BRONNIEUWS 4 september 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BRONNIEUWS 4 september 2015"

Transcriptie

1 BRONNIEUWS 4 september 2015 * Trefwoord Week 37 t/m 39 (7 t/m 25 september): Wijsheid Inhoud: Wijsheid en dwaasheid; wijs beslissen en dilemma s; wijs omgaan met conflicten, internet en jezelf. Vredesweek. Bijbel: Salomo (1 Koningen 3 t/m 11) * Zendingsgeld Het zendingsgeld van deze week is 23,20 *type-cursussen In het kantoor van Hannah ligt informatie over diverse type-cursussen. Dit geldt voor kinderen vanaf groep 6. Bij voldoende aanmelding kan dit misschien op woensdagmiddagen in ons schoolgebouw plaatsvinden. *informatie-avonden Maandagavond 7 september zijn de ouders/verzorgers van kinderen in de groepen 1-4 welkom in school. Van uur worden ouders/verzorgers van de groepen 1 en 2 verwacht. Daarna is er korte thee/koffiepauze. Van u zijn ouders/verzorgers van de groepen 3 en 4 welkom. U kunt dan meteen even kennis met de juf en/of meester maken. Op dinsdagavond 8 september is er informatie voor ouders/verzorgers van de groepen 5-8. Van u kunt u terecht in de groepen 5 en 6. Daarna pauze. Van u staan de deuren van groep 7 en 8 open. Ook daar bent u welkom! *leerlingenlijsten: Op verzoek van veel ouders geven we aan het begin van elk schooljaar leerlingenlijsten mee. Daarop staan namen, adressen enz.van klasgenootjes. Tot nu toe had niemand daar bezwaar tegen, omdat dit voor u als ouder heel handig is. Mocht u daar WEL bewaar tegen hebben, maakt u dat dan zsm via de directie kenbaar? (bron@viviani.nl) *activiteitencommissie Helaas heeft onze oproep om mensen voor een op te richten activiteitencommissie (voorheen oudercommissie) maar TWEE ouders opgeleverd. Het ziet er naar uit, dat

2 een aantal zaken vanaf dit schooljaar NIET meer kan worden georganiseerd: pepernotenactie, fietscontrole, praktisch verkeersexamen, aankomst sinterklaas, kerstmarkt enz. *leerlingenraad We hebben weer een nieuwe leerlingenraad. Hierin zitten dit schooljaar: vanuit groep 6: Stijn Stoevelaar en Floor de Vries, vanuit groep 7: Annika Mensing en Stijn Hoffmans en vanuit groep 8: Ryan Snijder en Lyn Scholten. We hebben onze eerste vergadering gehad. Ryan is voorzitter en Lyn en Annika maken het verslag van elke vergadering. Op de website kunt u binnenkort lezen waar de vergadering over ging. *afscheid juf Janna Wiersema Juf Janna Wiersema gaat per 1 oktober met pensioen. Donderdag 24 september is haar laatste werkdag. Na een lange loopbaan mag zij gaan genieten van haar welverdiende vrijheid. Op donderdag 24 september vieren de kinderen feest met haar. Van uur is er een inloop-receptie voor ouders en belangstellenden. U kunt juf Janna dan een hand geven. groep 1-2 Juf Janna gaat stoppen met haar werk. Juf Stephanie Floor (die nu ook al bij ons werk) neemt haar taak over. Zij gaat samen met juf Marloes Bischop verder in deze groep. *een baby: ze heet Jet! Juf Nienke Oostindien en haar man Ricky hebben een dochter gekregen. Ze heet Jet. Jet werd dinsdag 1 september geboren. Van harte gefeliciteerd! Mocht u een kaartje willen sturen: Margriet 14, 7772ND Hardenberg. *onderwijskundig In de evaluatie met onze klassenouders kwam vorig schooljaar naar voren dat men ook graag over onderwijskundige zaken informatie wil. Vandaar dit berichtje. We werden door de interne visitatie en door de inspectie getipt dat ons lees-onderwijs een risico kan gaan vormen. Vandaar dat we daar dit schooljaar preventief mee aan de slag gaan. We willen een goede doorgaande lijn voor (voortgezet) technisch lezen ontwikkelen van peuters t/m groep 8. U ziet het: ook de peuterspeelzaal is hier heel bewust bij betrokken. We weten allemaal: zonder lezen kom je niet ver in onze maatschappij! * Kerk-schoolgezinsdienst info Als Christelijke school vinden we geloofsopvoeding heel belangrijk. Dat is niet alleen een zaak van de school, maar natuurlijk ook van ouders en van de kerken. Als school werken we daarom mee aan de geplande kerk-schoolsamenkomst die op 3 oktober aanstaande wordt georganiseerd. Hieronder staat een uitnodiging. We hopen dat veel kinderen meewerken en dat veel ouders aanwezig zijn!

3 * Gratis tijdschriften Bij Hannah liggen voor groep 3 en 4 Okki's, voor groep 5 Taptoes en voor de groep 6,7 en 8 National Geographic tijdschriften. De kinderen mogen deze infofolders bij Hannah komen ophalen. Ook liggen er folders voor type-cursussen voor de groepen 6, 7 en 8. * Kleutergroepen: Aankomende week wordt er in elke kleutergroep een ander voorleesboek behandeld. Welke boeken het zijn...?? Laat je verrassen! De kleuterbieb start komende dinsdag, 8 september! Wie nog geen tasje in de la heeft; graag nog even aan denken! Komende maandagavond staat de informatie-avond voor de kleutergroepen gepland. Het kleutergedeelte start om 19.00, u bent van harte welkom vanaf 18.50! Vanaf maandag beginnen we niet meer in de kring, maar starten we de dag in een tafelgroepje. Janne Hofman en Florian Boogerd uit groep 2b zijn hun bekers kwijt. Wie heeft deze bekers gevonden of per ongeluk meegenomen? Ze willen ze graag terug. * Groep 3: Afgelopen week hebben we de /oo/ en de /s/ geleerd. Met rekenen hebben we onze eerste toets gemaakt. Deze kunt u in parnassys bekijken. Volgende week maandag is de informatieavond. De kinderen hebben hierover een apart briefje meegekregen. Maandag werkt juf Kim. Groep 3a gaat voor een keertje niet naar de gymzaal. Beide groepen 3 zoeken nog een klassenouder voor dit schooljaar. Lijkt dit u leuk? Geef dit dan door aan de leerkracht. * Groep 4 Maandag 14 september wordt het controledictee afgenomen. De kinderen krijgen dinsdag les 5 en 6 mee naar huis. U kunt deze woorden thuis met uw kind oefenen. Ook hebben alle kinderen deze week een briefje meegekregen met inloggegevens voor Bloon. Dit is een online oefenprogramma voor spelling waarin de woorden staan die wij op school met ze oefenen. Wij hopen dat de kinderen nog beter/beter gaan spellen door deze extra oefeningen. We zijn nu druk bezig met het dubbele en de helft van getallen bij rekenen. Zou u dit ook thuis met uw kind willen oefenen? Bijvoorbeeld: Wat is het dubbele van 4? Wat is de helft van 12? enz. A.s. maandag hopen wij u allen te spreken op de informatieavond van groep 4! * Groep 4-5: De derde week is achter de rug, de eerste signaaldictees zijn gemaakt. Allemaal goed trouwens. Groep 4 kan de signaaldictees ook al met Bloon oefenen en binnen kort groep 5 ook.

4 Vorige week hadden we het over de tafels... inmiddels hebben alle kinderen van groep 4 de tafel van 1 en van 10 al opgezegd! Goed hè? Achterin de klas hangt de lijst waarop te zien is welke tafels al zijn opgezegd. In groep 5 gaan de sommen al richting de Moeilijk? Welnee, vraag maar aan groep 5. Deze week gaat Wianne de eerste presentatie houden voor de groep. Succes! * Groep 5: Blok 1 van taal, spelling en rekenen hebben we deze week met toetsen afgerond. Volgende week beginnen we in blok 2. Met rekenen gaan we o.a. verder met deelsommen (ik heb 42 bloemen, elke bos heeft 6 bloemen, hoeveel bosjes bloemen heb ik dan) en de telrij tot en met Met taal leren we het verschil tussen enkelvoud en meervoud en bijvoorbeeld ook wanneer we een hoofdletter moeten schrijven. De afgelopen weken hebben we met wereldoriëntatie gewerkt rondom het thema boerderij. Achter in de klas staat een mooie thematafel van spullen die de kinderen van huis hebben meegenomen. We weten al heel veel van de boerderij vroeger en nu, vraag uw kind er maar eens naar. Deze week beginnen we ook met huiswerk. Thuis maakt uw kind elke week digitaal het onderdeel woordenschat van Nieuwsbegrip, hij/zij heeft hiervoor een inlogcode. Vanaf dinsdag staat de nieuwe Nieuwsbegrip online, de woensdag van de week erop moet het klaar zijn en bespreken we het in de klas. Aankomende dinsdagavond is er een informatieavond, wij zien u daar graag. * Groep 6: Als u dit leest is de eerste topontmoeting achter de rug. Op vrijdag hebben we ons eerste dictee. Ik ben benieuwd. Ook komt volgende week toets 1 van rekenen en van taal. Kortom...we zijn vol in 'bedrijf'. Zoals elders in deze bronnieuws: volgende week is de informatieavond. Ik hoop op een grote opkomst. * Groep 7: Meester Jan wordt volgende week vrijdag aan zijn knie geopereerd. Hierdoor is hij een aantal weken uit de roulatie. Juf Annebeth vervangt hem. Tijdens zijn afwezigheid zullen de gymtijden veranderen: de leerlingen gymmen vanaf deze week op DONDERDAG i.p.v. vrijdag. Woensdag krijgen de leerlingen een leerblad met Engelse woordjes mee naar huis. Volgende week is de toets hierover. Dinsdag hebben we een topotoets. De landen van Europa moeten worden geleerd. Landen waar een kruisje voor staat hoeven niet te worden geleerd. Een week later volgt de toets waarbij ze ook de hoofdsteden moeten kennen. Donderdag hebben we het controle dictee. De spellingslessen 5 en 6 hebben de leerlingen mee naar huis genomen om te leren. Op deze werkbladen staan woorden die tijdens het dictee worden gevraagd. Donderdag moeten de leerlingen het eerste huiswerk ( woordenschat met het onderwerp Dafne Schippers) op de computer hebben ingeleverd. Op school hebben we de eerste vraag al gemaakt. Het is de bedoeling dat de resterende opdrachten thuis worden gemaakt.

