Workshop OsmAnd - Huiswerk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Workshop OsmAnd - Huiswerk"

Transcriptie

1 Workshop OsmAnd - Huiswerk Activeer Locatieservices. Installeer de OsmAnd app. Kaarten downloaden voor offline gebruik GPS aanzetten, zoomen en centreren.

2 Zet locatieservices ( GPS) aan a Ga naar de smartphone Instellingen om Locatieservices aan te zetten. Dit kan op verschillende manieren: a.instellingen app, of b.menuknop» Instellingen, of c.via het meldingenscherm GPS kan ook bij veel smartphones in het meldingenvenster aan- of uitgezet worden. b

3 Naar Instellingen kan op 3 manieren: a, b OF c c2 a c1 Activeer Locatieservices b2 b1 Ga naar Instellingen van je smartphone middels: (a) de app icon, (b) of de menu-knop Selecteer Locatieservices. OF via het meldingenscherm (c) Zet alle locatieservices aan.

4 GPS (en WiFi) kan hier snel aan- of uitgezet worden. Sleep vanaf bovenkant scherm om het meldingenscherm te openen. Het downloaden van veel kaarten kan je het beste met WiFi verbinding doen om je mobiele databundel te sparen. Scroll door alle KNOPPEN van het meldingenvenster sleep de knoppenbalk boven in het scherm naar links en sleep weer terug naar rechts.

5 Instellen van het Meldingenvenster Helderheid scherm in het meldingenvenster. Zet de gewenste knoppen hier. met name: GPS, WiFi en Mobiele gegevens. Beschikbare knoppen. Tik op de knop rechtsboven om het meldingenvenster aan te passen. Nu worden alle instelknoppen getoond. Tik op het potloodje om de knoppen aan te passen. Zet helderheid aanpassen aan. De indeling van de instelknoppen kan naar believen worden aangepast door ze te verslepen.

6 Installeer Osmand en download basiskaarten en Nederland Installeer de app OsmAnd+ Kaarten & Navigatie. Open OsmAnd en download de World base map en Nederland.

7 Open de Playstore app. Type osmand in het zoekveld boven in het scherm en druk op de loep-knop. Selecteer nu: OsmAnd+ Kaarten & Navigatie Open de Playstore en installeer OsmAnd+ Tik op de knop Installeren. Tik op de knop ACCEPTEREN.

8 Wacht totdat Osmand geïnstalleerd is. Tik op de knop Openen. Installeer OsmAnd+ en download basiskaart Tik op Download regio s. Tik op de Download(1) knop. Nu wordt de wereld-basiskaart gedownload.

9 Download basiskaart Tik op de Downloads tab. Wacht totdat de download van de Wereld-overzichtskaart gereed is. (Te zien aan de voortgangsbalk bovenin het scherm.) Wanneer de download gereed is wordt de Wereld-overzichtskaart groen gekleurd. Tik linksboven op de < knop. Tik nogmaals op de < knop (linksboven).

10 Terug naar de kaart (vanuit het menu) op de terug-knop van de smartphone. Tik nu meerdere keren op de terug-knop om terug te keren naar de kaart. OF Om terug te gaan kun je op de terug-knop linksboven in het scherm tikken, of

11 Zoom UIT / IN Zoom UIT door een paar keer op de knop te tikken. Zoom IN door op de + knop te tikken.

12 Zoom UIT = groter gebied weergeven knop Knijpen Eén keer tikken met TWEE vingers

13 Zoom IN = kleiner gebied = meer detail + knop Sprijden Dubbeltik

14 Als je een externe SD-kaart hebt: Verplaats OsmAnd naar de externe SD kaart. De hoeveelheid intern geheugen is niet altijd toereikend voor de kaarten, dus gaan we OsmAnd naar de externe SD kaart verplaatsen (indien geïnstalleerd!). Hiervoor moet eerst een Instelling in osmand gedaan worden. Daarna wordt de osmand map van de interne sd kaart naar de externe gekopiëerd.

15 Verplaats OsmAnd naar de externe SD kaart. OF Ga naar Instellingen vanuit het startscherm, of vanuit de kaart: klik op de menuknop linksonder in het scherm. Kies Instellingen.

16 Verplaats OsmAnd naar de externe SD kaart. Tik op Algemene instellingen. Scroll naar beneden totdat je Opslagdirectory ziet. Tik hierop. Tik op /storage/extsdcard. Tik op Ja. OsmAnd zal nu de gegevens naar de extsdcard verplaatsen.

17 Download kaarten van Nederland en België Download Nederland direct vanuit de kaart door ver in te zoomen. Download België door op naam van het land te zoeken.

18 Zoom IN door: op de + knop te tikken of door met twee vingers te spreiden of door te dubbeltikken in te kaart. Zoom nog verder in Download de kaarten van Nederland. En nog verder Er verschijnt een knop midden in de kaart wanneer je nog verder inzoomd. Tik op Nederland.

19 Er verschijnt nu een vinkje voor Nederland. Tik vervolgens op de Download (1) knop. Merk op dat het downloaden van Nederland begint. Dit wordt met een voortgangsbalk boven in het scherm getoond. Download de kaarten van Nederland. Het downloaden zal met WiFi minder dan tien minuten duren. Je hoeft overigens niet te wachten op de download. Merk op dat zodra de download klaar is Nederland groen kleurt. Ga terug naar de kaart door 2 keer op de < knop geheel links boven in het scherm te tikken.

