Handleiding BBC. RTF sjablonen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding BBC. RTF sjablonen"

Transcriptie

1 Handleiding BBC RTF sjablonen Cevi NV Bisdomplein GENT Tel contactcenter@cevi.be Logins NV Gen. De Wittelaan 17 B Mechelen helpdesk@logins.be

2 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE INLEIDING Voorwoord Colofon INSTELLINGEN VAN RTF-SJABLONEN Algemene instellingen Optionele module RTF-documenten Algemene parameters RTF-sjablonen Instellingen per type document Bestelbonnen Mandatenlijsten Verkoopfacturen Herinneringen Beleidsdocumenten Kassa-documenten STANDAARDSJABLONEN EN EIGEN SJABLONEN Standaardsjablonen Eigen sjablonen Stap 1: nieuw document Stap 2: extensie.rtf Stap 3: zet alle niveaus in het sjabloon Stap 4: samenvoegvelden invoegen Standaardsjablonen aanpassen Wat met de RTF-sjablonen uit NGB? Bestelbonnen Facturen Herinneringen Kassa-documenten

3 2 INLEIDING 2.1 VOORWOORD In de BBC-boekhouding kun je bestelbonnen, mandatenlijsten, verkoopfacturen, herinneringen, beleidsdocumenten en kassadocumenten afdrukken via een RTF-sjabloon. Deze afdrukfuncties vormen een uitbreiding van de bestaande afdrukfuncties en zijn niet verplicht te gebruiken. De standaard afdrukfuncties blijven beschikbaar en kun je dus verder gebruiken naast de RTF-afdrukmogelijkheden. Deze handleiding bevat de werkwijze om een RTF-sjabloon te koppelen in de toepassing. Een document kan afgedrukt worden eens het sjabloon op een correctie manier gekoppeld is in de toepassing. Verder bespreken we de mogelijkheden om standaard RTF-sjablonen te gebruiken, standaard RTF-sjablonen aan te passen of eigen RTF-sjablonen te gebruiken. Tot slot overlopen we de verschillen tussen RTF-sjablonen uit de NGB-toepassing en RTF-sjablonen uit de BBCtoepassing. Op die manier weet je welke aanpassingen nodig zijn om NGB-RTF-sjablonen bruikbaar te maken in BBC. Hoofdstuk 2: Inleiding Handleiding RTF-documenten in BBC Versie

4 COLOFON Cevi/Logins NV Cevi NV - Bisdomplein GENT Tel. Cevi Contact Center: fax: contactcenter@cevi.be Internet: - extranet: Ondernemersnummer: BE Logins NV - Generaal De Wittelaan 17 B Mechelen Tel.: fax: helpdesk@logins.be Internet: Ondernemersnummer: BE Cevi NV en Logins NV maken deel uit van de Adinfo groep Hoofdstuk 2: Inleiding Handleiding RTF-documenten in BBC Versie

5 3 INSTELLINGEN VAN RTF-SJABLONEN 3.1 ALGEMENE INSTELLINGEN Optionele module RTF-documenten Bestelbonnen, verkoopfacturen en herinneringen kun je maar afdrukken wanneer de optionele module XVB018 RTF-documenten NOB/BBC geactiveerd is. Als je deze module nog niet bezit, kun je steeds vrijblijvend een offerte aanvragen. De RTF-afdruk van mandatenlijsten is pas mogelijk wanneer je bestuur met mandaten werkt. De RTF-afdruk van beleidsdocumenten maakt geen deel uit van deze optionele module. Deze RTF-afdrukmogelijkheden worden standaard voorzien in de BBC-toepassing. De RTF-afdruk van kassadocumenten maakt geen deel uit van deze optionele module. Deze RTF-afdrukmogelijkheden maken deel uit van de module Kassa Algemene parameters RTF-sjablonen Om een document af te drukken door middel van een RTF-afdrukfunctie heb je een RTF-sjabloon nodig. Voor elk type document (bestelbonnen, mandatenlijsten, verkoopfacturen, herinneringen, beleidsdocumenten en kassadocumenten) worden standaard sjablonen aangereikt door Cevi/Logins (zie website) Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om zelf een sjabloon aan te maken. Daarvoor reikt Cevi/Logins de nodige Exceldocumenten aan met een overzicht van de beschikbare RTF-velden.

6 3.2 Elk RTF-sjabloon moet gedefinieerd worden in menu User-defined samenvoegdocumenten. Hierna wordt elk veld van dit parameterscherm besproken. Documenttype Elk type document heeft een vaste code: * Bestelbonnen: BBRTF * Mandatenlijsten: MAND * Verkoopfacturen: XFCF * Herinneringen: HERIN * Beleidsdocumenten: DOEL * Kassadocumenten: KASSA Aard van het document Dit laat je standaard staan op Rich Text Format.rtf bestand. Naam en volledig pad van het document Via de <F2>-toets kun je het aangemaakte RTF-sjabloon ophalen in de Verkenner. Let wel: het sjabloon moet onder een gedeelde map staan waar alle gebruikers die dit document moeten gebruiken rechten op hebben om af te drukken. Document opslaan als De afgedrukte documenten kun je opslaan. In dit veld geef je de locatie en de naam op waar deze documenten terecht moeten komen. Elke afdruk kan een unieke naam krijgen door gebruik te maken van de documentvariabelen. Voor meer informatie: zie onderstaand voorbeeld. Maak agendapunt Dit veld is niet van toepassing voor de RTF-afdrukfuncties binnen BBC. Betreft bij maak agendapunt Dit veld is niet van toepassing voor de RTF-afdrukfuncties binnen BBC. Omschrijving document Dit is de naam dat je meegeeft aan het sjabloon. Deze naam zal ook het referentiepunt zijn van het sjabloon bij het verder instellen van de afdrukfunctie. Dit veld vul je beter overal in.

7 3.3 Titel bij maak agendapunt Dit veld is niet van toepassing voor de RTF-afdrukfuncties binnen BBC. Interne naam Dit is een gegenereerd veld door de toepassing zelf. Bij wijze van voorbeeld koppelen we volgende RTF-sjablonen voor herinneringen: In menuscherm User Defined Samenvoegdocumenten drukken we op de knop <Invoegen>, waarna we het type HERIN aanklikken in het veld Type document. In het veld Aard van document blijft de standaard waarde Rich Text Format.rtf bestand staan.

8 3.4 Vervolgens drukken we op de <F2>-toets in het veld Naam en volledig pad van het document, waarna we in de Windows Verkenner terechtkomen. Navigeer naar het te koppelen sjabloon en klik op <Openen>. In het veld Document opslaan als kun je een pad opgeven waar de afdruk in Wordformaat opgeslagen mag worden. We raden sterk aan om de afdrukken niet in dezelfde map op te slaan waar de sjablonen opgeslagen zitten. Om de benamingen van de afdrukken uniek te maken, kun je gebruik maken van documentvariabelen, die zichtbaar zijn onder de matrix. De documentvariabelen zijn verschillend naar gelang het type document.

9 3.5 Documentvariabelen beginnen en eindigen steeds met een %-teken. In onderstaand voorbeeld worden de documentvariabelen %RappelJaar% en %RappelNummer% gebruikt (op die manier zal het jaar en het nummer verwerkt worden in de documentnaam van het resultaat van de afdruk). De velden Maak agendapunt en Betreft bij maak agendapunt zijn niet van toepassing voor de BBC. Deze velden vullen we niet in. Vervolgens vul je het veld Omschrijving document in. Hier geef je een naam aan het sjabloon, die op de volgende parameterschermen zichtbaar zal zijn.

10 3.6 Het veld Titel bij maak agendapunt is niet van toepassing in de BBC. Vervolgens klik je op <Aanvaarden>, waarna het sjabloon gekoppeld is aan de toepassing. Om een volgend sjabloon op te laden, klik je op de knop <Toevoegen>, waarna het tweede sjabloon opgeladen kan worden. Het sjabloon Laatste Herinnering kan op dezelfde manier gekoppeld worden zoals hierboven beschreven. Vanuit menu User Defined Samenvoegdocumenten kun je elk gekoppeld sjabloon visualiseren. Dat doe je door op het te visualiseren sjabloon te klikken en dan op <Detail>. Vervolgens krijg je het sjabloon te zien. Ter info: een RTF-sjabloon is steeds wijzigbaar, zelfs wanneer het sjabloon al gekoppeld is in de toepassing. Je kunt het wijzigen door het gekoppelde sjabloon te openen en de gewenste wijzigingen op te slaan in het bestaande sjabloon. 3.2 INSTELLINGEN PER TYPE DOCUMENT Eens het sjabloon gekoppeld is in menu User-defined samenvoegdocumenten kun je het sjabloon gebruiken in de afdrukinstellingen. Afhankelijk van het type document, moet het sjabloon verder gekoppeld worden in verschillende parameterschermen. Hierna wordt elk type document overlopen met de in te vullen parameterschermen om een RTF-afdruk te maken met het gekoppelde sjabloon Bestelbonnen Volgende sjablonen werden gekoppeld in menuscherm User-defined samenvoegdocumenten. Om Bestelbonnen af te drukken met een RTF-sjabloon moet je volgende opties instellen:

11 3.7 1) Algemene parameters boekhouding In het menuscherm Algemene parameters boekhouding moet de optie Grafische Afdruk Bestelbons uit Deel 4 aangevinkt staan. Met deze optie geef je aan dat de bestelbonnen afgedrukt worden via RTF. 2) Toewijzing van het RTF-sjabloon aan de afdrukfunctie van bestelbonnen Via menuscherm Diensten binnen het bestuur kun je het juiste sjabloon koppelen aan de RTF-afdrukfunctie van bestelbonnen. De toewijzing van de RTF-sjablonen moet per dienst gebeuren. Als je niet met diensten werkt, maar je wilt werken met RTF-afdrukken voor bestelbonnen, dan moet je minimum 1 dienst aanmaken zodat je in dit scherm de juiste RTF-sjablonen kunt kop-

12 3.8 pelen. Zodra er 1 of meerdere diensten bestaan van het type Bestellende dienst, kun je voor de eerste, tweede en derde afdruk telkens een RTF-sjabloon instellen. Bij het toewijzen van het RTF-sjabloon kun je de keuzelijst openen door op het omgekeerde driehoekje te klikken. Vervolgens zie je de omschrijving(en) van alle gekoppelde RTFsjablonen van bestelbonnen die ingegeven werden in menuscherm Zodra deze velden ingevuld zijn, kun je een bestelbon afdrukken met het geselecteerde RTF-sjabloon in menuscherm Afdruk bestelbon.

13 3.9 Vervolgens wordt de bestelbon afgedrukt. Als je voor het gebruikte sjabloon een pad opgegeven hebt in het veld Document opslaan als in menuscherm Userdefined samenvoegdocumenten, dan zal de afdruk opgeslagen worden Mandatenlijsten Volgend sjabloon werd gekoppeld in menuscherm User-defined samenvoegdocumenten.

14 3.10 Om mandatenlijsten af te drukken met een RTF-sjabloon moet in het menuscherm Algemene parameters boekhouding Mandateren? uit Deel 1 aangevinkt staan. Met deze optie geef je aan dat er in jouw bestuur met mandaten gewerkt wordt. Dit is uiteraard een vereiste om mandatenlijsten te kunnen afdrukken. Vervolgens kun je de mandatenlijsten afdrukken met de RTF-afdrukfunctie in menuscherm Opzoeken van mandaten.

15 3.11 Bij het aanklikken van deze afdrukfunctie kom je in volgend scherm terecht waar je het gekoppelde RTF-sjabloon kunt selecteren om af te drukken. Als je de mandatenlijst onmiddellijk wilt afdrukken, dan klik je functie Afdrukken na merge aan. Als je de mandatenlijst wilt opslaan, dan klik je de optie Opslaan na merge aan. Als je de optie Opslaan na merge aangeklikt hebt, dan kun je het opgeslagen document onmiddellijk tonen op het scherm. Dit kan door de optie Openen na merge aan te klikken. De optie XML datasource opslaan laat je steeds afgevinkt.

16 Verkoopfacturen Volgende sjablonen werden gekoppeld in menuscherm User-defined samenvoegdocumenten. Verkoopfacturen kunnen ingegeven worden in module 5 Verkopen (binnen BBC) en in de module Uitgaande facturatie (buiten BBC). Verkoopfacturen kun je in module 5 (binnen BBC) afdrukken via RTF in menuscherm 5.1. Registratie Verkoopfacturen.

17 3.13 Via de knop <RtfMerge> kun je de verkoopfactuur afdrukken. Volgend scherm verschijnt. In de selectiecriteria staat de selectie ingesteld zodat de actieve factuur uit menuscherm 5.1 Registratie Verkoopfacturen afgedrukt wordt. Deze instellingen zijn nog steeds wijzigbaar om andere of meerdere facturen af te drukken.

18 3.14 Bij de samenvoegopties kun je het gewenste samenvoegdocument (= RTF sjabloon) selecteren die gebruikt zal worden om de verkoopfactuur af te drukken. Nadat je het sjabloon geselecteerd hebt, wordt het veld Beschrijving en Resultaat opslaan als opgevuld vanuit de instellingen van het RTF-sjabloon (menuscherm User-defined samenvoegdocumenten ). Vervolgens kun je aangeven of je de afdruk onmiddellijk wilt doorsturen naar de printer (optie Afdrukken na merge ), en/of het document opgeslagen moet worden (optie Opslaan na merge ), en/of het document geopend moet worden (optie Openen na merge ). De optie XML datasource opslaan laat je steeds afgevinkt. Let op: De optie Openen na merge kun je alleen gebruiken als de optie Opslaan na merge aangevinkt staat. Verkoopfacturen kun je in de module Uitgaande Facturatie (of Diverse Facturatie) afdrukken via RTF in menuscherm 2.6. Afdruk facturen en creditnota s via RTF-merge. In de selectiecriteria geef je aan welke factu(u)r(en) je wilt afdrukken. Bij de samenvoegopties kun je het gewenste samenvoegdocument (= RTF sjabloon) selecteren dat gebruikt zal worden om de verkoopfactuur af te drukken.

19 3.15 Nadat je het sjabloon geselecteerd hebt, worden de velden Beschrijving en Resultaat opslaan als opgevuld vanuit de instellingen van het RTF-sjabloon (menuscherm User-defined samenvoegdocumenten ). Vervolgens kun je aangeven of je de afdruk onmiddellijk wilt doorsturen naar de printer (optie Afdrukken na merge ), en/of het document opgeslagen moet worden (optie Opslaan na merge ), en/of het document geopend moet worden (optie Openen na merge ). De optie XML datasource opslaan laat je steeds afgevinkt. Let op: de optie Openen na merge kun je enkel gebruiken als de optie Opslaan na merge aangevinkt staat Herinneringen Volgende sjablonen werden gekoppeld in menuscherm User-defined samenvoegdocumenten. Herinneringen druk je af via de map 7.4 Herinneringen.

20 3.16 Volgend parameterscherm Afdrukmodellen moet ingevuld worden zodat elk RTF-sjabloon van de herinneringen gelinkt kan worden aan het juiste niveau. In dit scherm voeg je voor elk niveau een nieuw record in. Daarvoor druk je op de knop <Invoegen>.

21 3.17 Taal Dit laat je op N van Nederlands staan. Niveau In dit veld geef je het niveau in. Model In dit veld geef je een naam aan het afdrukmodel dat je ingeeft. Documentintegratie Hier heb je de keuze om Standaard rapport (RGEN), Microsoft Word Mail Merge of RTF-Merge aan te klikken. Hier klik je RTF-merge aan. Naargelang de soort documentintegratie verandert het parameterscherm. Bij het aanklikken van RTF-Merge als documentintegratie verandert het scherm als volgt.

22 3.18 In het veld RTF-merge document moet de omschrijving van het RTF-sjabloon komen. Via <F2> kom je in menuscherm terecht waar je het juiste sjabloon kunt selecteren. Klik dubbel op Herinnering Niveau 1 en de omschrijving wordt automatisch overgenomen in het parameterscherm van de herinneringen.

23 3.19 Aanvaard het ingegeven afdrukmodel. Vervolgens voeg je een nieuw record in dit parameterscherm om het volgende niveau aan te maken. Herhaal deze procedure tot alle niveaus gekoppeld zijn. Een afdruk van een herinnering maak je in menuscherm Herinneringslijsten. Let op: Om een herinnering af te drukken, moet er eerst een gevalideerde herinneringslijst bestaan. Bij wijze van voorbeeld druk je herinneringslijst 2013/25 af. Daarvoor druk je op Document, waarna de afdrukparameters tevoorschijn komen. In het veld Niveau herinnering tussen geef je aan welk niveau je wilt afdrukken. In het veld Vanaf herinnering geef je aan welke herinneringen je wilt afdrukken. In het veld Afdrukmodel geef je mee met welk sjabloon je wilt afdrukken.

24 3.20 Nadat je op <Aanvaarden> hebt gedrukt, worden de herinneringen afgedrukt met het geselecteerde RTF-sjabloon Beleidsdocumenten Volgende sjablonen werd gekoppeld in menuscherm User-defined samenvoegdocumenten. Deze RTF-afdrukfunctie kan gebruikt worden voor de afdruk van de doelstellingennota, Strategische Nota, Doelstellingenrealisatie, toelichting Binnen het type DOEL bestaan er 2 soorten sjablonen: * Sjablonen per doelstelling: Deze sjablonen tonen gegevens opgesomd per doelstelling (strategische- en/of beleidsdoelstellingen). De afdruk van prioritair beleid en overig beleid gebeuren in verschillende sjablonen. Voorbeeld van sjablonen voor het prioritaire beleid: Doelstellingennota.rtf, StrategischeNota2014.rtf. Voorbeeld van sjablonen voor het prioritaire beleid: Doelstellingennota_overig.rtf, StrategischeNota2014_overig.rtf.

25 3.21 Deze sjablonen druk je af via menuscherm Doelstellingen. Bij de selectiecriteria kun je aangeven of je voor alle doelstellingen of voor 1 aparte doelstelling een afdruk wilt maken. Bij de samenvoegopties kun je het sjabloon selecteren in het veld Samenvoegdocument. Let op: selecteer een sjabloon dat niet eindigt met BD, want dit zijn sjablonen per beleidsdomein die niet via dit menuscherm gebruikt kunnen worden. Vervolgens kun je aangeven of je de afdruk onmiddellijk wilt doorsturen naar de printer (optie Afdrukken na merge ), en/of het document opgeslagen moet worden (optie Opslaan na merge ), en/of het document geopend moet worden (optie Openen na merge ). De optie XML datasource opslaan laat je steeds afgevinkt. Let op: de optie Openen na merge kun je alleen gebruiken als de optie Opslaan na merge aangevinkt staat. * Sjablonen per beleidsdomein Deze sjablonen tonen gegevens opgesomd per beleidsdomein per doelstelling. Deze sjablonen herken je doordat de naam eindigt met BD. De afdruk van prioritair beleid en overig beleid gebeurt in verschillende sjablonen. Voorbeeld van sjablonen voor het prioritaire beleid: Doelstellingennota_BD.rtf, StrategischeNota2014_BD.rtf.

26 3.22 Deze sjablonen druk je af via menuscherm Doelstellingennota. Bij de selectiecriteria kun je aangeven of je voor alle beleidsdomeinen of voor 1 apart beleidsdomein een afdruk wilt maken. Bij de samenvoegopties kun je het sjabloon selecteren in het veld Samenvoegdocument. Let op: selecteer een sjabloon dat wel eindigt met BD, want dit zijn de enige sjablonen die via dit menuscherm gebruikt kunnen worden. Vervolgens kun je aangeven of je de afdruk onmiddellijk wilt doorsturen naar de printer (optie Afdrukken na merge ), en/of het document opgeslagen moet worden (optie Opslaan na merge ), en/of het document geopend moet worden (optie Openen na merge ). De optie XML datasource opslaan laat je steeds afgevinkt. Let op: de optie Openen na merge kun je alleen gebruiken als de optie Opslaan na merge aangevinkt staat.

27 Kassa-documenten Volgende sjablonen werden gekoppeld in menuscherm User-defined samenvoegdocumenten. Deze RTF-sjablonen kun je gebruiken om een kassaticket of een kassatelling af te drukken. In menuscherm 2.4 Afdrukken van de module Kassabeheer kan een ticket afgedrukt worden. Nadat je de selectiecriteria hebt ingesteld, kun je het juiste RTF-sjabloon selecteren in de samenvoegopties.

28 3.24 Nadat je het sjabloon geselecteerd hebt, wordt het veld Beschrijving en Resultaat opslaan als opgevuld vanuit de instellingen van het RTF-sjabloon (menuscherm User-defined samenvoegdocumenten ). Vervolgens kun je aangeven of je de afdruk onmiddellijk wilt doorsturen naar de printer (optie Afdrukken na merge ), en/of het document opgeslagen moet worden (optie Opslaan na merge ), en/of het document geopend moet worden (optie Openen na merge ). De optie XML datasource opslaan laat je steeds afgevinkt. In menuscherm 3.4. Afdrukken voorraad kun je een stocktelling afdrukken via RTF. Na het instellen van de selectiecriteria kun je het juiste RTF-sjabloon selecteren in de samenvoegopties. Nadat je het sjabloon geselecteerd hebt, wordt het veld Beschrijving en Resultaat opslaan als opgevuld vanuit de instellingen van het RTF-sjabloon (menuscherm User-defined samenvoegdocumenten ). Vervolgens kun je aangeven of je de afdruk onmiddellijk wilt doorsturen naar de printer (optie Afdrukken na merge ), en/of het document opgeslagen moet worden (optie Opslaan na merge ), en/of het document geopend moet worden (optie Openen na merge ). De optie XML datasource opslaan laat je steeds afgevinkt.

29 4 STANDAARDSJABLONEN EN EIGEN SJABLONEN 4.1 STANDAARDSJABLONEN Cevi/Logins levert voor elk type document in BBC 1 of meerdere standaard RTFsjablonen aan. Deze sjablonen zijn beschikbaar op de site, waar steeds de recentste versie beschikbaar is. 4.2 EIGEN SJABLONEN De kans bestaat dat je een sjabloon wilt gebruiken dat voldoet aan de huisstijl in jouw bestuur, dat je specifieke informatie wilt afdrukken dat niet op het standaard RTFsjabloon vermeld staat In dat geval kun je een standaard sjabloon wijzigen of een volledig nieuw sjabloon maken. Cevi/Logins reikt voor elke type document een Exceldocument aan met een overzicht van de beschikbare samenvoegvelden. Een samenvoegveld komt overeen met een gegeven in de BBC-toepassing. Bijvoorbeeld: een datum van een verkoopfactuur kan voorzien worden in een RTF-sjabloon door het samenvoegveld facturatiedatum toe te voegen aan het RTF-sjabloon van de verkoopfacturen. Hieronder staan de verschillende stappen hoe je een nieuw RTF-sjabloon op een correcte manier opstelt. Stap 1: nieuw document Voor de opmaak van een afdruksjabloon moet je vertrekken van een nieuw Worddocument. Stap 2: extensie.rtf De extensie van de bestandsnaam moet rtf zijn (bijvoorbeeld rappel.rtf ). Je slaat dit nieuwe Word-document onmiddellijk op op een gedeelde schijf met de extensie.rtf. Stap 3: zet alle niveaus in het sjabloon Een samenvoegveld behoort telkens tot een niveau. In de aangeleverde Exceldocumenten staan de beschikbare niveaus van elk type document bovenaan opgesomd. In de lijst van de samenvoegvelden staat steeds het niveau waartoe elk samenvoegveld behoort. De bedoeling is dat je het samenvoegveld steeds onder het juiste niveau plaatst. Bijvoorbeeld: de beschikbare niveaus van de bestelbonnen zijn de volgende. Het samenvoegveld BESJAAR behoort tot niveau 1 Bestelbon. Het komt erop aan om de samenvoegvelden onder het juiste niveau te plaatsen in het RTF-sjabloon. Dus in dit voorbeeld moet het samenvoegveld BESJAAR onder niveau 1 komen te staan. Hoofdstuk 4: Standaardsjablonen en eigen sjablonen Handleiding RTF-documenten in BBC Versie

