Roosendaal met Wi-Fi terug op de kaart

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Roosendaal met Wi-Fi terug op de kaart"

Transcriptie

1 Roosendaal met Wi-Fi terug op de kaart Frans Hendrikx/Omnisense Communicatie Media & Internet 1-Inleiding De binnenstad weer het kloppend hart van Roosendaal maken. Een gezellig, aantrekkelijk, groen stadshart met een hoge menging van bewust gekozen functies, die elkaar onderling versterken. Een ferme ambitie. Om die ambitie te kunnen waarmaken en aansluiting te vinden bij het veranderende consumentengedrag is een goede infrastructuur onontbeerlijk. Internetinfrastructuur kan daarbij niet ontbreken. Internet is nu eenmaal een commodity geworden en voor organisaties, instellingen, bedrijven en burgers een vitaal onderdeel van het dagelijkse leven. Nog relatief nieuw maar sterk groeiend is gebruik van internet buiten de sfeer van de eigen omgeving. Mobiel internet zal belangrijker worden dan die van de thuisomgeving (zo is de algemene verwachting) en een andere, meer op de mobiele gebruiker gerichte, manier van communicatie vereisen. Roosendaal kan op die trend inspelen door free Wi-Fi in de binnenstad mogelijk te maken en zich daarmee terug op de kaart zetten. Het bijna noodzakelijke gebruik van internet, mobiel en 24/7, en de aanwezige behoefte om permanent mobiel over actuele informatie en social media te beschikken zijn primair een individuele aangelegenheid waarin een ieder voor eigen rekening met een abonnement kan voorzien. Dit neemt niet weg dat het ergens gratis aanbieden van deze service voordelen oplevert voor de betreffende locatie. Om deze reden bieden steeds meer ondernemers free Wi- Fi en gaan ook steeds meer binnensteden over tot het aanbieden van free-wi-fi in het publieke domein. Het is echter meer dan service en gastvrijheid; het is ook een vorm van slim inspelen op het nieuwe consumentengedrag en het mogelijk maken van nieuwe vormen van winkelen en uitgaan. Het is misschien zelfs een must; Roosendaal moet haar infrastructuur gereed maken voor de nieuwe consument en het nieuwe winkelen en daarmee ruimte scheppen voor innovatief ondernemen. Wi-Fi biedt tal van mogelijkheden; allerlei diensten (publieke en commerciële) kunnen aangeboden worden (al dan niet via de Hallo Roosendaal -App) op verzoek van de consument, maar ook met pushberichten op verzoek van aanbieders. Wi-Fi is dus niet alleen voor de ondernemers van belang, maar ook voor tal van andere partijen, waaronder de overheid, cultuur, bewoners, evenementenorganisaties enz. De ervaring leert dat wanneer toepassingen niet gratis via Wi-Fi worden aangeboden, bezoekers en bewoners veel minder gebruik maken van lokale Apps en andere lokale digitale kanalen. Daarom is het gratis aanbieden van deze toepassingen van belang.

2 2-Lappendeken Er zijn in het verleden meerdere pogingen gedaan om free Wi-Fi in de stad op te zetten. Deze initiatieven zijn echter te kleinschalig en met onvoldoende draagvlak aangepakt. Hierdoor is een lappendeken van veelal slecht functionerende Wi-Fi netwerken ontstaan die elkaar eerder verzwakken dan versterken. Een ongewenste situatie die voor consumenten nauwelijks toegevoegde waarde biedt, laat staan bijdraagt aan de ambities om de binnenstad als geheel terug op de kaart te zetten. 3-Meer met minder Met de inzichten van vandaag en de ervaringen uit het verleden is door Omnisense een plan voor free Wi-Fi in Roosendaal ontwikkeld dat gebaseerd is op de wens van meerdere belanghebbende partijen zoals: Gemeente Roosendaal VVV Roosendaal Ondernemersvereniging Collectief Roosendaal Parkeerbeheer Rosada GoStores Bewoners Bezoekers De intentie is om tegen de laagste kosten en inspanning een free Wi-Fi platform in te richten waaraan alle partijen actief deelnemen en van die actieve deelname profiteren. 4-Hoofddoelstelling Onder het merk Roosendaal en zonder beletsel voor ondernemers en consumenten de kernactiviteiten van de binnenstad ook via mobiel internet toegankelijk maken, teneinde de economische groei te stimuleren en het imago van Roosendaal te versterken. 5-Subdoelstellingen Voor ondernemers: Ruimte creëren waarin ondernemers zich met hun activiteit direct en indirect kunnen manifesteren bij hun publiek, zowel binnen als buiten hun directe (winkel)omgeving. Een platform bieden voor op internet gerelateerde dienstverlening of experiment. Samenwerking bevorderen Communicatie verbeteren Technologie up to date brengen en kosten besparen Deelnemen aan 24 uurs economie Leegstand (tijdelijk) virtueel benutten voor m-internet business Innovatie en nieuwe business stimuleren Werkgelegenheid scheppen Om dat alles te kunnen bereiken werd gekozen voor een zogenaamd Shared Netwerk. Een netwerk dat gedeeld en gekoppeld wordt door deelnemende bedrijven/instanties in de binnenstad. Een keten van samenwerking.

3 6-Grondslag voor de planvorming en ontwikkeling van de free Wi-Fi Roosendaal infrastructuur 1. Citymarketing + VVV Roosendaal leading bij setup, exploitatie en beheer 2. Prijs (zo goedkoop mogelijk, met behoud van, of verbeterde kwaliteit). 3. Het Shared (gedeeld/gekoppeld) netwerk conform het Omnisense concept zorgt voor: Free Wi-Fi verbinding buiten (publieke domein) en binnen de winkel omgeving lage eenmalige instapkosten (apparatuur + installatie) lage beheerkosten lage kosten voor bandbreedte gestapelde bandbreedte gestructureerde verbindingen redundancy (volledig uitvallen van het WiFi netwerk is uitgesloten) scalability (het concept voorziet in stapsgewijze implementatie/uitbreiding) grotere betrokkenheid bij deelnemers vrijheid bij ontwikkelen van eigen internettoepassing(en), op basis van mobile internet gerelateerde verbinding beperking van free ride door horizontale projectering Security Minimale beperking(en) voor end users (one time login) Geen gedwongen reclame-uitingen (pushed ads). Wel mogelijkheid om actiematig (location based) extra aandacht te geven aan activiteiten/gebeurtenissen. Eenvoudige maar overzichtelijke managementstructuur Optie voor verbeterde (goedkopere) IP-based telefonie diensten