20 Bekijk de kaart van Nederland. Zoom IN door: op de + knop te tikken Zoom UIT door: op de knop te tikken of door te spreiden. of door te Knijpen. of door te dubbeltikken in de kaart. of door één keer te tikken met twee vingers tegelijk. Door verder uit te zoomen worden de gedownloade kaarten groen gekleurd.

21 Ga naar het hoofdmenu. Tik op Instellingen. Download België. Tik op Kaartbeheer. Merk op dat er 1644 MB aan offline kaarten zijn. Tik op Offline kaarten.

22 Download België. Nu wordt Nederland en Wereldoverzichtskaart getoond. Hier wordt dus een lijst getoond met de kaarten die gedownload zijn. Tik nu op DOWNLOADS. Tik op type filtering. Type hier nu belg in. Merk op dat België gevonden is, en bijna 230 MB aan geheugen nodig heeft. De datum geeft de versie van de kaart aan.

23 Download België. Tik nu op België. Tik nu op knop Download(1). Merk op: de voortgangsbalk boven in het scherm. Het downloaden duurt een paar minuten. Als het downloaden klaar is wordt België groen in de lijst getoond.

24 Tik nu op LOCAL. Tik op Offline kaarten. Download België. België wordt nu ook in de lijst met Offline kaarten getoond. Het totaal is nu 2003 MB. OF Ga terug naar de kaart door 2 keer op de terug-knop te tikken.

25 Zoom iets UIT. Merk op dat de landen waarvan de kaarten zijn gedownload nu groen gekleurd worden getoond. België wordt nu ook in de lijst met Offline kaarten getoond. Het totaal is nu 2003 MB.

26 Centreer de kaart Ga naar de kaart en centreer. Ga offline: zet Wi-Fi en mobiele gegevens uit. Zoom in op een nog niet gedownloade kaart.

27 Ga naar Kaart vanuit het startscherm. OsmAnd» Kaart positie & in- en uitzoomen De positie wordt in de kaart getoond. In- en uitzoomen kan met de knoppen rechtsonder in het scherm, Tik op de centreerknop rechtsboven als er geen positie is. door dubbeltikken in de kaart, of door te knijpen en te spreiden met twee vingers. Door verder uit te zoomen worden de gedownloade kaarten groen gekleurd.

28 Zet alle Wi-Fi en Mobiele gegevens uit. (Geen internetverbinding, dus offline.) Jo h a n B l o m, j s g b l o f a s t m a i l. f m Jo h a n B l o m, j s g b l o f a s t m a i l. f m Jo h a n B l o m, j s g b l o f a s t m a i l. f m Offline zoom in op gedownloade kaarten Zoom in op straatnivo ergens in Nederland. Zoom weer uit totdat de groene vlakken te zien zijn. Nu zijn alle straatnamen en eventuele interessepunten te zien omdat de kaarten gedownload zijn voor offline gebruik. Zoom nu in op bijvoorbeeld Frankrijk, dus een gedeelte dat nog niet gedownload is. Zoom zo ver in totdat een tekst verschijnt Download naam van land of regio Tijd om Wi-Fi weer aan te zetten.

Inhoud - deel. gpsfietser.nl. Smartphone GPS-navigatie iphone - deel 1. Installeren Pocket Earth. GPS, Centreren en IN- / UIT-zoomen

Inhoud - deel. gpsfietser.nl. Smartphone GPS-navigatie iphone - deel 1. Installeren Pocket Earth. GPS, Centreren en IN- / UIT-zoomen Smartphone GPS-navigatie iphone - deel 1 gpsfietser.nl Inhoud - deel 1 Installeren Pocket Earth GPS, Centreren en IN- / UIT-zoomen Hoofdmenu» Instellingen 2 App Store: installeer Pocket Earth Open de App

Nadere informatie

FLANDERS MX-5 CLUB HANDLEIDING OSMAND

FLANDERS MX-5 CLUB HANDLEIDING OSMAND FLANDERS MX-5 CLUB HANDLEIDING OSMAND Document versie 2018-04-12 Inhoudsopgave 1. Waarom OsmAnd? 2.1. Installatie OsmAnd op Android 2.2 OsmAmd de eerste keer opstarten 2.3 Bijkomende kaarten installeren

Nadere informatie

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Uitjes.nl Aug, 2014. elibom games Smartphones, Page "1

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Uitjes.nl Aug, 2014. elibom games Smartphones, Page 1 Smartphones Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Uitjes.nl Aug, 2014 elibom games Smartphones, Page "1 HUAWEI Y300 Ingebruikname na uitpakken: Achterkant afnemen De batterij plaatsen SD kaart wordt

Nadere informatie

OsmAnd Potpourri. Kaart instellen Oriëntatie Toon/verberg gegevens. Menu. Zoom UIT

OsmAnd Potpourri. Kaart instellen Oriëntatie Toon/verberg gegevens. Menu. Zoom UIT OsmAnd Potpourri Kaart instellen Oriëntatie Toon/verberg gegevens Profiel selectie Zoom IN Menu Zoom UIT Navigeer Centreer OsmAnd Potpourri Zoom in en Kaartvergrootglas Zoom IN = kleiner gebied = meer