30 4.2 Een niveau kan als volgt in het RTF-sjabloon geplaatst worden: [#START naam niveau] [#END naam niveau] Het voorbeeld om niveau 1 van de bestelbonnen in het RTF-sjabloon te plaatsen, kan als volgt: [#START Bestelbon] [#END Bestelbon] Let op: de bestelbonnen bevatten 2 niveaus. Niveau 2 zit steeds ingesloten in niveau 1. Beide niveaus worden als volgt ingegeven: [#START Bestelbon] [#START Detaillijn] [#END Detaillijn] [#END Bestelbon] Bij de laatste code van het laatste niveau geef je steeds een sectie-einde doorlopend in. Dit is noodzakelijk om succesvolle RTF-afdrukken te bekomen. De gemakkelijkste manier is door alle beschikbare niveaus in je RTF-sjabloon te plaatsen. Stap 4: samenvoegvelden invoegen Op de plaats waar je gegevens uit de toepassing wilt invoegen (in je nieuwe RTFdocument), moet je het op te nemen samenvoegveld als volgt ingeven: [#samenvoegveld]. Stel dat je een beschikbare zone BESJAAR en ACTIEPLAN zou willen ingeven, dan moet je in jouw RTF-sjabloon [#BESJAAR] ingeven. Een rtf-merge veld dat niet herkend wordt als samenvoegveld wordt na het afdrukken van het rtf-document weergegeven door een?. Als je bijvoorbeeld [#naamdossier] hebt geplaatst in plaats van [#naamdossier], dan zal het samenvoegveld niet herkend worden bij de afdruk. Deze typefout zal eerst rechtgezet moeten worden in het rtfsjabloon zodat het samenvoegveld bij een volgende afdruk wel herkend wordt. Zoals in stap 3 gemeld, is er wel een voorwaarde: het samenvoegveld moet binnen de codes van het juiste niveau gezet worden. Het samenvoegveld BESJAAR maakt deel uit van niveau 1 en het samenvoegveld ACTIE- PLAN maakt deel uit van niveau 2, dus moeten deze samenvoegvelden op de volgende plaats ingegeven worden: [#START Bestelbon] [#BESJAAR] [#START Detaillijn] [#ACTIEPLAN] [#END Detaillijn] [#END Bestelbon] Als je een samenvoegveld niet in het juiste niveau zet, dan zal het samenvoegveld niet herkend worden door de RTF-afdrukfunctie. De gemakkelijkste manier is door stapsgewijs te werken: voeg een beperkt aantal samenvoegvelden toe, druk vervolgens het document af om te zien of het gewenste resultaat bekomen wordt. Indien alles correct staat kan je de volgende samenvoegvelden invoegen in het sjabloon, waarna je opnieuw afdrukt Hoofdstuk 4: Standaardsjablonen en eigen sjablonen Handleiding RTF-documenten in BBC Versie

31 4.3 De reden hiervan is dat je gemakkelijker de fouten kunt achterhalen die in het RTF-sjabloon zitten als je niet de gewenste afdruk verkrijgt. Tot slot kan je volgende tips nalezen: * De RTF-afdrukfunctie is gevoelig: een teken, spatie of blanco regel op de verkeerde plaats kan ervoor zorgen dat de hele afdruk blokkeert. * [?Samenvoegveld] wijst erop dat het samenvoegveld niet herkend wordt, controleer schrijfwijze/niveau. * Stel een sjabloon niet op in 1 keer zonder een proefafdruk te maken. Verdeel de opstelling in verschillende stappen en maak steeds een proefafdruk om na te gaan of de doorgevoerde wijzigingen correct zijn. * Sla een kopie van het originele sjabloon op alvorens je wijzigingen aanbrengt. Op die manier kun je altijd terug naar de oorspronkelijke situatie als de aanpassing verkeerd is. * Samenvoegvelden kunnen ook in de kop- en voettekst gebruikt worden. Hiervoor moet je ook steeds de niveaus in de kop- en voettekst bepalen zoals uitgelegd in stap 3. * Geconditioneerd samenvoegen is mogelijk door de volgende syntax te gebruiken: [#IF] voorwaarde [#ENDIF] Voorbeeld 1: [#IF #aantallijnendetail > 3] Naam: [#naambetaler] [#voornaambetaler] [#ENDIF]: De naam + zones naambetaler en voornaambetaler zullen dan alleen ingevoegd worden als het aantal lijnen in het detail van de herinnering hoger is dan. Je kunt hier bijvoorbeeld ook in plaats zones doorgeven dat er een pagina-einde ingevoegd moeten worden, wat erop duidt dat een pagina-einde ingevoegd zal worden als de factuur meer dan 3 detaillijnen bevat, zodat het detail van de herinnering dan op een 2 e pagina zal verschijnen. Voorbeeld 2: [#IF #aantallijnendetail > 3 OR #betplan = ja ] Een betaalplan wordt voorgesteld. [#ENDIF] Als er meer dan drie detaillijnen zijn en er is een betaalplan voor het document, dan wordt de zin Een betaalplan wordt voorgesteld gedrukt. Je kunt in de [#IF] condities dus meer dan 1 test opnemen, waarbij je dan met OR en AND moet aangeven of aan alle voorwaarden voldaan moet zijn of aan 1 van de voorwaarden. Deze beknopte uitleg helpt je om een eigen RTF-sjabloon op te stellen. Naargelang de vraag kunnen er ook klassikale opleidingen ingericht worden. Tijdens deze opleiding wordt de structuur van een RTF-sjabloon aangeleerd zoals hierboven beschreven. 4.3 STANDAARDSJABLONEN AANPASSEN Standaardsjablonen staan steeds beschikbaar op onze site. Je hebt de mogelijkheid om deze standaard sjablonen te wijzigen: samenvoegvelden toevoegen, samenvoegvelden verwijderen, logo toevoegen, gegevens bestuur aanvullen Dat kan op een correcte manier gebeuren als de structuur steeds gerespecteerd wordt: de niveaus moeten bestaan in het sjabloon zoals aangegeven in de aangeleverde Excellijsten en elk samenvoegveld moet onder het juiste niveau staan. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van mogelijke wijzigingen. Hoofdstuk 4: Standaardsjablonen en eigen sjablonen Handleiding RTF-documenten in BBC Versie

32 4.4 Voorbeeld 1: logo, hoofding en voettekst in beleidsdocumenten wijzigen Deze gegevens kun je gewoon overschrijven in het sjabloon zodat het juiste logo en de juiste gegevens van je bestuur op het document afgedrukt worden. Hoofdstuk 4: Standaardsjablonen en eigen sjablonen Handleiding RTF-documenten in BBC Versie

33 4.5 Voorbeeld 2: je wenst de budgetten in de beleidsdocumenten niet op elk niveau af te drukken zodat er niet op elk niveau budgetcijfers zichtbaar zijn. De budgetgegevens kunnen in principe in elk niveau verwijderd worden. Let op: gegevens verwijderen uit het sjabloon moet gebeuren met enige voorzichtigheid: als je een code teveel verwijdert, dan kan dat tot gevolg hebben dat het sjabloon niet meer functioneert. Zorg er steeds voor dat de codes [#START ] en [#END ] van elk niveau in het sjabloon blijven staan. Stel: je wenst de budgetcijfers van niveau strategische doelstelling te verwijderen uit de doelstellingennota. Dat kun je doen door de volgende omkaderde gegevens te verwijderen. Hoofdstuk 4: Standaardsjablonen en eigen sjablonen Handleiding RTF-documenten in BBC Versie

