Redactie: Truus Wüts en Jan Maasen (eindredacteur). Reacties en bijdragen welkom.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Redactie: Truus Wüts en Jan Maasen (eindredacteur). Reacties en bijdragen welkom."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief september 2011, nr 8 Nieuwsbrief voor vrijwilligers en bestuursleden in het bisdom Rotterdam die actief zijn op de werkvelden caritas, diaconie dichtbij en MOV-werk (Missie, Ontwikkeling en Vrede). Verschijnt minstens zes keer per jaar. Aan- en afmelden bij: E: pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl Redactie: Truus Wüts en Jan Maasen (eindredacteur). Reacties en bijdragen welkom. E: j.maasen@bisdomrotterdam.nl Activiteiten vredesweek Het thema van de vredesweek 2011 (17 25 september) is Elk mens een veilig bestaan. Om het internationaal vredeswerk meer onder de aandacht te brengen is IKV Pax Christi gestart met een nieuw initiatief: het Ministerie van Vrede. Op 15 september wordt in Den Haag bekend gemaakt wie de Minister en Staatssecretaris van Vrede worden. Er zijn ook lokaal Ambassades van Vrede actief, in ons bisdom in ieder geval in Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Vlaardingen. Zie hier Naast de vele oecumenische vredesdiensten vinden er bijzondere activiteiten plaats, zoals: een kerkendag in Schiedam-Noord met een oecumenische viering, workshops, een maaltijd en een volleybaltoernooi (zondag 18 september) vredeswake op het stadhuisplein in Leiden (woensdag 21 september, uur) culturele infoavond over Arabische Lente bij Vele Vlaardingers Een Huis, Vlaardingen (woensdag 21 september) film Des hommes et des Dieux over trappistenmonniken in Algerije met nagesprek o.l.v. deken Ad van der Helm, De Boskant, Den Haag (woensdag 21 september) vredesboekenbal in de parochiezaal van de Antonius en Corneliuskerk in Den Hoorn ten behoeve van de Etanabibliotheek (woensdag 21 september) carwash door tienertoergroepen op parkeerplaats bij Jacobuskerk in Schipluiden

2 ten behoeve van studenten in Brazilië als bijdrage aan veilig bestaan (zaterdag 24 september, uur) vredesmarkt op winkelcentrum Vlaardingen-Holy (zaterdag 24 september, uur) vredesfeest in de Emmauskerk, Leyweg, Den Haag (zaterdag 24 september, uur) voettocht voor vrede in Delft. Start: Adelbertkerk (zaterdag 24 september, uur) kindermusical David en Goliath, Koningkerk Voorburg (zondag 25 september, uur) Themaavonden in de vredesweek Natuurlijk vinden er ook de nodige thema-avonden en discussiebijeenkomsten plaats: thema-avond recht op veilig bestaan, ook in Vlaardingen in De Windwijzer, Vlaardingen (maandag 19 september) thema-avond Ontwikkeling in de Arabische wereld in gemeentecentrum Bethelkerk, Den Haag (maandag 19 september) discussieavond Elk mens een veilig bestaan met inleiding van oud-bisschop Van Luyn in Caeciliakerk Rotterdam (woensdag 21 september, Taize-viering uur en discussieavond uur) thema-avond Elk mens een veilig bestaan in de Nederlandse Hervormde Kerk te Haastrecht, georganiseerd door Haastrechts Platform voor Interkerkelijke Samenwerking (donderdag 22 september) thema-avond De informele oecumene in Warschau en Den Haag in Kruispuntkerk, Den Haag (vrijdag 23 september) Petitie Op zondag 18 september kunnen kerkgangers in alle Protestantse en Katholieke kerken in Leiden een petitie tekenen. Daarmee roepen zij de lokale overheden op om zich in te zetten voor een veilig bestaan voor alle mensen, man en vrouw, jong en oud, legaal of illegaal. Niet alleen voor de eigen burgers, maar ook voor vreemdelingen en vluchtelingen in Leiden en omgeving. Deze petitie wordt op woensdag 21 september na de vredeswake op het stadhuisplein aangeboden aan het College van Burgemeester en Wethouders van Leiden. Impulsbijeenkomst Met het oog op morgen Op zaterdag 8 oktober organiseert de Pastorale Dienstverlening een impulsbijeenkomst Met het oog op morgen. De dag heeft als ondertitel kerkzijn met de nieuwe generatie : hoe kunnen parochies contacten onderhouden met gezinnen met jonge kinderen? Voor het werkveld dienen staan drie workshops gepland: diaconale activiteiten ten behoeve van gezinnen met kinderen in armoede. Met medewerking van de Spaanstalige parochie in Rotterdam. nieuwe hongerdoek God onder ons. Onder leiding van Guus Prevoo, missionair veldwerker van de Vastenaktie. inhoudelijke bespreking van de 17 voorgedragen projecten voor de diaconieprijs.

3 Aan het eind van de ochtend wordt de diaconieprijs uitgereikt. Een uitgebreid programma (link naar) is te vinden op de website. Brochure diaconieprijs Zojuist is verschenen de brochure Brood en rozen. Diaconieprijs Daarin staan de zeventien projecten beschreven, die zijn voorgedragen voor de diaconieprijs. Met elkaar vormen zij een kleurrijk palet van de diaconale inzet in het bisdom Rotterdam. Dankzij een financiële bijdrage van de Diocesane Caritasinstelling kan deze brochure breed verspreid worden onder parochies, PCI-en en diaconale werkgroepen. Ter inspiratie en navolging. De brochure is gratis verkrijgbaar bij de pastorale dienstverlening, zolang de voorraad strekt. E: Bestuurswisseling DCI In de junivergadering heeft het bestuur van de Diocesane Caritasinstelling afscheid genomen van Jos Rath. Hij was niet beschikbaar voor een tweede termijn. Vanuit de PCI-en in de kring Leiduinen is in zijn plaats Wilbert van Erp voorgedragen. De bisschop heeft hem benoemd met ingang van 1 mei De vacature voor een bestuurslid uit de kring Zuid-Holland Zuid is nog steeds niet vervuld. Het bestuur van de DCI hoopt voor het eind van dit jaar een kandidaat te kunnen voordragen. Ben jij al fair bezig? Begin oktober start een vierjarige landelijke campagne om de verkoop van fairtrade producten in Nederland te vergroten. De drie grootste fairtrade partijen (Fair Trade Original, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar) werken hierin samen met steun van de Nationale Postcode Loterij. Het doel is de verkoop van fairtrade producten een blijvende zet te geven onder de naam fairbezig.nl. In de eerste actieperiode staat de banaan centraal. Adventsactie en fair trade Een van de tien voorkeursprojecten van de Adventsactie is een fairtrade project in Bangladesh. Daaraan is ook een actie verbonden om jute tassen te verkopen in de parochie als vervanger voor plastic draagtassen. De opbrengst komt ten goede aan de projecten van de Adventsactie. Meer informatie over de jute tassenactie en de voorkeursprojecten van de Adventsactie wordt gegeven op de werkbijeenkomst voor MOV-groepen op 27 september (zie agenda). I:

4 Inloophuis Het Verhaal bestaat twintig jaar Het oecumenische inloophuis Het Verhaal in Rotterdam-Pendrecht bestaat dit jaar twintig jaar. Het is een gezamenlijk initiatief van de Protestantse Gemeente op Zuid en de Onze Lieve Vrouw van Lourdesparochie. Vier middagen per week bieden vrijwilligers een gastvrij onthaal met een luisterend oor en een kop koffie of thee. Ook organiseren zij activiteiten als kaarten maken, een schilderclub, een potje sjoelen of een spelletje doen. Het inloophuis is gevestigd in de Kleine Zaal van de Bavokerk, Slinge 775. Het jubileum wordt gevierd op woensdag 28 september in de ontmoetingsruimte van de Open Hofkerk in Rotterdam-Pendrecht. T: Lokale impulsdag diaconie De kerngroep diaconie van de parochie St Jan de Doper in het gebied rond Gouda organiseert op 29 oktober voor de derde keer een impulsdag voor de diaconale en pastorale vrijwilligers in deze grote fusieparochie. Verschillende diaconale projecten en instellingen in het werkgebied van de parochie presenteren zich die dag: Thomashuis Moordrecht Hospice Gouda Ipse De Bruggen Waddinxveen en Zwammerdam Oecumenische maaltijd met Polen in Boskoop Boodschappendienst Reeuwijk De dag vindt plaats in de Victorzaal in Waddinxveen. E: Cursus Kerk als sociaal vangnet Dankzij subsidie van Skanfonds en Cordaid heeft het bisdom Rotterdam een nieuwe cursus Kerk als sociaal vangnet kunnen ontwikkelen. Met deze cursus willen we diaconale vrijwilligers en bestuursleden van caritasinstellingen helpen om de kloof te overbruggen tussen het waarnemen van een nood en het uitvoeren van een concreet diaconaal project. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. Na de inleidende bijeenkomst moet elke deelnemer een werkbezoek afleggen aan een diaconaal of maatschappelijk project rond een van de thema s: armoede sociale uitsluiting vreemden om de hoek De volgende bijeenkomsten kennen eenzelfde stramien: een schets van de thematiek met enige basisinformatie de presentatie en bespreking van de werkbezoeken en wat kunnen parochies doen? (methodiek). Door deze praktische opzet is de cursus zeer geschikt om in een nieuw cluster een impuls te geven aan de samenwerking van de deelnemers en via de presentatie van de werkbezoeken een gezamenlijk zicht te krijgen op diaconale initiatieven in het werkgebied.

5 De minimale omvang is zes cursisten, de maximale omvang twaalf. In het najaar start de cursus in de H. Nicolaasparochie in Zoetermeer (cluster 9). Meer info bij: Agenda Dinsdag 27 september 2011 Werkbijeenkomst MOV over Adventsactie 2011 en Vastenestafette 2012 Tijd: uur Plaats: zaal Oase van de Verrijzeniskerk, Wilgenplas 190, 3052 SL Rotterdam Aanmelden bij: Zaterdag 8 oktober 2011 Impulsbijeenkomst met uitreiking diaconieprijs 'Brood en Rozen' Tijd: uur Plaats: Zandvlietcollege, Bezuidenhoutseweg 40, Den Haag Kosten: 10 euro Aanmelden bij: pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl Donderdag 3 november 2011 Uitwisselingsbijeenkomst kerkelijke vertegenwoordigers in WMO-raden Tijd: uur Plaats: Immanuelkerk, Berlagestraat 96, Rotterdam Aanmelden bij: j.maasen@bisdomrotterdam.nl Zaterdag 12 november 2011 Jubileumsymposium t.g.v. 25-jarig bestaan de Bakkerij met als thema: Wordt het weer brood en soep uitdelen?

