Een mooie stijging bracht ons de uitbraak in het aandeel van Südzucker is nu gebroken, en de kans op een aanhoudende stijging is groot.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een mooie stijging bracht ons de uitbraak in het aandeel van Südzucker. 13.75 is nu gebroken, en de kans op een aanhoudende stijging is groot."

Transcriptie

1

2 STRATEGIE: Breakdown short Ons short signaal werd getriggerd, maar de Bearish beleggers stonden niet aan het roer. Dus de Bullish beleggers grepen hun kans en katapulteerden het aandeel tot boven de voortschrijdende gemiddelden. Dit leidde tot een klein verlies waarmee we kunnen leven. STRATEGIE: Breakout long Een mooie stijging bracht ons de uitbraak in het aandeel van Südzucker is nu gebroken, en de kans op een aanhoudende stijging is groot. STRATEGIE: Breakout long Het aandeel van het softwarebedrijf is toch net onder de weerstand bij $31 geconsolideerd. Hoe langer we hier blijven hangen, hoe groter de volgende impuls omhoog kan zijn. STRATEGIE: Breakout long Ook bij Sohu.com moeten we wachten voor een koopsignaal. Het $69.30 niveau kon niet worden gebroken, maar de grafiek blijft er veelbelovend uit zien. De aandelenmarkt in Brazilië is toch op een vrij hoog niveau geconsolideerd. De doorbraak van het $37.33 niveau ligt nog steeds binnen de mogelijkheden. In de komende week kunnen er nieuwe koopsignalen plaatsvinden.

3 Bij het bepalen van de performance gaan we ervan uit dat iedere positie met 20% van de gehele waarde van de portefeuille wordt ingenomen. Voorbeeld: de totale waarde van de effectenrekening is Iedere positie wordt met een bedrag van (=20% van ) ingenomen. 1. Fugro N.V. 20.0% 1. Gogo Inc % 2. Royal Imtech N.V. 16.0% 2. Alnylam Pharm. -8.5% 3. Market Vectors China 13.5% 3. Nordex -7.5% 4. Light in the Box 13.0% 4. Level 3 Comm. -6.0% 5. ASML Holding 12.5% 5. 8x8 Inc. -5.5%

4 Strategie: Breakout long Het Nederlandse bedrijf kan terugkijken op een solide prestatie in de afgelopen jaren. In 2011 begaf de koers zich nog rond 10 en is sindsdien bijna verdrievoudigd. Ook in de afgelopen maanden liet het aandeel haar positieve kant zien. Tot medio april zaten we in een opwaartse trend, die nu door het doorbreken van de pivot lows voor het eerst kleine deuken oploopt. De correctie is nog niet voorbij, maar de herovering van de voortschrijdende gemiddelden suggereert dat de Bullish beleggers weer langzaam proberen het heft in handen te krijgen. Advies: rond is er een kleine weerstand gevormd, die bij een doorbraak mogelijk kan leiden tot een nieuwe impuls. Een nieuwe aanval op de high van het jaar lijkt realistisch. Een sterk aandeel tegen een mooie prijs zorgt voor een goed instapmoment. Setup: de kooptrigger leggen we net boven om zo niet tegen een valse breakout aan te lopen. Het lijkt ons wat te ver om de stoploss onder de low van mei te leggen. Daarom gaan we voor een beveiliging onder de voortschrijdende gemiddelden bij 28. DOEL KANS RISICO KOOP OP STOPLOSS VERHOUDING KANS/RISICO 6.4 De auteur bezit geen posities in dit aandeel.

5 Fundamentele informatie Fundamentele informatie in EUR Naam Aalberts Industries N.V. Tickercode AALB (Euronext) Branche Industrie ISIN NL Omzet K/W K/W (e) 2.2 mrd Winst per aandeel 2014 Winst per aandeel Winstgroei 2014 Winstgroei % % Steun 1 Steun Weerstand 1 Weerstand Strategie Breakout long

6 Strategie: Breakout long Het Oostenrijkse bedrijf is voornamelijk actief als dienstverlener voor de gas- en oliesector in Rusland en Kazachstan. De recente onrust in Europa en Rusland zijn natuurlijk ook schadelijk geweest voor het aandeel. Bovendien is de olieprijs gekelderd en deze heeft daarmee natuurlijk de hele sector naar beneden getrokken. De spanningen van de afgelopen maanden lijken langzaam wat af te zwakken en de prijs van olie kon weer afstand nemen van haar lows. Het is CAT Oil eindelijk gelukt een breakout boven het belangrijke punt te bewerkstelligen. De koers kreeg de laatste paar dagen al een impuls en bevindt zich in een positieve fase. Advies: zolang we niet weer onder sluiten, lijken de Bullish beleggers hier de scepter te zwaaien. Eind mei kwam er door de Bearish beleggers een korte doorbraak van deze steun, maar gelukkig kon hier erger worden voorkomen. Wellicht zorgt het aanhaken van de voortschrijdende gemiddelden in de komende dagen voor een uitbraak. Setup: bij de high van vorige week zien we een goed koopsignaal. Voor de stoploss zijn er zoals altijd verschillende varianten. Conservatieve investeerders zouden waarschijnlijk de stoploss pas bij de steun op leggen, wat ons betreft is het risico in dit geval te hoog. Daarom leggen we de stoploss bij de low van vorige week, dit moet voldoende zijn. DOEL KANS RISICO KOOP OP STOPLOSS VERHOUDING KANS/RISICO 3 De auteur bezit geen posities in dit aandeel.