Nadere informatie

Trage Wegen APP Wijzigingen in v1.4.8

Trage Wegen APP Wijzigingen in v1.4.8 Trage Wegen APP Wijzigingen in v1.4.8 In de versie 1.4.8 van de Trage Wegen APP zijn enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Het betreft hier: - Layout wijzigingen om de schermen duidelijker en overzichtelijker

Nadere informatie

Installatie van de OsmAnd-app

Installatie van de OsmAnd-app Installatie van de OsmAnd-app Deze krachtige navigatie app - zonder reclame - is gratis beschikbaar voor Android-smartphones (Google Play Store) en iphones (Apple Store). Om de app te kunnen gebruiken

Nadere informatie

Stap 1: Open de browser Open uw browser op het toestel. toestel (zie rode cirkel). 1 van GoOV

Stap 1: Open de browser Open uw browser op het toestel. toestel (zie rode cirkel). 1 van GoOV Handleiding app installeren en updaten Laatst bijgewerkt op: 18-05-16 Deze handleiding laat u zien hoe de app kunt installeren en updaten. Let op: de schermen kunnen er mogelijk iets anders uitzien afhankelijk

Nadere informatie

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Jan, 2015. elibom games Smartphones, Page 1

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Jan, 2015. elibom games Smartphones, Page 1 Smartphones Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Jan, 2015 elibom games Smartphones, Page 1 HUAWEI Y530 Ingebruikname na uitpakken: Achterkant afnemen De batterij plaatsen SD kaart wordt niet meegeleverd,

Nadere informatie

Parkinson Thuis Probleemoplossing

Parkinson Thuis Probleemoplossing Parkinson Thuis Probleemoplossing Probleemoplossing Fox Inzicht App In sommige gevallen kan er een handeling van uw kant nodig zijn om ervoor te zorgen dat de apps altijd ingeschakeld zijn. Dit zal voornamelijk

Nadere informatie

3. Surfen met uw tablet

3. Surfen met uw tablet 85 3. Surfen met uw tablet In dit hoofdstuk maakt u kennis met de app Internet, de webbrowser op uw Samsung Galaxy Tab. Met deze webbrowser kunt u op uw tablet surfen op het internet. Als u ook gebruikmaakt

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen... 12 1. De Samsung

Nadere informatie

Handleiding GPS-route lopen IVN Lelystad

Handleiding GPS-route lopen IVN Lelystad Handleiding GPS-route lopen IVN Lelystad Inhoudsopgave Handleiding GPS-route lopen IVN Lelystad...1 De Android Gebruiker (Meeste Smartphones)...3 Offline Wandelkaart toevoegen...4 Route toevoegen...6 De

Nadere informatie

Aanvullend bestand Starten met de Samsung Galaxy Tab (Tab 4)

Aanvullend bestand Starten met de Samsung Galaxy Tab (Tab 4) 1 Aanvullend bestand Starten met de Samsung Galaxy Tab (Tab 4) In dit aanvullende PDF-bestand ziet u een overzicht van wijzigingen tussen de Samsung Galaxy Tab 4 en het boek Starten met de Samsung Galaxy

Nadere informatie

Pocket Earth Potpourri

Pocket Earth Potpourri Pocket Earth Potpourri Pocket Earth Potpourri + knop Zoom in/uit ZOOM IN- & UIT spreiden knijpen Zoom IN Zoom UIT Zoom IN Zoom UIT Zoom uit door op de knop te tikken. +/ knop vasthouden voor versneld zoomen!

Nadere informatie

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Windows Phone 1. Controleer of uw Windows Phone toestel verbonden is met het internet. Indien dit niet het geval is dient u uw mobiele internetverbinding

Nadere informatie

3 Internet. De onderwerpen in dit hoofdstuk:

3 Internet. De onderwerpen in dit hoofdstuk: 3 Internet Met de app Internet kunt u op uw Samsung Galaxy Tab surfen op het internet. U surft met behulp van aanraakbewegingen op het scherm van uw Tab. In dit hoofdstuk leest u over de opties van deze

Nadere informatie

Installatiegids voor de politionele applicatie van politiezone Het Houtsche

Installatiegids voor de politionele applicatie van politiezone Het Houtsche Installatiegids voor de politionele applicatie van politiezone Het Houtsche A. Inleiding De applicatie van de politiezone Het Houtsche richt zich specifiek tot de inwoners van Beernem, Oostkamp en Zedelgem.