6 Tijd: uur Plaats: Heilige Geest Weeshuis, Hooglandse Kerkgracht 17, Leiden Kosten: 15 euro Meer info:

Redactie: Charles Horsthuis, Truus Wüts en Jan Maasen (eindredacteur). Reacties en bijdragen welkom. E: j.maasen@bisdomrotterdam.

Redactie: Charles Horsthuis, Truus Wüts en Jan Maasen (eindredacteur). Reacties en bijdragen welkom. E: j.maasen@bisdomrotterdam. Nieuwsbrief oktober 2010, nr. 8 Nieuwsbrief voor vrijwilligers en bestuursleden in het bisdom Rotterdam die actief zijn op de werkvelden caritas, diaconie dichtbij en MOV-werk (Missie, Ontwikkeling en

Nadere informatie

Redactie: Charles Horsthuis, Truus Wüts en Jan Maasen (eindredacteur). Reacties en bijdragen welkom. E: j.maasen@bisdomrotterdam.

Redactie: Charles Horsthuis, Truus Wüts en Jan Maasen (eindredacteur). Reacties en bijdragen welkom. E: j.maasen@bisdomrotterdam. Nieuwsbrief mei 2010, nr 4 Nieuwsbrief voor vrijwilligers en bestuursleden in het bisdom Rotterdam die actief zijn op de werkvelden caritas, diaconie dichtbij en MOV-werk (Missie, Ontwikkeling en Vrede).

Nadere informatie

DIACONALE NIEUWSBRIEF PAROCHIE ONZE LIEVE VROUW VAN AMERSFOORT NR 3 SEPTEMBER 2011

DIACONALE NIEUWSBRIEF PAROCHIE ONZE LIEVE VROUW VAN AMERSFOORT NR 3 SEPTEMBER 2011 DIACONALE NIEUWSBRIEF PAROCHIE ONZE LIEVE VROUW VAN AMERSFOORT NR 3 SEPTEMBER 2011 "Ik zocht mijn ziel maar kon mijn ziel niet zien. Ik zocht mijn God, maar kon mijn God niet vinden. Ik zocht mijn naaste

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 2017 van 26 mei tot 2 juni. Lichtbron-inspiratie - Welkom Heilige Geest

Nieuwsbrief De Lichtbron 2017 van 26 mei tot 2 juni. Lichtbron-inspiratie - Welkom Heilige Geest Nieuwsbrief De Lichtbron 2017 van 26 mei tot 2 juni Lichtbron-inspiratie - Welkom Heilige Geest Welkom Heilige Geest, daal op ons neer, vervul iedere dag, ons hart steeds weer. Jezus heeft het onszelf

Nadere informatie

Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015)

Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015) Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015) Voor informatie en opgave E opgave@sintfranciscuscentrum.nl of T 076 5223444 (alleen ochtenden) Beste lezer, VOORWOORD Voor

Nadere informatie

Lichtbron-inspiratie-Gebed om licht

Lichtbron-inspiratie-Gebed om licht Nieuwsbrief De Lichtbron, 22 29 april 2016 Lichtbron-inspiratie-Gebed om licht U komt mij, lieve God/ zo nederig nabij, in dagen van gemis/ en moeite vindt u mij. Een man van smarten/ die ter aarde valt

Nadere informatie

Juryrapport. Brood en rozen Diaconieprijs bisdom Rotterdam 2015

Juryrapport. Brood en rozen Diaconieprijs bisdom Rotterdam 2015 Juryrapport Brood en rozen Diaconieprijs bisdom Rotterdam 2015 Inleiding In 2008 heeft het bisdom Rotterdam de Diaconieprijs Brood en Rozen ingesteld. In de voorafgaande jaren had het voormalige dekenaat

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2016 editie 3. 5 jaar Pact Sam Sam

Nieuwsbrief oktober 2016 editie 3. 5 jaar Pact Sam Sam Nieuwsbrief oktober 2016 editie 3 INHOUDSOPGAVE 1. 5 Jaar Pact Sam Sam 2. Krantenartikelen 3. Netwerkcafé Jubileumbijeenkomst 29 november 4. Trainingen 5. Diaconie Protestantse Gemeente Hoogland/Amersfoort-Noord

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Een lezersreactie, die we u niet willen

Nadere informatie

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE JAARVERSLAG 2010 *Inleiding De leden van de raad De provinciale raad van kerken in Groningen en Drenthe (voortaan de raad ) bestaat uit leden die namens

Nadere informatie

23 september 9.30 uur ds. D. Verboom, Leiden, Den Haag. Afscheid twee diakenen. 30 september 9.30 uur dr. P. Sanders, Den Haag.

23 september 9.30 uur ds. D. Verboom, Leiden, Den Haag. Afscheid twee diakenen. 30 september 9.30 uur dr. P. Sanders, Den Haag. Nieuwsbrief De Lichtbron 14 21 september 2018 Lichtbron-inspiratie - Nieuwe morgen Nieuwe morgen nieuwe dag nieuwe mogelijkheden om zon te zijn voor de mensen om zon te zijn wanneer het regent. Nieuwe

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2008

Financieel jaarverslag 2008 Financieel jaarverslag 2008 Diocesane Caritas Instelling datum: 01-03-2009 Bisdom Rotterdam Diocesane Caritas Instelling Bisdom Rotterdam 1 Toelichting Het jaarverslag bestaat uit 3 delen: - De toelichting

