1. Opening Huib heet alle aanwezigen welkom. 2. Ingekomen berichten Er zijn geen ingekomen berichten, noch aanvullingen op de agenda.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Opening Huib heet alle aanwezigen welkom. 2. Ingekomen berichten Er zijn geen ingekomen berichten, noch aanvullingen op de agenda."

Transcriptie

1 Verslag Algemene Ledenvergadering d.d Aantal aanwezigen: 43 Bestuur: Huib Schrijvers, Koen van Joolen, Wilfried Lam, Erma van Lamoen en Marie-José Nijnens. Afmelding: Francois Temminck ( zijn opmerking m.b.t. nieuw HCAW-logo wordt meegenomen ) 1. Opening Huib heet alle aanwezigen welkom. 2. Ingekomen berichten Er zijn geen ingekomen berichten, noch aanvullingen op de agenda. 3. Notulen vorige ALV Er zijn geen opmerkingen t.a.v. de notulen 4. Contributie Het bestuur stelt contributieverhoging voor. Dit heeft niet te maken met het wegvallen van de hoofdsponsor. De kosten zijn omhoog gegaan, het ledenaantal omlaag. De huidige contributie is vergeleken met contributies van sportverenigingen in de buurt en tevens Honk- en Softbalverenigingen. In het voorstel vanuit het bestuur staat de bijdrage voor dubbelleden verkeerd genoteerd: i.p.v. 70 euro moet dit 30 euro zijn. Het voorstel is nieuwe leden inschrijfgeld á 30 euro te laten betalen, aangezien zij in een rijdende trein stappen. Opmerking vanuit de ALV: inschrijfgeld is niet gewoon voor een Honk- en Softbalvereniging. Het geeft rompslomp en kan een drempel opwerpen om lid te worden. Cyril geeft aan dat vooral voor startende Beeballers een te hoge drempel kan zijn en vraagt of deze groep niet ontzien kan worden. Het volgende voorstel dat nu ontstaat is wel inschrijfgeld voor alle groepen, maar de beeballers een vriendelijkere contributie. Bij tegelijk lid worden van een gezin met meerdere kinderen zal gezinskorting op het inschrijfgeld gegeven worden. Carel van Joolen biedt aan indien een gezin met drie kinderen lid wordt, het inschrijfgeld voor zijn rekening te nemen. Over de contributie zal aan het eind van de ALV gestemd worden. 5. Financiën Nu Eric Schellekens officieel zijn geen penningmeester meer is, zal Koen voorlopig als waarnemend penningmeester optreden. Bart Blom zal zorgdragen voor de financiële administratie van het winkeltje en het clubhuis. Ruth Rebel voert de ledenadministratie. Het bestuur is uiteraard nog steeds op zoek naar een penningmeester. Clubhuis Het clubhuis heeft afgelopen jaar gezorgd voor een hogere opbrengst. Een groot compliment voor Ria en Frank is op zijn plaats.

2 Verhuur accomodatie Er wordt momenteel gekeken naar een meer marktconforme beloning vanuit gebruikers van de accommodatie. 6. Bestuur en Commissies : Nieuwe Structuur Het bestuur houdt zich bezig met het maken en vormen van beleid. Er zullen de komende tijd veel commissies benoemd worden waar mensen voor nodig zijn. Met deze commissies zullen de komende periode afspraken gemaakt worden omtrent bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Uiteraard zal ook met de huidige vrijwilligers en commissies gesproken en afgestemd worden. Ook zullen de financiële grenzen aangegeven worden. Belangrijk is dat zij weten wie hun aanspreekpunt binnen het bestuur is. Het bestuur wil extra aandacht aan vrijwilligers geven en benadrukt de kracht van vrijwilligers en hun betekenis voor de vereniging. Honk- en softbaltechnische zaken zullen voortaan losgetrokken van verenigingszaken. De definitieve structuur van de commissies zal tijdens de volgende Algemene Ledenvergadering gespresenteerd worden. Ledenwerving De focus ligt op ledenwerving, o.a.voor Beeball. Er wordt gezocht naar iemand die hier zijn schouders onder gaat zetten. 7. Sponsoring Paul van Hugte, Frank Gupfert en Arno Timmermans zijn druk bezig geweest met het zoeken van een hoofdsponsor. Met één partij was een mondelinge overeenkomst bereikt, echter men haakte op het laatste moment af. Momenteel wordt er nog gesprek gevoerd met twee bedrijven.. Privésponsors Een groot aantal privésponsoren blijft. Achterstallige betalingen Mr. Cocker heeft aangegeven nog dit jaar het restant te betalen. We gaan ervan uit dat dit inderdaad gebeurt. Voiceworld heeft een betalingsregeling getroffen en houdt zich daaraan. Prolongh is failliet gegaan. Deenactie Via de muntjes-sponsoractie van Deen is 1330 euro voor de jeugd binnengekomen.

3 Actie Superfan Deze actie zal meer gepromoot moeten worden. Het is een mooi concept. Stoeltjesactie Er wordt gedacht aan een stoeltjesactie. Brochure Door de sponsorcommissie is een mooie brochure ontwikkeld met sponsormogelijkheden. Dit is geen brochure om als flyers te verspreiden, maar voor een representatieve wervingsactie. Accommodatie De hal is prachtig opgeknapt. Complimenten aan Carel en Wil. De vloer is erg mooi geworden, er hangen mooie netten, er staan vele banken en achter de hal is een degelijke en nette opslagruimte gekomen. De kleedkamers worden vanaf 1 februari aangepakt tot ongeveer 1 juli. Het feit dat de werkzaamheden plaatsvinden gedurende het eerste deel van het seizoen kan als uitdaging gezien worden. Voordeel is dat eenieder kan zien hoe e.e.a. zich voltrekt. Veld 2 en 3: er loopt een onderzoek naar de staat van deze velden. Er wordt bekeken of een andere gravellaag ofwel kunstgras een optie is. Hopelijk maakt de gemeente snel een planning voor de aanpak van de velden. Winkeltje Het contract met Covee loopt eind dit jaar af. Momenteel wordt onderzocht of dit contract verlengd gaat worden of dat met een andere leverancier in zee wordt gegaan. Daartoe zijn vijf leveranciers benaderd om een offerte uit te brengen. De leveranciers met het meest interessante voorstel zullen uitgenodigd worden voor een gesprek waarin nader onderhandeld zal worden alvorens een besluit te nemen. Clubhuis Ook m.b.t. de levering aan het clubhuis zal bekeken worden of Vrumona de leverancier wordt of bijv. Hanos, Hocras e.a. Dezelfde procedure zal gevolgd worden als bij het winkeltje m.b.t. inkoop materiaal en kleding. Website Rob Bus brengt verslag uit van zijn bevindingen m.b.t. de huidige website. Er ligt een offerte voor een nieuwe template á 1000 euro. Hij adviseert daar nog even mee te wachten, aangezien de problemen nog meevallen. De KNBSB gaat per 1 januari over op een nieuwe leverancier ( Sportlink ). Het voorstel vanuit de bond is dat alle H en S verenigingen daarbij aanhaken. Rob stelt voor even af te wachten of dit inderdaad gaat werken ( evt.kinderziektes ) en daarna evt. instappen. Rob geeft aan dat er erg weinig inbreng vanuit de vereniging is en er weinig nieuws aangeleverd wordt om op de site te plaatsen.

