Oktober gleed voorbij! Overschakelen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Oktober gleed voorbij! Overschakelen"

Transcriptie

1 DOOR DE DIRECTIE oktober 2009 Hallo, Oktober gleed voorbij! Overschakelen naar de wintertijd! Onze mooie grote boom, de plataan, op de speelplaats krijgt heel wat andere kleuren. Het zomerse groen wordt stilletjes verdrongen door het geel, oranje en bruin van de herfst. Duizenden bladeren vallen er op de speelplaats. En dan heeft het nog niet eens erg gestormd! Gelukkig zijn er heel wat flinke helpers die de blaadjes samen vegen en opruimen in de grote, groene zakken. We zijn er ook nog wel een poosje zoet mee! den, ze proberen ons te doen rillen. Maar, mag ik je eerlijk zeggen, je hoeft voor hen niet bang te zijn. Halloween duurt maar even. Wat we nu gaan doen duurt eeuwig. Toen brachten de kinderen bidprentjes van overledenen naar voor. Bij elke foto van een overleden iemand, werd een theelichtje uit de pompoenen gehaald. De lichtjes die ons eerst bang maakten, werden lichtjes die ons doen dromen van de mensen die gestorven zijn. SCHOOLKRANT B.O. DE BRUG BRUGKLAPPER Maandag hadden we een viering in de polyvalente zaal, samen met priester Toon. Halloween Lichtjes en verhalen Muziek en verkleding Ze proberen ons bang te maken Bang maken we proberen het allemaal wel eens. Bang zijn niemand houdt ervan. Pompoenen met gekke en griezelige snuiten staan hier voor ons. Hun lichtjes in de duisternis maken griezelige schimmen. Spoken en verhalen van do- In dit nummer: DOOR DE DIRECTIE 1 NIEUWS UIT KENIA 2 KLAS F NAAR DE DIERENARTS 3 OUDERRAAD 4 VERKEERSPROJECT 5 FIETSTOCHT H, I, J, K 7 BEZOEK AAN BOOMGAARD A, B, C 8 ASS-NIEUWS 10 MENU MAAND NOVEMBER 11 WIST JE DAT OM TE NOTEREN IN JE AGENDA 12 Gisteren bezocht ik alle klassen en werden de groene kinderen beloond! Proficiat! Zij die gele of rode kaarten hadden in oktober konden geen beloning krijgen. Volgende maand beter! Vandaag is rapportendag. Het eerste rapport van dit schooljaar. Ik hoop dat jullie tevreden zijn! Voor hen van wie het zeer goed is: doe zo voort! Voor hen van wie het minder is: herpak je en volgende keer wat betere resultaten!voor allen een zalige hoogdag van Allerheiligen en een fijne vakantieweek! Mevrouw Hilde Interessante informatie: BLO DE BRUG REKOLLETTENSTRAAT KORTRIJK 056/ fax: 056/ school@bodebrug.be website:

2 NIEUWS UIT KENIA Elk jaar steunen wij met De Brug het project Rainbow4kids in Kenia. Het project probeert de kinderen in Kenia de mogelijkheid te geven om op een kwaliteitsvolle manier les te volgen. Een van de mensen die dit mee helpt mogelijk te maken is Pascale. Pascale is een oud-leerkracht van onze school en af en toe zal je in de Brugklapper een verslagje van haar activiteiten kunnen lezen. Zo kan je ook zien dat het geld dat wij tijdens de vasten sparen ook effectief goed besteed wordt! Dag beste Kenia-vrienden, Voor de vijfde keer trok ik in september naar Ukunda, Kenia, voor het project Rainbow4kids. Mijn ding ligt nog altijd bij het helpen van de leerkrachten in hun soms overbevolkte klasjes, en bij het les geven. Ik heb in deze periode vooral geobserveerd, en gepraat met leerkrachten en directie, tijdens meetings, of in de klas, of tijdens breaktime, zoals ze dat daar heten. Dit vooral ter voorbereiding van de aankomst van onze vrijwilligers. In januari 2010 komen er 4 leerkrachten-studenten in onze twee schooltjes les geven. Amani School: Een korte opfrissing : deze school wordt gesponsord door Nederlanders, qua gebouwen, lunchprogramma en betaling leerkrachten. Wij helpen met boeken en op didactisch gebied. Deze school telt momenteel 7 klassen (goed voor 120 leerlingen en 8 leerkrachten. Ze zouden in 2010 graag starten met class 4, als ze er de handboeken voor kunnen vinden. Rainbow4kids Primary School, en de officiële opening Eindelijk was het zo ver! Op maandag 14 september kon de school officieel geopend worden. De week er voor werd er duchtig gerepeteerd. Op maandag 28 september nam ik tijdens de ochtendparade afscheid van de leerkrachten en leerlingen van beide scholen, met de belofte in januari terug te komen. Op 18 januari sta ik er weer, samen met een collega en een aantal vrijwilligers uit Vlaanderen. Bedankt voor je steun, en later op het jaar stuur ik weer een nieuwsbrief, om je te laten weten wat er gepland is voor januari Ik zou dit jaar nog graag een activiteit opzetten om wat geld bijeen te krijgen voor didactisch materiaal voor de schooltjes. Alle ideeën zijn welkom!!! Kwaheri (= tot weerziens) Mama Pascale.