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

camperlocaties. Exclusief voor en door camperaars. Gratis voor NKC-leden. Snelgids. Campercontact app. 1 Campercontact Snelgids

camperlocaties. Exclusief voor en door camperaars. Gratis voor NKC-leden. Snelgids. Campercontact app. 1 Campercontact Snelgids 25.000 camperlocaties Gratis voor NKC-leden Snelgids Campercontact app 1 Campercontact Snelgids Exclusief voor en door camperaars Wat is Campercontact? Campercontact is met meer dan 25.000 aangemelde camperlocaties

Nadere informatie

ARCGIS ONLINE APP VAN ARCGIS ONLINE

ARCGIS ONLINE APP VAN ARCGIS ONLINE ARCGIS ONLINE APP APP VAN ARCGIS ONLINE DOWNLOADEN APP STORE Op uw smartphone en/of tablet kunt de App van ArcGisOnline gratis downloaden en installeren door te zoeken op arcgis of u kunt een van de QR

Nadere informatie

3. Surfen met uw tablet

3. Surfen met uw tablet 57 3. Surfen met uw tablet In dit hoofdstuk maakt u kennis met de app Chrome, de webbrowser op uw Google Nexus tablet. Met deze webbrowser kunt u op uw tablet surfen op het internet. Als u ook gebruikmaakt

Nadere informatie

Handleiding. NDFF-invoer. voor alle NDFF-portalen en Telmee

Handleiding. NDFF-invoer. voor alle NDFF-portalen en Telmee Handleiding NDFF-invoer voor alle NDFF-portalen en Telmee Auteur: Serviceteam NDFF Versie oktober 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Vereisten voor het gebruik... 2 3. Installatie... 2 4. Voor u gaat

Nadere informatie

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 June, elibom games Smartphones, Page 1

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 June, elibom games Smartphones, Page 1 Smartphones Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 June, 2017 elibom games Smartphones, Page 1 HUAWEI Y6 Compact II Ingebruikname na uitpakken: Achterkant afnemen SD kaart wordt niet meegeleverd,

Nadere informatie

ParkinsonThuis Studie. Installatiehandleiding

ParkinsonThuis Studie. Installatiehandleiding ParkinsonThuis Studie. Installatiehandleiding Inhoud Inleiding... 3 1. Installeren van de Pebble app... 4 2. Koppelen van het Pebble horloge en de smartphone... 6 3. Installeren van de Fox Inzicht App...

Nadere informatie

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 2.0 May, elibom games Smartphones, Page 1

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 2.0 May, elibom games Smartphones, Page 1 Smartphones Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 2.0 May, 2013 elibom games Smartphones, Page 1 De Acer Liquid Glow 330 Ingebruikname na uitpakken: Achterkant afnemen De batterij plaatsen SD kaart

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 7 Voor docenten... 8 De schermafbeeldingen... 8 1. Starten

Nadere informatie

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab 1 Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Overzicht van de verschillen tussen het boek Starten met de Samsung Galaxy (vierde druk) en de besturingssystemen Android 6 en 7. In dit aanvullende bestand

Nadere informatie

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, elibom games Smartphones, Page 1

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, elibom games Smartphones, Page 1 Smartphones Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, 2016 elibom games Smartphones, Page 1 HUAWEI Y635 Ingebruikname na uitpakken: Achterkant afnemen SD kaart wordt niet meegeleverd, is ook NIET

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO app 1.8

Gebruikershandleiding GO app 1.8 Gebruikershandleiding GO app 1.8 Voor raad, staten en bestuur GemeenteOplossingen 2012 1 GO app 1.8 Nieuw in deze versie Vanaf versie 1.8 beschikt de GO app over de mogelijkheid om notities te delen met

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017 Handleiding Burgerschouw app 2017 1.1 De Burgerschouw App voor de burger. 1.1.1 De app toevoegen aan uw tablet Ga naar uw App Store, Google Play of Windows Phone Store en zoek op Burgerschouw. U ziet het

Nadere informatie

Praktijkoefening - Werken met Android

Praktijkoefening - Werken met Android IT Essentials 5.0 8.2.2.3 Praktijkoefening - Werken met Android Inleiding Druk dit werkblad af en voer de opdrachten uit. Bij deze praktijkoefening ga je apps en widgets op het startscherm plaatsen en

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app... 3 2. Een e-book lenen om te

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO app 1.8

Gebruikershandleiding GO app 1.8 Gebruikershandleiding GO app 1.8 Voor raad, staten en bestuur GemeenteOplossingen 2012 1 GO app 1.8 Nieuw in deze versie Vanaf versie 1.8 beschikt de GO app over de mogelijkheid om notities te delen met

Nadere informatie

Waarneming.nl. Waarnemingen invoeren. met een smartphone. iobs voor ios (iphone) WinObs voor Windows ObsMapp voor Android

Waarneming.nl. Waarnemingen invoeren. met een smartphone. iobs voor ios (iphone) WinObs voor Windows ObsMapp voor Android Waarneming.nl Waarnemingen invoeren met een smartphone iobs voor ios (iphone) WinObs voor Windows ObsMapp voor Android Wat kunt u met de Waarneming.nl-apps Invoeren in het veld Datum en tijdstip automatisch

Nadere informatie

Handleiding BlackBerry Edit

Handleiding BlackBerry Edit Handleiding BlackBerry Edit Handleiding BlackBerry Edit Wat is BlackBerry Edit BlackBerry Edit is een mobiele app voor smartphones en tablets. Met BlackBerry Edit kun je eenvoudig Microsoft Office-kwaliteitsdocumenten

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Beleef Routes. Inhoud. Handleiding Android. 1. Downloaden uit Google Play Store 2. Op pad 3. Onderweg 4. Soorten routes

Beleef Routes. Inhoud. Handleiding Android. 1. Downloaden uit Google Play Store 2. Op pad 3. Onderweg 4. Soorten routes Inhoud 1. Downloaden uit Google Play Store 2. Op pad 4. Soorten routes 1. Downloaden uit de Google Play Store 1 Download Beleef App Zoek in de Play Store naar de gratis Beleef App en druk op installeren.

