Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8"

Transcriptie

1 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Bijbelse geschiedenis Volgende week worden onderstaande verhalen in de groep verteld. Genesis 21:1-7 Genesis 21:8-21 Genesis 22:1-9 Isaäk wordt geboren Hagar en Ismaël moeten weg Abraham wordt op de proef gesteld Uitnodiging avond ouderbetrokkenheid: andere schooltijden Via de kalender bent u al op de hoogte van de avond ouderbetrokkenheid op woensdag 18 november. We starten de avond graag om uur en sluiten de avond om uur af. De oudste leerlingen hebben vandaag een inhoudelijke brief betreffende deze avond meegekregen. Zou u het antwoordstrookje uiterlijk woensdagmorgen 18 november in willen leveren? Wij weten dan op hoeveel mensen wij kunnen rekenen i.v.m. de koffie en het materiaal dat we klaarleggen. Bij voorbaat dank voor uw medewerking en graag tot woensdag. Ik stuur deze brief ook nog even mee in de bijlage mocht deze niet thuis aangekomen zijn. Voortgangsgesprekken Alle kinderen hebben een brief met antwoordstrook ontvangen betreffende de voortgangsgesprekken. De antwoordstrook graag uiterlijk woensdagmorgen 18 november inleveren bij de leerkracht. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk het tijdstip waarop u verwacht wordt. Ook deze brief vindt u in de bijlage. Schoen zetten op CBS De Klimop Sint heeft ons laten weten dat alle kinderen op dinsdag 17 november hun schoen mogen zetten. De kinderen van groep 1/2 gebruiken daarvoor hun gymschoen. Wilt u zorgen dat uw kind uit groep 3 t/m 8 ook een schoen heeft om maandagmiddag neer te zetten? Bij voorbaat dank voor uw medewerking. Rest mij nog u, mede namens het team, een heel goed weekend toe te wensen. Met vriendelijke groet, Maria Groeneweg

2 Nieuws uit groep 1/2 Afgelopen week werkten we voor het laatst over het thema herfst. We hebben geteld. Hoeveel eikeltjes liggen er? De kinderen wijzen de eikeltjes een voor een aan en tellen tegelijkertijd. We hebben geluisterd of de zin goed of fout was. Bv. Een egel kan goed in de boom klimmen. We hebben de letter R geleerd. Welke woorden beginnen met de letter R? We hebben ook veel over de paddenstoel geleerd. Begrippen als hoed, steel, kraag, sporen, zwamvlok en plaatjes kwamen aan de orde. Een keer per week lezen we een verhaaltje uit Goed Gedaan. Dit is een methode die we gebruiken voor de sociaalemotionele ontwikkeling. Les 5 ging over: Blij met jezelf Maak je iets moois? Doe je je best? Vinden ze je hulp fijn? Dan mag je trots op jezelf zijn! Het volgende thema waar we over gaan werken is Feestvieren. We hebben de kinderen ook gevraagd wat ze willen leren over Sint. Onze leervragen voor de komende weken zijn: Hoe komt Piet door de schoorsteen of hoe komen ze binnen? Hoe komen ze op het dak? Hoe weten ze altijd de weg? Hoe heet al de kleding van Sint? Hoe werkt het roer en hoe werkt een stoomboot? We hopen aan het eind van de Sintperiode de antwoorden op deze vragen te weten. Woensdag 18 november staat juf Mirjam voor de groep. We wensen u een fijn weekend!

3 Nieuws uit groep 3/4 Lezen: Groep 3: Afgelopen maandag en dinsdag hebben we kern 3 afgerond met allerlei toetsen. Daarbij werden nog veel foutjes gemaakt met de b en d. Dit blijven we de komende weken dus flink oefenen. Woensdag zijn we begonnen met kern 4. We hebben de woordjes huis en weg al geleerd. De woordjes van Veilig & Vlot zijn ook verzonden, dus ook deze kunnen weer thuis geoefend worden. Groep 4: Bij Nieuwsbegrip ging het deze week over de nieuwe schijf van vijf. We oefenden met alle verschillende strategieën in deze toetsles. Taal en spelling: Groep 3: We hebben een letterdictee afgenomen om te bekijken welke letters nog lastig zijn. Dit hebben we met de leesletters en met de schrijfletters gedaan. Met de vele letters die we nu al kennen, maken we veel verschillende woorden. Daardoor komen we ook allerlei verschillende spellingsproblemen tegen. Bijvoorbeeld woorden als veer/beer, maar ook woorden als ijs/eis. We bespreken dit wel, maar we keuren nog niets fout. Groep 4: Deze week oefenden we met lidwoorden (de/het en een) en bekeken we welke titel en plaatjes bij een verhaal passen. Ook hebben we bij een plaatje verteld wat we weten en wat we zien. Bij spelling hebben we weetwoorden met v- geleerd en verkleinwoorden op je of tje. Groep 3: Bij de bussommen zijn we al een stapje verder gegaan door niet meer te tekenen, maar met de getallen te werken. Daarnaast hebben we bussen met elkaar vergeleken en dan zelf in het haltebordje ingevuld wat er gebeurd is; + of -. Ook hebben we bekeken op welke bakplaat meer koekjes liggen door handig te tellen. Groep 4: Deze week hebben voor het eerst sommen tot 100 gemaakt over het tiental. Dit zijn sommen als of Deze sommen lossen we op door eerst naar het tiental toe te werken en dan het laatste beetje eraf of erbij te doen. De tafel van 2 wordt door veel kinderen hard geoefend. Nog niet iedereen heeft hiervoor een sticker gehaald, we hopen dat hier snel verandering in komt. Nieuws uit groep 5/6 We hebben weer een week lekker gewerkt! De Sinterklaas-kriebels beginnen te komen. Morgen komt de beste man (als alles goed gaat ) aan in Meppel. De uitzending begint rond uur. Wat deden we in de klas? Groep 5: de getallenlijn t/m 1000, aanvullen tot 100, keer- en deeltafels, meten (1d), digitaal klokkijken en plus- en minsommen t/m 100.

4 Groep 6: de getallenlijn t/m , handig rekenen, keer- en deelsommen, meten (1d), digitaal klokkijken en redactiesommen (ook wel verhaaltjessommen genoemd). Taal: Groep 5: woordenschat, iets uitleggen, doe-woorden hebben verschillende vormen en woorden bij elkaar zoeken. Groep 6: woordenschat, verslag doen van iets, gesproken en geschreven taal en zinnen schrijven bij een woordparaplu. Spelling: Groep 5: woorden met tweetekenklanken en woorden met v. Groep 6: vaste stukjes: -ing, -sel en - te en woorden met s. Lezen: Het thema was: School en Nieuwsbegrip ging over: De nieuwe voedingsadviezen. De les van Nieuwsbegrip was een blokles (een toets). Hebt u het cijfer al gehoord? Nieuws over de komende weken: - maandag 23 november a.s. vindt het eerste voortgangsgesprek plaats. - vrijdag 27 november a.s. houden we alweer de 3 e workshopmiddag. - vrijdag 4 december a.s. vieren we Sinterklaas met surprises. Iedereen maakt een knutsel, schrijft een gedicht en koopt een cadeautje voor degene van wie hij/zij het lootje getrokken heeft. s Middags zijn de kinderen vrij. Het huiswerk voor komende week is: Groep 5 en 6: - woorden van de week, blok 3 les 5. - dinsdag 17 november a.s. hebben jullie de toets van Song 4 van Engels. - donderdag 19 november a.s. hebben jullie de toets van hoofdstuk 2 van Aardrijkskunde. Nieuws uit groep 7/8 De kinderen hadden het metriek stelsel goed geleerd. Ook over het leren van de woordenschat ben ik erg tevreden; super hoor. Sommige kinderen hebben de opdracht gekregen om bepaalde tafels nog eens goed te leren. De kinderen weten zelf wie dat zijn en om welke tafel dit gaat. Wij hebben nog het een en ander nodig voor knutselwerkjes de komende tijd; lege (schone) pakken melk en glazen (jam) potjes. Wilt u voor ons sparen???

5 Groep 7 Deze week hebben we weer bekeken hoe we handig moeten rekenen. Bij het optellen bijv; welke getallen kun je makkelijk bij elkaar optellen. We hebben ook schattingen gemaakt van uitkomsten. Taal: We hebben het gehad over ABN; het algemeen beschaafd Nederlands. Spelling: Wat is een bijvoeglijk naamwoord en wat is een zelfstandig naamwoord? Een zelfstandig naamwoord is het woord waar je de, het of een voor kunt zetten; de kast, het ei of een piano. Een bijvoeglijk naamwoord zegt iets over het zelfstandig naamwoord; de mooie fiets of de rommelige zolder. Groep 8 Wij hebben van alles en nog wat behandeld op aanvraag. Zo zijn de delingen langsgekomen, de breuken en procenten. Taal: Wat is het gezegde; alle werkwoorden in de zin. Bijv. Ik hoop deze reis te kunnen maken. Het gezegde is ; hoop te kunnen maken. Spelling: We borduurden verder met de tussenklanken, wanneer krijg je een /n/ en wanneer niet. Geen /n/ bijvoorbeeld bij alles wat met maan, zon en koning te maken heeft zoals; maneschijn, zonneschijn. Deze week maakten de kinderen de Drempeltoets; we zijn benieuwd hoe het gegaan is. We bespreken de uitslag tijdens het voortgangsgesprek.

6 Uitnodiging avond Ouderbetrokkenheid Rijsoord, 13 november november :Andere schooltijden Beste ouders/verzorgers, Mede namens het team nodig ik u van harte uit aanwezig te zijn deze avond van uur. Tijdens de informatieavond hebt u al gehoord dat wij graag met u in gesprek willen gaan betreffende het onderwerp andere schooltijden. De samenleving is de afgelopen decennia enorm veranderd. De arbeidsmarkt vraagt om flexibele werknemers, die op diverse tijden kunnen werken. Daar waar men vroeger werkte op vaste tijden is er nu meer ruimte voor een andere indeling. Dit vraagt van gezinnen met kinderen een strakke planning met daarbij het wel/niet gebruik maken van kinderopvang. De schooltijden in het Nederlandse basisonderwijs zijn ook in beweging. Steeds meer basisscholen oriënteren zich op mogelijkheden om hun schooltijden aan te passen. Scholen mogen de tijden waarop een leerling op school moet zijn (schooltijden) zelf bepalen. De school moet zich wel houden aan de wettelijk verplichte onderwijstijd. Dit is het aantal uren dat leerlingen onderwijs krijgen in 8 schooljaren. Wat is verplicht? Leerlingen van basisscholen moeten minimaal uur les krijgen over 8 schooljaren. Leerlingen moeten in de eerste 4 schooljaren (onderbouw) ten minste uur les krijgen. In de laatste 4 schooljaren (bovenbouw) uur. De 240 uur die overblijven, kunnen scholen verdelen over de onderbouw en bovenbouw. Er is geen maximum aantal uren onderwijs per dag. De Inspectie van het Onderwijs let er op dat scholen voldoende uren onderwijs geven. Sinds 1 augustus 2006 zijn basisscholen vrij hun schooltijden zelf vast te stellen. Ook het wettelijke voorschrift dat scholen niet langer dan 5,5 uur per dag les mogen geven, is op 1 augustus 2006 vervallen. Wel moeten scholen nog steeds zorgen voor een evenwichtige verdeling van activiteiten over de dag. De onderwijstijd over acht schooljaren is wettelijk bepaald op minimaal uur. Dat is gemiddeld 940 uur per jaar. (Bron; Onderwijsinspectie) Waarom zouden we aan andere schooltijden denken? Wat heeft dit voor zin? Wat levert het mij en mijn gezin op? Wat levert het mijn kind op? Wat zijn de voordelen? Wat zijn de nadelen? Op deze vragen willen we graag samen met u antwoorden vinden. Helpt u mee deze te vinden? Samen maken we immers het verschil. We horen graag of u er bent. Inleveren van onderstaande antwoordstrook kan tot woensdagmorgen 18 november. Bij voorbaat dank! Met vriendelijke groet, Maria Groeneweg De ouders van.uit groep. Bezoeken de avond op woensdag 18 november over andere schooltijden wel/niet.

7 Betreft: Uitnodiging voortgangsgesprek Rijsoord, 13 november 2015 Beste ouders, Langs deze weg willen wij u uitnodigen voor het voortgangsgesprek, onderdeel van onze informatiecyclus aan u als ouder, op maandag 23 november. We gaan dan in gesprek met elkaar over wat goed gaat, waar we trots op zijn en wat in de komende periode extra aandacht verdient. Ook het sociaal- en emotioneel functioneren komt in dit gesprek aan bod. Doel van dit gesprek is om tot een gemeenschappelijk beeld te komen betreffende de onderwijsbehoefte van uw kind. Voor iedere leerling staat 15 minuten gepland. Voor de leerlingen van groep 8 zal dit moment gebruikt worden om samen met de ouders en de leerling de uitslag van het Drempelonderzoek te bespreken. De leerkracht zal met u dan ook over het voortgezet onderwijs spreken. U treft hieronder een lijst met diverse keuzemogelijkheden aan. Op onderstaande strook kunt u aangeven welk dagdeel uw voorkeur heeft. Wij willen u vragen deze voor ieder van uw kinderen apart in te vullen, ook als u niet komt! Wij weten dan of u deze brief hebt ontvangen en van het voortgangsgesprek op de hoogte bent. Ook voor de administratie van de leerkracht is het gemakkelijker van iedere leerling te weten wanneer de ouders willen komen. Wilt u ervoor zorgen dat het strookje uiterlijk woensdagmorgen 18 november bij de leerkracht is ingeleverd? U ontvangt van ons dan zo spoedig mogelijk de tijd waarop u verwacht wordt. Alvast bedankt voor uw medewerking en graag tot ziens op één van de bespreekmomenten. Namens het team van CBS De Klimop Maria Groeneweg De te kiezen bespreekmomenten: Groep 1/2 Groep 3/4 Groep 5/6 Groep 7/8 vanaf uur. vanaf uur. vanaf uur. vanaf uur. A.u.b. Inleveren uiterlijk woensdagmorgen 18 november 2015 De ouders/verzorgers van.. uit groep. Bezoeken het voortgangsgesprek wel/niet* Onze voorkeur gaat uit naar: 0 maandagmiddag 0 maandagavond

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Bijbelse geschiedenis Volgende week worden onderstaande verhalen in de groep verteld. Genesis 6:9-7:9 Genesis 7:10-8:5 Genesis 8:6-9:17 Noach bouwt

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Volgende week vrijdag ontvangt u alweer de laatste weekbrief van dit schooljaar. Wat vliegt de tijd. Daarin zal ook meegedeeld worden of woensdag

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Bijbelse geschiedenis Volgende week worden onderstaande verhalen in de groep verteld. Jesaja 9:1-6 Jesaja 11:1-10 Jesaja 40:1-11 Licht in het donker

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Alweer de eerste weekbrief van het schooljaar 2016-2017. Ook dit schooljaar zullen we u middels de weekbrief op de hoogte houden van wat er in

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 17 november 2014

Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het duurt nog even en dan is het weer kerst. Leerlingen uit hogere groepen namen in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december?

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel   Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december? No. 12, 30 november 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Weekbrief 03 februari Algemene informatie

Weekbrief 03 februari Algemene informatie Algemene informatie Bijbelse Geschiedenis Komende week worden onderstaande verhalen in de groepen verteld: Petrus, Jacobus en Johannes volgen Lucas 5:1-11 De melaatse man Lucas 5:12-16 De verlamde man

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent. Van harte gefeliciteerd!

Nieuwsbrief. Van de directie. Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent. Van harte gefeliciteerd! CBS De Schalmei Schooljaar 15/16 nummer 7 20 november Nieuwsbrief Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent Van de directie Beste ouders, Belangrijke data De afgelopen twee weken hebben we

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Wat waren we blij en dankbaar toen de familie Vogel naar onze school kwam. Helaas moet ik u meedelen dat de familie toch besloten heeft terug te

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 19 december 2016

Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuws uit het kantoortje. Zo aan het einde van het jaar is het altijd goed om even terug te kijken naar wat er gebeurd is, en vooruit te kijken naar wat er te komen staat.

Nadere informatie

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen 23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener Algemeen Wennen We zijn inmiddels alweer 2 weken aan de slag en iedereen heeft zijn draai wel zo n beetje gevonden. Natuurlijk is

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25 9 maart 2015

Nieuwsbrief 25 9 maart 2015 Nieuwsbrief 25 9 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De afgelopen week was de schoolfotograaf op school. U krijgt binnenkort een inlogcode voor

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 zs Gerard Alewijnszstraat 48 2988 XD Ridderkerk Tel. 0180-420598 www.cbsdeklimoprijsoord.nl info_klimoprijsoord@pcpobr.nl Weekbrief 22 mei 2015 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Voortgangsgesprekken maandag 23 november Alle kinderen hebben van de leerkracht de tijd meegekregen waarop u verwacht wordt voor het voortgangsgesprek.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Almere, 27 januari 2016 Beste ouders Om jullie zo goed mogelijk te informeren over wat de kinderen in groep 4 leren sturen we jullie maandelijks een

Almere, 27 januari 2016 Beste ouders Om jullie zo goed mogelijk te informeren over wat de kinderen in groep 4 leren sturen we jullie maandelijks een Almere, 27 januari 2016 Beste ouders Om jullie zo goed mogelijk te informeren over wat de kinderen in groep 4 leren sturen we jullie maandelijks een overzicht van de aan te bieden stof van taal- en spelling,

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders,

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders, Beste ouders, In de laatste weken zijn veel toetsen afgenomen. Iedere keer blijkt weer dat de LOVS-toetsen voor een heleboel kinderen behoorlijk pittig zijn. De vraagstelling is anders, de opdrachten zijn

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE GROEPEN

NIEUWS UIT DE GROEPEN Archipelschool de Leeuwenburch Nieuwsbrief middenbouw nummer: 2 Datum: 23 oktober 2015 NIEUWS UIT DE GROEPEN Technisch lezen in GROEP 3 Als u dit leest is groep 3 al bezig met de afronding van kern 2 van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

De kinderen die een uitnodiging krijgen voor de gesprekken op donderdag 30 november krijgen deze morgen mee naar huis.

De kinderen die een uitnodiging krijgen voor de gesprekken op donderdag 30 november krijgen deze morgen mee naar huis. No. 11, 23 november 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Wat vliegt de tijd. We hebben er al weer acht schoolweken opzitten. Na een geweldige tweede workshopmiddag is de vakantie voor de leerlingen ingegaan.

Nadere informatie

Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5.

Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5. Nieuwsbrief groep 3 -November- Rekenen: Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5. De volgende doelen komen hier aan de orde: Tellen tot 20 met huppen

Nadere informatie

Weekbrief 22 december Algemene informatie. Vanuit de directie: Beste ouders, verzorgers,

Weekbrief 22 december Algemene informatie. Vanuit de directie: Beste ouders, verzorgers, Weekbrief Algemene informatie Vanuit de directie: Beste ouders, verzorgers, Wat was het een geslaagde kerstweek op school. Toen ik woensdagochtend vroeg de school binnenliep waren de tafels al prachtig

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2014-2015 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2015

Nieuwsbrief November 2015 Obs J.H. Isings Emperweg 70 7399 AG Empe 0575-502078 Nieuwsbrief November 2015 Algemeen Op school zijn we natuurlijk druk met het komende Sinterklaasfeest. Op donderdag 3 december komt Sint naar school.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 1 september 2014

Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De leerlingen van groep 8 waren in de afgelopen week op kennismakingskamp in Hellendoorn.

Nadere informatie

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4 december 2014

Nieuws uit groep 4 december 2014 De tweede periode van dit schooljaar zit erop. Ook in deze periode hebben we weer veel geleerd en gedaan. We hebben genoten van de lessen rondom herfst, de spannende tijd van Sinterklaas en een fijne,

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Tevredenheidsonderzoek. Ouderbijdrage. Sponsorloop. Voortgangsgesprekken

Nieuwsbrief 4. Tevredenheidsonderzoek. Ouderbijdrage. Sponsorloop. Voortgangsgesprekken Tevredenheidsonderzoek Nieuwsbrief 4 Afgelopen week zijn per e-mail de uitnodigingen voor het tevredenheidsonderzoek verstuurd. Graag willen wij alle ouders oproepen hieraan mee te werken. Op deze manier

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

Nieuwsbrief. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 4 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het was spannend vanmorgen. Twee pieten kwamen in paniek op hun step naar school. Ze waren

Nadere informatie

Gebruiksvriendelijkheid: Gebruiksaanwijzing:

Gebruiksvriendelijkheid: Gebruiksaanwijzing: Gebruiksvriendelijkheid: Elon Education is een tool waarmee online woordjes geleerd kunnen worden voor de vreemde talen. Ook is het mogelijk om met Elon Education de tafels te oefenen, werkwoorden enz.

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 zs Gerard Alewijnszstraat 48 2988 XD Ridderkerk Tel. 0180-420598 www.cbsdeklimoprijsoord.nl info_klimoprijsoord@pcpobr.nl Weekbrief 2 april 2015 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2015-2016 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Voor u ligt alweer de eerste weekbrief van het nieuwe schooljaar. Ik hoop dat u een heerlijke vakantie achter de rug hebt en de start van het schooljaar

Nadere informatie

Tijdsplanning werkstuk groep 5

Tijdsplanning werkstuk groep 5 Naam: Groep 5 Tijdsplanning werkstuk groep 5 Wat wanneer Aan de juf het onderwerp van maandag 21 januari 2013 mijn werkstuk doorgeven inleveren opdracht 1 maandag 28 januari 2013 inleveren opdracht 2 donderdag

Nadere informatie

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start.

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start. No. 22, 22 februari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief.

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief. Weekbrief 23 november 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 23 november is de gespreksmiddag/avond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 1 t/m 7 en dinsdag 24 november

Nadere informatie

Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode gewerkt aan het thema dieren. Welke dieren leven in de dierentuin en welke op de kinderboerderij?

Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode gewerkt aan het thema dieren. Welke dieren leven in de dierentuin en welke op de kinderboerderij? Het schooljaar is weer begonnen. Dit jaar zijn we gestart met groep 1 tot en met 5. Het was eerst voor iedereen even wennen, maar het gaat nu heel erg goed! Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 48

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 48 k.b.s. Sint Theresia directeur: Anja van Manen Postweg 131 locatieleider: Mark Jakobs 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail:theresia@skod.nl tel: 0591-349275 www.sttheresia-skod.nl t Informantje schooljaar

Nadere informatie

Jaargang 20, nr 11 Vrijdag, 08 november 2013

Jaargang 20, nr 11 Vrijdag, 08 november 2013 Jaargang 20, nr 11 Vrijdag, 08 november 2013 Week 46: donderdag 14 nov. Onderwijsdag. Alle kinderen vrij! vrijdag 15 nov. gr 1 t/m 4 vrij zaterdag 16 nov. aankomst Sinterklaas Week 47: woensdag 20 nov.

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen.

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen. Vierkantje 4 groep 4 Hallo, De tijd gaat snel, het is alweer voorjaarsvakantie. De komende weken tot de grote vakantie krijgen we nog schoolreis, sportdag etc. kortom voor we het weten zitten we alweer

Nadere informatie

W W W. D A N I E L S C H O O L. NL N I E U W S B R I E F D O N D E R D A G 3 D E C E M B E R 2 0 1 5

W W W. D A N I E L S C H O O L. NL N I E U W S B R I E F D O N D E R D A G 3 D E C E M B E R 2 0 1 5 W W W. D A N I E L S C H O O L. NL N I E U W S B R I E F D O N D E R D A G 3 D E C E M B E R 2 0 1 5 In dit nummer Klussenmorgen Spelling Koningsdag Cultuurmiddag Website vergadering Etc. De klussenmorgen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2017

Nieuwsbrief mei 2017 Nieuwsbrief 19 23 mei 2017 Schoolagenda Ma 22 mei- vrij16 juni Ma 29 mei-do 1 juni Ma 5 vrij 9 juni Vrij 16 juni Projectweken, thema Sprookjes Avondvierdaagse Pinkstervakantie Schoolfeest (later meer info)

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Week 04: vrijdag 25 jan. groep 1 t/m 4 vrij Week 05: geen bijzonderheden Week 06: 5, 6 en 7 febr. Eindcito groep 8 vrijdag 8 febr. Carnavalsfeest 09.00 13.15

Nadere informatie

E: 30 augustus 2019

E:   30 augustus 2019 Jan Naardingweg 56, 7914 PN Noordscheschut, tel. 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 30 augustus 2019 Ma 02/09 Di 03/09 Woe 04/09 Do 05/09 Vrij 06/09 AGENDA

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2011

Nieuwsbrief December 2011 Sinterklaas 2011 In deze nieuwsbrief; Maandagenda Kerst Uit de groepen.. Andere leuke weetjes over de school. O.b.s. de Kleine Dichter Heycopplein 1 3521 EX Utrecht 030-2963585 / Waalstraat 251 3522 SH

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief maart 2014 Nieuwsbrief 23 10 maart 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het komt niet vaak voor, dat leerlingen de bruiloft van hun juf mee maken. Een aantal weken

Nadere informatie

Weekbericht van 14 november 2016

Weekbericht van 14 november 2016 Weekbericht van 14 november 2016 Schoolontbijt: Wat hebben we genoten van het schoolontbijt. Veel kinderen kwamen in pyama of badjas op school. Bij de mooi gedekte tafels hebben we ruimschoots de tijd

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

U begrijpt dat uw medewerking voor het team van de Finnjol zeer belangrijk is!!!

U begrijpt dat uw medewerking voor het team van de Finnjol zeer belangrijk is!!! nov. 2016 www.finnjol.nl Geachte ouders, Tevredenheidsonderzoek / Scholen met Succes : Alle scholen van St SchOOL doen 1 x in de drie jaar mee aan een tevredenheidsonderzoek. Ouders, kinderen en leerkrachten

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

Informatie groep 6. Algemene informatie

Informatie groep 6. Algemene informatie Informatie groep 6 Algemene informatie Methodes in groep 6: Bijbelse Geschiedenis: Kind op maandag Rekenen: Wereld in getallen Onderdelen: - Delen en vermenigvuldigen - Optellen en aftrekken met grote

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 zs Gerard Alewijnszstraat 48 2988 XD Ridderkerk Tel. 0180-420598 www.cbsdeklimoprijsoord.nl info_klimoprijsoord@pcpobr.nl Weekbrief 3 juli 2015 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2015 Dit is de feestkrant van 2015. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst. Deze krant is voor iedereen, zowel voor ouders/verzorgers

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs Nieuwsbrief januari 2019 In deze nieuwsbrief -open dagen voortgezet onderwijs -stuurgroep cultuur -aanmelding nieuwe leerlingen -koffiecafé - CITO veranderingen - Tevredenheidspeilingen -troost KOFFER

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

Weekbericht van Algemeen. Even voorstellen

Weekbericht van Algemeen. Even voorstellen Weekbericht van 19-02-2018 Algemeen Even voorstellen Hallo allemaal, Mijn naam is Annemiek Molema. Naast mijn studie vind ik het erg leuk om te handballen. Daarnaast heb ik ook een webshop met baby en

Nadere informatie

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen.

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen. 1 0 5 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. De informatieavond (middag) van vorige week donderdag is met groot enthousiasme ontvangen.

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3

Informatiefolder groep 3 Informatiefolder groep 3 Door middel van deze informatiefolder hopen wij u een beeld te geven van wat uw kind leert in groep 3 en welke methodes wij daarvoor gebruiken. Heeft u na het lezen van deze folder

Nadere informatie

Alle kinderen zijn deze dag om uur vrij. Hopelijk zijn jullie dan helemaal blij. Nr november 2015 schooljaar

Alle kinderen zijn deze dag om uur vrij. Hopelijk zijn jullie dan helemaal blij. Nr november 2015 schooljaar Nr. 15 26 november 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Oudertevredenheidspeiling In het overzicht zien wij dat 20 ouders deze voor ons hebben ingevuld. Hartelijk dank daarvoor! 32 ouders hebben de oudertevredenheidspeiling

Nadere informatie

Binnenkort ontvangt u via uw kind een verslag van deze avond.

Binnenkort ontvangt u via uw kind een verslag van deze avond. Weekbrief 18 januari 2016 Algemene mededelingen Ouderavond ouderbetrokkenheid Dinsdag 12 januari is er op onze school een ouderavond gehouden over ouderbetrokkenheid. Het was een geslaagde avond. Bedankt

Nadere informatie

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 Beste meisjes, jongens en ouders, Nog even en het is weer zover. Dan vieren we ons grote schoolfeest. Het schoolfeest is op: Vrijdag 5 februari De groepen 1 t/m 4

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Weekbericht van 9-11-2015. Algemeen: Van de MIB-er: Dag ouders en verzorgers

Weekbericht van 9-11-2015. Algemeen: Van de MIB-er: Dag ouders en verzorgers Weekbericht van 9-11-2015 Algemeen: Van de MIB-er: Dag ouders en verzorgers Sinds augustus 2012 ben ik als Meerschools Intern Begeleider SKOD werkzaam op de Brummelbos. Dit heb ik de afgelopen ruim 3,5

Nadere informatie

Week 49 Zaterdag 9 december Anne Westeneng Groep 7/8. Week 50 Zaterdag 16 december Jaylee Setten Groep 3/4

Week 49 Zaterdag 9 december Anne Westeneng Groep 7/8. Week 50 Zaterdag 16 december Jaylee Setten Groep 3/4 Basisschool t Kompas Prinses Christinastraat 4 3615 AG Westbroek 0346-281475 info.kompaswestbroek.nl@vechtstreekenvenen.nl Nr. 7 > 29 november 2017 Uit t Kompas Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is nu

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond groep 7

Welkom. Informatieavond groep 7 Welkom Informatieavond groep 7 Wat komt vanavond ter sprake? Voorstellen Vakken en toetsing in groep 7 Rekenen Hoofdrekenen, herhaald aftrekken, metriek stelsel, breuken, procenten, zakrekenmachine. Er

Nadere informatie

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij VLINDERPOST Nieuwsbrief van RKB De Vlinder Frankrijklaan 2 1966 VD Heemskerk Tel. : 0251 237766 vlinder@tabijn.nl Schooljaar 2016-2017 nummer 2 donderdag 22 september 2016 Agenda: Woensdag 28 sep. Maandag

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015 Nieuwsbrief 28 augustus 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Maandag hebben alle leerlingen van PCBO Vroomshoop een vrije dag i.v.m. met de inspiratie

Nadere informatie

Definitie OGW onderwijsinspectie

Definitie OGW onderwijsinspectie Welkom in groep 4 Bespreekpunten Focus Weekrooster Manier van werken Methodes Rekenen: wereld in getallen Sociaal-emotionele ontwikkeling Zorgleerlingen Toetsen Thuis oefenen Wat hebben de kinderen nodig

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5.

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Nieuws over groep 5 Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Vandaag heeft de moeder van Maeva foto s van alle groepen gemaakt. Deze komen op onze schoolsite te staan. Deze agenda en

Nadere informatie

Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Start thema Nederland in alle units

Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Start thema Nederland in alle units FEBRUARI 2015 VEENSTRAAT 2 7776 BE SLAGHAREN TEL: 0523 681892 WWW.SBODEVONDER.NL Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Belangrijke Data: 26 JANUARI

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 15

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 15 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 15

Nadere informatie

Wordt vervolgd. De gastles van de brandweer

Wordt vervolgd. De gastles van de brandweer Wordt vervolgd. De stroom Cito-toetsen is verwerkt, de daardoor verkregen gegevens ook. De rapporten zijn uitgedeeld, de gesprekken daarover zijn gevoerd. Plannen worden/zijn nu gemaakt voor het tweede

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen een fijne voorjaarsvakantie had! Dinsdag komt de schoolfotograaf.

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 november 2014

Nieuwsbrief 24 november 2014 Nieuwsbrief 24 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Op 16 november was er een scholendienst in het kerkelijk centrum Het Anker. De dienst werd

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4a. C. van Leeuwenschool, Huygenslaan 59, tel.nr Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a,

Nieuws uit groep 4a. C. van Leeuwenschool, Huygenslaan 59, tel.nr Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a, Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a, Zo staan we aan de start van het nieuwe schooljaar en voor we het weten, is de herfstvakantie alweer in zicht. We hebben de afgelopen weken hard gewerkt

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 7 26-11-2013 In dit nummer: Voortgangsgesprekken Personele zaken

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 06 11-11-2014 In dit nummer: Formatie 1 jaar Klimtoren Personele

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

19 februari 2016 jaargang 24 nummer 24

19 februari 2016 jaargang 24 nummer 24 19 februari 2016 jaargang 24 nummer 24 Wij zijn nog steeds blij met uw lege cartridges en de PLUS-sponsorzegel/vouchers. Oud papier Wist u dat u uw oud papier in de container bij Top1Toys kwijt kunt? De

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie