DEZE INFORMATIE IS INDERTIJD DOOR VRIJWILLIGERS SAMENGESTELD EN STOND VOORHEEN OP DE WEBSITE VAN DE GEMEENTE RHEDEN.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DEZE INFORMATIE IS INDERTIJD DOOR VRIJWILLIGERS SAMENGESTELD EN STOND VOORHEEN OP DE WEBSITE VAN DE GEMEENTE RHEDEN."

Transcriptie

1 Notaris G.J. van Rhemen, te Dieren: protocol van de jaren , betreffen samenvattingen van de in het archief bewaard gebleven minuutakten. Gelders Archief: toegangsnummer: 0168 inv.nrs 469 en 470 DEZE INFORMATIE IS INDERTIJD DOOR VRIJWILLIGERS SAMENGESTELD EN STOND VOORHEEN OP DE WEBSITE VAN DE GEMEENTE RHEDEN. Om te voorkomen dat deze informatie verdwijnt heb ik deze, met toestemming van de gemeente, opnieuw op het Internet geplaatst. Opnieuw beschikbaar gesteld en geïndexeerd op achternaam door J.H. Bruger. Voor eventuele reactie kunt u mailen met: Nieuwegein, juli 20008

2 Bron: Notarieel Archief, inv.nr. 469 en 470. pag. 2 Gebruikte afkortingen, begrippen en symbolen: * = geboren jr. = jaar ~ = gedoopt maternel = van de kant van de grootmoeder = overleden paternel = van de kant van de grootvader < = vóór mog. = mogelijk > = na tr. = trouwt ald. = aldaar won. = wonende dr. = dochter zn. = zoon Inv.nr. 469 ( ) is niet meer beschikbaar via Internet, maar is beschikbaar gesteld door Marcel Pelgrom. Titel: Notaris G.J. van Rhemen, te Dieren: protocol van de jaren 1812 en 1813 Bron: Notarieel Archief, inv.nr 469. Toelichting: betreffen samenvattingen van de in het archief bewaard gebleven minuutakten Jaar 1812 Aktenr: 1. Datum: Soort: huwelijkstoestemming. Partijen: Jan Burgers, herbergier, wonende te Rheden geeft toestemming voor het huwelijk van zijn dochter Gerretjen Burgers, wonende te Den Haag, met Johannes Gerardus Tromp, zoon van Jan Tromp en Maria Swarts. Aktenr: 2. Datum: Soort: huwelijkstoestemming.(wijziging voorgaande akte). Partijen: Jan Burgers, herbergier en Aaltje Wentink, wonende te Rheden, geven toestemming voor het huwelijk van hun dochter Gerritje Burgers, * Dieren , wonende te Den Haag, met Johannes Gerhardus Drom, oud 27 jr., wonende te Den Haag, zoon van Johannes Georg Drom en Pieternella Swarthoff. Aktenr: 4. Datum: Soort: boedelinventaris. Partijen: Gerrit Harding, smid te Rheden, als vader en voogd en Berend Grotenbreg, daghuurder, op de Steeg, als toeziend voogd over Andries Harding, oud 10 maanden, kind van wijlen Enneken Grotenbreg ( ), laten een inventaris opmaken van de meubelen, roerende goederen en papieren. Aktenr: 5. Datum: Soort: verkoop van bouwland in de Fraterwaard. Partijen: Gerhard Bernard Becking en Hermina de Banck te Hengelo, verkopen voor 577 francen en vijftig centimes aan Gerrit Bel, wonende aan de Tol te Dieren, een stukje bouwland van onbepaalde grootte in de Fraterwaard. Aktenr: 6. Datum: Soort: remplacering voor de conscriptie. Partijen: Lubertus Wentink (* , bouwman te De Steeg, zoon van Derk Wentink en Hermina Kersten) enerzijds, en Harmen Claasen (* , boerenknecht te Zutphen, zoon van wijlen Jan Claasen en Willemina Waanders te Zutphen) remplaçant anderzijds.

3 Bron: Notarieel Archief, inv.nr. 469 en 470. pag. 3 Aktenr: 9. Datum: Soort: verkoop van gedeelten van een huis met een stukje bouwland op de Steeg. Partijen: Teunis Dikerman, tuinman en Jan Berend Beumer, bakkersknecht, beiden te Arnhem verkopen voor 210 franc aan Teunis Teunissen, bakker, wonende op de Steeg, hun delen in een huisje met een stukje bouwland van onbepaalde grootte op de Steeg. Aktenr: 13. Datum: Soort: verkoop van vee en roerende goederen. Partijen: Jan Arnoldus en Theodora te Wilt, wonende te Dieren verkopen aan Hendrik Evers, landbouwer te Spankeren enig vee en roerende goederen voor een bedrag van 911 franc en veertig centimes, zijnde het bedrag dat verkopers schuldig waren aan koper. Aktenr: 14. Datum: Soort: intrekking machtiging. Partijen: Gerritje Lucassen, wed. van Jacob van Zadelhoff, wonende te Rheden trekt in de machtiging aan L.J. van der Sluis te Velp haar in rechte te vertegenwoordigen. Aktenr: 15. Datum: Soort: verkoop van een huis c.a. te Rheden. Partijen: Jan van Heuven, bouwman en zijn zuster Susanna van Heuven, beiden wonende te Rheden verkopen, ieder voor hun deel, voor 840 francs aan hun broer Gerrit van Heuven, bouwman, wonende te Rheden een huis de Steenheuvel met een schuur, schaapschot, hooiberg en daarbij liggende boomgaard alsmede een willige pas te Rheden. Aktenr: 16. Datum: Soort: verkoop van vee. Partijen: Gerritje Lucassen, wed. van Jacob van Zadelhoff, wonende te Rheden verkoopt aan Harmen Jansen, bouwmeester te Spankeren enig vee voor een bedrag van 422 franc, zijnde het bedrag dat verkoopster schuldig was aan koper. Aktenr: 17. Datum: Soort: boedelinventaris. Partijen:.Gerritjen Lucassen te Rheden als moeder en voogdes en Steven Willem van Zadelhoff, bouwman te Rheden als toeziend voogd over de drie minderjarige kinderen nagelaten van wijlen Jacob van Zadelhoff ( ), genaamd Willemina (6 jr), Catharina (4 jr), Willem Stevens (2 jr), laten een inventaris opmaken van meubelen, onroerende goederen en papieren. Aktenr: 18 Datum: Soort: testament. Partijen: Tijmen van Zadelhoff, bouwman te Rheden benoemt tot zijn enige erfgenamen de zes minderjarige kinderen van Gorzelen Bot uit zijn huwelijk met de zuster van de erflater Grietje van Zadelhoff, onder voorwaarde dat zij gezamenlijk aan erflaters broer Gijsbert van Zadelhoff, gedurende zijn leven, jaarlijks twaalf gulden zullen uitkeren. Aktenr: 19 Datum: Soort: veiling. Partijen: Hendrik Vis, bouwman te De Steeg laat veilen meubilaire goederen, gewassen, vee en bouwgereedschappen.

4 Bron: Notarieel Archief, inv.nr. 469 en 470. pag. 4 Aktenr: 21 Datum: Soort: scheiding en deling Partijen: Evert Hulsteijn te Ellecom en Gerhardus Teunissen Schut te Olburgen gaan over tot verdeling van het gezamenlijk eigendom bestaande uit een stuk weiland, gelegen onder Lathum. Aktenr: 25 Datum: Soort: herroeping testament. Partijen: Thijmen van Zadelhoff, bouwman te Rheden herroept zijn op gemaakt testament. Aktenr: 26 Datum: Soort: verkoop van drie stukjes bouwland te Rheden. Partijen: Thijmen van Zadelhoff, bouwman te Rheden verkoopt, voor 315 francs, aan de zes minderjarige kinderen van Gorsseling Bodt en wijlen Grietjen van Zadelhoff, met name Johanna, Daniël, Derkjen, Hendrina, Theodora en Hendrik drie stukjes bouwland te Rheden, gelegen op het Broekveld, aan de Marssenweg, genaamd Geurts Kamp en op de zgn. Ruijtenberg. De verkoop vindt plaats onder de voorwaarde dat zij gezamenlijk aan hun oom Gijsbert van Zadelhoff, gedurende zijn leven, jaarlijks twaalf gulden zullen uitkeren. Aktenr: 27 Datum: Soort: huwelijkse voorwaarden. Partijen: Willem de Roos, bouwman, wonende te Lathum en Gerritje Lucassen, wed. van Jacob van Zadelhoff wonende te Rheden maken huwelijkse voorwaarden. Aktenr: 28 Datum: Soort: verpachting van het erf en goed Heuven te Rheden. Partijen: Vrouwe Theodora Aleida de Greve, weduwe van mr. Adriaan Maasdam verpacht het erve en goed genaamd Heuven, bestaande uit een bouwmanswoning (verpondingsnr 137), een bakhuis, grote schuur, hooiberg, twee schaapschotten, gezaai, bouw en weiland en een schaapsdrift voor de duur van zes jaar op nader omschreven voorwaarden aan Gorsseling Bodt, bouwman wonende op Heuven, voor 1029 francs per jaar. Aktenr: 29 Datum: Soort: publieke verkoop van snoeihout. Partijen: Alexander van Rhemen, rentmeester der Keizerlijke Kroondomeinen te Dieren gaat, op nader omschreven voorwaarden, over tot de publieke verkoop van het snoeihout van 2603 bomen staande op de Oude en Nieuwe Plantagie. Aktenr: 31 Datum: Soort: verkoop van vee. Partijen: Jannes Jansen, bouwman, wonende te Laag Soeren verkoopt aan Hendrik Brouwer, mede wonende te Laag Soeren twee koeien voor een bedrag van 147 francs, zijnde het bedrag dat verkoper schuldig was aan koper. Aktenr:32 Datum: Soort: testament. Partijen: Christiaan Stollekes, eigenaar, wonende te Ellecom benoemt tot zijn universeel erfgenaam Catharina van Velsen, weduwe van Bernardus Kruitbos, bij wie hij inwoont, onder de voorwaarde van verzorging.

5 Bron: Notarieel Archief, inv.nr. 469 en 470. pag. 5 Aktenr: 34 Datum: Soort: huwelijkstoestemming. Partijen: Michiel Jacob Levij en Lene Abrahams, beiden wonende te Dieren geven toestemming voor het huwelijk van hun zoon Meijer Marcus, wonende te Hilversum, oud 29 jaar met Judiek Salomon Cohen, wonende te Hilversum, oud 19 jaar, dochter van Salomon Cohen en Sara Cohen Aktenr: 35 Datum: Soort: huwelijkstoestemming. Partijen: Egbert Brinkhorst, landbouwer, en Geertruida Vleming, beiden wonende te Ellecom geven toestemming voor het huwelijk van hun zoon Steven Brinkhorst, wonende te Rotterdam, oud 26 jaar met Johanna van Riel, wonende te Rotterdam, oud 28 jaar, dochter van Adriaan van Riel, wonende te Sprang, canton Waalwijk en wijlen Teuntje Boer. Aktenr: 36 Datum: Soort: remplacering voor de conscriptie. Partijen: Derk Baldus van Snoekeveld, schoolmeester te Rheden enerzijds, en Jan Hendrik Stemerding, boerenknecht, wonende te Rheden remplaçant anderzijds. Aktenr: 37 Datum: Soort: verkoop van bouwland Partijen: Jacob Alpherts, meester smid en Cornelia Roelofsen, beiden wonende op de Steeg, verkopen voor 420 francs aan Maurits Johan van Löbensels, suppliant rigter in het Tribunal ter eerster instantie van het arrondissement Zutphen en zijn echtgenote Catharina Zwanida Wilbrennink, wonende te Zutphen, een stukje bouwland van onbepaalde grootte, gelegen te Ellecom aan den groten weg van Arnhem naar Doesborgh Aktenr: 38 Datum: Soort: huwelijkse voorwaarden. Partijen: Gerrit van Heuven, eigenaar, wonende te Rheden, zoon van wijlen Gerrit van Heuven en Jacomina van de Laak en Wesselijntje Evers, wonende te Rozendaal, dochter van wijlen Jan Evers en Willemina Wessels, gewoond hebbende te Rozendaal maken huwelijkse voorwaarden. Aktenr: 41 Datum: Soort: huwelijkstoestemming. Partijen: Michiel Jacob Levij, particulier en Lene Abrahams, beiden wonende te Dieren geven toestemming voor het huwelijk van hun zoon Meijer Marcus, wonende te Hilversum, oud 29 jaar met Grietje Salomon Cohen, wonende te Amersfoort, oud 19 jaar, dochter van Salomon Cohen en Sara van Cleef Aktenr: 42 Datum: Soort: verkoop van vee en meubilair Partijen: Jannes Jansen, bouwman en Jenneken Reijnders, wonende te Laag Soeren verkopen voor een bedrag van 1962 francs 60 centimes aan de erven van Carel Otto van Kesteren, wonende te Laag Soeren vee en meubilair, zijnde het bedrag dat verkoper schuldig was aan koper. Aktenr: 43 Datum: Soort: hypothecaire schuldbekentenis Partijen: Elisabeth Smit, weduwe van Harmen van Tent, eigenaresse te Dieren bekend een rentedragende schuld van 630 francs aan Barbara Agnis Rouse, weduwe van Abraham Elias Palairet, wonende te Dieren en verbindt haar huis en erf (verpondingsnr 106)

6 Bron: Notarieel Archief, inv.nr. 469 en 470. pag. 6 Aktenr: 45 Datum: Soort: remplacering voor de conscriptie. Partijen: Gerrit Fredriks, * , bouwman te Rheden, zn. van Fredrik Fredriks en Aaltje Gerrits en Gerrit Menten, * , bouwman te Lathum, zn. van Christoffel Rokus Menten en Clara van Heuven, enerzijds en Jan van Ommen, * , boerenknecht te Voorst, zn. van Egbert van Ommen en Maria Pasman, remplaçant anderzijds Aktenr: 46 Datum: Soort: royement hypothecaire schuldbekentenis. Partijen: Lambertina Brants, wed. van Steven Willem van Zadelhoff, eigenaresse te Rheden, geassisteerd door haar zoon Steven Willem van Zadelhoff. bouwman te Rheden en haar schoonzoon Zeger van Arnhem mede te Rheden, laten een schuldbekentenis ten laste van Willem van Zadelhoff, Thijmenszn, bouwman te Rheden en zijn vrouw Wolterina Wijlhuizen, royeren Aktenr: 47 Datum: Soort: kwitantie koopsom van een woonhuis te Dieren. Partijen: Jan van der Burgh, bouwman te Rheden en zijn vrouw Fredrika Maria Brouwer verklaren een bedrag van 2835 francs, ontvangen te hebben wegens de verkoop in 1811 van een huis [ gemeentehuis, met aanduiding van belendingen] met erf (huis nr 69) te Dieren aan de mairie van Dieren. Aktenr: 48 Datum: Soort: boedelinventaris. Partijen: Jantjen van Schaar, wed. van Willem Buurkes, eigenares te Laag Soeren, als moeder en voogdes, en Gerrit Buurkes, bouwman te Ellecom, als toeziend voogd, over de nog minderjarige kinderen nagelaten van wijlen Willem Buurkes ( ), genaamd: Hendrika en Evert, laten een inventaris opmaken. Aktenr: 49 Datum: Soort: huwelijkstoestemming. Partijen: Heijltie Meijers, wed. van Jan Hillebrink, werkvrouw te Rheden geeft toestemming voor het huwelijk van haar dochter Janna Maria Hillebrink, oud 25 jr te Velp met Johannes Wenger, oud 25 jr te Velp, zn. van wijlen Johannes Wenger en Elisabeth Schneiter, eigenaresse, te Ubinge, kanton en departement Thun in Zwitserland Aktenr: 50 Datum: Soort: publieke verkoop van roerende goederen en landbouwgereedschappen. Partijen: Theodorus Masthof, bouwman te Rheden (huis nr 98), laat roerende goederen o.a. tabaksspijlen, verkopen. Aktenr: 51 Datum: Soort: publieke verkoop van roerende goederen en landbouwgereedschappen. Partijen: Willem van Zadelhoff, bouwman te Rheden (huis nr 56), laat roerende goederen o.a. tabaksspijlen, verkopen. Aktenr: 52 Datum: Soort: echtscheidingsvoorwaarden Partijen: Lubbert Jacobs, particulier te Ellecom en zijn echtgenote Nolleken Stenferts, gehuwd in 1807, laten echtscheidingsvoorwaarden opmaken.

7 Bron: Notarieel Archief, inv.nr. 469 en 470. pag. 7 Aktenr: 53 Datum: Soort: echtscheidingstoestemming. Partijen: Anna Maria Brinkhorst, eigenaresse te Ellecom geeft toestemming voor de echtscheiding van haar kleinzoon Lubbert Jacobs en zijn echtgenote Nolletjen Stenfort, dr. van wijlen Harmen Stenfort en Aaltjen Brouwer te Dieren Aktenr: 54 Datum: Soort: echtscheidingstoestemming. Partijen: Aaltjen Brouwer, wed. van Harmen Stenfert, eigenaresse te Dieren geeft toestemming voor de echtscheiding van haar dochter Nolletjen Stenfert te Dieren en haar echtgenoot Lubbert Jacobs, zn. van wijlen Willem Jacobs en Gardina Wentink Aktenr: 55 Datum: Soort: verpachting Partijen: Jacobus Arnoldus van Kesteren, eigenaar te Laag Soeren, voor zichzelf en voor de verdere kinderen en erfgenamen van wijlen Carel Otto van Kesteren hebben verpacht aan Jannes Jansen, bouwman te Laag Soeren en zijn echtgenote Jenneken Berends een bouwmanswoning (verpondingsnummer 159), een schuur en twee schaapskooien alsmede bouw en hofland. Aktenr: 56 Datum: Soort: verklaring Partijen: Lubbert Jacobs, particulier te Ellecom en zijn echtgenote Nolletjen Stenferts te Dieren, gehuwd te Spankeren , verklaren niet de voor een echtscheidingsverzoek vereiste inventaris van goederen te kunnen overleggen. Aktenr: 57 Datum: Soort: boedelinventaris. Partijen: Berend Havesman, daghuurder te Dieren, als vader en voogd, en Willem van Tent, bouwman te Dieren, als toeziend voogd, over de nog minderjarige kinderen nagelaten van wijlen Geertruij Wansen ( ), genaamd: Jenneken, Rijntje en Willem, laten een inventaris opmaken. Aktenr: 59 Datum: Soort: verkoop van een daghuurderswoning te Laag Soeren Partijen: Jantjen van Schaar, wed. van Willem Buurkes, eigenares te Laag Soeren, geassisteerd door Teunis Bello, bouwnman te Hall, verkoopt, voor 1470 francs, aan Gerrit Buurkes, bouwman te Ellecom een daghuurderswoning (huis nr 164) met bouw en weiland en heidegrond van onbepaalde grootte te Laag Soeren. Aktenr: 60 Datum: Soort: schuldbekentenis Partijen: Willem de Roos te Rheden en zijn echtgenote Gerritje Lucassen, bekennen een rentedragende schuld van 210 francs aan Daniël Pieter Ross, predikant te Rheden en verbinden het recht op de jaarlijkse huur van een huis in het dorp Rheden (huis nr 49), bewoond door Lodewijk Heij, particulier.

8 Bron: Notarieel Archief, inv.nr. 469 en 470. pag. 8 Aktenr: 61 Datum: Soort: verkoop van een akkermaalsbos te Rheden. Partijen: Maria Alberta Suurmondt, eigenares te Rheden verkoopt voor 483 francs aan Theodora Aleida de Greeve, wed. van Adriaan Maasdam, eigenares won. op Heuven, een akkermaalsbos, groot 2 ha. 90 a. 57 ca. te Rheden, verkregen door verkoopster uit de testamentaire dispositie haar vader van Aktenr: 62 Datum: Soort: remplacering voor de conscriptie. Partijen: Jan Daniël Hooglandt,particulier te Rheden, voor zijn zoon Abraham Elias, * , enerzijds en Jan Goossens, * , boerenknecht te Duiven, zn. van Hendrik Goossens en Cornelia Arends, beiden ( ), remplaçant anderzijds Aktenr: 64 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen heel gras. Partijen: Johannes Kroese, eigenaar te Dieren laat zekere percelen heel gras in de Fraterwaard staande op de Nieuwe Weide, in het Rijsweerdje en in het Rasschenweerdje publiek verkopen. Aktenr: 66 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen heel gras en de verpachting van de naweide. Partijen: Harmen Jansen, bouwknecht te Spankeren laat zekere percelen uiterwaards heel gras staande op de Vriesche Weide en de Peppelenweide op het Rhederlaag publiek verkopen en de naweide van de genoemde weiden verpachten. Aktenr: 67 Datum: Soort: boedelinventaris. Partijen: Johan Jacob Evers, bouwman te Laag Soeren, als vader en voogd, en Harmanus Lensink, boerenknecht te Ellecom, als toeziend voogd, over de nog minderjarige kinderen nagelaten van wijlen Fenneken Lensink ( Laag Soeren ), genaamd: Jenneken, Rijntje en Willem, laten een inventaris opmaken. Aktenr: 68 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen heel gras. Partijen: Gerrit Mennink, bouwman in de Fraterwaard laat zekere percelen uiterwaards heel gras op de weide de grote Grint in de Mairie van Keppel publiek verkopen. Aktenr: 69 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen heel gras. Partijen: Jan Willem Wigman laat zekere percelen uiterwaards heel gras staande op de Lage Schaapsweide en op de Potdekkel in de Fraterwaard publiek verkopen Aktenr: 70 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen heel gras en de verpachting van de naweide. Partijen: C.W. van Dedem te Kessel, kanton Kranendonk, en W.G.J. van Rhemen te Spankeren laten zekere percelen uiterwaards heel gras staande op de weiden genaamd de Koeweerd, het Harteweidje, de Stompenweerden en de Nieuwe weide, gelegen om en bij de Gelderse Toren te Spankeren en Brummen publiek verkopen en de naweide van de Koeweerd verpachten.

9 Bron: Notarieel Archief, inv.nr. 469 en 470. pag. 9 Aktenr: 71 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen heel gras en klaver en de verpachting van de naweide. Partijen: M.J. van Löben Sels te Zutphen laat zeker perceel uiterwaards heel gras en klaver te Dieren publiek verkopen en de naweide van de Runderweide te Dieren verpachten. Aktenr: 72 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen heel gras en de verpachting van de naweide. Partijen: J. van Pallandt tot Walfort en Klarenbeek, wonende op het huis Klarenbeek, kanton van Velp laat zekere percelen heel gras te Olburgen publiek verkopen en de naweide verpachten. Aktenr: 73 Datum: Soort: verkoop van een huis te Dieren. Partijen: Hessel van Veen, eigenaar te Dieren verkoopt voor 572 francs 60 centimes aan L.Bruss, eigenaar te Zutphen een huis met tuin (verpondingsnr 46) te Dieren. Aktenr: 74 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen heel gras Partijen: O.G.W.J. van Hakfort tot de Horst, eigenaar, wonende op het huis de Horst te Loenen laat zekere percelen uiterwaards heel gras staande op de Loenense Middelweerd onder Angerlo publiek verkopen. Aktenr: 75 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen heel gras, rogge, gerst, erwten en boekweit en de verpachting van de naweide Partijen: E.J.Evers, bouwman laat zekere percelen uiterwaards heel gras, rogge, gerst, erwten en boekweit onder Olburgen publiek verkopen en de naweide verpachten. Aktenr: 76 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen rogge te Laag Soeren Partijen: Jacobus Arnoldus van Kesteren, eigenaar, wonende op het huis Laag Soeren laat zekere percelen rogge te Laag Soeren publiek verkopen. Aktenr: 77 Datum: Soort: publieke verpachting van de Grote Spankerense Tiend of Tiend toe Loo. Partijen: De heer Feriet, eigenaar wonende op het huis de Bokhorst te Spankeren laat de Grote Spankerense Tiend of Tiend toe Loo publiek verpachten. Aktenr: 80 Datum: Soort: publieke verkoping van percelen weit, klaver en haver. Partijen: M.J. van Löben Sels, wonende op het huis Bergstein te Ellecom laat zekere percelen weijte, klaver en haver staande bij de Schutteweerd onder Dieren publiek verkopen Aktenr: 81 Datum: Soort: verkoop van de opbrengst van tabaksplanten te De Steeg. Partijen: Jacobus Kokking, bouwman, te de Steeg verkoopt aan Derk Wenting, bouwman, won. onder Middachten het gewas van tabaksplanten, staande op een stuk land bij zijn huis te de Steeg, voor 462 francs zijnde het bedrag dat verkoper schuldig was aan koper.

10 Bron: Notarieel Archief, inv.nr. 469 en 470. pag. 10 Aktenr: (62) Datum: Soort: testament Partijen: Tijmen van Zadelhoff, bouwman te Rheden, zoon van Daniel van Zadelhoff en NN, vermaakt aan de kinderen van wijlen zijn broer Steven Hendrik van Zadelhoff en Derkjen Brands en van Gijsbert van Zadelhoff en Teuntje Kappes zekere schuldbekentenissen. Aktenr: 82 Datum: Soort: publieke verkoop van boekweit en gras. Partijen: Jacobus Arnoldus van Kesteren, eigenaar, wonende op het huis Laag Soeren laat zekere percelen boekweit en gras te Laag Soeren publiek verkopen. Aktenr: 83 Datum: Soort: publieke verkoop van roerende goederen Partijen: J. Levie, te Dieren laat bedden, beddengoed, koper en tin publiek verkopen Aktenr: 84 Datum: Soort: echtscheidingstoestemming. Partijen: Anna Maria Brinkhorst, eigenaresse te Ellecom geeft toestemming voor de echtscheiding van haar kleinzoon Lubbert Jacobs en zijn echtgenote Nolletjen Stenfort, dr. van wijlen Harmen Stenfort en Aaltjen Brouwer te Dieren Aktenr: 85 Datum: Soort: echtscheidingstoestemming. Partijen: Aaltjen Brouwer, wed. van Harmen Stenfert, eigenaresse te Dieren geeft toestemming voor de echtscheiding van haar dochter Nolletjen Stenfert te Dieren en haar echtgenoot Lubbert Jacobs, zn. van wijlen Willem Jacobs en Gardina Wentink Aktenr: 86 Datum: Soort: verpachting Partijen: Abraham van Kesteren, eigenaar te Arnhem, Jacobus Arnoldus van Kesteren, eigenaar te Laag Soeren, Arnoldina Johanna van Kesteren, eigenaresse te Arnhem, Hendrik Gijsbert Knoops namens zijn echtgenote Johanna Fredrika van Kesteren te Arnhem hebben verpacht aan Hendrik Rijnders Steeman,te Apeldoorn en zijn echtgenote Hendrika Lammers een bouwmanswoning (verpondingsnummer 154), een schuur en schaapskooi alsmede bouw, wei en hoflanden. Aktenr: 87 Datum: Soort: verpachting Partijen: Abraham van Kesteren, eigenaar te Arnhem, Jacobus Arnoldus van Kesteren, eigenaar te Laag Soeren, Arnoldina Johanna van Kesteren, eigenaresse te Arnhem, Hendrik Gijsbert Knoops namens zijn echtgenote Johanna Fredrika van Kesteren te Arnhem hebben verpacht aan Jan Bosveld,te Laag Soeren en zijn echtgenote Johanna Hartman een bouwmanswoning (verpondingsnummer 165), een schuur en schaapskooi alsmede bouw, wei en hoflanden.

11 Bron: Notarieel Archief, inv.nr. 469 en 470. pag. 11 Aktenr: 88 Datum: Soort: verpachting Partijen: Abraham van Kesteren, eigenaar te Arnhem, Jacobus Arnoldus van Kesteren, eigenaar te Laag Soeren, Arnoldina Johanna van Kesteren, eigenaresse te Arnhem, Hendrik Gijsbert Knoops namens zijn echtgenote Johanna Fredrika van Kesteren te Arnhem hebben verpacht aan Jan van Schaar, te Dieren en zijn echtgenote Kaatje Alofs een bouwmanswoning (verpondingsnummer 159), een schuur en twee schaapskooien alsmede bouw, wei en hoflanden. Aktenr: 89 Datum: Soort: verpachting Partijen: Abraham van Kesteren, eigenaar te Arnhem, Jacobus Arnoldus van Kesteren, eigenaar te Laag Soeren, Arnoldina Johanna van Kesteren, eigenaresse te Arnhem, Hendrik Gijsbert Knoops namens zijn echtgenote Johanna Fredrika van Kesteren te Arnhem hebben verpacht aan Jan Rusing, bouwman te Laag Soeren een bouwmanswoning (verpondingsnummer 166), een schuur en schaapskooi alsmede bouw, wei en hoflanden. Aktenr: 90 Datum: Soort: verpachting Partijen: Abraham van Kesteren, eigenaar te Arnhem, Jacobus Arnoldus van Kesteren, eigenaar te Laag Soeren, Arnoldina Johanna van Kesteren, eigenaresse te Arnhem, Hendrik Gijsbert Knoops namens zijn echtgenote Johanna Fredrika van Kesteren te Arnhem hebben verpacht aan Johan Jacob Evers, te Laag Soeren en zijn echtgenote Willemijn Hulsteijn een bouwmanswoning (verpondingsnummer 155), een schuur en twee schaapskooien alsmede bouw, wei en hoflanden. Aktenr: 91 Datum: Soort: publieke verkoop van domeintienden en garvezaden Partijen: A. van Rhemen, rentmeester van de Kroondomeinen te Dieren, laat zekere percelen domeintienden en garvezaden publiek verkopen. Aktenr: 92 Datum: Soort: publieke verkoop van zekere percelen haver en wik Partijen: Evert Jan Evers te Dieren laat zekere percelen haver en wik te Olburgen publiek verkopen. Aktenr: 94 Datum: Soort: publieke verkoop van een weide. Partijen: Zeger van Arnhem, eigenaar te Rheden en zijn echtgenote Kaatje van Zadelhoff laten een weide, genaamd de Vriesche Weide, gelegen op het Rhederlaag publiek verkopen. Het betreft hier de inzet en de hogingen. De weide is verkopers toegevallen uit de nalatenschap van zijn vader Hendrik van Arnhem. Aktenr: 95 Datum: Soort: publieke verkoop van een weide. Partijen: Zeger van Arnhem, eigenaar te Rheden en zijn echtgenote Kaatje van Zadelhoff laten een weide, genaamd de Vriesche Weide, gelegen op het Rhederlaag publiek verkopen. Uiteindelijke kopers zijn Geurt van Zadelhoff en zijn halfbroer Willem van de Laak voor een bedrag van 9304 francs en 65 centimes. Aktenr: 96 Datum: Soort: publieke verkoop van aardappels. Partijen: Abraham Elias Brinkhorst, bouwman te Dieren laat zekere percelen aardappels, staande op het land van Abraham Brinkhorst aan de Doesburgse dijk dichtbij het huis de Cabenter, publiek verkopen

12 Bron: Notarieel Archief, inv.nr. 469 en 470. pag. 12 Aktenr: 98 Datum: Soort: boedelinventaris. Partijen: Hendrik Aalders, bouwman te Rheden, als vader en voogd, en Jan van Zadelhoff, bouwman te Rheden, als toeziend voogd, over de nog minderjarige kinderen nagelaten van wijlen Wilhelmina Wamsteker ( Rheden ), genaamd: Beeltje en Teuntje, laten een inventaris opmaken. Aktenr: 99 Datum: Soort: verkoop van weiland te Rheden Partijen: Antonij de Roos,eigenaar te Rheden verkoopt voor 42 francs aan Anthonij van Zadelhoff, eigenaar te Rheden vier negende gedeelten van vier stukken weiland te Rheden. Aktenr: 100 Datum: Soort: remplacering voor de conscriptie. Partijen: Aalbert van Heeckeren (* Doetinchem , verver en glazenmaker te Winterswijk, zoon van Evert Jan van Heeckeren en Hendrika Jansen te Doetinchem) enerzijds, en Klaas Bekking (* , zonder beroep te Dieren, zoon van Harmen Bekking en Hendriena van t End te Zutphen) remplaçant anderzijds. Aktenr: 101 Datum: Soort: verkoop van een huis c.a. te Rheden Partijen: Hasken Steven van Zadelhoff, bouwman te Rheden, Antonij van Zadelhoff, eigenaar te Lhoo en Gerrit van Beek, bouwman te Heelsum verkopen voor 1050 francs aan Wolter Lammers, eigenaar te Rheden hun aandelen in het huis, hof, schuur en een stuk bouwland van Hasken Steven van Zadelhoff. Aktenr: 102 Datum: Soort: huwelijkse voorwaarden. Partijen: Hendrik Aalders, bouwman te Rheden, zoon van Peter Aalders, bouwman en wijlen Bartjen Wamsteker, enenerzijds, en Berendjen Damen, te Rheden, dochter van wijlen Daniel Damen en Wijllemijna Wamsteker te Rheden, anderzijds, maken huwelijkse voorwaarden. Aktenr: 103 Datum: Soort: echtscheidingstoestemming. Partijen: Anna Maria Brinkhorst, eigenaresse te Ellecom geeft toestemming voor de echtscheiding van haar kleinzoon Lubbert Jacobs en zijn echtgenote Nolletjen Stenfort, dr. van wijlen Harmen Stenfort en Aaltjen Brouwer te Dieren. Aktenr: 104 Datum: Soort: echtscheidingstoestemming. Partijen: Aaltjen Brouwer, wed. van Harmen Stenfert, eigenaresse te Dieren geeft toestemming voor de echtscheiding van haar dochter Nolletjen Stenfert te Dieren en haar echtgenoot Lubbert Jacobs, zn. van wijlen Willem Jacobs en Gardina Wentink. Aktenr: 105 Datum: Soort: royement hypothecaire schuldbekentenis Partijen: Johan Anthonij Kaldenbach, eigenaar te Zutphen, laat een hypothecaire schuldbekentenis ten laste van Zeger van Arnhem, particulier te Rheden en diens vrouw Kaatjen van Sadelhoff royeren.

13 Bron: Notarieel Archief, inv.nr. 469 en 470. pag. 13 Aktenr: 106 Datum: Soort: royement hypothecaire schuldbekentenis. Partijen: Gerrit Jan Jansen te Velp, laat als executeur en voogd over de erfgenamen van wijlen Arent Jansen, zijnde de in de plaats getreden erfgenamen van wijlen Gerrit Koning, genaamd Janna Koning, boerin te Rozendaal en Derkje, Willem, Arentie en Jantie Koning te Velp een hypothecaire schuldbekentenis ten laste van Zeger van Arnhem, particulier te Rheden en diens vrouw Kaatjen van Sadelhoff royeren Aktenr: 107 Datum: Soort: royement hypothecaire schuldbekentenis. Partijen: Jan Baeneman, gemeentebode te Zutphen en zijn vrouw Reintjen Koenders, laten een hypothecaire schuldbekentenis ten laste van Zeger van Arnhem, herbergier in de Oude Klok te Zutphen, thans wonende te Rheden en diens vrouw Kaatjen van Sadelhoff royeren. Aktenr: 108 Datum: Soort: herroeping testament. Partijen: Derk Noorman., eigenaar te Brummen herroept zijn eerder gemaakte testamenten en beschikkingen. Aktenr: 112 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen hakhout en bomen. Partijen: Alexander van Rhemen, rentmeester der Keizerlijke Kroondomeinen te Dieren laat zekere percelen hakhout en bomen staande in de bossen van de Keizerlijke Kroondomeinen te Dieren, publiek verkopen. Aktenr: 113 Datum: Soort: publieke verpachting van de windkorenmolen en het molenhuis te Dieren. Partijen: Alexander van Rhemen, rentmeester der Keizerlijke Kroondomeinen te Dieren laat de windkorenmolen en het molenhuis te Dieren, gepacht door Jacobus Derks, publiek verpachten. Nieuwe pachter wordt Lubbertus van Someren te De Steeg. Aktenr: 114 Datum: Soort: royement hypothecaire schuldbekentenis Partijen: Antjen Belder, weduwe van Jan de Beus te De Steeg, laat een hypothecaire schuldbekentenis ten laste van Aalberd Ooijman, landbouwer te Rheden royeren. Aktenr: 115 Datum: Soort: publieke verkoop van een huis te Ellecom. Partijen: Berend Pieper, eigenaar te Ellecom laat een huis (huisnr 77) met hof en bouwgrond, bewoond door Roelof Pieper publiek verkopen. Het betreft hier de inzet en de hogingen. Aktenr: 116 Datum: Soort: publieke verkoop van akkermaalshout. Partijen: Jacobus Arnoldus van Kesteren, eigenaar te Laag Soeren, voor zichzelf en voor de verdere erfgenamen van wijlen Carel Otto van Kesteren, laat zekere percelen akkermaalshout te Laag Soeren, publiek verkopen. Aktenr: 117 Datum: Soort: publieke verkoop van een huis te Ellecom. Partijen: Berend Pieper, eigenaar te Ellecom laat een huis (huisnr 77) met hof en bouwgrond, publiek verkopen. De verkoop is gestuit.