7 Fundamentele informatie Fundamentele informatie in EUR Naam CAT Oil Tickercode O2C (XETRA) Branche Energie ISIN AT0000A00Y78 Omzet K/W K/W (e) mln Winst per aandeel 2014 Winst per aandeel Winstgroei 2014 Winstgroei % % Steun 1 Steun Weerstand 1 Weerstand Strategie Breakout long

8 Strategie: Breakout long Amerikaanse banken zijn de laatste twee jaar geen grote favoriet geweest onder Bullish beleggers, echter lijkt het optimisme de laatste maanden langzaam terug te keren. Een reden hiervoor lijkt de verwachte stijging van de rente, wat in het algemeen in het voordeel is van banken. Het aandeel van Bank of America bevindt zich sinds het begin van het jaar op negatief terrein, een verandering in een trend naar boven lijkt echter steeds meer een mogelijkheid. De koers bevindt zich boven het voortschrijdend gemiddelde, wat duidt op positief momentum. Advies: rond de koers van $16.61 kunnen we voorzichtig concluderen dat het aandeel zich in een opwaartse trend bevindt. Een grotere impuls zou kunnen volgen wat het aandeel richting de high van januari dit jaar kan brengen. Dit is in onze ogen een zeer goede setup met een grote kans en een gering risico. Setup: boven de high van de wimpel slaan we toe en openen we een long positie. Een richtprijs van iets meer dan $18 lijkt absoluut mogelijk te zijn, dit zou een stijging van meer dan acht procent zijn. Neerwaarts zullen we de positie onder de low van de afgelopen twee dagen beveiligen. Veel verder dan $16.30 zal de koers niet zakken. DOEL KANS RISICO KOOP OP $ $ 1.50 $ 0.40 $ STOPLOSS $ VERHOUDING KANS/RISICO 3.7. De auteur bezit geen posities in dit aandeel.

9 Fundamentele informatie Fundamentele informatie in USD Naam Bank of America Tickercode BAC (NYSE) Branche Financiën ISIN US Omzet K/W K/W (e) mrd Winst per aandeel 2014 Winst per aandeel Winstgroei 2014 Winstgroei % % Steun 1 Steun Weerstand 1 Weerstand Strategie Breakout long

10 Strategie: Pullback long Het Amerikaanse telecombedrijf kwam in april met zeer goede kwartaalresultaten wat s nachts zorgde voor een aanzienlijke prijsstijging van meer dan twintig procent. Sindsdien begeven de Bullish beleggers zich op de achtergrond en hebben sommige beleggers hun schapen op het droge gebracht. Momenteel is het stijgende 20-daags voortschrijdend gemiddelde aangesloten bij de koersen wat meestal voor beweging zorgt. Of het nu omhoog of omlaag is, valt nog te bezien. Advies: een groot gedeelte van de gap in april is al gesloten, maar zolang er een prijsverschil is blijven de Bullish beleggers in het zadel. Als alles volgens plan verloopt dan moet een goede bounce vanaf het 20-daags voortschrijdend gemiddelde een impuls naar de top met zich meebrengen. Mochten we neerwaarts door het voortschrijdende gemiddelde breken dan is de setup van tafel en wordt er geen aankoop gedaan. Setup: we zien een goede kans dat, bij het breken van de high van de afgelopen twee weken, de Bullish beleggers weer gas zullen geven. Uiteraard moeten we wel oppassen voor een doorbraak van het 20-daags voortschrijdende gemiddelde. Als deze doorbraak voor het koopsignaal plaatsvindt dan is de setup niet meer actief. Anders leggen we de trigger voorlopig op $34.30 om een zo betrouwbaar mogelijk koopsignaal te krijgen. DOEL KANS RISICO KOOP OP $ $ 6.70 $ 1.40 $ STOPLOSS $ VERHOUDING KANS/RISICO De auteur bezit geen posities in dit aandeel.

11 Fundamentele informatie Fundamentele informatie in USD Naam Arris Group Tickercode ARRS (Nasdaq) Branche Telecommunicatie ISIN US04270V1061 Omzet K/W K/W (e) 5.31 mrd Winst per aandeel 2014 Winst per aandeel Winstgroei 2014 Winstgroei % % Steun 1 Steun Weerstand 1 Weerstand Strategie Pullback long

