BELEIDSPLAN WHITE SOX

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BELEIDSPLAN WHITE SOX"

Transcriptie

1 BELEIDSPLAN WHITE SOX

2 Voorwoord Limburg White Sox is een club met een rijk verleden. Al vijfentwintig jaar geeft zij de jeugd en ouderen van Genk en omstreken de gelegenheid zich te bekwamen in, en te vermaken met Baseball en Softball. Op dit moment telt de club 50 actieve leden. Limburg White Sox heeft een dynamisch bestuur waarin de taken en verantwoordelijkheden zijn vastgelegd zoals beschreven in het volgende organogram. Algemene vergadering vzw White Sox Hoofdbestuur Secretaris Voorzitter Penningmeester Raadsleden Sponsorcommissie Sport technische commissie Jeugdcommissie Infrastructuur Feestcomité Adviseurs Jeugdcoördinator Materiaalmeester Onderhoud Kleding/winkel EHBO Veiligheid Sportief verantwoordelijke Hoofdcoach Hoofdcoach Hoofdcoach Hoofdcoach Hoofdcoach Pitching Catching Senioren Aspiranten Pupillen Instructeurs Instructeurs Instructeurs Instructeurs Instructeurs Met het oog op de toekomst wil Limburg White Sox zich meer en meer ontwikkelen tot een op Genk en omgeving gerichte maatschappelijke sportvereniging waar door middel van sport en spel een bijdrage wordt geleverd aan de lokale samenleving. Om dit te verwezenlijken is een verdere groei, wellicht als omni-sport vereniging, noodzakelijk en zullen vanuit Limburg White Sox de nodige activiteiten dienen te worden ontwikkeld, zoals naschoolse opvang en het absorberen van andere verenigingen. Daarbij is de steun van overheden en sponsoren onontbeerlijk.

3 Om al onze doelen op een gestructureerde wijze te kunnen realiseren hebben wij onze missie en strategie vastgelegd in een beleidsplan. Dit beleidsplan bestaat uit twee delen, zijnde het algemene beleidsplan en onder het motto wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, het specifieke jeugdbeleidsplan. Vertrouwende dat dit plan de weg aangeeft voor de positieve ontwikkeling van onze vereniging op korte en langere termijn, wil ik U dan bij deze het officiële beleidsplan Limburg White Sox aanbieden. Koen Swennen Voorzitter

4 Beleidsplan LIMBURG WHITE SOX Inleiding. Sport is steeds vaker het onderwerp van maatschappelijke aandacht. Het belang is dan ook zeer groot. Het draagt immers bij aan een gezonde geestelijke en lichamelijke leefstijl, opvoeding, normen en waarden en een sociale samenhang en participatie in de samenleving. Daardoor komt het in verschillende beleidsterreinen als welzijn, onderwijs en gezondheid naar voren. In deze beleidsnotitie wordt een aanzet geleverd om sport, en met name het baseball, doelgerichter, efficiënter en in een wat bredere samenhang voor allen, jong en oud, man en vrouw, in te zetten. Door afvlakking/stabilisatie van het ledental, daling in het aanbod van vrijwilligers, individualisering van de samenleving waardoor teamsporten minder populair zijn geworden en ongebonden sporten in populariteit toeneemt, heeft het bestuur van Limburg White Sox in 2012 vastgesteld dat door deze ontwikkelingen een nieuw beleid ontwikkeld moet worden. 2. Strategie en beleid Missie: Limburg White Sox, deskundig op het raakvlak van sport en spel. Limburg White Sox is voor haar omgeving een betrouwbare en deskundige vereniging en verzorgt recreatief-, en prestatiebase- en softball, ( jeugd) opleidingen, indoor sport en (voor de jeugd) buitenopvang. Limburg White Sox zal doelmatig met anderen, en in het bijzonder met in de nabijheid gelegen sportverenigingen en overheden samenwerken om zodoende efficiënter en effectiever met de beschikbare middelen om te kunnen gaan. Limburg White Sox zal over de periode groeien van 44 naar 100 betalende leden, waarvan 60 leden actief de sport beoefenen. Limburg White Sox zal samenwerken met in de nabijheid gelegen scholen en buurtverenigingen en haar diensten en expertise aanbieden voor het organiseren van sportdagen, schoolbaseball en buitenopvang. Het komt er op neer sport bij de jeugd meer te gaan promoten. Visie: Wij willen een "sociale", "communicatieve" en "pro-actieve" vereniging zijn met een positieve uitstraling en beeldvorming. Met onze relaties verbeteren wij continu het aanbod van sport, spel en opleiding.

5 Wij verbeteren continu de verhouding tussen efficiëntie en kwaliteit van het aanbod. Wij zorgen er voor dat het beoefenen van sport laagdrempelig blijft. Normen en waarden: Wij gaan respectvol met een ieder om. Wij zijn betrouwbaar en staan open. Wij dragen de visie van de vereniging uit. Wij luisteren naar elkaar en staan open voor kritiek waarvan wij leren. Limburg White Sox houdt de deelname aan sport en spel laagdrempelig. Daartoe hanteert zij, vergeleken met andere verenigingen, lage contributies ten opzichte van de geleverde kwaliteit. Jeugdsporters zullen de mogelijkheid blijven behouden om gedurende een aantal weken aan de sport te proeven zonder lid te moeten worden*. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel. * zijn wel uitgesloten van wedstrijden. 3. Bestuur Limburg White Sox. Het leiderschap van het bestuur is er opgericht de ambities en doelstellingen van de vereniging waar te maken en daarover met alle betrokkenen duidelijk te communiceren. Daartoe zullen alle trainers en vrijwilligers getraind worden in de volgende vaardigheden: organiseren, samenwerken, resultaatgerichtheid, communicatie en besluitvaardigheid. Vanaf 2013 wordt een bepaald budget toebedeeld aan diverse commissies, en worden verantwoordelijkheden en bevoegdheden vastgelegd. De trainers zijn primair verantwoordelijk voor de training en opleiding van de sporters. Aandacht schenken aan en het beter inspelen op verwachtingen van deelnemende sporters zal door goed overleg worden geïntensiveerd. Onlosmakelijk verbonden aan het bereiken van kwaliteit is het formuleren van een missie, visie en normen en waarden die de vereniging bij haar acteren in acht neemt. Dit vormt de basis voor alle activiteiten, zij geven de richting aan waarin de vereniging wil groeien dan wel veranderen.

