LEZINGEN algemene opmerkingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LEZINGEN algemene opmerkingen"

Transcriptie

1 1 BMK-dag 8 november 2014 De BMK-dagen in 2009 en 2012 waren een geweldig succes. Overigens wil dat niet zeggen dat we naast vele positieve opmerkingen er ook een aantal hebben gehad waarmee we de organisatie van deze dag nog verder kunnen verbeteren. Die hebben we ter harte genomen waardoor deze dag in 2014 voor meer mensen een fijne fotografische dag kan worden. Op zaterdag 8 november aanstaande is het zover en kunnen alle leden van de Fotobond deelnemen aan lezingen en presentaties die door BMK-ers worden verzorgd. Nou ja, alle leden is natuurlijk praktisch niet haalbaar. Er is ruimte voor maximaal 300 deelnemers en de honorering van de inschrijving gebeurt op volgorde van inschrijving via de ! De inschrijvingstermijn sluit op zondag 19 oktober Het mooie van deze BMK-dag is dat je je eigen programma kunt samenstellen. Wil je meer weten over het werk van verschillende BMK-ers of neem je liever deel aan lezingen over een bepaald onderwerp. Bijna alles kan. Ook kun je je portfolio laten bespreken door enkele BMK-ers. Natuurlijk moeten we wel rekening houden met het maximaal aantal deelnemers per lezing, presentatie of portfoliobespreking. Daarom moet je ook enkele alternatieven opgeven. Gebruik het inschrijfformulier(bijlage) om je keuze te maken en die te sturen naar bmkdag2014@gmail.com, nogmaals uiterlijk 19 oktober! DE PROGRAMMA-ONDERDELEN WAARUIT JE KUNT KIEZEN LEZINGEN algemene opmerkingen Elke lezing (LEZ-A t/m LEZ-O) duurt 2 uur (zonder pauze). De lezing zullen zoveel mogelijk op een interactieve wijze worden gepresenteerd. LEZ-A: OUDE TECHNIEK: WET PLATE COLLODIUM Demonstratie en uitleg van dit oude fotografische procedé. Van opname, dokawerk tot verniste plaat! Vanwege het feit dat iedereen het proces goed moet kunnen volgen is er voor deze lezing maar plaats voor maximaal 14 personen. Één van de aanwezige is model! Door Arold van der Aa. LEZ-B: STUDIO en PORTRETFOTOGRAFIE Lichtopstelling, standpunt, type objectief, scherptediepte, etc. Kortom een lezing over kunde én kunst! Deze lezing wordt alleen s ochtends gegeven. Door Frank Boots LEZ-C: SERIEMATIG WERKEN Series maken, waarom zou ik? Verschillende soorten series, welke eisen stel je er aan, zijn er voorbeelden en zelf aan de slag. Door Peter van Tuijl LEZ-D: NATUURFOTOGRAFIE Gewoon is ook bijzonder! De lezing gaat niet over techniek, maar over manieren van kijken. Hoe je zelfs van gewone natuuronderwerpen toch bijzondere foto s kunt maken.

2 2 Ook de deelnemers mogen foto s (max. 2) meebrengen, die we dan samen bespreken. Door Renk Ruiter LEZ-E: DOCUMENTAIRE FOTOGRAFIE "Aan de hand van zijn favoriete fotoboeken van zijn helden laat Pascal zien hoe hij geïnspireerd wordt. De deelnemers maken samen met Pascal een analyse hoe zijn helden foto s maken en daarmee krijg je handvatten voor je eigen fotografie aangereikt. Vanwege de werkwijze is er bij deze lezing plaats voor 14 deelnemers. Door Pascal van Heesch LEZ-F: REISFOTOGRAFIE Gerrit reist om te fotograferen. Om de fotograferen moet je zelf je tempo van reizen bepalen en de plekken om tot goede inhoudelijke foto s te kunnen komen, aldus Gerrit. Hij laat niet alleen zijn foto s zien en vertelt daar over maar nodigt ook de deelnemers uit om een specifieke reisfoto mee te brengen om daarover van gedachten te wisselen. Door Gerrit Meerman LEZ-G: STADSLANDSCHAPPEN Is er van elke stad of elk stadsdeel een goede reportage te maken. Over uitgangspunten en werkwijze. Maak je zelf ook wel foto s in je stad. Neem zo n foto eventueel mee om er samen met Nico verder over te praten. Door Nico Roodhart LEZ-H: BEWONDERING OF AFKEURING? Over vorm en inhoud van een foto. Als je een foto meebrengt kan er, afhankelijk van het aantal, ook over gesproken worden. Door Janny Wierenga LEZ-I: HEDENDAAGSE FOTOGRAFIE Je blik verruimen en de hedendaagse fotografie beter begrijpen! Door Janet de Graaf LEZ-K: HET MAKEN VAN AUDIO VISUELE PRESENTATIES Meerdere foto s combineren met muziek tot een aantrekkelijke AV presentatie. Aan bod komen o.a. plan maken, werkwijze, programmatuur én voorbeelden. Door Gijs van Gent LEZ-L: BEELDTAAL Een foto beter begrijpen, de taal van het beeld! Door Diana Bokje LEZ-M: MAAK JE FOTOBOEK

3 3 Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een boek. Zowel de printing on demand boeken in eigen beheer als professioneel uitgegeven boeken komen aan de orde. Als je je zelfgemaakt boek meebrengt kan er, afhankelijk van het aantal, ook over gesproken worden. Door Armando Jongejan LEZ-O: STADSLANDSCHAPPEN met het accent op AVOND EN NACHT FOTOGRAFIE Het waarom, wat en hoe van avond- en nachtfotografie. Door Herman Schartman PRESENTATIES Elke presentatie (PRES-1 t/m PRES-11) duurt 1 uur. PRES-1: werk van Theo Bijker Theo behaalde de BMK-titel met silent places, plaatsen waar ogenschijnlijk niets gebeurt maar de sfeer de beschouwer wel aan het denken zet. Hij laat dit soort foto s zien en ook sociaal documentaire foto s en vertelt daarover. PRES-2: werk van Eli Dijkers Het werk van Eli is intuïtief en rauw maar wel steeds verbonden met mensen. Hij vindt zijn pure en betrokken beelden in de leefomgeving van de mensen die hij fotografeert. PRES-3: werk van Jaap Hijma Jaap fotografeert mensen en situaties. Essentieel in zijn werk, veelal gemaakt in Azië en Oost Europa, is de sfeertekening van het leven van alledag. PRES-4: werk van Karel Maat Karel toont op deze dag eigenzinnige fotocombinaties in één passepartout. Voornamelijk tweeluiken, ook enkele drie- en vierluiken. Alle foto's zijn van het laatste jaar. PRES-5: werk van Theo Mastenbroek Theo is de fotograaf die stilte en verstilling vaak als thematisch uitgangspunt voor zijn beelden neemt. Composities, de ene keer is het landschap, een andere keer in een architectonisch onderwerp of in een detail van een object. PRES-6: werk van Ton Mijs Ton Mijs beweegt zich op verschillende fotografische terreinen. Maak kennis met zijn muziekfoto s van het gerenommeerde Instant Composers Pool Orchestra, straatbeelden in big cities en zijn portretten. PRES-7: werk van Jean Marie Piron Jean Marie richt zich op de essentie van de fotografie het schrijven met licht. In zijn series zie je ook de hang naar de conceptuele fotografie waarin het idee wordt omgezet in beelden die abstraherend zijn. Voor de verhalen, anders dan de esthetica, moet je nadrukkelijker kijken. PRES-8: werk van Jan Hendrik van der Veen

