Het Splitsen van grote patronen in Brother PE Design 4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Splitsen van grote patronen in Brother PE Design 4"

Transcriptie

1 PDFFI LE IS GEM AAKT DOOR F PE ET ERS. * PD FF IL E IS GEM AAKT DOOR F PE ET ERS. * PDFF IL E IS GEM AAKT DOOR F PE E TERS. * PDF F IL E I SGEM AAK T DOOR F P EE TERS. * PDF FIL E I SGEM AAK T DOOR F P EE TERS. * PDF FI LE IS G EM AAKT DOOR F P EE TERS. * PDF FI LE IS G EM AAKT DOOR F P E ETERS. * PD F FI LE IS G EM AAKT DOOR F PE ET ERS. * PD F FI L EIS G EM AAKT DOOR F PE ET ERS. * PDF F IL EIS GEM AAKT DOOR F PE ETERS. * PDF F IL EI S GEM AAKT DOOR F P EE TERS. * PDF FILE I S GEMAAK T DOOR F P EE TERS. * PDF FI LE IS GEMAAK T DOOR F P EE TER S. * PDF FI LE IS G EMAAKT DOOR F PEE T ERS. * PD F FI LE IS G EMAAKT DOOR F PE ET ERS. * PD F FIL E IS G EMAAKT DOOR F PE ET ERS. * PD F FIL E IS G EM AAKT DOOR F PE ET ERS. * PDF FIL E I S GEM AAKT DOOR F P EE TERS. * PDF FIL E I S GEM AAK TDOOR FP EE TERS. * PDF FI LE I S GEM AAKT DOOR FP EE TERS. * PDF FI LE IS GEM AAKT DOOR FP EE T ERS. * PDF FI LE IS GEM AAKT DOOR F PE ET ERS. * PD FFI LE IS GEM AAKT DOOR F PE ET ERS. * PDF F IL E IS GEM AAKT DOOR F PE ET ERS. * PDF F IL E IS GEM AAKT DOOR F P EE TERS. * PDF FI LE ISG EM AAKT DOOR F PE ETERS. * PDF FI LE IS G EM AAKT DOOR F PE ETERS. 1 Het Splitsen van grote patronen in Brother PE Design 4 Door Marianne Németh

2 2 Voorwoord van de schrijfster De dames van de borduurgroep in Delft en Den Haag, waren zeer geïnteresseerd in het Uitborduren van patronen die groter zijn dan het grootste frame dat we hebben. Met een paar dames hebben we contact gehad met een Belgisch echtpaar Freddy en die was in staat om grote tekeningen te splitsen en uit te borduren. Hij is met z n vrouw op bezoek geweest in Nederland en diverse dames hebben een demonstratie bijgewoond. De ander dames die niet geweest waren hadden ook interesse om dit ook te leren. Niet wetende waar ik aan begon, heb ik toen de taak op me genomen om deze demonstratie uit te werken als een werkbare handleiding, met duidelijke afbeeldingen en foto s. In de groep hebben we verschillende methodes uitgeprobeerd, maar de in deze handleiding beschreven methode vonden we de fijnste, snelste en meest prak- tische methode. De beschreven methode werkt echter alleen in PE-design 4 ( ) van Brother ( ). Na vele maanden werk en met veel hulp van anderen, ben ik dan ook zeer trots dat deze handleiding eindelijk klaar is. Als iemand deze handleiding heeft gelezen en een betere methode weet, of aanvullingen heeft op de door mij beschreven methode, laat me het dan weten. Marianne Németh, september 2002 ma.nemeth@hccnet.nl Fase 1: Tekening ophalen Fase 2: Eerste bewerking van de tekening Fase 3: Het verder bewerken in papagaai 3 Fase 4: Het inkleuren van de delen Fase 5: Het 2e deel inkleuren Fase 6: Oproepen van het ontwerp van Design Center naar Layout & Editing; Fase 7a: Aangeven hoe het op de stof geplaatst wordt Fase 7b: Roep patroon deel B op in de machine; Zonder toestemming van de schrijfster mag in deze opgave niets worden gewijzigd. Ook mag deze handleiding niet worden verkocht, hij mag wel gratis worden gekopieerd en verspreid. Ik wens iedereen heel veel borduurplezier toe.

3 3 Fase 1 - Tekening ophalen. Grote patronen splitsen en weer in de borduurmachine aan elkaar zetten. Maak een nieuwe map, b.v. Lessen Grote Patronen, en je mag zelf bepalen waar je die map onderbrengt maar het handigste is gewoon onder C: \, dan is het gemakkelijk terug te vinden en zet daar je tekening ook in, waar je het patroon van maakt. Hoeveel je moet splitsen ligt aan de grootte van het frame dat je gaat gebruiken. Hoe kleiner het frame, hoe meer opsplitsingen nodig zijn. Je kan dit ook gebruiken om een groot patroon te maken, waarvoor je grootste frame te klein is. Design Center opstarten. Nieuwe lijnbeeld aanklikken. Een BMP plaatje oproepen. Bij: bestand open lessen Grote Patronen en haal de het BMP plaatje op. Lijntekening = 2 e vakje aanklikken

4 Fase 2 - Eerste bewerking van de tekening. 4 Dan krijg dit beeld. Nu vergrootglas aanklikken, uitvergroten op de grootste maat. Zoem in naar zwart en met het pipet op het zwart klikken, daarna eventueel andere geselecteerde kleuren uitvinken en klik O.K. De kleuren vallen weg, lijntekening blijf over. Lijn bijwerken. Vervolgens alle lijnen bijwerken zodat het mooie vloeiende lijnen worden. Dit is zeer belangrijk voor de uitvoering van de patroon. Als de tekening goed is, print die dan uit, dan kan je beter zien waar die gesplitst kan worden. En als basis Tekening opslaan ( deel 0.pel ) Klik dan op de derde papagaai, = in afbeelding bewerken. Kies bij eigenschappen ontwerppagina de grootte van het frame in welke je gaat Borduren, en druk dan op OK. Dan fijn - aanklikken. Schuifknop veel - naar veel schuiven. Schuifknop groot - naar groot schuiven. Dan OK klikken.

5 5 Fase 3 - Het verder bewerken in papagaai 3. Lijn bijwerken. ( dame36.pem ) Van papagaai 2 naar papagaai 3 vallen er toch weer gaten in de tekening, die moeten weer bijgewerkt worden, zodat er mooie vloeiende lijnen ontstaan, die aansluiten zodat er geen gaten in de patroon zitten. Dit is zeer belangrijk voor de uitvoering van de patroon. En weer opslaan ( deel 01.pem ) Zoals je ziet zijn het nu mooie vloeiende lijnen. Bewaar deze tekening goed, kan je altijd op terug vallen als er iets niet goed is gegaan. En weer opslaan ( deel 02.pem ) Je gaat nu naar papagaai 4. naailijnen aanklikken en lijn alle aanzetten. Dan moeten alle lijnen omgezet zijn in een stippellijn, controleer of dat allemaal gebeurd is. Opslaan als ( met-stippellijn.pem )

6 Fase 4 - In kleuren van de delen. 6 Naaigebied aan zetten. --- Stopsteek aan zetten ( vulsteek )--Met versteviging aan vinken. En de dichtheid op 5.0 mm. figuur 1 Het inkleuren van het patroon. De graden richting kan je gelijk doen maar ook later. Zo ook als de motiefsteek. Beide menu s laat ik altijd open staan, instelling-naai eigenschappen en kleuren Klosjes. Zwart is altijd de laatste Nu het inkleuren van het eerste deel A klaar is beginnen we met de omlijning met een zigzag-steek ( satijnsteek ) dat is beter voor grotere patronen. figuur 2 En de zigzagsteek breedte op 15 of 18 mm met figuur 3 Met dit lijndeel doen we dat. Een voor een de lijn aan likken. Deze dus niet gebruiken, want dan worden alle lijnen in een keer gedaan. Deze gebruik je dus alleen als je alle lijnen in 1 keer weg wilt halen. en sla dit als Deel-A.pem op.

7 7 Fase 5 - Het 2 de deel in kleuren. Dit is fout. Aan de bovenkant van het eerste deel-a patroon mag geen zigzag-steek ( satijnsteek ) voorkomen Dit is goed. Aan het tweede deel van de patroon zit de zigzagsteek ( satijn-steek ). Als het deel-b tegen deel-a word aan geschoven sluit dat mooier aan. Het eerste deel had je opgeslagen Om het tweede deel klaar te maken moet alle kleuren + lijnen worden weggehaald om met het 2e gedeelte te kunnen beginnen. aanzetten Als alles is weg gehaald, is het gewoon herhalen van af figuur 1,2,3. Zo doe je dat met deel 2 ook en vergeet niet per deel op te slaan als Deel A en B.pem Zoals je ziet zit aan de onderkant van het patroon een zigzagsteek (satijnsteek). Nu het deel 2 klaar is opslaan als Deel-B.pem. Bewaar beide delen goed ( deel A en B.pem ), Voor als je later met een groter frame wilt werken.

8 Fase 6 - Oproepen van het ontwerp van Design Center naar Layout & Editing. 8 Het eerste Deel-A.pem openen in Design Center en klik op Optie en kies Layout & Editing, dan opent het programma onderdeel layout & editing. Dan Importeren uit Design Center. Rol menu Import grootte. Vergroting 130 % Afdrukstand; onderste aanklikken. Beide delen moeten op het dezelfde percenezge vergroting ingesteld worden. Vergeet voor al niet elk deel als A en B op te slaan en het zelfde vergrotings percenezge te kiezen. Het kan zijn dat je nu niet groter kan 10 X 10 cm. En later weer wel 13 X 18 of 16 X 26 cm. Voordat je het patroon opslaat, kies je in het menu bewerken voor het onderdeel centreren. In Layout & Editing wordt het patroon als Pes op geslagen. Sla het op met de naam en het Percenezge ( % ) grote op. Bijvoorbeeld Deel-A-130.pes en deel-b-130.pes. Dit om verwarring te voorkomen als je later hetzelfde patroon wilt gebruiken, maar met een andere grootte.

9 9 Als je beide gedeeltes klaar hebt gemaakt in Layout & editing, print je de 2 delen op doorzichtig dun transparantpapier, volgens onderstaande instructies. En zorg dat zowel in de printer Setup en het borduurprogramma Raster met assen aangevinkt staat en op mm staat. Zo stel je het Raster in. En vergeet niet dit ook bij je printerinstellingen te doen. Klik op : Bestand Klik op : Printerinstelling Zet een vinkje voor : Naaivlak afdrukken en centeraxes Zet een vinkje voor : Sjabloonraster afdrukken Afdrukstand : liggend Beiden uitgeprinte delen even aan elkaar plaatsen en op de stof leggen, dan kan je zien hoe groot het patroon wordt en waar je met het eerste deel moet beginnen met borduren. Zoals je ziet is het patroon te groot voor het 130 x 180 Frame ( br mm h mm ) vandaar dat het in 2 delen gesplitst moest worden. Je kan zelfs nog groter maken, dan moet je het nog meer splitsen, bijvoorbeeld 3 of 4 delen. Deel 2 aan deel 1 schuiven en als je meer delen hebt dan deel 3 aan deel 2 enz.

10 Fase 7 a - Aan geven hoe op de stof het geplaatst wordt. 10 Als je deel A hebt uitgeborduurd en de stof uit het frame hebt gehaald, leg dan je uitgeprinte deel B op de stof tegen deel A aan, zodat het aansluit op het al geborduurde gedeelte. In het midden van het raster zitten 3 horizontale en verticale open rondjes, die breng je over op de stof met een water verwijderbare stift. Verwijder dan het uitgeprinte gedeelte. Span dan de stof opnieuw in, erop lettend dat de puntjes die je net hebt getekend, gelijk lopen met de horizontale en verticale uitsteeksels die het midden aangeven op je binnenframe.