6 4. Management van trainers en vrijwilligers. Trainers en coaches. De trainers zijn primair verantwoordelijk voor de opleiding en training van zowel de jeugd als de senioren. Om deze vaardigheden op peil te houden worden zij in de gelegenheid gesteld cursussen te volgen. Onderlinge samenwerking tussen de trainers wordt gestimuleerd waardoor de juiste speler op de juiste plek, of niveau, zijn of haar sport kan beoefenen. De aangestelde trainers zijn allen door de Vlaamse Trainersschool of Bloso gediplomeerd. Vrijwilligers zijn onmisbaar in een (sport)vereniging. Hiervan maakt Limburg White Sox dankbaar gebruik. De vrijwilligers zijn veelal leden, maar ook ouders van jeugdleden dragen hun steentje bij. Taken waar zij ingezet worden zijn o.a.: Ondersteuning en coachen van teams, scheidsrechteren, onderhoud en schoonmaak van gebouwen en terreinen, het runnen van de kantine, enz. Deze taken worden door de vrijwilligers op eigen initiatief ontplooit. White Sox heeft een stabiele groep vrijwilligers. Verjonging van het vrijwilligers aanbod is gewenst. Op een aantal gebieden is opleiding van vrijwilligers gewenst. Hierin kan de overkoepelende bond wellicht een ondersteunende rol spelen. Voor het ontwikkelen van vrijwilligersbeleid kan de gemeente een stimulerende rol spelen. Knelpunten. Jonge vrijwilligers zijn moeilijk te krijgen. Het draait vooral op een oudere vaste groep, die na enige tijd zal afnemen, of nu al afneemt Faciliteiten met betrekking tot vrijwilligerswerk kunnen beter zoals; opleidingen/scholing/begeleiding, kennis over mogelijkheden, rechten, enz. Actiepunten. Ouders betrekken bij de sport om ze te stimuleren tot vrijwilligerswerk. Ook kunnen ouders hun kinderen stimuleren tot vrijwilligers activiteiten binnen de club Vrijwilligersbeleid ontwikkelen. Dit staat reeds enige tijd op de agenda, maar hiertoe heeft de club nog niet kunnen komen. Dit beleid betreft het werven, waarderen, opleiden en ondersteunen van vrijwilligers. Onderzoek om bepaalde taken te verbinden met het lidmaatschap.

7 Onderwerp Resultaat/doel Wanneer Verantwoordelijke Cursussen trainers. Juiste sportman en - vrouw op de juiste plaats Sport technische commissie Vrijwilligers. Ontwikkelen vrijwilligers beleid ten einde het verstevigen en verjongen van het vrijwilligers corps 2013 Dagelijks bestuur i.s.m. gemeente Genk/Bloso Implementatie vrijwilligers beleid Hoofdbestuur, jeugd cie. en coaches. Ouders van jeugdspelers meer betrekken Stimuleren tot het verrichten van vrijwilligerswerk. continu Jeugd trainers, jeugd cie. en - coaches. Lichte taken voor leden en/of ouders van (jeugd)leden. Benoemen taken om teams of individuele sporter te faciliteren. Taken toewijzen aan leden en/of ouders van (jeugd)leden Bestuur en jeugd cie. 5. Management van middelen en samenwerking. Zonder inkomsten kan een vereniging niet overleven. Limburg White Sox genereert buiten de normale contributie ook inkomsten uit evenementen en wordt financieel ondersteund door sponsors. Het nut van samenwerking kan zijn dat er expertise gedeeld wordt of efficiëntie behaald: dat men van elkaar kan leren, kosten bespaard kunnen worden of dat er gezamenlijke activiteiten opgezet worden, waarmee een grotere doelgroep bereikt wordt.

8 Onderwerp Resultaat/doel Wanneer Verantwoordelijke Contributie Sponsors Kantine Samenwerking gemeente Genk 95% van de leden betalen contributie voor 1 januari 2014 Opbrengst realiseren op 50% van de totale inkomsten Continuering inkomsten. Inkomsten gelijke tred houden met aantal leden en inflatie. Acceptabele huurprijzen velden. extravelden. Extra activiteiten Verbetering complex en infrastructuur 2014 Penningmeester (continu) continu Dagelijks bestuur +sponsorcommissie Bestuurslid met portefeuille beheer i.s.m. penningmeester Gemeente Genk Gemeente Genk Gemeente Genk Samenwerking scholen en buurtverenigingen Horizontaal overleg besturen sportverenigingen Genk e.o. Onderhoud gebouwen. Ontwikkelen vrijwilligersbeleid. Ontwikkelen sport activiteiten zoals sportdagen, proeflessen en demonstraties. Organiseren van een jaarlijks terugkerend jeugd toernooi. Door benchmarking van elkaar leren. Opstellen meerjaren onderhoudsbegroting en plan van aanpak groot onderhoud Bloso / Genk Jeugd cie. Jeugd cie. En leiding 1 e team Vanaf 2013 jaarlijks Dagelijks bestuur 2013 Bestuurslid met portefeuille beheer Gebruik maken van de Integraalprijs Gemeente Genk i.s.m.