4 4 Jan Hendrik kan met recht een reportagefotograaf genoemd worden. Maak kennis met zijn meest recente series. PRES-9: werk van Anna Basemans Anna maakt zelfbeelden waarin steeds haar emotie een drijfveer vormt. In de foto s zullen ook anderen zich herkennen. PRES-10: werk van Jan Ros Jan Ros heeft een brede belangstelling als het gaat over fotografische genres. Zijn belangrijkste thema s zijn landschapsfotografie en sociaal documentair. Echter ook urban-, model-, portret- en reisfoto s zitten in zijn uitvoerig portfolio. PORTFOLIOBESPREKING Je kunt je aanmelden om je portfolio (een serie foto s van ongeveer 10 foto s) aan enkele BMK-ers te laten zien. Zij bespreken het werk in kleine kring. Met name van belang als je wilt weten waar je met je fotografie staat. Mogelijk zelfs dat je de portfoliobespreking gebruikt om te kijken of je misschien wilt inzenden voor BMK. Een portfoliobespreking duurt 1 uur en daarin wordt het werk van 4 deelnemers besproken door twee BMK-ers. De BMK-ers die de portfolio s bespreken zijn onder andere: Harry Sikkenk, Mariska Lansbergen, Dini van Gent en BMK-ers die een presentatie verzorgen WAAR De Koninklijke Scholengemeenschap in Apeldoorn Jhr. Mr. G.W. Molleruslaan 42, 7316 AW Apeldoorn LET OP BIJ HET PARKEREN De scholengemeenschap ligt in een woonwijk waar een zeer beperkte parkeergelegenheid is voor niet-vergunninghouders. Bovendien wordt er tijdens bijeenkomsten/activiteiten op de scholengemeenschap door de politie heel actief gecontroleerd op foutparkeerders. En ze zijn zonder pardon, meteen een bon! De afstand van het treinstation naar de scholengemeenschap is ongeveer 1,5 km, een verstandige optie! Als u met de auto komt kunt u deze het beste parkeren in de parkeergelegenheden in het centrum nabij het station. Op het schoolterrein is geen parkeergelegenheid! DE DAGINDELING uur Ontvangst in de hal met laatste mededelingen over de dagindeling. (mogelijkheid voor koffie of thee) uur Opening van de dag met een speciale activiteit en presentatie BMK-boek uur Deelname aan één LEZING of aan twee PRESENTATIES (of aan één presentatie en één portfoliobespreking)

5 uur Lunchpauze (u moet zelf uw lunchpakket meenemen, koffie en thee wel aanwezig) uur Deelname aan één LEZING of aan twee PRESENTATIES (of aan één presentatie en één portfoliobespreking) Er is geen plenaire afsluiting. BMK boek 2014, een must have In 2009 bestond de BMK 50 jaar en bij die gelegenheid startten we met de BMK-dag en verscheen er een boek BMK 50 jaar. We zijn nu een lustrum verder en bij gelegenheid van het 11 e lustrum geven we opnieuw een FOTOBOEK uit met werk van 77 fotografen van de BMK-gespreksgroep. Eigentijds werk verzameld in een boek met hard-cover en 164 pagina s full color druk op hoogwaardig silk papier. Op deze dag verschijnt het boek en ter gelegenheid hiervan wordt het boek aangeboden tegen een speciale prijs. Alleen op 8 november en voor elke persoon maximaal één exemplaar voor 16 euro! Na deze dag is het boek te verkrijgen via de Fotobond voor de prijs van 22 euro (exclusief verzendkosten). INSCHRIJVEN Inschrijven door het inschrijvingsformulier (bijlage) ingevuld per te versturen naar bmkdag2014@gmail.com. En bovendien 15 euro over te maken op de bankrekening van de Fotobond: NL65 RABO t.n.v. Fotobond o.v.v. BMK dag Vermeld je lidmaatschapsnummer, naam en plaats zowel bij de inschrijving als bij de betaling. Let op dat je in totaal voor 4 uur activiteiten invult en bovendien voor minimaal 2 uur een alternatief (tweede keus) invult! Uiterste verzenddatum én betaaldatum is 19 oktober Vanaf 4 november is de indeling te downloaden op de website van de Fotobond ( Daarop kun je je schema van die dag bekijken. Mochten er nog vragen zijn kun je een van de coördinatoren bellen of een mail sturen naar bmkdag2014@gmail.com Harry Sikkenk Peter van Tuijl

6 6 VOORBEELD INSCHRIJFFORMULIER BMK DAG 8 NOVEMBER 2014 de bijlage, het inschrijfformulier moet je invullen en dan opslaan en dan bij je mail voegen als bijlage en sturen naar bmkdag2014@gmail.com UITERLIJK 19 oktober 2014 ZORG OOK DAT JE DE BETALING VAN 15 EURO UITERLIJK 19 OKTOBER HEBT OVERGEMAAKT! KIES EERST IN DEZE TABEL VOOR MAXIMAAL 4 UUR dmv het cijfer 1 in de eerste kolom te plaatsen voor je eerste keus. LEZ-A Wet Plate Collodium VAN DER AA LEZ-B Studio- en portretfotografie BOOTS LEZ-C Seriematig werken VAN TUIJL LEZ-D Natuurfotografie RUITER LEZ-E Documentaire fotografie VAN HEESCH LEZ-F Reisfotografie MEERMAN ELKE LEZING LEZ-G Stadslandschappen ROODHART DUURT TWEE LEZ-H Bewondering of afkeuring WIERENGA UUR LEZ-I Hedendaagse Nederlandse Fotografie DE GRAAF LEZ-K Het maken van een audio-visuele presentatie VAN GENT LEZ-L Beeldtaal BOKJE LEZ-M Maak je fotoboek JONGEJAN LEZ-O Stadslandschappen avond- en nachtfotografie SCHARTMAN LEZ-1 Werk van Theo Bijker LEZ-2 Werk van Eli Dijkers LEZ-3 Werk van Jaap Hijma LEZ-4 Werk van Karel Maat ELKE LEZ-5 Werk van Theo Mastenbroek PRESENTATIE LEZ-6 Werk van Ton Mijs en PORTFOLIO LEZ-7 Werk van Jean Marie Piron DUURT EEN LEZ-8 Werk van Jan Hendrik van der Veen UUR LEZ-9 Werk van Anna Basemans LEZ-10 Werk van Jan Ros PORTFOLIO Voorleggen van je werk aan enkele BMK-ers OMDAT MOGELIJK JE EERSTE KEUS niet altijd mogelijk is moet je nu nog voor MINIMAAL 2 UUR een alternatieve keuze aangeven door in de eerste kolom een A te plaatsen. LET OP: ALS JE 2 LEZINGEN ALS EERSTE KEUS HEBT OPGEGEVEN MOET JE ALS ALTERNATIEF 2 PRESENTATIES/PORTFOLIO VAN EEN UUR OPGEVEN. NAAM/PLAATS. LIDNUMMER FOTOBOND. . (VOOR ALS WE CONTACT MET JE OP WILLEN NEMEN) Uiterlijk op 4 november staat op de website van de Fotobond de indeling/plaatsing van de BMK-dag.