4 7-Lean en Mean Technologie Goed werkende techniek is voorwaarde voor de haalbaarheid en continuïteit van het free Wi-Fi Roosendaal project. Het free Wi-Fi Roosendaal project wijkt behalve in strategische zin af van gebruikelijke technische infrastructuren. Meestal wordt voor het inrichten van Wi-Fi gebruik gemaakt van een aantal krachtige zend/ontvanginstallaties op strategische locaties. Deze oplossing kan voldoen, maar is behalve kostbaar, niet altijd toereikend, stabiel en gebied dekkend. Het Roosendaalse alternatief is per saldo vele malen goedkoper (kernoverweging) en levert zoals hierboven geschetst in paragraaf 6 meerdere voordelen op. Zonder in detail te treden komt het erop neer dat er op bestaande Wi-Fi locaties een apparaat wordt bijgeschakeld. Dit apparaat en de configuratie zorgen ervoor dat er gescheiden netwerken ontstaan. Eén voor privé en/of zakelijk verkeer (telefonie/chip of ander bancaire zaken)(extra beveiligd) en één voor binnen de winkelomgeving met voldoende bereik buiten die winkelomgeving (straat, plein of passage). (Daar waar nog geen internet aanwezig is zal het apparaat als internetgateway worden aangelegd met dezelfde als hierboven genoemde eigenschappen.) Deelnemers aan free Wi-Fi Roosendaal krijgen een gestructureerde en een perfect op elkaar afgestemde keten van verbindingen die elkaar niet storen maar aanvullen i.c. versterken. 8-Hallo Roosendaal App Centraal entreepunt en kloppend hart van de digitale stad In beeld komen en blijven is een immense opgave geworden. Niet alleen als stad, maar zeker als ondernemer. De Hallo Roosendaal App zorgt ervoor dat de informatievraag op een eenvoudige, snelle en heldere manier wordt beantwoord. Actieve participatie op dit platform zal ondernemers en consumenten sneller tot elkaar brengen en een positieve respons opleveren. De Hallo Roosendaal App is binnen dit concept het visitekaartje van de stad waarin alle gewenste informatie over Roosendaal samen wordt gebracht en aan bezoekers gratis ter beschikking gesteld. Een neutraal medium waarin alle Roosendaalse activiteiten een podium vinden. Logisch dat de App binnen het concept tot het speerpunt, het collectieve virtuele hart van de binnenstad is benoemd. Hier vindt de coördinatie, exploitatie en het centrale beheer plaats. 9-Opbrengst en Kosten Een belangrijke zo niet de belangrijkste vraag in de ontwerpfase van het concept was niet wat het mocht kosten, maar wat free Wi-Fi voor Roosendaal kan opleveren. Kosten zijn, ook voor de langere termijn, mede bepalend voor de haalbaarheid van het project en zijn daarom een wezenlijke factor geweest bij de keuze van de dienstverlener De beperking van beschikbare financiële middelen of budgeten is mede aanleiding geweest om naar goedkope alternatieve technische oplossingen te zoeken. De oplossing voor Roosendaal is daardoor in vergelijking met andere, reeds gerealiseerde Wi-Fi projecten te lande, vele malen goedkoper dan aanvankelijk werd aangenomen.

5 10-Conclusie Voor zover onderzoeken, trends, indices en ontwikkelingen aangeven, zal het mobiel gaan van internet een geweldige invloed hebben op de manier waarop we met elkaar communiceren en zaken (gaan) doen. De vraag is dus niet of Roosendaal Mobiel Internet moet faciliteren, maar wanneer. Inmiddels hebben meerdere steden free Wi-Fi geïmplementeerd of zijn voornemens dat op korte termijn te gaan doen. De ervaringen van deze steden zijn in de oriëntatie naar de mogelijkheden voor Roosendaal meegewogen in de besluitvorming. 11-Anders dan anderen De opzet en uitvoering van free Wi-Fi Roosendaal wijkt in meerdere opzichten af van de gebruikelijke en kan als uniek voor Nederland worden beschouwd. Snelle implementatie kan ertoe bijdragen dat het Roosendaalse Wi-Fi Model" positief nieuws oplevert en aandacht voor het concept bij andere gemeenten. 12-Realisatie De kracht van het concept en de realiseerbaarheid hangt in grote mate af van samenwerking tussen belanghebbende partijen. Vooral de ondernemers van de binnenstad zijn cruciaal voor het welslagen van het free Wi-Fi Roosendaal project. Zij zullen gezamenlijk uiteindelijk het meest profiteren van free Wi-Fi in de binnenstad, maar tevens de grootste inspanning moeten leveren om de keten van samenwerking i.c. het netwerk sluitend te maken. Het concept is klaar om (eventueel gefaseerd) uitgevoerd te worden. Zonder samenwerking en de wil om een actieve bijdrage te leveren om de binnenstad van Roosendaal weer het kloppend hart te laten worden zal het niet lukken. Omnisense Communicatie, in samenwerking met Citymarketing Roosendaal: René van Gastel en VVV Roosendaal: Inge van Aalst Frans Hendrikx Directeur

6 Stand van zaken Concept Gereed en voorgelegd aan: City Marketing Roosendaal - De heer R. van Gastel VVV Roosendaal Mw. I. van Aalst Bestuur Ondernemersvereniging Collectief Roosendaal B. van Dijk Parkeerbeheer De heer M. Bartels Winkeliersvereniging De Roselaar - De heer R. van der Velde Winkeliersvereniging De Passage De heer M. Herbers Wethouder - De heer J.A.M. Verbraak Gezagvoerder voor de binnenstad Mw. R. Bakker Voor wat de besluitvorming betreft hebben de meeste deelnemende partijen ingestemd met het concept. Winkelcentrum De Passage heeft toegezegd als free Wi-Fi pilotomgeving voor de Binnenstad te willen optreden. Het concept wordt op 23 mei voorgelegd aan de leden van Ondernemersvereniging Collectief Roosendaal teneinde voldoende draagvlak bij de ondernemers te creëren. Investering De geraamde kosten ad ,- zijn gebaseerd op 120 aansluitingen voor het gehele verzorgingsgebied van Ondernemersvereniging Collectief Roosendaal. Voor deze initiële eenmalige kosten alsmede die voor de beheerkosten ad 7.200,-/jaar moet nog financiering worden gevonden. Aanvang Om geen momentum ter verliezen verdient het voorkeur zo snel mogelijk tot realisatie te komen. De mogelijkheid daartoe zal echter afhangen van voldoende deelnamebereidheid bij ondernemers en de financiering van het geheel. De kans dat er nog in 2013 een aanvang kan worden gemaakt met de inrichting van het free Wi-Fi netwerk is gering omdat, voor zover bekend, beschikbare budgets al zijn aangewend. Verdienmodel De positie van de Hallo Roosendaal App. en de website als centraal aanspreekpunt maakt het aannemelijk dat de waarde ervan aanmerkelijk zal toenemen. Hierdoor wordt de App en/of de website een aantrekkelijk advertentie-medium. Indirect zullen ondernemers profiteren van de publiciteit die via de Hallo Roosendaal App. en/of de website wordt gegenereerd. De echte opbrengst van Free Wi-Fi Roosendaal zal vooral komen van bewoners en bezoekers aan de binnenstad die de dienst ervaren als extra attractiepunt.

7

8 Achtergrond Frans Hendrikx/Omnisense Communicatie Van Traditionele uitgeverij en Internet naar Mobiel Internet Na jaren van marketing communicatie activiteiten binnen traditionele uitgeverijen werd Omnisense Communicatie in 1993 door Frans Hendrikx opgericht om bedrijven het belang van evenwichtige marketing communicatie bij te brengen. Een jaar later jaar werd Frans mede oprichter en commercieel directeur van Wirehub! Internet, een van de eerste commerciële Internet Service Providers in Nederland. Beurs en verder Vanaf 1998 werd bart Internet Services zijn nieuwe uitdaging. Deze top 3 internet service provider werd, mede door Frans, in 1999 onderdeel van VIA Networks. Bij VIA Networks Nederland was hij CEO en leidde die organisatie tot na de beursgang in Vanaf 2001 is Frans voortdurend actief geweest met nieuwe business ontwikkeling o.a. als lid en adviseur bij Twinning van het ministerie van Economische zaken, Coach bij New Venture en Mentor bij de Area10 business incubator van de Erasmus Universiteit. Momenteel betrokken als Business Coach bij Tilburg Innovatie Centrum (TIC) in Tilburg. QR-codes en mobiele communicatie De afgelopen jaren heeft Omnisense zich van media- en internettoepassingsexpert verder ontwikkeld tot specialist in mobiele- en QR-code communicatie. De opkomst van mobiel internet is daar mede debet aan. Een vakgebied dat nog voor velen onbekend en onontgonnen is. Voor Omnisense een vanzelfsprekend werkterrein.

Roosendaal met Wi-Fi terug op de kaart

Roosendaal met Wi-Fi terug op de kaart Roosendaal met Wi-Fi terug op de kaart Frans Hendrikx/Omnisense Communicatie Media & Internet 1-Inleiding De binnenstad weer het kloppend hart van Roosendaal maken. Een gezellig, aantrekkelijk, groen stadshart

Nadere informatie

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ)

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) biz BEDRIJVENINVESTERINGZONE EINDHOVEN VOORWOORD De SOEC (Stichting Ondernemersfonds Eindhoven Centrum) is in 2011 opgericht om het centrum van Eindhoven op een doordachte,

Nadere informatie

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION STORAGE AUTOMATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE EEN EFFECTIEVE EN KOSTENEFFICIËNTE OPLOSSING VOOR DATAGROEI De druk op systeembeheerders

Nadere informatie

De initiële vraag van USG People ten behoeve van De Speeddates

De initiële vraag van USG People ten behoeve van De Speeddates De initiële vraag van USG People ten behoeve van De Speeddates Welk consortium helpt USG People en andere corporates om invulling te geven aan hun dynamische huisvestingsvraag, waarbij gebruik centraal

Nadere informatie

Impact Cloud computing

Impact Cloud computing Impact Cloud computing op de Nederlandse zakelijke markt De impact van Cloud Computing op de Nederlandse zakelijke markt De economische omstandigheden zijn uitdagend. Nederland is en bedrijven informatietechnologie

Nadere informatie

IP Services. De grenzeloze mogelijkheden van een All IP -netwerk

IP Services. De grenzeloze mogelijkheden van een All IP -netwerk IP Services De grenzeloze mogelijkheden van een All IP -netwerk Voor wie opgroeit in deze tijd is het de grootste vanzelfsprekendheid. Je zet de computer aan en je kunt mailen, chatten, elkaar spreken

Nadere informatie

LMG. Informatie voor gemeenten en collectieven. Local Media Group

LMG. Informatie voor gemeenten en collectieven. Local Media Group LMG Local Media Group Informatie voor gemeenten en collectieven In deze brochure wordt kort uitgelegd wat LMG (Local Media Group) uw gemeente, collectief, ondernemersvereniging of winkelgebied te bieden

Nadere informatie

Centrum Management - Plan van Aanpak (2013) 1. Inleiding

Centrum Management - Plan van Aanpak (2013) 1. Inleiding Centrum Management - Plan van Aanpak (2013) 1. Inleiding Deze notitie beschrijft het Plan van Aanpak en stappenplan voor de herinvoering van centrummanagement in Valkenswaard. Achtereenvolgens wordt ingegaan

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 273 Agendapunt: - ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 273 Agendapunt: - ONDERWERP Bessems, Monique PO S1 RAD: RAD140212 2014-02-12T00:00:00+01:00 BW: BW140114 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 12 februari 2014 Portefeuillehouder : A.F. van Eersel Behandelend

Nadere informatie

Zo creëer je waarde met WiFi Je WiFi-gastnetwerk als marketing tool. Connect your Business. Web WiFi App Internet of Things

Zo creëer je waarde met WiFi Je WiFi-gastnetwerk als marketing tool. Connect your Business. Web WiFi App Internet of Things Zo creëer je waarde met WiFi Je WiFi-gastnetwerk als marketing tool Connect your Business. Web WiFi App Internet of Things Wat is een WiFi-gastnetwerk? De kans is groot dat je de vraag wel eens hebt gehad,

Nadere informatie

Impact Cloud computing

Impact Cloud computing Impact Cloud computing op de Nederlandse zakelijke markt 2 inleiding De economische omstandigheden zijn uitdagend. Nederland is onder invloed van de schuldencrisis in een nieuwe recessie beland; de economische

Nadere informatie

Innovatie support gids

Innovatie support gids Innovatie support gids Uw gids naar resultaat 1 Uw gids naar resultaat Innovatief duurzaam drukwerk Het drukwerk van deze gids is uitgevoerd in waterloos offset met inkt op plantaardige basis, dit resulteert

Nadere informatie

Future Retail City Centre

Future Retail City Centre Mede mogelijk gemaakt door: Future Retail City Centre Succesfactoren voor collectieve interventies in binnenstedelijke winkelgebieden Jesse Weltevreden, Hogeschool van Amsterdam @jweltevreden van de consumenten

Nadere informatie

Missie en visie. BTG/TGG verbindt organisaties in hun gezamenlijke belangen in het domein van ICT en telecommunicatie

