Jaaroverzicht Landelijke Vereniging van Wereldwinkels COVER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaaroverzicht 2013. Landelijke Vereniging van Wereldwinkels COVER"

Transcriptie

1 Jaaroverzicht 2013 Landelijke Vereniging van Wereldwinkels COVER

2 Met veel plezier presenteren we ons jaaroverzicht van Het ging goed met fairtrade: de omzet van fairtrade food in supermarkten bleef groeien. Ook Wereldwinkels mogen trots zijn op hun omzetresultaten. De economische crisis trof retailland in 2013 hard, en Wereldwinkels wisten de teruglopende omzet te beperken tot min zeven procent. Er is daarvoor bijzonder hard gewerkt, waarvoor complimenten op zijn plaats zijn! Dat fairtrade food in de lift zat, heeft veel te maken met een goede en steeds beter wordende beschikbaarheid in supermarkten. Meer en meer boeren profiteerden hierdoor van fairtrade. Dat succes gunnen we ook de vele makers van de cadeaus die we in de Wereldwinkels verkopen. Om die reden zijn we blij met de mogelijkheid die het Ministerie van Buitenlandse Zaken ons biedt om een doorbraak van fairtrade gifts en living producten in de reguliere markt te realiseren. Binnen de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels ontvouwden zich in 2013 tegenstrijdige opvattingen over onze gezamenlijke toekomst, een discussie die helaas gepaard ging met verlies aan leden. Daar tegenover staat dat in 2013 een langgekoesterde wens in vervulling ging: een eigen webshop! Ook een refresh van de winkelformule werd enthousiast ontvangen. Terwijl we met elkaar in gesprek blijven over de toekomst, kunnen consumenten hierdoor op een eigentijdse manier bij ons hun aankopen doen. Met Fairminds, Fairbezig en de Fairtrade Gemeenten campagne vertelden we een eigentijds verhaal aan jonge(re) consumenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Zij waarderen fairtrade steeds meer! Michel Evers Huub Jansen Voorzitter Directeur

3 Ook, of misschien wel juist, in tijden van economische recessie investeren tientallen Wereldwinkels in 2013 in vernieuwing. Het regent feestelijke heropeningen, zoals hier in Gouda.

4 De populaire sieradenlijn M-brace - voor vrouwen én mannen - was in 2013 het resultaat van de eerste Fairminds Design Your Own contest.

5 Het erkenningssysteem verbetert continu, op basis van de praktijk: een nieuwe berekeningsmethode voor leefbaar loon werd in 2013 getest met zes erkende leveranciers in zes landen.

6 In 2013 zette de Wereldwinkel zichzelf online op de kaart met de lancering van de landelijke webshop en de nieuwe webwizard voor lokale winkels.

7 Er waren in 2013 tientallen uitingen over fairtrade in Margriet, Happinez, Delicious en Jan. Fairbezig maakte het mogelijk dat 700 lezers van Happinez een cadeaubon van de Wereldwinkel ontvingen.

8 Certificate of Recognition The Dutch Association of World Shops declares that: The Twinning Compan Als vrijwilliger ben je er zeker van dat de producten die je verkoopt in de Wereldwinkel voortkomen uit eerlijke handel: in 2013 controleerde de LVWW bij tien leveranciers of ze nog steeds aan de eisen van fairtrade voldoen.

9 De Nederlandse overheid legde de verkoop van wijn aan banden. De strenge regels duperen Wereldwinkels, maar erger nog: fairtrade producenten.

10 Onderlinge samenwerking was een belangrijk thema voor Wereldwinkels. Sommige Wereldwinkels besloten niet langer verenigd te willen zijn. Andere zochten juist naar intensievere samenwerkingsvormen.

11 Eind 2013 woonden 3,4 miljoen Nederlanders in een Fairtrade Gemeente en veranderden ruim Nederlandse organisaties door de campagne structureel hun koopgedrag ten gunste van fairtrade.

12 Tijdens de Fairtrade Gemeente Tour (oktober 2013) spoorden Fairtrade Gemeenten in hun buurgemeenten elf burgemeesters en wethouders aan om ook een Fairtrade Gemeente te worden.

13 Eind 2013 sprong het licht eindelijk op groen: het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en het CBI financiering voor een programma dat de doorbraak voor de fairtrade gifts en livingsector kan realiseren.

14 Ruim honderd werknemers, tientallen producentengroepen en katoenboeren in India werken onder faire omstandigheden aan producten voor de Wereldwinkels in Nederland, dankzij nieuwe erkende leverancier ECO Collection.

15 In 2013 werd de winkelformule aangepast in veertien winkels. Uitgangspunten van deze vernieuwing is vooral behouden van wat goed is en toevoegen wat nodig is om jezelf in de veranderende markt als cadeauwinkel te kunnen profileren.

16 De fotowedstrijd gelukspoppetjes van Fairminds bracht ruim , vooral jonge, mensen in contact met Wereldwinkels.

17 Voor in de Fairtrade Week heeft de Wereldwinkel samen met Fair Trade Original en Fairbezig een grote aanbiedingsactie gedaan met een hippe shopper gevuld met heerlijk Aziatische kookproducten.

18 Sieradenparty s, wijnproeverijen en tajineworkshops. Wereldwinkels brachten ook in 2013 op ludieke wijze het uitgebreide fairtrade assortiment onder de aandacht van de consument, zoals in Wereldwinkel Rotterdam Vreewijk met een theeschenkerij.

19 Rondom World Fairtrade Day en moederdag ontwikkelde de Wereldwinkel samen met Fair Trade Original en Fairbezig een prachtige geschenkdoos met fairtrade thee.

20 Koken met fairtrade producten in een door Fairbezig ontwikkeld kookprogramma fairplate op 24kitchen. Naast het koken met fairtrade ingrediënten was de hele set ingericht met fairtrade gifts en living producten.

21 In juni 2013 onthulden Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, samen met juryvoorzitter Jacobine Geel, het titelbord Fairtrade Gemeente in Noordoostpolder.

22 De Design Your Own Baking Kit van Fairminds was in de cadeautijd een van de vijf meestverkochte producten bij Wereldwinkels.

23 De naam Wereldwinkel kon niet wettelijk worden beschermd. De naam met de winkelformule wel.

24 Inkomsten 2013* Fairtrade Gemeenten ( ) Fairminds ( ) Fairbezig ( ) 7% 31% Borging van fairtrade ( ) Gifts en living ( ) 28% Verenigingszaken ( ) Retaildienstverlening ( ) Overige baten ( ) 10% 3% 6% 1% * 48 %: projectsubsidies en fondsen 33 %: fee van leden 13 %: overige baten (onder meer BTW-teruggaaf, vrijval cadeaubonnen en bijdrage Partnerplan) 6 %: erkenningsbijdragen van leveranciers

25 Uitgaven 2013 Fairtrade Gemeenten ( ) Fairminds ( ) Fairbezig ( ) Borging van fairtrade ( ) Gifts en living ( ) Verenigingszaken ( ) 34% 31% Retaildienstverlening ( ) 11% 3% 6% 1%

26 Dit jaaroverzicht van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels is een beeldverslag van de highlights van Voor leden is, aanvullend hierop, uitgebreidere informatie beschikbaar via het Wereldwinkel extranet. Financieel Financieel verslag 2013 met toelichtingen Verklaring van de kascommissie Inhoudelijk Ledenlijst 2013 Wijziging in het ledenbestand per 1 januari 2014 Bestuur, verenigingsraad en commissies in 2013 Landelijk Bureau in 2013

27 De Landelijke Vereniging van Wereldwinkels werkte in 2013 aan armoedebestrijding door fairtrade in Nederland en wereldwijd te bevorderen, door het creëren en vergroten van het draagvlak voor fairtrade en door de verkoop van fairtrade producten in de aangesloten winkels. Ons werk werd in 2013 mede mogelijk gemaakt door: Fotoverantwoording: Coverfoto Joss de Groot (Fairbezig), pagina 10 Janey van Ierland, pagina 14 ECOcollection, pagina 16 Nina Dagloos (winnares fotowedstrijd), pagina 23 Janey van Ierland.

28 Dank! Alle mensen die zich inzetten voor de Wereldwinkels. Alle fairtrade producenten en boeren die kwaliteitsproducten leverden. Alle consumenten die fairtrade omarmden. Alle mensen die betrokken waren bij de campagnes. Alle erkende fairtrade leveranciers die handelden met respect voor mens en milieu. Zonder jullie was dit alles niet mogelijk.

Landelijke Vereniging van Wereldwinkels Jaarverslag 2014

Landelijke Vereniging van Wereldwinkels Jaarverslag 2014 Landelijke Vereniging van Wereldwinkels Jaarverslag 2014 Inleiding Voor u ligt ons jaarverslag van 2014. Een bijzonder jaar voor Wereldwinkels: het jaar waarin we 45 jaar bestaan. In 1969 opende de eerste

Nadere informatie

Certificering en assortiment

Certificering en assortiment Certificering en assortiment Fair trade en design 24 oktober 2016 Inhoud 1. Waaromrol Wereldwinkels Nederlandbij certificering? 2. Opzet systeem 3. Vervolg 4. Dilemma s en lastige zaken BLOK 1 : Waarom

Nadere informatie

Change the world shopping

Change the world shopping Change the world shopping V.U./E.R.: Erik Devogelaere, Hoogstraat 35 E, 3360 Bierbeek, België - Belgique Op een plezierige manier de wereld veranderen Kies voor eerlijke kwaliteitsproducten Het hoeft

Nadere informatie

Factsheet. Ooit gedacht dat je met een potje pindakaas de wereld kunt veranderen? Of met een banaan? Het kan. Dankzij fairtrade.

Factsheet. Ooit gedacht dat je met een potje pindakaas de wereld kunt veranderen? Of met een banaan? Het kan. Dankzij fairtrade. Elke dag π± Factsheet Initiatief fairbezig.nl Fairbezig.nl is een initiatief van Fair Trade Original, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar met steun van de Nationale Postcode

Nadere informatie

ANBI gegevens. Naam Instelling :Wereldwinkel Zelhem RSIN : 006708353. :Prinses Irenestraat 3A, 7021 CG Zelhem. Telefoonnummer :06 30085115

ANBI gegevens. Naam Instelling :Wereldwinkel Zelhem RSIN : 006708353. :Prinses Irenestraat 3A, 7021 CG Zelhem. Telefoonnummer :06 30085115 ANBI gegevens Naam Instelling :Wereldwinkel Zelhem RSIN : 006708353 Adres :Prinses Irenestraat 3A, 7021 CG Zelhem Telefoonnummer :06 30085115 E-mail adres: infowwzelhem@gmail.com Doelstelling In de Wereldwinkel

Nadere informatie

ANBI gegevens. Doelstelling. Wat wil de Wereldwinkel. Verkoopfilosofie. Naam Instelling :Wereld-Winkel Zelhem RSIN : 006708353

ANBI gegevens. Doelstelling. Wat wil de Wereldwinkel. Verkoopfilosofie. Naam Instelling :Wereld-Winkel Zelhem RSIN : 006708353 ANBI gegevens Naam Instelling :Wereld-Winkel Zelhem RSIN : 006708353 Adres :Prinses Irenestraat 3A, 7021 CG zelhem Telefoonnummer :06 30085115 E-mail adres: infowwzelhem@gmail.com Doelstelling In de Wereldwinkel

Nadere informatie

Fairtrade kerk Maarssen

Fairtrade kerk Maarssen Fairtrade kerk Maarssen Fairtrade presentatie 7 februari 2012 Over Fairtrade producten Informeren Inspireren Invullen Iedereen Missie Het bevorderen van eerlijke handel, in hoofdzaak door de exploitatie

Nadere informatie

ANBI gegevens. Doelstelling: Wat wil de Wereldwinkel. Verkoopfilosofie. De Organisatie. Geschiedenis RSIN 812105382

ANBI gegevens. Doelstelling: Wat wil de Wereldwinkel. Verkoopfilosofie. De Organisatie. Geschiedenis RSIN 812105382 ANBI gegevens Naam instelling Wereldwinkel Zutphen RSIN 812105382 Vestigingsadres Nieuwstad 4, 7201 NP Zutphen Telefoonnummer 0575-543742 E-mail adres Jh.groeneveld@kpnmail.nl (secretaris) Doelstelling:

Nadere informatie

Fairsterk je school!

Fairsterk je school! Fairsterk je school! Handleiding en achtergronden campagne Fairtrade School Versie april 2009 Fairtrade Scholen Inleiding In België en Groot-Brittannië is het al een groot succes: Fairtrade Gemeenten.

Nadere informatie

Naam instelling Stichting Wereldwinkel Nijefurd (statutaire naam) RSIN. Begine 28, 8711BK, Workum. wereldwinkelworkum@hotmail.com

Naam instelling Stichting Wereldwinkel Nijefurd (statutaire naam) RSIN. Begine 28, 8711BK, Workum. wereldwinkelworkum@hotmail.com ANBI gegevens Naam instelling Stichting Wereldwinkel Nijefurd (statutaire naam) RSIN 8048.75.510 Vestigingsadres Begine 28, 8711BK, Workum Telefoonnummer 0515543168 E-mail adres wereldwinkelworkum@hotmail.com

Nadere informatie

Wereldwinkels Nederland. 26 september 2015

Wereldwinkels Nederland. 26 september 2015 Wereldwinkels Nederland 26 september 2015 Programma 1. Welkom 13.00-13.10 2. Introductie 13.10-13.30 3. Certificering en toetsing 13.30-14.15 4. Criteria voor winkels? 14.15-15.00 en missieborden 5. Pauze

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2014. Beleidsplan Wereldwinkel s-gravenzande 2014 1

BELEIDSPLAN 2014. Beleidsplan Wereldwinkel s-gravenzande 2014 1 BELEIDSPLAN 2014 Beleidsplan Wereldwinkel s-gravenzande 2014 1 Inhoud Geschiedenis... 3 Missie van de wereldwinkels... 3 Doelstelling Stichting Wereldwinkel s-gravenzande... 3 Organisatie... 3 Beleid...

Nadere informatie

ANBI gegevens. Doelstelling: Wat wil de Wereldwinkel Verkoopfilosofie Naam instelling De Organisatie

ANBI gegevens. Doelstelling: Wat wil de Wereldwinkel Verkoopfilosofie Naam instelling De Organisatie ANBI gegevens. Doelstelling: In de Wereldwinkel gaan commercie en idealen hand in hand. De Wereldwinkel verkoopt authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden. De makers zijn

Nadere informatie

PAK NU EXTRA VOORDEEL! WINKELCENTRUMORANJERIE.NL/ZOMERVOORDEEL

PAK NU EXTRA VOORDEEL! WINKELCENTRUMORANJERIE.NL/ZOMERVOORDEEL Het is Zomer PAK NU EXTRA VOORDEEL! WINKELCENTRUMORANJERIE.NL/ZOMERVOORDEEL Zomer IN DE ORANJERIE Midden in het centrum van Apeldoorn vind je overdekt winkelcentrum Oranjerie. Of je nu op zoek bent naar

Nadere informatie

FAIRTRADE. Een beter leven. Wat is Fairtrade

FAIRTRADE. Een beter leven. Wat is Fairtrade Wat is Fairtrade EERLIJKE HANDEL STAAT VOOROP KEURMERK INTERNATIONALE SAMENWERKING HANDEL GEMEENTE DUURZAAMHEID Een beter leven Veel boeren en arbeiders in arme landen (ook wel ontwikkelingslanden ) hebben

Nadere informatie

VAN SHOP IN SHOP TOT COMPLETE WINKELFORMULE WWW.LEPERRON.NL

VAN SHOP IN SHOP TOT COMPLETE WINKELFORMULE WWW.LEPERRON.NL VAN SHOP IN SHOP TOT COMPLETE WINKELFORMULE WWW.LEPERRON.NL ONZE FILOSOFIE Verkoop onderscheidende broden en patisserie via een Le Perron Boutique (shop-in-shop). Of het nu gaat om een kleine Italiaanse

Nadere informatie

Kerst Stichting Sawahasa. Fair trade producten voor een bijzonder (h)eerlijke kerst!

Kerst Stichting Sawahasa. Fair trade producten voor een bijzonder (h)eerlijke kerst! Kerst 0 Stichting Sawahasa Fair trade producten voor een bijzonder (h)eerlijke kerst! Stichting Sawahasa Ieder jaar is er weer een goede reden om uw waardering voor uw medewerkers op een bijzondere en

Nadere informatie

Werkt zo mee aan de realisering van dit onderdeel van millenniumdoel. Wil met de beweging Fairliefd werken aan de uitbouw van Fair Trade in Venlo

Werkt zo mee aan de realisering van dit onderdeel van millenniumdoel. Wil met de beweging Fairliefd werken aan de uitbouw van Fair Trade in Venlo Wereldwinkel Venlo: Zet zich met zijn 40 vrijwilligers in voor eerlijke handel Werkt zo mee aan de realisering van dit onderdeel van millenniumdoel Wil met de beweging Fairliefd werken aan de uitbouw van

Nadere informatie

Juryrapport Fairtrade Provincie Friesland

Juryrapport Fairtrade Provincie Friesland Datum: 4 oktober 2016 Juryrapport Fairtrade Provincie Friesland De jury van Fairtrade Gemeente heeft de aanvraag van de provincie Friesland voor de titel Fairtrade Provincie positief beoordeeld. De jury

Nadere informatie

WERELDWINKEL MEPPEL. Jaarverslag 2012

WERELDWINKEL MEPPEL. Jaarverslag 2012 WERELDWINKEL MEPPEL Jaarverslag 2012 Verbouwing Wereldwinkel Meppel In 2012 zijn we een Partnerwinkel geworden van RSU (voorheen Partner Support nu Retail Service Unit). Dit houdt in het kort in dat we