11 Fase 7 b - Roep patroondeel B op in de machine. 11 Schuif het frame op de gebruikelijke wijze aan de borduur unit. Het middelste punt dat je hebt getekend op de stof, moet overeen komen met de plaats waar je naald als middelpunt van het patroon deel-b staat. Staat de naald niet exact op dit middelpunt, verschuif dan naaldpositie (kijk eventueel in je handleiding van de machine hoe je dit doet) tot hij precies op dit puntje staat. Zoals je ziet is het netjes aan gesloten geborduurd. Veel plezier en succes. Marianne Németh

Nu de BMP goed is voorbereid kunnen we naar PE Design en kies voor Design Center.

Nu de BMP goed is voorbereid kunnen we naar PE Design en kies voor Design Center. Basiscursus PE DESIGN deel 2 Caroline van Langeveld www.cvanlangeveld.nl Deze les is voor alle versies van PE Design te gebruiken, de verschillen tussen de versies komen pas vanaf stadium 4 tot uiting

Nadere informatie

Brother PE-design Plus.

Brother PE-design Plus. Brother PE-design Plus. Met PE-design Plus is veel mogelijk. Een eigen logo (JPG) kan worden ingevoerd/geïmporteerd en omgezet nar een borduurbestand (PES). Dat kan met de volgende bestanden ook:.bmp,.tif,.png,.gif.

Nadere informatie

Hoe maak ik een fotocollage met Pixlr?

Hoe maak ik een fotocollage met Pixlr? Hoe maak ik een fotocollage met Pixlr? Stap 1: Open je webbrowser: of of of.. Stap 2: Ga naar www.pixlr.com Stap 3: Klik hier: Stap 4: Maak je collage Open pixlr express (Efficient) door erop te klikken,

Nadere informatie

CURSUS DIGITAL STAMPING

CURSUS DIGITAL STAMPING www.truikebron.com INTRO Hierbij van onze gratis cursus Digital Stamping. We hebben hierin geprobeerd om het digitaal stempelen zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Stap-voor-stap gaan we weer door de

Nadere informatie

Paard met harige manen digitaliseren in PE Design www.cvanlangeveld.nl

Paard met harige manen digitaliseren in PE Design www.cvanlangeveld.nl Paard met harige manen digitaliseren in PE Design Caroline van Langeveld www.cvanlangeveld.nl Deze beschrijving is gemaakt in PE Design versie 5; veel van de genoemde opties zijn in alle versies beschikbaar;

Nadere informatie

een handig etikettenprogramma voor schoolgebruik

een handig etikettenprogramma voor schoolgebruik een handig etikettenprogramma voor schoolgebruik 2 Informatie WinEtiket 1 Inleiding WinEtiket is een hulpprogramma om etiketten op een A4-blad uit te printen. Met bv. de HEMA 525 etiketten kun je 3x7 etiketten

Nadere informatie

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print AAN DE SLAG INSTALLATIE In deze handleiding worden de stappen besproken die doorlopen worden bij het installeren van de volledige versie Communicate In Print LET OP! WANNEER U EERDER EEN VERSIE VAN IN

Nadere informatie

Zelf albumbladen maken in Word 2003

Zelf albumbladen maken in Word 2003 Zelf albumbladen maken in Word 2003 Het maken van albumbladen in Word is niet moeilijk, maar laten zien hoe het precies gaat, hangt af van de versie van Word. Hieronder volgt de instructie voor Word 2003.

Nadere informatie

Basiscursus PE DESIGN deel 3. Stadium 4 Design Center. Caroline van Langeveld

Basiscursus PE DESIGN deel 3. Stadium 4 Design Center. Caroline van Langeveld Basiscursus PE DESIGN deel 3 Caroline van Langeveld www.cvanlangeveld.nl Stadium 4 Design Center Nu in stadium 3 (In afbeelding bewerken) alle omtreklijnen zijn aangepast kunnen we naar stadium 4 (In naai-instelling)

Nadere informatie

Kalender. Stap 3 Sla je document direct op in je zojuist aan gemaakte map, zodat je alles van begin af aan goed ordent.

Kalender. Stap 3 Sla je document direct op in je zojuist aan gemaakte map, zodat je alles van begin af aan goed ordent. Kalender Stap 1 Maak een nieuwe map aan op je account of USB-stick. Hierin gaan we alles opslaan dat met deze opdracht te maken heeft. DUS WE GOOIEN NIETS WEG! Stap 2 Maak in Indesign een document aan

Nadere informatie

Zelf albumbladen maken in Word 2003

Zelf albumbladen maken in Word 2003 Zelf albumbladen maken in Word 2003 Het maken van albumbladen in Word is niet moeilijk, maar laten zien hoe het precies gaat, hangt af van de versie van Word. Hieronder volgt de instructie voor Word 2003.

Nadere informatie

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet!

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet! Kerst creatie (beginners) Download hier je materialen. We gaan vandaag een kerstcreatie maken in de Gimp. Het is in feite niet moeilijk als je de stappen maar goed volgt. Eigenlijk is het een kwestie van

Nadere informatie

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Les 1: Witte rand om de foto m.b.v. canvasgrootte. 1. Open de foto in Photoshop. 2. Klik in menu AFBEELDING op CANVASGROOTTE 3. Zorg dat in het vakje

Nadere informatie

Vulpatroon voor geprogrammeerde stopsteek maken

Vulpatroon voor geprogrammeerde stopsteek maken Vulpatroon voor geprogrammeerde stopsteek maken Caroline van Langeveld Deze beschrijving is bruikbaar voor alle versies van PE Design. U kunt zelf een ontwerp tekenen waarmee u een borduurvlak kunt vullen

Nadere informatie

Basiscursus PE DESIGN deel 1

Basiscursus PE DESIGN deel 1 Basiscursus PE DESIGN deel 1 Caroline van Langeveld www.cvanlangeveld.nl Deze omschrijving is bruikbaar voor alle versies van PE Design, de verschillen tussen de versies zijn voornamelijk te vinden vanaf

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 15. Pagina s PP-01-15-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 15. Pagina s PP-01-15-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-01-15-01 Pagina s Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: In bijna alle boeken en tijdschriften die je opent, zie je dat de pagina s genummerd zijn. Het is natuurlijk

Nadere informatie

Etiketten maken en printen (word 2010).

Etiketten maken en printen (word 2010). Etiketten maken en printen (word 2010). Klik op het tabblad Verzendlijsten. (Zie pijl). Het onderstaande venster komt nu: Klikt u nu op Afdruk samenvoegen starten Er komt weer een venster: Zie hier naast.

Nadere informatie

H a n d l e i d i n g S O P

H a n d l e i d i n g S O P Handleiding SOP Deel 1: Het Logo Hoe maak ik van een.jpg of ander bestandsformaat een pdf? In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je een logo kan plaatsen op de voorkant van het schoolondersteuningsprofiel.

Nadere informatie

PDF XCHANGE EDITOR Waarom PDF XHCANGE Editor?

PDF XCHANGE EDITOR Waarom PDF XHCANGE Editor? PDF XCHANGE EDITOR PDF XHCANGE editor is een programma om PDF bestanden te lezen en te bewerken. Deze handleiding is geschreven voor versie 5.5 van PDF XCHANGE editor. Als je een andere versie gebruikt

Nadere informatie

Afdrukken in Calc Module 7

Afdrukken in Calc Module 7 7. Afdrukken in Calc In deze module leert u een aantal opties die u kunt toepassen bij het afdrukken van Calc-bestanden. Achtereenvolgens worden behandeld: Afdrukken van werkbladen Marges Gedeeltelijk

Nadere informatie

11 Klik op de kaars op je werkblad / klik bij gereedschap opties, eerst op knop1 en daarna 2:

11 Klik op de kaars op je werkblad / klik bij gereedschap opties, eerst op knop1 en daarna 2: Kerst creatie3 Download hier de materialen. Heb je de font nog niet, stop hem dan in de lettertypen van windows 1 Open het plaatje JHanna_188_background 2 Zet de modus op hard licht 3 Zet je voorgrondkleur

Nadere informatie

Veiligstellen resultaten en groepen IJsbreker Plus & Code Plus

Veiligstellen resultaten en groepen IJsbreker Plus & Code Plus Inhoudsopgave Inleiding... 1 Veiligstellen leerlingresultaten IJsbreker Plus... 2 Veiligstellen leerlingresultaten Code Plus... 4 Groepen exporteren vanuit IJsbreker Plus... 6 Groepen exporteren vanuit

Nadere informatie

Grafische Instructie. Drukklaar aanleveren. snijtekens afloop milimeter Photohop InDesign printer drukwerk Pantone raster cmyk

Grafische Instructie. Drukklaar aanleveren. snijtekens afloop milimeter Photohop InDesign printer drukwerk Pantone raster cmyk Drukwerk Drukraster snijtekens afloop milimeter Photohop InDesign printer drukwerk Pantone raster cmyk PDF afdrukken pre-flight koppelingen dtp kleuren Druk klaar aanleveren Druk klaar aanleveren betekend

Nadere informatie

27/01/2012 MULTI MEDIA PHOTOSHOP. File:MultiMedia/Photoshop M. Peters

27/01/2012 MULTI MEDIA PHOTOSHOP. File:MultiMedia/Photoshop M. Peters 27/01/2012 MULTI MEDIA PHOTOSHOP File:MultiMedia/Photoshop M. Peters Multi Media Cursus Photoshop CS3 / CS5 In dit naslagwerk vind je een korte uitleg van Photoshop CS3/ CS5. Als je de cursus stap voor

Nadere informatie

Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter

Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter 1) Ga naar de site van de school en ga via het menu naar onze school leeft. Daar klik je op fotokiekjes en vervolgens kies je de klas (of algemeen)

Nadere informatie

TEKST INVOEREN EN BEWERKEN

TEKST INVOEREN EN BEWERKEN TEKST INVOEREN EN BEWERKEN Het invoeren en bewerken van tekst gaat via de editor. Onderstaand een overzicht van de te gebuiken knoppen (indien je rechts op de knoppen klik krijg je de betekening in tekst

Nadere informatie

Inhoudstafel. 1. Pictoselector installeren en updaten. 2. Een nieuw pictoblad maken. 3. Geef het blad een titel. 4. Zoek picto s

Inhoudstafel. 1. Pictoselector installeren en updaten. 2. Een nieuw pictoblad maken. 3. Geef het blad een titel. 4. Zoek picto s Inhoudstafel 1. Pictoselector installeren en updaten 2. Een nieuw pictoblad maken 3. Geef het blad een titel 4. Zoek picto s 4.1 Selecteer pictogrammendatabanken 4.2 Voeg een picto in 4.3 Omschrijving

Nadere informatie

Handleiding Pivot docent Wendy Bruins www.wisemice.nl versie 1.2 december 2008

Handleiding Pivot docent Wendy Bruins www.wisemice.nl versie 1.2 december 2008 1 Handleiding Pivot Stickfigure Animator Maak je eigen animated gifjes en laat je poppetje bewegen zoals jij wilt. Je kunt je Pivot invoegen in een mailtje, je website of laten verschijnen op je desktop.

Nadere informatie

Handleiding contacten importeren uit een Excel bestand

Handleiding contacten importeren uit een Excel bestand Handleiding contacten importeren uit een Excel bestand In deze handleiding wordt beschreven hoe je een lijst maakt met contact personen in Outlook die voorheen in een Excel bestand stonden. deze handleiding

Nadere informatie

Deze korte handleiding legt uit welke stappen je moet zetten om te kunnen lasersnijden.

Deze korte handleiding legt uit welke stappen je moet zetten om te kunnen lasersnijden. FabSheet Lasersnijmachine Deze korte handleiding legt uit welke stappen je moet zetten om te kunnen lasersnijden. Programma LaserCut 5.3 opstarten... 2 1 Soorten bestanden... 3 Importeren:... 3 Exporteren:...