34 WAT MET DE RTF-SJABLONEN UIT NGB? De kans bestaat dat je in de oude NGB-boekhouding al gebruik maakte van RTFsjablonen. Hierna overlopen we de documenttypes die in NGB voorzien werden en welke wijzigingen er nodig zijn om dezelfde sjablonen bruikbaar te maken in BBC Bestelbonnen De naam van het eerste niveau Bestelbon in NGB komt overeen met de naam van het eerste niveau in BBC. Hier is er dus geen wijziging nodig. De naam van het tweede niveau BestelbonDetail in NGB komt niet overeen met de naam van het tweede niveau in BBC. De naam van BestelbonDetail moet vervangen worden door Detaillijn. Geen enkel samenvoegveld van NGB komt overeen met de beschikbare samenvoegvelden in BBC. Elk samenvoegveld zal gewijzigd moeten worden volgens de voorziene samenvoegdocumenten in BBC (zie Excellijst) Facturen De naam van het eerste niveau UitgaandeFactuur in NGB komt overeen met de naam van het eerste niveau in BBC. Hier is er dus geen wijziging nodig. De naam van het tweede niveau UitgaandeFactuurDetail in NGB komt overeen met de naam van het tweede niveau in BBC. Hier is er dus geen wijziging nodig. Volgende samenvoegvelden van het RTF-sjabloon in NGB zul je nog moeten veranderen om het RTF-sjabloon bruikbaar te maken in BBC. In de eerste kolom staat het samenvoegveld dat voorzien werd in het RTF-sjabloon in NGB. In de tweede kolom staat vermeld wat er voor het samenvoegveld precies gewijzigd is in het RTF-sjabloon in BBC. Indien een samenvoegveld niet meer bestaat in BBC moet je in de Excel-lijst nakijken of er een ander veld als alternatief gebruikt kan worden. In sommige gevallen (vooral als het samenvoegveld informatie bevat eigen aan je bestuur zoals adres, openingsuren ) kun je deze gegevens rechtstreeks in het sjabloon ingeven. Samenvoegveld NGB today datumafdruk arrondissementadm soortadm benamingadm burgvoorzit secretaris ontvrekenplanpl adresadm postcodeadm gemeenteadm teladm faxadm openingsdagen openingsuren btwnradm provincieadm Wijziging in BBC In BBC valt dit samenvoegveld onder niveau UitgaadeFactuur. In BBC valt dit samenvoegveld onder niveau UitgaadeFactuur. In BBC valt dit samenvoegveld onder niveau UitgaadeFactuur. In BBC valt dit samenvoegveld onder niveau UitgaadeFactuur. In BBC valt dit samenvoegveld onder niveau UitgaadeFactuur. In BBC valt dit samenvoegveld onder niveau UitgaadeFactuur. In BBC valt dit samenvoegveld onder niveau UitgaadeFactuur. In BBC valt dit samenvoegveld onder niveau UitgaadeFactuur. In BBC valt dit samenvoegveld onder niveau UitgaadeFactuur. In BBC valt dit samenvoegveld onder niveau UitgaadeFactuur. In BBC valt dit samenvoegveld onder niveau UitgaadeFactuur. In BBC valt dit samenvoegveld onder niveau UitgaadeFactuur. In BBC valt dit samenvoegveld onder niveau UitgaadeFactuur. In BBC valt dit samenvoegveld onder niveau UitgaadeFactuur. In BBC valt dit samenvoegveld onder niveau UitgaadeFactuur. In BBC valt dit samenvoegveld onder niveau UitgaadeFactuur. Hoofdstuk 4: Standaardsjablonen en eigen sjablonen Handleiding RTF-documenten in BBC Versie

35 4.7 Samenvoegveld NGB gewestadm inschrnradm contactadm contactteladm contactfaxadm contact adm bankrek1adm ibanrek1adm bivrek1adm finlnstrek1adm bankrek2adm ibanrek2adm bicrek2adm finlnstrek2adm domicrekadm kbonradm nummerdebextern omschrijvingfactuur interfaceexternbestand reknrbegunstigde vrijemededeling foutboodschap Toestand aanmaakexternbestand naamexternbestand typeonwaarde codemotiefonwaarde motiefonwaarde codebeslissinginstantie tekstinontwerpfase Duplicaat typepersoondeb rekeningnummerdeb IBANnrDeb BICnrDeb datumstopzettingdeb postnaarcorradres personeelsnrdeb btwplichtigedeb adresdebautombijw straatcorr huisnummercorrnum huisnummercorr BusNummerCorr postcodecorr woonplaatscorr LandCodeCorr straatcodecorr Wijziging in BBC Dit samenvoegveld bestaat nietmeer in BBC. Hoofdstuk 4: Standaardsjablonen en eigen sjablonen Handleiding RTF-documenten in BBC Versie

36 4.8 Samenvoegveld NGB telefooncorr faxcorr corr leveringsdatum Wijziging in BBC Dit samenvoegveld bestaat nietmeer in BBC Herinneringen De naam van het eerste niveau Herinnering van de RTF-sjablonen in NGB komt niet overeen met de naam van het eerste niveau van de RTF-sjablonen in BBC. Deze naam moet je vervangen door Rappel. De naam van het tweede niveau Detailherinnering van de RTF-sjablonen in NGB komt niet overeen met de naam van het tweede niveau van de RTF-sjablonen in BBC. Deze naam moet je vervangen door Detaillijn. Er zijn slechts 2 samenvoegvelden van de RTF-sjablonen uit NGB die overgenomen werden naar de RTF-sjablonen van BBC: lijstnr en strucmed. Alle andere samenvoegvelden van de RTF-sjablonen uit NGB werden niet overgenomen naar de RTF-sjablonen van BBC. Voor de volgende samenvoegvelden van de RTF-sjablonen uit NGB bestaat een alternatief samenvoegveld dat wel bruikbaar is in de RTF-sjablonen van BBC. Samenvoegveld NGB LijstJr herinneringsnr nivmaxdeb verzenddatum totopenfacturen totvervallen totnietvervallen totkosten totopenstschuld tottebetalen nummerdeb aasprekingdeb naamdeb straatdeb huisnummerdebnum huisnummerdeb busnummerdeb postcodedeb woonplaatsdeb kbonummerdeb factuurjaar factuurnr faacturatiedatum vervaldatum bedragfactuur vervallensaldofactuur nietvervallensaldofactuur Samenvoegveld BBC Jaar rapnr Niveau datumverzending totaalsaldo totaalvervallen totaalntvervallen Kost vervalkost saldokost nrdossier aanspdossier naamdossier adresdossier postcodedossier gemeentedossier rrnrdossier jrdoc nrdoc datfact vervfact bedragfact vervallenfact ntvervallenfact Hoofdstuk 4: Standaardsjablonen en eigen sjablonen Handleiding RTF-documenten in BBC Versie

37 4.9 Samenvoegveld NGB kostenfactuur omschfactuur nivherinnering Samenvoegveld BBC kostfact omsfact niveaufactuur Kassa-documenten De namen van de niveaus van de RTF-sjablonen in NGB komen exact overeen met de namen van de niveaus van de RTF-sjablonen in BBC. Dus hier is er geen wijziging nodig. De samenvoegvelden van de RTF-sjablonen in NGB komen bijna allemaal overeen met de samenvoegvelden van de RTF-sjablonen in BBC. Enkel voor volgende samenvoegvelden is er een wijziging. Samenvoegveld NGB Idk algrek indrek Ids Wijziging in BBC IDk algrekbank IDs Hoofdstuk 4: Standaardsjablonen en eigen sjablonen Handleiding RTF-documenten in BBC Versie