12 De laatste twee tot drie jaar bekeken we de Chinese aandelenmarkt liever vanaf de zijlijn. Kleine koersbewegingen in een vaste bandbreedte waren lange tijd de tendens, totdat we begin dit jaar alle resistance levels gebroken zagen worden. Sindsdien lijkt er meer kapitaal naar de Aziatische markt te vloeien, ook andere markten zoals Taiwan en Japan laten gelijkwaardige Bullish-signalen zien. De grootste stijging zagen we in april toen de gehele markt in enkele dagen een groei van maar liefst twintig procent liet zien. Sindsdien is de markt licht afgezwakt richting het 50-daags voortschrijdend gemiddelde. Advies: na de sterke stijging in april is de lichte neerwaartse correctie absoluut normaal. Op het moment dat de Bullish beleggers gaan profiteren van de lagere koersen kan dit leiden tot een volgende grote impuls naar boven. Kleinere koopsignalen ontstaan wanneer we door de high van vorige week breken, terwijl de sterke koopsignalen pas te verwachten zijn bij het doorbreken van de high van de afgelopen 52 weken. Setup: een mogelijkheid om positie in te nemen dient zich aan wanneer de koers door de high van de week daarvoor breekt en daarmee een hernieuwde opwaartse beweging wordt ingezet. De stoploss plaatsen we onder de low van de huidige correctie die zich momenteel bevindt op $48.88, deze kan echter nog enkele dagen blijven dalen. DOEL KANS RISICO KOOP OP $ $ 8.00 $ 2.50 $ STOPLOSS $ VERHOUDING KANS/RISICO 3.2 De auteur bezit geen posities in deze ETF.

13 Datum Fonds Long/short Rendement Positie Actief Randstad Holding N.V. SHORT -2% GESLOTEN Südzucker LONG +5% ½ OPEN ½ GESLOTEN CSG Systems LONG Sohu.com LONG ishares MSCI Brazil LONG Fugro N.V. LONG Rocket Internet SHORT +2.5% GESLOTEN Netflix LONG +7% ½ OPEN ½ GESLOTEN Baytex Energy Corp. LONG Market Vektor Steel LONG -3.7% OPEN Boskalis LONG Continental LONG General Electric LONG +0.5% OPEN Rambus LONG +1.5% OPEN United States Oil Fund LONG +0.5% OPEN Unibail Rodamco LONG Immunogen Inc. LONG IBM Corp. LONG +3.5% GESLOTEN Habit Restaurants Inc. LONG +3% GESLOTEN SPDR Gold Trust ETF LONG -1.5% GESLOTEN Air France LONG QSC AG LONG -6% GESLOTEN Taser LONG +4.5% GESLOTEN Church & Dwight LONG -2% GESLOTEN Powershares Agriculture SHORT Heineken N.V. LONG CAT Oil LONG +6.5% GESLOTEN Apple LONG +2.5% GESLOTEN Amazon LONG +2.5% GESLOTEN Market Vectors Gold Miners ETF LONG +2.5% GESLOTEN Fugro N.V. LONG +2.5% GESLOTEN SGL Carbon SHORT +2.5% GESLOTEN Citrix Systems LONG -3% GESLOTEN Martin Marietta LONG United States Oil Fund ETF LONG PostNL LONG -4.5% GESLOTEN Lufthansa LONG - -

14 Gogo Inc. LONG Apple LONG Market Vektor Russia ETF LONG +10.5% GESLOTEN Koninklijke KPN LONG +3% GESLOTEN Salzgitter LONG +2.5% GESLOTEN Nu Skin Enterprises LONG +3.5% GESLOTEN Digitalglobe LONG -3.5% GESLOTEN Sector Financial ETF LONG -0.5% GESLOTEN BinckBank N.V. SHORT Evotec LONG -5% GESLOTEN Informatica LONG +7.5% GESLOTEN JDS Uniphase LONG Market Vectors China ETF LONG +13.5% GESLOTEN Fugro N.V. LONG Südzucker LONG Level 3 Communications LONG -1% GESLOTEN Lions Gate LONG -0.5% GESLOTEN Sector Financial LONG -1.5% GESLOTEN TNT Express N.V. SHORT 0% GESLOTEN Allianz SE LONG +6.5% GESLOTEN Gentex LONG -3.5% GESLOTEN General Dynamics LONG United States Oil Fund SHORT +5.5% GESLOTEN Vopak N.V. LONG -5% GESLOTEN Lufthansa SHORT -1% GESLOTEN Arena Pharmaceuticals LONG +2.5% GESLOTEN Halliburton LONG -4% GESLOTEN Market Vektor Gold Miners LONG Unilever N.V. LONG +5.5% GESLOTEN Evotec LONG +2.5% GESLOTEN Jinko Solar LONG -2.5% GESLOTEN SunPower LONG +11.5% GESLOTEN Powershares QQQ Nasdaq LONG +2.5% GESLOTEN ArcelorMittal SHORT Heidelberger Druckmaschinen LONG Kandi Technologies LONG -4.5% GESLOTEN Apple Inc. LONG +6% GESLOTEN Fugro N.V. LONG +5% GESLOTEN BILFINGER LONG +5% GESLOTEN Regulus Therapeutics LONG Time Inc. LONG -6% GESLOTEN Market Vectors Russia LONG +1% GESLOTEN

15 Air France SHORT Nordex LONG +8.5% GESLOTEN Level 3 Communications SHORT Immunogen SHORT -8% GESLOTEN Wisdom Tree India Fund LONG +1.5% GESLOTEN Gemalto N.V. LONG Adidas LONG +8.5% GESLOTEN Ciena Corporation LONG -3.0% GESLOTEN Plug Power SHORT +4.5% GESLOTEN Unites States Oil Fund LONG -1.5% GESLOTEN Koninklijke DSM SHORT +5.5% GESLOTEN Aareal Bank SHORT +2.5% GESLOTEN Yahoo! Inc. LONG -5.5% GESLOTEN NXP Semiconductors LONG +2.5% GESLOTEN Market Vektor Russia ETF SHORT +2.5% GESLOTEN Aegon N.V. SHORT Heidelberger Druckmaschinen SHORT -4.5% GESLOTEN Array Biopharma LONG Wolverine World Wide LONG -4,5% GESLOTEN Gold Miners ETF LONG Fugro N.V. SHORT +4.0% GESLOTEN CAT Oil AG SHORT -2.5% GESLOTEN Apple SHORT +5.5% GESLOTEN Firstenergy Corporation LONG +6% GESLOTEN Market Vektor Russia ETF LONG Koninklijke Bam Groep LONG +3.5% GESLOTEN Evotec LONG +2.5% GESLOTEN Yahoo! Inc. LONG Keurig Green Mountain SHORT +3.5% GESLOTEN ishares Russel 2000 ETF SHORT +1.0% GESLOTEN Corio N.V. LONG +3% GESLOTEN SAP SE LONG +5% GESLOTEN Catamaran Holdings LONG +3.5% GESLOTEN Acadia Healthcare LONG 0% GESLOTEN India Earnings fund LONG -2.5% GESLOTEN Corbion N.V. LONG +6% GESLOTEN Heidelberger Druckmaschinen LONG -5.0% GESLOTEN VM Ware SHORT -3% GESLOTEN Tile Shop Holdings LONG United States Oil Fund SHORT +7% GESLOTEN Adidas LONG +6% GESLOTEN Tesla Motors LONG -4% GESLOTEN

16 Boulder Brands SHORT +2.5% GESLOTEN MSCI India Index ETN LONG Kon. BAM Groep LONG +2.5% GESLOTEN Paion SHORT Bitauto LONG +11% GESLOTEN Valeant Pharmaceuticals LONG -2.5% GESLOTEN United States Oil Fund SHORT +8% GESLOTEN Wolters Kluwer LONG +9% GESLOTEN Adidas LONG +1% GESLOTEN Lithia Motors SHORT -4% GESLOTEN Emcore Corp. LONG -4.5% GESLOTEN Vanguard Total Bond Market LONG Corio N.V. LONG +6.5% GESLOTEN Allianz LONG +6.5% GESLOTEN Ulta Salon LONG +1% GESLOTEN Green Dot LONG -4% GESLOTEN SPDR S&P 500 Trust ETF LONG TNT Express N.V. SHORT +2.5% GESLOTEN Airbus Group LONG United States Steel LONG -1.5% GESLOTEN Alnylam Pharmaceuticals LONG -8.5% GESLOTEN SPDR Gold Shares LONG SBM Offshore N.V. LONG -5.5% GESLOTEN Nordex LONG -7.5% GESLOTEN Glu Mobile Inc. LONG First Solar SHORT +7% GESLOTEN US Real Estate Index SHORT Heineken N.V. LONG -2% GESLOTEN Cat Oil AG SHORT +9% GESLOTEN Trinet Group LONG Netflix SHORT 0% GESLOTEN US Natural Gas ETF SHORT +5.5% GESLOTEN Air France LONG Deutsche Bank LONG -3% GESLOTEN Synopsis LONG Amgen LONG -2.5% GESLOTEN Gold Miners ETF SHORT Koninklijke KPN LONG -4% GESLOTEN Beiersdorf SHORT Life Time Fitness LONG +6.5% GESLOTEN Biogen LONG -1.5% GESLOTEN Powershares India Portfolio ETF LONG -2% GESLOTEN

17 Air France SHORT Lufthansa SHORT Crocs Inc. LONG -3% GESLOTEN Google LONG -1% GESLOTEN US Natural Gas ETF SHORT Corio NV LONG +0.5% GESLOTEN Qiagen SHORT BlackBerry SHORT Soufun LONG ipath MSCI India Index ETF LONG +1% GESLOTEN ASML Holding LONG +12.5% GESLOTEN Drägerwerk AG SHORT Apple LONG +6% GESLOTEN Microsoft LONG +6.5% GESLOTEN ishares China Large Cap LONG -2% GESLOTEN PostNL LONG -5.5% GESLOTEN Deutsche Bank SHORT +1% GESLOTEN Apple LONG +5% GESLOTEN Tesla Motors LONG +4.5% GESLOTEN United States Oil Fund LONG -1% GESLOTEN Koninklijke DSM LONG Commerzbank SHORT -4% GESLOTEN Questcor Pharmaceuticals LONG -1.5% GESLOTEN LinnCo LLC SHORT 0% GESLOTEN Global Social Media ETF SHORT Koninklijke KPN LONG -4.5% GESLOTEN Deutsche Euroshop SHORT - GESLOTEN General Motors LONG - GESLOTEN Vringo LONG - GESLOTEN Mkt. Vectors Semiconductor ETF LONG -2% GESLOTEN Fugro N.V. SHORT +20% GESLOTEN Daimler LONG Potash LONG Acadia Pharmaceuticals LONG -4% GESLOTEN SPDR KBW Insurance ETF LONG Aperam LONG +3.5% GESLOTEN Heidelberger Druckmaschinen LONG x8 Inc. LONG -5.5% GESLOTEN Pixelworks LONG +11% GESLOTEN ishares MDAX SHORT -0.5% GESLOTEN Akzo Nobel LONG Volkswagen LONG - -

18 ChannelAdvisor LONG +9% GESLOTEN Gogo Inc. LONG -10.5% GESLOTEN First State ISE Global Copper LONG +2.5% GESLOTEN Ind ASM International LONG -2.5% GESLOTEN Deutsche Telekom LONG -2% GESLOTEN Demand Media LONG -3.5% GESLOTEN Bank of America LONG -2.5% GESLOTEN ishares Russel 2000 Index LONG +4% GESLOTEN Ziggo NV LONG -1.5% GESLOTEN Allianz SE LONG -2% GESLOTEN Suncor Energy LONG +5% GESLOTEN Activision LONG +6% GESLOTEN ishares MSCI United Kingdom LONG -1.5% GESLOTEN Koninklijke Philips SHORT -1% GESLOTEN Adidas LONG Kulicke und Soffa LONG +5% GESLOTEN Facebook LONG +4% GESLOTEN SPDR Dow Jones REIT LONG -1.5% GESLOTEN Delta Lloyd N.V. SHORT -3% GESLOTEN Volkswagen LONG -1.5% GESLOTEN Raptor Pharmaceuticals LONG +2.5% GESLOTEN Facebook LONG +7.5% GESLOTEN Global X Social Media LONG -2% GESLOTEN Fugro N.V. SHORT Adidas LONG King Digital Entertainment SHORT -2.5% GESLOTEN Ubiquiti Networks SHORT +3.5% GESLOTEN Market Vector Egypt ETF LONG -4.5% GESLOTEN Royal Imtech N.V. SHORT +16% GESLOTEN Fresenius SE & Co. LONG 0% GESLOTEN Intel Corp. LONG Republic Airways LONG -5% GESLOTEN Market Vector Russia ETF LONG 2.5% GESLOTEN Arcelormittal LONG Commerzbank SHORT +10.5% GESLOTEN Skywork Solutions LONG -4% GESLOTEN Tata Motors LONG +2.5% GESLOTEN ishares MSCI Emerging Markets LONG +2.5% GESLOTEN Aalberts Industries SHORT +0.5% GESLOTEN Deutsche Bank SHORT +3% GESLOTEN Blackberry SHORT - -

19 Capstone Turbine LONG ishares MSCI Turkey LONG +6% GESLOTEN Aegon N.V. SHORT Barrick Gold SHORT +6% GESLOTEN IsoRay Inc. LONG Ipath MSCI India Index ETN LONG Heineken LONG 0% GESLOTEN RWE LONG -4% GESLOTEN Plug Power LONG +2.5% GESLOTEN Isoray Inc. LONG +5% GESLOTEN ishares DJ US Energy Sector LONG Koninklijke DSM LONG +6% GESLOTEN Nordex LONG Level 3 Communications LONG -6% GESLOTEN Alon USA Energy LONG -3% GESLOTEN SPDR Consumer Discretionary SHORT +4.5% GESLOTEN ETF K+S AG SHORT -5% GESLOTEN BJ S Restaurants LONG +2.5% GESLOTEN Basic Energy Services LONG +9% GESLOTEN ishares MSCI Turkey ETF LONG Koninklijke DSM SHORT -2% GESLOTEN Fresenius SE SHORT -4% GESLOTEN Anika Therapeutics LONG -5% GESLOTEN Teekay Tankers LONG Market Vector Junior Gold LONG +5% GESLOTEN Miners Twitter SHORT +5% GESLOTEN Bankrate LONG +2.5% GESLOTEN Münchner Rück LONG -2% GESLOTEN ishares MSCI Brazil LONG -5% GESLOTEN Gemalto LONG Infineon LONG +6% GESLOTEN Bank of America LONG Caesars Entertainment Corp. LONG +10% GESLOTEN Heineken SHORT Evotec LONG +2.5% GESLOTEN Solazyme LONG Broadsoft LONG -2% GESLOTEN K+S AG LONG +2.5% GESLOTEN Qiagen LONG -3% GESLOTEN Rayonier Inc. LONG +3.5% GESLOTEN

20 Oxygen Biotherapeutics LONG Heineken SHORT +5% GESLOTEN Hugo Boss AG SHORT +3% GESLOTEN Signet Juwelers Ltd. SHORT Seaworld Entertainment LONG -4% GESLOTEN Reed Elsevier N.V. LONG -2% GESLOTEN Deutsche Börse LONG Soufun Holdings Ltd. LONG +7% GESLOTEN Juniper Networks LONG 0% GESLOTEN PostNL N.V. LONG Light in the Box LONG +13% GESLOTEN ExOne LONG +4% GESLOTEN Linde LONG +2% GESLOTEN Hilltop Holdings LONG +10% GESLOTEN Facebook SHORT -2% GESLOTEN Thyssen Krupp SHORT Wolters Kluwer LONG +0.5% GESLOTEN Long Repros Therapeutics LONG +12% GESLOTEN Private Bankcorp LONG +5% GESLOTEN Bayer AG LONG +5% GESLOTEN Akzo Nobel LONG Tesla LONG +9% GESLOTEN E.ON LONG -0,1% GESLOTEN * Wanneer bij een transactie een koerswinst is behaald van 5%, wordt de helft van de positie gesloten en wordt voor de andere helft de stoploss op het instapniveau ingelegd. Wanneer een positie na vier weken haar target of stoploss niet heeft bereikt, wordt de positie gesloten voor de dan geldende marktprijs.

21 Disclaimer: BreakoutTrader is een informatieve nieuwsbrief, die de belegger wekelijks meeneemt in de wereld van aandelen. Belangrijke boodschap van Lynx: Het ontvangen van de nieuwsbrief BreakoutTrader leidt voor u niet tot andere verplichtingen. U ontvangt de nieuwsbrief als extra service van Lynx. De informatie uit deze is strikt en uitsluitend voor u als geadresseerde bestemd; gebruik door anderen of het doorsturen van deze nieuwsbrief is niet toegestaan. De samenwerking met BreakoutTrader zal door beide partijen na een bepaalde tijd worden geëvalueerd, waarbij deze voortgezet zal worden als beide partijen tevreden zijn met deze opzet. Lees a.u.b. aandachtig de volgende belangrijke informatie: De auteur aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de openbaarmaking of verspreiding van deze analyse aan/voor derden. Verder is de auteur niet aansprakelijk voor schade die ontstaat of kan ontstaan, van welke aard dan ook, voortvloeiend uit het gebruik of openbaarmaking van de analyses. De informatie waarop een beleggingsoordeel is gevormd, wordt gezocht in álle mogelijke externe bronnen die betrouwbaar worden geacht. Indien dit niet het geval is, zal BreakoutTrader steeds wijzen op de twijfelachtigheid van de verkregen informatie. BreakoutTrader is een informatieve nieuwsbrief, een aanreiker van ideeën, en mag absoluut niet aangezien worden als een medium voor professioneel beleggingsadvies. BreakoutTrader raadt de abonnee aan om elke transactiebeslissing, gebaseerd op informatie verkregen uit de nieuwsbrief, te toetsen aan zijn eigen gezond verstand en research én aan de opinie van zijn financiële tussenpersoon. BreakoutTrader wijst er tevens op dat elke belegging in aandelen hoogst speculatief is. Alle opmerkingen, rapporten en aanbevelingen zijn puur voor training en informatieve doeleinden en mogen niet als constructief beleggingsadvies voor de aankoop en/of verkoop van aandelen of andere effecten worden gezien. De lezer van BreakoutTrader moet dan ook beseffen dat het aankopen of verkopen van aandelen, op basis van de inhoud van deze nieuwsbrief, enkel op eigen risico en eigen verantwoordelijkheid gebeurt. BreakoutTrader, zijn uitgever en medewerkers houden zich aan een strikte ethische code. Er zal daarom slechts 2 volledige beursdagen ná het verschijnen van de nieuwsbrief, ten persoonlijke titel kunnen worden gekocht in die aandelen die voor het eerst van commentaar worden voorzien. Indien bepaalde beleggingsopportuniteiten, om welke

22 reden ook, aanleiding zouden kunnen geven tot een mogelijk ontwrichten van de markt, zal daar steeds met nadruk op worden gewezen. BreakoutTrader en zijn uitgever weigeren elke vorm van compensatie voor het profileren van een bepaald bedrijf. Deze uitgave mag in zijn geheel niet openbaar gemaakt en/of verveelvoudigd worden zonder toestemming van Achim Mautz. Bij misbruik wordt het abonnement onvoorwaardelijk stopgezet zonder teruggave van de nog te lopen maanden. Verantwoordelijke uitgever: Achim Mautz BreakoutTrader is een initiatief van Ratgeber Geld (www.ratgebergeld.at).

FUNDAMENTALK RATING VERHOGINGEN RATING VERLAGINGEN. Groei. Koerswaardering. Rentabiliteit. Financiële gezondheid. Huidig Momentum.

FUNDAMENTALK RATING VERHOGINGEN RATING VERLAGINGEN. Groei. Koerswaardering. Rentabiliteit. Financiële gezondheid. Huidig Momentum. FUNDAMENTALK Fundamentalk gaat voor u meer dan 200 aandelen analyseren gebruik makende van verschillende fundamentele indicatoren. Fundamentalk gaat hierbij niet enkel kijken naar het absoluut cijfer van

Nadere informatie

In de VS is een strijd gaande tussen kabelaars als Comcast, telecombedrijven als

In de VS is een strijd gaande tussen kabelaars als Comcast, telecombedrijven als nr. 4 24 januari 2014 5,95 SHELL heeft structurele problemen en geeft een winstwaarschuwing EXACT vindt eindelijk de weg omhoog dankzij cloud computing AHOLD is minder aantrekkelijk na een teleurstellend

Nadere informatie

De onderneming beschikt over eigen nationale netwerken en heeft voor de

De onderneming beschikt over eigen nationale netwerken en heeft voor de nr. 151/ 452 januari 20 december 2013 5,75 2013 5,95 OVERNAMEKANDIDATEN SNOWWORLD maakt een valse zijn er start genoeg; wij presenteren er tien. BOSKALIS heeft de transformatie ARCADIS voltooid maar heeft

Nadere informatie

Chart Navigator. Wanneer komt de lagere top? Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Wanneer komt de lagere top? Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator week 9/ 2010 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P. 14 Marketindex