3 KLAS F NAAR DE DIERENARTS Met klas F werkten wij in de werolessen rond huisdieren: soorten huisdieren, lievelingsdieren, verzorging van dieren, werelddierendag, Als afsluiter mochten we op bezoek bij een dierenarts! Ik mocht de poes vasthouden terwijl ze een spuitje kreeg. (Ghizlane) Ik vond het leuk om op bezoek te komen. De dode diertjes in de potjes vond ik cool. (Kadré) Ik hoorde het hartje van de poes met de stethoscoop. (Pieter-Jan) Ik aaide de poes en haar kleine katjes. (Youssef) Ik was samen met de klas gaan kijken naar de dieren. Er was een mama poes met kleine poesjes. Ik hou van kleine poesjes! (Meave) De mevrouw gaf de poes een spuitje. De poes miauwde luid! (Jess) De kleine poesjes kregen siroop tegen wormpjes. (Reno) Ik mag een poesje houden van de dierenarts. Het is een zwartje met witte vlekjes. Ik ga het halen met mijn papa op 21 oktober. (Melissa) Ik vond het heel leuk, dank u! Ik vond het tof om de poes vast te houden. Ook de kleine poesjes zijn mooi! (Joyce)

4 OUDERRAAD Hallo, Ik ben Fatiha, mama van Yassine uit klas D. Ik ben een nieuw lid van de ouderraad. Ik woonde mijn 2de vergadering van de ouderraad bij. De vergadering verloopt in een losse, ontspannen sfeer, maar er worden wel heel wat zaken besproken. Er wordt rekening gehouden met de inbreng van iedereen. We proberen samen in de mate van het mogelijke naar goede oplossingen te zoeken. We zijn nog op zoek naar ouders die zich 5 keer op een jaar kunnen vrijmaken op woensdag om 19u. Hoe meer ideeën en inbreng van de ouders, hoe beter voor onze kinderen. Wens je aan te sluiten bij de ouderraad? Geef een seintje aan mevrouw Hilde. Jullie zijn hartelijk welkom op woensdag 2 december om 19u op school. Fatiha Vanaf nu kan je ook alle verslagen van de leerlingenraad, ouderraad en schoolraad terugvinden op onze website. overleg.

5 VERKEERSPROJECT Op maandag 12 oktober ging ons jaarlijks verkeersproject van start. En wat een start! Vorig jaar kregen we van de vriendenkring van onze school 18 nieuwe grote fietsen. De oudste leerlingen hebben daar vorig schooljaar veel gebruik van gemaakt om zich te verplaatsen naar toneel of tijdens andere uitstappen. Helaas konden we dat met de jongere of kleinere leerlingen niet. Dus kregen we dit jaar 12 splinternieuwe kleine fietsen en fietshelmen! Bedankt mensen van de Leuning! Natuurlijk kunnen we de kinderen niet zomaar met die fietsen de straat op sturen, daarom krijgen alle leerlingen gedurende 14 dagen extra verkeerslessen in de klas, tijdens de computerles en in de turnles. Tijdens die turnles kunnen de kinderen oefenen op een verkeersparcours op de speelplaats. Zo leren ze de verkeersregels in de praktijk toe te passen. Voor de oudste leerlingen stond er een fietsherstelcursus op het programma door iemand van Mobiel. Dat was best handig aangezien deze leerlingen de dag erna op fietstocht vertrokken. Op die manier konden de leerlingen kleine mankementjes misschien zelf herstellen (kettingen opleggen, ). Er was, zoals gezegd, ook de fietstocht voor klas H, I, J en K. Een verslagje hierover kan je wat verder in de Brugklapper lezen. We kregen ook allemaal bezoek van een Zebra op school. Hij gaf ons uitleg over hoe we veilig naar school konden komen in het verkeer. Je ziet, ons verkeersproject was weer meer dan geslaagd!

6

7 FIETSTOCHT KLAS H, I, J, K Op dinsdag 13 oktober trokken de leerlingen van klassen H I J K samen met hun juf of meester er voor een dag op uit met de fiets, met helm en hesje! De tocht ging over het fietspad langs de Leie naar het bos van Ooigem. Daar konden we een koek eten of een drankje drinken. We stapten met de fiets aan de hand door het bos tot we terug bij het Leiepad terechtkwamen. Even verder staken we de Leie over. We picknickten aan een kerkhof. We maakten daar ook een wandeling in het natuurreservaat De Zavelput. Dan vingen we de terugtocht aan. Aan De Leiemeersen konden we chips of snoepjes kopen en mochten we ons uitleven in de speeltuin. Om 15u30 nog een laatste duwtje op onze pedalen richting De Brug. Dank aan meester Geert om de tocht zo grondig voor te bereiden! Dank aan mevrouw Hilde omdat we op fietstocht mochten! Dank aan Frans om met de auto met aanhangwagen mee te rijden en om de pech te verhelpen! Dank aan juf Annemie om het spiegelei telkens omhoog te houden bij oversteekplaatsen! Dank aan juf Katrien, meester Piet, juf Hilde, meester Geert en juf Annemie voor die fijne dag! *foto s op de website *wie een plannetje van de fietstocht wenst, kan dat vragen aan meester Geert

8 BEZOEK AAN DE BOOMGAARD DOOR A, B EN C Op vrijdag 9 oktober gingen de klasjes A, B, en C op uitstap naar de boomgaard. De fruitboerin verwelkomde ons en gaf ons uitleg over de groei van de appels. Daarna mochten we zelf appeltjes plukken. Sommigen kregen er niet genoeg van. Na het plukken, mochten we de afgevallen appels onder de bomen oprapen. Van die afgevallen appels maakten we lekker appelsap. Eerst werden de appels fijngemalen met de machine. Dan ging de pulp in de pers en werd het sap eruit geperst. En drinken dat we deden, het smaakte dan ook overheerlijk! We mochten ook 3 kg appels afwegen op de weegschaal. Die namen we mee naar huis. Het was een zeer leerrijke, leuke en lekkere namiddag. Meer foto s van ons bezoek aan de boomgaard kunnen jullie bekijken op de website:

9

10 ASS-NIEUWS Beste ouders, Op school hebben we een infopakket over autisme liggen van de Vlaamse Vereniging voor Autisme (VVA). U mag dit altijd even komen inkijken. Als u ouder bent van een kind met ASS, kan u dit infopakket gratis aanvragen via de Autismetelefoon 078/ of via fax 09/ of via vva@autismevlaanderen.be Het infopakket bevat het volgende: De brochure Autisme, een handicap met vele gezichten: vanaf p.55 vindt u meer informatie over de VVA Beter samen met bondgenoten Het vv@-bl@d met daarin onder meer het activiteitenprogramma van de Universiteit Gent. Een literatuurlijst met publicaties over autisme Infohuis Autisme Flyer van Persoonlijke Toekomstplanning Flyers van volgende publicaties: - Autisme verteld - Partners in autisme - Leven als (g)een ander : verhalen en handleiding over het uitbouwen van een vrienden en kennissenkring Als u op Google intypt, komt u op de website van het SIG terecht. Op de startpagina ziet u in het blauw DOCUDIENST staan. Als u daarop klikt, ziet u in het groen DOWNLOAD (klein lettertype) staan. Bij DOWNLOAD vindt u een link om de informatiebundel autismespectrumstoornissen (ASS) van Danielle Schelstraete te downloaden en af te printen. Dit is een erg interessante infobundel met duidelijke uitleg. Er staan achteraan verwijzingen in naar boeken en websites over ASS. Het u geen computer of printer thuis? Geen nood. Op school helpen we je graag verder. Juf Els Debuyck (BLIO en IB ASS)

