Geef bijles in / en aan (klassen) Onderbouw. Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Engels. Klas 1 t/m 3. Nederlands, Frans, Spaans, Engels, Geschiedenis:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geef bijles in / en aan (klassen) Onderbouw. Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Engels. Klas 1 t/m 3. Nederlands, Frans, Spaans, Engels, Geschiedenis:"

Transcriptie

1 Naam 4 +PLUSSER Klas adres Onderbouw Geef bijles in / en aan (klassen) Profiel Arthur van der Weiden Geslaagd voor HAVO arthurweiden1@gmail.com Lalaine Faber lalainelf@gmail.com Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Engels Nederlands, Frans, Spaans, Engels, Geschiedenis: klas 1 t/m 3 Ik heb in al deze vakken eindexamen gedaan met het profiel natuur en techniek en heb ze allemaal met een 7 of hoger afgerond. Ik studeer nu technische informatica in Utrecht. Ik snap deze vakken zelf goed en ben goed in staat het uit te leggen. Mij lijkt het heel leuk om jongere kinderen te helpen bij deze vakken. Thomas Doeven Gymnasium 6 thomasdoeven@gmail.com Isabel Cornelissen isabelcornelissen1@gmail.com Cora Uijlenhoet Cora722@gmail.com En en Wi Wi, sk, bio, na en nask Klas 1 tm 3 Wi, nask, bio en Spaans Ik zit nu in de 6de klas gymnasium en doe natuur en gezondheid met wiskunde A en natuurkunde. Ik kan goed dingen uitleggen en het lijkt mij leuk om leerlingen te helpen met deze vakken. Ik zit nu in 6 VWO, met een natuurprofiel. Ik ben goed in zo'n beetje alle bètavakken (Wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie) en ik zou graag bijles geven in een of meerdere van deze vakken. Ik zit momenteel in Gymnasium 6 en ik ben iemand die goed is in de bèta vakken. Ik sta nu voor alles een prima cijfer, maar vooral in klas 1 t/m 3 stond ik erg hoog. Ik vind het uitleggen van deze stof aan leerlingen die er nu mee bezig zijn erg leuk om te doen, en ik weet daarom ook zeker dat ik je kan helpen!

2 Marije van Heerde Pim Kastermans Tijmen van der Schaaff VWO 5 tijmenvds@live.nl Esmée Grim VWO 5 esmeegrim@upcmail.nl Wiskunde Wiskunde en Engels Wiskunde en Nederlands Latijn, wiskunde, Nederlands Ik zit in klas 6VWO en heb het profiel E&M met wiskunde A. Wiskunde gaat mij erg makkelijk af en denk dat ik daarom goed geschikt ben het uit te leggen. Ik heb zelf in het begin van de eerste klas ook mijn moeilijkheden met dit vak gehad dus ik kan me goed verplaatsen in de problemen van deze leerlingen Hallo, ik ben Pim Kastermans uit V5 van 15 jaar oud. Ik wil graag bijles geven in Engels en wiskunde, omdat ik weet dat het studeren hiervoor voor eventuele problemen en of vragen kan zorgen. Omdat ik dit allemaal al heb gehad en weet hoe het is, wil ik hier graag bij helpen Hallo allemaal, Ik ben Tijmen van der Schaaff ik zit in klas V5 en ben 15 jaar. Ik weet dat het leren van sommige vakken soms tot problemen kan leiden. Ik zou graag bijles willen geven aan 1e en 2e klassers omdat ik die waarschijnlijk goed kan helpen bij hun problemen. Ik zou graag Nederlands en Wiskunde bijles geven omdat ik daar zelf nooit veel moeite bij had in de onderbouw. Ik hoop dat ik jullie in de toekomst kan helpen! Ik zit in VWO5 met profiel E&M. Voor deze vakken haal ik goede cijfers, dus ik kan je er heel goed mee helpen. Het lijkt me super leuk om samen tot een goed eind cijfer te komen!

3 Sarah Dewi Hartman Maysa Cavalcanti de Oliveira VWO 4 maysa.co@hotmail.com Latijn, Grieks, wiskunde, biologie, Engels en Nederlands: 1 t/m 3 Engels en Spaans: Ik zit in de vijfde van het gymnasium en ik doe een combinatie van de pakketten Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek. Daarnaast heb ik ook de klassieke talen in m'n pakket zitten. Gedurende de 4 voorgaande jaren op school heb ik ervaren dat dit allemaal veeleisende vakken zijn en dat extra hulp en uitleg daarom voor sommige mensen heel fijn kan zijn. Graag zou ik jou deze hulp en uitleg geven om je skills en kennis te verbeteren en zodoende weer moed in het vak te krijgen! Ook kan ik je helpen met het maken van planningen en het voorbereiden van werkstukken etc. Ik zit nu in VWO 4 in de ECU-stroom. Ik heb een tijdje in Spanje gewoond waardoor talen mij heel makkelijk afgaan en ik ze beide vloeiend spreek. Ook vind ik ze makkelijk om uit te leggen en lijkt het me heel leuk om kinderen bij een van deze vakken te helpen. Loren Morrison VWO 4 lorenmorrison@hotmail.com Lisa Vlug Gymnasium 4 lisa.vlug@hotmail.com Geschiedenis: Biologie: Havo 1 en 2 Frans: Ik zit in 4 VWO en ik doe de Natuurstroom. Ik heb altijd goede cijfers voor geschiedenis gehaald, en ik zou je graag helpen met het voorbereiden voor een toets of het maken van een verslag. Ik hoop dat we er samen voor kunnen zorgen dat geschiedenis je voortaan wat gemakkelijker afgaat! Ik zit in het 4de jaar van het gymnasium en doe de natuurstroom. Ik vind Frans een mooie en leuke taal. Ik heb niet zoveel moeite met het leren van woordjes en grammatica en ik denk dat ik dit goed uit kan leggen en je hiermee kan helpen!