Nadere informatie

Communicatieplan Parochiële Caritas Instelling (PCI) H. Thomas

Communicatieplan Parochiële Caritas Instelling (PCI) H. Thomas Communicatieplan Parochiële Caritas Instelling (PCI) H. Thomas Voor u ligt het communicatieplan van de PCI H. Thomas. Het is de bedoeling van dit plan dat de PCI de hulpbehoevende mensen kan bereiken en

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 15 april 2012. Wijkgemeente Ambacht-Oost in de Bethelkerk

Orde van dienst voor de viering van zondag 15 april 2012. Wijkgemeente Ambacht-Oost in de Bethelkerk Orde van dienst voor de viering van zondag 15 april 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost in de Bethelkerk Hendrick ter Brugghen (1588-1629): De Ongelovige Thomas voorganger orgel : dhr. Rob van Herwaarden :

Nadere informatie

Redactie: Charles Horsthuis, Truus Wüts en Jan Maasen (eindredacteur). Reacties en bijdragen welkom. E:

Redactie: Charles Horsthuis, Truus Wüts en Jan Maasen (eindredacteur). Reacties en bijdragen welkom. E: Nieuwsbrief november 2010, nr. 9 Nieuwsbrief voor vrijwilligers en bestuursleden in het bisdom Rotterdam die actief zijn op de werkvelden caritas, diaconie dichtbij en MOV-werk (Missie, Ontwikkeling en

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98 INGB

Nadere informatie

REVISIE nieuwsbrief editie oktober 2014. Roo, Marijke de

REVISIE nieuwsbrief editie oktober 2014. Roo, Marijke de Roo, Marijke de Van: Solidair Friesland (Katholiek Steunpunt Maatschappelijk Activeringswerk) namens Solidair Friesland (Katholiek Steunpunt Maatschappelijk

Nadere informatie

PAROCHIËLE CARITAS INSTELLING ALMERE

PAROCHIËLE CARITAS INSTELLING ALMERE BELEIDSPLAN 2015-2016 PAROCHIËLE CARITAS INSTELLING ALMERE Sint Bonifatiusparochie Almere Preambule Het beleidsplan 2011 2016 van de PAROCHIËLE Caritasinstelling Almere -Stad is naar aanleiding van de

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 2 oktober 2016 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 2 oktober 2016 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 2 oktober 2016 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger orgel : ds. Neely Kok : Guus Korpershoek De kaarsen worden aangestoken Wij bereiden

Nadere informatie

Parochie Christus Hemelvaart H. Joseph. Jaarverslag 2015

Parochie Christus Hemelvaart H. Joseph. Jaarverslag 2015 Parochie Christus Hemelvaart H. Joseph Jaarverslag 2015 Jaarprogramma 2016 Jaarverslag 2015 en Jaarprogramma 2016 van de parochie Christus Hemelvaart H. Joseph Voorwoord Voor u ligt het Jaarverslag 2015

Nadere informatie

Parochiële Caritas Instelling. Onze Lieve Vrouw van Amersfoort

Parochiële Caritas Instelling. Onze Lieve Vrouw van Amersfoort Parochiële Caritas Instelling Onze Lieve Vrouw van Amersfoort W E R K P L A N 2016 definitief versie 16 december 2015 1. Inleiding De Parochiële Caritas Instelling (PCI) maakt deel uit van de parochie

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 25 januari-1 februari 2019

Nieuwsbrief De Lichtbron 25 januari-1 februari 2019 Nieuwsbrief De Lichtbron 25 januari-1 februari 2019 Lichtbron-inspiratie In gesprek met de Vader Praten met de Vader die mijn leven doorademt, al voor ik er was van me hield, praten met de Vader hoeft

Nadere informatie

Beleidsplan Diaconie NGK De Pelgrim. Augustus 2016

Beleidsplan Diaconie NGK De Pelgrim. Augustus 2016 Beleidsplan Diaconie NGK De Pelgrim Augustus 2016 Diaconaal beleidsplan NGK De Pelgrim Waar staat de diaconie voor? Als we het bevestigingsformulier erbij halen, dan begint het met de dienst der barmhartigheid.

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 24 juni 2018 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 24 juni 2018 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 24 juni 2018 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Jobsteen in Skeikh Sa`ad, Syrië voorganger orgel : ds. Marjo C.A. Korpel : Guus Korpershoek 2

Nadere informatie

Sociale Alliantie. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomsten. Vervoerskosten kunnen op verzoek worden vergoed.

Sociale Alliantie. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomsten. Vervoerskosten kunnen op verzoek worden vergoed. Europees Jaar ter bestrijding van armoede en sociale uitsluiting Lokale Sociale Agenda 2010 Regionale instructie- en werkbijeenkomsten Vrijdag 19 februari Leiden regio Noord- en Zuid-Holland Dinsdag 2

Nadere informatie

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig.

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig. Nieuwsflits 10 december 2015 Kalender: Agenda: Donderdag 10 december 17.00 uur: sluiting stemmen Rabo Projectenfonds Maandag 14 december: Schoolzwemmen groepen 3a en 3b/4a Dinsdag 15 december: Schoolzwemmen

Nadere informatie

Gebedskalender December 2018

Gebedskalender December 2018 Gebedskalender December 2018 Geprezen zij de Heere, de God van Israël, want Hij heeft naar Zijn volk omgezien en er verlossing voor tot stand gebracht. Lukas 1 : 68 Heeft u gebedspunten voor de gebedskalender

Nadere informatie

Voorbereiding Heilig Avondmaal

Voorbereiding Heilig Avondmaal Voorbereiding Heilig Avondmaal Delen (bijlage) MAANDAG: voor de jongere kinderen MAANDAG: voor de oudere kinderen Stel je bent in het buitenland op vakantie en je bezoekt daar een kerk. Bij binnenkomst

Nadere informatie

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen.