Nadere informatie

Wereldwinkel Bergen NH

Wereldwinkel Bergen NH NH Jaarverslag 2017 Inhoudsopgave Blz. 1. Voorwoord 3 2. Doelstelling 3 3. Organisatie 3 4. Medewerkers 4 5. Inkoop en verkoop 4 6. Activiteiten 6 7. Financieel jaarverslag 7 Bergen NH, februari 2017 KvK-inschrijfnummer

Nadere informatie

Werkstuk door een scholier 2324 woorden 7 november keer beoordeeld. Maatschappijleer

Werkstuk door een scholier 2324 woorden 7 november keer beoordeeld. Maatschappijleer Werkstuk door een scholier 2324 woorden 7 november 2010 6 136 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer Inhoudsopgave Pagina 1 Voorblad Pagina 2 Inhoudsopgave Pagina 3 Inleiding, Deelvraag 1, Deelvraag 2 Pagina

Nadere informatie

FAIRTRADE. Een beter leven. Wat is Fairtrade

FAIRTRADE. Een beter leven. Wat is Fairtrade Wat is Fairtrade EERLIJKE HANDEL STAAT VOOROP KEURMERK INTERNATIONALE SAMENWERKING HANDEL GEMEENTE DUURZAAMHEID Een beter leven Met Fairtrade krijgen boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een eerlijke

Nadere informatie

Kerst 2017 Fair trade producten voor een bijzonder (h)eerlijke Kerst!

Kerst 2017 Fair trade producten voor een bijzonder (h)eerlijke Kerst! Kerst 0 Fair trade producten voor een bijzonder (h)eerlijke Kerst! Stichting Sawahasa Ieder jaar is er weer een goede reden om uw waardering voor uw medewerkers op een bijzondere en duurzame wijze te tonen.

Nadere informatie

KERST 2015 EEN MOOI BEGIN VAN EEN (H)EERLIJKE KERST EN EEN FAIR 2016

KERST 2015 EEN MOOI BEGIN VAN EEN (H)EERLIJKE KERST EN EEN FAIR 2016 KERST 2015 EEN MOOI BEGIN VAN EEN (H)EERLIJKE KERST EN EEN FAIR 2016 Uw organisatie kijkt binnenkort terug op het afgelopen jaar. In deze bijzondere tijd zal er van u en uw medewerkers vaak een stapje

Nadere informatie

Your Own Impact Duurzaamheid begint bij jezelf

Your Own Impact Duurzaamheid begint bij jezelf Your Own Impact Duurzaamheid begint bij jezelf Powered by Over Your Own Impact Your Own Impact is een gratis evenement over duurzaamheid. Het thema van het evenement is 'duurzaamheid in verbinding met

Nadere informatie

Fairsterk je kerk! Handleiding en achtergronden campagne Fairtrade Kerken Versie april 2009

Fairsterk je kerk! Handleiding en achtergronden campagne Fairtrade Kerken Versie april 2009 Fairsterk je kerk! Handleiding en achtergronden campagne Fairtrade Kerken Versie april 2009 Fairtrade Kerken Inleiding In België en Groot-Brittannië is het al een groot succes: Fairtrade Gemeenten. Het

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 FAIRTRADE GEMEENTE

JAARVERSLAG 2016 FAIRTRADE GEMEENTE JAARVERSLAG 2016 FAIRTRADE GEMEENTE Inleiding De Fairtrade Gemeente Nederland is een dynamische burgerbeweging waarin vele honderden vrijwilligers samenwerken met organisaties, overheden en bedrijven,

Nadere informatie

The art of giving. Geven brengt geluk

The art of giving. Geven brengt geluk The art of giving Geven brengt geluk 25 jaar ervaring geeft u rust en zekerheid Waardeer uw medewerkers met een passend geschenk In de huidige tijd wordt veel van uw medewerkers gevraagd. Met het geven

Nadere informatie

Telefoonnummer

Telefoonnummer ANBI gegevens Naam instelling Wereldwinkel Onze Wereld RSIN 009184697 Vestigingsadres, 8801 LV, Franeker Telefoonnummer 0517-393323 E-mail adres wereldwinkelfraneker@hotmail.com Doelstelling: In de Wereldwinkel

Nadere informatie

ENABEL: Eerlijke handel Barometer 2018

ENABEL: Eerlijke handel Barometer 2018 ENABEL: Eerlijke handel Barometer 2018 Augustus 2018 ivox Over het onderzoek Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau ivox in opdracht van Enabel tussen 8 en 29 augustus 2018 bij 1.000 Belgen

Nadere informatie

MAAK OOK JOUW KERK FAIRTRADE

MAAK OOK JOUW KERK FAIRTRADE MAAK OOK JOUW KERK FAIRTRADE Handleiding Fairtrade Kerken April 2013 Inleiding Fairtrade? Als kerk kun je zorgen voor meer eerlijke handel. Bijvoorbeeld door fairtrade producten te gebruiken. Door dit

Nadere informatie

ANBI gegevens. Doelstelling. Wat wil de Wereldwinkel. Verkoopfilosofie. De Organisatie. Geschiedenis. Naam instelling Wereldwinkel Boxtel RSIN

ANBI gegevens. Doelstelling. Wat wil de Wereldwinkel. Verkoopfilosofie. De Organisatie. Geschiedenis. Naam instelling Wereldwinkel Boxtel RSIN ANBI gegevens Naam instelling Wereldwinkel Boxtel RSIN NL807680072B01 Vestigingsadres Rechterstraat 32, 5281 BW Boxtel Telefoonnummer 0411-611882 E-mail adres info@wereldwinkelboxtel.nl Doelstelling In

Nadere informatie

ENABEL: Eerlijke handel Barometer 2018

ENABEL: Eerlijke handel Barometer 2018 ENABEL: Eerlijke handel Barometer 2018 Augustus 2018 ivox Over het onderzoek Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau ivox in opdracht van Enabel tussen 8 en 29 augustus 2018 bij 1.000 Belgen

Nadere informatie

16 November 2011 LANGEDIJK FTG?! Martha Klein, FairBusiness

16 November 2011 LANGEDIJK FTG?! Martha Klein, FairBusiness 16 November 2011 LANGEDIJK FTG?! Martha Klein, FairBusiness FAIRTRADE? FAIRTRADE bevordert het volgen van sociale en milieuregels bij internationale handel Handel met respect voor mens en milieu. ontwikkelingslanden

Nadere informatie

Fairtrade Gemeente 18 FEBRUARI 2016

Fairtrade Gemeente 18 FEBRUARI 2016 Fairtrade Gemeente 18 FEBRUARI 2016 Inhoud Voorlopig programma 15:30 Inloop met koffie 16:00 Welkom 16:05 Mijlpalen 2015 16:25 Update toekomst 16:45 Vragenronde 17:00 Aanbevelingen 2016 17:20 World Fair

Nadere informatie

Maandaanbieding Wijnen; koffie nieuws (pagina 3) Facebook en Twitter (pagina 5) Fairtrade Gemeente activiteiten (pagina 7)

Maandaanbieding Wijnen; koffie nieuws (pagina 3) Facebook en Twitter (pagina 5) Fairtrade Gemeente activiteiten (pagina 7) Wereldwinkel Venlo Nieuwsbrief nr. 08 September 2013 www.wereldwinkelvenlo.nl www.twitter.com/wwvenlo In deze nieuwsbrief: Wereldwinkel start webshop (pagina 2) Maandaanbieding Wijnen; koffie nieuws (pagina

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Wereldwinkel. Elburg

Jaarverslag. Stichting Wereldwinkel. Elburg 2016 Jaarverslag Stichting Wereldwinkel Elburg Voorwoord Voor jullie ligt het jaarverslag van de stichting Wereldwinkel Elburg over het jaar 2016. In het jaarverslag willen we een overzicht geven van een

Nadere informatie

LANDELIJKE VERENIGING VAN WERELDWINKELS 2011

LANDELIJKE VERENIGING VAN WERELDWINKELS 2011 jaarverslag LANDELIJKE VERENIGING VAN WERELDWINKELS 2011 Wereldwinkels onderscheiden zich van andere winkels doordat zij fairtrade producten verkopen. Fairtrade producten komen uit ontwikkelingslanden,

Nadere informatie

Nieuw thee assortiment Fair Trade Original

Nieuw thee assortiment Fair Trade Original Nieuw thee assortiment Fair Trade Original Datum: september 2011 Introductie Mede op basis van onderzoek onder Wereldwinkels en consumenten heeft Fair Trade Original haar thee assortiment aangepast tot

Nadere informatie

Refresh! wereldzaken. Fairtrade Ambassadeurs: vrijwilligerswerk onmisbaar voor fairtrade. niet leuker, wel makkelijker?

Refresh! wereldzaken. Fairtrade Ambassadeurs: vrijwilligerswerk onmisbaar voor fairtrade. niet leuker, wel makkelijker? Nieuwe belastingwetgeving ANBI s: niet leuker, wel makkelijker? jaargang 37 oktober 2013 nummer 5 wz wereldzaken Tijd voor de Wereldwinkel 2.0 Refresh! Fairtrade Ambassadeurs: vrijwilligerswerk onmisbaar

Nadere informatie

EerlijkWinkelen criteria 2016

EerlijkWinkelen criteria 2016 EerlijkWinkelen criteria 2016 Winkels kunnen op de EerlijkWinkelen site en app als ze aantoonbaar een substantieel aandeel eerlijke producten verkopen. In de beschrijving van de winkel moet aangegeven

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2011. van Nederland! NIEUWSBRIEF MEI 2011

Nieuwsbrief mei 2011. van Nederland! NIEUWSBRIEF MEI 2011 Nieuwsbrief mei 2011 13e van Nederland! NIEUWSBRIEF MEI 2011 - Sieradenparty & high tea - Vrijwilliger van de maand - Fairtrade bedrijf aan het woord (Kastanjelaan 11) - World Fairtrade Day in Arnhem in

Nadere informatie

EKO-tellingen in de supermarkt november 2010

EKO-tellingen in de supermarkt november 2010 EKO-tellingen in de supermarkt 2010 4 november 2010 Voor het dertiende opeenvolgende jaar heeft Milieudefensie het aantal biologische en fairtrade producten in de schappen van de supermarkt geteld. Sinds

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G

J A A R V E R S L A G J A A R V E R S L A G 2 0 11 WERELDWINKEL NUNSPEET Het bestuur in 2011 Het bestuur bestaat uit: Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Winkelcoördinator/bestuurslid: Inkoopcoördinator/bestuurslid: P.R.

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 27 565 Alcoholbeleid Nr. 125 VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Vastgesteld 11 februari 2014 In de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn

Nadere informatie

EKO-tellingen in de supermarkt 2011 Mede mogelijk gemaakt met steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (SBOS) 3 november 2011

EKO-tellingen in de supermarkt 2011 Mede mogelijk gemaakt met steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (SBOS) 3 november 2011 EKO-tellingen in de supermarkt 2011 Mede mogelijk gemaakt met steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (SBOS) 3 november 2011 Voor het veertiende opeenvolgende jaar heeft Milieudefensie het aantal

Nadere informatie

Het is gelukt: Den Haag is Fairtrade Gemeente

Het is gelukt: Den Haag is Fairtrade Gemeente Het is gelukt: Den Haag is Fairtrade Gemeente Den Haag - Wethouder JorisWijsmuller (Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur) ontvangt namens de stad Den Haag de titel Fairtrade Gemeente tijdens

Nadere informatie

Omarm diversiteit en Help vluchtelingen wereldwijd!

Omarm diversiteit en Help vluchtelingen wereldwijd! Omarm diversiteit en Help vluchtelingen wereldwijd! Actualiteit en urgentie Het aantal mensen dat wereldwijd op de vlucht is, neemt nog steeds niet af. De situaties waaronder vluchtelingen en ontheemden

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Wereldwinkel Bergen NH

Jaarverslag 2013 Wereldwinkel Bergen NH Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave Blz. 1. Voorwoord 3 2. Doelstelling 3 3. Organisatie 3 4. Medewerkers 4 5. Inkoop en verkoop 4 6. Activiteiten 5 7. Financieel jaarverslag 5 Bergen NH, mei 2014-2 - 1. Voorwoord

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Fairsterk je kerk! Inleiding. Handleiding en achtergronden campagne De Fairste Kerk van Vlaanderen Versie 2013-2014

Fairsterk je kerk! Inleiding. Handleiding en achtergronden campagne De Fairste Kerk van Vlaanderen Versie 2013-2014 Fairsterk je kerk! Handleiding en achtergronden campagne De Fairste Kerk van Vlaanderen Versie 2013-2014 Inleiding In België, Nederland en Groot-Brittannië is het al een groot succes: FairTradeGemeenten.

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 St. Wereldwinkel Grave

Jaarrekening 2014 St. Wereldwinkel Grave Jaarrekening 2014 Stichting Wereldwinkel Grave Pagina. 1 Inhoud 1. Algemeen... 2 1.1 Achtergrond... 2 1.1.1. Aard en doel van de onderneming... 2 1.1.2. Geschiedenis... 3 1.2 Waarderingsgrondslagen...

Nadere informatie

Financiële zaken, waaronder de begroting en de winkelomzet Nieuws uit de werkgroepen inkoop, winkel en PR

Financiële zaken, waaronder de begroting en de winkelomzet Nieuws uit de werkgroepen inkoop, winkel en PR Jaarverslag 2012 Het Bestuur Het bestuur is in 2013 negen keer bij elkaar geweest om te vergaderen. Daarnaast is er een zogenaamde heisessie geweest waarin met name de beleidsmatige zaken aan de orde zijn

Nadere informatie

Een duurzame boodschap. Duurzaamheidsbeleid en resultaten over 2013

Een duurzame boodschap. Duurzaamheidsbeleid en resultaten over 2013 Een duurzame boodschap Duurzaamheidsbeleid en resultaten over 2013 Een duurzame koers als familiebedrijf Jumbo is een echt familiebedrijf, dat middenin de samenleving staat. Daar zijn we trots op. Een

Nadere informatie

Duka la Dunia Financieel Jaarverslag

Duka la Dunia Financieel Jaarverslag Duka la Dunia Financieel Jaarverslag 1 Inhoudsopgave Balans per 31 december 2 Exploitatie over 3 Waarderingsgrondslagen 4 Algemeen... 4 Waarderingsgrondslagen voor de balans... 4 Toelichting op de balans

Nadere informatie

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto?

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto? FOTOREGELS Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s Over auteursrecht op foto s is bij consumenten wel eens onduidelijkheid. Soms kan dat tot vervelende situaties leiden voor zowel klant als fotograaf.

Nadere informatie

ACHTERGROND PRODUCENT (1)

ACHTERGROND PRODUCENT (1) ACHTERGROND PRODUCENT (1) De erkende wieroken van GAIA S INCENSE zijn handgemaakt, natuurlijk en Fair Trade geproduceerd. Ze worden met liefde gemaakt door een groep vrouwen uit een achterstandsgebied

Nadere informatie

Fair Trade. ontwikkelingsstrategie. Oxfam-Wereldwinkels 20 oktober 2011

Fair Trade. ontwikkelingsstrategie. Oxfam-Wereldwinkels 20 oktober 2011 Fair Trade als duurzame economische ontwikkelingsstrategie Oxfam-Wereldwinkels 20 oktober 2011 SITUERING OXFAM-WERELDWINKELS Oxfam-Wereldwinkels Deel van Oxfam-in-België en Oxfam International Deel van

Nadere informatie

Als één team achter de sporters met een handicap

Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning

Nadere informatie

Kerst 2017 Fair trade producten voor een bijzonder (h)eerlijke Kerst!

Kerst 2017 Fair trade producten voor een bijzonder (h)eerlijke Kerst! Kerst 0 Fair trade producten voor een bijzonder (h)eerlijke Kerst! Stichting Sawahasa Ieder jaar is er weer een goede reden om uw waardering voor uw medewerkers op een bijzondere en duurzame wijze te tonen.

Nadere informatie

Digitale marketing: kansen en mogelijkheden

Digitale marketing: kansen en mogelijkheden Digitale marketing: kansen en mogelijkheden Oskar van Straaten Agradi partner: Hoe digitale marketing de wereld verandert De kansen en de mogelijkheden Oskar van Straaten oprichter & directeur Agradi AgriMarketing

Nadere informatie

ACHTERGROND PRODUCENT (1)

ACHTERGROND PRODUCENT (1) ACHTERGROND PRODUCENT (1) De erkende wieroken van GAIA S INCENSE zijn handgemaakt, natuurlijk en Fair Trade geproduceerd. Ze worden met liefde gemaakt door een groep vrouwen uit een achterstandsgebied

Nadere informatie

STATIONSWEG 19, DEN BOSCH

STATIONSWEG 19, DEN BOSCH STATIONSWEG 19, DEN BOSCH MONQUI Voel je thuis in Den Bosch, voel je thuis bij MonQui. Wij bieden het fijne thuisgevoel in het centrum van Den Bosch. Een gezellige plek om te eten en drinken, een inspirerende

Nadere informatie

Magnutude 2012: Neemt ecommerce de plaats in van ERP? Een discussie over actuele ontwikkelingen. 18 september André Damsteegt Eric Soonius

Magnutude 2012: Neemt ecommerce de plaats in van ERP? Een discussie over actuele ontwikkelingen. 18 september André Damsteegt Eric Soonius Magnutude 2012: Neemt ecommerce de plaats in van ERP? Een discussie over actuele ontwikkelingen 18 september André Damsteegt Eric Soonius 2 Korte introductie Magnus is groot en bekend geworden door onze

Nadere informatie

EKO-tellingen in de supermarkt november 2009

EKO-tellingen in de supermarkt november 2009 EKO-tellingen in de supermarkt 5 november Voor het twaalfde opeenvolgende jaar heeft Milieudefensie het aantal biologische en producten in de schappen van de supermarkt geteld. Sinds 2006 wordt in samenwerking

Nadere informatie

Landelijke Vereniging van Wereldwinkels Randweg AC Culemborg INHOUDSOPGAVE. A Accountantverslag Pagina

Landelijke Vereniging van Wereldwinkels Randweg AC Culemborg INHOUDSOPGAVE. A Accountantverslag Pagina JAARREKENING 2017 28 september 2018 INHOUDSOPGAVE A Accountantverslag Pagina 1. Controleverklaring 3 2. Verslag van bestuur en directie 4 B Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2017 5 2. Staat van baten

Nadere informatie

Duurzame melk in supermarkten

Duurzame melk in supermarkten Onderzoekssamenvatting Stelt u zich voor dat er voortaan alleen nog maar duurzaam geproduceerde melk te verkrijgen is in de supermarkt. Alle niet duurzame soorten worden niet langer verkocht. Hoe zou de

Nadere informatie

Verwachtingen over de warmte van de toekomst

Verwachtingen over de warmte van de toekomst Verwachtingen over de warmte van de toekomst Van de toekomstige warmtevoorziening vragen Nederlanders vooral dat deze betaalbaar, betrouwbaar, duurzaam en veilig is. Een meerderheid (66,7%) vindt lage

Nadere informatie

Waarom Auping steeds meer zelf verkoopt :00

Waarom Auping steeds meer zelf verkoopt :00 Waarom Auping steeds meer zelf verkoopt 09-11-2016 09:00 Door Nick MÃ ller Redactie RetailWatching Auping heeft de smaak te pakken. Naast de internationale expansie van de eigen winkels, heeft de beddenfabrikant

Nadere informatie

Welkom bij bol.com! 1

Welkom bij bol.com! 1 Welkom bij bol.com! 1 Wat gaan we vandaag doen.. 13.00-13.05 uur Kick-off: Gebra à Maarten Mulder 13.05-13.15 uur Welkom bij bol.com à Kevin 13.15-14.00 uur De wereld van online retailen à Rob 14.00-14.15

Nadere informatie

FairTradeGemeente? FairTradeGemeente 23/01/2012. Focus: duurzame ontwikkeling N - Z. Een campagne van:

FairTradeGemeente? FairTradeGemeente 23/01/2012. Focus: duurzame ontwikkeling N - Z. Een campagne van: FairTradeGemeente Een campagne van: FairTradeGemeente? Een TITEL die aangeeft dat die bepaalde gemeente én haar inwoners eerlijke handel en lokale, duurzame productie en consumptie een warm hart toedragen

Nadere informatie

Werk aan je winkel. Jongeren leren communiceren en zichzelf presenteren. Kirsten Barkmeijer & Johan Brokken

Werk aan je winkel. Jongeren leren communiceren en zichzelf presenteren. Kirsten Barkmeijer & Johan Brokken Werk aan je winkel Jongeren leren communiceren en zichzelf presenteren Kirsten Barkmeijer & Johan Brokken Voorwoord Dit boek is geschreven voor jou als trainer, docent of hulpverlener om aan te bieden

Nadere informatie

Duka la Dunia Financieel Jaarverslag

Duka la Dunia Financieel Jaarverslag Duka la Dunia Financieel Jaarverslag 1 Inhoudsopgave Balans per 31 december 2 Exploitatie over 3 Waarderingsgrondslagen 4 Algemeen... 4 Waarderingsgrondslagen voor de balans... 4 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten Jaarverslag 2013/2014 Stichting Simbólica Projecten 1 maart 2013 28 februari 2014 Inhoud Algemeen 3 Beleid 4 Uitgevoerde projecten 6 Financieel overzicht 7 2 Algemeen Dit jaarverslag bestaat uit drie delen

Nadere informatie

Inleiding Thijs Jasperse 1 Het is tijd voor paprika! 2 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 26 augustus a.s. 5

Inleiding Thijs Jasperse 1 Het is tijd voor paprika! 2 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 26 augustus a.s. 5 Inhoud Inleiding Thijs Jasperse 1 Het is tijd voor paprika! 2 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 26 augustus a.s. 5 Gaat het de goede kant op? Nu halverwege de maand juli kunnen we vaststellen

Nadere informatie

Eerlijk handelen, samen doen! Ontwikkelingen in de achterban

Eerlijk handelen, samen doen! Ontwikkelingen in de achterban Eerlijk handelen, samen doen! Ontwikkelingen in de achterban Juni 2011 Eerlijk Handelen, Samen Doen! Samenvatting uitslagen enquêtes onder achterban Woord en Daad gehouden in 2008 en 2011 1. Inleiding

Nadere informatie

vidaxl zet nieuwe stappen in snelle groei

vidaxl zet nieuwe stappen in snelle groei persbericht vidaxl zet nieuwe stappen in snelle groei Populair vidaxl-platform nu ook open voor andere verkopers Start bouw nieuw distributiecentrum van 100.000 m² Kan niet, echt wel tv-campagne in Nederland

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak 3 januari Geachte aanwezigen,

Nieuwjaarstoespraak 3 januari Geachte aanwezigen, Nieuwjaarstoespraak 3 januari 2012 Geachte aanwezigen, Ik wil beginnen met u van harte welkom te heten op deze derde dag van het nieuwe jaar. De eerste maal dat wij hier in het nieuwe Stadshuis deze nieuwjaarsbijeenkomst

Nadere informatie

1,6 miljoen. Fairtrade in het Zuiden 87,7% 12,3% leden. kleinschalige boeren. arbeiders. kleinschalige boeren en arbeiders binnen Fairtrade.

1,6 miljoen. Fairtrade in het Zuiden 87,7% 12,3% leden. kleinschalige boeren. arbeiders. kleinschalige boeren en arbeiders binnen Fairtrade. Jaarcijfers Fairtrade in het Zuiden arbeiders en Dit zijn cijfers die verzameld zijn in op basis van auditrapporten van FLO Cert. Ze zijn verwerkt door Fairtrade International in en gepubliceerd begin

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2011

Nieuwsbrief oktober 2011 Nieuwsbrief oktober 2011 13e VAN NEDERLAND! In deze Nieuwsbrief.. - Nieuws uit de werkgroep - De Wereldwinkel - Fairtrade Week 2011 - Evenementen/ Activiteiten - Oproep vrijwilligers - Contactgegevens

Nadere informatie

4 Zijn heerlijke producten ook eerlijke producten?

4 Zijn heerlijke producten ook eerlijke producten? 4 Zijn heerlijke producten ook eerlijke producten? Deze zomer was ik op familiebezoek in Honduras. Geheel onverwacht liep ik er twee oude bekenden tegen het lijf. Ze stonden pardoes voor mijn neus. Ik

Nadere informatie

Acht opvallende weetjes over koopstromen in de Randstad :58

Acht opvallende weetjes over koopstromen in de Randstad :58 Acht opvallende weetjes over koopstromen in de Randstad 10-02-2017 10:58 Door Nick MÃ ller Redactie RetailWatching De afgelopen jaren is er veel veranderd in het winkellandschap, dat is niemand ontgaan.

Nadere informatie

De voordelen van Fairtrade katoen in hotels Resultaten consumentenonderzoek

De voordelen van Fairtrade katoen in hotels Resultaten consumentenonderzoek De voordelen van Fairtrade katoen in hotels Resultaten consumentenonderzoek Inhoudsopgave 1. Achtergrond Doel Stichting Max Havelaar: meer afzet Fairtrade katoen De hotelbranche overtuigen van het goede

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Wereldwinkel. Elburg

Jaarverslag. Stichting Wereldwinkel. Elburg 2015 Jaarverslag Stichting Wereldwinkel Elburg Voorwoord Voor jullie ligt het jaarverslag van de stichting Wereldwinkel Elburg over het jaar 2015. In het jaarverslag willen we een overzicht geven van een

Nadere informatie

MEMO. Jf'(,Á._Besluit: Het memo wordt voor kennirgeving aangenomen en deze ter kennisname aanbieden aan de raadscommissie.

MEMO. Jf'(,Á._Besluit: Het memo wordt voor kennirgeving aangenomen en deze ter kennisname aanbieden aan de raadscommissie. B&W-vergadering d.d. MEMO Documentnummer 2016\ 5359 Aan De raadscommissie Kopie aan Jf'(,Á._Besluit: Het memo wordt voor kennirgeving aangenomen en deze ter kennisname aanbieden aan de raadscommissie.

Nadere informatie

Ondernemingsplan. Catootje aan de Markt. W. Weber / W. van Asperen

Ondernemingsplan. Catootje aan de Markt. W. Weber / W. van Asperen Ondernemingsplan Catootje aan de Markt Auteur: Datum: W. Weber / W. van Asperen 25-08- 2014 INHOUDSOPGAVE 1. DE ONDERNEMERS 1.1 Persoonlijke gegevens 1.2 Achtergrond van de ondernemers 1.3 Persoonlijke

Nadere informatie

Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Varanen

Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Varanen 1 of 5 25/06/2015 20:54 Share Forward Digitaal Beste vrienden van Hellabeem, Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Helène

Nadere informatie

Gïk, de blauwe wijn. Wacht... WAT?!

Gïk, de blauwe wijn. Wacht... WAT?! Gïk, de blauwe wijn. Wacht... WAT?! Een team van jonge ondernemers zorgt voor een revolutie in de wijnwereld met een 'godslasterlijke' drank. Het kostte twee jaar van diepgaand onderzoek in nauwe samenwerking

Nadere informatie

ANBI gegevens. Doelstelling. Wat wil de Wereldwinkel. Verkoopfilosofie. De Organisatie

ANBI gegevens. Doelstelling. Wat wil de Wereldwinkel. Verkoopfilosofie. De Organisatie ANBI gegevens Naam instelling Wereldwinkel Boxtel RSIN NL807680072B01 Vestigingsadres Rechterstraat 32, 5281 BW Boxtel Telefoonnummer 0411-611882 E-mail adres info@wereldwinkelboxtel.nl Doelstelling In

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR TREKKERSGROEPEN

HANDLEIDING VOOR TREKKERSGROEPEN HANDLEIDING VOOR TREKKERSGROEPEN 2 Euro of meer, zoveel denkt een Belg te moeten betalen voor 1 kilogram bananen in de supermarkt. De realiteit toont echter iets anders. Je hoeft niet veel moeite te doen

Nadere informatie

Kris Peeters: Voor 13 miljoen euro aan namaakproducten in beslag genomen in 2018

Kris Peeters: Voor 13 miljoen euro aan namaakproducten in beslag genomen in 2018 Vice-Premier Ministre et Vice-eersteminister en Ministre de l Emploi, de l Economie et minister van Werk, Economie en des Consommateurs, chargé du Consumenten, belast met Commerce Extérieur, de la Lutte

Nadere informatie

De Pluim, een cadeaubon vol belevenissen

De Pluim, een cadeaubon vol belevenissen De Pluim, een cadeaubon vol belevenissen 76 Restaurants 112 Hotels 13 Dierentuinen De leukste dingen in het leven zijn geen dingen 39 Wijnen 192 Beauty salons Bedankt, goed gedaan, we gaan ervoor! Wat

Nadere informatie

Clearasil Social Media Case

Clearasil Social Media Case Clearasil Social Media Case Naam case: Clearasil / Reckitt Benckiser Land: Rusland Type Case: B2C Periode: 2009 / 2010 Kerngegevens Clearasil: Moederbedrijf: Reckitt Benckiser Hoofdkantoor: Slough, United

Nadere informatie

Ondernemingsplan. Catootje aan de Markt. Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden. Wabo /

Ondernemingsplan. Catootje aan de Markt. Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden. Wabo / Ondernemingsplan Catootje aan de Markt Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Wabo 150633 / 1714434 Auteur: Datum: W. Weber / W. van Asperen 25-08- 2014 INHOUDSOPGAVE 1. DE ONDERNEMERS

Nadere informatie

Duka la Dunia Jaarverslag 2014

Duka la Dunia Jaarverslag 2014 Duka la Dunia Jaarverslag 2014 1 Voorwoord Er is veel gebeurd in 2014. Geen schokkende dingen misschien, maar wel allerlei ontwikkelingen waar we de gevolgen van ondervonden en waar we ons aan aan moesten

Nadere informatie

Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee

Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee Samenwerking in de samenleving Dames en heren, Graag heet ik u, mede namens het college van burgemeester

Nadere informatie