CONCEPT NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING VOLLEYBAL CLUB VARSSEVELD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CONCEPT NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING VOLLEYBAL CLUB VARSSEVELD"

Transcriptie

1 CONCEPT NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING VOLLEYBAL CLUB VARSSEVELD Datum : 30 OKTOBER 2014 Plaats: Chinees Restaurant Fu Hing, Varsseveld Aanvang: uur 1. Opening Aanwezig: 30 leden en het bestuur. Jan opent de vergadering en heet iedereen welkom. Jan biedt excuses aan voor het feit dat de Smesj niet verschenen is en daardoor de notulen van de vorige Algemene Ledenvergadering en de extra Algemene Ledenvergadering, de jaarverslagen en de vooraankondiging van een contributieverhoging niet op tijd aan de leden aangeboden is. Gelukkig heeft Jasmin Tenk alle seniorenteams en recreanten twee weken voor deze Algemene Ledenvergadering een uitnodiging en agenda uitgereikt. De notulen zijn te zien op de website, de jaarverslagen komen in de volgende Smesj en zijn op te vragen bij de secretaresse. Jan bedankt alle commissies voor het aanleveren van een jaarverslag. Jan blikt terug op afgelopen seizoen. Sinds vorig jaar zit er een behoorlijk verjongt bestuur, een hele goede afspiegeling van de vereniging. Jan meldt dat vorig seizoen een goed seizoen geweest is met het kampioenschap en promotie van dames 2, diverse kampioenen bij de jeugd en voor het eerst in de geschiedenis van V.C.V. een Nederlands Kampioen, het Topklasse CMV niveau 6 team onder leiding van Annelieke Ebbers en KarienWullink en trainster Marije Rougoor. Ook de heren recreantengroep is met de komst van de heren van de groep Veerkracht bijna verdrievoudigt! Hopelijk krijgt de damesrecreantengroep ook een keer zo n impuls. Er zijn momenteel behoorlijke problemen in de Technische Commissie. Nico Lovink, Erwin Heersink en Herman Wisselink zijn gestopt, gelukkig is Arend Hordijk bereid gevonden de taak van Nico over te nemen. Hij is nu de nieuwe jeugd coördinator. De functie Voorzitter TC en Dames TC is nog vacant. Er heeft zich wel iemand gemeld, daarmee is het bestuur nog in gesprek. Er zijn daarnaast nog meer vacatures in te vullen, hierover is een brief naar de leden en ouders van jeugdleden gegaan en is er een vermelding geplaatst op de website. We hebben hierop al een aanmelding gehad, maar hopen op meer. Het seizoen is al weer een tijdje aan de gang en alle teams presteren naar behoren, enkele jeugdteams en dames 1 doen het heel goed en staan bovenaan op dit moment. Het seizoen is nog lang, maar het ziet er veelbelovend uit. Presteren is belangrijk maar plezier in het spel is het belangrijkste. We hopen dat ook de aanwas van nieuwe, vooral jonge, leden door blijft gaan en dater ook weer eens jongens enthousiast voor volleybal worden. 2. Notulen ledenvergadering oktober 2013 Geen opmerkingen, de notulen worden goedgekeurd.

2 3. Mededelingen/ingekomen stukken Afmeldingen van Heren 2, Saskia Hartemink, Henk Heijink, Wilma Hofs en Herman Wisselink. 4. Jaarverslag 2013/2014 De jaarverslagen worden in de komende Smesj afgedrukt. Alle commissies worden hartelijk bedankt voor het aanleveren van de jaarverslagen. Wanneer leden ze in willen zien, zijn ze op te vragen bij de secretaresse. 5. Beleidsplan Niemand heeft opmerkingen over het beleidsplan en wordt in de huidige vorm gehandhaafd. Henny vraagt de leden om toch eens de moeite te nemen om het beleidsplan in te zien en eventuele opmerkingen door te geven aan het bestuur. Het is de bedoeling dat het op die manier up to date blijft zodat er niet steeds opnieuw een beleidsplan geschreven hoeft te worden. 6. Financieel verslag/begroting Gijs brengt het financiële verslag uit. Hij meldt dat er een overschot is van zo n 5.000,-. Aan de inkomstenkant is niet veel bijzonders te zien, maar de uitgavenkant laat een aanzienlijk verschil zien in de begroting en de daadwerkelijke kosten voor de trainers. Dit komt doordat er geen trainer gevonden is voor de heren op vrijdagavond en een trainer die een half seizoen uitviel door ziekte. Verder waren er meevallers in de uitgaven voor de feestavond, en in de verenigingskosten. Nico Lovink vraagt waarom dit overschot niet teruggegeven wordt aan de leden, nadat er vorig seizoen een contributieverhoging en diverse bezuinigingen doorgevoerd zijn. José Vriezen reageert hierop dat het geld weer nodig zal zijn als er wel weer een trainer komt voor heren 1 op vrijdag. Antwoord Jan : We hebben de jaren ervoor steeds een verlies gehad, en we moeten een buffer houden. We moeten de zaalhuur voorschieten en de teamgelden aan de Nevobo ook. De subsidie wordt pas in de zomer uitgekeerd. Dan heb je die buffer even nodig om de grote uitgaven op te kunnen vangen. Gijs gaat verder met de begroting voor komend seizoen. Aan de inkomstenkant gaat de contributie iets omhoog en de inkomsten van de toernooien wordt hoger ingeschat omdat het recreantentoernooi over twee dagen georganiseerd gaat worden vanwege het grote aantal aanmeldingen afgelopen seizoen. Toch verwacht de toernooicommissie dat dit geen 500,- meer zal zijn, maar ze beloven hun best te doen! Arend Hordijk merkt op dat de subsidie nagenoeg gelijk blijft en niet fors omlaag gaat zoals hij meende gehoord te hebben. Jan reageert dat hij zei dat de subsidie pas na het seizoen uitgekeerd wordt, maar niet dat het veel minder zou worden.