14 Bron: Notarieel Archief, inv.nr. 469 en 470. pag. 14 Aktenr: (94) Datum: Soort: royement van een schuldvordering. Partijen: Gotschalk Markus van Duuren, particulier te Dieren laat een schuldvordering op de boedel van Michiel Jacob Levie en Lena Abrahams, royeren. Jaar 1813 Aktenr: 2 Datum: 30 januari 1813 Soort: remplacering voor de conscriptie. Partijen: Gerrit Jan Jansen, * , lijfknecht te Arnhem, zn. van Gerrit Jan Jansen, tuinman en Johanna Wassink te Velp, enerzijds en Martinus Brinkhorst, * , boeren werk doende te Dieren, zn. van Hendrik Brinkhorst, daghuurder en Henderina Berends, te Dieren, remplaçant anderzijds Aktenr: 3 Datum: Soort: publieke verkoop van een winkelhuis te Dieren. Partijen: L. Brus, eigenaar te Zutphen laat een winkelhuis (huisnr 63) met hof en schuur gelegen aan de grote landspassage, publiek verkopen.hem aangekomen door aankoop van Hessel van Veen bij akte van Het betreft hier de inzet en de hogingen Aktenr: 4 Datum: Soort: publieke verkoop van een winkelhuis te Dieren Partijen: : L. Brus, eigenaar te Zutphen laat een winkelhuis (huisnr 63) met hof en schuur gelegen aan de grote landspassage, publiek verkopen. Koper wordt Johannes Reijber, eigenaar te Dieren. De verkoop is gestuit. Aktenr: 5 Datum: Soort: huwelijkstoestemming. Partijen: Berend Harmsen, landbouwer en Kaatjen Brinkhorst, wonende te Spankeren geven toestemming voor het huwelijk van hun dochter Engelina Harmsen, oud 29 jaar, wonende te Amsterdam, met Joannes Acquoij, voerman, oud 42 jaar wonende te Amsterdam aan het Leidsche Plein. Aktenr: 6 Datum: Soort: echtscheidingstoestemming Partijen: Anna Maria Brinkhorst, eigenaresse te Ellecom geeft toestemming voor de echtscheiding van haar kleinzoon Lubbert Jacobs, particulier, wonende te Ellecom en zijn echtgenote Nolletjen Stenfert, dr. van wijlen Harmen Stenfert en Aaltjen Brouwer te Dieren Aktenr: 7 Datum: Soort: echtscheidingstoestemming. Partijen: Aaltjen Brouwer, wed. van Harmen Stenfert, eigenaresse te Dieren geeft toestemming voor de echtscheiding van haar dochter Nolletjen Stenfert te Dieren en haar echtgenoot Lubbert Jacobs, zn. van wijlen Willem Jacobs en Gardina Wentink.

15 Bron: Notarieel Archief, inv.nr. 469 en 470. pag. 15 Aktenr: 8 Datum: Soort: hypothecaire schuldbekentenis Partijen: Gerrit Brinkhorst, bouwman, te Dieren en zijn echtgenote Petronella Pauwlina Dieterink bekennen een rentedragende schuld van 4200 francs aan Statia Reinira Elsabé Westenberg en Johanna Cornelia Westenberg, beiden wonende te Brummen en verbinden hun huis en erven (verpondingsnr 40), gelegen te Dieren aan de grote landspassage, genaamd de Kroon. Aktenr: 9 Datum: Soort: verkoop van een huis en een stuk bouwland te Dieren Partijen: Gerrit Jan Hupkes, bouwman te Dieren en zijn echtgenote Hendrika Geerlings verkopen voor 1396 frans en 50 centimes aan Evert Kersten, bouwman te Dieren een huis (huis nr 68)met hof en bouwland gelegen aan de grote landspassage tussen het Gendarmeriehuis en het huis van Harmen van Hal, in erfpacht bezeten van Arend Anderson, bouwman, te Dieren en een kamp bouwland hun in eigendom toebehorend en hen aangekomen bij akte van Aktenr: 10 Datum: Soort: borgstelling Partijen: Margareta Brinkhoff, wed. van Hendrik Smink, Roelof Smink en Mijke Smink, eigenaren, wonende op De Steeg stellen zich borg voor Harmen Fredrik Smink, molenaar, wonende te Doetinchem, pachter van de stads waterkorenmolen te Lochem, en verbinden een huis met schuur (huis nr 2) gelegen tussen de huizen van Hendrik Minkman en Evert Bodt, met een boomgaard en een kamp bouwland, gelegen onder Worth Rheden, een stuk bouwland, verm. gelegen onder Worth Rheden en een stuk bouwland in het dorp Ellecom. Aktenr: 11 Datum: Soort: royement hypothecaire schuldbekentenis Partijen: Andries van Kleijn, Gerhardus van Kleijn en Maria van Kleijn, allen erfgenamen van Maria van der Weijde, weduwe van Willem Kleijn laten een hypothecaire schuldbekentenis ten laste van Wouter van Heusden en diens vrouw Maria Jansen royeren. Aktenr: 12 Datum: Soort: verkoop van een huis en een stuk hofland te Dieren. Partijen: Reinder Huiskamp, bouwman te Dieren en zijn echtgennote Maria van den Berg verkopen voor 525 francs aan Gerrit van Veelen, bouwman en zijn echtgenote Johanna Jansen een huis (nr 76) met hofland staande en gelegen in de Hogestraat te Dieren. Aktenr: 13 Datum: Soort: publieke verkoop van roerende goederen en vee te Laag Soeren. Partijen: Hendrik Brouwer, bouwman te Laag Soeren (huis nr 169) laat zekere roerende goederen, bouwgereedschappen en vee publiek verkopen. Aktenr: 14 Datum: Soort: huwelijksconsent Partijen: Gerrit Poppink, weduwnaar van Willemijna Ockers, daghuurder te Dieren, geeft toestemming voor het huwelijk van zijn dochter Aleida Poppink, * , wonende te s Gravenhage, met Cornelis van der Meer, koetsier te s Gravenhage.

16 Bron: Notarieel Archief, inv.nr. 469 en 470. pag. 16 Aktenr: 15 Datum: Soort: testament. Partijen: Maria Mechtilda Hoppenreijs maakt haar testament, waarbij zij aan haar man Jan Pelgrim het vruchtgebruik van haar nalatenschap vermaakt, en haar wettige kinderen tot erfgenamen benoemt. Aktenr: 16 Datum: Soort: testament Partijen: Jan Pelgrim maakt zijn testament waarbij hij aan zijn vrouw Mechtilda Hoppenreijs het vruchtgebruik van zijn nalatenschap vermaakt, hij legateert aan Everdina en Johanna van Groen, dochters van zijn echtgenote uit een eerder huwelijk, een som geld en hij benoemt tot zijn erfgenamen zijn broers Steven, Hendrik en Willem Pelgrim, zijn zuster Geertruida Pelgrim en de drie kinderen van zijn overleden broer Teunis Pelgrim. Aktenr: 18 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen eiken en beuken snoeihout en bomen. Partijen: Alexander van Rhemen, rentmeester der Keizerlijke Kroondomeinen te Dieren laat zekere percelen eiken en beuken snoeihout en bomen staande in de bossen van de Keizerlijke Kroondomeinen te Dieren, publiek verkopen. Aktenr: 19 Datum: Soort: verkoop perceel weiland op het Rhederlaag Partijen: Jacob de Roos, bouwman te Baak verkoopt voor 420 francs aan Godefridus Wielhesen, bouwman te Rheden twee hectare weiland op het Rhederlaag, genaamd "de voorste Mars". Aktenr: 57 Datum: Soort: verkoop van een huis met hofgrond te Ellecom. Partijen: Jan Hetterscheid, wednr. van Steventje Wiggers, daghuurder te Ellecom verkoopt voor 756 francs aan Jan Jacobs, bouwmeester te Ellecom een huis (nr 57) met hofgrond staande en gelegen te Ellecom in de Sel Aktenr: 59 Datum: Soort: hypothecaire schuldbekentenis Partijen: Jan Jansen, bouwman, te Dieren en zijn echtgenote Maria Stokvis bekennen een rentedragende schuld van 525 francs aan Derk Berendsen, bouwman te Ellecom en verbinden hun huis en hof (nr 73), gelegen te Dieren en een stuk bouwland op de Zilverakker bij Dieren.. Aktenr: 60 Datum: Soort: testament. Partijen: Berend Alpherts, bouwman te De Steeg benoemt zijn vrouw Teuntie Huijskamp tot zijn enig erfgenaam. Aktenr: 61 Datum: Soort: testament Partijen: Teuntie Huijskamp, eigenaresse te De Steeg benoemt haar man Berend Alpherts tot haar enig erfgenaam.

17 Bron: Notarieel Archief, inv.nr. 469 en 470. pag. 17 Aktenr: 62 Datum: Soort: verkoop van een huis te Ellecom. Partijen: Fredrik Schut, bouwman te de Steeg verkoopt voor 630 francs aan Hendrik Beumer, bouwman te de Steeg een huis met hof ( nr 54) met recht van uitweg en het gebruik voor een derde deel aan de Put, staande en gelegen in het dorp Ellecom aan de Selsche weg. Door verkoper verkregen bij akte van overdracht van van wijlen Joost Hermse Roesincks. Aktenr: 64 Datum: Soort: hypothecaire schuldbekentenis. Partijen: Hendrik Haman, bouwman te Dieren en zijn echtgenote Christina ter Steeg bekennen een rentedragende schuld van 882 francs aan Reinder Wigmans, bouwman te Ellecom en verbinden hun huis en hof (nr 77), gelegen te Dieren in de Hogestraat. Aktenr: 65 Datum: Soort: royement hypothecaire schuldbekentenis. Partijen: Andries van Kleijn, Gerhardus van Kleijn en Maria van Kleijn, allen erfgenamen van Maria van der Weijde, weduwe van Willem Kleijn laten een hypothecaire schuldbekentenis ten laste van Willem Stokvis en diens vrouw Hendrina Beutink royeren. Aktenr: 66 Datum: Soort: royement hypothecaire schuldbekentenis. Partijen: Evert Jan Evers en zijn echtgenote Jantje Weijers, te Dieren laten een hypothecaire schuldbekentenis ten laste van Hendrik Haman, bouwman te Dieren en zijn echtgenote Christina ter Steeg royeren. Aktenr: 69 Datum: Soort: verkoop van roerende goederen. Partijen: Gerrit Wigmans, bouwman en zijn echtgenote Sophia Peelen, wonende in de Havikerwaard verkopen voor 892 francs 50 centimes aan Willem Hoppenreis, bouwman, bij verkopers wonende in de Havikerwaard al hun have en vee, bouw en stalgereedschappen en meubilair. Aktenr: 71 Datum: Soort: verkoop van percelen tophout en spanen. Partijen: Frans Jacob van de Wall, inspecteur verificateur der Keizerlijke Kroondomeinen te Dieren gaat, op nader omschreven voorwaarden, over tot de publieke verkoop van zekere percelen tophout en spanen. Aktenr: 72 Datum: Soort: verkoop der domein tienden en garvezaden. Partijen: Frans Jacob van de Wall, inspecteur verificateur der Keizerlijke Kroondomeinen te Dieren laat zekere percelen domeintienden en garvezaden publiek verkopen. Aktenr: 73 Datum: Soort: verkoop van percelen uiterwaards heelgras Partijen: Gerrit Menning, bouwman in de Fraterwaard (huis nr 18) laat verscheidene percelen uiterwaards heelgras, staande op de weide de Groote Grint, dichtbij het Oldenhaaf, mairie van Keppel, publiek verkopen.

18 Bron: Notarieel Archief, inv.nr. 469 en 470. pag. 18 Aktenr: 74 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen heel gras en de verpachting van de naweide. Partijen: C.W. van Dedem te Kessel, kanton Kranendonk, en W.G.J. van Rhemen te Spankeren laten zekere percelen uiterwaards heel gras staande op de weiden genaamd de Koeweerd, het Lugterweidje, Keizersweerd en de benedenste Stompenweerden, gelegen om en bij de Gelderse Toren te Spankeren en Brummen publiek verkopen en de naweide van de Koeweerd verpachten. Aktenr: 75 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen heel gras Partijen: Andries van Kleijn, eigenaar te Dieren laat zekere percelen uiterwaards heel gras staande op de Voorste Ossenweide in de Fraterweerd publiek verkopen Aktenr: 76 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen heel gras en de verpachting van de naweide. Partijen: J. van Pallandt tot Walfort en Klarenbeek, wonende op het huis Klarenbeek, kanton van Velp laat zekere percelen heel gras staande op de Osseweide onder Olburgen publiek verkopen en de naweide verpachten. Aktenr: 77 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen heel gras Partijen: O.G.W.J. van Hakfort tot de Horst, eigenaar, wonende op het huis de Horst te Loenen laat zekere percelen uiterwaards heel gras staande op de Loenense Middelweerd onder Angerlo publiek verkopen. Aktenr: 78 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen heel gras Partijen: Geurt Hamming, eigenaar, wonende op het huis Schutteweerd te Dieren laat zekere percelen uiterwaards heel gras staande in het Helmisweerdje en de Nieuwe Weide onder Schutteweerd publiek verkopen. Aktenr: 79 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen heel gras Partijen: Teunis Ockers, bouwman te Dieren laat zekere percelen uiterwaards heel gras staande op de Sluise Weide in de Havikerwaard publiek verkopen. Aktenr: 80 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen rogge en tarwe of weit. Partijen: Evert Jan Evers, bouwman, wonende in de Fraterweerd laat zekere percelen rogge en tarwe of weit staande op de bouwplaats de Hof te Olburgen, mairie van Keppel publiek verkopen Aktenr: 81 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen tarwe of weit. Partijen: Gerardus Kraayvanger, bouwman, wonende op het Hooiland, mairie van Dieren laat zekere percelen tarwe of weit staande op de bouwstede de Akkers in de Fraterweerd publiek verkopen.