11 MENU NOVEMBER

12 WIST JE DAT... we een nieuwe leerling hebben op school? Jay volgt les bij juf Trui en de kinderen van klas G. Welkom! we weer nieuwe fietsen hebben gekregen van de Leuning? De kleinere kinderen van de school kunnen nu ook op uitstap met de fiets! Bedankt mensen van de Leuning!! het nodig is dat je regelmatig het haar van je kinderen controleert op luizen? Alleen als iedereen het probleem aanpakt, raken we er vanaf! juf Els Cosaert haar 3de kindje heeft gekregen? Ties is het nieuwe broertje voor Fran en Remi. de leerkrachten voor de dag van de leerkracht door mevrouw Hilde extra werden verwend? Alle juffen en meesters kregen een gelaatsmassage door Miet Dierick uit Bellegem. Heerlijk!!! juf Hannelore afwezig is wegens ziekte? Zij wordt vervangen door juf Lobke. We wensen juf Hannelore van harte beterschap! OM TE NOTEREN IN JE AGENDA maandag 2 november tot zondag 8 november : GEEN SCHOOL : HERFSTVAKANTIE woensdag 11 november: GEEN SCHOOL: WAPENSTILSTAND donderdag 12 november: we krijgen ons 3de MOS logo maandag 16 november: weekopening, toneel klas A, B, C donderdag 26 november: American games maandag 30 november: weekopening woensdag 2 december: ouderraad donderdag 3 december: film klas I, J, K maandag 7 december: weekopening maandag 14 december: weekopening donderdag 17 december: OUDERCONTACT en RAPPORT maandag 21 december tot zondag 3 januari: kerstvakantie

Hieronder kan je enkele resultaten lezen: BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE 1 ATTAKATAMOEVA 2 OPENLUCHTKLASSEN 4 ASS-NIEUWS 6 DIVESITEIT 6 MENU FEBRUARI 7

Hieronder kan je enkele resultaten lezen: BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE 1 ATTAKATAMOEVA 2 OPENLUCHTKLASSEN 4 ASS-NIEUWS 6 DIVESITEIT 6 MENU FEBRUARI 7 DOOR DE DIRECTIE januari 2010 Donderdag 28 januari : gedichtendag Juf Hannelore en juf Annemie hebben zich verkleed en brachten een bezoekje in alle klassen. Daar deden ze eerst enkele oefeningen om de

Nadere informatie

s Morgens lang donker, s avonds vroeg donker. De winter komt eraan, hoewel we dat aan de temperaturen

s Morgens lang donker, s avonds vroeg donker. De winter komt eraan, hoewel we dat aan de temperaturen DOOR DE DIRECTIE november 2009 SCHOOLKRANT B.O. DE BRUG BRUGKLAPPER Dag, s Morgens lang donker, s avonds vroeg donker. De winter komt eraan, hoewel we dat aan de temperaturen niet goed kunnen voelen. Toch

Nadere informatie

DOOR DE DIRECTIE 1 TONEEL PETER PAN 2 KLAS G MAAKT KRUISWOORDRAADSELS 3 KLAS A ZORGT GOED VOOR ZICHZELF 4

DOOR DE DIRECTIE 1 TONEEL PETER PAN 2 KLAS G MAAKT KRUISWOORDRAADSELS 3 KLAS A ZORGT GOED VOOR ZICHZELF 4 S C H O O L K R A N T B. O. D E B R U G BRUGKLAPPER januari 2014 DOOR DE DIRECTIE Beste, Vrijdag 31 januari. Het lijkt wel of het gisteren was dat we elkaar een gelukkig Nieuwjaar wensten. We zijn al in

Nadere informatie

DOOR DE DIRECTIE 1 DOE-DAG IN DE LAGE KOUTER 2 ASS-NIEUWS 4 BUSO SINT-IDESBALD 8 SUNSHINE4KIDS 10 MENU MAAND APRIL 11 WIST JE DAT?

DOOR DE DIRECTIE 1 DOE-DAG IN DE LAGE KOUTER 2 ASS-NIEUWS 4 BUSO SINT-IDESBALD 8 SUNSHINE4KIDS 10 MENU MAAND APRIL 11 WIST JE DAT? S C H O O L K R A N T B. O. D E B R U G BRUGKLAPPER maart 2011 DOOR DE DIRECTIE Beste, De paasvakantie staat voor de deur. De leerkrachten zijn volop bezig met de voorbereiding van de openluchtklassen.

Nadere informatie

nieuwe kinderen het ook al een beetje beter gewoon. Zoals elk jaar zijn er op school hier of daar een aantal veranderingen.

nieuwe kinderen het ook al een beetje beter gewoon. Zoals elk jaar zijn er op school hier of daar een aantal veranderingen. september 2010 DOOR DE DIRECTIE SCHOOLKRANT B.O. DE BRUG BRUGKLAPPER Beste, De maand september zit er weeral op. De eerste maand verloopt altijd een beetje moeilijker dan de rest van het schooljaar. Ieder

Nadere informatie

Veel leesplezier met deze brugklapper. DOOR DE DIRECTIE 1. BOSDAG VOOR A,B,C,D en K 2 PASSCHENDAELE MUSEUM 4. DRAMALES IN A en B 6

Veel leesplezier met deze brugklapper. DOOR DE DIRECTIE 1. BOSDAG VOOR A,B,C,D en K 2 PASSCHENDAELE MUSEUM 4. DRAMALES IN A en B 6 S C H O O L K R A N T B. O. D E B R U G BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE november 2014 Hallo, Grote werken in de Brug! De gang wordt in een frisse kleur geschilderd en ook de poorten schitteren in het groen.