4 Bianca van Rossum Gymnasium 4 bpvanrossum@hotmail.nl Kees Szabó VWO 4 kees.szabo@icloud.com Frans en Latijn: Wiskunde klas 1 Hallo! Ik ben Bianca van Rossum en zit nu in 4 gymnasium. Ik wil graag bijles geven in Latijn en Frans omdat ik deze vakken heel erg leuk vind en ze me makkelijk afgaan. Mocht je problemen hebben met Latijn en/of Frans dan wil ik je heel graag helpen om het onder de knie te krijgen en de stof te verduidelijken. Zeker bij Latijn is het fijn als je het goed doorhebt omdat Latijn (of Grieks) eigenlijk je toegang tot het gymnasium is. Ik denk jou op een prettige en ontspannen manier te kunnen helpen; samen komen we er vast wel uit! ik zit in VWO 4 en heb Wiskunde-B waar ik een 8 voor sta op mijn eindlijst. Ik weet uit eigen ervaring dat je aan het begin van de middelbare school moeite kan hebben met wiskunde, hierdoor kan je in de hogere klassen vastlopen. Daarom wil ik je graag helpen met je wiskunde zodat je een goede basis hebt voor de rest van de middelbare school. Onderbouw en bovenbouw Elvis Avdo Geslaagd Voor HAVO elvis_aa_@hotmail.com Frans en Spaans: Klas 1 t/m 6 Als je bijles nodig hebt voor Frans of Spaans dan ben je bij mij aan het goede adres : Na de HAVO te hebben afgerond met mooie cijfers voor Frans en Spaans, heb ik mijn propedeuse gehaald voor de opleiding leraar Frans. Tegenwoordig zit ik op de Universiteit van Utrecht en studeer er Franse taal & cultuur. Met deze kennis ben ik ervan overtuigd dat ik jou kan helpen het cijfer voor het vak Frans of Spaans omhoog te halen.

5 Pedro dos Santos Marques om Spaans, Engels, biologie: Ik ben behoorlijk goed met talen in het algemeen en Engels en Spaans zijn mijn beste vakken. Ik kan je zeker helpen met de uitspraak en grammatica in beide talen. Zelf heb ik mijn eindexamen Spaans al gehaald. En Engels is de taal die ik het meeste gebruik in het dagelijkse leven. Je zult je cijfers in deze vakken zeker verbeteren met mijn hulp. Lonike Faes Marrit Buruma Martijn Meens Marit Ridder Economie, scheikunde, biologie, wiskunde (B), aardrijkskunde: Klas 1 t/m 5 Wiskunde: Economie Klas 4 Wiskunde: Economie: Havo 4 en 5 Frans: Klas 1 t/m 5 Aardrijkskunde: Klas 1 t/m 5 Geschiedenis: Ik Ik ben zit Portugees nu in 6 VWO en al en 3 jaar ik heb in Nederland. het profiel Ik N&G vind het met leuk economie om mensen en te geschiedenis. Ik kan helpen zeker op het deze vakken goed gebied van leren en talen. uitleggen en ik vind Doordat het leuk ik om Nederlands leerlingen moest te helpen leren met ben deze ik me gaan vakken. interesseren in talen. Ik doe nu E&M met wiskunde A. Ik vind wiskunde en economie leuk vakken en kan het op een makkelijke en logische manier aan (onderbouw)leerlingen uitleggen. Ik heb een E&M profiel en ik kan jou helpen met wiskunde en economie. Ik heb een goed inzicht in cijfers en ik vind het leuk om bijles te geven! Ook kan ik je veel trucs leren om goed te presenteren als je het moeilijk vindt en/of als je angst hebt om te presenteren. Frans vind ik een erg leuke taal. Ik heb een goede uitspraak en kan goed grammatica uitleggen. Woordjes helpen leren is voor mij ook geen probleem. Met aardrijkskunde en geschiedenis kan ik uitleg geven maar ook goed samenvatten daar zou ik je zeker mee kunnen helpen!

6 Henrick van der Scheer Engels: Wiskunde A: Ik doe nu 6 gymnasium met de natuur en gezondheid stroming, en ik heb wiskunde A en natuurkunde in mijn pakket. Mijn sterke punten zijn Engels en wiskunde A, en ik denk dat ik anderen goed overweg kan helpen met deze vakken. Luca Ligter lucaligter@gmail.com Esther Schelvis esther.schelvis@hotmail.nl Jasper Taling Gymnasium 6 jaspertaling1@hotmail.com Natuurkunde, Ik ben Luca, ik zit op het scheikunde, moment in, wiskunde B, Engels: en doe natuur en techniek met biologie. Vorig jaar merkte ik dat sommige mensen niet genoeg hadden aan de uitleg van de les, en dat dit invloed had op hun cijfers. Ik wil me daarom graag beschikbaar stellen om bijles te geven aan mensen die moeite hebben met vakken, en wil ze helpen om weer bij te komen bij de les. Ik kan hulp geven bij sommen, en uitleg geven over onderwerpen die je niet snapt. Nederlands, Frans, Spaans, Latijn, Engels: Duits, Nederlands, Engels, Wiskunde A, Economie (tot aan de 4 e klas) Hoi, ik ben Esther en ik zit nu in 5 gymnasium met het profiel E&M! Ik vind talen erg leuk en ben er ook goed in. Als je moeite hebt met een van deze vakken, wil ik je graag helpen en hopelijk zorgen we er dan samen voor dat je een goed cijfer haalt! Hallo, ik ben Jasper Taling en ik zit in 6 VWO. Ik heb het profiel Economie & Maatschappij. Ik vind het leuk om te helpen bij het leren van een vak. Ik ben geduldig en bereid om mensen te helpen in de begeleiding van een vak. Mijn cijfers voor de vakken waarin ik bijles geef zijn gemiddeld 7 of hoger, dus ik heb genoeg verstand van de vakken om daarin te helpen.

Engels. Klas 1 en 2. Nederlands, Frans, Spaans, Engels, Geschiedenis: klas 1 t/m 3. Engels, Spaans en wiskunde: klas 1 t/m 3. Duits.

Engels. Klas 1 en 2. Nederlands, Frans, Spaans, Engels, Geschiedenis: klas 1 t/m 3. Engels, Spaans en wiskunde: klas 1 t/m 3. Duits. Naam 4 +PLUSSER Klas e-mailadres Onderbouw Geef bijles in / en aan (klassen) Profiel Maartje Schaapherder maartje_pink@live.nl Digna de Bruin digna_tineke@hotmail.com Robbin Hegeman robbinschool@gmail.com

Nadere informatie

Onderbouw. Profiel. Geef bijles in / en aan (klassen) 4 +PLUSSER Naam Klas e-mailadres

Onderbouw. Profiel. Geef bijles in / en aan (klassen) 4 +PLUSSER Naam Klas e-mailadres 4 +PLUSSER Naam Klas e-mailadres Onderbouw Bianca van Rossum Gymnasium 4 bpvanrossum@hotmail.nl Nikki Bloemen nikki.bl@hotmail.com Florian Tiggeloven Floriantiggeloven@hotmail.com Geef bijles in / en aan

Nadere informatie

Onderbouw. Bianca van Rossum. Gymnasium 4. bpvanrossum@hotmail.nl. Nikki Bloemen. nikki.bl@hotmail.com. Florian Tiggeloven