3 Aan de uitgavenkant gaan de Nevobo kosten omhoog, maar de verenigingskosten en de TC jeugd vallen lager uit vanwege de bezuinigingen. De begroting wordt door de ledenvergadering goedgekeurd. 7. Verslag kascommissie (Hans van de Maas en Saskia Hartemink) Saskia is niet aanwezig, Hans neemt het woord. Hij legt uit wat een kascommissie zoal controleert. De kascommissie was zeer tevreden. De penningmeester kon alles goed onderbouwen, Gijs gaf een vertrouwd, goed beeld van de inkomsten en uitgaven van V.C.V. Gijs was heel behulpzaam, uitvoerig en exact in de informatie wanneer daarom gevraagd werd. Hans heeft wel enkele aanbevelingen: Alle commissies moeten via één formulier hun financiën aandragen. Alle commissies moeten aan het eind van het seizoen de financiën inleveren zodat de penningmeester alles af kan boeken. Aan het begin van het seizoen dan weer het begrootte bedrag aan de commissies verstrekken. De ballensponsoring registreren. Hierover waren veel vragen. Wilma Maalderink reageert hierop dat dit geregeld gaat worden in de sponsorpakketten die zij aan het realiseren is. Er zijn nu inderdaad veel mondelinge afspraken gemaakt. Dat is voor opvolgers ook erg lastig. Er kan ook een vermelding op de website geplaatst worden van sponsors. José Vriezen reageert hier weer op dat dat wel even duidelijk gevraagd moet worden, niet iedereen is daarvan gediend! Hans van de Maas concludeert dat de penningmeester zijn werk uitstekend heeft gedaan en bedankt hem voor zijn inzet. Nico Lovink vraagt wat er nu met de adviezen van Hans gedaan wordt en Gijs antwoord dat hij al bezig is met de aanpassingen volgens de aanbevelingen of er mee aan de gang gaat. 8. Benoeming nieuw lid kascommissie Hans van de Maas is van mening dat er een soort checklist of draaiboek moet komen voor een kascommissie. Hij weet wel wat er gebeuren moet, maar dat geldt niet voor iedereen. Hij wil dit samen met Gijs in orde maken. Hans meldt verder dat het niet helemaal duidelijk is, hoeveel mensen er in een kascommissie horen te zitten en volgens hem staat nergens vermeldt dat er nu niet twee commissieleden tegelijk af kunnen treden. Hans en Saskia zijn in de extra Algemene Ledenvergadering in januari 2014 gekozen in de kascommissie omdat de zittende commissieleden, Mark Lettink en Gijs Kamperman, beide de functie van penningmeester vervuld hebben in het afgelopen seizoen. De Statuten worden geraadpleegd en Hans heeft gelijk. Het is echter niet wenselijk dat er nu weer twee nieuwe commissieleden gekozen worden. Arend Hordijkmeldt dat er twee commissieleden kunnen zijn en een reserve. De reserve neemt het jaar erop zitting in de commissie. Op die manier heb je altijd een commissie die weet wat er gecontroleerd moet worden. Dit vindt iedereen een goed idee en dus blijven Saskia Hartemink en Hans van de Maas zitten en meldt Mark Lettink zich aan als reserve.

4 9. Contributie Gijs stelt voor om de contributie structureel te verhogen met 3 %. Daarbij wordt er van de Nevobo nog een stimuleringsbijdrage gevraagd van 2,50. Er is een categorie bijgekomen ten opzichte van vorig seizoen, namelijk leden die drie keer per week trainen. Gijs doet ook een voorstel om de contributie tien keer per jaar te gaan innen. Nu is dat vier keer per jaar en zeker voor gezinnen waarvan meerdere personen lid zijn van V.C.V., wordt er in één keer een flink bedrag afgeschreven. De contributie zal dan vanaf september tot en met juni afgeschreven worden, in de maanden juli en augustus wordt er dan niet betaald. Voor degeen die geen machtiging afgegeven hebben voor een automatische incasso, zal er per inning 0,50 incassokosten gevraagd worden. Fleur Wieggers vraagt waarom Dames 1 voor de extra kosten van een derde training per week moeten opdraaien. Zij spelen tweede divisie, ze zijn het paradepaardje van de vereniging. Doordat zij zo hoog spelen, komen er meer leden naar V.C.V., door hun kan er een sponsor binnengehaald worden. Dames 1 levert dus wat op voor V.C.V., Fleur vindt het derhalve vreemd dat ze daarvoor moeten betalen. Jan antwoordt dat hij opkijkt van het feit dat dit niet bij dames 1 bekent is. Het is voor de vakantie al overlegt met de trainers en zij zouden het doorgeven aan de teamleden. Dit is dus klaarblijkelijk niet gebeurd. De extra zaalhuur en de trainer moeten betaald worden, het is niet fair om dit van de overige leden te vragen. Er wordt gestemd voor de verhoging van de contributie. Vijftien leden stemmen voor, zeven tegen en er zijn twee onthoudingen. Het voorstel wordt aangenomen. Vervolgens wordt er gestemd om de contributie over tien maanden te verdelen. Zeventien leden stemmen voor, er is niemand tegen. Ook dit voorstel wordt aangenomen. De inning in deze vorm gaat per november 2014 in. 9. Voorstel Kledingfonds Wilma Maalderink legt uit wat het voorstel kledingfonds inhoud. Het bestuur wil graag dat elk team van V.C.V. in de toekomst in hetzelfde shirt gaat spelen. Dit creëert eenheid, is herkenbaar doordat elk team dezelfde uitstraling krijgt. Er zullen verschillende modellen moeten komen van hetzelfde shirt. We hoeven daar nu niet voor te sparen, maar we krijgen via een sponsor een startkapitaal waarvan alle shirts aangeschaft kunnen worden.dan moet er wel worden gespaard voor vervanging na drie jaar. Stel dat een shirt 36,- kost, dan betekent dit 1,- per maand bovenop de contributie. De kosten kunnen laag gehouden worden wanneer je een grote partij shirts in 1x besteld, dat levert korting op voor de leden. De naam van de sponsor komt achterop het shirt, er blijft dan ruimte over voor andere sponsoren voor op het shirt of op een mouw. Dames 1 wordt door de sponsor met een compleet pakket gesponsord, dus wedstrijdkleding, trainingspakken en tassen. Na deze uitleg wordt er een korte pauze ingelast.

