DE KALENDER VAN MAART 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE KALENDER VAN MAART 2013"

Transcriptie

1 t Sterappeltje Nieuwsbrief nr. 18 Schoolnieuws DE KALENDER VAN MAART 2013 Vr. 1 maart Dynamo-atelier + FORUM!!! Za. 2 maart Zo. 3 maart Ma. 4 maart Kleuters turnen Di. 5 maart Zwemmen lager Woe. 6 maart Sterappelbabbel om 19.30u IEDEREEN WELKOM, hé Do. 7 maart Toneel voor kikkers en giraffen Vr. 8 maart Za. 9 maart Zo. 10 maart Ma. 11 maart Kleuters turnen + Spuitje voor het 1 ste leerjaar op school Di. 12 maart Turnen lager Woe. 13 maart Do. 14 maart Vr. 15 maart Za. 16 maart Zo. 17 maart Ma. 18 maart Turnen kleuters Di. 19 maart Zwemmen lager Woe. 20 maart SPAARDAG 2 ZEEKLASSEN!!! Do. 21 maart Vlinders Toneel + 6 de leerjaar bezoek K.A. Sint-Niklaas Vr. 22 maart Za. 23 maart

2 Zo. 24 maart Ma. 25 maart Di. 26 maart Woe. 27 maart Do. 28 maart Vr. 29 maart Za. 30 maart Zo. 31 maart Turnen kleuters + OUDERCONTACT op aanvraag Turnen lager Lentebrunch START VAN DE PAASVAKANTIE De leerlingenraad: De hele school betrokken! Super als jij op school je inbreng kan doen. Op die manier wordt de school ook een stukje van jezelf. De leerlingenraad is één van de manieren om leerlingen die kans te geven. We bekijken hoe je als leerlingenraad ook de andere leerlingen de kans kan geven een inbreng te doen: hoe je naar hun mening kan vragen, hoe je hen kan betrekken bij het aanpakken van een probleem of het uitwerken van voorstellen, en hen op de hoogte kan brengen van wat er allemaal gebeurt. "De leerlingenraad is een platform van leerlingen voor leerlingen. Leerlingen kunnen er hun licht opsteken, suggesties doen, ze met anderen bespreken, activiteiten organiseren, en aan projecten meewerken. De school kan er haar oor te luister leggen bij de leerlingen, en met hen de thema s bepraten waar zij mee bezig is en die voor de leerlingen van belang zijn." Het heeft geen zin dat de leerlingenraad een gesloten clubje is. Enerzijds moet hij zijn voelsprieten uitzetten: Welke vragen leven er bij de leerlingen? Welke voorstellen? Wie wil er iets op poten zetten? Welk initiatief kunnen we als leerlingenraad ondersteunen? Anderzijds moet hij zichzelf in de schijnwerpers plaatsen: aan leerlingen laten weten dat ze via de leerlingenraad hun ei kwijt kunnen en dat de raad het een en ander weet te realiseren. Ook naar de directie en de leerkrachten toe is het belangrijk duidelijk te communiceren. Je moet hen laten weten waar je mee bezig bent, en samen bekijken hoe suggesties van leerlingen kunnen gerealiseerd worden.

3 Allemaal goed en wel, maar hoe doe je dat? Hieronder zetten we een aantal ideeën op een rijtje: Ideeën en voorstellen verzamelen Naar de mening van anderen vragen over een thema Met elkaar overleggen, problemen aanpakken en voorstellen uitwerken Informeren en terugkoppelen Uiteraard staan de leerlingen er niet alleen voor. Ze krijgen ook dit jaar ondersteuning van de begeleiders. Wie heeft er al zin? Maak alvast je poster voor de reclamecampagne en kom volgende week eens kijken aan de ramen van de turnzaal. Veel succes iedereen!!! MOS milieuzorg op onze school. Op woensdag draaiden we onze verwarming lager en trokken we een trui extra aan De leerlingenraad koos er dit jaar voor om warme chocomelk en cake aan te bieden i.p.v. soep vorig jaar- en zo zagen we op woensdagmiddag heel wat bruine melksnorretjes huiswaarts keren.

4 De piepkuikens en de kuikens Hallo iedereen. Hopelijk heeft iedereen een heel fijne vakantie gehad Hier zijn eerst nog een paar leuke kiekjes van ons carnavalsfeest!! Deze week mochten we helemaal zelf ons nieuwe project kiezen.en het is geworden: de dokter. Hopelijk worden niet echt allemaal ziek hé We mogen zelfs volgende week op bezoek bij een echte dokter, SPANNEND!!!!!!