Nadere informatie

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab 1 Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Overzicht van de verschillen tussen het boek Starten met de Samsung Galaxy (vierde druk) en het besturingssysteem Android 8. In dit aanvullende bestand leest

Nadere informatie

Handleiding NBB Basketball app

Handleiding NBB Basketball app Handleiding NBB Basketball app Versie 1.17 8 februari 2012 Introductie Deze handleiding beschrijft de functionaliteit van de NBB Basketball app voor android telefoons. Deze app is gratis te downloaden

Nadere informatie

Handleiding. Start met accepteren van pin- en creditcardbetalingen

Handleiding. Start met accepteren van pin- en creditcardbetalingen Handleiding Start met accepteren van pin- en creditcardbetalingen PIN-reader Bovenkant Magneetstriplezer Voorkant Bluetooth-symbool Batterij-indicator 0-knop (verbindingsknop) Annuleren Terug Bevestigen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Toets uw kennis... 11 Voor docenten... 11

Nadere informatie

Wandelen met GPX track op Iphone (met offline maps)

Wandelen met GPX track op Iphone (met offline maps) Wandelen met GPX track op Iphone (met offline maps) Je Iphone gebruiken om te wandelen met een GPX track, dit is een éénvoudige klus. Via deze handleiding zal je stap voor stap een gpx track downloaden

Nadere informatie

1. Open de applicatie Play Store op uw Android GSM. Te herkennen aan het witte icoon met gekleurde pijl (zie afbeelding).

1. Open de applicatie Play Store op uw Android GSM. Te herkennen aan het witte icoon met gekleurde pijl (zie afbeelding). Handleiding Android Hoe downloaden en installeren? 1. Open de applicatie Play Store op uw Android GSM. Te herkennen aan het witte icoon met gekleurde pijl (zie afbeelding). 2. Klik op het vergrootglas

Nadere informatie

NORTHNETS / AROB ANTENNEBOUW. Wi-Fi handleiding. Om gemakkelijk en snel verbinding te maken met het internet.

NORTHNETS / AROB ANTENNEBOUW. Wi-Fi handleiding. Om gemakkelijk en snel verbinding te maken met het internet. NORTHNETS / AROB ANTENNEBOUW Wi-Fi handleiding Om gemakkelijk en snel verbinding te maken met het internet. Inhoud 1. Algemene informatie:... 2 1.1 Begrippenlijst... 2 2. Laptop... 3 3. Tablet... 5 3.1

Nadere informatie

Android. Smartphones & Tablets. Vergroot uw digitale wereld

Android. Smartphones & Tablets. Vergroot uw digitale wereld Android Smartphones & Tablets Vergroot uw digitale wereld Android Android is het besturingssysteem van de meeste smartphones & tablets die niet door Apple zijn gemaakt. Toestellen van bijvoorbeeld Samsung,

Nadere informatie

Nokia e71 mfe3 upgrade handleiding 20100407-001

Nokia e71 mfe3 upgrade handleiding 20100407-001 Nokia e71 mfe3 upgrade handleiding Eigenaar Jerry Onderwater Datum aanmaak maandag 5 april 2010 Datum laatste wijziging dinsdag 6 april 2010 Hieronder volgt de indeling van dit document, opgedeeld in hoofdstukken

Nadere informatie

Met dank aan: Dirk Dusee en Rudolf van Maastricht De schrijver en makers van dit artikel zijn niet verantwoordelijk voor eventuele fouten

Met dank aan: Dirk Dusee en Rudolf van Maastricht De schrijver en makers van dit artikel zijn niet verantwoordelijk voor eventuele fouten Met dank aan: Dirk Dusee en Rudolf van Maastricht De schrijver en makers van dit artikel zijn niet verantwoordelijk voor eventuele fouten Inleiding en toelichting Het aanmaken van kaarten met een tweede

Nadere informatie

Installatie- / Gebruikershandleiding BaseCamp (i.c.m. GPS Garmin GPS60CX)

Installatie- / Gebruikershandleiding BaseCamp (i.c.m. GPS Garmin GPS60CX) Installatie- / Gebruikershandleiding BaseCamp (i.c.m. GPS Garmin GPS60CX) door Bas Clasquin 2015-08-27 Bas Clasquin 1-17 Deze handleiding beschrijft kort de stappen die doorlopen moeten worden om informatie

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

Berichten op de mobiele telefoon: Wat in te stellen?

Berichten op de mobiele telefoon: Wat in te stellen? Berichten op de mobiele telefoon: Wat in te stellen? Om de Nedap Ons app. te kunnen gebruiken op je telefoon is het noodzakelijk dat je een Google-account hebt. Dit is nodig om de app. te kunnen downloaden

Nadere informatie

Synchronisatie instellingen smartphone. IOS - Iphone 1. Ga naar instellingen 2. Ga naar e-mail, contacten, agenda s. 3. Ga naar nieuwe gegevens, push

Synchronisatie instellingen smartphone. IOS - Iphone 1. Ga naar instellingen 2. Ga naar e-mail, contacten, agenda s. 3. Ga naar nieuwe gegevens, push Instellingen e-mail Op onderstaande manieren kan de e-mail synchronisatie op uw smartphone worden ingesteld, zodat de e-mails tijdig op uw telefoon worden weergegeven. Hierbij wordt uitgegaan van de meest

Nadere informatie

LearnOSM. GPS Essentials. Installeren van GPS Essentials. GPS Essentials configureren om offline te werken. Bijgewerkt op

LearnOSM. GPS Essentials. Installeren van GPS Essentials. GPS Essentials configureren om offline te werken. Bijgewerkt op LearnOSM GPS Essentials Bijgewerkt op 24-05-2015 Installeren van GPS Essentials 1. Tik op het app-pictogram Google Play Store op de thuispagina van uw Androidapparaat om de Android Market te openen. 2.