5 Na de pauze komen er veel vragen los. Hans van de Maas : Hoe gaat de penningmeester dit administratief verwerken? Antwoord : Dit wordt apart weg geboekt. Wie wordt de eigenaar van het shirt? Antwoord : V.C.V. blijft de eigenaar, na drie jaar het shirt inleveren. Hoe komen nieuwe leden aan een shirt? Antwoord : Het shirt kan steeds bijbesteld worden. Moet je sparen als je geen competitie speelt? Antwoord : Nee, een lid dat niet speelt, hoeft ook niet te sparen. Ben Hofs stelt dat vervanging bij de recreanten echt niet al na drie jaar hoeft, zij spelen maar een aantal keren per jaar wedstrijden. Antwoord : Dit zal goed bekeken moeten worden, Ben heeft hierin gelijk. Nico Lovink : Wordt het een sublimatieshirt of een merk shirt? Met andere woorden, kan het shirt over drie jaar nog geleverd worden? Antwoord : Daarover zijn we nog in gesprek met verschillende leveranciers. Kan het shirt nadat het gewassen is nog bedrukt worden wanneer zich een sponsor aandient? Antwoord : Volgens de leverancier wel. Ik hoor niets over broekjes, Nico stelt voor om dit van het overschot van 5000,- te betalen. Jan antwoordt dat dat niet kan, omdat er voldoende geld als buffer achter de hand gehouden moet worden. Wilma antwoordt dat het voorstel is, dat elk lid een eigen broek aanschaft. Manon van Lent : Wanneer er nog een sponsornaam op het shirt kan komen, mag het team dit zelf regelen? Antwoord : Ja, dit kan een team zelf regelen, maar moet vervolgens overlegt worden met Wilma Maalderink. Wilma is verschillende sponsorpakketten aan het samenstellen voor verschillende bedragen waaruit een potentiele sponsor kan kiezen. Jet Kraaijvanger : Wanneer zich een andere sponsor aandient, blijf je dan nog steeds zelf voor het shirt betalen? Antwoord : Ja, het bedrag dat die sponsor betaald voor vermelding op het shirt vloeit in de kas waardoor de hele vereniging er voordeel van heeft. Wendy Lankveld : Wie is de sponsor? Antwoord : Dat is de Van Egmond Groep. Wilma is nog in gesprek met een andere sponsor. Wanneer die mee gaat doen, wordt het totaalbedrag gedeeld. Hans van de Maas : Is het sponsorbedrag voor elk team hetzelfde? Een team dat hoger speelt kan meer opbrengen.

6 Antwoord : Dat is waar, we nemen dit mee. Nico Lovink : Ik vind de uitleg te summier. Ik stel voor om nog een vergadering te beleggen wanneer het plaatje compleet is. Jan antwoordt dat het nu duidelijk moet worden of het bestuur verder kan gaan met het uitwerken van het kledingfonds, of de leden ermee instemmen dat we toe werken naar een eenheid in shirts met behulp van het gesponsorde startkapitaal. Fleur Wieggers vraagt vervolgens of het bekent is hoe dit bij anderen verenigingen geregeld is. Er zijn meerdere verenigingen die met alle teams in dezelfde kleding spelen, hoe doen zij dit? Wilma antwoordt dat ze dit nog uit wil gaan zoeken. Jan stelt voor dat er gestemd moet worden voor het invoeren van een kledingfonds en of er 1,- bij op de contributie gezet kan worden om te sparen voor vervanging. Arend Hordijk stelt voor om nu alleen te stemmen voor het invoeren van het kledingfonds, daarna het plan verder uitwerken en vervolgens de leden nogmaals bijeen roepen op een avond om een akkoord te krijgen voor het innen van het spaarbedrag. Fleur Wieggers vraagt nog of alle teams dan tegelijk in de nieuwe shirts gaan spelen. Wilma antwoordt dat dit niet kan omdat er teams zijn die nog maar net in nieuwe shirts spelen en dat met die sponsors de afspraak loopt dat ze dit voor drie jaar zullen doen. Het invoeren zal dus gefaseerd moeten gaan. Jan vraagt de leden om te stemmen voor het invoeren en verder uitwerken van het voorgestelde kledingfonds. Het voorstel wordt aangenomen met veertien stemmen voor, geen stemmen tegen en zestien onthoudingen. 11.Jubilaris Jan meldt dat Harm Tieltjes 25 jaar lid is van V.C.V. Harm moet deze avond spelen voor heren 2 en is dus niet aanwezig. Jan zorgt dat Harm het bloemetje alsnog krijgt. Ook José Vriezen is 25 jaar lid. José heeft al veel, zo niet alles gedaan als vrijwilliger voor V.C.V., waaronder zes jaar bestuurslid. Nu is ze nog lid van de redactie en is ze vaste teller van Dames 1. Jan bedankt José voor het trouwe lidmaatschap en overhandigt haar een bos bloemen. 12. Afscheid Bestuursleden Jan vraagt of Erika Krajenbrink en Mark Lettink naar voren willen komen. Vorig jaar werd Erika ziek en moest vervroegd afscheid nemen van haar functie als penningmeester. Mark Lettink was onmiddellijk bereid die taak als ad interim van haar over te nemen omdat Mark besefte dat de financiën door moesten draaien. Op die manier kon er rustig gezocht worden naar een penningmeester die voor langere tijd zitting wilde nemen in het bestuur. Gijs Kamperman werd al snel bereid gevonden, en hij werd in januari tijdens een extra Algemene Ledenvergadering gekozen in het bestuur. Erika was voor Mark op de achtergrond een grote

7 steun, en daarna waren zowel Erika als Mark een grote steun voor Gijs. Gezamenlijk hebben ze het afgelopen seizoen V.C.V. financieel draaiend gehouden. We hebben grote bewondering voor zulke vrijwilligers! Erika en Mark krijgen naast een prachtige bos bloemen een bon overhandigd van de voorzitter. Jan vraagt vervolgens Robert Schieven naar voren. Robert neemt ook afscheid van het bestuur, maar blijft wel scheidsrechter coördinator. Jan vertelt dat Robert altijd zegt : Iedereen moet doen waar hij goed in is, en waar hij plezier in heeft. Robert vond zelf dat hij niet goed is in het werven van scheidsrechters. Toch werd hij onlangs verrast met de aanmelding van maar liefst 13 nieuwe scheidsrechters! Robert weet zich daarbij gesteund door Nico Lovink, Dolf Onstenk en Herman Wisselink. Zij leveren hulp bij het opleiden van de nieuwe scheidsrechters. Jan bedankt Robert voor zijn inzet voor het bestuur en overhandigt hem een bos bloemen en een bon. Robert neemt het woord en vertelt dat hij afscheid neemt vanwege gebrek aan vrije tijd. Twee taken goed doen, lukt niet, daarom moest hij een keuze maken, of bestuurslid of scheidsrechter coördinator. Robert heeft gekozen voor het laatste. Robert zegt veel bewondering gekregen te hebben voor de vrijwilligers die ongevraagd heel veel tijd in V.C.V. stoppen. Robert kwam in een bestuur met veel oude grijze heren en ziet nu met veel plezier een sterk verjongd bestuur achter de tafel zitten. Een veel betere afspiegeling van de vereniging. Robert bedankt alle bestuursleden waarmee hij heel prettig heeft samengewerkt. 13. Rondvraag Laura Bruins : Laura heeft voor haar opleiding een kwaliteitsrapport van V.C.V. geschreven en aan Jan overhandigt. Wordt daar nog iets mee gedaan? Jan : Daar is nog niets mee gedaan, maar dat gaat zeker gebeuren. Ik zal het doorsturen naar de andere bestuursleden en dan gaan we met jou adviezen zeker iets doen. Mirjam Nissen : Heeft een mededeling, geen vraag. Dames 5 is op zoek naar een vierde klasse speelster erbij. Wanneer iemand iets weet, graag melden bij haar. JanRougoor : Wie organiseert dit jaar de feestavond? Dames 1 meldt zich spontaan aan. Gijs Kamperman : Gijs heeft VIP kaartjes voor een thuiswedstrijd van heren 1 van Orion voor vier personen. Hijzelf kan er niet naar toe omdat heren 1 dan zelf moet spelen. Wil er iemand anders gaan? Niemand meldt zich. 14. Sluiting De voorzitter bedankt iedereen voor de komst en zijn/haar bijdrage.

CONCEPT NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING VOLLEYBAL CLUB VARSSEVELD

CONCEPT NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING VOLLEYBAL CLUB VARSSEVELD CONCEPT NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING VOLLEYBAL CLUB VARSSEVELD Datum : 24 OKTOBER 2013 Plaats: bovenzaal Chinees Restaurant Fu Hing, Varsseveld Aanvang: 20.00 uur 1. Opening Aanwezig: 21 leden en

Nadere informatie

CONCEPT NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING VOLLEYBAL CLUB VARSSEVELD

CONCEPT NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING VOLLEYBAL CLUB VARSSEVELD CONCEPT NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING VOLLEYBAL CLUB VARSSEVELD Datum: 27 oktober 2016 Plaats: Chinees Restaurant Fu-Hing, Varsseveld Aanvang: 20.00 uur. Aanwezig: 36 leden en het bestuur. Afwezig

Nadere informatie

Concept Notulen algemene ledenvergadering Heva VcV

Concept Notulen algemene ledenvergadering Heva VcV Concept Notulen algemene ledenvergadering Heva VcV Datum: 26 oktober 2017 Plaats: Chinees Restaurant Fu-Hing, Varsseveld Aanvang: 20.00 uur Aanwezig: 35 leden en het bestuur Afwezig (m.k.): Dolf Onstenk,

Nadere informatie

Geen opmerkingen, worden definitief gemaakt.

Geen opmerkingen, worden definitief gemaakt. Notulen ledenvergadering WIJHKO 28 mei 2015 Aanwezig: 35 leden inclusief bestuur. Afwezig: Henny vanuit het bestuur en een aantal leden. Opening Moniek opent de vergadering Notulen vorige vergadering Geen

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Notulen Algemene ledenvergadering van 09-11-2013 Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Aanwezig bestuur: Henk Dibbets (voorzitter), Dorus de

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Noord- Scharwoude, 26 november 2014 Verslag/notulen 1 Opening Voorzitter opent de vergadering en meldt de personen die zich hebben afgemeld.

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013

Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013 Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013 Opening Algemene ledenvergadering op 11 juni 2013 bij Dekker Glascultures. Afwezig met afbericht: Patricia, Mariska, Willeke, Henry, Minko, Sharon, Sam en Henk.

Nadere informatie

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals:

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals: Welkom nieuw lid Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2013

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2013 BELEIDSPLAN Versie oktober 2013 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. TiVoC

Algemene ledenvergadering. TiVoC Algemene ledenvergadering TiVoC Agenda Extra algemene ledenvergadering Het bestuur stelt zich voor Stemming nieuwe bestuursleden Presentatie Beleidsplan 2015-2020 Borrel Even voorstellen Voorzitter Harald

Nadere informatie

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom!

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Webversie presentatie 21 maart 2013 Agenda 19.30 19.40 Welkom 19.40 20.20 Presentatie 20.20 21.00 Vragen en antwoorden 21.00 Sluiting Aanleiding tot de herinrichting

Nadere informatie

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR Penningmeester Technische Commissie (TC) Activiteiten Commissie (AC) Commissie Communicatie & Publiciteit (CC&P) Algemene Zaken (AZ) TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

Nadere informatie

KLEDINGREGLEMENT v.v. MARIENBERG

KLEDINGREGLEMENT v.v. MARIENBERG KLEDINGREGLEMENT v.v. MARIENBERG Versie: 1 juli 2012 Beste leden, Naar aanleiding van opmerkingen binnen de club over hoe om te gaan met (sponsor) kleding en wie waar verantwoordelijk voor is heeft de

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van volleybal

Huishoudelijk Reglement van volleybal Huishoudelijk Reglement van volleybal Geplaatst op 20 december 2017 door ineke Chris Huishoudelijk Reglement Irene Volleybal, Bilthoven Vastgesteld d.d. 29 november 2017. Waar in dit reglement hij staat,

Nadere informatie

2. Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 26 september 2013 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Jasper de Munck (bestuurslid), Johan Klein (bestuurslid recreanten),

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOLLEYBALVERENIGING ORION

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOLLEYBALVERENIGING ORION HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOLLEYBALVERENIGING ORION Artikel 1 De volleybalvereniging heet ORION. Artikel 2 Lidmaatschap De vereniging kent de volgende leden: 2a. Spelende leden: Senioren Recreanten

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2015

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2015 BELEIDSPLAN Versie oktober 2015 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl:

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl: ENQUETEFORMULIER Het bestuur wil graag op de hoogte zijn van wat onder de leden leeft. Om te inventariseren wat de wensen en behoeftes van de leden zijn, hebben wij deze enquête opgesteld. Het bestuur

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016.

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. 1. Opening, mededelingen. De voorzitter heet een ieder van harte welkom, een hartelijk welkom aan dhr. Heman Kreuzen oud lid van de Arnhemse Boys en geeft

Nadere informatie

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING Art. 1.1 Art. 1.2 Art. 1.3 Art. 1.4 Art. 1.5 Art. 1.6 De vereniging draagt de naam Volleybal Vereniging Almere Buiten

Nadere informatie

LTVL NIEUWS januari Jaargang 6 Nummer 1. Beste LTVL-ers,

LTVL NIEUWS januari Jaargang 6 Nummer 1. Beste LTVL-ers, Beste LTVL-ers, Alweer de eerste nieuwtjes voor het tennisseizoen 2014 in de vorm van deze nieuwsbrief. De redactiecommissie gaat weer proberen jullie zo goed mogelijk van informatie te voorzien. Maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Uitnodiging ledenvergadering!!! 17 november 2015. Oktober 2015.

In deze nieuwsbrief: Uitnodiging ledenvergadering!!! 17 november 2015. Oktober 2015. Oktober 2015. In deze nieuwsbrief: Uitnodiging algemene ledenvergadering. Jubileumfeest. Nieuwe kleding. Sponsoring. Opmerking. Zaalwacht. Uitnodiging ledenvergadering!!! Wie kent hem niet, de welbekende

Nadere informatie

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht.

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN Lekker eten (1 juni) Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. Voordat iedereen weg is, willen wij nog graag een gezellige avond organiseren

Nadere informatie

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht.

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht. Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering 05-03-2010 Dartvereniging Marktzicht. De voorzitter opent de vergadering heet een ieder welkom en vraagt de aanwezige de presentielijst te tekenen. 2. Deponering

Nadere informatie

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken.

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken. Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult voelen. Daarom is

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

Verslag Algemene Leden Vergadering van woensdag 28 september 2011 aanvang 19:30 uur in sporthal De Spont te Stadskanaal.

Verslag Algemene Leden Vergadering van woensdag 28 september 2011 aanvang 19:30 uur in sporthal De Spont te Stadskanaal. Verslag Algemene Leden Vergadering van woensdag 28 september 2011 aanvang 19:30 uur in sporthal De Spont te Stadskanaal. Afwezig met kennisgeving: Gea de Jonge; Carolien Visser; Jaap Wubs; Karel Moorman.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Volgens de presentielijst waren er 22 leden aanwezigen 1. Opening, en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder welkom. De voorzitter

Nadere informatie

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit.

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit. Algemene ledenvergadering VCZ 06 november 2017 Het bestuur nodigt alle leden van VCZ uit voor de algemene ledenvergadering welke wordt gehouden op maandag 06 november om 20.00 uur in de kantine van de

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015

Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015 Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015 Wij zijn blij dat wij je als nieuw lid mogen begroeten en hopen dat je je snel thuis zult voelen binnen onze vereniging. Hierbij willen wij je wat informatie

Nadere informatie

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 augustus 2014 BV SQUIRRELS Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 Van de voorzitter Hallo allemaal, Nog eventjes en dan is de vakantie weer voorbij. Natuurlijk hoop

Nadere informatie

Agenda algemene ledenvergadering zaterdag 10 oktober 2015

Agenda algemene ledenvergadering zaterdag 10 oktober 2015 Agenda algemene ledenvergadering zaterdag 10 oktober 2015 1. Opening door de voorzitter 2. Opgave rondvraag Aanvang, 17.30 uur Locatie, Clubhuis 3. Ingekomen berichten en mededelingen van het bestuur 4.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

SGO zal komend sportseizoen het beleidsplan actualiseren en is voornemens een aanvraag in te dienen voor het project Sportdorp Grolloo.

SGO zal komend sportseizoen het beleidsplan actualiseren en is voornemens een aanvraag in te dienen voor het project Sportdorp Grolloo. De voorzitter opent de vergadering en vraagt de aanwezigen de presentielijst in te vullen. De koffie wordt aangeboden door de supportersvereniging en na afloop biedt SGO nog een borrel aan. De agenda wordt

Nadere informatie

Indien je input hebt mag je deze altijd delen met Joukje Deinum. Dames 5. Nieuwsbrief Volleybalvereniging LVC Lemmer

Indien je input hebt mag je deze altijd delen met Joukje Deinum. Dames 5. Nieuwsbrief Volleybalvereniging LVC Lemmer Voorwoord: Hierbij de laatste nieuwsbrief van LVC volleybalvereniging van dit speelseizoen. Het seizoen hebben we afgesloten met een knal feest georganiseerd door onze heren 1 waar heel RIO bij aanwezig

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden.

Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden. Ledenvergadering S.V. Pegasus Notulen 06-09-2016 Notulist: Marcel Pol Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden. Bestuur: Voorzitter: Piet van der Wal Penningmeester:

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 Nieuwsbrief 1 - Januari 2015 In dit nummer: Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 TOZ van Mun Advies Open Dubbeltoernooi Nieuwe trainingscyclus voorjaar 2015! Tennis Op Proef voor jeugd bij

Nadere informatie

Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd

Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Contact 3. Ik vind wielrennen heel leuk hoe nu verder? 4. Trainingen 5. Huisregels 6. Jeugdcategorieën 7. Materiaal 8.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel Art. 1 Geen der artikelen van dit reglement mag in strijd zijn met de statuten. Toelating als lid. Art. 2 Nadat een lid zich bij de vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters)

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters) PERSOONSGEGEVENS AANMELDINGSFORMULIER ACHTERNAAM : M/V VOORNAMEN VOLUIT : ROEPNAAM : STRAAT EN HUISNUMMER : POSTCODE EN WOONPLAATS : TELEFOONNUMMER (VAST) : TELEFOONNUMMER (MOBIEL) : E-MAILADRES : GEBOORTEDATUM

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering TurnAround 8 september 2015

Notulen Algemene Ledenvergadering TurnAround 8 september 2015 Notulen Algemene Ledenvergadering TurnAround 8 september 2015 Locatie: Turnhal TurnAround, 1 e straat 52 Afwezig met afmelding: Lisanne Krul, Rob van Hellemond, Chantal Beekman, Tine Noordman, Rina Oudenaarde,

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden!

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden! Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober 2013 Aanwezig bestuur: Dick Hein, Geert Bosscher, Eric Oosterhof (vz), Ina van Goor, Muriël Daal, Jetta Boer en Marit Schoemaker-Ruinemans Afwezig bestuur: Ilse

Nadere informatie

Kledingbeleid en Teamsponsoring Avanti Wilskracht

Kledingbeleid en Teamsponsoring Avanti Wilskracht Kledingbeleid en Teamsponsoring Avanti Wilskracht 1. Algemeen 2. Wedstrijdtenue Avanti Wilskracht 3. Tenues, trainingspakken, tassen en andere voetbal gerelateerde items 4. Hoe om te gaan met de in bruikleen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

Kledingbeleid en Teamsponsoring Avanti Wilskracht - Afdeling Voetbal

Kledingbeleid en Teamsponsoring Avanti Wilskracht - Afdeling Voetbal Kledingbeleid en Teamsponsoring Avanti Wilskracht - Afdeling Voetbal 1. Algemeen 2. Wedstrijdtenue Avanti Wilskracht 3. Tenues, trainingspakken, tassen en andere voetbal gerelateerde items 4. Hoe om te

Nadere informatie

Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors

Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors U kunt ons helpen! Gymnastiekvereniging ALDO Missie Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort stimuleert zoveel mogelijk mensen om zijn of haar sportieve

Nadere informatie

Resultaten leden-enquête 2015. Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015

Resultaten leden-enquête 2015. Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015 Resultaten leden-enquête 2015 Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015 Respons 177 e-mail uitnodigingen verstuurd (225 leden) Overige leden zijn uitgenodigd via website en FaceBook 80 enquêtes zijn ingevuld

Nadere informatie

Bestuurlijkheden. Van de redactie:

Bestuurlijkheden. Van de redactie: 1 3 Bestuurlijkheden De Jaarvergadering 2011 weer achter de rug. Omdat niet iedereen op tijd aanwezig was, werd er om 20.15 uur gestart. 5 Afmeldingen, dus zou je zeggen: 400 aanwezigen. Maar met 50 personen

Nadere informatie

plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer

plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer ALV notulen 19-04-2017 Notulist Joris Kaaks Start: 20.15 Baan 7 de Lockhorst 1. opening 2. vaststelling notulen plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer 3. mededelingen Afscheid

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009.

Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009. Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009. Aanwezig: Kees van Kleef ( voorzitter ) Ernst Bronner ( Penningmester ) Gerda Kieftenburg ( Technische Commissie ) Frank Selbach ( Secretaris ) Luuk Franke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBALVERENIGING SPIRIT Voorgelegd: ALV 07-07-2018 Vastgesteld: ja Aanpassing 2018: Artikel 3 Aanwijzingen, toevoeging lid 2 Gedragscode/ - regels Artikel 6 Kleding, gewijzigd

Nadere informatie

Nieuwsbrief Volleybalvereniging LVC Lemmer

Nieuwsbrief Volleybalvereniging LVC Lemmer Voorwoord: Hierbij de nieuwsbrief van LVC volleybalvereniging. Vorig jaar hebben we al een pilot gedraaid met een nieuwsbrief en deze is goed bevallen waardoor we vanaf heden 3x per jaar een nieuwsbrief

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda 1. Opening 2. Notulen ALV d.d. 26 september 2013 (bijgevoegd) 3. Jaarverslagen,

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB kent vrijwilligers die voor hun werkzaamheden niet betaald worden. De ervaring is dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden. Wil je als vereniging

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014

Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014 Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014 Aanwezig: Tycho van der Wal - voorzitter Mark de Munter - secretaris Stephanie van Eijk - penningmeester Engel Dorst - ledenadministrateur

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Nieuwsbrief augustus 2018 Beste leden, Het is alweer een tijdje geleden maar zo voor het nieuwe seizoen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Hierin kijken we terug op een geweldig seizoen en een

Nadere informatie

Verkiezingsprocedure van het bestuur

Verkiezingsprocedure van het bestuur Verkiezingsprocedure van het bestuur Artikel 1 Het bestuur bestaat uit drie of vijf leden van wie er drie uit de bovenbouw moeten komen, deze drie zullen de functies voorzitter, penningmeester en secretaris

Nadere informatie

De Viskoerier. Uitnodiging jaarvergadering. Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014. Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok

De Viskoerier. Uitnodiging jaarvergadering. Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014. Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok TC De Viskoerier Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014 Uitnodiging jaarvergadering Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok Agenda: 1 Opening. 2 Verslag jaarvergadering 2013. (bij

Nadere informatie

Uitnodiging Speciale Ledenvergadering

Uitnodiging Speciale Ledenvergadering Uitnodiging Speciale Ledenvergadering Woensdag 19 november 2014 19:30 uur Locatie: PWA Sporthal in het sportcafé Speciale Ledenvergadring BC Epe Pagina 1 Uitnodiging belangrijke speciale ledenvergadering

Nadere informatie

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26.

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering om 20.00 uur en heet de aanwezige leden en in

Nadere informatie

Elburger Volleybal Vereniging

Elburger Volleybal Vereniging NOTULEN van de Algemene Ledenvergadering gehouden op 30 september 2013 in het gemeenschapscentrum t Huiken in Elburg. Aanwezig: 23 leden (inclusief bestuursleden) volgens presentielijst. Afwezig met kennisgeving:

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag.

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag. Notulen Algemene Ledenvergadering c.v.v. Fit Boys Datum: Donderdag 27 oktober 2016 Aanvang: 20:00 uur Locatie: Kantine Fit Boys, Sportpark Noord-West Aanwezig:.. leden, zie: Presentielijst ledenvergadering

Nadere informatie

Onderwerp Discussie Uitkomst

Onderwerp Discussie Uitkomst Betreft 20180313_Verslag_ALV_GV_Sportuna_concept.docx Agenda [Allen Besluitvormend] Aanvullen & vaststellen Mededelingen Actuele & relevante mededelingen Verslag & actiepunten Vastellen verslag ALV 05-08-2017

Nadere informatie

INFORMATIE NIEUWE LEDEN

INFORMATIE NIEUWE LEDEN INFORMATIE NIEUWE LEDEN vv Volta Lelystad Datum : 23 november 2014 Versie : 1.0 Status : definitief Auteur(s) : Erik Rombout Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DE VERENIGING... 4 2.1 BESTUUR... 4 2.2 COMMISSIES...