Missie en visie. BTG/TGG verbindt organisaties in hun gezamenlijke belangen in het domein van ICT en telecommunicatie BTG 2016 Missie en visie BTG/TGG verbindt organisaties in hun gezamenlijke belangen in het domein van ICT en telecommunicatie BTG/TGG organiseert hiertoe: Structurele lobby tussen overheid, leveranciers

Nadere informatie

Energie van ons allemaal

Energie van ons allemaal VNO-NCW Themabijeenkomst Energietransitie Michael Fraats Trianel Energie B.V. 28 November 2011 1 Energie van ons allemaal 30-11-2011 2 Energie van ons allemaal is de essentie van Trianel Energie: Gericht

Nadere informatie

SURFnet netwerkdag. 3 november Ervaringen, wensen en opties voor aanbod eduroam op publieke plaatsen

SURFnet netwerkdag. 3 november Ervaringen, wensen en opties voor aanbod eduroam op publieke plaatsen SURFnet netwerkdag 3 november 2016 Ervaringen, wensen en opties voor aanbod eduroam op publieke plaatsen Achtergrond en aanleiding Kan het succes van eduroam verder worden uitgebouwd naar aanbod in publieke

Nadere informatie

UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID

UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID Apeldoorn, 15 oktober 2015 Geachte heer, mevrouw, De gemeente werkt aan beleid voor citymarketing en evenementen. Wij hebben hierover met veel Apeldoornse partijen

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief aan de fractie van Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Programma / Programmanummer Economie & Toerisme / 1041 BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

TE HUUR TE HUUR HUUR TE. Wel digitale activiteiten Winkelleegstand % Digitale kortingsbonnen, coupons en/of loyaliteitsprogramma s

TE HUUR TE HUUR HUUR TE. Wel digitale activiteiten Winkelleegstand % Digitale kortingsbonnen, coupons en/of loyaliteitsprogramma s INZET MARKETING- ACTIVIIN De inzet van digitale marketing is nu nog marginaal maar heeft wel de toekomst. HET ACTIVIINAANBOD 56% organiseert alleen evenementen (bijv. kerstmarkt of intocht Sint). organiseert

Nadere informatie

Franchise ondernemer bij Optie1. Dat loont!

Franchise ondernemer bij Optie1. Dat loont! Franchise ondernemer bij Optie1 Dat loont! Optie1 De telecom expert De huiskamerruimte die we hebben, daar heb ik al heel wat klanten mee verrast! Optie1 is een onafhankelijke, landelijke retailketen van

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag. Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag

Binnenstad Den Haag. 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag. Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag Binnenstad Den Haag 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 De sterke punten Visie Consequente uitvoering en doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie

Zwembaden met meerwaarde. Synarchis adviesgroep Zwembaden met meerwaarde

Zwembaden met meerwaarde. Synarchis adviesgroep Zwembaden met meerwaarde Zwembaden met meerwaarde Inleiding Onze visie op maatschappelijk vastgoed: een integrale benadering van investeren en exploiteren Synarchis benadert maatschappelijke voorzieningen integraal als het gaat

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 Binnenstad Den Haag Wonen boven winkels Nederland 26 maart 2015 Ad Dekkers directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 1 De sterke punten Visie Consequente uitvoering

Nadere informatie

B en W. nr. 13.0973 d.d. 5-11-2013. Inspanningen voor startende ondernemers

B en W. nr. 13.0973 d.d. 5-11-2013. Inspanningen voor startende ondernemers B en W. nr. 13.0973 d.d. 5-11-2013 Onderwerp Inspanningen voor startende ondernemers besluiten:behoudens advies van de commissie 1. De brief vast te stellen inzake Inspanningen voor startende ondernemingen,

Nadere informatie

47% van de Nederlandse marketeers vindt zijn marketingkennis van online mogelijkheden te beperkt

47% van de Nederlandse marketeers vindt zijn marketingkennis van online mogelijkheden te beperkt 47% van de Nederlandse marketeers vindt zijn marketingkennis van online mogelijkheden te beperkt 49% vindt dat mediabureaus tekort schieten in hun advies over online marketing Wat is de werkelijkheid van

Nadere informatie

van de City Challenge Lelystad

van de City Challenge Lelystad PowerPoint Welkom presentatie bij de prijsuitreiking Lelystad van de City Challenge Lelystad Uitkomsten PowerPoint presentatie Lelystad creatief proces Meer met Minder PowerPoint presentatie Lelystad City

Nadere informatie

Ervaar het Beste van Online. In-Store.

Ervaar het Beste van Online. In-Store. Ervaar het Beste van Online. In-Store. AOPEN maakt gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT met als doel de digitale communicatie binnen een winkelomgeving te versterken. Door samen te

Nadere informatie

Digitale buurt(markt)plaatsen; welke kies je en hoe wordt die succesvol?

Digitale buurt(markt)plaatsen; welke kies je en hoe wordt die succesvol? Digitale buurt(markt)plaatsen; welke kies je en hoe wordt die succesvol? Hanneke van Stokkom Munity Services Wij ontwikkelen en verbinden mensen in communities Mede oprichter mijnbuurtje.nl hanneke@munityservices.nl

Nadere informatie

CONNECTED SCHOOL voor een efficiënte, effectieve en een veilige leeromgeving

CONNECTED SCHOOL voor een efficiënte, effectieve en een veilige leeromgeving CONNECTED SCHOOL voor een efficiënte, effectieve en een veilige leeromgeving SAMENVATTING CONNECTED SCHOOL School Betere uitstroom (lees betere resultaten) Aantrekkelijk zijn en blijven voor leraren Thuiswerken

Nadere informatie

Meest mobiele organisatie van Nederland

Meest mobiele organisatie van Nederland Resultaten onderzoek Meest mobiele organisatie van Nederland Juni 2013 Uitkomsten onderzoek onder top organisaties in Nederland Uitgevoerd door Keala Research & Consultancy in de periode mei tot en met

Nadere informatie

Boodschappen doen. In de Toekomst. 14 februari 2012 Michel Koster Sector Banker Retail

Boodschappen doen. In de Toekomst. 14 februari 2012 Michel Koster Sector Banker Retail Boodschappen doen In de Toekomst 14 februari 2012 Michel Koster Sector Banker Retail Inleiding Doelstellingen Schetsen scenario s ondernemer Ontwikkelingen in kaart brengen Kansen in kaart brengen Onderzoeksaanpak

