ENGLISH. Activiteiten & Resultaten - Ons Merk & Ons Imago. A Playful and Connected Brand & An Improved and Leading Reputation

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ENGLISH. Activiteiten & Resultaten - Ons Merk & Ons Imago. A Playful and Connected Brand & An Improved and Leading Reputation"

Transcriptie

1 ENGLISH U Activiteiten & Resultaten - Ons Merk & Ons Imago A Playful and Connected Brand & An Improved and Leading Reputation Onze vierde en vijfde strategische pijler zijn gericht op ons merk en onze reputatie. Omdat deze nauw met elkaar verbonden zijn, nemen we ze samen in dit hoofdstuk. We willen een Playful and Connected Brand zijn met een leidende reputatie bij onze stakeholders. Dit is belangrijk om ons te kunnen onderscheiden, onze positie uit te breiden en continuïteit te kunnen bieden. Voor ons bedrijf, onze klanten én de maatschappij. De verschillen in dienstverlening tussen providers worden steeds minder goed zichtbaar. Daarnaast verandert de markt van mobile only naar een markt waarin klanten steeds vaker kiezen voor alles-in-een pakketten voor telefonie, internet en tv. Hierdoor moeten we nu ook concurreren op diensten die andere bedrijven al veel langer aanbieden en ook meer mee geassocieerd worden (tv, vast internet en telefonie). Een sterk en aansprekend merk zijn, is dus belangrijk. In hebben we ons daarom ingezet om meer betrokkenheid bij ons merk te creëren, aandacht te vestigen op onze positie als playful challenger en bewustwording te creëren rond ons bredere aanbod van producten en diensten. Een goede reputatie is het resultaat van goede producten en diensten, goed gedrag en de juiste communicatie daarover met stakeholders. Hoe beter we dat doen, hoe beter onze positie als bedrijf en onze kans op succes op de lange termijn. In zijn we daarom ook weer in gesprek gegaan met onze stakeholders om hun mening te horen. Ook hebben we samengewerkt met andere providers. Want de reputatie van de sector bepaalt voor een groot gedeelte ook onze reputatie.

2 P Wat zien we om ons heen gebeuren en wat betekent dit voor ons? Gewend aan altijd en overal dekking De concurrentie op de mobiele telecommarkt is hevig. Dit zet providers ertoe aan om het steeds beter te doen. Het gevolg is dat we in Nederland de beste telecominfrastructuur ter wereld hebben. En dat Nederland gewend is geraakt aan geavanceerde telecom en dat alles en iedereen altijd is verbonden. Connectiviteit is geen luxe meer. Als er ergens onverhoopt geen dekking is, dan vinden veel mensen dat onacceptabel. Tegelijkertijd zijn er ook groepen die juist strijden voor behoud van plekken zonder mobiele dekking. Vodafone werkt er continu aan het netwerk nog robuuster, betrouwbaarder en sneller te maken en dekking uit te breiden. Merkcommunicatie vereist creativiteit Een ander effect van een relatief hoge standaard en felle concurrentie is dat het moeilijker is je als merk voldoende te kunnen onderscheiden. En dit terwijl het juist zo belangrijk is zichtbaar te zijn met je producten en diensten. Het is dan ook niet vreemd dat de telecomsector een van de grootste adverteerders in Nederland is. Effectief communiceren vergt veel creativiteit. Door middel van gesegmenteerde, onderscheidende campagnes en branded platforms (Firsts, The Voice of Holland, Firestarters) proberen wij ons te onderscheiden van onze concurrentie. Voorop lopen in technologische ontwikkelingen De technologische ontwikkelingen binnen de telecommarkt volgen elkaar in hoog tempo op. Om succesvol te blijven, is het belangrijk daarin mee te gaan. Voorop lopen in de uitrol van bijvoorbeeld 4G was noodzakelijk om als A-merk tegenmoet te komen aan de hoge verwachtingen van stakeholders. Het feit dat wij als een van de eersten landelijke 4G-dekking realiseerden, heeft een positieve invloed gehad op de tevredenheid van onze klanten. Een van de eersten zijn met een nieuwe technologie biedt echter een tijdelijk voordeel. Daarom zetten we in op merkvoorkeur en reputatie om ook op lange termijn voordeel te behouden. Nieuwe concurrentie Het aantal concurrenten op de telecommarkt neemt toe. We concurreren niet alleen meer met mobiele providers, zoals KPN en T-Mobile. Door de convergentie van diensten (vast en mobiel) concurreren we nu ook met providers in de vaste markt, zoals kabelbedrijven. In deze voor ons relatief nieuwe markt, moeten we ons onderscheiden en het vertrouwen van klanten nog winnen. > Hoe betrekken we onze stakeholders? > Hoe bepalen we de materiële onderwerpen?

3 P Hoe spelen we in op deze ontwikkelingen? We willen A Playful and Connected Brand zijn door: 1. Bekendheid van onze producten, diensten en prestaties te vergroten We willen laten zien waar ons bedrijf voor staat en de bekendheid en het bewustzijn rond onze belangrijkste producten, diensten en prestaties vergroten. Zoals de landelijke uitrol van ons 4G-netwerk en de introductie van Vodafone Thuis. 2. Onze positie als uitdager te benadrukken We willen onze positie als playful challenger benadrukken. Onze communicatiecampagnes spelen hierbij een belangrijke rol. 3. Meer actieve betrokkenheid bij ons merk We willen graag meer betrokkenheid en emotie bij ons merk creëren. We willen laten zien waar we voor staan. Naast onze reguliere campagnes werken we daarom met zogenaamde branded platforms. We willen An Improved and Leading Reputation bouwen door: 4. Stakeholderinteractie We willen het gat dichten tussen verwachting en ervaring. Enerzijds door dingen beter te doen, anderzijds door beter te communiceren met stakeholders over wat we doen en wat ze kunnen verwachten. Ons motto is daarom: Be good and tell it. We gaan in gesprek met onze stakeholders over voor hen relevante onderwerpen en gaan daarmee aan de slag. 5. Samen te werken met de sector Aangezien de reputatie van de sector voor een groot deel onze reputatie bepaalt, richten we ons niet alleen op onze eigen reputatie. We dragen actief bij aan de sectorreputatie door ons in brancheverband in te zetten voor de continuïteit en veiligheid van de telecomsector.

4 P Hoe boeken we voortgang op onze doelen? Aan het begin van het jaar hebben we zowel een nieuw mediabureau als een nieuw onderzoeksbureau ingeschakeld. Deze bureaus gebruiken een andere methodologie en vraagstelling dan onze voorgaande bureaus. Daarom kunnen we geen goede vergelijkingen maken tussen onze resultaten in en die in en hebben we voor geen doelen gesteld. De scores in dit jaar beschouwen we als 0-meting voor komende jaren. * Gemeten op 31 maart Een gemiddelde van januari, februari en maart. ** Meet hoe waarschijnlijk het is dat een klant overweegt om te kiezen voor Vodafone de eerstvolgende keer dat hij/zij een keuze maakt voor een product of dienst van een communicatieprovider. Ze kunnen hierbij kiezen uit de antwoorden: 1) Het is de enige provider die ik zou overwegen, 2) Het is één van de providers die ik zou overwegen, 3) Het is een provider die ik misschien zou overwegen, 4) Het is een provider die ik niet zou overwegen. In hebben we onze reputatie gemeten op basis van RepTrak scores. In zijn we overgestapt op een meetmethode die meer aanknopingspunten biedt om onze reputatie bij meerdere stakeholders te meten en verbeterpunten te vinden. In hebben we bepaald of onze stakeholder engagementaanpak de juiste onderwerpen bevatte. Ook hebben we begin een multi-stakeholder 0-meting gedaan. Dit biedt ons een nieuw ijkpunt om voortgang tegen af te zetten.

