GRUNDFOS duurzame pomplossingen. Duurzame oplossingen voor drinkwaterbedrijven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GRUNDFOS duurzame pomplossingen. Duurzame oplossingen voor drinkwaterbedrijven"

Transcriptie

1 GRUNDFOS duurzame pomplossingen Duurzame oplossingen voor drinkwaterbedrijven

2 2 hoe vanzelfsprekend is drinkwater? Drinkwater is een van de basisbehoeften van de mens. De beschikbaarheid van schoon en veilig drinkwater is van groot belang voor de volksgezondheid en het functioneren van de maatschappij. In Nederland staat de productie van drinkwater op een uitzonderlijk hoog niveau. En niet alleen wat betreft de kwaliteit in termen van geur, kleur, smaak, hardheid en gezondheid. Ook de betrouwbaarheid van de kwaliteit en de leveringszekerheid zijn vrijwel ongeëvenaard. Voor consumenten en bedrijven is het dan ook als vanzelfsprekend dat er altijd schoon water uit de kraan komt. Eigenlijk is dit de ultieme erkenning voor de drinkwaterbedrijven, die met hun expertise en toewijding ervoor zorgen dat de kwaliteit, betrouwbaarheid en leveringszekerheid gewaarborgd blijft.

3

4 4 drinkwaterbedrijven staan niet stil Maar even vanzelfsprekend is dat drinkwaterbedrijven belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen volgen. Duurzaamheid en milieubewustzijn staan hoog in het vaandel. Drinkwaterbedrijven volgen alle ontwikkelingen die leiden tot energiebesparing op de voet. Een andere ontwikkeling die van invloed is op de bedrijfsvoering, zijn de hogere wettelijke eisen die gesteld worden aan de behandeling van afvalwater. Dit betekent dat drinkwater- bedrijven hun afvalwater moeten behandelen voordat men het loost op het oppervlaktewater. Ook investeren drinkwaterbedrijven nu al in oplossingen voor mogelijke schaarste van zoet water in de toekomst. Zo worden onder andere installaties gebouwd die zeewater ontzilten en geschikt maken voor menselijk gebruik. Ook binnen drinkwaterbedrijven zelf vinden belangrijke ontwikkelingen plaats. Zo zien we in toenemende mate dat bij grote investeringen aanbestedingen uitgeschreven worden, waarbij criteria zoals economische levensduur en leveringssnelheid belangrijker worden. Binnen al deze ontwikkelingen blijft de centrale doelstelling van de drinkwaterbedrijven echter onaangetast: kwaliteit, betrouwbaarheid en leveringszekerheid van ons drinkwater.

5 5 op grundfos kunt u bouwen Grundfos realiseert zich dit als geen ander. Pompsystemen zijn een belangrijke schakel in het gehele proces van waterinname via productie tot en met distributie van drinkwater. Daarom leveren wij uiterst betrouwbare pompen en pompsystemen voor nagenoeg al uw bedrijfsprocessen. Hierbij kunt u onder andere denken aan bronpompen, filtraatpompen, spoelpompen, reinwaterpompen, drukverhoginginstallaties en doseerinstallaties. Grundfos troost zichzelf veel moeite om ervoor te zorgen dat technische hoogwaardigheid en betrouwbaarheid hand in hand gaan met innovatie. Sinds onze oprichting staan wij bekend om onze baanbrekende ontwerpen en ontwikkelingen, zonder dat dit ten koste gaat van het besef dat voor u de leveringszekerheid van drinkwater onder alle omstandigheden gewaarborgd dient te worden. Onze technologie krijgt echter pas waarde als we deze kunnen plaatsen in de juiste context: uw bedrijfsproces. Daarom investeert Grundfos continue in het up to date houden van onze kennis van bedrijfsprocessen en wetgeving in de drinkwatermarkt. We hebben onze organisatie zo ingericht dat we meer voor u kunnen betekenen dan het vervullen van onze rol als leverancier. Onze doelstelling is om op basis van onze gespecialiseerde kennis van de technologie en de omgeving waarin deze technologie toegepast wordt, voor u een gesprekspartner te zijn bij het oplossen van voorliggende technische uitdagingen.

6 6 over grundfos Met een jaarproductie van meer dan 16 miljoen pompen is Grundfos één van s werelds grootste pomp- producenten. De vier grootste productgroepen zijn onderwaterpompen, centrifugaalpompen, circulatiepompen en doseerpompen. Daarnaast produceert Grundfos elektrische hoogrendement-motoren voor de pompen, alsmede geavanceerde elektronica voor pompregelingen en andere systemen. Centraal in de missie en visie van Grundfos staat de verantwoordelijkheid voor mens en milieu. Continu wordt gezocht naar oplossingen voor verantwoord materiaalgebruik, recycling en vermindering van het energiegebruik. Daarbij richten we ons op de lange termijn en ontwikkelen we, gezamenlijk met de klant, oplossingen die voor de toekomst het meest functioneel en kosteneffectief zijn. Innovatie is dan ook een grondbeginsel van Grundfos. Niet alleen voor het ontwikkelen van nieuwe pomptechnologieën, maar voor elk aspect van ons werk. Immers, alleen door voortdurend onze normen verhogen en onze grenzen verleggen, zijn wij in staat om unieke en effectieve pompoplossingen te creëren.

7 7 onderzoek & ontwikkeling De behoeften van onze klanten zijn de drijvende kracht achter alle activiteiten van Grundfos. Om op deze behoeften in te kunnen spelen, is innovatie essentieel. Daarom investeert Grundfos aanzienlijk in Research & Development. Met een budget van meer dan 100 miljoen euro per jaar zijn we hiermee met voorsprong de grootste. Het Grundfos Research and Development Center in Denemarken is al decennia de kraamkamer voor innovatieve en trend- settende pompoplossingen. kwaliteit & milieucertificering Alle Grundfos bedrijven zijn gecertificeerd volgens de kwaliteitsstandaard ISO De productiebedrijven zijn gecertificeerd volgens ISO 9002, de milieustandaard ISO en de EMAS- (Eco Management and Audit Scheme) registratie van de Europese Unie.

8 8 grundfos water utility Advies op basis van proceskennis Grundfos heeft al haar expertise op het gebied van watervoorziening en vuilwater geconcentreerd in het segment Water Utility. De specialisten in dit segment houden zich uitsluitend bezig met het creëren van oplossingen voor de professionele markt voor watervoorziening en vuilwater in Nederland, zowel in de private als de publieke sector. Op dagelijkse basis hebben wij contact met drinkwaterbedrijven, waterschappen, gemeenten, industrieën en adviseurs. Daardoor kennen wij de bedrijfsprocessen van binnenuit en adviseren wij op basis van proceskennis en daadwerkelijk begrip van uw vraagstuk en uw behoeften.

9 9 professionele projectondersteuning Grundfos beschikt over een professionele projectorganisatie met goed opgeleide en ervaren medewerkers die van projectmanager tot monteur het leveren van kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. De expertise van deze afdeling staat u ter beschikking als het gaat om het schrijven, lezen en interpreteren van bestekken en het maken van calculaties en tekeningen. Dit maakt dat u Grundfos uitstekend bij de initiatie fase van een project kunt betrekken, waarbij u kunt rekenen op een open blik en een eerlijk advies. Maar ook tijdens de fase van projectuitvoering is Grundfos een gedegen gesprekspartner. Grundfos houdt van transparantie en duidelijkheid. De taken en verantwoordelijkheden van de betrokken medewerkers met betrekking tot uw project worden duidelijk gedefinieerd. Bovendien houden we aandacht voor alle voor u relevante zaken zoals het garanderen van de continuïteit van het bedrijfsproces. De projectorganisatie van Grundfos is er op ingesteld uw project zeer gestructureerd te organiseren en minutieus uit te voeren.