Nadere informatie

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober.

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober. Nieuwsbrief 2 - Oktober: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen. Alle kinderen namen een goede start. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte

Nadere informatie

Oktober gleed voorbij! Dit weekend schakelen we weer over naar de wintertijd!

Oktober gleed voorbij! Dit weekend schakelen we weer over naar de wintertijd! DOOR DE DIRECTIE oktober 2012 Hallo, SCHOOLKRANT B.O. DE BRUG BRUGKLAPPER Oktober gleed voorbij! Dit weekend schakelen we weer over naar de wintertijd! Onze mooie grote plataan op de speelplaats krijgt

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen.

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Samen met jullie willen we graag even terugblikken

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2014-2015 nr. 7 1 juni 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be U bent tevreden over onze schoolwerking? U bent

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N O V E M B E R 2 0 1 3 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : 1 B I N N E N K O R T 2 O P R O E P P R O J E C T M U Z I S C H E V O R - M I N G 3 B E Z O E K A A N H E T G E M E E N T E H U I S

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

Spelen en bewegen is de boodschap! Als het zo erg vriest, kunnen de kinderen over de middag binnen blijven.

Spelen en bewegen is de boodschap! Als het zo erg vriest, kunnen de kinderen over de middag binnen blijven. S C H O O L K R A N T B. O. D E B R U G BRUGKLAPPER november 2010 Dag, DOOR DE DIRECTIE welkom! s Morgens lang donker, s avonds vroeg donker. Koning winter is in het land. De sneeuw is mooi en dit is fijn

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Schooljaar Wijs delen, wijs spelen!

Schooljaar Wijs delen, wijs spelen! Schooljaar 2018-2019 Wijs delen, wijs spelen! Het eerste trimester zit er bijna op Een trimester waar er opnieuw heel wat gebeurde op onze school. Een trimester waarin jullie kind groeide en bloeide. Stilletjes

Nadere informatie

Kerstmis Het feest van thuis en samen rond vlam, vuur en kaarslicht. Het feest van zoete inval en een tafel van overvloed.

Kerstmis Het feest van thuis en samen rond vlam, vuur en kaarslicht. Het feest van zoete inval en een tafel van overvloed. DOOR DE DIRECTIE december 2012 Kerstmis Het feest van thuis en samen rond vlam, vuur en kaarslicht. Het feest van zoete inval en een tafel van overvloed. Het feest van zang en stilte vol vreugde en weemoed,

Nadere informatie

De moestuin van 4 NIEUWSBRIEF

De moestuin van 4 NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 oktober De moestuin van 4 De leerlingen van het tweede leerjaar werkten in groep rond het thema: Week van het bos Op 1 vierkante meter moestuin van het vierde leerjaar

Nadere informatie

Infoboekje mpi Kompas

Infoboekje mpi Kompas Infoboekje mpi Kompas 2018-2019 1 P agina Welkom Hallo daar! Welkom op onze school. Wist je dat we vier wijzers op onze school hebben? Er is een groene, blauwe, gele en rode wijzer. In elke wijzer zitten

Nadere informatie

Verslag ouderraadvergadering donderdag 8 mei

Verslag ouderraadvergadering donderdag 8 mei Verslag ouderraadvergadering donderdag 8 mei Aanwezig/ juf Leen, Peter, Debbie, Linda, Leentje, Kathleen,Kristien, Veerle, Dirk, Patrick meester Maarten, Kristel Afwezig en verontschuldigt/ Lode, Els,

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F M E I 2 0 1 4 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : B I N N E N K O R T 1 B I N N E N K O R T 2 H E T S C H O O L F E E S T 3 B I J N A N A A R T S J E C H I Ë! 4 G E Z O N D H E I D S W E E K

Nadere informatie

De herfst komt eraan

De herfst komt eraan INFOKRANT NOVEMBER 2018 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be De herfst

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen voor ouders en kinderen 7/2015-2016 Een nieuw jaar! In dit nummer: Een nieuw jaar 1 Nu de kerstperiode voorbij is en we alle familieleden en kennissen het allerbeste toegewenst hebben voor een super 2016,