5 Verder deze week deden we nog leuke dingen rond de kleuren die we al kennen. We maakten een kleurpotlodenhouder, mochten schilderen met knikkers, deden een knipwerk rond de kleuren, herhaalden ons liedje, luisterden naar verhaaltjes, gingen turnen,. Dus wie leuke spulletjes heeft rond de dokter, zoals een dokterstas, boekjes, verkleedkleren enz., mag deze maandag meebrengen naar school. Gelieve alles te NAAMTEKENEN!!!!!! Een prettig lang weekend, Wendy, de piepkuikens en kuikens De kikkers en de giraffen GOOOOOOOO! Ons nieuwe project de ruimte is in volle vaart van start gegaan. Mevrouwtje Muis was er in ieder geval klaar voor. In haar ruimtepakje wilde ze graag naar de maan, want zij denkt dat die van kaas gemaakt is hoe geraakt ze daar? Onze kikkers en giraffen zochten mee naar een oplossing, ze maakten coole tekeningen van snelle raketten met vuur, vangnetten, lasso s van springtouwen Op dinsdag werden deze ideetjes op papier omgezet in een heus knutselwerk. Met allerlei rolletjes, doosjes, potjes, papier en véél lijm gingen we aan de slag. Niet altijd even makkelijk om bepaalden constructies te maken, maar het resultaat mag er wezen. Mijn astronautjes in spé knutselden prachtige raketten en ruimteschepen in elkaar! Volgende week te bewonderen op onze ruimte-tentoonstelling!

6 Op woensdag brachten we een voorwerpje mee met de letter R. Raket, ruimte, Rapunzel, roze handdoeken en lepels, rekenmachines, rammelaars, rrrrrrreuze leuk! Onze letterrrrrrworrrrrm vond het weer een waarrrrr festijn ;) Omdat het dikke truiendag was, gingen we ook een beetje bewegen, want daar krijgen we het lekker warm van. Op gekke muziek zweefden we als raketten door de ruimte en kwamen terecht op een gekke hoekige planeet. Daarop leefden hoekige robots. We bewogen hoekig als robots en gingen vervolgens verder op papier. Het werd een leuk schrijfdanslesje over hoekige lijnen. Daarna nog een verhaaltje in de snoezelklas tussen de kussens en warme dekens. Daar krijg je het nog warmer van, supergezellig!

7 Op donderdag werkten we nog wat verder in ons astronautenboekje en speelden in de hoekjes. Vooral het donkere hoekje met de planeten is erg in trek! Ook de ontdekhoek rond magneten en de nieuwe poppenhoek zijn erg populair. Volgende week gaan we de ruimte nog wat verder verkennen. Benieuwd wat we nog allemaal zullen ontdekken Een prettig weekend gewenst Emilie en haar astronautjes De Vlinders Onze Arne was vorig weekend jeugdprins Arne en dat moest natuurlijk gevierd worden!!! Of was het nu omdat hij jarig was, dat we een feestje vierden in de vlinderklas??? Of het nu het één of het ander was er was wel heel wat te doen rond de voorbije carnavalstoet. De kinderen hadden er veel over te vertellen en zo kwam het ook dat het woord van de week prinsen werd. De eerste twee dagen hadden we het in het eerste leerjaar over het meervoud en vanaf woensdag hebben we het woordje carnaval onder de loep genomen. Dat woord begint met een letter die je soms als k moet uitspreken en soms als s.

8 Het tweede leerjaar heeft deze week een hele leuke krant moeten maken. Ze kregen een heleboel artikels en titels en afbeeldingen door elkaar. Die moesten ze in team terug samenvoegen en dan de hele krant in een knappe lay-out gieten, met een mooie voorpagina erbovenop. Ze zijn ook aan een hele knappe tekst begonnen aan de hand van een woordspin. Zo kwamen ze tot de vaststelling dat er soms meer over iets te vertellen is dan enkel het was leuk en het was mooi Dinsdag zijn we opnieuw gaan zwemmen. Deze keer zijn alle gele badmutsen mee gaan zwemmen in het diepe. Uiteraard hadden ze nog blokjes en een grote worst om zeker boven te blijven, maar het was toch wel heel opmerkelijk hoe sommige kinderen al zo n knappe kikkerbenen hadden. Enkele kinderen hebben ook echt een hele grote angst overwonnen door toch een sprong te wagen in het diepe! Dikke pluim voor de geeltjes!!!! Volgende week maandag gaan de vlinders naar de zoo van Antwerpen. De kinderen hebben allemaal een briefje meegekregen met daarop het uur en de plaats van aankomst en vertrek. Voor de meesten is dit rechtstreeks aan het station, maar voor de kinderen die problemen hadden met het vervoer zijn er andere afspraken gemaakt. Zeker goed nakijken, dus! Vergeet je lunchpakket niet en doe zeker warme kledij aan. Ik ben er zeker van dat het echt ZOO een leuke dag gaat worden Prettig weekend, Emma De Leeuwen Amai, is de week al voorbij? Deze was wel heel kort, zo net na de vakantie! Op vrijdag moeten de begeleiders nog wel een dagje naar school, maar voor de leeuwen en andere dieren uit de Sterappeldierentuin begint er een lekker lang weekend. We hebben de voorbije week verder gewerkt aan het project: Hoe zit de aarde in elkaar?. Elk groepje koos een andere manier om hun weetvraag voor te stellen: een kijkdoos, een mobile, een raamschildering, een boekje, Ben je benieuwd hoe het er allemaal uitziet? Op het volgende forum stellen we onze leeuwenklas open voor publiek en kunnen jullie komen snuisteren tussen onze projectwerkjes. Op maandag en dinsdag oefenden we vooral met onze inhouds-lengte-en gewichtstabellen om maten om te zetten: 15 meter, hoeveel decimeter is dat precies? En als ik 4 deciliter chocomelk heb, hoeveel heb ik dan nog nodig voor 1 liter?