Nadere informatie

Agenda. 1. Welkom. 2. Financiën. 3. Ontwikkelingen n.a.v. ALV Rondvraag. 5. Afsluiting

Agenda. 1. Welkom. 2. Financiën. 3. Ontwikkelingen n.a.v. ALV Rondvraag. 5. Afsluiting a Onderwerp Algemene Ledenvergadering Pollux Datum 04-11-2015, 19:30 Locatie Paal 12 Aanwezig Bestuur: Henk Hazewinkel, George Steenbekke, Rob Schepers Leden, ouders, e.d.: 19 personen Afmeldingen: Henri

Nadere informatie

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 Versie 12 maart 2015 1 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 1. Financieel gezond en betaalbaar 2. Gezelligheid 3. Sportieve ambitie 4. Voldoende zaalcapaciteit

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging is opgericht op., 1975. Zij stelt zich ten doel het beoefenen van de handbalsport te bevorderen. Artikel 2

Nadere informatie

Deze notulen worden enkel per verzonden

Deze notulen worden enkel per  verzonden Aan: - Leden van de algemene Ledenvergadering (Groepsraad) van Scouting van Maasdijk: leden groepsbestuur praktijkbegeleider leidinggevenden speleenheden afgevaardigde jongerentak wettelijke vertegenwoordiger

Nadere informatie

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken.

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Nieuwsbrief maart 2019 Beste leden en ouders van leden, In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Bestuurlijk nieuws Zoals gemeld

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN. Voorwoord: Wedstrijdbal:

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN. Voorwoord: Wedstrijdbal: SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: 0522-242444 Email: e.spraakman@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

Momenteel zijn de bouwvakkers nog steeds bezig de sporthal te moderniseren en enige uitbreidingen te

Momenteel zijn de bouwvakkers nog steeds bezig de sporthal te moderniseren en enige uitbreidingen te Nieuwsbrief Nummer 23 Datum:26 november 2013 Volleybal vereniging LANGHENKEL-H.E.C. Het is alweer een tijdje geleden dat er een nieuwsbrief is verschenen. Dat had verschillende redenen, maar die zijn nu

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden BESTUURSFUNCTIES Taken en verantwoordelijkheden Voorzitter Secretaris Penningmeester Commissie Wedstrijdzaken Technische Commissie Jeugdcommissie Interne Coördinator Mei 2012 VOORZITTER De taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER ALV: 18 november Nieuws vanuit de mini s Foto uit de oude doos Activiteitencommissie Standenlijst ALV MAANDAG 18 NOVEMBER Op maandag 18 november om 21:15 uur is de algemene ledenvergadering in de kantine

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering AV Start 78. Donderdag 25 maart 2010

Algemene Ledenvergadering AV Start 78. Donderdag 25 maart 2010 Algemene Ledenvergadering AV Start 78 Donderdag 25 maart 2010 Agenda 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Verslag algemene ledenvergadering 2009 4. Uitreiking prestatiebekers --- run for

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Dat Bé zich niet onvoorbereid voor deze functie verkiesbaar gesteld geeft hij hieronder aan:

Nieuwsbrief. Dat Bé zich niet onvoorbereid voor deze functie verkiesbaar gesteld geeft hij hieronder aan: Nieuwsbrief www.veb98.nl Nieuws van het bestuur www.facebook.com/veb98 Nieuws van het bestuur Op 24 september 2015 is tijdens de Algemene Ledenvergadering afscheid genomen van twee bestuurleden: Gert van

Nadere informatie

VOREO. 13 oktober 2014. Algemene Leden Vergadering 2014

VOREO. 13 oktober 2014. Algemene Leden Vergadering 2014 VOREO 13 oktober 2014 Algemene Leden Vergadering 2014 ALV 2014 1. Opening 2. Mededelingen bestuur 3. Vaststelling notulen 2013-2014 4. Verslagen van de commissies 5. Financieel verslag 6. Verkiesbaar stellingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief HV MINOR De Doorzetters

Nieuwsbrief HV MINOR De Doorzetters Nieuwsbrief HV MINOR De Doorzetters HV Minor De Ping 26 6361 AS Nuth Tel. 045 5245332 2e jaargang, nummer 5 Onze nieuwsbrief verschijnt 2 tot 4 keer per jaar en wordt via onze website verspreidt. Veel

Nadere informatie

30 volgens aanwezigheidslijst

30 volgens aanwezigheidslijst Verslag Algemene Ledenvergadering vv Voorsterslag Seizoen: 20182019 Datum: 31102018 Locatie: Het Anker Westenholte Aanwezig: Martin Post voorzitter ES namens bestuur Yvonne Oosterlaar secretaris YO Edith

Nadere informatie

seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl

seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl Langs deze weg heten wij u van harte welkom binnen onze vereniging. Onze vereniging is, onder de naam volleybalvereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) AFDELING 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement is vastgesteld met inachtneming van het in

Nadere informatie

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering.

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vereniging Aziatische Sporten 'Arashi' Leden Rechten Artikel 1 1. De rechten van de student-leden en niet-student-leden zijn: a. het bijwonen van de algemene ledenvergadering met

Nadere informatie

TOGB 23, 121, 2650 AC

TOGB 23, 121, 2650 AC ALV TOGB handbal SV TOGB Sportpark Het Hoge Land Hoge Land 23, Berkel en Rodenrijs Postbus 121, 2650 AC Berkel en Rodenrijs Ons Clubhuis 010 511 20 06 12 mei 2015 T O G B 1. Opening vergadering 2. Ingekomen

Nadere informatie