9 sporthal. buitenterrein en huur van de sporthal om bij barre weersomstandigheden uitwijk mogelijkheden te scheppen om indoor sport te beoefenen. hoofdbestuur. 6. Processen Onderwerp Resultaat/doel Wanneer Verantwoordelijke Plannen en controleren Communicatie Inning contributie Seizoen(jaar)plan White Sox. Seizoen(jaar)verslag White Sox Communicatie Financieel jaarverslag en begroting. Alg. ledenvergadering. Bestuurs vergaderingen Commissie vergaderingen Overgaan tot automatische incasso. 90% van alle leden betalen via automatische incasso. Jaarlijks november Jaarlijks oktober Jaarlijks maart Twee maal jaarlijks In het seizoen elke drie weken. In het seizoen elke vier weken. Bestuursleden Bestuursleden Penningmeester Voorzitter Voorzitter Voorzitter commissie 2013 Penningmeester 7. Waardering door trainers en vrijwilligers. Onderwerp Resultaat/doel Wanneer Verantwoordelijke Tevredenheidsonderzoek Onderzoek uitgevoerd, conclusies getrokken en actieplan gemaakt 2013 om de twee jaar Dagelijks bestuur

10 8. Waardering door leden. Onderwerp Resultaat/doel Wanneer Verantwoordelijke Tevredenheidsonderzoek Onderzoek uitgevoerd, conclusies getrokken en actieplan gemaakt 2013 om de twee jaar Dagelijks bestuur

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2009-2014 Voorwoord Zoals bij elke vereniging is het reilen en zeilen binnen Voetbal vereniging HDS onder meer afhankelijk van de inzet van leden en vrijwilligers. De laatste jaren is met enige

Nadere informatie

Stichting jeugdijshockey Tilburg Trappers

Stichting jeugdijshockey Tilburg Trappers Stichting jeugdijshockey Tilburg Trappers Jeugd beleidsplan 2013-2018 Versie september 2008 3 1. INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK BLZ INHOUDSOPGAVE 1 1. INLEIDING 2 2. ANALYSE HUIDIGE STAND VAN ZAKEN 2 2.1 Stand

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Versie: _extract

BELEIDSPLAN Versie: _extract BELEIDSPLAN 2018-2020 Versie: 20180721_extract CONTEXT Behoefte aan een plan over de toekomst van de club Kinheim Doel is om als Kinheim weer (h)erkend worden als dé honk- en softbal vereniging van Haarlem.

Nadere informatie

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Inhoudsopgave Inleiding 2 Blz. 1. Verstevigen vereniging structuur 3 2. Werken aan de visie en missie 3. Versterken vereniging- ledengroei 4. Verbeteren kwaliteit

Nadere informatie

beleidsplan vv Musketiers (juli 2015)

beleidsplan vv Musketiers (juli 2015) Elst, juli 2015 Voorwoord De voetbal vereniging Musketiers is opgericht in januari 1952. Wij mogen ons gelukkig prijzen met een goede ledenaanwas en zijn een financieel gezonde vereniging. Zoals bij veel

Nadere informatie

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen)

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) VV Bergambacht Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) => We hebben de jeugd, dus we hebben de toekomst! 150 actieve vrijwilligers; bestuur, (diverse) commissieleden, leid(st)ers,

Nadere informatie

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken Aanleiding UZSC heeft heel wat bereikt: stevig aanwezig in de top van het Nederlandse waterpolo bij de mannen en de vrouwen, een bloeiende jeugdopleiding

Nadere informatie

Beleidsplan volleybalvereniging De Zwaluwen

Beleidsplan volleybalvereniging De Zwaluwen Beleidsplan volleybalvereniging De Zwaluwen Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Volleybalvereniging De Zwaluwen. Dit plan beoogt het beleid voor de jaren 2017-2019 te beschrijven passend bij de visie

Nadere informatie

Beleidsplan TCA

Beleidsplan TCA Beleidsplan TCA 2014-2018 1. Voorwoord 2 2. TC Appelscha 3 3. Organisatiestructuur 4 4. Accommodatie 5. Sporttechnisch beleid 6. Ledenwerving- en behoud 7. Vrijwilligersbeleid 8. Communicatie 9. Financiën

Nadere informatie

Beleidsvisie BCNieuwerkerk

Beleidsvisie BCNieuwerkerk Beleidsvisie BCNieuwerkerk 2017-2022 Missie Visie Beleid BCN 2017.Docx 17-04-2017 1/8 Doel... 3 Leeswijzer... 3 Missie... 3 Visie... 4 Beleid... 5 1. Bestendig:... 5 a. Financieel gezond en betaalbaar...

Nadere informatie

Beleidsplan. IJsclub Zoeterwoude

Beleidsplan. IJsclub Zoeterwoude Beleidsplan IJsclub Zoeterwoude 2018-2021 1 juni 2018 BLADWIJZER 01 bladwijzer - - - blz 2 02 visie blz 3 03 missie - - - blz 4 04 algemene doelstellingen blz 5 05 hoe bereiken we dit? - - - blz 7 06 tijdsplanning

Nadere informatie

Bestuursplan v.v. O.F.B.