Nadere informatie

Handleiding installatie en gebruik Join me (gratis basicversie)

Handleiding installatie en gebruik Join me (gratis basicversie) Handleiding installatie en gebruik Join me (gratis basicversie) Vooraf: Het kan zijn dat na 2 weken, bij het gebruik van Join me, een blijvend bericht onder het startscherm (zie pijl) verschijnt. Daarin

Nadere informatie

5. Surfen op uw Samsung telefoon

5. Surfen op uw Samsung telefoon 129 5. Surfen op uw Samsung telefoon In dit hoofdstuk maakt u kennis met de app Internet, de webbrowser op de Samsung Galaxy. Met deze webbrowser surft u op het internet. Als u ook gebruikmaakt van internet

Nadere informatie

Windows 10: privacy en basisinstellingen

Windows 10: privacy en basisinstellingen Windows 10: privacy en basisinstellingen Privacy Windows 10 bevat veel privacy-instellingen. Denk aan instellingen voor het tonen van gepersonaliseerde advertenties en het doorsturen van locatiegegevens.

Nadere informatie

1. Kennismaken met Windows 8

1. Kennismaken met Windows 8 13 1. Kennismaken met Windows 8 Met de introductie door Microsoft van Windows 8 (inmiddels Windows 8.1) is er een brug geslagen tussen het werken met computers en tablets of smartphones. In Windows 8.1

Nadere informatie

Documentatie gereedschapbeheer android applicatie. GB Inspect. Handleiding Gereedschapbeheer android applicatie GB Inspect - 1

Documentatie gereedschapbeheer android applicatie. GB Inspect. Handleiding Gereedschapbeheer android applicatie GB Inspect - 1 GB Inspect Handleiding Gereedschapbeheer android applicatie GB Inspect Datum: 10 september 2014 Behorende bij app versie 1.1.5-1 1. Inleiding De Gereedschapbeheer.nl app is bedoeld voor het inspecteren

Nadere informatie

Een route invoeren en rijden met Sygic

Een route invoeren en rijden met Sygic Een route invoeren en rijden met Sygic 1. Eenmalig... 2 a. Instellen van Sygic routeplanning... 2 b. Maak een (korte) testroute en sla deze op... 3 2. De route naar je mobiele apparaat kopiëren.... 6 a.

Nadere informatie

Workshop Centrale ELO naar Blackboard 9.1 31 maart 2011. 1. Introductie. 2. Inloggen

Workshop Centrale ELO naar Blackboard 9.1 31 maart 2011. 1. Introductie. 2. Inloggen Workshop Centrale ELO naar Blackboard 9.1 31 maart 2011 1. Introductie Momenteel gebruikt de Open Universiteit binnen Studienet versie 7.2 van Blackboard. Het project Upgrade Blackboard is onlangs gestart,

Nadere informatie

De knoppen op de ipad

De knoppen op de ipad De knoppen op de ipad Voordat we de functionaliteiten van de ipad bespreken, geven we een korte uitleg over de knoppen die je op de ipad vindt. Op de volgende pagina staat een grote afbeelding met uitleg.

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

5. Surfen op internet

5. Surfen op internet 147 5. Surfen op internet In dit hoofdstuk maakt u kennis met de app Internet, de webbrowser op de Samsung Galaxy. Met deze webbrowser surft u op het internet. Als u ook gebruikmaakt van internet op uw

Nadere informatie

We beginnen met wat begrippen, zodat we weten waar we het over hebben.

We beginnen met wat begrippen, zodat we weten waar we het over hebben. 1 2 We beginnen met wat begrippen, zodat we weten waar we het over hebben. 3 Er zijn 3 soorten kaartbestanden: de basis kaart (nodig om de Zūmo te laten werken), de primaire kaart en de aanvullende kaart

Nadere informatie

Installatie/gebruikershandleiding MTD V1.2. Medical Transformer Data Applicatie voor mobiele Android toestellen. Install_UserGuide_MTD_V1.2.