5 P Wat hebben we gedaan en wat was het resultaat in ? Bewustwording rond prestaties en productaanbod vergroot Vodafone heeft veel geïnvesteerd om 4G landelijk uit te rollen. Om aandacht te vestigen op de snelle en goede uitrol, hebben we tot en met september 2014 continu campagne gevoerd. Met de campagne Was alles maar zo snel als Vodafone 4G lieten we in humoristische commercials situaties zien die van langzaam naar heel snel gingen. We voerden ook campagne in kleine dorpen met lokale beroemdheden, zoals de Prins Carnaval van Vaals: Nu al 4G voor Koen Brands, en vanaf september voor heel Nederland. In september 2014 hebben we breed uitgedragen dat we landelijke 4G-dekking (>95% bevolkingsdekking) hadden bereikt. De 4G-campagne heeft goed gewerkt met een hoge Cut-Through score van 59. Dit is het percentage mensen dat zowel de campagne heeft gezien als heeft herkend als Vodafone-campagne. Onderzoek toonde aan dat mensen de campagne creatief waardeerden en leuk vonden. De geholpen bekendheid van Vodafone als aanbieder van 4G was op het hoogtepunt 52% in december 2014 (bron: GFK). In oktober 2014 maakten wij Vodafone Thuis landelijk beschikbaar: tv, internet en vast bellen. Vanaf dat moment konden wij als provider niet alleen mobiele, maar ook vaste communicatiediensten aan consumenten in heel Nederland aanbieden. Met de campagne Ontdek wat je écht leuk vindt met Vodafone Thuis (tot en met maart 2015) hebben we de geholpen bekendheid van Vodafone Thuis weten te verhogen naar 37% (bron: GFK). Als playful challenger gewaardeerd In hebben we het uitdagende format voor onze radiocommercials in stand gehouden. In de commercials belde cabaretier Tijl Beckand telkens naar de klantenservice van een van onze concurrenten. De speelse manier waarop we hiermee onze diensten in de spotlight zetten werd gewaardeerd. We wonnen de RAB Radio awards Beste radiocommercial van het jaar van de vak- én de publieksjury. Bijna alle afzonderlijke commercials scoren bovendien op of boven de benchmark op de parameters entertainment, merk en actie. Ook werden we voor onze radiocampagne genomineerd door SAN in de categorie Dienstverlening. Meer betrokkenheid bij ons merk Om meer betrokkenheid bij ons merk te creëren, hebben wij in aandacht besteed aan onze branded platforms. Met Vodafone Firsts helpen we mensen met behulp van mobiele technologie een bijzondere eerste keer te beleven. Zo hebben we Vera haar eerste concert laten beleven. Vera is doof en leert te horen via een implantaat. Kyteman Orchestra componeerde speciaal op haar gehoor een concert en bracht dit ten gehore. De reacties naar aanleiding van de video Vera s First Concert toonden aan dat niet alleen Vera de inspanningen waardeerde. 1,2 miljoen mensen keken de video online, Vodafone werd keer op social media genoemd en Vodafone en het concert waren de avond van het concert trending topic op Twitter. Onder mensen die de video van het concert hadden gezien, steeg het positieve gevoel over Vodafone van 71% naar 80% (bron: Coosto) en het vertrouwen in Vodafone naar 47% (bron: GFK). Daarnaast hebben we onze samenwerking met The Voice of Holland (TVOH) voortgezet. Dit jaar zorgden wij ervoor dat kijkers voor het eerst gratis konden stemmen via de Vodafone RedRoom App. De app werd keer gedownload. In de app deelden wij, ook buiten de uitzendingen om, extra content en muziek van de deelnemers van TVOH. Met het programma Firestarters ontwikkelden we in samenwerking met Discovery Channel afgelopen jaar een documentaireserie. Hierin maakten we nieuwe ontwikkelingen op het gebied van mobiele technologie toegankelijk voor een breed publiek. In de serie vertellen diverse Firestarters over hoe mobiele technologie hun leven veranderde. In keken maar liefst 2,7 miljoen mensen de documentaires op Discovery Channel. En bijna 1 miljoen mensen bekeken de documentaires online. Meest betrokken merk op social media In werd Vodafone gewaardeerd als de most engaging telecom brand op Facebook, met de hoofdpagina en de Firestarters-pagina (data van 1 april 2014 tot 26 maart 2015). Ook was Vodafone op Facebook the most socially devoted telco brand. Dit houdt in dat we de meeste vragen beantwoordden op Facebook en deze sneller beantwoordden dan onze concurrenten (data van 1 april 2014 tot 26 maart 2015, bron: Social Bakers).

6 Stakeholderinteractie Ons stakeholder engagementprogramma is enerzijds gericht op het in kaart brengen van de thema s die onze stakeholders belangrijk vinden en wat ze op die onderwerpen van ons verwachten. Anderzijds willen we interne bewustwording creëren en verandering doorvoeren waar mogelijk. Daar waar we stakeholderverwachtingen niet volledig kunnen waarmaken, gaan we de dialoog aan om verwachtingen te managen. We hebben 15 stakeholdergroepen gedefinieerd en 10 universele thema s die voor onze stakeholders belangrijk zijn. In was voor veel stakeholders ons netwerk het belangrijkste thema. We hebben daarom besloten de uitrol van 4G te versnellen, om als tweede provider in Nederland een landelijk dekkend 4G-netwerk te realiseren. Daarnaast was de aankondiging van Vodafone Thuis belangrijk. Hiermee lieten we zien dat we serieuze ambities hebben op de vaste telecommarkt, waarvoor we gereguleerde toegang tot de vaste markt via KPN nodig hebben. Met succes hebben we bij vele stakeholders de noodzaak voor regelgeving voor toegang tot vaste infrastructuur duidelijk gemaakt. Ook ontspon zich een discussie rondom 112-bereikbaarheid in de grensregio. Hierover zijn we een constructieve dialoog aangegaan met het ministerie van Economische Zaken en lokale overheden. Uiteindelijk hebben we netwerkverbeteringen doorgevoerd die leiden tot een verbeterde bereikbaarheid van 112. Verder ontstond verwarring over de bewaarplicht van telecombedrijven door een uitspraak van het Europese Hof. We hebben de overheid gevraagd helderheid te geven. Wij zijn voorstander van een wet die duidelijkheid schept omtrent onze verplichtingen en die transparant is over het gebruik van de bevoegdheden door de overheid en de controle daarop. Daarnaast heeft Vodafone inzichtelijk gemaakt op welke wijze we volgens de wet mee moeten werken met overheden in het Law enforcement disclosure report. Zie pag. 72 in dit rapport voor de Nederlandse wetgeving op dit gebied. Ditzelfde rapport leidde ook tot verwarring, aangezien Vodafone in enkele landen overheden bij wet toegang moet geven tot hun infrastructuur, evenals alle andere telecombedrijven die actief zijn in die landen. Koppen in enkele media suggereerden dat we dit ook in Nederland zouden doen. Dit is niet het geval en dat hebben we ook duidelijk gemaakt. Ook hebben digitale rechtenbewegingen aangedrongen op publicatie van het aantal taps dat Vodafone in opdracht van de overheid uitvoert. Vodafone is ook op dit vlak voorstander van transparantie over bevoegdheden en de controle daarop. We hebben er daarom bij de overheid op aangedrongen op consistente wijze marktbrede cijfers te publiceren. Hoewel we vinden dat de cijfers die de overheid nu publiceert nog niet ver genoeg gaan, hebben we er niet voor gekozen deze cijfers zelf te publiceren. De reden hiervoor is dat er geen heldere afspraken zijn over de manier van rapporteren hierover, waardoor de cijfers eerder tot meer verwarring dan helderheid zullen leiden. We blijven hierover in gesprek met de overheid. Bits of Freedom vindt het omvangrijke transparantierapport van Vodafone verhelderend. We vinden het lovenswaardig dat Vodafone overheden oproept om ongecontroleerde directe toegang tot communicatie te stoppen. Dat zouden alle aanbieders moeten doen. Maar het feit dat Vodafone nog altijd weigert cijfers te publiceren over het aantal vorderingen van Nederlandse opsporingsdiensten is wel zeer teleurstellend. Net als Vodafone vinden we dat (ook!) de overheid met zinvolle cijfers moeten komen, maar anders dan Vodafone vinden we ook dat Vodafone ook een eigen verantwoordelijkheid heeft. Die verantwoordelijkheid gaat verder slechts een dialoog met de overheid. Blog Bits of Freedom, 6 juni 2014 Een ander belangrijk onderwerp was het samenvoegen van 25 klantenservicesystemen (Unify). Dit IT-project leidde tot tijdelijk minder flexibiliteit en incidenteel overlast voor klanten. We hebben zo goed als mogelijk stakeholders geïnformeerd, voorbereid en waar nodig uitleg gegeven. Andere onderwerpen die we hebben besproken met stakeholders zijn onder andere geïntegreerde en continue verslaglegging en circulaire economie. Als we kijken naar het begin en eind van dit boekjaar, zien we dat de reputatie van Vodafone niet significant veranderd is (6,4 gebleven) onder het algemeen publiek. We zien echter wel een licht hogere reputatiescore bij particuliere klanten (van 7,3 naar 7,5) en een aanzienlijke verbetering onder zakelijke klanten (van 6,1 naar een 6,8). Dit wordt ondersteund door de Tweakers community, die verkoos Vodafone namelijk tot de beste mobiele provider 2015, ruim voor KPN en T-Mobile. Onder overige stakeholders hebben we geen kwantitatief onderzoek over onze reputatie gedaan. Wel vragen we hen op regelmatige basis feedback over de samenwerking. Op basis daarvan concluderen we dat we over het algemeen op de goede weg zijn. Dat blijkt ook uit positieve feedback op ons geïntegreerde jaarverslag dat voor de derde keer op rij als beste werd beoordeeld van bedrijven waarvan het hoofdkantoor buiten Nederland staat. We bereikten een 13e positie in de Transparantie Benchmark. We streefden naar een top-10-positie. Om stakeholders regelmatig te informeren over onze voortgang op onze strategie, zijn we dit jaar gestart met het meenemen van een aantal strategische KPI s, zoals NPS, in de financiële kwartaalrapportages. Samenwerking met de sector In samenwerking met andere telecomproviders hebben we in diverse activiteiten ondernomen om de continuïteit en veiligheid in de sector te verbeteren. Zo lanceerden we in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken, KPN en T-Mobile Regional Roaming. Hiermee maken we het mogelijk elkaars dienstverlening gedeeltelijk over te nemen als een netwerk voor langere tijd uitvalt in een bepaalde regio. Tijdens het startsein van Regional roaming zei Minister Kamp: Nederland heeft één van de meest betrouwbare infrastructuren voor mobiele telefonie, met volop keuzevrijheid voor consumenten en zakelijke klanten. Als er onverwachts een grote storing optreedt dan rekenen mensen er op dat zij toch bereikbaar blijven voor hun familie, vrienden of relaties. Complimenten aan de drie operators voor het feit dat ze dat voor hun miljoenen klanten nu mogelijk maken. Ook voor de Nederlandse economie is het van groot belang dat mensen en bedrijven bereikbaar blijven. Ook werd de Staat van Telecom gelanceerd. Deze site geeft inzicht in de impact en activiteiten van de telecomsector in Nederland. Hiermee maken we inzichtelijker welke rol de telecomsector speelt voor de Nederlandse samenleving en economie.