Handleiding BBC. Creditnota koppelen aan factuur

Handleiding BBC. Creditnota koppelen aan factuur Handleiding BBC Creditnota koppelen aan factuur Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be Logins NV Gen. De Wittelaan 17 B32-2800 Mechelen helpdesk@logins.be

Nadere informatie

Handleiding FAQ. Beleidsdocumenten afdrukken RTF-sjablonen aanpassen

Handleiding FAQ. Beleidsdocumenten afdrukken RTF-sjablonen aanpassen Handleiding FAQ Beleidsdcumenten afdrukken RTF-sjablnen aanpassen Cevi NV Bisdmplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 cntactcenter@cevi.be http://www.cevi.be Lgins NV Gen. De Wittelaan 17 B32-2800 Mechelen

Nadere informatie

Handleiding. NH BBC Budget Standopgave

Handleiding. NH BBC Budget Standopgave Handleiding NH BBC Budget Standopgave Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be Logins NV Gen. De Wittelaan 17 B32-2800 Mechelen helpdesk@logins.be http://www.logins.be

Nadere informatie

INDEX. Opmerkingen ------------------------------------------------------------------------------------------------- 12

INDEX. Opmerkingen ------------------------------------------------------------------------------------------------- 12 INDEX Wat heeft deze versie te bieden? --------------------------------------------------------------------------- 2 Activeren van backorders klanten --------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Releasenota WinBgp 1.3.0.11

Releasenota WinBgp 1.3.0.11 Handleiding Releasenota WinBgp 1.3.0.11 Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 INLEIDING... 2.1 2.1 Voorwoord...

Nadere informatie

FAQ BBC. Foutmelding economische sectorcodes bij digitale rapportering

FAQ BBC. Foutmelding economische sectorcodes bij digitale rapportering FAQ BBC Foutmelding economische sectorcodes bij digitale rapportering Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be Logins NV Gen. De Wittelaan 17 B32-2800 Mechelen

Nadere informatie

Logistiek. Voorschotten. Flexibel, efficiënt & accuraat

Logistiek. Voorschotten. Flexibel, efficiënt & accuraat Logistiek Voorschotten WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat VOORSCHOTTEN INLEIDING 1.1. Wings Voorschotten 3 Algemeen Specifiek INSTELLINGEN 2.1. Wings Voorschotten Instellingen Voorschot (1)

Nadere informatie

Bevolking: Installatie keuzelijsten

Bevolking: Installatie keuzelijsten Handleiding Bevolking: Installatie keuzelijsten Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 INLEIDING... 2.1 2.1 Voorwoord...

Nadere informatie

Automatisering voor Financiële Dienstverleners. Werken met Queries en Merge Documenten. For more information visit our website at www.pyrrho.

Automatisering voor Financiële Dienstverleners. Werken met Queries en Merge Documenten. For more information visit our website at www.pyrrho. Automatisering voor Financiële Dienstverleners Werken met Queries en Merge Documenten For more information visit our website at www.pyrrho.com Date: Document Nr: 30 maart, 2007 UBizzMerge, Versie 4.0 Status:

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie HANDLEIDING Periodieke Facturatie WINGS Software Snelheid & zekerheid Module WingsPer: Periodieke facturatie 1) Installatie & Activatie Wings Periodieke Facturatie dient te worden beschouwd als een volwaardige

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be

BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be Handleiding SwingCount Crediteur Verrichten betalingen Voorbereiden betalingen DOEL Voor alle openstaande

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Handleiding Merge items

Handleiding Merge items Handleiding Merge items Copyright, Connexys Versie 3.2.0.1-30 september 2013 Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of

Nadere informatie

BVBA KMO-zone, Klein Boom Putte (Mechelen) Tel: (015) Fax: (015)

BVBA KMO-zone, Klein Boom Putte (Mechelen) Tel: (015) Fax: (015) BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be Handleiding SwingOffice Documenten BEHEER Via deze menu kunnen de Word templates, de default bijlagen

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Kaart

Handleiding Site to Edit Module Kaart THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Kaart Aanvulling

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

Samenvoegen met Word en Excel 2010

Samenvoegen met Word en Excel 2010 Samenvoegen met Word en Excel 2010 Inhoudsopgave Samenvoegen Word-Excel / Mailingen... 2 Tip Samenvoegvelden automatisch markeren... 4 Tip Installeer PDF-creator... 7 Tip Sla het Word-document en Excel-document

Nadere informatie

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INHOUD INHOUD... 2 INLEIDING... 3 ALVORENS TE STARTEN... 4 UITGAAND BETALINGSVERKEER... 6 Samenstellen werklijst betalingen vanuit de openstaande verrichtingen...

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014 Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Boomstructuur KSZ-opvragingen

Boomstructuur KSZ-opvragingen Handleiding Boomstructuur KSZ-opvragingen Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be Logins NV Gen. De Wittelaan 17 B32-2800 Mechelen helpdesk@logins.be http://www.logins.be

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Instructiehandleiding King2UBL

Instructiehandleiding King2UBL Inhoud Inleiding King en UBL... 2 Vereisten... 2 Registreren King2UBL... 2 Drivermapping/NetDrive... 2 Standaard instellingen King2UBL... 3 Instellingen King2UBL... 4 King Afdrukformaat instellen... 4

Nadere informatie

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be Kluwer Office DMS Basic Medewerker Software.kluwer.be Contents 1 Document Management System... 4 1.1 Alure Desktop... 4 1.1.1 IPad... 4 1.1.2 IMail... 6 1.2 CRM... 8 1.2.1 Algemeen... 8 1.2.2 Padvinder...

Nadere informatie

Handleiding. Documentbeheer. PlanCare 2. elektronisch cliënten dossier. G2 Paramedici het EPD voor paramedici. Handleiding. Declareren. Versie 3.0.0.

Handleiding. Documentbeheer. PlanCare 2. elektronisch cliënten dossier. G2 Paramedici het EPD voor paramedici. Handleiding. Declareren. Versie 3.0.0. Handleiding Documentbeheer Handleiding Declareren Versie 3.0.0.3 PlanCare 2 elektronisch cliënten dossier G2 Paramedici het EPD voor paramedici INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 2 2 Gebruik van de module...

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

9. MEMO'S. Handleiding Unit4 Auditor 8.1 Pagina 100 van 260

9. MEMO'S. Handleiding Unit4 Auditor 8.1 Pagina 100 van 260 9. MEMO'S In Unit4 Auditor kunt u in een uit te voeren taak een aantekening toevoegen. In de aantekening beschrijft u de bevindingen met betrekking tot de uitvoering van de betreffende taak. Daarnaast

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING IMPACTXRM CRM DOCUMENTS GEBRUIKERSHANDLEIDING IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com Herzien 21.04.2016 Inhoud Inhoud... 1 IMPACTXRM Documents Algemene informatie...

Nadere informatie

AFO 271 - Beheer parameters drukwerk

AFO 271 - Beheer parameters drukwerk AFO 271 - Beheer parameters drukwerk 271.1 Inleiding De besteladministratie is een sterk geparametriseerde module. Een groot aantal van die parameters, met name op het vlak van het printen, is interactief

Nadere informatie

Handleiding BOEKHOUDEN BETALINGEN LEVERANCIERS

Handleiding BOEKHOUDEN BETALINGEN LEVERANCIERS Handleiding BOEKHOUDEN BETALINGEN LEVERANCIERS G. Verwilghensingel 6 - B-3500 Hasselt - t. 011 360 360 - f. 011 360 369 BTW BE 0441.752.054 - KBC 450-0622771-87 - www.adsolut.be Betalingen leveranciers

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

RIE Vragenlijst Editor

RIE Vragenlijst Editor Handleiding RIE Vragenlijst Editor Versie 1.0 Datum: 29 oktober 2015 IT&Care B.V. Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VERANTWOORDING... 3 2. OVERZICHT RIE VRAGENLIJSTEN... 4 3. AANMAKEN VAN EEN NIEUWE VRAGENLIJST...

Nadere informatie

Samen op zoek naar proeven

Samen op zoek naar proeven Samen op zoek naar proeven De handleiding Jens Vanhouwaert jens@vanhouwaert.be 1 Inhoudsopgave 1 Handleiding... 4 1.1 De website... 4 1.2 Algemene werking... 4 1.3 Download de databank... 4 1.3.1 Internet

Nadere informatie

Handleiding Op Maat Wizard.

Handleiding Op Maat Wizard. Handleiding Op Maat Wizard. Met de Op Maat Wizard kun je zelf vullingen maken voor de verschillende werkvormen in het Op Maat programma. Wanneer je de software (Speler en Wizard) niet in je bezit hebt,

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer

HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Inkoopopdrachten...4 Inkoopopdracht aanmaken...4 Levering maken van inkoopopdracht...9 Inkoopopdracht wijzigen...11 Inkoopopdracht annuleren...12

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1440 Bestelbon Cafetaria

HANDLEIDING Q1440 Bestelbon Cafetaria HANDLEIDING Q1440 Bestelbon Cafetaria Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Kassa knoppen/functies...4 Bestelbon aanmaken...5 Bestelbon opties...6 Bestelbon aanpassen...6 Bestelbon annuleren...7 Bestelbon

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen?

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Stap 1: Klik in de footer van je website op Inloggen onder de titel Admin Area Stap 2: Typ volgende gegevens in om in te loggen: Gebruikersnaam: agentennummer

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Gebruikersregistratie

Gebruikersregistratie Handleiding voor gebruikers 8 januari 2018 Versie 2.1 INHOUDSOPGAVE 1. Over deze handleiding 4 1.1 Voor wie 4 1.2 Gebruik iconen 4 2. Aan de slag met 5 3. Gebruikersprofiel zoeken 6 3.1 Zoeken 6 3.2 Zoekresultaten

Nadere informatie

Offective > CRM > Vragenlijst

Offective > CRM > Vragenlijst Offective > CRM > Vragenlijst Onder het menu item CRM is een generieke vragenlijst module beschikbaar, hier kunt u zeer uitgebreide vragenlijst(en) maken, indien gewenst met afhankelijkheden. Om te beginnen

Nadere informatie

FECARSKIP MANUEEL RECHTZETTEN VAN GEWEIGERDE KAARTEN

FECARSKIP MANUEEL RECHTZETTEN VAN GEWEIGERDE KAARTEN FECARSKIP MANUEEL RECHTZETTEN VAN GEWEIGERDE KAARTEN 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 INLEIDING... 2.1 2.1 Voorwoord... 2.1 2.2 Colofon... 2.2 3 OVERSCHRIJDEN 92 DAGEN... 3.1 3.1 Periode van het

Nadere informatie

Klantenhandleiding TNT MyPost

Klantenhandleiding TNT MyPost Klantenhandleiding TNT MyPost Stap 1: inloggen in de admin van de shop. Login in de admin van de webshop. Stap 2: Het retouradres instellen. Je bent nu ingelogd in de admin van de webshop. Klik in het

Nadere informatie

Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van "sfta.vmm.be"

Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van sfta.vmm.be Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van "sfta.vmm.be" Inhoud 1. Inleiding 3 2. Hoe als extern persoon een mail met gro(o)t(e) bestand(en) versturen naar

Nadere informatie

1 FASE 1: Documenttype selecteren

1 FASE 1: Documenttype selecteren Voornaam:... Datum:... Naam:... Klas:... Nr:... 1 FASE 1: Documenttype selecteren De bedoeling hiervan is het hoofddocument in het leven te roepen, zonder er verder aan te werken. Het is alsof het gegevensbestand

Nadere informatie

Opstarten van de GRATIS facturatiemodule

Opstarten van de GRATIS facturatiemodule Opstarten van de GRATIS facturatiemodule 1 Welkom in het gratis facturatieprogramma van WinBooks on Web Het gratis facturatieprogramma is ontworpen om u kennis te laten maken met de interessante functionaliteiten

Nadere informatie

Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten

Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten Inhoudsopgave 1. Dubieuze debiteuren... 2 1.1. Afboeken Openstaande facturen... 2 1.1.1. Individuele afboeking... 2 1.1.2. Globale afboeking... 2 1.1.3. De klant

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding Eend NL Game Control. Versie Juni 2012

Handleiding Eend NL Game Control. Versie Juni 2012 Handleiding Eend NL Game Control Versie 2.0 - Juni 2012 Inhoudsopgave 1. Inloggen 2 2. Hoofdscherm - Evenementbeheer 4 2.1 Aanmaken nieuw evenement 4 2.2 Beheren van de chatbox 5 2.3 Beheren van de bonusvragen

Nadere informatie

Diplomeren - Light. Binnen Trajectplanner is het mogelijk om sjablonen aan te maken die gebruikt kunnen worden bij

Diplomeren - Light. Binnen Trajectplanner is het mogelijk om sjablonen aan te maken die gebruikt kunnen worden bij Diplomeren - Light Binnen Trajectplanner is het mogelijk om sjablonen aan te maken die gebruikt kunnen worden bij het afdrukken van diploma s en supplementen. Deze sjablonen kunnen gevuld worden met mergevelden

Nadere informatie

Uw adresboek en Word. In dit venster in de Wizard Enveloppen en etiketten kunt u kiezen voor het gebruiken van het adresboek:

Uw adresboek en Word. In dit venster in de Wizard Enveloppen en etiketten kunt u kiezen voor het gebruiken van het adresboek: Uw adresboek en Word In Word kunt u bij de optie Afdruk samenvoegen en bij verschillende Wizards waarmee u brieven, etiketten of enveloppen maakt, kiezen voor het invoegen van adressen uit het adresboek

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

Werken met verschillende lay-outs

Werken met verschillende lay-outs Werken met verschillende lay-outs Inleiding In deze handleiding vindt u een stappenplan voor het werken met verschillende lay-outs. Het werken met verschillende lay-outs kan een keuze zijn als u werkt

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1101 - Uurregistratie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1101 - Uurregistratie Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1101 - Uurregistratie www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 1.1Doel...3 2 Module configuratie...4 3 Module uitleg...5 3.1Tijd registratie

Nadere informatie

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl WebQuest / WebKwestie met Word 2003 www.webkwestie.nl Een WebQuest / WebKwestie maken in Word 2003 Belangrijk is dat alle pagina s en afbeeldingen die u gebruikt in één map worden opgeslagen. Download

Nadere informatie

Handleiding digitaal dossier

Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier... 1 Omschrijving... 2 Login met persoonlijke account... 3 Geen persoonlijke account... 3 Automatisch omwisselen naar persoonlijke account... 4

Nadere informatie

Release nota Upgrade CEMOS 1.08.007

Release nota Upgrade CEMOS 1.08.007 Handleiding Release nota Upgrade CEMOS 1.08.007 Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 INLEIDING... 2.1 2.1 Voorwoord...

Nadere informatie

23. Standaardbrieven (MailMerge)

23. Standaardbrieven (MailMerge) 23. Standaardbrieven (MailMerge) In deze module leert u: 1. Wat een standaardbrief is. 2. Hoe u een standaardbrief maakt. 3. Hoe u een adressenbestand kunt koppelen aan een standaardbrief. 4. Hoe u een

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

Hoofdstuk 7 Configuratie Bestanden

Hoofdstuk 7 Configuratie Bestanden Hoofdstuk 7 Configuratie Bestanden Alle ZoomText instellingen kunnen opgeslagen en weer hersteld worden met gebruik van de configuratie bestanden. Configuratie bestanden controleren alle ZoomText functies;

Nadere informatie

1 Algemeen... 2. 2 Inloggen in Basecone... 2. 3 Aanleveren van documenten... 3. 4 Commentaar toevoegen aan documenten... 4. 5 Autoriseren...

1 Algemeen... 2. 2 Inloggen in Basecone... 2. 3 Aanleveren van documenten... 3. 4 Commentaar toevoegen aan documenten... 4. 5 Autoriseren... blz. 1 HANDLEIDING BASECONE Inhoudsopgave 1 Algemeen... 2 2 Inloggen in Basecone... 2 3 Aanleveren van documenten... 3 4 Commentaar toevoegen aan documenten... 4 5 Autoriseren... 5 6 Archiveren en opvragen

Nadere informatie

Handleiding Informat. v1.0

Handleiding Informat. v1.0 Handleiding Informat v1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Afspraken... 3 2. Aanmelden... 3 3. Afwezigheden invullen... 5 3.1 Afwezigheden code Z, B, R, D... 5 3.1.1 Inbrengen... 5 3.1.2 Wijzigen...

Nadere informatie

Wil je een meer gepersonaliseerde standaardbrief versturen naar een aantal personen, dan is een mailing een goede oplossing.

Wil je een meer gepersonaliseerde standaardbrief versturen naar een aantal personen, dan is een mailing een goede oplossing. Mailmerge In deze handleiding gaan we nader bekijken hoe we een mailing uitvoeren. We gaan kijken hoe we een adressenbestand manipuleren, hoe we een selectie maken in een adressenlijst en een mailing uitvoeren

Nadere informatie

Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan.

Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan. Een mailing verzorgen Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan. Voor deze techniek zijn twee bestanden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BBLV Applicatie Beveiligingsprogramma Handleiding voor gebruikers van het BBLV Beveiligingsprogramma versie 2.

Gebruikershandleiding BBLV Applicatie Beveiligingsprogramma Handleiding voor gebruikers van het BBLV Beveiligingsprogramma versie 2. Gebruikershandleiding BBLV Applicatie Beveiligingsprogramma Handleiding voor gebruikers van het BBLV Beveiligingsprogramma versie 2.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1. Inleiding 3 1.1 Algemeen 3 1.1.1 Gegenereerde

Nadere informatie

Handleiding. TAM Pandjeshuis Software. Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering

Handleiding. TAM Pandjeshuis Software. Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Handleiding Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Inhoud 1 Software installatie... 2 2 Programma starten en instellen... 2 2.1 Opnieuw

Nadere informatie

Handleiding online Factsheetmodule

Handleiding online Factsheetmodule Handleiding online Factsheetmodule Sportvissers hebben eigenlijk maar twee dingen nodig: goed viswater en een goede visstand. De zorg voor goed viswater met een goede visstand is dan ook de belangrijkste

Nadere informatie

Uw adresboek en Word 2000

Uw adresboek en Word 2000 Uw adresboek en Word 2000 In Word 2000 kunt u bij de optie Afdruk samenvoegen en bij verschillende Wizards waarmee u brieven, etiketten, enveloppen maakt, kiezen voor het invoegen van adressen uit het

Nadere informatie

HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE

HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE Versie 3-04/10/2005 Dit document is de handleiding voor de poststukregistratie e2e nv pagina 1/20 1 Index 1 INDEX... 2 2 ROLLEN... 3 3 VERWERKER... 4 3.1 OVERZICHT... 4

Nadere informatie

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten EDUscope Administratie Versie 1.0 19-04-2016 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1.1 Formulier toevoegen... 3

Nadere informatie

Handleiding ChainWise Digitaal factureren

Handleiding ChainWise Digitaal factureren Handleiding ChainWise Digitaal factureren Versie: 1.1 Datum: februari 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Voorbereiding... 4 2.1 E-mail sjabloon aanpassen... 4 2.2 Instellen from en bcc adres, subject...

Nadere informatie

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8 Gebruikershandleiding Versie 2.8 november 2012 Inhoud 1 Voor toegang tot Shell Card Online e-invoicing Service... 3 1.1 Inloggen in Shell Card Online... 3 1.2 Wat als u uw wachtwoord bent vergeten... 3

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Werkinstructie Verzoeken

Werkinstructie Verzoeken Werkinstructie Verzoeken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden en blinden.

Nadere informatie

Installatie ArcGIS Desktop Basis, ArcGIS Engine en Download ArcGIS Server

Installatie ArcGIS Desktop Basis, ArcGIS Engine en Download ArcGIS Server Handleiding Installatie ArcGIS Desktop Basis, ArcGIS Engine en Download ArcGIS Server Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE...

Nadere informatie

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten.

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten. Accept Financieel Documenten beheer Het is nu mogelijk om in Accept Financieel te werken met documenten beheer. Met behulp van deze module is het mogelijk om documenten op te slaan in de database van de

Nadere informatie

1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE INLEIDING Voorwoord Colofon OFFICIËLE RAPPORTERING

1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE INLEIDING Voorwoord Colofon OFFICIËLE RAPPORTERING BBC RAPPORTERING 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 INLEIDING... 2.1 2.1 Voorwoord... 2.1 2.2 Colofon... 2.2 3 OFFICIËLE RAPPORTERING... 3.1 3.1 Schema TM2 Nieuw!... 3.1 3.1.1 Uitsplitsing ten laste

Nadere informatie

In de tabel hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende velden die kunnen voorkomen in uw import-bestand.

In de tabel hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende velden die kunnen voorkomen in uw import-bestand. Algemeen Met behulp van deze handleiding zal u leren hoe u een bestand in het juiste formaat kan aanmaken en importeren naar uw winkelwagen. U zal merken dat dit zeer weinig moeite vergt en u op die manier

Nadere informatie

A & A Consultancy Het samenvoegen van een adressenbestand en het afdrukken op adresetiketten in Word. (versie 2003)

A & A Consultancy Het samenvoegen van een adressenbestand en het afdrukken op adresetiketten in Word. (versie 2003) Het samenvoegen van een adressenbestand en het afdrukken op adresetiketten in Word. (versie 2003) Open een leeg Word document en klik op menu Extra Brieven en verzendlijsten Controleer of er een vinkje

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H 1 Algemene werking Wings ondersteunt twee verschillende soorten analytische opvolging. De eerste analytische uitsplitsing is de traditionele op kostenplaats of

Nadere informatie

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Inhoudsopgave 1. Afdrukinstellingen per klant 2. Reisroute 3. Hernoemen van velden 4. Zoeken middels geavanceerde selectie 5. Sales Forecast

Nadere informatie

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03 Inhoudstafel Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2016 Toegang deelnemers / Inloggen... 02 Paswoord vergeten. 02 Account deelnemer... 03 Communicatiemateriaal.. 03 Bijbestellen communicatiemateriaal..

Nadere informatie

Exporteren naar Word. 9 maart WISA helpdesk

Exporteren naar Word. 9 maart WISA helpdesk Exporteren naar Word 9 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Exporteren naar Word 2 1.1 Seriebrief..................................... 3 1.1.1 Aanmaak startdocument......................... 3 1.1.2

Nadere informatie

Outlookkoppeling installeren

Outlookkoppeling installeren Outlookkoppeling installeren Voordat u de koppeling kunt installeren, moet outlook afgesloten zijn. Stappenplan Controleer of het bestand VbaProject.OTM aanwezig is. (zie 3.2) Controleer of de map X:\RADAR\PARAMETERS\

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

DEMATRA ELECTRONIC DISTRIBUTION SYSTEM

DEMATRA ELECTRONIC DISTRIBUTION SYSTEM DEMATRA ELECTRONIC DISTRIBUTION SYSTEM Het Dematra Electronic Distribution System is ontwikkeld voor alle Dematra-Distributieklanten. Via deze weg kan op eenvoudige en overzichtelijke wijze zendingen worden

Nadere informatie

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief 8. Nieuwsmanagement Doormiddel van het nieuwsmanagement onderdeel kunt u uw klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws, de nieuwste producten of de beste aanbiedingen. U kunt dit in de webshop

Nadere informatie

Exporteren naar excel

Exporteren naar excel Exporteren naar excel 9 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Exporteren naar excel 2 1.1 Exporteren van schermgegevens......................... 3 1.1.1 Export opvragen.............................

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie