Highlights. Vernieuwingen mijncaress 4.6. Slim en eenvoudig

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Highlights. Vernieuwingen mijncaress 4.6. Slim en eenvoudig"

Transcriptie

1 Highlights Vernieuwingen mijncaress 4.6 De zorg verandert snel. Naast grote aanpassingen in wet- en regelgeving die blijven doorgaan wordt uw organisatie steeds vaker geconfronteerd met wijzigingen in het zorgproces. Ketenpartijen zoals de inspectie en zorgverzekeraars sturen steeds sterker op kwaliteit en resultaatgerichte zorg. U zult daarom in uw werkwijze en zorgproces moeten voldoen aan een aantal belangrijke eisen zoals: Slim en eenvoudig 1. Gebruik maken van een digitaal classificatiesysteem (verschil per financieringsstroom) 2. Digitaal uw dossiers delen met uw cliënten (verschilt per verzekeraar) 3. Werken volgens de eisen van brancheverenigingen zoals Verenso en KNGF (verschil per verzekeraar) 4. Een minimale score op de CQ-index voor cliënttevredenheid (verschilt per verzekeraar) Dit is slechts een aantal voorbeelden van eisen die op u afkomen. De verwachting is dat dit gaat toenemen in de toekomst. Daarom is het belangrijk om uw ECD continu te blijven vernieuwen zodat het aan blijft sluiten bij de eisen en wensen van ketenpartners en eindgebruikers. Om hieraan te kunnen voldoen heeft u uiteraard ook ondersteuning nodig van uw ECD-leverancier. Daarom presenteren we een aantal belangrijke vernieuwingen in mijncaress 4.6 zoals: 1. Methodisch werken volgens Omaha en eisen van behandelaars 2. Beter digitaal communiceren met cliënten, zorgprofessionals en ketenpartners met het Medewerkerportaal en Cliëntportaal 3. Voldoen aan wet- en regelgeving per In dit document leest u de belangrijkste informatie over deze vernieuwingen.

2 Behandeldossier Waarom?1 Als integrale zorgaanbieder met zorg en behandeling heeft u te maken met zeer diverse vragen vanuit uw medewerkers. Zo heeft bijvoorbeeld iedere discipline eisen en wensen vanuit hun eigen beroepsgroep die het werk eenvoudiger en betrouwbaarder maken. Daarnaast wilt u waarborgen dat uw cliënten één dossier hebben en dat dit dossier eenvoudig in te zien is door de verschillende disciplines. Om beter te voorzien in deze twee belangen - monodisciplinaire eisen en multidisciplinaire samenwerking - hebben wij samen met behandelaars van onze klanten een geïntegreerd behandeldossier ontwikkeld. Er is een gemene deler tussen de werkwijze van de verschillende behandelaars, namelijk een methodische aanpak volgens het cyclisch redeneren. Hoewel de stappen en de invulling van deze stappen afwijken per discipline is dit heel goed te vatten in één standaard werkwijze. Daarom leveren we met mijncaress 4.6 een nieuwe opzet van het dossier volgens het methodisch werken. Daarnaast hebben we samen met de disciplines fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek gezorgd voor de details van deze dossiers zoals standaard formulieren per processtap. De disciplines die gebruik van het behandeldossier maken worden in de volgende versies van mijncaress uitgebreid. Methodisch werken met mijncaress Voldoen aan de eisen van de beroepsgroepen Multidisciplinair samenwerken in één dossier Interesse? Vraag uw accountmanager naar de mogelijkheden!

3 2 Omaha Waarom? De inzichten in zorgland veranderen snel. Zo snel dat er steeds andere informatie van de zorgprofessional en zorgorganisatie wordt gevraagd. Eén van de recente ontwikkelingen is het werken met een classificatiesysteem. Dit heeft een aantal redenen, bijvoorbeeld het vergroten van meetbaarheid, uniformiteit en resultaatgerichtheid van de zorg. Eén van de meest bekende en meest gebruikte classificatiesystemen in de ouderenzorg is Omaha. Zo biedt Omaha tools voor de intake, het in kaart brengen van de probleemgebieden en het opstellen van een plan. Tot slot meet Omaha de voortgang op een vijfpuntsschaal. Hierdoor wordt de zorg beter meetbaar en vergelijkbaar. Omaha bestaat uit een methodische werkwijze. Daarom hebben wij samen met wijkverpleegkundigen van onze klanten ervoor gekozen dit op te nemen in het nieuwe methodische werken binnen mijncaress Medewerkerportaal 4.6. In deze versie leveren we de standaard werkwijze volgens Omaha op waarmee u klaar bent voor de certificering door Omaha Systems Europe. Hiermee voldoet u dus aan de eisen van veel zorgverzekeraars om per een gedigitaliseerd classificatiesysteem te gebruiken. Methodisch werken volgens het verpleegkundig proces Geconfigureerde inrichting volgens het Omaha Eenvoudig uw dossiers bijhouden volgens de stappen in de zorgverlening inclusief het cyclisch redeneren Nu al voldoen aan de eisen van 2017 Gebruikt u het Medewerkerportaal nog niet? Vraag uw accountmanager naar de mogelijkheden!

4 3 Beschikbaarheid via internet Waarom? hoge wachtwoordeisen. Daarnaast laten wij het portaal Steeds vaker werken zorgorganisaties met devices van elke release testen door professionele hackers zodat u medewerkers zelf. Zo moet er thuis kunnen worden verzekerd bent dat potentiële gevaren worden opgelost ingelogd om de agenda even te bekijken of in te tekenen voordat u het Medewerkerportaal in productie krijgt. Zo op openstaande diensten. Daarnaast wordt steeds meer heeft u altijd een veilige omgeving beschikbaar. gewerkt met Bring Your Own Device (BYOD) waardoor apparaten niet meer rechtstreeks zijn aangesloten op het netwerk van uw organisatie. Daarom hebben we na het Cliëntportaal en icaress ook het Medewerkerportaal beschikbaar gesteld via het internet. Om uw gegevens via het internet te mogen raadplegen moet u aan een aantal eisen voldoen zoals beschreven in de NEN Om uw organisatie daarbij te ondersteunen leveren wij hier standaard functionaliteit voor zoals een twee-weg authenticatie met behulp van SMS en standaard Veilig en eenvoudig uw medewerkers voorzien van een login vanaf elke plek en elk apparaat Voldoen aan de eisen van de NEN 7510 Inloggen via Maakt u nog geen gebruik van het Medewerkerportaal? Vraag uw accountmanager naar de mogelijkheden!

5 Waarom? 4Eén plek om cliëntdossiers te zoeken Binnen het dossier heeft u verschillende ingangen gehad om de cliëntdossiers te vinden. Zo kon u bijvoorbeeld werken via de cliënten op uw afdeling, uit het behandelteam of door in de gehele lijst te zoeken. Om u hier beter bij te ondersteunen is er nu één plek waar u op alle verschillende manieren de cliëntdossiers kunt vinden. Dit helpt u om vanuit deze functie altijd snel de juiste cliënt en vervolgens het onderdeel uit het dossier te raadplegen. In uw dashboard van het Medewerkerportaal vindt u vanaf versie 4.6 de cliëntselectie aan de rechterkant van uw scherm. Deze knop is altijd in beeld, waar u ook bent in het Medewerkerportaal. Vervolgens kunt u hier zoeken op alle kenmerken van de cliënt NAW-gegevens zoals: naam, BSN, nummer of geboortedatum, een soort Google Search functie. Ook kunt u hier filteren op uw afdeling, het behandelteam en uw laatst bezochte cliënten. Tot slot biedt deze functie nog een aanvullende handigheid. U kunt namelijk nu meerdere dossiers naast elkaar openen. Met het plusje opent u een dossier naast een geopend dossier. U krijgt dan direct het gewenste onderdeel van het dossier van die specifieke cliënt in beeld. Sneller uw cliëntdossiers vinden Vanuit één plek alle mogelijkheden hebben om te werken zoals u gewend was Meerdere dossiers tegelijk openen Direct door naar het cliëntdashboard en het dossier Gebruikt u het Medewerkerportaal nog niet? Vraag uw accountmanager naar de mogelijkheden!

6 Waarom? 5Integratie met het dossier Eén portaal waarin een zorgverlener alles kan doen wat nodig is voor het werk. Dat is wat onze klanten vaak aan ons vragen. Met het oog op deze wens is de ontwikkeling van het Medewerkerportaal gestart. Omdat het zorgdossier vroeger een los portaal was, hebben wij dit in versie 4.4 geïntegreerd in het Medewerkerportaal. Toch gaven onze klanten nog terug ddat er nog niet voldoende gegevens met elkaar uitgewisseld werden en het nog niet voelde als één systeem. Daarom is het zorgdossier nu volledig geïntegreerd met het Medewerkerportaal in mijncaress 4.6. zijn er diverse links aangelegd tussen de verschillende functionaliteiten zodat u rechtstreeks kunt doorklikken naar dat onderdeel uit het dossier. Werken in één portaal met alle functies die u nodig heeft Uniforme werkwijze en navigatie Gebruikt u het Medewerkerportaal nog niet? Vraag uw accountmanager naar de mogelijkheden! In release 4.6 zijn de navigatieonderdelen uit het dossier verplaatst naar het Medewerkerportaal. Zo kunt u nog maar op één plek cliëntdossiers openen en de verschillende onderdelen uit het portaal raadplegen. Verder

7 Waarom? 6Eén tijdlijn van het dossier Dossiers van cliënten zijn in verloop van tijd steeds uitgebreider geworden. Daarom is het ook steeds lastiger geworden om één overzicht van dit dossier te krijgen. De informatie zit vaak in en achter andere functies. Tegelijk kan deze informatie ook niet allemaal in één keer in beeld worden gebracht, daar is het teveel voor. Daarom beschikt mijncaress 4.6 over een tijdslijnfunctie waarin alle onderdelen die in het dossier van de cliënt zijn geplaatst onder elkaar verschijnen. Zo ziet u snel wat er is aangepast door wie en bent u in één klik in dat onderdeel van het dossier. Net als u gewend bent van oplossingen zoals Facebook en LinkedIn. beschikking. Dit paneel, de tijdslijn, toont u alle wijzigingen die in het dossier hebben plaatsgevonden. Wanneer u dit wilt, kunt u kiezen voor specifieke wijzigingen in de tijdlijn zodat u gerichter kunt zoeken. Wilt u weten wat er in detail is gewijzigd, dan klikt u op de gebeurtenis. U gaat dan direct naar het betreffende dossieronderdeel. In de volgende versie van mijncaress kunt u in de tijdslijn ook de details lezen. Altijd op de hoogte van alle wijzigingen in het dossier Direct doorklikken naar het betreffende dossieronderdeel Op het cliëntdashboard heeft u een nieuw paneel tot uw Heeft u het Medewerkerportaal nog niet in gebruik? Vraag uw accountmanager naar de mogelijkheden!

8 7 Waarom? Sinds een aantal versies kunt u eenvoudig berichten Het prikbord en berichten van de cliënt uitwisselen met cliënten via de berichtenbox in het Medewerkerportaal. Deze berichten komen dan aan in het Cliëntportaal. Om deze communicatie nog eenvoudiger te maken en alle berichten die u met een cliënt uitwisselt bij elkaar te tonen, hebben wij de berichtenfunctie uitgebreid. Zo kunt u nu vanuit het cliëntdashboard het prikbord en de berichten van de cliënt tonen. Zo kunt u in één keer een bericht sturen naar het gehele netwerk van de cliënt, én kunt u alle berichten van de cliënt in één oogopslag zien. Met mijncaress 4.6 beschikt u over de nieuwe functie Berichten binnen het cliëntdossier. Wanneer u hier op klikt heeft u twee opties, namelijk de berichten en het prikbord. De berichten zijn uw berichten aan en van de cliënt. U kunt hier eenvoudig alle berichten inzien en nieuwe berichten sturen aan de cliënt. Het prikbord toont u de informele communicatie van het netwerk van de cliënt. U kunt hier de mededelingen lezen en aanvullen met uw eigen mededelingen. Het gehele netwerk van de cliënt kan dit vervolgens lezen via het Cliëntportaal. Op één plek alle informele communicatie met de cliënt en mantelzorgers tonen en schrijven Heeft u interesse in het Cliëntportaal of het Medewerkerportaal? Vraag uw accountmanager naar de mogelijkheden!