Bestuursplan v.v. O.F.B. AANLEIDING Om een vereniging te kunnen leiden is er een plan nodig. In dit bestuursplan leggen we vast welke taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden er horen bij de bestuursleden, commissies en overige

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering AV Start 78. Donderdag 25 maart 2010

Algemene Ledenvergadering AV Start 78. Donderdag 25 maart 2010 Algemene Ledenvergadering AV Start 78 Donderdag 25 maart 2010 Agenda 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Verslag algemene ledenvergadering 2009 4. Uitreiking prestatiebekers --- run for

Nadere informatie

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v2016 0.4 1.1 Aanleiding Binnen onze vereniging worden diverse activiteiten verricht. Uiteraard zijn dit hoofdzakelijk korfbalactiviteiten, maar daarnaast maken we ook graag

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan VV Dongen op weg naar 100 jaar

Meerjarenbeleidsplan VV Dongen op weg naar 100 jaar Meerjarenbeleidsplan 2014-2023 VV Dongen op weg naar 100 jaar Inhoudsopgave 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Inleiding Beschrijving van de vereniging 2.1 Historie 2.2 Organisatiestructuur 2.3 Vereniging

Nadere informatie

VOETBALPLAN RKSV DE TUKKERS

VOETBALPLAN RKSV DE TUKKERS VOETBALPLAN RKSV DE TUKKERS OKTOBER 2011 Voetbalplan RKSV De Tukkers Page 1 Inhoud Inleiding 3 Missie en doelstellingen 4 Opbouw van het plan 5 Organisatie 6 Werkgroepen 8 Technische Commissies 8 Functieomschrijvingen

Nadere informatie

Sponsorbeleidsplan. TV "De Peppelieren"

Sponsorbeleidsplan. TV De Peppelieren Sponsorbeleidsplan TV "De Peppelieren" Inhoudsopgave: 1. Verenigingsbeleid... 3 2. Sterk en Zwakke Punten... 4 3. Kansen en bedreigingen... 4 3.1 Kansen... 4 3.2 Bedreigingen... 4 4. Doelen... 4 5. Doelgroepen...

Nadere informatie

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl:

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl: ENQUETEFORMULIER Het bestuur wil graag op de hoogte zijn van wat onder de leden leeft. Om te inventariseren wat de wensen en behoeftes van de leden zijn, hebben wij deze enquête opgesteld. Het bestuur

Nadere informatie

Trekvogels. Op naar 100 jaar. concept 3.0 (29 maart 2014) Beleidsplan 2014/2022. Samen zijn we de vereniging!

Trekvogels. Op naar 100 jaar. concept 3.0 (29 maart 2014) Beleidsplan 2014/2022. Samen zijn we de vereniging! Trekvogels Op naar 100 jaar Samen zijn we de vereniging! Beste leden van voetbalvereniging Trekvogels, Tijdens de algemene ledenvergadering in november 2013 hebben we een goede discussie gevoerd aan de

Nadere informatie

ALTB Visie : Trots op tennissen bij Molenbeke. Algemene Ledenvergadering

ALTB Visie : Trots op tennissen bij Molenbeke. Algemene Ledenvergadering ALTB Visie 2015-2018: Trots op tennissen bij Molenbeke Algemene Ledenvergadering 27-11-2015 Speerpunten 2015 Ledenwerving- en behoud Doelgroepenbeleid voor jeugd- en senioren Gezonde financiën, zowel in

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2013

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2013 BELEIDSPLAN Versie oktober 2013 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2021 Een leidraad voor nu en de toekomst. We doen het Samen Westervoort en Duiven, juni 2018 (V2) Inhoudsopgave Voorwoord... 3 1 Missie en visie... 4 1.1 Missie... 4 1.2 Visie... 4 1.3

Nadere informatie

SAMEN MET PLEZIER PRESTEREN! FC Meppel Beleidsplan 2014-2018

SAMEN MET PLEZIER PRESTEREN! FC Meppel Beleidsplan 2014-2018 SAMEN MET PLEZIER PRESTEREN! FC Meppel Beleidsplan 2014-2018 Waarom een beleidsplan? Steeds meer mensen werken aan gezamenlijke ambities Geïntegreerd werken in plaats van gefragmenteerd Ongeschreven regels

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2015

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2015 BELEIDSPLAN Versie oktober 2015 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017

Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017 Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017 Kiest voor vrijwilligerswerk! Carola Arxhoek Ellen Leussink oktober 2015 1 Voorwoord HCV`90 heeft, net als veel andere verenigingen, een tekort aan enthousiaste

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VOETBALVERENIGING DALEN

BELEIDSPLAN VOETBALVERENIGING DALEN BELEIDSPLAN VOETBALVERENIGING DALEN 2015-2019 INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen 1 1.1 Inleiding 1 1.2 Missie 1 1.3 Doelstellingen 1 1.4 Geschiedenis 1 1.5 Bestuursstructuur 2 2. Technisch beleid 2 3. Financieel

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. TiVoC

Algemene ledenvergadering. TiVoC Algemene ledenvergadering TiVoC Agenda Extra algemene ledenvergadering Het bestuur stelt zich voor Stemming nieuwe bestuursleden Presentatie Beleidsplan 2015-2020 Borrel Even voorstellen Voorzitter Harald

Nadere informatie

seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl

seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl Langs deze weg heten wij u van harte welkom binnen onze vereniging. Onze vereniging is, onder de naam volleybalvereniging

Nadere informatie

1. Opening Voorzitter

1. Opening Voorzitter VV Bergambacht 1. Opening Voorzitter In Memoriam Herman van Buren (Lid van verdienste) Jan van der Hek (Erevoorzitter, Lid van verdienste). Robin Stam A G E N D A 1. Opening door de voorzitter 2. Notulen

Nadere informatie

Beleidsplan 2009-2013. Inhoudsopgave. Inleiding Hoofdstuk 1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove. 1.1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove

Beleidsplan 2009-2013. Inhoudsopgave. Inleiding Hoofdstuk 1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove. 1.1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove Beleidsplan 2009-2013 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove. 1.1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove. 1.2 Kernwaarden Volleybalclub BAVO Bavikhove Hoofdstuk 2 Structuur van de club

Nadere informatie

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen)

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) VV Bergambacht Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) => We hebben de jeugd, dus we hebben de toekomst! 150 actieve vrijwilligers; bestuur, (diverse) commissieleden, leid(st)ers,

