Ebook Internet Marketing Strategie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ebook Internet Marketing Strategie"

Transcriptie

1 Websiteontwerp Huisstijl Fotografie Copywriting Internet marketing Ebook Internet Marketing - website - content - social media - nieuwsbrieven Inclusief handig stappenplan en checklists

2 Inhoudsopgave Inleiding Stap 1: Stap 2: Stap 3: Stap 4: Stap 5: Stap 6: Jouw bedrijf in 1 zin Doelgroep Boodschap en doelstellingen (SMART) Middelenmix Website Wat wordt er over je gezegd? Handige middelen Nieuwsbrieven - checklisten marketing Plan & organiseer Content (kalender) - checklist contentkalender Meten van resultaten Tot slot Bijlagen Inleiding Het opzetten en uitbouwen van een succesvolle internet marketing business begint met het uitzetten van een goede internet marketing strategie. Zonder strategie heb je namelijk geen duidelijk aanvalsplan en zul je dus ook niet weten welke activiteiten je dichter bij je doelen brengen. Wanneer je een duidelijke strategie voor jezelf op papier hebt uitgezet weet je exact wat je wilt gaan bereiken, hoe je internet business in elkaar steekt en hoe deze (eventueel geautomatiseerd) moet gaan werken. In dit Ebook kom je alles te weten over een goede Internet Marketing. Middels 6 eenvoudige stappen word je geholpen om een strak plan neer te zetten en met een goede visie je internet marketing te bedrijven. Aan de slag!

3

4 Stap 1: 1 De reden dat veel marketingstrategieën falen is omdat ze geen onderdeel uitmaken van een groter geheel, een overkoepelende marketingstrategie. Een overkoepelende strategie zorgt ervoor dat je weet welke tactieken werken voor je onderneming en zorgt ervoor dat de verkopen blijven binnenkomen, ongeacht de economische trends. De inhoud van dit plan komt niet zomaar uit de lucht vallen, er is immers al een marketing- en of communicatiestrategie aanwezig (als het goed is), dit plan is een afgeleide daarvan. Het heeft puur betrekking op (logisch..) al je online activiteiten. Een dergelijke strategie is niet iets waar je eventjes mee bezig bent. Om het goed te kunnen implementeren in je organisatie is het belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant op staan. De ontwikkeling kost tijd en resultaat zal even op zich kunnen laten wachten. Dat geeft niets, het kost tijd om acties te testen en (eventueel) de doelen bij te stellen. Niets om bang voor te zijn, neem de tijd en ga er voor! Je bedrijf in 1 zin Beschrijf als eerste (kort!) waar je product of dienst om draait. Schrijf in Jip en Janneke taal één zin op die zelfs kinderen begrijpen. Test dit ook even in je omgeving en zorg dat het duidelijk is. Ga voor een zo eenvoudig mogelijke zin. Dit zal helpen om erachter te komen waar (en door wie) er over je merk wordt gepraat. Stap 2: Doelgroep 2 Nu wordt het tijd om de definitieve doelgroep vast te stellen. Op basis van de analyse bepaal je wie tot de doelgroep behoren en daarmee openstaan voor de boodschap (zie stap 3). Wat is de gemeenschappelijke factor die deze mensen bindt? Bij het beantwoorden van die vraag ontstaat er een profiel, een omschrijving, van de doelgroep. Hierin wordt besproken waar ze (online) te vinden zijn, waarom dit zo is en wat voor mensen het zijn. Dit zorgt voor een eenduidig beeld van de doelgroep, dit minimaliseert misverstanden binnen de organisatie. Is er niet genoeg informatie om een omschrijving te maken? Neem dan wat meer tijd voor het onderzoek. Ga er bijvoorbeeld wat dieper op in door middel van een kleine vragenlijst, bijvoorbeeld: 1. Geslacht (man/vrouw) 2. Leeftijd (onder 18, 18-24, 25-34, 35-44, 45-54, 55-65, 65 of ouder) 3. Woonplaats 4. Ik ben: zelfstandig ondernemer, directeur, in loondienst, student, werkzoekende 5. In welke branche ben je werkzaam? 6. In welke markt ben je werkzaam? (B2B, B2C, beide)

5 Stap 3: Boodschap en doelstellingen 3 Formuleer de boodschap Hier grijpen we even terug op de bij stap 1 geformuleerde zin. Deze zin is de basis van een concrete boodschap voor je doelgroep. Denk hierbij aan de behoefte die je product of dienst vervult. Wat betekent het voor ze? De achterliggende gedachte is: wanneer men blij wordt van jouw boodschap, zullen ze jouw product eerder kopen! Doelstellingen Denk na over wat wil je bereiken met de inzet van internet marketing. Stel een aantal concrete doelstellingen op, dan kun je na verloop van tijd meten of er vooruitgang wordt geboekt. Het is belangrijk om de ROI - Return On Investment te meten. Aan het eind van de rit wil iedereen resultaten zien. Voorbeelden van veel gebruikte doelstellingen: Naamsbekendheid verhogen Zoekvolume in Google met stijgt met x % in x maanden Communicatie met de klant Dialoog met klant: % interactie op sociale kanalen Bezoekers website Stijging van % aantal bezoekers in x maanden -> Google Analytics Zoekmachine Optimalisatie Stijging ranking in Google door aanwezig op social media. Probeer de doelstellingen zo concreet mogelijk te formuleren (spreek over % en concrete aantallen). Des te makkelijker is het toetsen van de resultaten. Het SMART principe kan daarbij helpen: Specifiek Meetbaar Aanvaardbaar Realistisch Tijdgebonden Is de doelstelling eenduidig? Onder welke (meetbare/observeerbare) voorwaarden is het doel bereikt? Is de doelstelling acceptabel voor de doelgroep en het management? Is de doelstelling haalbaar? Binnen welke periode moet het doel bereikt zijn? Denk eraan dat de doelstellingen die hier worden opgesteld gaande weg gerust aangepast mogen worden. Het is immers een proces, waar vallen en opstaan bijhoort.

6 Stap 4: Middelenmix 4 Welke kanalen ga je inzetten? Binnen de middelenmix kun je de corporate website als basis gebruiken. Alle additionele kanalen die worden toegevoegd moeten daar terug te vinden zijn. Ook hier bekijk je de situatie vanuit de doelgroep: waar bevinden zij zich? Kies alleen kanalen die bij de organisatie passen. Vergeet niet dat ieder kanaal zijn eigen functie heeft! 1. Website Als ondernemer kún je niet meer zonder website. En dat gaat verder dan een online brochure van je bedrijf: je website moet geschikt zijn voor mobiel gebruik, aansluiten op de huidige ontwikkelingen op het gebied van e- commerce en hij moet transparant zijn. We kunnen hier lang over uitweiden maar het basisprincipe geldt: het moet professionaliteit uitstralen. De boodschap mag duidelijk zijn: ga hier niet over één nacht ijs. Laat je goed informeren en durf daarna te investeren. Het is de basis van je hele online strategie. Het heeft geen zin om potentiële klanten naar je website te sturen wanneer ze meteen weer vertrekken. 2. Inmiddels kun je niet meer zonder social media en het is dan ook heel verleidelijk om met alle social media kanalen te starten. Wat wordt er over je gezegd? Luister! Nu duidelijk is wat je doet (die ene zin van stap 1), ga je uitzoeken wie daarover praten. Wordt je merk online al genoemd? Zijn er mensen die vragen stellen over jouw product of dienst? Onderzoek en analyseer dit, voorbereiding is het halve werk. Een aantal tips en tools die hierbij kunnen helpen: Op search.twitter.com typ je voor jouw merk relevante zoekwoorden in en kijk wat er over wordt getweet. Via Socialmention.com kan je zoeken op meer dan 80 social media sites o.a. Facebook en Youtube. Ze geven tevens inzicht in een aantal bijzondere factoren zoals: strengh, sentiment, passion en reach. Kies voor 1 kanaal De belangrijkste tip die wij je kunnen geven op het gebied van social media is: Start als kleine ondernemer met één social media kanaal en ga daar voor de volle 100% voor! Kies het kanaal waar het grootste deel van je doelgroep te vinden is en zorg dat je daar dagelijks te vinden bent. Daar heb heb je veel meer aan dan het aanwezig zijn op alle kanalen waar je algemeen bezig bent. Deze focus geeft je de mogelijkheid om echt in contact te komen met je doelgroep, waarbij een stukje persoonlijkheid zorgt voor die connectie met bestaande én nieuwe klanten. Handige middelen Zie bijlage middelenmix voor een overzicht van social media kanalen en waar elk kanaal het meest geschikt voor is.

7 3. Nieuwsbrieven Als derde punt in de middelenmix: de nieuwsbrief. is nog steeds een veel gebruikte manier om jouw product of dienst onder de aandacht te brengen van een grote groep (potentiële) klanten. Voordat je gaat starten met marketing zijn er een aantal zaken die van belang zijn om in je achterhoofd te houden: 1. Hoe ga je je adressen verzamelen? (lees hieronder welke voorwaarden van belang zijn) 1. Wat wil je met je nieuwsbrief bereiken? (nieuwe klanten, verkopen product, likes op social media, bezoek naar je website etc.) 2. Hoe vaak wil je een mailing verzenden (1 keer per dag/week/maand?) 3. Welke boodschap wil je erin kwijt? (call-to-action) 4. Moet de nieuwsbrief ook mobiel te lezen zijn? 5. Hoe ga je om met afmelders? Op de pagina s hierna zijn twee handige checklisten te vinden die je helpen om een goede nieuwsbrief te ontwerpen en te optimaliseren. Voorwaarden sturen van nieuwsbrieven: De voorwaarden voor het versturen van mailberichten aan (zakelijke) afnemers is geregeld in art van de Telecommunicatiewet en in artikel 3:15e van het Burgerlijk Wetboek. Het is een ingewikkelde regeling, maar kort gezegd komt het op het volgende neer: 1. Er is altijd toestemming nodig voor het verzenden van commerciële s, ook als het de eerste keer betreft. (Daarom moet je vaak eerst een kaartje invullen.) 2. Je hebt als verzender geen actieve toestemming nodig van je huidige klanten. Dit moet wel administratief aantoonbaar zijn. (Het feit dat het klanten zijn.) 3. Bij iedere nieuwsbrief moet er een afmeldmogelijkheid zijn en het bericht moet afkomstig zijn van een werkend adres. Dus niet: Let op: 1. Bij relaties die geen klant zijn (prospects en dergelijke). Die zul je eerst expliciet om toestemming moeten vragen. 2. Bij particulieren. We hebben klanten die geen onderneming hebben. Die zullen al snel onder de categorie consumenten worden geschaard.

8

9

10 Stap 5: Plan en organiseer 5 Een goede planning bij je internet marketing is onmisbaar. Door het plan dat je gemaakt hebt heb je goed inzicht in wat je wilt communiceren, via welke kanalen en aan wie. Een contentkalender kan je helpen dit alles overzichtelijk te maken. De contentkalender Een contentkalender biedt een (jaar)overzicht van wanneer, wat, voor wie, in welke vorm wordt gepubliceerd en wie hiervoor verantwoordelijk is. Daarnaast ondersteunt een contentkalender het creatieve proces. Wat speelt het komende jaar bij de doelgroep en hoe kun je daar op inspelen? Denk hierbij ook aan de seizoensbehoefte van je doelgroepen. Het belang van een contentkalender: Je krijgt goed zicht op de benodigde content(productie) voor het komende jaar. Je bouwt consistent aan een relatie met je doelgroep(en). Niet meer wachten op inspiratie, maar aan de slag! Geen last minute stress: deadlines zijn lang van te voren helder. Hogere relevantie van je content. Altijd wat te doen op je site, en dus meer terugkerend bezoek. Een effectieve manier om overzicht te houden. Gebruik van thema s Maak bij het plannen van je content gebruik van thema s. Ze dienen als kapstok voor contentontwikkeling. Ze verbinden losse verhalen met elkaar en zorgen voor aansluiting van je content bij de organisatiedoelstellingen. Thema s helpen ook bij het vullen van de contentgap. Door enkele thema s te bepalen, of door aansluiting te vinden bij thema s die door de communicatieafdeling zijn vastgesteld, geef je jouw online afdeling een betere focus voor de ontwikkeling van content. Hoe te gebruiken? Een contentkalender kun je goed plannen in Excel of als kalender in bijvoorbeeld Outlook of Google Calendar. Op de volgende pagina zie je een voorbeeld van een contentkalender. Elk thema is aangegeven met een andere kleur. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om elke maand een specifiek thema (zoals Copy & Content) te belichten met verschillende soorten artikelen, zoals informatie, video, korte tips etc.

11 Week Augustus 2014 Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Vormgeving Copy en content Vrijdagmiddagtip Vormgeving Copy en content Vrijdagmiddagtip Vormgeving Copy en content Vrijdagmiddagtip Vormgeving Copy en content Vrijdagmiddagtip Vormgeving Copy en content Vrijdagmiddagtip Vormgeving Copy en content Vrijdagmiddagtip

12 Stap 6: Meten van resultaten 6 Alle tijd (én geld) die je in je online activiteiten stopt is leuk, maar uiteindelijk draait het om het boeken van resultaat. Return On Investement (ROI) kan op verschillende manieren worden benaderd: aan de ene kant is er conversie, maar ook het onderhouden van je fanbase is veel waard. Zonder die fanbase is er geen conversie! De bij stap 3 geformuleerde doelstellingen worden hier op de proef gesteld. Wees niet ongerust wanneer de doelen niet allemaal zijn gehaald. De doelstellingen dienen ook om richting te geven aan je activiteiten, het kan best zo zijn dat je ze onderweg een keer moet aanpassen. Externe factoren heb je niet altijd in de hand en dan kan dat je de vooropgestelde groei van bezoekers niet hebt gehaald. (Bv. problemen met de server van je website waardoor deze niet bereikbaar was ) Tot slot Ik hoop dat dit e-book je geholpen heeft wat meer overzicht te krijgen over je Internet Marketing. Wil je nu weten hoe je er voor staat? Creative Copywrite kan zorgen voor een Gratis Quickscan Internet Marketing: Ik kijk naar jouw online aanwezigheid, zoals: Website Social media Nieuwsbrieven Ik schrijf een kort advies over mogelijke kansen en verbeterpunten. Hiermee kun je dan direct aan de slag. Wil je liever een uitgebreider advies en samen een Internet Marketing plan opzetten? Dat kan ook, ga dan naar de website. Heb je vragen over dit e-book, stuur dan een naar of bekijk onze website en schrijf je in voor de nieuwsbrief! Groet, Madelon Thijs

13

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

2. Word dé expert binnen jouw vakgebied...8 2.1 Vind je niche...8 2.2 Doe iets wat moeilijk te kopiëren is...8 2.3 Deel je kennis...

2. Word dé expert binnen jouw vakgebied...8 2.1 Vind je niche...8 2.2 Doe iets wat moeilijk te kopiëren is...8 2.3 Deel je kennis... INHOUDSOPGAVE VOORWOORD...3 1. Hoe kom ik hoger in Google?...4 1.1. De drie-eenheid van zoekmachine optimalisatie...4 1.1.1.Technische kwaliteit en architectuur van de website...4 1.1.2 Inhoudelijke kwaliteit

Nadere informatie

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK.

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK. Herziene editie 2014-2015 Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden ebook HET GROTE WEBINAR HANDBOEK DEEL DIT ebook INHOUDSOPGAVE 1 IK GELOOF IN WEBINARS Verhalen uit de praktijk Pagina 4

Nadere informatie

White paper Starten met e-mail marketing

White paper Starten met e-mail marketing White paper Starten met e-mail marketing De prettigste software voor professionele e-mail marketing Wie net begint met e-mail marketing staat een grote uitdaging te wachten. De vraag is namelijk: waar

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Jouw marketingplan in acht stappen

Jouw marketingplan in acht stappen Jouw marketingplan in acht stappen Werkboek voor ondernemers in de multifunctionele landbouw 1 INHOUD Inleiding... 3 Wat is marketing en waarom een marketingplan?... 4 Stap 1. Formuleren van doelstellingen...

Nadere informatie

E-book Contentmarketing

E-book Contentmarketing E-book Contentmarketing Max Euwelaan 51 3062 MA Rotterdam T 010 206 69 96 www.bouwkennis.nl Inhoudsopgave Inleiding 3 Is contentmarketing een meerwaarde voor de bouw? 4 Vijf stappen naar een effectieve

Nadere informatie

Checklist Internet Project Plan

Checklist Internet Project Plan Functioneel ontwerp Checklist Internet Project Plan Een onmisbaar ebook met handige tips & tricks voor de internet-bewuste ondernemer! Geschreven door Sandra van der Heijden www.adviesmies.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Samen Online Ondernemen Startersgids

Samen Online Ondernemen Startersgids Samen Online Ondernemen Startersgids Google Adwords voor Ondernemers Editie 2015 Index Index... 1 1. Hoe past Google AdWords binnen mijn marketingstrategie?... 2 1.1 Het bepalen van een goede AdWords-strategie...

