Een mooie stijging bracht ons de uitbraak in het aandeel van Südzucker is nu gebroken, en de kans op een aanhoudende stijging is groot.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een mooie stijging bracht ons de uitbraak in het aandeel van Südzucker. 13.75 is nu gebroken, en de kans op een aanhoudende stijging is groot."

Transcriptie

1

2 STRATEGIE: Breakdown short Ons short signaal werd getriggerd, maar de Bearish beleggers stonden niet aan het roer. Dus de Bullish beleggers grepen hun kans en katapulteerden het aandeel tot boven de voortschrijdende gemiddelden. Dit leidde tot een klein verlies waarmee we kunnen leven. STRATEGIE: Breakout long Een mooie stijging bracht ons de uitbraak in het aandeel van Südzucker is nu gebroken, en de kans op een aanhoudende stijging is groot. STRATEGIE: Breakout long Het aandeel van het softwarebedrijf is toch net onder de weerstand bij $31 geconsolideerd. Hoe langer we hier blijven hangen, hoe groter de volgende impuls omhoog kan zijn. STRATEGIE: Breakout long Ook bij Sohu.com moeten we wachten voor een koopsignaal. Het $69.30 niveau kon niet worden gebroken, maar de grafiek blijft er veelbelovend uit zien. De aandelenmarkt in Brazilië is toch op een vrij hoog niveau geconsolideerd. De doorbraak van het $37.33 niveau ligt nog steeds binnen de mogelijkheden. In de komende week kunnen er nieuwe koopsignalen plaatsvinden.

3 Bij het bepalen van de performance gaan we ervan uit dat iedere positie met 20% van de gehele waarde van de portefeuille wordt ingenomen. Voorbeeld: de totale waarde van de effectenrekening is Iedere positie wordt met een bedrag van (=20% van ) ingenomen. 1. Fugro N.V. 20.0% 1. Gogo Inc % 2. Royal Imtech N.V. 16.0% 2. Alnylam Pharm. -8.5% 3. Market Vectors China 13.5% 3. Nordex -7.5% 4. Light in the Box 13.0% 4. Level 3 Comm. -6.0% 5. ASML Holding 12.5% 5. 8x8 Inc. -5.5%

4 Strategie: Breakout long Het Nederlandse bedrijf kan terugkijken op een solide prestatie in de afgelopen jaren. In 2011 begaf de koers zich nog rond 10 en is sindsdien bijna verdrievoudigd. Ook in de afgelopen maanden liet het aandeel haar positieve kant zien. Tot medio april zaten we in een opwaartse trend, die nu door het doorbreken van de pivot lows voor het eerst kleine deuken oploopt. De correctie is nog niet voorbij, maar de herovering van de voortschrijdende gemiddelden suggereert dat de Bullish beleggers weer langzaam proberen het heft in handen te krijgen. Advies: rond is er een kleine weerstand gevormd, die bij een doorbraak mogelijk kan leiden tot een nieuwe impuls. Een nieuwe aanval op de high van het jaar lijkt realistisch. Een sterk aandeel tegen een mooie prijs zorgt voor een goed instapmoment. Setup: de kooptrigger leggen we net boven om zo niet tegen een valse breakout aan te lopen. Het lijkt ons wat te ver om de stoploss onder de low van mei te leggen. Daarom gaan we voor een beveiliging onder de voortschrijdende gemiddelden bij 28. DOEL KANS RISICO KOOP OP STOPLOSS VERHOUDING KANS/RISICO 6.4 De auteur bezit geen posities in dit aandeel.

5 Fundamentele informatie Fundamentele informatie in EUR Naam Aalberts Industries N.V. Tickercode AALB (Euronext) Branche Industrie ISIN NL Omzet K/W K/W (e) 2.2 mrd Winst per aandeel 2014 Winst per aandeel Winstgroei 2014 Winstgroei % % Steun 1 Steun Weerstand 1 Weerstand Strategie Breakout long

6 Strategie: Breakout long Het Oostenrijkse bedrijf is voornamelijk actief als dienstverlener voor de gas- en oliesector in Rusland en Kazachstan. De recente onrust in Europa en Rusland zijn natuurlijk ook schadelijk geweest voor het aandeel. Bovendien is de olieprijs gekelderd en deze heeft daarmee natuurlijk de hele sector naar beneden getrokken. De spanningen van de afgelopen maanden lijken langzaam wat af te zwakken en de prijs van olie kon weer afstand nemen van haar lows. Het is CAT Oil eindelijk gelukt een breakout boven het belangrijke punt te bewerkstelligen. De koers kreeg de laatste paar dagen al een impuls en bevindt zich in een positieve fase. Advies: zolang we niet weer onder sluiten, lijken de Bullish beleggers hier de scepter te zwaaien. Eind mei kwam er door de Bearish beleggers een korte doorbraak van deze steun, maar gelukkig kon hier erger worden voorkomen. Wellicht zorgt het aanhaken van de voortschrijdende gemiddelden in de komende dagen voor een uitbraak. Setup: bij de high van vorige week zien we een goed koopsignaal. Voor de stoploss zijn er zoals altijd verschillende varianten. Conservatieve investeerders zouden waarschijnlijk de stoploss pas bij de steun op leggen, wat ons betreft is het risico in dit geval te hoog. Daarom leggen we de stoploss bij de low van vorige week, dit moet voldoende zijn. DOEL KANS RISICO KOOP OP STOPLOSS VERHOUDING KANS/RISICO 3 De auteur bezit geen posities in dit aandeel.

7 Fundamentele informatie Fundamentele informatie in EUR Naam CAT Oil Tickercode O2C (XETRA) Branche Energie ISIN AT0000A00Y78 Omzet K/W K/W (e) mln Winst per aandeel 2014 Winst per aandeel Winstgroei 2014 Winstgroei % % Steun 1 Steun Weerstand 1 Weerstand Strategie Breakout long

8 Strategie: Breakout long Amerikaanse banken zijn de laatste twee jaar geen grote favoriet geweest onder Bullish beleggers, echter lijkt het optimisme de laatste maanden langzaam terug te keren. Een reden hiervoor lijkt de verwachte stijging van de rente, wat in het algemeen in het voordeel is van banken. Het aandeel van Bank of America bevindt zich sinds het begin van het jaar op negatief terrein, een verandering in een trend naar boven lijkt echter steeds meer een mogelijkheid. De koers bevindt zich boven het voortschrijdend gemiddelde, wat duidt op positief momentum. Advies: rond de koers van $16.61 kunnen we voorzichtig concluderen dat het aandeel zich in een opwaartse trend bevindt. Een grotere impuls zou kunnen volgen wat het aandeel richting de high van januari dit jaar kan brengen. Dit is in onze ogen een zeer goede setup met een grote kans en een gering risico. Setup: boven de high van de wimpel slaan we toe en openen we een long positie. Een richtprijs van iets meer dan $18 lijkt absoluut mogelijk te zijn, dit zou een stijging van meer dan acht procent zijn. Neerwaarts zullen we de positie onder de low van de afgelopen twee dagen beveiligen. Veel verder dan $16.30 zal de koers niet zakken. DOEL KANS RISICO KOOP OP $ $ 1.50 $ 0.40 $ STOPLOSS $ VERHOUDING KANS/RISICO 3.7. De auteur bezit geen posities in dit aandeel.

9 Fundamentele informatie Fundamentele informatie in USD Naam Bank of America Tickercode BAC (NYSE) Branche Financiën ISIN US Omzet K/W K/W (e) mrd Winst per aandeel 2014 Winst per aandeel Winstgroei 2014 Winstgroei % % Steun 1 Steun Weerstand 1 Weerstand Strategie Breakout long

10 Strategie: Pullback long Het Amerikaanse telecombedrijf kwam in april met zeer goede kwartaalresultaten wat s nachts zorgde voor een aanzienlijke prijsstijging van meer dan twintig procent. Sindsdien begeven de Bullish beleggers zich op de achtergrond en hebben sommige beleggers hun schapen op het droge gebracht. Momenteel is het stijgende 20-daags voortschrijdend gemiddelde aangesloten bij de koersen wat meestal voor beweging zorgt. Of het nu omhoog of omlaag is, valt nog te bezien. Advies: een groot gedeelte van de gap in april is al gesloten, maar zolang er een prijsverschil is blijven de Bullish beleggers in het zadel. Als alles volgens plan verloopt dan moet een goede bounce vanaf het 20-daags voortschrijdend gemiddelde een impuls naar de top met zich meebrengen. Mochten we neerwaarts door het voortschrijdende gemiddelde breken dan is de setup van tafel en wordt er geen aankoop gedaan. Setup: we zien een goede kans dat, bij het breken van de high van de afgelopen twee weken, de Bullish beleggers weer gas zullen geven. Uiteraard moeten we wel oppassen voor een doorbraak van het 20-daags voortschrijdende gemiddelde. Als deze doorbraak voor het koopsignaal plaatsvindt dan is de setup niet meer actief. Anders leggen we de trigger voorlopig op $34.30 om een zo betrouwbaar mogelijk koopsignaal te krijgen. DOEL KANS RISICO KOOP OP $ $ 6.70 $ 1.40 $ STOPLOSS $ VERHOUDING KANS/RISICO De auteur bezit geen posities in dit aandeel.

11 Fundamentele informatie Fundamentele informatie in USD Naam Arris Group Tickercode ARRS (Nasdaq) Branche Telecommunicatie ISIN US04270V1061 Omzet K/W K/W (e) 5.31 mrd Winst per aandeel 2014 Winst per aandeel Winstgroei 2014 Winstgroei % % Steun 1 Steun Weerstand 1 Weerstand Strategie Pullback long

12 De laatste twee tot drie jaar bekeken we de Chinese aandelenmarkt liever vanaf de zijlijn. Kleine koersbewegingen in een vaste bandbreedte waren lange tijd de tendens, totdat we begin dit jaar alle resistance levels gebroken zagen worden. Sindsdien lijkt er meer kapitaal naar de Aziatische markt te vloeien, ook andere markten zoals Taiwan en Japan laten gelijkwaardige Bullish-signalen zien. De grootste stijging zagen we in april toen de gehele markt in enkele dagen een groei van maar liefst twintig procent liet zien. Sindsdien is de markt licht afgezwakt richting het 50-daags voortschrijdend gemiddelde. Advies: na de sterke stijging in april is de lichte neerwaartse correctie absoluut normaal. Op het moment dat de Bullish beleggers gaan profiteren van de lagere koersen kan dit leiden tot een volgende grote impuls naar boven. Kleinere koopsignalen ontstaan wanneer we door de high van vorige week breken, terwijl de sterke koopsignalen pas te verwachten zijn bij het doorbreken van de high van de afgelopen 52 weken. Setup: een mogelijkheid om positie in te nemen dient zich aan wanneer de koers door de high van de week daarvoor breekt en daarmee een hernieuwde opwaartse beweging wordt ingezet. De stoploss plaatsen we onder de low van de huidige correctie die zich momenteel bevindt op $48.88, deze kan echter nog enkele dagen blijven dalen. DOEL KANS RISICO KOOP OP $ $ 8.00 $ 2.50 $ STOPLOSS $ VERHOUDING KANS/RISICO 3.2 De auteur bezit geen posities in deze ETF.

13 Datum Fonds Long/short Rendement Positie Actief Randstad Holding N.V. SHORT -2% GESLOTEN Südzucker LONG +5% ½ OPEN ½ GESLOTEN CSG Systems LONG Sohu.com LONG ishares MSCI Brazil LONG Fugro N.V. LONG Rocket Internet SHORT +2.5% GESLOTEN Netflix LONG +7% ½ OPEN ½ GESLOTEN Baytex Energy Corp. LONG Market Vektor Steel LONG -3.7% OPEN Boskalis LONG Continental LONG General Electric LONG +0.5% OPEN Rambus LONG +1.5% OPEN United States Oil Fund LONG +0.5% OPEN Unibail Rodamco LONG Immunogen Inc. LONG IBM Corp. LONG +3.5% GESLOTEN Habit Restaurants Inc. LONG +3% GESLOTEN SPDR Gold Trust ETF LONG -1.5% GESLOTEN Air France LONG QSC AG LONG -6% GESLOTEN Taser LONG +4.5% GESLOTEN Church & Dwight LONG -2% GESLOTEN Powershares Agriculture SHORT Heineken N.V. LONG CAT Oil LONG +6.5% GESLOTEN Apple LONG +2.5% GESLOTEN Amazon LONG +2.5% GESLOTEN Market Vectors Gold Miners ETF LONG +2.5% GESLOTEN Fugro N.V. LONG +2.5% GESLOTEN SGL Carbon SHORT +2.5% GESLOTEN Citrix Systems LONG -3% GESLOTEN Martin Marietta LONG United States Oil Fund ETF LONG PostNL LONG -4.5% GESLOTEN Lufthansa LONG - -

14 Gogo Inc. LONG Apple LONG Market Vektor Russia ETF LONG +10.5% GESLOTEN Koninklijke KPN LONG +3% GESLOTEN Salzgitter LONG +2.5% GESLOTEN Nu Skin Enterprises LONG +3.5% GESLOTEN Digitalglobe LONG -3.5% GESLOTEN Sector Financial ETF LONG -0.5% GESLOTEN BinckBank N.V. SHORT Evotec LONG -5% GESLOTEN Informatica LONG +7.5% GESLOTEN JDS Uniphase LONG Market Vectors China ETF LONG +13.5% GESLOTEN Fugro N.V. LONG Südzucker LONG Level 3 Communications LONG -1% GESLOTEN Lions Gate LONG -0.5% GESLOTEN Sector Financial LONG -1.5% GESLOTEN TNT Express N.V. SHORT 0% GESLOTEN Allianz SE LONG +6.5% GESLOTEN Gentex LONG -3.5% GESLOTEN General Dynamics LONG United States Oil Fund SHORT +5.5% GESLOTEN Vopak N.V. LONG -5% GESLOTEN Lufthansa SHORT -1% GESLOTEN Arena Pharmaceuticals LONG +2.5% GESLOTEN Halliburton LONG -4% GESLOTEN Market Vektor Gold Miners LONG Unilever N.V. LONG +5.5% GESLOTEN Evotec LONG +2.5% GESLOTEN Jinko Solar LONG -2.5% GESLOTEN SunPower LONG +11.5% GESLOTEN Powershares QQQ Nasdaq LONG +2.5% GESLOTEN ArcelorMittal SHORT Heidelberger Druckmaschinen LONG Kandi Technologies LONG -4.5% GESLOTEN Apple Inc. LONG +6% GESLOTEN Fugro N.V. LONG +5% GESLOTEN BILFINGER LONG +5% GESLOTEN Regulus Therapeutics LONG Time Inc. LONG -6% GESLOTEN Market Vectors Russia LONG +1% GESLOTEN

15 Air France SHORT Nordex LONG +8.5% GESLOTEN Level 3 Communications SHORT Immunogen SHORT -8% GESLOTEN Wisdom Tree India Fund LONG +1.5% GESLOTEN Gemalto N.V. LONG Adidas LONG +8.5% GESLOTEN Ciena Corporation LONG -3.0% GESLOTEN Plug Power SHORT +4.5% GESLOTEN Unites States Oil Fund LONG -1.5% GESLOTEN Koninklijke DSM SHORT +5.5% GESLOTEN Aareal Bank SHORT +2.5% GESLOTEN Yahoo! Inc. LONG -5.5% GESLOTEN NXP Semiconductors LONG +2.5% GESLOTEN Market Vektor Russia ETF SHORT +2.5% GESLOTEN Aegon N.V. SHORT Heidelberger Druckmaschinen SHORT -4.5% GESLOTEN Array Biopharma LONG Wolverine World Wide LONG -4,5% GESLOTEN Gold Miners ETF LONG Fugro N.V. SHORT +4.0% GESLOTEN CAT Oil AG SHORT -2.5% GESLOTEN Apple SHORT +5.5% GESLOTEN Firstenergy Corporation LONG +6% GESLOTEN Market Vektor Russia ETF LONG Koninklijke Bam Groep LONG +3.5% GESLOTEN Evotec LONG +2.5% GESLOTEN Yahoo! Inc. LONG Keurig Green Mountain SHORT +3.5% GESLOTEN ishares Russel 2000 ETF SHORT +1.0% GESLOTEN Corio N.V. LONG +3% GESLOTEN SAP SE LONG +5% GESLOTEN Catamaran Holdings LONG +3.5% GESLOTEN Acadia Healthcare LONG 0% GESLOTEN India Earnings fund LONG -2.5% GESLOTEN Corbion N.V. LONG +6% GESLOTEN Heidelberger Druckmaschinen LONG -5.0% GESLOTEN VM Ware SHORT -3% GESLOTEN Tile Shop Holdings LONG United States Oil Fund SHORT +7% GESLOTEN Adidas LONG +6% GESLOTEN Tesla Motors LONG -4% GESLOTEN