4 8 Berichten van de commissies Erma: Ledenwerving en ledenbehoud Het komend seizoen zal meer aandacht komen voor vrijwilligers. We gaan in kaart brengen wat leden de vereniging kunnen/willen bieden middels een enquete/ledenkaart. Marie-José en Erma zullen dit samen oppakken. Ledenbehoud en ledenwerving is een belangrijk aandachtspunt komend jaar. De werving zal m.n. op scholen gericht zijn. W.b. ledenbehoud zal er beter naar leden geluisterd worden. Er wordt momenteel door Ruth een enquete verzonden naar alle vertrekkende leden om inzage te krijgen in de reden van vertrek. Deze gegevens gaan naar de bond. We zullen bij de KNBSB uitzoeken hoe wij een weergave van de uitkomst van deze enquete kunnen krijgen, zodat evt. punten van onvrede aangepakt kunnen worden. Jeugdcommissie Het bestuur vindt dat er beter geluisterd zou kunnen worden naar ideeën en wensen vanuit de jeugd. Middels een jeugdcommissie met afgevaardigden uit diverse leeftijdsgroepen ( jeugd ) willen we hen meer aan het woord laten. Zij kunnen dan advies aan bestuur en commissies geven. Recreanten Momenteel zijn er klachten vanuit de recreanten. Aankomende week zal een gesprek met hen plaatsvinden om helder te krijgen waar de problemen liggen en hoe e.e.a. kan worden opgelost. Koen: TC Honkbal Ray heeft inmiddels het voorzitterschap van Frank overgenomen. Er is goed overgedragen en we zijn Frank erg dankbaar voor het werk dat hij verricht heeft. Overige TCleden: Gé de Bruijn, Maarten Giezen, Danny Wout, Danny vd Broek en Raymond Boer. Een afgevaardige van Beeball zou zeer welkom zijn. Zomercarroussel-training In de zomer heeft een training van 10 weken plaatsgevonden langs diverse stations met verschillende trainers. Deze carrousseltraining is zeer goed bevallen en zal in 2015 herhaald worden. Ledenaantal Het dalende ledenaantal is gestopt. Wedstrijdsecretariaat Het is nog niet zeker waaronder de wedstrijdsecretariaten in het komend seizoen onder zullen vallen ( TC of verenigingszaken ). Hierover wordt nog duidelijkheid gegeven.

5 Tophonkbal Heren 1 Heren 1 heeft de ambitie om in een tijdsbestek van een paar jaar bij de Top 4 te horen. Er zal in een kleinere selectie gespeeld gaan worden ( 21/22 ). Als een speler in het eerste zit, speelt hij ook daadwerkelijk. Is iemand geblesseerd, dan gaat hij uit het 1 e weg. Er zal veel getraind worden, niet alleen tijdens de winter. Er komt aandacht voor een goede game-planning en eer zal aanvallend gespeeld worden. De Rookies zullen niet meetrainen. Als ze gevraagd worden om mee te gaan, dan spelen zij ook. Ralph Milliard is hoofdcoach, Marlon Frolijk coach. Er zijn spelers aan het eind van het seizoen vertrokken. Wanneer je als club nog niet bij de eerste vier hoort vertrekken goede spelers naar de clubs die in de top spelen. Er zal geen buitenlandse aanwas meer plaatsvinden, maar groei vanuit de Rookies en uitsluitend spelers van buiteaf met potentie en ervaring. Rookies Bob Middelkoop wordt hoofdcoach van de Rookies en krijgt pitcher/catchertrainingondersteuning van Richard Tensen. Het gemiddeld niveau van de Rookies ligt momenteel net onder overgangsklasseniveau. Rob Bus vraagt of de Rookies niet overgangsklasse in de regio moeten gaan spelen. Ron maakt zich zorgen over de leegloop bij de Rookies, hij vindt dat de dit team te snel leeggetrokken wordt. Een overgangsteam zou mooi zijn, zij kunnen dan meer weerstand ondervinden. De topsectie heeft een belangrijke functie voor de vereniging: zij zijn de helden van de jongere spelers en zorgen dat publiek naar de wedstrijden komt. Ron vraagt nadrukkelijk om positieve energie naar en rond deze teams. Wilfried: TC-Softbal De TC-Softbal bestaat uit Alex Nansink ( voorzitter), Edsel Martis ( Dames 1 ) en Richard Spermon ( Jeugd ). Softbalschool Dit jaar vindt de vijfde editie plaats. Het deelnemersaantal bedraagt 43, dit zijn speelsters van HCAW, Zuidvogels, UVV, Centrals en Red Caps. De speelsters worden getraind door speelsters van het Nederlands Team, Hans Snel, Annemieke van Kappel en Sonja Pannen. Dames 1 Er zijn acht speelsters overgebleven van het team van afgelopen seizoen. Vijf speelsters zijn nieuw, waaronder twee nieuwe pitchers van Pirates en...???

6 Er is afgelopen seizoen veel onrust binnen het eerste team geweest, m.n. rond de coaches. Alex en Wilfried hebben hard gewerkt om het team weer vorm te geven. Complimenten aan beiden! Dames 1 zal zich gaan inzetten voor de jeugd. Nick Braakman en David Mulder worden de nieuwe coaches van Dames 1, Sonja Pannen de pitcherscoach en Nina Collins de teammanager. Men is blij met deze jonge coaches. Combiteam HCAW-Zuidvogels Het team van de Topjunioren was al erg smal. Door vertrek van een aantal speelsters is het niet meer haalbaar een om komend seizoen een Topjuniorenteam te vormen. Een aantal van de speelsters is ondergebracht bij dames 1. Anderen zijn hier nog niet aan toe. Momenteel wordt bekeken of het haalbaar is om samen met Zuidvogels een combiteam te maken. Dames 1 van Zuidvogels is gepromoveerd. Door uitval van een aantal oudere speelsters is hier ruimte voor een aantal Topjunioren. Dit team zou dan Jeroen Mulder en Francois Temminck als coaches krijgen. Topcadetten Aspiranten Momenteel vindt gedurende vier weken een try-out plaats met speelsters van HCAW, Zuidvogels en Red Caps. Na afloop wordt uit deze speelsters een team gevormd. Aspiranten 2 Aspiranten 2 blijft dun bezet, de mogelijkheid bestaat dat oudere pupillen in dit team doorstromen. Pupillen De pupillen zijn goed bezet. 9. Besluit Contributie Tijdens de ALV heeft het bestuur een nieuw voorstel gemaakt. Voor de Beeball wordt wel pakhuur en inschrijfgeld betaald. Gedurende het eerste jaar lidmaatschap betaalt men geen 165, maar 115 euro. De ALV stemt in met dit voorstel. Automatische incasso Er zal m.b.t. de contributie automatische incasso plaatsvinden, tenzij iemand hiertegen bezwaar maakt. De contributie zal dan in zijn geheel op 15 januari betaald dienen te zijn. Controle betaling contributie Op 15 maart 2015 zal bekeken worden welke leden niet betaald hebben. Wanneer men niet betaald heeft, hetzij de contributie over 2014 of 2015 is men niet gerechtigd competitie te spelen. Dit zal ook met de coaches gecommuniceerd worden, zodat betreffende spelers/speelsters ook niet per abuis opgesteld kunnen worden.

7 Logo Het bestuur presenteert drie logo s die nog uitgewerkt kunnen worden. In de ALV ontstaat een discussie over de volgende punten: - Wel niet de naam Bussum in het ontwerp, gezien de fusie met omliggende gemeenten - Wel/niet blauwe achtergrond - Wel.niet gele letters in herkenbaar lettertype - Honk en Softbal of andersom Enkele suggesties: - Goudgeel, zoals in gemeentewapen ( gerstekorrels ) - I.p.v. hondje in huidig logo de watertoren van Bussum De ALV is het eens over de volgende zaken die herkenbaar moeten zijn: - Naam - Wat doet de club - Plaats Men wordt uitgenodigd binnen 14 dagen suggesties/ontwerpen te sturen naar secretaris@hcaw.nl 10. Benoeming Eric Schellekens als Lid van Verdienste Het bestuur stelt voor Eric Schellekens te benoemen als Lid van Verdienste. De ALV stemt hier unaniem mee in. Huib biedt Eric een bon,vergezeld van een bos bloemen, aan om in de vrije tijd waar hij nu ongetwijfeld vaker over zal beschikken eens lekker uit eten te gaan. Eric geeft aan de titel Lid van Verdienste zeer op prijs te stellen en maakt van de gelegenheid gebruik de aanwezigen te vertellen hoe bijzonder hij de club HCAW vindt en dat hij zijn werk nooit had kunnen doen zonder zoveel belangrijke mensen binnen de club die hij dan ook bijzonder dankbaar is. Hij blikt terug op de periode waarin hij actief is geweest: beginnend met het lidmaatschap van zijn zoon, al snel gestrikt voor een scheidsrechterscursus... daarna via de Jeugdcommissie met aandacht voor het opleiden van de jeugd naar de Honkbalschool, Scimitars, Softbalschool. Het verder vormgeven samen met de medewerkers van het winkeltje en clubhuis en uiteindelijk natuurlijk de jaren als penningmeester. Eric noemt vele mensen specifiek zonder wie hij nooit lid van Verdienste had kunnen worden. Rondvraag Ron geeft aan, in het kader van een nieuw tijdperk, te hopen op meer openheid m.b.t. transparante balansen ( Accomodatiecommissie en Topsectiecommissie ), niet alleen in april, maar ook in de najaarsvergadering. Dit zal volgens hem de samenwerking ten goede komen. Dieks Bannink geeft aan er nog steeds moeite mee te hebben met het feit dat het benoemen van een Lid van Verdienste nog steeds niet vergezeld gaat van een speldje, oorkonde of andere onderscheiding. Erma geeft aan dat, als er een speldje o.i.d. komt, net terugwerkende kracht alles mensen die dit betreft zullen ontvangen.

8 Sluiting Huib dankt alle aanwezigen.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Technische Commissie honkbal

Technische Commissie honkbal Technische Commissie honkbal Honk- en softbalvereniging Houten Dragons Versie 21-02-2002 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Pagina 1 Voorwoord...2 2 Inleiding...2 3 Doelstelling...2 4 Taken voor de Technische

Nadere informatie

Talk. pmc europark. Start of the Season toernooi voor. U20 teams 1. 3 april 2017

Talk. pmc europark. Start of the Season toernooi voor. U20 teams 1. 3 april 2017 HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING DE GLASKONING TWINS Jaargang 18, nummer 11 Talk 3 april 2017 In deze editie: Start of the Season toernooi voor U20 teams Start of the Season toernooi

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

2. Brede basis Om het bovengenoemd aantal op te vangen zal er een brede basis moet zijn aan trainers.

2. Brede basis Om het bovengenoemd aantal op te vangen zal er een brede basis moet zijn aan trainers. Doel van deze avond Eerste aanzet tot het opzetten van een 10 jaren plan Basisidee Visie wat over 10 jaar 1. Jeugd is de toekomst Het doel is om in elke leeftijdgroep 2 teams te hebben zodat je ieder niveau

Nadere informatie

Blue Arrows - ALV 23 juni 2010

Blue Arrows - ALV 23 juni 2010 Blue Arrows - ALV 23 juni 2010 AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Vaststelling notulen ALV 20 april 2010 4. Bezetting en vacatures cies & bestuur 2010-2011 5. Begroting & contributies

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Notulen Algemene Vergadering van de American Footballclub Lelystad Commanders d.d. 24 juni 2015 Locatie: Clubhuis Commanders Kofschip Lelystad

Notulen Algemene Vergadering van de American Footballclub Lelystad Commanders d.d. 24 juni 2015 Locatie: Clubhuis Commanders Kofschip Lelystad Notulen Algemene Vergadering van de American Footballclub Lelystad Commanders d.d. 24 juni 2015 Locatie: Clubhuis Commanders Kofschip Lelystad Agenda: 1. Opening 2. Mededelingen 3. Vaststelling notulen

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017

Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017 Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017 Kiest voor vrijwilligerswerk! Carola Arxhoek Ellen Leussink oktober 2015 1 Voorwoord HCV`90 heeft, net als veel andere verenigingen, een tekort aan enthousiaste

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

VERENIGINGSSCAN Resultaten

VERENIGINGSSCAN Resultaten VERENIGINGSSCAN 2017 Resultaten Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Algemene vragen... 3 2. Antwoorden op stellingen... 5 over de organisatie... 5 over de accommodatie... 5 over het lidmaatschap... 6 over

Nadere informatie

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Aanwezig: John van Herk (voorzitter), Menno Hooghuis (secretaris), Anne-Marie Scheffers (penningmeester), Jan Bloo (Technische Commissie), Jacco

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden!

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden! Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober 2013 Aanwezig bestuur: Dick Hein, Geert Bosscher, Eric Oosterhof (vz), Ina van Goor, Muriël Daal, Jetta Boer en Marit Schoemaker-Ruinemans Afwezig bestuur: Ilse

Nadere informatie

Informatie voor (nieuwe) leden

Informatie voor (nieuwe) leden Informatie voor (nieuwe) leden Inhoud 1. Vereniging Almere 90 2. Beleidsplan 3. Wat kan Almere 90 u bieden 4. Wat vraagt Almere 90 van u 1 De Vereniging Almere 90 a) Historie A90 b) Maatschappelijk belang

Nadere informatie

Sportpark Fanny Blankers-Koen Estafettelaan 2, 1318 EG Almere

Sportpark Fanny Blankers-Koen Estafettelaan 2, 1318 EG Almere Sportpark Fanny Blankers-Koen Estafettelaan 2, 1318 EG Almere Welkom! Honkbal en softbal zijn twee nauw verwante takken van sport, welke sporten in Nederland door enige tienduizenden worden beoefend. Zowel

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering VV Callantsoog 28 oktober Aanvang uur

Notulen Algemene ledenvergadering VV Callantsoog 28 oktober Aanvang uur Notulen Algemene ledenvergadering VV Callantsoog 28 oktober 2014. Aanvang 20.00 uur 1. Opening ( Ap) Voorzitter Ap opent vergadering en heet aanwezigen welkom. 2. Notulen vorige ALV Geen notulen besproken

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Notulen Algemene ledenvergadering van 09-11-2013 Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Aanwezig bestuur: Henk Dibbets (voorzitter), Dorus de

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Versie: _extract

BELEIDSPLAN Versie: _extract BELEIDSPLAN 2018-2020 Versie: 20180721_extract CONTEXT Behoefte aan een plan over de toekomst van de club Kinheim Doel is om als Kinheim weer (h)erkend worden als dé honk- en softbal vereniging van Haarlem.

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR Penningmeester Technische Commissie (TC) Activiteiten Commissie (AC) Commissie Communicatie & Publiciteit (CC&P) Algemene Zaken (AZ) TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

Nadere informatie

Beleidsplan volleybalvereniging De Zwaluwen

Beleidsplan volleybalvereniging De Zwaluwen Beleidsplan volleybalvereniging De Zwaluwen Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Volleybalvereniging De Zwaluwen. Dit plan beoogt het beleid voor de jaren 2017-2019 te beschrijven passend bij de visie

Nadere informatie

LTVL NIEUWS januari Jaargang 6 Nummer 1. Beste LTVL-ers,

LTVL NIEUWS januari Jaargang 6 Nummer 1. Beste LTVL-ers, Beste LTVL-ers, Alweer de eerste nieuwtjes voor het tennisseizoen 2014 in de vorm van deze nieuwsbrief. De redactiecommissie gaat weer proberen jullie zo goed mogelijk van informatie te voorzien. Maar

Nadere informatie

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4 Blauw Wit bestaat uit een bestuur en een aantal commissies. Inhoud 1 Bestuur 2 1.1 Voorzitter: 2 1.2 Vice voorzitter: 2 1.3 Penningmeester: 2 1.4 Secretaris 2 1.5 Wedstrijdsecretariaat 3 1.6 Hoofd Technische

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Honkbal en Softbal vereniging. Blue Birds

Huishoudelijk Reglement. Honkbal en Softbal vereniging. Blue Birds Huishoudelijk Reglement Honkbal en Softbal vereniging Blue Birds Huishoudelijk Reglement Honkbal en Softbal vereniging Blue Birds. Doel van dit huishoudelijk reglement is het vastleggen van de afspraken

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016

Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016 Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016 Locatie: Helperborg tijdstip aanvang: 19.30 uur. Stukken half uur voor aanvang ter inzage Aanwezig: 33 leden inclusief bestuur Afmeldingen:

Nadere informatie

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit.

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit. Algemene ledenvergadering VCZ 06 november 2017 Het bestuur nodigt alle leden van VCZ uit voor de algemene ledenvergadering welke wordt gehouden op maandag 06 november om 20.00 uur in de kantine van de

Nadere informatie

V.H.C. Blue Socks Jubileumjaar 2015 Draaiboek Ideeën Boek

V.H.C. Blue Socks Jubileumjaar 2015 Draaiboek Ideeën Boek V.H.C. Blue Socks Jubileumjaar 2015 Draaiboek Ideeën Boek Inleiding... 3 Commissie... 3 Opstarters:... 3 Voorzitter... 3 Penningmeester... 3 Sponsorcoördinator... 3 Coördinator / Organisator... 3 Team

Nadere informatie

Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS

Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS 2. Verslag ALV 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering 18-2-2009 3. Jaaroverzichten Bestuur Technische commissie Jeugdcommissie 55+ Commissie

Nadere informatie

Aanwezig: Frits Kuys, Ben van der Maat, Arnoud de Jong,, Jan Leeuwerink, Robert Sosef, Peter Hartland en Robert de Joode

Aanwezig: Frits Kuys, Ben van der Maat, Arnoud de Jong,, Jan Leeuwerink, Robert Sosef, Peter Hartland en Robert de Joode Commissie Vergadering d.d. 13 juli 2017. Aanwezig: Frits Kuys, Ben van der Maat, Arnoud de Jong,, Jan Leeuwerink, Robert Sosef, Peter Hartland en Robert de Joode Afbericht: Erik Nielen, Jan Kee, Marco

Nadere informatie

Leeftijdscategorieën Honkbal /Softbal:

Leeftijdscategorieën Honkbal /Softbal: Voorwoord Voor u ligt het jeugdplan van de Honk- & Softbalvereniging SV Spaarnwoude. Dit jeugdplan is onderdeel van het beleidsplan van SV Spaarnwoude Honk & Softbal. Het uitgangspunt van de vereniging

Nadere informatie

Welkom! Je hoeft niet direct lid te worden Hoe word ik spelend lid van WSB? Vragen?

Welkom! Je hoeft niet direct lid te worden Hoe word ik spelend lid van WSB? Vragen? INFORMATIEFOLDER Welkom! Van harte welkom bij Honk- en Softbalvereniging WSB Apeldoorn. Nu je lid bent of lid wilt worden, heb je waarschijnlijk veel vragen. Middels deze informatiefolder proberen we de

Nadere informatie

BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL. Versie 15112012. O.Roukens. Algemeen

BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL. Versie 15112012. O.Roukens. Algemeen 1 BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL Versie 15112012 O.Roukens Algemeen In dit document worden taken en verantwoordelijkheden van de jeugdcommissie van de afdeling handbal van Avanti Wilskracht vastgelegd.

Nadere informatie

Coach- en traineravond. 4 maart 2013

Coach- en traineravond. 4 maart 2013 Coach- en traineravond 4 maart 2013 Agenda Even voorstellen Hoe is de eerste helft van seizoen 2012-2013 gegaan? Digitaal wedstrijdformulier Opleidingen Communicatie Clubhuiscommissie Algemene zaken Hockeyzaken

Nadere informatie

1. Opening door de voorzitter Voorzitter opent om 20.05u de vergadering. Hij heet iedereen welkom.

1. Opening door de voorzitter Voorzitter opent om 20.05u de vergadering. Hij heet iedereen welkom. ALGEMENE LEDENVERGADERING VRIJDAG 27 MEI 2016 20.00 UUR & STEMMEN VOOR ONDEWERPEN M.B.T. ACCOMMODATIE VRIJDAG 17 JUNI 2016 20.00 UUR - KANTINE RKVV ROOSENDAAL Aanwezig: 27 mei: 26 leden, 17 juni: 17 leden

Nadere informatie

Rijswijksche Hockey Club. Algemene Ledenvergadering

Rijswijksche Hockey Club. Algemene Ledenvergadering Rijswijksche Hockey Club Algemene Ledenvergadering 13 september 2011 Relevante financiële detail gegevens zijn bewust uit deze publieke presentatie weggelaten 1 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Coach- en traineravond. 2 september 2013

Coach- en traineravond. 2 september 2013 Coach- en traineravond 2 september 2013 Even voorstellen Hockeyzaken Opleidingen Communicatie Clubhuiscommissie Algemene zaken Penningmeester Vragen? Agenda Even voorstellen Bestuur Aanwezige coaches en

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 29 jan 2018

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 29 jan 2018 ALGEMENE LEDENVERGADERING 29 jan 2018 AGENDA ALV VC Argos - 28 Aug 2017 Aanleiding voor samenwerking Voor en nadelen Alternatieven Procedure Voorstel / stemmen RECAP ALV 28 AUG 2017 Beleidsthema: Samenwerking

Nadere informatie

Flying Petrels Functie- en taakomschrijvingen

Flying Petrels Functie- en taakomschrijvingen Flying Petrels Functie- en taakomschrijvingen Voorzitter Voorzitten en algemene leiding dagelijks bestuur (DB) (incl. vergaderingen) Voorzitten Algemene Leden Vergadering (ALV) Communicatie van en naar

Nadere informatie

Verslag Algemene Leden Vergadering van de Renkumse Tennisvereniging Bakkershaag d.d. 12 november 2013

Verslag Algemene Leden Vergadering van de Renkumse Tennisvereniging Bakkershaag d.d. 12 november 2013 Verslag Algemene Leden Vergadering van de Renkumse Tennisvereniging Bakkershaag d.d. 12 november 2013 Aanwezig: 40 leden Afwezig m.k.: Margriet Hensema, Monique Lanjouw 1. Opening De voorzitter opent de

Nadere informatie

Aanvalsplan: Scheidsrechterskorps

Aanvalsplan: Scheidsrechterskorps Aanvalsplan: Scheidsrechterskorps Door: Paul en Nico Een dynamisch en stabiel scheidsrechterscorps met continue aanwas Indien het elke week weer makkelijk lukt om alle wedstrijden te bezetten Bij iedere

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. De voorzitter vraagt een moment stilte ter nagedachtenis aan Bas van Horssen

BESLUITENLIJST. De voorzitter vraagt een moment stilte ter nagedachtenis aan Bas van Horssen BESLUITENLIJST vergadering, cluster 9 veldvoetbal gehouden op 14 april 2010 bij de vereniging Unitas te Gorinchem Aanwezig: De verenigingen: Ameide, Arkel, Drechtstreek, G.J.S., Hardinxveld, Lekvogels,

Nadere informatie

Notulen Algemene leden vergadering 27 november 2017

Notulen Algemene leden vergadering 27 november 2017 Notulen Algemene leden vergadering 27 november 2017 1. Opening door de voorzitter Welkom, voordat we beginnen met de agendavaststelling kijken we naar een filmpje over FreerunXtra. 2. Vaststellen agenda

Nadere informatie

HCAW jaarafsluiting 2014 v 19092015 definitief t.b.v. ALV 24 sept 2015. VERENIGING HCAW FINANCIEEL VERSLAG 2014 December 2014 December 2013