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2016. Agenda

Nieuwsbrief mei 2016. Agenda Nieuwsbrief mei 2016 Agenda Dinsdag 10 mei Groep 7-8 fietstocht naar Goes voor een verkeersproject Dinsdag 10 mei Bezoek van een Imker in groep 5/6 Dinsdag 10 mei 19:30 uur MR vergadering Woensdag 11 mei

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

Woordje van de directie

Woordje van de directie Nieuwsbrief N O V E M B E R 2 0 1 5 Woordje van de directie Als je elke morgen verwonderd kunt zijn en dankbaar voor het licht van de dag, als je nog kunt liefhebben, als je je nog durft inzetten voor

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 2 oktober 2015 jaargang 13 nr. 4 agenda: 5 oktober Opening Kinderboekenweek 6 oktober Ouderraad boekenruilmarkt

Nadere informatie

Voor de ouders en verzorgers,

Voor de ouders en verzorgers, Voor de ouders en verzorgers, Deze nieuwsflits start ik met een terugblik op de ouderavond die we afgelopen dinsdagavond gehouden hebben. We mochten deze avond 13 ouders en 14 collega's begroeten. Onze

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

Sint - Pietersschool

Sint - Pietersschool Sint - Pietersschool een hartelijke school Prinsessestraat 13 8870 Izegem-Emelgem Tel. 051/30.41.85 Fax. 051/31.80.48 Ondernemingsnr. : 0464.500.336 Prinsessestraat 13 directie.emelgem@sintpietersschool.be

Nadere informatie

Fladderkrant november 2016

Fladderkrant november 2016 Fladderkrant november 2016 Beste ouders In t Schooltje willen we de kinderen, de ouders en het dorp een warm gevoel geven, een wij-gevoel, een sterke verbondenheid met elkaar. We willen een school zijn

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 Beste ouders, beste Springplankertjes, Hopelijk konden jullie genieten van een héérlijke vakantie en zijn jullie batterijtjes helemaal opgeladen om er stevig tegen aan te gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief november - december 2017

Nieuwsbrief november - december 2017 Nieuwsbrief november - december 2017 Kalender november 1-5 november Herfstvakantie 1 november 2 november Allerheiligen Allerzielen 7 november LS Oudercontact vanaf 15u45 9 november VM zwemmen voor K3 +

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 5 november Dinsdag 6 november Donderdag 9 november NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Agenda november 2018

Nadere informatie

Oktober 2012. Activiteitenkalender oktober 2012. Ma. 1 okt.

Oktober 2012. Activiteitenkalender oktober 2012. Ma. 1 okt. de Waaier Gesubs. Vrije Lagere School Mgr. Cardijnstraat 39 2460 Kasterlee Tel / Fax : 014/85 00 69 E-mail : dewaaier@skynet.be Web-site : www.vbs-dewaaier.be Nieuwsbrief Oktober 2012 Activiteitenkalender

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

AGENDA nr. 1 NIEUWS. JARIG 31-8 Cor van Kooten groep 7/8 8-9 Yfke Siebert groep Lennart Zwanenburg groep 2

AGENDA nr. 1 NIEUWS. JARIG 31-8 Cor van Kooten groep 7/8 8-9 Yfke Siebert groep Lennart Zwanenburg groep 2 AGENDA nr. 1 Dinsdag 5-9 Informatieavond Woensdag 6-9 leerlingenraad Donderdag 7-9 OR-vergadering Vrijdag 8-9 Nieuwsbrief 2 JARIG 31-8 Cor van Kooten groep 7/8 8-9 Yfke Siebert groep 4 8-9 Lennart Zwanenburg

Nadere informatie

Per Omgaande schooljaar 2015 2016 04 december 2015 nummer 7

Per Omgaande schooljaar 2015 2016 04 december 2015 nummer 7 Bossestraat 8b 5374 HT Schaijk Postbus 111 5374 ZJ Schaijk e-mail: dir.denomgang@optimusonderwijs.nl tel: 0486-461283 Per Omgaande schooljaar 2015 2016 04 december 2015 nummer 7 Inhoud Van de directie

Nadere informatie

Openbare basisschool De Braskörf

Openbare basisschool De Braskörf Nieuwsbrief Openbare basisschool De Braskörf Cornelis Jetseslaan 13 9646DC Veendam Tel. 0598-621234. Postadres: postbus 296, 9640 AG Veendam *********************************************************************************************