16 Boulder Brands SHORT +2.5% GESLOTEN MSCI India Index ETN LONG Kon. BAM Groep LONG +2.5% GESLOTEN Paion SHORT Bitauto LONG +11% GESLOTEN Valeant Pharmaceuticals LONG -2.5% GESLOTEN United States Oil Fund SHORT +8% GESLOTEN Wolters Kluwer LONG +9% GESLOTEN Adidas LONG +1% GESLOTEN Lithia Motors SHORT -4% GESLOTEN Emcore Corp. LONG -4.5% GESLOTEN Vanguard Total Bond Market LONG Corio N.V. LONG +6.5% GESLOTEN Allianz LONG +6.5% GESLOTEN Ulta Salon LONG +1% GESLOTEN Green Dot LONG -4% GESLOTEN SPDR S&P 500 Trust ETF LONG TNT Express N.V. SHORT +2.5% GESLOTEN Airbus Group LONG United States Steel LONG -1.5% GESLOTEN Alnylam Pharmaceuticals LONG -8.5% GESLOTEN SPDR Gold Shares LONG SBM Offshore N.V. LONG -5.5% GESLOTEN Nordex LONG -7.5% GESLOTEN Glu Mobile Inc. LONG First Solar SHORT +7% GESLOTEN US Real Estate Index SHORT Heineken N.V. LONG -2% GESLOTEN Cat Oil AG SHORT +9% GESLOTEN Trinet Group LONG Netflix SHORT 0% GESLOTEN US Natural Gas ETF SHORT +5.5% GESLOTEN Air France LONG Deutsche Bank LONG -3% GESLOTEN Synopsis LONG Amgen LONG -2.5% GESLOTEN Gold Miners ETF SHORT Koninklijke KPN LONG -4% GESLOTEN Beiersdorf SHORT Life Time Fitness LONG +6.5% GESLOTEN Biogen LONG -1.5% GESLOTEN Powershares India Portfolio ETF LONG -2% GESLOTEN

17 Air France SHORT Lufthansa SHORT Crocs Inc. LONG -3% GESLOTEN Google LONG -1% GESLOTEN US Natural Gas ETF SHORT Corio NV LONG +0.5% GESLOTEN Qiagen SHORT BlackBerry SHORT Soufun LONG ipath MSCI India Index ETF LONG +1% GESLOTEN ASML Holding LONG +12.5% GESLOTEN Drägerwerk AG SHORT Apple LONG +6% GESLOTEN Microsoft LONG +6.5% GESLOTEN ishares China Large Cap LONG -2% GESLOTEN PostNL LONG -5.5% GESLOTEN Deutsche Bank SHORT +1% GESLOTEN Apple LONG +5% GESLOTEN Tesla Motors LONG +4.5% GESLOTEN United States Oil Fund LONG -1% GESLOTEN Koninklijke DSM LONG Commerzbank SHORT -4% GESLOTEN Questcor Pharmaceuticals LONG -1.5% GESLOTEN LinnCo LLC SHORT 0% GESLOTEN Global Social Media ETF SHORT Koninklijke KPN LONG -4.5% GESLOTEN Deutsche Euroshop SHORT - GESLOTEN General Motors LONG - GESLOTEN Vringo LONG - GESLOTEN Mkt. Vectors Semiconductor ETF LONG -2% GESLOTEN Fugro N.V. SHORT +20% GESLOTEN Daimler LONG Potash LONG Acadia Pharmaceuticals LONG -4% GESLOTEN SPDR KBW Insurance ETF LONG Aperam LONG +3.5% GESLOTEN Heidelberger Druckmaschinen LONG x8 Inc. LONG -5.5% GESLOTEN Pixelworks LONG +11% GESLOTEN ishares MDAX SHORT -0.5% GESLOTEN Akzo Nobel LONG Volkswagen LONG - -

18 ChannelAdvisor LONG +9% GESLOTEN Gogo Inc. LONG -10.5% GESLOTEN First State ISE Global Copper LONG +2.5% GESLOTEN Ind ASM International LONG -2.5% GESLOTEN Deutsche Telekom LONG -2% GESLOTEN Demand Media LONG -3.5% GESLOTEN Bank of America LONG -2.5% GESLOTEN ishares Russel 2000 Index LONG +4% GESLOTEN Ziggo NV LONG -1.5% GESLOTEN Allianz SE LONG -2% GESLOTEN Suncor Energy LONG +5% GESLOTEN Activision LONG +6% GESLOTEN ishares MSCI United Kingdom LONG -1.5% GESLOTEN Koninklijke Philips SHORT -1% GESLOTEN Adidas LONG Kulicke und Soffa LONG +5% GESLOTEN Facebook LONG +4% GESLOTEN SPDR Dow Jones REIT LONG -1.5% GESLOTEN Delta Lloyd N.V. SHORT -3% GESLOTEN Volkswagen LONG -1.5% GESLOTEN Raptor Pharmaceuticals LONG +2.5% GESLOTEN Facebook LONG +7.5% GESLOTEN Global X Social Media LONG -2% GESLOTEN Fugro N.V. SHORT Adidas LONG King Digital Entertainment SHORT -2.5% GESLOTEN Ubiquiti Networks SHORT +3.5% GESLOTEN Market Vector Egypt ETF LONG -4.5% GESLOTEN Royal Imtech N.V. SHORT +16% GESLOTEN Fresenius SE & Co. LONG 0% GESLOTEN Intel Corp. LONG Republic Airways LONG -5% GESLOTEN Market Vector Russia ETF LONG 2.5% GESLOTEN Arcelormittal LONG Commerzbank SHORT +10.5% GESLOTEN Skywork Solutions LONG -4% GESLOTEN Tata Motors LONG +2.5% GESLOTEN ishares MSCI Emerging Markets LONG +2.5% GESLOTEN Aalberts Industries SHORT +0.5% GESLOTEN Deutsche Bank SHORT +3% GESLOTEN Blackberry SHORT - -

19 Capstone Turbine LONG ishares MSCI Turkey LONG +6% GESLOTEN Aegon N.V. SHORT Barrick Gold SHORT +6% GESLOTEN IsoRay Inc. LONG Ipath MSCI India Index ETN LONG Heineken LONG 0% GESLOTEN RWE LONG -4% GESLOTEN Plug Power LONG +2.5% GESLOTEN Isoray Inc. LONG +5% GESLOTEN ishares DJ US Energy Sector LONG Koninklijke DSM LONG +6% GESLOTEN Nordex LONG Level 3 Communications LONG -6% GESLOTEN Alon USA Energy LONG -3% GESLOTEN SPDR Consumer Discretionary SHORT +4.5% GESLOTEN ETF K+S AG SHORT -5% GESLOTEN BJ S Restaurants LONG +2.5% GESLOTEN Basic Energy Services LONG +9% GESLOTEN ishares MSCI Turkey ETF LONG Koninklijke DSM SHORT -2% GESLOTEN Fresenius SE SHORT -4% GESLOTEN Anika Therapeutics LONG -5% GESLOTEN Teekay Tankers LONG Market Vector Junior Gold LONG +5% GESLOTEN Miners Twitter SHORT +5% GESLOTEN Bankrate LONG +2.5% GESLOTEN Münchner Rück LONG -2% GESLOTEN ishares MSCI Brazil LONG -5% GESLOTEN Gemalto LONG Infineon LONG +6% GESLOTEN Bank of America LONG Caesars Entertainment Corp. LONG +10% GESLOTEN Heineken SHORT Evotec LONG +2.5% GESLOTEN Solazyme LONG Broadsoft LONG -2% GESLOTEN K+S AG LONG +2.5% GESLOTEN Qiagen LONG -3% GESLOTEN Rayonier Inc. LONG +3.5% GESLOTEN

20 Oxygen Biotherapeutics LONG Heineken SHORT +5% GESLOTEN Hugo Boss AG SHORT +3% GESLOTEN Signet Juwelers Ltd. SHORT Seaworld Entertainment LONG -4% GESLOTEN Reed Elsevier N.V. LONG -2% GESLOTEN Deutsche Börse LONG Soufun Holdings Ltd. LONG +7% GESLOTEN Juniper Networks LONG 0% GESLOTEN PostNL N.V. LONG Light in the Box LONG +13% GESLOTEN ExOne LONG +4% GESLOTEN Linde LONG +2% GESLOTEN Hilltop Holdings LONG +10% GESLOTEN Facebook SHORT -2% GESLOTEN Thyssen Krupp SHORT Wolters Kluwer LONG +0.5% GESLOTEN Long Repros Therapeutics LONG +12% GESLOTEN Private Bankcorp LONG +5% GESLOTEN Bayer AG LONG +5% GESLOTEN Akzo Nobel LONG Tesla LONG +9% GESLOTEN E.ON LONG -0,1% GESLOTEN * Wanneer bij een transactie een koerswinst is behaald van 5%, wordt de helft van de positie gesloten en wordt voor de andere helft de stoploss op het instapniveau ingelegd. Wanneer een positie na vier weken haar target of stoploss niet heeft bereikt, wordt de positie gesloten voor de dan geldende marktprijs.

21 Disclaimer: BreakoutTrader is een informatieve nieuwsbrief, die de belegger wekelijks meeneemt in de wereld van aandelen. Belangrijke boodschap van Lynx: Het ontvangen van de nieuwsbrief BreakoutTrader leidt voor u niet tot andere verplichtingen. U ontvangt de nieuwsbrief als extra service van Lynx. De informatie uit deze is strikt en uitsluitend voor u als geadresseerde bestemd; gebruik door anderen of het doorsturen van deze nieuwsbrief is niet toegestaan. De samenwerking met BreakoutTrader zal door beide partijen na een bepaalde tijd worden geëvalueerd, waarbij deze voortgezet zal worden als beide partijen tevreden zijn met deze opzet. Lees a.u.b. aandachtig de volgende belangrijke informatie: De auteur aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de openbaarmaking of verspreiding van deze analyse aan/voor derden. Verder is de auteur niet aansprakelijk voor schade die ontstaat of kan ontstaan, van welke aard dan ook, voortvloeiend uit het gebruik of openbaarmaking van de analyses. De informatie waarop een beleggingsoordeel is gevormd, wordt gezocht in álle mogelijke externe bronnen die betrouwbaar worden geacht. Indien dit niet het geval is, zal BreakoutTrader steeds wijzen op de twijfelachtigheid van de verkregen informatie. BreakoutTrader is een informatieve nieuwsbrief, een aanreiker van ideeën, en mag absoluut niet aangezien worden als een medium voor professioneel beleggingsadvies. BreakoutTrader raadt de abonnee aan om elke transactiebeslissing, gebaseerd op informatie verkregen uit de nieuwsbrief, te toetsen aan zijn eigen gezond verstand en research én aan de opinie van zijn financiële tussenpersoon. BreakoutTrader wijst er tevens op dat elke belegging in aandelen hoogst speculatief is. Alle opmerkingen, rapporten en aanbevelingen zijn puur voor training en informatieve doeleinden en mogen niet als constructief beleggingsadvies voor de aankoop en/of verkoop van aandelen of andere effecten worden gezien. De lezer van BreakoutTrader moet dan ook beseffen dat het aankopen of verkopen van aandelen, op basis van de inhoud van deze nieuwsbrief, enkel op eigen risico en eigen verantwoordelijkheid gebeurt. BreakoutTrader, zijn uitgever en medewerkers houden zich aan een strikte ethische code. Er zal daarom slechts 2 volledige beursdagen ná het verschijnen van de nieuwsbrief, ten persoonlijke titel kunnen worden gekocht in die aandelen die voor het eerst van commentaar worden voorzien. Indien bepaalde beleggingsopportuniteiten, om welke

22 reden ook, aanleiding zouden kunnen geven tot een mogelijk ontwrichten van de markt, zal daar steeds met nadruk op worden gewezen. BreakoutTrader en zijn uitgever weigeren elke vorm van compensatie voor het profileren van een bepaald bedrijf. Deze uitgave mag in zijn geheel niet openbaar gemaakt en/of verveelvoudigd worden zonder toestemming van Achim Mautz. Bij misbruik wordt het abonnement onvoorwaardelijk stopgezet zonder teruggave van de nog te lopen maanden. Verantwoordelijke uitgever: Achim Mautz BreakoutTrader is een initiatief van Ratgeber Geld (www.ratgebergeld.at).

STRATEGIE: Breakout long. STRATEGIE: Breakout long. STRATEGIE: Breakout long. STRATEGIE: Breakout long

STRATEGIE: Breakout long. STRATEGIE: Breakout long. STRATEGIE: Breakout long. STRATEGIE: Breakout long STRATEGIE: Breakout long Hoewel het 3.12 niveau tot dusver niet kon worden gebroken, is de setup nu alleen nog maar beter geworden. Hoe langer de consolidatie tussen 3 en 3.12 duurt, hoe groter de kans

Nadere informatie

STRATEGIE: Pullback long. STRATEGIE: Breakout long. STRATEGIE: Breakout long. STRATEGIE: Breakout long

STRATEGIE: Pullback long. STRATEGIE: Breakout long. STRATEGIE: Breakout long. STRATEGIE: Breakout long STRATEGIE: Pullback long Zoals verwacht kon Heineken de opwaartse trend voortzetten en na het uitbreken uit de consolidatie bleef de koers stijgen. Helaas is de koers niet teruggekeerd naar ons instapniveau.

Nadere informatie

STRATEGIE: Pullback long. STRATEGIE: Pullback short. STRATEGIE: Breakout long. STRATEGIE: Breakout long

STRATEGIE: Pullback long. STRATEGIE: Pullback short. STRATEGIE: Breakout long. STRATEGIE: Breakout long STRATEGIE: Pullback long De trigger is nog niet geactiveerd. Het aandeel lijkt op dit moment bijna vast te zitten aan het stijgende 20-daags voortschrijdend gemiddelde. Het is zeer waarschijnlijk dat we

Nadere informatie

De grote uitbraak laat op zich wachten, maar de setup is nog steeds absoluut top. Dit aandeel blijft op de watchlist staan.

De grote uitbraak laat op zich wachten, maar de setup is nog steeds absoluut top. Dit aandeel blijft op de watchlist staan. STRATEGIE: Breakout long De grote uitbraak laat op zich wachten, maar de setup is nog steeds absoluut top. Dit aandeel blijft op de watchlist staan. STRATEGIE: Breakout long Net als bij de DAX is de opwaartse

Nadere informatie

8.40. Strategie: Pullback short 7.00 7.0 8.60

8.40. Strategie: Pullback short 7.00 7.0 8.60 Bij het bepalen van de performance gaan we ervan uit dat iedere positie met 20% van de gehele waarde van de portefeuille wordt ingenomen. Voorbeeld: de totale waarde van de effectenrekening is 50.000.

Nadere informatie

Het shortsignaal van de Nederlandse uitgeverij werd bereikt, maar binnen no time zijn we ook weer uitgestopt.

Het shortsignaal van de Nederlandse uitgeverij werd bereikt, maar binnen no time zijn we ook weer uitgestopt. STRATEGIE: Breakdown Short Het shortsignaal van de Nederlandse uitgeverij werd bereikt, maar binnen no time zijn we ook weer uitgestopt. STRATEGIE: Breakout Long Net als veel andere Duitse aandelen leed

Nadere informatie

Het aandeel bevindt zich nog altijd in de zone tussen de 45 en 49,50. De volgende doorbraak geeft hoogstwaarschijnlijk een duidelijk signaal.

Het aandeel bevindt zich nog altijd in de zone tussen de 45 en 49,50. De volgende doorbraak geeft hoogstwaarschijnlijk een duidelijk signaal. STRATEGIE: Breakdown Short Het aandeel bevindt zich nog altijd in de zone tussen de 45 en 49,50. De volgende doorbraak geeft hoogstwaarschijnlijk een duidelijk signaal. STRATEGIE: Breakdown short De short

Nadere informatie

qiagen facebook tesla

qiagen facebook tesla 28 juni 2016 In deze Post uitgave: nl nv qiagen facebook tesla Goud Wolters Kluwer (WKL) Strategie: Breakdown Short Vorige uitgave In de vorige editie was het aandeel van Wolters Kluwer een negatieve verassing.

Nadere informatie

Strategie: Breakout Long. STRATEGIE: Pullback Long. STRATEGIE: Pullback Long. STRATEGIE: Breakout Long

Strategie: Breakout Long. STRATEGIE: Pullback Long. STRATEGIE: Pullback Long. STRATEGIE: Breakout Long Strategie: Breakout Long De opwaartse uitbraak in het aandeel ASML heeft inmiddels plaatsgevonden. De rally wordt onverminderd voortgezet. Desondanks verhogen wij onze stoploss naar het instapniveau. STRATEGIE:

Nadere informatie

Kort na ons koopsignaal ging het aandeel Weibo hard omhoog. Echter, al snel veranderde het beeld en werd onze stoploss geraakt.

Kort na ons koopsignaal ging het aandeel Weibo hard omhoog. Echter, al snel veranderde het beeld en werd onze stoploss geraakt. Strategie: Breakdown Short De belangrijke steun op 4,90 is nog altijd niet neerwaarts gebroken. Het aandeel staat echter klaar voor een nieuwe daling en de setup blijft op onze watchlist staan. STRATEGIE:

Nadere informatie

Het aandeel maakte de verwachte uitbraak niet waar, waardoor de setup niet werd getriggerd.

Het aandeel maakte de verwachte uitbraak niet waar, waardoor de setup niet werd getriggerd. Strategie: Breakout Long Het aandeel maakte de verwachte uitbraak niet waar, waardoor de setup niet werd getriggerd. STRATEGIE: Breakout Long Onze koopsignaal in Volkswagen is niet geactiveerd. Het aandeel

Nadere informatie

Heineken. osram. Jazz pharmaceuticals

Heineken. osram. Jazz pharmaceuticals 10 januari 2017 In deze Heineken uitgave: osram The exone company Jazz pharmaceuticals Vaneck vecors goldminers etf unibail rodamco (UL) Strategie: Pullback Long Vorige uitgave De stijging in het aandeel

Nadere informatie

De opwaartse uitbraak heeft nog niet plaatsgevonden, wel is onze longpositie inmiddels geopend. De stoploss ligt op een koers van 43,50.

De opwaartse uitbraak heeft nog niet plaatsgevonden, wel is onze longpositie inmiddels geopend. De stoploss ligt op een koers van 43,50. Strategie: Pullback Long De opwaartse uitbraak heeft nog niet plaatsgevonden, wel is onze longpositie inmiddels geopend. De stoploss ligt op een koers van 43,50. STRATEGIE: Breakout Long Ons koopsignaal

Nadere informatie

Trendscore J U N RAPPORT

Trendscore J U N RAPPORT 0 6 J U N 2016 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 06 juni 2016 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trendscores worden trends binnen de week- en dag grafiek

Nadere informatie

Trendscore M R RAPPORT

Trendscore M R RAPPORT 2 8 2015 M R TA T RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 28 MAART 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en kort

Nadere informatie

Trendscore J A N RAPPORT

Trendscore J A N RAPPORT 0 6 J A N 2015 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 6 JANUARI 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en kort

Nadere informatie

Trendscore F E B RAPPORT

Trendscore F E B RAPPORT 0 9 F E B 2015 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 09 FEBRUARI 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en kort

Nadere informatie

Trendscore A U G RAPPORT

Trendscore A U G RAPPORT 0 8 A U G 2015 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 8 augustus 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en kort

Nadere informatie

Trendscore F E B RAPPORT

Trendscore F E B RAPPORT 2 3 F E B 2015 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 23 FEBRUARI 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en kort

Nadere informatie

Trendscore M E RAPPORT

Trendscore M E RAPPORT 1 7 2015 M E TA I RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 17MEI 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en kort termijn

Nadere informatie

Turbo Daily Commerzbank 10 April 2015 Nummer 1147 Pagina 2 MIDDELLANGE TERMIJN TREND. Steun : 459.1 Weerstand : 516.8

Turbo Daily Commerzbank 10 April 2015 Nummer 1147 Pagina 2 MIDDELLANGE TERMIJN TREND. Steun : 459.1 Weerstand : 516.8 Turbo Daily Turbo Daily Commerzbank 10 April 2015 Nummer 1147 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 501,97 0,97% DOW JONES 17958,73 0,31% NASDAQ CMP 4974,565 0,48% NASDAQ -100 4403,953 0,64% NIKKEI 225 19907,63-0,15%

Nadere informatie

Turbo Daily NASDAQ-100 NIKKEI 225 DOW JONES. Turbo Daily Commerzbank 26 Juni 2015 Nummer 1202 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 492,39-0,05%

Turbo Daily NASDAQ-100 NIKKEI 225 DOW JONES. Turbo Daily Commerzbank 26 Juni 2015 Nummer 1202 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 492,39-0,05% Turbo Daily Turbo Daily Commerzbank 26 Juni 2015 Nummer 1202 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 492,39-0,05% DOW JONES 17890,36-0,42% NASDAQ CMP 5112,19-0,2% NASDAQ -100 4514,008-0,23% NIKKEI 225 20706,15-0,31%

Nadere informatie

Turbo Daily NIKKEI 225 NASDAQ-100 DOW JONES. Turbo Daily Commerzbank 29 April 2015 Nummer 1161 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 501,66-1,49%

Turbo Daily NIKKEI 225 NASDAQ-100 DOW JONES. Turbo Daily Commerzbank 29 April 2015 Nummer 1161 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 501,66-1,49% Turbo Daily Turbo Daily Commerzbank 29 April 2015 Nummer 1161 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 501,66-1,49% DOW JONES 18110,14 0,4% NASDAQ CMP 5055,422-0,1% NASDAQ -100 4515,265-0,22% NIKKEI 225 20058,95

Nadere informatie

Trendscore O K T RAPPORT

Trendscore O K T RAPPORT 1 0 O K T 2015 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 10 oktober 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en korte

Nadere informatie

CN Dashboard Week 16/2015

CN Dashboard Week 16/2015 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard Week 16/2015 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) De aandelenmarkten blijven er goed

Nadere informatie

Turbo Daily Commerzbank 04 September 2015 Nummer 1252 Pagina 2 MIDDELLANGE TERMIJN TREND. Steun : 419.7 Weerstand : 509.2

Turbo Daily Commerzbank 04 September 2015 Nummer 1252 Pagina 2 MIDDELLANGE TERMIJN TREND. Steun : 419.7 Weerstand : 509.2 Turbo Daily Turbo Daily Commerzbank 04 September 2015 Nummer 1252 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 444,55 2,53% DOW JONES 16374,76 0,14% NASDAQ CMP 4733,497-0,35% NASDAQ -100 4234,654-0,51% NIKKEI 225 17792,16-2,15%

Nadere informatie

Trendscore A P R RAPPORT

Trendscore A P R RAPPORT 1 0 A P R 2017 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 10 april 2017 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trendscores worden trends binnen de week- en dag grafiek

Nadere informatie

Trendscore N O V RAPPORT

Trendscore N O V RAPPORT 2 8 N O V 2016 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 28 november 2016 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trendscores worden trends binnen de week- en dag grafiek

Nadere informatie

Turbo Daily Commerzbank 24 April 2015 Nummer 1158. Italie maakt vrijdag de details bekend van de veiling van 29 april.