Nadere informatie

Afdrukken van barcode-etiketten met Avery Designpro

Afdrukken van barcode-etiketten met Avery Designpro Afdrukken van barcode-etiketten met Avery Designpro Doel: Korte handleiding om met Designpro software etiketten af te drukken met een barcode met automatische doornummering. Het stroomschema om met Designpro

Nadere informatie

bigfreddy.com Handleiding BigFreddy software Oktober 2012 Big Freddy 3.2 Inhoudsopgave: Pagina Starten:

bigfreddy.com Handleiding BigFreddy software Oktober 2012 Big Freddy 3.2 Inhoudsopgave: Pagina Starten: Handleiding BigFreddy software Oktober 2012 Big Freddy 3.2 Inhoudsopgave: Starten: Taakbalken: Taakbalk 1 Taakbalk 2 Taakbalk 3 Taakbalk 4 - Categorieën - Updates - Product kiezen - Afbeeldingen kiezen

Nadere informatie

A2: Pool B2: van der C2: Joost D2: Langeweg E2: 77

A2: Pool B2: van der C2: Joost D2: Langeweg E2: 77 Adreslijst maken en etiketten printen Als eerst moet Libre Office Calculator openen. Daar kunt uw gegevens voor de etiketten invoeren. Op de eerste regel kunt u de onderwerpen opschrijven. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Inleiding. Instellingen. Agendamodule

Inleiding. Instellingen. Agendamodule Inleiding Instellingen Agendamodule Inhoudsopgave 1. Starten in Omniwize 2 a) opstarten en inloggen 2 b) mijn profiel wijzigen (enkel nodig bij eerste gebruik) 2 2. Een kleine rondleiding door het programma

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial.

mailgroep photoshop Copyright Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial. Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial.php Stap 1 Kies een afbeelding en zet die om in een lijntekening. De meeste afbeeldingen zijn omzetbaar

Nadere informatie

Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine:

Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine: Paint is een éénvoudig tekenprogramma. Vele functies hiervan komen later terug bij diverse foto- en tekenprogramma s. Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine: rechtbovenaan zoeken

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Handleiding Paint

Inhoudsopgave: Handleiding Paint lesmateriaal Inhoudsopgave: 1. Inleiding... 2 2. Verplichte vaardigheden... 2 3. Paint openen... 3 4. Uitleg:... 3 A. De belangrijkste menu-opties... 4 B. De Werkset gereedschappen... 4 C. Kleurenset...

Nadere informatie

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Eerste opdracht 1) Bestand openen : Menu Bestand Openen, open de beginfoto van deze de afbeelding les15 bloemenmand.jpg Werk op kopie van foto = CTRL+J, je bekomt

Nadere informatie

Kant patroon in Embird Studio.

Kant patroon in Embird Studio. Kant patroon in Embird Studio. Deze les is gemaakt in Embird Studio build 5. Mocht je vragen hebben kun je me altijd een e-mail sturen. Voordat je begint bedenk dat ik hier alleen wat suggesties geef zodat

Nadere informatie

Afdrukken vanuit een Windows-omgeving

Afdrukken vanuit een Windows-omgeving Als de printer eenmaal klaar is voor gebruik en de stuurprogramma s zijn geïnstalleerd, kunt u afdrukken. Wilt u een brief afdrukken, een watermerk met Niet kopiëren toevoegen aan een document of de tonerintensiteit

Nadere informatie

SIERADEN 3D MAAK SIERADEN MET DE 3D-PRINTER! Ontwikkeld door

SIERADEN 3D MAAK SIERADEN MET DE 3D-PRINTER! Ontwikkeld door SIERADEN 3D MAAK SIERADEN MET DE 3D-PRINTER! Hanger TEKENEN 1 2 Laat de kinderen een tekening maken met een dikke donkere stift. (1) Met dikke stiften vermijd je hele dunne lijnen die later in het proces

Nadere informatie

Les03 Een ster maken en inkleuren

Les03 Een ster maken en inkleuren Les03 Een ster maken en inkleuren Een beetje meetkunde; tekenen met exacte afmetingen; gebruik van hulplijnen; figuren roteren; spiegelen met de functie transformatie; toverstokje gebruiken; veelhoeklasso

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 12. Tabs PP-01-12-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 12. Tabs PP-01-12-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-01-12-01 Tabs Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: Als je naar de achterkant van een cd-hoesje kijkt, zie je vaak dat de nummers onder elkaar staan. Achter de nummers

Nadere informatie

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur.

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur. Een onderwaterscene maken. Begin met het maken van een nieuw bestand. Bestand -> Nieuw. Vul vervolgens de gegevens in die je hiernaast ziet. Let op: Resolutie pixels/ inch ingesteld staat. Verloop maken

Nadere informatie

EmbroideryDesign Store

EmbroideryDesign Store EmbroideryDesign Store Wat kan ik met Buzztools? 1 Bekijken en afdrukken van je borduurpatronen (van vele merkenborduurbestanden) vanaf harde schijf of cd rom. Ook alle ingezipte patronen kunnen bekeken

Nadere informatie

http://www.zeelandtotaal.nl/les_gevorderd/les_1/index_les_1_gev.php

http://www.zeelandtotaal.nl/les_gevorderd/les_1/index_les_1_gev.php 1 van 7 28-5-2010 12:36 We hebben deze situatie voor ons. Misschien met wat andere kleuren maar dat maakt niet uit. Het belangrijkste is dat de linken op de pagina staan en het logo. Het kan zijn dat je

Nadere informatie

Handleiding muziek spelen van een tablet.

Handleiding muziek spelen van een tablet. Handleiding muziek spelen van een tablet. Wat heb je nodig: een tablet minimum 8.4 groot (8.4, 9.7, 10.1, 105, 11.6, 12.2 13.3 zijn geschikt) Wanneer je die nog moet aanschaffen kan ik wel raad geven na

Nadere informatie

Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO. Opdracht

Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO. Opdracht Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO Opdracht Opdrachtkaart DR-06-05-01 Voorkennis: Je kunt: Eenvoudige (PDF) printopdrachten naar de digitale printer sturen Opdracht geven bij de digitale printer om

Nadere informatie

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl WebQuest / WebKwestie met Word 2003 www.webkwestie.nl Een WebQuest / WebKwestie maken in Word 2003 Belangrijk is dat alle pagina s en afbeeldingen die u gebruikt in één map worden opgeslagen. Download

Nadere informatie

Tekst toevoegen in Layout & Editing. Klik op de knop Tekst. De naai eigenschappen balk verschijnt en stel dit in zoals u de letters wenst