19 Bron: Notarieel Archief, inv.nr. 469 en 470. pag. 19 Aktenr: 83 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen haver. Partijen: Hendrik Evers, bouwman te Spenkeren laat zekere percelen haver staande in een gescheurde weide Het Veldslag niet ver van het Huis Bingerden in het Angerlosche Broek, mairie van Angerlo publiek verkopen. Aktenr: 85 Datum: Soort: testament. Partijen: Hendrik Willemse, bouwman te Ellecom benoemt zijn vrouw Aalberdina Peters tot zijn enig erfgenaam. Aktenr: 86 Datum: Soort: testament Partijen: Aalberdina Peters te Ellecom benoemt haar echtgenoot Hendrik Willemse, bouwman te Ellecom tot haar enig erfgenaam. Aktenr: 87 Datum: Soort: remplacering voor de conscriptie. Partijen: Jan Daniël Hooglandt,particulier te Rheden, voor zijn zoon Abraham Elias, * , enerzijds en Joannes Michaël Driessen, * , kleermaker te Arnhem, zn. van Antonius Driessen en Anna Magdalena Jacobi, remplaçant anderzijds Aktenr: 88 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen afbraak van een huis. Partijen: Harmen Jansen, bouwman te Spankeren laat zekere percelen afbraak van een huis te Rheden publiek verkopen. Aktenr: 89 Datum: Soort: publieke verpachting van woningen te Rheden. Partijen: Harmen Jansen, bouwman te Spankeren laat vier huizen of bouwmanswoningen met de daarbij behorende grond in het dorp Rheden publiek verpachten. Aktenr: 91 Datum: Soort: remplacering voor de conscriptie. Partijen: Lammert Beker, bouwman te Brummen, voor zijn zoon Hendrik Beker, bouwman te Brummen * , enerzijds en Peter Elders, * , kleermakersknecht te Dieren, remplaçant anderzijds Aktenr: 92 Datum: Soort: boedelinventaris. Partijen: Derkje Hidding, wed. van Gradus Hidding, herbergierster te Dieren, als moeder en voogdes, en Teunis Ockerse, bouwman en Hendrik Brinkhorst, bouwman, beiden te Dieren, als wettige voogden, over de nog minderjarige kinderen nagelaten van wijlen Gradus Hidding ( ), genaamd: Bernardus, oud ruim twee jaren en de kinderen uit zijn eerste huwelijk met Anna Christina Schellinger, wed. van Hendrik Lose genaamd: Berendina Woutertje en Johanna Christina Hidding, laten een inventaris opmaken.

20 Bron: Notarieel Archief, inv.nr. 469 en 470. pag. 20 Aktenr: 93 Datum: Soort: publieke verkoop van rijsweerdenhout Partijen: : A. van Rhemen, rentmeester van de Kroondomeinen te Dieren, laat zekere percelen rijsweerdenhout gelegen in de Fraterwaard publiek verkopen. Aktenr: 94 Datum: Soort: remplacering voor de conscriptie. Partijen: Willem Peters Wensink, bouwman te Eerbeek, voor zijn zoon Derk Willem Wensink, bouwman te Eerbeek * 1793, enerzijds en Gerrit Jan Ouvers, * , boerenknecht te Brummen, remplaçant anderzijds Aktenr: 95 Datum: Soort: hypothecaire schuldbekentenis Partijen: Jan Jacobs, bouwman, te Ellecom en zijn echtgenote Derkje Kip bekennen een rentedragende schuld van 200 gulden of 420 francs aan Harmen Dikker, tuinman,wonende in het canton Deventer en verbinden hun huis en stukje hofgrond (nr 57), gelegen te Ellecom in de zogenaamde Sel, Jan Jacobs aangekomen van Jan Hetterscheid dd Aktenr: 96 Datum: Soort: verkoop van een huis en een stuk bouwland te Dieren Partijen: Evert Brouwer, bouwman te Rozendaal en Hendrik Julianus Geerligs, bouwman te Didam en zijn echtgenote Jenneken Brouwer verkopen voor 1050 frans aan Geurt van Zadelhoff, bouwman te Rheden en zijn echtgenote Susanna van Heuven en aan Gerrit van Heuven, bouwman te Rheden en zijn echtgenote Wesselina Evers een stuk bouwland gelegen in de Rhederenk,genaamd: de Lathum, verkopers aangekomen uit erfenis van de ouders Arend Brouwer en Teuntjen van Zadelhoff bij akte van Aktenr: 97 Datum: Soort: publieke verkoop van roerende goederen en vee. Partijen: Evert Jan van Heelsum, schoolhouder te Spankeren laat meubilaire goederen, bouwgereedschappen, levende have en vee publiek verkopen. Aktenr: 98 Datum: Soort: openbare verkoop van een huis met grond en bos te Brummen. Partijen: Evert Jan van Heelsum, schoolhouder te Spankeren laat het goed de Velde, bestaande uit een huis met twee woningen (nr 70) met daarbij behorend land en bos, gelegen te Brummen aan de Broekstraat publiek verkopen. Het betreft hier de inzet en de hogingen. Het goed is verkoper toegevallen uit de nalatenschap van zijn vader Evert van Heelsum, wordt ingezet door Cornelis Pouwels te Dieren. Aktenr: 99 Datum: Soort: openbare verkoop van een huis met grond en bos te Brummen. Partijen: Evert Jan van Heelsum, schoolhouder te Spankeren laat het goed de Velde, bestaande uit een huis met twee woningen (nr 70) met daarbij behorend land en bos, gelegen te Brummen aan de Broekstraat publiek verkopen. De verkoop is gestuit. Aktenr: 100 Datum: Soort: huwelijkstoestemming. Partijen: Frederika Gerritsen, wed. van Johannes Jansen, te Dieren geeft toestemming voor het huwelijk van haar dochter Geertruida Jansen, oud 43 jr te Elst met Nicolaas Sanders, bouwman te Elst.

21 Bron: Notarieel Archief, inv.nr. 469 en 470. pag. 21 Aktenr: 101 Datum: Soort: openbare verkoop van paarden Partijen: Johan Maurits van Löben Sels, eigenaar, wonende in het canton Velp laat enige paarden publiek verkopen. Aktenr: 102 Datum: Soort: verkoop van een daghuurderswoning te Laag Soeren Partijen: Gerrit Buurkes, bouwman te Ellecom verkoopt, voor 450 gulden of 945 francs, aan Jan Dolleman, schaapherder te Spankeren, een daghuurderswoning (huis nr 164) met bouw en weiland en heidegrond te Laag Soeren. Hem aangekomen door aankoop van Jantjen van Schaar, wed. van Willem Buurkes bij akte van

22 Bron: Notarieel Archief, inv.nr 469 en 470. pag. 22 Titel: Notaris G.J. van Rhemen, te Dieren: protocol van de jaren Bron: Notarieel Archief, inv.nr 470. Toelichting: betreffen samenvattingen van de in het archief bewaard gebleven minuutakten Jaar 1814 Aktenr: 2 Datum: Soort: testament Partijen: Peter Noorman, wednr. van Jannetie Kreethuisen, eigenaar te Dieren legateert aan zijn neef Arend Noorman Derkzn., metselaar te Dieren en zijn echtgenote Hendrika Lumers een bedrag van 400 gulden hollands en aan zijn nicht Willemina Noorman, dienstmeid te Leiden een bedrag van 50 gulden hollands. Aktenr: 3 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen bomen,hak en snoeihout. Partijen: A van Rhemen, rentmeester der Domeinen te Dieren laat zekere percelen bomen, hak en snoeihout, publiek verkopen. Aktenr: 4 Datum: Soort: huwelijkstoestemming. Partijen: Hendrina van Steinvoort, wed. van Evert Dikker, te Ellecom geeft toestemming voor het huwelijk van haar dochter Janna Dikker, * Ellecom , winkelierster te Utrecht met Johan Theodorus Rampelenburg, mr. kleermaker te Utrecht. Aktenr: 5 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen akkermaals en elzenhout Partijen: Christiaan Jansen, te Spankeren laat zekere percelen akkermaals en elzenhout publiek verkopen. Aktenr: 6 Datum: Soort: hypothecaire schuldbekentenis Partijen: Peter Rabelink, bouwman te Laag Soeren en zijn echtgenote Grietje van Schaar, bekennen een rentedragende schuld van 625 gulden hollands aan Jacob Joan Schluiter, notaris te Zutphen en verbinden hun huis en hofland, gelegen bij het dorp Dieren (verpondingsnr 111) en een stuk bouwlan in de Dierense Enk (rolle grondlasten nr 23). Aktenr: 7 Datum: Soort: publieke verkoop van percelen eiken tophout en spanen. Partijen: F.C. Colenbrander, eigenaar te Zutphen laat zekere percelen eiken tophout en spanen, gelegen onder Middachten te De Steeg, publiek verkopen. Aktenr: 8 Datum: Soort: herroeping volmacht. Partijen: Derk Noorman, eigenaar te Dieren herroept een volmacht voor Gerrit Noorman Azn., bouwman te Brummen voor de afwikkeling van de boedel van Peter Noorman, Dieren

DEZE INFORMATIE IS INDERTIJD DOOR VRIJWILLIGERS SAMENGESTELD EN STOND VOORHEEN OP DE WEBSITE VAN DE GEMEENTE RHEDEN.

DEZE INFORMATIE IS INDERTIJD DOOR VRIJWILLIGERS SAMENGESTELD EN STOND VOORHEEN OP DE WEBSITE VAN DE GEMEENTE RHEDEN. Registers van naamsaanneming in de gemeente Velp, 1813 Gelders Archief: toegangsnummer: 2501 inv.nrs 186, 187 DEZE INFORMATIE IS INDERTIJD DOOR VRIJWILLIGERS SAMENGESTELD EN STOND VOORHEEN OP DE WEBSITE

Nadere informatie

DEZE INFORMATIE IS INDERTIJD DOOR VRIJWILLIGERS SAMENGESTELD EN STOND VOORHEEN OP DE WEBSITE VAN DE GEMEENTE RHEDEN.

DEZE INFORMATIE IS INDERTIJD DOOR VRIJWILLIGERS SAMENGESTELD EN STOND VOORHEEN OP DE WEBSITE VAN DE GEMEENTE RHEDEN. Notaris L.J. van der Sluis, te Velp: protocol van de jaren 1814 1822, betreffen samenvattingen van de in het archief bewaard gebleven minuutakten. Gelders Archief: toegangsnummer: 0168 inv.nrs 1432, 1433,

Nadere informatie

Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 )

Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 ) Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 ) (Tussen haakjes de RIN nummers in de stamboom www.breedijk.net. ) Klaas Breedijk: ik heb opgezocht wat ik op internet allemaal gevonden heb over zijn

Nadere informatie

Inventaris van het archief van. familie De Vor te Vianen,

Inventaris van het archief van. familie De Vor te Vianen, T00443 Inventaris van het archief van familie De Vor te Vianen, 1785-1914 D. Ruiter Oktober 2013 Inleiding De in deze inventaris genoemde leden van de familie De Vor waren grondeigenaren en landbouwers.

Nadere informatie

De nakomelingen van Harmen Kucken

De nakomelingen van Harmen Kucken een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Harmen Kucken door 3 maart 2017 De nakomelingen van Harmen Kucken Generatie 1 1. Harmen Kucken, is geboren in 1620. Hij is getrouwd in 1645 met Reijntjen

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH RIETDIJK 19 Arie van den Bogaart een landbouwer uit Schijndel is in 1832 de eigenaar van dit huis (sectie: E130). Hij bezit ook het huis er naast Rietdijk D (verdwenen

Nadere informatie

De nakomelingen van Aelbert MENTINCK

De nakomelingen van Aelbert MENTINCK een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Aelbert MENTINCK door 4 mei 2016 De nakomelingen van Aelbert MENTINCK Generatie 1 1. Aelbert MENTINCK, is geboren rond 1630. Generatie 2 2. Cornelis

Nadere informatie

Huwelijken RK Statie Dieren: RBS 1348:

Huwelijken RK Statie Dieren: RBS 1348: Hieronder volgt een transcriptie van het Rooms Katholieke trouwregister van de Statie Dieren (1799-1811). De statie Dieren omvat: Dieren, Spankeren, Fraterwaard, Ellecom, Havikerwaard, De Steeg en Rheden.