Nadere informatie

Jeugd beleidsplan. Tafeltennisvereniging. datum

Jeugd beleidsplan. Tafeltennisvereniging. datum Jeugd beleidsplan Tafeltennisvereniging datum Inhoudsopgave 1. Inleiding blz. 3 2. Missie jeugdcommissie blz. 4 3. Plaats van de jeugdcommissie binnen de club blz. 5 4. Taken jeugdcommissie blz. 6 5. Samenstelling

Nadere informatie

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Als jij voetbal ook geweldig vindt, dan kun je al vanaf 4 jaar bij onze mini-f spelen en dat is gratis. De contributie voor de hele jeugd is door sponsoring zo

Nadere informatie

Verslag Jeugdwerking BBC Haantjes Oudenaarde

Verslag Jeugdwerking BBC Haantjes Oudenaarde Verslag Jeugdwerking BBC Haantjes Oudenaarde 2012-2013 1 I n l e i d i n g BBC Haantjes Oudenaarde is in haar tweede leven sinds het einde van haar eerste succesvolle periode begin de jaren negentig eigenlijk

Nadere informatie

CLUSTERBIJEENKOMST VRIJWILLIGERS

CLUSTERBIJEENKOMST VRIJWILLIGERS CLUSTERBIJEENKOMST VRIJWILLIGERS Maart 2014 Agenda Welkom en inleiding Voorstelronde Mededelingen - G-honkbal op Menukaart Sportimpuls - NK Little League 14-15 juni Vrijwilligers Pauze KNBSB Structuur

Nadere informatie

Sportpark Fanny Blankers-Koen Estafettelaan 2, 1318 EG Almere

Sportpark Fanny Blankers-Koen Estafettelaan 2, 1318 EG Almere Sportpark Fanny Blankers-Koen Estafettelaan 2, 1318 EG Almere Welkom! Honkbal en softbal zijn twee nauw verwante takken van sport, welke sporten in Nederland door enige tienduizenden worden beoefend. Zowel

Nadere informatie

BEGROTING KV BOLSWARD 2015

BEGROTING KV BOLSWARD 2015 Inhoud 1. Algemeen 2. 2. Exploitatiebegroting 2015 2. 3. Toelichting begrotingsposten 3. 4. Vaststelling 6. 1 1. ALGEMEEN Bijgaande begroting is sluitend. BEGROTING KV BOLSWARD 2015 Gezien de lasten van

Nadere informatie

Concept Beleidsplan IJSCLUB TILBURG 2015-2019

Concept Beleidsplan IJSCLUB TILBURG 2015-2019 Concept Beleidsplan IJSCLUB TILBURG 2015-2019 Oktober 2014 Beleidsplan IJsclub Tilburg 2015-2019 De IJsclub Tilburg (verder genoemd IJCT) is opgericht op 20 december 1963 en bestaat momenteel al 51 jaar.

Nadere informatie

Versie januari 2017 CHECKLIST VOOR VERENIGINGEN

Versie januari 2017 CHECKLIST VOOR VERENIGINGEN Versie januari 2017 CHECKLIST VOOR VERENIGINGEN VOOR MEER INFORMATIE OVER DE ONDERWERPEN, ZIE www.kncb.nl, CLUB ADVIES Naam Vereniging: Datum: Contactpersoon Vereniging: Functie Vereniging/Commissie: Email

Nadere informatie

1)Missie. 2)Visie. 4)Inkomsten

1)Missie. 2)Visie. 4)Inkomsten 1)Missie 2)Visie 3)Organogram Bevo 4)Inkomsten 5)Evolutie ledenaantal Missie Bevo Geetbets is een vaste waarde binnen het divisie en provinciaal volleybal en wil dit ook blijven. Binnen onze club vormt

Nadere informatie

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl Voorzitter Binnen het 9-koppige bestuur van Jumpteam is de voorzitter verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding & de aansturing van het bestuur en daarmee voor Jumpteam als vereniging. Taken & verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Jaarplan 2016. Pagina 1 van 5

Jaarplan 2016. Pagina 1 van 5 Jaarplan 2016 Pagina 1 van 5 Voorwoord Beste leden, ouders en verzorgers, In 2015 heeft het bestuur en de leden van de commissies een doorstart gemaakt en we gaan daar met veel energie mee door. U mag

Nadere informatie

Flying Petrels Functie- en taakomschrijvingen

Flying Petrels Functie- en taakomschrijvingen Flying Petrels Functie- en taakomschrijvingen Voorzitter Voorzitten en algemene leiding dagelijks bestuur (DB) (incl. vergaderingen) Voorzitten Algemene Leden Vergadering (ALV) Communicatie van en naar

Nadere informatie

Missie en Visie VV Moordrecht Met elkaar & Voor elkaar

Missie en Visie VV Moordrecht Met elkaar & Voor elkaar Missie en Visie VV Moordrecht 2017 2021 Met elkaar & Voor elkaar Onze missie Waar we voor gaan een dorpse vereniging laagdrempelig aanbieden van de voetbalsport een ontmoetingsplaats waar prestatie en

Nadere informatie

HLB Van Daal/DS. Beleidsplan HLB Van Daal/DS. Bestuur HLB Van Daal/DS

HLB Van Daal/DS. Beleidsplan HLB Van Daal/DS. Bestuur HLB Van Daal/DS HLB Van Daal/DS Beleidsplan 2017-2022 24-07-2017 HLB Van Daal/DS Bestuur HLB Van Daal/DS HLB Van Daal/DS wil een sportieve en gezellige volleybalvereniging zijn waar sport en sfeer samen komen en waarin

Nadere informatie

Beleidsplan VC-Argos

Beleidsplan VC-Argos Beleidsplan VC-Argos 2017-2022 Bart Haerkens VC-Argos 1-8-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding, missie en visie... 1 2. Beleidsthema 1: Samenwerking... 2 3. Beleidsthema 2: De organisatie... 3 4. Beleidsthema

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan Smash Hoogeveen Strategie Organisatie Communicatie... 5