9 Op woensdag draaiden we onze verwarming lager en trokken we een trui extra aan Wat was dat warm! Het zonnetje scheen zo heerlijk naar binnen waardoor Dikke Truien-dag een beetje in het zweetwater viel. Bewegingstussendoortjes waren niet echt nodig tegen de kou De leerlingenraad koos er dit jaar voor om warme chocomelk en cake aan te bieden i.p.v. soep vorig jaar- en zo zagen we op woensdagmiddag heel wat bruine melksnorretjes huiswaarts keren. Op donderdag poogden we ons weekpakket af te werken alsook onze projectwerkjes benieuwd of dat gelukt is? Ik ook! Geniet van het weekend! De bevers Na een deugddoende vakantie konden we er weer invliegen. We hebben het laatste deel afgewerkt rond speelgoed van alle landen en tijden. We leerden speelgoed keuren op veiligheid en bekeken de evolutie van games eens naderbij. Volgende week donderdag krijgen de leerlingen een toets. Ze kunnen zich alvast voorbereiden,want ze hebben een papier meegekregen met wat ze moeten kunnen en kennen. Voor wiskunde zagen we ook heel wat nieuwe leerstof: rekentrucjes, deelbaarheid, Romeinse en andere talstelslels, De leerlingen hebben hier allemaal onthoudblaadjes van en moeten deze leren thuis. Woensdag was het dikke truiendag. Het was wel gezellig toen we op de speelsplaats warme chocomelk en cake kregen. Dit was georganiseerd door de leerlingenraad. Deze week hebben we een poster gemaakt voor de nieuwe verkiezing van de leerlingenraad. We zijn alvast benieuwd naar de leuke nieuwe ideeën die de leerlingen hebben voor het komende jaar.

10 Volgende week vrijdag starten we met een nieuw project in samenwerking met de lokale politie : M.E.G.A. Wat is M.E.GA.? In een tijd van toenemend pestgedrag, stijgende agressiviteit, druggebruik, faalangst en depressiviteit,, willen wij met M.E.G.A. de jongeren stimuleren in het maken van bewuste en gezonde keuzes. Onderzoek heeft aangetoond dat experimenteer-gedrag - roken, alcohol- en druggebruik - steeds meer op jongere leeftijd voorkomt en zelfs spectaculair toeneemt tijdens de eerste jaren van het secondair onderwijs. Daarom werd M.E.G.A. uitgewerkt voor de kinderen van de derde graad basisonderwijs en van het buitengewoon onderwijs. Er is tevens duidelijk aangetoond, dat de aanwezigheid van hulpdiensten en vertrouwenspersonen met een makkelijke aanspreekbaarheid, een drempelverlagend effect heeft op de hulpbehoeftige kinderen. M.E.G.A. staat voor Mijn Eigen Goede Antwoord en is een lessenreeks, waarin ze op een aangename maar doeltreffende wijze voorbereid worden op dé stap naar het secundair... Vroeger was de naam D.O.N.N.A., Drugs Opleiding Naar Nee Antwoorden. Deze werd vervangen door M.E.G.A. Het M.E.G.A. lessenpakket bestaat uit 10 individuele lessen, elk over een ander thema.