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Herfstvakantie. Koekenverkoop. Grootouderfeest. Schoolfotograaf. Sinterklaasfeest. Oudercontact (+ rapport) Kerstvakantie

Herfstvakantie. Koekenverkoop. Grootouderfeest. Schoolfotograaf. Sinterklaasfeest. Oudercontact (+ rapport) Kerstvakantie Basisschool van het GO! Menen Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 bs.menen@g-o.be Leefschool Kameleon oktober 2012 Herfstvakantie van zaterdag 27 oktober tot en met zondag 4 november 2012 Koekenverkoop

Nadere informatie

oktober 2018

oktober 2018 2018-2019 oktober 2018 1. Actie HELM OP FLUO TOP De herfst is weer in het land en de donkere dagen komen eraan! Daarom is het ABSOLUUT NOODZAKELIJK om de zichtbaarheid te verhogen in het verkeer! Dus naar

Nadere informatie

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens).

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens). Nieuwsbrief OBS De 't Iekeblattie Schooljaar 2015-2016 Nummer 118 9 maart 2016 Agenda: Maandag 14 maart Donderdag 17 maart Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Vrijdag 25 maart Maandag 11 april Woensdag

Nadere informatie

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer.

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Beertje Anders en Beertje Bruin gingen bij oma spelen. Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Oma hoorde: Ik wil de bal, Ik wil de blokken, Ik ga kleuren, Ik wil de kleurpotloden

Nadere informatie

Klasnieuws klas 6: Jaargang 9: aflevering 6. Werkstukvoorstelling:

Klasnieuws klas 6: Jaargang 9: aflevering 6. Werkstukvoorstelling: Klasnieuws klas 6: Jaargang 9: aflevering 6 Werkstukvoorstelling: Junia en Ooike maakten een werkstuk rond vulkanen. De aanleiding was het kringverhaal van Miet. Zij vertelde dat ze op een actieve vulkaan

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief:

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek Solveldweg 8B 3384 Wever Nieuwsbrief april Beste ouders Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: BEZOEK

Nadere informatie

Kunstweek Piet Mondriaan

Kunstweek Piet Mondriaan Agenda Do 18 apr Studiemiddag kinderen vrij vanaf 13.00 uur Vr 19 apr Boerderijschool klas 3/4 Ma 22 apr Klassen 4, 5 en 6 atletiek bij Archeus Do 25 apr 12.30 afsluiting Mondriaan weken, ouders welkom!

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen,

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen, herfst 17 0m even bij stil te staan Woordje van de directie Beste ouders en kinderen, Het lijkt alsof we nog maar net gestart zijn en de herfstvakantie staat al voor de deur. Welverdiend, want alle kinderen

Nadere informatie

Oudercontacten (Looiven) Oudercontacten (Looiven + Boslaan) Oudercontacten (Boslaan) Feest van de arbeid - VRIJAF

Oudercontacten (Looiven) Oudercontacten (Looiven + Boslaan) Oudercontacten (Boslaan) Feest van de arbeid - VRIJAF Activiteitenkalender De Klimtoren Gesubs. Vrije Kleuterschool Boslaan 2 Tel / Fax : 014/850066 Looiven 38 Tel : 014/851112 2460 Kasterlee E-mail : info@vks-klimtoren.be Website : www.vks-klimtoren.be Ma.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/ 4/2018-2019 Nieuwsbrief Met oma en opa op wereldreis! Op vrijdag 19 oktober gaan onze kleuters samen met hun grootouders de wereld rond! De gate van Bollenboom airlines staat vanaf 13.30u open. De incheckbalie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015 NIEUWSBRIEF OKTOber 2015 Beste ouders, De dagen worden korter, de donkere avonden en nachten wat langer Als school bereiden we ons voor op die donkere tijd. We startten alvast de fluoactie op, zowel in

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

OR vergadering MR bijeenkomst woensdag 13 februari donderdag 14 februari. Rapportfolio-gesprekken vrijdag 15 februari Nieuwsbrief nr.