Installatie/gebruikershandleiding MTD V1.2. Medical Transformer Data Applicatie voor mobiele Android toestellen. Install_UserGuide_MTD_V1.2. Installatie/gebruikershandleiding MTD V1.2 Medical Transformer Data Applicatie voor mobiele Android toestellen De applicatie Met deze applicatie kan men technische gegevens van medische transformatoren

Nadere informatie

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015 HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015 Inhoud 1 Waarom schouwen? 2 De App downloaden 3 Inloggen en opstarten 4 De schouwroutes 5 Een locatie beoordelen 6 Resultaten bekijken Extra informatie Ter

Nadere informatie

Kurzweil 3000 Mobile voor Android

Kurzweil 3000 Mobile voor Android Kurzweil 3000 Mobile voor Android Handleiding Kurzweil 3000 Mobile voor Android is de mobiele uitbreiding van het toonaangevende computerprogramma Kurzweil 3000. Voor het gebruik van de app dien je te

Nadere informatie

Handleiding Vervoerder

Handleiding Vervoerder Vervoerder Hoogstaande service naar uw klant, tijdsbesparing voor uw planning, gemak voor de chauffeur en kostenbesparend voor uw bedrijf. Web: www.easytrans.nl Mail: info@easytrans.nl Tel: 085-0479 475

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

INSTRUCTIE UPDATEN LENOVO TABLET

INSTRUCTIE UPDATEN LENOVO TABLET INSTRUCTIE UPDATEN LENOVO TABLET 1. Algemeen In deze instructie wordt uitgelegd hoe je een belangrijke update op je Lenovo tablet dient te installeren. Deze update zorgt er voor dat de verbindingsproblemen

Nadere informatie

EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8

EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8 EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8 Korte inleiding over de opstart en het eerste gebruik van Windows 8 Carl Maegerman www.lesgever.be INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 STAP 1 / INLOGGEN...

Nadere informatie

3. Surfen met uw tablet

3. Surfen met uw tablet 63 3. Surfen met uw tablet Op uw tablet staan standaard een of meer apps om te kunnen surfen op internet. In dit hoofdstuk maakt u kennis met de app Chrome. Met deze webbrowser kunt u op uw tablet surfen

Nadere informatie

Het aanraakscherm gebruiken

Het aanraakscherm gebruiken Het aanraakscherm gebruiken Je bedient je tablet met je vingers. Sommige toestellen kunnen ook met behulp van een speciale pen, stylus genaamd, bediend worden. Je gebruikt de volgende technieken. Tik Je

Nadere informatie

e-sign app voor Android Handleiding voor installatie en gebruik

e-sign app voor Android Handleiding voor installatie en gebruik Handleiding voor installatie en gebruik Inhoud e-sign app installeren en registreren van uw gebruikersprofiel... 3 Opdrachten selecteren en autoriseren... 10 Overige instellingen en opties... 17 2 e-sign

Nadere informatie

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen OWA... 3 Mail ontvangen/bekijken... 6 Mail versturen... 9 Afspraak in agenda plaatsen... 12 Agenda s openen... 13 Mail installeren op jouw mobiele apparaat... 14 Inleiding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding app. Applicatie versie Gefinancierd door het Horizon 2020 Programma van de Europese Unie

Gebruikershandleiding app. Applicatie versie Gefinancierd door het Horizon 2020 Programma van de Europese Unie Gebruikershandleiding app Applicatie versie 1.0.18251 Gefinancierd door het Horizon 2020 Programma van de Europese Unie Inhoud 1 Introductie... 3 Over HeartMan... 3 Contactinformatie... 3 Aan de slag...

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Introductie Meta. Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat. Hoofdstuk 3 Meta-installatie. Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit Meta

Hoofdstuk 1 Introductie Meta. Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat. Hoofdstuk 3 Meta-installatie. Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit Meta Meta voor Hoofdstuk 1 Introductie Meta Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat 2.1 Land/regio 2.2 Datum/tijd Hoofdstuk 3 Meta-installatie Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit Meta 4.1 Starten 4.2 Inzien gegevens

Nadere informatie

Handleiding Tercera-viewer Tercera BV Tercera BV

Handleiding Tercera-viewer Tercera BV Tercera BV Handleiding Tercera-viewer Tercera BV Table of Contents 2 1. 3 1.1 Inhoudsopgave... 4 1.2 Legenda... 6 1.3 Kaart... 7 2. Ondergronden 8 3. Knoppen 9 0 1 3 Bij het opstarten ziet u een lijst met plannen.

Nadere informatie

App tutorial. De snelste route naar de top met FMP360 online!

App tutorial. De snelste route naar de top met FMP360 online! App tutorial De snelste route naar de top met FMP360 online! Aan de slag met de app De app van FMP360 Online is het gereedschap van de buitendienst medewerker. Alle informatie die betrekking heeft op een

Nadere informatie

Erratum Foto s op uw tablet

Erratum Foto s op uw tablet 1 Erratum Foto s op uw tablet Overzicht van de verschillen tussen het boek Foto s op uw tablet (eerste druk) en de besturingssystemen ios 11 en hoger en Android 7 en hoger In dit aanvullende bestand leest

Nadere informatie

Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML

Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML Inhoudsopgave 1 Belangrijke gegevens 3 1.1 Aanmeldgegevens 3 1.2 DigiCampuz (digitale werkplek) 3 2 Aan de slag 4 2.1 Aanmelden op de computer 4 2.2

Nadere informatie

Groepsbellen met Beeldbel-App ipad

Groepsbellen met Beeldbel-App ipad Van : Focus Cura Voor : ipad gebruikers groepsbeeldbellen Betreft : Instructie Groepsbellen met de Beeldbel-App op de ipad Datum : 11-09-2014 Om het groepsbellen in gebruik te nemen moeten de volgende