Nadere informatie

Zonder connectiviteit ligt alles stil

Zonder connectiviteit ligt alles stil Zonder connectiviteit ligt alles stil Zonder transport staat alles stil. Dit geldt ook binnen de ICT- en telecomsector. Zonder connectiviteit geen toegang tot internet en social media; zijn apps en cloud

Nadere informatie

Beter Benutten en VRI s: Global meets local

Beter Benutten en VRI s: Global meets local Beter Benutten en VRI s: Global meets local Door Caspar de Jonge, programmamanager Intelligente Transport Services & Smart Mobility Beter Benutten 17/2/16 1 2 Smart Mobility Ten minste 4 clusters van activiteiten:

Nadere informatie

Als je alles met je mobiel doet, wil je er ook mee kunnen bankieren

Als je alles met je mobiel doet, wil je er ook mee kunnen bankieren Als je alles met je mobiel doet, wil je er ook mee kunnen bankieren Rabobank. Een bank met ideeën. Naomi Bisschop 1 december 2011 De klantcoöperatie Rabobank een bank van 1.8 milj. leden en nog veel meer

Nadere informatie

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant'

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' 'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' OPROEP VANUIT DE VRIJETIJDSSECTOR Opgesteld door: Vrijetijdshuis Brabant, TOP Brabant, Erfgoed Brabant, Leisure Boulevard, NHTV, MKB, BKKC, Stichting Samenwerkende

Nadere informatie

ORGANISATIE- EN PERSONEELSBELEID

ORGANISATIE- EN PERSONEELSBELEID ORGANISATIE- EN PERSONEELSBELEID maart 2018 Inleiding In onderhavige notitie is het organisatie- en personeelsbeleid van de gemeente Rucphen beschreven. Dit organisatie- en personeelsbeleid is in samenspraak

Nadere informatie

Snel en betrouwbaar internet

Snel en betrouwbaar internet Snel en betrouwbaar internet Voor alle ondernemingen Op diverse industrieterreinen in Nederland wordt door Glasvezel Bedrijventerrein een zakelijk glasvezelnetwerk aangelegd. Ook voor uw vestiging dé aansluiting

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

Kansen voor projectontwikkelaars met apps

Kansen voor projectontwikkelaars met apps Kansen voor projectontwikkelaars met apps Jappe Franke, Joske Houtkamp, Wies Vullings (Alterra) Frank Swager (LATEI projectontwikkeling) 23/05/2012 NEPROM Dag van de Projectontwikkeling Onderwerpen Waarom

Nadere informatie

Roosen. daal Raadsmededeling. Van: Datum: 21juni2O17. Aan:

Roosen. daal Raadsmededeling. Van: Datum: 21juni2O17. Aan: .-- (D (D Gemeente Roosen daal Raadsmededeling Datum: 21juni2O17 het college van burgemeester en wethouders Van: Aan: de raad van de gemeente Roosendaal Kopie aan: Chantalvan Onderwerp:Verlenging samenwerking

Nadere informatie

Alles draait om beleving

Alles draait om beleving Samen ondernemen Alles draait om beleving Samen beleven Samenvatting Strategisch Businessplan Ondernemersfonds Tilburg Het is 2020 experience marketing horeca dienstensector beleving detailhandel events

Nadere informatie

ECONOMISCHE STRATEGIE

ECONOMISCHE STRATEGIE ECONOMISCHE STRATEGIE S m a r t W a t e r Smart technologie: connected, interactief en intelligente systemen die door betere communicatie, toezicht en controle, gebruikers een significant verhoogde gebruikswaarde

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst glasvezel Stille Wille. 8 april 2016, Bewonersraad Stille Wille

Informatiebijeenkomst glasvezel Stille Wille. 8 april 2016, Bewonersraad Stille Wille Informatiebijeenkomst glasvezel Stille Wille 8 april 2016, Bewonersraad Stille Wille Welkom en voorstellen werkgroep en adviseur Peter Derksen, voorzitter Bewonersraad Agenda Welkom en doel Waarom werkgroep?

Nadere informatie

IaaS als basis voor maatwerkoplossingen

IaaS als basis voor maatwerkoplossingen 1 IaaS als basis voor maatwerkoplossingen De specialisten van Fundaments: uw logische partner INHOUD Vooraf Terugblik Cloud De rol van de IaaS Provider IaaS maatwerkoplossingen in het onderwijs Conclusie

Nadere informatie

Jan Klaassen was trompetter in het leger van prins?

Jan Klaassen was trompetter in het leger van prins? Jan Klaassen was trompetter in het leger van prins? Het merk Brielle en de vertaling in het nieuwe erfgoed Agenda 1 Het merk Brielle lokale identiteit en kernkwaliteiten. 2 Binnenstad- en havenvisie De

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Doorontwikkeling digitale snelweg Teylingen. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Doorontwikkeling digitale snelweg Teylingen. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorste l Raadsvoorstel Doorontwikkeling digitale snelweg Teylingen doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Kenmerk: 168791 datum voorstel: 14 oktober 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

Benoemde Thema s Smart City Breda

Benoemde Thema s Smart City Breda Benoemde Thema s Smart City Breda Smart beheer Waarom? Continue op zoek naar verbetering dienstverlening en efficienter beheer Grote impact op tevredenheid van inwoner en bezoeker en staat van de stad

Nadere informatie

workshop ADRES: TRONDHEIM 15, 2993LE TE BARENDRECHT, TEL: ,

workshop ADRES: TRONDHEIM 15, 2993LE TE BARENDRECHT, TEL: , workshop ADRES: TRONDHEIM 15, 2993LE TE BARENDRECHT, TEL: 010 30 70 488, E-MAIL: INFO@ARTITEX.NL inleiding WAAROM IS EEN WEBSITE NU ZO BELANGRIJK VOOR JE BEDRIJF? De traditionele marktwerking is in een

Nadere informatie

Convenant Metropoolregio Amsterdam, FNV Finance, kennisinstellingen en cluster Financiële en Zakelijke Dienstverlening

Convenant Metropoolregio Amsterdam, FNV Finance, kennisinstellingen en cluster Financiële en Zakelijke Dienstverlening Convenant Metropoolregio Amsterdam, FNV Finance, kennisinstellingen en cluster Financiële en Zakelijke Dienstverlening Aanleiding Op 10 februari 2014 heeft, onder leiding van burgemeester Van der Laan,

Nadere informatie

Besparingsvoorbeelden voor MKB met glasvezel. Rekenvoorbeeld 1

Besparingsvoorbeelden voor MKB met glasvezel. Rekenvoorbeeld 1 Besparingsvoorbeelden voor MKB met glasvezel Rekenvoorbeeld 1 Ieder bedrijf beschikt tegenwoordig over een e-mail server. E-mail op smart Phones en tablets wordt steeds populairder en belangrijker maar

Nadere informatie

De kracht van een sociale organisatie

De kracht van een sociale organisatie De kracht van een sociale organisatie De toegevoegde waarde van zakelijke sociale oplossingen Maarten Verstraeten. www.netvlies.nl Prinsenkade 7 T 076 530 25 25 E mverstraeten@netvlies.nl 4811 VB Breda

Nadere informatie

IaaS als basis voor maatwerkoplossingen

IaaS als basis voor maatwerkoplossingen 1 IaaS als basis voor maatwerkoplossingen De specialisten van Fundaments: uw logische partner INHOUD Vooraf Terugblik Cloud De rol van de IaaS Provider IaaS maatwerkoplossingen in het onderwijs Conclusie

Nadere informatie

Internet of Things in perspectief geplaatst. Herman Tuininga. Oktober 10, 2017

Internet of Things in perspectief geplaatst. Herman Tuininga. Oktober 10, 2017 Internet of Things in perspectief geplaatst Herman Tuininga Oktober 10, 2017 1 Achtergrond Meer dan 20 jaar ervaring in IoT 30 medewerkers IoT Lab Zwolle Connecting your things 2 IoT is een container begrip

Nadere informatie

EXPERTGROEP FUTURE CITY CENTRE

EXPERTGROEP FUTURE CITY CENTRE In samenwerking met: EXPERTGROEP FUTURE CITY CENTRE Shopping Today 24 september 2015 Korte introductie.. Enny van de Velden Managing Director CCV Dienstverlener voor elektronische transacties in Europa

Nadere informatie

Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom

Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom Rapportage oktober 2014 Inleiding Stichting Bi- Zone heeft begin oktober 2014 een vragenlijst uitgezet onder al haar contribuanten (alle bedrijven

Nadere informatie

Rabobank Utrechtse Heuvelrug, de bank die ambities waarmaakt... Het is tijd voor de Rabobank.

Rabobank Utrechtse Heuvelrug, de bank die ambities waarmaakt... Het is tijd voor de Rabobank. Rabobank Utrechtse Heuvelrug, de bank die ambities waarmaakt... Het is tijd voor de Rabobank. Een dynamische bank in een dynamische regio De Rabobank is één van de grootste financiële dienstverleners van

Nadere informatie

Beleidsplan. Organisatie : VanenvoorNL B.V. Auteurs : Maurice Smit & Willemien Visser Datum : Versie : 2.4 Status : Definitief

Beleidsplan. Organisatie : VanenvoorNL B.V. Auteurs : Maurice Smit & Willemien Visser Datum : Versie : 2.4 Status : Definitief Beleidsplan Organisatie : VanenvoorNL B.V. Auteurs : Maurice Smit & Willemien Visser Datum : 01-11-2016 Versie : 2.4 Status : Definitief Inleiding VanenvoorNL staat voor sociaal ondernemen. Dit betekent

Nadere informatie

Werkplekvisie. Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision

Werkplekvisie. Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision Werkplekvisie Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision De essentie De gebruiker centraal Verschillende doelgroepen Verschillende toepassingen Verschillende locaties Het beschikbaar

Nadere informatie

Gemeenschappelijk Operator Netwerk CUWI Common Use Wireless Infrastructure. 21 april 2016 Teun ten Have

Gemeenschappelijk Operator Netwerk CUWI Common Use Wireless Infrastructure. 21 april 2016 Teun ten Have Gemeenschappelijk Operator Netwerk CUWI Common Use Wireless Infrastructure 21 april 2016 Teun ten Have 1 Agenda Waarom CUWI Historie Huidige stand van zaken. 2 CUWI : Gemeenschappelijk operator netwerk

Nadere informatie

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2 Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2 1. Inleiding In het collegeakkoord voor de periode 2014-2018 is als één van de doelstellingen geformuleerd: Het college zet zich in voor een florerende

Nadere informatie

Het veilig delen van informatie in de zorg

Het veilig delen van informatie in de zorg Het veilig delen van informatie in de zorg Presentatie Duurzaam informatiestelsel voor de zorg 26 juni 2017 Loek Hassing Edwin van Leeuwen Loek.hassing@oracle.com Mob +31 6 55248998 1 Topic: Het veilig

Nadere informatie

Smart Belgium Consulting Services

Smart Belgium Consulting Services Smart Belgium Consulting Services Steven Benoit CEO Smart Belgium Consulting Smart Belgium uitdagingen & opportuniteiten Duurzame ontwikkeling Gezondheidszorg Veroudering Infrastructuur Innovaties Smart

Nadere informatie

Gebieden Energie Neutraal

Gebieden Energie Neutraal Gebieden Energie Neutraal Kennismaken met het programma GEN Liesbeth Schipper 27 september 2012 Inhoud Achtergrond Opzet GEN programma GEN Nieuwbouw Energieconcept Ontwikkel en businessmodel Omgeving GEN

Nadere informatie

Maak kennis met. donderdag 19 november 2015

Maak kennis met. donderdag 19 november 2015 Maak kennis met wie is GeeFirm GeeFirm Ervaring en referenties in allerlei sectoren Synmotive Internet Overal Cloud - Telecom - Web - IT 24 x 7 support 100% web based office onderdeel van AllSolutions

Nadere informatie

Dé ketenbrede branchevereniging ván en vóór de binnenvaart

Dé ketenbrede branchevereniging ván en vóór de binnenvaart Dé ketenbrede branchevereniging ván en vóór de binnenvaart Ik ben BLN, omdat ik het belangrijk vind dat we onze eigen identiteit kunnen behouden, maar wel als overkoepelende organisatie met één stem in

Nadere informatie

Binnenstadsvisie Eindhoven

Binnenstadsvisie Eindhoven Binnenstadsvisie Eindhoven Raadscie. EM 20.09.16 Vera Gielen Gebiedsmanager Centrum @GielenVera Waarom visie Geeft richting voor ontwikkeling binnenstad om ervoor te zorgen dat we in 2025 de binnenstad

Nadere informatie

Workware Wireless FAQ - General & Customers November 9, 2016

Workware Wireless FAQ - General & Customers November 9, 2016 Workware Wireless FAQ - General & Customers November 9, 2016 Wat is draadloos workware Base?... 3 Hoe staat dit in vergelijking tot andere Workware producten?... 3 Waarom zou ik draadloos Workware gebruiken