Strategisch beleidsplan Smash Hoogeveen Strategie Organisatie Communicatie... 5 Strategisch beleidsplan Smash Hoogeveen 2011-2015... 2 1 Strategie... 2 1.1 Visie... 2 2 Organisatie... 4 2.1 Structuur van de verschillende organen... 5 3 Communicatie... 5 4 Contacten binnen de gemeente

Nadere informatie

workshop financiën Vergroot de grip op inkomsten

workshop financiën Vergroot de grip op inkomsten workshop financiën Vergroot de grip op inkomsten Inhoud Financieel Opzet organisatie (rondom penningmeester) Inkomsten Reguliere inkomsten Beheersbaar maken Subsidies Waar gaan we zoeken Hoe pak je dat

Nadere informatie

Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement

Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 1. De Badmintonclub Scarabee, hierna te noemen: B.C. Scarabee heeft ten doel het bevorderen en beoefenen van de badmintonsport.

Nadere informatie

Bijlage 1 Operationele Doelstellingen. Accommodatiebeleid

Bijlage 1 Operationele Doelstellingen. Accommodatiebeleid Bezinnen Bijlage 1 Operationele Doelstellingen Doen Denken Beslissen 1. Accommodatiebeleid Accommodatiebeleid a. De vereniging AV Fortuna zal gedurende de beleidsperiode zorgen voor optimale trainings-

Nadere informatie

SAMEN SCOREN. Beleidsplan Fc. Grootegast 2015-2020. Fc. Grootegast Provincialeweg 139 9863 PE Doezum 0594 612608 (sportcomplex)

SAMEN SCOREN. Beleidsplan Fc. Grootegast 2015-2020. Fc. Grootegast Provincialeweg 139 9863 PE Doezum 0594 612608 (sportcomplex) SAMEN SCOREN Beleidsplan 2015-2020 is een grote, ambitieuze dorpsvereniging uit Grootegast/Doezum en telt in 2015 ongeveer 520 leden, 33 teams en ruim 100 vrijwilligers. De vereniging heeft een regionale

Nadere informatie

Taakverdeling & Verantwoordelijkheden. Handbalvereniging H.M.C.

Taakverdeling & Verantwoordelijkheden. Handbalvereniging H.M.C. Taakverdeling & Verantwoordelijkheden Handbalvereniging H.M.C. Inhoud HET BESTUUR... 3 Voorzitter... 3 Secretaris... 3 Penningmeester... 4 Bestuurslid Technische Zaken... 4 Bestuurslid Accommodatiebeheer...

Nadere informatie

Agenda. Waarom Kalinko 2020? Hoe zijn we gekomen tot Kalinko 2020? Kalinko 2020! Wat we niet gaan doen!

Agenda. Waarom Kalinko 2020? Hoe zijn we gekomen tot Kalinko 2020? Kalinko 2020! Wat we niet gaan doen! 1 Agenda Waarom Kalinko? Hoe zijn we gekomen tot Kalinko? Kalinko! Wat we niet gaan doen! 2 Reageren op dit document? Mail naar voorzitter@.nl Vastgesteld door de algemene ledenvergadering op 10-09-2016

Nadere informatie

Vacatures Vrijwilligers

Vacatures Vrijwilligers Vacatures Vrijwilligers V rijwilligers Xenios 1 juni 2015 V o l u me 1, Issu e 1 Zonder vrijwilligers geen hockey! Wij zijn ontzettend blij met alle vrijwilligers die het elke week weer mogelijk maken

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 )

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Naam van de vereniging: Hou de leidraad bij de hand tijdens het invullen van het dossier! 1. Kwaliteitscriteria a. Begeleiders van

Nadere informatie

Dalto Vrijwilligersbeleid 2012-2015

Dalto Vrijwilligersbeleid 2012-2015 Dalto Vrijwilligersbeleid 2012-2015 Driebergen, juni 2012 Dalto Vrijwilligersbeleid 2012-2015 Versie 1 juni 2012, Carla Westerbaan, David Fokker, Tim Stevens Inhoud 1. Inleiding 2. Doel vrijwilligersbeleid

Nadere informatie

Sportaanbiedersmonitor

Sportaanbiedersmonitor 0-100 leden 101-250 leden 251-500 leden 501-1000 leden meer dan 1000 leden 18-2-2016 Sportaanbiedersmonitor context clubs ACCOMMODATIE 428 sportaanbieders hebben meegedaan 94% een vereniging 38% van de

Nadere informatie

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB kent vrijwilligers die voor hun werkzaamheden niet betaald worden. De ervaring is dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden. Wil je als vereniging

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie

Strategisch Plan 2013-2016. Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging

Strategisch Plan 2013-2016. Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging Strategisch Plan 2013-2016 Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging 1 Wie zijn we? Wat zien we en wat willen we? Hoe willen we dat bereiken? 2 Wie zijn we? Wat zien we en wat willen we? Hoe

Nadere informatie

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Beleid Jeugdafdeling S.V. Real Lunet Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Visie...3 Beleid...4 Selectiebeleid...4 Overlegstructuur...5 Organigram

Nadere informatie

Voorzitter Als voorzitter heb je op hoofdlijnen inzicht in alle zaken die belangrijk zijn voor de vereniging en geef je sturing aan de vereniging.

Voorzitter Als voorzitter heb je op hoofdlijnen inzicht in alle zaken die belangrijk zijn voor de vereniging en geef je sturing aan de vereniging. Conquesto bestuur Samenstelling: 1 voorzitter 1 penningmeester 1 secretaris 1 voorzitter jeugdcommissie 1 voorzitter recreatiecommissie 1 voorzitter competitiecommissie senioren Het bestuur wordt ondersteund

Nadere informatie

VOORWOORD. Lees verder en ontdek of ook u bij onze club wilt, zodat we samen kunnen doorbouwen aan de mooiste sport van Oeffelt!