Onderbouw. Bianca van Rossum. Gymnasium 4. bpvanrossum@hotmail.nl. Nikki Bloemen. nikki.bl@hotmail.com. Florian Tiggeloven 4 +PLUSSER Naam Klas e-mailadres Onderbouw Bianca van Rossum Gymnasium 4 bpvanrossum@hotmail.nl Nikki Bloemen nikki.bl@hotmail.com Florian Tiggeloven Floriantiggeloven@hotmail.com Geef bijles in / en aan

Nadere informatie

Onderbouw. Profiel. Geef bijles in / en aan (klassen) 4 +PLUSSER Naam Klas adres

Onderbouw. Profiel. Geef bijles in / en aan (klassen) 4 +PLUSSER Naam Klas  adres 4 +PLUSSER Naam Klas e-mailadres Bianca van Rossum Gymnasium 5 Onderbouw bpvanrossum@hotmail.nl Kees Szabó VWO 6 kees.szabo@icloud.com Roos Söentken 5 HAVO roosrosacatosoentken@hotmail.com Geef bijles

Nadere informatie

Onderbouw. Profiel. Geef bijles in / en aan (klassen) 4 +PLUSSER Naam Klas adres

Onderbouw. Profiel. Geef bijles in / en aan (klassen) 4 +PLUSSER Naam Klas  adres 4 +PLUSSER Naam Klas e-mailadres Onderbouw Bianca van Rossum Gymnasium 5 bpvanrossum@hotmail.nl Kees Szabó VWO 6 kees.szabo@icloud.com Mark Kruisdijk mark.kruisdijk@gmail.com Geef bijles in / en aan (klassen)

Nadere informatie

4+plus-lijst Schooljaar september 2017

4+plus-lijst Schooljaar september 2017 4 +PLUSSER Naam Klas Emailadres Onderbouw Bianca van Rossum bpvanrossum@hotmail.nl Wessel Dekker 5 Gymnasium wesselkdekker@gmail.com Geeft bijles in en aan (klassen) Frans en Latijn en Grieks Wiskunde

Nadere informatie

Onderbouw. Profiel. Geef bijles in / en aan (klassen) 4 +PLUSSER Naam Klas adres

Onderbouw. Profiel. Geef bijles in / en aan (klassen) 4 +PLUSSER Naam Klas  adres 4 +PLUSSER Naam Klas e-mailadres Bianca van Rossum Gymnasium 5 Onderbouw bpvanrossum@hotmail.nl Kees Szabó VWO 6 kees.szabo@icloud.com Roos Söentken 5 HAVO roosrosacatosoentken@hotmail.com Geef bijles

Nadere informatie

4+plus-lijst Schooljaar oktober 2017

4+plus-lijst Schooljaar oktober 2017 4 +PLUSSER Naam Klas Emailadres Onderbouw Bianca van Rossum bpvanrossum@hotmail.nl Wessel Dekker 5 Gymnasium wesselkdekker@gmail.com Geeft bijles in en aan (klassen) Frans en Latijn en Grieks Wiskunde

Nadere informatie

4+plus-lijst Schooljaar oktober 2017

4+plus-lijst Schooljaar oktober 2017 4 +PLUSSER Naam Klas Emailadres Onderbouw Bianca van Rossum 6 Gymnasium bpvanrossum@hotmail.nl Wessel Dekker 5 Gymnasium wesselkdekker@gmail.com Geeft bijles in en aan (klassen) Frans en Latijn en Grieks

Nadere informatie

4+plus-lijst Schooljaar november 2017

4+plus-lijst Schooljaar november 2017 4 +PLUSSER Naam Klas Emailadres Onderbouw Bianca van Rossum 6 Gymnasium bpvanrossum@hotmail.nl Wessel Dekker 5 Gymnasium wesselkdekker@gmail.com Geeft bijles in en aan (klassen) Frans en Latijn en Grieks

Nadere informatie

Vragenlijst voor Begeleiders

Vragenlijst voor Begeleiders Competentie Vakinhoud Overzicht vakken Vragenlijst voor Begeleiders Alfa Cijfer Sterk Zwak Nederlands Engels Duits Frans Grieks Latijn Beta Cijfer Sterk Zwak Wiskunde Natuurkunde Scheikunde Biologie Gamma

Nadere informatie

Competentie Vakinhoud

Competentie Vakinhoud Competentie Vakinhoud Overzicht vakken Alfa Cijfer Sterk Zwak Nederlands Engels Duits Frans Grieks Latijn Beta Cijfer Sterk Zwak Wiskunde Natuurkunde Scheikunde Biologie Gamma Cijfer Sterk Zwak Aardrijkskunde

Nadere informatie

Decentrale selectie Criminologie Aanmeldformulier

Decentrale selectie Criminologie Aanmeldformulier Decentrale selectie Criminologie Aanmeldformulier A Persoonlijke gegevens voorletters voornaam geboortedatum achternaam geslacht 0 man 0 vrouw e-mailadres telefoonnummer(s) studentnummer Aantal bijlagen:

Nadere informatie

OP WEG NAAR HET EINDEXAMEN

OP WEG NAAR HET EINDEXAMEN Oktober 2015 INFORMATIEBOEKJE KLAS 3 TL OP WEG NAAR HET EINDEXAMEN VMBO 3 TL Inhoudsopgave 1. Inleiding... blz. 2 2. Welke keuzes moet ik als derdeklasser maken?... blz. 3 3. Wanneer ga ik over van klas

Nadere informatie

Vragenlijst voor leerlingen

Vragenlijst voor leerlingen Competentie Vakinhoud Vragenlijst voor leerlingen Zet in het onderstaande overzicht je gemiddelde cijfer voor elk vak. Daarnaast kun je opschrijven waar je sterk en zwak in bent. Overzicht vakken Alfa

Nadere informatie

Tweede fase. profielkeuze

Tweede fase. profielkeuze Tweede fase en profielkeuze Studiehuis Activerend onderwijs rol van de leerling: verantwoordelijkheid zelfstandigheid rol docent: van instructeur naar begeleider. Werkwijzers VWO Studielast: 1600 klokuren

Nadere informatie

Competentie Vakinhoud

Competentie Vakinhoud Competentie Vakinhoud Overzicht vakken Alfa Cijfer Sterk Zwak Nederlands Engels Duits Frans Grieks Latijn Beta Cijfer Sterk Zwak Wiskunde Natuurkunde Scheikunde Biologie Gamma Cijfer Sterk Zwak Aardrijkskunde

Nadere informatie

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht...