9 Waarom? 8Berichten versturen aan het zorgteam Sinds het Cliëntportaal beschikbaar is kunnen cliënten en mantelzorgers berichten sturen aan elkaar. Ook is het al mogelijk om als zorgverlener een bericht te sturen aan gebruikers van het Cliëntportaal. Omdat onze klanten hebben aangegeven dat cliënten en mantelzorgers ook actief contact op willen nemen met hun zorgverleners, hebben we deze functie uitgebreid. Vanaf mijncaress 4.6 is het namelijk mogelijk om ook berichten te sturen aan het zorgteam vanuit het Cliëntportaal. Op deze manier krijgt de cliënt een selecte groep contactpersonen en blijft het contact dus op een eenvoudige manier via het Cliëntportaal verlopen. de zorg. De cliënt ziet deze contactpersonen en kan contact opnemen met de leden van het zorgteam. De zorgverleners krijgen deze berichten binnen in het Medewerkerportaal en kunnen hierop reageren. Omdat het zorgteam kan wijzigen en er altijd meerdere leden aanwezig zijn, loopt u niet het risico dat een bericht onnodig lang blijft liggen. Eenvoudig berichten sturen aan het professionele zorgnetwerk Heeft u interesse in het Cliëntportaal? Neem dan contact op met uw accountmanager! In het Cliëntportaal wordt het zorgteam getoond. Dit zijn de zorgverleners van de organisatie die betrokken zijn bij

10 Waarom? 9Uitwisseling labuitslagen via MEDLAB Er wordt steeds vaker elektronisch informatie uitgewisseld in de keten van zorgorganisaties, ziekenhuizen en huisartsen. Eén van de veelgehoorde wensen is geautomatiseerde uitwisseling van labuitslagen. Omdat hier een internationale standaard voor is (EDIFACT MEDLAB),is dit relatief eenvoudig te realiseren. Het ziekenhuis krijgt de aanvraag voor onderzoek en stuurt vanuit haar systeem een bericht naar de zorgorganisatie. Vanaf versie 4.6 kan mijncaress deze berichten automatisch inlezen, koppelen bij de juiste cliënt en in een overzichtelijk scherm tonen. Zo beschikt u binnen het ECD over de labuitslagen van de cliënt. organisatie de labuitslagen elektronisch binnen. mijncaress herkent deze berichten wanneer deze klaarstaan en koppelt deze meteen aan het juiste cliëntdossier. Vanuit het Medewerkerportaal krijgt u een signalering dat er nieuwe labuitslagen beschikbaar zijn. U kunt de labuitslagen vervolgens openen. Deze worden overzichtelijk in één scherm getoond in chronologische volgorde. Afwijkende waarden worden direct gesignaleerd en weergegeven met een uitroepteken. Vanuit het ECD labuitslagen overzichtelijk inzien Directe signalering op metingen en afwijkende waarden Met behulp van de internationale standaard MEDLAB en via de beveiligde berichtenservice van Zorgmail krijgt uw Wilt u ook geautomatiseerd labuitslagen inlezen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

11 10 Waarom? Aanpassingen istandaarden 2016 Vanaf 1 januari 2016 is nieuwe wet- en regelgeving van kracht voor de elektronische berichtenuitwisseling. Om hier op tijd klaar voor te zijn, leveren we in mijncaress 4.6 alle aanpassingen die hiervoor nodig zijn. Denk hierbij aan de aanpassingen in de iwlz-standaard (versie 1.1, XML berichten), de nieuwe iwmo-standaard (versie 2.0) en de nieuwe ijw-standaard (versie 2.0). Houdt u voor de iwmo rekening met de wijzigingen in de afspraken die u met de gecontracteerde gemeentes moet maken, zoals afspraken over facturatie en declaratie of de vanaf 1 januari aangepaste producten. overgegaan op een nieuwe taal in de keten, namelijk XML. In de praktijk zullen uw processen hier niet van veranderen, maar de berichten zullen er wel anders uitzien. Voor de iwmo en ijw wordt overgegaan op versie 2.0. Naast kleine wijzigingen in de berichten is de belangrijkste aanpassing in de standaard dat u nu een verzoek tot beschikking kunt versturen aan gemeentes. Dit nieuwe bericht (WMO315/ JW315) stelt u in staat om de gemeente op de hoogte te brengen van een nieuwe zorgvraag. Nu al voldoen aan de wet- en regelgeving van 1 januari Per 1 januari dient u declaraties via de istandaarden volgens de nieuwe versies in te dienen. Voor de iwlz is dit versie 1.1. De belangrijkste vernieuwing hier is dat wordt Benieuwd naar de details van deze wijzigingen? Neem dan contact op met uw accountmanager voor de mogelijkheden.

12 Meer informatie Dit waren de tien belangrijkste vernieuwingen van mijncaress versie 4.6. Bent u op zoek naar algemene info over mijncaress? Dan kunt u terecht op: De mijncaress productpagina Bent u benieuwd naar het complete overzicht van alle vernieuwingen? Bekijk dan de releasenotes op de Supportal (beschikbaar vanaf de release van mijncaress 4.6). Heeft u vragen naar aanleiding van dit document? Of heeft u behoefte aan meer informatie over deze onderwerpen? Neem contact op met Gerben Roebersen (adviseur mijncaress) op telefoonnummer

Highlights. Vernieuwingen mijncaress 4.5. Slim en eenvoudig

Highlights. Vernieuwingen mijncaress 4.5. Slim en eenvoudig Highlights Vernieuwingen mijncaress 4.5 Slim en eenvoudig Elk halfjaar brengt PinkRoccade Healthcare een nieuwe major release uit van mijncaress, hét ECD voor de ouderenen gehandicaptenzorg in Nederland.

Nadere informatie

Highlights november 2018

Highlights november 2018 Highlights 4.11 november 2018 Een vernieuwend ECD Dagelijks gebruiken jij en je collega s mijncaress als elektronisch cliëntdossier. Om aan te blijven sluiten bij jullie werkzaamheden én behoeften van

Nadere informatie

Highlights januari 2018

Highlights januari 2018 Highlights 4.10 januari 2018 Een vernieuwend ECD Dagelijks gebruiken jij en je collega s mijncaress als elektronisch cliëntdossier. Om aan te blijven sluiten bij jullie werkzaamheden én behoeften van cliënten

Nadere informatie

Handleiding cliëntportaal mijncaress Datum: 8 augustus Inhoud

Handleiding cliëntportaal mijncaress Datum: 8 augustus Inhoud Handleiding cliëntportaal mijncaress Datum: 8 augustus 2018 Inhoud 1 Algemeen... 2 1.1 Inloggen... 2 1.2 Apparaatverificatie... 2 1.3 Onjuist wachtwoord... 2 1.4 Wachtwoord vergeten... 3 1.5 Inloggen als

Nadere informatie

Highlights februari 2019

Highlights februari 2019 Highlights 4.12 februari 2019 Een vernieuwend ECD Dagelijks gebruiken jij en je collega s mijncaress als elektronisch cliëntdossier. Om aan te blijven sluiten bij jullie werkzaamheden èn behoeften van

Nadere informatie

Highlights. Vernieuwingen mijncaress 4.2. Slim en eenvoudig

Highlights. Vernieuwingen mijncaress 4.2. Slim en eenvoudig Highlights Vernieuwingen mijncaress 4.2 Zorgorganisaties werken met steeds creatievere oplossingen en maken gebruik van nieuwe technologische ontwikkelingen. Slim sturen en organiseren is daarbij een belangrijk

Nadere informatie

Highlights. Vernieuwingen mijncaress 4.3. Slim en eenvoudig

Highlights. Vernieuwingen mijncaress 4.3. Slim en eenvoudig Highlights Vernieuwingen mijncaress 4.3 Slim en eenvoudig Zorgorganisaties werken met steeds creatievere oplossingen en maken gebruik van nieuwe technologische ontwikkelingen. Slim sturen en organiseren

Nadere informatie

Handleiding Cliëntportaal

Handleiding Cliëntportaal 1. Inloggen 1. Open het cliëntportaal via het internet: https://zorgcirkel.mijncaress.nl Eventueel kunt u deze link opslaan als favoriete pagina bij de browser die u gebruikt. 2. Vul uw gebruikersnaam

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Inhoud 1. Voorwoord... 2 2. Inloggen op het cliëntportaal... 2 3. Mijn Afspraken... 4 4. Mijn Dossier... 6 5. Mijn Berichten... 8 6. Mijn Gegevens... 10

Nadere informatie

Betere zorg door betere informatie. Quality In Care

Betere zorg door betere informatie. Quality In Care Betere zorg door betere informatie Quality In Care Inhoud 03 05 13 15 19 23 25 27 29 30 Samen met u Het Elektronisch Cliëntendossier: QIC QIC App inclusief Omaha classificatiesysteem QIC Mobile inclusief

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Inhoud 1. Voorwoord... 2 2. Inloggen op het cliëntportaal... 2 3. Mijn Afspraken... 4 4. Mijn Dossier... 6 5. Mijn Berichten... 8 6. Mijn Gegevens... 9 7.

Nadere informatie

Handleiding Cliëntportaal

Handleiding Cliëntportaal Oktober 2015 Handleiding Cliëntportaal Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé Het cliëntportaal geeft u toegang tot de belangrijkste informatie uit uw zorgdossier (het Elektronisch Cliënt Dossier). U hebt

Nadere informatie

Handleiding Cliëntportaal voor cliënten en naasten van Zorggroep Elde. Inhoudsopgave. 1 Inleiding 2. 2 Portaal openen 2. 3 Registreren 3.

Handleiding Cliëntportaal voor cliënten en naasten van Zorggroep Elde. Inhoudsopgave. 1 Inleiding 2. 2 Portaal openen 2. 3 Registreren 3. Handleiding Cliëntportaal voor cliënten en naasten van Zorggroep Elde Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 2 Portaal openen 2 3 Registreren 3 4 Inloggen 5 5 Wachtwoord vergeten 5 6 Algemeen 6 6.1 Hoog contrast

Nadere informatie

Cliëntportaal Syndion Handleiding

Cliëntportaal Syndion Handleiding Cliëntportaal Syndion Handleiding 20180122 Handleiding Cliëntportaal Versie 2 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beveiliging... 5 Inloggen... 6 Eerste keer inloggen... 7 Beveiligingscode... 8 Gebruikersvoorwaarden...

Nadere informatie

Cliëntportaal. Documentversie: 2.0

Cliëntportaal. Documentversie: 2.0 Cliëntportaal Documentversie: 2.0 Datum uitgifte: 01-10-2018 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Doel van het portaal.... 3 2 Portaal openen... 4 3 Registreren... 4 4 Inloggen... 8 5 Wachtwoord vergeten...

Nadere informatie

RELEASE NIEUWS. mijnquarant 3.1: het EPD als communicatieve schakel

RELEASE NIEUWS. mijnquarant 3.1: het EPD als communicatieve schakel RELEASE NIEUWS mijnquarant 3.1: het EPD als communicatieve schakel GGZ-instellingen sturen steeds meer op efficiëntieverhoging van de behandeling. De kwaliteitseisen nemen toe, maar dat geldt ook voor

Nadere informatie

Handleiding Cliëntportaal

Handleiding Cliëntportaal 1. Inloggen Open mijncaress Cliëntportaal via de website van SZR (www.szr.nl). U vindt links onderaan de button Cliëntportaal. Ook zijn daar toelichtingen en instructiefilmpjes te vinden. Nog makkelijker

Nadere informatie

MijnHilverZorg Gebruikersinstructies

MijnHilverZorg Gebruikersinstructies hilverzorg.nl MijnHilverZorg Gebruikersinstructies Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Mijnhilverzorg.nl 2 2.1 Inloggen 2 2.2 Wachtwoord wijzigen 4 2.3 Dashboard 6 2.4 Afsluiten 9 2.5 Mijn Afspraken 10 2.6

Nadere informatie

Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers

Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers Inhoud Handleiding clientportaal..... 2 Registreren... 3 Inloggen... 6 Cliëntgegevens bekijken... 8 Persoonlijke instellingen... 9 Uitloggen... 9 Vragen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 april 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 6 Mijn afspraken 7 Mijn dossier

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Cliëntportaal

Gebruikershandleiding. Cliëntportaal Cliëntportaal Versie 2.0 februari 2017 Inloggen op het cliëntportaal Ga naar de website www.mijnsevagram.nl Klik op de knop Cliënten Login. U krijgt nu het volgende scherm te zien. Vul bij het eerste veld

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal

Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal Versie 2.4 oktober 2017 Inloggen op het cliëntportaal Ga naar de website www.brabantzorg.eu en klik op de knop Direct inloggen cliëntportaal. U krijgt het

Nadere informatie

De eerste keer krijgt u vervolgens een sms met een code die u in het codeveld moet invullen en vervolgens klikt u op Code controleren.

De eerste keer krijgt u vervolgens een sms met een code die u in het codeveld moet invullen en vervolgens klikt u op Code controleren. Cliëntportaal In het elektronisch zorgdossier (EZD) rapporteren onze medewerkers over de zorg, behandeling en ondersteuning die u van ons ontvangt. Daarnaast bevat het dossier al uw persoonlijke gegevens.

Nadere informatie

Hoe voeg je iemand toe in mijncaress?

Hoe voeg je iemand toe in mijncaress? Hoe voeg je iemand toe in mijncaress? Wanneer je wilt dat anderen ook in je plan kunnen kijken, dan kun je zelf mensen toevoegen. Dit doe je zo: 1. Klik op je naam rechtsboven in het scherm. Je ziet je

Nadere informatie

Highlights juli 2019

Highlights juli 2019 Highlights 4.14 juli 2019 Een vernieuwend ECD Dagelijks gebruiken jij en je collega s mijncaress als elektronisch cliëntdossier. Om aan te blijven sluiten bij jullie werkzaamheden én behoeften van cliënten

Nadere informatie

Digitaal ZorgDossier - Inleiding

Digitaal ZorgDossier - Inleiding Digitaal ZorgDossier - Inleiding Digitaal ZorgDossier Digitaal ZorgDossier is een ECD voor de thuiszorg. Speciaal ontwikkeld voor de klantgerichte zorgprofessional die graag meer tijd en aandacht besteed

Nadere informatie

Werkinstructie Cliëntportaal voor de eindgebruiker

Werkinstructie Cliëntportaal voor de eindgebruiker Werkinstructie Cliëntportaal voor de eindgebruiker Versienummer 1.5 01-11-2018 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Algemeen 4 2.1 Inloggen in het portaal 4 2.2 Gebruiksvoorwaarden cliëntportaal 6 3 De indeling

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Beheerteam istandaarden Datum 2 januari 2015 Versie 1.0 Status Definitief Inhoud 1 Introductie 2 2 Installatie 4 3 Het gebruik van de Berichtenconverter

Nadere informatie

Nedap Ons App NEDAP ONS APP. Nedap Ons App Pagina 1

Nedap Ons App NEDAP ONS APP. Nedap Ons App Pagina 1 NEDAP ONS APP Nedap Ons App 18-4-2016 Pagina 1 Configuratie van de Nedap Ons app (Android) Dit artikel geeft uitleg wat nodig is om de Nedap Ons app te kunnen gebruiken op een mobiel apparaat van Google

Nadere informatie

Cliëntportaal. Procedure. Inloggen

Cliëntportaal. Procedure. Inloggen Cliëntportaal In het elektronisch zorgdossier (EZD) rapporteren onze medewerkers over de zorg, behandeling en ondersteuning die u van ons ontvangt. Daarnaast bevat het dossier al uw persoonlijke gegevens.

Nadere informatie

Handleiding toegang bewonersdossier

Handleiding toegang bewonersdossier 1. Inloggen 1. Open het cliëntportaal via het internet: https://sensire.mijncaress.nl Eventueel kunt u deze link opslaan als favoriete pagina bij de browser die u gebruikt. 2. Vul uw gebruikersnaam en

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing cliëntportaal. voor cliënten van Zonnehuisgroep Noord

Gebruiksaanwijzing cliëntportaal. voor cliënten van Zonnehuisgroep Noord Gebruiksaanwijzing cliëntportaal voor cliënten van Zonnehuisgroep Noord Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Portaal openen... 4 3. Registreren... 6 4. Inloggen... 8 5. Wachtwoord vergeten... 9 6. Algemeen...10

Nadere informatie

Handleiding Cliëntportaal

Handleiding Cliëntportaal 1. Inloggen 1. Open het cliëntportaal via het internet: https://zellingen.mijncaress.nl Eventueel kunt u deze link opslaan als favoriete pagina bij de browser die u gebruikt. 2. Vul uw gebruikersnaam en

Nadere informatie

Innovatieve oplossingen in de zorg

Innovatieve oplossingen in de zorg Innovatieve oplossingen in de zorg Zoekt u E-Health oplossingen die op korte termijn inzetbaar zijn binnen het primaire zorgproces? Of die uw medewerkers ontlasten in de dagelijks registratieverplichtingen?

Nadere informatie

Cliëntportaal. G e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g. Amersfoort Versie 6.0

Cliëntportaal. G e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g. Amersfoort Versie 6.0 Cliëntportaal G e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g Amersfoort 11-04-2017 Versie 6.0 Inhoudsopgave 1 INLOGGEN OP HET CLIËNTPORTAAL... 3 1.1 Wachtwoord wijzigen... 5 2 STARTPAGINA... 7 3 MIJN AFSPRAKEN...

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie Beheerteam istandaarden Datum 24 december 2014 Versie 0.8 Status Concept Inhoud 1 Introductie 2 2 Installatie 4 3 Het gebruik van de Berichtenconverter

Nadere informatie

ONS AANKONDIGINGEN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

ONS AANKONDIGINGEN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op ONS AANKONDIGINGEN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 22-03-2018 Table of Contents... 3 - algemene uitleg... 4 - gebruik van... 6 Nedap healthcare Pagina 3 / 12 - algemene uitleg is een applicatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Versie 1 september 2016 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Cliëntportaal TMZ... 4 3. Voorbeeld Cliëntportaal TMZ... 7 4. Mijn afspraken... 8 5. Mijn Dossier...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Releasenotes. Verslagleggingsrichtlijn Logopedie versie 10. Intramed versie 7.0

Releasenotes. Verslagleggingsrichtlijn Logopedie versie 10. Intramed versie 7.0 Releasenotes Verslagleggingsrichtlijn Logopedie versie 10 Intramed versie 7.0 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Releasenotes verslaglegging Logopedie...1 1.1 Algemene nieuwe mogelijkheden...1 1.2 Aanpassingen

Nadere informatie

Handleiding RealHosting Controle Paneel

Handleiding RealHosting Controle Paneel Handleiding RealHosting Controle Paneel Inloggen. Om in te loggen in het Controle Paneel kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken welke u van ons heeft ontvangen. Nieuw is dat u ook met uw social

Nadere informatie

Highlights. Vernieuwing mijncaress. Beste relatie, eenvoud niet genoeg.

Highlights. Vernieuwing mijncaress. Beste relatie, eenvoud niet genoeg. Highlights Vernieuwing mijncaress Beste relatie, Zorgorganisaties werken met steeds creatievere oplossingen en maken gebruik van nieuwe technologische ontwikkelingen. Het nieuwe werken in de zorg doet

Nadere informatie

Inleiding. 2 Copyright 2017 Abrona, Huis ter Heide.