Nadere informatie

NEUTENBERG-NOTTEBERG. Generatie I. Generatie II

NEUTENBERG-NOTTEBERG. Generatie I. Generatie II NEUTENBERG-NOTTEBERG Het oorspronkelijke erve Notteberg, waar onderstaande personen naar zijn genoemd, was gelegen in Kerspel Goor nabij huis Heeckeren, waartoe het ook behoorde. Rond 1683 echter verhuizen

Nadere informatie

Parenteel van Willem van Dielen (van Deelen)

Parenteel van Willem van Dielen (van Deelen) Parenteel van Willem van Dielen (van Deelen) 1 Willem van Dielen. Willem trouwde met Margaretha Cocken. Kind van Willem en Margaretha: 1 Jan van Dielen, geboren in Bergen. Volgt 1.1. 1.1 Jan van Dielen

Nadere informatie

Andere "van den Worm" takken in Holland vanaf 1622 Gesorteerd naar geboortedatum en trouwdag Geb.datum Geb.plaats Trouwdag Trouwplaats

Andere van den Worm takken in Holland vanaf 1622 Gesorteerd naar geboortedatum en trouwdag Geb.datum Geb.plaats Trouwdag Trouwplaats Andere "van den Worm" takken in Holland vanaf 1622 Gesorteerd naar geboortedatum en trouwdag 03.12.2016 01.08.1622 Amsterdam Grietje Simon de Bok 14.03.1627 Velp Neeltje Joris Jorisse 02.11.1633 Valkenburg

Nadere informatie

Familie De Vor, te Vianen (2008) D. Ruiter Oktober 2013; November 2015

Familie De Vor, te Vianen (2008) D. Ruiter Oktober 2013; November 2015 443 Familie De Vor, te Vianen 1785-1966 (2008) D. Ruiter Oktober 2013; November 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Aanwijzingen voor de gebruiker...3 Inventaris...4 1. Dirk de Vor (1740-1802)... 4 2.

Nadere informatie

De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom

De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom door 14 september 2017 De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom Generatie 1 1. Hendrikus Lambertus Blom, zoon van Albertus

Nadere informatie

Nummer Toegang: 779 Inventaris van het familiearchief de heij, timmerlieden en molenmakers te rijswijk en voorburg,

Nummer Toegang: 779 Inventaris van het familiearchief de heij, timmerlieden en molenmakers te rijswijk en voorburg, Nummer Toegang: 779 Inventaris van het familiearchief de heij, timmerlieden en molenmakers te rijswijk en voorburg, 1790-1922 Archief Delft 779 Familie De Heij 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave

Nadere informatie

NT00064_2004. Nadere Toegang op inv. nr 2004. uit het archief van de. Dorpsgerechten, 1515-1813 (64)

NT00064_2004. Nadere Toegang op inv. nr 2004. uit het archief van de. Dorpsgerechten, 1515-1813 (64) NT00064_2004 Nadere Toegang op inv. nr 2004 uit het archief van de Dorpsgerechten, 1515-1813 (64) H.J. Postema Januari 2015 Inleiding In dit document zijn regesten opgenomen van de dorpsgerechten van Tull

Nadere informatie

Inventaris van het archief van de

Inventaris van het archief van de T00443 Inventaris van het archief van de familie De Vor te Vianen, 1785-1966 (2008) D. Ruiter Oktober 2013; November 2015 Inleiding De in deze inventaris genoemde leden van de familie De Vor waren grondeigenaren

Nadere informatie

Stamboom Paul Jansen

Stamboom Paul Jansen een genealogieonline publicatie Stamboom Paul Jansen door 6 augustus 2017 Stamboom Paul Jansen Generatie 1 1. Paul Jansen, zoon van Jan Hermsen (Ruijter) en Geertjen Borger, is gedoopt op 12 juli 1685

Nadere informatie

Nummer Toegang: 857 Plaatsingslijst van stukken afkomstig van de eigenaren van de Hofwoning te 't Woudt,

Nummer Toegang: 857 Plaatsingslijst van stukken afkomstig van de eigenaren van de Hofwoning te 't Woudt, Nummer Toegang: 857 Plaatsingslijst van stukken afkomstig van de eigenaren van de Hofwoning te 't Woudt, 1672-1977 Archief Delft 857 Hofwoning te 't Woudt 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING

Nadere informatie

Achternaam Voornamen Geb.datum Boekdeel en bladnummer Haaf Doorna /008 Haaf, van t Maria Elisabeth /271 Haagen Alberdina

Achternaam Voornamen Geb.datum Boekdeel en bladnummer Haaf Doorna /008 Haaf, van t Maria Elisabeth /271 Haagen Alberdina Haaf Doorna 1827 07 /008 Haaf, van t Maria Elisabeth 1890-08-31 41 /271 Haagen Alberdina 1878-10-17 28 /057 39 /060 Haagen Alberdina 1878-10-27 14b/145 20b/178 24h/007 Haagen Antonia Johanna 1871-01-16

Nadere informatie

Cornelis van Huijk(Huik) ( )

Cornelis van Huijk(Huik) ( ) 1 Cornelis van Huik (1853-1894) Cornelis van Huijk(Huik) (1853-1894) Geboren op 22 maart 1853 in Hoogland, zoon van Joannes (Jan) van Huijk en Heiltje van Hamersveld. Cornelis trouwde, 23 jaar oud, op

Nadere informatie

ZANDVLIET (onder Schijndel)

ZANDVLIET (onder Schijndel) ZANDVLIET (onder Schijndel) Gegevens per perceel Laatste verandering: 18-11-2012 Rekonstruktie van Veghel Martien van Asseldonk Perceel nr. 1 Beschrijving: Een kleyn huijsken met den hoff ende aangelag,

Nadere informatie

De nakomelingen van Jan Wesseldijk

De nakomelingen van Jan Wesseldijk een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jan Wesseldijk door 13 mei 2016 De nakomelingen van Jan Wesseldijk Generatie 1 1. Jan Wesseldijk, is geboren rond 1650. Hij is getrouwd met Marie. Zij

Nadere informatie

Akte van geboorte. [w.g.] Govert van Andel Izak van der Beek. Jan Colijn C. Boll maire

Akte van geboorte. [w.g.] Govert van Andel Izak van der Beek. Jan Colijn C. Boll maire BS Eethen (scan Family Search) Akte van geboorte Op heeden den zes en twintigste van de maand maart agtienhonderd twaalf des nademiddags ten zes uuren is gecompareerd voor mij Maire van Genderen canton

Nadere informatie

Kadastrale gemeente RUURLO / Sectie F - genaamd de Huurne Oorspronkelijke Aanwijzende Tafel (OAT)

Kadastrale gemeente RUURLO / Sectie F - genaamd de Huurne Oorspronkelijke Aanwijzende Tafel (OAT) 1 weiland 147570 Baron W v Heeckeren v Kell Arnhem 2,, 37520,,,,,,,,,,, 3,, 7440 Gerrit J Esselenbroek winkelier 4,, 10160 Herman Gotink herbergier Ruurlo 5.. 10170 Andries Eikelkamp 6,, 10410 Gerrit v

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH LENDERSGAT 1 (voorheen Erpsche steeg, later Brakkensedijk) In 1832 is Antonius van Hooft, tuinman te Vorstenbosch, eigenaar van deze boerderij. De woning werd in deze periode

Nadere informatie

Stamvader familie Joosten

Stamvader familie Joosten een genealogieonline publicatie Stamvader familie Joosten door 13 november 2016 Stamvader familie Joosten Generatie 1 1. Joost Jansen. Hij is getrouwd op 28 maart 1766 te Beekbergen, Gelderland, Nederland

Nadere informatie

Het erve Meenderink gelegen aan Zonneweg 1 gelegen aan de rand van het dorp wordt voor het eerst vermeld in 1385.

Het erve Meenderink gelegen aan Zonneweg 1 gelegen aan de rand van het dorp wordt voor het eerst vermeld in 1385. MEENDERINK Het erve Meenderink gelegen aan Zonneweg 1 gelegen aan de rand van het dorp wordt voor het eerst vermeld in 1385. Thans is het een groot paarden- en ruitersportcentrum. Er zijn heden nauwelijks

Nadere informatie

De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van

De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van door 1 mei 2016 De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van Generatie 1 1. Jacob Jasperszoon Ulden Van. Generatie 2 2.

Nadere informatie

DE DOELEMAN VAN LOON TAK (code BC) (18 e en 19 e eeuw)

DE DOELEMAN VAN LOON TAK (code BC) (18 e en 19 e eeuw) DE DOELEMAN VAN LOON TAK (code BC) (18 e en 19 e eeuw) Deze Over-Betuwse tak vangt aan met Willem Doeleman. Zijn voorgeslacht in manlijke lijn (twee generaties) wordt eerst beschreven. Deze tak wordt vervolgt

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Joannes Antonius Bakker, geb. 1773, overl. 26-11-1838 te Nijmegen. Huwelijksregister R.K. Statie der Minderbroeders Nijmegen 1659-1811 (RBS 1224/281) Van beroep winkelier. Hij trouwde

Nadere informatie

De nakomelingen van Joannes Diepenbroek

De nakomelingen van Joannes Diepenbroek een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Joannes Diepenbroek door 7 maart 2017 De nakomelingen van Joannes Diepenbroek Generatie 1 1. Joannes Diepenbroek, is geboren rond 1766 en is gedoopt

Nadere informatie

De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans)

De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans) een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans) door 17 August 2018 De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans) Generatie 1 1. Hendrick Vreeman (Freeman)

Nadere informatie

C bun roe ell naam voorn voorn1 woonplaats 1 opg. Bomen 10 ell biggelaar weduwe antonie 2 moestuin 8 10 biggelaar weduwe antonie 3 huis, schuur, erf

C bun roe ell naam voorn voorn1 woonplaats 1 opg. Bomen 10 ell biggelaar weduwe antonie 2 moestuin 8 10 biggelaar weduwe antonie 3 huis, schuur, erf C bun roe ell naam voorn voorn1 woonplaats 1 opg. Bomen 10 ell biggelaar weduwe antonie 2 moestuin 8 10 biggelaar weduwe antonie 3 huis, schuur, erf 7 biggelaar weduwe antonie 4 weiland 11 50 biggelaar

Nadere informatie

www.vorstenbosch-info.nl

www.vorstenbosch-info.nl OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HONDSTRAAT 4 Jan Rut Kluijtmans koopt op 24-12-1792 een huis en aangelag, gestaan en gelegen op Vorstenbosch onder Nistelrode, groot 2 L, 45 R, van Maria Sijmen Rijkers,

Nadere informatie

De nakomelingen van Jan Aelbersz

De nakomelingen van Jan Aelbersz een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jan Aelbersz door 2 mei 2016 De nakomelingen van Jan Aelbersz Generatie 1 1. Jan Aelbersz, zoon van Aelbert??, is geboren op 17 maart 1748 te Drempt,

Nadere informatie

Gerechtsbestuur Schalkwijk, 1685-1810 (105)

Gerechtsbestuur Schalkwijk, 1685-1810 (105) NT00105_16 Nadere Toegang op inv. nr 16 uit het archief van het Gerechtsbestuur Schalkwijk, 1685-1810 (105) H.J. Postema November 2014 Inleiding Dit document bevat regesten van de processen die voor het

Nadere informatie

LIJST VAN DE TE ONTEIGENEN ONROERENDE ZAKEN ONTEIGENINGSPLAN: N303 Rondweg Voorthuizen VERZOEKENDE INSTANTIE: PROVINCIE GELDERLAND

LIJST VAN DE TE ONTEIGENEN ONROERENDE ZAKEN ONTEIGENINGSPLAN: N303 Rondweg Voorthuizen VERZOEKENDE INSTANTIE: PROVINCIE GELDERLAND LIJST VAN DE TE ONTEIGENEN ONROERENDE ZAKEN ONTEIGENINGSPLAN: N303 Rondweg Voorthuizen VERZOEKENDE INSTANTIE: PROVINCIE GELDERLAND Grondplan nr. Te onteigenen grootte Van de onroerende zaak, kadastraal

Nadere informatie

Nummer Toegang: 806 Plaatsingslijst van de collectie van vredenburch,

Nummer Toegang: 806 Plaatsingslijst van de collectie van vredenburch, Nummer Toegang: 806 Plaatsingslijst van de collectie van vredenburch, 1480-1883 Archief Delft 806 Collectie Van Vredenburch 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING VAN HET ARCHIEF...5 BESCHRIJVING

Nadere informatie

Achternaam Voornamen Geb.datum Boekdeel en bladnummer Aa Jacob a/124 Aafferink Hendrina 14 jaar 03 /084 Aafst, van Gerrit

Achternaam Voornamen Geb.datum Boekdeel en bladnummer Aa Jacob a/124 Aafferink Hendrina 14 jaar 03 /084 Aafst, van Gerrit Aa Jacob 1901-10-08 42a/124 Aafferink Hendrina 14 jaar 03 /084 Aafst, van Gerrit 1894-12-30 47 /001 47 /002 Aaftink Aaltjen 16 jaar 03 /001 05 /001 Aaftink Egberdina 1886-10-29 41 /040 41 /191 42a/095

Nadere informatie

den 18de [oktober 1795] is geboren en den 25 gedoopt Hendrik zoon van Daniel Appelo en Nelligje van Raalte getuige Hilligje Appelo.

den 18de [oktober 1795] is geboren en den 25 gedoopt Hendrik zoon van Daniel Appelo en Nelligje van Raalte getuige Hilligje Appelo. Den 10 juli [1789] zijn ingeschreven getrouwt den 2 aug[ustus] alhier Daniel Appelo J[onge] M[an] en Nellegje van Raalte J[onge] D[ochter] beide alhier. den 18de [oktober 1795] is geboren en den 25 gedoopt

Nadere informatie

Stamboomverschil Rens van der Heijden en Rini van der Heijden. Vraag: Welke Lambertus is met Helena Aert der Kinderen getrouwd?.