11 Les 1, "Je eigen veiligheid", wordt gegeven door de M.E.G.A.-agent en is een kennismaking met M.E.G.A. Les 2 wordt eveneens gegeven door de M.E.G.A.-agent en gaat over drugs in het algemeen. Les 3, "Omgaan met druk", is voor rekening van de leerkracht. Les 4, "Zelfbeeld" en Les 5, "Assertiviteit" worden eveneens door de leerkracht gegeven. Les 6, "Stress en spanning". Les 7, "Ruzie en meningsverschillen", Les 8, "Omgaan met reclame", en Les 9, "Omgaan met risicosituaties", worden opnieuw door de leerkracht zelf gegeven. Les 10, die vooral over "Alternatieven" gaat, en tevens een korte terugblik is op de vorige lessen, wordt weer door de M.E.G.A.-agent gegeven. Om de M.E.G.A.-lessen af te sluiten, wordt er op het einde een drugs- en alcoholvrije jongerenfuif georganiseerd. Hier krijgen jullie nog meer informatie over. Alvast een prettig weekend, Juf Vanessa en de bevers. De jarigen van de week Zen van de beverklas werd 12! HIEPERDEPIEPERDEPIEP Arne van de vlinders vierde zijn 8 ste verjaardag HIEPERDEPIEPER Bayram uit de leeuwenklas werd 11 jaar HIEPERDEPIEPER

Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u.

Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u. t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 nr. 24 KLUSJESDAG! Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u. Hopelijk tot dan, Het sterappelteam De piepkuikens

Nadere informatie

Leefschool De Sterappel Christine Vanessa Greet Emilie Wendy Emma Stefanie - Evy Sabrina Lieve - Nele Heidi Nancy - Carina Patrick

Leefschool De Sterappel Christine Vanessa Greet Emilie Wendy Emma Stefanie - Evy Sabrina Lieve - Nele Heidi Nancy - Carina Patrick t Sterappeltje Nieuwsbrief 2011-2012 nr. 27 Werk aan de winkel! We kunnen terug heel wat gratis verf krijgen van Levis! Wie dus één van de volgende weken aan het schilderen slaat kan ons dus ook een handje

Nadere informatie

Onze piepkuikens en kuikens

Onze piepkuikens en kuikens t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 nr. 19 Sterappelbabbel.babbel.babbel. Zin in een gezellige babbel? Kom dan zeker langs woensdag 6 maart om 19u30 in de vlinderklas. Iedereen is welkom! Hopelijk tot

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

VRAGEN STAAT VRIJ NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP

VRAGEN STAAT VRIJ NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP NIEUWS BRIEF 2011 02 16 NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP Nieuws uit de oudste kleutergroep.. Om de voorbije week kort samen te vatten is er maar 1 woord nodig! FEEST FEEST en nog eens FEEST. Er werden

Nadere informatie

De lieveheersbeestjes en de bijtjes

De lieveheersbeestjes en de bijtjes NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E De lieveheersbeestjes en de bijtjes Ons weekje verkeer is weer voorbijgevlogen.

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 30 januari 2015 Fladder fladder in K1 De kleutertjes van juf Jasmine knutselden tijdens de vogel-tel-week deze kleurrijke vogeltjes en zorgden ook voor overheerlijk vogelvoer

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

Het kriebelt op mijn hoofd... De piepkuikens en kuikens

Het kriebelt op mijn hoofd... De piepkuikens en kuikens t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 nr. 5 Het kriebelt op mijn hoofd... Zoals in de vorige nieuwsbrief gemeld, blijven we de kriebelbeesten hardnekkig opsporen. Dit om ze zo snel mogelijk te verbannen.

Nadere informatie

FEBRUARI 2016. FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u namiddagspeeltijd. 1.

FEBRUARI 2016. FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u namiddagspeeltijd. 1. 1. Maandplanning FEBRUARI 2016 FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u speeltijd Voorstelling Door dik en dun Voorstelling Door dik en dun redactieraad Bernarduske

Nadere informatie

Data om te onthouden !!NIET TE VERGETEN!! Meester Nick trouwt!!!

Data om te onthouden !!NIET TE VERGETEN!! Meester Nick trouwt!!! NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Data om te onthouden Onze schoolreis op 25/06 Het oudercontact en de proclamatie

Nadere informatie

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Nog geplande activiteiten om zeker te noteren 4/03 ; uitreiking van de journalistenwedstrijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2012

Nieuwsbrief februari 2012 Nieuwsbrief februari 2012 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Milieules P 1 Technopolis P 2 Wafelslag P 2 Openklasdag kleuters

Nadere informatie

April 2019 STEIJAERTNIEUWS

April 2019 STEIJAERTNIEUWS O.B.S. De J.P.F. Steijaertschool Joseph Haydnlaan 1 2394 GJ Hazerswoude Rijndijk Tel.: 071-3412742 Website: www.steijaertschool.nl E-mail: schoolleider@steijaertschool.nl STEIJAERTNIEUWS April 2019 NIEUWS

Nadere informatie

Week van 22 februari tot 26 februari 2016

Week van 22 februari tot 26 februari 2016 Week van 22 februari tot 26 februari 2016 Project: Maandag: Tijdens het forum van deze week kozen we met de ganse school een nieuw muziekje. Er werden vier liedjes aan ons voorgesteld en er werd vrij unaniem

Nadere informatie

Vrije School Bierbeek

Vrije School Bierbeek Kinderbergnieuws Nieuwsbrief februari 2018 Vrije School Bierbeek Bergstraat 18 3360 Bierbeek www.vrijeschoolbierbeek.be Pagina 1 van 6 Kalender Do 1 zwemmen 1 / huiswerkklas L4-5-6 Vr 2 Za 3 Zo 4 dikke-truienweek

Nadere informatie

In deze laatste maand staat er nog heel wat op het programma. Volg goed mee op de kalender zodat je kind geen sportdag, feestje of schoolreis mist!