Inleiding. 2 Copyright 2017 Abrona, Huis ter Heide. Inleiding Abrona vindt het belangrijk om de zelfstandigheid en eigen regie van cliënten zoveel mogelijk te ondersteunen. Een manier om hier aan bij te dragen is het gebruik van het cliëntportaal in het

Nadere informatie

Méér tijd en aandacht voor goede zorg

Méér tijd en aandacht voor goede zorg De Zorgapp Méér tijd en aandacht voor goede zorg Efficiënter werken Méér cliënttijd, minder administratie De cliënttijd verhogen en de administratieve vastlegging beperken, is de wens van iedere zorgverlener.

Nadere informatie

HANDLEIDING ECD. Rapporteren

HANDLEIDING ECD. Rapporteren HANDLEIDING ECD Rapporteren INHOUDSOPGAVE 1.Inloggen ECD...3 2.Cliënt selecteren...5 2.1 Zoeken cliënt...5 2.2 Cliënten van jouw team...5 2.3 Laatst bezochte cliënten...6 3Cliëntdossier...7 3.1 Overzicht...7

Nadere informatie

Handleiding Vivium Cliëntportaal

Handleiding Vivium Cliëntportaal Handleiding Vivium Cliëntportaal Inleiding Deze handleiding is geschreven voor de contactpersonen van mensen die wonen op een Vivium woonlocatie voor mensen met dementie. Het cliëntportaal is een online

Nadere informatie

maart 2019, versie 2.2 Cliëntportaal

maart 2019, versie 2.2 Cliëntportaal maart 2019, versie 2.2 Cliëntportaal 1 Inleiding Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan de zelfstandigheid van onze cliënten en behoud van zo veel mogelijk eigen regie in het dagelijks leven. Waar

Nadere informatie

HELDER Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

HELDER Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op HELDER Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 05-02-2019 Table of Contents : uitleg voor zorgorganisaties... 3 Wat is?... 5 : koppeling activeren en inrichten in het ECD... 7 : gegevens delen vanuit

Nadere informatie

FAQ v1.1 VNG Berichtenapp naar ZilliZ berichtenapp per 1 mei 2019

FAQ v1.1 VNG Berichtenapp naar ZilliZ berichtenapp per 1 mei 2019 FAQ v1.1 VNG Berichtenapp naar ZilliZ berichtenapp per 1 mei 2019 Inhoudsopgave 1. BETALEN VOOR DE VNG BERICHTENAPP 1.01. Per wanneer moet ik gaan betalen voor de VNG Berichtenapp? 1.02. Hoeveel moet ik

Nadere informatie

Inkoopbureau H-10. Het Jeugdportaal. Handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal

Inkoopbureau H-10. Het Jeugdportaal. Handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal Inkoopbureau H-10 Het Jeugdportaal Handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal Het Inkoopbureau H-10 2-2-2015 Inleiding Dit document bevat de handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal. Dit

Nadere informatie

Het leveren en declareren van jeugdhulp

Het leveren en declareren van jeugdhulp Het leveren en declareren van jeugdhulp Gecontracteerde aanbieders voor jeugdhulp in de regio s Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland hebben twee formele momenten van gegevensuitwisseling met hun

Nadere informatie

JOEP. Handleiding - hulpverlener

JOEP. Handleiding - hulpverlener JOEP. Handleiding - hulpverlener Versie 1.0 Oktober 2016 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder

Nadere informatie

Nieuw: mijnlumc. Praktische informatie

Nieuw: mijnlumc. Praktische informatie Nieuw: mijnlumc Praktische informatie Inhoudsopgave Wat is mijnlumc? 3 Wat hebt u nodig? 3 DigiD 3 Wat is DigiD? 3 In- en uitloggen 4 Algemeen 4 Inloggen 4 Uitloggen 4 Hoe werkt mijnlumc? 5 Welkomstpagina

Nadere informatie

FAQ: Van VNG Berichtenapp naar ZilliZ berichtenapp per 1 mei 2019

FAQ: Van VNG Berichtenapp naar ZilliZ berichtenapp per 1 mei 2019 FAQ: Van VNG Berichtenapp naar ZilliZ berichtenapp per 1 mei 2019 1. BETALEN VOOR DE VNG BERICHTENAPP 1. Per wanneer moet ik gaan betalen voor de VNG Berichtenapp? 2. Hoeveel moet ik gaan betalen voor

Nadere informatie

MEMO I-SOCIAAL DOMEIN

MEMO I-SOCIAAL DOMEIN MEMO I-SOCIAAL DOMEIN Titel: Beveiligd uitwisselen van ongestructureerde gegevens met het aanvullend bericht voor gemeenten en aanbieders Datum: 15-11-2016 Versie: 1.0 Def Inleiding Gemeenten en aanbieders

Nadere informatie

Ananz MijnCliëntportaal

Ananz MijnCliëntportaal Ananz MijnCliëntportaal Gebruikershandleiding Versie: 8.00 April 2018 Inhoud 1. Welkom bij Ananz MijnCliëntportaal... 3 2. Wat vindt u in MijnCliëntportaal?... 4 3. Hoe logt u in op MijnCliëntportaal?...

Nadere informatie

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo voor aanbieders (Versie 26 augustus 2014) 1 Inhoud Wat is het Resultaatmeetsysteem?... 3 Cliënten stimuleren mee te doen... 4 Over de handleiding... 4 Deel I

Nadere informatie

Handleiding VIPLive - Ketenzorg. Ketenpartners: Diëtist & podotherapeut. Datum augustus 2017 Calculus Software

Handleiding VIPLive - Ketenzorg. Ketenpartners: Diëtist & podotherapeut. Datum augustus 2017 Calculus Software Handleiding VIPLive - Ketenzorg Ketenpartners: Diëtist & podotherapeut Datum augustus 2017 Auteur Calculus Software Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Pagina 1 van 11 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.0

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.0 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie: 3.0 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie 2.0 Pagina 1 van 19 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen in het Cliëntportaal...

Nadere informatie

Snelle installatiegids voor Symbian

Snelle installatiegids voor Symbian Snelle installatiegids voor Symbian Versie 1.0 Inhoudsopgave 1. WELKOM BIJ MOBIDM... 2 2. INSTALLATIE VAN DE AFARIA VOOR SYMBIAN... 3 2.1. SOFTWARE INSTALLEREN... 3 3. BEVEILIGING... 6 4. NIEUWE APPLICATIES...