VOORWOORD. Lees verder en ontdek of ook u bij onze club wilt, zodat we samen kunnen doorbouwen aan de mooiste sport van Oeffelt! PROPOSITIE VC-ARGOS VOORWOORD Ambitieus, dat zijn we bij Volleybal Club Argos. Al bijna 40 jaar stellen we onszelf tot doel om volleybal in Oeffelt voor iedereen mogelijk te maken. Inmiddels zijn we er

Nadere informatie

ONDERWATERHOCKEY COMMISSIE JAARPLAN Lid NOC*NSF

ONDERWATERHOCKEY COMMISSIE JAARPLAN Lid NOC*NSF ONDERWATERHOCKEY COMMISSIE JAARPLAN 2015 Onderdeel van N.O.B. Lid CMAS Lid NOC*NSF Inleiding Voor u ligt het jaarplan 2015 vanuit de onderwaterhockey commissie voor de sport onderwaterhockey in Nederland.

Nadere informatie

v.v. TREKVOGELS Beleidsplan 2014-2018 Een prachtige historie en een glansrijke toekomst

v.v. TREKVOGELS Beleidsplan 2014-2018 Een prachtige historie en een glansrijke toekomst v.v. TREKVOGELS Beleidsplan 2014-2018 Een prachtige historie en een glansrijke toekomst Voorwoord Tijdens de algemene ledenvergadering in november 2013 hebben we een goede discussie gevoerd aan de hand

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen 2015-2018 14 maart 2015 1 Inleiding Voor u ligt het Jeugdbeleidsplan van MHC Amstelveen. Dit plan is gemaakt door de Technische Commissie (TC) in samenspraak met

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen Oog op de toekomst, actie voor morgen Agenda 1. Opening/inleiding 2. Terugblik opbrengst beleidsavond februari 2010 3. Doelstellingen voetbal beleidsplan 2011 2015 4. Vragenronde 5. Afsluiting Overige

Nadere informatie

Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009

Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009 Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009 Beleidsplan SC Joure 2007-2010 opgesteld in april/mei 2007 met draagvlak geledingen AB/topsport/breedtesport/sponsoring Doelstellingen

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid. Versie 1.1

Vrijwilligersbeleid. Versie 1.1 Vrijwilligersbeleid Versie 1.1 Inhoud Inleiding... 3 1. Structuur vrijwilligersbeleid... 4 1.1 Binnenhalen... 4 1.2 Begeleiden... 5 1.3 Behouden en belonen... 5 2. Uitvoering vrijwilligersbeleid... 6 2.1

Nadere informatie

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR Penningmeester Technische Commissie (TC) Activiteiten Commissie (AC) Commissie Communicatie & Publiciteit (CC&P) Algemene Zaken (AZ) TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen. Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum. April 2016

Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen. Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum. April 2016 Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum April 2016 SECTOR PRESTEREN De coördinator sector presteren is verantwoordelijk voor het op correcte

Nadere informatie

BELEIDSPLAN KC HARICH 2003-2004

BELEIDSPLAN KC HARICH 2003-2004 BELEIDSPLAN KC HARICH 2003-2004 INHOUDSOPGAVE 1. KC HARICH...3 2. ORGANISATIE KC HARICH...4 2.1. ORGANOGRAM...4 2.2. TAAKVERDELING BESTUUR...4 2.2.1. Voorzitter...4 2.2.2. Secretaris...5 2.2.3. Penningmeester...5

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1.LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 2014 (gegevens van 2013) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs)

FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 2014 (gegevens van 2013) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs) FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 214 (gegevens van 213) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs) Naam van de sportvereniging: Stichtingsjaar sportvereniging: Beoefende sporttak:

Nadere informatie

Voetbalvereniging Zuidland

Voetbalvereniging Zuidland Missie en Visie 2017-2020 Voetbalvereniging Zuidland Door Eendracht Sterk TABLE OF CONTENTS 1. INLEIDING 3 2. Missie voetbalvereniging Zuidland 4 3. Visie voetbalvereniging Zuidland 4 P. 2 1. INLEIDING

Nadere informatie

Informatie voor (nieuwe) leden

Informatie voor (nieuwe) leden Informatie voor (nieuwe) leden Inhoud 1. Vereniging Almere 90 2. Beleidsplan 3. Wat kan Almere 90 u bieden 4. Wat vraagt Almere 90 van u 1 De Vereniging Almere 90 a) Historie A90 b) Maatschappelijk belang

Nadere informatie

IBIS SPONSORPROGRAMMA

IBIS SPONSORPROGRAMMA Volleybalvereniging IBIS Hellevoetsluis SPONSORPROGRAMMA INHOUD Inhoud Voorwoord Even voorstellen Waarom sponsoren? Sponsorprogramma Sponsorovereenkomst 2 VOORWOORD Beste sportvriend, In onze zoektocht

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan STICHTING ARIANE DE RANITZ Paardrijden voor mensen met een beperking Aangesloten bij de Federatie Paardrijden Gehandicapten (F.P.G.) Secretaris Ben Prins, Kometenlaan 64, 3721 JV Bilthoven Email: info@arianederanitz.nl

Nadere informatie

Beleidsplan. BC de Flinters 2012-2017. ter besluitvorming ALV 29 okt. oktober 2012

Beleidsplan. BC de Flinters 2012-2017. ter besluitvorming ALV 29 okt. oktober 2012 Beleidsplan BC de Flinters 2012-2017 ter besluitvorming ALV 29 okt oktober 2012 Inleiding In 2011 hebben er veel personele verschuivingen plaats gevonden in de verschillende commissies en in het bestuur.