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... de uitdaging... Hallo, ik ben Hanna. Dit jaar ben ik begonnen aan QUEST. QUEST past prima bij mij. Dat denk ik zelf, dat denken mijn ouders

Nadere informatie

Profielkeuze. 3 vwo. degoudsewaarden.nl

Profielkeuze. 3 vwo. degoudsewaarden.nl Profielkeuze 3 vwo Profielkeuze - Profielen - De totstandkoming van de profielkeuze - Tijdpad Profielen Vier profielen CULTUUR en MAATSCHAPPIJ ECONOMIE en MAATSCHAPPIJ NATUUR en GEZONDHEID NATUUR en TECHNIEK

Nadere informatie

De studielast is voor de tweede fase vwo in totaal 4800 uur (drie maal 1600), voor het havo 3200 uur (twee maal 1600). Dit is als volgt verdeeld:

De studielast is voor de tweede fase vwo in totaal 4800 uur (drie maal 1600), voor het havo 3200 uur (twee maal 1600). Dit is als volgt verdeeld: (oud, maar hier en daar nuttig) Studielasttabellen Studielast is een nieuw begrip in de bovenbouw van havo en vwo. Het staat voor de gemiddelde tijd die de gemiddelde leerling aan schoolwerk besteedt.

Nadere informatie

Thema Kinderen en school

Thema Kinderen en school http://www.edusom.nl Thema Kinderen en school Lesbrief 20. Het adviesgesprek. Wat leert u in deze les? Advies vragen. / woorden die hetzelfde betekenen. Advies geven. / woorden die hetzelfde betekenen.

Nadere informatie

LESSENTABEL HAVO/VWO ALKMAAR

LESSENTABEL HAVO/VWO ALKMAAR Lessentabel havo /atheneum /gymnasium klas 1-2 havo 1 havo 1 technasium atheneum 1 gymnasium 1 havo 2 atheneum 2 gymnasium 2 aardrijkskunde 2 2 2 2 2 2 2 biologie 2 2 2 2 Duits 3 3 3 Engels 3 3 3 3 3 3

Nadere informatie

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 1 Rapporten en bevorderingsnormen Schooljaar 2016-2017 Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Rapportage 3 Bevorderingsnormen 3 2 ONDERBOUW Klas 1 4 Klas 1: naar mavo 2 (vanuit

Nadere informatie

KIESWIJZER 2015. Laar & Berg STROOMKEUZE VWO EN MYP PROFIELKEUZE HAVO PROFIELKEUZE VWO

KIESWIJZER 2015. Laar & Berg STROOMKEUZE VWO EN MYP PROFIELKEUZE HAVO PROFIELKEUZE VWO KIESWIJZER 2015 Laar & Berg STROOMKEUZE VWO EN MYP PROFIELKEUZE HAVO PROFIELKEUZE VWO INHOUD INLEIDING... 3 STROOMKEUZE V3 EN T3... 4 PROFIELKEUZE HAVO... 5 Maatschappijprofielen in havo 4 en 5... 6 Natuurprofielen

Nadere informatie

Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen. Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo

Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen. Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo Op zoek Je zoekt een nieuwe school, want op de basisschool ben je (bijna) klaar. De basisschool was wel erg

Nadere informatie

Hartelijk welkom Informatieavond profielkeuze Gymnasium

Hartelijk welkom Informatieavond profielkeuze Gymnasium Hartelijk welkom Informatieavond profielkeuze Gymnasium 2016-2017 Programma Jaarplanning klas 3 De profielkeuze Keuzeweb Vragen? Jaarplanning Periode Onderdeel September 2016 Voorlichting profielkeuze

Nadere informatie

Sector of profiel Leerlingen in de bovenbouw van mavo, havo en vwo gaan lessen volgen in een sector (mavo) of profiel (havo & vwo).

Sector of profiel Leerlingen in de bovenbouw van mavo, havo en vwo gaan lessen volgen in een sector (mavo) of profiel (havo & vwo). Sector- en profielkeuze 2016-2017 Versie : 2.0 Datum : 11 januari 2016 Sector of profiel Leerlingen in de bovenbouw van mavo, havo en vwo gaan lessen volgen in een sector (mavo) of profiel (havo & vwo).

Nadere informatie

Ouderavond Profielkeuze 3 VWO

Ouderavond Profielkeuze 3 VWO Ouderavond Profielkeuze 3 VWO Donderdag 12 november 2015 Schooljaar 2015-2016 Informatie over Belang van juiste profiel Keuzebegeleiding Profielen Dominicuscollege.dedecaan.net Belang van juiste profiel

Nadere informatie

Beleid Bevorderingsnormen afdeling VWO leerjaar 1 tm 6. Bevorderingsnormen leerjaar 1 afdeling VWO, locatie Van Heeckerenlaan

Beleid Bevorderingsnormen afdeling VWO leerjaar 1 tm 6. Bevorderingsnormen leerjaar 1 afdeling VWO, locatie Van Heeckerenlaan leerjaar 1 afdeling VWO, locatie Van Heeckerenlaan Hieronder wordt beschreven wanneer een leerling wordt toegelaten tot een hoger leerjaar, of mag/moet overstappen naar een andere afdeling. 2. Vakken Hieronder

Nadere informatie

Profielkeuze 2014-2015. M. van den Bremer, decaan bovenbouw havo/vwo

Profielkeuze 2014-2015. M. van den Bremer, decaan bovenbouw havo/vwo Profielkeuze 2014-2015 M. van den Bremer, decaan bovenbouw havo/vwo Inrichting tweede fase 4 havo 4 vwo 5 havo 5 vwo 6 vwo Opbouw vakkenpakket havo en vwo algemeen deel profieldeel vrij deel Het algemene

Nadere informatie

Informatieavond Klas 3 Welkom

Informatieavond Klas 3 Welkom Informatieavond Klas 3 Welkom Programma opening het 3 vwo team uw kind op 3 vwo communicatie LOB: Profielkeuzeproces in 3 vwo Pauze (kopje koffie in het dolninarium) kennismaking met de mentor Leerlingen

Nadere informatie

Profielkeuzevoorlichting 3 atheneum + 3 gymnasium 3 december 2015

Profielkeuzevoorlichting 3 atheneum + 3 gymnasium 3 december 2015 Profielkeuzevoorlichting 3 atheneum + 3 gymnasium 3 december 2015 Het profiel I II Het gemeenschappelijk deel Profielvakken III Keuzevakken in het vrije deel De samenstelling van het vakkenpakket. I: Het

Nadere informatie

Profielkeuze voorlichting

Profielkeuze voorlichting Profielkeuze voorlichting 31-10-2013 Presentatie : M. Speetjens (Coördinator in-uitstroom/decaan) Presentatie van de 4 profielen in het regulier onderwijs Profielen op Helder Aansluiting op het hbo, universiteit

Nadere informatie

Kiezen voor de toekomst!

Kiezen voor de toekomst! Kiezen voor de toekomst! 2 e fase HAVO januari 2018 1 Profielen Cultuur & Maatschappij Economie & Maatschappij Natuur & Gezondheid Natuur & Techniek januari 2018 2 Opbouw van een profiel gemeenschappelijk

Nadere informatie

Tweede Fase Profielkeuze VWO 4

Tweede Fase Profielkeuze VWO 4 Tweede Fase Profielkeuze VWO 4 Click to edit Master subtitle style www.atchilversum.nl 6 maart 2018 De 4 profielen Natuurstroom ECU-stroom Natuur & techniek Natuur & gezondheid Economie & maatschappij

Nadere informatie

Profielkeuze 3 VWO. 6 december 2017

Profielkeuze 3 VWO. 6 december 2017 Profielkeuze 3 VWO 6 december 2017 Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) Doel: Op zoek gaan naar het meest geschikte profiel toekomst Hulpmiddelen: Opdrachtenboek Profielkiezer Advies van de mentor,

Nadere informatie

Welkom op de ouderavond over de profielkeuze. Klas 3 havo/vwo 21 januari 2016

Welkom op de ouderavond over de profielkeuze. Klas 3 havo/vwo 21 januari 2016 Welkom op de ouderavond over de profielkeuze Klas 3 havo/vwo 21 januari 2016 Mw. T. Heesterbeek Dhr. B. Stapel Mw. M. van der Heide Mw. E. Rademakers Mw. J. Schoemaker Mw. J. Pennings Mw. S. Ramaekers

Nadere informatie

Cluster 1 Cluster 2 Cluster 3

Cluster 1 Cluster 2 Cluster 3 Algemeen: De cijfers van alle vakken worden meegenomen in de overgangsbepaling; De cijfers worden op hele getallen afgerond; Bij het vak rekenen wordt een 5 óf lager meegeteld als een 5; Indien een leerling

Nadere informatie

Profielkeuze 3 (t) VWO. 22 november 2018

Profielkeuze 3 (t) VWO. 22 november 2018 Profielkeuze 3 (t) VWO 22 november 2018 Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) Doel: Op zoek gaan naar het meest geschikte profiel toekomst Hulpmiddelen: Keuzebegeleidingsmethode: Profielkiezer Digitaal

Nadere informatie

Van mavo-4 naar havo-4. 2014-2015 R. Schouten sectordirecteur havo

Van mavo-4 naar havo-4. 2014-2015 R. Schouten sectordirecteur havo Van mavo-4 naar havo-4 2014-2015 R. Schouten sectordirecteur havo Wat we vandaag bespreken: - Waarom naar havo-4? - Toelatingseisen en aanmelding - Profielen en vakken - Aansluiting sectoren - Vragen?

Nadere informatie

Na vmbo-t 4 naar havo 4

Na vmbo-t 4 naar havo 4 Na vmbo-t 4 naar havo 4 decaan vmbo-t: Kitty Bijenhof (bye@hermannwesselinkcollege.nl) teamleider havo 123 en vervangend teamleider havo bovenbouw : Yvette Thorn (tho@hermannwesselinkcollege.nl) Emmie

Nadere informatie

Profielkeuze 3 vwo 2013-14

Profielkeuze 3 vwo 2013-14 Profielkeuze 3 vwo 2013-14 2 stromen, 4 profielen N-stroom M-stroom Natuur & Techniek (N&T) Natuur & Gezondheid (N&G) Economie & Maatschappij (E&M) Cultuur & Maatschappij (C&M) Roosterlijnen 4 VWO 2014-2015

Nadere informatie

Kiezen voor de toekomst!

Kiezen voor de toekomst! Kiezen voor de toekomst! 2 e fase HAVO januari 2017 1 Profielen Cultuur & Maatschappij Economie & Maatschappij Natuur & Gezondheid Natuur & Techniek januari 2017 2 Opbouw van een profiel gemeenschappelijk

Nadere informatie

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Beste bovenbouw-leerlingen, Hieronder vindt je het toetsrooster van de afdelingen VMBO-TL, HAVO en VWO voor alle toetsweken van dit schooljaar. Met behulp hiervan

Nadere informatie

KIESWIJZER LAAR & BERG Stroomkeuze vwo en MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo

KIESWIJZER LAAR & BERG Stroomkeuze vwo en MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo KIESWIJZER LAAR & BERG 2016-2017 Stroomkeuze vwo en MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo Inhoud Inleiding... 3 Stroomkeuze vwo 3 en MYP 3... 4 Profielkeuze havo... 5 Maatschappijprofielen in havo 4 en

Nadere informatie

Profielkeuze. Beste leerlingen van vwo-3 en hun ouders/verzorgers,

Profielkeuze. Beste leerlingen van vwo-3 en hun ouders/verzorgers, Profielkeuze Beste leerlingen van vwo-3 en hun ouders/verzorgers, Als je in de derde klas van het vwo zit ga je al nadenken over wat je na het Corderius College wil gaan doen. Je moet namelijk een vakkenpakket

Nadere informatie

OP WEG NAAR HET EINDEXAMEN

OP WEG NAAR HET EINDEXAMEN januari 2018 INFORMATIEBOEKJE KLAS 3TL OP WEG NAAR HET EINDEXAMEN VMBO 3TL 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... blz. 3 2. Welke keuzes moet ik als derdeklasser maken?... blz. 4 3. Wanneer ga ik over van klas

Nadere informatie

Wat te kiezen? De tweede fase Welke profielen en vakken zijn er?

Wat te kiezen? De tweede fase Welke profielen en vakken zijn er? Wat te kiezen? De tweede fase Welke profielen en vakken zijn er? De tweede fase Het 4 e leerjaar tm eindexamen havo of vwo Een brede algemene ontwikkeling Samenhang tussen de schoolvakken Klassen in wisselende

Nadere informatie

LEERWEGEN IN HET VMBO

LEERWEGEN IN HET VMBO WELKOM LEERWEGEN IN HET VMBO klas 1 2 VMBO: Leerlingen hebben allen hetzelfde vakkenpakket klas 3 en 4: Niveau: KGT VMBO bovenbouw Leerwegen en vakkenpakket Leerlingen werken op eigen niveau De leerwegen

Nadere informatie

Welkom op deze voorlichtingsavond

Welkom op deze voorlichtingsavond Welkom op deze voorlichtingsavond 14 maart 2019 Programma van vanavond 19:00 19:30 Voorlichting Profielkeuze 19:30 21:00 Bezoek Vakkenmarkt Keuzebegeleiding September 1 e ouderavond Qompas Voorlopige keuze

Nadere informatie

Bevorderingsrichtlijnen

Bevorderingsrichtlijnen Bevorderingsrichtlijnen 2018-2019 Algemeen klas 1, klas 2 en Mavo 1. Als tekort geldt: 5 = 1 tekort, 4 = 2 tekorten 2. Een rapportcijfer lager dan 4 is niet toegestaan. 3. Om zonder meer bevorderd te kunnen

Nadere informatie

Profielkeuze-test (PKT)

Profielkeuze-test (PKT) Profielkeuze-test (PKT) Anoniem 2014 TalentFocus Inleiding Het kiezen van een profiel is voor veel leerlingen lastig. Want als je nog niet precies weet wat je later wilt studeren is het moeilijk om op

Nadere informatie

Lessentabellen Candea College

Lessentabellen Candea College Lessentabellen 2019-2020 Candea College Leerjaar 1 Vak SB1/BK1 KM1 MH1 HV1 Nederlands 2 2 2 2 Engels 2 2 2 2 Duits 1 1 1 1 Frans 1,5 1,5 Geschiedenis 1 1 1 1 Aardrijkskunde 1 1 1 1 Biologie 1,5 1,5 1,5

Nadere informatie

Beleid Bevorderingsnormen afdeling VWO leerjaar 1 tm 6. Bevorderingsnormen leerjaar 1 afdeling VWO, locatie Van Heeckerenlaan

Beleid Bevorderingsnormen afdeling VWO leerjaar 1 tm 6. Bevorderingsnormen leerjaar 1 afdeling VWO, locatie Van Heeckerenlaan leerjaar 1 afdeling VWO, locatie Van Heeckerenlaan 1. Inleiding Hieronder wordt beschreven wanneer een leerling wordt toegelaten tot een hoger leerjaar of mag/moet overstappen naar een andere afdeling.

Nadere informatie

Profielkeuze Vwo 3. Het doel is: Op basis van reële zelfkennis, een gedegen keuze maken!

Profielkeuze Vwo 3. Het doel is: Op basis van reële zelfkennis, een gedegen keuze maken! Profielkeuze Vwo 3 Profielkeuze in het algemeen Dit jaar maakt uw dochter/zoon een belangrijke keuze in haar/zijn schoolloopbaan. Er moet een profiel gekozen worden: vakken waarin uw kind eindexamen gaat

Nadere informatie

Bevorderingsrichtlijnen

Bevorderingsrichtlijnen Bevorderingsrichtlijnen 2017-2018 Algemeen klas 1, klas 2 en Mavo 1. Als tekort geldt: 5 = 1 tekort, 4 = 2 tekorten 2. Een rapportcijfer lager dan 4 is niet toegestaan. 3. Om zonder meer bevorderd te kunnen

Nadere informatie

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Beste bovenbouw-leerlingen, Hieronder vindt je het toetsrooster van de afdelingen VMBO-TL, HAVO en VWO voor alle toetsweken van dit schooljaar. Met behulp hiervan

Nadere informatie

voorlichtingsavond 3v

voorlichtingsavond 3v 20.30 Opening 20.35 1. korte toelichting op het studiehuis 2. korte toelichting op het LOB en de 2 e fase 21.20 Vragen 21.30 Einde Tweede Fase Toelichting op het studiehuis Studiehuis 2 e Fase Studiehuis

Nadere informatie

KIESWIJZER LAAR & BERG

KIESWIJZER LAAR & BERG KIESWIJZER LAAR & BERG 2019-2020 Versie: 26 maart 2019 Stroomkeuze MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo Laar & Berg - 2 - Kieswijzer 2018-2019 Inhoud Inleiding... 4 Profielkeuze havo... 5 Maatschappijprofielen

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Programma uur Welkom uur Algemene informatie uur Vragen uur Afsluiting

Programma uur Welkom uur Algemene informatie uur Vragen uur Afsluiting Programma 19.00 uur Welkom 19.05 uur Algemene informatie 19.45 uur Vragen 20.30 uur Afsluiting Belangrijke data 21 december: keuzecarrousel nieuwe vakken 8, 15 en 16 januari: 10-min. gesprekken 9 februari:

Nadere informatie

KIESWIJZER LAAR & BERG

KIESWIJZER LAAR & BERG KIESWIJZER LAAR & BERG 2018-2019 Versie: 9 april 2018 Stroomkeuze MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo Laar & Berg - 2 - Kieswijzer 2018-2019 Inhoud Inleiding... 4 Profielkeuze havo... 5 Maatschappijprofielen

Nadere informatie

Het belang van goed en verstandig kiezen!!

Het belang van goed en verstandig kiezen!! 1 Het belang van goed en verstandig kiezen!! Het biedt mogelijkheden maar sluit ook mogelijkheden uit. Ruilen kan niet altijd! Overal worden de eisen aangescherpt! Voldoende punten halen Intake gesprekken

Nadere informatie

Welkom! informatie-avond T2 pakketkeuze bovenbouw theoretisch

Welkom! informatie-avond T2 pakketkeuze bovenbouw theoretisch Welkom! informatie-avond T2 pakketkeuze bovenbouw theoretisch ouderavond leerjaar 2 T Welkom tijdpad determinatie & pakketkeuze Jean-Louis van der Veen afdelingsdirecteur OB T Voorbereiding op determinatie

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Ouderavond profielkeuze klas 3 4 november 2015

Hartelijk welkom. Ouderavond profielkeuze klas 3 4 november 2015 Hartelijk welkom Ouderavond profielkeuze klas 3 4 november 2015 Programma van deze avond: Welkom door Daphne Profielkeuze door Renske Keuzebegeleiding door Renske Uiteen met de mentoren: Keuzeweb en vragen

Nadere informatie

Bevorderingsrichtlijnen VWO

Bevorderingsrichtlijnen VWO Bevorderingsrichtlijnen VWO Bevorderingsrichtlijnen brugklas vwo havo Een leerling wordt bevorderd naar 2 atheneum als is voldaan aan elk van de volgende 3 voorwaarden: 1. Hij/zij heeft voor de vakken

Nadere informatie

Fons Vitae Lyceum. Ouderavond profielkeuze 3 VWO 10 oktober Afdelingsleider 3 VWO: Daan Visser Decaan VWO: Marieke de Vries

Fons Vitae Lyceum. Ouderavond profielkeuze 3 VWO 10 oktober Afdelingsleider 3 VWO: Daan Visser Decaan VWO: Marieke de Vries Fons Vitae Lyceum Ouderavond profielkeuze 3 VWO 10 oktober 2017 Afdelingsleider 3 VWO: Daan Visser Decaan VWO: Marieke de Vries INHOUD Stromen en profielen Verplichte vakken en keuzevakken Criteria profielkeuze

Nadere informatie

PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE

PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE LOB/PAKKETKEUZE OP HET BERNARD NIEUWENTIJT COLLEGE de loopbaan begeleiding is de verantwoordelijkheid van de decaan, mentoren en vakdocenten. de decaan coördineert de

Nadere informatie

De Tweede Fase op Beekvliet. 26 januari 2016 De Tweede Fase op Beekvliet - Ouderavond klas 3 1

De Tweede Fase op Beekvliet. 26 januari 2016 De Tweede Fase op Beekvliet - Ouderavond klas 3 1 De Tweede Fase op Beekvliet 26 januari 2016 De Tweede Fase op Beekvliet - Ouderavond klas 3 1 Overzicht Tweede Fase Gemeenschappelijk deel Profieldeel Vrije deel Profielwerkstuk Profielvakken Profielkeuzevak(ken)

Nadere informatie

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding 1 LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding Namens de mentoren mijn naam: Bas Kuiper Onderwerp vanavond: 2 LOB programma waar zijn we? keuzekaart Havo algemeen Havo Muurhuizen door dhr. v/der Belt MBO nog

Nadere informatie

ALBERDINGK THIJM COLLEGE OVERGANGSNORMEN ONDERBOUW

ALBERDINGK THIJM COLLEGE OVERGANGSNORMEN ONDERBOUW ALBERDINGK THIJM COLLEGE OVERGANGSNORMEN ONDERBOUW 2014-2015 VOORWOORD Beste ouders, verzorgers, Op het Alberdingk Thijm College vinden we het belangrijk dat iedere leerling het maximale uit zichzelf haalt.

Nadere informatie

Profielkeuzevoorlichting

Profielkeuzevoorlichting Profielkeuzevoorlichting 3 atheneum + 3 gymnasium 7 december 2016 Het profiel Het gemeenschappelijk deel Profielvakken Keuzevakken in het vrije deel Hulpmiddelen Profielkiezer (keuzebegeleidingsmethode)

Nadere informatie

voorlichting verder na 2 vwo/havo/tl

voorlichting verder na 2 vwo/havo/tl voorlichting verder na 2 vwo/havo/tl Informatie over: Het advies De inrichting van het derde leerjaar De verschillende keuzemogelijkheden tijdpad Wettelijke plicht Het advies: Tijdens leerlingbespreking

Nadere informatie

25 Januari 2016 PROFIELKEUZE INFORMATIEAVOND

25 Januari 2016 PROFIELKEUZE INFORMATIEAVOND 25 Januari 2016 PROFIELKEUZE INFORMATIEAVOND Kiezen is een kunst De profielkeuze (en later de opleidingskeuze) is geen eenmalige beslissing maar een proces. Vragen: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?

Nadere informatie

LESSENTABELLEN ONDERBOUW

LESSENTABELLEN ONDERBOUW LESSENTABELLEN ONDERBOUW TL-Havo-VWO 2014-2015 Vakken Leerjaar 1 Leerjaar 2 Nederlands 4 3 Frans 3 3 Duits 3 Engels 3 3 Geschiedenis 2 2 Aardrijkskunde 2 2 Wiskunde 4 3 Rekenen 0,5 0,5 Natuur- en scheikunde

Nadere informatie

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 1 Rapporten en bevorderingsnormen Schooljaar 2018-2019 Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Rapportage 3 Bevorderingsnormen 3 2 ONDERBOUW Klas 1 4 Klas 1: naar mavo 2 (vanuit

Nadere informatie

OP WEG NAAR KLAS 4HAVO

OP WEG NAAR KLAS 4HAVO januari 2018 INFORMATIEBOEKJE KLAS 4 OP WEG NAAR KLAS 4HAVO VMBO 4 TL 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding.blz. 3 2. Route tl-mbo-hbo vergeleken met tl-havo-hbo blz. 4 3. De tweede fase (HAVO/VWO) blz. 5 4. Welk

Nadere informatie

Ben jij volgend jaar een havo 4 leerling? januari

Ben jij volgend jaar een havo 4 leerling? januari Ben jij volgend jaar een havo 4 leerling? januari 2019 1 Welkom Dhr. S.van Boxtel Dhr. R.van Haaren Mevr. M.Molenschot Dhr. B.Bogaers Conrector LJC 4 havo Decaan havo Decaan havo 2 3 Wat houdt een overstap

Nadere informatie

Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe!

Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe! HAVO/ VWO Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe! VAN ONDER - NAAR BOVENBOUW Wie binnen Openbare Scholengroep Sevenwolden overgaat van het tweede leerjaar basisvorming naar het derde leerjaar havo of vwo,

Nadere informatie

Profielkeuze in de tweede fase. 15 januari 2019

Profielkeuze in de tweede fase. 15 januari 2019 Profielkeuze in de tweede fase 15 januari 2019 Even Voorstellen Janneke Aitink: jaitink@hetstedelijklyceum.nl Marieke Lutjeboer: mlutjeboer@hetstedelijklyceum.nl Traject Qompas Profielen Algemene zaken

Nadere informatie

Overgangsnormen en uitslagregels 2015-2016

Overgangsnormen en uitslagregels 2015-2016 Overgangsnormen en uitslagregels 2015-2016 inhoud overgangsnormen TOPmavo havo en vwo uitslagregels overstap Interactieve pdf Met deze interactieve pdf heeft u eenvoudig toegang tot alle informatie van

Nadere informatie

Het programma. l.blankers@gerritvdveen.nl

Het programma. l.blankers@gerritvdveen.nl Het programma De profielkeuze in klas 3 Op weg naar de profielkeuze De vier profielen Qompas Tips voor leerlingen Tips voor ouders Regels profielkeuze en overgangsregels l.blankers@gerritvdveen.nl De profielkeuze

Nadere informatie

14 maart, Profielkeuze havo 3

14 maart, Profielkeuze havo 3 Profielkeuze havo 3 Algemene inleiding door leerjaarcoördinator mevr. P. Duits Profielkeuze door decaan mevr. A. van der Klis Tevredenheidspeiling Overgangsnorm 3 havo Niet meer dan 4 getelde onvoldoendes

Nadere informatie

Deze presentatie kunt u terug vinden op onze site

Deze presentatie kunt u terug vinden op onze site Deze presentatie kunt u terug vinden op onze site Roel Gaj Algemeen Overstap vmbo - havo Bovenbouw havo Profielen Andere vakken Toelatingsvoorwaarden Procedure Jullie zijn zeer welkom!!!! havo 1300 ll

Nadere informatie

Voorlichtingsavond 08 04-2014 van VMBO naar HAVO 1

Voorlichtingsavond 08 04-2014 van VMBO naar HAVO 1 Voorlichtingsavond 08 04-2014 van VMBO naar HAVO 1 } Goede redenen voor een HAVO-keuze? Uitstel van keuze??????? Met VMBO kan ik niks..?????? } Profielen en doorstroming HAVO HBO } Ben jij geschikt voor

Nadere informatie

Hartelijk welkom op de profielkeuzeouderavond van klas 3. Maandag 26 november 2018