BMK. lustrumboek. iana bokje/dirk nijland/eli dijkers/fons kern/hanneke de vries/gijs van gent/jan kindermans/harry sikkenk/jan

BMK. lustrumboek. iana bokje/dirk nijland/eli dijkers/fons kern/hanneke de vries/gijs van gent/jan kindermans/harry sikkenk/jan oek/frans rentink/bas berkhout/annelies van der vliet/armando jongejan/dick bastmeijer/rob agterden olanda geldof/thijs wortman/arold van der aa/ben dalsheim/dini van gent/diana bokje/dirk nijland/eli

Nadere informatie

FOTO21 BREDEVOORT. Gelders Nieuwsfoto 2015 Wie wordt de winnaar van Gelders Nieuwsfoto 2015?

FOTO21 BREDEVOORT. Gelders Nieuwsfoto 2015 Wie wordt de winnaar van Gelders Nieuwsfoto 2015? FOTO21 BREDEVOORT Nieuwsbrief februari 2016 actuele informatie over Wie wordt de winnaar van? Tentoonstellingen FotoNationaal Cultuur educatie Audio visueel voor basis onderwijs St. Foto21Bredevoort t

Nadere informatie

Verdieping 2012-2013 Fotobond afdeling Utrecht- t Gooi

Verdieping 2012-2013 Fotobond afdeling Utrecht- t Gooi De Verdieping 2012-2013 Fotobond afdeling Utrecht- t Gooi 1 Ter inspiratie Dit jaar was het de tweede keer dat ik de cursus De Verdieping van de Fotobond afdeling Utrecht t-gooi mocht begeleiden. Het was

Nadere informatie

Activiteiten verslag Algemene ledenvergadering datum: 22 november 2012 locatie: Cultureel Centrum Mariendaal, Sint-Oedenrode

Activiteiten verslag Algemene ledenvergadering datum: 22 november 2012 locatie: Cultureel Centrum Mariendaal, Sint-Oedenrode Activiteiten verslag Algemene ledenvergadering datum: 22 november 2012 locatie: Cultureel Centrum Mariendaal, Sint-Oedenrode In het rayon Noord-Brabant Oost vormt de 'stuurgroep' het leidinggevende orgaan

Nadere informatie

BONDSMENTOREN ACTIVEREN!

BONDSMENTOREN ACTIVEREN! BONDSMENTOREN ACTIVEREN! WAT KAN EEN MENTOR TOEVOEGEN AAN EEN CLUB DOOR PETER VAN TUIJL Aan de orde komt Waarom een mentor Wie is de mentor Welke organisatie hanteert de mentor Mogelijke werkwijze Voorbeelden

Nadere informatie

Lesbrief Middenbouw/bovenbouw 2012-2013 Kinderen en Poëzie Dichten door te filosoferen Fabien van Kempen

Lesbrief Middenbouw/bovenbouw 2012-2013 Kinderen en Poëzie Dichten door te filosoferen Fabien van Kempen Lesbrief Middenbouw/bovenbouw 2012-2013 Kinderen en Poëzie Dichten door te filosoferen Fabien van Kempen De eenzame boot vaart alleen over het water maakt bochten maar blijft doorvaren komt bij de kust

Nadere informatie

agenda voor het nieuwe seizoen

agenda voor het nieuwe seizoen Afdeling Twente Nieuwsbrief september 2014 agenda voor het nieuwe seizoen e foto (uit een serie van 5) van Sylvia Bökkerink, 1 prijs Foto Regionaal 2014 Komende wedstrijden Twente on line De eerstvolgende

Nadere informatie

Clubblad fotowerkgroep. Ommoord. Seizoen 2011-2012, No. 2

Clubblad fotowerkgroep. Ommoord. Seizoen 2011-2012, No. 2 Clubblad fotowerkgroep Ommoord Seizoen 2011-2012, No. 2 COLOFON FOTO WERKGROEP OMMOORD Opgericht: 5 februari 1974 Clubavond: Donderdag van 20.00 tot 22.30 uur Zaal open om 19.30 uur Contactgegevens: Joliottoren

Nadere informatie

CONTEMPLATIEVE FOTOGRAFIE BEWUST ANDERS WAARNEMEN

CONTEMPLATIEVE FOTOGRAFIE BEWUST ANDERS WAARNEMEN CONTEMPLATIEVE FOTOGRAFIE BEWUST ANDERS WAARNEMEN Inleiding Wat wij beogen met deze drie dagen is een verdieping in fotograferen. Dat doen we door het effect van foto s te bestuderen. In algemeenheid geven

Nadere informatie

Euregionale Fotowedstrijd 2015

Euregionale Fotowedstrijd 2015 Euregionale Fotowedstrijd In vindt een bijzondere editie van de Euregionale Fotowedstrijd plaats. De organisatoren van de tweejaarlijkse fotowedstrijd: de Fotobond afdeling Limburg, het Verbond van Limburgse

Nadere informatie

Een heel druk jaar! 2016 Nieuwsbrief De Essentie. In dit nummer

Een heel druk jaar! 2016 Nieuwsbrief De Essentie. In dit nummer 12016 Een heel druk jaar! Wat een hectische tijd is het de afgelopen maanden geweest. Alle voorbereidingen voor de Expositie Dichterbij De Essentie. Het maken van een gevarieerd programma voor 2016. Voorbereiden

Nadere informatie

Oriëntatie: Samen Scholen Beeldende Kunsteducatie. Helma Molenaars en Grada Buren.

