalen welke je wanneer neemt. Het gaat om de calorieinname gedurende de dag. Zorg ervoor

Nadere informatie

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje.

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje. Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje Aan de slag Deze week ga je aan de slag met een inspirerend en gevarieerd weekmenu. Om je niet gelijk met te veel informatie te overspoelen ontvang

Nadere informatie

Lunch Een wrap belegd met 5 plakjes kipfilet, een hand spinazie, halve avocado, en een rode paprika in stukjes.

Lunch Een wrap belegd met 5 plakjes kipfilet, een hand spinazie, halve avocado, en een rode paprika in stukjes. Voedingsschema 1600-1700 kcal met 40% koolhydraten, 35% vet en 25% eiwit Aandachtspunten: De tussendoortjes kun je zelf bepalen welke je wanneer neemt. Het gaat om de calorieinname gedurende de dag. Zorg

Nadere informatie

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee 15 x PuurGezond ontbijten Ontbijt 1 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee Ontbijt 2 2 sneetjes volkoren brood besmeerd

Nadere informatie

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty!

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty! Gerechten Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes Keep it simple and make it tasty! Intro Voeding... Het blijft allemaal lastig en ingewikkeld. Door de grote variatie en vele keuzes die je in het voedingsadvies

Nadere informatie

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 1 potje asperges, of verse asparges (van april t/m juni) 1

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 4 stronkjes witlof 2 appels 1 mandarijn

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

Groente met courgette, uitjes en champignons

Groente met courgette, uitjes en champignons Slank En Fit Lunch recepten HARTIG Groente met courgette, uitjes en champignons 1 knoflookteentje Halve courgette 50 gr zilver uitjes 50 gr olijfjes 1 tomaat Half bakje champignons 150 gram sperzie boontjes

Nadere informatie

Food Switch. Ontbijt & tussendoortjes. 1

Food Switch. Ontbijt & tussendoortjes.  1 Food Switch Ontbijt & tussendoortjes www.foodswitch.nl 1 Tussendoortjes Gekookt ei Combineer een gekookt ei met - Stuk komkommer - Wortel - Snoeptomaatjes Fruit Fruit kan je goed met wat noten combineren

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

THE BASICS. Recepten en ingrediënten die je de hele maand kunt gebruiken

THE BASICS. Recepten en ingrediënten die je de hele maand kunt gebruiken THE BASICS Recepten en ingrediënten die je de hele maand kunt gebruiken Tijdens de gehele challenge zullen een aantal dingen vaker terugkomen, zoals yoghurt, havermout, wraps of een omelet. De reden hiervoor

Nadere informatie

Sandwich kaas-komkommer

Sandwich kaas-komkommer Tomatensoep Aan tomatensoep die je in de winkel kunt kopen is vaak veel suiker toegevoegd. Zelfgemaakte tomatensoep bevat alleen van nature aanwezige suikers. Om zelf tomatensoep te maken heb je weinig

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

DAGMENU 1 DAGMENU 2. Ontbijt Fat burner + NewINShape muesli met chocolade

DAGMENU 1 DAGMENU 2. Ontbijt Fat burner + NewINShape muesli met chocolade DAGMENU 1 Ontbijt Fat burner + NewINShape muesli met chocolade karamelsmaak +150 gram magere kwark 1 appel Lunch Fat burner + NewINShape shake Rolletje rookvlees met gekookt ei Diner Fat burner + Gegrilde

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

Alternatief Weekmenu week 24

Alternatief Weekmenu week 24 Alternatief Weekmenu week 24 Maandag 100 gram aardbeien (tip: probeer de Optimel aardbeienkwark eens en doe de aardbeien hier door!) een halve galia meloen Tosti gemaakt van: 2 volkoren boterhammen 1 keer

Nadere informatie

MAANDAG DINSDAG kcal. Ontbijt (307 Kcal) havermout met banaan (recept)

MAANDAG DINSDAG kcal. Ontbijt (307 Kcal) havermout met banaan (recept) 1500 kcal MAANDAG Ontbijt (307 Kcal) havermout met banaan (recept) Tussendoortje (68 Kcal) 1 gekookt ei Lunch (457 Kcal) avocado salade met gerookte zalm (recept) Tussendoortje (72 Kcal) appel Ontbijt

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Sugarchallenge Medium

Sugarchallenge Medium Sugarchallenge Medium Dagmenu 7-8-9 + bonusrecepten Dagmenu 7 Ontbijt Havermoutpap met appel Neem 200 ml. rijstmelk, havermelk of amandelmelk (suikervrij) en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg 3 eetlepels

Nadere informatie

Week: 2, Dag: Maandag

Week: 2, Dag: Maandag Week: 2, Dag: Maandag Ontbijt: Deluxe Havermout met Vers Fruit en Noten 1 kop water ½ kop haver 2 eetlepels cranberries 2 eetlepels aardbeien in plakjes 1 eetlepel gehakte walnoten 1 eetlepel rozijnen

Nadere informatie

Werkblad 13 Tapas. Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap

Werkblad 13 Tapas. Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap handje rucola 4 sneetjes volkoren stokbrood schaar vork eetlepel schaaltje

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

koolhydraatarme snacks voor bij de televisie

koolhydraatarme snacks voor bij de televisie 10 koolhydraatarme snacks voor bij de televisie www.powerslim.nl 10 koolhydraatarme snacks voor bij de televisie Iedereen heeft wel eens een avondje voor de televisie. Lekker met de benen omhoog, onder

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

Inhoud: Intermittent Fasting: Lunch. Diner. Snacks. Waneer en wat eet ik op een dag. Recepten. Recepten. Mijn go-to snacks

Inhoud: Intermittent Fasting: Lunch. Diner. Snacks. Waneer en wat eet ik op een dag. Recepten. Recepten. Mijn go-to snacks Recepten Inhoud: Intermittent Fasting: Waneer en wat eet ik op een dag Lunch Recepten Diner Recepten Snacks Mijn go-to snacks Intermittent Fasting: Waneer en wat eet ik op een dag Nogmaals, Intermittent

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

RECEPTEN BOEK. Healthy Ageing. Met dank aan:

RECEPTEN BOEK. Healthy Ageing. Met dank aan: RECEPTEN BOEK Healthy Ageing Met dank aan: WIJS Albert Heijn Paddepoel Voeding en diëtiek studente: Jitske Dijkstra Toegepaste psychologie student: Niels van Doorn ZOMERSE WRAP BEREIDINGSTIJD: 30-40 MINUTEN

Nadere informatie

E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN

E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN Vega Nuts Veganuts wil iedereen laten zien dat wij zelf veel aan onze gezondheid, energie en genezing kunnen doen. Met haar noten, zaden en

Nadere informatie

Tussendoor 2 sneetjes volkorenbrood belegd met appelstroop en pindakaas (met nootjes)

Tussendoor 2 sneetjes volkorenbrood belegd met appelstroop en pindakaas (met nootjes) Voedingsschema 2200 kcal met 40% koolhydraten, 35% vet en 25% eiwit Aandachtspunten: De tussendoortjes kun je zelf bepalen welke je wanneer neemt. Het gaat om de calorieinname gedurende de dag. Zorg ervoor

Nadere informatie

Broodbeleg voor kinderen

Broodbeleg voor kinderen Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! Gezond én snel te maken! 26 pagina s vol met recepten en tips! Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt

Nadere informatie

Voedingsschema. Maandag

Voedingsschema. Maandag Voedingsschema 1950-2000 kcal met 40% koolhydraten, 35% vet en 25% eiwit Aandachtspunten: De tussendoortjes kun je zelf bepalen welke je wanneer neemt. Het gaat om de calorieinname gedurende de dag. Zorg

Nadere informatie

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 13+14

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 13+14 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 13+14 Dag 13 Ontbijt: Sneetje gezond 1 ei, zachtgekookt (ongeveer 6 minuten) sla, komkommer (in plakjes), ½ tomaat (in

Nadere informatie

Receptenboekje Diëtistenpraktijk Annadal

Receptenboekje Diëtistenpraktijk Annadal Receptenboekje Diëtistenpraktijk Annadal Fruit met muesli Ingrediënten voor 1 persoon - 40 gram muesli - 250 gram magere kwark of magere yoghurt - 1 handje blauwe bessen - 1 kiwi Snij de kiwi in stukjes.

Nadere informatie

ANDERS ETEN RECEPTEN BROODLUNCH

ANDERS ETEN RECEPTEN BROODLUNCH ANDERS ETEN RECEPTEN BROODLUNCH Maak wat van die boterham! Schaf een goede lunchbox aan met aparte vakjes zodat je de nattere ingrediënten mee kunt nemen en je boterham ter plekke kunt klaarmaken. - 2

Nadere informatie

Welke melk, yoghurt, kwark en kaas? In dit menu gaan wij uit van halfvolle melk, magere yoghurt, magere kwark en 48+ kaas.

Welke melk, yoghurt, kwark en kaas? In dit menu gaan wij uit van halfvolle melk, magere yoghurt, magere kwark en 48+ kaas. belangrijke info Welk menu moet ik volgen? Afhankelijk van jouw caloriebehoefte kun je het menu van 1.250, 1.500, 1.800 of 2.100 Kcal per dag volgen. Op www.projectgezond.nl/hoeveel-calorieen-per-dag/

Nadere informatie

WEEK 1. Menu s en recepten

WEEK 1. Menu s en recepten WEEK 1 Menu s en recepten Dag Ontbijt Lunch Diner Maandag Havermoutpap met vers Speltbrood/sla/wrap Zilvervliesrijst met fruit en noten* met beleg naar keuze* roerbakgroenten en kip Dinsdag Volle Griekse

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

WOENSDAG MAANDAG DINSDAG DONDERDAG kcal. Ontbijt (380 Kcal) 2 ontbijtmuffins (recept)

WOENSDAG MAANDAG DINSDAG DONDERDAG kcal. Ontbijt (380 Kcal) 2 ontbijtmuffins (recept) 1500 kcal MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG Ontbijt (223 Kcal) teffpap met aardbeien, bosbessen en frambozen Tussendoortje (136 Kcal) Lunch (398 Kcal) zoete aardappel salade Tussendoortje (269 Kcal) 25

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep

Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep Materiaal: Grote soeppan Mesjes en snijplanken Soeplepel Litermaat Ingrediënten

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 31+32 Dag 31 Ontbijt: Boekweitpannenkoekjes met vers fruit en noten Voor de pannenkoekjes heb je nodig: 80 ml water 2

Nadere informatie

Dit dagmenu is bedoeld voor mensen die gezond en lekker willen eten, maar geen uren in de keuken willen staan.

Dit dagmenu is bedoeld voor mensen die gezond en lekker willen eten, maar geen uren in de keuken willen staan. Het Afslank Dagmenu Over het dagmenu Dit koolhydraatarme dagmenu is bedoeld voor mensen die iets aan hun gezondheid willen doen. Het dagmenu is gebaseerd op natuurlijke, verse ingrediënten die je voorzien

Nadere informatie

Kookworkshop SSgN Receptenboekje

Kookworkshop SSgN Receptenboekje Kookworkshop SSgN Receptenboekje Dit receptenboekje bevat 6 recepten. Deze recepten komen uit het Sporterskookboek (Harms-Aris & Geerets, 2006) en bevatten allemaal weinig vet, voldoende eiwit en ruimschoots

Nadere informatie

WAT NODIG? Recept POMPOENSOEP. 1 pompoen. 3 uien. 2 soeplepels currypoeder. 3 liter water. 2 preien. 2 eetlepels olijfolie.

WAT NODIG? Recept POMPOENSOEP. 1 pompoen. 3 uien. 2 soeplepels currypoeder. 3 liter water. 2 preien. 2 eetlepels olijfolie. Recept POMPOENSOEP WAT NODIG? pompoen 3 uien 3 liter water 2 soeplepels currypoeder 2 preien 2 eetlepels olijfolie 3 bouillonblokjes zout en peper HOE BEREIDEN? was je handen, spoel de groenten 5 voeg

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

Maandag. Maandag avond kan je al soep maken als je dinsdag de hele dag moet werken.

Maandag. Maandag avond kan je al soep maken als je dinsdag de hele dag moet werken. Menu Week 1 Drinken; alleen water en thee. Zoek naar thee zonder suiker, lees daarvoor de etiketten. Of maak zelf thee van verse gember of verse munt. Zet de avond van te voren alles klaar voor de volgende

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book Kipsalade met gebakken champignons, tomaatjes en avocado bereidingstijd: 20 minuten Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons in circa 4-5 minuten gaar. Breng

Nadere informatie

Copyright Het Reflux Plan

Copyright Het Reflux Plan Dagmenu's Week 2 Hieronder volgen de dagmenu's voor week 2. Deze dagmenu's bevatten geen voeding met een phwaarde onder 5. Ook wordt rekening gehouden met voeding die de sluitspier (LES) verzwakken en

Nadere informatie

Alternatief week 14. Maandag 1320 kcal. Ontbijt 1 geroosterde boterham met halvarine en 1 plak 20+ of 30+ kaas met plakjes komkommer 1 sinaasappel

Alternatief week 14. Maandag 1320 kcal. Ontbijt 1 geroosterde boterham met halvarine en 1 plak 20+ of 30+ kaas met plakjes komkommer 1 sinaasappel Alternatief week 14 Maandag 1320 kcal 1 geroosterde boterham met halvarine en 1 plak 20+ of 30+ kaas met plakjes komkommer 1 sinaasappel 2 paaseitjes of 1 jodenkoek 3 volkoren beschuiten met halvarine

Nadere informatie

Voedingsschema. Believe in. 5 sep t/m 11 sep FUNCTIONEEL FIT

Voedingsschema. Believe in. 5 sep t/m 11 sep FUNCTIONEEL FIT Voedingsschema FUNCTIONEEL FIT 5 sep t/m 11 sep Believe in GEZONDE LEVENSSTIJL Je bent nu in je bezit van een gezond voedingsschema. Dit voedingsschema helpt jou om de dagelijkse structuur en planning

Nadere informatie

Week: 5, Dag: Maandag

Week: 5, Dag: Maandag Week: 5, Dag: Maandag Ontbijt: Deluxe Havermout met Vers Fruit en Noten 1 kop water ½ kop haver 2 eetlepels cranberries 2 eetlepels aardbeien in plakjes 1 eetlepel gehakte walnoten 1 eetlepel rozijnen

Nadere informatie

Maandag. Ontbijt: 1 volkoren beschuit met halvarine 1 keer halva jam 1 volkoren boterham met halvarine 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer

Maandag. Ontbijt: 1 volkoren beschuit met halvarine 1 keer halva jam 1 volkoren boterham met halvarine 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer Weekmenu 48 Maandag 1 volkoren beschuit met halvarine 1 keer halva jam 1 volkoren boterham met halvarine 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer 1 appel 2 volkoren boterhammen 1 keer philadelphia light

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 25+26

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 25+26 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 25+26 Dag 25 Ontbijt: broodje rosbief/ avocado (of vegetarisch: geroosterde zonnebloempitten) 1 portie knäckebrot, roggebrood

Nadere informatie

KOOLYDRAATARM DAGMENU MET RECEPTEN

KOOLYDRAATARM DAGMENU MET RECEPTEN KOOLYDRAATARM DAGMENU MET RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je een heerlijk koolhydraatarm dagmenu van Ma. Zoals je kunt zien bevat dit dagmenu weinig koolhydraten (slechts 44,2 gram). Je mag zes keer

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. COURGETTE RED MEAT 1 persoon > Halve courgette > 120 gram mager rundergehakt

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 5

Gezondheidsmanagement Recepten week 5 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 5 De recepten van deze week zijn gericht op de energiehuishouding. Ze bevatten dan ook veel vet. Ik hoop dat je inmiddels weet dat vet je vriend is. Daarnaast

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

Weekmenu week 30 >>> Groepscursus <<< >>> Individueel afvallen <<< >>> Weekmenu abonnement <<<

Weekmenu week 30 >>> Groepscursus <<< >>> Individueel afvallen <<< >>> Weekmenu abonnement <<< Weekmenu week 30 Maandag 1 volkoren beschuit met halvarine en halva jam 1 banaan 2 volkoren boterhammen met halvarine 1 keer magere smeerpate linera 1 plak 20+ of 30+ kaas met plakjes komkommer 1 liga

Nadere informatie

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA De hoeveelheden in dit menu zijn voor 1 persoon ONTBIJT Roerei (zie recept) Kop koffie of thee Voedingssupplementen (zie toelichting) SNACK 1 roze grapefruit en 1

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Creatief met oud brood!

Creatief met oud brood! 1 oud brood, gesneden plakjes jonge kaas plakjes gekookte ham 1 gehakte ui tomaat vetstof Besmeer de oude boterhammen aan een kant met een mespuntje vetstof. Leg op de onbesmeerde kant telkens een plakje

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

Week: 6, Dag: Maandag

Week: 6, Dag: Maandag Week: 6, Dag: Maandag Ontbijt: Hartige Muesli Mix ½ kop havervlokken 2 eetlepels abrikozen (in stukjes gesneden) 2 eetlepels gedroogd fruit (in stukjes gesneden) 2 eetlepels amandelen 1 eetlepel rozijnen

Nadere informatie

Wil je wakker worden? Begin dan met deze vroege ochtend ontbijt sandwich.

Wil je wakker worden? Begin dan met deze vroege ochtend ontbijt sandwich. Slank En Fit Ontbijt recepten WAKE UP SANDWICH Wil je wakker worden? Begin dan met deze vroege ochtend ontbijt sandwich. 1 losgeklopt ei 2 el (geraspte) 30+ kaas 1/5 paprika 1 kipfilet plakje gesneden

Nadere informatie

LOW CALORIE DIET DAGEN LANG VERLIES 2 MAALTIJD- VERVANGERS PER DAG VOOR GEWICHTS-

LOW CALORIE DIET DAGEN LANG VERLIES 2 MAALTIJD- VERVANGERS PER DAG VOOR GEWICHTS- 10 DAGEN LANG 2 MAALTIJD- VERVANGERS PER DAG VOOR GEWICHTS- VERLIES LOW CALORIE DIET GROENE SMOOTHIE WIL JE AFSLANKEN? OF JE CALORIEËN CONTROLEREN EN TOCH DE AANBEVOLEN VITAMINES, VOEDINGS- EN BOUWSTOFFEN

Nadere informatie

Boerenmuffin met appel & Kollumer zoete erwt 15 stuks

Boerenmuffin met appel & Kollumer zoete erwt 15 stuks Carla Glorie heeft met veel zorg, aandacht en creativiteit, van diverse soorten peulvruchten (uit de Ark van de Smaak van Slow Food) een heerlijke en verassende proeverij gemaakt. Boerenmuffin met appel

Nadere informatie

WEEK 3 1000 KCAL DAG 1

WEEK 3 1000 KCAL DAG 1 DAG 1 Bonen of kikkererwten met paprika en kruiden Neem ½ rode paprika en kruiden naar keuze en knoflook en bak dit enkele minuten met 1 eetlepel olijfolie. Voeg vervolgens 150 gram gekookte kikkererwten

Nadere informatie

Bereid per persoon 1 tortilla (à 70 gram) of 2 grote lepels zilvervliesrijst (120 g gaar).

Bereid per persoon 1 tortilla (à 70 gram) of 2 grote lepels zilvervliesrijst (120 g gaar). 1. Linzenchili met rijst of tortilla s (na bereiding heeft u 2 porties, 1 om in te vriezen) 1 rode ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt of geperst 2 zongedroogde tomaten, in stukjes (schaar!) 1 prei,

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Healthy Steps Academy Detox plan Start schema 8 dagen Extra ( 2 maaltijden per dag)

Healthy Steps Academy Detox plan Start schema 8 dagen Extra ( 2 maaltijden per dag) Healthy Steps Academy Detox plan Start schema 8 dagen Extra ( 2 maaltijden per dag) Dag 1 Ontgiften Detox dag: Licht gestoomde doch liefst rauwe groente en fruit plus veel mineraal water (meerdere glazen

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 1

Gezondheidsmanagement Recepten week 1 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 1 Sinds ik over ben gegaan op een gezonde leefstijl is de groene smoothie een van de rijkste toevoegingen aan mijn dieet geweest. Het is ook wat ik iedereen die

Nadere informatie

JON S CHOICE LUNCH RECEPTEN

JON S CHOICE LUNCH RECEPTEN JON S CHOICE LUNCH RECEPTEN JON HORTON PERSONAL TRAINING PRESENTEERT: JON S CHOICE LUNCH SUGGESTIES We weten allemaal best wat we NIET moeten eten. Als client van Jon Horton Personal Training ontvangt

Nadere informatie

Optioneel: scheutje ongezoete diksap of een handje rozijnen, 3 el vers fruit (aardbeien, framboos, bessen, banaan, appel en kaneel)

Optioneel: scheutje ongezoete diksap of een handje rozijnen, 3 el vers fruit (aardbeien, framboos, bessen, banaan, appel en kaneel) 1. Ontbijtidee Muesli met noten, pitten en zaden (voor 1 portie) Ingrediënten: Griekse yoghurt of sojayoghurt, 3 el haver, 1 el rozijnen, 1 el zemelen, 1 el lijnzaad, 1 el pompoenpitten, 1 el zonnebloempitten,