In deze laatste maand staat er nog heel wat op het programma. Volg goed mee op de kalender zodat je kind geen sportdag, feestje of schoolreis mist! t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 Schoolnieuws nr. 28 In deze laatste maand staat er nog heel wat op het programma. Volg goed mee op de kalender zodat je kind geen sportdag, feestje of schoolreis mist!

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 8 tot en met 12 november 2010. Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Ons weekje vakantie zit erop. Hopelijk hebben jullie er een beetje van genoten. We starten

Nadere informatie

Leefschool Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari

Leefschool Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari Basisschool van het GO! Menen Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 kameleon.team@g-o.be Leefschool Kameleon Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari Instapdata nieuwe

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

kalenderrekenen Jaap Top

kalenderrekenen Jaap Top kalenderrekenen Jaap Top JBI-RuG & DIAMANT j.top@rug.nl 12-13 april 2011 (Collegecarrousel, Groningen) 1 Er zijn eigenlijk maar 14 verschillende kalenders: schrikkeljaar / geen schrikkeljaar; 1 januari

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Kalender. Extra editie schoolfeest Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag, 18 februari 2012 tot en met zondag, 26 februari 2012

Kalender. Extra editie schoolfeest Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag, 18 februari 2012 tot en met zondag, 26 februari 2012 Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 Kalender Krokusvakantie van zaterdag, 18 februari 2012 tot en met zondag, 26 februari 2012 Instap nieuwe kleuters maandag, 27 februari 2012 Schoolfeest Leefschool

Nadere informatie

SN Groenstraat. Woordje van de directie. Speelplaats. Beste ouders,

SN Groenstraat. Woordje van de directie. Speelplaats. Beste ouders, nieuwsbrief maart en april 2019 SN Groenstraat In deze nieuwsbrief: woordje directie speelplaats leerlingenraad Koffiestop jeugdboekenmaand schoolfotograaf kalender maart kalender april Woordje van de

Nadere informatie

Deze week konden we dus nog enkele dingen afwerken van ons vliegen en begonnen we ijverig aan ons geschenkje voor mama.

Deze week konden we dus nog enkele dingen afwerken van ons vliegen en begonnen we ijverig aan ons geschenkje voor mama. t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 nr. 26 Attentie Attentie : Beestjesalarm! Er zijn terug beestje gesignaleerd op sommige hoofdjes. Gelieve uw kind te controleren en indien nodig te behandelen. De nat-kam

Nadere informatie

Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas

Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2012-2013 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ MAILTO: BS.KIELDRECHT@RAGO.BE Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas Hallo mama en papa, Er rest ons nog slechts

Nadere informatie

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!!

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!! Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 16/2012-2013 Week van de goeiedag In dit nummer: Misschien heb je het al gehoord op tv of op de radio maar de week van 21 tot 27 mei is omgetoverd tot week

Nadere informatie

Ons kringbord vullen we vanaf nu wat anders in. Onze vlinders hebben onze dagen van de week, de daglijn, het weer, al heel goed onder de knie.

Ons kringbord vullen we vanaf nu wat anders in. Onze vlinders hebben onze dagen van de week, de daglijn, het weer, al heel goed onder de knie. KLASNIEUWS 31 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 MEI 2016 JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

De lente is deze week officieel begonnen. Als er nog mensen zijn die willen inschrijven voor de lentebrunch, weten we dit liefst ten laatste maandag!

De lente is deze week officieel begonnen. Als er nog mensen zijn die willen inschrijven voor de lentebrunch, weten we dit liefst ten laatste maandag! t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 nr. 22 Schoolnieuws De lente is deze week officieel begonnen dekentjes, veren en een open haard! Als er nog mensen zijn die willen inschrijven voor de lentebrunch,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart 1 KALENDER 9 maart Vergadering oudervereniging 12 maart Studiemiddag groep 1 t/m 4 13 maart Schoolfeest 14 maart Oud papier 19 maart Boomplantdag groep 8 Zie ook de kalender op www.bsodaschool.nl INHOUD

Nadere informatie

Prettige vakantie! Betaling openstaande facturen. http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ MAILTO: BS.KIELDRECHT@RAGO.BE