Stamboomverschil Rens van der Heijden en Rini van der Heijden. Vraag: Welke Lambertus is met Helena Aert der Kinderen getrouwd?. Stamboomverschil Rens van der Heijden en Rini van der Heijden Vraag: Welke Lambertus is met Helena Aert der Kinderen getrouwd?. Inleiding De stambomen zijn onafhankelijk van elkaar gemaakt. Het vergelijken

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HONDSTRAAT 7 Dit pand kunnen we beschouwen als het stamhuis van de familie van der Heijden de latere Brouwerstak (hiervoor zijn gegevens gebruikt uit het boek van de familie

Nadere informatie

Nummer Toegang: 858 Plaatsingslijst van de stukken afkomstig van Familiestichting Van der Kooij,

Nummer Toegang: 858 Plaatsingslijst van de stukken afkomstig van Familiestichting Van der Kooij, Nummer Toegang: 858 Plaatsingslijst van de stukken afkomstig van Familiestichting Van der Kooij, 1700-1933 Archief Delft 858 Familiestichting Van der Kooij 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING

Nadere informatie

verkoopster aangekomen uit de erfenis van haar ouders, deling voor schout en schepenen van Udenhout 23-10-1806

verkoopster aangekomen uit de erfenis van haar ouders, deling voor schout en schepenen van Udenhout 23-10-1806 Notaris Joan Andries van den Bosch Bron: Notariële archieven Udenhout, 1803-1925; inventarisnummer 7994. Regesten van minuutakten uit 1817. Alleen akten waarbij transport van grond en goederen plaatsvindt.

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH LENDERSGAT 11 (voorheen Erpsche steeg, later Brakkensedijk) In 1832 is Christiaan Thomas van de Leijgraaf de eigenaar van deze woning met herberg (sectie: E111/1118/1116).

Nadere informatie

6, 53 - Berkel 34 - Cromvoirt 41, 54 - Haaren 42 - Tilburg 61 - Helvoirt. 7 januari 1819 inv.nr.8002/aktenr.1

6, 53 - Berkel 34 - Cromvoirt 41, 54 - Haaren 42 - Tilburg 61 - Helvoirt. 7 januari 1819 inv.nr.8002/aktenr.1 Notaris Andries Jan van den Bosch Bron: Notariële archieven Udenhout, 1803-1925; inventarisnummer 8002. Regesten van minuutakten uit 1819. Alleen akten waarbij transport van grond en goederen plaatsvindt.

Nadere informatie

LIJST VAN TE ONTEIGENEN ONROERENDE ZAKEN ONTEIGENINGSPLAN HARNASCHPOLDER ZUID VERZOEKENDE INSTANTIE: BEDRIJVENSCHAP HARNASCHPOLDER

LIJST VAN TE ONTEIGENEN ONROERENDE ZAKEN ONTEIGENINGSPLAN HARNASCHPOLDER ZUID VERZOEKENDE INSTANTIE: BEDRIJVENSCHAP HARNASCHPOLDER LIJST VAN TE ONTEIGENEN ONROERENDE ZAKEN ONTEIGENINGSPLAN HARNASCHPOLDER ZUID VERZOEKENDE INSTANTIE: BEDRIJVENSCHAP HARNASCHPOLDER Van de onroerende zaak, kadastraal bekend, gemeente Schipluiden Grondplan

Nadere informatie

G23 Kortschot Nieuwhuis Vredenseweg 146

G23 Kortschot Nieuwhuis Vredenseweg 146 G23 Kortschot Nieuwhuis Vredenseweg 146 Genealogische gegevens: (van microfiches Bibliotheek Winterswijk) Bevolkingsregister 1820 1837 Henxel 129: Kortschot Jan Hendrik Hesselink (15-8-1774) z.v. Gerrit

Nadere informatie

OUDHEIDKUNDIGE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE

OUDHEIDKUNDIGE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE OUDHEIDKUNDIGE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE Het is ons duidelijk geworden dat veel mensen geïnteresseerd zijn in stambomen. Om aan

Nadere informatie

Nummer Toegang: 0026 Inventaris van Oud-rechterlijk archief van Hagoort,

Nummer Toegang: 0026 Inventaris van Oud-rechterlijk archief van Hagoort, Nummer Toegang: 0026 Inventaris van Oud-rechterlijk archief van Hagoort, 1717-1810 Streekarchief Land van Heusden en Altena, Heusden Streekarchief Land van Heusden en Altena, Heusden (c) 2011 This finding

Nadere informatie

Aankomsttitel kad.gem.cuyk, sectie A

Aankomsttitel kad.gem.cuyk, sectie A Aankomsttitel kad.gem.cuyk, sectie A 1 Straat/ omgeving Persoon Beroep Woonplaats Gebruik Klass e Oppervlakte nr. DE KUILEN CUIJK/CS, GEMEENTE N.V.T. CUIJK WEIDE 4 221250 ha A 1 DE KUILEN CUIJK/CS, GEMEENTE

Nadere informatie

Peter Koolen, landbouwer te Udenhout, verkoopt openbaar in de herberg van Ferdinandus van Beurden aan de Roomse Kerk in Udenhout, 13 kopen in Berkel

Peter Koolen, landbouwer te Udenhout, verkoopt openbaar in de herberg van Ferdinandus van Beurden aan de Roomse Kerk in Udenhout, 13 kopen in Berkel Notaris Andries Jan van den Bosch Bron: Notariële archieven Udenhout, 1803-1925; inventarisnummer 8006. Regesten van minuutakten uit 1823. Alleen akten waarbij transport van grond en goederen plaatsvindt.

Nadere informatie

De nakomelingen van Albert Borman

De nakomelingen van Albert Borman een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Albert Borman door 26 December 2018 De nakomelingen van Albert Borman Generatie 1 1. Albert Borman, is geboren op 1 januari 1795 te Baambrugge. Hij is

Nadere informatie

Nummer Toegang: 584 Plaatsingslijst van het archief van de familie liebregts,

Nummer Toegang: 584 Plaatsingslijst van het archief van de familie liebregts, Nummer Toegang: 584 Plaatsingslijst van het archief van de familie liebregts, 1838-1921. Archief Delft 584 Familie Liebregts 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING VAN HET ARCHIEF...5

Nadere informatie

MOERWINKEL. Generatie I. Generatie II

MOERWINKEL. Generatie I. Generatie II MOERWINKEL Deze boerderijnaam zal veel Markeloers niet veel zeggen maar het is een eeuwenoud erf gelegen in Kerspel Goor ten zuiden van het Twentekanaal dichtbij de grens met Ambt Delden. Het wordt voor

Nadere informatie

16 Dec Eerste generatie. 1. Johan Heinrich Michael 1 Schimmel, geboren CA hij trouwde Catharina Elizabeth Beltmann, getrouwd VR

16 Dec Eerste generatie. 1. Johan Heinrich Michael 1 Schimmel, geboren CA hij trouwde Catharina Elizabeth Beltmann, getrouwd VR Eerste generatie 1. Johan Heinrich Michael 1 Schimmel, geboren CA. 1720. hij trouwde Catharina Elizabeth Beltmann, getrouwd VR. 1752. 2. i. Frederik Willem Bernard 2 Schimmel geboren op CA. 1 april 1752.

Nadere informatie

16 Bijlage Erfenis grootmoeder Dielemans Havermans 1832

16 Bijlage Erfenis grootmoeder Dielemans Havermans 1832 16 Bijlage erfenis grootmoeder Dielemans Havermans 1832 16 Bijlage Erfenis grootmoeder Dielemans Havermans 1832 Aantekeningen m.b.t. akte van obligatie met hypotheek 1832. Isis Stadsarchief Breda Bron:

Nadere informatie

Eigenaren en Vruchtgebruikers Namen Voornamen Beroepen Woonplaatsen

Eigenaren en Vruchtgebruikers Namen Voornamen Beroepen Woonplaatsen het Halsche Veen C - 0001 Eelderink weduwe van Gerrit daglooner Zelhem heide 2180 het Halsche Veen C - 0002 Eelderink weduwe van Gerrit daglooner Zelhem bouwland 12420 het Halsche Veen C - 0003 Eelderink

Nadere informatie

Burgerlijke Stand RUURLO - Huwelijksakten Letter J -

Burgerlijke Stand RUURLO - Huwelijksakten Letter J - 10.11.1921 aktenr. 22 THEODORUS JACOBS, 56 j., geb. Raalte, zn. van Evert Jan Jacobs en Joanna Ilbrink, met JOHANNA KORNEGOOR, 48 j., geb. Laren (G), (weduwe van Derk Jan Kapers), dr. van Gerrit Jan Kornegoor

Nadere informatie

Nummer Toegang: 745 Plaatsingslijst van het archief van huis nieuwenhoorn en steenbakkerij de steenplaats te rijswijk,

Nummer Toegang: 745 Plaatsingslijst van het archief van huis nieuwenhoorn en steenbakkerij de steenplaats te rijswijk, Nummer Toegang: 745 Plaatsingslijst van het archief van huis nieuwenhoorn en steenbakkerij de steenplaats te rijswijk, 1711-1881 Archief Delft 745 Huis Nieuwenhoorn en steenbakkerij De 3 I N H O U D S

Nadere informatie

G E M E E N T E A R C H I E F S C H I E D A M

G E M E E N T E A R C H I E F S C H I E D A M G E M E E N T E A R C H I E F S C H I E D A M TOEGANGSNUMMER 462 INVENTARIS VAN DE COLLECTIE VERHOEF 1811-1897 DOOR C. JEURGENS SCHIEDAM 1996 1 INHOUDSOPGAVE Wijze van citeren... 2 INVENTARIS... 3 1. Henricus

Nadere informatie

1 Feb Eerste generatie

1 Feb Eerste generatie Eerste generatie 1. Joannes 1 Schimmel, overige namen Jan Schimmel, geboren CA. 1770 te Bussum (Gooise Meren), overleden 10 maart 1818 te Bussum (Gooise Meren). hij trouwde Antonia Schoonhoord, getrouwd

Nadere informatie

Uit dit huwelijk een zoon: 1. Albertus, geb. te Vriezenveen op 8 apr 1814, ovl. (71 jaar oud) te Amsterdam op 11 dec 1885, volgt II

Uit dit huwelijk een zoon: 1. Albertus, geb. te Vriezenveen op 8 apr 1814, ovl. (71 jaar oud) te Amsterdam op 11 dec 1885, volgt II Genealogie van Albertus Busweiler. Generatie I I. Albertus Busweiler, zn. van Johan Godtfried Buschweiler en Wijntje Hendriks Boone, geb. te Elburg op 22 mei 1783, ovl. (35 jaar oud) te Amsterdam op 10

Nadere informatie

Parenteel van Evert SPIES

Parenteel van Evert SPIES Parenteel van Evert SPIES Bestand : F:\PG30\NL\DATA\OPPERM 2 Datum : 21 01 2010 Selectie : 'Personen in parenteel van Evert SPIES [38084]' Sortering : Per tak I.1 Evert SPIES, arbeider, handelsreiziger,

Nadere informatie

Inschrijving in het Doopboek van de Broederkerk (Broerkerk) te Kampen op 2 februari 1729 van Gretien, dochter van Dirk Harms en Claasien Jans

Inschrijving in het Doopboek van de Broederkerk (Broerkerk) te Kampen op 2 februari 1729 van Gretien, dochter van Dirk Harms en Claasien Jans Foto's van den Noort Inschrijving in het Doopboek van de Broederkerk (Broerkerk) te Kampen op 2 februari 1729 van Gretien, dochter van Dirk Harms en Claasien Jans (DTB 311, folionummer 041v, Broerkerk