Hartelijk welkom op de profielkeuzeouderavond van klas 3. Maandag 26 november 2018 Hartelijk welkom op de profielkeuzeouderavond van klas 3 Maandag 26 november 2018 Profielkeuze VWO 3 28-11-2018 Routes ná vwo 3 Vwo 4 => 5 => 6 => WO 3 jaar bachelor 1-2 jaar master HBO 4 jaar bachelor

Nadere informatie

Welkom. MAVO 2.0 Overstap van leerjaar 2 naar leerjaar 3 3 april 2012

Welkom. MAVO 2.0 Overstap van leerjaar 2 naar leerjaar 3 3 april 2012 Welkom MAVO 2.0 Overstap van leerjaar 2 naar leerjaar 3 3 april 2012 MAVO 2.0 Onze doelstellingen De leerling gaat met plezier naar school. De leerling ontwikkelt zich binnen de eigen mogelijkheden. De

Nadere informatie

Profielkeuze / vakkenkeuze

Profielkeuze / vakkenkeuze OUDERAVOND 3 VWO Profielkeuze / vakkenkeuze Structuur onderwijs Tweede fase Welke keuzes moeten worden gemaakt? Hoe maken leerlingen keuzes? Globaal tijdpad Wat te doen bij zittenblijven? Uitleg site Nederlands

Nadere informatie

Beroepsgerichte Unit onderbouw

Beroepsgerichte Unit onderbouw Beroepsgerichte Unit onderbouw vakken afk. BG1 BG1 BG2 BG2 BG2 lwa lwa Engels EN 2 2 2 2 3 Nederlands incl. taal NE 4 4 3 3 3 aardrijkskunde AK 1 geschiedenis GS 3 3 3 3 2 economie EC 2 wiskunde WI 3 3

Nadere informatie

Programma. Twee sprekers. Mevr. Van t Hof. Vragen?? De Tweede fase en wat daar allemaal bij hoort. Keuzeproces Vervolgopleidingen

Programma. Twee sprekers. Mevr. Van t Hof. Vragen?? De Tweede fase en wat daar allemaal bij hoort. Keuzeproces Vervolgopleidingen 1 2 Programma Twee sprekers De Tweede fase en wat daar allemaal bij hoort Mevr. Van t Hof Keuzeproces Vervolgopleidingen Vragen?? 3 Het belang van goed en verstandig kiezen!! Het biedt mogelijkheden maar

Nadere informatie

Rapportcijferberekening. Bepaling uitslag. Regels overgang en instroom. Onderwijs () / Regels overgang en instroom

Rapportcijferberekening. Bepaling uitslag. Regels overgang en instroom. Onderwijs () / Regels overgang en instroom Onderwijs () / Regels overgang en instroom Regels overgang en instroom Rapportcijferberekening Om te bevorderen dat een leerling zich gedurende het hele schooljaar nauwgezet aan de studie wijdt, tellen

Nadere informatie

Lessentabellen brugklassen

Lessentabellen brugklassen Lessentabellen brugklassen vmbo-k/g/t vmbo-k/g/t Nederlands 2 2 4 4 Engels 2 2 3 3 Duits 2 wiskunde 2 2 4 4 rekenen 1 1 1 1 nask1 1 2 biologie 1 2 geschiedenis 2 1 aardrijkskunde 2 1 creatief (muziek,

Nadere informatie

Voorlichtingsavond klas 3 14 februari tweede fase. nieuwe vakken in de bovenbouw

Voorlichtingsavond klas 3 14 februari tweede fase. nieuwe vakken in de bovenbouw Voorlichtingsavond klas 3 14 februari 2018 tweede fase en nieuwe vakken in de bovenbouw 19.00 uur 19.15 uur 19.30 uur 20.00 uur 20.15 uur 21.15 uur overzicht van de Tweede Fase aandachtspunten bij de keuzes

Nadere informatie

Ouderavond lob vwo-3. Welkom

Ouderavond lob vwo-3. Welkom Ouderavond lob vwo-3 Welkom Even voorstellen Loes van Puffelen: Paulien van Dijk: Wijnand Kok: Wim Broeders: coördinator lob mentor v3a mentor v3b mentor v3c Even voorstellen Jeske van Erven: coördinator

Nadere informatie

Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas

Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas 24 november 2015 26-06-14 1 Na vanavond begrijpt en weet U: Wat profielen zijn. Welke profielen er op het Cosmicus College zijn. Hoe een profiel gekozen

Nadere informatie

Welkom Informatieavond MAVO XL van ljr.2 naar ljr. 3

Welkom Informatieavond MAVO XL van ljr.2 naar ljr. 3 Welkom Informatieavond MAVO XL van ljr.2 naar ljr. 3 Loopbaan Oriëntatie Begeleiding De rol van de ouders Tafelgesprekken Zoek mee Toon interesse Stimuleer het zetten van stappen Leer ze zelfstandigheid

Nadere informatie

Welkom Profiel- en vakkenvoorlichting

Welkom Profiel- en vakkenvoorlichting Welkom Profiel- en vakkenvoorlichting R. Spuybroek, Decaan havo/vwo & Team Graaf Engelbrecht bovenbouw keuzevakken Doel van de avond Kennismaken met de havo profielen, de vakken in de bovenbouw havo en

Nadere informatie

Locatie Rachmaninowlaan

Locatie Rachmaninowlaan a r t x e n i n Zi s e i k : g n uitdagi het voor m u i s a Gymn Locatie Rachmaninowlaan Waarom het gymnasium? Je bent jong en je wilt wat? Dan is onze gymnasiumbrugklas zeker iets voor jou! Het gymnasium

Nadere informatie

Ouderavond. 1. LOB op het Dr. Mollercollege. 2. Profielkeuze. 3. Vervolgopleiding. 4. Begeleiding. 5. Belangrijke data

Ouderavond. 1. LOB op het Dr. Mollercollege. 2. Profielkeuze. 3. Vervolgopleiding. 4. Begeleiding. 5. Belangrijke data PROFIELKEUZE VWO 3 Ouderavond 1. LOB op het Dr. Mollercollege 2. Profielkeuze 3. Vervolgopleiding 4. Begeleiding 5. Belangrijke data LOB op het Dr. Mollercollege Loopbaan Oriëntatie & -Begeleiding Decanaat

Nadere informatie

VWO 3. Profielkeuze. 10 januari 2017

VWO 3. Profielkeuze. 10 januari 2017 VWO 3 Profielkeuze 10 januari 2017 Onderwerpen van vwo-3 naar hoger onderwijs Nederlands onderwijsstelsel de Tweede Fase (bovenbouw) & de profielen profielkeuze tijdpad / procedure Wat kan ik? Hoe slim

Nadere informatie