Nadere informatie

Handleiding Reseller Controle Paneel

Handleiding Reseller Controle Paneel Handleiding Reseller Controle Paneel Inloggen Om in te loggen in het Controle Paneel kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken welke u van ons heeft ontvangen. Nieuw is dat u ook met uw social media

Nadere informatie

Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet. Corine Bos Goes, 21 januari 2016

Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet. Corine Bos Goes, 21 januari 2016 Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Corine Bos Goes, 21 januari 2016 Inhoud - Introductie istandaarden - Hoe werkt de Berichtenconverter? - Veelgestelde vragen Berichtenconverter istandaarden algemeen Beleid

Nadere informatie

Handleiding voor cliënt: Aan de slag met CarenZorgt als u een account heeft

Handleiding voor cliënt: Aan de slag met CarenZorgt als u een account heeft Handleiding voor cliënt: Aan de slag met CarenZorgt als u een account heeft INLEIDING U heeft inmiddels een account aan gemaakt in CarenZorgt om uw persoonlijk cliëntdossier online in te kunnen zien. In

Nadere informatie

Gebruikershandleiding RESPONDER-APP. Mopas-app voor ios en Android

Gebruikershandleiding RESPONDER-APP. Mopas-app voor ios en Android Gebruikershandleiding RESPONDER-APP Mopas-app voor ios en Android Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Mopas-app voor ios en Android. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie ontwikkeld,

Nadere informatie

DOSSIERS HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

DOSSIERS HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology DOSSIERS HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.EU 16-8-2017 Versie 2.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over dossiers in OTYS Go!... 4 1.2 Doel instructie... 5 1.3 Opbouw

Nadere informatie

Online assessment en kandidaten management systeem.

Online assessment en kandidaten management systeem. Mijn Thomas handleiding Online assessment en kandidaten management systeem. Dankzij onze vernieuwde gebruikerswebsite Mijn Thomas is het beheer van kandidaten en assessments eenvoudiger dan ooit. Inhoud

Nadere informatie

software voor samenwerken en verbinden

software voor samenwerken en verbinden software voor samenwerken en verbinden gemaakt door het team van Nedap. Onze missie is om mooie tools te maken die het belangrijkste beroep in Nederland helpt en ondersteunt in het werk. Een beroep waar

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal

Gebruikershandleiding Cliëntportaal Gebruikershandleiding Cliëntportaal Augustus 2017, versie 1.0 Inhoudsopgave 1. Inloggen in het Cliëntportaal... 2 1.1 Inloggen... 3 1.2 Accepteren van een uitnodiging... 4 1.3 Wachtwoord vergeten?... 4

Nadere informatie

CAREN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

CAREN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op CAREN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 12-19-2018 Table of Contents... 3 Handleiding... 4 Koppeling en Ons... 5 Overzicht van de cliënten met een -uitnodiging bekijken en uitnodigingen genereren...

Nadere informatie

CAREN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

CAREN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op CAREN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 30-11-2017 Table of Contents Caren... 3 Handleiding Caren... 4 Koppeling Caren en Ons... 5 Overzicht van de cliënten met een Caren-uitnodiging bekijken

Nadere informatie

Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers

Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers Inhoud 1. Inleiding... - 3-2. Portaal openen... - 4-3. Registreren... - 6-4. Inloggen... - 10-5. Wachtwoord verlopen... - 12-6. Wachtwoord vergeten... -

Nadere informatie

Als u online declareert in Intramed, kunt u de retourinformatie via Intramed opvragen.

Als u online declareert in Intramed, kunt u de retourinformatie via Intramed opvragen. Hoofdstuk 1 Retourinformatie ophalen en afhandelen Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed ophalen en inlezen. Als iets verkeerd is

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.1

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.1 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie: 3.1 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie 3.1 Pagina 1 van 21 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen in het Cliëntportaal...

Nadere informatie

Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk. Datum oktober 2017 Calculus Software. Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016

Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk. Datum oktober 2017 Calculus Software. Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk Datum oktober 2017 Auteur Calculus Software Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Pagina 1 van 19 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Overige

Nadere informatie

RESPONDER-APP. Mopas-app voor ios en Android. Gebruikershandleiding Mopas-app

RESPONDER-APP. Mopas-app voor ios en Android. Gebruikershandleiding Mopas-app Gebruikershandleiding RESPONDER-APP Mopas-app voor ios en Android V3.0 1 september 2016 Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Mopas-app voor ios en Android. Wij hebben met de grootste zorg deze

Nadere informatie

Tijdbesparing in de zorg met apps

Tijdbesparing in de zorg met apps De alles-in-1 Zorgapp Efficiënt en veilig Tijdbesparing in de zorg met apps Zorgapps maken al het coördinerende en administratieve werk eenvoudiger en efficiënter zodat tijd overblijft Moderne technologie

Nadere informatie

Wijzigingsdocumentatie ZorgNed Voor Leveranciers H10

Wijzigingsdocumentatie ZorgNed Voor Leveranciers H10 Voor Leveranciers H10 1 ijw303 en ijw321 Factuurcontrole... 2 1.1 Werken met factuurcontrole in een regionaal samenwerkingsverband.... 2 2 Dashboard bij inloggen in ZorgNed... 4 2.1.1 Tegel Mijn openstaande

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MobiDM

Gebruikershandleiding MobiDM Gebruikershandleiding MobiDM Gebruikershandleiding voor versie 3.6.2 Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE 1. DE MOBIDM PORTAL.... 2 1.1. INLOGGEN... 2 1.2. WACHTWOORD VERGETEN?... 2 2. TOESTELBEHEER.... 3 2.1. OS-AFHANKELIJKE

Nadere informatie

Handleiding Onstage4Business. Hogeschool Utrecht (versie februari 2019)

Handleiding Onstage4Business. Hogeschool Utrecht (versie februari 2019) Handleiding Onstage4Business Hogeschool Utrecht (versie februari 2019) 0 1 Inhoud 1. OnStage4Business registreren... 3 1.1 Inlogmogelijkheden... 4 1.2 Nieuw account aanmaken... 5 1.3 Onderwijsinstelling