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

e-mail marketing webwinkeliers voor Voor praktische professionals

e-mail marketing webwinkeliers voor Voor praktische professionals e-mail marketing voor webwinkeliers Voor praktische professionals Alle grote webwinkels doen aan e-mail marketing. Dat doen ze natuurlijk niet voor niets. Ze weten namelijk dat e-mail marketing meer oplevert

Nadere informatie

Bij de samenstelling van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Bij de samenstelling van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Dit is versie 1.1 van dit e-book Download de nieuwste versie van dit rapport op http://www.internetmarketingsysteem.nl/ Disclaimer Bij de samenstelling van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de

Nadere informatie

Marketingadvies Boorsma Marketing tomorrow becoming a consultant. Lionel Teeuw Tim Damstra Astin van Weezel Errens Koen Zwaan

Marketingadvies Boorsma Marketing tomorrow becoming a consultant. Lionel Teeuw Tim Damstra Astin van Weezel Errens Koen Zwaan Marketingadvies Boorsma Marketing tomorrow becoming a consultant. Lionel Teeuw Tim Damstra Astin van Weezel Errens Koen Zwaan Marketing Tomorrow Hogeschool van Amsterdam 20 november 2014 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Effectieve Internetmarketing in 8 stappen

Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Als u dit ebook leest, bent u waarschijnlijk een marketingprofessional of een ondernemer die het belang van Internet marketing onderkent. U merkt dat traditionele

Nadere informatie

BOSS NEDERLAND INTERNET MARKETING: HOE VEEL MOET U WETEN?

BOSS NEDERLAND INTERNET MARKETING: HOE VEEL MOET U WETEN? BOSS NEDERLAND INTERNET MARKETING: HOE VEEL MOET U WETEN? Inhoud Inleiding... 3 Doel van online adverteren... 4 Ontwikkeling van offline naar online adverteren... 6 Waar te beginnen?... 7 Google AdWords

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2

Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 door Richard van Hooijdonk MarketingMonday januari 2011 inhoud Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 Pagina 01 social media benutten met weinig tijd 4 02 wie is

Nadere informatie

MEER RENDEMENT UIT UW E-MAIL MARKETING

MEER RENDEMENT UIT UW E-MAIL MARKETING MEER RENDEMENT UIT UW E-MAIL MARKETING copyright 2011 Blinker BV Inhoudsopgave Meer rendement uit uw e-mail marketing... 2 H1 Randvoorwaarden... 3 1.1 Doelstelling... 3 1.2 Return on Investment (ROI)...

Nadere informatie

1 Een zakelijke Facebookpagina opzetten 7. Persoonlijke profiel 8 Facebookgroep 14 Facebookpagina 15

1 Een zakelijke Facebookpagina opzetten 7. Persoonlijke profiel 8 Facebookgroep 14 Facebookpagina 15 Inhoudsopgave 0 Inleiding 1 Facebook feiten en cijfers 2 Is Facebook gratis? 3 Grote bedrijven versus kleinere ondernemingen 3 Communiceer als persoon, niet als bedrijf 4 Fluisteren mag, maar ga niet schreeuwen

Nadere informatie

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Een Publicatie van Zaken in Balans Social Media Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Auteur: Waldo Bominaar Meer weten? Kijk op mijn LinkedIn: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Marktonderzoek doe je zo!

Marktonderzoek doe je zo! Marktonderzoek doe je zo! Praktische handvatten om marktonderzoek te verrichten Dit compacte e-book geeft inzicht in de basis van marktonderzoek en in de te nemen stappen; het biedt inhoudelijk en praktisch

Nadere informatie

Bing Ads Handleiding. een Yargon whitepaper

Bing Ads Handleiding. een Yargon whitepaper Bing Ads Handleiding een Yargon whitepaper Bing Ads Handleiding hoofdstukken Basis 1. Inleiding Bing Ads 2 2. Instellingen Bing Ads 4 3. Wegwijs in Bing Ads 6 4. Een Bing Ads campagne opzetten 8 5. Campagne

Nadere informatie

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU ui j e D e w e t s a a gn cc u rs!! es inhoud Wie zijn wij? ICt Waarborg Logo en huisstijl Websites Webshop Starterspakketen A-B-C-D Backup en support

Nadere informatie

Whitepaper: Social Strategy Model (c)

Whitepaper: Social Strategy Model (c) Whitepaper: Social Strategy Model (c) Margot Wolfs Pondres Social Marketing Auteur: Sjef Kerkhofs Functie: Social Marketing Manager Whitepaper: Social Strategy Model Uitgever: Pondres Social Marketing

Nadere informatie

Online fondsenwerving 2.0(15) Jordan van Bergen

Online fondsenwerving 2.0(15) Jordan van Bergen Online fondsenwerving 2.0(15) Jordan van Bergen Online fondsenwerving 2.0(15) 4 juli 2015 Jordan van Bergen Print: De 1 e druk van dit boek is gratis verspreid op 18 november 2010 tijdens de Nationale

Nadere informatie