Nadere informatie

Menu - TO EAT - STARTER

Menu - TO EAT - STARTER Menu - TO EAT - STARTER Zalmbonbon Gerookte zalm gevuld met garnalen en avocado - of Gevulde rijstbladeren rijstbladeren gevuld met vis of vlees en diverse groente MAIN COURSE Vegetarische risotto risotto

Nadere informatie

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing;

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; 2,5 dl olijf olie. 1 fijn gesnipperde rode ui. 2 fijn gesneden teentjes knoflook. 1/2 blikje maïs korrels. lepel gehakte

Nadere informatie

5 Daags Afvalprogramma

5 Daags Afvalprogramma 5 Daags Afvalprogramma Dag 1 Dieetsnel.nl De eerste dag van mijn dieet is aangebroken, het zal je vast meevallen wat er vandaag op het menu staat! s Morgens 2 crackers met melk, s middags 2 boterhammen

Nadere informatie

GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN. Eetclean.nl Emmy Schoenmakers

GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN. Eetclean.nl Emmy Schoenmakers GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN Eetclean.nl Emmy Schoenmakers Het eetclean kookboek Clean eten is: Het eten van voedsel dat rechtstreeks uit de natuur komt Het vermijden van sterk bewerkte voeding

Nadere informatie

SERIOUS FASTFOOD SALADS

SERIOUS FASTFOOD SALADS APPcoach TIPS SERIOUS FASTFOOD SALADS NEOBODIES.NL 2017APPcoach TIPS 3 1 APPcoach TIPS SERIOUS FASTFOOD SALADS APPcoach TIPS SERIOUS FASTFOOD SALADS 2017 3e druk Publicatie door: NEOBODIES Rozengracht

Nadere informatie

Week 13 Maandag kcal. Ontbijt 250 gram magere yoghurt of Optimel variant 100 gram galia meloen. Tussendoor 1 lu time out koekje

Week 13 Maandag kcal. Ontbijt 250 gram magere yoghurt of Optimel variant 100 gram galia meloen. Tussendoor 1 lu time out koekje Week 13 Maandag 1230 kcal 100 gram galia meloen 1 lu time out koekje 2 volkoren boterhammen met halvarine 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer 2 plakjes rookvlees 1 appel 300 gram nasi (incl. groente,

Nadere informatie

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Hartige snack s Gekleurde proeverij voor bij de borrel De aantallen zijn naar eigen smaak te bepalen: - bleekselderij in stukjes van 4 cm - cherry- of kerstomaatjes - komkommer

Nadere informatie

Alternatief week 15 Maandag

Alternatief week 15 Maandag Alternatief week 15 Maandag 1270 kcal 3 cracottes 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer 1 keer sandwichspread tomaat lente ui met plakjes komkommer 1 keer halvarine en 1 plak ham 200 gram meloen 1

Nadere informatie

Oriental chili schotel

Oriental chili schotel ½ portie 1 portie ½ portie ½ portie 1 portie 2 pers. 2 pers. Oriental chili schotel Gevulde witlof/tonijnsalade bootjes Maak van de courgette spaghetti (met Spirelli). Bereid de spaghetti naar keuze: rauw,

Nadere informatie

LOW CALORIE DIET DAGEN LANG VERLIES 2 MAALTIJD- VERVANGERS PER DAG VOOR GEWICHTS-

LOW CALORIE DIET DAGEN LANG VERLIES 2 MAALTIJD- VERVANGERS PER DAG VOOR GEWICHTS- 10 DAGEN LANG 2 MAALTIJD- VERVANGERS PER DAG VOOR GEWICHTS- VERLIES LOW CALORIE DIET GROENE SMOOTHIE Maak van je in een handomdraai een groene smoothie! Healthy en ook nog eens heel lekker. Doe één dosering

Nadere informatie

SERIOUS QUICKFIX SALADS

SERIOUS QUICKFIX SALADS APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS NEOBODIES.NL 2017APPcoach TIPS 3 1 APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS 2017 2e druk Publicatie door: NEOBODIES Rozengracht

Nadere informatie

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water BASISRECEPTEN DEEG Pasteideeg 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water Meng alle ingrediënten tot er een deegmassa ontstaat. Dek het deeg vervolgens af en laat het 3 uur rusten. Rol het

Nadere informatie