Tekst toevoegen in Layout & Editing. Klik op de knop Tekst. De naai eigenschappen balk verschijnt en stel dit in zoals u de letters wenst Tekst toevoegen in Layout & Editing Klik op de knop Tekst De naai eigenschappen balk verschijnt en stel dit in zoals u de letters wenst Klik op de plek waar u de tekst wilt borduren Het scherm Tekst bewerken

Nadere informatie

fotofabriek.nl Handleiding Adobe Photoshop templates

fotofabriek.nl Handleiding Adobe Photoshop templates fotofabriek.nl BINNENWERK STAP 1: Opmaak Wanneer het photoshop bestand is geopend krijg je de volgende lagen te zien. De groen gemarkeerde lagen zijn de pagina s voor het fotoboek. De rood gemarkeerde

Nadere informatie

Les 6 Kalender maken. Gerkje Gouweouwe

Les 6 Kalender maken. Gerkje Gouweouwe 2014 Les 6 Kalender maken Gerkje Gouweouwe 25-5-2014 LES 6 KALENDER MAKEN IN WORD. Open Word, klik Tabblad Invoegen klik onder Tabel op het Vinkje en kies Tabel invoegen onderstaand scherm verschijnt.

Nadere informatie

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Printen en Scannen Als een nieuwe printer wordt gekocht en onder Windows XP aangesloten zal Windows deze nieuwe

Nadere informatie

Handleiding bij de Booktest Generator

Handleiding bij de Booktest Generator Handleiding bij de Booktest Generator Het programma voor het maken van toetsen bij boeken. (c) 2005/2009 Visiria Uitgeversmaatschappij Twisk Inleiding Onze dank voor het aanvragen van de Booktest Generator.

Nadere informatie

Eenvoudig een backup van je bestanden maken. G.v.Eijndhoven (7-11-2013) www.gerritentiny.nl

Eenvoudig een backup van je bestanden maken. G.v.Eijndhoven (7-11-2013) www.gerritentiny.nl Eenvoudig een backup van je bestanden maken. G.v.Eijndhoven (7-11-2013) www.gerritentiny.nl Voorwoord... 2 Allway Sync... 2 FreeFileSync... 2 Uitleg Allway Sync.... 3 Wat heb je nodig?... 3 De extra harde

Nadere informatie

creative 1.5 BLOEMEN-CLUTCH U HEEFT NODIG:

creative 1.5 BLOEMEN-CLUTCH U HEEFT NODIG: creative 1.5 BLOEMEN-CLUTCH Maak deze prachtige bloemen-clutch met borduurmotieven van de PFAFF creative 1.5 naai- en borduurmachine. Met de Embroidery Intro Software voor PC is het makkelijk om uw borduurmotieven

Nadere informatie

WERKGROEP BEELDBEWERKING

WERKGROEP BEELDBEWERKING Maak je eigen kerstkaart in Paint Shop Pro X2 Kerstkaart 1 Voor deze oefening gebruiken we een fotolijst en textuur uit Paint Shop Pro, mocht u deze niet standaard in uw versie hebben dan staan deze tussen

Nadere informatie

Handleiding HWO V3. Versie:

Handleiding HWO V3. Versie: Handleiding HWO V3 Versie: April 2016 Inhoudsopgave INLOGGEN... 3 ZOEKFUNCTIES... 4 NIEUW STANDAARD PROTOCOL AANMAKEN... 7 PROGRAMMA AANMAKEN VOOR CLIËNT... 12 BESTAAND PROTOCOL BEWERKEN... 17 MAAK EIGEN

Nadere informatie

Dit is een artikel uit de Peter van Olmen serie: Handleidingen Voor Iedereen AUDACITY HANDLEIDING. Voor audacity versie 1.2.6

Dit is een artikel uit de Peter van Olmen serie: Handleidingen Voor Iedereen AUDACITY HANDLEIDING. Voor audacity versie 1.2.6 AUDACITY HANDLEIDING Voor audacity versie 1.2.6 Inhoudsopgave 1.1: Installatie 1.2: Mp3 bestanden mogelijk maken 2.1: Een bestand openen 2.2: Uitleg knoppen 2.3: Een deel selecteren 2.4: Verwijderen 2.5:

Nadere informatie

Via het tabblad Pagina-indeling, groep Pagina-instelling kun je de afdrukstand en het papierformaat instellen.

Via het tabblad Pagina-indeling, groep Pagina-instelling kun je de afdrukstand en het papierformaat instellen. SAMENVATTING HOOFDSTUK 9 Pagina-indeling, de Pagina-instelling Via het tabblad Pagina-indeling, groep Pagina-instelling kun je de afdrukstand en het papierformaat instellen. Klik op de knop Afdrukstand

Nadere informatie

Uitleg over ons design programma

Uitleg over ons design programma Uitleg over ons design programma Algemeen uitleg van het design scherm.. Pag. 2 t/m 4 Afbeelding toevoegen / bewerken. Pag. 5 t/m 6 Tekst bewerking. Pag. 7 t/m 10 Design bewerking.... Pag. 11 t/m 12 Een

Nadere informatie

Stappenplan Scannen. Hoe te scannen: Start het programma ABBYY Finereader op

Stappenplan Scannen. Hoe te scannen: Start het programma ABBYY Finereader op Stappenplan scannen Hoe te scannen: Start het programma ABBYY Finereader op Het programma ABBYY Finereader is een programma waarmee makkelijk gescand kan worden. Het zorgt voor de OCR omzetting. Dit wil

Nadere informatie

Bouwbeschrijving speed

Bouwbeschrijving speed Bouwbeschrijving speed Hier volgt een bouwbeschrijving van onze Speed. Het is aanbevolen om heel wat ervaring te hebben in het bouwen van vliegers. Ervaring van het maken van matrassen is een pré. Wanneer

Nadere informatie

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord Snelstart Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord 1 2 Selecteer een client (bijvoorbeeld Fabian met als afbeelding een -1-) waar voor u aan de slag wil. 2 3 Ga rechts boven naar

Nadere informatie

Grafische Instructie. Adobe Illustrator. Adobe Apple Illustrator Pentool selectie openen vector zoom selecteren document

Grafische Instructie. Adobe Illustrator. Adobe Apple Illustrator Pentool selectie openen vector zoom selecteren document Logo uitwerking Adobe Apple Illustrator Pentool selectie openen vector zoom selecteren document Illustraties maken menu palletten muis aanwijzer dtp kleuren Copyright juni 2013 Wytse Kloosterman Gewone

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding pagina 3

Inhoudsopgave. Inleiding pagina 3 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 1. Account aanvragen pagina 5 2. Etiketten aanmaken pagina 8 3. Etiketten opslaan/bewerken pagina 12 4. Etiketten printen pagina 14 Instellingen 5. Printerinstellingen

Nadere informatie

Photoshop CS2. Januari 2008. Jan van der Aa. Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed.