Nadere informatie

AVC Harelbeke BELEIDSPLAN

AVC Harelbeke BELEIDSPLAN AVC Harelbeke BELEIDSPLAN 2017-2020 Inhoudsopgave Inleiding ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 3 1 Missie Volleybalclub AVC Harelbeke

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Meerjaren Beleidsplan DIO SAMEN STERK & SPORTIEF. Meerjarenbeleidsplan DIO 30 Druten 1 / 11

Meerjaren Beleidsplan DIO SAMEN STERK & SPORTIEF. Meerjarenbeleidsplan DIO 30 Druten 1 / 11 Meerjaren Beleidsplan DIO 30 2019 2023 SAMEN STERK & SPORTIEF Meerjarenbeleidsplan DIO 30 Druten 1 / 11 Inhoud Inleiding 3 Hier staan we voor 4 Onze missie 4 Onze visie 4 Kernwaarden 5 Sportief 5 Saamhorig

Nadere informatie

Beleidsplan RKVV Roosendaal 2012-2015. 11 mei 2012

Beleidsplan RKVV Roosendaal 2012-2015. 11 mei 2012 Beleidsplan RKVV Roosendaal 2012-2015 11 mei 2012 Missie en visie RKVV Roosendaal Missie: RKVV Roosendaal is een voetbalvereniging die een platform biedt om mensen en organisaties te verenigen. Visie:

Nadere informatie

VOEL JE THUIS BIJ REFLEX!

VOEL JE THUIS BIJ REFLEX! VOEL JE THUIS BIJ REFLEX! Beleidsplan korfbalvereniging WKV REFLEX 2015-2020 -concept- December 2014 STIP OP DE HORIZON Door het vertrek van een grote groep seniorenleden is de vereniging op zoek naar

Nadere informatie

Beleidsplan Sponsoring Hockey Club Winschoten

Beleidsplan Sponsoring Hockey Club Winschoten Beleidsplan Sponsoring 2017 2022 Hockey Club Winschoten Periode 2017-2022 Versie 0.2017.12.06 Sponsorcommissie Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Doelstelling en uitgangspunten...

Nadere informatie

Missie, Visie, Strategie

Missie, Visie, Strategie Missie, Visie, Strategie en Waarden van WELTA MISSIE Wie zijn we? Waarom bestaan we? We zijn een onafhankelijke handbalclub die in de regio Mechelen Bonheiden uit liefde voor de sport een aantrekkelijke

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond

Nederlandse Culturele Sportbond Bestuursprofielen Type bestuur De NCS heeft een collegiaal bestuur. Alle bestuursleden zijn gelijk verantwoordelijk voor het totale beleid. Binnen het bestuur is er een portefeuilleverdeling, waarbij de

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

Invulling Commissies HRC 14

Invulling Commissies HRC 14 Invulling Commissies HRC 14 Naast het gebruikelijke hoofdbestuur hebben we ervoor gekozen om de structuur van voetbalvereniging HRC 14 op te bouwen uit een aantal commissies. Het hoofdbestuur is verantwoordelijk

Nadere informatie

De korfbalclub algemeen:

De korfbalclub algemeen: Informatieboekje van Korfbalclub Harich. De korfbalclub algemeen: De Korfbal Club Harich is op 12 maart 1960 opgericht. Omdat er nog geen sport werd beoefend in Harich, koos men voor de gemengde sport

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid

Vrijwilligersbeleid Vrijwilligersbeleid Het vinden en binden van (nieuwe) vrijwilligers 2016-2020 Voorwoord Voetbal is een teamsport en binnen de teamsport is samenwerken de sleutel tot succes. Dat geldt niet alleen binnen

Nadere informatie

VISIEDOCUMENT Z&PC NUNSPEET

VISIEDOCUMENT Z&PC NUNSPEET VISIEDOCUMENT Z&PC NUNSPEET Visie Z&PC Nunspeet 2015 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Missie en visie: 1.1 Statutair doel; 1.2 Missie en visie. 2. Organisatie: 2.1 Facilitaire doelstellingen; 2.2 Financiële doelstellingen;

Nadere informatie

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter.

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter. Bestuur VV SWEEL Voorzitter Wedstrijd Secretariaat Secretaris Financiën Faciliteiten Beheerder Commercieel Technische coördinator Senioren Voetbalzaken Jeugd Technisch coördinator Jeugd Missie Visie Wedstrijd

Nadere informatie

Beleidsplan Vrijwilligers AV Spirit Lelystad

Beleidsplan Vrijwilligers AV Spirit Lelystad Beleidsplan Vrijwilligers AV Spirit Lelystad 1 Inhoudsopgave 1) Inleiding. Blz. 3 2) Vrijwilligersbeleid. Blz. 4 3) Beleidsgroep vrijwilligers/vrijwilligerscoördinator. Blz. 5 4) Functies binnen AV Spirit

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan 2016-2018. Bestuur Vélo Heuvelrug Arend Jan van Hattum

Meerjarenbeleidsplan 2016-2018. Bestuur Vélo Heuvelrug Arend Jan van Hattum Meerjarenbeleidsplan 2016-2018 Bestuur Vélo Heuvelrug Arend Jan van Hattum Inleiding Toerfietsvereniging Vélo Heuvelrug is met veel enthousiasme op 17 februari 2015 opgericht. Eind 2015 heeft de vereniging

Nadere informatie

Sportvereniging Oxalis Horst aan de Maas

Sportvereniging Oxalis Horst aan de Maas Sportvereniging Oxalis Horst aan de Maas Secretariaat: A. Versleijen Dentjesweg 49 5961 RN Horst Email algemeen: oxalis.horstadmaas@knkv.net website: www.svoxalis.nl INLEIDING: Horst aan de Maas, 06 februari

Nadere informatie

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 Versie 12 maart 2015 1 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 1. Financieel gezond en betaalbaar 2. Gezelligheid 3. Sportieve ambitie 4. Voldoende zaalcapaciteit

Nadere informatie