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit Meta

Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit Meta Hoofdstuk 1 Introductie Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat 2 4 2.1 Land/regio 4 2.2 Datum/tijd 4 Hoofdstuk 3 -installatie Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit 4.1 Starten 6 9 9 4.2 Inzien gegevens 11 4.3 Navigatie

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

16 GPS SOFTWARE. On Track / Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv Houten-Antwerpen Foeke Jan Reitsma Joost Verbeek Pagina 1

16 GPS SOFTWARE. On Track / Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv Houten-Antwerpen Foeke Jan Reitsma Joost Verbeek Pagina 1 16 GPS SOFTWARE 16.2.a MapSource MapSource is het programma dat bij de oudere generatie Garmin-gps-apparaten (eerste generatie etrex en map60) wordt geleverd of los te koop was. Het werkt echter niet optimaal

Nadere informatie

De Mobile Banking-oplossing van ING Versie 3.0

De Mobile Banking-oplossing van ING Versie 3.0 De Mobile Banking-oplossing van ING Versie 3.0 Gebruiksaanwijzing Nederlandse versie Inhoudsopgave 1. Inleiding tot... 3 2. Welke toestellen worden ondersteund?... 4 3. Hoe installeert u?... 5 4. Hoe maakt

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Introductie Meta. Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat. 2.1 Land/regio 2.2 Datum/tijd Hoofdstuk 3 Meta-installatie

Hoofdstuk 1 Introductie Meta. Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat. 2.1 Land/regio 2.2 Datum/tijd Hoofdstuk 3 Meta-installatie Magister Meta Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Introductie Meta 2 Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat 4 2.1 Land/regio 4 2.2 Datum/tijd 4 Hoofdstuk 3 Meta-installatie 6 Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit Meta 9

Nadere informatie

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Wat is Point2Share? Met Point2Share kunt u eenvoudig vergaderingen bijwonen georganiseerd door uw bedrijf waarbij u gebruik maakt van uw Windows 8 tablet

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen. De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Instructie: Activatie ipad

Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen. De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Instructie: Activatie ipad Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Hoofdstuk 2 Activatie ipad Om je ipad te kunnen gebruiken, moet deze eerst geactiveerd worden. Daarvoor moet je een aantal stappen

Nadere informatie

Foto s bewerken. deel 8. Roteer, verbeter, rode ogen en snij bij. ipad OMA. ipadoma.nl

Foto s bewerken. deel 8. Roteer, verbeter, rode ogen en snij bij. ipad OMA. ipadoma.nl Roteer, verbeter, rode ogen en snij bij Foto s bewerken deel 8 Zonder aparte apps aan te schaffen kunt u al een aantal eenvoudige bewerkingen doen. De standaard app Foto s biedt 4 bewerkingen: Roteer,

Nadere informatie

Handleiding Magister App Leerlingen

Handleiding Magister App Leerlingen Handleiding Magister App Leerlingen Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Introductie Meta... 2 Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat... 2 2.1 Land/regio... 2 2.2 Datum/tijd... 2 Hoofdstuk 3 Meta-installatie... 3 Hoofdstuk

Nadere informatie

Vodafone Thuis TV App

Vodafone Thuis TV App Vodafone Thuis TV App Gebruikershandleiding Vodafone Thuis TV App Inhoudsopgave 1. Ondersteuning 3 2. Installeren van de TV App 4 3. Verbind de Thuis TV App met je Interactieve Box 4 4. Het gebruik van

Nadere informatie

DIPLA Opdrachten app

DIPLA Opdrachten app DIPLA Opdrachten app Opdrachten applicatie De DIPLA opdrachten app geeft je de mogelijkheid opdrachten vanuit dipla door te geven aan iedereen die op het veld bezig is. Je kan er al de nodige info over

Nadere informatie

activboard bijwerken Betreft: bijwerken software, drivers en firmware van Activ producten

activboard bijwerken Betreft: bijwerken software, drivers en firmware van Activ producten activboard bijwerken Betreft: bijwerken software, drivers en firmware van Activ producten Het bijwerken van software en drivers is gewenst om zo de nieuwste functies te kunnen gebruiken en om probleemloos

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

Zo maak je een presentatie met Prezi.

Zo maak je een presentatie met Prezi. Zo maak je een presentatie met Prezi. Zo log je in op Prezi. 5. Surf naar http://prezi.com/ 6. Klik rechts bovenin op de knop Log in. 7. Voer op het volgende scherm het volgende E-mailadres en Password

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Meer informatie over het project en de telrichtlijnen vind je via

Meer informatie over het project en de telrichtlijnen vind je via Instructie Invoeren kolonievogeltellingen Fijn dat je meedoet met het kolonievogelproject van Sovon. In deze handleiding zie je hoe je de telling online invoert via www.sovon.nl of via de app Avimap. Meer

Nadere informatie

BRABANTSCAN HANDLEIDING VOOR DE BRABANTSCAN INHOUD

BRABANTSCAN HANDLEIDING VOOR DE BRABANTSCAN INHOUD BRABANTSCAN HANDLEIDING VOOR DE BRABANTSCAN INHOUD Gebruik Brabantscan... 2 Functionaliteiten dashboard... 2 Gelaagde kaarten... Extra opties... Gebruik database... 1 GEBRUIK BRABANTSCAN De eerste pagina

Nadere informatie