Turbo Daily Commerzbank 24 April 2015 Nummer 1158. Italie maakt vrijdag de details bekend van de veiling van 29 april. Turbo Daily Turbo Daily Commerzbank 24 April 2015 Nummer 1158 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 503-0,54% DOW JONES 18058,69 0,11% NASDAQ CMP 5056,063 0,41% NASDAQ -100 4477,067 0,36% NIKKEI 225 20020,04-0,83%

Nadere informatie

TRENDS & MOMENTUM 22 februari 2017 door LOEF Technische Analyse

TRENDS & MOMENTUM 22 februari 2017 door LOEF Technische Analyse TRENDS & MOMENTUM 22 februari 2017 door LOEF Technische Analyse Aandelen Europa De Europese beursindices bewegen in bullish trends: de beursindices noteren boven de afgeleide (rode) 24-weeks gemiddelden,

Nadere informatie

Ochtendbericht Analytica Trading 2 mei. Enthousiast vervolg

Ochtendbericht Analytica Trading 2 mei. Enthousiast vervolg Door: Sander Stienstra en Lionell Emanuelson Ochtendbericht Analytica Trading Enthousiast vervolg De AEX: Algemeen De AEX woensdag wist eindelijk uit de range 393 398 te breken en een slot boven de 400

Nadere informatie

TechnicalDayTrader. Trading Tactics Pro. de dagelijkse nieuwsbrief van

TechnicalDayTrader. Trading Tactics Pro. de dagelijkse nieuwsbrief van Trading Tactics Pro de dagelijkse nieuwsbrief van TechnicalDayTrader Trading Tactics Pro nieuwsbrief@technicaldaytrader.nl TradingScreen signalen De AEX heeft vandaag opnieuw een daling laten zien, ditmaal

Nadere informatie

TRENDS & MOMENTUM 10 april 2017 door LOEF Technische Analyse

TRENDS & MOMENTUM 10 april 2017 door LOEF Technische Analyse TRENDS & MOMENTUM 10 april 2017 door LOEF Technische Analyse Aandelen Europa In de vorige publicatie werden beleggers op basis van technische analyse geadviseerd om bij een daling onder het kortetermijn

Nadere informatie

Ochtendbericht Analytica Trading 22 juli

Ochtendbericht Analytica Trading 22 juli Weinig beweging Door: Sander Stienstra en Lionell Emanuelson De AEX De AEX opende maandag aanvankelijk positief maar zakte gedurende de ochtend wat weg. De geopolitieke spanningen lijken vooralsnog de

Nadere informatie

CN Dashboard Week 44/2014

CN Dashboard Week 44/2014 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard Week 44/2014 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief) Na de veerkrachtige bewegingen

Nadere informatie

TRENDS & MOMENTUM 27 maart 2017 door LOEF Technische Analyse

TRENDS & MOMENTUM 27 maart 2017 door LOEF Technische Analyse TRENDS & MOMENTUM 27 maart 2017 door LOEF Technische Analyse Aandelen Europa Op 22 maart jl. stond de 19-weeks cyclusbodem gepland die in het verlengde van de vorige marktbodems op 9 november, 27 juni

Nadere informatie

CN Dashboard Week 24/2016

CN Dashboard Week 24/2016 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard Week 24/2016 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) De strijd op de aandelenvelden

Nadere informatie

LYNX Masterclass: Technische Analyse

LYNX Masterclass: Technische Analyse LYNX Masterclass: Technische Analyse READY, AIM & FIRE voorbereiden, monitoren en beslissen! Edward Loef CFTe 19 november 2015 Sprekers Edward Loef Tycho Schaaf Zelfstandig technisch analist Beleggingsspecialist

Nadere informatie

Eenvoudig beleggen met trackers

Eenvoudig beleggen met trackers Eenvoudig beleggen met trackers Rabobank Rijn en Veenstromen 14 Oktober 2010 Gertjan Dorrepaal Directoraat Private Banking Beleggingscompetence Agenda 1. Wat zijn Trackers? Explosieve groei Geschiedenis

Nadere informatie

TRENDS & MOMENTUM 22 augustus 2016 door LOEF Technische Analyse

TRENDS & MOMENTUM 22 augustus 2016 door LOEF Technische Analyse TRENDS & MOMENTUM 22 augustus 2016 door LOEF Technische Analyse Samenvatting De trends in de aandelenkoersen, beursgenoteerd vastgoed, vastrentende waarden (obligaties), edele metalen en olieprijzen zijn

Nadere informatie

TRENDS & MOMENTUM 14 december 2016 door LOEF Technische Analyse

TRENDS & MOMENTUM 14 december 2016 door LOEF Technische Analyse TRENDS & MOMENTUM 14 december 2016 door LOEF Technische Analyse Europese aandelen Het beursjaar 2016 is bijna verstreken. December is de kalendermaand bij uitstek om terug te blikken en vooruit te kijken.

Nadere informatie

Weekbericht Analytica Trading 9 november

Weekbericht Analytica Trading 9 november Door: Sander Stienstra en Lionell Emanuelson Weekbericht Analytica Trading Range bound? De AEX De AEX kende een volatiele week waarbij de beweging zich echter wel afspeelde tussen een aantal steunniveaus.

Nadere informatie

Workshop 25 juni 2003

Workshop 25 juni 2003 Workshop 25 juni 2003 StockVision 2003. Alle rechten voorbehouden. Beleggen houdt in dat u risico neemt. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade voortvloeiend uit het gebruik van de kennis en

Nadere informatie

TRENDS & MOMENTUM 26 september 2016 door LOEF Technische Analyse

TRENDS & MOMENTUM 26 september 2016 door LOEF Technische Analyse TRENDS & MOMENTUM 26 september 2016 door LOEF Technische Analyse Samenvatting In de vorige update van 22 augustus jl. luidde de technische analyse als volgt: In de AEX ligt de laatste hogere bodem op 437,85.

Nadere informatie

CN Dashboard Week 45/2017

CN Dashboard Week 45/2017 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard Week 45/2017 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) De ondertoon op de speelvelden

Nadere informatie

Winnaars op de Nederlandse beurs

Winnaars op de Nederlandse beurs Albert Jellema Veel weten van weinig Winnaars op de Nederlandse beurs Nederlandse economie Onzekerheden horen bij beleggen Met of zonder parachute Elke dag een nieuw idee Beleggingsfilosofie 1. Beleggen

Nadere informatie

TRENDS & MOMENTUM 23 november 2016 door LOEF Technische Analyse

TRENDS & MOMENTUM 23 november 2016 door LOEF Technische Analyse TRENDS & MOMENTUM 23 november 2016 door LOEF Technische Analyse Europese aandelen In de afgelopen weken waren de financiële markten in de ban van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De consensus onder

Nadere informatie

TRENDS & MOMENTUM 17 oktober 2016 door LOEF Technische Analyse

TRENDS & MOMENTUM 17 oktober 2016 door LOEF Technische Analyse TRENDS & MOMENTUM 17 oktober 2016 door LOEF Technische Analyse Europese aandelen Ten opzichte van de vorige technische analyse update (26 september 2016) zijn de Europese beursindices licht in waarde gedaald.

Nadere informatie

CN Dashboard Week 48/2017

CN Dashboard Week 48/2017 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard Week 48/2017 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) Niet veel nieuwe signalen op het

Nadere informatie

CN Dashboard Week 46/2017

CN Dashboard Week 46/2017 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard Week 46/2017 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) Er waren al wat berentikken waarneembaar.

Nadere informatie

CN Dashboard Week 47/2017

CN Dashboard Week 47/2017 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard Week 47/2017 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) De corrigerende berentikken vliegen

Nadere informatie

TRENDS & MOMENTUM 6 februari 2016 door LOEF Technische Analyse

TRENDS & MOMENTUM 6 februari 2016 door LOEF Technische Analyse TRENDS & MOMENTUM 6 februari 2016 door LOEF Technische Analyse Aandelen Europa De vorige update van Trends & Momentum verscheen op 14 december 2016. Met het oog op wat in 2017 verwacht mocht worden werd

Nadere informatie

TRENDS & MOMENTUM 18 juli 2016 door LOEF Technische Analyse

TRENDS & MOMENTUM 18 juli 2016 door LOEF Technische Analyse TRENDS & MOMENTUM 18 juli 2016 door LOEF Technische Analyse Samenvatting Zowel gemeten in Amerikaanse dollars als in euro s bewegen de verschillende asset classes in positieve trends. Tot dusver presteert

Nadere informatie

CN Dashboard Week 47/2016

CN Dashboard Week 47/2016 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard Week 47/2016 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) Het blijft onrustig op de speelvelden,

Nadere informatie

CN Dashboard Week 23/2017

CN Dashboard Week 23/2017 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard Week 23/2017 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) De turbulentie neemt toe, koersen

Nadere informatie

TRENDS & MOMENTUM 13 maart 2017 door LOEF Technische Analyse

TRENDS & MOMENTUM 13 maart 2017 door LOEF Technische Analyse TRENDS & MOMENTUM 13 maart 2017 door LOEF Technische Analyse Aandelen Europa De Europese beursbarometers weten de weg omhoog vast te houden. De Nederlandse AEX-index is bij een beursnotering rond 511 weer

Nadere informatie

CN Dashboard Week 43/2017

CN Dashboard Week 43/2017 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard Week 43/2017 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) De ondertoon op de speelvelden