7 Daarnaast hebben we als sector meegewerkt aan Boefproof. Deze campagne in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie brengt actief de kill switch onder de aandacht. Het doel hiervan is smartphonediestal onaantrekkelijker te maken en terug te dringen. De kill switch maakt het namelijk mogelijk een gestolen of kwijtgeraakt toestel op afstand te vergrendelen, waardoor deze waardeloos wordt. In samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Milieu lanceerden we de Fietsmodus app als onderdeel van de campagne Aandacht op de weg. Deze heeft als doel veiliger gebruik van social media in het verkeer onder schoolgaande jongeren te stimuleren. Tot slot gingen we in gesprek met staatsecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over preventie van schulden door mobiele telefoonkosten. De staatsecretaris concludeerde in de Kamerbrief over het voorkomen van armoede- en schuldenproblematiek dat de telecomsector serieus werk maakt van het voorkomen van telecomschulden en daarin haar verantwoordelijkheid neemt. De staatssecretaris heeft met de sector afgesproken dat providers meer ruchtbaarheid zullen geven aan het grote aantal genomen preventiemaatregelen, zodat iedereen daarvan kan kennisnemen en er zijn voordeel mee kan doen. Hoewel publieke stakeholders onze inspanningen in de sector waardeerden, zien we dit nog niet terug in het cijfer dat het algemeen publiek geeft voor de reputatie van de sector (van 6,3 naar 6,2).

8 P Hoe kijken we terug op onze resultaten? De behaalde resultaten stemmen ons tevreden. De succesvolle 4G-campagne en de introductie van Vodafone Thuis hebben de bewustwording van mensen hierover vergroot. Vanwege de samenwerking met een nieuw media- én onderzoeksbureau is het dit jaar lastig het exacte effect van onze inspanningen te bepalen. Het aantal prijzen dat we hebben gekregen, ondersteunt het beeld dat we de juiste richting opgaan. Prijzen die Vodafone Nederland won in Epica awards: Silver Business to business corporate image voor Vera s #FirstConcert Eurobest: Bronze Branded Content & Entertainment voor Vera s #FirstConcert Ciclope Festival: Best Branded Content winner voor Vera s #FirstConcert RAB Radio awards Beste commercial van het jaar zowel jury- als publieksprijs voor Vodafone Advantages International Excellence awards: Beste campagne van het jaar in de Benelux PR voor Vodafone Wallet ADCN Lampen: Silver en Gold in categorie Media & Branded Content & Activation voor Vera s #FirstConcert SAN Awards: in de categorie Corporate voor Vera s #FirstConcert en in de categorie Dienstverlening voor de Radio Advantages Graham Awards: Best Telecom Retailer 2014 en Best Telecom Retailer Personnel 2014 Beste Winkelketen 2014 in de categorie telecom. Dit is de 6e keer dat BelCompany deze prijs wint Verkozen tot Beste mobiele provider 2015 door Tweakers De beste Social Media Awards winnaar in categorie Beste Tekst Gezien de moeilijke omstandigheden in het afgelopen jaar (hoge verwachtingen van stakeholders van Vodafone als A-merk, technologische wedloop, veranderende concurrentie en ITvernieuwingen), was het niet makkelijk de waardering van stakeholders op alle vlakken te verbeteren. Klanten en andere stakeholders hebben ook incidenteel last gehad van de samenvoeging van onze IT-systemen (zie ook Build for the future ). Echter, op lange termijn zal ons nieuwe IT-systeem juist een positieve impact op de klantervaring hebben. In het algemeen is de relatie met veel van onze publieke stakeholders constructiever en positiever geworden. Er is steeds meer vertrouwen in Vodafone als organisatie. De relatie met veel van onze publieke stakeholders is constructiever en positiever geworden. Het meten van reputatie onder stakeholders blijkt ook met een nieuwe methode nog steeds erg lastig. Metingen geven aanknopingspunten voor wat we beter moeten doen, maar het blijft moeilijk te bepalen of hetgeen we doen werkelijk effect heeft. Het beïnvloeden van reputatie is namelijk een geleidelijk proces. Dit maakt het soms ook lastig interne stakeholders betrokken te houden bij inspanningen om onze reputatie te verbeteren. Daarom kijken we nu of we in plaats van aparte reputatiemetingen bestaande metingen van onze eigen onderzoeksafdeling kunnen gebruiken om onze reputatie te meten, te sturen en te verankeren in het hart van onze organisatie. Dilemma Versnelde uitrol van ons 4G-netwerk was erg belangrijk voor ons merk en voor onze stakeholders. We vonden het dan ook belangrijk landelijke 4G-dekking te claimen en dit communicatief kracht bij te zetten. Voor landelijke dekking is echter geen algemeen geldende definitie. En 100% mobiele dekking is algemeen beschouwd praktisch onhaalbaar. Daarom hebben we gekozen om bij meer dan 95% bevolkingsdekking landelijke dekking te claimen. In ons persbericht hebben we uitgelegd wat we onder landelijke dekking verstonden en hoe mensen hier gebruik van konden maken. Dit kon helaas toch niet voorkomen dat sommige klanten teleurgesteld waren niet overal 4G te kunnen gebruiken. Deels had dit te maken met de 5% waar we nog geen dekking hadden en deels met het feit dat niet iedereen een geschikt toestel en/of geschikt abonnement had. Zo ondersteunt de iphone 5 4G, maar alleen op de frequenties die Vodafone in de randstad gebruikt. Dit hebben wij klanten niet goed uitgelegd. We hebben daarom onze marketingcommunicatieactiviteiten tijdelijk iets teruggeschroefd en waar mogelijk meer toelichting gegeven. Onder andere door dekkingskaarten beter te maken en onderscheid te maken tussen reguliere en iphone 5 klanten.

9 P Wat is het effect op onze omgeving? De felle concurrentie laat providers tegen elkaar opbieden en stimuleert elkaar te overtreffen. Niet alleen in woorden, maar ook in daden. Dit leidt tot een steeds beter aanbod voor consumenten waaronder een snel landelijk dekkend 4G-netwerk dat vele nieuw mogelijkheden biedt. Met Vodafone Thuis geven we consumenten meer te kiezen. Er is een grote, nationale speler bijgekomen. De concurrentie zal leiden tot meer ontwikkelingen in de vaste markt. De bereikbaarheid van alarmnummer 112 in grensregio s is verbeterd. Dit draagt bij aan de gezondheid en veiligheid in Nederland. Met de campagne Boefproof samen met het ministerie van Veiligheid en Justitie maken we smartphonediefstal onaantrekkelijker. Regional roaming maakt dat de samenleving beter beschermd is in het geval van een grote netwerkstoring. Door onze samenwerkingsovereenkomst met andere providers en de overheid regelen we dat we elkaars dienstverlening gedeeltelijk overnemen als een netwerk uitvalt. Door klanten goed voor te lichten en hulpmiddelen te bieden om kosten onder controle te houden, dragen we bij aan een lagere schuldenlast in de samenleving. Met Vodafone Thuis geven we consumenten meer te kiezen.

10 P Wat willen we de komende jaren bereiken? We willen dat stakeholders ons bewonderen als bedrijf en als merk en daarom klant bij ons willen zijn, met ons willen samenwerken of bij ons willen werken. Met onze campagnes willen we dichter bij mensen staan. Hierbij willen we onze kenmerkende uitdagende twist behouden. Ook blijft het belangrijk de kwaliteit van ons 4G-netwerk te benadrukken. Daarnaast willen we ons merk op de zakelijke markt verstevigen. We willen bereiken dat we gezien worden als totale communicatieleverancier voor de consumenten- én de zakelijke markt. We willen ons stakeholder betrokkenheidsprogramma voortzetten en verder verbeteren. Zo blijven we de dialoog aangaan met verschillende stakeholders, hun wensen en zorgen intern adresseren en betrokkenheid bij onze kansen en risico s vergroten. Daarnaast willen we tegemoet komen aan de veranderende informatiebehoefte van stakeholders. We willen ze niet één keer per jaar via ons geïntegreerde jaarverslag informeren over onze strategische voortgang, maar toewerken naar een proces van continue rapportage en dialoog daarover. Afgelopen jaar hebben we hier een stap in gemaakt door elk kwartaal kort de voortgang op onze strategische pijlers en belangrijkste KPI s te delen. Het interactieve platform dat in de loop van 2014 ons nieuwscentrum zou vervangen, is helaas vertraagd. In 2015 verwachten we het platform te lanceren. Dit artikel is samengesteld door: Joyce van den Bergh, Joost Galema, Eva Ruiz Reageren Naam Opmerkingen VERZENDEN Over Vodafone Over deze website Contact Share: Vodafone in Nederland Vodafone Group Werken bij Vodafone Privacy en disclaimer Algemene voorwaarden Telefoon Winkels 2015 Vodafone NL

ENGLISH. Kerncijfers. Een overzicht van onze belangrijkste resultaten op basis van onze 5 strategische pijlers

ENGLISH. Kerncijfers. Een overzicht van onze belangrijkste resultaten op basis van onze 5 strategische pijlers ENGLISH U Kerncijfers Een overzicht van onze belangrijkste resultaten op basis van onze 5 strategische pijlers Wat hebben we bereikt in 2014-2015? In onderstaand overzicht staan onze belangrijkste resultaten,

Nadere informatie

T-Mobile biedt 4G voor alle smartphones, dus ook de iphone 5

T-Mobile biedt 4G voor alle smartphones, dus ook de iphone 5 T-Mobile biedt 4G voor alle smartphones, dus ook de iphone 5 Samen Meer Bereiken Een netwerk voor mobiele telefonie is nooit af. T-Mobile volgt het gebruik en de prestaties van het mobiele netwerk op de

Nadere informatie

ENGLISH. Activiteiten & Resultaten - Onze Klanten. The Easiest Place to do Business

ENGLISH. Activiteiten & Resultaten - Onze Klanten. The Easiest Place to do Business ENGLISH U Activiteiten & Resultaten - Onze Klanten The Easiest Place to do Business Onze tweede strategische pijler richt zich op onze klanten. We willen onze klanten de beste ervaring bieden. Met onze

Nadere informatie

ENGLISH. Verantwoording. De verwachtingen van onze stakeholders en strategisch belangrijke ontwikkelingen bepalen de inhoud van dit verslag

ENGLISH. Verantwoording. De verwachtingen van onze stakeholders en strategisch belangrijke ontwikkelingen bepalen de inhoud van dit verslag ENGLISH U Verantwoording De verwachtingen van onze stakeholders en strategisch belangrijke ontwikkelingen bepalen de inhoud van dit verslag Vodafone Nederland publiceert dit jaar voor de 3e keer een (geïntegreerd)

Nadere informatie

Hoezo een bank liken!?

Hoezo een bank liken!? Social Media ING Nederland Hoezo een bank liken!? 15e Docter Lezing Amsterdam Schiphol-Oost 8 april 2013 Frank Jan Risseeuw Manager Social Media Hub ING Nederland 1 Eerst even voorstellen Frank Jan Studie

Nadere informatie

Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV

Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV Second screen breekt definitief door Het aantal bezitters van ipads en andere tablets is per december 2011 gestegen tot 1.7 miljoen Nederlanders (14%

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

Preview Performance Customer Interactions 2011

Preview Performance Customer Interactions 2011 Katja van Wel Senior consultant Katjavanwel@tote-m.com Preview Performance Customer Interactions 2011 12 Januari 2011, CRM Inspiration over Onderzoeken Agenda Introductie TOTE-M Customer Experience Preview

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Content marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan stijgen

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA AGENDA 2014

SOCIAL MEDIA AGENDA 2014 SOCIAL MEDIA AGENDA 2014 Key Opinion Formers onderzoek Martin Kloos & Bram Draaijer SOCIAL MEDIA AGENDA 2014 Wat kunnen we dit jaar verwachten van de social media inzet door merken? Minder focus op likes,

Nadere informatie

Social Employee Platform

Social Employee Platform SUCCESVOL GEREALISEERD VOOR Social Employee Platform Een nieuw platform voor interne communicatie en kennisdeling 1 Social media in een corporate context Het internet is niet langer een plek waar we alleen

Nadere informatie

babbel 2012 zal herinnerd worden als het jaar dat mobiliteit een belangrijk onderdeel van onze langetermijnstrategie werd.

babbel 2012 zal herinnerd worden als het jaar dat mobiliteit een belangrijk onderdeel van onze langetermijnstrategie werd. Tijd voor n babbel 2012 zal herinnerd worden als het jaar dat mobiliteit een belangrijk onderdeel van onze langetermijnstrategie werd. 50 Telenet Jaarverslag 2012 Markt en activiteiten Telefonie Telefonie

Nadere informatie

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Opkomst van Social Media verandert klant contact Trend Beschrijving Consequenties Gebruik Social Media Ruim 70% van de

Nadere informatie

Telecom E-zine mei 2012

Telecom E-zine mei 2012 1 van 5 13-9-2013 10:47 Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie. Telecom E-zine mei 2012 Beste abonnee, Volgens de Metro stappen consumenten sneller over om geld te besparen

Nadere informatie

WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten

WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten Expectations Management B.V. Burg. Van Nispenstraat 8A 7001 BS Doetinchem 0314-640523 mvb@expectations.nl Inleiding Deze White Paper beschrijft

Nadere informatie

4G frequentiebanden / LTE frequentiebanden

4G frequentiebanden / LTE frequentiebanden 4G frequentiebanden / LTE frequentiebanden 13-01-2014 GSM Helpdesk Nederland Bij reguliere 2G (GSM) en 3G (UMTS) telefoons en smartphones was het zeer gebruikelijk om de frequenties in MHz aan te geven

Nadere informatie

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS.