10 10 water utility oplossingen Binnen het segment Water Utility onderscheidt Grundfos vijf eilanden. Voor elk van deze eilanden biedt Grundfos een compleet gamma aan pompoplossingen. Het leveringsprogramma voor drinkwatertoepassingen wordt gevormd door de productgroepen bronpompen, reinwater transportpompen, drukverhogingen en doseerinstallaties. Op het gebied van afvalwater bieden wij een assortiment kanaalwaaierpompen, versnijdende pompen en Supervortex pompen, met een vermogen van 0,5 kw tot en met 650 kw, alsmede een breed gamma aan schachtpompen, mixers, voortstuwers, beluchters, doseerpompen en doseerinstallaties. Daarnaast leveren wij ook pompputten en totale besturing- en monitoringsystemen. Hiermee is Grundfos de enige producent die nagenoeg het gehele afvalwaterproces kan faciliteren.

11 11 de voordelen van grundfos massamaatwerk oplossingen Centraal in ieder pompsystemen dat Grundfos voorstelt, staat de focus op betrouwbaarheid, energiebesparing, service en verlaging van de kosten tijdens de levensduur. Een focus die is vormgegeven in een doordacht concept voor massamaatwerk het resultaat van onze continue, marktgedreven investeringen in research & development. Grundfos stelt ieder pompsysteem samen aan de hand van de eisen en specificaties van de klant en op basis van standaardcomponenten. Deze componenten zijn allen, in onderlinge samenhang ontwikkeld en uitgebreid getest in het R&D Centre van Grundfos. De productie vindt volgens stringente certificeringeisen plaats in onze eigen productiefaciliteiten. Onze massamaatwerk-oplossingen voldoen dus aan de hoogste kwaliteitseisen, terwijl de kosten van deze pompen aanzienlijk lager zijn dan volledig maatwerk. Het concept voor massamaatwerk is door Grundfos bovendien zodanig doorontwikkeld, dat hiermee een minimaal gelijkwaardig energetisch rendement wordt bereikt dan bij volledig maatwerk. Het toepassen van frequentie-omvormers en intelligente regelingen maakt het mogelijk om pompsystemen te realiseren met een rendement dat zijn weerga in de markt niet kent. Daarnaast biedt het massamaatwerk-concept een aantal strategische voordelen. Zoals de korte levertijd die de doorlooptijd van een nieuwbouw of renovatieproject aanzienlijk verkort. Een ander voordeel is de snelle beschikbaarheid van reserveonderdelen bij eventuele defecten, waardoor de down time binnen de maximaal toelaatbare begrenzingen blijft. Zeker met het oog op de voor drinkwaterbedrijven cruciale leveringszekerheid, is dit een belangrijke wetenschap.

12 12 pump audit hoeveel kunt u besparen op energieverbruik? Het terugdringen van de CO 2 -uitstoot staat bij bedrijfsleven en overheid hoog op de agenda. Ook drinkwaterbedrijven hebben het bijdragen aan de klimaatdoelstellingen door het terugdringen van het energieverbruik tot doelstelling verheven. Een doelstelling die ook bedrijfseconomisch zeer interessant is, want verminderd energieverbruik leidt tot kostenverlaging. Dit geldt zeker voor pompsystemen. Immers, energie is de grootste kostenpost tijdens de levensduur van een pomp. Wist u dat zo n 85% van de totale Life Cycle Costs van de meeste pompen het energieverbruik betreft? Een helder beeld van de energieconsumptie van uw pompen en de mogelijke alternatieven, kan de aanzet zijn tot een aanzienlijke besparing op de energierekening en CO 2 -voetafdruk. Grundfos biedt hiervoor de pump audit, waarmee wij het daadwerkelijke rendement van uw pompen meten. De conclusies van de pump audit vertalen wij door naar een advies op maat, waarin de combinatie van capaciteit, functionaliteit en exploitatiekosten (inclusief mogelijke energiebesparing) centraal staat. Pump audits die wij al verricht hebben bij drinkwaterbedrijven, hebben geleid tot energiebesparingen tot 40% en een terugverdientijd van de investeringen van anderhalf jaar of korter.

13 13 grundfos pompen energiezuinige pompen Energiebesparing is al tientallen jaren de rode draad in de research & development-activiteiten van Grundfos. Daarbij heeft het bedrijf zich ten doel gesteld om met elke nieuwe generatie pompen die zij ontwikkelt, de energieconsumptie met vijf procent te reduceren. Zo waren wij de eerste leverancier van pompen met een Energie A-label. En de eerste pompenleverancier die Efficiency 1 motoren toepast in haar producten (waarmee wij ook de grootste zijn in Europa). Sinds 2001 is een reductie van de energieconsumptie van maar liefst 77% ten opzichte van voorgaande modellen gerealiseerd. Dit heeft er onder meer toe geleid dat wij in 2007 de prestigieuze Europese Milieu Award (EMAS) in ontvangst mochten nemen. op weg naar een duurzame toekomst Drinkwaterbedrijven dragen een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zowel in hun kernactiviteit het leveren van hoogwaardig drinkwater als in hun beleid - zijn duurzaam en toekomstgericht. Zoals u in deze brochure heeft kunnen lezen, sluiten de missie en visie van Grundfos hier naadloos op aan. Grundfos wil dan ook graag met u in gesprek komen om te onderzoeken waar uw strategische doelstellingen samenvallen met onze technologie. Zo kunnen we samen een bijdrage leveren aan het, op milieuverantwoorde wijze, duurzaam verzorgen van drinkwater.