Nadere informatie

Sprinters Club 22/03/2011

Sprinters Club 22/03/2011 Sprinters Club 22/03/11 PORTEFEUILLE SPRINTERS Aankoop Sprinters Verkoop Sprinters Datum Markt LNG of SHT koers aantal totaal datum koers totaal AEX LNG 2 AEX SHT 9 9/3/11 OLIE LNG 69..02 71 2486.42 34.68

Nadere informatie

Indexus. HCC Beleggerssymposium, 25 maart Amsterdam - Arnhem - Eindhoven - Heerenveen

Indexus. HCC Beleggerssymposium, 25 maart Amsterdam - Arnhem - Eindhoven - Heerenveen Indexus HCC Beleggerssymposium, 25 maart 2017 Even voorstellen: Programma Introductie Indexus Indexbeleggen, waar hebben we het over? Succesvol Indexbeleggen, van theorie naar praktijk VRAGEN Introductie

Nadere informatie

TRENDS & MOMENTUM 14 juni 2016 door LOEF Technische Analyse

TRENDS & MOMENTUM 14 juni 2016 door LOEF Technische Analyse TRENDS & MOMENTUM 14 juni 2016 door LOEF Technische Analyse Samenvatting In het eerste kwartaal van 2015 was de stemming onder Europese aandelenbeleggers optimistisch tot zelfs euforisch in april. De grote

Nadere informatie

Rapport. Asset Allocatie Consensus. Juni Jaargang 6 Issue 54

Rapport. Asset Allocatie Consensus. Juni Jaargang 6 Issue 54 Rapport Asset Allocatie Consensus Juni 2017 Jaargang 6 Issue 54 Inhoud Inhoud... 2 Samenvatting juni 2017... 3 Asset Allocatie... 4 Asset allocatie aanbevelingen en rangschikking... 4 Aandelen... 6 Regio-allocatie

Nadere informatie

AANDELEN RESEARCH OKTOBER

AANDELEN RESEARCH OKTOBER AANDELEN RESEARCH OKTOBER Het cijferseizoen is in alle hevigheid losgebarsten en dat zorgt voor forse uitslagen op de financiele markten. Gelukkig zien we dat de beweeglijkheid weer aan het toenemen is

Nadere informatie

BELEGGER BEDUCHT VOOR NEXIT

BELEGGER BEDUCHT VOOR NEXIT BINCK BELEGGERSBAROMETER MAART 2017 BELEGGER BEDUCHT VOOR NEXIT 13 MAART 2017 De uitslag van de Nederlandse verkiezingen zal volgens beleggers deze maand weinig impact hebben op de beurs, maar een eventuele

Nadere informatie

Onnavolgbare week. Aandelen algemeen. Analytica Trading System 18 januari 2015

Onnavolgbare week. Aandelen algemeen. Analytica Trading System 18 januari 2015 Onnavolgbare week Aandelen algemeen Het was de week waarin aandelen die of met olie of met francs te maken hadden de boventoon voerden. Zoals v e r w a c h t m o c h t w o r d e n bewogen ook in de afgelopen

Nadere informatie

PERSBERICHT. Rapportagecyclus van Nederlandse beursfondsen laat in 2013 verbetering zien

PERSBERICHT. Rapportagecyclus van Nederlandse beursfondsen laat in 2013 verbetering zien you PERSBERICHT Rapportagecyclus van Nederlandse beursfondsen laat in 2013 verbetering zien Utrecht, 30 mei 2013 - Ondanks voortdurende crisis, realiseerden Nederlandse beursgenoteerde bedrijven een kwalitatief

Nadere informatie

Weekbericht Analytica Trading 19 april. Paasvrede

Weekbericht Analytica Trading 19 april. Paasvrede Paasvrede Door: Sander Stienstra en Lionell Emanuelson Met het lange paasweekend in het vooruitzicht werden er weinig nieuwe posities meer ingenomen. De volumes lagen daarmee ook onder het gemiddelde.

Nadere informatie

AEGON Bron : VisionEXPERT Symbool : AGN Land : Netherlands

AEGON Bron : VisionEXPERT Symbool : AGN Land : Netherlands zaterdag 19 maart AEGON Bron : VisionEXPERT Symbool : AGN Land : Netherlands 1-66% -61% -57% -53% -49% -43% -36% -7% -% +3% +8% 9 8 7 6 5 4 +71% 3 +7% -.5-1 -1.5 6 7 8 9 MoneyFlow Benelux. Alle rechten

Nadere informatie

Rabo Performance Plus Note

Rabo Performance Plus Note Rabo Performance Plus Note Rabo Performance Plus Note Wie een voorsprong krijgt, maakt meer kans op een overwinning. Wilt u die voorsprong? Stap dan nu in de Rabo Performance Plus Note en beleg in een

Nadere informatie

Weekbericht Analytica Trading 10 augustus

Weekbericht Analytica Trading 10 augustus Door: Sander Stienstra en Lionell Emanuelson Weekbericht Analytica Trading Mijnenveld De AEX De AEX had een zware week. De geopolitieke spanningen bleven toenemen en ook uit de cijferhoek kwamen wat teleurstellingen.

Nadere informatie

The good, the bad and the ugly

The good, the bad and the ugly The good, the bad and the ugly Rendement, risico en domheid Eelco Hessling Manager Retail Investor Services NYSE Euronext 2007 NYSE Euronext. All Rights Reserved. Vecon dag Amsterdam 3 april 2008 2007

Nadere informatie

Kracht van de trend AEX index

Kracht van de trend AEX index Kracht van de trend AEX index Gaat de AEX stijgen of dalen? En welke aandelen binnen de AEX moet ik dan kiezen? Dit zijn de gebruikelijke vragen die wij regelmatig van onze volgers krijgen. Volgers die

Nadere informatie

Blondjes beleggen beter. Seminar 'Starten Met Beleggen', 23 september 2016

Blondjes beleggen beter. Seminar 'Starten Met Beleggen', 23 september 2016 Blondjes beleggen beter Geld Geld is niet zomaar een betaalmiddel, geld is emo

Nadere informatie

LYNX Beleggersdebat 2016

LYNX Beleggersdebat 2016 LYNX Beleggersdebat 2016 BELEGGERSDEBAT 2016 V.l.n.r.: Jim Tehupuring, Willem Middelkoop, Janneke Willemse, André Brouwers en Corné van Zeijl BELEGGERSDEBAT 2016 Tip 1 Jim Tehupuring BELEGGERSDEBAT 2016

Nadere informatie

Rapport. Asset Allocatie Consensus. Maart Jaargang 6 Issue 51

Rapport. Asset Allocatie Consensus. Maart Jaargang 6 Issue 51 Rapport Asset Allocatie Consensus Maart 2017 Jaargang 6 Issue 51 Inhoud Inhoud... 2 Samenvatting maart 2017... 3 Voorkeur voor Equities neemt verder toe... 3 5 april 2017: Seminar Globalisatie... 4 Visies

Nadere informatie

AIR FRANCE KLM EN SHELL FAVORIET

AIR FRANCE KLM EN SHELL FAVORIET BINCK BELEGGERSBAROMETER FEBRUARI 2017 AIR FRANCE KLM EN SHELL FAVORIET 7 FEBRUARI 2017 Air France KLM en Shell zijn in februari de favoriete aandelen van Nederlandse particuliere beleggers. KPN en TomTom

Nadere informatie

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 9 oktober 2015. Technische Analyse Het stappenplan

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 9 oktober 2015. Technische Analyse Het stappenplan Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 9 oktober 2015 Technische Analyse Het stappenplan Agenda Geschiedenis technische analyse Wat is technische analyse? Het stappenplan Gemiddelden

Nadere informatie

Wereldwijd beleggen in aandelen met Morningstar

Wereldwijd beleggen in aandelen met Morningstar Wereldwijd beleggen in aandelen met Morningstar Dag van de Belegger 25 November 2011 Maarten van der Pas Redacteur Morningstar Benelux 1 Agenda Morningstar en aandelenonderzoek Belangrijke begrippen Moat

Nadere informatie

Workshop 7 april 2004

Workshop 7 april 2004 Workshop 7 april 2004 StockVision 2004. Alle rechten voorbehouden. Beleggen houdt in dat u risico neemt. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade voortvloeiend uit het gebruik van deze workshopsheets.

Nadere informatie

Definitieve selectie AEX, AMX en AScX Index

Definitieve selectie AEX, AMX en AScX Index CONTACT Media: +31.20.550.4488 (Amsterdam), +32.2.509.1392 (Brussels) +351.217.900.029 (Lisbon), +44.20.7379.2789 (London) +1.212.656.2411 (New York), +33.1.49.27.11.33 (Paris) CONTACT Investor Relations:

Nadere informatie

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 8-9-2011.