HCAW jaarafsluiting 2014 v 19092015 definitief t.b.v. ALV 24 sept 2015. VERENIGING HCAW FINANCIEEL VERSLAG 2014 December 2014 December 2013 VERENIGING HCAW FINANCIEEL VERSLAG 2014 December 2014 December 2013 Bezittingen Inventaris, inrichting en voorraden 11.361 3 Geldmiddelen 46.064 37.101 Vorderingen/vooruitbetaalde kosten 2.197 3.694 59.622

Nadere informatie

Agenda. 1. Welkom. 2. Financiën. 3. Ontwikkelingen n.a.v. ALV Rondvraag. 5. Afsluiting

Agenda. 1. Welkom. 2. Financiën. 3. Ontwikkelingen n.a.v. ALV Rondvraag. 5. Afsluiting a Onderwerp Algemene Ledenvergadering Pollux Datum 04-11-2015, 19:30 Locatie Paal 12 Aanwezig Bestuur: Henk Hazewinkel, George Steenbekke, Rob Schepers Leden, ouders, e.d.: 19 personen Afmeldingen: Henri

Nadere informatie

1. Opening Voorzitter

1. Opening Voorzitter VV Bergambacht 1. Opening Voorzitter In Memoriam Herman van Buren (Lid van verdienste) Jan van der Hek (Erevoorzitter, Lid van verdienste). Robin Stam A G E N D A 1. Opening door de voorzitter 2. Notulen

Nadere informatie

Notulen ledenvergadering Jump 80. Datum 9-9-2015. Van 19.30 uur tot 21.30 uur. Voorzitter: Nicole van Apeldoorn. Notulist: Jeannette van der Graaf

Notulen ledenvergadering Jump 80. Datum 9-9-2015. Van 19.30 uur tot 21.30 uur. Voorzitter: Nicole van Apeldoorn. Notulist: Jeannette van der Graaf Notulen ledenvergadering Jump 80 Datum 9-9-2015 Van 19.30 uur tot 21.30 uur Voorzitter: Nicole van Apeldoorn Notulist: Jeannette van der Graaf Aanwezig : Nicole, Chantal, Jeannette, Angelique, Arie, Stefan,

Nadere informatie

Welkom bij Uden Red Sox Leuk dat je wilt kennismaken met het honkbalspel!

Welkom bij Uden Red Sox Leuk dat je wilt kennismaken met het honkbalspel! Informatieboekje . Welkom bij Uden Red Sox Leuk dat je wilt kennismaken met het honkbalspel! In dit boekje vind je: Uden Red Sox Het honkbalspel Wat verwachten we van jou Dit heb je nodig om te spelen

Nadere informatie

Beleidsvisie BCNieuwerkerk

Beleidsvisie BCNieuwerkerk Beleidsvisie BCNieuwerkerk 2017-2022 Missie Visie Beleid BCN 2017.Docx 17-04-2017 1/8 Doel... 3 Leeswijzer... 3 Missie... 3 Visie... 4 Beleid... 5 1. Bestendig:... 5 a. Financieel gezond en betaalbaar...

Nadere informatie

De voorzitter, Harry Elzendoorn, opent de vergadering om en heet alle aanwezige welkom.

De voorzitter, Harry Elzendoorn, opent de vergadering om en heet alle aanwezige welkom. Bijzondere Ledenvergadering 29 mei 2018 Tijdstip: 20.30 uur Locatie: t Sporthuis Agenda: 1. Opening van de bijeenkomst 2. Financiën, begroting seizoen 2018/2019 3. Contributie seizoen 2018/2019 4. Samenstelling

Nadere informatie

Notulen ALV Almonte van

Notulen ALV Almonte van Notulen ALV Almonte van 17-04-2010 Datum: 17-04-2010 Tijd: 10:30 12:00 uur Locatie: Sporthal Eckart Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Aanwezig bestuur: C. Franken (voorzitter), M. van Putten (secretaris),

Nadere informatie

Functies en taken van de diverse functionarissen binnen de vereniging. Onderhouden van externe contacten met KNBSB, gemeente Assen en HVA

Functies en taken van de diverse functionarissen binnen de vereniging. Onderhouden van externe contacten met KNBSB, gemeente Assen en HVA Voorzitter: Leiden van bestuursvergaderingen Onderhouden van externe contacten met KNBSB, gemeente Assen en HVA Overzicht houden en (mede)ondertekenen van financiële transacties Onderhouden van de communicatielijnen

Nadere informatie

De voorzitter (Rob ter Mors) is in verband met ziekte niet aanwezig. Dignus opent de vergadering om uur en heet de 22 aanwezige leden welkom.

De voorzitter (Rob ter Mors) is in verband met ziekte niet aanwezig. Dignus opent de vergadering om uur en heet de 22 aanwezige leden welkom. Verslag ledenvergadering ASC Nieuwland 3 juli 2017 1. Opening en Welkom De voorzitter (Rob ter Mors) is in verband met ziekte niet aanwezig. Dignus opent de vergadering om 20.00 uur en heet de 22 aanwezige

Nadere informatie

Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Heb je nog vragen? Ook op de velden kun je met jouw vraag terecht

Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Heb je nog vragen? Ook op de velden kun je met jouw vraag terecht Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Of denk jij of jouw zoon of dochter erover na om te gaan honk- of softballen bij WSB? Lees dan dit informatiepakket door. Hier vind je alle informatie voor

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

Voetbalvereniging FC Uden Accommodatie de Vlasakker Artillerieweg 1 Postbus 560 5400 AN Uden T.: 0413 26 17 13 W: wwwfcuden.nl

Voetbalvereniging FC Uden Accommodatie de Vlasakker Artillerieweg 1 Postbus 560 5400 AN Uden T.: 0413 26 17 13 W: wwwfcuden.nl Notulen van de Algemene Leden Vergadering van FC op 18 november 2013. 1. Opening & inleiding vergadering door de voorzitter. Hans van Collenburg opent de vergadering met een woord van welkom voor alle

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom.

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom. 1 Verslag algemene Ledenvergadering sv Sportlust 19 maart 2009 Concept verslag De Algemene Ledenvergadering van de Sportvereniging Sportlust heeft plaats gevonden in het clubgebouw van Hockeyvereniging

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering dinsdag 14 mei 2013 NOTULEN. Aanvang : uur Plaats : kantine AAV 36 Aanwezig: 27 leden inclusief bestuur 1.

Algemene Ledenvergadering dinsdag 14 mei 2013 NOTULEN. Aanvang : uur Plaats : kantine AAV 36 Aanwezig: 27 leden inclusief bestuur 1. Algemene Ledenvergadering dinsdag 14 mei 2013 NOTULEN Aanvang : 20.30 uur Plaats : kantine AAV 36 Aanwezig: 27 leden inclusief bestuur 1. OPENING Voorzitter verwelkomt de leden en in het bijzonder de aanwezige

Nadere informatie

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28 Beleidsplan senioren r.k.v.v. H.S.C. 28 September 2009 Technisch beleidsplan r.k.v.v. H.S.C. 28 Pagina 1 Technisch beleid senioren INLEIDING De afgelopen jaren is verschillende keren een discussie gevoerd

Nadere informatie

TBV Technische Commissie

TBV Technische Commissie TBV Technische Commissie Voor iedere commissie geldt: De commissie brengt verslag uit van haar vergadering en activiteiten aan het bestuur, dan wel het direct verantwoordelijke bestuurslid c.q. portefeuillehouder.

Nadere informatie

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl:

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl: ENQUETEFORMULIER Het bestuur wil graag op de hoogte zijn van wat onder de leden leeft. Om te inventariseren wat de wensen en behoeftes van de leden zijn, hebben wij deze enquête opgesteld. Het bestuur

Nadere informatie

Technische Commissie

Technische Commissie Technische Commissie Titel Auteurs Jan van Dijk Versie 1.0 Blanco Pagina 2 00. INHOUD 00. Inhoud... 3 01. Register van wijzigingen... 4 02. Doel van dit document... 5 Pagina 3 01. REGISTER VAN WIJZIGINGENGEN

Nadere informatie

Beleidsvoornemens

Beleidsvoornemens Beleidsvoornemens 2018-2019 Speerpunten 1. Zorgen voor voldoende en kwalitatief jeugdkader 2. Scheidsrechters en beoordelaars 3.Volledige bezetting van de commissies en vrijwilligerstaken 4. Ledenbehoud

Nadere informatie

Maart 2015: Uitgangspunten begroting 2015-2016. Opbrengsten

Maart 2015: Uitgangspunten begroting 2015-2016. Opbrengsten Maart 2015: Uitgangspunten begroting 2015-2016 Opbrengsten 801 Opbrengsten Contributie Betalende ledenaantal 1-3-2015= 94 o Trainers/coaches betalen niet -> effectief 89 leden o Saldo Ledenaanwas 5 Contributieverhoging

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING Datum: 30-3-2017 Locatie: Kantine TIW-Survivors Voorzitter: Steven van Loggem Notulist: Ruben van de Kar Agenda Opening Mededelingen Ingekomen stukken Toelichting financiële

Nadere informatie

V E R S L A G. 1. Opening en mededelingen De voorzitter heet de aanwezigen welkom.

V E R S L A G. 1. Opening en mededelingen De voorzitter heet de aanwezigen welkom. V E R S L A G Vergadering : Algemene Ledenvergadering Hockeyvereniging Westland Datum : 23 juni 20015 Tijd : 20.15 uur Locatie : Clubhuis Hockeyvereniging Westland Aanwezig : 45 aanwezigen waarvan 34 stemgerechtigde

Nadere informatie

Invulling Commissies HRC 14

Invulling Commissies HRC 14 Invulling Commissies HRC 14 Naast het gebruikelijke hoofdbestuur hebben we ervoor gekozen om de structuur van voetbalvereniging HRC 14 op te bouwen uit een aantal commissies. Het hoofdbestuur is verantwoordelijk

Nadere informatie

Ook iets doen voor VVO?

Ook iets doen voor VVO? Ook iets doen voor VVO? #meervrijwilligers Vrijwilligerswerk In Nederland doen heel veel mensen vrijwilligerswerk, maar steeds minder mensen zetten zich in voor de lokale voetbalclub. Dat heeft onder meer

Nadere informatie

Hierbij een overzicht van de sponsormogelijkheden bij de s.v. Grol (Sponsorplan aan te vragen bij Hoofdbestuurslid Sponsoring)

Hierbij een overzicht van de sponsormogelijkheden bij de s.v. Grol (Sponsorplan aan te vragen bij Hoofdbestuurslid Sponsoring) BIJLAGE 8 SPONSORING 8.1 SPONSOROPTIES SV GROL 2012 Hierbij een overzicht van de sponsormogelijkheden bij de s.v. Grol (Sponsorplan aan te vragen bij Hoofdbestuurslid Sponsoring) 1. Hoofdsponsor s.v. Grol

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE

BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE Concept d.d.28-8-2017 1. Taken De taken van het bestuur zijn kort samen te vatten: het besturen van de vereniging. Naast de bestuurstaak kan een bestuurslid belast zijn met

Nadere informatie

Strategisch Plan 2013-2016. Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging

Strategisch Plan 2013-2016. Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging Strategisch Plan 2013-2016 Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging 1 Wie zijn we? Wat zien we en wat willen we? Hoe willen we dat bereiken? 2 Wie zijn we? Wat zien we en wat willen we? Hoe

Nadere informatie

Aan de (wedstrijd)secretariaten van alle honkbal- en softbal verenigingen. Geachte (wedstrijd)secretaris,

Aan de (wedstrijd)secretariaten van alle honkbal- en softbal verenigingen. Geachte (wedstrijd)secretaris, Aan de (wedstrijd)secretariaten van alle honkbal- en softbal verenigingen Afdeling: Contactpersoon: Referentie: Competitiezaken Jacco Lansbergen 2016/323 Datum: E-mail: Onderwerp: 4 januari 2017 competitie@knbsb.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Technische Commissie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Technische Commissie SPORTVERENIGING D.I.O Pagina 1 NIEUWSBRIEF Beste DIO Volleyballers, Het seizoen 2015/2016 zit er al weer op. We hebben een succesvol jaar gehad, met een aantal kampioensteams. De laatste trainingen zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

Handleiding Slowpitch Softbal

Handleiding Slowpitch Softbal KNBSB Handleiding Slowpitch Softbal Een handleiding voor het opstarten van Slowpitch Softbal binnen uw honkbal- en softbalvereniging Corinne van de Griendt en Yaelle van Blanken 26-7-2017 Inhoud Wat is

Nadere informatie

Trainen en competitie

Trainen en competitie Persoonlijke informatie Voornaam Achternaam Nationaliteit Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Email adres Telefoon Mobiel nummer Soort lidmaatschap Alleen trainen Trainen en competitie Evt. voorkeur

Nadere informatie

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014 Algemeen Huisreglement MR Berkenschool 27 januari 2014 1 Huishoudelijk reglement Artikel 31 van het reglement MR Berkenschool schrijft voor dat de MR, met inachtneming van de voorschriften uit het MR-reglement

Nadere informatie

Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering op 25 november 2013.

Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering op 25 november 2013. Huishoudelijk reglement SHE Bedrocks Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering op 25 november 2013. Artikel 1 Algemene bepalingen 1) De vereniging genaamd Soft en Honkbalvereniging Emmen, hierna te

Nadere informatie

CLUSTERBIJEENKOMST VRIJWILLIGERS

CLUSTERBIJEENKOMST VRIJWILLIGERS CLUSTERBIJEENKOMST VRIJWILLIGERS Maart 2014 Agenda Welkom en inleiding Voorstelronde Mededelingen - G-honkbal op Menukaart Sportimpuls - NK Little League 14-15 juni Vrijwilligers Pauze KNBSB Structuur

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk reglement Honk- en Softbalverenging The Stags

Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk reglement Honk- en Softbalverenging The Stags Huishoudelijk reglement Sporten bij een vereniging en in een team brengt rechten en plichten met zich mee. Om wedstrijden te organiseren zijn scheidsrechters nodig en mensen die de kantine/bar open houden.

Nadere informatie

Plan Van Aanpak. Bestuur MHC Epe 2009-2011 4 februari 2010

Plan Van Aanpak. Bestuur MHC Epe 2009-2011 4 februari 2010 Plan Van Aanpak Bestuur MHC Epe 2009-2011 4 februari 2010 Hoe ziet het nieuwe bestuur er uit Organogram MHC Epe Bestuur AB AB AB AB AB AB Voorzitter Frank Bieze Vice voorzitter Rob Schuyt Penningmeester

Nadere informatie

Inschrijfformulier seizoen 2009-2010

Inschrijfformulier seizoen 2009-2010 Inschrijfformulier seizoen 2009-2010 Naam : Voornaam : Adres : Postcode/woonplaats : / Telefoonnummer : / Mobiel: Geboortedatum : / E-mail adres Geslacht : M / V* *doorstrepen wat niet van toepassing is.

Nadere informatie

Stand van zaken missie en visie per december 2017.

Stand van zaken missie en visie per december 2017. Stand van zaken missie en visie per december 2017. - wat gaat volgens plan - waar zijn we mee bezig en gaat de goede kant op - wat gaat niet volgens plan of is nog niet opgepakt. 1 De hoofdpunten van de

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING VV TREKVOGELS 8 JUNI 2017

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING VV TREKVOGELS 8 JUNI 2017 NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING VV TREKVOGELS 8 JUNI 2017 1. opening en welkom door de voorzitter, Jan Wijnia 2. vaststellen van de agenda 3. notulen ALV 24 november 2016 4. mededelingen/ingekomen stukken

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

Postbus 21 K.v.K. 40046286 7948 ZG Nijeveen

Postbus 21 K.v.K. 40046286 7948 ZG Nijeveen PROTOCOL LIEF & LEED Korfbalvereniging DOS 46 Opgericht 22 mei 1946 Algemeen Dit protocol beschrijft hoe wordt gehandeld en door wie bij bijzondere gebeurtenissen binnen de vereniging. Het protocol heeft

Nadere informatie

Dames 1 en Heren 1 in de Overgangsklasse

Dames 1 en Heren 1 in de Overgangsklasse Dames 1 en Heren 1 in de Overgangsklasse doel bereikt of stap gezet? 25 juni 2012 1 Inleiding Doelstelling beleidsplan Dames en Heren 1 op niveau dat leidt tot een positie midden overgangsklasse Dames

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

MHC-Liberty. Vereniging of n B.V.?

MHC-Liberty. Vereniging of n B.V.? Algemene Leden Vergadering 2014 MHC-Liberty Vereniging of n B.V.? dinsdag 2 december 2014, aanvang 20.00 uur Het programma van de avond 1: Opening door de voorzitter. Vaststellen notulen van de vorige

Nadere informatie

Datum: Aanvang: 19.30u Locatie: Clubhuis MHC Steenwijk Aanwezig: 15 personen, waarvan 15 stemgerechtigden

Datum: Aanvang: 19.30u Locatie: Clubhuis MHC Steenwijk Aanwezig: 15 personen, waarvan 15 stemgerechtigden Notulen Algemene Leden Vergadering 17-5- 2017 Datum: 17-05-2017 Aanvang: 19.30u Locatie: Clubhuis MHC Steenwijk Aanwezig: 15 personen, waarvan 15 stemgerechtigden 1. Opening Karen opent de Algemene Leden

Nadere informatie

Bestuurlijke vernieuwing

Bestuurlijke vernieuwing Bestuurlijke vernieuwing K.V.Mid-Fryslân Ledenvergadering juni 2015 1 Leeswijzer Historie Aanleiding (8 november 2014) Doel Resultaat Uitgangspunten Huidig model Nieuw model Uitzoekpunten en uitkomsten

Nadere informatie

Bijeenkomst jeugdleiders en trainers

Bijeenkomst jeugdleiders en trainers Bijeenkomst jeugdleiders en trainers Agenda Introductie Organisatie jeugd Project Samen Scoren Taken begeleiding Basis teamafspraken Afgelastingen Vergoedingsregeling trainers Accommodatiebeheer Van alles

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014

Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014 Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014 Aanwezig: Tycho van der Wal - voorzitter Mark de Munter - secretaris Stephanie van Eijk - penningmeester Engel Dorst - ledenadministrateur

Nadere informatie

BELEIDSPLAN KC HARICH 2003-2004

BELEIDSPLAN KC HARICH 2003-2004 BELEIDSPLAN KC HARICH 2003-2004 INHOUDSOPGAVE 1. KC HARICH...3 2. ORGANISATIE KC HARICH...4 2.1. ORGANOGRAM...4 2.2. TAAKVERDELING BESTUUR...4 2.2.1. Voorzitter...4 2.2.2. Secretaris...5 2.2.3. Penningmeester...5

Nadere informatie