14 14 Het complete plaatje van afvalwater en watervoorziening SPA/SP/SP-G SQ SA Product types : SPA/SP/SP-G Pomp principe : 4, 6, 8, 10 en 12 meerrtraps bronpomp Alle modellen zijn van roestvaststaal met uitzondering van de SP-G. Debiet, Q : Max. 480 m 3 /h Opvoerhoogte : Max. 810 m Vloeistof temp. : Standaard 0 tot +30 Special 0 tot +90 Install. diepte : Max. 600 m Product types : SQ, SQ-N, SQE-NE, SQE/CU301 Constant druksysteem Pomp principe : 3 RVS meertraps bronpomp Gegevens kunnen worden bewaakt en geregeld via CU 300 / CU 301 / R100 Debiet, Q : Max. 9 m 3 /h Opvoerhoogte : Max. 220 m Vloeistof temp. : Standaard 0 tot +40 Install. diepte : Max. 150 m Product types : SA Pomp principe : Dompelbare axiale voortstuwerpomp Gegevens kunnen worden bewaakt en geregeld m.b.v. MP204/R100. Debiet, Q : Max m 3 /h Opvoerhoogte : Max. 20 m Vloeistof temp. : Standaard 0 tot +40 Buisdiameter : 700 tot 1400 mm CR Hydro MPC NK Product types : CR, CRE, CRI, CRIE, CRN, CRNE, CRNE-HS, CRT, CRTE Pomp principe : Meertraps in-line centrifugaal pompen Toerenregeling optioneel Debiet, Q : Max. 150 m 3 /h Opvoerhoogte : Max. 470 m Vloeistof temp. : Standaard -40 tot +180 Special 0 tot +90 Bedrijfsdruk : Max. 50 bar Product types : Hydro MPC Pomp principe : Complete drukverhogingsystemen met parallel gekoppelde CR pompen (of meertrapspompen) Debiet, Q : Max m 3 /h Opvoerhoogte : Max. 160 m Vloeistof temp. : 0 tot +70 PN 16 (PN 40 op aanvraag) Product types : NK, NKG, NKE Pomp principe : Eentraps fundatienormpomp, Toerenregeling optioneel Eentraps standaard pompen overeenkomstig EN733, ISO2858, en ISO5199 Debiet, Q : Max m 3 /h Opvoerhoogte : Max. 160 m Vloeistof temp. : 25 tot +140 Bedrijfsdruk : Max. 16 bar Buisdiameter : 700 tot 1400 mm SEG SL1/SLV NB Product type Pomp principe : SEG : Versnijdende afvalwaterpomp Product types : SL1, SLV Pomp principe : Onderwater afvalwaterpomp Product types : NB, NBE, NBG Pomp principe : Eentraps normblokpompen Beveiliging en bewaking via de MP 204/R100 Debiet, Q : Max. 5 l/s Opvoerhoogte : Max. 47 m Vloeistof temp. : Standaard 0 tot +40 Persl. diameter : DN 40 tot DN50 Debiet, Q : Max. 88 l/s Opvoerhoogte : Max. 44 m Vloeistof temp. : Standaard 0 tot +40 Discharge diam.: DN 65 tot DN150 Optioneel, electronische beveiliging Debiet, Q : Max m 3 /h Opvoerhoogte : Max. 160 m Vloeistof temp. : Standaard -25 tot +140 Bedrijfsdruk : Max. 16 bar TP HS Controls Product types : TP, TPE Pomp principe : Eentraps centrifugaal pomp, toerengeregeld Optioneel, electronische beveiliging Debiet, Q : Max m 3 /h Opvoerhoogte : Max. 170 m Omg. temp. : Standaard -25 tot +150 Bedrijfsdruk : Max. 25 bar Product type : HS Pomp principe : Een en tweetraps horizontale split case pomp Debiet, Q : Max m 3 /h Opvoerhoogte : Max. 220 m Omg. temp. : Standaard 0 tot + 90 Bedrijfsdruk : Max. 25 bar Product type : Regeling en bewaking MP204 Electronische motorbeveiliging Beveiliging tegen drooglopen Beveiliging tegen over- onderspanning Beveiliging voor te hoog stroomverbruik LC/LCD Regeling van 1 (LC) of 2 (LCD) pompen SMS monitoring Controls Scada BMS Communicatie Geavanceerde regeling & bewaking voor pompstations, 1-6 pompen en mixer

15 15 Desinfectiesystemen DW SRP Product types Pomp principe Capaciteit Min./max. Capaciteit Min./max. Capaciteit Min./max. : Vaccuperm, Selcoperm, Oxiperm : Chloorgas doseringsysteem/ Electrolitische chloorproductie / Chloordioxydesysteem : Capaciteit (CL2) Vaccuperm : 5 g/h kg/h : Capaciteit (CL2) Selcoperm : 125 g/h - 2 kg/h : Capaciteit (CL2) Oxiperm : 125 g/h - 2 kg/h Product types : DW Pomp principe : Bouwklokpompen Debiet, Q : Max. 300 m 3 /h Opvoerhoogte : Max. 100 m Vloeistof temp. : 0 tot +40 Product types : SA Pomp principe : Onderwater recirculatiepompen Debiet, Q : Max l/s Opvoerhoogte : Max. 1,8 m Vloeistof temp. : 0 tot +40 Persl. diameter : DN 300, DN500 en DN800 Doseerpompen DP, EF SEV, SE1 Product types : DME, DDI, DMS, DMX, DMH Pomp principe : Digital Dosing tm, membraan doseerpomp / mechanische membraan doseerpomp en plunjer membraan doseerpompen Capaciteit : Min./max l/h - 2x1150 l/h Druk : tot 200 bar Vloeistof temp. : Max. +50 Product types : DP, EF Pomp principe : Afvalwaterpompen met semi-open, 1-kanaal- of Super Vortex waaier Debiet, Q : Max. 19,5 l/s Opvoerhoogte : Max. 25 m Vloeistof temp. : Max. +40 Persl. diameter : Rp t/m DN65 flens Product types : SEV, SE1 Pomp principe : Afvalwaterpompen voor natte of droge opstellling met 1-kanaal of SuperVortex waaier Regeling en bewaking via Modular Controls en beveiliging via MP204/R100. Debiet, Q : Max. 80 l/s Opvoerhoogte : Max. 45 m Vloeistof temp. : 0 tot 40 Persl. diameter : DN65 / DN150 AMD, AMG SV, S KPL Product types : AMD en AMG Pomp principe : Direct en tandwiel aangedreven mixers Axiale druk : N Vloeistof temp. : Max. +5 tot +50 Install. diepte : Max. 20 m Product types : SV, S1, S2, S3 Pomp principe : Pompen met Super Vortex of kanaalwaaier Debiet, Q : Max l/s Opvoerhoogte : Max. 110 m Vloeistof temp. : 0 tot +40 Persl. diameter : DN 80 tot DN 600 Product types : KPL Pomp principe : Axiale voortstuwer pomp Debiet, Q : Max l/s Opvoerhoogte : Max. 8 m Vloeistof temp. : Max. +40 Persl. diameter : Max mm AFG, AFV Pregefabriceerde pompstations Water Supply Producten Product types : AFG en AFV Pomp principe : Horizontale en verticale aangedreven mengers en voortstuwers Horizontale en verticale aangedreven mengers en voortstuwers Axiale druk : N Vloeistof temp. : Max. +5 tot +40 Install. diepte : Max. 20 m Product types : Kleine en grote pomp putten Kleine pompput maten Ø400 x 2000 mm, Ø600 x 2000 mm en 2500 mm, Ø800 x 1500 mm, 2000 en 2500 mm, Ø1000 enkel pomp installatie x 1500, 2000, 2500 en 3000 mm, Ø1000 dubbelpomp installatie x 2000, 2500 en 3000 mm Grote pompput maten Volledig naar wens van de klant van Ø3000 tot mm. Diversiteit is kenmerkend voor de Grundfos schoon water productlijn. Wij leveren betrouwbare en efficiënte pompen voor bijna ieder aspect van watertoevoer, waterbehandelingprocessen en distributie. Wastewater Producten Heavy-duty toepassingen zijn geen probleem voor het flexibele en robuuste vuilwater programma van Grundfos. Onze pompsystemen voor afvalwater verzameling en verwerking kunnen de grootste uitdagingen aan en zijn geschikt voor vrijwel alle toepassingen.

GRUNDFOS pump audit HOE EFFICIËNT EN DUURZAAM ZIJN UW POMPEN?