5 * Groep 8: Maandag heeft groep 8 de eerste rekentoets. Hiervoor zijn we in de afgelopen 3 weken hard aan het werk geweest. Als extra oefening kan muiswerk verder gemaakt worden, de kinderen weten wat ze moeten doen. Ook zijn we druk met het bouwen aan de web-site van groep 8. Het begin is er u kunt het bewonderen op de website van de bron bij groepen en dan groep 8. Dinsdag zie we u graag op de informatieavond. * KERK-SCHOOLDIENST 3 oktober, uur Op zaterdag 3 oktober vindt er een bijzonder gebeuren plaats: de eerste kerk-schooldienst in Nieuw-Amsterdam/Veenoord. Afgevaardigden van de verschillende kerken en leerkrachten van de Protestants-christelijke basisschool 'De Bron' zijn bezig met de voorbereiding van de dienst. Het thema van de dienst is 'Niet alleen'. We lezen de gelijkenis over het mosterdzaadje. De grote struik die daaruit groeit is beeld voor een wereld waar niemand alleen is. Daar zijn we allemaal samen. Kinderen van de school werken mee aan de dienst. In de dienst is één collecte ter bestrijding van de onkosten. We hopen zo veel te ontvangen dat er nog overblijft voor een nader te bepalen goed doel. Na de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie/thee. Voor de kinderen is er ranja Kom allemaal op zaterdag 3 oktober naar de sporthal in Veenoord! * CMP in actie voor kinderen in Oeganda! Huttenbouwdag en sponsactie bij Jongerencentrum CMP. Op zaterdag 19 september wordt er, voor leerlingen van groep 6,7 en 8 en klas 1 en 2 van het V.O., een huttenbouwdag georganiseerd bij het Jongerencentrum CMP. Tijdens deze huttenbouwdag willen we de jongeren bewust maken van het thema armoede waar veel leeftijdsgenoten in arme landen mee te maken krijgen. We hebben in de klas al uitleg mogen geven over de huttenbouwdag en de bijbehorende sponsoractie, en de leerlingen hebben de nodige informatie mee gekregen. Op de website kunt u alle informatie vinden en kunnen de jongeren zich opgeven. We hopen er samen een creatieve, productieve maar ook supergezellige dag van te maken. * Belangrijk bericht voor geïnteresseerde ouders: Training Goed Gevoel voor kinderen van 4 12 jaar en hun ouders. Training Goed Gevoel is uitermate geschikt voor kinderen die heel erg druk of snel

6 boos kunnen zijn, zich moeilijk kunnen uiten, hoogsensitief zijn, het gevoel hebben anders te zijn dan anderen, pesten of gepest worden. De kinderen leren in zes lessen van twee uur spelenderwijs om te gaan met hun emoties en alles wat ze voelen, ervaren en weten. Door ze te herkennen, erkennen en handvatten te geven. De kinderen staan hierdoor beter in hun kracht, hebben meer zelfvertrouwen en weten dat ze uniek mogen zijn in wie ze zijn. Deze training wordt aangeboden door Ria ten Bookum en Karen Verdonk, Coaching en Training. Startdatum: Zaterdag 28 november Tijd: uur Locatie: CB De Bron, Ganzenroer 2, Nieuw Amsterdam Kosten: 299,- voor zes kindlessen en één ouderles van 2 uur. Meer informatie: Contact of aanmelden : of traininggoedgevoel@gmail.com *bericht van BSO Duimelot: We zijn deze week op de BSO bezig met het thema Welkom allemaal. We zijn druk bezig om zichzelf te tekenen. Deze tekeningen gaan we allemaal aan de wand hangen. Gelukkig is het nog steeds mooi weer en spelen we veel buiten. Binnen dansen we en spelen we spelletjes. Ook wordt er veel geknutseld. Kom gezellig eens binnenkijken bij ons op de BSO. Groeten BSO Duimelot info@kdv-duimelot.nl Groeten team Zus & Zo BSO Zus & Zo Er wordt hard gewerkt op de BSO. De kinderen hebben een ijskraam in de zandbak en verkopen heerlijke ijsjes. Er wordt gegraven en geveegd. De jongens laten trots hun spierballen aan elkaar zien, want van graven word je heel sterk! Binnen spelen de kinderen met de strijkkralen.

BRONNIEUWS 28 augustus 2015

BRONNIEUWS 28 augustus 2015 BRONNIEUWS 28 augustus 2015 * Zendingsgeld Het zendingsgeld van deze week is 18,03 * Welkom in onze school! In onze school is een aantal nieuwe collega s werkzaam. U heeft hun naam misschien al wel via

Nadere informatie

BRONNIEUWS. 26 september 2014. * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69

BRONNIEUWS. 26 september 2014. * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69 BRONNIEUWS 26 september 2014 * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69 *zending Elk jaar spaart onze school voor een aantal zendingsprojecten. Daarvan willen we u graag op de hoogte houden. Daarom zullen

Nadere informatie

Kinderen van de Heerdstee

Kinderen van de Heerdstee 25 september 2014 Kinderen van de Heerdstee Het schooljaar is al weer 6 weken oud, zo snel gaat de tijd. Zoals altijd wordt er op onze school veel aandacht besteed aan kinderkunst en het is dan ook elke

Nadere informatie

BRONNIEUWS 15 januari 2016

BRONNIEUWS 15 januari 2016 BRONNIEUWS 15 januari 2016 * Trefwoord Week 1 t/m 3 (4 t/m 22 januari): Bij wie hoor je? Inhoud: Deel uitmaken van een gezin, klas, groep, godsdienst, land. Buitensluiten en uitnodigen. De groep volgen

Nadere informatie

*Namen op spullen Vergeet u niet de naam van uw kind(eren) op broodtrommels, gymspullen e.d. te zetten?

*Namen op spullen Vergeet u niet de naam van uw kind(eren) op broodtrommels, gymspullen e.d. te zetten? BRONNIEUWS 30 augustus 2013 *Het zendingsgeld voor deze week is 8,71. *Trefwoord Deze weken is er nog een vakantierooster. Zodra het nieuwe rooster ingaat zetten we dat natuurlijk weer in Bronnieuws. *Type-cursussen

Nadere informatie

Weeknieuws 5 cursus 2015 2016 18 september 2015

Weeknieuws 5 cursus 2015 2016 18 september 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 Weeknieuws 5

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Weekbrief 31 augustus 2015

Weekbrief 31 augustus 2015 Weekbrief 31 augustus 2015 Algemene mededelingen Uitbreiding Plusgroep uren De leerlingen van groep 6,7 en 8 kunnen dit schooljaar op woensdag en vrijdagmiddag naar de plusgroep. Op woensdag geeft juf

Nadere informatie

BRONNIEUWS. 16 april 2015. *bijbelverhalen de komende weken:

BRONNIEUWS. 16 april 2015. *bijbelverhalen de komende weken: BRONNIEUWS 16 april 2015 *bijbelverhalen de komende weken: Week 15 t/m 17 (6 t/m 24 april): Veranderen Inhoud: Over veranderen van woonplaats, van gewoontes. Over zelfgekozen of noodgedwongen veranderingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom! Vanaf dit schooljaar zit uw kind in groep 8, hartelijk welkom! In dit boekje gaan wij u en uw kind wat meer vertellen over het reilen en zeilen in 8a en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

BRONNIEUWS. 29 augustus * Zendingsgeld. * Vrije dagen. * Schoolkalender. * Leerlingenraad

BRONNIEUWS. 29 augustus * Zendingsgeld. * Vrije dagen. * Schoolkalender. * Leerlingenraad BRONNIEUWS 29 augustus 2014 * Bijbelverhalen de komende tijd Week 35 en 36: De Verhalenboom Inhoud: Over de kracht van verhalen, over wat een verhaal met mensen doet en wat mensen met een verhaal doen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

BRONNIEUWS 18 december 2015

BRONNIEUWS 18 december 2015 BRONNIEUWS 18 december 2015 *Prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling! We wensen iedereen dat van harte toe! Op maandag 4 januari gaat de school weer open. Er is tussen 8.15 uur en 8.45 uur in het

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

Bronnieuws 8 juni 2018

Bronnieuws 8 juni 2018 Bronnieuws 8 juni 2018 * Trefwoordverhalen Week 23 en 24 (4 t/m 15 juni): Macht Inhoud: Over macht en onmacht; over dwang, gezag en de kracht om te overtuigen. Bijbel: Saul en David (1 Samuël 16 t/m 17).

Nadere informatie

Informatieavond groep 4b

Informatieavond groep 4b Informatieavond groep 4b Leerkrachten: Chantal Laven: aanwezig op maandag en dinsdag. Anja v.d. Maaden: aanwezig op woensdagmorgen, donderdag en vrijdagmorgen. Samenstelling van de groep: 25 leerlingen

Nadere informatie

Informatieboekje bovenbouw

Informatieboekje bovenbouw Informatieboekje bovenbouw Voor ouders en kinderen uit de bovenbouw. INHOUD Inleiding... 3 Agenda... 3 Toetsrooster... 5 Reguliere toetsen.... 5 Wereldoriëntatie:... 5 Taal, rekenen en Engels:... 5 Boekverslag/

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Het Wilgenblaadje. Editie 35: 12.06.2015. Belangrijke data:

Het Wilgenblaadje. Editie 35: 12.06.2015. Belangrijke data: Het Wilgenblaadje Editie 35: 12.06.2015 Belangrijke data: 19 juni oud papier 25 juni scoren voor gezondheid in RKC stadion voor groep 6 t/m 8 1 juli musical groep 8 3 juli rapport 3 mee 6-10 juli schoolkamp

Nadere informatie

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond!

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond! 10 september 2015 Van de directie, Zoals u allemaal weet heeft juf Mirjam Doorn een tijdje in het ziekenhuis gelegen. Afgelopen vrijdag mocht zij gelukkig weer naar huis. Ze moet het nog een poosje rustig

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

De Springplank: info 26 augustus 2015.

De Springplank: info 26 augustus 2015. De Springplank: info 26 augustus 2015. Start schooljaar 2015-2016 We zijn weer begonnen!! We wensen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toe. Onze nieuwe leerlingen willen we van harte welkom

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

BRONNIEUWS. 17 mei 2013

BRONNIEUWS. 17 mei 2013 BRONNIEUWS 17 mei 2013 *zendingsgeld voor deze week is 36,77 *pinkstermaandag vrij: We hebben een heerlijke tweeweekse meivakantie gehad. Mede daarom zijn we alleen Pinkstermaandag vrij. We wensen iedereen

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

BRONNIEUWS 18 maart 2016

BRONNIEUWS 18 maart 2016 BRONNIEUWS 18 maart 2016 * Trefwoord Week 11 t/m 13 (14 maart t/m 1 april): Achterlaten Inhoud: Wat Jezus en andere mensen achterlaten: een indruk, boodschap, ideaal. Verder gaan met wat anderen achtergelaten

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F SEPTEMBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 1

N I E U W S B R I E F SEPTEMBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 1 N I E U W S B R I E F SEPTEMBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 1 Samen spelen en leren op een veilige plek van de directie Welkom allemaal in het nieuwe schooljaar. We maken er met elkaar weer een fijn en goed

Nadere informatie

BRONNIEUWS 27 november 2015

BRONNIEUWS 27 november 2015 BRONNIEUWS 27 november 2015 * Trefwoord Week 47 t/m 49 (16 november t/m 4 december): Kleren maken de man Inhoud: Kleding en sociale positie; je kleden zoals je je voelt; gepaste kleding; kleding zegt veel

Nadere informatie

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk Nummer 7 8 november 2017 17 november: Lootjes trekken (groep 6 t/m 8) 20 t/m 24 november: 10-minutengesprekken met ouder(s)/verzorger(s) (en kind) 22 november: Schoen zetten (groep 1 t/m 8) 22 november:

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

nummer: 8 25 maart 2011

nummer: 8 25 maart 2011 Locatie Bolenstein 0346 561432 0346 556557 bolenstein@obspalet.nl nummer: datum: datum: 8 25 maart 2011 Agenda dinsdag 29 maart 2011 Kijkavond van 18.30 tot 19.30 uur woensdag 30 maart Groep 1-2 C bezoek

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie

Nieuwsbrief. Van de directie Nieuwsbrief 5 februari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Fijn dat afgelopen zondag zoveel mensen de scholendienst bezochten! We hopen, dat u ook genoot van de bijdragen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 10. Belangrijke data. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 10. Belangrijke data. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 10 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Beste ouders/verzorgers, In deze info: Uitdraai toetsgegevens op 24 november Oproep van de OR Boekentips Heeft

Nadere informatie

BRONNIEUWS. 12 september 2014. * zendingsgeld. Het zendingsgeld van deze week is 22,58.

BRONNIEUWS. 12 september 2014. * zendingsgeld. Het zendingsgeld van deze week is 22,58. BRONNIEUWS 12 september 2014 * zendingsgeld Het zendingsgeld van deze week is 22,58. * bijbelverhalen de komende weken Week 37 t/m 39: Discipline Inhoud: Over doen wat je moet doen, ook al heb je er geen

Nadere informatie

Weekbericht van 9-11-2015. Algemeen: Van de MIB-er: Dag ouders en verzorgers

Weekbericht van 9-11-2015. Algemeen: Van de MIB-er: Dag ouders en verzorgers Weekbericht van 9-11-2015 Algemeen: Van de MIB-er: Dag ouders en verzorgers Sinds augustus 2012 ben ik als Meerschools Intern Begeleider SKOD werkzaam op de Brummelbos. Dit heb ik de afgelopen ruim 3,5

Nadere informatie

Weekbericht van. Algemeen:

Weekbericht van. Algemeen: Weekbericht van Algemeen: 150 jarig bestaan van de R.K. geloofsgemeenschap: Ter gelegenheid hiervan is er een tentoonstelling opgesteld door de Historische Kring Erica over 150 jaar kerkelijk leven in

Nadere informatie

BRONNIEUWS. 31 mei 2013

BRONNIEUWS. 31 mei 2013 BRONNIEUWS 31 mei 2013 *zendingsgeld Het zendingsgeld van deze week is 14,97 *bijbelverhalen de komende weken: Week 22 t/m 23 (29 mei t/m 8 juni): Zelfstandigheid Inhoud: Op eigen benen leren staan, dingen

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

BRONNIEUWS. 8 maart 2013

BRONNIEUWS. 8 maart 2013 BRONNIEUWS 8 maart 2013 *zendingsgeld voor deze week is 28,00 *bril verloren Merlijn Eilering is zijn bril kwijt. Het is een zwarte bril. Wie hem vindt: wil je hem dan teruggeven aan Merlijn? (of aan juf

Nadere informatie

Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012

Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2012/2013. In de nieuwsbrieven van dit jaar wil ik u op de hoogte houden van allerlei zaken in groep

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september Nieuwsbrief Week 38 18 t/m 24 september Vanuit de directie Op de Dag van de Democratie een nieuwsbrief van school, met een aantal punten die heel goed passen bij deze dag. Gisteren zaten we met alle kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief januari 2016 Nieuwsbrief januari 2016 januari 1 Nieuwjaarsdag 4 Studiedag team (kinderen vrij) 5 1 ste schooldag 2016 7 schoonmaakavond 19.00-20.30 uur 18 MR bijeenkomst 25 t/m 28 Oud papier actie 25 OR vergadering

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 8 september Gastles brandweer voor alle groepen + ontruimingsoefening 12 september Informatie avond KIES 13 september

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

Weeknieuws 4 cursus 2015 2016 11 september 2015

Weeknieuws 4 cursus 2015 2016 11 september 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 Weeknieuws 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 1 september 2014

Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De leerlingen van groep 8 waren in de afgelopen week op kennismakingskamp in Hellendoorn.

Nadere informatie

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief.

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief. Weekbrief 23 november 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 23 november is de gespreksmiddag/avond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 1 t/m 7 en dinsdag 24 november

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Kalender: 22-01

Nadere informatie

Nr. 31 21 april 2016 schooljaar 2015-2016

Nr. 31 21 april 2016 schooljaar 2015-2016 Nr. 31 21 april 2016 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Maandag 19 sept. 2016, week 38

Maandag 19 sept. 2016, week 38 Maandag 19 sept. 2016, week 38 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 38: 19 t/m 23 september 2016 Farao luistert niet, Exodus 7:1-13 Tien plagen, Exodus 7-10 De uittocht, Exodus 12:29-42 Week 39: 26

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Nieuwsbrief d.d. 19 september 2013 Uw hulp gevraagd Kent u ouders bij ons in de wijk met jonge kinderen?

Nadere informatie

Maandag 30 januari 2017, week 5

Maandag 30 januari 2017, week 5 Maandag 30 januari 2017, week 5 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 5: 30 januari t/m 3 februari 2017 Petrus, Jacobus en Johannes volgen, Lucas 5:1-11 De melaatse man, Lucas 5:12-16 De verlamde man,

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Venmail. Algemeen 30-01-2015. Vanuit de sportcommissie:

Venmail. Algemeen 30-01-2015. Vanuit de sportcommissie: 30-01-2015 Algemeen Vanuit de sportcommissie: Wie doet er mee met het schoolhandbaltoernooi op zaterdag 21 maart 2015? Deze zal gehouden worden in de sporthal De Estafette voor de groepen 3 en 4. Het toernooi

Nadere informatie

Uit ons hart. Agenda deze week. Schoolagenda en fotoalbum. Wat zou ik graag

Uit ons hart. Agenda deze week. Schoolagenda en fotoalbum. Wat zou ik graag Nieuwsbrief 6 maandag 21 vrijdag 25 september Uit ons hart Wat zou ik graag als Nederland niet meer veilig is voor m n gezin als de kraan al maanden geen water meer geeft als de scholen gesloten zijn als

Nadere informatie

september 2014 in groep 6/7/8

september 2014 in groep 6/7/8 september 2014 in groep 6/7/8 uitgangspunten: - sociaal - uitdagend - ontwikkelingsgericht - toekomstgericht Kanjer Petten Studiemiddag licentie C? Iedere week 2 team- en 1 klasbouwer. Manier van werken

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 35. Belangrijke data: IPC groep 5-6. Onderwijs op De Windroos:

ICBS De Windroos WEEKINFO 35. Belangrijke data: IPC groep 5-6. Onderwijs op De Windroos: WEEKINFO 35 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 5-6-2017 Tweede Pinksterdag Beste ouders/verzorgers, In deze info: 6-6-2017 Studiedag, leerlingen

Nadere informatie

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen.

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen. 1 0 5 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. De informatieavond (middag) van vorige week donderdag is met groot enthousiasme ontvangen.

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 35

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 35 k.b.s. Sint Theresia directeur: Anja van Manen Postweg 131 locatieleider: Mark Jakobs 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail:theresia@skod.nl tel: 0591-349275 www.sttheresia-skod.nl t Informantje schooljaar

Nadere informatie

Uniek-nieuws 9 N I E U W S B R I E F. Indien de directeur niet aanwezig is, kunt u terecht bij: maandag, dinsdag en donderdag: juf Marjolijn

Uniek-nieuws 9 N I E U W S B R I E F. Indien de directeur niet aanwezig is, kunt u terecht bij: maandag, dinsdag en donderdag: juf Marjolijn N I E U W S B R I E F Uniek-nieuws 9 Nummer 8 1 april 2016 Volgende op 15 april 2016 Beste ouders / verzorgers en jongens en meisjes, Ik ben altijd vrolijk als ik op school kom, want het is zo ontzettend

Nadere informatie

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2013

Nieuwsbrief december 2013 Nieuwsbrief december 2013 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 2 Juf Monique studieverlof 3 4 5 Sint Groep 1 t/m 4 12 uur vrij Groep 5 t/m 8 13 uur vrij 6 Groep 1/2 vrij Juf Lucille ADV 9 Juf Lucille

Nadere informatie

Donderdag 6 september 2012 week 36

Donderdag 6 september 2012 week 36 Donderdag 6 september 2012 week 36 AGENDA - Maandag 10 september: Informatieavond groepen 1 t/m 4 o Groepen 1/2 van 19.00 uur t/m 20.00 uur o Groepen 3 en 4 van 20.00 uur t/m 21.00 uur - Dinsdag 11 september:

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Volgende week vrijdag ontvangt u alweer de laatste weekbrief van dit schooljaar. Wat vliegt de tijd. Daarin zal ook meegedeeld worden of woensdag

Nadere informatie

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa Fijne vakantie De hitte van de afgelopen dagen doet ons denken en verlangen naar de zomervakantie. Even heerlijk uit de routine van alledag en zelf het ritme bepalen. We hopen dat alle kinderen en hun

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatie groep 6. Algemene informatie

Informatie groep 6. Algemene informatie Informatie groep 6 Algemene informatie Methodes in groep 6: Bijbelse Geschiedenis: Kind op maandag Rekenen: Wereld in getallen Onderdelen: - Delen en vermenigvuldigen - Optellen en aftrekken met grote

Nadere informatie

in groep 7/8 bij Juf Anke Lauwen (op maandag) en Juf Priscilla Rommers Hoppenbrouwers (op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag)

in groep 7/8 bij Juf Anke Lauwen (op maandag) en Juf Priscilla Rommers Hoppenbrouwers (op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag) in groep 7/8 bij Juf Anke Lauwen (op maandag) en Juf Priscilla Rommers Hoppenbrouwers (op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag) september 2016 uitgangspunten: - sociaal - uitdagend - ontwikkelingsgericht

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 38

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 38 k.b.s. Sint Theresia directeur: Anja van Manen Postweg 131 locatieleider: Mark Jakobs 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail:theresia@skod.nl tel: 0591-349275 www.sttheresia-skod.nl t Informantje schooljaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2014

NIEUWSBRIEF december 2014 www.tjongerschool.nl tjongerschool@debasisheerenveen.nl NIEUWSBRIEF december 2014 Van de directie: Inmiddels zijn we een aantal maanden op weg en in deze periode heb ik veel onderzoek gedaan, geobserveerd

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02 05 september 2016 2016-2017 nr. 02 Nieuws uit de school Nieuwsbrief Onze nieuwe collega s stellen zich aan u voor. Even kennismaken.. Hallo allemaal! Graag wil ik mij even aan u voorstellen. Mijn naam

Nadere informatie

De Springplank: info 15 juni 2016.

De Springplank: info 15 juni 2016. De Springplank: info 15 juni 2016. Nieuwe leerling. We willen Luuk, Diede en Yeliz, van harte welkom heten bij ons op school. Diede en Yeliz zijn nu aan het oefenen in groep 1/2. Luuk is er al voor vast.

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Groep 1 en 2: Dagelijks gaan we in de speelzaal gymmen en of spelen. Soms met een opdracht soms zonder een opdracht.

Groep 1 en 2: Dagelijks gaan we in de speelzaal gymmen en of spelen. Soms met een opdracht soms zonder een opdracht. Weekbericht van 7 september 2015 Woensdag komt de bibliobus weer. Denken jullie aan de boeken? Groep 1 en 2: Dagelijks gaan we in de speelzaal gymmen en of spelen. Soms met een opdracht soms zonder een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 10 oktober nr. 07

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 10 oktober nr. 07 10 oktober 2016 2016-2017 nr. 07 Nieuws uit de school Nieuwsbrief Leerlingenraad Na de herfstvakantie gaan we weer van start met de vergaderingen van de leerlingenraad. De leerlingen hebben een briefje

Nadere informatie

Schoolnieuws. Leerlingenraad

Schoolnieuws. Leerlingenraad In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Leerlingenraad Kalender Ophalen van het plein De Bliepbliepiotheek Rapportgesprekken Muurverf nodig Typelessen op De Hoge Raven Brede School Nieuws Sportmix in Hoograven

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 17 november 2014

Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het duurt nog even en dan is het weer kerst. Leerlingen uit hogere groepen namen in het

Nadere informatie

Paulus-Weekbrief 6. Weekbrief 02-10-2015. Informatieavond 01-10-2015

Paulus-Weekbrief 6. Weekbrief 02-10-2015. Informatieavond 01-10-2015 Paulus-Weekbrief 6 kopij voor Paulus-Weekbrief: info@paulus-uden.nl kijk ook op onze website: www.paulus-uden.nl Meerloseweg 1 5402 XH Uden 0413-33 23 18 Schooljaar 2015-2016 Week 40 Weekbrief 02-10-2015

Nadere informatie

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1.

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. Beste ouders of verzorgers, Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. U krijgt zo de indruk van wat er dit schooljaar op uw kind afkomt. Voor

Nadere informatie

een plastic trompet twee bouwvakkers helmen een grote plastic (blok)fluit Meer info nodig? Loop even langs bij één van de leerkrachten van groep 8.

een plastic trompet twee bouwvakkers helmen een grote plastic (blok)fluit Meer info nodig? Loop even langs bij één van de leerkrachten van groep 8. 1 3 0 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. Vorige week hielden wij weer onze jaarlijkse evaluatie vergadering. Tijdens die vergadering

Nadere informatie

Schoolinfo 9 Maart 2015

Schoolinfo 9 Maart 2015 Schoolinfo 9 Maart 2015 Simone Piron stelt zich voor Mijn naam is Simone Piron. Sinds 1 februari ben ik intern begeleider van Op Dreef. Hierbij zal ik de taken van Monique overnemen. In het verleden ben

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Informatieavond groep 7/8

Informatieavond groep 7/8 Informatieavond groep 7/8 EVEN KENNIS MAKEN: Juf Melissa (werkt op maandag, dinsdag, woensdag) Juf Lisanne (werkt op donderdag en vrijdag) INHOUD VAN DEZE AVOND Hoe werken wij in de klas? Informatie over

Nadere informatie