Nadere informatie

BATTLEFIELD INTERNET. Presentatie KIVI, 26 september 2017 Arjen Holtzer,

BATTLEFIELD INTERNET. Presentatie KIVI, 26 september 2017 Arjen Holtzer, BATTLEFIELD INTERNET Presentatie KIVI, 26 september 2017 Arjen Holtzer, arjen.holtzer@tno.nl OVER TNO 2 Battlefield Internet 3 Battlefield Internet BATTLEFIELD INTERNET Gebruikerservaring Eenvoudig koppelen

Nadere informatie

Stationswerk Stationsweg 86, Den Haag info@stationswerk.nl www.stationswerk.nl

Stationswerk Stationsweg 86, Den Haag info@stationswerk.nl www.stationswerk.nl Vanavond Waarom Stationswerk? Waarom samen ondernemen? Wat gaan we doen? Agenda Actueel Stationswerk Gastsprekers Borrel en discussie Conclusies Sluiting Actueel in de Stations buurt (AD 18 feb 2014) Actueel

Nadere informatie

Onze partners - Gemeente / Wijkbureau Oost, HISA, Ondernemersfonds Utrecht, Leefbaarheidsbudgetten

Onze partners - Gemeente / Wijkbureau Oost, HISA, Ondernemersfonds Utrecht, Leefbaarheidsbudgetten Floris Tyl Boswell Career Academy / Boswell Junior - Kennisvalorisatie - Missing Link - Welke vaardigheden nodig voor je eerste baan Ondernemersvereniging Puur Oost - Adriaen van Ostadelaan en Jan van

Nadere informatie

Integrated Facility Management: veel meer dan een trend

Integrated Facility Management: veel meer dan een trend Integrated Facility Management: veel meer dan een trend Integrated Facility Management heeft veel voordelen. In een krimpende markt met druk op de kosten biedt dat vele oplossingen die facilitaire dienstverlener

Nadere informatie

26 november 2015 Rapportage & achtergronden

26 november 2015 Rapportage & achtergronden 26 november 2015 Rapportage & achtergronden Inhoud 1. Inleiding 1. Onderzoeksopdracht 2. Onderzoeksmethode 3. Respons en betrouwbaarheid 2. Steekproefsamenstelling 3. Resultaten 1. Eerder onderzoek 2.

Nadere informatie

Interactief: Communicatie via SocialMedia en schermen

Interactief: Communicatie via SocialMedia en schermen 1 Voor de shoppingcenter propositie zijn (in ieder geval) vier benaderingswijzen mogelijk: 1. Vastgoedbeheerder 2. Winkeliersvereniging 3. Ondernemers/Winkeliers 4. Adverteerder De vierde benaderingswijze

Nadere informatie

Zonder deze tool blijft je netwerk onbeheersbaar

Zonder deze tool blijft je netwerk onbeheersbaar Zonder deze tool blijft je netwerk onbeheersbaar In 5 stappen naar HSNM hosted Inleiding HS Network Manager is een softwaretool en/of hardware product dat alle (draadloze) datastromen beheert en monitort

Nadere informatie

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder HUBspot is een plek waar innoverende studenten, ondernemers, investeerders, docenten en bedrijven elkaar ontmoeten en inspireren, kennis opdoen en samen ondernemen. Met als doel om Leiden innovatiever

Nadere informatie

CORPORATE VENTURING MANAGER

CORPORATE VENTURING MANAGER #VACATURE CORPORATE VENTURING MANAGER De opkomst van e-commerce en de versnippering van het offline winkelaanbod hebben het traditionele winkellandschap drastisch verstoord. Commercieel vastgoedbeheerder

Nadere informatie

Ruimte voor de Economie van morgen

Ruimte voor de Economie van morgen Algemeen Ruimte voor de Economie van morgen Reactie van het Amsterdamse bedrijfsleven Juli 2017 Het is verheugend dat de gemeente een visie heeft ontwikkeld op de ruimtelijk economische toekomst van stad

Nadere informatie

MERKMANAGEMENT VOOR MAATSCHAPPELIJKE MERKEN Een collectief project op het gebied van positionering en merkmanagement

MERKMANAGEMENT VOOR MAATSCHAPPELIJKE MERKEN Een collectief project op het gebied van positionering en merkmanagement MERKMANAGEMENT VOOR MAATSCHAPPELIJKE MERKEN Een collectief project op het gebied van positionering en merkmanagement Aanleiding voor het collectieve merkenproject In onderscheiden sectoren van de samenleving

Nadere informatie

gemeente Eindhoven InititiatiefvoorstelInvoeren digitaal werken door gemeenteraad en raadscommissies

gemeente Eindhoven InititiatiefvoorstelInvoeren digitaal werken door gemeenteraad en raadscommissies gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R4698 Inboeknummer Dossiernummer InititiatiefvoorstelInvoeren digitaal werken door gemeenteraad en raadscommissies Inleiding In de gemeenteraad en raadscommissies wordt

Nadere informatie

Begroting 2014 Meerjarenbegroting

Begroting 2014 Meerjarenbegroting Begroting 2014 Meerjarenbegroting 2015-2017 Het is de kunst om het geld dat je beschikbaar hebt optimaal in te zetten! GBWP wil als grootste coalitiepartij de burger niet extra laten betalen voor de Haagse

Nadere informatie

Samenvatting Flanders DC studie Internationalisatie van KMO s

Samenvatting Flanders DC studie Internationalisatie van KMO s Samenvatting Flanders DC studie Internationalisatie van KMO s In een globaliserende economie moeten regio s en ondernemingen internationaal concurreren. Internationalisatie draagt bij tot de economische

Nadere informatie

Duurzame op bedrijventerreinen: Naar een gebiedsgerichte aanpak

Duurzame op bedrijventerreinen: Naar een gebiedsgerichte aanpak Duurzame op bedrijventerreinen: Naar een gebiedsgerichte aanpak KIvI Jaarcongres Sustainable Mobility,6 november 2013 Pieter Tanja Leefbaarheid en gezondheid in stad en regio verkeersveiligheid geluidoverlast

Nadere informatie

In dialoog met je ondernemers: Waarom en hoe? Regionale overlegtafel economie VVSG

In dialoog met je ondernemers: Waarom en hoe? Regionale overlegtafel economie VVSG In dialoog met je ondernemers: Waarom en hoe? Regionale overlegtafel economie VVSG Vaststellingen Nood aan een vernieuwd perspectief; De klassieke adviesraad heeft aan betekenis ingeboet. In vele gemeenten

Nadere informatie

2015 BEtrokken Noord-Beveland. juli BEetrokken Noord-Beveland. Pagina: 1

2015 BEtrokken Noord-Beveland. juli BEetrokken Noord-Beveland. Pagina: 1 juli -2015 BEetrokken Noord-Beveland Pagina: 1 Toekomstvisie voor Noord-Beveland BEN is bezig met de ontwikkeling van een lange(re)termijnvisie voor Noord-Beveland. Daarbij maken wij o.a. gebruik van de