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen. MAANDAG 20 juli DINSDAG 21 juli WOENSDAG 22 juli DONDERDAG 23 juli VRIJDAG 24 juli * Bij minder dan 5 aanmeldingen verzorgen wij een alternatief aanbod (bv. ). Huttenbos Entree: 7,95 (Sjoepkar * Bij minder

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 12 januari in de Dagkapel 19.00 uur:

Nadere informatie

Een uitgave van katholieke basisschool De Kinderarcke. Deze wordt wekelijks verstuurd aan alle ouders.

Een uitgave van katholieke basisschool De Kinderarcke. Deze wordt wekelijks verstuurd aan alle ouders. UIT DE SCHOOL GEKLAPT NUMMER 14 Donderdag 6 december 2018 0172-508165 info@kinderarcke.nl Een uitgave van katholieke basisschool De Kinderarcke. Deze wordt wekelijks verstuurd aan alle ouders. Beste ouders

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Inloophuis De Koepel

Jaarverslag 2016 Stichting Inloophuis De Koepel Jaarverslag 2016 Stichting Inloophuis De Koepel Hoorn, februari 2017 Inhoudsopgave Inleiding, visie en doelstelling 3 Oprichting stichting, bestuur 3 Accommodatie en activiteiten 4 Fondsenwerving 5 Contacten

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Antonius gemeenschap Haarlem

BELEIDSPLAN Antonius gemeenschap Haarlem BELEIDSPLAN Antonius gemeenschap Haarlem Haarlem, maart 2017 Nieuwe Groenmarkt 12 Haarlem Inhoudsopgave 1. KERNPRINCIPES EN DE UITGANGSPUNTEN VAN DE ANTONIUS GEMEENSCHAP 1.1. Statutaire doelstelling 1.2.

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron mei Lichtbron-inspiratie

Nieuwsbrief De Lichtbron mei Lichtbron-inspiratie Nieuwsbrief De Lichtbron 11 18 mei 2018 Lichtbron-inspiratie Kliederkerk in de Lier Afgelopen dinsdag was op NPO2 in het programma Met hart en ziel de Kliederkerk in de Lier te zien. http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/434434/met_hart_en_ziel.html

Nadere informatie

BROS. Beringse Raad voor Ontwikkelingssamenwerking.

BROS. Beringse Raad voor Ontwikkelingssamenwerking. BROS Beringse Raad voor Ontwikkelingssamenwerking. BROS De BROS is een adviesraad, erkend door het stadsbestuur, die Noord en Zuid op de stedelijke agenda plaatst. Ze bestaat uit vrijwilligers van organisaties

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 28 september 5 oktober Lichtbron-inspiratie

Nieuwsbrief De Lichtbron 28 september 5 oktober Lichtbron-inspiratie Nieuwsbrief De Lichtbron 28 september 5 oktober 2018 Lichtbron-inspiratie Zondag 30 september 2018 9.30 uur dr. P. Sanders, Den Haag Er is kindernevendienst en kinderoppas. Collecten: 1.WW-café Monster:

Nadere informatie

Parochiële Caritas Instelling. Onze Lieve Vrouw van Amersfoort W E R K P L A N 2017

Parochiële Caritas Instelling. Onze Lieve Vrouw van Amersfoort W E R K P L A N 2017 Parochiële Caritas Instelling Onze Lieve Vrouw van Amersfoort W E R K P L A N 2017 Versie december 2016 1. Inleiding Met genoegen presenteert het bestuur van de PCI OLVvA haar werkplan voor 2017. Het is

Nadere informatie

Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op.

Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op. Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk 2017-2022 Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op. 1 We zijn een open christelijke gemeente die al meer dan 125 jaar een eigen plek heeft in de Nijkerkse samenleving. Als

Nadere informatie

1. Meer samenhang binnen parochie De Goede Herder

1. Meer samenhang binnen parochie De Goede Herder 1. Meer samenhang binnen parochie De Goede Herder 2. Meer focus op de missie van de parochie: Groeien in relatie (met God en Jezus Christus, met elkaar en de omringende samenleving) 3. Meer nieuwe mensen,

Nadere informatie

Vacature overzicht vrijwilligers Dominicanenkerk

Vacature overzicht vrijwilligers Dominicanenkerk Vacature overzicht vrijwilligers Dominicanenkerk 2014-2015 Begeleider Kindernevendienst B Leuk, boeiend, verrijkend, gezellig, zinvol, uitdagend. Zomaar wat kreten die wij, de vrijwilligers van de kindernevendienst

Nadere informatie

Juryrapport. Brood en rozen diaconieprijs bisdom Rotterdam 2008

Juryrapport. Brood en rozen diaconieprijs bisdom Rotterdam 2008 Juryrapport Brood en rozen diaconieprijs bisdom Rotterdam 2008 Inleiding In het voormalige dekenaat Delflanden zijn in de jaren 2005, 2006 en 2007 goede ervaringen opgedaan met een jaarlijkse diaconieprijs.

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 25 mei 18

Nieuwsbrief De Lichtbron 25 mei 18 Nieuwsbrief De Lichtbron 25 mei 18 Lichtbron-inspiratie Ik vond het mooi om na afloop van de Pinksterdienst in het Hofpark te merken dat de gemeenteleden van de verschillende kerken zo genoten hebben van

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 2017

Nieuwsbrief De Lichtbron 2017 Nieuwsbrief De Lichtbron 2017 van 3 tot 10 Lichtbron-inspiratie Op zondag 22 oktober was de tweede Kliederkerk Wateringen in de Pieter van der Plasschool. Samen met de andere kerken in Wateringen organiseerden

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen

Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen Voorgangers: ds. Anke Dekker uit Brielle Ouderling van dienst: Daniëlle Rijksen Organist: Akko de Feijter Koster: Ko Dees Video Wall: Finie Herrebout Crèche:

Nadere informatie

Jaarverslag en jaarrekening 2015

Jaarverslag en jaarrekening 2015 Jaarverslag en jaarrekening 2015 Diocesane Caritas Instelling Bisdom Rotterdam Datum: 20-06-2016 1 Jaarverslag 2015 2 Algemeen De DCI heeft ten doel het op diocesaan niveau ondersteunen van het beleid

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit:

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 8 december 2015 Nieuwsbrief Kerstviering Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 16.30 uur: kinderen komen aan in de eigen klas, ouders kunnen de koude gerechten

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 2016 van 4 november 11 november

Nieuwsbrief De Lichtbron 2016 van 4 november 11 november Nieuwsbrief De Lichtbron 2016 van 4 november 11 november Lichtbron-inspiratie Zoals het graan, verzameld tot de oogst -met zorg gemaakt tot levend broodde honger stilt van mensen overal, maak ons bestaan

Nadere informatie

-TUSSEN DUIN EN TUIN -

-TUSSEN DUIN EN TUIN - PASTORAAL BELEIDSPLAN VOOR DE FEDERATIE SINT FRANCISCUS -TUSSEN DUIN EN TUIN - VOOR DE JAREN 2017-2019 1 Introductie Waar beroepskrachten aan het werk zijn mogen eisen gesteld worden aan kennis en kunde

Nadere informatie

Mantelzorgadvies Hillegom Lisse

Mantelzorgadvies Hillegom Lisse Mantelzorgadvies Hillegom Lisse 1 Beste mantelzorger, Dit is de eerste nieuwsbrief van 2018 met informatie voor mantelzorgers uit Hillegom en Lisse. Wij informeren u middels deze nieuwsbrief over zaken

Nadere informatie

Woensdag 20 juli Musical groep en uur

Woensdag 20 juli Musical groep en uur Nieuwsbrief Schooljaar : 2015-2016 Datum : 5 juli 2016 Nummer : 16 Beste ouders Kennismaken met Nicole van Eert Dinsdag 12 juli aanstaande bent u van harte welkom in de school om kennis te maken met Nicole

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk

Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk Jezus als de goede herder. Fresco begin derde eeuw, catacombe van Callixtus.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Tom-bus ***BELANGRIJK*** Programma Maart 2017

Nieuwsbrief Tom-bus ***BELANGRIJK*** Programma Maart 2017 www.tomindebuurt.nl Nieuwsbrief Tom-bus Programma Maart 2017 De Tom-bus biedt ouderen begeleiding met vervoer naar dagbesteding, winkels en activiteiten. In deze nieuwsbrief leest u het programma voor

Nadere informatie

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE JAARVERSLAG 2016 *Inleiding De leden van de raad De provinciale raad van kerken in Groningen en Drenthe (voortaan de raad ) bestaat uit leden die namens

Nadere informatie

Nieuwsbrief Diaconie Aartsbisdom Utrecht juli 2014

Nieuwsbrief Diaconie Aartsbisdom Utrecht juli 2014 Nieuwsbrief Diaconie Aartsbisdom Utrecht juli 2014 Vakantietijd als door een deur heen gaan Een deur is de scheiding tussen warm en koud, tussen lawaai en stilte, tussen drukte en rust. Als je langs deze

Nadere informatie

Factsheet. Ooit gedacht dat je met een potje pindakaas de wereld kunt veranderen? Of met een banaan? Het kan. Dankzij fairtrade.

Factsheet. Ooit gedacht dat je met een potje pindakaas de wereld kunt veranderen? Of met een banaan? Het kan. Dankzij fairtrade. Elke dag π± Factsheet Initiatief fairbezig.nl Fairbezig.nl is een initiatief van Fair Trade Original, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar met steun van de Nationale Postcode

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016 Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december 2015-20 november 2016 Kalender bisdom van Breda (versie 17-12-2015) Datum Basilieken Bisdom en Sint Franciscuscentrum Parochies Activiteiten in Rome 26/12/2015

Nadere informatie

Diaconale Adventsactie 2012. Midden onder ons

Diaconale Adventsactie 2012. Midden onder ons Diaconale Adventsactie 2012 Midden onder ons Foto voorzijde: Midden onder ons: gevangen vreemdelingen op Schiphol Oost. De Diaconale Adventsactie van de lutherse gemeente Amsterdam loopt van 2 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief Diaconie Aartsbisdom Utrecht April 2013

Nieuwsbrief Diaconie Aartsbisdom Utrecht April 2013 Nieuwsbrief Diaconie Aartsbisdom Utrecht April 2013 Heer, maak mij een instrument van Uw vrede. Laat mij liefde brengen waar haat heerst, laat mij vergeven wie mij beledigde, laat mij verzoenen wie in

Nadere informatie

Dienst van schrift en tafel

Dienst van schrift en tafel Orde van dienst voor de viering van zondag 22 januari 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk Dienst van schrift en tafel voorganger organist : Ds. Guus A.V. Fröberg : Kees van den Berg Ter voorbereiding:

Nadere informatie

Bespreeknotitie voor de geloofsgemeenschappen

Bespreeknotitie voor de geloofsgemeenschappen Bespreeknotitie voor de geloofsgemeenschappen Standpunt van parochiebestuur en pastoraal team over de toekomst van de geloofsgemeenschappen en de kerkgebouwen van de parochie. Amersfoort, september 2012.

Nadere informatie

Creatieve projecten uit de diaconale praktijk

Creatieve projecten uit de diaconale praktijk Het bruist! Creatieve projecten uit de diaconale praktijk Voorjaarsconferentie 18 april 2013 Organisatie Vereniging Beraad Grote Steden in de Protestantse Kerk in Nederland Prof. Dr. G. van der Leeuw Stichting

Nadere informatie

Telefoonnummer Pax Christi Cantorij zoekt: zondagviering. Telefoonnummer /

Telefoonnummer Pax Christi Cantorij zoekt: zondagviering. Telefoonnummer / Naam koor: Omschrijving taak /functie: Frequentie van repeteren: Wat is de dag en tijdstip van de repetitie: Doel van het koor: Willibrord koor zoekt: Alten, sopranen, bassen en tenoren. 1 avond per week

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 11 november 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 11 november 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Orde van dienst voor de viering van zondag 11 november 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Ada Mooij 25 jaar koster Kees van den Berg 25 jaar organist voorganger orgel : ds. Guus A.V.

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

Bezoekadres: Krijtstraat GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat NL Telefoon:

Bezoekadres: Krijtstraat GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat NL Telefoon: Inloophuis Uitzicht Bezoekadres: Krijtstraat 20 4201 GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat 22. 4207 NL Telefoon: 0183-624774 Jaarverslag 2017 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2.

Nadere informatie

Analyse DKCI tevredenheidsonderzoek 2017

Analyse DKCI tevredenheidsonderzoek 2017 Analyse DKCI tevredenheidsonderzoek 07 . Algemene gegevens In totaal hebben mensen de vragenlijst ingevuld. Het merendeel van de respondenten is betrokken bij het PCI bestuur, zie ook Figuur. Bij de categorie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 252 29 juli 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Reactie Nederlandse Bisschoppenconferentie

Nadere informatie

Jaarverslag 2011 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord

Jaarverslag 2011 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord Jaarverslag 2011 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord April 2012 Inleiding Eén van de opdrachten die de Bijbel ons geeft, is dat we elkaar moeten dienen en dat we

Nadere informatie

Orde van de dienst op de eerste zondag van de Voleinding 6 november anno Domini 2011

Orde van de dienst op de eerste zondag van de Voleinding 6 november anno Domini 2011 Orde van de dienst op de eerste zondag van de Voleinding 6 november anno Domini 2011 VOORBEREIDING Inleidend orgelspel Koraalvoorspel over Es ist gewisslich an der Zeit (gez. 279) van J.S. Bach Welkom

Nadere informatie

Programmaoverzicht half januari en februari 2012

Programmaoverzicht half januari en februari 2012 Programmaoverzicht half januari en februari 2012 maandag 16 januari 11.30 uur Gym op muziek en materiaal onder leiding van Marijke Bakker in de ruimte van het dinsdag 17 januari Koffieconcert in de ontmoetingsruimte

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG 2016

ACTIVITEITENVERSLAG 2016 ACTIVITEITENVERSLAG 2016 STICHTING HUIS VAN GEBED TE NUNSPEET Brinkersweg 27 8071 GR Nunspeet Inleiding: Het activiteitenverslag 2016 ligt voor u. In dit verslag ziet u een opsomming van activiteiten die

Nadere informatie

Diocesaan Vormingscentrum `s-hertogenbosch

Diocesaan Vormingscentrum `s-hertogenbosch Cursusaanbod Diocesaan Vormingscentrum `s-hertogenbosch Studiejaar 2012-2013 CURSUS GROEIEN IN GELOOF In september 2012 opnieuw van start Wil jij Jezus Christus als leidraad van je leven? Vind je het moeilijk

Nadere informatie

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur)

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur) J a a r g a n g 1 0, n r. 5 2 1 j a n u a r i 2 0 1 5 Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Toename aantal leerlingen: We starten met een derde groep 1/2. Belangrijke data 2 1 2 Informatieavond Vijf

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 5 augustus 2018 Kleur: groen

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 5 augustus 2018 Kleur: groen Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 5 augustus 2018 Kleur: groen Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video wall: Crèche: ds. Pieter Overduin uit Hulst Henk Siersema Joke de

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 Jubileum en afscheid juffrouw Jannie. Op 21 november is juffrouw Jannie 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Dit is natuurlijk een

Nadere informatie

Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen Jaarverslag 2016

Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen Jaarverslag 2016 Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen Jaarverslag 2016 Nijmegen, 28 maart 2017 Jaarverslag 2016 Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen Wie zijn wij? Het Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen heeft ook in 2016 als

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE januari - februari 2019 NL Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag

Nadere informatie

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING HET BELEIDSPLAN HERVORMDE GEMEENTE OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING 2017-2021 Beleidsplan 2017 2021 van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk Zuidwending. Wat voor gemeente zijn wij De Hervormde Gemeente Ommelanderwijk

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank:

Nadere informatie

Antonius van Padua Overzicht activiteiten georganiseerd in de maanden september, oktober, november en december 2014

Antonius van Padua Overzicht activiteiten georganiseerd in de maanden september, oktober, november en december 2014 Antonius van Padua Overzicht activiteiten georganiseerd in de maanden september, oktober, november en december 2014 Antonius van Padua Groesbeekseweg 96 Nijmegen www.avpnijmegen.nl September 13 september

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schoolreis. Gevonden voorwerpen. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Schoolreis. Gevonden voorwerpen. In dit nummer: 08 september 205 Nieuwsbrief In dit nummer: Schoolreis Op dinsdag 5 september a.s. zullen de groepen 3 t/m 8 op schoolreis naar de Efteling gaan. De kinderen worden om 08.30 uur in de klas verwacht, waarna

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE te APELDOORN COLLECTEROOSTER 2018

PROTESTANTSE GEMEENTE te APELDOORN COLLECTEROOSTER 2018 PROTESTANTSE GEMEENTE te APELDOORN COLLECTEROOSTER 2018 Zondag 1e coll. 2 e coll. uitgang (schaal) 7 Januari gemeentediaconaat 1 14 Januari citypastoraat 1 21 Januari Perspectief 1 Oecumene / Zondag voor

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER ACTIVA

BALANS PER 31 DECEMBER ACTIVA Jaarrekening 2015 6 BALANS PER 31 DECEMBER ACTIVA 2015 2014 Vlottende activa Te ontvangen afdrachten 60.432 46.177 Bisdom Rotterdam inzake Steunfonds DCI 55.370 54.322 Bisdom Rotterdam inzake DCI 19.073

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 13 april tot 20 april 2018

Nieuwsbrief De Lichtbron 13 april tot 20 april 2018 Nieuwsbrief De Lichtbron 13 april tot 20 april 2018 Lichtbron-inspiratie In een aantal gespreksgroepen is na de Pasen het verhaal van Tomas behandeld. Zijn (on)geloof en twijfels helpen ons in onze twijfels.

Nadere informatie

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015 Op verhaal komen Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin september-december 2015 In en rond de kerkjes van Schoorl en Groet gebeurt meer dan je denkt. In dit boekje vind je

Nadere informatie

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje.

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje. Nieuwsbrief Nummer 11 jaargang 6 ALGEMEEN Agenda Activiteiten Wat hebben we komende tijd voor de kinderen in petto: 25 april - Duinendag/Koningsspelen voor de groepen 3 t/m 8 - Sport voor kleuters 13-23

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 6

Nieuwsbrief Nr. 6 Nieuwsbrief 2017-2018 Nr. 6 Kalender 17 november Viering 27 november Start WO thema tijd 29 en 30 november Oudergesprekken bovenbouw. 01 december Sint op school 06 december Studiedag team. Kinderen zijn

Nadere informatie

Een nieuw begin. Nieuwsbrief zomer 2017 (jrg 1 - nr 1) Kerkelijke Instelling SINT GREGORIUS

Een nieuw begin. Nieuwsbrief zomer 2017 (jrg 1 - nr 1) Kerkelijke Instelling SINT GREGORIUS Een nieuw begin Nieuwsbrief zomer 2017 (jrg 1 - nr 1) Kerkelijke Instelling SINT GREGORIUS Parade 11, 5211 KL s- Hertogenbosch telefoon: 073 523 20 75 De vertrouwde NSGV heeft onlangs een nieuwe start

Nadere informatie

Presentatie 31 oktober Armoedeonderzoek 2013

Presentatie 31 oktober Armoedeonderzoek 2013 Presentatie 31 oktober 2013 Armoedeonderzoek 2013 Welkom door Carla van der Vlist Teamleider Kerk in Actie Binnenlands Diaconaat Stuurgroep Armoedeonderzoek 2013 Peter de Bie, Hub Crijns, Olaf Crutzen,

Nadere informatie

Zicht krijgen op de diaconie in de parochie

Zicht krijgen op de diaconie in de parochie Zicht krijgen op de diaconie in de parochie Situering Deze inventarisatie stelt u in staat een beeld te krijgen van diverse vormen van diaconale betrokkenheid in een parochie(-verband). Daarnaast kan van

Nadere informatie

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Ter gelegenheid van het 50 ste verjaardag van het Tweede Vaticaans Concilie werd door Paus Benedictus XVI het kerkelijke

Nadere informatie

Vragenlijst voor de consultatieronde van de Utrechtse Stadssynode

Vragenlijst voor de consultatieronde van de Utrechtse Stadssynode Vragenlijst voor de consultatieronde van de Utrechtse Stadssynode www.stadssynode030.nl Wie ben je? Ik beschouw mijzelf als actief katholiek. niet actief katholiek. behorend bij een andere christelijke

Nadere informatie

schooljaar aflevering 08 In deze Nieuwsflits:

schooljaar aflevering 08 In deze Nieuwsflits: schooljaar 2017-2018 aflevering 08 Bedankje SjokoToko Kerstviering Staking Bibliotheek Overblijvers gevraagd! Vervoer gevraagd! Eerste Heilige Communie Korte berichten In deze Nieuwsflits: Bedankje voor

Nadere informatie

Kan ik hier stage lopen??

Kan ik hier stage lopen?? Kan ik hier stage lopen?? Mogelijkheden voor maatschappelijke stage in de parochie. Uitgave van: Pastorale Dienstverlening bisdom Rotterdam Informatieve websites www.samenlevenkunjeleren.nl/scholen/praktijkvoorbeelden

Nadere informatie