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare voor elk bedrijf dat wil groeien OZMO levert de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

Werken.fm powered by you!

Werken.fm powered by you! Werken.fm powered by you! Radio verandert! Met de internetrevolutie van de laatste twintig jaar en de impact van sociale media krijgt radio een nieuw gezicht. Radio blijft één van meest effectieve media

Nadere informatie

Social Media Pakketten

Social Media Pakketten Social Media Pakketten Ons bedrijf op social media? Dat kost zoveel tijd... Als ondernemer kunt u uw kostbare tijd wel beter besteden. Daarom bieden wij u de mogelijkheid dit aan ons uit te besteden met

Nadere informatie

BEST LUISTERENDE TELECOMPROVIDER 2016

BEST LUISTERENDE TELECOMPROVIDER 2016 BEST LUISTERENDE TELECOMPROVIDER 2016 Juni 2016 Editie Telecombedrijven MWM2 B.V. Rijnsburgstraat 9 1059 AT Amsterdam www.mwm2.nl UITGEBRACHT DOOR: MWM2 2 SIMYO BEST LUISTERENDE TELECOMPROVIDER VAN NEDERLAND

Nadere informatie

T-Mobile Community. Arianne Heij T-Mobile Nederland. www.t-mobile.nl twitter.com/tmobile_webcare facebook.com/tmobileplein forum.t-mobile.

T-Mobile Community. Arianne Heij T-Mobile Nederland. www.t-mobile.nl twitter.com/tmobile_webcare facebook.com/tmobileplein forum.t-mobile. T-Mobile Community Arianne Heij T-Mobile Nederland www.t-mobile.nl twitter.com/tmobile_webcare facebook.com/tmobileplein forum.t-mobile.nl Social Media zorgt ervoor dat klanten en bedrijven dichter tot

Nadere informatie

#kpnjaarcijfers2011. Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN a.i.

#kpnjaarcijfers2011. Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN a.i. #kpnjaarcijfers2011 Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN a.i. #hoofdpunten Turbulent 2011 Financiële doelen grotendeels gehaald Strategie neergezet voor komende jaren Internationaal gaat heel goed Nederland

Nadere informatie

Benchmark rapport 2012

Benchmark rapport 2012 DUURZAAMHID NDRLAND enchmark rapport 2012 Kpn Hi Telfort XS4ALL en C T-Mobile D Vodafone D Tele2 D InterNLnet UPC Ziggo Scarlet Caiway Duurzaamheid telecom nederland INDX Onderzoeksmethode... 6 Het resultaat...

Nadere informatie

UW IMAGO ONDER UW HUURDERS? Resultaten imago-onderzoek De Goede Woning

UW IMAGO ONDER UW HUURDERS? Resultaten imago-onderzoek De Goede Woning UW IMAGO ONDER UW HUURDERS? Resultaten imago-onderzoek De Goede Woning Over het onderzoek De Goede Woning heeft in juni 2017 deelgenomen aan het imago-onderzoek dat KWH uitvoerde voor s. Dit imago-onderzoek

Nadere informatie

1 Visie op de webpresentatie

1 Visie op de webpresentatie 1 Visie op de webpresentatie De gemeente Eindhoven gaat haar presentatie op het web verbeteren We spreken met opzet over presentatie omdat de vorm wat ons betreft nog open is. Concreet betekent dit dat

Nadere informatie

DE STAKEHOLDERS IN DE OMGEVING

DE STAKEHOLDERS IN DE OMGEVING DE STAKEHOLDERS IN DE OMGEVING ( uit boek Reputatie onder Druk van Frank Peters) Stakeholders zijn personen of instituties die een belang hebben bij de organisatie en omgekeerd. Het bouwen van relaties

Nadere informatie

Clearasil Social Media Case

Clearasil Social Media Case Clearasil Social Media Case Naam case: Clearasil / Reckitt Benckiser Land: Rusland Type Case: B2C Periode: 2009 / 2010 Kerngegevens Clearasil: Moederbedrijf: Reckitt Benckiser Hoofdkantoor: Slough, United

Nadere informatie

Content marketing Welke stappen zijn belangrijk voordat je begint met contentmarketing?

Content marketing Welke stappen zijn belangrijk voordat je begint met contentmarketing? Content marketing Welke stappen zijn belangrijk voordat je begint met contentmarketing? Deze whitepaper helpt je: Belangrijke keuzes te maken voordat je start Het proces efficiënter in te richter Het resultaat

Nadere informatie

Onepager Vodafone Kerstactie 25 en 26 december

Onepager Vodafone Kerstactie 25 en 26 december Onepager Vodafone Kerstactie 25 en 26 december Wat? Onbeperkt mobiele data cadeau in Nederland tijdens de kerstdagen. Waarom? De afgelopen jaren biedt Vodafone op speciale momenten in het jaar klanten

Nadere informatie

UW IMAGO ONDER UW HUURDERS? Resultaten imago-onderzoek Woongoed GO

UW IMAGO ONDER UW HUURDERS? Resultaten imago-onderzoek Woongoed GO UW IMAGO ONDER UW HUURDERS? Resultaten imago-onderzoek Woongoed GO Over het onderzoek Woongoed GO heeft in juni 2017 deelgenomen aan het imago-onderzoek dat KWH uitvoerde voor s. Dit imago-onderzoek voerden

Nadere informatie

Welkom Introductie Netwerk Member programma

Welkom Introductie Netwerk Member programma Welkom Introductie Netwerk Member programma 2014 - november - versie 1 1 DEEL 1 Wie is MOBICROSS? DEEL 2 MOBICROSS doet het anders DEEL 3 Het Netwerk Member programma DEEL 4 Het Netwerk Member Commissie

Nadere informatie

1. De belemmeringen voor de groei van internet op je mobiel wegnemen

1. De belemmeringen voor de groei van internet op je mobiel wegnemen Terugblik 2006-2009 2009 Doelstelling van OMI 2 2006-2009 2009 De doelstelling van OMI 2 kan uiteengezet worden in twee delen: 1. De belemmeringen voor de groei van internet op je mobiel wegnemen Zodanig

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Jan Willem Huisman

Curriculum Vitae. Jan Willem Huisman Curriculum Vitae Jan Willem Huisman Jan Willem Huisman haalde zijn master in interaction design aan de Royal College of Arts in Londen. Met twee mede-studenten richtte hij in 1997 IJsfontein op, gespecialiseerd

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

Argos. Argos Interactieve winkelervaring door digital signage IN HET KORT: www.scala.com

Argos. Argos Interactieve winkelervaring door digital signage IN HET KORT: www.scala.com Argos Argos Interactieve winkelervaring door digital signage IN HET KORT: Argos moderniseert de klantbeleving in de winkels met digital signage Digital signage stelt Argos in staat om dynamisch prijzen

Nadere informatie

Yorick Letterie Consultant yorickletterie@tote-m.com. Eerste resultaten benchmarkonderzoek klantinteracties

Yorick Letterie Consultant yorickletterie@tote-m.com. Eerste resultaten benchmarkonderzoek klantinteracties Yorick Letterie Consultant yorickletterie@tote-m.com Eerste resultaten benchmarkonderzoek klantinteracties CRM Inspiration,13 januari 2010 Agenda Introductie TOTE-M De klant in de driver seat Resultaten

Nadere informatie

Jaaroverzicht Inhoudsopgave. Translink in cijfers Lees verder >> Lees verder >>

Jaaroverzicht Inhoudsopgave. Translink in cijfers Lees verder >> Lees verder >> Jaaroverzicht 2016 Inhoudsopgave Lees verder >> Translink in cijfers 2016 Lees verder >> Inhoudsopgave Bericht van de directie Translink in cijfers De basis op orde Achter de schermen Samen op reis 2 Bericht

Nadere informatie

ENGLISH. Activiteiten & Resultaten - Onze Financiële Prestaties. Getting the numbers

ENGLISH. Activiteiten & Resultaten - Onze Financiële Prestaties. Getting the numbers ENGLISH U Activiteiten & Resultaten - Onze Financiële Prestaties Getting the numbers Met onze 5-pijlerstrategie willen we een duurzaam en financieel gezond bedrijf realiseren. We willen solide financiële

Nadere informatie

Marketing & Research Multi Media Impact Barometer (Multi-MIB) reclame-impact diverse media Insites Consulting posttest 300 respondenten,

Marketing & Research Multi Media Impact Barometer (Multi-MIB) reclame-impact diverse media Insites Consulting posttest 300 respondenten, MULTI-MIB DELA De Marketing & Research afdeling binnen VMMa, onderzoekt de impactresultaten van reclamecampagnes. Dit onderzoek, genaamd Multi Media Impact Barometer (Multi-MIB), is EFFIE Approved. Sinds

Nadere informatie

Solcon, betrouwbare speler. Solcon. Als beste getest in de categorie internet. Solcon, betrokken speler

Solcon, betrouwbare speler. Solcon. Als beste getest in de categorie internet. Solcon, betrokken speler solcon.nl 2 solcon.nl Solcon, betrouwbare speler Dronten vormt een sterke thuisbasis voor Solcon, de Internet Service Provider met 17 jaar ervaring. En met ruim 60.000 particuliere en zakelijke klanten

Nadere informatie

HET SLIMME VIDEO PLATFORM VOOR DE LEUKSTE VROUWEN VAN NEDERLAND DIE NIETS WILLEN MISSEN

HET SLIMME VIDEO PLATFORM VOOR DE LEUKSTE VROUWEN VAN NEDERLAND DIE NIETS WILLEN MISSEN HET SLIMME VIDEO PLATFORM VOOR DE LEUKSTE VROUWEN VAN NEDERLAND DIE NIETS WILLEN MISSEN SALESKIT MOODFORMAGAZINES HET GAAT EROM DAT JE EEN DIEPERE, MEER WEZENLIJKE ROL SPEELT IN HET LEVEN VAN CONSUMENTEN.

Nadere informatie

Stel uw organisatie in staat om effectief social media concepten te implementeren in alle lagen van uw organisatie

Stel uw organisatie in staat om effectief social media concepten te implementeren in alle lagen van uw organisatie Stel uw organisatie in staat om effectief social media concepten te implementeren in alle lagen van uw organisatie ScanYours online professionals 2 3 Inhoudsopgave 01. 03 02. Samenvatting 04 ALGEMEEN BUZZ

Nadere informatie

Trends in Digitale Media december 2014. SPOT publicatie GfK onderzoek in samenwerking met KVB SMB, PMA, RAB, en SPOT

Trends in Digitale Media december 2014. SPOT publicatie GfK onderzoek in samenwerking met KVB SMB, PMA, RAB, en SPOT Trends in Digitale Media december 2014 SPOT publicatie GfK onderzoek in samenwerking met KVB SMB, PMA, RAB, en SPOT TV kijken via smartphone 75% gegroeid Vorig jaar december concludeerde SPOT dat TV kijken

Nadere informatie

Waarom telefonie via je ICT-partner?

Waarom telefonie via je ICT-partner? Waarom telefonie via je ICT-partner? De toekomst is begonnen. Iedereen - je concurrent ook - maakt telefonie onderdeel van de totale ICT-infrastructuur. Daarmee ontstaan eindeloze mogelijkheden om de kracht

Nadere informatie

saleskit digitale mogelijkheden LINDA.

saleskit digitale mogelijkheden LINDA. saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

PRdesQ info sheet. De razendsnel veranderende wereld van communicatie, PR en marketing eist een andere manier van werken om succesvol te kunnen zijn.

PRdesQ info sheet. De razendsnel veranderende wereld van communicatie, PR en marketing eist een andere manier van werken om succesvol te kunnen zijn. PRdesQ is ontstaan uit frustratie. Wij konden geen online gereedschap vinden die tegen een faire prijs gebruikmaakt van de moderne PR mogelijkheden. De razendsnel veranderende wereld van communicatie,

Nadere informatie

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot E-sessions Breda woensdag 9 november 1 jaar Social Media @Roompot Wie ben ik? Jesper Stoel, 25 jaar Internet Marketeer bij Roompot Vakanties, verantwoordelijk voor alles rondom Social Media! Volg mij via

Nadere informatie

LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter

LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter 1 Huidig gebruik van social media LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter Huidig gebruik van social media % van respondenten, meerdere antwoorden

Nadere informatie

INKOOPBROCHURE 2015 EDITIE HAAGLANDEN

INKOOPBROCHURE 2015 EDITIE HAAGLANDEN INKOOPBROCHURE 2015 EDITIE HAAGLANDEN APPLEFIELD : THE BEST LOCAL DEALS! Applefield brengt uw product of dienst tot leven door gebruik te maken van video aanbiedingen in plaats van statische teksten en

Nadere informatie

Zonder connectiviteit ligt alles stil

Zonder connectiviteit ligt alles stil Zonder connectiviteit ligt alles stil Zonder transport staat alles stil. Dit geldt ook binnen de ICT- en telecomsector. Zonder connectiviteit geen toegang tot internet en social media; zijn apps en cloud

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan Het Online Marketingplan Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan 1 Wil je een online marketingplan voor jouw organisatie beschrijven? In dit document vind je de opzet voor zo n plan.

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek 2016

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 OZMO s klanttevredenheidsonderzoek Wij streven naar een constante verbetering van onze dienstverlening. Om in kaart te brengen wat belangrijk is voor onze klanten en partners, waar onze verbeterpunten

Nadere informatie

Webcare bij Nederlandse Spoorwegen

Webcare bij Nederlandse Spoorwegen Webcare bij Nederlandse Spoorwegen haalt de reiziger naar binnen DE FEITEN 60 INTERVIEW MET... Hessel Koster Hessel is social service manager bij NS. Hij werkt sinds 2009 bij webcaremedewerkers NS in verschillende

Nadere informatie

De persoonlijke benadering van Miss Etam. Klantcase

De persoonlijke benadering van Miss Etam. Klantcase De persoonlijke benadering van Miss Etam Klantcase KLANTCASE De persoonlijke benadering van Miss Etam 'Mooi jezelf zijn' is het motto van Miss Etam en dat straalt de modeketen ook uit op de social media

Nadere informatie

Online reputatie: van onvoorspelbare kracht naar groeifactor

Online reputatie: van onvoorspelbare kracht naar groeifactor Whitepaper Online reputatie: van onvoorspelbare kracht naar groeifactor In vijf stappen naar effectief online reputatiemanagement De online reputatie van merken en organisaties bepaalt in toenemende mate

Nadere informatie

INTERNATIONAAL MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN: ONDERZOEK

INTERNATIONAAL MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN: ONDERZOEK INTERNATIONAAL MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN: ONDERZOEK INHOUD 1. Uitgangspunten 2. Doelgroep - achtergrondkenmerken 3. IMVO - algemeen 4. IMVO voor het eigen bedrijf/ bedrijf waar het voor werkt

Nadere informatie

WORKSHOP. Het inrichten van een Search-vriendelijk YouTube kanaal. Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved.

WORKSHOP. Het inrichten van een Search-vriendelijk YouTube kanaal. Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. WORKSHOP Het inrichten van een Search-vriendelijk YouTube kanaal EVEN VOORSTELLEN E: suzanne.jansen@iprospect.com PROGRAMMA» Waarom online video?» Waarom YouTube?» Waarom video search optimalisatie?» Hoe

Nadere informatie

Kwaliteitsrapportage van het mobiele netwerk van KPN

Kwaliteitsrapportage van het mobiele netwerk van KPN Kwaliteitsrapportage van het mobiele netwerk van KPN Kwaliteitsrapportage van het mobiele netwerk van KPN september 2015 1 KWALITEITSRAPPORTAGE VAN HET MOBIELE NETWERK VAN KPN Mobiel bellen en gebeld worden

Nadere informatie

ANALYSE CAMPAGNE HOLIDEA-FEED

ANALYSE CAMPAGNE HOLIDEA-FEED ANALYSE CAMPAGNE HOLIDEA-FEED Valentijnsaanbieding Online reisbureau INHOUD INLEIDING ANALYSE VAN DE CAMPAGNE VIA FACEBOOK: Analyse BE/NL Analyse van de campagne BE/FR ANALYSE VAN DE CAMPAGNE VIA E-MAIL:

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage. Datum 22 november 2010

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage. Datum 22 november 2010 > Retouradres Postbus 20101 2500 EC Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage Directoraat-generaal voor Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 30 2594 AV Den

Nadere informatie

UW IMAGO ONDER UW HUURDERS? Resultaten imago-onderzoek Thuisvester

UW IMAGO ONDER UW HUURDERS? Resultaten imago-onderzoek Thuisvester UW IMAGO ONDER UW HUURDERS? Resultaten imago-onderzoek Thuisvester Over het onderzoek Thuisvester heeft in juni 2017 deelgenomen aan het imago-onderzoek dat KWH uitvoerde voor s. Dit imago-onderzoek voerden

Nadere informatie

Hoe intelligent of dom is Nederland? De resultaten van het Nationaal BI Survey 2006

Hoe intelligent of dom is Nederland? De resultaten van het Nationaal BI Survey 2006 Hoe intelligent of dom is Nederland? De resultaten van het Nationaal BI Survey 2006 in samenwerking met: dinsdag 11 december 2007 Passionned 2003-2007 1 Uitleg De diapresentatie toont de meest opmerkelijke

Nadere informatie

TV en video consumptie in het jaar 2020

TV en video consumptie in het jaar 2020 TV en video consumptie in het jaar 2020 Liesbeth Nekkers Hilversum, 27 november 2015 1 De toekomst voorspellen Onderzoek Tetlock (University of Pennsylvania) Super forecasters: Open-mindness: how well

Nadere informatie

Hoe je meer verdient met online video s

Hoe je meer verdient met online video s Hoe je meer verdient met online video s Video s die je continue nieuwe klanten opleveren door Noortje Janmaat Business coach en oprichter van Verdienen met VIDEO www.verdienenmetvideo.nl noortje@verdienenmetvideo.nl

Nadere informatie

Meer waarde voor technologie! Laat je technologie leven in een groter speelveld, bij meer spelers die je laten winnen!

Meer waarde voor technologie! Laat je technologie leven in een groter speelveld, bij meer spelers die je laten winnen! Meer waarde voor technologie! Laat je technologie leven in een groter speelveld, bij meer spelers die je laten winnen! In 6 stappen naar succesvolle technologiemarketing Carlo van Pelt, eigenaar TechAlive!

Nadere informatie

Bankieren met de menselijke maat. Jaarverslag 2015

Bankieren met de menselijke maat. Jaarverslag 2015 Bankieren met de menselijke maat Jaarverslag 2015 42 SNS Bank N.V. Jaarverslag 2015 > Verslag van de Directie 4.3 IN GESPREK MET STAKEHOLDERS Ons succes valt of staat met de mate waarin we kunnen voldoen

Nadere informatie

C2000 in De prestaties. Ministerie van Veiligheid en Justitie

C2000 in De prestaties. Ministerie van Veiligheid en Justitie Ministerie van Veiligheid en Justitie C2000 in 2012 De prestaties C2000 is het communicatienetwerk voor de Nederlandse hulpdiensten. Het digitale netwerk voor radiocommunicatie en alarmering is sinds 2005

Nadere informatie

Mijn Pensioen van Centraal Beheer APF: deelnemerportaal van de toekomst

Mijn Pensioen van Centraal Beheer APF: deelnemerportaal van de toekomst Mijn Pensioen van Centraal Beheer APF: deelnemerportaal van de toekomst Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds zet met het portaal Mijn Pensioen een flinke stap verder in digitaal communiceren met deelnemers.

Nadere informatie

Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact

Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact Sales als basis voor klantcontact stimuleert klanttevredenheid Meer dan 900 medewerkers van Transcom Nederland verzorgen dagelijks facilitaire

Nadere informatie

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau CONTINUOUS VALUE DELIVERY We zorgen ervoor dat u in elke volwassenheidsfase van uw digitale platform snel en continu waarde kunt toevoegen voor eindgebruikers.

Nadere informatie

Crowdfunding Software WEBclusive

Crowdfunding Software WEBclusive Crowdfunding Software WEBclusive Waarom Crowdfund geld, tijd en expertise met de WEBclusive crowdfunding software. Activeer uw achterban, creëer draagvlak voor de initiatieven die belangrijk zijn voor

Nadere informatie

Datum 20 mei 2014 Onderwerp Antwoorden kamervragen over de mobiele bereikbaarheid van 112 in het grensgebied

Datum 20 mei 2014 Onderwerp Antwoorden kamervragen over de mobiele bereikbaarheid van 112 in het grensgebied 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Hoe ouder, hoe trouwer Switchen & behouden in de 50-plusmarkt

Hoe ouder, hoe trouwer Switchen & behouden in de 50-plusmarkt WHITEPAPER Hoe ouder, hoe trouwer Switchen & behouden in de 50-plusmarkt Onderzoek van het (een initiatief van Bindinc) toont aan dat onder 50-plussers merktrouw vaker voorkomt dan onder 50- minners. Daarbij

Nadere informatie

Beschrijving 4G voor Business Partners

Beschrijving 4G voor Business Partners Beschrijving 4G voor Business Partners September 2013 Inhoud 1. 4G; Wat is het?... 3 2. Waarom 4G van Yes Telecom... 3 3. Wat kunt u met 4G?... 3 4. Wat heeft u nodig om gebruik te kunnen maken van 4G?...

Nadere informatie

Performance Scan UWV.nl en Werk.nl in opdracht van FNV

Performance Scan UWV.nl en Werk.nl in opdracht van FNV Performance Scan UWV.nl en Werk.nl in opdracht van FNV Uitgevoerd door: Inhoudsopgave 1. Werk.nl, het belang van beschikbaarheid 3 2. Performance Scan Werk.nl 4 3. Performance score card 5 4. Performance

Nadere informatie

Bereiksonderzoek Lokale omroep

Bereiksonderzoek Lokale omroep BRAND REALITY Bereiksonderzoek Lokale omroep DVJ Insights consultant research expert Inhoud: achtergrond onderzoek Resultaten Televisie Resultaten Radio Resultaten Website conclusies 2 ACHTERGROND - DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4

Nadere informatie

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.!

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.! saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.! ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG! met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD! MET EEN KNIPOOG PROFIEL! LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

Beste Advies Beste Beheer

Beste Advies Beste Beheer Beste Advies Beste Beheer 1 Onderzoeksopzet Hypotheek Awards Verdieping en benchmarking Kosten rapport Bijlagen: Nederlandse Index voor Financeel advies 2 Beste Advies Online onderzoek op GfK consumentenpanel

Nadere informatie

MrWork Social Media Recruitment Onderzoek

MrWork Social Media Recruitment Onderzoek MrWork Social Media Recruitment Onderzoek 2016 SOCIAL MEDIA RECRUITMENT Van de respondenten is 29% man en 71% vrouw. Hun functies zijn... Het MrWork Social Media Recruitment onderzoek is een jaarlijks

Nadere informatie

MOBICROSS NETWERK MEMBER VOORWAARDEN

MOBICROSS NETWERK MEMBER VOORWAARDEN MOBICROSS NETWERK MEMBER VOORWAARDEN HOOFDSTUK III - COMMISSIE OVERZICHT NETWERK MEMBER Dit hoofdstuk III Commissie overzicht Netwerk Member maakt onderdeel uit van de MOBICROSS Netwerk Member Voorwaarden.

Nadere informatie

Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes

Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes Oktober 2013 ONDERWERPEN Managementsamenvatting 2 Introductie 3 Online blijft 4 Waarom is Click-to-Call vandaag de dag relevant? De nieuwe

Nadere informatie

Hebben we nog wel vragenlijsten nodig?

Hebben we nog wel vragenlijsten nodig? Mwg: van fictie naar feiten? Lucas Hulsebos November 2015 Hebben we nog wel vragenlijsten nodig? 2 Zekeralsmensenietsandersdoendanzezeggen De vergelijking tussen wat mensen zeiden en wat ze daadwerkelijk

Nadere informatie

ons! We polsen regelmatig op verschillende manieren naar de mening van onze klanten over Telenet. Zeg het

ons! We polsen regelmatig op verschillende manieren naar de mening van onze klanten over Telenet. Zeg het Zeg het ons! We polsen regelmatig op verschillende manieren naar de mening van onze klanten over Telenet. 28 Telenet Jaarverslag 2012 De klant Bereikbaarheid Bereikbaarheid We vinden het belangrijk dat

Nadere informatie

Duurzaam Bankieren in 2015: hoogtepunten en vooruitblik. Waarde creëren voor onze stakeholders

Duurzaam Bankieren in 2015: hoogtepunten en vooruitblik. Waarde creëren voor onze stakeholders Duurzaam Bankieren in 2015: hoogtepunten en vooruitblik Waarde creëren voor onze stakeholders Duurzaam bankieren bij ABN AMRO ABN AMRO levert een scala aan producten en diensten aan particuliere, private

Nadere informatie

Is een crisis via sociale media te beheersen? Door: Sonja Utz & Friederike Schultz

Is een crisis via sociale media te beheersen? Door: Sonja Utz & Friederike Schultz Is een crisis via sociale media te beheersen? Door: Sonja Utz & Friederike Schultz Op 5 januari 2011 woedde een enorme brand in een chemisch bedrijf in Moerdijk en een grote rookwolk trok over de regio.

Nadere informatie

Marktonderzoek Convergentie Monitor 2015 Telefonisch onderzoek onder netto 700 ICT verantwoordelijken

Marktonderzoek Convergentie Monitor 2015 Telefonisch onderzoek onder netto 700 ICT verantwoordelijken Conclusr heeft het marktonderzoek Convergentie Monitor uitgebracht Marktonderzoek Convergentie Monitor Telefonisch onderzoek onder netto 700 ICT verantwoordelijken MEER INFORMATIE Conclusr Research ICT

Nadere informatie

Bereiksonderzoek Lokale omroep

Bereiksonderzoek Lokale omroep BRAND REALITY Bereiksonderzoek Lokale omroep DVJ Insights consultant research expert Inhoud: achtergrond onderzoek Resultaten Televisie Resultaten Radio Resultaten Website conclusies 2 ACHTERGROND - DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

vertel maar hoe je het hebben wilt de abonnementen van t-mobile

vertel maar hoe je het hebben wilt de abonnementen van t-mobile t-mobile cloud 10 bellen verzekering deezer music internet europa vertel maar hoe je het hebben wilt de abonnementen van t-mobile vertel maar hoe je het hebben wilt de abonnementen van t-mobile Je bepaalt

Nadere informatie

STARTSTART START. vertel maar hoe u het hebben wilt De nieuwe abonnementen voor ondernemers

STARTSTART START. vertel maar hoe u het hebben wilt De nieuwe abonnementen voor ondernemers vertel maar hoe u het hebben wilt De nieuwe abonnementen voor ondernemers Met T-Mobile heeft u altijd het abonnement dat het beste op uw behoefte is afgestemd. Stuurt u alleen af en toe een e-mail of geeft

Nadere informatie

SHIFT HAPPENS. OOK IN EINDHOVEN..

SHIFT HAPPENS. OOK IN EINDHOVEN.. 1 SHIFT HAPPENS. OOK IN EINDHOVEN.. JAN-WILLEM JANSSEN 9 JANUARI 2014 2 WAT IS EEN SHIFT? EEN KORTE UITLEG EEN SHIFT IS EEN FUNDAMENTELE GEDRAGSVERANDERING, DIE MEESTAL MOGELIJK WORDT GEMAAKT DOOR INTRODUCTIE

Nadere informatie

Staatsloterij 'Puur Geluk' wint TV-beeld in de categorie 'Beste Sponsorfit'

Staatsloterij 'Puur Geluk' wint TV-beeld in de categorie 'Beste Sponsorfit' Staatsloterij 'Puur Geluk' wint TV-beeld in de categorie 'Beste Sponsorfit' 'Mediabureau UM en Endemol Shine Nederland weten met branded content de afstand tussen loterij en speler te overbruggen.' De

Nadere informatie

Digitale innovatie in de bancaire sector in Nederland: kansen en bedreigingen

Digitale innovatie in de bancaire sector in Nederland: kansen en bedreigingen Digitale innovatie in de bancaire sector in Nederland: kansen en bedreigingen Tony de Bree, 19 november 2014 Nog niet zolang geleden werd er door traditionele spelers in Nederland en over de hele wereld

Nadere informatie

Kwaliteitszorg met behulp van het INK-model.

Kwaliteitszorg met behulp van het INK-model. Kwaliteitszorg met behulp van het INK-model. 1. Wat is het INK-model? Het INK-model is afgeleid van de European Foundation for Quality Management (EFQM). Het EFQM stelt zich ten doel Europese bedrijven

Nadere informatie

Breng uw socialmedia-prestaties naar een hoger niveau met krachtige socialmedia-analyses

Breng uw socialmedia-prestaties naar een hoger niveau met krachtige socialmedia-analyses LexisNexis Social Analytics MOGELIJK GEMAAKT POWERED DOOR BY Breng uw socialmedia-prestaties naar een hoger niveau met krachtige socialmedia-analyses Met deze tool kunnen bedrijven en PR- en marketingbureaus

Nadere informatie

Helderheid over duurzaamheid

Helderheid over duurzaamheid Helderheid over duurzaamheid Nieuwe initiatieven van de bankensector ter vergroting van transparantie 29 september 2015 Helderheid over duurzaamheid 2 Inhoud 1 Inleiding 4 2 Initiatieven per thema 6 2.1

Nadere informatie

Over de Brand Performance Study

Over de Brand Performance Study Introductie 6 7 Over de Brand Performance Study Een succesvol merk begint bij het ontwikkelen van een sterke merkbelofte. Maar beloven alleen is niet voldoende. Want of een merk nu vertrouwen, glashelder

Nadere informatie

Een beter imago begint bij jezelf

Een beter imago begint bij jezelf Een beter imago begint bij jezelf David Kok in gesprek met Thomas Marzano Gemeenten, ambtenaren, de politiek, de overheid als geheel: we kampen met een imagoprobleem. We doen ons werk (vaak) niet goed,

Nadere informatie

Marktonderzoek Convergentie Monitor 2015 Telefonisch onderzoek onder netto 700 ICT verantwoordelijken

Marktonderzoek Convergentie Monitor 2015 Telefonisch onderzoek onder netto 700 ICT verantwoordelijken Conclusr Research & Keala Consultancy kondigen aan: Marktonderzoek Convergentie Monitor Telefonisch onderzoek onder netto 700 ICT verantwoordelijken onderzoeksrapport MEER INFORMATIE Conclusr Research

Nadere informatie