Nadere informatie

Welkom bij Famed. Famed, sinds 1988 dé partner in de zorg

Welkom bij Famed. Famed, sinds 1988 dé partner in de zorg Welkom bij Famed Famed, sinds 1988 dé partner in de zorg Als partner in de zorg ontzorgen wij u volledig van het declaratie- en facturatieproces en kunt u zich vanaf nu volledig concentreren op het uitoefenen

Nadere informatie

Handleiding Meetplan GR. Questmanager

Handleiding Meetplan GR. Questmanager Handleiding Meetplan GR Questmanager 1 Documentgegevens Historie Datum Auteur Versie Beschrijving 28-11-2016 GdB 0.1 Initiële versie 1-8-2016 GdB 1.0 Pilotversie 24-10-2018 LM 1.1 Tekstuele aanpassingen

Nadere informatie

Behandelaren. Instructie Het Nieuwe ECD

Behandelaren. Instructie Het Nieuwe ECD Behandelaren Instructie Het Nieuwe ECD Inhoud Training - Welkom & uitleg training - Spelregels Het Nieuwe ECD - Processen binnen Het Nieuwe ECD - Uitleg ONS - Inloggen & cliënt opzoeken - Algemene en Medische

Nadere informatie

Qsuite in een mobiele applicatie. Geschikt voor telefoon en tablet

Qsuite in een mobiele applicatie. Geschikt voor telefoon en tablet Qsuite in een mobiele applicatie Geschikt voor telefoon en tablet Er is geen stoppen meer aan Het internetgebruik in de wereld neemt iedere dag toe. IT is overal,. Internet is steeds meer, vaker en sneller

Nadere informatie

Handleiding Incura. Incura Pro app gebruik

Handleiding Incura. Incura Pro app gebruik Handleiding Incura Incura Pro app gebruik Incura 1 van 10 Inleiding Deze handleiding beschrijft het gebruik van de Incura Pro app. De volgende functionaliteiten binnen Incura zijn via de app beschikbaar:

Nadere informatie

Digitaal ZorgDossier - Inleiding

Digitaal ZorgDossier - Inleiding Digitaal ZorgDossier - Inleiding Digitaal ZorgDossier Digitaal ZorgDossier is een ECD voor de thuiszorg. Speciaal ontwikkeld voor de klantgerichte zorgprofessional die graag meer tijd en aandacht besteed

Nadere informatie

Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken.

Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken. Hoofdstuk 1 Retourinformatie via Extramed Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken. Als u declareert via Extramed,

Nadere informatie

Zorgmail in PodoFile

Zorgmail in PodoFile Zorgmail in PodoFile Handleiding bij de extra module Zorgmail-aansluiting -kortweg aangeduid als extra module Zorgmail - (vanaf PodoFile versie 4.5.4) 1 INHOUD 2 Wat is Zorgmail?... 3 3 Wat heeft een pedicure

Nadere informatie

WoonZorgcentra Haaglanden WZH CLIËNTPORTAAL

WoonZorgcentra Haaglanden WZH CLIËNTPORTAAL WoonZorgcentra Haaglanden WZH CLIËNTPORTAAL WZH CLIËNTPORTAAL Bij WZH zijn we ervan overtuigd dat we alleen goede zorg aan u (of uw naaste) kunnen leveren als u er ook bij betrokken wordt. Zorg waarbij

Nadere informatie

Digitale post van de Belastingdienst

Digitale post van de Belastingdienst Belastingdienst Digitale post van de Belastingdienst Steeds meer mensen regelen via internet allerlei zaken. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van een boek, het boeken van een vakantie en internetbankieren.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Handleiding: Mijn Nij Smellinghe voor patiënten

Inhoudsopgave. Handleiding: Mijn Nij Smellinghe voor patiënten Inhoudsopgave Het patiëntenportaal van Nij Smellinghe... 2 Wat heeft u nodig?... 3 Wat is DigiD?... 3 DigiD aanvragen... 3 Inloggen op het patiëntenportaal met DigiD... 4 Inloggen op het patiëntenportaal

Nadere informatie

Handleiding Caren Sensire klanten en naasten

Handleiding Caren Sensire klanten en naasten Sensire klanten en naasten Inhoudsopgave Meerwaarde Caren voor klanten en naasten...3 Stap 1: https://sensire.carenzorgt.nl...3 Stap 2: Activeren van uw code op Caren...4 Stap 3: Aanmelden op Caren...5

Nadere informatie

MijnFlynth Quickstart

MijnFlynth Quickstart MijnFlynth Quickstart MijnFlynth is uw persoonlijke, veilige en snelle toegang tot de online diensten van Flynth. Via MijnFlynth communiceert en werkt u eenvoudig samen met uw adviseur. MijnFlynth bestaat

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN INLOGGEN OP HET PORTAAL VOOR (NIEUWE)GEBRUIKERS Versie 1.0 Datum December 2014 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Inleiding... 3 Knooppuntdiensten en het portaal

Nadere informatie

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL SCHOUW INFORMATISERING B.V. 11-10-2018 HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL Schouw Informatisering B.V. behoudt zich het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

OPTIMALISATIE RELEASE 9.1.3

OPTIMALISATIE RELEASE 9.1.3 OPTIMALISATIE RELEASE 9.1.3 9.1.3 16 juni 2015 Versie 1 Inhoud Inleiding... 3 ADN... 3 Nog te ontvangen provisie uitbreiden met totaal bedrag... 3 Algemeen... 3 Workflows actief of niet actief zetten...

Nadere informatie

1. Inleiding Wat is MijnRevalidatieFriesland? Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3

1. Inleiding Wat is MijnRevalidatieFriesland? Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3 Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Wat is MijnRevalidatieFriesland? 3 1.2 Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3 2. Inloggen en uitloggen 4 2.1 Inloggen 4 2.2 Uitloggen 5 3. Hoe werken de verschillende onderdelen? 6

Nadere informatie

AccountAnders Portal. Grenzeloos. gemak

AccountAnders Portal. Grenzeloos. gemak AccountAnders Portal Grenzeloos gemak Het AccountAnders Portal Als het gaat over uw financiële informatie zijn efficiëncy, veiligheid en continuïteit erg belangrijk. Met het AccountAnders Portal, uw persoonlijke

Nadere informatie

De alles-in-1 Zorgapp

De alles-in-1 Zorgapp De alles-in-1 Zorgapp Tevreden cliënten en medewerkers Impact van zorgapps op de zorgverlening Meerwaarde van zorgapps in het zorgproces De rol van de zorgverlener verandert in rap tempo door nieuwe technologie

Nadere informatie