Nadere informatie

Behoudwaardige graven. Gemeente Brummen

Behoudwaardige graven. Gemeente Brummen Behoudwaardige graven Gemeente Brummen Versie 2, januari 2012 ALGEMENE BEGRAAFPLAATSEN GEMEENTE BRUMMEN Behoudwaardige graven met A-status Raadsbesluit 12-11-1997 Begraafplaats Afd./Vak Grafnr Overledene

Nadere informatie

De nakomelingen van Cornelis van Werkhoven

De nakomelingen van Cornelis van Werkhoven een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Cornelis van Werkhoven door 2 mei 2016 De nakomelingen van Cornelis van Werkhoven Generatie 1 1. Cornelis van Werkhoven. Hij is getrouwd (1) op 23 mei

Nadere informatie

De nakomelingen van Isak de Graaf

De nakomelingen van Isak de Graaf een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Isak de Graaf door 28 mei 2016 De nakomelingen van Isak de Graaf Generatie 1 1. Isak de Graaf. Hij is getrouwd met Catrijn van Rijn. Zij kregen 3 kinderen:

Nadere informatie

Stamboom van Heeckeren

Stamboom van Heeckeren een genealogieonline publicatie Stamboom van Heeckeren door 3 maart 2017 Stamboom van Heeckeren Generatie 1 1. Evert van Heeckeren, zoon van Jacob van Heeker-Ruurlo en Elisabeth van Keppel, is geboren

Nadere informatie

Godri[e] - Gadri[e] - Goderi[e] --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Godri[e] - Gadri[e] - Goderi[e] -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ouders 2 Joannes Stepanus Stevens X Joanna Adriana Sijmonssen Antwerpen - 02/03/1659 Geboren 02/12/1652 Zundert - 21/09/1681 Gehuwd Zundert - [< 1697] Overleden - 2.1 Maria X1 Gerardus Paschaelis Adriaensen

Nadere informatie

HUMMELO en KEPPEL - Burgerlijke Stand - Huwelijken - Jaar 1932

HUMMELO en KEPPEL - Burgerlijke Stand - Huwelijken - Jaar 1932 11.01.1932 Aktenr. 001 - Burgerlijke Stand Hummelo en Keppel - Huwelijken - scannr. 0286 Henricus Lieftinck, oud 24 jaren, geboren te Groningen, officier der mariniers, wonende te Rotterdam, meerderjarige

Nadere informatie

Generatie I. Generatie II

Generatie I. Generatie II Generatie I 1 Lambertus de WIT. Zoon van Leonardus de WIT (de With) (zie 2) en Gertrude van den HEUVEL (zie 3). Gedoopt op 12 oktober 1796 te Uden (getuige(n): Wilhelmus van den Heuvel en Helena Lamberti).

Nadere informatie

De nakomelingen van Jan Hendriks Wolfs

De nakomelingen van Jan Hendriks Wolfs een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jan Hendriks Wolfs door 1 mei 2016 De nakomelingen van Jan Hendriks Wolfs Generatie 1 1. Jan Hendriks Wolfs, is geboren in 1590 te Heerde. Hij was molenaar

Nadere informatie

Achternaam Voornamen Geb.datum Boekdeel en bladnummer Baaijens Antonie / / /075 Baaijens Antonius /168

Achternaam Voornamen Geb.datum Boekdeel en bladnummer Baaijens Antonie / / /075 Baaijens Antonius /168 Baaijens Antonie 1845-04-14 15 /067 15 /068 21 /075 Baaijens Antonius 1840-04-08 01 /168 Baaijens Antonius 1845-04-14 01 /168 28 /080 28 /085 Baaijens Everardus 1804-03-17 01 /168 03 /114 05 /113 Baaijens

Nadere informatie

De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege)

De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) door 11 november 2016 De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) Generatie 1 1. Arnoldus Jacobus Legius

Nadere informatie

Familie Olgers HET GESLACHT OLGERS IN EN RONDOM. Het Oldambt GESCHREVEN DOOR. Albert Olgers en Jochum Roosma. Kerk te Midwolda

Familie Olgers HET GESLACHT OLGERS IN EN RONDOM. Het Oldambt GESCHREVEN DOOR. Albert Olgers en Jochum Roosma. Kerk te Midwolda HET GESLACHT OLGERS IN EN RONDOM Het Oldambt GESCHREVEN DOOR Albert Olgers en Jochum Roosma Kerk te Midwolda Gegevens van nog levende personen in dit overzicht mogen niet zonder toestemming van de betreffende

Nadere informatie

E95 Koks (kleine) Moezebrinkweg 4

E95 Koks (kleine) Moezebrinkweg 4 E95 Koks (kleine) Moezebrinkweg 4 Genealogische gegevens: (van microfiches Bibliotheek Winterswijk) Aantekeningen dokter Das rondom de Liberale Gifte van 1748 Koks, Ratum 57 Liberale Gifte 3 e Rot, no.

Nadere informatie

www.vorstenbosch-info.nl

www.vorstenbosch-info.nl OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HEUVEL 3 VEEL ONZEKERHEID In 1832 is deze woning in bezit van Hendrik van Dijk (sectie: E 280/1052/1291) en in 1840 is de eigenaar Theodorus van Eenbergen. In 1843 gaat

Nadere informatie

Parenteel van Jasper Gijsberts van Namen

Parenteel van Jasper Gijsberts van Namen Parenteel van Jasper Gijsberts van Namen 1 Jasper Gijsberts van Namen. Kind van Jasper uit onbekende relatie: 1 Antonie Jaspers van Namen, geboren op 27-09-1637 in Oirschot. Volgt 1.1. 1.1 Antonie Jaspers

Nadere informatie

Parenteel van Michael de Bont. Generatie I. Generatie II. Generatie III

Parenteel van Michael de Bont. Generatie I. Generatie II. Generatie III Parenteel van Michael de Bont. Generatie I I. Michael de Bont, trouwt met Joanna Torians. Uit dit huwelijk een zoon: 1. Cornelis de Bont, gedoopt te Alphen op zondag 25 februari 1748, overleden (ongeveer

Nadere informatie

Marten Kanters (1761?), timmerman en kroeghouder In de patentregisters van 1815 t/m 1818 woont Marten Kanters op Plaats nr. 17

Marten Kanters (1761?), timmerman en kroeghouder In de patentregisters van 1815 t/m 1818 woont Marten Kanters op Plaats nr. 17 Nieuwstraat 40/42 Bewoners van 1815 tot heden : Kanters -van der Meijden Knicknie van den Biggelaar van de Coevering Immens (café Victoria) supermarkt Boxer (de Kroon) en vervolgens de Jumbo kindsheidoptocht

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HEUVEL 1 Vóór 1800 zou deze boerderij, die stamt uit 1648, in bezit zijn van de erven Joosten (info: Jo van den Berg). In 1832 zijn erven van Johannes van Veghel eigenaar

Nadere informatie

Nummer Toegang: 0175 Inventaris van Collectie Heemkundekring Onsenoort, 1513-1951

Nummer Toegang: 0175 Inventaris van Collectie Heemkundekring Onsenoort, 1513-1951 Nummer Toegang: 0175 Inventaris van Collectie Heemkundekring Onsenoort, 1513-1951 Streekarchief Land van Heusden en Altena, Heusden Streekarchief Land van Heusden en Altena, Heusden (c) 2011 This finding

Nadere informatie

De nakomelingen van Johannes Miner

De nakomelingen van Johannes Miner een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Johannes Miner door 4 augustus 2017 De nakomelingen van Johannes Miner Generatie 1 1. Johannes Miner, is geboren op 7 april 1801 te Amsterdam. Hij is

Nadere informatie

Index op Rechterlijke Archief Voorhout Inv.nr. 20 Emiel van der Hoeven

Index op Rechterlijke Archief Voorhout Inv.nr. 20 Emiel van der Hoeven Index op Rechterlijke Archief Voorhout Inv.nr. 20 Emiel van der Hoeven Naam Datum Betreft Inv-Folio Arishoek Cornelis 1803-11-19 Belending 20-126 Teunis 1803-11-19 Belending 20-126 Bergman Jacob 1808-10-15

Nadere informatie

Notaris Joan Andries van den Bosch

Notaris Joan Andries van den Bosch Notaris Joan Andries van den Bosch Bron: Notariële archieven Udenhout, 1803-1925; inventarisnummer 7988. Regesten van minuutakten uit 1811. Alleen akten waarbij transport van grond en goederen plaatsvindt.

Nadere informatie

Het geboorteboek van de schout van het eiland Schokland,

Het geboorteboek van de schout van het eiland Schokland, Het geboorteboek van de schout van het eiland Schokland, 1811 Het origineel is aanwezig in het gemeente-archief te Kampen (DTB 416) transcriptie: Bruno Klappe, Eindhoven versie: mei 2012 Email: bruno.klappe@schokkervereniging.nl

Nadere informatie

HUNGERINK. Generatie I

HUNGERINK. Generatie I HUNGERINK Het erve Hungerink (in de volksmond ook wel de Hunger geheten) is een zeer oude boerderij gelegen in buurtschap Stokkum. Het wordt voor het eerst genoemd in 1412 maar zal veel ouder zijn. Het

Nadere informatie

stamreeks Marinus van Maaren

stamreeks Marinus van Maaren generatie 1 generatie 2 stamreeks Marinus van Maaren Tomas van Maren * ± 1640 Wouter van Maren * ± 1642 Jacob van Maren * ± 1613 tiel Gerrit Claesz van Maren * ± 1644 tricht x ± 1664 tricht Maaiken Pieterse

Nadere informatie

Dorpsgerecht Bunnik en Vechten,

Dorpsgerecht Bunnik en Vechten, NT00205_83 Nadere Toegang op inv. nr 83 uit het archief van het Dorpsgerecht Bunnik en Vechten, 1695-1811 (205) H.J. Postema Juli 2014 Inleiding Dit document bevat regesten op een bundel gewaarmerkte uittreksels

Nadere informatie

Stamboom van Freerk Wilken Jonkman Pagina 1

Stamboom van Freerk Wilken Jonkman Pagina 1 Stamboom van Freerk Wilken Jonkman Pagina 1 I a - II a - Freerk Wilken Jonkman *..-..-1799 Wedde ~ 12-05-1799 Wedde 15-09-1832 Groningen Groningen Gruttersknecht, arbeider, zolderknecht Zoon van: Freerk

Nadere informatie

inventarisnummer 473 (protocol van transporten etc. voor schepenen van sbosch verleden) 1789-1810

inventarisnummer 473 (protocol van transporten etc. voor schepenen van sbosch verleden) 1789-1810 Schepenbank Oisterwijk inventarisnummer 473 (protocol van transporten etc. voor schepenen van sbosch verleden) 1789-1810 31 maart 1790 473/9-10v Anna Mie Vugts weduwe van Johannes van de Ven, verkoopt

Nadere informatie

Doopboek NG Rotterdam 25-02-1781

Doopboek NG Rotterdam 25-02-1781 Doopboek NG Rotterdam 25-02-1781 Dopeling Johannes N.n. Vader N.n. N.n. Moeder Pieternella Strumpelaar Getuige Anna de Haas wed[uw]e Strumpelaar en Jan Koek Datum doop 25-02-1781 Opmerkingen Grote kerk;

Nadere informatie

Index: Op de laatste bladzijden is een index op achternaam opgenomen. Nieuwegein, juli 2008 J.H. Bruger. Pag. 1

Index: Op de laatste bladzijden is een index op achternaam opgenomen. Nieuwegein, juli 2008 J.H. Bruger. Pag. 1 Inv. nr. 130: Register van grafeigenaren en begravenen 1946-1972 Inleiding: De begraafplaats van de Hervormde gemeente van Rheden aan de Pinkelse weg is in 1871/1872 geopend en het voorjaar van 2008 officieel

Nadere informatie

Voor meer informatie van de boerderij Hoestink zie op onze website onder historisch overzicht per pand: Stokkum boerderijnr. 2.2.

Voor meer informatie van de boerderij Hoestink zie op onze website onder historisch overzicht per pand: Stokkum boerderijnr. 2.2. HOESTINK Onderstaande personen zijn genoemd naar het erve Hoestink gelegen aan de Stationsweg te Stokkum nabij Markelo. De boerderij, die vroeger ook wel Huysstede werd genoemd, wordt voor het eerst vermeld

Nadere informatie

Huwelijkse bijlage: doopbewijs van Anna Maria Bionda, Neerbosch

Huwelijkse bijlage: doopbewijs van Anna Maria Bionda, Neerbosch Dopeling Leendert N.n. Vader N.n. N.n. Moeder Antje van der Stoel Datum doop 14-11-1802 Geboortedatum 29-10-1802 Opmerkingen Oosterkerk; kind: onegt Wonende in 't Hang Bron DTB Rotterdam Doop gereformeerd

Nadere informatie