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 8-9-2011. Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 8-9-2011. Wordt ook China afgewaardeerd door de rating bureaus? Tijd 09:40 uur. Vanochtend rond acht uur zat ik voor de koersschermen. De opening van de futures

Nadere informatie

1 TOSTRAMS Week van de Belegger - Sectoren + individuele aandelen

1 TOSTRAMS Week van de Belegger - Sectoren + individuele aandelen 1 TOSTRAMS Week van de Belegger - Sectoren + individuele aandelen Week van de Belegger (deel II) Sectoren + individuele aandelen Vandaag is dag 2 van de Week van de Belegger. In het eerste deel bekeken

Nadere informatie

BELEGGERS BLIJ NA VIER JAAR RUTTE II

BELEGGERS BLIJ NA VIER JAAR RUTTE II EMBARGO tot 9 maart 2017 12.00 uur BELEGGERS BLIJ NA VIER JAAR RUTTE II PARTICULIER TERUG NAAR BEURS EN VERDUBBELING ETF-BELEGGERS Met het einde van het kabinet Rutte II in zicht staat Nederland er niet

Nadere informatie

GERBEN SEINEN STICHTING

GERBEN SEINEN STICHTING GERBEN SEINEN STICHTING JAARREKENING 2015 INHOUD Blad 1 ALGEMEEN 2 JAARREKENING 2015 Balans per 31 december 2015 3 Resultatenrekening 2015 4 Grondslagen voor de balans en resultaatbepaling 5 Toelichting

Nadere informatie

De lange termijnrente stijgt: een reëel gevaar voor de aandelenmarkten?

De lange termijnrente stijgt: een reëel gevaar voor de aandelenmarkten? De lange termijnrente stijgt: een reëel gevaar voor de aandelenmarkten? In juli ging de 10-jarige US Treasury door een belangrijke weerstand. Aandelenmarkten anticipeerden kortstondig, maar vastgoed behoort

Nadere informatie

Accell Group Milennium 2003 Inkomsten* 289577 Operationele winst* 16708 Netto winst 9197 Uitstaande aandelen 48051 Totale activa 134940

Accell Group Milennium 2003 Inkomsten* 289577 Operationele winst* 16708 Netto winst 9197 Uitstaande aandelen 48051 Totale activa 134940 Totale netto winst 56.904.147.000 Totale Activa (Netto Eigen Vermogen) 2.658.133.112.000 Via www.euronext.nl uitgezocht door Peter Breda Aalberts Industries Milennium 2003 Inkomsten* 784589 Operationele

Nadere informatie

AANDELEN RESEARCH NOVEMBER

AANDELEN RESEARCH NOVEMBER AANDELEN RESEARCH NOVEMBER De financiele markten maken zich wellicht op voor een eindejaarsrally. Historisch gezien,is de maand december volgens de statistieken van de afgelopen dertig jaar, één van de

Nadere informatie

AANDELEN RESEARCH SEPTEMBER

AANDELEN RESEARCH SEPTEMBER AANDELEN RESEARCH SEPTEMBER De financiele markten laten een zijwaarts patroon zien in een nauwe bandbreedte. Ondanks het feit dat de maand september als behoorlijk turbulent bekend staat de afgelopen dertig

Nadere informatie

Ontdek beleggingskansen met technische analyse

Ontdek beleggingskansen met technische analyse Online Seminar Beleggen Ontdek beleggingskansen met technische analyse Bas Heijink Technisch Analist ING Investment Office Bart-Jan Blom van Assendelft Manager ING Beleggen Amsterdam, 10 september 2013

Nadere informatie

Mededeling betreffende het dividend

Mededeling betreffende het dividend Mededeling betreffende het dividend Hierbij delen wij u mee dat u, als u op 15/09/2015 aandeelhouder was van één van onderstaande Aandelenklassen, een tussentijds dividend zult ontvangen voor die Aandelenklasse.

Nadere informatie

Commenda Demo 31 augustus 2013 Vergelijking tussen rendement van portefeuille en doel rendement

Commenda Demo 31 augustus 2013 Vergelijking tussen rendement van portefeuille en doel rendement Commenda Demo 31 augustus 2013 Vergelijking tussen van portefeuille en doel Target van 31.12.08 tot 31.08.13: 15% MSCI World 80% World bond Index 5% Rogers Commodity 30,00% 25,00% 20,00% 15,00% 10,00%

Nadere informatie

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 3 oktober 2014. Technische Analyse Het stappenplan

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 3 oktober 2014. Technische Analyse Het stappenplan Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 3 oktober 2014 Technische Analyse Het stappenplan Inhoud Geschiedenis technische analyse Wat is technische analyse Stappenplan: 3 basisstappen

Nadere informatie

Figuur 1 Jan Febr Maart April Mei Juni Half Jaar

Figuur 1 Jan Febr Maart April Mei Juni Half Jaar Beurs Trends Online Nieuwsbrief Jullii 2012,, Ediittiiee 17 Europese leiders besloten in de nacht van 28 op 29 juni dat het ESM noodfonds direct de noodlijdende bankensector in Spanje kan helpen en ook

Nadere informatie

1 TOSTRAMS Week van de Belegger ETF s en Beleggingsfondsen

1 TOSTRAMS Week van de Belegger ETF s en Beleggingsfondsen 1 TOSTRAMS Week van de Belegger ETF s en Beleggingsfondsen Week van de Belegger (deel IV) ETF s en beleggingsfondsen. Op de vierde dag van de belegger bespreken we ETF s en beleggingsfondsen. Allereerst

Nadere informatie

Weekbericht Analytica Trading 28 september

Weekbericht Analytica Trading 28 september Door: Sander Stienstra en Lionell Emanuelson Weekbericht Analytica Trading Volatiliteit ten top De AEX begon een handelsweek waarin de nodige twijfels waren over de kracht van de wereldeconomie. handelsweek.

Nadere informatie

ING EN AHOLD FAVORIET BELEGGER

ING EN AHOLD FAVORIET BELEGGER BINCK BELEGGERSBAROMETER MEI 2017 ING EN AHOLD FAVORIET BELEGGER 20 MEI 2017 Nederlandse particuliere beleggers blijven positief over het huidige beursklimaat. Dat blijkt uit de Binck BeleggersBarometer

Nadere informatie

Willem de Vocht Undervalued Opportunities

Willem de Vocht Undervalued Opportunities Willem de Vocht Undervalued Opportunities Focus aandelen Verenigde Staten Introductie Economie gestudeerd aan Maastricht University, New York University en Erasmus University Chartered Financial Analyst

Nadere informatie

KLEINE BELEGGER INVESTEERT ROYAAL IN ORANJE

KLEINE BELEGGER INVESTEERT ROYAAL IN ORANJE EMBARGO TOT DONDERDAG 27 APRIL 2017 07.00 UUR KLEINE BELEGGER INVESTEERT ROYAAL IN ORANJE KONINKLIJKE AANDELEN VERSLAAN DE AEX Op 27 april is Willem-Alexander vier jaar Koning van Nederland, maar ook op

Nadere informatie

ASML Call Spread. 15 januari Analyse:

ASML Call Spread. 15 januari Analyse: ASML Call Spread 15 januari 2016 Analyse: Volgende week komt ASML met kwartaalcijfers. De koers van het aandeel is de afgelopen maanden behoorlijk teruggezakt. Rond de zone 70-72 ligt een belangrijk steunniveau.

Nadere informatie

BELEGGERS BLIJ NA VIER JAAR RUTTE II

BELEGGERS BLIJ NA VIER JAAR RUTTE II 6 maart 2017 BELEGGERS BLIJ NA VIER JAAR RUTTE II PARTICULIER TERUG NAAR BEURS EN VERDUBBELING ETF-BELEGGERS Nederland kiest op 15 maart voor een nieuwe Tweede Kamer. Hoog tijd om een terugblik te werpen

Nadere informatie

AANDELEN RESEARCH MEI

AANDELEN RESEARCH MEI AANDELEN RESEARCH MEI De financiele markten zijn momenteel volop in beweging en het aandeel van de maand is deze keer een favoriet bij vele particuliere beleggers; Arcelor Mittal. Het staalbedrijf is een

Nadere informatie