Prettige vakantie! Betaling openstaande facturen. http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ MAILTO: BS.KIELDRECHT@RAGO.BE NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2012-2013 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ MAILTO: BS.KIELDRECHT@RAGO.BE Prettige vakantie! Onze eerste twee maanden zijn reeds voorbij. De tuin toont reeds zijn mooiste

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 18 januari tot vrijdag 22 januari Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nu Juleske terug genezen is en zijn rode vlekjes allemaal weg zijn, is hij enorm

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? Week: Maandag 23 februari tot vrijdag 27 februari 2015 Jullie kunnen nog tot vrijdag bestellingen voor de koeken afgeven. Alvast bedankt voor jullie steun! Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief maart 2015 Basisschool O.-L.-V.-Presentatie Plezantstraat 135, 9100 St-Niklaas Tel 03 760 08 73 basisschool.plezant@olvp.be www.olvp.be MAART Start 2 de inschrijvingsperiode : Wie kan inschrijven? Iedereen! Voor

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 28 februari 2011 tot 4 maart 2011. Vrijdag 4 maart start onze carnavalsstoet om 10.40u. Iedereen is van harte welkom. s Middags eten we hotdogs en in de namiddag is er vrij podium. Begin maar alvast

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data:

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data: Nieuwsbrief Nr. 3 15 oktober 2018 Belangrijke data: Informatie avond Deze week wordt in iedere groep de informatie-avond georganiseerd. Tijdens deze avond, zal er belangrijke specifieke informatie worden

Nadere informatie

Project: prinsessen. Week van 18 tot 22 mei Maandag:

Project: prinsessen. Week van 18 tot 22 mei Maandag: Week van 18 tot 22 mei 2015 Project: prinsessen Maandag: Deze morgen, na het forum, kwamen we in de kring. Enkele kinderen brachten spullen mee voor ons nieuw prinsessenproject. Maar eerst wilde ik nog

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Maandplanning februari 2017 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning februari 2017 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning februari 2017 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Een helpende hand! Mos: Dikke truien. Actie: Wij komen op tijd. Blij dat je op tijd bent Activiteitenkalender kleuters - Woensdag 1 februari:

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Smiskenskrant 3. Smiskenskrant 3. Nieuws van juf Dominique. Smiskenskrant 3. Beste ouder(s),

Smiskenskrant 3. Smiskenskrant 3. Nieuws van juf Dominique. Smiskenskrant 3. Beste ouder(s), G E M E E N T E L I J K E B A S I S S C H O O L G I E R L E Smiskenskrant 3 Smiskenskrant 3 30 november 2017 Nieuws van juf Dominique Beste ouder(s), Zoals jullie reeds te horen kregen, staat er voor onze

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

zon maakt alles leuker opstaan naar school gaan lezen schrijven rekenen

zon maakt alles leuker opstaan naar school gaan lezen schrijven rekenen 23 e jaargang nummer 27/ 20 april 2018 redactie: Els E D I T O R I A A L zon maakt alles leuker opstaan naar school gaan lezen schrijven rekenen Leefschoolnieuws van de directie Na een welverdiende vakantie

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12.06.2015

Nieuwsbrief 12.06.2015 Nieuwsbrief 12.06.2015 Beste ouders, Deze nieuwsbrief is de op één na laatste van dit schooljaar. Op vrijdag 26 juni volgt nog een afsluitwoordje en dan is het aftellen naar de vakantie. We zijn druk in

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Week 04: vrijdag 25 jan. groep 1 t/m 4 vrij Week 05: geen bijzonderheden Week 06: 5, 6 en 7 febr. Eindcito groep 8 vrijdag 8 febr. Carnavalsfeest 09.00 13.15

Nadere informatie

Klasnieuws 9. 26-30 oktober 2015

Klasnieuws 9. 26-30 oktober 2015 Klasnieuws 9 26-30 oktober 2015 Jongens meisjes, aan de kant, hier komt mama olifant. Grote oren, grote poten en een lange slurf van voren. Jongens meisjes, aan de kant, hier komt mama olifant! Onze muziekkoffer

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 29 Donderdag 9 april 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 25 tot en met 29 juni Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Ons laatste weekje. Wat gaan we nog allemaal doen? Maandag trekken we erop uit want dan gaan we

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 1 april tot en met 12 april mogen jullie genieten van een welverdiende paasvakantie! Veel plezier! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie We kunnen stilaan

Nadere informatie

- maandag bezoek kregen van de leerlingen van Campus Reynaert (4 jaar)? Ze brachten voor ons het sprookje van de gelaarsde kat.