Photoshop CS2. Januari 2008. Jan van der Aa. Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed. Januari 2008 Jan van der Aa Photoshop CS2 Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed. Selecteer eerst Venster en zet de vinkjes ( ) zoals aangegeven. Selecteer het handje. We openen het

Nadere informatie

Plotten & Printen met Autocad:

Plotten & Printen met Autocad: Plotten & Printen met Autocad: 1. Plotten vanuit AutoCAD naar PDF - DWG To PDF.PC3 - A4 2. Een PDF uitprinten op A4 3. Batch-plotten in AutoCAD op A4 of A3 4. Plotten vanuit AutoCAD naar PDF - DWG To PDF.PC3

Nadere informatie

Handleiding scoreverwerking MicroMagic met Excel en ZW-scoring 4.022

Handleiding scoreverwerking MicroMagic met Excel en ZW-scoring 4.022 Handleiding scoreverwerking MicroMagic met Excel en ZW-scoring 4.022 Dit dokument is ter lering en vermaak over hoe de scores te verwerken met de diverse programma s die op het net beschikbaar zijn. In

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

www.dubbelklik.nu Handleiding BCAD

www.dubbelklik.nu Handleiding BCAD Handleiding BCAD www.dubbelklik.nu Deze handleiding is onderdeel van Dubbelklik, een lesmethode Technologie, ICT/ Loopbaanoriëntatie en Intersectoraal Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Thema: Prepress. Photoshop

Thema: Prepress. Photoshop Photoshop OPDRACHTKAART PP-03-01-01 Voorkennis: Je moet met een computer om kunnen gaan. Intro: Adobe Photoshop is een computer-programma voor het bewerken van foto s, illustraties en lijnmodellen. Het

Nadere informatie

Presentatie Aldfaer. Presentatie Aldfaer. Hoofdvenster Aldfaer. Invoeren gegevens

Presentatie Aldfaer. Presentatie Aldfaer. Hoofdvenster Aldfaer. Invoeren gegevens Presentatie Aldfaer H1 Hoofdvenster Aldfaer Controle Updates Extra Instelling Algemeen Lettergrootte Extra Instelling Algemeen Hints Extra Instelling Algemeen Instelling Hoofdvenster Extra Instelling Venster

Nadere informatie

Grafieken tekenen met de computer

Grafieken tekenen met de computer Grafieken tekenen met de computer Inleiding In de natuurwetenschappen doe je vaak onderzoek. Je meet dan bepaalde dingen op en zet deze in een tabel. Van jou wordt dan meestal verwacht dat je er een grafiek

Nadere informatie

Routes herberekenen. In mapsource. 2010 - www.hansenwebsites.nl 1

Routes herberekenen. In mapsource. 2010 - www.hansenwebsites.nl 1 In mapsource 1 mapsource Open het programma mapsource om een route te bekijken en opnieuw te berekenen. Wanneer moet je herberekenen? Als het kaartmateriaal dat bij de vervaardiging van een route werd

Nadere informatie

deel 2 lesje 5 elements Om mee te gaan met onze tijd maken we een time line cover dat we nadien kunnen gebruiken bij ons profiel.

deel 2 lesje 5 elements Om mee te gaan met onze tijd maken we een time line cover dat we nadien kunnen gebruiken bij ons profiel. Modern Facebook Time Line Cover Om mee te gaan met onze tijd maken we een time line cover dat we nadien kunnen gebruiken bij ons profiel. Het is een toepassing op lesje 1(deel 1) en op selecties met vaste

Nadere informatie

Cursus Mobjects freeware LES 3 Een zwaar lesje Photoshop

Cursus Mobjects freeware LES 3 Een zwaar lesje Photoshop Cursus Mobjects freeware LES 3 Een zwaar lesje Photoshop Voordat we verder gaan met onze montage,moeten we een woordje zeggen over de afbeeldingen die we gaan gebruiken. Als we foto s maken met ons fototoestel,gaan

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 2. Selecteren, verplaatsen en roteren PP-03-02-01. Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 2. Selecteren, verplaatsen en roteren PP-03-02-01. Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-02-01 Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond. Intro: Na het inkleuren van een lijntekening, gaan we nu delen van foto s bewerken. Je kunt met verschillende selectiegereedschappen

Nadere informatie

Afdrukken Module 5. In de volgende opdracht gaat u een afdrukvoorbeeld van de tekst Dolfijnen bekijken.

Afdrukken Module 5. In de volgende opdracht gaat u een afdrukvoorbeeld van de tekst Dolfijnen bekijken. 5. Afdrukken Met de knop (Afdrukvoorbeeld) op de standaard werkbalk of met de optie (Bestand, Afdrukvoorbeeld) op de menubalk kunt u op het beeldscherm bekijken hoe de tekst er op papier uit komt te zien.

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

BASIS TEKSTBEWERKING deel 2

BASIS TEKSTBEWERKING deel 2 BASIS TEKSTBEWERKING deel 2 Opslaan en openen. Opslaan. Om een tekst document te kunnen bewaren, zult u het moeten opslaan op de harde schijf van uw computer. Het blijft daar dan net zo lang staan tot

Nadere informatie

POI s Laden in je Zumo

POI s Laden in je Zumo POI s Laden in je Zumo Al enige tijd maak ik gebruik van de POI s (points of interest) die worden aangeboden door www. flitspalen.nl. Dit is een website die je gratis (na registratie) bestanden aanbiedt

Nadere informatie

Bloggen jullie ook? Je tikt in google blogger en je neemt de eerste webpagina www.blogger.com

Bloggen jullie ook? Je tikt in google blogger en je neemt de eerste webpagina www.blogger.com Bloggen jullie ook? 1. Wat is bloggen? Je maakt een weblog of plaats (overzicht) op het internet. Eigenlijk is het een eenvoudige eigen site op het internet in dagboekvorm. Het is niet moeilijk, je hebt

Nadere informatie

Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen

Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen Een foto, ergens op uw computer Open een de map van bestanden voor de website, of maak deze eerst aan. Open de te gebruiken foto met het volgende

Nadere informatie

Game Maker 6.1. Sprite up your life with Gamemaker. Hoofdstuk 1.2

Game Maker 6.1. Sprite up your life with Gamemaker. Hoofdstuk 1.2 Game Maker 6.1 Sprite up your life with Gamemaker Hoofdstuk 1.2 Sprite up your life Het is ook heel eenvoudig om zelf sprites te maken of te bewerken. Alles wat je nodig hebt is het programma Gamemaker.

Nadere informatie

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk.

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk. Inhoudsopgave frontpage 2003... 2 een thema gebruiken... 4 afbeeldingen op de pagina zetten... 5 knoppen maken... 8 knoppen maken in linkerframe... 10 een tabel maken... 12 opdrachten... 14 een fotopagina

Nadere informatie

SolidWorks van 2D naar 3D

SolidWorks van 2D naar 3D SolidWorks van D naar D D D Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs (VMBO) en Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) Voor gebruik met SolidWorks Educational Release 009-00 Initiatief: Jack van den Broek en

Nadere informatie

Labels sneller printen

Labels sneller printen Labels sneller printen Inleiding Floraconnect heeft van diverse bedrijven de vraag gekregen of het uitprinten van de etiketten sneller kan. Hierop heeft Floraconnect een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden.

Nadere informatie

Een quiz plaatsen op je website

Een quiz plaatsen op je website Een quiz plaatsen op je website Om de deelnemers een beetje na te laten denken kan je een quiz toevoegen op je site. Dat doe je op de volgende manier: a. Een quiz aanmaken Ga naar je eigen pagina en klik

Nadere informatie

Handleiding skinnen trucks ETS2

Handleiding skinnen trucks ETS2 Handleiding skinnen trucks ETS2 In deze handleiding laat ik je zien hoe je een skin maakt met Adobe Photoshop CS6, ik gebruik in deze handleiding CS6 maar kan ook met versie 4 of 5 of ouder, eventueel

Nadere informatie

5.Technische fiche: tekenprogramma Paint

5.Technische fiche: tekenprogramma Paint 5.Technische fiche: tekenprogramma Paint Met het tekenprogramma Paint kan je (eenvoudige) afbeeldingen bewerken en/of tekeningen maken op de computer. Het programma is standaard geïnstalleerd bij Microsoft

Nadere informatie

Afbeeldingen combineren met borduurpatronen in Embird

Afbeeldingen combineren met borduurpatronen in Embird De hieronder getoonde foto's zijn slechts ter illustratie van de projecten die ik gemaakt heb. Geen van deze patronen zijn - om diversen redenen, waaronder copyright - beschikbaar voor derden. Op alle

Nadere informatie

Computer Club Bodegraven. 10-4-2012

Computer Club Bodegraven. 10-4-2012 1 8 Alvorens we etiketten kunnen afdrukken moet u beschikken over: 1. Programma Works 2. Vellen met etiketten; noteer merk en nummer, dat heeft u straks nodig. b.v. Rank Xerox, nr. 3R96298 (21 stuks/vel

Nadere informatie

Handleiding PDF Handtekening

Handleiding PDF Handtekening Handleiding PDF Handtekening Informatiedomein: ALG - Handleiding PDF Handtekening Status: Productie Versie: V1.00 Publicatie datum: 3-10-2018 Auteur: Daniël Nederpel Inleiding In deze handleiding kunt

Nadere informatie

Tekenen met Floorplanner

Tekenen met Floorplanner Overzicht Het scherm 1. Zoom 2. Opslaan 3. Verdieping tab 4. Undo / Redo 5. Constructiemenu 6. Bibliotheek 7. Tekenvlak Eigenschappenmenu s De plattegrond wordt opgebouw uit verschillende elementen: ruimtes,

Nadere informatie

PowerPoint LL. Heemscan

PowerPoint LL. Heemscan Beste leerling, Je hebt nu een handleiding voor je liggen om de Powerpointpresentatie te maken. Vóór je gaat beginnen, lees je eerst deze handleiding en de tips goed door. Veel succes en veel plezier!

Nadere informatie

MS PowerPoint Les 2. Wanneer we niet te veel tijd willen steken in de opmaak van onze presentatie, kunnen we gebruik maken van sjablonen.

MS PowerPoint Les 2. Wanneer we niet te veel tijd willen steken in de opmaak van onze presentatie, kunnen we gebruik maken van sjablonen. MS PowerPoint Les 2 Sjablonen (Templates) Wanneer we niet te veel tijd willen steken in de opmaak van onze presentatie, kunnen we gebruik maken van sjablonen. In PowerPoint beschikken we over honderden

Nadere informatie

Hoofdstuk 12 : Het map menu

Hoofdstuk 12 : Het map menu Hoofdstuk 12 : Het map menu Optimize/Repair : Bij het werken met ocad gaan we zaken bijwerken en wissen. Zo ontstaan er lege plaatsen in ons bestand. Met optimize/repair gaan we die ruimte vrijmaken en

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MJK Link 2.15 Index

Gebruikershandleiding MJK Link 2.15 Index Gebruikershandleiding MJK Link 2.15 Index 1 Inleiding 2 Opstarten MJK link 2.15 3 Keuze van Hardware 4 Set-up van een nieuw processcherm. 5 Instellen communicatie 6 Bestand openen 7 Verbinding maken met

Nadere informatie