GRUNDFOS pump audit HOE EFFICIËNT EN DUURZAAM ZIJN UW POMPEN? GRUNDFOS pump audit HOE EFFICIËNT EN DUURZAAM ZIJN UW POMPEN? Een Grundfos pump audit creëert duidelijkheid Is duurzaamheid één van de doelstellingen in uw organisatie? Steeds meer bedrijven en (semi-)

Nadere informatie

Serie norm- en blokpompen

Serie norm- en blokpompen GRUNDFOS NB/NK Serie norm- en blokpompen Perfectie onder zware omstandigheden NB/NK INLEIDING Grundfos levert een vrijwel onbegrensde serie blokpompen (NB) en normpompen op fundatieplaat (NK), en door

Nadere informatie

Optimaliseer uw pompsysteem op een intelligente manier. Marco Bellemans Dirk Raes

Optimaliseer uw pompsysteem op een intelligente manier. Marco Bellemans Dirk Raes Optimaliseer uw pompsysteem op een intelligente manier. Marco Bellemans 0498926443 Dirk Raes 0498926449 LATEN WE VERDER DENKEN DAN DE POMP ALLEEN EN NEEM UW GEHELE SYSTEEM ONDER DE LOEP. Systeemvereisten/moeilijkheden

Nadere informatie

Pompen worden in tal van toepassingen ingezet

Pompen worden in tal van toepassingen ingezet 1 2 Pompen worden in tal van toepassingen ingezet Pompen circuleren water om ons warm te houden Pompen in airconditioning systemen zorgen voor een aangename omgeving in gebouwen en kantoren Verpompen van

Nadere informatie

IN-LINE pompen MET HOOG RENDEMENT

IN-LINE pompen MET HOOG RENDEMENT IN-LINE pompen MET HOOG RENDEMENT grundfos IN-LINE POMPEN TP, TPD, TPE, TPED MET DE TP/TPE BIEDT GRUNDFOS EEN UITGEBREIDE SERIE INLINE POMPEN MET HOOG RENDEMENT Een grote diversiteit aan toepassingen Gebruik

Nadere informatie

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding.

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding. bouwer van pompen Inleiding Al vele jaren hebben wij een luisterend oor voor onze klanten om vragen te beantwoorden, problemen te lokaliseren en oplossingen aan te bieden om tot een optimalisatie van het

Nadere informatie

de dynamiek van water producten en diensten voor installatiebouw

de dynamiek van water producten en diensten voor installatiebouw de dynamiek van water producten en diensten voor installatiebouw 2 kennis en ervaring centraal Waar water is, zijn pompen. Los of samengebouwd tot een nieuwe installatie, Duijvelaar Pompen levert een breed

Nadere informatie

De ABS EffeX serie De eerste afvalwaterpompen ter wereld die aangedreven worden door een premium-efficiency motor.

De ABS EffeX serie De eerste afvalwaterpompen ter wereld die aangedreven worden door een premium-efficiency motor. De ABS EffeX serie De eerste afvalwaterpompen ter wereld die aangedreven worden door een premium-efficiency motor. www.absgroup.com The ABS EffeX range complies fully with Een geheel nieuwe benadering

Nadere informatie

de dynamiek van water utility line drukverhogingsinstallaties

de dynamiek van water utility line drukverhogingsinstallaties de dynamiek van water utility line drukverhogingsinstallaties 2 hydro-unit utility line Voor elke drukverhogingsapplicatie produceert Duijvelaar Pompen een hoogwaardige oplossing. Uit ervaring weten we

Nadere informatie

e-hm MAATWERK VOOR DE INDUSTRIE

e-hm MAATWERK VOOR DE INDUSTRIE e-hm MAATWERK VOOR DE INDUSTRIE Waar betrouwbare watervoorziening essentieel is. Temperatuurcontrole Elektronische gegevensverwerking Laserapparatuur Industriële koeling Verwarming en koeling in industriële

Nadere informatie

de dynamiek van water producten en diensten voor installatietechniek

de dynamiek van water producten en diensten voor installatietechniek de dynamiek van water producten en diensten voor installatietechniek 2 compleet en duurzaam Duijvelaar Pompen biedt een breed assortiment aan schoon- en vuilwaterpompen en installaties. Producten die in

Nadere informatie

de dynamiek van water break-units onderbrekingsinstallaties Jansen Pompentechniek T: +31(0)485-371318 E: info@pompentechniek.nl

de dynamiek van water break-units onderbrekingsinstallaties Jansen Pompentechniek T: +31(0)485-371318 E: info@pompentechniek.nl de dynamiek van water break-units onderbrekingsinstallaties 2 break-unit bescherming van water Zuiver en betrouwbaar water is essentieel voor iedereen. Het heeft vele toepassingen die samen zijn aangesloten

Nadere informatie

e-hm MAATWERK VOOR DE INDUSTRIE

e-hm MAATWERK VOOR DE INDUSTRIE e-hm MAATWERK VOOR DE INDUSTRIE Waar betrouwbare essentieel is. Temperatuurcontrole Elektronische gegevensverwerking Laserapparatuur Industriële koeling Verwarming en koeling in industriële processen Variabele

Nadere informatie

Grundfos MAGNA Bijzonder veelzijdig

Grundfos MAGNA Bijzonder veelzijdig GRUNDFOS MAGNA Grundfos MAGNA Bijzonder veelzijdig Intelligente toerengeregelde circulatiepompen voor verwarmings- en airconditioningssytemen. Machtige MAGNA: Betrouwbaar. Veelzijdig. Krachtig. Het prestigieuze

Nadere informatie

Energy Solutions Pioneering for you

Energy Solutions Pioneering for you Pioneering for you Uw Energy Consultant : Ruben Boekel Telefoonnummer : 088-9456014 Pompen zijn verantwoordelijk voor 10 procent van het wereldwijde energieverbruik. Dit vertegenwoordigt een aanzienlijk

Nadere informatie

Rendement binnen handbereik

Rendement binnen handbereik GRUNDFOS Control MPC Rendement binnen handbereik GEBRUIKERSVRIENDELIJKE POMPBESTURING EN -BEWAKING VOOR DRUKVERHOGING, VERWARMING EN AIRCONDITIONING CONTROL MPC INLEIDING GRUNDFOS CONTROL MPC VERHOOGT

Nadere informatie

zonder procesonderbreking.

zonder procesonderbreking. Een nieuwe manier van controle Met één druk op de knop kunt u exact controleren wat er gebeurt in de doseerkop, op ieder gewenst moment. Onze nieuwe gebruiksvriendelijke Flow Monitor voor DDI- pompen controleert

Nadere informatie

Grundfos uw betrouwbare partner in drukverhoging

Grundfos uw betrouwbare partner in drukverhoging GRUNDFOS DRUKVERHOGING Grundfos uw betrouwbare partner in drukverhoging EEN INTELLIGENT SYSTEEM MET EEN VEELVOUD AAN INSTELLINGSMOGELIJKHEDEN De Hydro MPC is een meerpomps drukverhogingsinstallatie voor

Nadere informatie

Your added value provider

Your added value provider Energiebesparing Presentatie Energiebesparing waarom? Meer netto winst Efficient proces Energie besparen Minder CO2 beter milieu Minder onderhoud Energiebesparing: Energieverbruik Wereldwijd Rendement,

Nadere informatie

SHUFFLE-MIX. www.shufflemix.nl. Shuffle-Mix

SHUFFLE-MIX. www.shufflemix.nl. Shuffle-Mix SHUFFLE-MIX www.shufflemix.nl Shuffle-Mix Shuffle-Mix Bent u op zoek naar een compact systeem om uw producten te beluchten? Wilt u ook kosten besparen? Lees dan deze brochure met daarin het volledige Shuffle-Mix

Nadere informatie

Slijtvaste onderwaterpompen met woelkop

Slijtvaste onderwaterpompen met woelkop Slijtvaste onderwaterpompen met woelkop HET VERSCHIL Het TOYO programma omvat ruim 135 robuuste centrifugaalpompen voor het verpompen van zware vloeistoffen met vaste en schurende bestanddelen. De pompen

Nadere informatie

Missie en visie. Grundfos is één van de toonaangevende producenten van pompen.

Missie en visie. Grundfos is één van de toonaangevende producenten van pompen. GRUNDFOS DIENSTEN 2 3 over GRUNDFOS Grundfos werd opgericht in 1945 door wijlen Poul Due Jensen. Hij noemde zijn bedrijf eerst Bjerringbro Pressestøberi og Maskinfabrik. (Bjerringbro metaalgieterij en

Nadere informatie

De kracht van bewezen technologie

De kracht van bewezen technologie De kracht van bewezen technologie De kracht van bewezen technologie Rodelta Pumps International BV is een nationaal en internationaal toonaangevende producent van centrifugaalpompen. Al meer dan 60 jaar

Nadere informatie

Gesoldeerde Platenwarmtewisselaars

Gesoldeerde Platenwarmtewisselaars Gesoldeerde Platenwarmtewisselaars Algemene Documentatie L-Line gesoldeerde platenwarmtewisselaars Constructie Gesoldeerde platenwarmtewisselaars zijn pure tegenstroom warmtewisselaars. De gesoldeerde

Nadere informatie

Een innovatief systeem voor afvalwatertoepassingen: Wilo-Rexa FIT en Rexa PRO. Productbrochure.

Een innovatief systeem voor afvalwatertoepassingen: Wilo-Rexa FIT en Rexa PRO. Productbrochure. Een innovatief systeem voor afvalwatertoepassingen: Wilo-Rexa FIT en Rexa PRO. Productbrochure. Complexe uitdagingen vragen om eenvoudige oplossingen. Om u niet alleen het werk eenvoudiger te maken maar

Nadere informatie

Maatwerk in telemetrie en automatisering

Maatwerk in telemetrie en automatisering Maatwerk in telemetrie en automatisering Datawatt. Specialisten in vanzelfsprekendheden Wat gebeurt er wanneer onverwacht de elektriciteit uitvalt? Wat zijn de consequenties als er plotseling geen water

Nadere informatie

SCK. Schroefcompressoren SCK

SCK. Schroefcompressoren SCK SCK Schroefcompressoren SCK 41-100 ALUP Méér dan perslucht alleen! ALUP levert sinds 1923 een totaaloplossing voor de persluchtbehoefte van haar klanten. Deze oplossing omvat analyse, advies, planning,

Nadere informatie

de dynamiek van water producten en diensten voor de recreatiebranche

de dynamiek van water producten en diensten voor de recreatiebranche de dynamiek van water producten en diensten voor de recreatiebranche 2 vanzelfsprekend duijvelaar In de recreatiebranche heeft u te maken met allerlei verschillende waterapplicaties; sanitair, restaurants,

Nadere informatie

Meer dan 100 jaar pomptechniek en Verder

Meer dan 100 jaar pomptechniek en Verder van wijk en boerma pompen BV Meer dan 100 jaar pomptechniek en Verder Van Wijk & Boerma Pompen BV passie voor pompen Om u optimaal van dienst te zijn, hebben wij ons assortiment afgestemd op de Nederlandse

Nadere informatie

Drinkwater wij voegen er iets aan toe

Drinkwater wij voegen er iets aan toe Drinkwater wij voegen er iets aan toe Samen met u... Drinkwater is van levensbelang voor de maatschappij. Als de drinkwatervoorziening wegvalt, komt ons dagelijks leven vrijwel tot stilstand. Als drinkwaterbedrijf

Nadere informatie

Productinformatie voor adviseurs en eindgebruikers. Wilo-Rexa, eenvoud en flexibiliteit.

Productinformatie voor adviseurs en eindgebruikers. Wilo-Rexa, eenvoud en flexibiliteit. Productinformatie voor adviseurs en eindgebruikers Wilo-Rexa, eenvoud en flexibiliteit. 02 Uitdagingen en oplossingen 03 Een perfect systeem: het modulaire systeem van de serie Wilo-Rexa vergemakkelijkt

Nadere informatie

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding.

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding. bouwer van pompen Inleiding Al vele jaren hebben wij een luisterend oor voor onze klanten om vragen te beantwoorden, problemen te lokaliseren en oplossingen aan te bieden om tot een optimalisatie van het

Nadere informatie

Hydrofoor Installaties Drukverhoging Hydro Ultra

Hydrofoor Installaties Drukverhoging Hydro Ultra Hydro Ultra De Hydro Ultra hydrofoorsets zijn gebouwd met als basis een robuuste gietijzeren of RVS pompen, voorzien van een ingebouwde thermische beveiliging. Deze set is samengebouwd met een Pressure

Nadere informatie

geen COMPROMIS Verpompen van afvalwater met het hoogste totale rendement

geen COMPROMIS Verpompen van afvalwater met het hoogste totale rendement grundfos se & sl series onderwater- en droog opgestelde afvalwaterpompen 0.9-30 kw 2, 4, 6 polen 50Hz geen COMPROMIS Verpompen van afvalwater met het hoogste totale rendement be think innovate ULTIeme

Nadere informatie

de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties

de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties 2 compact hydro-unit en veilig De Hydro-Unit drukverhogingsinstallaties zijn optimaal inzetbaar voor verschillende toepassingen. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Energy Solutions Pioneering for you

Energy Solutions Pioneering for you Energy Solutions Pioneering for you Uw Energy Consultant : Ruben Boekel Telefoonnummer : 088-9456014 Energy Solutions Pompen zijn verantwoordelijk voor 10 procent van het wereldwijde energieverbruik. Dit

Nadere informatie

de dynamiek van water producten en diensten voor industrie

de dynamiek van water producten en diensten voor industrie de dynamiek van water producten en diensten voor industrie 2 dynamiek is onze uitdaging Zoveel vragen als er zijn vanuit de industrie, zoveel oplossingen heeft Duijvelaar Pompen. Ons standaard assortiment

Nadere informatie

GREAT COFFEE MADE EASY

GREAT COFFEE MADE EASY GREAT COFFEE MADE EASY HÉt koffieconcept dat iedereen perfect past Dat is de uitdaging! We hebben goed naar uw wensen geluisterd 1... Wisselende kwaliteit De vraag naar variatie Afval Tijdrovend Ingewikkelde

Nadere informatie

de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties

de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties 2 compact hydro-unit en veilig Drukverhogingsinstallaties zijn optimaal inzetbaar voor verschillende doeleinden, zoals hotels, ziekenhuizen

Nadere informatie

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding.

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding. bouwer van pompen Inleiding Al vele jaren hebben wij een luisterend oor voor onze klanten om vragen te beantwoorden, problemen te lokaliseren en oplossingen aan te bieden om tot een optimalisatie van het

Nadere informatie

VERDER B.V. Meer dan 100 jaar pomptechniek en Verder

VERDER B.V. Meer dan 100 jaar pomptechniek en Verder VERDER B.V. Meer dan 100 jaar pomptechniek en Verder Verder B.V. v/h Van Wijk & Boerma Pompen B.V. passie voor pompen Om u optimaal van dienst te zijn, hebben wij ons assortiment afgestemd op de Nederlandse

Nadere informatie

Vitotherm Technische informatie. www.vitotherm.nl

Vitotherm Technische informatie. www.vitotherm.nl Vitotherm Technische informatie www.vitotherm.nl Deze folder informeert u over de producten en dienstverlening van Vitotherm B.V. Soms moet je iets durven investeren om vervolgens veel te besparen. Dit

Nadere informatie

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding.

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding. bouwer van pompen Inleiding Al vele jaren hebben wij een luisterend oor voor onze klanten om vragen te beantwoorden, problemen te lokaliseren en oplossingen aan te bieden om tot een optimalisatie van het

Nadere informatie

dpvci verticale insteekpomp

dpvci verticale insteekpomp de dynamiek van water dpvci verticale insteekpomp 2 de kracht van innovatie Het efficiënt koelen, smeren en reinigen van gereedschappen en producten met het maximaal haalbare pomprendement en optimale

Nadere informatie

GRUNDFOS tapwatercirculatiepompen. heet voor je het weet

GRUNDFOS tapwatercirculatiepompen. heet voor je het weet GRUNDFOS tapwatercirculatiepompen heet voor je het weet Zonder tapwatercirculatiesysteem: Koud... koud... koud... koud... koud... koud... koud... koud... koud... koud... koud... Met tapwatercirculatiesysteem:

Nadere informatie

aurostep plus zonneboiler

aurostep plus zonneboiler aurostep plus zonneboiler Veel warm water dankzij zonne-energie 01-09 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam verzekerd van veel warm water Open de

Nadere informatie

de dynamiek van water producten en diensten voor gebouwbeheer

de dynamiek van water producten en diensten voor gebouwbeheer de dynamiek van water producten en diensten voor gebouwbeheer 2 water in goede handen Als eigenaar of beheerder wilt u dat installaties in uw gebouw efficiënt en betrouwbaar functioneren. Regelmatig onderhoud

Nadere informatie

Van Beek. Grip op energie

Van Beek. Grip op energie Van Beek Grip op energie Van Beek: grip op energie Van Beek is specialist in het vertalen van meetgegevens naar concrete managementinformatie en adviezen. Wij doen dit bij uiteenlopende bedrijfsprocessen,

Nadere informatie

Slijtvaste onderwater pompen

Slijtvaste onderwater pompen Slijtvaste onderwater pompen HET VERSCHIL Onze reeks omvat meer dan 100 verschillende modellen van centrifugaalpompen, voor het verpompen van zware vloeistoffen met vaste en schurende bestanddelen. Meer

Nadere informatie

Schroefcompressoren RCE 55-90 kw RCE 55-75 kw Freq.

Schroefcompressoren RCE 55-90 kw RCE 55-75 kw Freq. Schroefcompressoren RCE 55-90 kw RCE 55-75 kw Freq. PROFESSIONALS IN PERSLUCHT RCE 55-90 kw Betrouwbaarheid Deze nieuwe lijn schroefcompressoren uit de "RCE" serie is tot stand gekomen door gebruik van

Nadere informatie

Inline pompen inline pumps Cast iron EVOTRON

Inline pompen inline pumps Cast iron EVOTRON EVOTRON Elektronische pomp met energieverbruik volgens energieklasse A voor circulatie van water in centrale verwarming en airconditioning systemen. Voordelen: Dankzij de geavanceerde technologie van de

Nadere informatie

Camfil Filter Management. Camfil Filter Management. Camfil Farr clean air solutions

Camfil Filter Management. Camfil Filter Management. Camfil Farr clean air solutions Camfil Filter Management Camfil Farr Segment brochure Camfil Filter Management Camfil Farr clean air solutions Camfil Filter Farr Management Welke oplossingen biedt Camfil Filter Management Camfil Filter

Nadere informatie

GRUNDFOS SUBMERSIBLE PUMP VALVE. Injectie regelafsluiter met hydraulische positiesturing. Allconnect Pressure 2.0

GRUNDFOS SUBMERSIBLE PUMP VALVE. Injectie regelafsluiter met hydraulische positiesturing. Allconnect Pressure 2.0 GRUNDFOS SUBMERSIBLE PUMP VALVE Injectie regelafsluiter met hydraulische positiesturing Allconnect Pressure 2.0 2 Grundfos full-line supplier ÓÓk voor Warmte Koude Opslag Als pompfabrikant is Grundfos

Nadere informatie

de dynamiek van water break-units

de dynamiek van water break-units de dynamiek van water break-units 2 break-unit bescherming van water Zuiver en betrouwbaar water is essentieel voor iedereen. We kennen vele toepassingen die samen zijn aangesloten op hetzelfde drinkwaterleidingstelsel.

Nadere informatie

RUIMTE BESPAREND EN COMFORT VERHOGEND

RUIMTE BESPAREND EN COMFORT VERHOGEND LG ELECTRONICS COMMERCIAL AIRCONDITIONERS RUIMTE BESPAREND EN COMFORT VERHOGEND VLOER- / PLAFOND UNIT UNIEKE KENMERKEN ENERGIE EFFICIËNT LAAG GELUIDSNIVEAU GEZOND KLIMAAT LIFE S GOOD WHEN IT S GREEN Greenovation

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Industrial Modules

Kracht door samenwerking. VDL Industrial Modules Kracht door samenwerking VDL Industrial Modules IN DE HIGH-TECH WERELD WAARIN U EN WIJ OPEREREN, DRAAIT ALLES OM EFFICIENCY: STREVEN NAAR REDUCTIE VAN KOSTEN EN UITBESTEDING VAN NIET KERNCOMPETENTIES.

Nadere informatie

Hoeveel energie steekt U in uw pompsystemen??????? Consulting & Sales Engineer Drives & Controls. Bij voorkeur de juiste!!!!

Hoeveel energie steekt U in uw pompsystemen??????? Consulting & Sales Engineer Drives & Controls. Bij voorkeur de juiste!!!! Hoeveel energie steekt U in uw pompsystemen??????? Consulting & Sales Engineer Drives & Controls Bij voorkeur de juiste!!!! ELEKTRICITEITSVERBRUIK Onderzochte en bewezen stellingen: Besparingen op het

Nadere informatie

Brammer Energy Savings

Brammer Energy Savings Brammer Energy Savings Brochure 120853 Wij weten waar het om draait Energiebesparing is een belangrijk onderwerp, zo ook in het onderhoud. Bekend is dat energiekosten 90% van de totaal gemaakte kosten

Nadere informatie

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding.

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding. bouwer van pompen Inleiding Al vele jaren hebben wij een luisterend oor voor onze klanten om vragen te beantwoorden, problemen te lokaliseren en oplossingen aan te bieden om tot een optimalisatie van het

Nadere informatie

Service en onderhoud. Eén telefoontje is genoeg.

Service en onderhoud. Eén telefoontje is genoeg. Service en onderhoud Onze projectmatige werkwijze garandeert snelle en adequate oplossingen. HB Group voert wereldwijd, 24 uur per dag, 7 dagen per week, service en onderhoud uit. Eén telefoontje is genoeg.

Nadere informatie

grundfos BETROUWBARE DOMPELBARE DRUKVERHOGINGSPOMPEN &SBA DOMPELBARE DRUKVERHOGINGSPOMPEN

grundfos BETROUWBARE DOMPELBARE DRUKVERHOGINGSPOMPEN &SBA DOMPELBARE DRUKVERHOGINGSPOMPEN grundfos BETROUWBARE DOMPELBARE DRUKVERHOGINGSPOMPEN SB &SBA DOMPELBARE DRUKVERHOGINGSPOMPEN GRUNDFOS POMP OPLOSSINGEN De Grundfos dompelbare pompoplossingen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen,

Nadere informatie

e-hm GROTER ASSORTIMENT, MEER OPTIES EN HOOGSTE EFFICIENCY IN HAAR KLASSE

e-hm GROTER ASSORTIMENT, MEER OPTIES EN HOOGSTE EFFICIENCY IN HAAR KLASSE e-hm GROTER ASSORTIMENT, MEER OPTIES EN HOOGSTE EFFICIENCY IN HAAR KLASSE In huis vraagt iedere Waar is het water? Waaater? Neeee, het water! Kinderzwembad Voor eten en drinken (per persoon per dag) Waar

Nadere informatie

de dynamiek van water vuil- en rioolwaterpompen

de dynamiek van water vuil- en rioolwaterpompen de dynamiek van water vuil- en rioolwaterpompen 2 breed inzetbaar De ene keer is het een complete gemeente die voor z n afvoer van afvalwater vertrouwt op Duijvelaar Pompen, de andere keer een woonboot.

Nadere informatie

De geotherm warmtepomp Op alle fronten beter

De geotherm warmtepomp Op alle fronten beter De geotherm warmtepomp Op alle fronten beter Vaillant geotherm warmtepomp De betere warmtepomp Verwarming uit de bodem met een warmtepomp. Ingewikkeld? Niet bij Vaillant. Want Vaillant staat garant voor

Nadere informatie

Creëer nieuwe kansen met de ErP-richtlijn!

Creëer nieuwe kansen met de ErP-richtlijn! Pioneering for You Informatie voor specialisten in sanitair, verwarming en klimaattechniek, adviseurs voor technische gebouwentechniek en groothandels. Creëer nieuwe kansen met de ErP-richtlijn! 02 ErP-richtlijn

Nadere informatie

Creëer nieuwe kansen met de ErP-richtlijn!

Creëer nieuwe kansen met de ErP-richtlijn! Pioneering for You Informatie voor specialisten in sanitair, verwarming en klimaattechniek, vakadviseurs en groothandels. Creëer nieuwe kansen met de ErP-richtlijn! 02 ErP-richtlijn 03 Beknopt overzicht

Nadere informatie

CREATORS OF CONVEYOR BELTS TRANSPORTBANDEN VAN HOLLANDSE KWALITEIT

CREATORS OF CONVEYOR BELTS TRANSPORTBANDEN VAN HOLLANDSE KWALITEIT CREATORS OF CONVEYOR BELTS TRANSPORTBANDEN VAN HOLLANDSE KWALITEIT VOORWOORD Bandtransport Europe staat voor kwaliteit en duurzaamheid met een hoge servicegraad en betrokkenheid. Wij leveren producten

Nadere informatie

More space for solutions. Energie Efficiëntie Dag 20 november 2012 Bavaria Lieshout. 1 KSB Nederland BV Bert den Hollander 2012

More space for solutions. Energie Efficiëntie Dag 20 november 2012 Bavaria Lieshout. 1 KSB Nederland BV Bert den Hollander 2012 More space for solutions. Energie Efficiëntie Dag 20 november 2012 Bavaria Lieshout 1 KSB Nederland BV Bert den Hollander 2012 Concern en merk KSB Over ons KSB is een leidende aanbieder van pompen, appendages,

Nadere informatie

GS SERIE BRONPOMPEN VOOR BRONNEN VAN 4"

GS SERIE BRONPOMPEN VOOR BRONNEN VAN 4 SERIE BRONPOMPEN VOOR BRONNEN VAN 4" TOEPASSINGEN Watertoevoer Beregening Drukverhoging. Brandbusinstallatie TECHNISCHE SPECIFICATIES Capaciteit tot 21 m3/h. Opvoerhoogten tot 340 m. Maximale diameter

Nadere informatie

TOTAL COST OF OWNERSHIP

TOTAL COST OF OWNERSHIP Nieuwe perspectieven op TOTAL COST OF OWNERSHIP INTELLIGENT BUILDING SPECIALS Investeren in comfort en energiebesparing loont Ondernemingen en overheidsorganisaties zijn zich er steeds meer van bewust

Nadere informatie

Verdermag Magneetgedreven centrifugaalpomp. Centrifugaalpompen

Verdermag Magneetgedreven centrifugaalpomp. Centrifugaalpompen Verdermag Magneetgedreven centrifugaalpomp Centrifugaalpompen 191 Verdermag Magneetgedreven centrifugaalpompen De Verdermag pompenreeks is een zeer complete serie magneetgedreven centrifugaalpompen. De

Nadere informatie

A F V A L W A T E R P O M P E N

A F V A L W A T E R P O M P E N INLEIDING Op de Nederlandse markt is Landustrie toonaangevend als leverancier van pompen en pompinstallaties. Zowel voor de gemeentelijke, industriële en waterschapsmarkt ontwerpt en realiseert Landustrie

Nadere informatie

HYDROVAR. toegenomen flexibiliteit en besturing met De nieuwe generatie

HYDROVAR. toegenomen flexibiliteit en besturing met De nieuwe generatie HYDROVAR toegenomen flexibiliteit en besturing met De nieuwe generatie Hydrovar pompbesturing maakt pompen flexibeler en efficiënter m Wand- of motormontage m Meer flexibiliteit m Kostenbesparend m Hitech

Nadere informatie

Demand Side Response in de praktijk

Demand Side Response in de praktijk Demand Side Response in de praktijk Verbeter uw bedrijfsresultaten Productreeks September 2017 De kracht van Demand Side Response Prestaties verbeteren Met Demand Side Response optimaliseert u het operationele

Nadere informatie

Gamko ECO-Line. flessenkoelingen Noverta Premium & ECO-Line splitopstelling

Gamko ECO-Line. flessenkoelingen Noverta Premium & ECO-Line splitopstelling ECO-Line Noverta Premium De groene revolutie in professioneel koelen Nog sneller inkoelen van uw dranken Meer zichtbare presentatie door groter glasoppervlak Vertrouwde en bewezen Nederlandse kwaliteit

Nadere informatie

LUCHTBEHANDELING, EEN CRUCIALE INVESTERING KWALITEITSLUCHT VAN ATLAS COPCO, DE SLIMME KEUZE WAAROM KWALITEITSLUCHT

LUCHTBEHANDELING, EEN CRUCIALE INVESTERING KWALITEITSLUCHT VAN ATLAS COPCO, DE SLIMME KEUZE WAAROM KWALITEITSLUCHT KOELDROGERS FX 1-22 LUCHTBEHANDELING, EEN CRUCIALE INVESTERING KWALITEITSLUCHT VAN ATLAS COPCO, DE SLIMME KEUZE WAAROM KWALITEITSLUCHT ATLAS COPCO FX: BETROUWBARE DROGE LUCHT Perslucht bevat olie, vaste

Nadere informatie

<1 jaar terugverdientijd

<1 jaar terugverdientijd MAKING MODERN LIVING POSSIBLE De natuurlijke combinatie van energiebesparing en een ingeregeld tweepijpssysteem Onze Renovation + Solution is bewezen techniek voor een perfecte hydraulische balans in collectieve

Nadere informatie

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe generatie Hydrovar drukverhogingssets brengt pompen naar een hoger niveau van flexibiliteit en efficiëntie. Montage op de

Nadere informatie

Laboratorium Medisan is er voor u.

Laboratorium Medisan is er voor u. Laboratorium Medisan is er voor u. Of u zichzelf nu ziet als klant, afnemer of opdrachtgever, wij willen samen met u werken aan het verwezenlijken van uw ambities en behoeftes. Laboratorium Medisan Let

Nadere informatie

Gefascineerd door elektronica, gedreven door uw uitdaging

Gefascineerd door elektronica, gedreven door uw uitdaging Gefascineerd door elektronica, gedreven door uw uitdaging Altijd de goede verbinding! Kwaliteit, snelheid en flexibiliteit: uw wensen zijn ons uitgangspunt EPR Technopower is gespecialiseerd in de Engineering,

Nadere informatie

koel- en vriestechniek airconditioning elektrotechniek Bewust verder

koel- en vriestechniek airconditioning elektrotechniek Bewust verder koel- en vriestechniek airconditioning elektrotechniek Bewust verder Dijksma Koudetechniek is specialist in het creëren van een optimaal bewaarklimaat voor producten in onder meer de agrarische sector

Nadere informatie

U n i e k i n t e c h n i e k e n v o r m g e v i n g

U n i e k i n t e c h n i e k e n v o r m g e v i n g monosolar zonneboilersysteem met hoogrendement bouwen op duurzame energie U n i e k i n t e c h n i e k e n v o r m g e v i n g Onze producten worden wereldwijd verkocht vanwege hun ongeëvenaarde technische

Nadere informatie

Koudeproductie. Verbod op het gebruik van koelmiddelen die de ozonlaag afbreken = Euthanasie of anesthesie?

Koudeproductie. Verbod op het gebruik van koelmiddelen die de ozonlaag afbreken = Euthanasie of anesthesie? Koudeproductie Verbod op het gebruik van koelmiddelen die de ozonlaag afbreken = Euthanasie of anesthesie? Inhoud I. De uitdagingen : Milieu, Energie en Beschikbaarheid II. Plan van aanpak III. Dalkia

Nadere informatie

Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie

Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie 2 Bosch Solar Bosch: dat klinkt bekend én vertrouwd! Geen wonder, want miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken de producten van Bosch. Dag in, dag

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

HYDROVAR. toegenomen flexibiliteit en besturing met de nieuwe generatie

HYDROVAR. toegenomen flexibiliteit en besturing met de nieuwe generatie HYDROVAR toegenomen flexibiliteit en besturing met de nieuwe generatie Hydrovar pompbesturing maakt pompen flexibeler en efficiënter m Wand- of motormontage m Meer flexibiliteit m Kostenbesparend m Hitech

Nadere informatie

meilink groep meilink groep meilink industriële verpakkingen varekamp exportpacking & logistics schijndel industriële verpakkingen meilink kartonnage

meilink groep meilink groep meilink industriële verpakkingen varekamp exportpacking & logistics schijndel industriële verpakkingen meilink kartonnage meilink groep Een uniek totaalconcept in industriële verpakkingen De Meilink Groep biedt een totaalpakket in industriële verpakkingen. Wij zijn op dit gebied zelfs marktleider in de Benelux en behoren

Nadere informatie

De motor van de lerende organisatie

De motor van de lerende organisatie De motor van de lerende organisatie Focus op de arbeidsmarkt Naast het erkennen van leerbedrijven is Calibris verantwoordelijk voor ontwikkeling en onderhoud van kwalificaties in de sectoren zorg, welzijn

Nadere informatie

VDL Industrial Products

VDL Industrial Products VDL Industrial Products Kracht door samenwerking VDL Industrial Products Alleen het beste is goed genoeg voor uw organisatie. Daarom nodigen wij van VDL Industrial Products u uit voor een nadere kennismaking

Nadere informatie

CO 2. De milieuvriendelijke koel- en vriesoplossingen van Smeva

CO 2. De milieuvriendelijke koel- en vriesoplossingen van Smeva De milieuvriendelijke koel- en vriesoplossingen van Smeva Waarom de koeltechnische markt verovert De opwarming van onze aarde staat steeds meer in de belangstelling. Ook de emissie van de traditionele

Nadere informatie

Comfortsystemen. De luxe van extra veel warm water

Comfortsystemen. De luxe van extra veel warm water De luxe van extra veel warm water 01-07 - 2015 Luxueus én zuinig Volop genieten van veel warm water Is uw woning uitgerust met ruime voorzieningen zoals twee badkamers, duobad of stortdouche? Deze faciliteiten

Nadere informatie

M-serie. Zuigercompressoren. Intelligent Air Technology

M-serie. Zuigercompressoren. Intelligent Air Technology M-serie Zuigercompressoren Intelligent Air Technology M-serie Zuigercompressoren Een uitgebreide reeks direct aangedreven oliegesmeerde en olievrije zuigercompressoren, met gebruik van moderne materialen

Nadere informatie

werkt volgens de hoogste veiligheidseisen,

werkt volgens de hoogste veiligheidseisen, Petrol Sign: restyled en ontwerpt de complete uitstraling van tankstations, staat voor innovatie en vernieuwing, biedt alles-in-een oplossingen, werkt volgens de hoogste veiligheidseisen, biedt uitstekende

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine. Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine. Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van Duurzame energie, duurzame kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste ter wereld

Nadere informatie

G r u n d f o s Blueflux Geavanceerde motortechnologie welke energieverlies reduceert bij pompapplicaties

G r u n d f o s Blueflux Geavanceerde motortechnologie welke energieverlies reduceert bij pompapplicaties G r u n d f o s Blueflux Geavanceerde motortechnologie welke energieverlies reduceert bij pompapplicaties 90% van de motoren op pompen kan efficiënter 2/3 van alle pompen kan tot 60% energie besparen met

Nadere informatie

Besam IFD type EN, TF en TM

Besam IFD type EN, TF en TM Besam IFD type EN, TF en TM Industriële snelvouwdeuren Ideaal voor een snelle doorgang bij middelgrote tot grote entrees ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Verkrijgbaar in vele aantrekkelijke

Nadere informatie

Water parken Water is waarschijnlijk het belangrijkste van de vier elementen. Zijn verscheidenheid van vormen gekoppeld aan zijn ongeëvenaarde veelzij

Water parken Water is waarschijnlijk het belangrijkste van de vier elementen. Zijn verscheidenheid van vormen gekoppeld aan zijn ongeëvenaarde veelzij Zwembad pompen Water parken Water is waarschijnlijk het belangrijkste van de vier elementen. Zijn verscheidenheid van vormen gekoppeld aan zijn ongeëvenaarde veelzijdigheid heeft de mensheid voor duizenden

Nadere informatie

Westland Infra, Diepgeworteld in de tuinbouw.

Westland Infra, Diepgeworteld in de tuinbouw. Westland Infra, Diepgeworteld in de tuinbouw. Westland Infra heeft al meer dan 40 jaar haar wortels in de tuinbouw. Als netbeheerder zijn we verantwoordelijk voor aanleg, onderhoud en beheer van energienetten

Nadere informatie

n e p m o p n ro B AquaLuxe Nederland BV 2013 Alle bedragen zijn excl BTW drukfouten/prijswijzigingen voorbehouden

n e p m o p n ro B AquaLuxe Nederland BV 2013 Alle bedragen zijn excl BTW drukfouten/prijswijzigingen voorbehouden Bronpompen 4 Bronpompenset Plug and Play 4 Inch elektrische bronpompen De FB4 Series bronpompen zijn geschikt voor schoon bronwater van 4 bronnen (min. 110 mm) De buitengewone eenvoudige opbouw van de

Nadere informatie

Vernieuwd en uitgebreid: De SVI serie verticale insteekpompen

Vernieuwd en uitgebreid: De SVI serie verticale insteekpompen Vernieuwd en uitgebreid: De SVI serie verticale insteekpompen De nieuwe SVI serie van ITT Lowara is de perfecte oplossing voor verschillende industriële toepassingen, van koel- en smeermiddelenapplicaties

Nadere informatie