Nadere informatie

PROPOSITIE DEVELOPER. Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE

PROPOSITIE DEVELOPER. Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE PROPOSITIE DEVELOPER De prijzenkast van bol.com puilt uit: Retailer van het Jaar, Beste webshop, publieksprijzen, noem maar op. De e-tailer kent

Nadere informatie

VDI WORKSPACE. 3D CAD virtualisatie & Next Gen. Grafische werkplek. PTC Userdag 2017

VDI WORKSPACE. 3D CAD virtualisatie & Next Gen. Grafische werkplek. PTC Userdag 2017 VDI WORKSPACE 3D CAD virtualisatie & Next Gen. Grafische werkplek PTC Userdag 2017 CSN Groep & Portfolio Cloud Ecosysteem VDI Workspace Business drivers VDI GPU Powered VDI Voordelen Referenties Onze aanpak

Nadere informatie

Gangmakers voor Bussum!

Gangmakers voor Bussum! Met de fusie tussen Bussum, Naarden en Muiden in het vizier en de op handen zijnde Raadsverkiezingen in maart 2014 geeft de Bussumse Ondernemers Vereniging (BOV) met dit pamflet haar visie op de economische

Nadere informatie

HighDensity Netwerken Rapid Deployment Op iedere locatie de gewenste informatie met een gebiedsdekkend netwerk

HighDensity Netwerken Rapid Deployment Op iedere locatie de gewenste informatie met een gebiedsdekkend netwerk HighDensity Netwerken Rapid Deployment Op iedere locatie de gewenste informatie met een gebiedsdekkend netwerk Agenda Stedelijke netwerken Rotterdam Draadloos High Density Netwerken Rapid Deployment netwerken

Nadere informatie

HOOFDSTUK 6: MARKETINGPROGRAMMA S OM MERKMEERWAARDE OP TE BOUWEN

HOOFDSTUK 6: MARKETINGPROGRAMMA S OM MERKMEERWAARDE OP TE BOUWEN HOOFDSTUK 6: MARKETINGPROGRAMMA S OM MERKMEERWAARDE OP TE BOUWEN 1 INTRODUCTIE H:6 Dit hoofdstuk bekijkt het meest flexibele element van marketingprogramma s. Marketingcommunicatie-instrumenten zijn die

Nadere informatie

Het Marketingconcept: Tevreden klanten: Geintegreerde aanpak:

Het Marketingconcept: Tevreden klanten: Geintegreerde aanpak: Inhoud Inhoud... 1 Het Marketingconcept:... 2 Tevreden klanten:... 2 Geintergreerde aanpak:... 2 Behoeftengeoriënteerd werkterrein:... 3 Concurentieanalyse:... 3 Marktonderzoek:... 3 Winstbijdrage:...

Nadere informatie

Convenant Vereniging Toeristisch Platform Apeldoorn en Gemeente Apeldoorn

Convenant Vereniging Toeristisch Platform Apeldoorn en Gemeente Apeldoorn Convenant Vereniging Toeristisch Platform Apeldoorn en Gemeente Apeldoorn Ondergetekenden, De Gemeente Apeldoorn, hierna te noemen de gemeente, rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar wethouder M.J.P.

Nadere informatie

Vast Mobiel Innovatieve communicatie. Informatiebijeenkomst huidige & toekomstige aanbesteding 18 mei 2017

Vast Mobiel Innovatieve communicatie. Informatiebijeenkomst huidige & toekomstige aanbesteding 18 mei 2017 Vast Mobiel Innovatieve communicatie Informatiebijeenkomst huidige & toekomstige aanbesteding 18 mei 2017 Inhoudsopgave Achtergrondschets Doel Huidige aanbesteding Spraak- en datacommunicatie Toekomstige

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGIE

MASTERCLASS STRATEGIE MASTERCLASS STRATEGIE BEGRIJP BETER DE STRATEGISCHE CONTEXT VAN JOUW ORGANISATIE EN VERGROOT JOUW STRATEGISCHE VAARDIGHEDEN NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 EEN KENNISUPDATE OVER DE BELANGRIJKSTE STRATEGISCHE

Nadere informatie

Energie Exploitatie Ontwikkelingen in Nederland

Energie Exploitatie Ontwikkelingen in Nederland Energie Exploitatie Ontwikkelingen in Nederland Leo Brouwer Programma adviseur Duurzame Energie en Energietransitie 16 oktober 2007 donderdag 18 oktober 2007 1 Daan van Vliet Directeur Unica Bestuurslid

Nadere informatie

Sim as a Service. Veilig en betrouwbaar beheer op afstand van systemen via M2M datacommunicatie

Sim as a Service. Veilig en betrouwbaar beheer op afstand van systemen via M2M datacommunicatie Sim as a Service Veilig en betrouwbaar beheer op afstand van systemen via M2M datacommunicatie RAM Mobile Data Sim as a Service Veilig en betrouwbaar beheer op afstand van systemen via M2M datacommunicatie

Nadere informatie

Sociale media en Sociale innovatie

Sociale media en Sociale innovatie 1 Sociale media en Sociale innovatie Een innovatief duo Ivo van Ham Syntens 11-5-2011 2 Veranderingen in onze arbeidsmarkt de afgelopen 50 jaar Typering van werk: Transformatie: omzetten van grondstoffen

Nadere informatie

Het Nieuwe Winkelen. mobiel sociaal lokaal

Het Nieuwe Winkelen. mobiel sociaal lokaal Het Nieuwe Winkelen mobiel sociaal lokaal Het nieuwe winkelen van de consument Filmpje Het Nieuwe Winkelen Winkelen is van alle tijden. Maar de manier waarop een klant zijn aankopen doet verandert. De

Nadere informatie

Geen woorden maar daden

Geen woorden maar daden Hans van Rossum Geen woorden maar daden 12-11- 2014 Rotterdam doet het goed Momentum is daar: iconen ontwikkeld Momentum is daar: iconen ontwikkeld Momentum is daar: hippe architectuurstad Stadsvisie 2030

Nadere informatie

advies, management, verhuur, (her)ontwikkeling, taxaties en bemiddeling SAMEN MEER WAARDE

advies, management, verhuur, (her)ontwikkeling, taxaties en bemiddeling SAMEN MEER WAARDE advies, management, verhuur, (her)ontwikkeling, taxaties en bemiddeling SAMEN MEER WAARDE SAMENMEERWAARDE WPM Groep staat voor ruim 20 jaar visie, kennis en ervaring op het gebied van advies, ontwikkeling

Nadere informatie