Adres: Peuterspeelzaal De Spoeëkskes. Bertiliastraat 1, 6005 PA Swartbroek-Weert (bij basisschool St. Laurentius)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Adres: Peuterspeelzaal De Spoeëkskes. Bertiliastraat 1, 6005 PA Swartbroek-Weert (bij basisschool St. Laurentius)"

Transcriptie

1 De Spoeëkskes Jeugd

2 Inhoudsopgave Inleiding en algemene informatie pag. 2 Doelstelling pag. 5 Klachtenregeling pag. 6 GGD-inspectie pag. 7 Indeling van de dag pag. 8 Bijzondere activiteiten pag. 9 Liedjes en versjes pag. 12 Samenwerking met ouders pag. 17 Huisregels en praktische zaken pag. 20

3 INLEIDING De ontwikkeling van het kind tussen 2 en 4 jaar is van wezenlijk belang, als basis voor zijn verdere ontplooiing. De peuterspeelzaal biedt mogelijkheden die gericht zijn op het stimuleren van het natuurlijke ontwikkelingsproces. Buitenspelen, spelen met leeftijdsgenootjes, beschikken over veelzijdig speelgoed, creatief bezig zijn met verven, plakken, kleien en spelen in een ruimte die aangepast is aan de verlangens en speelmogelijkheden van het kind. In de speelzaal staat de peuter centraal: de leidster verplaatst zich in de leefwereld van de peuter en houdt rekening met individuele ontwikkeling en persoonlijkheid van het kind. Adres: Peuterspeelzaal De Spoeëkskes. Bertiliastraat 1, 6005 PA Swartbroek-Weert (bij basisschool St. Laurentius) Telefoonnummers: Pedagogisch medewerkster Erna Rijs: Basisschool St. Laurentius: Punt Welzijn: Openingstijden: Dinsdagochtend en vrijdagochtend. - brengen tussen 8.30 en 8.45 uur - ophalen tussen en uur. Sinds 1 februari 2012 hoort Peuterspeelzaal De Spoeëkskes onder Punt Welzijn, stichting voor jeugd- en jongerenwerk, welzijn ouderen, wijk- en dorpswerk en dienstverlening in Weert en omstreken. Voor meer informatie: Natuurlijk bent u van harte welkom om informatie op te vragen op de peuterspeelzaal zelf. Dit kan op de ochtenden dat wij geopend zijn tussen uur.

4 Informatie over de groep en het team De hoeveelheid peuters per groep kan variëren tussen de 5 en 16 kinderen. Bij afwezigheid zal de vaste peuterleidster Erna Rijs, vervangen worden door een leidster vanuit peuterspeelzaal Pinokkio in Weert. Deze speelzaal is ook een onderdeel van Punt Welzijn. Onze peuterleidsters zijn minimaal MBO SPW-3 geschoold en zijn opgeleid voor VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie). Bij De Spoeëkskes wordt de peuterleidster ondersteund door de vaste vrijwilligsters Jeannette Janssen en Laura Starmans. In de groep wordt standaard Nederlands gesproken met de kinderen. Het Limburgs dialect wordt wel gebruikt in bijzondere situaties, bijvoorbeeld als een peuter getroost moet worden. Het kan dan immers helpend zijn om in een bekende taal te worden toegesproken.

5 DOELSTELLING VAN DE PEUTERSPEELZAAL Peuters van 2,5 tot 4 jaar laten kennismaken met een andere omgeving waar ze in contact komen met andere kinderen en leren functioneren in een groep. De peuterspeelzaal wil een goede aanvulling vormen op de situatie thuis. De ontwikkeling van peuters stimuleren. De peuter vindt in de peuterspeelzaal de ruimte en de materialen die hij/zij in deze ontwikkelingsfase nodig heeft. Wij vinden het belangrijk dat de peuterspeelzaal een vertrouwde plek voor het kind wordt. Kinderen moeten er zich veilig voelen en geborgen weten. Daarom wordt er in de groep gewerkt met 1 vaste leidster en een vrijwilligster. De peuter komt 2 dagdelen per week naar de peuterspeelzaal. Opvoedingsondersteuning bieden aan ouders door regelmatig informatie uit te wisselen m.b.t. de ontwikkeling van hun kind en door ouders de gelegenheid te bieden verdere opvoedingsvragen te bespreken. De verantwoordelijkheid van de opvoeding blijft bij de ouders. Gestreefd wordt naar een vertrouwensrelatie met de ouders/verzorgers om van daaruit de opvoedingssituatie thuis en in de peuterspeelzaal op elkaar te kunnen afstemmen. Verder staat het team open voor allerlei zaken, die ouders belangrijk vinden. Ook nodigen wij de ouders uit om bij de leidsters te vragen naar het pedagogisch beleidsplan en de risicoinventarisaties van veiligheid en gezondheid. Deze liggen ter inzage bij de peuterspeelzaal klaar.

6 Klachtenregeling. Helaas kan het voorkomen dat U niet helemaal eens bent met sommige situaties. De mogelijkheid bestaat om een klacht in te dienen bij Punt Welzijn. Voor informatie over het klachtenreglement en voor het downloaden van een klachtenformulier, verwijzen we u naar de website van Punt Welzijn: Uiteraard zijn wij ook altijd bereid met u in gesprek te gaan betreffende uw ongenoegen. GGD Inspectie. Peuterspeelzalen worden regelmatig gecontroleerd door de GGD op aspecten veiligheid, gezondheid en professionaliteit. Bent U benieuwd hoe dit inspectierapport eruit ziet, dan is dat mogelijk om via de website van de GGD Limburg Noord ons meest recente rapport te bekijken. Klik in de bovenste balk op professionals. En doorlinken naar peuterspeelzalen. Linkerbalk inloggen peuterspeelzalen. Linkerbalk inloggen inspectierapporten. Linkerbalk inloggen Weert. In het midden kader ziet U dan Peuterspeelzaal De Spoeëkskes staan.

7 INDELING VAN DE DAG * Tussen 8.30 en 8.45 uur kunt u uw peuter naar de peuterspeelzaal brengen. Bij het binnenkomen wordt het meegebrachte fruit in een mand gelegd. De peuters kunnen nog even spelen met hun ouder/verzorger. * Als afscheid nemen moeilijk is, wordt het kind opgevangen door de leidsters. Sommige peuters gaan samen met hun leidster papa of mama uitzwaaien. * Hierna is het vrij spelen (puzzelen, bouwen, poppenhoek, fietsen en klimmen). De leidster / vrijwilligster observeert de kinderen en daar waar nodig is spelen ze met de peuters mee. Tevens kan de leidster een of twee kind(eren) apart nemen om er een extra spelletje mee te doen. ( kleine kring) * Om 9.30 eten de peuters het meegebrachte fruit op en staat een kringactiviteit op het programma, zoals b.v. een verhaal voorlezen of liedjes zingen. Na de activiteit wordt er nog een bekertje ranja en een koekje genuttigd. Iedere kringactiviteit wordt geopend met het liedje; Wij maken een kringetje van jongens en van meisjes. De activiteit wordt afgesloten met het liedje; Met de handjes etc. Na de afsluiting ruimen de peuters zelf hun stoeltjes weer op. Daarna is er weer tijd om vrij te spelen of voor een knutselwerkje aan de instructietafel. Wanneer er nog tijd over is en het is buiten droog gaan wij nog eventjes op onze peuterveilige speelplaats buiten spelen. Tussen en uur halen de ouders de peuters weer op. Bijzondere activiteiten Gedurende het hele jaar komen diverse thema s aan bod. Zo wordt b.v. aandacht besteed aan Kerstmis, Pasen, Carnaval, vader- en moederdag en de kermis. Maar ook de verschillende seizoenen komen allemaal aan bod. Een aantal activiteiten komen elk jaar weer terug:

8 Herfstwandeling Voor de herfstvakantie gaan we met alle peuters wandelen in het bos of ondernemen we een andere activiteit die van toepassing is op de herfst. Deze activiteit kan alleen plaatsvinden bij deelname van voldoende ouders en als de weersomstandigheden het toe laten. Sinterklaasviering De verjaardag van de Sint is de afgelopen jaren samen met school gevierd samen met de groepen van de onderbouw. Er komen 2 Pieten op bezoek die voor alle kinderen wat meenemen Natuurlijk wordt voor een feestelijk programma gezorgd. Kerstviering Ook het Kerstfeest vieren wij heel sfeervol op de peuterspeelzaal. Uiteraard is de speelzaal toepasselijk versierd en het Kerstverhaal en de Kerstliedjes ruim aan bod. Tevens wordt samen met de peuters een mooie decoratie gemaakt voor thuis. Carnaval De peuters mogen uiteraard verkleed komen op het laatste dagdeel voor de carnaval. Hossen en dansen op vrolijke carnavalsmuziek wordt afgewisseld met lekker spelen. Pasen Pasen vieren we met een paasontbijt, waarbij de peuters hun brood en cake mogen versieren met diverse lekkernijen.

9 Afsluiting van het schooljaar Aan het einde van het schooljaar vindt een afsluitende activiteit plaats, waaraan ook de ouders deelnemen. Dit kan b.v. een bezoek aan een speeltuin of bos zijn. Tevens wordt dan afscheid genomen, van de peuters, die na de zomervakantie naar de basisschool gaan. Liedjes en versjes Wij maken een kringetje (begin grote kringactiviteit) Wij maken een kringetje van jongens en van meisjes. Wij maken een kringetje van tralala. Maak nu een buiging(2x) Bij de hand (2x) Pak je vriendjes bij de hand. Bij de hand(2x) Pak je vriendjes bij de hand. Met de vingertjes (afsluiting grote kringactiviteit). Met de vingertjes (2x) Met de platte platte handjes Met de vuistjes (2x) Met de ellebogen Boem boem boem Met de voetjes(2x)met de handjes in de lucht. Met het hoofdje(2x)en een hele diepe zucht.

10 Wieltje Draai het wieltje nog eens om Klap eens in je handen Zet je handen in je zij Op je hoofdje allebei Zoo varen de scheepjes voorbij! Mickey Mouse Mickey Mouse ging vissen vangen Bleef met zijn neus aan de hengel hangen Mickey Mouse riep au, au, au En zijn neus was rood, wit, blauw. Drie kleine visjes. Drie kleine visjes die zwommen naar de zee, Nee zei de moeder ik ga niet mee. Ik blijf liever in die vieze vieze sloot, Want in de zee daar zwemmen haaien en die bijten je.. Blub blub blub etc. Twee kleine visjes -> zie vorige tekst. Een klein visje -> zie vorig tekst. Waarna achter die bijten je dooooood. De olifant Jongens, meisjes, aan de kant, want daar komt de olifant Grote voeten, grote oren en een lange slurf van voren Jongens, meisjes, aan de kant, want daar komt de olifant

11 Smakelijk eten Smakelijk eten, smakelijk eten Eet maar op, eet maar op Dat zal lekker smaken, dat zal lekker smaken Hap hap hap, hap hap hap Smakelijk drinken, smakelijk drinken Drink maar op, drink maar op Dat zal lekker smaken, dat zal lekker smaken Slok slok slok, slok slok slok Helikopter Helikopter, helikopter Mag ik met je mee omhoog? Hoog in de wolken wil ik wezen Hoog in de wolken wil ik zijn Helikopter, helikopter Vliegen is zo fijn! Maneschijn In de maneschijn, in de maneschijn Klom ik op een ladder door het raamkozijn En je waagt het niet, en je waagt het niet Zo doet een vogel en zo doet een vis Zo doet een duizendpoot die schoenenpoetser is En dat is één, en dat is twee, en dat is dikke, dikke tante Kee En dat is recht, en dat is krom En zo draaien we het wieltje nog eens om, rom bom Regenwater Twee druppeltjes regenwater, regen op de ruiten Wij gaan nu snel naar buiten Van linkerbeen op rechterbeen, spring maar door de plassen heen Van je ras ras ras met je voeten in de plas Van je klodder klodder klodder met je schoenen in de modder Van je spat spat spat alles wordt nu lekker nat Van je een twee drie Hatsjie!

12 Dit is opa Dit is opa, klein en dik (duim) Dit is oma, die breit van rikketikketik (wijsvingers breien ) Dit is vader, groot en sterk (middelvinger) Dit is moeder, die is altijd aan het werk (ringvinger) En dit is Jantje (pink) en nu hebben we de hele familie aan het handje Daaaag

13 SAMENWERKING MET OUDERS Als u graag wilt weten hoe uw kind zich ontwikkelt op de peuterspeelzaal, dan kunt u uiteraard hiernaar vragen bij het brengen of ophalen van uw kind. Ook kunt u natuurlijk een afspraak maken voor een gesprek op een rustig moment. Informeert u de leidsters s.v.p. als er bijzondere omstandigheden zijn waardoor het kind mogelijk uit zijn doen is. Zoals b.v. echtscheiding, overlijden of geboorte van een familielid of ziekte/ziekenhuisopname in het gezin of familie. De leidsters kunnen dan daarmee rekening houden in de omgang met het kind. Wij stellen de betrokkenheid van ouders en verzorgers zeer op prijs. Ons uitgangspunt is een goede, open communicatie tussen ouders, verzorgers en leidsters. Als de peuter de peuterspeelzaal verlaat wordt in een afsluitend gesprek het overdrachtsformulier besproken, dat daarna naar de basisschool wordt gestuurd. Indien daar aanleiding toe is, worden ouders ook tussentijds voor een gesprek uitgenodigd. OUDERAVONDEN Elk jaar wordt er in april een ouderavond georganiseerd. Vanuit het team worden de actuele ontwikkelingen binnen de speelzaal met de ouders besproken. Daarnaast wordt dieper ingegaan op een thema, dat betrekking heeft op de ontwikkeling, de opvoeding of de leefwereld van de peuter. Deze ouderavond wordt in samenwerking gedaan met peuterspeelzaal Pinokkio op Leuken. Deze ouderavond vindt altijd plaats op basisschool Leuken in Weert.

14 OUDERCURSUSSEN Regelmatig worden oudercursussen georganiseerd, vaak in samenwerking met de Jeugdgezondheidszorg 0-4 jaar en GGD. In 2007 is bijvoorbeeld gestart met de Verteltas, waarbij een groep moeders samen werkt aan verteltassen, die vervolgens aan alle ouders worden uitgeleend. GGD en JGZ 0-4 bieden samen de cursus Hoe leer ik mijn peuter praten aan. Of u zou kunnen deelnemen aan een opvoedcursus die door Punt Welzijn en JGZ 0-4 gezamenlijk wordt gegeven. Zodra een cursus van start gaat, worden ouders hierover geïnformeerd. Helpende ouders. Bij de leidsters kunt u zich aanmelden voor de werkgroep Helpende ouders. De leden van deze werkgroep verrichten diverse klusjes, zoals b.v. (knutsel-)activiteiten voorbereiden, de peuterspeelzaal versieren, speelgoed schoonmaken of als helpende ouder in de groep assisteren.

15 HUISREGELS EN PRAKTISCHE ZAKEN Plaatsing en intake. * Kinderen in de leeftijd tussen 2 en 4 jaar kunnen worden toegelaten tot de peuterspeelzaal. Vooraf aan de plaatsing vindt een aanname/intake gesprek plaats. Ook mag de ouder met de peuter komen kennismaken in de groep en de hele ochtend blijven. Inschrijving, ouderbijdrage, uitschrijving. * Bij inschrijving dient een eenmalig inschrijfgeld worden voldaan van 5,- per kind. * De ouderbijdrage wordt gedurende 11 maanden per jaar in rekening gebracht. In juli of augustus (ligt eraan hoe de vakantie valt) wordt geen bijdrage berekend. Alleen bij plaatsing en vertrek wordt, indien van toepassing, een halve maand berekend. * Wanneer u bericht krijgt dat uw kind op een bepaalde datum geplaatst kan worden en u ziet (voorlopig) af van deze plaatsing, dan dient u dit binnen een week door te geven. Op die manier is het dan nog mogelijk een andere peuter te plaatsen. * Als uw kind 4 jaar wordt, wordt het automatisch uitgeschreven. In alle andere situaties geldt een minimale opzegtermijn van 1 maand. Afwezigheid of ziekte van de peuter. * Bij afwezigheid van een peuter, wegens ziekte of anderszins, s.v.p. bellen naar De Spoeëkskes/Erna Rijs: * We verwachten, dat u uw kind thuishoudt, als het ziek of niet fit is. Ook als in het gezin een besmettelijke ziekte heerst, kan het kind niet tot de peuterspeelzaal worden toegelaten.

16 Ophaalmoment. * Laat bij het afhalen aan de leidsters weten dat u uw peuter meeneemt. Komt iemand anders uw kind halen, meldt dit dan vooraf even aan een van de leidsters. * Het is gebruikelijk, dat de peuter, die s ochtends de speelzaal bezoekt, een stuk fruit meeneemt. Tijdens de kringactiviteit wordt van het meegebrachte fruit rondgedeeld. * Tijdens het verblijf in de peuterspeelzaal wordt aan uw kind iets te eten en te drinken verstrekt. Meldt u het svp aan een van de leidsters indien er aan de voeding van uw kind speciale eisen gesteld worden (bv vanwege een allergie of dieet). Voor eventuele vervangende voedingsmiddelen dient u zelf zorg te dragen. Traktatie bij verjaardag of afscheid. Wij stellen het op prijs, als u bij het verzorgen van een traktatie kiest voor gezond i.p.v. voor snoep. Kleding. * We verzoeken u dringend uw peuter geen kleding aan te trekken met koordjes, loshangende lange lussen, bretels e.d. Deze vormen nl. een risico tijdens het spelen, doordat het kind kan blijven haken aan een speeltoestel, aan meubilair enz. * Het is aan te bevelen de peuter te kleden in goed wasbare kleding. Dit in verband met kleien, verven e.d. De peuterspeelzaal kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade aan kleding. Zindelijkheidstraining. Voor peuters die een luier dragen wordt u verzocht een papieren luier en bijdehandjes mee te geven. Is uw kind bezig met de zindelijkheidstraining, geef dit dan door aan de leidsters. Trek de peuter dan a.u.b. een oefenbroekje met hemdje aan (geen rompertje) en geef voor mogelijke ongelukjes reservekleding en/of eventueel een luier mee. Schrijft u a.u.b. de naam van uw kind aan de buitenkant op de tas.

17 Speelgoed vanuit thuis. * Geef liever geen eigen speelgoed mee. Het kan zoek raken of kapot gaan. De peuterspeelzaal kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het zoek of beschadigd raken van meegebracht speelgoed. Tekening voor familieleden. * Als u dit tijdig doorgeeft aan de leidsters is het mogelijk de peuter een wensje te laten maken voor de verjaardagen van ouders, broertjes, zusjes, peetoom/tante, opa s en oma s en t.g.v. een geboorte of huwelijk. Foto s en video opname. * Regelmatig worden bij diverse activiteiten foto s gemaakt door de leidsters. Deze foto s kunt u tegen een vergoeding bijbestellen. Ook komt eens per jaar een professionele fotograaf portretfoto s en groepsfoto s maken. Deze kunt u per set tegen betaling bestellen. * heeft u bezwaar tegen het fotograferen of video opnames dan kan dat op het oranje inschrijfformulier worden aangegeven. Natuurlijk wordt hier dan rekening mee gehouden.

18

19

De Spoeëkskes. Inhoudsopgave

De Spoeëkskes. Inhoudsopgave De Spoeëkskes. Inhoudsopgave Inleiding en algemene informatie pag. 2 Doelstelling pag. 5 Klachtenregeling pag. 6 GGD-inspectie pag. 7 Indeling van de dag pag. 8 Bijzondere activiteiten pag. 9 Liedjes en

Nadere informatie

Informatieboekje Peuterspeelzaal Pinokkio

Informatieboekje Peuterspeelzaal Pinokkio Informatieboekje Peuterspeelzaal Pinokkio Jeugd 3 Inhoudsopgave Inleiding en algemene informatie pag. 5 Doelstelling pag. 8 Pedagogisch beleid pag. 9 Klachtenregeling en GGD inspectie pag. 11 Indeling

Nadere informatie

Peuterspeelzaal Pinokkio. Jeugd

Peuterspeelzaal Pinokkio. Jeugd Peuterspeelzaal Pinokkio Jeugd Inhoudsopgave Inleiding en algemene informatie pag. 2 Doelstelling pag. 4 Pedagogisch beleid pag. 5 Klachtenregeling en GGD inspectie pag. 6 Indeling van de dag pag. 7 Bijzondere

Nadere informatie

Deze liedjes zingen we met de kinderen

Deze liedjes zingen we met de kinderen Deze liedjes zingen we met de kinderen Klein rood autootje Klein rood autootje, waar breng je ons naar toe? Naar opa en naar oma en naar de koetjes boe En de handjes gaan van klap, klap, klap! En de voetjes

Nadere informatie

Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Brood eten:

Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Brood eten: Liedjes Zingen Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Stop het nu maar in je mond Fruit, dat is gezond! En jullie krijgen een bakje fruit Dan worden jullie sterk en stoer Bewegingen

Nadere informatie

Welkom op de peuterspeelzaal

Welkom op de peuterspeelzaal Welkom op de peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Het Groene Kikkertje Witte de Withstraat 85 2518 CR Den Haag Telefon: (070) 4129598 E-Mail: pszhetgroenekikkertje@scoh.nl www.cbsdespiegel.nl Wat houdt de Haagse

Nadere informatie

Zomer. Zoals ieder jaar sluiten wij het jaar af met een gezellig feest. Het thema is dit jaar: VAKANTIE. We vieren dit jaar het feest op:

Zomer. Zoals ieder jaar sluiten wij het jaar af met een gezellig feest. Het thema is dit jaar: VAKANTIE. We vieren dit jaar het feest op: Zomer Vakantiefeest Beste ouders / verzorgers, Zoals ieder jaar sluiten wij het jaar af met een gezellig feest. Het thema is dit jaar: VAKANTIE. We vieren dit jaar het feest op: Woensdag 8 juli Donderdag

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015 Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015 Peuteractiviteiten gedurende het hele schooljaar: Verjaardagen: Als uw peuter jarig is mag hij/zij dit vieren,

Nadere informatie

GEDIPLOMEERDE UNIEKE PERSOONLIJK SAMEN WERKEN STIMULERENDE LEIDING LOCATIE CONTACT SAMEN SPELEN ONTWIKKELING ROZENDAAL

GEDIPLOMEERDE UNIEKE PERSOONLIJK SAMEN WERKEN STIMULERENDE LEIDING LOCATIE CONTACT SAMEN SPELEN ONTWIKKELING ROZENDAAL GEDIPLOMEERDE LEIDING UNIEKE LOCATIE ROZENDAAL PERSOONLIJK CONTACT STIMULERENDE ONTWIKKELING WERKEN SPELEN Inleiding U heeft een inschrijfformulier ontvangen van Stichting Peuterspeelzaal de Eekhoorn.

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal t Beldertje

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal t Beldertje Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Beldertje PEUTERSPEELZAAL `T BELDERTJE Adres : Raamweg 71 a Telefoon : 0345 575704 De Leidsters van peuterspeelzaal t Beldertje zijn: Coby Ebben Gerestein 41 4158

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage Informatieboekje van Peuterspeelschool De Plantage Dit boekje informeert u over de huisregels van ; Peuterspeelschool De Plantage. De leidsters op de Dreumeldoos zijn: Kitty Delsink Migo Kitty werkt op

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015 2015 Peuterstap 28-1-2015 INHOUDSOPGAVE 1 Welkom... 3 2 Peuterspeelzaal Peuterstap... 4 2.1 Doelstelling... 4 2.2 Aanbod... 4 3 VVE (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie)... 5 3.1 Doel VVE... 5 4 Programma

Nadere informatie

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje Méér dan Spelen Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje 2 Inhoudsopgave 1. De mentorleidster... 4 2. Spelenderwijs leren en ontwikkelen met Piramide... 4 2.1 Ouderbijeenkomst, spelinloop

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy. Informatieboekje. Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy

Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy. Informatieboekje. Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy Informatieboekje Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy Voorstellen Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy van Zie uit is een voorschoolse voorziening en biedt peuterspeelzaalwerk voor peuters van 2 tot

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel Beste ouders en verzorgers Voor u ligt het informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel te Beesd. In dit boekje vindt u allerhande nuttige informatie

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon:

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: Informatieboekje Peuterspeelzaal De Grutterij Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: 06-44397688 www.psz-steenwijkerland.nl Beste ouder/verzorger, In dit informatie boekje vindt u alles wat u moet weten

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem Informatieboekje Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat 14-5335 LL Alem Inhoudsopgave 01. Inleiding... 3 02. Waarom naar een peuterspeelzaal?... 3 03. Doelstelling... 4 04. Doelgroep... 4 05.

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje 0 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 2 4. Opzeggingen 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

Stichting Zaltbommelse Peuterspeelzalen. Informatie

Stichting Zaltbommelse Peuterspeelzalen. Informatie Stichting Zaltbommelse Peuterspeelzalen Informatie Waarom naar de peuterspeelzaal? Een peuter is nieuwsgierig en is elke dag bezig met het ontdekken van de wereld om hem/haar heen. De peuterspeelzaal biedt

Nadere informatie

Wij hopen dat uw peuter een plezierige tijd beleeft op onze peuterspeelzaal.

Wij hopen dat uw peuter een plezierige tijd beleeft op onze peuterspeelzaal. VOORWOORD Hierbij krijgt u informatie over het reilen en zeilen bij Stichting Peuterspeelzalen Bergeijk. De stichting beheert in totaal zes peuterspeelzalen. Binnen iedere kern van de gemeente Bergeijk

Nadere informatie

Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje

Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje - 1 Peuterspeelzaal t Hummeltje Rhenoyseweg 34a 4152 EL Rhenoy 0345-680805 ; hethummeltje@tele2.nl Peuterspeelzaal t Hummeltje Geachte ouders en verzorgers,

Nadere informatie

Ouderfolder Peuterspeelplaats

Ouderfolder Peuterspeelplaats Ouderfolder Peuterspeelplaats 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 6. Meertaligheid.... 4 8. Veiligheid en Gezondheid.... 4 9. Inspectie....

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Basis O. Basis Observatieformulier

Basis O. Basis Observatieformulier Basis O Basis Observatieformulier Gegevens kind Voornaam: Achternaam: Geboortedatum: Geslacht jongen / meisje Geboorteland kind: Kind woont bij vader en moeder / vader / moeder / anders Aantal kinderen:

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE. Stichting Peuterspeelzaal. t Hummeltje. Prins Bernhardstraat BE Berkenwoude. Uitgave 2017

INFORMATIEBOEKJE. Stichting Peuterspeelzaal. t Hummeltje. Prins Bernhardstraat BE Berkenwoude. Uitgave 2017 INFORMATIEBOEKJE Stichting Peuterspeelzaal t Hummeltje Prins Bernhardstraat 42 2825 BE Berkenwoude Uitgave 2017 Vooraf Alle informatie betreffende Peuterspeelzaal t Hummeltje vindt u in dit boekje. De

Nadere informatie

Informatie voor ouders/verzorgers. Het kindcentrum. Een goede start voor ieder kind

Informatie voor ouders/verzorgers. Het kindcentrum. Een goede start voor ieder kind matie voo Informatie voor ouders/verzorgers Het kindcentrum Een goede start voor ieder kind Het kindcentrum is een goede start voor uw kind. Wij bieden een veilige plek waar uw peuter leert samen te spelen

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool.

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool. INFORMATIEGIDS van de peutergroep Ds. Pieter van Dijkeschool. Schooljaar 2014 Inhoud VOORWOORD... 3 IDENTITEIT EN DOELSTELLING... 4 ALGEMENE INFORMATIE... 5 PERSONEEL... 5 AANMELDING VAN PEUTERS... 6 VOOR-

Nadere informatie

Stichting peuterspeelzaal Sint Maarten. Informatieboekje

Stichting peuterspeelzaal Sint Maarten. Informatieboekje Stichting peuterspeelzaal Sint Maarten Informatieboekje 2015/2016 Voorwoord Hierbij treft u het informatieboekje aan van Stichting peuterspeelzaal Sint Maarten te Voorburg. Wij hopen u in dit boekje een

Nadere informatie

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Inleiding: De huisregels zijn onlosmakelijk verbonden met de getekende plaatsingsovereenkomst. In de huisregels staan nadere afspraken voor ouders m.b.t. de opvang

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.2 4. Het Personeel Pag.3 4.1 Management Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Informatiegids september 2015

Informatiegids september 2015 Informatiegids september 2015 Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal Ploegmaatjes. Ploegmaatjes is een zelfstandige peuterspeelzaal gevestigd binnen basisschool de Ploeg. Wij staan voor een

Nadere informatie

PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP

PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP Welkom! Ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Om een goede start te kunnen maken op de basisschool is het fijn als uw kind eerst een

Nadere informatie

PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN

PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN Juli 2018 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Ot en Sien... 2 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 3 3. Kennismaking, wennen en mentorschap...

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 BESTE OUDERS/ VERZORGERS, Ons eerste thema van dit nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. Dit keer hebben we gekozen voor het thema In de

Nadere informatie

Liedjesboek met gebaren

Liedjesboek met gebaren Liedjesboek met gebaren 15 liedjes met ondersteunende gebaren 2017 Baby- en kindergebaar Illustraties: Liedee (Lisanne van Osch) Uitgegeven door: Baby- en kindergebaar, www.babygebaar.nl Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuteropvang Wigwam

Pedagogisch werkplan Peuteropvang Wigwam 1 Pedagogisch werkplan Peuteropvang Wigwam Inhoud 1. informatie over Peuteropvang Wigwam p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling p. 5 5. vieren

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Speeldoos

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Speeldoos Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Speeldoos Peuterspeelzaal De Speeldoos 0345-580582 Oranje Nassaustraat 21 speeldoos@telfort.nl 4191 EC Geldermalsen www.spgg.nl Beste ouders/verzorgers In de eerste

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

1 Welkom / Voorwoord. Beste ouders / verzorgers,

1 Welkom / Voorwoord. Beste ouders / verzorgers, Inhoudsopgave 1 Welkom / Voorwoord Blz. 2 2 Openingstijden 3 3 Groepen en leidsters 3 4 Ruimte en spel 3 5 Dagindeling 4 6 Activiteiten 4 7 Kwaliteit en veiligheid 4 8 Pedagogisch beleid 5 9 Brengen en

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Januari 2019 Welkom bij de voorschool van De Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie: Tel:

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Inhoud Informatieboekje peuterspeelzaal Jip en Janneke.

Inhoud Informatieboekje peuterspeelzaal Jip en Janneke. Inhoud Informatieboekje peuterspeelzaal Jip en Janneke. Welkom 1. ALGEMENE VOORWAARDEN 2 DOELSTELLING EN WERKWIJZE 3. PRAKTISCHE ZAKEN 4. AFSPRAKEN IN DE GEMEENTE STEENBERGEN Welkom bij de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje JULI 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuteropvang t Wakertje) p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

Oosterstreek NA Oosterstreek Tel Website:

Oosterstreek NA Oosterstreek Tel Website: Adres peuterspeelzaal Het Klavertje: Oosterstreek 23 8388 NA Oosterstreek Tel. 0561-433497 E-mail: pszhetklavertje@gmail.com Website: www.peuterspeelzaalhetklavertje.nl Bereikbaarheid: Na de peutermorgens

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE 2015-2016. Peuterspeelzaal De kleine bas

INFORMATIEBOEKJE 2015-2016. Peuterspeelzaal De kleine bas INFORMATIEBOEKJE 2015-2016 Peuterspeelzaal De kleine bas 1 Algemene informatie De kleine bas is een peuterspeelzaal voor kinderen van 2 1/2 tot 4 jaar (peuters). Het woord peuterspeelzaal doet vermoeden

Nadere informatie

Peuterspeelzaal De Potgieter

Peuterspeelzaal De Potgieter Peuterspeelzaal De Potgieter Informatie boekje Peuterspeelzaal De Potgieter Potgieterstraat 34 1053 XX Amsterdam Telefoonnummer: 0624206265 website: www.depotgieter.nl Inhoud Welkom... 1 Inleiding... 2

Nadere informatie

Informatieboekje. Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat XV VOORBURG.

Informatieboekje. Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat XV VOORBURG. Informatieboekje Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat 9 2271 XV VOORBURG info@pszdelusthof.nl Inleiding: Dit boekje verschaft u informatie over peuterspeelzaal De Lusthof. Het is bedoeld

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE. Stichting Peuteropvang. t Hummeltje. Prins Bernhardstraat BE Berkenwoude. Uitgave maart 2018

INFORMATIEBOEKJE. Stichting Peuteropvang. t Hummeltje. Prins Bernhardstraat BE Berkenwoude. Uitgave maart 2018 INFORMATIEBOEKJE Stichting Peuteropvang t Hummeltje Prins Bernhardstraat 42 2825 BE Berkenwoude Uitgave maart 2018 Vooraf Alle informatie betreffende Peuteropvang t Hummeltje vindt u in dit boekje. De

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

Adresgegevens Peuterspeelzalen Volendam

Adresgegevens Peuterspeelzalen Volendam Adresgegevens Peuterspeelzalen Volendam t Speelhuisje t Kattekopje de Ark Hofstede 2a Foksiastraat 1b Val van Urk 7 Tel. 0299-321440 Tel. 0299-324335 Tel. 0299-369108 De peuterspeelzalen zijn geopend;

Nadere informatie

PEUTERGROEP MONTESSORISCHOOL WAALSDORP. LEER MIJ HET ZELF DOEN Maria Montessori. Informatieboekje voor ouders

PEUTERGROEP MONTESSORISCHOOL WAALSDORP. LEER MIJ HET ZELF DOEN Maria Montessori. Informatieboekje voor ouders PEUTERGROEP MONTESSORISCHOOL WAALSDORP LEER MIJ HET ZELF DOEN Maria Montessori Informatieboekje voor ouders Beste peuterouders, WELKOM IN DE PEUTERSPEELZAAL VAN WAALSDORP! Uw kind gaat nu starten of is

Nadere informatie

Dé plek om samen te leren en te spelen!

Dé plek om samen te leren en te spelen! CHRISTELIJKE PEUTERSPEELZAAL Dé plek om samen te leren en te spelen! Informatieboekje Inhoudsopgave Inhoud pagina 1. Grondslag 3 2. Doelstelling 3 3. Wat hopen we dat een peuter zal leren? 4 4. VVE 4 5.

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

Welkom bij de Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Hellendoorn!

Welkom bij de Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Hellendoorn! Welkom bij de Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Hellendoorn! De peuterspeelzaal is niet meer weg te denken als voorschoolse voorziening voor kinderen van 2½ tot 4 jaar en legt een belangrijke basis voor

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Olleke Bolleke p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie Ruilen van dagen We zoeken de balans tussen het bieden van flexibiliteit aan ouders en het garanderen van structuur en ritme voor de kinderen. We geloven dat goede communicatie hierin

Nadere informatie

We werken samen over het thema In het water.

We werken samen over het thema In het water. Van maandag 8 t/m vrijdag 26 september hebben de kleuters van obs de Reigersberg samen met de beide Kibeo peutergroepen van Rilland gewerkt met het thema: In het water We hebben het thema samen voorbereid.

Nadere informatie

De Kok Sterren met onze bekendste kinderliedjes

De Kok Sterren met onze bekendste kinderliedjes De Kok Sterren met onze bekendste kinderliedjes 1.KOK dat gun je mij Gaat mama werken, ja dan brengt ze mij naar KOK Dat vind ik echt niet erg, want daar is het altijd top Met vriendjes en vriendinnen,

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Voorschool Balou Voorschool Balou Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Algemeen Spelenderwijs Utrecht Niasstraat 6-c 3531 WP Utrecht info@spelenderwijsutrecht.nl Telefoon algemeen 030-820

Nadere informatie

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz.

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz. WELKOM PUK!!! Van week 35 t/m 40 gaan wij van start met het thema Welkom Puk. De vakantie is weer voorbij, dat betekent dat er nieuwe baby s en kinderen bij ons op De Boerderij komen. Zo wordt ook Puk

Nadere informatie

Terugkerende activiteiten in de peuterbouw van De Groene Ring

Terugkerende activiteiten in de peuterbouw van De Groene Ring Terugkerende activiteiten in de peuterbouw van De Groene Ring Uw kind komt misschien binnenkort in de peutergroep van onze basisschool. Welkom! Wij willen u graag op deze manier informeren over wat u en

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

Informatieboekje. t Knötterheukske

Informatieboekje. t Knötterheukske Informatieboekje t Knötterheukske 1 2 Hartelijk welkom op t Knötterheukske Uw peuter voor het eerst naar de peuterspeelzaal, dat is waarschijnlijk best even wennen voor hem/haar, maar ook voor u. Met dit

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 4. Observatie en Overdracht naar de basisschool Pag.3 4.1 Observatie 4.2 Overdracht naar de basisschool

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie:

Nadere informatie

Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan GD Schiedam Tel: / Silvana Herben:

Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan GD Schiedam Tel: / Silvana Herben: Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan 871 3119 GD Schiedam Tel: 010-4737889/010-2730334 E-mail: Silvana Herben: s.herben@primoschiedam.nl 1 2 Beste ouders/verzorgers, Wij vinden het fijn

Nadere informatie

Inhoudsopgave. INFORMATIEBOEKJE DE PEUTERSOOS bladzijde 2

Inhoudsopgave. INFORMATIEBOEKJE DE PEUTERSOOS bladzijde 2 INFORMATIEBOEKJE Inhoudsopgave De Peutersoos... 3 De leidsters... 4 Het bestuur... 4 Huisregels... 6 De tijden.... 6 Ziekte/afwezigheid..... 6 Eten & kleding... 6 Nieuwsbrief.... 7 Vakanties.... 7 Schoonmaken......

Nadere informatie

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang De Hooyschuur Schooljaar 2014 / 2015

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang De Hooyschuur Schooljaar 2014 / 2015 Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang De Hooyschuur Schooljaar 2014 / 2015 Peuteractiviteiten gedurende het hele schooljaar: Verjaardagen van de peuters worden op de speelzaal gevierd.

Nadere informatie

Ouderfolder Buitenschoolse opvang

Ouderfolder Buitenschoolse opvang Ouderfolder Buitenschoolse opvang 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 5. Oudercontacten.... 3 6. Oudercommissie.... 4 7. Veiligheid en

Nadere informatie

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING REGLEMENT HOJPIEPELOJ Artikel 1. DOELSTELLING 1. Met betrekking tot de kinderen Een zodanige leefruimte creëren waarbij elk kind individueel en in groepsverband de gelegenheid krijgt zich optimaal te ontplooien

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE HET ZANDKASTEEL

INFORMATIEBOEKJE HET ZANDKASTEEL 010120011 KINDEROPVANG ROMI B.V. INFORMATIEBOEKJE HET ZANDKASTEEL Chr. Peuterspeelzaal Jorien van Veelen Inhoud Pagina Welkom 3 Identiteit 3 Peuterspeelzaal het Zandkasteel 4 Doelstelling 4 Aanbod 5 VVE

Nadere informatie

We stellen ons graag voor

We stellen ons graag voor 1. Welkom Binnenkort komt uw kind naar onze peuterspeelzaal t Peenbuikertje. Dit boekje geeft u alvast een indruk van onze dagelijkse gang van zaken. Ook leest u hier meer over de manier waarop wij aan

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel Seizoen 2013/2014 Uitnodiging eindfeest: Klik hier voor de uitnodiging voor het eindfeest van de peuterspeelzaal! * * * * * * * Uiteraard organiseren wij

Nadere informatie

Informatieboekje. BSO Met Juf Buiten (onderdeel van Bij Juf Thuis )

Informatieboekje. BSO Met Juf Buiten (onderdeel van Bij Juf Thuis ) Informatieboekje BSO Met Juf Buiten (onderdeel van Bij Juf Thuis ) Welkom bij onze buiten BSO Met Juf Buiten In september 2014 is onze BSO Bij Juf Thuis gestart met een buiten BSO Met Juf Buiten. Na een

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal. Het Klavertje Oosterstreek

Informatieboekje. Peuterspeelzaal. Het Klavertje Oosterstreek Informatieboekje Peuterspeelzaal Het Klavertje Oosterstreek Adres peuterspeelzaal Het Klavertje: Oosterstreek 23 8388 NA Oosterstreek Tel. 0561-432690 E-mail: pszhetklavertje@gmail.com 1 Bereikbaarheid:

Nadere informatie

Voorschoolse voorzieningen Ommen

Voorschoolse voorzieningen Ommen Voorschoolse voorzieningen Ommen Ommen, juni 2012 Wat is Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Voor- en Vroegschoolse Educatie is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 2½ jaar. Sommige kinderen in die leeftijd

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Ot en Sien

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Ot en Sien Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Ot en Sien September 2016 1 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Ot en Sien p. 3 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. Kennismaking en wennen p.

Nadere informatie

Voorschoolse voorzieningen Ommen

Voorschoolse voorzieningen Ommen Voorschoolse voorzieningen Ommen Ommen, november 2012 Voorschoolse voorzieningen Ommen Peuterontwikkeling in Ommen; in het belang van peuters Uw kind gaat naar een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Maart 2015 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Informatieboekje van

Informatieboekje van Informatieboekje van Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een fijne tijd op onze peuterspeelzaal

Nadere informatie

Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal!

Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal! Wij komen om te zingen, Te dansen en te springen, Goeiemorgen! Goeiemorgen!

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal. St. Joseph

Informatieboekje. Peuterspeelzaal. St. Joseph Informatieboekje Peuterspeelzaal St. Joseph Aanmelding en afmelden... 5 Aanmelding en plaatsing... 5 Afmelden... 6 Afwezigheid ivm ziekte e.d.... 6 Doel peuterspeelzaal... 7 Pedagogisch beleid... 8 Halen

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Floddertje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Floddertje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Floddertje Juli 2017 1 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Floddertje p. 3 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. Kennismaking en wennen p. 4 4.

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuteropvang

Informatieboekje. Peuteropvang Informatieboekje Peuteropvang Inleiding Hierbij bieden wij u ons informatieboekje aan. Het informeert u over de gang van zaken op de peuteropvang. U heeft uw kind aangemeld voor de peuteropvang. Een belangrijke

Nadere informatie

Inhoud. Aantekeningen. Bij het huisbezoek ontvangt u nog: Peuterspeelzaal de KAS Doelstelling Werkwijze Peutervolgsysteem

Inhoud. Aantekeningen. Bij het huisbezoek ontvangt u nog: Peuterspeelzaal de KAS Doelstelling Werkwijze Peutervolgsysteem Inhoud Bij het huisbezoek ontvangt u nog: een inkomensopgaveformulier / plaatsingsovereenkomst een formulier voor de berekening van de ouderbijdrage een lijst met namen van de leiding en de oudercommissie

Nadere informatie

Informatiefolder Peuter Vriendjes

Informatiefolder Peuter Vriendjes Informatiefolder Peuter Vriendjes Organisatie Peuterspeelzaal Peuter Vriendjes is een stichting zonder winstoogmerk maakt deel uit van het samenwerkingsverband Kinderkwartier IJsselstein. Het bestuur bestaat

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Ringkantertjes

Nieuwsbrief De Ringkantertjes Nieuwsbrief De Ringkantertjes Nieuwveen, augustus 2016 Een nieuw peuterspeelzaaljaar. De zomervakantie ligt weer achter ons. We hopen dat iedereen lekker uitgerust en vol energie aan een nieuw peuterspeelzaaljaar

Nadere informatie

REGLEMENT STICHTING PEUTERSPEELZALEN MIDDEN DRENTHE

REGLEMENT STICHTING PEUTERSPEELZALEN MIDDEN DRENTHE REGLEMENT STICHTING PEUTERSPEELZALEN MIDDEN DRENTHE 1. Algemeen 1.a. De openingstijden zijn per peuterspeelzaal verschillend. U kunt dit terugvinden voor in het informatie boekje, op het inlegvel en de

Nadere informatie

Dé plek om samen te leren en te spelen!

Dé plek om samen te leren en te spelen! CHRISTELIJKE PEUTERSPEELZAAL Dé plek om samen te leren en te spelen! Informatieboekje Inhoudsopgave Inhoud pagina 1. Grondslag 3 2. Doelstelling 3 3. Wat hopen we dat een peuter zal leren? 4 4. VVE 4 5.

Nadere informatie