- maandag bezoek kregen van de leerlingen van Campus Reynaert (4 jaar)? Ze brachten voor ons het sprookje van de gelaarsde kat. Week van 15 tot 19 mei 2017 Project: diplomaweek - maandag bezoek kregen van de leerlingen van Campus Reynaert (4 jaar)? Ze brachten voor ons het sprookje van de gelaarsde kat. - we maandagnamiddag dan

Nadere informatie

Dikke truiendag. In dit nummer: Carnaval 1. Dikke truiendag 1. Vanuit de zorgwerking. Wij leven mee 3

Dikke truiendag. In dit nummer: Carnaval 1. Dikke truiendag 1. Vanuit de zorgwerking. Wij leven mee 3 Nieuwsbrief 9/2016-2017 In dit nummer: Carnaval 1 Dikke truiendag 1 Vanuit de zorgwerking 2 Complimentendag 2 Nieuws vanuit de OR 2 Wij leven mee 3 Website 3 Vraagje vanuit 3KO 3 Helm op fluo top 3 Op

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

taal portfolio Taalportfolio 9+

taal portfolio Taalportfolio 9+ taal portfolio Taalportfolio 9+ Inhoud bladzijde 3 bladzijde 4 bladzijde 5 bladzijde 8 bladzijde 11 bladzijde 12 bladzijde 13 Jouw naam en school Welke taal of dialect spreek je met wie Wat kun je in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief februari 2016 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be P1: Krokusvakantie P6: Naar het rusthuis P2: Bib P6: Ouderavond P2:

Nadere informatie

Maandplanning september 2018

Maandplanning september 2018 Maandplanning september 2018 Jaarthema: Hallo wereld! Maandpunt: Goede afspraken maken goede vrienden! Activiteitenkalender kleuters - Maandag 3 september: Thema: joepie, ik mag naar school. Welkom aan

Nadere informatie

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang Deze data kan u alvast noteren. -31 mei (forum) -22juni (schoolfeest) -27 juni (schoolreis) -28 juni (slotforum) Recycleren voor het schoolfeest We willen jullie allemaal bedanken om allerlei materialen

Nadere informatie

Bijlage interview meisje

Bijlage interview meisje Bijlage interview meisje Wat moet er aan de leerlingen gezegd worden voor het interview begint: Ik ben een student van de Universiteit van Gent. Ik wil met jou praten over schrijven en taken waarbij je

Nadere informatie

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs- Nieuwsbrief mei 2015 Inhoud P1: Madelief en Zonnebloem P2: Kleutersportdag P2: Fotografie rond veiligheid

Nadere informatie

Van 11 juni tot en met 15 juni 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Van 11 juni tot en met 15 juni 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 11 juni tot en met 15 juni 2012 deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Het begint stilaan te korten want binnen 3 weken is het reeds grote vakantie! Wat gaat het snel! Deze week werken

Nadere informatie

Maandag 12 november is het geen school. Geniet dus van een extra lang weekend.

Maandag 12 november is het geen school. Geniet dus van een extra lang weekend. t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 nr. 9 NIET VERGETEN!!!!! Maandag 12 november is het geen school. Geniet dus van een extra lang weekend. Trollentocht Zoals reeds meermaals gezegd, gaan we op vrijdag

Nadere informatie

Week van 5 tot 9 oktober 2015

Week van 5 tot 9 oktober 2015 Week van 5 tot 9 oktober 2015 Project: kikkers Maandag: VRIJE DAG: geen school! Dinsdag: Tijdens het forum kregen we nog een voorstelling van een goed doel voor de Reuzenrun komende zondag. De opa van

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2015. Schoolnieuws. Nieuwsbrief januari 2015 obs De Hoge Raven

Nieuwsbrief Januari 2015. Schoolnieuws. Nieuwsbrief januari 2015 obs De Hoge Raven Nieuwsbrief Januari 2015 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws 2015 Kalender Leerlingenraad Ouders met affiniteit voor communicatie gezocht Nieuw thema bij de kleuters: Het circus Groep 5a is naar het universiteitsmuseum

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015

Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015 Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015 Vanuit de directie Uitwisseling Voor de groepen 7 zit de uitwisseling met de school uit Oostkamp er weer op. De kinderen hebben hele fijne en leerzame dagen gehad.

Nadere informatie

W E E K B R I E F BOSCH EN HOVENSCHOOL

W E E K B R I E F BOSCH EN HOVENSCHOOL Datum W E E K B R I E F BOSCH EN HOVENSCHOOL WEEKBRIEF 4-11 september 2015 Omschrijving A G E N D A Di. 15 september Schoolfotograaf Woe 16 september Luizencontrole Do. 17 september Studiedag alle kinderen

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 9 november tot vrijdag 13 november Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Na een weekje vakantie zijn we er terug en wat zal het spannend zijn deze week

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3. Voorwoord KALENDER INHOUD. Januari Hallo allemaal. We zijn er weer met de volgende nieuwsbrief, die van de maand januari.