OR vergadering MR bijeenkomst woensdag 13 februari donderdag 14 februari. Rapportfolio-gesprekken vrijdag 15 februari Nieuwsbrief nr. nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 8 februari 2019 Agenda Nummer 21 maandag 11 februari dinsdag 12 februari

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl nr: 14 3 juli 2015 CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl Voorwoord Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van de Prins Mauritsschool. Terwijl Nederland

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn:

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Leeuwarden, 5 februari 2016 Geachte ouders, Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Schoolfruit van de week Woensdag : snacktomaatjes Donderdag:

Nadere informatie

AGENDA Adviesgesprekken groep 8

AGENDA Adviesgesprekken groep 8 Schooljaar 2014-2015 Datum: 09-01-2015 bezoek onze website: www.bspaleteindhoven.nl e-mail: palet@skpo.nl Maandag 12 januari Woensdag 14 januari Dinsdag 13 januari Dinsdag 20 januari Woensdag 21 januari

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk! Kleuterkrant November & December 2013 Kerstviering In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal te Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Lei Gielen

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl ALGEMEEN NIEUWS Vakantie- en vrije dagenrooster schooljaar 2015/2016 Herfstvakantie

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

VBS Westkapelle - Duinbergen

VBS Westkapelle - Duinbergen VBS Westkapelle - Duinbergen Nieuwsbrief winter Page 1 We zijn er opnieuw klaar voor! Beste ouders, De vakantie zit er bijna op, hopelijk genoot iedereen van een deugddoende tijd met familie en vrienden

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar.

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar. INFO 2015 - Elfde jaargang Kornak Nieuws schooljaar 2015-. Nummer: 0 Datum: 21-08-2015 Beste ouders/verzorgers, Welkom weer in het nieuwe schooljaar. We zijn blij dat iedereen weer veilig en gezond terug

Nadere informatie

Oktober: schooljaar 2015-2016

Oktober: schooljaar 2015-2016 Oktober: schooljaar 2015-2016 De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen en dit dank zij de vele uitstappen en leuke projecten. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte afspraken

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

En toen kwam er een varken met een lange snuit en

En toen kwam er een varken met een lange snuit en Beste ouders, En toen kwam er een varken met een lange snuit en Zo eindigen heel wat verhalen en ook dat van het schooljaar 2014-2015. Een heel jaar hebben we hard gewerkt en vooral veel gelezen. Het zou

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

Informatie avond voor alle ouders

Informatie avond voor alle ouders Dag allemaal, Het is al langer donker, het wordt weer vroeger donker, de bomen laten hun bladeren vallen (kijk maar op onze speelplaats), de klok wordt komend weekend verzet en de eerste vakantie van dit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud:

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: NIEUWSBRIEF DE BRUG Inhoud: Herfs Verwachting Vertrek Bezoek Zien Geregistreerd schoolleider Dag van de Leraar Prikkelarme kermis Regelvierdag Reddingsbrigade Kalender oktober Kalender november SBO De

Nadere informatie

Kunstrijk Nieuwsbrief

Kunstrijk Nieuwsbrief 2014/2015 Kunstrijk Nieuwsbrief 13-07-15 In dit nummer: Voorwoord 1 Jarigen 2 Agenda 2 Mededelingen / groepen 3/4 Contact 4 Belangrijke informatie: Dinsdag 14 juli Afscheid van groep 8 Woensdag 15 juli

Nadere informatie

Sinterklaas is langsgeweest

Sinterklaas is langsgeweest Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 6/2016-2017 Sinterklaas is langsgeweest In dit nummer: Sinterklaas 1 Kerstmis 1 Secretariaat 2 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de 2 Kindergemeenteraad 2 Textielinzameling

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Schooljaar Bewegen

Nieuwsbrief 3 Schooljaar Bewegen Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2018-2019 21 09 2018 Bewegen Woensdagmorgen waren heel wat kinderen gekleed in hun outfit van hun favoriete sport. Het was immers: Toon je sportclub@school -dag. Ook in de klassen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Nieuwsbrief KinderCampus Noord

Nieuwsbrief KinderCampus Noord KINDERCAMPUS NOORD JAARGANG 8 NUMMER 1 12 OKTOBER 2018 Nieuwsbrief KinderCampus Noord School voor jonge avonturiers die hun wereld willen ontdekken! Vakantiebiebapp Heeft u hem al gedownload? De vakantiebiebapp!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 10 juni 2016

Nieuwsbrief 17 10 juni 2016 Nieuwsbrief 17 10 juni 2016 Agenda 13 t/m 15 juni 15 t/m 17 juni 22 juni 1 juli Schoolkamp groepen 3, 4 en 5 Schoolkamp groepen 6, 7 MR vergadering, 19.30 uur Uitgifte nieuwsbrief 18 Het groene schoolplein

Nadere informatie

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling)

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling) Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Agenda oktober 2017 Maandag 2 oktober Dinsdag 3 oktober Donderdag 5 oktober Vrijdag

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rotterdam 010 2907827 directie@de-akkers.nl www.de-akkers.nl 20 februari 2015 nummer 62 Personeel Juf Atie heeft besloten per 1-3-2015

Nadere informatie