Oriëntatie: Samen Scholen Beeldende Kunsteducatie. Helma Molenaars en Grada Buren. Oriëntatie: Het doel van deze lessenserie is: bestaande foto s zoeken met een eigen verhaal erbij. Dan gaan jullie mensen deze fotoserie voorleggen en vragen welk verhaal zij erin zien. Tot slot gaan jullie

Nadere informatie

Catalogus T: 06 535 94 303 T: 06 423 35 086. Najaar 2012

Catalogus T: 06 535 94 303 T: 06 423 35 086. Najaar 2012 Catalogus I: www.fotovriend.nl A: Lijsterbesstraat 75 M: info@fotovriend.nl P: 7581 XV Losser T: 06 535 94 303 T: 06 423 35 086 Najaar 2012 De mooiste dag van het leven zegt men. Zoiets unieks moet natuurlijk

Nadere informatie

Nieuw: Drie daagse meditatie Workshop voor gevorderden in Frankrijk.

Nieuw: Drie daagse meditatie Workshop voor gevorderden in Frankrijk. Nieuw: Drie daagse meditatie Workshop voor gevorderden in Frankrijk. Op 12, 13 en 14 november Gewoon even heerlijk een weekend ontspannen! Een weekend voor mezelf! De docent De begeleiding zal geschiede

Nadere informatie

Handleiding voor het zoeken in de NVBS-beeldbank

Handleiding voor het zoeken in de NVBS-beeldbank Handleiding voor het zoeken in de NVBS-beeldbank versie 15 april 2015 Inleiding In de beeldbank kun je zoeken op woorden in de van de afbeeldingen,, datum van de foto, het waarin de foto is gemaakt, de

Nadere informatie

Fotoclub VPR de Klinker. Nieuwsbrief Mei. Programma: Like ons ook op Facebook. Beste,

Fotoclub VPR de Klinker. Nieuwsbrief Mei. Programma: Like ons ook op Facebook. Beste, Fotoclub VPR de Klinker Nieuwsbrief Mei Beste, afgelopen maand hebben we een interessant programma meegemaakt, zo hadden we regiowedstrijd 5 met samenhang. We hadden 5 inzendingen, wij waren er trots op,

Nadere informatie

Brochure 2016. Rama Hamed Photography. Alles wat u moet weten over onze bruids, hennafeest en andere evenementenfotografie

Brochure 2016. Rama Hamed Photography. Alles wat u moet weten over onze bruids, hennafeest en andere evenementenfotografie Brochure 2016 + Rama Hamed Photography Alles wat u moet weten over onze bruids, hennafeest en andere evenementenfotografie Introductie Over mij Met een grote passie voor fotografie heb ik besloten begin

Nadere informatie

Verhalende Fotografie. experience

Verhalende Fotografie. experience Verhalende Fotografie experience Wat kun je verwachten?* Allereerst te gek dat je geïnteresseerd bent in de Verhalende Fotografie Experience! Het belooft een magisch weekend te worden waarin we de krochten

Nadere informatie

Nieuw: Drie daagse meditatie Workshop voor beginners in BuireFontaine te Frankrijk.

Nieuw: Drie daagse meditatie Workshop voor beginners in BuireFontaine te Frankrijk. Nieuw: Drie daagse meditatie Workshop voor beginners in BuireFontaine te Frankrijk. Op 8, 9 en 10 oktober Gewoon even heerlijk een weekend ontspannen! Een weekend helemaal voor jezelf! De docent De begeleiding

Nadere informatie

Workshop: foto s leren bespreken in je fotoclub. Door Pieter van Leeuwen 5 zaterdagochtenden. ? Fc 59 Workshop: creatieve/alternatieve fotografie

Workshop: foto s leren bespreken in je fotoclub. Door Pieter van Leeuwen 5 zaterdagochtenden. ? Fc 59 Workshop: creatieve/alternatieve fotografie Programma 2008/2009 Hierbij het programma voor het seizoen 2008/2009. Alle activiteiten zijn bekend de data en s vaak nog niet. Omdat we dit jaar veel bekende fotografen in ons programma hebben staan voor

Nadere informatie

GLOBAL: workshop webdesign

GLOBAL: workshop webdesign Dit werkblad is van: klas: GLOBAL: workshop webdesign Ontwerp en maak je eigen website met zelfgemaakte foto s, teksten, links en buttons! Geen onderwerp zo gek, of er is wel een website over gemaakt:

Nadere informatie

IN DE KIJKER. Informatiebulletin van de afdeling Utrecht- t Gooi AFDELING UTRECHT T GOOI

IN DE KIJKER. Informatiebulletin van de afdeling Utrecht- t Gooi AFDELING UTRECHT T GOOI IN DE KIJKER Informatiebulletin van de afdeling Utrecht- t Gooi AFDELING UTRECHT T GOOI 3e KWARTAAL 2015 Van de voorzitter Vol trots laat ik u onze vernieuwde nieuwsbrief zien. Er is hard gewerkt door

Nadere informatie

fotowerkgroep Ommoord Introductieboekje

fotowerkgroep Ommoord Introductieboekje fotowerkgroep Ommoord Introductieboekje COLOFON FOTO WERKGROEP OMMOORD Opgericht: 5 februari 1974 Clubavond: Donderdag van 20.00 tot 22.30 uur Zaal open om 19.30 uur Contactgegevens: Joliottoren (nabij

Nadere informatie

FOTOBOND Uitnodiging verenigingsbesturen voor de Besturendag 2014

FOTOBOND Uitnodiging verenigingsbesturen voor de Besturendag 2014 Eindhoven, september 2014 Aan: de besturen van de bij de Fotobond aangesloten Fotoclubs Onderwerp: uitnodiging Besturendag 2014 Geacht bestuur, Op zondag 23 november 2014 wordt de tweejaarlijkse Besturendag

Nadere informatie

Korte inhoud Fotografie

Korte inhoud Fotografie Korte inhoud Fotografie Cursus Fotografie en fototoestel 1: leer een foto maken... 1 Cursus Basisfotografie en fototoestel 2: beter en bewuster foto maken... 1 Cursus Fotobewerking voor Fotografen...

Nadere informatie

FOTOGRAFIE IN DE MAKELAARDIJ INCOMPANY TRAINING

FOTOGRAFIE IN DE MAKELAARDIJ INCOMPANY TRAINING FOTOGRAFIE IN DE MAKELAARDIJ INCOMPANY TRAINING VOORWOORD In het huidige digitale tijdperk wordt het steeds belangrijker om in de makelaardij optimaal te presenteren. Potentiële kopers beslissen steeds

Nadere informatie

Piet Huijgens AV AFIAP

Piet Huijgens AV AFIAP Piet Huijgens AV AFIAP Deze geeft u wat handvaten die u kunt toepassen in uw AV Het is geen vervanging van de Workshop AV die dieper op de materie ingaat met veel visuele voorbeelden die het geheel een

Nadere informatie

Kindervakantieweek THE STARS

Kindervakantieweek THE STARS Kindervakantieweek 20-22 juli 2015 THE STARS Hutten bouwen Dit jaar zijn onze hutten ook ons «decor» want wij zijn echte «Sterren» Pagina 2 Theater en Musical We leren acteren en muziek maken als echte

Nadere informatie

5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES

5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES 5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES Fotowerkgroep Zien en Doorzien / Phoenix Cultuur, Ute Weber De pracht en kracht van foto's De 5 fotoclubs uit Meierijstad exposeren eigen werk; elke club in eigen dorp

Nadere informatie

Ofwel: Hoe maak je een boeiende audio-visuele presentatie. Hannes Haisma

Ofwel: Hoe maak je een boeiende audio-visuele presentatie. Hannes Haisma Ofwel: Hoe maak je een boeiende audio-visuele presentatie Hannes Haisma Met dank aan AV etc CGC, april 2013 Hannes Haisma 2 1. Je hebt een idee 2. Je hebt een aantal beelden 3. Je hebt een stuk muziek

Nadere informatie

Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013

Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013 Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013 Tournooiveld 10 5663 EA Geldrop Tel. 040-2861213 Doelstelling van de Stichting Senior Computer Hulp Geldrop. De stichting heeft

Nadere informatie

Catalogus. Jaargang 2014. Lijsterbesstraat 75 7581XV Losser 06 535 94 303 06 423 35 086. www.fotovriend.nl info@fotovriend.nl

Catalogus. Jaargang 2014. Lijsterbesstraat 75 7581XV Losser 06 535 94 303 06 423 35 086. www.fotovriend.nl info@fotovriend.nl Catalogus www.fotovriend.nl info@fotovriend.nl Lijsterbesstraat 75 7581XV Losser 06 535 94 303 06 423 35 086 Jaargang 2014 De mooiste dag van het leven zegt men. Zoiets unieks moet natuurlijk op de mooist

Nadere informatie

Handleiding aanmelden 2015 Laat jezelf zien

Handleiding aanmelden 2015 Laat jezelf zien www.landstedembo.nl/aanmelden Handleiding aanmelden 2015 Laat jezelf zien 2 Handleiding aanmelden 2015 Handleiding aanmelden bij Landstede MBO voor decanen/mentoren/leerlingbegeleiders Deze handleiding

Nadere informatie

Liist externe sprekers Fotobond

Liist externe sprekers Fotobond Liist externe sprekers Fotobond Over fotografie Ton Hendriks Lezingen over beeldtaal en fotoanalyse. Coaching en begeleiding bij fotoprojecten. W www.tonhendriks.nl E info@tonhendriks.nl T 020 61 44 456

Nadere informatie

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015 Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015...Controleer uw gegevens Standmedewerkers 2014 registreren voor PROVADA 2015 Foto s uploaden en status PROVADA Afsprakenmodule aanpassen Nieuwe standmedewerkers

Nadere informatie

Enquête 43ste Reuvensdagen Groningen, 15 en 16 november 2013

Enquête 43ste Reuvensdagen Groningen, 15 en 16 november 2013 Enquête 43ste Reuvensdagen Groningen, 15 en 16 november 213 1. U heeft de 43ste Reuvensdagen bezocht. Hoe is uw algemene oordeel over het congres? N.v.t. 119 88 11 1 2. Er volgen nu enkele vragen over

Nadere informatie

Over foto s gesproken

Over foto s gesproken Over foto s gesproken Deel 2 Interpreteren en Waarderen Diana Bokje vanavond Interpreteren Waarderen Oefenen Methode: Vier pijlers Beschrijven => Wat? Analyseren => Hoe? Interpreteren => Waarom? Waarderen

Nadere informatie

Amsterdam vrijdag 07 juni 2013

Amsterdam vrijdag 07 juni 2013 Amsterdam vrijdag 07 juni 2013 Herstel in een tel? Herstelgericht werken/rehabilitatie voor kortdurende forensische titels. Over het thema. Negentien jaar geleden is het idee ontstaan bij medewerkers in

Nadere informatie

Alles is genade en Stel, ik zoek een kerk

Alles is genade en Stel, ik zoek een kerk Alles is genade en Stel, ik zoek een kerk De Werkgroep Vorming en Toerusting ontwikkelde een programma voor de parochies om te benutten bij de promotie dvd en het artikel Alles is genade uit het Identiteitsnummer

Nadere informatie

GROEN NATUURFOTOGRAFIE IN DE STAD. GROENGRIJS is een fotoproject van het Centrum voor Beeldexpressie en Natuurpunt. Meer info: www.beeldexpressie.

GROEN NATUURFOTOGRAFIE IN DE STAD. GROENGRIJS is een fotoproject van het Centrum voor Beeldexpressie en Natuurpunt. Meer info: www.beeldexpressie. GROENGRIJS is een fotoproject van het Centrum voor Beeldexpressie en Natuurpunt. Meer info: www.beeldexpressie.be GROEN NATUURFOTOGRAFIE IN DE STAD foto Marko van der Steenhoven PERSBERICHT Antwerpen,

Nadere informatie

September Voor de agenda Vervanging groep 6 en 8 Nieuw personeel stelt zich voor Informatieavonden

September Voor de agenda Vervanging groep 6 en 8 Nieuw personeel stelt zich voor Informatieavonden September 2018 Voor de agenda Vervanging groep 6 en 8 Nieuw personeel stelt zich voor Informatieavonden t koohr en/ of t OOHrkest Overblijf: Een paar keer per jaar? Schoolfotograaf OPA Gezocht: Lid Kascommissie

Nadere informatie

een training én kans op werk MMAXX.nl trainingen Niveau I verkoopstyling basis Niveau II verkoopstyling gevorderd

een training én kans op werk MMAXX.nl trainingen Niveau I verkoopstyling basis Niveau II verkoopstyling gevorderd een training én kans op werk MMAXX.nl trainingen Niveau I verkoopstyling basis Niveau II verkoopstyling gevorderd MMAXX.nl: landelijk de grootste leverancier voor diensten om woningen optimaal te presenteren

Nadere informatie

EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN. Thema: In vertrouwen Zijn

EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN. Thema: In vertrouwen Zijn EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN Thema: In vertrouwen Zijn Yoga, meditatie, beeldend werken, stilte, de schoonheid van de natuur, samen zijn of alleen, in rust en met

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Deze nieuwsbrief gaat over de verschillende vormen van naschoolse opvang en naschoolse activiteiten. U kunt voortaan kiezen uit vier vormen:

Deze nieuwsbrief gaat over de verschillende vormen van naschoolse opvang en naschoolse activiteiten. U kunt voortaan kiezen uit vier vormen: Deze nieuwsbrief gaat over de verschillende vormen van naschoolse opvang en naschoolse activiteiten. U kunt voortaan kiezen uit vier vormen: 1) Engelse les op donderdag tussen de middag of na schooltijd

Nadere informatie

Programma uitleg FC

Programma uitleg FC Programma uitleg FC80 2018 26 juni 2018: Camera, lens, filter bespreking in Brinkhoeve Uitleg van diverse camera systemen, zoals full frame, crop factor, systeem camera s. Onderwerpen die aan bod zullen

Nadere informatie

Trouwreportages. Van harte gefeliciteerd en bedankt voor jullie interesse in Pixel Fotografie.

Trouwreportages. Van harte gefeliciteerd en bedankt voor jullie interesse in Pixel Fotografie. Trouwreportages Van harte gefeliciteerd en bedankt voor jullie interesse in Pixel Fotografie. Via deze brochure willen wij jullie graag informeren over de mogelijkheden en prijzen van Pixel Fotografie.

Nadere informatie

Ellis Blom. Ellis Blom. www.ellisblom.com. stijlvolle en ontroerende portretten

Ellis Blom. Ellis Blom. www.ellisblom.com. stijlvolle en ontroerende portretten 13 Ellis Blom Na de fotovakopleiding in Apeldoorn ben ik een geheel eigen weg ingeslagen. Ik houd mij niet zozeer bezig met traditionele fotografie of studiowerk. Mijn prioriteit ligt niet bij de techniek,

Nadere informatie

Uitnodiging. Agrarische vrouwenavond. www.abfryslan.nl

Uitnodiging. Agrarische vrouwenavond. www.abfryslan.nl Uitnodiging Agrarische vrouwenavond www.abfryslan.nl Uitnodiging Als vrouw moet je alles kunnen, maar je wilt ook vaak van alles. Je wilt je huis gezellig en opgeruimd hebben, met aan de muur een mooie

Nadere informatie

Kwaliteitscontrole Iedere foto wordt individueel bekeken en waar nodig wordt deze bewerkt voor het meest optimale resultaat bij de afdruk.

Kwaliteitscontrole Iedere foto wordt individueel bekeken en waar nodig wordt deze bewerkt voor het meest optimale resultaat bij de afdruk. PrintOne Fotografie Nude 54F 6702 DN Wageningen Betreft Informatiepakket PrintOne Onze referentie GJvD/525/2014 Bijlage(n) 6 Geachte heer, mevrouw, PrintOne is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren OZO Handleiding 2 Voor organisatoren Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als organisator gebruik kunt maken van de functies die u alleen als organisator hebt. Wilt u als organisator voor uzelf

Nadere informatie

Lezingen Han Bouwmeester Natuurfotografie

Lezingen Han Bouwmeester Natuurfotografie Lezingen Han Bouwmeester Natuurfotografie Het delen van mijn belevenissen met belangstellenden is een van mijn grootste uitdagingen binnen de natuurfotografie. In mijn filmtijd maakte ik al een aantal

Nadere informatie

Verhalende Fotografie. experience

Verhalende Fotografie. experience Verhalende Fotografie experience Wat kun je verwachten? Allereerst te gek dat je geïnteresseerd bent in de Verhalende Fotografie Experience! Het belooft een magisch weekend te worden waarin we de krochten

Nadere informatie

FOTO21 BREDEVOORT. Nieuwsbrief maart 2015 actuele informatie over exposities. Tentoonstellingen verwacht. Tentoonstellingen

FOTO21 BREDEVOORT. Nieuwsbrief maart 2015 actuele informatie over exposities. Tentoonstellingen verwacht. Tentoonstellingen FOTO21 BREDEVOORT Nieuwsbrief maart 2015 actuele informatie over exposities Tentoonstellingen verwacht Tentoonstellingen huidige Beeld &Poëzie Tentoonstelling tijdelijk niet te bezoeken i.v.m. renovatie

Nadere informatie

LIJST VAN BONDSMENTOREN [april 2015]

LIJST VAN BONDSMENTOREN [april 2015] LIJST VAN BONDSMENTOREN [april 2015] Rob Agterdenbos Woont in Goirle T: 013 5347389 en 06 12428046 E: rob.agterdenbos@gmail.com en interim@robagterdenbos.nl W: http://www.robagterdenbos.nl Ik fotografeer

Nadere informatie

Informatie Combi Kaag 2016 Optimist A,B en C - Splash A en B - RS Feva

Informatie Combi Kaag 2016 Optimist A,B en C - Splash A en B - RS Feva Informatie Combi Kaag 2016 Optimist A,B en C - Splash A en B - RS Feva Inschrijving Inschrijvingen via de website vóór peildatum 13 juni 2016: http://www.kwvdekaag.nl/combi_inschrijven.aspx Of schriftelijk

Nadere informatie

Vergaderen, veel en soms langdurig, maar dan organiseer je ook wat!

Vergaderen, veel en soms langdurig, maar dan organiseer je ook wat! 10 t/m 13 mei 2018 Vergaderen, veel en soms langdurig, maar dan organiseer je ook wat! De eerste brainstormsessie vond plaats op 13 oktober 2015 en op 12 augustus 2016 werd de Stichting Fotofestival aan

Nadere informatie

Workshop Studioportret

Workshop Studioportret Workshop Studioportret Inleiding In deze workshop ligt de nadruk op het maken van een individueel portret met behulp van studioflitsers en leer je cameravoering, verlichting en regie op elkaar af te stemmen

Nadere informatie

Informatieblad voor de vrijetijdsfotograaf. Oktober Foto van de maand. Foto: Martin de Bock, Lid van F8 Roerdalen.

Informatieblad voor de vrijetijdsfotograaf. Oktober Foto van de maand. Foto: Martin de Bock, Lid van F8 Roerdalen. Informatieblad voor de vrijetijdsfotograaf Oktober 2012 Foto van de maand Foto: Martin de Bock, Lid van F8 Roerdalen Rayonbulletin Colofon Voorzitter: Frans Grommen Kasteel Frymersonstraat 28, 6043 XL

Nadere informatie

Publiciteit en werving OSA

Publiciteit en werving OSA Publiciteit en werving OSA Bereik de ouders persoonlijk Het is belangrijk om veel aandacht aan werving en publiciteit te besteden. In het bijzonder als u met open inschrijving werkt. Denkt u hierbij aan

Nadere informatie

Opzetten object - overzicht

Opzetten object - overzicht Opzetten object - overzicht In deze tutorial wordt in grote stappen aangegeven wat er voor nodig is om een volledig nieuw product op te zetten in i-reserve. De stappen zijn onderverdeeld in zes stukken,

Nadere informatie

Inschrijvingsmodule. Handleiding voor de ploegverantwoordelijke

Inschrijvingsmodule. Handleiding voor de ploegverantwoordelijke Handleiding voor de ploegverantwoordelijke Dit document beschrijft in detail de inschrijvingsmodule en is geschreven om de ploegverantwoordelijke tijdens het inschrijven van zijn of haar ploeg te ondersteunen.

Nadere informatie

Een werkstuk maken Kies je onderwerp Je kiest natuurlijk een onderwerp waar je veel belangstelling voor hebt. Misschien weet je er al veel van, of je

Een werkstuk maken Kies je onderwerp Je kiest natuurlijk een onderwerp waar je veel belangstelling voor hebt. Misschien weet je er al veel van, of je Een werkstuk maken Kies je onderwerp Je kiest natuurlijk een onderwerp waar je veel belangstelling voor hebt. Misschien weet je er al veel van, of je wilt dat nu juist gaan onderzoeken! Ga vervolgens op

Nadere informatie

WORKSHOPS EN CURSUSSEN KUNSTSCHOOL ZAMENHOF

WORKSHOPS EN CURSUSSEN KUNSTSCHOOL ZAMENHOF WORKSHOPS EN CURSUSSEN KUNSTSCHOOL ZAMENHOF Op het bedrijventerrein Zamenhofstraat in Amsterdam Noord huizen een aantal kunstenaars die regelmatig workshops en cursussen aanbieden aan volwassenen, kinderen

Nadere informatie

OPROEPEN EN MEDEDELINGEN

OPROEPEN EN MEDEDELINGEN Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste Bar End(st)ers, Alweer is er een maand voorbij, maar een maand

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 159 GE Zaandam 75-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

Handleiding Op Maat Wizard.

Handleiding Op Maat Wizard. Handleiding Op Maat Wizard. Met de Op Maat Wizard kun je zelf vullingen maken voor de verschillende werkvormen in het Op Maat programma. Wanneer je de software (Speler en Wizard) niet in je bezit hebt,

Nadere informatie

door: Gerrit van Harreveld Presentatie voor Fotobond afdeling Brabant Oost op 30 november 2016

door: Gerrit van Harreveld Presentatie voor Fotobond afdeling Brabant Oost op 30 november 2016 door: Gerrit van Harreveld Presentatie voor Fotobond afdeling Brabant Oost op 30 november 2016 1 AV series blok 1 Deel 1. Workflow realisatie van AV-series AV series blok 2 Deel 2. Tips voor een betere

Nadere informatie

Fotoclub VPR de Klinker. Nieuwsbrief Februari. Programma: Like ons ook op Facebook. Beste,

Fotoclub VPR de Klinker. Nieuwsbrief Februari. Programma: Like ons ook op Facebook. Beste, Fotoclub VPR de Klinker Nieuwsbrief Februari Beste, de selectie van de jaarfoto 2018 was een succes, jammer dat er zo weinig partners van de leden meekomen om deze verkiezing tot een succes te kunnen maken.

Nadere informatie

Programma, activiteiten en tijdsplanning. Aanmelding teams. Uitreiking Zonnepanelen. Stalling vaartuigen

Programma, activiteiten en tijdsplanning. Aanmelding teams. Uitreiking Zonnepanelen. Stalling vaartuigen Eneco Zonnebootrace NK 2016 Programma, activiteiten en tijdsplanning Donderdag 5 mei: Aanmelding teams Vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur bij de organisatie, bij het VVVgebouw naast het tentenkamp aan de Ljouwerterdyk

Nadere informatie

Communicatie. Trainingen.

Communicatie. Trainingen. Communicatie Trainingen www.amv-opleidingen.nl AMV, de opleider voor jouw ambities Praktisch en resultaatgericht Het verschil maken, dat doen we bij AMV. Door onze praktische én persoonlijke aanpak. In

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Kies je onderwerp Je kiest natuurlijk een onderwerp waar je veel belangstelling voor hebt. Misschien weet je er al veel van, of je wilt dat nu juist gaan onderzoeken! Ga vervolgens

Nadere informatie

Microsoft Office Een uitleg over een presentatie maken met PowerPoint

Microsoft Office Een uitleg over een presentatie maken met PowerPoint Microsoft Office Een uitleg over een presentatie maken met PowerPoint #01:Voor we een presentatie kunnen maken moeten we eerst materiaal hebben, een idee (maak een presentatie over Breskens), Foto's hier

Nadere informatie

het einde van onbekende wensen Monuta uitvaartwens

het einde van onbekende wensen Monuta uitvaartwens het einde van onbekende wensen Monuta uitvaartwens Het leven is een verzameling van keuzes. Je kiest waar je woont, hoe je je kleedt, welk werk je doet en met wie je samenleeft. Die keuzes bepalen in grote

Nadere informatie

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur Beste leerlingen, Jullie zijn geïnformeerd over het masterclassprogramma voor periode 1. In dit boekje kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over gaan en hoe en wanneer je je kunt inschrijven.

Nadere informatie

De Glamourshoot. Een shoot boeken.

De Glamourshoot. Een shoot boeken. De Glamourshoot Mooie glamourfoto's voorbij zien komen en nu ook interesse voor zo'n shoot voor jezelf? Hartsikke leuk! We maken er een gezellige ochtend of middag van en we maken een prachtige serie portretten.

Nadere informatie

MCP martien coppensprijs 2016

MCP martien coppensprijs 2016 MCP martien coppensprijs 2016 Juryverslag De Martien Coppensprijs is dé wedstrijd in Nederland voor documentaire fotografie door vrijetijdsfotografen. Deelnemers zenden een documentaire reeks in van vijf

Nadere informatie

De meeste van onze camera s beschikken over de instelmogelijkheid: AUTO de camera past zelf de gevoeligheid aan 50-100 - 200 300 400 (iso)

De meeste van onze camera s beschikken over de instelmogelijkheid: AUTO de camera past zelf de gevoeligheid aan 50-100 - 200 300 400 (iso) Bij de analoge fotografie hadden we de gevoeligheid van de film die we dan aanpasten naargelang datgene dat we gingen fotograferen: veel licht versus weinig licht, binnenopnames zonder flits, zelfs het

Nadere informatie

RICHTLIJNEN FOTOGRAFIE UGENT. September 2016

RICHTLIJNEN FOTOGRAFIE UGENT. September 2016 RICHTLIJNEN FOTOGRAFIE UGENT September 2016 INHOUD Introductie 3 Gebruik en plaatsing Losse / enkele foto 4 Foto wolk 4 fotografiestijlen 5 Fotografiestijl 1: conceptueel en verhalend Uitleg en voorbeelden

Nadere informatie

28-03-2011 Nieuwsbrief nummer 26 schooljaar 2011-2012

28-03-2011 Nieuwsbrief nummer 26 schooljaar 2011-2012 28-03-2011 Nieuwsbrief nummer 26 schooljaar 2011-2012 Afgelopen zaterdag was er op NU.nl een discussie gaande over de ipad op de basisschool. Ik werd daarover getipt en heb daarop gereageerd. Het kwam

Nadere informatie

Harry Sikkenk. Voorwoord

Harry Sikkenk. Voorwoord 1 Voorwoord Dit jaar was het de tweede keer dat ik de cursus De Verdieping van de Fotobond afdeling Noord-Holland Noord mocht begeleiden. Het was een plezier om te doen en bijzonder om mee te maken hoe

Nadere informatie

STILL: workshop fotobewerking

STILL: workshop fotobewerking Dit werkblad is van: klas: STILL: workshop fotobewerking Ontwerp en maak je eigen digitale flyer, poster of fotocollage met zelfgemaakt foto s! Je kent ze wel: coole flyers voor een feest, bewerkte foto

Nadere informatie

implantologie 2019 nsoi post academisch onderwijs implantologie

implantologie 2019 nsoi post academisch onderwijs implantologie de essentie nsoi post academisch onderwijs implantologie de essentie WAT ALLE PRAKTIJKMEDEWERKERS MOETEN LEREN ZIEN EN WETEN NSOI CURSUSSEN OP LOCATIE: DE KENNIS KOMT NAAR U TOE! Praktijkgerichte cursus

Nadere informatie

1: Definities 1 Introductie 2 Landschap 3 Architectuur 7 Samenvatting 9

1: Definities 1 Introductie 2 Landschap 3 Architectuur 7 Samenvatting 9 Inhoud 1: Definities 1 Introductie 2 Landschap 3 Architectuur 7 Samenvatting 9 2: Techniek 11 Introductie 12 Camera 12 Lenzen 13 Accessoires 27 Instellingen 38 RAW/JPEG 45 srgb/adobergb 45 Beeldschermkalibratie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2011

Nieuwsbrief Januari 2011 Nieuwsbrief Januari 2011 Eerste nieuwsbrief 2011 Het jaar 2010 is een jaar geweest waarin hard is gewerkt en ook weer veel is gebeurd. Een mens kan veel meer dan hij/zij denkt, als hij/zij vertrouwen heeft

Nadere informatie

Fotoclub Diafragma. Activiteitenprogramma

Fotoclub Diafragma. Activiteitenprogramma Fotoclub Diafragma Activiteitenprogramma 2018-2019 Inleiding In de algemene ledenvergadering van 6 juni 2018 is een voorstel voor een activiteitenprogramma ter bespreking voorgelegd. Op basis van de in

Nadere informatie

Cursusaanbod en workshops 2012-2013

Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Marc Kuyper Hans van der Pas Atelier: Wateringweg 155 email : art@marckuyper.com en hvdp@telfort.nl 2031EG Haarlem telefoon 06-11204994 (inspreken) Volop gratis parkeergelegenheid

Nadere informatie

Fotoclub VPR de Klinker. Nieuwsbrief September. Programma: Like ons ook op Facebook. Beste,

Fotoclub VPR de Klinker. Nieuwsbrief September. Programma: Like ons ook op Facebook. Beste, Fotoclub VPR de Klinker Nieuwsbrief September Beste, de zomervakantie is weer voorbij, over mooi weer hebben we niets te klagen, behalve dan dat het soms wel erg heet was. We gaan 12 september weer van

Nadere informatie

Handleiding agendaitem

Handleiding agendaitem Handleiding agendaitem AlmereHaven Gids Je eigen gidspagina maken? Hoe gebruik ik deze website Video en/of tekst toevoegen >> Maak hier je eigen pagina Aanmaken van een Agenda-item (agenda pagina) Wonen

Nadere informatie

Straapsels. 6 september 2018

Straapsels. 6 september 2018 6 september 2018 Agenda voor de komende weken Maandag 10 t/m woensdag 12 september: trektocht groep 7 Woensdag 26 september: studieochtend, alle kinderen vrij Dinsdag 2 en donderdag 4 oktober: oudergesprekken

Nadere informatie

Systemisch werken voor onderwijsprofessionals

Systemisch werken voor onderwijsprofessionals Systemisch werken voor onderwijsprofessionals Ze tje n o d ig? Nie u we in zich ten in je zelf? Waard e to evo e ge n aan gro ep sp ro ce ssen? Sy ste m isch werke n vo or o n d e rwijsp ro fe ssio n als

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Vooraf 5 1.2 Wat is Mijn.PvdA.nl? 5 1.3 Inloggen op Mijn.PvdA.nl 5

Nadere informatie

Nummer 15 2 april 2015

Nummer 15 2 april 2015 Nummer 15 2 april 2015 Agenda 03 april studiedag, alle kinderen zijn vrij 06 april 2 e Paasdag, alle kinderen zijn vrij 07 april thema-avond over verkeerssituatie rondom school 11 en 12 april Samenloop

Nadere informatie

u i t n o d i g i n g www.fietsersbond.be/ontmoetingsdag2010

u i t n o d i g i n g www.fietsersbond.be/ontmoetingsdag2010 uitnodiging www.fietsersbond.be/ontmoetingsdag2010 v a n h a r t e w e l k o m! De Fietsersbond nodigt alle leden op 9 oktober uit in het Geuzenhuis in Gent, voor een dag boordevol boeiende informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Goudse Fotoclub

Nieuwsbrief Goudse Fotoclub Nieuwsbrief Goudse Fotoclub Januari 2012 Start van een digitale nieuwsbrief? Het bestuur Jarenlang heeft de GFC de Goudascope uitgebracht, een analoge nieuwsbrief met informatie over de club, programmaoverzichten,

Nadere informatie

Inhoud. 11 Verkoopondersteuning. Ontdek je huis. Licht+lampen. Meubels. Kleuren. Materialen. Bakstenen en dakpannen. Stoffering. website.

Inhoud. 11 Verkoopondersteuning. Ontdek je huis. Licht+lampen. Meubels. Kleuren. Materialen. Bakstenen en dakpannen. Stoffering. website. Inhoud Ontdek je huis 1 Kleuren 2 Materialen 3 Meubels 5 Stoffering 6 Licht+lampen 7 Bakstenen en dakpannen 11 Verkoopondersteuning 14 website presentatie brochures Ontdek je huis Online uw woning inrichten

Nadere informatie

LIJST VAN BONDSMENTOREN [januari 2016]

LIJST VAN BONDSMENTOREN [januari 2016] LIJST VAN BONDSMENTOREN [januari 2016] Rob Agterdenbos Woont in Goirle T: 013 5347389 en 06 12428046 E: rob.agterdenbos@gmail.com en interim@robagterdenbos.nl W: http://www.robagterdenbos.nl Ik fotografeer

Nadere informatie

EFFE BUURTEN MET NAJAAR 2012. Gezondheidscentrum

EFFE BUURTEN MET NAJAAR 2012. Gezondheidscentrum EFFE BUURTEN MET NAJAAR 2012 Gezondheidscentrum Effe buurten met de huisarts, diëtist, fysiotherapeut of ergotherapeut? Gezondheidscentrum de Bolzen wil graag, naast gezondheidszorg, ook voorlichting bieden

Nadere informatie

veel opgestoken! Programma voldeed niet aan mijn verwachting en half uur later beginnen stoorde mij.

veel opgestoken! Programma voldeed niet aan mijn verwachting en half uur later beginnen stoorde mij. prima Dat de hele keten was uitgenodigd. Goed om een beeld te hebben welk systemen er allemaal zijn en waar ze toe dienen. Afwisselende onderwerpen. De sfeer, locatie en informatie. iets meer inzicht in

Nadere informatie