Nieuwsbrief nr. 3. Voorwoord KALENDER INHOUD. Januari Hallo allemaal. We zijn er weer met de volgende nieuwsbrief, die van de maand januari. Nieuwsbrief nr. 3 Januari 2017 1 KALENDER 14 januari Oud papier 16 januari t/m 3 februari Citoweken 25 januari Voorleesontbijt groep 1/2 24 januari Open avond (nieuwe leerlingen) 25 en 26 januari Open

Nadere informatie

Nieuwsbrief. februari 2015

Nieuwsbrief. februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Krokusvakantie P 1 Activiteiten in de bibliotheek P 2 Sleep-in

Nadere informatie

Zorg dat je een onderwerp kiest, waarvan je echt meer wilt weten. Dat is interessanter, leuker en makkelijker om mee bezig te zijn.

Zorg dat je een onderwerp kiest, waarvan je echt meer wilt weten. Dat is interessanter, leuker en makkelijker om mee bezig te zijn. Werkstukwijzer Deze werkstukwijzer helpt je om een werkstuk in elkaar te zetten. Je vult eerst een formulier in. Op dit formulier komt te staan waar je werkstuk over gaat en hoe je het aanpakt. Met behulp

Nadere informatie

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren!

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren! 1. Pedagogische studiedag VRIJAF Op woensdag 1 juni zitten onze juffen en meesters voor de laatste keer dit schooljaar op de schoolbanken ;-) en hebben de kinderen een dagje vrij om nog eens heerlijk te

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

Basisschool De Zonnebloem Koewacht 03/

Basisschool De Zonnebloem Koewacht   03/ Basisschool De Zonnebloem Koewacht www.koewacht.be dir.zonnebloem@koewacht.be 03/779 84 65 FEBRUARI 2018 Eddy en Freddy De kleuters van juffen Ann, Evelien en Leen zorgden op hun manier voor wat extra

Nadere informatie

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018 17 december tot vrijdag 21 december 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het

Nadere informatie

Wanneer vele paaskaarsjes branden, is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen, als in een zee van licht.

Wanneer vele paaskaarsjes branden, is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen, als in een zee van licht. Wanneer vele paaskaarsjes branden, is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen, als in een zee van licht. Ik denk dan stiekem bij mezelf, zo moest het altijd zijn: Een zee van licht waar je ook

Nadere informatie

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Hallo beste KLJ ers, Het tweede deel van ons KLJ-jaar is al een tijdje van start gegaan, de koudste periode van de winter is voorbij en de

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand februari: het openbaar vervoer. Voetgangersexamen:

VERKEER. Actiepunt maand februari: het openbaar vervoer. Voetgangersexamen: Klaverblad februari 2018 VERKEER Actiepunt maand februari: het openbaar vervoer Voetgangersexamen: Op donderdag 22 maart is het voetgangersexamen voor de leerlingen van het 4de leerjaar. Om alles vlot

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Er zijn hier en daar weer luisjes gesignaleerd Gelieve je kinderen thuis eens goed te controleren en te behandelen indien nodig!! Bedankt!!!!!!

Er zijn hier en daar weer luisjes gesignaleerd Gelieve je kinderen thuis eens goed te controleren en te behandelen indien nodig!! Bedankt!!!!!! NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E LUIZEN Er zijn hier en daar weer luisjes gesignaleerd Gelieve je kinderen

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Kim Dalessi. K.dalessi@student.fontys.nl

Kim Dalessi. K.dalessi@student.fontys.nl 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Hallo!!...3 Aflevering 1...7 Opdracht 1...7 Opdracht 2...8 Aflevering 2...9 Opdracht 3...9 Opdracht 4...10 Aflevering 3...11 Opdracht 6...12 Opdracht 7...13 Werkblad Logboek...14

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Tweede en derde kleuterklas: juf Nele - Van 12 november tot 15 november 2013 GEZOCHT! Oma s, mama s, tantes, papa s.. die zin en tijd hebben om de derde graad op vrijdagnamiddag van 13.15u. tot 15u. te leren breien. Geven jullie een seintje

Nadere informatie

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes!

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes! 02 05/05/ 17 Vandaag begon de week opnieuw op dinsdag. Normaal hadden we dan schrijfkriebels, maar de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar zijn op piratenklassen en hadden de hulp van Evi

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

WELKOM in het 6 e leerjaar!

WELKOM in het 6 e leerjaar! WELKOM in het 6 e leerjaar! Samen en apart? Samen: leefklassen - WO - muzische vorming: knutselen, muziek, drama, - bewegingsopvoeding - levensbeschouwelijke vakken Apart: leerklassen - Frans - Wiskunde

Nadere informatie