Nadere informatie

RBS MARKETS MAGAZINE

RBS MARKETS MAGAZINE RBS MARKETS MAGAZINE www.rbs.nl/markets mei 2011 Populaire Nederlandse aandelen Van ASML tot TomTom 2492% rendement in 24 jaar Interview met Jan Aalberts, de langstzittende CEO van het Damrak Pagina 10

Nadere informatie

Wyndham Worldwide is eigenaar van ketens als Ramada en Travelodge, vakantiehuizen

Wyndham Worldwide is eigenaar van ketens als Ramada en Travelodge, vakantiehuizen nr. 43 25 oktober 2013 5,95 AKZONOBEL houdt zich goed staande POSTNL blijft te veel een speelbal van externe omstandigheden BINCKBANK mag zich opmaken voor zeer stevige concurrentie IBM verhult zijn omzetprobleem

Nadere informatie

Analisten denken dat komend jaar de vraag naar staal in Europa en de VS met

Analisten denken dat komend jaar de vraag naar staal in Europa en de VS met nr. 45 8 november 2013 5,95 DSM laat een krachtige winststijging zien in het derde kwartaal MACINTOSH zet in op een sterkere link tussen winkels en internetverkoop LUFTHANSA handhaaft zijn doelen ondanks

Nadere informatie

Zoals veel bedrijven in de halfgeleiderindustrie is K&S gevoelig voor schommelingen

Zoals veel bedrijven in de halfgeleiderindustrie is K&S gevoelig voor schommelingen nr. 49 6 december 2013 5,95 PHILIPS richt zich volledig op gezondheidszorg en verlichting CRYO-SAVE verschaft geen duidelijkheid over overnameplan HP, IBM EN CISCO hoeven voorlopig niet op omzetgroei te

Nadere informatie

Onnavolgbare week. Aandelen algemeen. Analytica Trading System 18 januari 2015

Onnavolgbare week. Aandelen algemeen. Analytica Trading System 18 januari 2015 Onnavolgbare week Aandelen algemeen Het was de week waarin aandelen die of met olie of met francs te maken hadden de boventoon voerden. Zoals v e r w a c h t m o c h t w o r d e n bewogen ook in de afgelopen

Nadere informatie

ZOMERTIPS VAN COMMERZBANK

ZOMERTIPS VAN COMMERZBANK HÉT MAGAZINE VOOR BEURSPRODUCTEN VAN COMMERZBANK N 39 juli-augustus 2015 UITGELICHT ZOMERTIPS VAN COMMERZBANK Vind alle s en Factors met hun karakteristieken op de website www.beurs.commerzbank.com of

Nadere informatie

Het Duitse Bayer haalt bijna de helft van de omzet met farmaceutische producten.

Het Duitse Bayer haalt bijna de helft van de omzet met farmaceutische producten. nr. 41 11 oktober 2013 5,95 VOORAL KANSRIJKE BELEGGINGEN ONDER DE KLEINERE CONCERNS ASML biedt goede vooruitzichten maar is behoorlijk duur geworden CORBION (CSM) heeft de transformatie naar biotech nu

Nadere informatie

Succesvol indexbeleggen in een dynamische wereld

Succesvol indexbeleggen in een dynamische wereld Succesvol indexbeleggen in een dynamische wereld De meeste beleggers, zowel institutionele als particuliere, zullen ontdekken dat het volgen van de financiële markten met minimale kosten de beste manier

Nadere informatie

inhoud 3 Voorwoord Dennis J. Raithel 4 Financiële markten 5 Beleggingsfonds 6 Financiële Planning 7 Beleggingsbeleid 8 Synchronisatie groei G7

inhoud 3 Voorwoord Dennis J. Raithel 4 Financiële markten 5 Beleggingsfonds 6 Financiële Planning 7 Beleggingsbeleid 8 Synchronisatie groei G7 inhoud redactie Frank G.W.M. van den Bergh Marleen A. Creton ir. Yvo J.E. Dahmen Bart Groot mr. Peter J. van der Hof RBA mr. drs. Dennis J. Raithel Maaike K.F. Schrauwen hoofdredactie drs. Jacqueline B.M.

Nadere informatie

Expect the unexpected

Expect the unexpected Kwartaal Focus 1 e kwartaal 2015 (januari) Expect the unexpected Het afgelopen kwartaal, Q4, stond in het teken van de nodige volatiliteit (beweeglijkheid) op de beurzen. In oktober daalde de AEX in 2

Nadere informatie

Brains & Analysis terugblik

Brains & Analysis terugblik Brains & Analysis terugblik De belangrijkste voorspelling van afgelopen weekend was: In De komende maanden verwacht ik een uiterst grillig koersverloop op de aandelenmarkten Aandelen in Europa zijn voorlopig

Nadere informatie

Turbo s & Trading. Lees verder op pagina 4. RBS Markets Nummer 347, 18 december 2012

Turbo s & Trading. Lees verder op pagina 4. RBS Markets Nummer 347, 18 december 2012 RBS Markets Nummer 347, 18 december 2012 Turbo s & Trading Technische Analyse Goud goud verliest glans... P2 De week in Turbo P3 Ontmoet RBS P4 Seminars en webinars agenda Overzichten Langzaam arm of langzaam

Nadere informatie

Brains & Analysis terugblik. De belangrijkste voorspelling van afgelopen weekend was:

Brains & Analysis terugblik. De belangrijkste voorspelling van afgelopen weekend was: Brains & Analysis terugblik De belangrijkste voorspelling van afgelopen weekend was: Ervan uitgaande dat de SPX in het staartje zit van Primary 3 lijkt max 1970 haalbaar. In het geval van van het wigpatroon

Nadere informatie

Cyclische en astrologische weekanalyse voor de periode van 23-27 juni 2014

Cyclische en astrologische weekanalyse voor de periode van 23-27 juni 2014 Wekelijkse analyse van de te verwachten invloeden van cycli & planeten op de koersen. Regelmatig aangevuld met timingstools van Gann, Bayer, Bradley en anderen. Everything moves in cycles as a result of

Nadere informatie

Succesvol worden op de beurs!

Succesvol worden op de beurs! 2013 Succesvol worden op de beurs! Kom erachter hoe het mij is gelukt om 122.000, - winst te behalen in een periode van 5 jaar tijd! Puur en alleen door me te richten op het kopen en verkopen van aandelen,

Nadere informatie

trackers een nieuwe dimensie in beleggen Drs Rogier Rake RBA Drs Sander Heemskerk RBA

trackers een nieuwe dimensie in beleggen Drs Rogier Rake RBA Drs Sander Heemskerk RBA 4 trackers een nieuwe dimensie in beleggen Drs Rogier Rake RBA Drs Sander Heemskerk RBA Amsterdam 2007 5 trackers een nieuwe dimensie in beleggen ISBN 90-805886 - 3-6 1e druk 2006 2e herziene druk 2007

Nadere informatie

Certificaten: toegang tot wereldwijde markten

Certificaten: toegang tot wereldwijde markten Business area Certificaten: toegang tot wereldwijde markten rbs.nl/markets Wanneer koopt u een Certificaat? Met Certificaten van RBS* kunt u inspelen op kansrijke beleggingsthema s. Een Certificaat is

Nadere informatie

EXCHANGE TRADED PRODUCTS

EXCHANGE TRADED PRODUCTS ETF EDGE EXCHANGE TRADED PRODUCTS Dimitri Neutiens ZELFSTANDIG TECHNISCH ANALIST EN OPRICHTER VAN ETCFUND EN ETFSTRATEGIE Rapport V2014-02 Laatste update: 23 februari 2014 Inhoudsopgave INLEIDING... 2

Nadere informatie

ETF EDGE ETF SELECTIE. Dimitri Neutiens ZELFSTANDIG TECHNISCH ANALIST EN OPRICHTER VAN ETCFUND EN ETFSTRATEGIE

ETF EDGE ETF SELECTIE. Dimitri Neutiens ZELFSTANDIG TECHNISCH ANALIST EN OPRICHTER VAN ETCFUND EN ETFSTRATEGIE ETF EDGE ETF SELECTIE Dimitri Neutiens ZELFSTANDIG TECHNISCH ANALIST EN OPRICHTER VAN ETCFUND EN ETFSTRATEGIE Rapport V2014-01 Laatste update: 1 maart 2014 Inhoudsopgave INLEIDING... 2 DEEL 1: DE VERSCHILLEN

Nadere informatie

Ahold presteerde het eerste kwartaal van 2013 min of meer gelijk aan de eerste

Ahold presteerde het eerste kwartaal van 2013 min of meer gelijk aan de eerste nr. 25 21 juni 2013 5,95 NEWAYS is een speelbal van de economische onzekerheid geworden ICT AUTOMATISERING ontvangt een opmerkelijk overnamebod van DPA PHILIP MORRIS weet zich goed staande te houden ondanks

Nadere informatie

RBS MARKETS MAGAZINE

RBS MARKETS MAGAZINE RBS MARKETS MAGAZINE www.rbs.nl/markets december 2010 De wondere wereld van technische analyse door Nico Bakker Europa kan sterker uit deze crisis komen RBS-rentestrateeg Andy Chaytor verwacht lage rente

Nadere informatie

rbs.be/markets Certificaten: eenvoudig toegang tot kansrijke beleggingsthema s

rbs.be/markets Certificaten: eenvoudig toegang tot kansrijke beleggingsthema s rbs.be/markets Certificaten: eenvoudig toegang tot kansrijke beleggingsthema s Wanneer koopt u een Certificaat? Met Certificaten van RBS 1 kunt u inspelen op kansrijke beleggingsthema s. 1 Certificaten

Nadere informatie

DE TECHNICIAN * vragen *

DE TECHNICIAN * vragen * DE TECHNICIAN * vragen * 2 februari 2015 We study the past, to understand the future door Edward Loef CFTe Vorige week organiseerde De Telegraaf in samenwerking met IG Nederland (de broker voor de actieve

Nadere informatie

SCHOLENSTRIJD.NL. Lesbrief Beleggen. Bewerkt voor Elde College augustus 2009 voor havo 4

SCHOLENSTRIJD.NL. Lesbrief Beleggen. Bewerkt voor Elde College augustus 2009 voor havo 4 SCHOLENSTRIJD.NL Lesbrief Beleggen Bewerkt voor Elde College augustus 2009 voor havo 4 Bewerkt van oorspronkelijke uitgave 2008 Stichting leerplanontwikkeling (), Enschede, IEX Mediagroep, Amsterdam Alle

Nadere informatie